Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht"

Transcriptie

1 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht Bizob-2014-MH-BU

2 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Specialistische hulp Wmo overgangsrecht De ondergetekenden: 1. De gemeente <>, zetelend <adres> te <plaats>, ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door <de heer/mevrouw invullen>, hierna te noemen (ook): gemeente en 2. <invullen>, gevestigd te <invullen>, kantoorhoudende aan <invullen> te <invullen>, ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door <invullen>, hierna (ook): dienstverlener; Hierna tevens gezamenlijk te noemen: partijen In aanmerking genomen dat: gemeente op <datum> een basisovereenkomst heeft opgesteld welke dienstverlener heeft ondertekend om deel te kunnen nemen aan de communicatie-, overleg- en de besluitvormingstructuur (COB-structuur). Deze COB-structuur vormt de basis voor het voorbereiden, beheren en monitoren van één of meerdere deelovereenkomsten; gemeente vanaf 1 januari 2015 de taken van het zorgkantoor overneemt voor de AWBZcliënten die naar de Wmo gaan. gemeente streeft naar een transformatie op het gebied van de maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo die aansluit bij de twee doelen uit de Wmo: zelfredzaamheid en participatie; gemeente zich beseft dat deze transformatie niet volledig doorgevoerd kan worden met ingang van 1 januari 2015; gemeente voor cliënten, die aanspraak kunnen maken op overgangsrecht, nog de huidige AWBZ producten wil inkopen in 2015, waarbij geldt dat enkel dienstverleners hiervoor in aanmerking komen die in 2014 een overeenkomst met het zorgkantoor hadden gesloten. de deelnemers aan de COB structuur hiertoe een Uitgewerkt voorstel voor het vaststellen van de Deelovereenkomst, met betrekking tot de maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht, hebben voorgedragen welke gemeente heeft aangenomen;

3 partijen tot overeenstemming zijn gekomen voor de uitvoering van de Deelovereenkomst; partijen hun rechten en plichten met betrekking tot de uitvoering van de maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo voor overgangscliënten in het jaar 2015 in onderhavige Deelovereenkomst wensen vast te leggen. partijen het eens zijn dat de werkzaamheden die onder deze Deelovereenkomst vallen conform de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de <Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015> worden uitgevoerd. Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: Artikel x Begrippen In de Overeenkomst wordt verstaan onder: 1. Basisovereenkomst: Overeenkomst voor het instellen van een duurzame communicatie-, overleg- en besluitvormingsstructuur (COB-structuur) voor het voorbereiden, beheren en monitoren van één of meerdere deelovereenkomsten met betrekking tot maatwerkvoorzieningen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning Bijlage: Aanhangsels bij de Overeenkomst die, na door partijen te zijn geparafeerd, deel uitmaken van de Overeenkomst. 2. CAK: Het Centraal Administratie Kantoor dat als uitvoeringsorganisatie in de zorg- en welzijnssector verantwoordelijk is voor een goede uitvoering van financiële regelingen en informatietaken. 3. Cliënt: De individuele burger woonachtig binnen de grenzen van Gemeente, die in 2015 valt onder het overgangsrecht. 4. Gemeente: De gemeenten xx, xx, xx, gezamenlijk en elk afzonderlijk Dienstverlener: een entiteit die zorg, maatschappelijke en/of aanpalende dienstverlening aanbiedt aan inwoners van de Gemeente die deze Overeenkomst heeft ondertekend. 6. Overeenkomst: Deze Overeenkomst gesloten tussen Gemeente en DienstverlenerMaatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht, daaronder begrepen de daarbij behorende Bijlagen Opdracht: 6.8. Overgangsrecht: Het recht van Cliënten met indicatiebesluit van voor 1 januari 2015, tot behoud van de rechten die verbonden zijn aan dat indicatiebesluit tot uiterlijk 31 december 2015 (tenzij indicatie eerder afloopt) waarbij zorg moet worden geleverd onder dezelfde condities als in de AWBZ, wat betekent dat de Cliënt de rechten behoudt die aan het indicatiebesluit zijn verbonden. een vergelijkbaar aanbod krijgt.

4 7.9. PGB: Persoonsgebonden budget Schriftelijk: Elke communicatie via post, faxbericht of bericht Specialistische Hulp Wmo: In Bijlage x benoemdede ondersteuningsvormen die Clienten tot en met 31 december 2014 van Dienstverlener ontvingen: a. Begeleiding en/of; b. Dagbesteding inclusief vervoer naar dagbesteding en/of; c. en/of Kortdurend verblijf en/of; d. Persoonlijke verzorging (5%, ondersteuning bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) in het kader adl in het kader van begeleiding) Werkdagen: Elke kalenderdag, met uitzondering van zaterdagen, zondagen en algemeen erkende, door de Nederlandse overheid voorgeschreven, rust- of feestdagen in Nederland Wmo 2015: Wet maatschappelijke ondersteuning d.d...(publicatie Staatscourant) 14. ZIN: Zorg In Natura Zorg(leef)plan: Een concrete invulling van de door Dienstverlener te verlenen zorg per Cliënt, gebaseerd op de geïndiceerde zorg. Het Zorgplan wordt overeengekomen tussen Client en Dienstverlener. <nog aan te vullen> Artikel x Voorwerp van de overeenkomst 1. Dienstverlener is verplicht om in opdracht van Gemeente de maatwerkvoorziening Specialistische hulp Wmo overgangsrecht te leveren aan Cliënten, overeenkomstig het overgangsrecht in het kader van de Wmo 2015, onder de voorwaarden van de Overeenkomst en haar bijlagen. 2. Voor de Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht wordt gewerkt met de systematiek van zorgtoewijzing in functie en klasse. De daadwerkelijk verzilverde of te verzilveren uren (zoals opgenomen in het zorg(leef)plan)indicaties worden overgenomen. De uren en/of dagdelen, zoals deze op <datum> zijn opgenomen in de zorg(leef)plannen, worden vastgelegd tot het einde van de indicatie. Het is Zorgaanbieders toegestaan om tijdelijk meer/minder zorg te leveren dan is opgenomen in de zorg(leef)plannen, mits voor de periode de totale geleverde zorg voor de betreffende functie de vastgelegde omvang zoals opgenomen in het zorg(leef)plan niet overschrijdt. Opmerking [MH1]: Onderwerp van overleg. Artikel x Duur van de Overeenkomst 1. De Overeenkomst gaat in op 1 januari 2015 en eindigt op 31 december 2015.

5 Artikel x Totstandkoming, wijziging en beëindiging van opdrachten 1. Cliënten die bij datum van ondertekening van de Overeenkomst specialistische hulp Wmo ontvangen van Dienstverlener blijven in beginsel bij Dienstverlener, tenzij de Cliënt op haar initiatief dit anders wenst. 2. Client kan met behoud van indicatiebesluit overstappen naar een binnen de Overeenkomst gecontracteerde Dienstverlener. Indien Client wil overstappen naar Dienstverlener, die niet is gecontracteerd binnen de Overeenkomst, vervalt het indicatiebesluit. Cliënt kan vervolgens een nieuwe aanvraag indienen en komt bij een positieve beschikking te vallen onder de Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. 3. Elke opdracht eindigt op de navolgende wijze: a. Door het aflopen van het indicatiebesluit op grond waarvan Cliënt onder het overgangsrecht viel; b. Opname van Cliënt in een zorginstelling, als de Cliënt daarmee komt te vallen onder de (Wet langdurige zorg), of het overlijden van Cliënt; c. Eenzijdig door middel van schriftelijke opzegging door of namens Gemeente; d. Eenzijdig door middel van schriftelijke opzegging door of namens Client; e. Door middel van schriftelijke opzegging door of namens Dienstverlener. Dienstverlener kan zorg aan Cliënt uitsluitend beëindigen bij zwaarwegende redenen en slechts onder bijzondere omstandigheden. De Dienstverlener kan de aangevangen zorg slechts beëindigen na voorafgaand overleg met Gemeente en mits de Dienstverlener de continuïteit van zorg heeft verzekerd. Dienstverlener draagt er zorg voor dat de reeds aangevangen zorgverlening wordt voortgezet of overgedragen totdat er een definitieve oplossing is gevonden. 3. Dienstverlener kan zorg aan Cliënt uitsluitend weigeren indien er gewichtige redenen bestaand, verband houdende met omstandigheden die de persoon van de Client betreffen en op grond waarvan de zorgverlening in redelijkheid niet van Dienstverlener kan worden verlangd. Van de voorgenomen weigering doet Dienstverlener tijdig schriftelijk en met redenen omkleed melding aan Cliënt en een verzoek aan Gemeente om instemming. Indien Gemeente instemt met zorgweigering ligt er een inspanningsverplichting bij Dienstverlener om Cliënt nazorg te leveren en te verwijzen/bemiddelen naar andere Dienstverleners. Opmerking [MH2]: Wijziging van indicatiebesluit. Wordt uitgezocht. Opmerking [MH3]: Wordt uitgezocht (termijn opzegging) Artikel x Algemene (inkoop)voorwaarden 1. Op de Overeenkomst zijn de Algemene inkoopvoorwaarden 2013 voor leveringen en diensten van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK) van toepassing (later: inkoopvoorwaarden), met uitzondering van artikel Opmerking [MH4]: Wordt uitgezocht (inkoopvw wel van toepassing tussen dv en client).

6 2. De algemene (verkoop-)voorwaarden van Dienstverlener zijn door Partijen uitdrukkelijk niet van toepassing verklaard op de Overeenkomst. Artikel x Eisen aan Dienstverlener 1. Dienstverlener voldoet gedurende de looptijd van de Overeenkomst aan de normen met betrekking tot integriteit, verkeert niet in staat van faillissement of surseance van betaling en heeft voldaan aan zijn betalingsverplichtingen met betrekking tot de betaling van sociale zekerheidspremies en belastingen. Daartoe kan Dienstverlener op ieder moment de volgende documenten overleggen: a) een kopie van het uitreksel uit het beroeps- of handelsregister, niet ouder dan zes maanden; b) een gedragsverklaring aanbesteden niet ouder is dan twee jaar; c) een verklaring van de belastingdienst, niet ouder is dan zes maanden; 2. Dienstverlener voldoet aantoonbaar aan de in de wet vastgelegde kwaliteitsdoelstellingen: In het kader van de WMO wordt een voorziening in elk geval: a. veilig, doeltreffend, doelmatig en cliëntgericht verstrekt, b. afgestemd op de reële behoefte van de Cliënt en op andere vormen van zorg of hulp die de cliënt ontvangt, c. verstrekt in overeenstemming met de op de beroepskracht rustende verantwoordelijkheid, voortvloeiende uit de professionele standaard; d. verstrekt met respect voor en inachtneming van de rechten van de Cliënt. 3. Dienstverleners hanteren voor het in te zetten personeel de van toepassing zijnde CAO. Indien geen CAO van toepassing is worden de in Nederland geldende (wettelijke) maatstaven met betrekking tot beloning gehanteerd. Er wordt personeel ingezet dat beschikt over de gangbare competenties en vaardigheden die nodig zijn om de benodigde activiteiten uit te voeren. De competenties en vaardigheden moeten in overeenstemming zijn met de wettelijke eisen en de in de branche vastgestelde basisprofielen. 4. Dienstverlener is verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid/bedrijfsaansprakelijkheid voor minimaal per gebeurtenis. Daartoe kan Dienstverlener op ieder moment aantonen dat hij voldoet door het overleggen van een gewaarmerkte kopie van de polis, plus de voorwaarden en bewijs van betaling. 5. De Dienstverlener waarborgt de privacy van de cliënt en handelt daartoe conform de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Opmerking [MH5]: Wordt uitgezocht. Artikel x Eisen aan Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht

7 1. Op de levering van de Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht zijn de NZA beleidsregel CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven dagbesteding en vervoer AWBZ (2013) en de beleidsregel CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven extramurale zorg van toepassing. 2. In afwijking van lid 1, geldt dat: a. De eisen met betrekking tot groepsgroottes niet van toepassing zijn verklaard. a.b... Artikel x Tarieven 1. In het overgangsjaar wordt gewerkt met productiebekostiging per cliënt (p x q). 1. Per maand wordt per cliënt een bedrag vastgelegd tot het einde van de indicatie. Dit bedrag is gebaseerd op de uren en/of dagdelen, zoals deze op <datum> zijn opgenomen in de zorg(leef)plannen. Dit bedrag is gebaseerd op: a. De tarieven overgangsjaar zoals opgenomen in de onderstaande tabel b. De 2. Voor de Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht worden geen volumeafspraken gemaakt. Dienstverlener levert vanaf 1 januari 2015 de volgende producten tegen de Nza-tarieven 2014 met daarop een korting van 25-30%. Opmerking [MH6]: Onderwerp van bespreking Opmerking [MH7]: Onderwerp van bespreking. Omschrijving prestatie Prestatiecode Grondslag tarief Nza tarief 2014 Nza tarief 2013 WMO Begeleiding Individueel Begeleiding extra H150 per uur 59,27 57,08 Begeleiding speciaal 1 (nah) H152 per uur 90,64 87,22 Gespecialiseerde begeleiding (psy) H153 per uur 96,31 92,73 Begeleiding H300 per uur 55,34 53,29 Begeleiding ZG visueel H301 per uur 100,73 96,94 Begeleiding speciaal 2 (visueel) H302 per uur 123,82 119,17 Begeleiding ZG auditief H303 per uur 84,12 80,96 Begeleiding speciaal 2 (auditief) H304 per uur 107,21 103,18 Begeleiding zorg op afstand aanvullend H305 per uur 55,34 53,29 WMO Begeleiding Groep Dagactiviteit LZA F125 uur 11,08 10,66 Dagactiviteit basis H531 dagdeel 36,36 34,99 Module cliëntkenmerk (pg) H533 dagdeel 67,15 64,64 Module cliëntkenmerk (som-ondersteunend) H800 dagdeel 67,15 64,64 Dagactiviteit (begeleiding) VG licht H811 dagdeel 38,71 37,27 Dagactiviteit (begeleiding) VG midden H812 dagdeel 49,00 47,18 Dagactiviteit (begeleiding) VG zwaar H813 dagdeel 75,39 72,59 Dagactiviteit (begeleiding) LG licht H831 dagdeel 49,42 47,59 Dagactiviteit (begeleiding) LG midden H832 dagdeel 55,91 53,84 Dagactiviteit (begeleiding) LG zwaar H833 dagdeel 59,88 57,66 Dagactiviteit (begeleiding) ZG auditief licht H851 dagdeel 50,41 48,54 Dagactiviteit (begeleiding) ZG auditief midden H852 dagdeel 61,36 59,08 Dagactiviteit (begeleiding) ZG auditief zwaar H853 dagdeel 68,69 66,14 Dagactiviteit (begeleiding) ZG Visueel licht H871 dagdeel 38,53 37,10 Tarief overgangsrecht Opmerking [MH8]: Onderwerp van bespreking

8 Dagactiviteit (begeleiding) ZG visueel midden H872 dagdeel 43,92 42,29 Dagactiviteit (begeleiding) ZG visueel zwaar H873 dagdeel 47,96 46,18 WMO Persoonlijke Verzorging Persoonlijke verzorging speciaal H120 uur 76,72 73,88 Persoonlijke verzorging H126 uur 51,35 49,45 Persoonlijke verzorging extra H127 uur 55,00 52,97 Persoonlijke verzorging zorg op afstand aanvullend H136 uur 51,35 49,45 WMO en Vervoer Vervoer dagbesteding/dagbehandeling V&V H803 7,02 6,74 Vervoer dagbesteding/dagbehandeling GGZ H990 6,84 6,58 Vervoer dagbesteding/dagbehandeling GHZ extramuraal H894 8,28 7,96 Vervoer dagbesteding/dagbehandeling GHZ rolstoel extramuraal H895 20,00 19,00 WMO Kortdurend (tijdelijk verblijf) Verblijfscomponent kortdurend verblijf GGZ Z992 etmaal 24,18 Verblijfscomponent kortdurend verblijf GHZ: VG en LG Z993 etmaal 28,48 Verblijfscomponent kortdurend verblijf GHZ: ZG Z994 etmaal 29,08 Verblijfscomponent niet-geïndiceerde partner Z995 etmaal 37,54 Verblijfscomponent kortdurend verblijf V&V Z996 etmaal 35,93 Opmerking [MH9]: Wordt uitgezocht De in lid 2 van dit artikel genoemde vergoeding is vast tot en met 31 december Artikel x Klanttevredenheidsonderzoek 1. Dienstverlener verleent medewerking ten behoeve van de uitvoer van cliënttevredenheidsonderzoeken te verrichten door Gemeente. 2. Wanneer Dienstverlener een cliënttevredenheidsonderzoek uit wil voeren met betrekking tot de uitvoering van de Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo, moet dit met Gemeente vooraf worden afgestemd. Als de gemeente van oordeel is dat de belasting van Client met het voorgestelde onderzoek door Dienstverlener ongewenst is, deelt gemeente dit aan Dienstverlener mee. Dienstverlener voert het onderzoek dan niet uit. Artikel x Facturatie en betaling 1. Dienstverlener factureert alleen de activiteiten waarvoor hij opdracht heeft gekregen Facturatie vindt plaats per 4 wekenmaand. Facturatie vindt plaats uiterlijk, binnen één maand4 weken, na afloop van de laatste dag van debetreffende zorgperiodemaand. Dienstverlener levert hiertoe een digitale totaalfactuur en verzamelbestand (Excel) aan. 2. Dienstverlener factureert alleen de activiteiten waarvoor hij opdracht heeft gekregen. 3. De digitale totaalfactuur en verzamelverstand kunnen, conform artikel 18 van de inkoopvoorwaarden, worden gestuurd naar < adres> (na landelijke invoering, via i- Wmo). 3. Dienstverlener levert voor de facturatie een totaalfactuur op papier aan en een digitaal verzamelbestand. De totaalfactuur kan, conform artikel 18 van de inkoopvoorwaarden, worden gestuurd naar <adres>. Op deze factuur worden de volgende gegevens vermeld:

9 <invullen>. De digitale factuur kan, conform artikel 18 van de inkoopvoorwaarden, worden gestuurd naar < adres>. Op deze factuur worden de volgende gegevens vermeld: <invullen>. 4. De digitale facturen van Dienstverlener worden vergeleken met de gegevens van Gemeente. Alleen regels die overeenkomen worden betaald. Van afwijkende regels ontvangt Dienstverlener binnen één maand een specificatie. Correcties die moeten worden doorgevoerd, worden door Dienstverlener op een aparte factuur vermeld. Deze wordt door Dienstverlener tegelijk verstuurd met de eerstvolgende reguliere factuur. 5. Gemeente betaalt de facturen van Dienstverlener binnen dertig kalenderdagen. 6. Facturen/databestanden die later dan één maand na afloop van de betreffende maand worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen. Voor de periode 1 januari tot 31 maart 2015 wordt met deze termijn coulant omgegaan. 4. Gemeente werkt met het financiële softwarepakket GWS4all / Civision SAM. De digitale facturen die door Dienstverlener worden verstuurd, worden automatisch vergeleken, waarbij een controle plaatsvindt tussen de factuur en de gegevens van Gemeente. Indien regels afwijken wordt contact opgenomen met een vast contactpersoon van Dienstverlener. Alleen regels die overeenkomen worden automatisch betaald. Van niet betaalde regels ontvangt Dienstverlener een specificatie van Gemeente. Correcties die moeten worden doorgevoerd, worden door Dienstverlener op een aparte factuur vermeld. Deze wordt door Dienstverlener tegelijk verstuurd met de eerstvolgende reguliere factuur. 5. Gemeente betaalt de facturen van Dienstverlener na een controle op juistheid en volledigheid binnen dertig kalenderdagen. Gemeente zet facturen en databestanden die regels bevatten die niet akkoord zijn in de wacht en betaalt deze pas als Dienstverlener correcte factuurregels heeft aangeleverd. 6. Facturen en databestanden die later dan 4 weken na afloop van de betreffende zorgperiode worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen. <wordt nog aangevuld>. Artikel x Systeemeisen en standaardisatie 1. Dienstverlener beschikt over een computersysteem en software waarmee Dienstverlener tenminste in staat is om digitale databestanden te generen en aan te leveren aan Gemeente en het CAK. Dienstverlener stuurt Gemeente digitaal berichten met betrekking tot: a. opdrachtverstrekking (toewijzingsbericht) b. wijzigingsbericht (mutatie) c. declaratie;

10 d. beleidsverantwoording en managementinformatie Deze berichten worden nu per verzonden. Wanneer het digitale berichtenverkeersysteem, genaamd i-wmo, tussen Dienstverleners en Gemeente landelijk is ingevoerd, zal de communicatie tussen Dienstverlener en Gemeente (toegang, start- en einddatum) hierin plaatsvinden. 2. Toewijzing, wijzigingsberichten en declaratie vinden in ieder geval plaats op basis van BSN, op individueel cliëntniveau. 3. Landelijk wordt gewerkt aan eenduidig taalgebruik in het sociaal domein (eenheid van taal). In juni 2014 wordt een voorstel hiertoe voorgelegd aan de algemene ledenvergadering van de VNG. De gemeente en dienstverlener conformeren zich aan de te ontwikkelen eenheid van taal. <wordt nog aangevuld> Artikel x Uitwisseling gegevens CAK 1. Dienstverlener is verantwoordelijk voor het juist en tijdig aanleveren van de gegevens aan het CAK door middel van de door het CAK voorgeschreven (digitale) procedure. Dienstverlener levert de gegevens uiterlijk aan op de uiterste aanleverdatum zoals deze per periode bepaald is door het CAK op de aanleverkalender, zodat Cliënt zo snel mogelijk kan worden ingelicht over de hoogte van zijn of haar eigen bijdrage. Dienstverlener dient er naar te streven het aantal correcties te beperken en eventuele correcties binnen maximaal acht weken na afloop van de betreffende periode aan te leveren. Artikel x Controleverklaring 1. Om Gemeente in staat te stellen tot het uitvoeren van de verantwoordingseisen over onder andere de rechtmatige uitvoering van de Wmo 2015, verstrekt Dienstverlener Gemeente de noodzakelijke informatie over onder andere de zorg. 2. Dienstverlener levert vóór 1 april 2016 een bestuurdersverklaring (inclusief uittrekstel Kamer van Koophandel) aan bij de Gemeente. In deze verklaring verklaart de bestuurder dat de aan de Gemeente in het voorafgaande kalenderjaar gefactureerde uren daadwerkelijk geleverd zijn. 3. Indien de Gemeente het noodzakelijk acht, al dan niet op verzoek van haar eigen accountant, wordt er een accountantsverklaring opgevraagd bij de Dienstverlener. In deze accountantsverklaring dient de accountant te verklaren dat de in het voorafgaande jaar gefactureerde uren daadwerkelijk zijn geleverd en in overeenstemming zijn met de van toepassing zijnde en door de Gemeente gestelde (cliëntspecifieke) besluiten. Artikel x Managementinformatie, jaarverslag en controleverklaring

11 1. Gemeente verlangt ten behoeve van de managementrapportage de navolgende gegevens: a. Op verzoek van Gemeente dient Dienstverlener over de geboden Maatwerkvoorzieningen begeleiding een totaalrapportage van ontvangen klachten te kunnen overleggen naar aard en oorzaak, inclusief een overzicht van afwikkeling en op basis van klachten getroffen maatregelen. b. Direct na het verschijnen van het jaarverslag van Dienstverlener wordt het verslag aan Gemeente ter beschikking gesteld. 2. Dienstverlener levert vóór 1 april 2016 een bestuurdersverklaring (inclusief uittrekstel Kamer van Koophandel) aan bij de Gemeente. In deze verklaring verklaart de bestuurder dat de aan de Gemeente in het voorafgaande kalenderjaar gefactureerde uren daadwerkelijk geleverd zijn. 3. Indien de Gemeente het noodzakelijk acht, al dan niet op verzoek van haar eigen accountant, wordt er een accountantsverklaring opgevraagd bij de Dienstverlener. In deze accountantsverklaring dient de accountant te verklaren dat de in het voorafgaande jaar gefactureerde uren daadwerkelijk zijn geleverd en in overeenstemming zijn met de van toepassing zijnde en door de Gemeente gestelde (cliëntspecifieke) besluiten. c.4. Indien Gemeente op een later tijdstip andere managementinformatie nodig heeft zal Dienstverlener meewerken aan de verstrekking hiervan. <wordt nog aangevuld> Met opmaak Met opmaak Met opmaak Met opmaak Met opmaak: Tekstkleur: Auto Artikel x Aansprakelijkheid 1. In geval Dienstverlener al dan niet van rechtswege in verzuim is, is Dienstverlener aansprakelijk voor alle schade die door de gemeente wordt geleden voortvloeiende uit de uitvoering van de werkzaamheden, ingevolge deze overeenkomst. Deze bepaling is ook van toepassing wanneer de schade het gevolg is van het niet naleven van wetgeving of van een gebrek in de uitvoering van de Overeenkomst. Dit alles ongeacht het feit of de schade veroorzaakt is door Dienstverlener zelf en/of zijn personeel dan wel degenen die door Dienstverlener op welke andere wijze dan ook bij de uitvoering van de opdracht zijn betrokken. 2. De in het kader van de overeenkomst door de Dienstverlener te vergoeden schade is per gebeurtenis beperkt tot een bedrag van ,- per gebeurtenis De bepalingen uit lid 1 en lid 2 zijn mede van toepassing op de door Dienstverlener ingeschakelde derden. Artikel x Tussentijdse beëindiging Opmerking [MH10]: Opnemen dat ook za kan beéindigen (bij niet betalen gemeenten oid), zie hst 7 en 8 ovk zorgkantoor

12 1. Mocht tijdens de looptijd van de Overeenkomst blijken dat Dienstverlener niet meer voldoet aan de in de Overeenkomst gestelde voorwaarden, dan behoudt Gemeente zich het recht voor Dienstverlener van deelname aan de Overeenkomst eenzijdig en per direct uit te sluiten door bij buitenrechtelijke verklaring de Overeenkomst met Dienstverlener te ontbinden. 2. Gemeente is in bovenstaande geval en in geval van het bepaalde in artikel 12 van de inkoopvoorwaarden, tevens gerechtigd haar betalingsverplichtingen op te schorten en/of uitvoering van de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk aan derden op te dragen, zonder dat Gemeente tot enige schadevergoeding gehouden is, onverminderd eventuele aan Gemeente verder toekomende rechten, daaronder inbegrepen het recht van Gemeente op volledige schadevergoeding. Artikel x Toepasselijk recht en geschillen 1. Op de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 2. Alle geschillen (daaronder inbegrepen geschillen die slechts door één Partij als zodanig wordt beschouwd) die naar aanleiding van de Overeenkomst tussen Partijen mochten ontstaan, worden zoveel als mogelijk in onderling overleg worden opgelost. Mocht dit niet lukken, zullen geschillen aanhangig worden gemaakt bij de bevoegde rechter in het arrondissement Oost-Brabant. Artikel x Wijzigen van de Overeenkomst Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht 1. Voorgestelde wijzigingen in de Overeenkomst of haar bijlagen worden besproken aan de overlegtafels als beschreven in de Basisovereenkomst. Gemeente en Dienstverlener hebben de mogelijkheid om ook individueel afspraken te maken. 2. Wijzigingen van de Overeenkomst, alsmede aanvullingen daarop, zijn slechts geldig voor zover deze schriftelijk zijn overeengekomen. Artikel x Bijlagen en rangorde 1. De navolgende documenten maken integraal onderdeel uit van deze overeenkomst en zijn als bijlage bij deze overeenkomst gevoegd: - Bijlage 1: Programma van Eisen; - Bijlage 2: inkoopvoorwaarden; 2. In geval van tegenstrijdigheden tussen de documenten die integraal onderdeel uitmaken van deze overeenkomst, wordt de navolgende rangorde gehanteerd: 1. Deze overeenkomst; 2. Programma van Eisen;

13 3. De inkoopvoorwaarden; Aldus overeengekomen en in tweevoud opgemaakt Plaats: Datum: Plaats: Datum: Gemeente Dienstverlener Voor deze: Voor deze:

14 Bijlage 1: Programma van eisen 1. Uitvoering van Dienstverlening: De Dienstverlener is verantwoordelijk voor een adequate levering van Specialistische Hulp Wmo Randvoorwaarden Dienstverlening Cliëntgerichtheid; Zorg(leef)plan Specialistische Hulp Wmo; Cliënten: De Dienstverlener maakt, voor zover dit nog niet is geschied, met Cliënten duidelijke werkafspraken over de levering van de Specialistische Hulp Wmo, neergelegd in een Zorg(leef)plan. Beschrijving het Zorg(leef)plan Specialistische Hulp Wmo vertaalt de beschikking/opdracht in concrete werkafspraken: welke hulp de Cliënt ontvangt en, indien van toepassing, op welke dagen en tijdstippen, passend in zijn dag- / weekprogramma; het Zorg(leef)plan bevat tevens praktische afspraken, zoals inzet mantelzorger/vrijwilliger en, indien van toepassing, over het omgaan met sleutels van Clienten; het Zorg(leef)plan wordt in overleg met de Cliënt opgesteld; het Zorg(leef)plan wordt aan de Cliënt verstrekt en conform uitgevoerd; het Zorg(leef)plan beschrijft hoe en wanneer het in overleg met de Cliënt wordt geëvalueerd en bijgesteld Bejegening en privacy Cliënten worden respectvol bejegend en hun privacy wordt geëerbiedigd. Beschrijving de medewerker respecteert de levenssfeer en de leefpatronen van de Cliënt; dit uit zich bijvoorbeeld in het zich niet ongevraagd bemoeien met diens privé-zaken, vertrouwelijk omgaan met privé-gegevens, zorgvuldig omgaan met eigendommen van de Cliënt, rekening houden met de dagelijkse leefpatronen van de Cliënt; de medewerker staat open voor wensen, aanwijzigen, vragen en kritiek van de Cliënt m.b.t. de Specialistische Hulp Wmo.

15 1.1.3 Communicatie en betrouwbaarheid Communicatie De Dienstverlener communiceert adequaat met Cliënt en is goed bereikbaar voor Cliënten. Beschrijving Elke vorm van communicatie met de Cliënt vindt plaats in de Nederlandsebegrijpelijke taal; de informatie is voor alle Cliënten of diens vertegenwoordig(st)er goed te begrijpen, ook wat betreft de beleids- en stelselwijzigingen; de Cliënt is goed geïnformeerd over de rechten en plichten van de Cliënt (inspraak, informatieplicht, zorg voor materialen in huis, privacy, klachten, schadevergoeding, de Cliëntenraad); de Cliënt weet waar hij terecht kan met vragen, problemen of klachten; de Cliënt wordt snel en correct geïnformeerd over wat er met zijn wensen en/of klachten gebeurt; de Cliënt heeft een vast aanspreekpunt binnen de organisatie van Dienstverlener, dat goed bereikbaar is Betrouwbaarheid De Dienstverlener en haar medewerkers zijn betrouwbaar. Beschrijving de medewerker houdt zich aan afgesproken werkzaamheden en afgesproken tijden; de Cliënt wordt tijdig ingelicht als een medewerker op een andere dan de afgesproken tijd komt; de Cliënt kan rekenen op goede vervanging als een medewerker, haar mantelzorger (respijtzorg) of vrijwiliger uitvalt door bijvoorbeeld ziekte of vakantie; het aantal medewerkers dat voor Specialistische Hulp Wmo bij een Cliënt komt, wordt tot een minimum beperkt; de medewerker toont een legitimatie als de Cliënt daarom vraagt Voorkeur inzet vaste medewerkers De Cliënt krijgt, in overleg en met acceptatie van Cliënt bij voorkeur een vaste uitvoerende medewerker toegewezen.

16 2. Realiseren van Opdrachten Werkafspraken met de Cliënt worden vastgelegd in een Zorg(leef)plan (zie punt van dit Pve). 3. Toezicht op uitvoering van Specialistische Hulp Wmo 3.1. Dienstverlener draagt zorg voor een adequaat toezicht op uitvoering van de Specialistische Hulp Wmo, welke onder zijn verantwoordelijkheid wordt uitgevoerd. 4. Signaleringsfunctie, rapportage en terugkoppeling 4.1. Dienstverlener is verantwoordelijk voor het inzetten van personeel, dat is toegerust waarneembare veranderingen in de leefsituatie en het gedrag van Cliënt te signaleren en deze te rapporteren aan de daartoe door Dienstverlener aangestelde functionaris Dienstverlener draagt er zorg voor dat de medewekerleidinggevende kennis heeft van de lokale / regionale sociale kaart. De dienstverlener instrueert en traint de leidinggevenden medewerker zodanig dat zij de gerapporteerde signalen van veranderingen in de leefsituatie van Cliënten kunnen vertalen zodat de Dienstverlener zelf actie kan ondernemen dan wel andere bij de Cliënt betrokken Dienstverlenende instanties en professionals op het gebied van welzijn wonen en zorg kan inschakelen De Dienstverlener draagt er zorg voor dat gerapporteerde signalen van veranderingen in de leefsituatie van Cliënten onverwijld worden doorgegeven aan de Gemeente conform nader tussen de Gemeente en Dienstverlener in werkafspraken af te stemmen wijze. 5. Vervoer 5.1. De Dienstverlener draagt, indien Cliënt hiervoor een indicatie heeft, het verlenen van Specialistische Hulp Wmo dit noodzakelijk maakt, zorg voor vervoer van Cliënt naar de locatie waar de Specialistische Hulp Wmo wordt verleend De Dienstverlener is gerechtigd dit vervoer, onder zijn verantwoordelijkheid, uit te besteden aan derden. 6. Cliëntdossier

17 6.1. De Dienstverlener houdt van alle aan hem toevertrouwde Cliënten een Cliëntdossier bij waarin tenminste is opgenomen: de NAW-gegevens Cliënt, de Opdracht en duur daarvan, uitgevoerde Specialistische Hulp Wmo (voor CAK), het Zorg(leef)plan. 7. Bereikbaarheid Dienstverlener 7.1. Dienstverlener draagt zorg voor een optimale telefonische en bereikbaarheid van haar vestiging op werkdagen tussen 8.00 uur en uur.

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening specialistische hulp Wmo overgangsrecht Bizob-2014-MH-BU-006 16-06-2014 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Specialistische hulp Wmo overgangsrecht De ondergetekenden:

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 Versie 22 september 2014 1 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 De ondergetekenden: 1. De

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening begeleiding. Bizob-2014-MH-BU-005 <2 juni 2014>

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening begeleiding. Bizob-2014-MH-BU-005 <2 juni 2014> Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening begeleiding Bizob-2014-MH-BU-005 pagina 1 van 10 Overeenkomst inzake maatwerkvoorziening begeleiding De ondergetekenden: 1. , gevestigd te ,

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 7 oktober 2014 1 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Ondersteuning Overgangsrecht 2015 De ondergetekenden: en 1. De Gemeente

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Begeleiding 18+ overgangsrecht 2015. Bizob-2014-MH-BU-006

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Begeleiding 18+ overgangsrecht 2015. Bizob-2014-MH-BU-006 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding 18+ overgangsrecht 2015 Bizob-2014-MH-BU-006 Definitief: 7 oktober 2014 1 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Begeleiding 18+ overgangsrecht 2015

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf gericht op ontlasting van de mantelzorger. 3 februari 2015.

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf gericht op ontlasting van de mantelzorger. 3 februari 2015. Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf gericht op ontlasting van de mantelzorger 3 februari 2015 pagina 1 van 20 Overeenkomst inzake Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf De ondergetekenden:

Nadere informatie

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst inzake accountantscontrole boekjaar 2017 en verder De ondergetekenden:

Nadere informatie

Bizob-2014-MH-BU-002/ april 2015

Bizob-2014-MH-BU-002/ april 2015 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ Bizob-2014-MH-BU-002/005 14 april 2015 pagina 1 van 21 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ De ondergetekenden:

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ Bizob-2014-MH-BU-002/005 14 april 2015

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ Bizob-2014-MH-BU-002/005 14 april 2015 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ Bizob-2014-MH-BU-002/005 14 april 2015 pagina 1 van 18 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ De ondergetekenden:

Nadere informatie

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning, locatie... gevestigd te..., bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd door mevrouw M.A.C. van der Valk, hierna te noemen de zorgaanbieder en mevrouw/de

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding tussen Gemeente Asten Gemeente Deurne Gemeente Gemert-Bakel Gemeente Helmond Gemeente Laarbeek Gemeente Someren en Dienstverlener Bijlage 3: Tarieven per

Nadere informatie

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden Inhoud 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden ARTIKEL 5 - Duidelijke informatie

Nadere informatie

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Logo Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Versie maart 2014 Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Pag. 2 v. 9 De R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden,

Nadere informatie

Het ondersteuningsplan wordt in samenspraak met de zorgaanbieder en cliënt opgesteld, binnen de mogelijkheden van de afgegeven indicatie.

Het ondersteuningsplan wordt in samenspraak met de zorgaanbieder en cliënt opgesteld, binnen de mogelijkheden van de afgegeven indicatie. BIJZONDERE MODULE Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Deze module is van toepassing op de indicaties van gemeenten voor begeleiding, kortdurend verblijf/beschermd wonen, dagactiviteit en/of huishoudelijke

Nadere informatie

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning.

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning. BIJZONDERE MODULE Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Ondersteuningsplan/ Werkplan De zorgaanbieder stelt, zo spoedig mogelijk nadat de cliënt hem heeft laten weten ondersteuning van hem te willen

Nadere informatie

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding Overeenkomst WMO dienstverlening Dagbesteding Module 1: Ondersteuningsplan Na het aangaan van deze overeenkomst ter ondersteuning, stellen we aan de hand van uw wensen een ondersteuningsplan op. U kunt

Nadere informatie

Deelovereenkomst kortdurend verblijf 18+ BOV-KEMPEN

Deelovereenkomst kortdurend verblijf 18+ BOV-KEMPEN Deelovereenkomst kortdurend verblijf 18+ BOV-KEMPEN Werkwijze voorstel wijzigingen in deelovereenkomsten. De wijzigingen in de deelovereenkomst kortdurend verblijf 18+ zijn voorbesproken met een select

Nadere informatie

WMO algemene voorwaarden Versie 07-17

WMO algemene voorwaarden Versie 07-17 1 1. Wijziging en einde overeenkomst De overeenkomst kan worden gewijzigd indien beide partijen daarmee instemmen. Wij kunnen de overeenkomst eenzijdig wijzigen indien wijzigingen in wetgeving of regelgeving,

Nadere informatie

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Onder nummer : 20140827.01 Datum : 24-09-2014 Raamovereenkomst voor het leveren van een

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING HOUTEN 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, gelet op de artikelen 6.2, 11.6, 11.7, 13.2, 13.3, 14.2, 22.4 van de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

Afspraken over het administratief proces BOV- en Kempengemeenten versie 17-02-2015

Afspraken over het administratief proces BOV- en Kempengemeenten versie 17-02-2015 PROCES OVERGANGSCLIENTEN Totstandkoming, wijziging en beëindiging van opdrachten (vastgelegd in artikel 4) Totstandkoming opdracht. Cliënten waaraan Dienstverlener op grond van de AWBZ op december 04 ondersteuning

Nadere informatie

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening begeleiding 18+ Bizob-2014-MH-BU-002 18 november 2014 (v 0.1)

Deelovereenkomst. Maatwerkvoorziening begeleiding 18+ Bizob-2014-MH-BU-002 18 november 2014 (v 0.1) Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening begeleiding 18+ Bizob-2014-MH-BU-002 18 november 2014 (v 0.1) pagina 1 van 16 Deelovereenkomst inzake Maatwerkvoorziening begeleiding 18+ De ondergetekenden: 1. De

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Overeenkomst Maatschappelijke Ondersteuning. Versie: Aug Samen voor persoonlijke zorg

Overeenkomst Maatschappelijke Ondersteuning. Versie: Aug Samen voor persoonlijke zorg Overeenkomst Maatschappelijke Ondersteuning Versie: Aug. 2017 Samen voor persoonlijke zorg Inhoud Vooraf 2 Overeenkomst Maatschappelijke Ondersteuning 4 Bijlagen: modules 1. Ondersteuningsplan 5 2. Verplichtingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden WMO

Algemene Voorwaarden WMO Deze algemene voorwaarden zijn gebaseerd op de modelovereenkomst maatschappelijke ondersteuning van Actiz mei 2016 Centraal Bureau Zorgcoördinator Postbus 534 7000 AM Doetinchem Ir. Visstraat 9 7001 CR

Nadere informatie

Zorgovereenkomst PGB. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest

Zorgovereenkomst PGB. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Zorgovereenkomst PGB Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Versienummer: 01-2015 Laatste update: 7 april 2015 Pagina 1 Zorgovereenkomst PGB Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Partijen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer

Collegevoorstel. Zaaknummer Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis De Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bepalen dat u uitgangspunten voor het toekennen van Persoonsgebonden Budget (PGB) moet vaststellen.

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Addendum 2 Behorende bij de Overeenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ met kenmerk Bizob-2014-MH-BU-002/005 van september 2016

Addendum 2 Behorende bij de Overeenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ met kenmerk Bizob-2014-MH-BU-002/005 van september 2016 Addendum 2 Behorende bij de Overeenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf 18+ met kenmerk Bizob-2014-MH-BU-002/005 van september 2016 De ondergetekenden: 1. De gemeente Best, zetelend Dorpsplein

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn 1 2015-11-02 WMO Westerkwartier INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet)

Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet) Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet) Inhoud 1. Wijziging en einde van de zorg- en dienstverleningsovereenkomst... 2 2. Het ondersteuningsplan...

Nadere informatie

DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf

DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf DEELOVEREENKOMST Jeugd Begeleiding, Persoonlijke verzorging en/of (Kortdurend) Verblijf Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', te dezen

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN ZORG IN NATURA

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN ZORG IN NATURA Inhoud 1. Algemeen... 2 2 Informatie... 3 3. Organisatie... 4 4. Het zorgleefplan... 4 5 Privacy... 6 6 Kwaliteit en klachten... 6 1. Algemeen Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO

Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO / divisie Thuis / versie 5 Pagina 1 van 7 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Zorgleveringsovereenkomst. Stichting Kalorama

Zorgleveringsovereenkomst. Stichting Kalorama Zorgleveringsovereenkomst Stichting Kalorama Versie: 7 maart 2016 Datum vaststelling door bestuurder Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Ondergetekenden komen overeen etc. 4 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

Partijen overwegen bij het aangaan van deze Overeenkomst als volgt:

Partijen overwegen bij het aangaan van deze Overeenkomst als volgt: Datum: Versie 002 Robbe THG Deze Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Begeleiding Overgangsrecht voor overgangscliënten (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. De Gemeenten in

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015

Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015 Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015 Overeenkomsten 1. Procesovereenkomst: start bestuurlijke aanbesteding Onderlinge afspraken over relatie en werkwijze 2. Basisovereenkomst: Zakelijk

Nadere informatie

Overeenkomst. Maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning

Overeenkomst. Maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning Overeenkomst Maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning Versie 12 januari 2016 pagina 1 van 17 Overeenkomst inzake Maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning De ondergetekenden: 1. Gemeente

Nadere informatie

INHOUD. Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8. Versie: februari 2015

INHOUD. Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8. Versie: februari 2015 INHOUD Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8 Versie: februari 2015 Facturatieprotocol (februari 2015) Dit facturatieprotocol treedt in werking met ingang van de transitiedatum 1 januari

Nadere informatie

BIZOB-2015-JA-SNW-001 Juni 2015

BIZOB-2015-JA-SNW-001 Juni 2015 Deelovereenkomst Ondersteuning bij het huishouden gemeente Son en Breugel BIZOB-2015-JA-SNW-001 Juni 2015 pagina 1 van 16 Deelovereenkomst inzake Ondersteuning bij het huishouden gemeente Son en Breugel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Artikel 1: toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen de Stichting Jade Zorg (hierna: de Zorgaanbieder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden voor zorg zonder verblijf blz. 1. Algemeen 1 2. Overeenkomst 1 3. Betaling 3 4. Zorgplan 3 5. Meerdere medewerkenden 3 6. Wijziging/beëindiging van de zorgverlening 3 7. Privacy 4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden So Vie

Algemene voorwaarden So Vie Algemene voorwaarden So Vie Artikel 1 Definities 1. So Vie: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd aan Regenboog 31, 3824ED te Amersfoort, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer:

Nadere informatie

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ], statutair gevestigd te [ ], kantoorhoudende te [ ], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ], (hierna: "Partij 1") en (2) [ ], statutair

Nadere informatie

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning.

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning. Algemene voorwaarden bij Zorgcontract van Viattence betreffende overige diensten zoals Begeleiding / Kortdurend verblijf / Dagactiviteit / Aanvullende diensten Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst maatschappelijke ondersteuning WMO. met modules

Dienstverleningsovereenkomst maatschappelijke ondersteuning WMO. met modules Dienstverleningsovereenkomst maatschappelijke ondersteuning WMO met modules - Ondersteuningsplan (indien van toepassing) - Kosten (indien van toepassing) - Verplichtingen van de aanbieder en de cliënt

Nadere informatie

Partijen overwegen bij het aangaan van deze Overeenkomst als volgt:

Partijen overwegen bij het aangaan van deze Overeenkomst als volgt: Datum: Versie 003 Robbe THG Deze Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Begeleiding Overgangsrecht voor overgangscliënten (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. De Gemeenten in

Nadere informatie

2.4 De verplichtingen van Kamsteeg Budgetcoaching gaan nooit verder dan door Kamsteeg Budgetcoaching schriftelijk is bevestigd.

2.4 De verplichtingen van Kamsteeg Budgetcoaching gaan nooit verder dan door Kamsteeg Budgetcoaching schriftelijk is bevestigd. Versie 2 algemene voorwaarden Kamsteeg Budgetcoaching : 1-5-2018 ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Toepassing 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn, tenzij anders overeengekomen, van toepassing op alle

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. Geclusterde Woonzorgvoorziening, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer, statutair gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1. Zorgaanbieder: de rechtspersoon die een of meer instellingen

Nadere informatie

Freelance Inhuurovereenkomst

Freelance Inhuurovereenkomst Freelance Inhuurovereenkomst De partijen, 1. Opdrachtgever X, gevestigd aan de Straat 123 te Amsterdam te Amsterdam, Kamer van Koophandel nummer 12345678 en rechtsgeldig vertegenwoordigd door A. de Vries

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorg zonder Verblijf

Zorgovereenkomst Zorg zonder Verblijf Zorgovereenkomst Zorg zonder Verblijf Bestemd voor Dagverzorging vanuit een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz). Bestemd voor Zorg thuis vanuit de indicatie Wlz., locatie... gevestigd te..., bij het aangaan

Nadere informatie

Deelovereenkomst Lokale inkoop diensten Wmo en Jeugdwet Versie 19 oktober 2015

Deelovereenkomst Lokale inkoop diensten Wmo en Jeugdwet Versie 19 oktober 2015 Deelovereenkomst Lokale inkoop diensten Wmo en Jeugdwet 2016-2020 Versie 19 oktober 2015 1 TUSSEN: Deze Deelovereenkomst (de Deelovereenkomst) gaat in op 1 januari 2016, 1. Gemeente Zaltbommel, een openbaar

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities Deze voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen Wat Wel (hierna: Zorgaanbieder) en Zorgvrager. In deze voorwaarden worden een aantal begrippen gebruikt.

Nadere informatie

1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder.

1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder. Algemene voorwaarden DeMenz begeleiding ARTIKEL 1 Algemeen 1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder. 2. Zorgaanbieder: rechtspersoon die zorg verleent, via de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Context tarievensystematiek nieuwe functies Wmo 2015

Context tarievensystematiek nieuwe functies Wmo 2015 Context tarievensystematiek nieuwe functies Wmo 2015 Om te komen tot vereenvoudigde productsoorten/ functies met bijbehorende tarieven voor de nieuwe Wmo taken is een overzicht gemaakt van de gegevens

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden HO & Begeleiding

Leveringsvoorwaarden HO & Begeleiding Artikel 1. Begripsomschrijving Algemene voorwaarden = de voorwaarden van Groenoord Zorgt voor de levering van zorg- en dienstverlening, die integraal deel uitmaakt van de bevestiging zorgafspraken. Klant

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

1. BEGRIPSOMSCHRIJVING GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2 -

1. BEGRIPSOMSCHRIJVING GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2 - Inhoudsopgave 1. BEGRIPSOMSCHRIJVING - 2-2. GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - 2-3. TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2-4. DUUR, WIJZIGING, EN BEËINDIGING VAN DE ZORGAFSPRAKEN - 3-5. KWALITEIT

Nadere informatie

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 - Toegevoegd voor de volledigheid: en artikelen 3.8, tweede lid, en 5.4 van het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 - Wmo-adviesraad gewijzigd in Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG De ondergetekenden: 1., geboren op te wonende aan de, telefoonnummer hierna te noemen: de Zorgverlener ; en 2., geboren op te wonende aan de, telefoonnummer BSN-nummer hierna

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen Juni 2017 Toetsingskader Dalfsen Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met cliënt; Eventueel

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Kampen. April 2017

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Kampen. April 2017 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Kampen April 2017 Toetsingskader Kampen Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met cliënt; Eventueel

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TWENTSE ZORGLANDSCHAP

ALGEMENE VOORWAARDEN TWENTSE ZORGLANDSCHAP ALGEMENE VOORWAARDEN TWENTSE ZORGLANDSCHAP 1 Artikel 1 Duur en einde overeenkomst 1.1. De overeenkomst eindigt door: a. het verstrijken van de looptijd als de overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Beste zorgaanbieders, Dit is de zesde nieuwsbrief van Zorg om Tafel Wmo-begeleiding. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende actuele zaken: Indexering tarieven begeleidingszorg

Nadere informatie

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer. Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca

Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer. Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca Mantelovereenkomst inzake de inhuur van een externe werknemer Partijen: Nazca, gevestigd te 1718 PA Hoogwoud, Dokter Poolstraat 9, hierna te noemen Nazca en , gevestigd te

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Formulier bij bijlage 1 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding

Formulier bij bijlage 1 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding Formulier bij bijlage 1 Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding Gebruik van dit formulier: Met het sluiten van de Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding vragen wij u diensten en activiteiten

Nadere informatie

Bizob-2014-JA-SNW november 2014

Bizob-2014-JA-SNW november 2014 Deelovereenkomst Hulp bij het huishouden gemeenten Son en Breugel, Nuenen en Waalre Bizob-2014-JA-SNW-001 12 november 2014 pagina 1 van 19 Raamovereenkomst inzake Hulp bij het huishouden gemeenten Son

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching

Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Goudklompjes Kindercoaching gevestigd te Utrecht, ingeschreven

Nadere informatie

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum rechtmatigheid WMO 2015 19012016 1 Algemeen - Dit addendum is tot stand gekomen naar aanleiding van overleg tussen zorgaanbieders en Gemeenten. Uitgangspunt

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Addendum 1 behorende bij Deelovereenkomst Specialistische Ondersteuning, Inkoop Jeugd Peel 6.1, getekend d.d. 21 oktober 2014

Addendum 1 behorende bij Deelovereenkomst Specialistische Ondersteuning, Inkoop Jeugd Peel 6.1, getekend d.d. 21 oktober 2014 Addendum 1 behorende bij Deelovereenkomst Specialistische Ondersteuning, Inkoop Jeugd Peel 6.1, getekend d.d. 21 oktober 2014 De navolgende partijen: De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond,

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen...3 Hoofdstuk 2 Persoonsgebonden budget...4 Artikel 2.2 Budgetperiode...4

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CLAIRE CARE

ALGEMENE VOORWAARDEN CLAIRE CARE ALGEMENE VOORWAARDEN CLAIRE CARE Artikel 1 Definities 1. Claire Care, gevestigd te Weert, KvK-nummer 73443735, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als zorgverlener. 2. De wederpartij wordt in

Nadere informatie

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT HEAD Congres Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT Aanpak inkoop begeleiding / kdv 1. Algemeen: A. 8 gemeenten B. 3.000 cliënten C. 80 aanbieders 2. Interactief proces: A. Projectteam

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven

Algemene Voorwaarden Bedrijven Algemene Voorwaarden Bedrijven Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Studio Zaanstreek : Studio Zaanstreek gevestigd te Koog aan de Zaan dienstverlening: stoelmassages

Nadere informatie

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Aanleiding De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) bepaalt dat de gemeente bij een aanvraag onderzoek doet naar de mate waarin

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Dienstverlener: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage gevestigd op de Kooilaan 1A, 2665 KR Bleiswijk. Dienstverlening:

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek 1 van 5 Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek - De zorgverlening zoals die door Zorg Groep Beek wordt gegeven aan de cliënt vindt plaats op basis van de indicatie die kan zijn afgegeven door het CIZ, een

Nadere informatie

Was / Wordt document Addendum Overeenkomst 2.0 Begeleiding 18+ BOV-Kempen Versie 2 na FOT

Was / Wordt document Addendum Overeenkomst 2.0 Begeleiding 18+ BOV-Kempen Versie 2 na FOT Was / Wordt document Addendum 2 2019 Overeenkomst 2.0 Begeleiding 18+ BOV-Kempen Versie 2 na FOT Artikel 1.10 Persoonsgegevens/Bewerkersovereenkomst oud Partijen zullen alle geregistreerde (persoons-)gegevens

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Edu-life: opdrachtnemer; b) Opdrachtgever: de zorg vragende natuurlijke persoon alsmede diens wettelijke

Nadere informatie

Zorgovereenkomst (no. 3)

Zorgovereenkomst (no. 3) Zorgovereenkomst (no. 3) voor een zorgarrangement 1 zonder verblijf Stichting Ouderenzorg Wilgaerden, verder te noemen Wilgaerden, gevestigd te Hoorn, bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Zorgverleners Documenten SP en ZZP

Leveringsvoorwaarden Zorgverleners Documenten SP en ZZP Algemeen Artikel1 Definities a. Zorgvrager: de persoon die zorg behoeft. In dit document wordt onder zorgvrager ook de eventuele wettelijk en/of gevolmachtigde vertegenwoordiger van de zorgvrager verstaan.

Nadere informatie

Conversietabel Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2019 Versie:

Conversietabel Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2019 Versie: Conversietabel 2019 Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2019 Versie: 1.0 www.hetcak.nl PAGINA 2 VAN 7 Inleiding U levert gegevens aan bij het CAK over geleverde zorg en ondersteuning vanuit de. De

Nadere informatie

Overeenkomst. Contractering overgangsrecht. AWBZ naar Wmo 2015

Overeenkomst. Contractering overgangsrecht. AWBZ naar Wmo 2015 Overeenkomst Contractering overgangsrecht AWBZ naar Wmo 2015 tussen gemeente Borger-Odoorn en Inhoudsopgave BEGRIPSBEPALINGEN INHOUDELIJKE BEPALINGEN Ondersteuningsaanbod 3 Vergoeding en facturering 3

Nadere informatie

Conversietabel Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2018 Versie:

Conversietabel Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2018 Versie: Conversietabel 2018 Voor: Zorgaanbieders en Gemeenten Datum: 2018 Versie: 1.1 www.hetcak.nl PAGINA 2 VAN 7 Inleiding Ieder jaar stelt het CAK de conversietabel op. De conversietabel wordt gebruikt voor

Nadere informatie

Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal AWBZ Locatie

Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal AWBZ Locatie Logo Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal AWBZ Locatie Versie februari 2014 Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal AWBZ Pag. 2 v. 10 De R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden, waartoe behoren: Zorgcentrum

Nadere informatie