Vergadering M.R. 4. Vasstellen van de notulen De notulen van de vergadering van 22 juni 2016 zijn reeds vastgesteld en gepubliceerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering M.R. 4. Vasstellen van de notulen De notulen van de vergadering van 22 juni 2016 zijn reeds vastgesteld en gepubliceerd."

Transcriptie

1 Vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: Tijd: uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Edwin Mathijssen Notulist: Edwin Mathijssen Aanwezig: Yvonne Frijters, Kees Frijters, Edwin Mathijssen, Sanne van Rhene, Ad Buckens, Martine Jansma, Mandy van de Ree, Willem Melis, Arianne Thijssen (later) 1. Opening en welkom De voorzitter opent de vergadering. Een bijzonder welkom aan nieuw MR-lid vanuit de personeelsgeleding Sanne van Rhene, Twan van Duijnhoven (namens bestuur SKOR) en Bert Fransen. 2. Vaststellen agenda Agenda wordt vastgesteld. 3. Mededelingen Presentatie MR BS St. Bavo Samenwerking IKC Er wordt direct gestart met de presentatie MR BS St. Bavo Samenwerking IKC door Bert Fransen. Aan het einde van deze presentatie wordt afgesproken verdere informatie nog niet te communiceren naar achterban. Een hand out van deze presentatie is wel beschikbaar voor de MR. Vanuit de MR wordt een eerste suggestie gedaan om te komen tot een IKC-raad, waarbij vertegenwoordigers van huidige MR en oudercommissie van KDV worden samengevoegd tot 1 overlegorgaan. 4. Vasstellen van de notulen De notulen van de vergadering van 22 juni 2016 zijn reeds vastgesteld en gepubliceerd.

2 De afspraak aangaande het opstellen en verspreiden van de notulen (later in de vergadering ook opgenomen in het huishoudelijk reglement) worden besproken. Willem geeft aan dat hij ook graag de eerste opzet van de notulen ontvangt. Hiermee wordt ingestemd en het secretariaat neemt Willem vanaf heden mee in deze verzendlijst. 5. Nalopen actielijst Nieuwe leden staan nog niet in mailcontact. Alle documenten op de juiste plaats laten zetten, zodat deze voor alle leden toegankelijk zijn. Op dit moment in ieder geval: Formatieplan Jaarplan Begroting 2016 Jaarrekening 2015 Actiepunt: Secretariaat levert/vraagt op: Statuten MR-reglement SKOR Vergaderpunten/planning volgend scholar Nakijken of een jaarverslag verplicht is voor de MR Actiepunten Door Voor Status Schoolkalender. Advies naar school is de kalender ook digitaal te zetten op de website. Secretariaat Volgend schooljaar Kalender is wel verwerkt in de agenda maar niet volledig digitaal te raadplegen. Yvonne vraagt dit na bij ICTers. Secretariaat Volgend schooljaar Zijn toegevoegd, inclusief correcte e- mailadres van Ad Buckens Secretariaat Volgend schooljaar Kees en Ad nemen dit op zich. Een eerste opzet is reeds doorgevoerd. Secretariaat 30 juli 2016 Jaarplanning is nog niet volledig. Willem maakt met Yvonne, Kees en Edwin een afspraak om deze volledig op te stellen. Martine Jansma Volgend schooljaar Jaarverslag is verplicht.

3 Actie; tekst van de kalender vragen aan Mylene en eventueel aanpassen. Instemming Schoolgids wordt verleend mits de visie meer geprofileerd wordt in de schoolgids. Punten volgende agenda - Huishoudelijk reglement Aanleveren update RI&E met daarin uitgesplitst acties voor nu acties tijdelijk huisvesting en nieuwbouw Edwin Mathijssen Voor 1 juli Tekst is aangepast door Edwin en zo ook opgenomen in de nieuwe schoolkalender Secretariaat Voor 1 juli Brief is verstuurd naar bestuur. Geen reactie op Edwin Mathijssen Vergadering 27 september Willem Melis Vergadering 27 september ontvangen. Huishoudelijk regelement wordt later in deze vergadering besproken. Edwin verwerkt de opmerkingen Willem geeft aan hier geen tijd voor te hebben. Bij het betrekken van de tijdelijke huisvesting worden deze taken overgedragen binnen het team. Willem levert de volgende vergadering een update op 6. Inkomende uitgaande post/ Vacature MR lid personeelsgeleding Bij het vertrek van Magda was er een vacature ontstaan binnen de personeelsgeleding van de MR. Deze wordt vanaf heden ingevuld door Sanne van Rhene. Er wordt een voorstel ronde gedaan. Vakbladen, internet en media

4 Met het versturen van definitieve agenda is er tevens vanuit het secretariaat aangegeven dat het van belang is dat we samen vakbladen, internet en andere media gebruiken als bron van informatie die mogelijk richting kunnen geven aan de MR. Punten kunnen dan worden ingebracht bij het secretariaat zodat deze op de agenda kunnen worden geplaatst. Afgesproken wordt dat hierin eenieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. 7. Informatie vanuit school/bestuur Jaarplanning bestuur Punt is besproken tijdens het nalopen van actiepuntenlijst. Terugkoppeling van de bestuursvergadering van 13 september: - huisvesting en IKC: de invulling van de samenwerking met Kober, de stand van zaken van de nieuwbouw en de planning voor de verhuizing en afscheid van school zijn besproken. - toekomstvisie IKC: hiervoor is een 1e opzet besproken en deze zal verder doorontwikkeld worden, met Kober besproken worden en in het ondernemersplan verwerkt worden. - Swez PO: hiervoor hebben we de eerste raad van toezicht vergadering bijgewoond. In oktober gaat besproken worden hoe het toezicht op Swez bestuur verder ingericht gaat worden. - personeel: de MR-personeelsgeleding gaat geïnformeerd worden over de afvloeiingslijst. - investeringen lijst IKC: het eerste concept van investeringen voor het IKC is besproken. Deze zal aangepast worden met een onderverdeling naar noodzakelijke en gewenste investeringen en wanneer er beslismoment zijn voor tijdige aanschaf. De lijst zal later opnieuw worden besproken. Bestuurssamenstelling Op 27 september is er een brief ontvangen van het bestuur met informatie over de bestuurssamenstelling. Het bestuur heeft twee nieuwe bestuursleden tijdens onze vergadering van 20 september 2016 mogen verwelkomen. Dit zijn Dorine Jennen en Hanneke van der Borst De Craen. Beiden hebben kinderen op basisschool St. Bavo. 8. Algemeen Wet versterking bestuurskracht onderwijsinstellingen treedt in werking op 1 januari 2017 Mandy en Martine zorgen bij de volgende vergadering voor meer tekst en uitleg over op handen zijnde wijzigingen. (Actiepunt) Per 1 januari 2017 moeten ook de MR-reglementen en -statuten worden aangepast aan de nieuwe wetgeving. Nieuwe regelementen en statuten dienen voor 1 januari te zijn aangeboden door het bevoegd gezag aan de MR en mee te worden ingestemd. (Actiepunt)

5 Huishoudelijk reglement Bij het ontbreken van een huishoudelijk reglement wordt er plenair een basismodel doorgenomen en daar waar nodig gewijzigd door Edwin. Edwin zorgt dat deze worden verwerkt in een nieuw document en het secretariaat plaatst deze door naar het bevoegd gezag. (Actiepunt) Taakverdeling Bij het vertrek van Magda dienen thema s/onderwerpen opnieuw te worden herzien. Afgesproken wordt om thema s te hernoemen naar commissies. Sanne neemt de commissies over waar Magda in was geplaatst. Yvonne past deze aan en stuurt door naar secretariaat. (Actiepunt) 9. Financiën Jaarrekening 2015 Ad heeft over de jaarrekening nog de volgende vragen en worden toegelicht door Willem. - Schoonmaakpersoneel/ schoonmaakbedrijf/ overige schoonmaak Verdeling over drie aparte posten worden toegelicht. Betreft eigen personeel versus periodieke grote schoonmaak - Investering voor IKC is niet meegenomen (hoe zit dat dan net vervanging van computers, etc.) Worden niet meegenomen in dit boekjaar. De investeringen in het IKC worden meegenomen in de begroting De begroting komt eind / begin december beschikbaar - bijdragen onderwijsbureau Er is van onderwijsbureau veranderd. - reproductiekosten Zijn hoog echter is er een nieuw verbeterd contract getekend. - Afschrijvingen op methoden Willem licht toe dat minder zal worden opgepot en het streven is na afschrijving over te gaan tot vervanging. 10. Arbobeleid RI&E Is behandeld tijdens het doornemen van de actiepunten 11. Bewegingsonderwijs Wijziging in bewegingsonderwijs Edwin geeft aan dat binnen de oudergeleding zorgen zijn over het bewegingsonderwijs. Er zijn toezeggingen gedaan door de wethouder dat er in het

6 bewegingsonderwijs niets veranderd. Echter geeft Willem aan dat uren zullen worden geclusterd. I.p.v. 2x per week naar 1x per week gym. Willem geeft als argument dat deze wijziging komt door het efficiënt indelen van de lesuren. Zo blijft er meer tijd over voor bijv. taal- of rekenonderwijs. Willem geeft wel aan dat hij persoonlijk ook vindt dat er voldoend wordt bewogen op school en dat hier bij de inrichting van het nieuwe schoolplein ook in moet worden voorzien. Concrete toezegging of beleid is er echter niet. De MR geeft aan nogal ontstemt te zijn over de onduidelijke en schimmige manier waarop deze besluitvorming tot stand komt, de rol hierin van het bestuur, directie, gemeente Zundert en Thuisvester, en neemt dit agenda punt verder in beraad. (Actiepunt) 12. Communicatie Klasbord Edwin geeft aan dat er geen eenduidige inzet is voor het gebruik van klasbord. Er zijn leerkrachten die het wel doen, maar ook die het niet doen. Willem geeft aan dat er op dit moment een werkgroep bezig is met het uitrollen van klasbord binnen heel de school. (Actiepunt) Informatiewebsite De informatie van de MR op de website van de school is niet meer up to date. Op verzoek van Willem neemt Edwin contact op met Jacqueline voor aanpassingen. (Actiepunt) Communicatiebeleid school Het communicatiebeleid was een aandachtspunt in het inspectierapport. Ook over de inhoud van de schoolgids is hierover een brief gestuurd naar het bestuur waarop geen reactie is gekomen. Communicatie is benoemd als speerpunt van de MR. Ook als het gaat om de eigen communicatie van de MR met de achterban, bestuur en directie. 13. Personeel Verloop sollicitatie in zomervakantie In de zomervakantie is onduidelijkheid ontstaan door gebrek aan betrokkenheid van de MR bij invulling van de plots ontstane vacature. Ook de manier waarop dit tijdens de vakantie is gecommuniceerd was hoogst bevreemdend en riep alleen maar vraagtekens op binnen de oudergeleding van de MR.

7 Willem geeft aan in deze situatie totaal vergeten te zijn, de MR hierover in te lichten dan wel te betrekken. Edwin brengt Willem persoonlijk op de hoogte over de manier waarop dit naar betrokken ouders is gecommuniceerd. (Actiepunt) 14. Rondvraag Ad: in het schoolplan zijn KPI s opgenomen waarover het bestuur op jaarlijkse basis moet rapporteren. Graag ontvangt de MR de beschikbare rapportages en de planning van de oplevering van de overige. In algemeenheid wordt nog wel even gesproken over de vergadertijd. Het was een lange vergadering. Dit wisten we van tevoren. Er waren een hoop agenda punten te bespreken en er was nog extra inbreng vanuit het bestuur aangaande het IKC. Vergaderduur is eerder punt van aandacht geweest binnen de MR. Voorzitter en secretariaat streven ernaar de vergadering uiterlijk te laten duren tot uur. Echter ontkomen we er soms niet aan op wat langer te vergaderen. Ook een mogelijkheid tot een extra vergadering behoort tot de mogelijkheden. Actiepuntenlijst per Alle documenten op de juiste plaats laten zetten, zodat deze voor alle leden toegankelijk zijn. Op dit moment in ieder geval: Formatieplan Jaarplan Begroting 2016 Jaarrekening 2015 Actiepunt: Secretariaat levert/vraagt op: Statuten Actiepunten Door Voor Status Schoolkalender. Advies naar school is de kalender ook digitaal te zetten op de website. Yvonne Volgend schooljaar Kalender is wel verwerkt in de agenda maar niet volledig digitaal te raadplegen. Yvonne vraagt dit na bij ICTers. Secretariaat Volgend schooljaar Kees en Ad nemen dit op zich. Een eerste opzet is reeds doorgevoerd. Secretariaat Vergadering 10 Jaarplanning is nog niet volledig. Willem maakt

8 MR-reglement SKOR Vergaderpunten/planning volgend scholar Punten volgende agenda - Huishoudelijk reglement Meer tekst en uitleg over wijzingen MR Reglement en statuten per 1 januari 2017 Nieuwe regelementen en statuten dienen voor 1 januari te zijn aangeboden door het bevoegd gezag aan de MR en mee te worden Edwin Mathijssen Vergadering 10 Mandy en Martine Vergadering 10 Secretariaat/ Bevoegd gezag Vergadering 10 ingestemd. Taakverdeling aanpassen Yvonne Vergadering 10 Beraad bewegingsonderwijs Allen Vergadering 10 Beleid over gebruik Klasbord Informatie MR aanpassen op website Communicatie zomervakantie versturen naar Willem Rapportage over KPIs dan wel de planning van de oplevering van de overige. Willem Vergadering 10 Edwin Vergadering 10 Edwin Vergadering 10 Willem Vergadering 10 met Yvonne, Kees en Edwin een afspraak om deze volledig op te stellen. Huishoudelijk regelement wordt later in deze vergadering besproken. Edwin verwerkt de opmerkingen

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 13-03-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris Kees Frijters Edwin Mathijssen Notulist: Arianne

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 29-06-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Kamer Yvonne BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Martine Jansma Ad Buckens, Arianne Thijssen,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 18-04-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Arianne Thijssen Yvonne Frijters, Kees

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 23-01-2018 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Personeelsruimte De Plaetse Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas van Dijck Notulist: Aanwezig Martine Jansma Ad Buckens, Bas van Dijck,

Nadere informatie

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Aanwezig: Adrie de Meijer, Edwin Mathijssen, Geert Steenhof, Hèlen Herijgers, Kirsten van Engelen, Maaike Mayer, Kees Frijters, Marieke Koreman Afwezig: Mandy vd Ree,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Vergaderdatum: 05-03-2018 Tijd: 19.30 uur Voorzitter : Notulist: Aanwezig Vergaderlocatie: Personeelsruimte De Plaetse Yvonne Secretaris: Bas van Dijck Femke Mathijssen Ad Buckens,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 30-05-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Kees Frijters Yvonne Frijters, Kees

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Het activiteitenplan van de MR Stap 1 Inventarisatie De MR gaat na welke onderwerpen in het komende jaar aan de orde kunnen of moeten komen. Sommige onderwerpen moeten

Nadere informatie

Werkplan MR BS de Steiger

Werkplan MR BS de Steiger Werkplan BS de Steiger 2017-2018 1 Inleiding Als medezeggenschapsraad () van de basisschool De Steiger willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Middels dit jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016

Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan MR 2015-2016 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. Donderdag 15 mei 2014 Aanwezig: Adrie de Meijer, Geert Steenhof, Hèlen Herijgers, Kirsten van Engelen, Kees Frijters, Marieke Koreman, Maaike Mayer Afwezig: Edwin Mathijssen Notulist:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan 2016-2017 MR Liduinaschool Jaarplan 2016-2017 2 Algemeen Als medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool willen we de belangen van onze kinderen en school

Nadere informatie

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-04-2018 Aanwezig: Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn, Liesbeth Schlicher (agendapunt 5c),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan MR 2014/2015 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Diana Breeman Ester van Duijn Esther de Jong Frank Blaauw Sandra de Leeuw Leonie van Loon Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan 2018-2019 MR Liduinaschool Jaarplan 2018-2019 2 Algemeen Als medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool willen we de belangen van onze kinderen en school

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend ! Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Schooljaar 2013 / 2014 Bas Kemperman Wilma Driessen Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Brigith de Roij Tiny Ruijs Activiteitenplan MR 2013 / 2014 1

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR JAARPLAN 2017-2018 Jaarthema: op weg naar een betere MR Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. jaarthema 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan 7. rooster van afreden

Nadere informatie

MR Jaarplan

MR Jaarplan MR Jaarplan 2016-2017 versie 1.0 1Algemeen...3 2Doelstelling, werkwijze en uitgangspunten...4 2.1Doelstelling...4 2.2Werkwijze...4 2.3Uitgangspunten...4 3Regelingen en beleidsplannen...5 4Structurele onderwerpen...6

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Notulen Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.00 21.00 uur, na afloop sluiten we af in de Lantaern Datum: dinsdag 1-7-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Marleen, Peter (afgemeld) en Cas (geen afmelding, schuift

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Inleiding Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2018-2019. De inhoud is in mei 2018 vastgesteld door de ouder- en de personeelsgeleding

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk.

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk. Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van De Regenboog, school voor katholiek basisonderwijs en peuterspeelzaal, te Rotterdam en vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 10 november 2014.

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel concept

Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel concept Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel 2016-2017 concept 1. Samenstelling van de MR, taakverdeling en afvloeiingslijst; De MR bestond uit de volgende personen: Oudergeleding:

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Communicatieplan Medezeggenschapsraad. Basisschool de cocon.

Communicatieplan Medezeggenschapsraad. Basisschool de cocon. Communicatieplan Medezeggenschapsraad Basisschool de cocon. September 2018 1 De missie van de medezeggenschapsraad van basisschool de Cocon is het behartigen van de belangen van ouders, personeel en leerlingen

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4.

Nadere informatie

Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda (ouder), Marianne (not)

Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda (ouder), Marianne (not) MR 2 Arcade Verslag Datum: 5 november 2018 Plaats: Arcade, Pauwoogvlinder 12, Utrecht Aanvang: 19.00u (start vergadering) Aanwezig: Afwezig: Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad. St. Jozefschool Moordrecht

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad. St. Jozefschool Moordrecht Activiteitenplan Medezeggenschapsraad St. Jozefschool Moordrecht Overzicht van de samenstelling, uitgangspunten en beleidszaken in het schooljaar 2016-2017 Colofon......................................................

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er.

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er. Jaarplan 2016/2017 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstellingen... 2 2. Organisatie... 2 3. Vergaderingen... 2 3.1. Agenda... 2 3.2. Data... 3 4.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Behorend tot Onderwijsstichting KempenKind Versie datum: September 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doelstelling 3 De MR leden

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs Jaarverslag 2011 MR Geloofwaardig én betrokken onderwijs Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de Willem van Oranjeschool over het kalenderjaar 2011. Met dit verslag legt

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P)

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P) Vergadering M.R. 19-09-2017 MR met directeur Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen 1 Opening vergadering 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 2 Notulen vorige vergadering + vaststellen agenda

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad basisschool de Vlindertuin schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2013-2014 5. Onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie... 4 3.2. Kwaliteit en

Nadere informatie

Jaarplan IKC Raad de Regenboog

Jaarplan IKC Raad de Regenboog Jaarplan IKC Raad de Regenboog 2016-2017 Inleiding De (MR) van de Regenboog zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de houvast

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

STATUUT MEDEZEGGENSCHAP LEERRIJK!

STATUUT MEDEZEGGENSCHAP LEERRIJK! STATUUT MEDEZEGGENSCHAP LEERRIJK! Versie 1-1-2014 In werking 1-3-2014 Geldig tot 1-1-2016 PREAMBULE Het bestuur van Leerrijk! en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de volgende scholen: Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie