ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1"

Transcriptie

1 ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1 In De Zonneboom blijf je groeien! De Zonneboom is een plek waar kunst, cultuur en spiritualiteit bij elkaar komen. Wij bieden kunstzinnige opleidingen en cursussen aan voor persoonlijke groei in ontwikkeling en werk. Je leert naast de theorie vooral door veel te doen en te ervaren. Op deze manier maak je je de aangeboden lesstof echt eigen. Vanaf komend najaar organiseert De Zonneboom een deel van haar activiteiten op landgoed Kraaybeekerhof te Driebergen. Sinds jaar en dag komen mensen soms van héél ver om aan onze opleidingen en cursussen mee te doen. Voor sommigen van hen is ons aanbod in Driebergen misschien wel een stap in de goede richting. Wil jij ontdekken welke (verborgen) talenten jij kan aanboren om je persoonlijke en beroepsmatige leven interessanter en rijker te maken? Heb je genoeg van je oude patronen en wil je het vanaf nu eens anders aanpakken? Heb je behoefte aan een plek waar je hierin op een deskundige en prettige wijze wordt begeleid? Welkom in De Zonneboom!

2 donderdag 23 augustus, tot uur Open dag Vrij Kunstzinnig OriËntatiejaar Het Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar is een vanuit de antroposofie geïnspireerde éénjarige opleiding, waarin het werken met verschillende kunstvormen centraal staat. De kunsten hebben in het leven van mens en mensheid altijd een cruciale rol gespeeld Zij dragen bij aan vernieuwing, levenskwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Door zelf met kunst aan de slag te gaan worden moed, inspiratie en vrijheid opgewekt. Nieuwe vermogens ontdekken en ontwikkelen wordt een spannende uitdaging. De kunstgebieden die aan de orde komen zijn: schilderen (diverse technieken en verfsoorten), tekenen (allerlei materialen), boetseren, muziek, beweging, theater. Het Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar start in september 2012 (1 dagdeel per week) m.m.v. o.a. Ria de Kok, Jan de Laat, Lieke van der Ree, Pieter van der Ree, Roelof van der Wal, Wil Uitgeest. Meer informatie: Het Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar Een ontdekkingsreis Corrian Hukema In september 2012 gaat er weer een Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar van start. Ria de Kok (kunstzinnig therapeut) en Pieter van der Ree (architect), twee docenten aan deze opleiding, vertellen over deze ontdekkingsreis door het gebied van de kunst. Pieter van der Ree geeft de periode Getal, maat en ritme. Voorop staat het ontwikkelen van creatieve vermogens. Er wordt niet primair inhoud overgedragen of een vaardigheid aangeleerd. Je leert dus eigenlijk niets in de klassieke zin van het woord. Ik bied ervaringen en oefenmogelijkheden aan. Daardoor worden nieuwe vermogens gewekt. Het belangrijkste daarvan is wellicht een zelfsturend vermogen om richting te geven aan je eigen ontwikkeling. Je leert op ontdekkingsreis te gaan. Het Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar is opgebouwd uit modules waarin steeds een nieuw thema aan de orde komt en waarin verschillende kunstzinnige technieken worden geoefend. De vier modules zijn: kleur, vorm, compositie, groei, ontwikkeling, metamorfose, van toeschouwer naar deelnemer, je eigen weg kiezen. Ria de Kok geeft kleurenleer en mineralogie. Een kleurencirkel ontdekken door complementaire kleuren via nabeelden vanuit jezelf op te roepen en dan tijdens het maken van die kleurencirkel de logica ervan gaan inzien, geeft veel verbinding met de kleuren. Via deze beleving ga je gaat anders naar kleuren kijken en ze anders gebruiken. Wellicht ga je er meer van genieten. We spelen met de kleurenleer van Goethe via gekleurde schaduwen, nabeelden, prismawerking, wederzijdse beïnvloeding van kleuren en uiteindelijk de morele werking van de kleuren op de mens. De kunstzinnige verwerking is heerlijk gevarieerd. Na de kleurenleer beleven de cursisten de natuur vaak op een nieuwe, intensere manier.

3 Activiteiten in Leiden Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar, start donderdag 6 sept uur Het werken met verschillende kunstvormen staat centraal. Door zelf met kunst aan de slag te gaan worden moed, inspiratie en vrijheid opgewekt. Nieuwe vermogens ontdekken wordt een spannende uitdaging. Gratis open middag: donderdag 23 aug uur (graag aanmelden) Boetseren, met Roeland van de Wall Repelaer Leer de plastische mogelijkheden van klei kennen en creëer vanuit een eigen vormentaal je eigen beeld. Start Leiden: vrijdag 21 sept uur Gratis open les: vrijdag 24 aug uur (graag aanmelden) Onderzoek je eigen beeldelementen, met Anna de Mol van Otterloo Oefen je in jouw eigen wijze van schilderen en compositie en verbreed en verdiep je eigen schildershandschrift. Start Leiden: vrijdag 14 sept uur Gratis open les: vrijdag 24 aug uur (graag aanmelden) Schilderen, een ontwikkelingsweg, met Frederiek Nelissen Schilderwerkplaats met individuele begeleiding waarin zowel de ambachtelijke kant als de onwaarneembare wereld aan bod komt. Start Leiden: zaterdag 22 sept uur Gratis open les: zaterdag 25 aug uur (graag aanmelden) De evenwichtskunstenaar, met Henk Hage Kun je niet genoeg krijgen van het werk van Paul Klee? Verdiep je in de verwevenheid van de biografie en het werk van deze kunstenaar. Start Leiden: zondag 16 sept uur Gratis open les: zondag 26 aug uur (graag aanmelden) Academie voor Sociale Kunst, start maandag 8 okt uur Via de ontwikkeling van de mensheid naar zelfkennis en door naar: beweging in je leven! Gratis open dag: zaterdag 15 sept uur (graag aanmelden) Voor alle cursussen & opleidingen geldt: betaling in termijnen mogelijk

4 In de periode mineralogie komen de aardlagen aan de orde en wat ze betekenen voor plant, dier en mens. Om de kwaliteiten te proeven duikt Ria de Kok met de cursisten bijvoorbeeld helemaal in het fenomeen kalk.vanzelfsprekend ziet de kunstzinnig verwerking er ook kalkachtig uit. Uiteindelijk komen, met verschillende docenten, de vier aardrijken - mineraal, plant, dier en mens - aan bod en wordt beleefbaar hoe we als mens met deze andere rijken verbonden zijn. Ria: De metamorfosen die in deze werelden plaats vinden worden belicht. Dit maakt veel duidelijk van onze eigen mogelijkheden tot verandering. Op de website lees ik dat het in dit Oriëntatiejaar niet om het doel maar om de weg gaat. Hoe helpt dit jaar de cursisten hun weg te vinden? Ria de Kok: Door met het eigen creatief vermogen bezig te zijn met kleur, vorm of beweging wordt het onbewuste aangesproken. Iemand kan er bijvoorbeeld achter komen dat hij/zij veel veiligheid zoekt in kaders. In het kunstzinnige werk kan dat tot uitdrukking komen door de vaste manier van werken, door ingekaderde vormen. Iemand kan hier voor kiezen. Prima, houden zo. Maar wanneer iemand tot ongenoegen van zichzelf iets ontdekt en het anders wil, dan helpen we daarmee. Vaak ontdekt iemand dat anders willen door zijn/haar werk te vergelijken met dat van anderen. Wanneer het iemand lukt dat oude gebaar te doorbreken kan dat in het hele leven een grote verandering betekenen. Een ander voorbeeld ligt in het gebruik van kleuren. Meer durven uitkomen voor een eigen gebruik van kleur kan leiden tot meer voor je eigen mening durven uitkomen. Het hoeft niet altijd ter sprake te komen en gepsychologiseerd te worden. Soms wordt het pas later beseft. Pieter van der Ree: Je doet dingen met elkaar en de ervaringen die ieder daarbij opdoet worden bewust gemaakt. Je ontdekt daarbij je eigen affiniteiten, je vragen en ook nieuwe vermogens. Dat ontwikkelen van creatieve vermogens wil deze cursus mogelijk maken.

5 Activiteiten in Leiden Impuls!!!, start maandag 8 okt uur Vorm, werk en doe mee aan een betere wereld. Gratis open dag: zaterdag 15 sept uur (graag aanmelden) De Kunst van het vertellen, met Anne van Delft Ik heb wat te vertellen, maar hoe doe ik dat? Bezield vertellen is een gave en een kunst die je kunt oefenen. Start Leiden: zaterdag 29 sept uur De juiste vraag stellen: belangrijker dan je denkt! Met Martin van den Broek Vanuit interesse vragen stellen helpt je contact te maken met anderen. Durf jij vanuit een goede formulering de juiste vraag te stellen? Start Leiden: woensdag 28 nov uur Bewegen op muziek helpt tegen vallen, met Manja Wodowitz-deBoon Een val van een oudere is vaak het begin van veel ellende. Euritmie helpt tegen vallen, geeft een regelmatige gang en een betere balans. Start Leiden: maandag 22 okt uur Smeden: van ijzeren wetten naar gloeiende ervaringen, met Jan de Laat e.a. Met dit oude ambacht vraagt ontwikkel je vaardigheden zoals alertheid en besluitvaardigheid die ook in het dagelijkse leven zeer belangrijk zijn. Individuele begeleiding. Start Leiden: zaterdag 15 sept uur volwassenen, uur jongeren. Een praktische inleiding in Mediteren, met Jan van der Weck Door regelmatig te mediteren ontwikkel je vrijheid en activiteit in het denken. Het brengt je levenslust en gezondheid en je wordt meester over jezelf. Start Leiden: donderdag 11 okt uur Voor al onze cursussen en opleidingen geldt dat betaling in termijnen mogelijk is.

6 Zelf gaat hij tekenend, boetserend, kijkend en pratend met de cursisten aan de slag. Wij tekenen en boetseren, kijken naar wat we gemaakt en daarbij beleefd hebben. We proberen de essentie van de ervaring in het bewustzijn te tillen, te zien wat het voor ons betekent. Het enthousiasme dat dit wekt stimuleert weer bij het verder gaan. Vanuit ervaringen als docent aan deze opleiding vertelt hij: In mijn vak wordt vaak de ontdekking gedaan dat getallen en maten helemaal niet die abstracte werkelijkheid zijn die ze vroeger in de wiskundelessen waren, maar ordenende principes die de hele wereld doortrekken en ook in onszelf leven. Soms wordt de samenhang beleefbaar tussen de ideeën die we in het eigen denken ervaren en de gedachteninhoud van de wereld. Veel cursisten gaan daardoor anders kijken en worden zich, tussen de lessen in, ineens bewust van dingen waar ze vroeger aan voorbij leefden. Ik vraag me af of de opleiding voor mij geschikt is als ik niks van antroposofie weet Pieter van der Ree: Jazeker, voor wie niets van antroposofie weet is de opleiding ook geschikt. Antroposofie speelt geen rol als theorie, maar wel als blikrichting. Binnen de antroposofie worden mens en wereld als een samenhangend, zowel materieel als geestelijk geheel gezien. De cursus is een soort zoektocht naar dit soort samenhangen. Voor mij is de cursus een avontuur. Kan ik iets van die samenhangen beleefbaar maken? Kan ik mezelf als creatief wezen in een gecreëerde werkelijkheid beleven? We proberen enthousiasmerende samenhangen in de werkelijkheid en in onszelf te ontdekken. Ria de Kok hierover: Dat je iets van antroposofie weet is geen voorwaarde. Je kunt alles meemaken en beleven op je eigen niveau en met jouw kunnen. Je kunt je er zo nauw mee verbinden als je zelf wilt of kunt. Ook kunstzinnig talent is geen voorwaarde om aan dit Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar te kunnen meedoen. Ria: Het gaat niet om het product, maar om het innerlijk beleven van de kunstzinnige verwerking. Zelfinzicht en je kijk op de wereld kunnen erdoor vergroot worden. Dat gun ik iedereen. Het zijn vooral de ervaringen van het kijken van cursisten, het beter kijken, die Ria bijstaan. Bijvoorbeeld: Bij de plantenperiode kon iemand door een microscoop in alle glorie een klein kiempje van een boontje bewonderen. De reactie van deze cursist was: ik durf bijna geen stap meer te zetten (uit angst een plantje of een kiempje te vertrappen).,; al die schoonheid die in het kleine zit! Het feit dat een boom aan de ene kant dood kan zijn en aan de andere kant prachtig kan bloeien maakt duidelijk dat het aan je standpunt ligt hoe je die boom beleeft. Het is een voorbeeld van begrip en acceptatie voor ieders standpunt. Pieter van der Ree vertelt dat hij door het geven van zijn lessen elke keer opnieuw nieuwe ontdekkingen doet. Het lesgeven is een weg waarop hij, door met anderen te werken, zelf ook verder komt. Dit Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar is een plek waar iedereen mag leren, cursisten en docenten. Dat leren gebeurt door het doen, door middel van kunstzinnige vakken. Deze vakken wekken niet alleen nieuwe vermogens maar kunnen ook een nieuwe kijk op de wereld en op jezelf bewerkstelligen. Als cursist moet je zin hebben om met de vakken aan de slag te gaan en plezier in het doen van ontdekkingen.

7 Activiteiten in Driebergen Schilderen, een ontwikkelingsweg, met Frederiek Nelissen Schilderwerkplaats met individuele begeleiding waarin zowel de ambachtelijke kant als de onwaarneembare wereld aan bod komt. Start Driebergen: zondag 30 sept uur Gratis open les (in Leiden): zaterdag 25 aug uur (graag aanmelden) Water - Kleur - Wachten, met Henk Hage Ontdek de fundamentele principes van het aquarelleren, de werkwijze waarbij spontaniteit en snelheid belangrijk zijn en een innerlijke houding van geduld en actief wachten. Start Driebergen: zaterdag 15 sept uur Schrijfwerk, een praktische cursus, met John Hogervorst Ontwikkel je wil tot schrijven tot de bekwaamheid van het schrijven van publicabele teksten voor antroposofische media. Start Driebergen: woensdag 3 okt uur (W)aardig eigenwijs een dagje ouder, met Leo Beth en Sanja Stoutjesdijk Verkenningstocht in de eigen biografie voor 55+-ers. Ervaar hoe je steeds meer je eigen wijs kan zingen en je levensverhaal vanuit een nieuw licht kan bezien. Start Driebergen: woensdag 7 nov uur Meer informatie? Voor meer informatie over de Zonneboom-activiteiten kunt u terecht op de website. Maar u kunt ons ook bellen of mailen. Van het Vrij Kunstzinnig Oriëntatiejaar, de Academie voor Sociale Kunst en de opleiding Impuls!!! zijn ook folders met nadere informatie beschikbaar. De Laat de Kanterstraat JS Leiden Tel Dit virtuele Zonneboom-tijdschriftje kwam tot stand met medewerking van: John Hogervorst, Corrian Hukema, Mirjam Kusters en Ger van der Pas. Verdere verspreiding wordt toegejuicht.

8 Henk Hage in De Zonneboom De evenwichtskunstenaar, met Henk Hage Kun je niet genoeg krijgen van het werk van Paul Klee? Verdiep je in de verwevenheid van de biografie en het werk van deze kunstenaar. Start Leiden: zondag 16 sept uur Gratis open les: zondag 26 aug uur (graag aanmelden) Zomervakantie 2011, Noord Frankrijk. Het weer is niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig hebben we voor onze tent het avondlijke vuur. Het geeft ons warmte en gezelligheid. Op een regenachtige dag bezoeken we een naburig provinciestadje, waar ik in de boekwinkel een mooi klein boekje met schilderijen van Paul Klee vind. Een leuke aanwinst voor mijn Klee-bibliotheek en vooral fijn om bij me te hebben tussen alle Paul Klee in een ander licht klamme vakantiebagage. s Avonds bij het vuur vertel ik een vriend over die aanwinst. Wacht, ik pak het er even bij. Bij het licht van het vuur bekijken we de reproducties. Voor mij zijn het bekende schilderijen, toch zijn ze in dit licht compleet nieuw. Alle blauwen zijn verdwenen, alles wordt oranje-achtig. Kijk deze! Die heet zelfs Feuer Abends! Het lijkt wel gemaakt om bij dit licht te zien. Twee dagen later, opnieuw bij het Water - Kleur - Wachten, met Henk Hage Ontdek de fundamentele principes van het aquarelleren, de werkwijze waarbij spontaniteit en snelheid belangrijk zijn en een innerlijke houding van geduld en actief wachten. Start Driebergen: zaterdag 15 sept uur vuur, vertel ik dit aan een andere vriend. Ik pak het even, dan kun je het ook zien. Deze keer hebben we niet alleen het licht van het vuur. Het is volle maan en in het maanlicht bekijken we het boekje. Er verschijnen weer compleet nieuwe schilderijen. Blauw en zilverachtig. De maanverlichte schilderijen lijken wel door te lopen in het landschap om ons heen. Het is betoverend! Henk Hage

ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013

ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013 ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013 Winter in De Zonneboom Kale bomen, lege akkers. Misschien over een paar dagen een dun laagje ijs op het water, sneeuw op de velden? Uiterlijk is het leeg en stil. In de winter

Nadere informatie

ZonE-Nieuws Maart 2012 0-nummer

ZonE-Nieuws Maart 2012 0-nummer De kunst van het vertellen Tweedaagse workshop met Anne van Delft Hoe vertel en presenteer ik mijn verhaal? Hoe kan ik vertellen? Ik heb wat te vertellen, maar hoe doe ik dat? Hoe bewerk ik het verhaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen Nieuw Rijsenburg Op de biologisch- dynamische boerderij Nieuw Rijsenburg bieden we psychiatrische zorg voor jongeren van 18 tot 28 jaar. Ons aanbod Je volgt een intensief behandelprogramma. We combineren

Nadere informatie

ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012

ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012 ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012 De Zonneboom en je innerlijke kern Wil jij ontdekken welke (verborgen) talenten jij kan aanboren om je persoonlijke en beroepsmatige leven interessanter en rijker te maken?

Nadere informatie

ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013

ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013 ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013 Vooruitblikken Voordat de voorbereidingen voor de komende feestdagen ons helemaal opslokt, sturen we u nog graag onze Nieuwsbrief waarin we al vooruit kijken naar enkele

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk

Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk Nieuwsbrief De Laat de Kanterstraat 5 2313 JS Leiden tel. (071) 512 31 37 e-mail: info@zonneboom.nl www.zonneboom.nl Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk najaar 2009 Crisis: bekijk het eens

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Informatie MEERWAARDE

Informatie MEERWAARDE Informatie MEERWAARDE Van stichting Meerwaarde hebben wij toestemming gekregen om de activiteiten t.b.v. ouderen en volwassenen uit het programmaboekje najaar 2005 te publiceren. De activiteiten vinden

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling De Match tussen Persoonlijke Ambitie van de Medewerkers en de Organisatie Ambitie in verbinding met een positieve waardebeleving bij de Doelgroep zorgt voor een hoger

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012 OASYS Online Assessment System Overzichtsrapport 29.03.2012 OASYS is een product van Cubia en CONSTRUCT bedrijfspsychologie Aangemaakt op 30.03.2012 08:43 Uur OASYS Inzicht in uw motieven en drijfveren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Najaar 2010 Consultatiebureau Widar & Oudergroep

Nieuwsbrief Najaar 2010 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Nieuwsbrief Najaar 2010 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Zeist, September 2010 Beste ouders, Namens Sylvia Stroink en de oudergroep van consultatiebureau Widar bieden wij u deze nieuwsbrief aan. Met

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Ravenswoud. Ons aanbod. Behandeldoel

Ravenswoud. Ons aanbod. Behandeldoel Ravenswoud In de landelijke omgeving van Oosterwolde en Appelscha staat onze boerderij Ravenswoud. Je kunt voor korte tijd opgenomen worden, om een pas op de plaats te maken, voordat je verder aan de slag

Nadere informatie

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa Zeven hulpbronnen van vertrouwen Door: Carlos Estarippa Geïnspireerd door het boek van Bertie Hendriks Dagboek van de Ziel. De zeven levensfasen (Hendriks, 2013) wil ik in onderstaand artikel beschrijven

Nadere informatie

Je gedachten gestructureerd op papier

Je gedachten gestructureerd op papier Online training: Je gedachten gestructureerd op papier Start: 14 september 2015 Een online programma, mét coaching, voor ondernemers en werknemers Voor als je logisch opgebouwde teksten wil leren schrijven,

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond Jeugdtheaterschool 2016 / 2017 Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond 0492 47 52 55 info@annatheater.nl www.annatheater.nl Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 2 20 februari 2015 VOORJAARSVAKANTIE Van maandag 23 februari 2015 t/m zondag 1 maart 2015 zijn er geen yogalessen

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Ontwikkeling van intuïtieve kwaliteiten en zelfbewustzijn

Ontwikkeling van intuïtieve kwaliteiten en zelfbewustzijn Training Focus Ontwikkeling van intuïtieve kwaliteiten en zelfbewustzijn De Focus training legt een basis voor permanente educatie met hulp van kennis en vaardigheden met als resultaat om vanuit wijsheid

Nadere informatie

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd In de 9- maanden training creëren we met elkaar een opwaartse spiraal. Door de combinatie van de juiste focus, enthousiasme, inzicht in behoeften, persoonlijke inzet en structurele steun ontstaat er een

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

LIEVE BEGELEIDER. Brechtje Wedman. Amersfoort, juni Lieve begeleider,

LIEVE BEGELEIDER. Brechtje Wedman. Amersfoort, juni Lieve begeleider, LIEVE BEGELEIDER Brechtje Wedman 74 75 Lieve begeleider, Amersfoort, juni 2016 De volgende bladzijdes zijn voor en aan jou geschreven; jij die andere mensen jong of oud begeleidt, in hun ontwikkeling als

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap?

Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Wil je méér innerlijke balans en krachtiger persoonlijk leiderschap? Zoek je een veilige leeromgeving, met humor en diepgang, die toelaat om wérkelijk stappen te zetten in je leven en je werk? DAN IS IETS

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 4-7-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 26-6-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden ). leef Aan deze activiteiten zijn verbonden Burgemeester van Gentsingel 1b, 2636 BP Schipluiden (015) 380 71 38 MY FIRST ENGLISH COURSE Speciaal voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Cursus VRIENDEN MAKEN.KUN JE LEREN

Cursus VRIENDEN MAKEN.KUN JE LEREN Cursus VRIENDEN MAKEN.KUN JE LEREN PRAKTISCHE INFORMATIE Wat voor cursus? Het is een cursus voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen stevige vriendenkring (meer) hebben en die actief willen onderzoeken

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Schatkamer in de wijk! Periode 2

Schatkamer in de wijk! Periode 2 De drie scholen in Nieuw Sloten willen er zijn voor alle kinderen in de wijk. Zo ook met het naschools aanbod. Onderstaande activiteiten zijn voor kinderen van de Zevensprong, de Vlaamse Reus en de Mijlpaal

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Kinderen Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Voor wie is dit boekje? Je hebt dit boekje gekregen omdat je autisme hebt of omdat je nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest Basiscursus Christelijk geloof Module 1 Les 1: Les 2: Les 3: Les 4: Les 5: Les 6: Les 7: Les 8: God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus:

Nadere informatie

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Het verhaal van mijn leven Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Cursus voor Fact-cliënten en andere buurtbewoners door Ria Velema, Ann Evers-Schillhorn van Veen, casemanagers Fact Lentis

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Kennis en inspiratie Resultaat telt. En opgroeien telt. Het Novalis College zorgt voor een prima eindresultaat, zodat

Nadere informatie

1. Sport na school voor groep 1 en Keenter Kidsclub voor groep 2 t/m Spelen met Taal voor groep 3. (max. 35 kinderen)

1. Sport na school voor groep 1 en Keenter Kidsclub voor groep 2 t/m Spelen met Taal voor groep 3. (max. 35 kinderen) 1. Sport na school voor groep 1 en 2 (max. 35 kinderen) Iedere dinsdag vanaf 13 januari tot aan de zomervakantie van 15.30 uur tot 16.30 uur Deze inschrijving is geldig voor blok 3, 4 en 5!!! Samen met

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 63

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 63 Sleutels naar mijn Groene Hart Dreamspell code: kin 63 Mijn Brandend Hart Mijn hart brandt van liefde, iedereen kan de vlammen zien De hartstocht doet mijn hart bonzen als de golven van een onmetelijke

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 113

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 113 Sleutels naar mijn Groene Hart Dreamspell code: kin 113 Mijn Brandend Hart Mijn hart brandt van liefde, iedereen kan de vlammen zien De hartstocht doet mijn hart bonzen als de golven van een onmetelijke

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Onderwijs met hoofd en hart

Onderwijs met hoofd en hart Als ik hier een diploma kon halen was ik het liefst hier gebleven Onderwijs met hoofd en hart www.altra.nl minigids_school2care.indd 1 18-06-15 14:22 Beste leerling, welkom bij School2Care! School2Care

Nadere informatie

Stellingen leerlingvragenlijst

Stellingen leerlingvragenlijst Stellingen leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 1.0 sept 2011 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst Stellingen en toelichtingen

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012 Nieuwsbrief editie 4 April/Mei 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief heeft als thema: Beweging. Een actueel thema, waarmee ik de afgelopen periode weer regelmatig ben geconfronteerd. Mijn column met als titel:

Nadere informatie

In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!!

In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!! In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!! In deze brochure presenteren we u onze plannen voor het komende najaar. Zit er iets voor u bij? Groei mee in De Zonneboom!

Nadere informatie

Voorproefje. Bijstandsvrouwen presenteren hun tips aan Sociale Diensten. Werken met vrouwelijke waarden. Zeg jij ook Ja, ik wil?

Voorproefje. Bijstandsvrouwen presenteren hun tips aan Sociale Diensten. Werken met vrouwelijke waarden. Zeg jij ook Ja, ik wil? Voorproefje Bijstandsvrouwen presenteren hun tips aan Sociale Diensten Werken met vrouwelijke waarden. Zeg jij ook Ja, ik wil? Kalender 2015 Vrouwelijke eigenschappen als ontvankelijkheid, luisteren, stilte,

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken?

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? 9e Zara [9] vertelt over sieraden maken Pagina 5 Schrijf je in: Pagina 7 Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? Pagina 5 GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21.

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21. NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 28 november 2016 December de maand van de VREDE Agenda Zondag 11 december Yoga en meditatie (volwassenen) Thema:

Nadere informatie