Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit"

Transcriptie

1 Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit

2 Een constructieve bijdrage leveren Bouwen aan een duurzame toekomst vereist een evenwichtige benadering van het milieu, het welzijn van de mens en de economische welvaart. Zonder die drie elementen blijft duurzaamheid een illusie in plaats van een rotsvaste realiteit. Lokale productie in de Benelux Rockwool heeft wereldwijd 26 fabrieken. De meeste daarvan zijn gevestigd in de buurt van winplaatsen van grondstoffen en dicht bij de klant, waardoor de CO 2 uitstoot door transport wordt teruggedrongen. Meer dan 90% van alle Rockfon producten die in de Benelux worden geleverd, wordt geproduceerd in Roermond (Limburg-NL). Veel eindproduct met weinig grondstof 1 kubieke meter rotsgesteente komt overeen met vierkante meter Rockfon plafondpanelen van 20 mm dikte, wat overeenkomt met een oppervlakte van 30 klaslokalen. Onuitputbare grondstof Elk jaar produceert de aarde keer meer lavagesteente dan Rockfon en Rockwool in hun productieproces kunnen verwerken.

3 Toonaangevend en ervaren Rockfon is toonaangevend leverancier van akoestische plafondoplossingen op basis van steenwol en is onderdeel van Rockwool International - s werelds grootste producent van steenwol, met meer dan 70 jaar ervaring. Duidelijk engagement Sinds vele jaren spannen Rockwool en Rockfon zich in om hun impact op het milieu te verminderen: een engagement dat diepgeworteld zit in de bedrijfswaarden. Rockfon en Rockwool publiceren over de gemaakte voortgang in het Rockwool milieurapport dat te downloaden is op Een solide bron van hernieuwbare materialen De basisgrondstof waaruit steenwolproducten van Rockfon en Rockwool worden geproduceerd is diabaas. Vulkanische activiteit en de tektoniek van platen zorgen jaarlijks voor extreme reserves van dit lavagesteente: een oneindig hernieuwbare bron.

4 Verminderen van de impact op de planeet De productieprocessen van Rockfon en Rockwool worden voortdurend gecontroleerd en verbeterd als het gaat om verhoogde energie-efficiëntie, beperking van waterverbruik, voorkomen van stortafval en up-cycling van industrieel afval. Water voor het leven Water is een schaarse grondstof in vele delen van de wereld. Het is dus belangrijk het gebruik te beperken. Veel fabrieken vangen bijvoorbeeld regenwater op en beperken daarmee het gebruik van drinkbaar water in het productieproces. Rockwool en Rockfon hebben hun waterefficiëntie tussen 2005 en 2009 verbeterd met 10%. De waarde van re-cycling De fabrieken van Rockwool en Rockfon re-cyclen jaarlijks ton afval uit andere industrieën. Dit is zes keer meer dan het afval dat Rockfon en Rockwool zelf storten. Hoge cijfers In 2011 behaalde Rockwool in het wereldwijd erkende Carbon Disclosure Project een score van 86 punten. Daarmee behoort de Rockwool Group tot de TOP 10 van Noord-Europese bedrijven die informatie vrijgeven over hun CO 2 -uitstoot. Minder fossiele brandstoffen Diabaas en gerecycleerde materialen worden gesmolten bij temperaturen van meer dan 1500 C om er steenwol van te maken. Bij deze hitte wordt organisch afval zuiver verbrand om energie te produceren, waardoor de fabrieken minder fossiele brandstoffen verbruiken.

5 Stortafval verminderen Momenteel wordt 95% van de afvalproductie van Rockwool en Rockfon intern gerecycleerd of verkocht aan andere industrieën als grondstof voor hun productieprocessen. Om haar stortafval nog meer terug te dringen, heeft Rockwool in 2009 en 2010 meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in recyclingbedrijven. CO 2 -uitstoot verminderen Volgens een externe beoordeling heeft de totale portfolio van Rockwool producten wereldwijd (inclusief Rockfon plafondpanelen) gezorgd voor een vermindering van 4 miljoen ton CO 2 in Dit is te vergelijken met de gezamelijke CO 2 -uitstoot van India, Rusland en Duitsland. Gerecycleerd en recycleerbaar Rockfon plafondpanelen bevatten tot 84% gerecycleerde en hernieuwbare inhoud en zijn op het einde van hun levenscyclus 100% recycleerbaar in de lokale Rockwool fabriek. Strikt milieubeheer Alle Rockfon-fabrieken hanteren de strenge milieubeheersystemen van Rockwool. Deze staan in het teken van continue verbetering en de implementatie van strenge productiestandaarden. De twee fabrieken waarin Rockfon voor de Benelux wordt geproduceerd zijn ISO14001 gecertificeerd. Energie besparen in productie Rockwool verbetert continu de energie-efficiëntie van haar fabrieken. Recente productie-aanpassingen hebben geleid tot een jaarlijkse besparing van 3,4 miljoen Euro aan energiekosten. Een maatregel met een positief effect op de uitstoot van CO 2. Bovendien gebruikt Rockwool Roermond in haar productie enkel nog groene stroom.

6 De kwaliteit van leven verbeteren De akoestische oplossingen van Rockfon spelen een belangrijke rol in het creëren van een gezonde omgeving waarin mensen leren, werken en genezen. Rockfon is tevens begaan met de gezondheid en de veiligheid van haar medewerkers, klanten en leveranciers. Een significant verschil Door een Rockfon-plafond te installeren in een kantoor van 120 m² kunt u het geluidsniveau met 6 db verminderen. Dat komt overeen met een daling van het oorspronkelijke lawaai in de ruimte met 75%. Minder ruis op de lijn 60% van de medewerkers in landschapskantoren vindt lawaai de meest storende factor. Julian Treasure, Sound Business, 2007

7 Feel-good factor De akoestische plafondoplossingen van Rockfon nemen akoestische stressoren in gebouwen weg. Daardoor bevorderen ze het welzijn en de gezondheid van de mensen die in die gebouwen werken, leven en/of genezen. Een geheim bewaren In werkruimtes zoals ziekenhuizen, kantoren en hotels is het erg belangrijk om privacy te hebben en vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren. Naast producten met een hoge geluidsabsorptie, heeft Rockfon tevens specifieke oplossingen ontwikkeld die garant staan voor een uitstekende geluidisolatie. Laat de zon binnen Slechte verlichting kan leiden tot vermoeide ogen en algemene vermoeidheid. Daglicht en kunstlicht hebben echter een bewezen positieve invloed op stemming, efficiëntie en stressreductie. Hoge lichtreflectie helpt om effectief gebruik te maken van het beschikbare licht. Rockfon plafondpanelen hebben een hoge lichtreflectie (85-86 %) en zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van het licht. Geavanceerde bescherming bij brand Onbrandbare steenwol is de basis van alle Rockfon plafondpanelen, waarvan de meeste de brandreactieklasse A1 bezitten. Dit houdt in dat deze producten in de basis onbrandbaar zijn, niet smelten en geen rook ontwikkelen of brandende druppels nalaten. Dit geeft mensen die zich in een brandend gebouw bevinden meer tijd om het gebouw te verlaten, zorgt voor een grotere brandveiligheid en beperkt de brandschade aan het gebouw. Veilige producten Rockfon plafondpanelen voldoen aan of overtreffen de meeste relevante en wettelijke vereisten voor binnenluchtkwaliteit en gezondheid. Dat blijkt uit diverse onafhankelijke certificeringen waarover Rockfon plafondpanelen beschikken. Deze certificaten tonen aan dat de producten voldoen aan de strengste vereisten op gebied van vluchtige organische stoffen (VOS), formaldehyde, ammoniak, kankerverwekkende stoffen, geuren, bio-oplosbaarheid en afgifte van vezels.

8 Bouwen aan welvaart Elk gebouw is verschillend van ontwerp en bestemming. Rockfon biedt oplossingen die architecten helpen hun visie te verwezenlijken met plafonds die de productiviteit van de gebruikers van een ruimte verhogen en bijdragen aan het algemeen welzijn. Lokaal verantwoordelijkheid nemen Als onderdeel van een campagne gericht op installateurs in de Benelux heeft Rockfon financieel de bouw van een SOS Kinderdorpen basisschool in Congo gesteund. Daarnaast is Rockfon actief lid van het Centrum voor Gezonde scholen dat streeft naar gezondere schoolomgevingen. Goede akoestiek = hogere productiviteit 70% van de mensen geeft aan dat hun productiviteit hoger zou liggen als er minder omgevingslawaai zou zijn. Bron - Danish National Research Centre for the Working Milieu: Noise from human activity.

9 Een positieve bijdrage aan het binnenklimaat Een slecht binnenklimaat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Rockfon plafondpanelen leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het akoestische comfort en de productiviteit van de gebruiker van de ruimte. Duurzaam ontworpen Materialen dienen geschikt te zijn voor gebruik op lange termijn. Rockfon biedt een productgarantie van 15 jaar op haar plafondpanelen, die bestand zijn tegen periodieke reiniging en vocht. Ze zijn vormvast en zullen niet gaan doorhangen in vochtige omstandigheden. Hierdoor stijgt hun rendement op de lange termijn. 15 JAAR 15 JAAR 15 JAAR GARANTIE 15 JAAR 15 JAAR Aandacht voor de mens Rockwool Foundation is de grootste aandeelhouder van Rockwool International. De stichting werd opgericht in 1981 en steunt wetenschappelijke, humanitaire, artistieke en sociale activiteiten. Ze draagt ook bij tot het verbeteren van het milieu en de maatschappelijke ontwikkeling. De juiste keuze voor de lange termijn Veranderende organisaties vereisen continue aanpassing van gebouwen. Rockfon plafondoplossingen zijn veelzijdig en spelen in op de behoefte aan flexibiliteit. Ze besparen tijd bij installatie en onderhoud en beperken afval tot een minimum. Installaties worden verdekt in het plafondplenum en blijven eenvoudig toegankelijk via het verlaagde plafond. Dit alles leidt tot hoge flexibiliteit op de lange termijn. Energie-efficiëntie Rockfon wordt geproduceerd uit steenwol, een materiaal met een hoge thermische isolatiewaarde, waardoor het in bepaalde toepassingen kan bijdragen aan de vermindering van het energieverbruik. Daarnaast draagt de hoge lichtreflectie bij tot lagere energiekosten door verlichting. Tenslotte zijn akoestische eilanden, baffles en wandoplossingen ideaal geschikt om het akoestisch comfort te waarborgen bij betonkernactivering.

10 Gecertificeerde gebouwen Gebouweigenaren en gebruikers worden zich meer en meer bewust van het belang van akoestisch comfort in gebouwen. Hierdoor blijft de bijdrage van akoestische plafonds aan duurzame gebouwen toenemen. Gebouwcertificeringen Wenst u een gebouw te verduurzamen en kiest u voor een certificering volgens BREEAM, HQE, DGNB, LEED of een ander gebouwcertificaat? Dan kunnen Rockfon plafondoplossingen u helpen uw doel te realiseren. Het eigen-gedeclareerde predikaat Groen op een gebouw plakken volstaat al lang niet meer. Duurzaamheid vergt een holistische benadering die het milieu en de gezondheid van de gebruiker centraal stelt en dit in het licht van de voorziene investeringen. Het relatief lage gewicht van Rockfon plafondpanelen zorgt voor een zeer lage milieu-impact van de plafondpanelen in verhouding tot het hele gebouw. Rockfon levert bovendien flexibele en duurzame akoestische oplossingen die de productiviteit van de gebruiker en het welzijn van de mensen verhogen en die daardoor actief bijdragen aan de totale duurzaamheid van het gebouw. Productcertificeringen Om het milieuprofiel van Rockfon plafondpanelen te bepalen zijn voor verschillende producten productcertificeringen samengevat in Environmental Product Declarations (EPD s). Dit is het geval in het Verenigd Koninkrijk (BRE) en Frankrijk (FDES). EPD s vormen echter slechts een klein deel van de gedocumenteerde bijdrage die Rockfon levert aan de duurzaamheid van een gebouw en dienen te worden samengebracht met gedocumenteerde akoestische prestatierapporten, brandrapporten en andere (milieu)certificeringen. Duurzame en continue productverbetering Door geen aluminiumfolie meer op de rugzijde van specifieke Rockfon plafondpanelen toe te passen werd meer dan 100 ton CO 2 bespaard op jaarbasis. Duurzaam bouwen in Europa Er wordt verwacht dat het aantal gecertificeerde gebouwen in Europa zal verviervoudigen tot 687 miljoen vierkante meter in BRE (UK) Rockfon onderging recent de strenge en onafhankelijke BRE Life Cycle Assessment. Uit de bevindingen bleek dat de geteste Rockfon plafondpanelen van 600x600x12 mm plafondoplossing de laagste Ecopoint-score behaalden in haar productsoort. FDES (Frankrijk) In Frankrijk bezitten 90% van alle Rockfon plafondoplossingen een Environmental Product Declaration volgens FDES (Fiches de Déclaration Environnementale et Sanitaire).

11 Up-cycling is de toekomst Minder storten Om stortplaatsen te ontlasten en verdere uitputting van natuurlijke bronnen tegen te gaan, worden afval van Rockfon plafondpanelen en restafval van renovaties en sloop steeds vaker teruggestuurd ter recyclage. Bij Rockfon staat re-cyclen gelijk aan up-cyclen. Bij traditionele recyclagesystemen komt het voor dat het gerecycleerde product een mindere kwaliteit heeft dan het product dat uit nieuw materiaal is vervaardigd. Rockfon verwerkt afvalproducten tot nieuwe vezels die minimaal gelijke kwaliteit hebben als nieuwe of zuivere materialen. Up-cycling pilot-project in Nederland Bij de nieuwbouw van de Isala Klinieken in Zwolle haalt Rockfon alle restafval terug in zijn originele verpakking (Rockfon dozen). Het restafval wordt in de Rockwool fabriek in Roermond ge-upcycled tot herinzetbare steenwolvezels, zonder verlies aan kwaliteit van het eindproduct. Verzamelen en up-cyclen Het up-cyclen van Rockfon plafondpanelen is mogelijk in alle Rockwool fabrieken die briketten gebruiken. In de Rockwool fabriek in Roermond spelen briketten een belangrijke rol in het productieproces. Bovendien is dit proces het meest interessant als het bouwproject zich dicht bij de recyclingfabriek bevindt om CO 2 -uitstoot door transport te beperken. Neem contact op met Rockfon voor meer info over de mogelijkheden.

12 Wij geloven dat onze akoestische steenwol- en metaaloplossingen voor plafonds en wanden een snelle en eenvoudige manier zijn om mooie, comfortabele en veilige ruimtes te creëren. Ze zijn gemakkelijk te installeren, duurzaam en beschermen mensen tegen lawaai en brand. Onze producten leveren tevens een constructieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Create and Protect is ons credo. Het is onze manier van werken. Hierbij staat de mens en de relatie tussen mensen centraal. Een verhaal van succes en behoud van vertrouwen in elkaar. Het is onze rots-vaste belofte aan u. Bij ROCKFON draait het om creëren en beschermen-en hierbij laten we ons graag door u inspireren. 06/2016 De genoemde kleurcode is gebaseerd op het NCS Natural Colour System, eigendom van en onder licentie bij NCS Colour AB, Stockholm ROCKFON is een gedeponeerd merk. Iedere technische wijziging of wijziging aan productassortiment of aan de inhoud van deze brochure dient niet verplicht op voorhand gecommuniceerd te worden. ROCKFON ROCKWOOL B.V. Industrieweg 15 NL 6045 JG Roermond Postbus 1160 NL 6040 KD Roermond info@rockfon.nl ROCKFON ROCKWOOL N.V. Oud Sluisstraat Wijnegem info@rockfon.be

Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit

Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit Rock-solid sustainability Een rotsvaste realiteit Een constructieve bijdrage leveren Bouwen aan een duurzame toekomst vereist een evenwichtige benadering van het milieu, het welzijn van de mens en de economische

Nadere informatie

ROCKFON Color-all PRODUCTBESCHRIJVING ASSORTIMENT

ROCKFON Color-all PRODUCTBESCHRIJVING ASSORTIMENT ROCKFON Color-all ROCKFON Color-all Rockfon Color-All bestaat uit 34 exclusieve kleuren onderverdeeld in zes thema s, waarbij het mat-glans oppervlak de kleuren goed tot hun recht laat komen Verkrijgbaar

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

Systeem T Montage-instructie VertiQ

Systeem T Montage-instructie VertiQ Systeem T ontage-instructie VertiQ ontage-instructie VertiQ Systeem T Let op! Zorg ervoor dat de muren glad en vlak zijn. Voer eventuele uitvlakwerkzaamheden vóór de installatie van het VertiQ-systeem

Nadere informatie

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER SOMMIGE WITTE KLEUREN ZIJN HELDERDER DAN ANDERE Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart

Nadere informatie

ROCKFON System Contour Ac Baffle

ROCKFON System Contour Ac Baffle Installatierichtlijnen ALGEMENE INFORMATIE Systeembeschrijving: ROCKFON System Contour Ac Baffle is een kaderloze baffle bestaande uit een 50 mm steenwolpaneel. Beide zijden zijn afgewerkt met een esthetisch,

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

ROCKFON System Contour Ac Baffle

ROCKFON System Contour Ac Baffle Installatierichtlijnen ALGEMENE INFORMATIE Systeembeschrijving: ROCKFON System Contour Ac Baffle is een kaderloze baffle bestaande uit een 50 mm steenwolpaneel. Beide zijden zijn afgewerkt met een esthetisch,

Nadere informatie

worden gesteld, maar geen eisen op gebied van privacy. Rockfon db plafondpanelen zijn licht in gewicht in vergelijking met alternatieve oplossingen.

worden gesteld, maar geen eisen op gebied van privacy. Rockfon db plafondpanelen zijn licht in gewicht in vergelijking met alternatieve oplossingen. Krios db Het Krios db assortiment biedt een complete oplossing voor privacy en akoestisch comfort tussen ruimtes. Met geluidisolatiewaardes variërend tussen 35 db en 44 db en een hoge geluidsabsorptie,

Nadere informatie

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A Ophangsysteem T24-Zichtbaar Stootvast Systeem Vlak Inleg 1 5 6 3 4 2 7 8 1 T24-hoofdprofiel CMC 2800 2 T24-tussenprofiel CMC 2894 3 Brandwerende kantlat

Nadere informatie

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch paradepaardje onder de akoestische

Nadere informatie

Sonar db 35. Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. ASSORTIMENT

Sonar db 35. Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. ASSORTIMENT Sonar db Het Sonar db assortiment biedt een complete oplossing voor privacy en akoestisch comfort tussen ruimtes. Met geluidisolatiewaardes variërend tussen 35 db en 44 db en een hoge geluidsabsorptie,

Nadere informatie

Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge. Z-edge

Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge. Z-edge Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een -edge -edge Roskilde Universiteit, Roskilde (DK) Minimalistisch en elegant Het spel van licht en schaduw is een belangrijk

Nadere informatie

Rockfon Color-all. Kies uit een wereld van kleuren!

Rockfon Color-all. Kies uit een wereld van kleuren! Rockfon Color-all Kies uit een wereld van kleuren! Kies uit een wereld van kleuren! Het gebruik van kleuren biedt nog meer ontwerpvrijheid om een aangename sfeer te creëren. Het Rockfon Color-all gamma

Nadere informatie

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Let op! Lees voor aanvang van de montagewerkzaamheden altijd het bijbehorende document Montage-informatie Systeem Q met VertiQ panelen C door. Let op!

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel.

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel. 140 Lux Het direct te monteren plafondpaneel. Het direct te monteren plafondpaneel dat zorgt voor een goede thermische isolatie. Aan plafonds in bijvoorbeeld parkeergarages, trappenhuizen en industriële

Nadere informatie

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse.

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse. Installatierichtlijnen Rockfon Eclipse ALGEMENE INFORMATIE Systeembeschrijving: Het akoestische plafondeiland Rockfon Eclipse heeft geen frame en is verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige en andere geometrische

Nadere informatie

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Let op! Lees voor aanvang van de montagewerkzaamheden altijd het bijbehorende document Montage-informatie Systeem Q met VertiQ panelen C door. Let op!

Nadere informatie

Rockfon Color-all.

Rockfon Color-all. Rockfon Color-all 34 exclusieve kleuren en speciale kleuren op maat voor prachtige akoestische plafonds die inspireren en uw interieur tot leven brengen. Rockfon Color-all 34 exclusieve kleuren en speciale

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Z-edge. Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge

Part of the ROCKWOOL Group. Z-edge. Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge Part of the ROCKWOOL Group Z-edge Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge Minimalistisch en elegant Het spel van licht en schaduw is een belangrijk element

Nadere informatie

Systeem X Montagehandleiding Verdekt uitneembaar

Systeem X Montagehandleiding Verdekt uitneembaar Systeem X Montagehandleiding Verdekt uitneembaar Systeem X Inhoud Inleiding Systeemoverzicht................... 2 Toepasbare producten............... 2 Technische gegevens................ 2 Systeemdiepte

Nadere informatie

ROCKFON System Mono Acoustic

ROCKFON System Mono Acoustic Specifieke toepassingen ROCKFON System Mono Acoustic ROCKFON System Mono Acoustic Specifieke toepassingen In dit document vindt u mogelijke oplossingen voor verschillende situaties op bouwplaatsen waar

Nadere informatie

Installatierichtlijnen. ROCKFON System Eclipse

Installatierichtlijnen. ROCKFON System Eclipse Installatierichtlijnen ALGEMENE INFORMATIE Systeembeschrijving: Het akoestische plafondeiland ROCKFON System Eclipse heeft geen frame en is verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige en andere geometrische

Nadere informatie

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch paradepaardje onder de akoestische

Nadere informatie

ROCKFON MediCare Air

ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air Akoestisch plafondpaneel (α w = 0,80) dat voldoet aan de eisen in ruimtes waar drukverschillen voorkomen (bijv. operatiekamers) Voldoet aan de eisen voor hoge

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. 84 Sonar Sonar Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch

Nadere informatie

Rockfon Color-all Datablad

Rockfon Color-all Datablad Part of the ROCKWOOL Group Rockfon Color-all Datablad Rockfon Color-all Rockfon Color-all bestaat uit 34 exclusieve kleuren onderverdeeld in zes thema s, waarbij het mat-glans oppervlak de kleuren goed

Nadere informatie

SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE

SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE Hedendaagse monolithische architectuur vraagt om ondoorbroken en expressieve oppervlakken. In een

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. X edge. Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK

Part of the ROCKWOOL Group. X edge. Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK Part of the ROCKWOOL Group X edge Een andere kijk op systeemplafonds Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK Herlev Ziekenhuis, Afdeling Oncologie, Herlev DK Bestaat er een plafondpaneel dat alles kan?

Nadere informatie

Afdichtingstape. 3. Breng op één lijn 5 mm overlapping aan de voorkant. 1. Snij. 2. Meet rand + 10 mm en pel af. 4. Druk. 5. Draai tegel om. 6.

Afdichtingstape. 3. Breng op één lijn 5 mm overlapping aan de voorkant. 1. Snij. 2. Meet rand + 10 mm en pel af. 4. Druk. 5. Draai tegel om. 6. ROCKFON MediCare Afdichtingstape Om op maat gesneden plafondpanelen af te dichten, leveren we een hechtingstape op basis van aluminiumfolie. Deze tape hecht goed op het paneel en voorkomt de emissie van

Nadere informatie

Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge. Z-edge

Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge. Z-edge Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge Z-edge Minimalistisch en elegant Het spel van licht en schaduw is een belangrijk element in het ontwerpproces. Door

Nadere informatie

Krios db. Krios db 35. Krios db 40. Krios db 44.

Krios db. Krios db 35. Krios db 40. Krios db 44. 76 Krios db Krios db 35 Krios db 40 Krios db 44 78 Krios db 35 Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. Krios db producten vormen een unieke combinatie tussen geluidsabsorptie en geluidisolatie.

Nadere informatie

Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding

Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding Ophangsysteem Zichtbaar balvast bandrastersysteem 50 mm 11 6 9 8 12 7 11 4 1 5 3 3 10 2 1 Bandraster 50 mm hoofdprofiel CM 3050 2 Bandraster 50 mm tussenprofiel

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Hold Down Clips. Houden de tegel op zijn plaats voor meervoudig gebruik.

Part of the ROCKWOOL Group. Hold Down Clips. Houden de tegel op zijn plaats voor meervoudig gebruik. Part of the ROCKWOOL Group Hold Down Clips Houden de tegel op zijn plaats voor meervoudig gebruik. DE TEGEL OP ZIJN PLAATS HOUDEN Soms volstaat het niet dat een plafondtegel gewoon in het systeemplafond

Nadere informatie

Kies uit een wereld van kleuren! Rockfon Color-all

Kies uit een wereld van kleuren! Rockfon Color-all Kies uit een wereld van kleuren! Rockfon Color-all Kies uit een wereld van kleuren! Het gebruik van kleuren biedt nog meer ontwerpvrijheid om een aangename sfeer te creëren. Het Rockfon Color-all gamma

Nadere informatie

Chicago Metallic 50 mm Longspan 6000 Datablad

Chicago Metallic 50 mm Longspan 6000 Datablad Part of the ROCKWOOL Group Chicago Metallic 50 mm Longspan 6000 Datablad Chicago Metallic 50 mm Longspan 6000 Gecombineerd zichtbaar I & T vormig systeem voor extra grote en onregelmatige overspanningen

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Rockfon Mono Acoustic MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE SHAPE YOUR WORLD

Part of the ROCKWOOL Group. Rockfon Mono Acoustic MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE SHAPE YOUR WORLD Part of the ROCKWOOL Group Rockfon Mono Acoustic MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE SHAPE YOUR WORLD MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE Hedendaagse monolithische architectuur vraagt om ondoorbroken en expressieve

Nadere informatie

Geef kleur aan akoestiek

Geef kleur aan akoestiek Geef kleur aan akoestiek Geef kleur aan akoestiek Rockfon lanceert 34 nieuwe exclusieve kleuren voor akoestische plafondoplossingen. Rockfon Color-all is dé manier om de looks, dynamiek en perspectieven

Nadere informatie

X edge Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK

X edge Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK X edge Een andere kijk op systeemplafonds Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK Herlev Ziekenhuis, Afdeling Oncologie, Herlev DK Bestaat er een plafondpaneel dat alles kan? Absoluut de nieuwe X edge

Nadere informatie

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse Installatierichtlijnen Rockfon Eclipse Algemene informatie Systeembeschrijving: Rockfon Eclipse is een kaderloos akoestisch eiland bestaande uit een 40 mm steenwolpaneel met afgeschuinde kanten. De zichtzijde

Nadere informatie

Rockfon Eclipse Waar design en akoestiek elkaar ontmoeten

Rockfon Eclipse Waar design en akoestiek elkaar ontmoeten Rockfon Eclipse Waar design en akoestiek elkaar ontmoeten Rockfon Eclipse Waar design en akoestiek elkaar ontmoeten Esthetisch kaderloos eiland Hoog akoestisch comfort Geschikt voor talloze toepassingen

Nadere informatie

Fibral. Uw inspiratie voor een kleurrijk interieur. Fibral Kleur. Fibral Wit. Fibral Cristal. Fibral Structuur. Fibral Alu

Fibral. Uw inspiratie voor een kleurrijk interieur. Fibral Kleur. Fibral Wit. Fibral Cristal. Fibral Structuur. Fibral Alu 100 Fibral Fibral Kleur Fibral Wit Fibral Cristal Fibral Structuur Fibral Alu Uw inspiratie voor een kleurrijk interieur. Fibral Kleur Uw inspiratie voor een kleurrijk interieur. Kleurgebruik is één van

Nadere informatie

Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden

Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden Rockfon Baffles Olympisch bad De Tongelreep, Eindhoven, NL HEAO, Arnhem, NL Een perfect akoestisch klimaat en fraaie interieur-accenten met Rockfon Baffles en Akoestische

Nadere informatie

Rockfon System VertiQ HAT A Wall

Rockfon System VertiQ HAT A Wall Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System VertiQ HAT A Wall Systeembeschrijving HAT A Wall Wandsysteem met zichtbare profielen -- Wandbekleding voor akoestische correcties -- Verkrijgbaar in vier kleuren

Nadere informatie

Een verhaal van alle tijden. Rockpanel BRE Global A+ / A gecertificeerd

Een verhaal van alle tijden. Rockpanel BRE Global A+ / A gecertificeerd Een verhaal van alle tijden Rockpanel BRE Global A+ / A gecertificeerd Rockpanel: duurzaamheid in de genen Rockpanel is onderdeel van de Rockwool Groep. Een onderneming waar respect voor mens en milieu

Nadere informatie

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Samen bouwen aan een duurzame toekomst Samen bouwen aan een duurzame toekomst Wie we zijn De Rockwool Group is wereldwijd marktleider in steenwol isolatieproducten en -systemen. Verdeeld over 26 productielocaties en meer dan 30 verkooplocaties

Nadere informatie

Een verhaal van alle tijden

Een verhaal van alle tijden Een verhaal van alle tijden ROCKPANEL BRE Global A+ / A gecertificeerd ROCKPANEL products BRE Certified ROCKPANEL: duurzaamheid in de genen ROCKPANEL is onderdeel van de ROCKWOOL Groep. Een onderneming

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond. Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE)

Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond. Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE) Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE) Dexia, Brussel (BE) Mono Acoustic TE Combineert topprestatie,

Nadere informatie

Daadwerkelijk duurzaam

Daadwerkelijk duurzaam Daadwerkelijk duurzaam Wie we zijn De ROCKWOOL Group is wereldwijd marktleider in steenwol isolatieproducten en -systemen. Verdeeld over 27 productielocaties en meer dan 30 verkooplocaties heeft de ROCKWOOL

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop.

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong-plafonds.nl www.armstrongplafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

De BD Emerald spuit. Omdat gezonde mensen en gezond milieu niet los van elkaar te denken zijn.

De BD Emerald spuit. Omdat gezonde mensen en gezond milieu niet los van elkaar te denken zijn. De BD Emerald spuit Omdat gezonde mensen en gezond milieu niet los van elkaar te denken zijn. Een stap voorwaarts naar een groenere toekomst Duurzame methoden spelen een rol in de belangrijkste operationele

Nadere informatie

Gyptone maakt het werk letterlijk lichter

Gyptone maakt het werk letterlijk lichter Saint-Gobain Gyproc Nederland Postbus 73 4130 EB Vianen Tel: 0347-325 100 Fax: 0347-325 125 E-mail: info@gyproc.nl www.gyproc.nl @Gyproc Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse

Nadere informatie

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER SOMMIGE WITTE KLEUREN ZIJN HELDERDER DAN ANDERE Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart

Nadere informatie

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort OPTIMALISERING Belangrijkste productkenmerken PERFECTE BALANS IN DENSITEIT GELAMINEERD ASSORTIMENT IN 3 AFWERKINGEN AKOESTISCH COMFORT α W 1.00 VISUEEL

Nadere informatie

Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600

Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600 Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600 Ophangsysteem Verdekt uitneembaar systeem 600 x 600 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder)

Nadere informatie

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam Testimonial Montessorischool - Amsterdam IR. HANS KUIPER. ARCHITECT: Beste schoolgebouw van Amsterdam dankzij Rockwool Aan het uiterlijk van de 5e Montessorischool aan de Herschelstraat in Amsterdam is

Nadere informatie

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER SOMMIGE WITTE KLEUREN ZIJN HELDERDER DAN ANDERE Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Rockfon L I G N A. Rockfon - ACTIVATE YOUR CEILING. Daarom zeggen wij ACTIVATE YOUR CEILING.

Rockfon L I G N A. Rockfon - ACTIVATE YOUR CEILING. Daarom zeggen wij ACTIVATE YOUR CEILING. Rockfon L I G N A Rockfon - ACTIVATE YOUR CEILING Rockfon ontwikkelt intelligente plafondoplossingen die actief bijdragen aan het realiseren van een goed binnenmilieu voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Nadere informatie

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN.

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN. Plafond&Wand SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid SILVER Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle

Nadere informatie

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN.

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. WWW.KI-TS.COM OVER ONS "Geweldige bedrijven bieden hun klanten, naast de producten die ze vragen, ook oplossingen voor hun problemen. Knauf Insulation streeft

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR INSPIRED BY NATURE DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR HERAKLITH, NATUURLIJK EEN DUURZAME OPLOSSING Heraklith houtwol is van nature duurzaam. Bij de productie van de houtwol platen

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Na-isoleren: meer comfort, lagere kosten In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Samen bouwen aan een duurzame toekomst Samen bouwen aan een duurzame toekomst Wie we zijn De Rockwool Group is wereldwijd marktleider in steenwol isolatieproducten en -systemen. Verdeeld over 26 productielocaties en meer dan 30 verkooplocaties

Nadere informatie

T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg

T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg Ophangsysteem T15-Zichtbaar Systeem Vlak inleg 1 T15-tussenprofiel 2 T15-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder) 4 Hoekrandprofiel

Nadere informatie

T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg

T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg Ophangsysteem T24-Zichtbaar Systeem Vlak Inleg 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder) 4 Hoekrandprofiel

Nadere informatie

Cembrit Construction. Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen.

Cembrit Construction. Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen. Cembrit Construction Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen. CEMBRIT COVER CEMBRIT CONSTRUCTION Cembrit, Sterk in vezelcement Sterk Recept Het geheim achter de indrukwekkende

Nadere informatie

Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900

Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 Ophangsysteem Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder)

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

ROCKFON SYSTEM ECLIPSE ISLAND Kaderloos eilandsysteem

ROCKFON SYSTEM ECLIPSE ISLAND Kaderloos eilandsysteem Systeembeschrijving ROCKFON SYSTEM ECLIPSE ISLAND Kaderloos eilandsysteem SYST E EMGAR TIE JAAR EP ERKT E S nelle en gemakkelijke installatie KANTAFWERKING A B P erfecte oplossing om de akoestische eigenschappen

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren NA-ISOLEREN: MEER COMFORT, LAGERE KOSTEN In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A Ophangsysteem T24-Zichtbaar Stootvast Systeem Vlak Inleg 1 5 6 3 4 2 7 8 1 T24-hoofdprofiel CMC 2800 2 T24-tussenprofiel CMC 2894 3 Brandwerende kantlat

Nadere informatie

Gyptone voor zuivere lucht, zowel binnen als buiten

Gyptone voor zuivere lucht, zowel binnen als buiten Saint-Gobain Gyproc Nederland Postbus 73 4130 EB Vianen Tel: 0347-325 100 Fax: 0347-325 125 E-mail: info@gyproc.nl www.gyproc.nl @Gyproc Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

Rockfon Blanka. Part of the ROCKWOOL Group

Rockfon Blanka. Part of the ROCKWOOL Group Rockfon Blanka Part of the ROCKWOOL Group SOMMIGE WITTE KLEUREN ZIJN HELDERDER DAN ANDERE Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart witheid

Nadere informatie

Rockfit Maak kennis met de nieuwe generatie. rockwool.nl/rockfit

Rockfit Maak kennis met de nieuwe generatie. rockwool.nl/rockfit Maak kennis met de nieuwe generatie rockwool.nl/rockfit Met trots stellen we voor: de nieuwe generatie Maak kennis met de nieuwe generatie: Mono, Mono silver, Duo, Premium en Premium silver. ROCKWOOL ontwikkelde

Nadere informatie

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing OWA Sinfonia De perfecte allround plafondoplossing Sinfonia Sinfonia is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit, grijs, zwart of gekleurd vlies. Het is in meerdere

Nadere informatie

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit.

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Ecophon Advantage E Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage E wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

betere prestaties Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon

betere prestaties Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon betere prestaties ComfoSchool, het gezonde ventilatieplafond voor klaslokalen: constant frisse lucht, uitstekende akoestiek ik voel me super, man! ComfoSchool

Nadere informatie

ThermoShield. Keramische filtertechnologie voor gebouwen

ThermoShield. Keramische filtertechnologie voor gebouwen ThermoShield Keramische filtertechnologie voor gebouwen Meer comfort, minder energiekosten en beter voor het milieu Warmtereflectie Zonlichtreflectie Akoestiek verbeterend Dampdoorlatend Diffuse Lichtreflectie

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle Wave

Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie?

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? NL ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? De zon, als onuitputtelijke bron van energie, is van cruciaal belang voor mens en natuur: ze beslist over het leven op onze planeet. BISOL gebruikt

Nadere informatie

onze planeet onze mensen ALSICO kleding

onze planeet onze mensen ALSICO kleding onze planeet onze mensen ALSICO kleding Levensvatbaar Ecologisch Economisch * Leefbaar Sociaal Eerlijk *Duurzaam gerecycleerd papier ALSICO & DUURZAAM ONDERNEMEN De ALSICO group is een familiebedrijf opgericht

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle ZigZag

Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN EEN TRADITIE VAN INNOVATIE Het verhaal van Interface begint in 1973, wanneer oprichter Ray Anderson ziet dat de kantooromgeving ingrijpend aan het veranderen is en behoefte

Nadere informatie

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Zorgdragen voor onze planeet maakt deel uit van de visie van Kimberly-Clark Professional TM om toonaangevend te zijn in essentiële aspecten voor een beter leven.

Nadere informatie

Knauf Insulation lanceerde 5 jaar geleden een minerale glaswol op de markt geproduceerd met een revolutionair bindmiddel, ECOSE Technology.

Knauf Insulation lanceerde 5 jaar geleden een minerale glaswol op de markt geproduceerd met een revolutionair bindmiddel, ECOSE Technology. S 2014 ECOSE Technology Knauf Insulation lanceerde 5 jaar geleden een minerale glaswol op de markt geproduceerd met een revolutionair bindmiddel, ECOSE Technology. Onze glaswol met ECOSE Technology is

Nadere informatie

Plaatsingsrichtlijnen Mono Acoustic

Plaatsingsrichtlijnen Mono Acoustic Plaatsingsrichtlijnen Mono Acoustic Mono Acoustic Installatierichtlijnen Inhoud Inleiding Systeemoverzicht...3 Technische gegevens...3 Plaatsingsvoorwaarden...3 Componenten van Mono Acoustic Profielsysteem...4

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit:

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit: Bent u op zoek naar een unieke airconditioner, eentje die anders is dan de rest? Kies dan voor Art Cool, een stijlvolle, innovatieve en aantrekkelijk ogende airconditioner. Vormgegeven als een kunstwerk,

Nadere informatie

Plaatsingsrichtlijnen. ROCKFON System Mono Acoustic

Plaatsingsrichtlijnen. ROCKFON System Mono Acoustic Plaatsingsrichtlijnen ROCKFON System Mono Acoustic ROCKFON System Mono Acoustic Installatierichtlijnen Inhoud Inleiding Systeemoverzicht...3 Technische gegevens...3 Plaatsingsvoorwaarden...3 Componenten

Nadere informatie

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal. Ecophon Advantage A Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage A wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Ecophon Solo Rectangle wandpaneel

Ecophon Solo Rectangle wandpaneel Ecophon Solo Rectangle wandpaneel Om de geluidsabsorptie in een ruimte te verhogen is het mogelijk om de Ecophon Solo Rectangle aan de wand te installeren. Het systeem levert ontwerpmogelijkheden door

Nadere informatie