Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Maria de Loos Antwerpen Steef Dockx, voorzitter Guy De Bruyne Berchem Jan Van Es Helène Kesteleyn Deurne Jan Vanes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Maria de Loos Antwerpen Steef Dockx, voorzitter Guy De Bruyne Berchem Jan Van Es Helène Kesteleyn Deurne Jan Vanes"

Transcriptie

1 Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 04/10/ u30 16u00 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/4 Datum volgende vergadering: 06/12/ u-16u, Bell Toren Verslag vorige vergadering: Commentaar: goedgekeurd niet goedgekeurd 1. Aanwezigen Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Maria de Loos Antwerpen Dockx, voorzitter Guy De Bruyne Berchem Jan Van Es Helène Kesteleyn Deurne Jan Vanes Gerry Guldentops Willy Packolet Hilda Tas Hoboken Pierre D Hulst Bob Vercauteren Borgerhout Koen Pyls SL/WO/SWO Verontschuldigd André Snoeckx Wilrijk Jozef Snoeckx Antoine Croes Merksem Monique Van den Brande Willy Van der Voort Fons Huybrechts Ekeren Marcel van Oevelen Be-Za-Li Afwezig Hoogdringende zaken Geen 2. Overlopen vorig verslag a. Actiepunten

2 Brochures Fietsersbond (Senioren veilig op de fiets) zijn niet naar iedereen opgestuurd. Nog een exemplaar opsturen naar Maria DL, Helène K, Hilda T. Leuningen crematorium: is gepland, maar nog niet geïnstalleerd. Verkeerssituatie Boomsesteenweg: is doorgegeven aan De Lijn: permanente instructie bus- en tramchauffeurs Verkeersonveiligheid Kielpark: staat op de agenda. Reglementen De Lijn i.v.m. rugzakken, honden, kinderwagens, Over rugzakken bestaat geen reglement. Kinderwagens zijn toegelaten. Honden zijn toegelaten; kleine honden moeten op de schoot genomen worden. Het reglement ( Gids voor te reiziger ) is te downloaden via Doorsturen planning knelpuntenwandeling: is gebeurd. Bestemd voor seniorenraad Deurne. Vraag naar zitbanken 10 e verdieping MAS: is doorgestuurd naar de WAT, zij hebben een globaal advies over het MAS. Zwartrijders De Lijn: 4% van het aantal gecontroleerde reizigers zijn zwartrijders( van de gecontroleerde reizigers). 3. Opvolging van uitgebrachte adviezen en aanbevelingen Geplande Park and Ride parking (Olympiadekruispunt): moet gratis zijn; herinnering sturen aan GAPA (Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen), kopie aan kabinet van schepen Guy Lauwers. Toegangswegen seniorenlokaal Van Cauwelaert: wegen heraangelegd met dolomiet Advies i.v.m. sneeuwruimen. Sneeuwruimen wordt volgend jaar voortgezet. Wat met personen met een handicap? Is adviesbevoegdheid van Adviesraad personen met een handicap. Prioritaire weg sneeuwruimen. Vraag zal worden gesteld aan het kabinet van Guy Lauwers. Openbare toiletten. De stad Antwerpen is bezig met de planning. Wordt op 2 februari 2012 voorgesteld op de Antwerpse Ouderenraad. Tramhalte Sporthal op de Blancefloerlaan: aanpassing schuine helling voor rolstoelgebruikers. Is bevoegdheid van De Lijn. Is door de stad doorgegeven aan De Lijn. UZA Edegem. Overkapping voor de wachtende reizigers van De Lijn. Werken zijn in hun eindfase. Bolivar: voorsortering is geplaatst. Tir: schuine arduinen blokken zijn weggehaald op aantal plaatsen, zodat mensen er niet meer over kunnen struikelen. Bisschoppenhoflaan: wordt heraangelegd; op te volgen dat de zone 50 bewaard blijft. Kleine PMD zakken: zijn nu beschikbaar. 4. Ingekomen stukken Bib van Berchem voldoet niet aan toegankelijkheid. Wordt doorgespeeld aan Werkgroep CMO voor een advies aan het kabinet van schepen Heylen. Zichtbaarheid verkeerspalen (Gerry Guldentops). Zijn nu in grijze kleur. Probleem geldt voor heel Vlaanderen. Verder te behandelen door de adviesraad PMH. Studiedag personen met een handicap op 26/10/2011 (Gerry Guldentops). Meer info op

3 5. Huishoudelijk reglement werkgroepen/werk en gedragscode werkgroep MO-VE a. Huishoudelijk reglement werkgroepen Ontwerp is klaar, maar wordt voorlopig niet toegepast omwille van de komst van een nieuwe legislatuur in Komt terug op tafel. b. Werk- en gedragscode werkgroep MO-VE Eén opmerking over artikel 7: dringende zaken die niet op de agenda staan, kunnen bij stemming nog altijd op de vergadering worden besproken. De werk- en gedragscode wordt goedgekeurd door de vergadering en zit als bijlage bij het verslag. Treedt onmiddellijk in voege. 6. Problemen met betrekking tot Kielpark Punt was doorgeschoven naar Maria DL. De verkeersborden die gevraagd zijn (spelende kinderen) worden niet geplaatst. De verkeerspolitie wil deze borden niet laten plaatsen, omdat ze in de praktijk geen effect hebben. Een andere optie is het creëren van een zone 30 met verkeersremmende middelen. Advies aan de verkeerspolitie voor zone 30, met kopie naar het district Antwerpen met advies om verkeersremmende middelen te plaatsen. 7. Antwerpse binnenstad zone 30 De zone 30 wordt niet gerespecteerd, omdat er geen verkeersremmende maatregelen zijn. De verkeerspolitie wilt het rijgedrag in de eerste plaats afdwingen door de inrichting van de weg en niet door controles. Op een aantal kruispunten binnen de zone 30 worden als proef de lichten uitgeschakeld. Dit heeft een positief effect op het aantal verkeersongevallen. Op termijn zouden de lichten op alle kruispunten uitgeschakeld worden. Voor slechtzienden en blinden creëert dit daarentegen een probleem. Verder te behandelen door adviesraad PMH. 8. Wijkvervoer OCMW (Zorgbedrijf Antwerpen) Er komt een hervorming van de werking van de witte busjes. We wachten tot er een definitief reglement is. Dit is eerder een probleem voor de werkgroep WO-ZO. 9. Over De Lijn MOBIB-kaart vervangt vanaf 2014 het vervoersbewijs voor 65-plussers (65+-kaart). De overgang gebeurt in fases. De Lijn raadt aan deze kaart in de loop van 2012 aan te vragen om de aanvragen te spreiden en niet alle aanvragen op hetzelfde moment te laten samenkomen. a. Busroutes ten zuiden van Station Berchem Lijn 33 blijft ongewijzigd. Lijn 9 wordt opgesplitst in Lijnen 90, 91 en 92, waarvan het traject gelijk blijft van Rijnkaai tot aan Berchem Station en dan de volgende route neemt: Roderveldlaan en Fruithoflaan tot aan de Grote Steenweg. Daar splitsen de drie lijnen met een aparte bestemming. Frequentie wordt om de 15 minuten voor één van de drie bussen (nu om de 20 minuten voor Lijn 9).

4 b. Klachten over ongepast gedrag van chauffeurs De Lijn Er is een gestuurd naar De Lijn. De Lijn excuseert zich, erkent het probleem en wijst erop dat hier continu aan wordt gewerkt. c. Bus 141: te lage frequentie District Hoboken bus crematorium. Bus rijdt één keer per uur. Opsplitsing van lijn 140 in 140 en 141. Enkel 141 rijdt langs het crematorium. Elke bus rijdt één keer per uur (lijn 140 reed vroeger om het half uur). Er is ook geen wachthokje aan het crematorium. Dit wordt opgenomen met het kabinet van Guy Lauwers. d. Bus 23: op Noorderbrug Veiligheid is verbeterd voor de werknemers van de WAG. Zij moeten de Noorderlaan niet meer oversteken. e. Te weinig zitjes in diverse metrostations Vraag van Antoine Croes. We zouden eerst moeten onderzoeken over welke stations het precies gaat. Daarna kan er een aanbeveling gestuurd worden naar De Lijn. 10. Taxicheques Resultaten tot september: stijging van 76,5 % ten opzichte van vorig jaar. 11. Varia Vraag seniorenraad Merksem. Gevaarlijke situatie voor voetgangers oversteek Bredabaan ter hoogte van de ringlaan. Wordt uitgesteld naar volgende vergadering, zodat Antoine Croes meer informatie kan geven. Draaiboek Grijs. Is in handen van het kabinet Guy Lauwers. Is nog lang niet klaar. Autoloze straten heeft gevolgen voor mensen die slecht te been zijn (Maria DL). Is geen bevoegdheid voor werkgroep MO-VE, maar van de seniorenraad van het district Antwerpen. Nieuw wachthokje op Posthofbrug (Gerry): fietspad Antwerpen-Mechelen ligt tussen het wachthokje en de weg in plaats van achter het wachthokje. We vrezen dat er weinig aan te doen is, maar nemen toch contact op met de bevoegde instanties. Website politie Antwerpen niet toegankelijk voor blinden en slechtzienden (Gerry). Er wordt gewerkt aan een vernieuwde website. 12. Presentatie door de WAT (Werkgroep Antwerpen Toegankelijk) a. Waaruit kan de samenwerking bestaan? De Werkgroep MO-VE kan problemen en vragen doorspelen naar de WAT als de expertise niet aanwezig is binnen de Werkgroep MO-VE. Als de Werkgroep een screening doet, zal ze gebruik maken van de lijsten van de WAT. De WAT kan in haar adviezen rekenen op de steun van de Werkgroep MO-VE. De voorzitter vraagt na op de A&BC of de WAT zich ook kan voorstellen bij de Werkgroep WO-ZO om te kijken welke samenwerking daar mogelijk is.

5 Er is twee keer per jaar een overleg tussen de A&BC en de Adviesraad PMH. Dit overleg heeft begin 2011 niet plaatsgevonden wegens gebrek aan agendapunten. We zijn van oordeel dat we moeten blijven streven naar twee overlegmomenten per jaar. Wordt eveneens besproken op de A&BC. Actielijst actie streefdatum wie naar wie OK Brochures fietserbond Senioren veilig Maria DL, Helène K, Koen op de fiets Hilda T Aanvragen bij De Lijn: Reizigerscode en Gids voor de Reiziger Geplande Park and Ride parking (Olympiadekruispunt): herinnering sturen aan GAPA (Gemeentelijk GAPA en kabinet Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen), Guy Lauwers kopie aan kabinet van schepen Guy Lauwers. Afdrukken en meesturen met verslag van werk- en gedragscode werkgroep Koen Alle leden MOVE Kielpark: aanbeveling aan de verkeerspolitie voor zone 30, met kopie naar het district Antwerpen met advies om verkeersremmende middelen te plaatsen.

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 06/12/2011 13.30u-16u Plaats vergadering: Den Bell, Toren 1015-1016 Volgnummer: 2011/5 Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten

1. Verslag voorgaande vergadering en actiepunten Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 7 februari 2012 13.30u-16u Plaats vergadering: Den Bell, Toren T1015-1016 Volgnummer: 2012/1 Datum volgende

Nadere informatie

Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig

Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 27 maart 2012 13.30u-16u Plaats vergadering: Den Bell, Toren T1015-1016 Volgnummer: 2012/2 Datum volgende

Nadere informatie

Verslag. Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 07/06/ u30 16u00 Plaats vergadering: Titel verslag:

Verslag. Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 07/06/ u30 16u00 Plaats vergadering: Titel verslag: Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 07/06/2011 13u30 16u00 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/3 Datum volgende vergadering: 04/10/2011

Nadere informatie

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/ u 16u30 Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/ u 16u30 Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 05/04/2011 14u 16u30 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/2 Datum volgende vergadering: 07/06/2011

Nadere informatie

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 01/02/ u Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd

Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 01/02/ u Plaats vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd Verslag Titel verslag: Verslag werkgroep Mobiliteit en Veiligheid AOR Datum en uur vergadering: 01/02/2011 14u Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/1 Datum volgende vergadering: 05/04/2011 14u

Nadere informatie

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter

16 juni goedgekeurd niet goedgekeurd. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter Verslag Titel verslag: A&BC Datum en uur vergadering: 19 mei 2011, 10.u Plaats vergadering: Den Bell 910 Volgnummer: 2011/5 Datum volgende vergadering: 16 juni 2011 Verslag vorige vergadering: Commentaar:

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag 1 december 2011 en opvolging actiepunten

1. Goedkeuring verslag 1 december 2011 en opvolging actiepunten Verslag Titel verslag: Antwerpse Ouderenraad Datum en uur vergadering: 2 februari 2012, 10.00u Plaats vergadering: Stadhuis, Collegezaal Volgnummer: 2012/1 Datum volgende vergadering: 29 maart 2012 Verslag

Nadere informatie

1 december Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter A&BC Jan Van Hout BO Simonne Vleghels, ondervoorzitter

1 december Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig Jos Van Kouteren, voorzitter A&BC Jan Van Hout BO Simonne Vleghels, ondervoorzitter Verslag Titel verslag: Antwerpse Ouderenraad Datum en uur vergadering: 6 oktober 2011, 10.00u Stadsmagazijn Plaats vergadering: Volgnummer: 2011/4 Datum volgende vergadering: 1 december 2011 Verslag vorige

Nadere informatie

1. Verslag: Verslag. 17 februari Verslag vorige vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd. Commentaar: Aanwezigen

1. Verslag: Verslag. 17 februari Verslag vorige vergadering: goedgekeurd niet goedgekeurd. Commentaar: Aanwezigen Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: 20 januari 2011 Plaats vergadering: Den Bell Volgnummer: 2011/1 Datum volgende vergadering: 17 februari 2011 Verslag vorige vergadering: Commentaar: goedgekeurd

Nadere informatie

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS MOBILITEIT OP MAAT RAPPORT SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS V.18/09/2018 SuperNova vindt plaats in de omgeving van het Eilandje. Een aantal straten zullen verkeersvrij zijn, nl. Godefriduskaai,

Nadere informatie

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD district Merksem Samenstelling de heer Luc Bungeneers, voorzitter districtscollege de

Nadere informatie

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen Samenstelling De heer Ronny Kruyniers,

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

9 juni goedgekeurd niet goedgekeurd

9 juni goedgekeurd niet goedgekeurd Verslag Titel verslag: Antwerpse Ouderenraad Datum en uur vergadering: 7 april 2011, 10.00u Stadsmagazijn Plaats vergadering: Volgnummer: 2011/2 Datum volgende vergadering: 9 juni 2011 Verslag vorige vergadering:

Nadere informatie

Wilrijkse Adviesraad voor Senioren Maandag 9 mei uur. 13/06/2016 om 9.30 uur

Wilrijkse Adviesraad voor Senioren Maandag 9 mei uur. 13/06/2016 om 9.30 uur Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering: Wilrijkse Adviesraad voor Senioren Maandag 9 mei 2016 9.30 uur Districtshuis Wilrijk 13/06/2016

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID. Adres:

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID. Adres: FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PROVINCIEHUIS Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Telefoon: 03 240 50 11 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord. Vanuit het oosten. Vanuit Deurne-Zuid en Borgerhout.

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord. Vanuit het oosten. Vanuit Deurne-Zuid en Borgerhout. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: DOCUMENTATIECENTRUM ATLAS Carnotstraat 110 2060 Antwerpen Telefoon: 03 338 71 60 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij

Nadere informatie

2017 SV Schriftelijke vraag: Vragen betreffende aantal personen dat zich in de stad vestigde of de stad verliet

2017 SV Schriftelijke vraag: Vragen betreffende aantal personen dat zich in de stad vestigde of de stad verliet KB Filip Dewinter Klaverveldenlaan 1 2180 Ekeren-Antwerpen Alle briefwisseling te richten aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt I, 2000 Antwerpen I. L _j uw bericht van 16 oktober

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid Arenbergschouwburg

Fietsbereikbaarheid Arenbergschouwburg Adres:, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen tel.: 03 202 46 11 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer centraal. Functioneel

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

districtsraad Deurne Zitting van 26 februari 2015

districtsraad Deurne Zitting van 26 februari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtsraad Deurne Zitting van 26 februari 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen Samenstelling De heer Peter Wouters, voorzitter

Nadere informatie

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60 Naam en adres aanvrager Naam personeelslid Chicagostraat 2 2030 Antwerpen Adres werklocatie Francis Wellesplein 1 2018 Antwerpen Woon-werkafstand rechtstreeks 7,3 km SAMENVATTING Tijd Kosten per jaar Fiets

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 23 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 23 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 23 december 2015 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018

districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014, 9u30, Wereldmissiehulp Boechout

Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014, 9u30, Wereldmissiehulp Boechout Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 27 mei 2014 van 9u30 tot 12u Raadszaal Kathleen Fransen 26 juni 2014,

Nadere informatie

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen Verslag Titel verslag: Ouderenraad Datum en uur vergadering: 12 september2012 Plaats vergadering: Districtshuis Wilrijk Volgnummer: 08 Datum volgende vergadering: 25 oktober 2012 Districtshuis Wilrijk

Nadere informatie

Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex. Vragen. Voorlichtingsavond 17 januari 2018

Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex. Vragen. Voorlichtingsavond 17 januari 2018 Voorlichtingsavond 17 januari 2018 Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex Op woensdag 17 januari heeft de gemeente Amsterdam in samenwerking met GVB en de

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid. Provinciaal Instituut PIVA. Vanuit het noorden. Vanuit het oosten

Fietsbereikbaarheid. Provinciaal Instituut PIVA. Vanuit het noorden. Vanuit het oosten Adres:, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen tel.: 03 242 26 00 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer centraal. Functioneel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de

Nadere informatie

Paasontbijt voor senioren

Paasontbijt voor senioren Paasontbijt voor senioren Dinsdag 21 april 2015 Activiteit Paasontbijt voor senioren Op dinsdag 21 april 2015 kwam OCMW-voorzitter en schepen Rudy Coddens naar het Paasontbijt voor senioren voor een gesprek

Nadere informatie

Algemene vergadering Seniorenraad Deurne 23/01/ uur Raadzaal - Districtshuis Deurne. Naam Sigel Naam Sigel

Algemene vergadering Seniorenraad Deurne 23/01/ uur Raadzaal - Districtshuis Deurne. Naam Sigel Naam Sigel Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: 1/13 Datum volgende vergadering: 13/03/2013 Algemene vergadering Seniorenraad Deurne 23/01/2013-09.15 uur Raadzaal - Districtshuis

Nadere informatie

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Meer dan 10 jaar Seniorenraad in Hoeilaart Eerste vergadering in juni 2002

Nadere informatie

Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties.

Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties. 10/10 voor verkeer en mobiliteit Onze leerkrachten en kinderen werken aan een veilig en duurzaam verkeer. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties. september strapdag oefenen op de speelplaats (verkeerssituatie

Nadere informatie

Houd aan het einde rechts aan naar de Jan Van Rijswijcklaan. Neem de tweede straat rechts, de Markgravelei, en rijd tot aan het huisnummer 86.

Houd aan het einde rechts aan naar de Jan Van Rijswijcklaan. Neem de tweede straat rechts, de Markgravelei, en rijd tot aan het huisnummer 86. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: CLB CENTRUM VOOR LEERLINGENBEGELEIDING Markgravelei 86 2018 Antwerpen Telefoon: 03 241 05 00 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en

Nadere informatie

Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal het spoor richting station Antwerpen-Berchem.

Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal het spoor richting station Antwerpen-Berchem. DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE VAN HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL TOT HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal

Nadere informatie

Men moet wel te voet terug naar de ingang aan de Brouwersvliet 5. Doorgang naar de gebouwen vanuit de garage kan enkel met een badge gebeuren.

Men moet wel te voet terug naar de ingang aan de Brouwersvliet 5. Doorgang naar de gebouwen vanuit de garage kan enkel met een badge gebeuren. De sessie gaat door in het witte gebouw - Brouwersvliet 5. De parking is voorzien aan de achterkant van dit gebouw: Adriaan Brouwersstraat. Dit is een enkelerichtingsstraat, die vanaf de kaaien kan ingereden

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PROVINCIE ANTWERPEN - COVELIERSGEBOUW Boomgaardstraat 22 2600 Antwerpen/Berchem Telefoon: 03 240 65 84 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het

Nadere informatie

Stad Antwerpen Bureau van district Deurne

Stad Antwerpen Bureau van district Deurne Samenstelling: de heer René De Preter, voorzitter; mevrouw Marleen De Backer, de heren Walter Verbruggen, Luc Mahieu en Guy Dirckx, bureauleden; mevrouw Patricia De Somer, districtssecretaris. Zitting

Nadere informatie

Transportservice. De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen

Transportservice. De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen NEDERLANDS IKEA WILRIJK Transportservice De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen IKEA verkoopt zijn meubels in platte pakketten. Zo kunnen wij de transport- en opslagkosten drukken... en betaal

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SENIORENRAAD DEURNE

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SENIORENRAAD DEURNE Verslag Titel verslag: VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SENIORENRAAD DEURNE Datum en uur vergadering: 10 mei 2017 om 9.15 uur Plaats vergadering: Districtshuis Deurne ( commissiezaal ) Volgnummer: 20 Datum

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen 27 februari 2014, 9u15, districtshuis.

Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen 27 februari 2014, 9u15, districtshuis. Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 23 januari 2014 van 9u15 tot 11u Districtshuis Berchem Kathleen Fransen

Nadere informatie

Seniorenraad Berchem 24 oktober 2013 van 9u30 tot 12u Raadszaal, districtshuis Berchem Kathleen Fransen 19 december 2013, 9u15, districtshuis

Seniorenraad Berchem 24 oktober 2013 van 9u30 tot 12u Raadszaal, districtshuis Berchem Kathleen Fransen 19 december 2013, 9u15, districtshuis Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslaggever Datum volgende vergadering: Seniorenraad Berchem 24 oktober 2013 van 9u30 tot 12u Raadszaal, districtshuis Berchem Kathleen

Nadere informatie

Volg Ring Antwerpen/Gent/Brussel/Luik/Antwerpen-Centrum/Haven

Volg Ring Antwerpen/Gent/Brussel/Luik/Antwerpen-Centrum/Haven ROUTEBESCHRIJVING Adresgegevens locatie UrbanCity Ankerrui 9 B-2000 Antwerpen Tel. 0471/82.40.22 GPS: Lat.: 51.227231 ou N 51 13 38.0316 Long.: 4.4106978 ou 4 24 38.5128 Vanuit Nederland via E19 Neem de

Nadere informatie

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken HET SPORENOFFENSIEF Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken 1. DOELSTELLING: MEER DUURZAAM VERKEER 2. TREINSPOREN 3. TRAMSPOREN 4. WATERSPOOR 5. SAMEN DEKKEND 6. MEER AANBOD

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL Vertrek op de parking aan

Nadere informatie

Mobiliteitsplan 11 augustus 2019

Mobiliteitsplan 11 augustus 2019 Mobiliteitsplan 11 augustus 2019 Locatie Evenement: start- en aankomstzone Nieuwdreef Merksem ter hoogte van het Cultureel Centrum Datum Evenement: 11 augustus 2019 1. Ploegleiders verzorgers (wagens,

Nadere informatie

gemeenteraad Zitting van 30 januari 2012

gemeenteraad Zitting van 30 januari 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie gemeenteraad Zitting van 30 januari 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

3. De school in haar omgeving

3. De school in haar omgeving 3. De school in haar omgeving 23 L070 L070 K214 L000 L100 L090 K271 K272 L011 L111 L122 L022 K172 V07- V07- V373 V312 V301 K273 V322 V099 P39- V23- K175 V04- V05- U31- V03- V02- V00- V01- V22- B791 F680

Nadere informatie

Ontwerpvisie inrichting publieke ruimte met traminfrastructuur

Ontwerpvisie inrichting publieke ruimte met traminfrastructuur Module 9 : Integratie van de spoorinfrastructuur in de stedelijke omgeving (deel 2) 9.A. Werken spoorvernieuwing Nationalestraat + ontwerpvisie traminfrastructuur Antwerpen Ontwerpvisie inrichting publieke

Nadere informatie

16 februari 2012 districtshuis Wilrijk - Raadzaal. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig. Simone Ketels (districtsraadslid) Van de Mosselaer Marcel

16 februari 2012 districtshuis Wilrijk - Raadzaal. Naam Sigel Naam Sigel Aanwezig. Simone Ketels (districtsraadslid) Van de Mosselaer Marcel 1. Aanwezigen Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: 12 januari 2012 Plaats vergadering: Districtshuis Wilrijk Volgnummer: 01 Datum volgende vergadering: 16 februari 2012 districtshuis Wilrijk

Nadere informatie

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema

(autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren. Sabine Miedema (autonome) mobiliteit bij kinderen en jongeren Sabine Miedema smiedema@k-s.be WIE ZIJN WIJ? Belevingsonderzoek en participatie: De wereld doorheen de ogen van kinderen en tieners. > vertalen naar beleid

Nadere informatie

Symposium Vlaams Parlement 20 maart 2012

Symposium Vlaams Parlement 20 maart 2012 Symposium Vlaams Parlement 20 maart 2012 Een beleidsplan in de praktijk: gemeente Maldegem Mevrouw Lammertyn schepen voor personen met een functiebeperking We vinden het vanzelfsprekend dat een persoon

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve - Brialmontlei

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve - Brialmontlei Adres: Provinciaal Instituut Sint-Godelieve, Brialmontlei 45, 2018 Antwerpen tel.: 03 286 41 40 De provincie Antwerpen draagt mobiliteit hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer

Nadere informatie

Niel. Nieuw aanbod. vanaf 1 november 2010

Niel. Nieuw aanbod. vanaf 1 november 2010 Niel Nieuw aanbod vanaf 1 november 2010 Aquafin Rijdt uw bus door Wilrijk dan verandert het aanbod op 1 november 2010. Nieuw Wat goed is, hebben we behouden; wat beter kon, hebben we veranderd. De buslijnen

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve Jacob Jordaensstraat

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve Jacob Jordaensstraat Adres: Provinciaal Instituut Sint-Godelieve, Jacob 21, 2018 Antwerpen tel.: 03 286 41 80 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele

Nadere informatie

Je plaats op de weg SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van alle graden

Je plaats op de weg SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van alle graden David Legreve Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Je plaats op de weg Doelgroep Leerlingen van alle graden VOET'en Gemeenschappelijke stam: 12, 13 Context 1: 13, 14 Lesthema De

Nadere informatie

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod?

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 670 van ANNICK DE RIDDER datum: 9 februari 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn Antwerpen - Aanbod

Nadere informatie

Kruispunt kerk Ramsel

Kruispunt kerk Ramsel Kruispunt kerk Ramsel Probleemstelling Heel wat mensen vinden het kruispunt aan de kerk in Ramsel een moeilijk kruispunt. Die voorrang van rechts ligt hen wat moeilijk, als voetganger oversteken is ook

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

- Gezamelijke ophaling van deze fracties - Gezamelijke ophaling fracties kantoorafval Gedragswijziging

- Gezamelijke ophaling van deze fracties - Gezamelijke ophaling fracties kantoorafval Gedragswijziging AFVAL Individueel ingezamelde volumes te klein voor voordelige verwerkingsprijs Niet geoptimaliseerde sortering van afvalstromen - Gezamelijke ophaling van deze fracties - Gezamelijke ophaling fracties

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout

Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout Wat is het fietsexamen? Het fietsexamen is een praktische proef in het centrum van Turnhout. Je moet kunnen aantonen dat je klaar bent om zelfstandig,

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14072 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Overzicht wandeling Probeer met de rolstoel of als blinde het Felixpakhuis buiten te geraken. Is de deur makkelijk te vinden? Is de

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

33ste bijvoegsel - Bericht 4H-VM/2012

33ste bijvoegsel - Bericht 4H-VM/2012 ARAD 06 Deel II Organisatie PBW 33ste bijvoegsel - Bericht 4H-VM/2012 Titel III Opstellen en bijhouden van documenten Hoofdstuk III Op het niveau van het comité PBW of subcomité PBW 1. UITNODIGINGEN 171

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen 1. Infowinkel van het Districtshuis Antwerpen Lange Gasthuisstraat 21-2000 Antwerpen 2. Openbare bibliotheek Sint-Andries Sint-Andriesplaats 22-2000 Antwerpen open

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Werkgroep Apolloon Onderwijs 1

Werkgroep Apolloon Onderwijs 1 Werkgroep Apolloon Onderwijs 1 Datum: 13 okt. 15 Tijd: 20:00 Locatie: Gbdn Aanwezig: Daphne de Koster, Camille De Wilde, Heleen Helsen, Paulien Geeraerts, Emma Dierckx, Silvy Thijssen, Britta Hanssen,

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Advies Seniorenraaddistrict Wilrijk

Advies Seniorenraaddistrict Wilrijk Advies Seniorenraaddistrict Wilrijk Datum: 13/05/2016 Volgnummer: SRWI/2016/002 Gericht aan: Districtscollege Wilrijk Contactpersoon Seniorenraad : Monique Van Pellecom, Daniël Van Waenroy Contactpersoon

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord (+/- 5,3 km) FIETSBEREIKBAARHEID

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord (+/- 5,3 km) FIETSBEREIKBAARHEID FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PAS PROVINCIEHUIS AAN DE SINGEL Desguinlei 100 2018 Antwerpen Telefoon: 03 240 50 11 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

De lijnnummers 801 en 802 = stadslijnen Turnhout De lijnnummers 821, 947 en 948 = stadslijnen Lier De lijnnummers 901 tem 909 = stadslijnen Mechelen

De lijnnummers 801 en 802 = stadslijnen Turnhout De lijnnummers 821, 947 en 948 = stadslijnen Lier De lijnnummers 901 tem 909 = stadslijnen Mechelen 1 Hoboken Groenstraat 5:51 6:25 Antwerpen Cadixstraat 1 Antwerpen Station Zuid 5:52 6:11 Antwerpen Cadixstraat 1 Antwerpen Station Zuid 5:52 6:15 Hemiksem Nijverheidsstraat 1 Antwerpen Cadixstraat 6:18

Nadere informatie

LEZ.. is less het moet met minder

LEZ.. is less het moet met minder LEZ.. is less het moet met minder OLD.. is more hoe moet het verder? Eén land = drie gewesten LEZ kaderwetten zijn gewestelijk LEZ: Wat en waarom? Een lage-emissiezone (LEZ) is: een afgebakend gebied waarin

Nadere informatie

Programma en info. Provinciaal Kampioenschap BMX 2014. Antwerpen

Programma en info. Provinciaal Kampioenschap BMX 2014. Antwerpen Programma en info Provinciaal Kampioenschap BMX 2014 Antwerpen Zaterdag 26 april : 14u 17u : vrije training (Blok 1 rijen 1-5, Blok 2 + cruisers rijen 6-10) Zondag 27 april: Start inschrijvingen : 8.15u

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Voorwaarden A-kaartaanbod Jeugd

Voorwaarden A-kaartaanbod Jeugd Voorwaarden A-kaartaanbod Jeugd De jeugddiensten van stad Antwerpen organiseren elke schoolvakantie leuke activiteiten voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar en voor jongeren van 13 t.e.m. 18 jaar. U betaalt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school.

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Papenaardekenstraat 53 2900 Schoten VERKEERSPLAN 1. Inleiding Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Vermits iedereen zich in het verkeer moet

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

GROENPLAN _ wandeling Groene Bedding _ 12 augustus 2015

GROENPLAN _ wandeling Groene Bedding _ 12 augustus 2015 GROENPLAN _ wandeling Groene Bedding _ 12 augustus 2015 In dit landschap werd het centrale deel uitgekozen als traject om het landschap te verkennen en samen met de participanten werkpunten te detecteren.

Nadere informatie