Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: tarieven niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: tarieven niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer"

Transcriptie

1 Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: tarieven niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer v2.00 Inleiding resolutie: Gelet op de Gecoördineerde Wet van 10/05/2015 op de Uitoefening van Gezondheidsberoepen, artikels 65 tot 68 over hulpverleners-ambulanciers (DGH) en artikels 69 tot 84 over de paramedische beroepen en de oprichting van de Technische Commissie voor de Paramedische Beroepen. Gelet op het Besluit van de Waalse Regering van 12/05/2005 tot toepassing van het decreet van 29 april 2004 betreffende de organisatie van het medisch-sanitair vervoer. Gelet op de Wet van 22/08/2002 betreffende de Rechten van de Patiënt. Gelet op de Europese Norm EN 1789:2000 inzake 'Medische voertuigen en hun uitrusting Ambulances'; meer bepaald de norm voor A-ziekenwagens (voor het niet-spoedgevallenvervoer van patiënten). Onder verwijzing naar het Paritair Comité voor eerstehulpdiensten, ondernemingen uit de bedrijfstak van het onafhankelijk ziekenvervoer en de paramedische praktijken. Onder verwijzing naar het voorstel tot normering van het secundair vervoer vanuit de Belgische Beroepsvereniging voor Ambulancediensten van 22/10/2014. Onder verwijzing naar het voorstel tot kwaliteitscharter voor niet-dringend liggend ziekenvervoer vanuit de Commissie Niet-Dringend Liggend Ziekenvervoer van de Vlaamse Gemeenschap van 1/05/2009. Onder verwijzing naar bijlage 1 van de resolutie kwaliteitsnormen voor niet-dringend begeleid liggend patientenvervoer: definities van begrippen. Onder verwijzing naar vier andere resoluties voor de Staten-Generaal Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen, namelijk: types patiënten- en zorgvervoer; gedifferentieerd patiënten- en zorgvervoer in functie van de zorgvraag; kwaliteitsnormen voor niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer; statuut van de vrijwillige patiënt- en zorgvervoerder actief in niet-dringend begeleid patiëntenvervoer. De resoluties hebben als doelstelling het creëren van een gereguleerde markt van patiënten- en zorgvervoer gericht op Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen met voldoende ziekenwagendiensten zodat een gezonde commerciële marktwerking mogelijk blijft.

2 Beweegredenen resolutie: Niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer maakt integraal deel uit van de zorgketen. Ziekenwagendiensten hebben als doel patiënten een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden. Op een duurzame manier, met oog voor de veiligheid en het comfort van de patiënt. Elke patiënt, ongeacht waar hij/zij zich in Vlaanderen bevindt, heeft recht op kwalitatief patiënten- of zorgvervoer waarbij een specifieke zorgvraag zich overal ook vertaalt in hetzelfde type vervoer op basis van deze zorgvraag. Het is bovendien een recht van de patiënt om geïnformeerd te zijn over de tarieven van de gevraagde dienstverlening. Deze resolutie is gebaseerd op een transparant rekenmodel van toepassing voor het niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer waarbij alle kostengenererende elementen in kaart gebracht zijn (bijlage 1). Het inzicht in deze kostengenererende elementen resulteert in een tariefbepaling die hiermee rekening houdt. In het belang van de patiënt worden er ook drie grenzen vastgelegd: maximum tariefgrens tariefzekerheid voor de patiënten; duurzaamheidsgrens kwaliteit voor de patiënten kan blijvend aangeboden worden; economisch niet-verantwoorde grens kwaliteit voor de patiënt kan niet meer gegarandeerd worden.

3 Voorstel resolutie: We besluiten dat: 1. Men rekening houdt met alle elementen van het transparant rekenmodel in het bepalen van de tarieven (bijlage 1). 2. Men exclusief gebruik maakt van tewerkstelling volgens de wettelijke bepalingen. 3. Voor de berekening van het aantal te factureren kilometers men standaard het aantal kilometers waarbij de patiënt effectief in de ziekenwagen aanwezig is vermenigvuldigt met een factor 2,5. Dit vergoedt de verplaatsing naar de locatie van de te vervoeren patiënt alsook de verplaatsing van de bestemming van de patiënt naar de stamplaats van de ziekenvervoerder. 4. In het forfaitair basisbedrag is volgende dienstverlening inbegrepen (bijlagen 2 en 4): a. ophalen van de patiënt (inclusief 15 minuten ter plaatse); b. gebruik van de faciliteiten in de ziekenwagen; c. vervoer van de patiënt naar de bestemming (inclusief 10 km); d. vervoer van één mobiele persoon die de patiënt vergezeld; e. vervoer van de handbagage van de patiënt (beperkt tot wat één persoon kan dragen); f. patiënt op de bestemming overdragen (inclusief 15 minuten ter plaatse). 5. Eventuele extra kosten zijn (bijlagen 2 en 4): a. effectief aantal gereden kilometers boven het aantal kilometer voorzien in het forfaitair basisbedrag van 10 km; b. wachttijd per begonnen kwartier boven het aantal minuten voorzien in het forfaitair basisbedrag; c. administratieve ondersteuning, per begonnen kwartier; d. logistieke ondersteuning, per begonnen kwartier; e. bijkomende verpleegkundige of medische begeleiding; f. het gebruik van medicatie zoals zuurstof of inotropica; g. linnen voor de patiënt in de plaats van de disposable bescherming; h. decontaminatie van een ziekenwagen na vervoer van besmette patiënten; i. gebruikt verzorgingsmateriaal zoals AED-kleefelektroden of verzorgingsmateriaal. 6. Voor het gedifferentieerd patiënten- of zorgvervoer geldt een gedifferentieerd tarief op basis van een transparant rekenmodel. Deze resolutie is enkel van toepassing niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer. De tarieven voor de andere type patiënten- of zorgvervoer worden later uitgewerkt. 7. De personeelskost is de grootste kostenvariabele in de kostenberekening met de grootste impact op de tarieven voor de patiënt.

4 8. We aanvaarden volgende vormen van tewerkstelling: a. normale vol- of deeltijdse tewerkstelling conform PC b. semi-agorale tewerkstelling: losse of occasionele tewerkstelling. Deze tewerkstellingsvorm is wettelijk onvoldoende gereglementeerd. Deze vorm is een aanvulling op de normale tewerkstelling zoals: i. om zieken/afwezigen te vervangen; ii. om meeruren te laten recupereren; iii. om vakanties van personeelsleden mogelijk te maken; iv. voor weekend- en nachtwerk. v. als flexibele oplossing om niet-gepland extra werk op te vangen. c. jobstudenten volgens de wettelijke bepalingen met een maximum van 50 dagen in een jaar. Deze vorm is een aanvulling op de normale tewerkstelling zoals: i. om zieken/afwezigen te vervangen; ii. om meeruren te laten recupereren; iii. om vakanties van personeelsleden mogelijk te maken; iv. voor weekend- en nachtwerk. v. als flexibele oplossing om niet-gepland extra werk op te vangen. d. vrijwilligers, volgens de resolutie statuut van de vrijwillige patiënt- en zorgvervoerder actief in niet-dringend begeleid patiëntenvervoer. Vrijwilligers kunnen nooit ingezet worden om tarieven te kunnen aanbieden onder de economisch niet-verantwoorde grens (bijlagen 3 en 6). 9. Het tarief van de duurzaamheidsgrens is berekend op basis van een marktconforme werking van een dienst. Elementen zoals verbeterde efficiëntie, een geoptimaliseerd aankoopbeleid, een lagere overhead of een betere inning van de facturen kunnen invloed hebben op het gevraagde tarief. Indien het tarief van een ziekenvervoerder meer dan 25% lager is dan de duurzaamheidsgrens is het niet mogelijk om de patiënt de nodige kwaliteit in de dienstverlening te garanderen of strookt dit niet met de bedrijfseconomische wetmatigheden. De ziekenvervoerder biedt dan zijn diensten aan onder de economisch niet-verantwoorde grens en waagt zich dan ook aan wanpraktijken tot het tegendeel bewezen wordt. (bijlage 3 en 6) 10. De standaard tarieven zijn geldig als het ziekenvervoer(bijlagen 2 en 4): a. de dag voordien aangevraagd is; b. het de dag zelf aangevraagd is en door de ziekenvervoerder gepland kan worden volgens zijn beschikbare capaciteit en/of op het uur dat de ziekenvervoerder past; c. plaatsvindt tussen 6 en 20 uur; d. plaatsvindt op werkdagen. 11. Bij afwijkingen op punt 10 mag de ziekenvervoerder een supplement aanrekenen. Dit supplement is beperkt tot 20% op het standaard tarief. (bijlage 4) 12. Voor patiëntenvervoer gepland in een reeks zoals dialysevervoer rekent de ziekenvervoerder voor vervoer op zaterdagen en feestdagen geen supplement aan. 13. Ziekenvervoerders respecteren de maximum tariefgrens. Deze grens is het tarief van de duurzaamheidsgrens verhoogt met 25%. (bijlage 6)

5 Stemming resolutie: voor: 17 tegen: 1 onthoudingen: 0 Resultaat: resolutie is aanvaard resolutie is niet aanvaard Afkondiging resolutie: Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Mechelen, 26 april 2016, georganiseerd door de Belgische Beroepsvereniging van Ambulancediensten (BBA), ondersteund door de Commissie niet-dringend liggend ziekenvervoer (CNDLZ). De resoluties worden overgemaakt aan de CNDLZ die ze bespreekt op haar vergadering. Na een consensus binnen de CNDLZ verwerkt de CNDLZ dit in haar aanbevelingen voor Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. De minister ontvangt deze aanbevelingen van de CNDLZ voor 31 augustus De gestemde resoluties zelf zijn te consulteren op de website van de BBA. Onderschreven door: Op 26 april 2016 namen 37 personen, betrokken bij het patiënten- en zorgvervoer, deel aan de Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen'. Hiervan waren 28 personen stemgerechtigd (1 stem per rechtspersoon). In totaal namen 18 personen actief deel aan de stemming.

6 Bijlage 1: elementen transparant rekenmodel personeelskosten: o aantal VTE per ziekenwagen; o loonkosten; o sociale lasten; o opleidingskosten; o andere personeelskosten; o ziekte en afwezigheden; o premies; o verzekeringen; kosten rollend materiaal: o aankoop/afschrijving of huur ziekenwagen; o provisie schade; o vervangwagen; o brandstofkosten; o verzekeringen; o onderhoudskosten; kosten uitrusting ziekenwagen: o inrichting ziekenwagen; o AED; o kosten verbruiksgoederen; huisvestingskosten: o garage ziekenwagen; o wachtlokaal personeel; diverse kosten: o risico- en investeringspremie; o omslagkosten; o dubieuze debiteuren; organisatiekosten: o dispatching; o personeelsbeleid; o facturatie en boekhouding; o overheadkosten.

7 Bijlage 2: elementen van de tarieven Bijlage 3: grenzen tarieven

8 Bijlage 4: tarieven niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer Bijlage 5: simulaties tarieven voor een geplande rit (standaard tarief) type rit aantal kilometers met patiënt forfaitair basisbedrag extra kilometers bijkomende dienstverlening totaal Vlaanderen (planbaar) stadsrit 5 58,00 11,25 0,00 69,25 intercityrit 30 58,00 242,50 0,00 300,50 regiorit 60 58,00 430,00 0,00 488,00 interregiorit ,00 992,50 0, ,50

9 Bijlage 6: tarieven grenzen

Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: types patiënten- en zorgvervoer

Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: types patiënten- en zorgvervoer Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: types patiënten- en zorgvervoer v2.00 Inleiding resolutie: Gelet op de Gecoördineerde Wet van 10/05/2015 op de Uitoefening

Nadere informatie

v4.00 Gelet op Europese Norm NBN EN 1865:2000 inzake 'Specificaties voor brancards en andere middelen voor het vervoer van patiënten in ambulances'.

v4.00 Gelet op Europese Norm NBN EN 1865:2000 inzake 'Specificaties voor brancards en andere middelen voor het vervoer van patiënten in ambulances'. Staten-Generaal 'Duurzaam en kwaliteitsvol ziekenvervoer in Vlaanderen' Resolutie: kwaliteitsnormen voor niet-dringend begeleid liggend patiëntenvervoer v4.00 Inleiding resolutie: Gelet op de Gecoördineerde

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Sint-Pietersbond Leuven April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Onderzoek naar de prijszetting van niet-dringend liggend ziekenvervoer

Onderzoek naar de prijszetting van niet-dringend liggend ziekenvervoer Onderzoek naar de prijszetting van niet-dringend liggend ziekenvervoer 17-10-2018 1 1. Plan van Aanpak 2. AS IS 3. Respons en validiteit van het onderzoek 4. Opbouw kostenmodel 5. Analyse rit gerelateerde

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Roeselare - Tielt

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Roeselare - Tielt TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Roeselare - Tielt April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per

Nadere informatie

NIET DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER Studiedag 22 oktober 2018

NIET DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER Studiedag 22 oktober 2018 NIET DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER Studiedag 22 oktober 2018 VAN ZELFREGULERING NAAR VERGUNNINGSPLICHT DE HISTORIEK : EEN PROCES VAN VALLEN EN OPSTAAN Frank Lippens Algemeen directeur Sint Vincentiusziekenhuis

Nadere informatie

Ziekenvervoer - tarieven 2016

Ziekenvervoer - tarieven 2016 Ziekenvervoer - tarieven 2016 1. Tarief Dringende Geneeskundige HulpverleningHC 112 Forfait 10 km 62,02 per km vanaf de 11de 6,20 per km vanaf de 21ste 4,74 Hulpcentrum 100 MIP Preventieve Hulpacties gecoördineerd/erkend

Nadere informatie

OVERZICHT TERUGBETALING NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER IN VLAANDEREN HEVERLEE, NOVEMBER 2016

OVERZICHT TERUGBETALING NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER IN VLAANDEREN HEVERLEE, NOVEMBER 2016 OVERZICHT TERUGBETALING NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER IN VLAANDEREN HEVERLEE, NOVEMBER 2016 1. Context Regelmatig verschijnen in de media verhalen van patiënten die een heel hoge factuur moeten betalen voor

Nadere informatie

VR DOC.1282/2BIS

VR DOC.1282/2BIS VR 2018 1611 DOC.1282/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van artikel 5 van het decreet van 18 mei 2018 betreffende het niet-dringend liggend ziekenvervoer DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds.

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE Stuk 866 (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 23 oktober 2001 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Riet Van Cleuvenbergen, mevrouw Sonja Becq, de heer Luc Martens, mevrouw Ingrid van Kessel,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden VR 2016 2312 DOC.1482/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 april 2016 houdende de toekenning en de erkenning van bijkomende bedden met een bijzondere erkenning als rust-

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 81447 VLAAMSE OVERHEID Welzijn, Volksgezondheid en Gezin [C 2010/35977] 29 NOVEMBER 2010. Ministerieel besluit houdende vervanging van de refertelijst inzake individuele materiële bijstand De Vlaamse minister

Nadere informatie

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 13526 MONITEUR BELGE 13.03.2007 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 2 de volgende benamingen worden toegevoegd : onder de rubriek Elektriciteit/Elektronica : «Installateur alarminstallaties»; het aanbod van deze

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

Reglement Minder Mobielen Centrale

Reglement Minder Mobielen Centrale Reglement Minder Mobielen Centrale De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het Welzijnshuis van Waregem. De dienst is te bereiken op : Schakelstraat 43 8790 Waregem Voor

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Liberale mutualiteit Limburg Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer per ziekenfonds. Het

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 juni 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 juni 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2011 betreffende de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen voor opvang,

Nadere informatie

VR DOC.1125/2

VR DOC.1125/2 VR 2018 1210 DOC.1125/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de kinderopvangtoeslag en kleutertoeslag DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 april 2018 tot regeling van de toelagen in het

Nadere informatie

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale.

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. OCMW ZEMST Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. 1.1. Bereikbaarheid De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het OCMW van Zemst.

Nadere informatie

over het voorontwerp van decreet betreffende het niet-dringend liggend ziekenvervoer

over het voorontwerp van decreet betreffende het niet-dringend liggend ziekenvervoer Advies over het voorontwerp van decreet betreffende het niet-dringend liggend ziekenvervoer Brussel, 7 juni 2017 SARWGG_Raad_20170607_nietdringendliggendziekenvervoer_ADV_DEF.docx Strategische Adviesraad

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit regio Mechelen-Turnhout Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen Juli 2016 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

VR DOC.1167/1BIS

VR DOC.1167/1BIS VR 2016 2810 DOC.1167/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse

Nadere informatie

NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER

NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER Philippe Valepyn Beleidsmedewerker INHOUD > Welke vergunning moet ik vragen en vanaf wanneer? > Hoe vraag ik een vergunning? > Welke besluiten zijn mogelijk na een controle?

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 7 juli 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 7 juli 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit Buitenschoolse Opvang van 16 mei 2014, wat betreft de subsidie voor het generatiepact en tot wijziging van diverse bepalingen van het

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 19 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 19 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 oktober 2008 tot uitvoering van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand en het kaderdecreet

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ; Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende het uniek loket voor de mobiliteitshulpmiddelen in het tweetalige

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand, het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit van 22 november 2013, wat betreft flexibele opvang

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit van 22 november 2013, wat betreft flexibele opvang Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit van 22 november 2013, wat betreft flexibele opvang DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 april 2012 houdende de organisatie

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Christelijke mutualiteit Zuid-West-Vlaanderen April 2018 Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het ziekenvervoer

Nadere informatie

VR DOC.0270/2

VR DOC.0270/2 VR 2017 2403 DOC.0270/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juni 1994 betreffende het beheer van gelden of goederen van personen met een handicap

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de procedure tot toekenning of weigering van de vergunning als private uitbetalingsactor voor de uitbetaling van toelagen in het kader van het gezinsbeleid

Nadere informatie

VR DOC.1387/1BIS

VR DOC.1387/1BIS VR 2017 2212 DOC.1387/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit

Nadere informatie

VR DOC.0309/2BIS

VR DOC.0309/2BIS VR 2016 2503 DOC.0309/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende het vergunnen van aanbieders van niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden

Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden VR 2017 1003 DOC.0220/2QUATER Besluit van de Vlaamse Regering over persoonsvolgende middelen voor minderjarige personen met een handicap met dringende noden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross Minder Mobielencentrale (MMC)1 B-Mobiel2 Dienst Aangepast Vervoer3 Ambulancecentrum Waasland4 EuroCross5 Ziekenvervoer via het Rode Kruis6 Vervoer via Mutualiteiten7 Vervoer via private ondernemingen8

Nadere informatie

17 JUNI Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van

17 JUNI Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van 17 JUNI 1997. Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale

Nadere informatie

VR DOC.0786/2BIS

VR DOC.0786/2BIS VR 2018 1307 DOC.0786/2BIS Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen uit de regelgeving betreffende de woonzorgvoorzieningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Woonzorgdecreet

Nadere informatie

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s)

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s) stuk ingediend op 1243 (2010-2011) Nr. 1 29 augustus 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van mevrouw Marijke Dillen en de heren Filip Dewinter, Jan Penris en Wim Wienen betreffende de erkenning en

Nadere informatie

Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek van de vergoeding van personeelspunten

Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek van de vergoeding van personeelspunten Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek van de vergoeding van personeelspunten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering

Nadere informatie

STANDPUNT OVER INTERHOSPITAAL VERVOER HEVERLEE, 10 MEI 2019

STANDPUNT OVER INTERHOSPITAAL VERVOER HEVERLEE, 10 MEI 2019 STANDPUNT OVER INTERHOSPITAAL VERVOER HEVERLEE, 10 MEI 2019 Inhoud Inhoud...1 1. Situering...2 2. Vaststellingen...2 2.1. Het toenemende belang van interhospitaal vervoer...2 2.2. Knelpunten ziekenvervoer...3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

VR DOC.0263/2BIS

VR DOC.0263/2BIS VR 2019 0103 DOC.0263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2013 betreffende rechtstreeks toegankelijke hulp voor personen met een handicap

Nadere informatie

VR DOC.1498/2BIS

VR DOC.1498/2BIS VR 2018 1412 DOC.1498/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vergunning en subsidiëring van een organisatie die een digitaal platform met zorgaanbod voor personen met een handicap ter beschikking

Nadere informatie

Vlaamse Regering.3^v^ "^ M

Vlaamse Regering.3^v^ ^ M rarrr^'m»»- Vlaamse Regering.3^v^ "^ M Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de voorwaarden inzake financiële ondersteuning van zelfstandige opvangvoorzieningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand Besluit van de Vlaamse Regering houdende het vergunnen van aanbieders van niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarden worden gebracht Terugwinning van metalen

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarden worden gebracht Terugwinning van metalen Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarden worden gebracht 1420100 Terugwinning van metalen Overgang naar contract van onbepaalde duur... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

VR DOC.0952/2BIS

VR DOC.0952/2BIS VR 2018 2007 DOC.0952/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 oktober 2008 tot uitvoering van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

VR DOC.0277/4BIS

VR DOC.0277/4BIS VR 2018 2303 DOC.0277/4BIS SAMENWERKINGSAKKOORD TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, HET WAALSE GEWEST, DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het ministerieel besluit van 26 juli 2001 tot vaststelling van het bijdragesysteem voor de gebruiker van gezinszorg;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het ministerieel besluit van 26 juli 2001 tot vaststelling van het bijdragesysteem voor de gebruiker van gezinszorg; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, I, 2, 3, 4 en 5 ;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, I, 2, 3, 4 en 5 ; Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap, de Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de financiering

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis; Ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de federale, gewestelijke en gemeenschapsoverheden voor het coördineren van de gegevensverwerking in het gezondheidsbeleid en de bijstand aan personen Gelet op artikelen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn;

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.1297/3BIS

VR DOC.1297/3BIS VR 2018 1611 DOC.1297/3BIS Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap, de Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging : internationale relaties Omzendbrief VI nr 2014/216 van 23 mei 2014 80/108 816/2 821/7 Van toepassing vanaf

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van de regels tot bepaling van de bedragen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum); Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 2 en artikel 5 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende bevolkingsonderzoek in het kader van ziektepreventie

Nadere informatie

VR DOC.0763/1BIS

VR DOC.0763/1BIS VR 2018 1307 DOC.0763/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering

Nadere informatie

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening.

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. 5 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. BS : 16-09-1994 in voege 16/09/1994 (art. 11) Gewijzigd door: KB BS in voege blz 04/07/2004

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de bijzondere beroepstitels en bijzondere beroepsbekwaamheden voor de beoefenaars van de verpleegkunde en de registratie als zorgkundige DE

Nadere informatie

VR DOC.0566/1BIS

VR DOC.0566/1BIS VR 2017 0906 DOC.0566/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot vrijstelling van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 april 2012 houdende de organisatie van kinderopvang van baby s en peuters, artikel 10, 1, 2 en 3 ;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 april 2012 houdende de organisatie van kinderopvang van baby s en peuters, artikel 10, 1, 2 en 3 ; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 houdende de voorwaarden voor de erkenning en de subsidiëring van gemandateerde voorzieningen,

Nadere informatie

Paritair Comité voor de casinobedienden

Paritair Comité voor de casinobedienden 2170000 Paritair Comité voor de casinobedienden kledingsfonds... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 19 oktober 1976... 2 Bijdrage van de werkgever in de vervoerkosten van de werknemers... 3 Collectieve

Nadere informatie

VERGUNNINGSVOORWAARDEN NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER

VERGUNNINGSVOORWAARDEN NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER VERGUNNINGSVOORWAARDEN NIET-DRINGEND LIGGEND ZIEKENVERVOER INHOUD > Hoe verloopt een controle? > De handleiding > Welke zijn de voorwaarden waaraan ik moet voldoen om een vergunning te bekomen? VERLOOP

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering over de transitie van de personen met een handicap die zorg en ondersteuning krijgen in het buitenland en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp;

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp; Ministerieel besluit met betrekking tot de werking van de gemandateerde voorzieningen en van de sociale diensten in de integrale jeugdhulp en de organisatie van bemiddeling in de regio Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting

Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting Vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking of een handicap Prijszetting 25 januari 2014 Eric Sempels Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken 1

Nadere informatie

22272 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

22272 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 22272 BELGISCH STAATSBLAD 15.04.2004 Ed. 2 MONITEUR BELGE MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Departement Algemene Zaken en Financiën [C 2004/35563] Aanwijzing van de ambtenaren belast met de aanvaarding

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy; Informatief 2009/043 - bijlage Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de wijze van subsidiëring door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap van de opvang van personen met een handicap

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 01.06.2002 MONITEUR BELGE 24321 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 18 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 18 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2001 tot vaststelling van de criteria, voorwaarden en refertebedragen van de tussenkomsten in de individuele

Nadere informatie

VR DOC.0682/2BIS

VR DOC.0682/2BIS VR 2019 1005 DOC.0682/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 13 juli 2018 houdende de erkennings- en bemiddelingscommissie voor slachtoffers van historisch misbruik DE

Nadere informatie

VR DOC.1472/2BIS

VR DOC.1472/2BIS VR 2017 2212 DOC.1472/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende maatregelen ter beheersing van de uitgaven voor werkingssubsidies in de sector voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

VR DOC.1588/2BIS

VR DOC.1588/2BIS VR 2018 2112 DOC.1588/2BIS VR 2018 2112 DOC.1588/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van tussen de Vlaamse

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

Vervoer van mindermobielen Initiatieven Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Vervoer van mindermobielen Initiatieven Departement Mobiliteit en Openbare Werken Vervoer van mindermobielen Initiatieven Departement Mobiliteit en Openbare Werken 13 oktober 2014 Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken Eric Sempels

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de VDABopleiding tot verzorgende en zorgkundige

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de VDABopleiding tot verzorgende en zorgkundige Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de VDABopleiding tot verzorgende en zorgkundige DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 mei 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven

Nadere informatie

Vlaamse Regering.3^v^ "^ M

Vlaamse Regering.3^v^ ^ M rarrr^'m»»- Vlaamse Regering.3^v^ "^ M Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de voorwaarden inzake financiële ondersteuning van zelfstandige opvangvoorzieningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen,

Nadere informatie

VR DOC.0332/2BIS

VR DOC.0332/2BIS VR 2017 3103 DOC.0332/2BIS Voorontwerp van decreet tot oprichting van het Overlegcomité Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 2 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 22-11-2016 01-01-2017

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 24 oktober 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 24 oktober 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de toepassing van het cumulverbod en de verschilregel voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 november 2018; Pagina 1 van 7

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 november 2018; Pagina 1 van 7 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering die verband houden met de ondersteuning van personen met een handicap, wat betreft reservevorming, en

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING,

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie