Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA )"

Transcriptie

1 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA ) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie"); Gelet op de wet van 4 juli 1962 betreffende de openbare statistiek (hierna "wet openbare statistiek"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); Gelet op het koninklijk besluit van 13 februari 2001 ter uitvoering van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "koninklijk besluit van 13 februari 2001"); Gelet op het koninklijk besluit van 7 juni 2007 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van de Nationale Bank van België ontvangen op 18/09/2013; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie (Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie) op 21/10/2013;

2 Beraadslaging STAT 28 /2013-2/10 Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 6 november 2013, na beraadslaging, als volgt: I. ONDERWERP VAN DE AANVRAAG. 1. De Nationale Bank van België (hierna NBB) wenst een onderzoeksproject te leiden houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen. Zij werkt hiertoe samen met de onderzoekers van de Université Libre de Bruxelles (ULB). 2. Om dit project tot een goed einde te brengen, is het noodzakelijk om de individuele gegevens afkomstig uit de enquête gezinsbudget te gebruiken. De aanvraag betreft deze gegevens. 3. Het is hoofdzakelijk het team van onderzoekers van de ULB dat zal instaan voor de analyse van de gegevens onder toezicht van de NBB en dit in het kader van een overeenkomst die werd afgesloten met de NBB. De resultaten van de studie zullen gepubliceerd worden als een working paper van de NBB. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A TOEPASSELIJKE WETGEVING A.1 Wet openbare statistiek 4. Krachtens de artikelen 15 en 15bis van de statistiekwet, is het Statistisch Toezichtscomité bevoegd om enerzijds de doorgifte te machtigen van gecodeerde studiegegevens door ADSEI aan de ontvangers, vermeld in de statistiekwet en anderzijds om het vertrouwelijkheidscontract goed te keuren dat tussen de betrokken partijen afgesloten moet worden. 5. Artikel 16 van het voormeld koninklijk besluit van 7 juni 2007 bepaalt dat de Commissie wordt belast met de opdrachten van het Statistisch Toezichtscomité tot aan de installatie en benoeming van de leden van dit comité. A.2 De WVP en Koninklijk besluit van 13 februari 2001

3 Beraadslaging STAT 28 /2013-3/10 6. Op grond van de artikelen 1, 1, en 3, 1 van de WVP en artikel 1, 3 van het KB van 13 februari 2001 zijn gecodeerde studiegegevens betreffende geïdentificeerde of identificeerbare personen, persoonsgegevens waarvan de verwerking slechts mag gebeuren onder de in de WVP en het KB van 13 februari 2001 gestelde voorwaarden 1. B. JURIDISCHE BASIS 7. De afdeling studiën van de Nationale Bank van België is een van de opgesomde bestemmelingen in de statistiekwet, meer bepaald een bestemmeling als bedoeld in artikel 15, eerste lid, 4 van de statistiekwet. De NBB is een naamloze vennootschap van Belgisch recht krachtens de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België. De Commissie stelt overigens vast dat krachtens artikel 12 van diezelfde wet De Bank ( ) belast mag worden met de inzameling van statistische gegevens ( ). 8. Bijgevolg mag de NBB in principe gemachtigd worden om de gevraagde gegevens te ontvangen. C. DOELEINDEN 9. Het doeleinde, nl. de mededeling van gecodeerde studiegegevens is gedetailleerd omschreven in de aanvraag. Het betreft een analyse van het spaargedrag van de Belgische gezinnen op basis van de resultaten van de enquête gezinsbudget. Dit project wil met name het verband bestuderen tussen de demografische evolutie en het sparen. Er zal ook worden onderzocht in welke mate het sparen door macro-economische elementen wordt beïnvloed, bijvoorbeeld door variabele interestvoeten, groei activiteit, inflatie, of werkloosheid. 10. Persoonsgegevens moeten worden verwerkt voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden (art. 4, 1, 2 van de WVP). 1 Zie artikel 1, 3 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 en zie ook Memorie van Toelichting bij het wetsontwerp tot omzetting van de richtlijn 95/46/EG van 24 oktober 1995 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrij verkeer van die gegevens, Parl. St. Kamer , nr. 1566/1 p. 12: Ook gecodeerde informatie waarbij door de verantwoordelijke voor de verwerking zelf niet kan nagegaan worden op welk individu de informatie betrekking heeft, vermits hij niet in het bezit is gesteld van de daarvoor noodzakelijke sleutels, wordt derhalve als persoonsgegevens beschouwd indien identificatie nog door iemand anders kan verricht worden.

4 Beraadslaging STAT 28 /2013-4/ Krachtens artikel 14 van de wet openbare statistiek moeten gecodeerde persoonsgegevens verkregen worden voor statistische of wetenschappelijke doeleinden en als hulp bij de publieke besluitvorming. 12. Uit het ontwerp van vertrouwelijkheidcontract blijkt dat de aanvrager die gegevens uitsluitend mag gebruiken voor de omschreven analyse en studie en voor de opmaak van globale en anonieme statistieken en dat die gegevens niet mogen worden verstrekt aan derden. 13. De omschreven doeleinden zijn in overeenstemming met de vereisten van de WVP en de statistiekwet inzake de doeleinden. D. PROPORTIONALITEIT D.1. De gevraagde gegevens 14. De aanvraag betreft de resultaatgegevens van de enquête gezinsbudget die werd gehouden tussen 1995 en Het betreffen meer precies de volgende gegevens: - Kenmerken van de ondervraagde gezinnen (MenaStrcuYYYY), - Kenmerken van de gezinsleden (MembStrucYYYY) - Verbruiksgebonden gezinsuitgaven (MenaDepYYYY) - Niet-verbruiksgebonden gezinsuitgaven (MenDepYYYYCODE9) - Verzekeringen en hypothecaire leningen afgesloten door de gezinnen (MenaAssuranceYYYY) - Inkomen van de gezinsleden (MembRevYYYY) - Ander gezinsinkomen dan deze van de gezinsleden (MeaRevYYYY) - Vragen en antwoorden over de huisvesting (MenaLogementYYYY), de gekochte uitrustingsgoederen (MenaEquipementYYYY), de duurzame uitrustingsgoederen in bezit (MenaBienDurYYYY), de voertuigen waarover het gezin beschikt (MenaVoitureYYYY) en het jaarlijks energie- en waterverbruik (MenEeauYYYY) - Individuele vragen en antwoorden (MembqiYYYY) - Inhoud van de uitgaven (LibDepYYYY) en inkomens (LibRevYYYY) 2 2 De namen en het overzicht hierboven komen uit de toelichtende nota bij de gegevenskit uit de enquête van De letters YYYY verwijzen naar het jaar. De gegevens uit de enquête die werd gehouden tussen juni 1995 en juni 1996 zijn evenwel niet volgens diezelfde structuur opgevat. De equivalente gegevens voor deze twee jaren kunnen gevonden worden in de bestanden expenses mdb en incomes mdb, zoals omschreven in de documentatie van ADSEI.

5 Beraadslaging STAT 28 /2013-5/10 D.2. Noodzakelijkheid om gecodeerde gegevens te ontvangen 16. De onderzoeker mag enkel gecodeerde persoonsgegevens ontvangen indien de verwerking van anonieme gegevens niet de mogelijkheid biedt de statistische of wetenschappelijke doeleinden die hij betracht, te verwezenlijken (artikel 4 van de WVP). 17. Er blijkt impliciet uit de aanvraag dat het onderzoek slechts kan worden verricht aan de hand van gecodeerde gegevens. D.3. Noodzakelijkheid om ieder gegeven te ontvangen 18. De mededeling van gecodeerde gegevens moet noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de studie als omschreven in de aanvraag en het ontwerp van de vertrouwelijkheidsovereenkomst (artikel 4, 1, 3) van de WVP). 19. De betreffende enquête is de beste bron om aan de behoeften van het onderzoek te kunnen voldoen. ADSEI is overigens van mening dat de gegevens toereikend, ter zake dienend en niet overmatig zijn. De Commissie sluit zich bij dit advies aan. D.4. Frequentie van de mededeling 20. De onderzoeker ontvangt de gecodeerde studiegegevens binnen de 30 dagen die volgen op de beschikbaarheid van de gegevens of binnen de 30 dagen na de ondertekening van het vertrouwelijkheidscontract. D. 5. Duur van de bewaartermijn 21. De duur van het onderzoek wordt geschat op 1 jaar nadat de gegevens werden ontvangen terwijl de bewaartermijn van de gegevens is vastgesteld op 2 bijkomende jaren zodat het mogelijk is de resultaten te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. De bewaartermijn zal dus in het totaal 3 jaar bedragen. 22. De NBB vernietigt de gegevens zodra het statistisch en wetenschappelijk doeleinde werd bereikt. 23. De Commissie meent dat de bewaartermijn de tijd niet overschrijdt die nodig is om de doeleinden te verwezenlijken (artikel 4, 1, 5 van de WVP).

6 Beraadslaging STAT 28 /2013-6/10 E. AANGIFTE 24. De Commissie brengt in herinnering dat de verantwoordelijke voor de verwerking vooraleer hij begint met de verwerking van de bedoelde gecodeerde gegevens, daarvan aangifte moet doen bij de Commissie (art. 17 van de WVP). F. BEVEILIGING 25. De NBB moet erover waken dat de verstrekte gecodeerde gegevens beschermd en beveiligd zijn (art. 16 van de WVP en 15bis van de statistiekwet). 26. De gepubliceerde resultaten kunnen in geen geval individuen identificeren. De gegevens zullen uitsluitend worden aangeboden in een beschrijvende en geaggregeerde statistische vorm. Bovendien is het met de resultaten van econometrische ramingen niet mogelijk om informatie te individualiseren. 27. De gegevens die de NBB ter beschikking worden gesteld, worden bewaard op een informaticadrager waar uitsluitend de verantwoordelijke voor de gegevens, die de NBB op het aanvraagformulier daartoe heeft aangesteld, toegang tot heeft. F.1. Consulent inzake informatiebeveiliging 28. Het aanvraagformulier maakt melding van een consulent inzake informatiebeveiliging. De Commissie neemt hiervan akte. F.2. Beveiligingsbeleid 29. Uit de documenten die de NBB verstrekte, blijkt dat ze beschikken over een beveiligingsbeleid. 30. Aan de hand van het evaluatieformulier dat gevoegd werd bij de aanvraag voor de gegevensverstrekking, kan worden vastgesteld dat alle beveiligingsmaatregelen werden getroffen die de Commissie aanbeveelt bij een verwerking van persoonsgegevens. F.3. Verantwoordelijke natuurlijke persoon

7 Beraadslaging STAT 28 /2013-7/ De identiteit van de natuurlijke persoon die voor de gegevens verantwoordelijk is, werd aan de Commissie meegedeeld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de naleving van alle verplichtingen van de statistiekwet, de WVP, hun uitvoeringsbesluiten en alle wettelijke, reglementaire en contractuele verplichtingen m.b.t. bescherming van de privacy, de bepalingen van onderhavige beslissing van de Commissie en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract. 32. Hij controleert daadwerkelijk het rechtmatig gebruik van de verstrekte gegevens. 33. De maatregelen waarvan sprake onder punten F.1. tot en met F.3., die moeten garanderen dat de verstrekte gegevens beveiligd en beschermd zijn zoals artikel 16 van de WVP en artikel 15bis van de statistiekwet het vereisen, zijn slechts doeltreffend indien ze in de praktijk strikt worden gecontroleerd en opgevolgd. F.4. Scheiding van de andere verwerkingen 34. De NBB zal de bedoelde gegevensverwerking voor de vermelde doeleinden moeten scheiden van de andere verwerkingen waarvoor hij verantwoordelijk zou zijn. F.5. Verbod op decodering 35. De NBB moet alles in het werk te stellen zodat de identiteit van de personen waarop de gegevens betrekking hebben, niet achterhaald kan worden. F.6. Koppelverbod 36. De NBB mag niets ondernemen om de verkregen persoonsgegevens te koppelen aan gegevens die hij reeds in het kader van andere machtigingen verkreeg. 37. De NBB heeft uitsluitend toegang tot de gegevens in het kader van het onderzoeksproject als bedoeld in het vertrouwelijkheidscontract. Alleen de persoonsleden die bij het onderzoek betrokken zijn, hebben toegang tot de gegevens.

8 Beraadslaging STAT 28 /2013-8/10 G. ANDERE GEBRUIKSVOORWAARDEN G.1. Verspreiding van de gegevens 38. De Onderzoeker moet ervoor zorgen dat na analyse en gebruik van de gegevens, de gepubliceerde resultaten anoniem en globaal blijven, zodat de persoonsgegevens er niet rechtstreeks of onrechtstreeks uit geïdentificeerd kunnen worden. 39. De publicatie van de resultaten betreft uitsluitend globale resultaten die betrekking hebben op een hoog aantal individuen. 40. Ten minste twee weken voor de verspreiding, moet de NBB overigens de voorgenomen publicatie aan ADSEI voorleggen. Het contract voor onderaanneming tussen de NBB en de ULB voorziet overigens in dezelfde verplichting. G.2. wetenschappelijk doel, wetenschappelijke normen en analysemethode 41. De aanvraag preciseert dat het onderzoek gevoerd wordt met een gegevensbank die werd opgebouwd door een aaneenschakeling van gegevens uit diverse enquêtegolven. De gegevensbank zal in een eerste fase gebruikt worden om uit de bedragen die de gezinnen hebben gespaard, de individuele gespaarde bedragen te ramen, ongeacht de leeftijd van de individuen waaruit het gezin is samengesteld en dit door gebruik te maken van een econometrische techniek. 42. De determinanten van het spaarpercentage zullen vervolgens middels regressie bestudeerd worden waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de tijdelijke effecten, de leeftijd en de cohort. Door deze resultaten te associëren met de demografische gegevens, zou het vervolgens mogelijk moeten zijn ze te extrapoleren naar een macro-economische niveau om zo de impact van demografische veranderingen op de spaarevolutie in België te verklaren. 43. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd als een working paper van de NBB. Dit betekent dat de ontwerppublicatie aan een leescomité zal worden voorgelegd dat ervoor zal instaan dat de gebruikte methodes voor het onderzoek beantwoorden aan de actuele wetenschappelijke normen.

9 Beraadslaging STAT 28 /2013-9/10 G.3. Controle 44. De NBB stemt er uitdrukkelijk mee in dat vertegenwoordigers van de Commissie altijd en zonder voorafgaande ingebrekestelling toegang krijgen tot de lokalen en tot de informatica-infrastructuur waar de verstrekte gegevens worden bewaard om na te gaan of de bepalingen van de voorliggende machtiging en van de wet openbare statistiek en haar uitvoeringsbesluiten, alsook de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract worden uitgevoerd. 45. Op eenvoudig verzoek kan de Commissie toegang krijgen tot andere lokalen en ICTsystemen om te controleren of er geen inbreuk gepleegd wordt op de bepalingen van de beslissing van de Commissie en de wet openbare statistiek en haar uitvoeringsbesluit en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract. III. VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT 46. De studiegegevens worden aan de NBB verstrekt krachtens een vertrouwelijkheidscontract dat met de ADSEI werd afgesloten. 47. Het vertrouwelijkheidscontract, dat als bijlage bij de aanvraag werd gevoegd, legt de voorwaarden vast waaronder de studiegegevens door de ADSEI kunnen worden verstrekt en door de onderzoeker gebruikt kunnen worden. 48. Na afloop van het contract mag de vertrouwelijkheid van de gegevens zelf niet worden verbroken. Die vertrouwelijkheid moet onbeperkt in de tijd geëerbiedigd worden. 49. Het contract kan in geen geval afbreuk doen aan de voorwaarden van de beslissing van de Commissie inzake de mededeling van de gegevens. 50. De contractuele bepalingen inzake privacy en vertrouwelijkheid maken integraal deel uit van onderhavige beslissing waardoor ook de personen vreemd aan het vertrouwelijkheidscontract zich kunnen wenden tot de Commissie om te laten controleren of de voorwaarden waaronder de aanvrager de gegevens mag gebruiken, worden nageleefd. IV. ALGEMEEN BESLUIT 51. De NBB dient bij de verwerking van de verkregen persoonsgegevens rekening te houden met de WVP, de wet openbare statistiek, hun uitvoeringsbesluiten en elke andere wettelijke

10 Beraadslaging STAT 28 / /10 of reglementaire bepaling tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, de bepalingen van de onderhavige beslissing van de Commissie, en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract tussen ADSEI en de onderzoeker. V. SPECIFIEK BESLUIT 52. De Commissie besluit dat : - de mededeling van de gevraagde gecodeerde studiegegevens voor de gevraagde doeleinden, toegelaten is; - ADSEI de gegevens aan de NBB verstrekt binnen de 30 dagen nadat het vertrouwelijkheidscontract werd afgesloten tussen ADSEI en NBB of binnen de 30 dagen nadat de gegevens beschikbaar zijn geworden; - de bewaartermijn vastgesteld is op 3 jaar vanaf de ontvangst van de bedoelde gegevens. OM DIE REDENEN, De Commissie Machtigt de ADSEI om aan de Nationale Bank van België de gevraagde persoonsgegevens als bedoeld in punt 14 van deze beraadslaging, te verstrekken. Keurt het vertrouwelijkheidscontract goed. Deze machtiging treedt pas in werking zodra het vertrouwelijkheidscontract werd ondertekend. De Wnd. Administrateur, De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem Debeuckelaere

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/9 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2012 van 12 december 2012 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen (OASes) en de Université Libre de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 33/2010 van 13 oktober 2010 Betreft: Aanvraag van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer om voor statistisch

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 06/2017 van 14 maart 2017 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 09/2015 van 5 mei 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van het Waals Agentschap voor de Verkeersveiligheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2014 van 31 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag voor het ontvangen van gegevens voor het INTERACT-project

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 08/2018 van 17 april 2018 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); besluit van 13 februari 2001");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); besluit van 13 februari 2001); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2016 van 12 april 2016 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 14/2014 van 8 juli 2014 Betreft: Aanvraag ingediend door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) om in het kader van een statistisch

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2011 van 15 juni 2011 Betreft: aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 16/2011 van 25 mei 2011 Betreft: Aanvraag van de Franse Gemeenschap (Direction générale de la Santé) om vanwege

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 17/2015 van 7 juli 2015 Betreft: Aanvraag van de Brusselse regulator voor energie (Brugel) om van de Algemene

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2009 van 1 juli 2009 Betreft: Aanvraag van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) om vanwege

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2009 van 29 april 2009 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail:

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 01/2012 van 8 februari 2012 Betreft: aanvraag van de afdeling Monitoring en Studie van het Departement Landbouw

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2008 van 8 oktober 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Uitrusting en Vervoer, Directie Verkeer en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2012 van 29 februari 2012 Betreft: Aanvraag van de Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2012 van 2 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) van de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 12/2011 van 4 mei 2011 Betreft: Aanvraag van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om vanwege de

Nadere informatie

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017;

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 11/2017 van 9 mei 2017 Betreft: aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Departement Technische Expertise, van de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2011 van 28 september 2011 Betreft: Verzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017;

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 17/2017 van 22 september 2017 Betreft: Aanvraag van het Federaal Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie voor Statistiek - Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2010 van 31 maart 2010 Betreft: Aanvraag van het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 38/2011 van 30 november 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 05/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 39/2011 van 30 november 2011 Betreft: aanvraag van het Departement Studiën van de Nationale Bank van België om

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 41/2011 van 21 december 2011 Betreft: aanvraag van Kind & Gezin om vanwege de Algemene Directie Statistiek en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 07/2017 van 12 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 04/2011 van 9 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 07/2010 van 21 april 2010 Betreft: Aanvraag van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid (Universiteiten Antwerpen en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 01/2008 van 27 februari 2008 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw om vanwege de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2009 van 23 september 2009 Betreft: Aanvraag van Hogeschool Gent (departement Sociaal-Agogisch Werk) om vanwege

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2010 van 29 juli 2010 Betreft: Aanvraag door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2013 van 2 april 2013 Betreft: aanvraag van de Université de Liège (ValoRH) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 06/2010 van 31 maart 2010 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 29/2012 van 12 december 2012 Betreft: aanvraag van Vrije Universiteit Brussel (Faculteit Economische, Politieke

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2014 van 26 februari 2014 Betreft: Aanvraag van het "Département d'economie Appliquée de l'université Libre

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2018 van 6 maart 2018 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Aanbeveling STAT nr 01/2010 van 19 mei 2010 Betreft: mededeling van niet-gecodeerde persoonsgegevens door het Rijksregister aan de Kruispuntbank

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ;

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 01/2017 van 17 januari 2017 Betreft: aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer om van de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 07/2016 van 10 mei 2016 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Algemene Economie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, om

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2010 van 9 juni 2010 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor Wegenbouw om voor wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 66/2013 van 18 december 2013 Betreft: Adviesaanvraag met betrekking tot het ontwerp van Koninklijk besluit houdende uitvoering van artikel 17quater van de wet van 4 juli 1962 betreffende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 19/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van het Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2017 van 14 februari 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2012 van 3 oktober 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Vlaamse Ministerie van Mobiliteit en Openbare

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2013 van 2 oktober 2013 Betreft: Aanvraag van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2011 van 27 juli 2011 Betreft: aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 06/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium mededeling

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 21/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van Transport en Mobility Leuven om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 23/2016 van 8 november 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (CSB) - Faculteit Politieke en

Nadere informatie

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag van het Centre de recherche Politiques et systèmes de santé de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/6 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2009 van 28 oktober 2009 Betreft: Aanvraag van IDEA Consult om vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2012 van 11 april 2012 Betreft: aanvraag van de Vakgroep Sociale Economie van de Universiteit Gent om vanwege

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 20/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 26/2014 van 18 november 2014 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor de verkrijging van gegevens betreffende de Belgische gezondheidsenquête 2008

Nadere informatie

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017)

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017) 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr -28/2010 van 1 september 2010 Betreft: Aanvraag van de Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 20/2014 van 16 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Vakgroep Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel om vanwege de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 35/2008 van 26 november 2008 Betreft: Aanvraag van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2013 van 17 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Departement Studiën van de Nationale Bank van België om vanwege

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA ) 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2015 van 9 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 08/2016 van 10 mei 2016 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om vanwege de Federale Overheidsdienst Economie,

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 12/2012 van 11 april 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 36/2011 van 30 november 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging van Kind en Gezin om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 1/6 Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 Betreft: Adviesaanvraag van de Federale Overheidsdienst Economie (Beheersdienst Kruispuntbank van Ondernemingen) houdende het ontwerp van koninklijk besluit tot uitvoering

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 11/2015 van 9 juni 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen - OASeS (Centrum voor Ongelijkheid, Armoede, Sociale uitsluiting en de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2010 van 22 september 2010 Betreft: aanvraag tot machtiging vanwege de Onderzoeksgroep School en Politiek

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 28/2014 van 9 december 2014 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail: an.machtens@privacycommission.be

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 03/2015 van 10 maart 2015 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail: an.machtens@privacycommission.be

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 08/2011 van 23 maart 2011 Betreft: aanvraag tot machtiging van de onderzoeksgroep Economie en Overheid, Centrum

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 03/2010 van 24 februari 2010 Betreft: Aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/15/174 BERAADSLAGING NR. 15/064 VAN 3 NOVEMBER 2015 INZAKE DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN.. Tussen De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 36/2008 van 26 november 2008 Betreft: Aanvraag van het Instituut voor Sociale en Economische Geografie van de

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 18/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging door Universiteit Hasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB) om vanwege de Algemene

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 27/2009 van 28 oktober 2009 Betreft: Aanvraag van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) om mededeling te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie