WERKGEVERS- DIENSTVERLENING IN DE PRAKTIJK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WERKGEVERS- DIENSTVERLENING IN DE PRAKTIJK"

Transcriptie

1 WERKGEVERS- DIENSTVERLENING IN DE PRAKTIJK Vrijdag 6 maart 2015 van 9.00 uur uur Conferentie

2 2 Met de komst van de Participatiewet krijgen de gemeenten als taak zoveel mogelijk mensen (regulier) aan het werk te helpen. Met een grotere doelgroep en een beperkt absorptievermogen van de arbeidsmarkt is het voor de gemeenten, werkgeversservicepunten en regionale werkbedrijven belangrijk te investeren in het contact met en de dienstverlening voor werkgevers. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe kan er een goede werkgeversdienstverlening geleverd worden? Welke succesvolle praktijkvoorbeelden zijn er al? En welke kosten-batenafwegingen moeten er gemaakt worden bij het maken van afspraken met werkgevers? Werkgeversdienstverlening in de praktijk Om inzicht te geven in dit soort vragen organiseert Berenschot op 6 maart 2015 van tot uur de conferentie Werkgeversdienstverlening in de praktijk. De conferentie is bestemd voor wethouders Werk, wethouders Economie, directeuren sociale diensten, directeuren sw-bedrijven, hoofden werkgeverservicepunten, beleidsmakers en trekkers regionale werkbedrijven.

3 3 PROGRAMMA Dagvoorzitter Maarten Adelmeijer 08:45 uur Inloop 09:00 uur Opening door Maarten Adelmeijer 09:05 uur Inleidingen 10:15 uur Twee workshoprondes 12:30 uur Lunch en afsluiting door Maarten Adelmeijer INLEIDERS z Michaël van Straalen (MKB Nederland) Wat mag de werkgever van de gemeente verwachten en wat mag de gemeente van de werkgever verwachten? z Edo Haan en Roeland Stolk (Berenschot) Algemene lessen werkgeversdienstverlening z Bert van Boggelen (De Normaalste Zaak) Ervaringen uit pilot Zwolle regelluw! AANMELDEN EN MEER INFORMATIE Kijk voor meer informatie op U vindt daar ook het aanmeldingsformulier. Deelname aan deze conferentie is gratis en inclusief lunch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Adelmeijer, m.adelmeijer@berenschot.nl, of Fleur Sikkema, f.sikkema@berenschot.nl. Beiden zijn bereikbaar op (secretariaat). Vrijdag 6 maart 2015 van 09:00 uur tot 13:00 uur. Locatie: Berenschot, Europalaan 40, 3526 KS Utrecht.

4 4 Workshops U kunt aan twee workshops deelnemen, een in de eerste ronde en een in de tweede ronde. Wij vragen uw twee reserveworkshops op te geven. Workshops 1 en 6 zijn uitsluitend bestemd voor wethouders. RONDE uur: 1. Edo Haan en Ad Baan (consultants Werk en inkomen Berenschot) Werkgeversdienstverlening in de praktijk: best practices en prioriteiten in de arbeidsmarktregio s (alleen voor wethouders) De gemeente dient een aantal politieke keuzes te maken. Wat zijn de prioritaire doelgroepen: arbeidsgehandicapten of nietarbeidsgehandicapten? Wie is de klant: de uitkeringsgerechtigde of de werkgever? Wat is de rol van het werkgeverservicepunt? Ook voor de wijze waarop de gemeente relaties wil (gaan) onderhouden met werkgevers moeten er keuzes worden gemaakt. Werkt de gemeente alleen op het gebied van werkgeversdienstverlening of samen met andere gemeenten? Wat is de betrokkenheid van ambtelijke afdelingen zoals Economische Zaken? In deze workshop worden mogelijke antwoorden op deze vragen gepresenteerd aan de hand van goede voorbeelden in het land. 2. Isidoor van den Berk en Korrie Louwes (consultants Berenschot) Link tussen economische (sub)regionale samenwerkingsverbanden en het sociale domein Om de participatiedoelstellingen te halen is de samenwerking met alle soorten werkgevers van steeds groter belang. De economische schaal waarbinnen bedrijven in Nederland (en daarbuiten!) opereren wordt steeds groter. Als gevolg hiervan ontstaan overal in het land (sub)regionale samenwerkingsverbanden om de economische agenda, waaronder effectief arbeidsmarktbeleid, te organiseren en uit te voeren in sterke netwerken. Het thema van deze workshop is hoe de gemeente daaraan efficiënt en effectief invulling kan geven.

5 5 3. Kim Schumacher (programmamanager inclusieve arbeidsmarkt bij werkgeversvereniging AWVN), Fleur Sikkema en Maarten Adelmeijer (consultants Berenschot) Businesscases arbeidsbeperkten op garantiebanen vanuit perspectief werkgever: wat levert het op en wat verwacht de werkgever van de gemeente? Werkgevers willen arbeidsbeperkten in dienst nemen, maar verwachten wel dat kosten en baten in evenwicht zijn, en dat de overheid haar werkgeversdienstverlening op orde heeft. In opdracht van AWVN onderzocht Berenschot de businesscase vanuit het perspectief vanuit de werkgever. AWVN en Berenschot geven aan wat de belangrijkste punten zijn vanuit het perspectief van de werkgever. 4. Paul Schenderling (consultant Werk en inkomen Berenschot) Kosten en baten van werken met mensen met een arbeidsbeperking: wanneer is er een win-winsituatie voor werkgever en gemeente en hoe communiceer je dat? In deze workshop gaan we na wanneer het voor de werkgever en gemeente loont om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen. Hierbij komen diverse win-winsituaties naar voren, zoals blijkt uit onderzoek van Berenschot. Vervolgens gaan we in op de vraag wat de succes- en faalfactoren zijn van het daadwerkelijk tot stand brengen van een match. Aan de hand van een modelmatige aanpak worden de mogelijkheden van werkgeversdienstverlening in kaart gebracht. 5. Kees Mosselman en Martin Heekelaar (consultants Werk en inkomen Berenschot Aan de slag helpen van mensen met een kleine afstand tot de arbeidsmarkt Met de komst van de Participatiewet heeft er een aandachtsverschuiving plaatsgevonden van mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt naar mensen met een arbeidshandicap zoals de doelgroep van de sw-bedrijven. De workshop gaat over de focus die er weer moet komen op de kerntaak van de sociale dienst: het snel aan het werk helpen van mensen die snel aan het werk kunnen. Voormalig directeur van RSD Kromme Rijn Heuvelrug Kees Mosselman en Berenschotadviseur Martin Heekelaar gaan in op de vraag hoe deze groep zo snel mogelijk aan het werk kan.

6 6 RONDE uur: 6. Korrie Louwes (consultant Werk en inkomen Berenschot) Sociale innovatie bij werkgeversdienstverlening (alleen voor wethouders) Deze workshop gaat over de inzet van nieuwe instrumenten die aansluiten bij de beweging van bedrijven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij kan gedacht worden aan social impact bonds en andere invullingen van social return on investment. De focus van het maatschappelijk verantwoord ondernemen verschuift van de vergroening naar een brede verduurzaming, zoals ook personeelsbeleid. Hierop kunnen gemeenten succesvol inspelen. 7. Leonie Oosterwaal (ABU) De kansen die een private intermediair biedt bij werkgeversdienstverlening Private en publieke bemiddelaars hebben dezelfde doelstelling, namelijk zoveel mogelijk mensen aan het werk. Alleen doen zij dat vanuit een andere uitgangspunt, namelijk een commercieel en een maatschappelijk. Winst wordt behaald als er samenwerking ontstaat tussen publieke en private partijen en zo de krachten gebundeld worden. De werkgever staat centraal in de keuze voor de partij die hen bedient. Sommige werkgevers willen het liefste zakendoen met een publieke partij, terwijl andere misschien wel open staan voor kandidaten met een uitkeringsachtergrond, maar hun zaken liever regelen via hun eigen intermediair. Bijvoorbeeld omdat ze risico s willen mijden en ontzorgd willen worden, maar ook omdat hun eigen cao soms niet de mogelijkheid biedt om te betalen op het niveau van het wettelijk minimumloon. In deze workshop kijken we naar de mogelijkheden van publiek-private samenwerking en de diensten die private intermediairs kunnen bieden aan werkgevers om met de doelgroep aan de slag te gaan. 8. Bert van Boggelen (De Normaalste Zaak) Lessen uit de pilot Zwolle regelluw! Bert van Boggelen leidt in de regio Zwolle een pilot waarin werkgevers, gemeenten en het UWV werken aan een regelluwe uitvoering van de Participatiewet. Onder het motto controle is goed, maar vertrouwen werkt beter wordt gekeken hoe je met een minimum aan regels werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan de slag kunt krijgen. Bert houdt gemeenten in deze workshop voor wat zij kunnen doen voor werkgevers.

7 7 9. John van Beek (ANG), Harro Spanninga en Rik van der Wardt (consultants Informatiemanagement Berenschot) Hoe binnen- en buitengemeentelijke dataontsluiting gaat zorgdragen voor een effectieve matching Een van de grootste uitdagingen in het domein van werk en inkomen is het matchen van werkzoekenden met passend werk. Steeds meer informatie over werkgevers en werkzoekenden is te vinden op verschillende plekken binnen of buiten de gemeente. Om te komen tot een ideale match is al deze informatie relevant, maar hoe krijgt u inzicht en overzicht? Idealiter komt er een efficiënte koppeling tussen de bestanden van de gemeentelijke sociale dienst en die van het UWV en de werkgevers, met als doel te komen tot de kortste weg naar geschikte kandidaten voor de werkgever. In deze workshop krijgt u inzicht in de verschillende mogelijkheden die er al zijn en hoe u dit het beste binnen uw gemeente kunt organiseren. 10. Bor Veen, Diana Hermans (IJmond Werkt) en Rob van Hooven (UWV) Praktijkvoorbeeld uit de subarbeidsmarktregio IJmond IJmond staat landelijk, ook bij werkgevers, bekend als regio waarin de werkgeversdienstverlening effectief is georganiseerd. Wat zijn de samenwerkingsafspraken tussen sociale diensten, sw-bedrijf en UWV? Hoe zijn die afspraken tot stand gekomen en wat zijn de lessons learned? Hoe wordt werkgeversdienstverlening in praktijk gebracht: vanuit vacatures of vanuit werkzoekenden? Wie haalt vacatures op? Gaat dat branchegericht of anders? Wie doet de match? Hoe ontstaat inzicht in beschikbare kandidaten? Berenschot Groep B.V. Europalaan KS Utrecht T +31 (0) E contact@berenschot.nl Berenschot is aangesloten bij E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende bureaus.

Overheid & quotum Maarten Adelmeijer & Anke van Rossum

Overheid & quotum Maarten Adelmeijer & Anke van Rossum Overheid & quotum Maarten Adelmeijer & Anke van Rossum 6 december 2017 Algemene hoofdlijn ervaringen werkgevers Het percentage werkgevers dat geen inspanningen verricht om mensen met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

Best practices Ervaringen met inclusief werkgeverschap bij Berenschot! Inclusief uitkomsten workshop

Best practices Ervaringen met inclusief werkgeverschap bij Berenschot! Inclusief uitkomsten workshop Best practices Ervaringen met inclusief werkgeverschap bij Berenschot! Inclusief uitkomsten workshop 6 december 2017 Inhoud 1 2 3 4 Interactieve kennismaking Inclusie binnen Berenschot In gesprek over

Nadere informatie

Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s

Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s In maart 2017 is op de conferentie met alle geledingen uit alle arbeidsmarktregio s de stip aan de horizon bepaald voor het versterken van de werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor intermediairs

Nieuwe kansen voor intermediairs 1 Bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking Nieuwe kansen voor intermediairs De komende jaren is het aan werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking een groot thema. In 2026 moet

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Informatie van het college aan de raad. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: /

GEMEENTE OLDEBROEK. Informatie van het college aan de raad. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: / GEMEENTE OLDEBROEK Onderwerp: Werkbedrijf Regio Zwolle. Informatie van het college aan de raad Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 208713 / 208944 Samenvatting Aanleiding om te informeren

Nadere informatie

ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD

ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD Behandelgegevens Datum : 19 mei 2015 Openbaar? ja Informatie Onderwerp : Werkbedrijf Regio Zwolle Kern van de zaak : De oprichting van het Werkbedrijf Regio Zwolle.

Nadere informatie

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed Proceskalender 2014 van De januari 2014 A-lijst : onderwerpen Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed 1. WERKBEDRIJF Taak en minimale functies Werkbedrijf Wat is

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

1000 dagen Participatiewet wat werkt en wat niet?

1000 dagen Participatiewet wat werkt en wat niet? 1000 dagen Participatiewet wat werkt en wat niet? Hoofdlijnen van onderzoeken en de bevindingen Paul Schenderling Berenschot Boukje Cuelenaere CentERdata Hubert Zuurbier Inspectie SZW Conferentie 1000

Nadere informatie

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015 Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant 3 februari 2015 Inhoud presentatie Aanleiding Participatiewet Sociaal Akkoord en Regionale Werkbedrijven Uitgangspunten RWB

Nadere informatie

Bruggen, Bootjes en Trampolines

Bruggen, Bootjes en Trampolines Bruggen, Bootjes en Trampolines Wat doet Cedris? Wat doet Cedris? Cedris staat voor een inclusieve arbeidsmarkt. Ons doel is: meer betaald werk voor mensen die (nog) niet zelfstandig minimumloon kunnen

Nadere informatie

Notitie Regionaal Werkbedrijf

Notitie Regionaal Werkbedrijf Notitie Regionaal Werkbedrijf 1. Inleiding De memo Ambtelijke verkenning RPA en VNO-NCW Midden en FNV is in het Portefeuillehoudersoverleg Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (PHO RPA) van 16 april jl.

Nadere informatie

Jeukwoorden bij werkgeversdienstverlening TIEN WOORDEN WAARVAN WERKGEVERS DE KRIEBELS KRIJGEN

Jeukwoorden bij werkgeversdienstverlening TIEN WOORDEN WAARVAN WERKGEVERS DE KRIEBELS KRIJGEN Jeukwoorden bij werkgeversdienstverlening TIEN WOORDEN WAARVAN WERKGEVERS DE KRIEBELS KRIJGEN Je wilt werkgevers natuurlijk zo goed mogelijk helpen bij het aannemen van mensen in het kader van de Banenafspraak.

Nadere informatie

Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: Veelgestelde vragen

Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: Veelgestelde vragen Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: Veelgestelde vragen 1 JUNI 2018 Veelgestelde vragen Vraag 1 Vraag 2 Vraag Vraag 4 Vraag 5 Vraag Vraag 7 Vraag 8 Vraag 9 Vraag 10 Vraag 11 Vraag 12 Vraag 1 Vraag 14

Nadere informatie

Werkgevers en de Participatiewet

Werkgevers en de Participatiewet s en de Participatiewet Thema van de presentatie: hoe ervaren werkgevers het werken met (de doelgroep van) de Participatiewet? Miniconferentie Berenschot- CentERdata, 11 december 2015 Door Paul Schenderling

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Definitieve versie convenant Utrechtse Werktafel

Definitieve versie convenant Utrechtse Werktafel Definitieve versie convenant Utrechtse Werktafel 19 december 2014 Utrechtse Werktafel De Utrechtse Werktafel staat voor het regionaal Werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Midden- Utrecht. De basis voor

Nadere informatie

Beleidskader en verordeningen Participatiewet Eddy van der Spek Eva Mercks

Beleidskader en verordeningen Participatiewet Eddy van der Spek Eva Mercks Beleidskader en verordeningen Participatiewet 2015 Eddy van der Spek Eva Mercks Inhoud Proces van totstandkoming Participatiewet Wat blijft hetzelfde Wat verandert er Dienstverleningsarrangementen werkzoekenden

Nadere informatie

Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten

Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten Opzet presentatie wat is het UWV Portaal, waarom aansluiten belangrijk is, hoe u kunt aansluiten op het portaal en welke stappen u daarvoor moet ondernemen.

Nadere informatie

Op naar 125.000 banen voor arbeidsgehandicapten

Op naar 125.000 banen voor arbeidsgehandicapten Op naar 125.000 banen voor arbeidsgehandicapten Wie ben je & met welke gedachte(n) ben je hier gekomen? Werken met een arbeidsbeperking Werkzoekenden met een arbeidsbeperking hebben een achterstandspositie

Nadere informatie

Effectieve werkgeversdienstverlening

Effectieve werkgeversdienstverlening Effectieve werkgeversdienstverlening Hoe koppelen we ons economisch beleid en sociaal beleid het beste aan elkaar? Bijeenkomst voor bestuurders 14 januari 2013 Vereniging van Nederlandse Gemeenten Programma

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00770

RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00770 Gemeente Woerden RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00770 14R.00770 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 13 januari 2015 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster Portefeuille(s) : Participatie,

Nadere informatie

Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen

Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen Arbeidsmarkt regio (sub) Regio Gemeente Christiaan Gort Ad Baan 11 nov. 2015 Wijk 1 Programma 1 2 3 Participatiewet en schaalniveaus Afwegingen

Nadere informatie

Conferentie dagen Participatiewet

Conferentie dagen Participatiewet Conferentie 1.000 dagen Participatiewet Workshop over serviceafspraken omtrent het realiseren van de match Paul Schenderling, 6 december 2017 Agenda voor deze workshop Onderwerpen om tijdens de workshop

Nadere informatie

Communicatie kader. Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015

Communicatie kader. Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015 Communicatie kader Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015 Aanleiding Werkgevers, werknemers en gemeenten spraken af uiterlijk in 2026 125.000 extra banen te realiseren en dat er voor de realisatie

Nadere informatie

De Banenafspraak. lessons learned in de praktijk

De Banenafspraak. lessons learned in de praktijk De Banenafspraak Sinds 2015 werkt het bedrijfsleven actief aan de Banenafspraak, waarbij invulling wordt gegeven aan 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026. Het bedrijfsleven

Nadere informatie

Workshops Arbeidsmarktbeleid

Workshops Arbeidsmarktbeleid bij de invoering van de Participatiewet Workshops Arbeidsmarktbeleid November 2014 Stimulansz-CliP in opdracht van de LCR 1 Programma Workshop Introductie Ontwikkelingen / achtergrond arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014 ONDERWERP Beleidskadernota Participatiewet 2015 SAMENVATTING Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en als deze

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 29 544 Arbeidsmarktbeleid Nr. 779 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Robert Capel Tom de Haas Martin Heekelaar Implementatiedag 12 december, Utrecht

Robert Capel Tom de Haas Martin Heekelaar Implementatiedag 12 december, Utrecht Robert Capel Tom de Haas Martin Heekelaar Implementatiedag 12 december, Utrecht Inhoudsopgave 1. Welkom 2. De opdracht: de optimale weg 3. Het analysemodel en uitvoeringsvarianten 4. Verdieping naar diverse

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Stand van zaken Regionaal Werkbedrijf arbeidsmarktregio Haaglanden. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. Stand van zaken Regionaal Werkbedrijf arbeidsmarktregio Haaglanden. Geachte voorzitter, Wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport, Rabin S. Baldewsingh Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/2015.1 RIS 280270 0703532087 19 januari 2015 Stand

Nadere informatie

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Uw mening? Zijn alle werkzaamheden geschikt voor de doelgroep? NEEN! Zijn

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland

Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland De gemeente Almere, vertegenwoordigd door mevrouw F.T. de Jonge De gemeente Dronten, vertegenwoordigd door de heer P.C.J. Bleeker De gemeente Lelystad,

Nadere informatie

Werkgevers Event 20 november 2014. Participatiewet. De gevolgen hiervan voor werkgevers

Werkgevers Event 20 november 2014. Participatiewet. De gevolgen hiervan voor werkgevers Werkgevers Event 20 november 2014 Participatiewet De gevolgen hiervan voor werkgevers Startdatum: 1 januari 2015 De situatie nu èn per 1 januari 2015 Huidige situatie: Wajong, WSW, WWB verschillende rechten,

Nadere informatie

De gemeente aan zet. Presentatie t.b.v. bijeenkomst Dongemondraden op 10 juni Ad Baan Maarten Adelmeijer

De gemeente aan zet. Presentatie t.b.v. bijeenkomst Dongemondraden op 10 juni Ad Baan Maarten Adelmeijer De gemeente aan zet Presentatie t.b.v. bijeenkomst Dongemondraden op 10 juni 2015 Ad Baan Maarten Adelmeijer 1 Programma 1 2 3 4 Het speelveld De opstelling De gemeente aan zet Voorbeelden 2 1 HET SPEELVELD

Nadere informatie

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet (3D) Gemeenteraden West-Brabant Programma op 19 november 2014 1.

Nadere informatie

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven De Participatiewet Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013 Edith van Ruijven De participatiewet Naar een inclusieve arbeidsmarkt jobcoach No risk polis Compensatie lagere productiviteit (loonkostensubsidie)

Nadere informatie

Sociaal Ondernemen 040. Yuri Starrenburg Senior Programmamanager Sector Economie en Cultuur

Sociaal Ondernemen 040. Yuri Starrenburg Senior Programmamanager Sector Economie en Cultuur Sociaal Ondernemen 040 Yuri Starrenburg Senior Programmamanager Sector Economie en Cultuur Wat is sociaal ondernemen voor u? Sociaal ondernemen Duurzaam werk en kansen bieden aan mensen met een achterstand

Nadere informatie

Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers

Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers 1 november 2017 Overzicht belangrijkste conclusies en aandachtspunten Samenvattend antwoord op hoofdvraag 1: ervaren

Nadere informatie

Handreiking fase II: Plan van aanpak en ondersteuningsvraag Matchen op werk

Handreiking fase II: Plan van aanpak en ondersteuningsvraag Matchen op werk Handreiking fase II: Plan van aanpak en ondersteuningsvraag Matchen op werk Den Haag, juni 2017 Handreiking fase II: Plan van aanpak en ondersteuningsvraag Matchen op werk Den Haag, juni 2017 1 Algemene

Nadere informatie

Mogelijkheden naar werk Lessons learned from the USA

Mogelijkheden naar werk Lessons learned from the USA Mogelijkheden naar werk Lessons learned from the USA 11 dec 2015 Inleiding Introductie Fleur Sikkema - f.sikkema@berenschot.nl 06-53286013 (2013-2015) Adviseur in het programma Werkgevers gaan inclusief,

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 9 oktober 2014 Onderwerp: Beleidsplan Participatiewet Aan de raad. Beslispunten 1. Ter uitvoering van de Participatiewet het Beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE BOB 14/006 Aan de raad, BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Voorgeschiedenis / aanleiding Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen.

Nadere informatie

DE PARTICIPATIE- WET. Wat betekent de Participatiewet voor uw gemeente?

DE PARTICIPATIE- WET. Wat betekent de Participatiewet voor uw gemeente? DE PARTICIPATIE- WET Wat betekent de Participatiewet voor uw gemeente? 2 Grotere doelgroep Naar vermogen, naar buiten bij reguliere werkgevers Minder geld 3 Op 2 december jl. heeft het kabinet-rutte-asscher

Nadere informatie

Sociale werkbedrijven de toekomst

Sociale werkbedrijven de toekomst & Sociale werkbedrijven de toekomst Sociale werkbedrijven 2.0 De Participatiewet vraagt om een nieuwe manier van werken. Er zijn nieuwe doelen vastgelegd en overal ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Oprichting en uitgangspunten Regionaal Werkbedrijf West-Brabant 15 december 2014

Oprichting en uitgangspunten Regionaal Werkbedrijf West-Brabant 15 december 2014 Oprichting en uitgangspunten Regionaal Werkbedrijf West-Brabant 15 december 2014 De uitgangspunten voor het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant zijn als volgt: 1. Inhoud - De focus betreft primair de dienstverlening

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8 Beleidsplan Participatiewet Berkelland 1 2 0 1 5-2 0 1 8 Meer doen met minder geld 2 Dienstverlening van binnen naar buiten 1. Eigen kracht (sociaal netwerk) 2. Algemene voorzieningen 3. Maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Samen inclusief met Locus Netwerk

Samen inclusief met Locus Netwerk Xander Scheuders- beveiliger bij Securitas Word partner in inclusief ondernemen! Samen inclusief met Locus Netwerk Wie en wat is Locus Netwerk? Lees meer in deze brochure. 1Wil je inclusief ondernemen?

Nadere informatie

Ondertussen.. In de SW

Ondertussen.. In de SW Ondertussen.. In de SW Jan-Jaap de Haan, 24 november 2017 Op weg naar de toekomst Naar een effectieve, werkzame, financieel haalbare inzet van kennis en expertise. Participatiewet en Sociaal Akkoord Doel:

Nadere informatie

Participatiewet. 1 januari 2015

Participatiewet. 1 januari 2015 Participatiewet 1 januari 2015 Agenda Uitgangspunten Participatiewet - Sjak Vrieswijk De WVK-groep - Gerard van Beek De ISD/Werkplein de Kempen - Sjak Vrieswijk Kempenplus - Gerard van Beek Het regionaal

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een Werktop? De kracht van verbinden

Hoe organiseer ik een Werktop? De kracht van verbinden Hoe organiseer ik een Werktop? De kracht van verbinden Edo Haan wethouder gemeente 4-12-2012 se Werktop 1 Even voorstellen Initiator van de Sociaal Economische Agenda (SEA) Bestuurlijke trekker Coördinerend

Nadere informatie

Werkbedrijf Achterhoek

Werkbedrijf Achterhoek Werkbedrijf Achterhoek CONVENANT WERKBEDRIJF ACHTERHOEK De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk Het UWV Werkbedrijf Regio Achterhoek

Nadere informatie

Het schaakbord van de Participatiewet

Het schaakbord van de Participatiewet Het schaakbord van de Participatiewet De gemeente aan zet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. In deze wet is de bijstandswet samengevoegd met de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en belangrijke

Nadere informatie

Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV

Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari 2016 Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV Inleiding Totstandkoming van dit document Al enige tijd werken gemeenten

Nadere informatie

Regionale Netwerken 99 van

Regionale Netwerken 99 van Regionale Netwerken 99 van de 99van Met 99 werkgevers uit de regio aan de slag met de inclusieve arbeidsmarkt: Ambities formuleren, kennis en ervaring delen, elkaar inspireren, innoveren, ambassadeur zijn

Nadere informatie

Oplegnotitie Werkbedrijf

Oplegnotitie Werkbedrijf Oplegnotitie Werkbedrijf 1. Onderwerp Marktbewerkingsplan Werkbedrijf Holland Rijnland 2016 2. Regionaal belang De samenwerkende partijen in het Werkbedrijf Holland Rijnland streven naar een inclusieve

Nadere informatie

Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen

Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen Inleiding Hoewel de kaders van de Participatiewet nog steeds regelmatig wijzigen, 3 februari is bekend gemaakt dat het Kabinet met

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033

Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033 Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033 Inhoud 1. Rol van het WSP in 2014 2. Targets 2014 3. Accountmanagement en instrumentarium 4. Regionale samenwerking 5. Organisatie 6. Bezetting en financiën Versie:

Nadere informatie

College Overdracht Wajong aan gemeenten COLLEGE OVERDRACHT WAJONG AAN GEMEENTEN

College Overdracht Wajong aan gemeenten COLLEGE OVERDRACHT WAJONG AAN GEMEENTEN College Overdracht Wajong aan gemeenten COLLEGE OVERDRACHT WAJONG AAN GEMEENTEN Inleiding Cijfers Wajong Overgang en herbeoordeling Kennis en expertise Samenwerking Afsluiting COLLEGE OVERDRACHT WAJONG

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Realisatie en actuele ontwikkelingen afspraakbanen Steller S.J. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 70 86 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6934597 Datum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Regionaal platform Arbeid

Nieuwsbrief. Regionaal platform Arbeid 1 Telefoon: 076-502 72 08-06-13296124 E-mail: astrid.persons@west-brabant.eu Website: http://rpa.west-brabant.eu Nieuwsbrief December 2014 nieuwsbrief Jaargang 1, nummer 3 Derde nieuwsbrief van het rpa

Nadere informatie

Roadshow CUMELA Nederland

Roadshow CUMELA Nederland Roadshow CUMELA Nederland Welkom Marie Jose Lamers Jacqueline Tuinenga Nu we er toch zijn. Stand van zaken cao LEO cao LEO geëindigd? Participatiewet wat betekent dit voor werkgevers De klassieke verzorgingsstaat

Nadere informatie

Behandeld door Fred Wosgien Telefoon Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft

Behandeld door Fred Wosgien Telefoon Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Samenleving Advies OWO Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft!BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Behandeld door Fred Wosgien Telefoon 06-53986106 Retouradres : Advies, Postbus 78,

Nadere informatie

Intentieverklaring bestuurlijke regionale samenwerking

Intentieverklaring bestuurlijke regionale samenwerking Intentieverklaring bestuurlijke regionale samenwerking inzake werkgeversdienstverlening, sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Zuid- en Midden-Kennemerland eindconcept 4 november 2013 Kern van de

Nadere informatie

Visie Participatiewet

Visie Participatiewet Visie Participatiewet Zoveel mogelijk burgers doen mee en voorzien in hun eigen inkomen Regio Alkmaar 06-11-2013 Kern Participatiewet Opgebouwd uit WWB, WSW en WAJONG Geen nieuwe instroom in WSW Gemeente

Nadere informatie

LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel

LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel Lokaal en regionaal arbeidsmarktbeleid van gemeenten vanuit cliëntenoptiek Rob de Krieger Cliëntenraden meer betrokken bij beoordeling lokaal en regionaal arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

Gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties, cliëntenraad, private partners.

Gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties, cliëntenraad, private partners. Geachte wethouder. Eenduidigheid van de werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio s is cruciaal om meer mensen aan het werk te helpen. De afgelopen maanden heb ik uit het land, zowel bij werkgevers

Nadere informatie

Geschiedenis Participatiewet

Geschiedenis Participatiewet De Participatiewet Welkom 1 Opening 2 Inhoud van de Participatiewet 3 De Participatiewet, lucht, last of lust voor ondernemers 4 Praktijkervaringen 5 Paneldiscussie met de zaal over belemmeringen, kansen

Nadere informatie

Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz

Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz OPLEGGER Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz Eenheid Sturing E-mail p.scholtz@gooisemeren.nl Kenmerk 17.0013276 Datum 17 november

Nadere informatie

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor 19 december 2017 Inhoud 1 2 3 4 Inleiding: te maken keuzes bij detacheren voor de doelgroep Praktijkervaring Soweco / Extend

Nadere informatie

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Programma Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Het ministerie

Nadere informatie

Presentatie WSP & Banenafspraak

Presentatie WSP & Banenafspraak Presentatie WSP & Banenafspraak Informatiebijeenkomst OFS Presentatie WerkgeversServicepunt NHN Wie zijn wij? Een samenwerkingsverband bestaande uit: UWV De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder,

Nadere informatie

Webinar Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten

Webinar Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten Webinar Sociale Werkbedrijven & UWV Portaal voor Gemeenten Algemene mededelingen Vragen stellen via Stel een vraag -box Technische vragen: helptab rechtsboven Webinar na afloop on demand beschikbaar Test

Nadere informatie

Stand van zaken implementatie Participatiewet

Stand van zaken implementatie Participatiewet Stand van zaken implementatie Participatiewet Cedris volgt de implementatie van de Participatiewet, via een monitor die regelmatig wordt uitgezet bij de 90 aangesloten sociale werkbedrijven. Wat is de

Nadere informatie

Innovatie ondersteuningsaanbod Werk en Inkomen

Innovatie ondersteuningsaanbod Werk en Inkomen Innovatie saanbod Werk en Inkomen Opgave A f s c h a l e n Integraal De piramide voor Werk en Inkomen - Combitrajecten Werk/zorg - Re-integratie arbeidsgehandicapten - Inkomens - Schuldhulpverlening curatief

Nadere informatie

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen.

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen. M E M O Aan Van : de gemeenteraad : het college van burgemeester en wethouders Datum : oktober 2015 Onderwerp : analyse en maatregelen Inleiding: Met de invoering van de Participatiewet is de Incidentele

Nadere informatie

Een verandering van tijdperk...

Een verandering van tijdperk... Een verandering van tijdperk...... en hoe we daar als medezeggenschap mee omgaan 13 juni 2017, Roermond. Dagvoorzitter: Isaäk Mol Op de kruk Henriëtte Maas, directeur Westrom Programma 14.15 uur transitie

Nadere informatie

Integraal, sectoraal of per programma

Integraal, sectoraal of per programma Verslag VNG-bijeenkomst over effectieve overeenkomsten met werkgevers Zoetermeer, 19 december 2012 Bijeenkomst effectieve overeenkomsten met werkgevers Vanwege de energie die in bijeenkomsten van het bestuurlijk

Nadere informatie

Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. maar een kracht. Autisme is voor mijn werk geen beperking, Staan voor een baan. Manager Operations Jos Bruens

Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. maar een kracht. Autisme is voor mijn werk geen beperking, Staan voor een baan. Manager Operations Jos Bruens Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. Manager Operations Jos Bruens van PromTeg Industries, Duiven. Staan voor een baan Autisme is voor mijn werk geen beperking, maar een kracht. Panelenbouwer Niels

Nadere informatie

Werken aan werk voor mensen met een arbeidsbeperking

Werken aan werk voor mensen met een arbeidsbeperking Werken aan werk voor mensen met een arbeidsbeperking Stand van zaken Utrechtse Werktafel Presentatie RIA 17 maart Inhoud 1. Doelstellingen en visie 2. Utrechtse Werktafel binnen brede ambitie Werken aan

Nadere informatie

Onze proclaimer leest u op: http://www.montfoort.nl/ http://www.ijsselstein.nl/ Hallo dan,

Onze proclaimer leest u op: http://www.montfoort.nl/ http://www.ijsselstein.nl/ Hallo dan, Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Ronald Rumpff Tuesday, June 16, 2015 10:39 AM Info Gem. IJsselstein Hanan Koullali - Khairouni ingekomen stuk cluster samenleving WGSP-FOLDER.pdf; Brf ondernemers

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Plan van aanpak en. ondersteuningsvraag. Matchen op werk Telefoonnum mei

Aanvraagformulier. Plan van aanpak en. ondersteuningsvraag. Matchen op werk Telefoonnum mei Plan van aanpak en Matchen op werk 2017-2021 ondersteuningsvraag De arbeidsmarkt steeds flexibeler en concurrerender wordt en de vraag naar De dqigroepjwaar wij voor werken. veelal achteraan in de ru personeel

Nadere informatie

Werkgeversdienstverlening Holland Rijnland. stand van zaken

Werkgeversdienstverlening Holland Rijnland. stand van zaken Werkgeversdienstverlening Holland Rijnland stand van zaken PHO Sociale Agenda/Arbeidsmarktbeleid 15 mei 2013 Namens Afstemmingsteam Werkgeversdienstverlening Holland Rijnland Bas van Drooge, Ria de Ruiter

Nadere informatie

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier From: Lugt, Arjen van der Sent: dinsdag 10 april 2018 14:11:02 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Informerende brief Cedris Attachments: Cedris raadsbrief april 2018 def (002).pdf; Cedris Folder 'De

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 544 Arbeidsmarktbeleid Nr. 807 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Implementatiedag Participatiewet oktober

Implementatiedag Participatiewet oktober Samen voor de klant Implementatiedag Participatiewet oktober Op basis van de evaluatie van de twee voorgaande implementatiedagen en de uitvraag onder deelnemers naar onderwerpen en werkvormen die zij graag

Nadere informatie

Datum 5 december 2017 Betreft Het versterken van de werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio's

Datum 5 december 2017 Betreft Het versterken van de werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio's > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Bijlage 1 Aanvraagformulier. (Regionaal) Naam Functie. Organisatie Telefoon nummer adres

Bijlage 1 Aanvraagformulier. (Regionaal) Naam Functie. Organisatie Telefoon nummer  adres Bijlage 1 Aanvraagformulier Mted ri S.ial Zilkfl n 4 Yklegihjd (Regionaal) Naam Functie 1 Organisatie Telefoon nummer E-mailadres. Voor indienen aanvraag ondersteuning aanpak Matchen op werk 1: stand van

Nadere informatie

uitbesteden Zonder gedoe Zo haalt u uw taakstelling

uitbesteden Zonder gedoe Zo haalt u uw taakstelling uitbesteden Zonder gedoe Zo haalt u uw taakstelling Welke bedrijfsvoeringstaken kunt u het beste zelf doen? Waar kunt u beter samen werken? Waar is de markt beter en wat vraagt dit allemaal van de achterblijvende

Nadere informatie

Betere werkgeversdienstverlening door harmonisering

Betere werkgeversdienstverlening door harmonisering Betere werkgeversdienstverlening door harmonisering Ervaringen van G4/UWV bij het vormgeven van een gezamenlijke propositie aan werkgevers voor de invulling van de garantiebanen Dries Bartelink (Amsterdam)

Nadere informatie

Datum besluit: Paraaf secretaris:

Datum besluit: Paraaf secretaris: VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 17 februari 2016 Betreft brief ingekomen: Van: Adviesnr 2016-03862 Onderwerp: Samenwerking arbeidsmarktregio regionaal Werkbedrijf Werk in Zaaknr Z-12-04630

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 29 817 Sociale werkvoorziening Nr. 99 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Conceptmemo Werkbedrijf West-Brabant Aan: rpa West-Brabant Van: Projectgroep Participatiewet Datum: 10 september 2014

Conceptmemo Werkbedrijf West-Brabant Aan: rpa West-Brabant Van: Projectgroep Participatiewet Datum: 10 september 2014 Conceptmemo Werkbedrijf West-Brabant Aan: rpa West-Brabant Van: Projectgroep Participatiewet Datum: 10 september 2014 1. Inleiding In 2013 is een sociaal akkoord gesloten tussen Kabinet en sociale partners.

Nadere informatie

Samen bouwen aan professionele en resultaatgerichte werkgeversdienstverlening

Samen bouwen aan professionele en resultaatgerichte werkgeversdienstverlening Samen bouwen aan professionele en resultaatgerichte werkgeversdienstverlening Bas Kurvers, Directeur gemeenschappelijke regeling Werkplein Hart van West-Brabant Robert Ian Dutilh, senior operational manager/manager

Nadere informatie

Cedris I Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht I Postbus 8151,3503 RD Utrecht I I

Cedris I Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht I Postbus 8151,3503 RD Utrecht I I G1"iffie Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Monique van der Eijk donderdag 5 april 2018 14:22 Monique van der Eijk nformerende brief Cedris Cedris raadsbrief april 2018 def (002).pdf;

Nadere informatie

(zelf) EVALUATIE Werkbedrijf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden oktober 2017

(zelf) EVALUATIE Werkbedrijf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden oktober 2017 (zelf) EVALUATIE Werkbedrijf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden oktober 2017 agendapunt 6.1. / werkbedrijf 7-12-2017 1 Inleiding Op 11 april 2013 hebben kabinet en sociale partners in het sociaal akkoord

Nadere informatie