TAALCURSUS IN HET BUITENLAND. Engels Spaans Frans Duits Portugees Italiaans Arabisch Japans Koreaans en meer!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TAALCURSUS IN HET BUITENLAND. Engels Spaans Frans Duits Portugees Italiaans Arabisch Japans Koreaans en meer!"

Transcriptie

1 Study-Globe De makkelijkste weg naar het buitenland! TAALCURSUS IN HET BUITENLAND Engels Spaans Frans Duits Portugees Italiaans Arabisch Japans Koreaans en meer! De meeste bestemmingen en mogelijkheden!

2 BARCELONA

3 GA VOOR EEN TAALCURSUS NAAR HET BUITENLAND! Een taalcursus in het buitenland is een geweldige ervaring die je niet mag missen. Het beheersen van een vreemde taal is tegenwoordig erg belangrijk tijdens jouw studie, stage en als je in het bedrijfsleven aan de slag wilt. Een buitenlandse taalcursus is een verstandige keuze, want waar leer je een vreemde taal beter dan in het land waar deze overal om je heen gesproken wordt? Engels, Duits of Frans, maar ook Spaans, Italiaans, Portugees of Arabisch; het is allemaal mogelijk met de taalcursussen via Study-Globe! Wij hebben de meeste bestemmingen voor een taalcursus! Door veel persoonlijk contact en deskundig advies zorgen we er samen met jou voor dat je taalcursus in het buitenland een onvergetelijke ervaring wordt. Bovendien hebben wij de besteprijsgarantie, waardoor je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Heb je interesse in een taalcursus in het buitenland? Study-Globe is dé specialist op het gebied van educatieve reizen. Waar wacht je nog op? Lees snel verder voor de cursusmogelijkheden of neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige adviseurs, en begin jouw taalavontuur in het buitenland! Tot snel! Team Study-Globe Kijk op voor meer informatie.

4 INHOUDSOPGAVE Waarom Study-Globe? 5 Wat maakt de service van 5 Study-Globe uniek? Duits leren in het buitenland Duitsland 25 Oostenrijk 26 Zwitserland 26 Op weg naar jouw taalcursus 6 Waarom een taalcursus 7 in het buitenland? Frans leren in het buitenland Frankrijk 27 Canada 16 Zwitserland 26 Taalcursusmogelijkheden 7 Taalniveaus 8 Arabisch leren in het buitenland Marokko 28 Jordanië 28 Multi-Language Year 9 Vakantiecursussen 10 Bestemmingen taalcursussen 12 Turks leren in het buitenland Turkije 29 Russisch leren in het buitenland Rusland 29 Engels leren in het buitenland Engeland 14 Amerika 15 Canada 16 Malta 17 Australië 18 Zuid-Afrika 19 Ierland 20 Fiji 20 Nieuw-Zeeland 20 Cyprus 20 Chinees leren in het buitenland China 29 Japans leren in het buitenland Japan 29 Pools leren in het buitenland Polen 29 Koreaans leren in het buitenland Zuid-Korea 29 Spaans leren in het buitenland Spanje 21 Latijns-Amerika 22 Aanvullende services 30 Inschrijfformulier taalcursus 31 Italiaans leren in het buitenland Italië 23 Portugees leren in het buitenland Portugal 24 Brazilië 24 Algemene voorwaarden 32 Ervaringen 35 Kijk op voor meer informatie.

5 WAAROM STUDY-GLOBE? Er komt veel kijken bij een taalcursus in het buitenland. Je hebt immers de keuze uit veel bestemmingen en nog meer taalscholen. Ook zijn er vaak tientallen cursusmogelijkheden. Hoe kies je de cursus die het beste aansluit bij jouw leerbehoeften? En hoe zit het eigenlijk met huisvesting, activiteiten, reisdocumenten en verzekeringen? De professionele studie- en reisadviseurs van Study- Globe hebben veel ervaring met het organiseren van taalcursussen in het buitenland en weten veel van de scholen en cursussen wereldwijd. Samen met jou zoeken we de bestemming, taalschool en cursus die aansluit bij jouw niveau en interesses, en we zorgen er voor dat de cursus en het verblijf perfect voor je worden verzorgd. WAT MAAKT DE SERVICE VAN STUDY-GLOBE UNIEK? Study-Globe heeft het grootste aanbod aan bestemmingen en taalcursus mogelijkheden. Er is dus altijd een mogelijkheid die goed bij jou past. Van jong tot oud en van privé tot zakelijk. Door het grote aanbod kun je altijd uit meer dan één mogelijkheid kiezen. Met veel persoonlijke aandacht en deskundigheid helpt Study-Globe je bij het vinden van de beste taalschool en cursus voor jouw doel. Service van A tot Z: Study-Globe biedt een complete service waarbij ook meegedacht wordt over de reis naar de bestemming, accommodatie en benodigde verzekeringen. Alle taalscholen die Study-Globe aanbiedt zijn geaccrediteerd. Daarmee is de kwaliteit van de lessen gewaarborgd en ben jij er zeker van dat je op een goede school terechtkomt. Als een van de weinige organisaties is Study-Globe niet verbonden aan een specifieke school of organisatie, waardoor er altijd onafhankelijk advies wordt gegeven. Study-Globe heeft de besteprijsgarantie, waardoor je nooit te veel betaald. De taalcursussen zijn eenvoudig online te boeken, maar je krijgt wel altijd een persoonlijke service. Kijk op voor meer informatie. 5

6 OP WEG NAAR JOUW TAALCURSUS 1. Bepaal de taal die je graag (beter) onder de knie wilt krijgen. Bekijk de talen waar Study-Globe taalcursussen voor aanbiedt vanaf pagina 14 van deze brochure of bekijk alle mogelijkheden op 4. Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. De keuze voor de bestemming en taalschool is gemaakt, en natuurlijk wil je meer weten over de beschikbaarheid en kosten. Vraag daarom vrijblijvend een prijsopgave aan om een overzicht te ontvangen van de totale kosten. Study- Globe zorgt dat je een prijsopgave op maat krijgt Ga na op welke bestemming je graag een taalcursus Meld je aan via het inschrijfformulier (p. 31) of via de wilt volgen. Zodra je de taal hebt gekozen, kun je kijken website. Zodra je je taal, bestemming, taalschool en welke van de bestemmingen je het meest aanspreekt; cursus hebt gevonden, schrijf je je in bij Study-Globe. ook deze staan in de brochure (p. 12 en 13) en op de Wij nemen dan contact met je op en helpen je met je website. Heb je vragen of heb je advies nodig over de verdere aanmelding. Natuurlijk kun je ook van tevoren bestemmingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je er graag bij bij ons terecht met al je vragen. verder! 3. Kies de taalschool en cursus die aansluiten bij jouw behoeften. Study-Globe werkt samen met taalscholen die veel verschillende taalcursussen aanbieden. Mocht je er zelf niet uit komen, dan helpen wij je graag verder met het kiezen van de juiste school en cursus. 6. Reisadvies en extra services. Study-Globe helpt je niet alleen bij het regelen van je taalcursus; ook geven we je advies over alles wat er verder nog bij je taalreis komt kijken. Denk aan vliegtickets, huisvesting en verzekeringen (p. 30). Kortom: Study-Globe helpt je bij het regelen van je buitenlandse taalcursus van begin tot eind. We nemen je alle zorg uit handen, zodat jij met een gerust hart aan de ervaring van je leven kunt beginnen! 6 Kijk op voor meer informatie.

7 WAAROM EEN TAALCURSUS IN HET BUITENLAND? Een taalcursus kun je natuurlijk in elk land volgen, ook in Nederland of België. Dus waarom zou je voor een cursus Frans naar Frankrijk gaan, en voor een cursus Engels naar bijvoorbeeld Engeland of Amerika? Tijdens de taallessen verbeter je je schrijf-, spreek-, lees- en luistervaardigheden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de cultuur en levensstijl van de inwoners van het land waarin je de cursus volgt. Het antwoord is eenvoudig: nergens leer je een taal zo snel en goed als in een land waar de taal gesproken wordt! Buiten de lessen om sta je ook continu in contact met de taal en cultuur. Of je nu in gesprek bent met je gastgezin of kamergenoten, je medestudenten of de marktkoopman op de hoek van de straat, je leert de taal en cultuur van dichtbij kennen. Er worden door de taalschool diverse activiteiten georganiseerd. Denk aan culturele uitstapjes, maar ook filmavonden, sporttoernooien, of zelfs kooklessen. Op die manier leer je de cultuur en je medestudenten nog beter kennen! Een taalcursus in het buitenland zorgt er dus voor dat je de taal sneller leert en meer begrijpt van de cultuur. Ook zorgt het voor een ontspannen sfeer om te leren, kun je het goed combineren met een vakantie of rondreis en maak je meteen nieuwe vrienden voor het leven. TAALCURSUSMOGELIJKHEDEN Je hebt bij Study-Globe de keuze uit tientallen cursusmogelijkheden. De meest voorkomende lichten we hier kort toe. Algemene taalcursussen verbeteren je taalvaardigheid, vocabulaire en uitspraak. Je kunt kiezen uit een basis, standaard of intensieve cursus. Examencursussen bereiden je voor op een officieel examen dat je taalniveau vaststelt, zoals Cambridge Engels of als je bijvoorbeeld op de middelbare school zit en eindexamen moet doen. Zakelijke cursussen verbeteren ook je taalvaardigheden, maar met een focus op de zakelijke context waarbij je bijvoorbeeld ook leert presenteren, formeel schrijven en onderhandelen. Een-op-een-cursussen zorgen er door de persoonlijke aandacht voor dat je de taal nog sneller (nog beter) leert, omdat de lesstof wordt afgestemd op je huidige kennis en interesses. Tip: Wist je dat je ook voor langere tijd op meerdere bestemmingen een taal kan leren? Bekijk dit Multi-Language Year op pagina 9. Je kunt ook kiezen voor een vakantiecursus in het buitenland. Dit is een compleet samengestelde cursus inclusief accommodatie en activiteiten. Kijk voor meer informatie op pagina 10. Kijk op voor meer informatie. 7

8 TAALNIVEAUS Study-Globe werkt samen met tientallen taalscholen in het buitenland. Natuurlijk verschilt iedere school qua lessysteem, maar inhoudelijk zijn de cursussen allemaal redelijk gelijk aan elkaar. Alle cursussen zijn ingedeeld op verschillende niveaus volgens het Europees Referentiekader (ERK). Dit onderscheidt zes niveaus, van beginner tot near-native (bijna moedertaalniveau). De niveaus waarop je de taalcursussen kunt volgen, worden op de website bij iedere school vermeld. Onderstaande afbeelding geeft meer informatie over de taalniveaus. Het ERK is gebaseerd op twee onderdelen: Taalomvang: wat moet je kunnen, in welke context en voor welk doel? Taalcomplexiteit en correctheid: hoe goed moet je het kunnen? Voordat je aan een taalcursus begint, vragen wij je een korte intaketest te doen om je huidige niveau van een taal te bepalen. De intaketest maak je thuis na ontvangst van je boeking, of ter plaatse. Aan de hand van de uitslag word je in een klas geplaatst met studenten van hetzelfde niveau. Zo weet je zeker dat je bij de juiste cursus terechtkomt, zodat je het beste uit jezelf kunt halen! TAALNIVEAUS Je kunt alle situaties aan, de taal is vrijwel je moedertaal. Je communiceert zelfverzekerd en volgt moeilijke conversaties. Je kunt deelnemen aan (in)formele gesprekken maar maakt soms nog fouten. Je kunt met redelijk gemak spreken in dagelijkse situaties. Je kunt korte gesprekken voeren in standaardsituaties, maar hebt een beperkte grammatica. Je beheerst eenvoudige woorden, maar hebt een beperkte grammatica. Je hebt geen kennis van de taal, hooguit enkele woorden. C2 C1 B2 B1 A2 A1 A0 8 Kijk op voor meer informatie.

9 MULTI-LANGUAGE YEAR Waarom zou je maar één taal kunnen leren tijdens je verblijf in het buitenland? Of waarom zou je een taal maar in één land gaan leren? Met een Multi-Language Year gaan de mogelijkheden veel verder dan één taal in één land. Met een Multi-Language Year bepaal jij hoe jouw tijd eruit gaat zien in het buitenland. Je kunt een Multi- Language Year al samenstellen vanaf 20 weken! Zo kun je gaan voor één taal op meerdere bestemmingen, voor meerdere talen op één bestemming, of voor meerdere talen op meerdere bestemmingen. Je kunt bijvoorbeeld: 10 weken standaard Engels leren in Londen, 10 weken intensief Engels in New York en 8 weken Cambridge Engels in Toronto 20 weken intensief Spaans leren in Spanje en 16 weken zakelijk Engels in Amerika 12 weken Engels leren in Manchester en 12 weken een-op-een Frans in Parijs. VOORDELEN MULTI-LANGUAGE YEAR Het Multi-Language Year-programma van Study-Globe onderscheidt zich van dat van andere organisaties op een aantal vlakken: Alle taalniveaus, alle cursussen en alle aantallen lessen per week zijn mogelijk Hoeveel en welke talen je wilt leren, mag je zelf kiezen Ook de bestemming(en) van je taalcursus(sen) kun je zelf bepalen De duur van de cursussen maakt niet uit; je kunt zelf kiezen hoeveel weken je welke talen wilt leren Bij vrijwel alle taalscholen kun je elke maandag met je cursus beginnen, zodat talen en/of bestemmingen eenvoudig te combineren zijn Als je één taal wilt leren bij één taalschool op meerdere locaties, betaal je maar één keer registratiekosten. ENTHOUSIAST GEWORDEN? Twijfel je al over welke taal je wilt gaan leren, of welke van de vele fascinerende bestemmingen je moet kiezen? Wil je graag zo veel mogelijk uit jouw taalreis halen of neem je geen genoegen met een standaard taalcursus? Dan is het Multi-Language Year je op het lijf geschreven. Wil je meer weten over de mogelijkheden die het programma jou te bieden heeft, neem dan contact met ons op. Onze studie- en reisadviseurs helpen je graag met het verwezenlijken van jouw persoonlijke taalreis en assisteren je bij alles wat er bij het organiseren van je Multi-Language Year komt kijken! Study-Globe heeft de meeste bestemmingen en daardoor kun je dus eindeloos combineren voor jouw Multi-Language Year. Kijk op voor meer informatie. 9

10 VAKANTIECURSUSSEN Wil je graag een taalcursus volgen in het buitenland, het liefst in combinatie met leuke activiteiten of uitstapjes? Wil je een sport leren in Ierland en tegelijkertijd de taal onder de knie krijgen? Of voel je meer voor een avontuurlijke en leerzame cursus in Ecuador? Bij Study- Globe kan het allemaal met een vakantiecursus in het buitenland! De vakantiecursussen van Study-Globe zijn standaard erg compleet verzorgd: naast de taalcursus zit er een heel programma aan activiteiten inbegrepen en ook accommodatie en maaltijden zijn vaak inclusief. Alles wordt dus voor je geregeld, zodat jij zonder zorgen aan je buitenlandse vakantiecursus kunt beginnen! Study-Globe biedt verschillende vakantiecursussen aan in landen overal ter wereld. Deze cursussen zijn speciaal gericht op jongeren of volwassenen. Afhankelijk van jouw leeftijd en interesses zit er altijd wel een cursus bij die aansluit bij jouw behoeften! Hiernaast zie je enkele van de categorieën met een voorbeeld van een cursus. Alle mogelijkheden kun je vinden op onze website. Vakantiecursussen voor jongeren van 6 tot 18 jaar Voorbeeld: een cursus Engels op Malta. De jongeren krijgen s ochtends Engelse les en s middags en s avonds nemen ze deel aan leuke activiteiten, zoals uitstapjes naar het strand of een barbecueavond. Vakantiecursussen voor jongeren tot 20 jaar Voorbeeld: een cursus Spaans op Ibiza. De jongeren volgen 20 lessen Spaans per week, aangevuld met excursies en activiteiten. Vakantiecursussen voor jongeren, gericht op taal en sport Voorbeeld: een cursus aan de Arsenal Soccer School in Engeland, waar je naast Engelse lessen ook voetbaltraining krijgt van professionele coaches. Vakantiecursussen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) Voorbeeld: Discover Ecuador, een programma van vier weken waarbij je iedere week naar een unieke locatie in Ecuador reist om Spaanse lessen te volgen en het land te ontdekken. Vakantiecursussen voor volwassenen vanaf 50 jaar Ook voor 50-plussers biedt Study-Globe speciale cursussen aan in het buitenland die aansluiten bij het doel waarvoor je de taal wilt leren, bijvoorbeeld omdat je wilt emigreren of meer uit je vakantie wilt halen. 10 Kijk op voor meer informatie.

11 Kijk op voor meer informatie. 11 MALTA

12 12 Engelse taalcursussen: Engeland (p. 14) Amerika (p. 15) Canada (p. 16) Malta (p. 17) Australië (p. 18) Zuid-Afrika (p. 19) Ierland (p. 20) Fiji (p. 20) Nieuw-Zeeland (p. 20) Cyprus (p. 20) Spaanse taalcursussen: Spanje (p. 21) Latijns-Amerika (p. 22) Italiaanse taalcursussen: Italië (p. 23) Portugese taalcursussen: Portugal (p. 24) Brazilië (p. 24) Kijk op voor meer informatie. Duitse taalcursussen: Duitsland (p. 25) Oostenrijk (p. 26) Zwitserland (p. 26) Franse taalcursussen: Frankrijk (p. 27) Canada (p. 16) Zwitserland (p. 26)

13 Arabische taalcursussen: Marokko (p. 28) Jordanië (p. 28) Overige talen (p. 29) Turkse taalcursussen: Turkije (p. 29) Russische taalcursussen: Rusland (p. 29) Chinese taalcursussen: China (p. 29) Japanse taalcursussen: Japan (p. 29) Poolse taalcursussen: Polen (p. 29) Koreaanse taalcursussen: Zuid-Korea (p. 29) Kijk op voor meer informatie. 13

14 ENGELS ENGELAND Een taalcursus in Engeland is perfect als je in het buitenland Engels wilt leren, maar niet te ver weg wilt gaan. Engeland ligt immers aan de andere kant van de Noordzee, dus de reis ernaartoe is een echte piece of cake! Bovendien is het onderwijs in Engeland van hoge kwaliteit en ook cultureel gezien heeft het land veel te bieden. Ontdek het land van Shakespeare, Harry Potter en de Big Ben en verbeter je Engels in een oogwenk! BOURNEMOUTH: BEST DEAL Deze beste deal -taalschool is gelegen in dé badplaats van Engeland: Bournemouth. De taalschool heeft ruime klaslokalen, een tuin, een studentenlounge en een computerruimte. De school heeft jarenlange ervaring met het doceren van de Engelse taal en verwelkomt dan ook vele Nederlandse studenten. The New Forest National Park Bournemouth Pier Tuckton Tea Gardens Bournemouth Square Standaard Engels Intensief Engels Voorbereidingscursus Cambridge Een-op-een Engels Max. 16 Gastgezin of kamer LONDEN: THE LANGUAGE GALLERY The Language Gallery is centraal gelegen in Londen, bij het metrostation Holborn. De school is uitgerust met twintig klaslokalen met moderne voorzieningen. Ook zijn er studieruimtes met audioapparatuur en een uitgebreide bibliotheek, zodat je na je lessen ook kunt ontspannen met je medestudenten. Big Ben Trafalgar Square Buckingham Palace Hyde Park Max. 16 Gastgezin, kamer of appartement Standaard Engels Semi-intensief Engels Intensief Engels Academisch Engels Universitaire voorbereiding Zakelijk Engels Cambridge/IETLS/TOEFL voorbereiding Engels voor Financiën/ Recht of Engineering 14 Kijk op voor meer steden: Bournemouth Brighton Bristol Cambridge Edinburgh Hampshire Hastings Londen Manchester Oxford York

15 ENGELS AMERIKA Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, van Google, Apple en het vrijheidsbeeld, van the bigger the better. Voor een taalcursus kun je in tientallen steden in het land terecht. Wil je naar New York, Miami of San Francisco? Of zou je liever Engels leren op Hawaï? Het kan allemaal met Study-Globe! Maak kennis met de bruisende steden en de vele prachtige landschappen, en begin je taalavontuur in Amerika. MIAMI: ZONI ZONI Miami is gelegen in het exotische Miami Beach, enkele stappen verwijderd van het witte strand en de prachtige blauwe zee. Een betere plaats om de Engelse taal te leren is er niet! De school heeft moderne klaslokalen, een computerruimte en een bibliotheek. Ook kun je meedoen aan leuke activiteiten en excursies. South Beach Art Deco District Everglades National Park South Pointe Park Standaard Engels Semi-intensief Engels Voorbereidingscursus Cambridge/TOEFL Gem. 8 Gastgezin, appartement of hostel Empire State Building Fifth Avenue Times Square Central Park Max. 14 Gastgezin of kamer NEW YORK: EC In het hart van Manhattan, in de bekende Times Square-omgeving, ligt de Engelse taalschool EC New York. De school beschikt over maar liefst zestien klaslokalen en veel moderne faciliteiten. Met uitzicht op de billboards, theaters en drukke straten, is EC New York de ideale plek om Engels te leren. Standaard Engels Semi-intensief Engels Intensief Engels Voorbereidingscursus Cambridge/TOEFL Een-op-een Engels Kijk op voor meer steden: 15 Atlanta Boston Chicago Fort Lauderdale Hawaii Honolulu Los Angeles Miami New York San Diego San Francisco Seattle

16 ENGELS / FRANS CANADA Zowel voor een Engelse als een Franse taalcursus kun je in Canada terecht. Daar zijn beide talen namelijk officiële talen. Canada is een prachtige bestemming met veel mooie natuur; denk aan bergen en meren, maar ook gletsjers en wouden. Daarnaast zijn er veel grote steden die je zeker eens gezien moet hebben, zoals Vancouver, Toronto en Montreal. Wacht dus niet langer en ga voor een cursus Engels of Frans naar Canada! TORONTO: ILAC ILAC is de nummer 1 Engelse school in Canada en wordt gekenmerkt door kleine cursusgroepen en goede docenten. De school ligt in de trendy binnenstad van Yorkville, dicht bij een metrostation en bezienswaardigheden. ILAC beschikt over meer dan 90 klaslokalen, diverse werkplekken en studentenlounges. CN Tower Hockey Hall of Fame Harbourfront Centre Fort York Standaard Engels Intensief Engels Super intensief Engels Zakelijk Engels Universitaire voorbereiding Cambridge/IETLS/TOEFL voorbereiding Gem. 8 Gastgezin, hostel, appartement, hotel of kamer Old Montreal Notre-Dame Basilica St. Joseph s Oratory Montreal Museum of Fine Arts Max MONTREAL: EC Montreal is de op een na grootste stad van Canada en de op twee na grootste tweetalige stad ter wereld: er wordt zowel Engels als Frans gesproken. Bij EC Montreal kun je voor beide talen cursussen volgen. De taalschool ligt in het centrum en heeft ruime klaslokalen, een studie- en een loungeruimte. Cursussen Engels: Standaard Engels Intensief Engels Zakelijk Engels Combinatiecursussen: Gastgezin of kamer Semi intensief Engels & Frans Intensief Engels & Frans Kijk op voor meer steden: Montreal Toronto Vancouver Cursussen Frans: Standaard Frans Semi intensief Frans Intensief Frans

17 ENGELS MALTA Malta is een prachtig eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het heeft 300 dagen per jaar zon en is een land vol cultuur en bijzondere historische bezienswaardigheden. Op Malta is Engels de officiële voertaal en je kunt er dan ook diverse cursussen volgen. Het is tegenwoordig een populaire bestemming. Niet gek ook, iedereen wil toch Engels leren op een heerlijk warm eiland? ST JULIAN S: EC De internationaal gecertificeerde taalschool EC ligt in de wijk St. Julian s, een bekende, toeristische wijk rond een kleine baai. Engelse cursussen worden in 62 klaslokalen gegeven. Verder is er een grote studieruimte, lounges, dakterrassen en een cafetaria. Het is ook mogelijk een duikcursus te volgen bij EC. Grand Harbour Blue Grotto St Johns Kathedraal Gozo & Comino Standaard Engels Intensief Engels Zakelijk Engels Een-op-een Engels 30+ (taallessen en activiteiten) Cambridge/IETLS/TOEFL voorbereiding Max. 12 Gastgezin, appartement of kamer Mediterraneo Marine Park Valletta Mdina The Point Max. 12 Gastgezin, appartement of hotel SLIEMA: AM LANGUAGE STUDIO AM Language Studio is succesvol door haar innovatieve lesmethoden. Alle lokalen zijn bovendien uitgerust met de modernste faciliteiten, zoals interactieve whiteboards. Daarnaast biedt de taalschool activiteiten aan. Denk aan fietstochten, duiken en zeilen, maar ook excursies naar prachtige bezienswaardigheden. Standaard Engels Cambridge/IETLS/TOEFL Intensief Engels voorbereiding Zakelijk Engels Engels voor speciale Een-op-een Engels doeleinden: medisch, Avondlessen Engels juridisch of toerisme Kijk op voor meer steden: 17 Sliema St. Julians

18 ENGELS AUSTRALIË Australië is een echte droombestemming! Het land biedt veel avonturen dankzij de uitgestrekte outback, prachtige eilanden zoals Fraser Island en diepe wateren waar je goed kunt snorkelen. De bekende havenstad Sydney is ook een echte must see. Je kunt op verschillende locaties taalcursussen Engels volgen, bijvoorbeeld in Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth. Grijp deze kans en leer of verbeter je Engels Down Under! SYDNEY: SELC BONDI SELC heeft twee schoollocaties in Sydney: midden in het centrum nabij de Harbour Bridge en het Opera House, en een nabij Bondi Beach. De Bondi-school is modern en voorzien van ruime klaslokalen en computer- en loungeruimtes. Ook wordt er een programma aangeboden met diverse leuke (sport)activiteiten. Sydney Opera House Darling Harbour Sydney Tower Bondi Beach Standaard Engels Zakelijk Engels Universitaire voorbereiding Cambridge/IETLS/TOEFL/TOEIC voorbereiding Max. 15 Gastgezin, kamer of hostel Wheel of Brisbane Lone Pine Koala Sanctuary Mt. Cootha City Botanic Gardens Max. 16 Gastgezin of kamer BRISBANE: LANGPORTS Langports Brisbane is gevestigd tegenover het treinstation, vlak bij het winkelcentrum, restaurants en bioscopen. Het is een taalschool met goed uitgeruste klaslokalen en verschillende moderne faciliteiten, waaronder zelfs een zwembad en een fitnesszaal! Langports heeft ook een taalschool in Gold Coast. Intensief Engels Zakelijk Engels Universitaire voorbereiding Cambridge/IETLS/TOEIC voorbereiding 18 Kijk op voor meer steden: Brisbane Darwin Gold Coast Melbourne Perth Sydney

19 ENGELS ZUID-AFRIKA In Afrika worden veel officiële talen gesproken, na India zelfs de meeste ter wereld! Engels is er één van, en daarom kun je er ook zeer goede taalcursussen volgen. Naast de taaldiversiteit heeft Zuid-Afrika nog veel meer moois te bieden: een kilometerslange uitgestrekte kustlijn, aanzienlijke natuurlijke rijkdommen, een subtropisch klimaat,...en natuurlijk the big 5. Enkele taalscholen bieden dan ook safari s aan, leuk om bij te boeken bij je taalcursus! KAAPSTAD: GOOD HOPE STUDIES De Engelse taalschool van Good Hope Studies heeft twee locaties: in een prachtig kantoorgebouw bij St. George s Mall en in een rustige buitenwijk. Op de centrumlocatie kun je relaxen in een mooi atrium; op de andere locatie zelfs in een tuin en zwembad! Ook kun je deelnemen aan de activiteiten die wekelijks worden georganiseerd. Tafelberg Victoria & Alfred Waterfront Robbeneiland Boulders Beach Standaard Engels Intensief Engels Een-op-een Engels CELTA Engels (lerarencursus) Cambridge/IETLS/TOEFL voorbereiding Max. 10 Gastgezin, on campus, kamer of hotel Addo Elephant National Park Bloukrans bungy jump Garden route Sandboarding at Sunday s River Max. 8 Gastgezin, kamer of hotel PORT ELIZABETH: BLI De prachtige taalschool van Bay Language Institute ligt in een chique buitenwijk van Summerstrand in Port Elizabeth. Het is een school met kleine klassen en goede docenten. De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven en het is een mooie school in een veilige omgeving. Je kunt je cursus combineren met vrijwilligerswerk! Standaard Engels Intensief Engels Zakelijk Engels Een-op-een Engels Cambridge/IETLS/TOEFL voorbereiding Kijk op voor meer steden: 19 Kaapstad Port Elizabeth

20 ENGELS IERLAND, FIJI, NIEUW-ZEELAND OF CYPRUS Voor een taalcursus Engels kun je bij Study-Globe niet alleen terecht in bijvoorbeeld Engeland of Amerika, maar ook in Ierland, Fiji, Nieuw-Zeeland en Cyprus. Ga voor de rijke cultuur en het Guiness-bier van Ierland, de exotische omgeving van Fiji, de prachtige landschappen van Nieuw-Zeeland of de zonnige badplaatsen en vissersdorpjes van Cyprus. Op al deze bestemmingen kun je namelijk met Study-Globe diverse taalcursussen Engels volgen! BELFAST, IERLAND: IH International House Belfast is gelegen in het hart van het universiteitsgebied, University Street. In dit gebied zijn veel restaurants, bars en supermarkten gevestigd. Naast de standaard taalcursussen kun je bij IH Belfast een taalcursus combineren met een stage. Dit maakt je verblijf in Ierland nóg leerzamer! Belfast Waterfront Ulster Museum Golden Mile Titanic Belfast Standaard Engels Standaard + een-op-een Engels Intensief een-op-een Engels Een-op-een Engels Cambridge/IELTS voorbereiding Max. 12 Gastgezin, appartement of kamer Kourion Oleastro olive park Omodos Village Limassol Marina Gem. 8 Hotel, appartement of kamer LIMASSOL, CYPRUS: MALVERN HOUSE Malvern House Cyprus is gelegen in het centrum van Limassol en biedt hoogwaardige cursussen aan. De school heeft 17 moderne klaslokalen met airco. Er zijn diverse moderne faciliteiten. Naast dit is Cyprus een prachtige en zonnige locatie, dus ideaal te combineren met een vakantie! Standaard Engels Intensief Engels Een-op-een Engels Zakelijk Engels Examencursus 20 Kijk op voor meer steden: Ierland: Belfast, Dublin Fiji: Nadi Nieuw-Zeeland: Auckland, Wellington Cyprus: Limassol

21 SPAANS SPANJE Spanje is een land met verschillende culturen, eetgewoonten en klimaten. Je kunt er genieten van tapas, sangria en siësta s in het bruisende Madrid, aan de zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee of in een van de vele vissersdorpjes aan de costa s. En natuurlijk kun je hier ook een cursus Spaans volgen, precies zoals jij het wilt: in een groep, individueel of met een focus op zakelijk Spaans. Met Study-Globe is het allemaal mogelijk. MALAGA: INSTITUTO ECENTER Instituto ecenter ligt in het centrum van Malaga, vlak bij musea, monumenten en stranden. Het is een kleinschalige school waar persoonlijk contact centraal staat. Tijdens de les werken studenten met tablets, whiteboards en digitale boeken. Zo creëert Instituto een unieke leerervaring! Standaard Spaans Intensief Spaans Super-intensief Spaans Zakelijk Spaans Een-op-een Spaans DELE-examenvoorbereiding Max. 12 Plaza de la Constitucion Picassomuseum Romeins theater Mercado Atarazanas Gastgezin, appartement of kamer BARCELONA: DON QUIJOTE De taalschool don Quijote Barcelona is gevestigd in de populaire wijk L Eixample. Het moderne schoolgebouw beschikt over 55 klaslokalen en diverse gemeenschappelijke ruimtes. Naast de standaard cursussen worden er ook taalprogramma s aangeboden voor groepen, jongeren, 50-plussers en docenten Spaans. La Sagrada Família La Rambla Standaard Spaans Conversatiecursus Spaans Barrio Gotico Intensief Spaans Spaans & stage Park Güell Premium Spaans Spaanse kookcursus Zakelijk Spaans Cursus geschiedenis, Max. 8 Gastgezin, appartement of kamer DELE-examenvoorbereiding kunst of literatuur Een-op-een Spaans Kijk op voor meer steden: 21 Alicante Barcelona Cadiz Granada Ibiza Madrid Malaga Mallorca Marbella Pamplona Puerto de la Cruz Salamanca Sevilla Valencia

22 SPAANS LATIJNS-AMERIKA Natuurlijk kun je een cursus Spaans volgen in Spanje, maar ook in Latijns-Amerika worden op een flink aantal bestemmingen taalcursussen aangeboden. Alle landen hebben je naast goede cursussen Spaans veel te bieden wat betreft cultuur, natuur en bezienswaardigheden, deze bieden dan ook de perfecte mogelijkheid om meerdere landen te combineren tijdens een langere taalcursus Spaans. BUENOS AIRES, ARGENTINIË: EXPANISH Expanish is gevestigd in een historisch pand met moderne voorzieningen, centraal in Buenos Aires. Een taalcursus bij Expanish is inclusief lesmaterialen, een stadstour, een welkomstpakket, Wifi, activiteiten, een 24/7-noodlijn, een gratis tangoles en kortingspas voor studenten. Plaza de Mayo Avenida 9 de Julio Plaza San Martin Teatro Colon Standaard Spaans Intensief Spaans DELE-examenvoorbereiding Een-op-een Spaans Standaard Spaans + Cultuurlessen Standaard Spaans + Medische lessen Standaard Spaans + Zakelijke lessen Max. 10 Gastgezin, appartement, kamer of hotel Castillo de la Real Fuerza Plaza de la Revolución Casa de las Américas El Capitolio Nacional Max. 9 Gastgezin, kamer, hotel of hostel HAVANA, CUBA: ESTUDIO SAMPERE Estudio Sampere is een kleine school, gevestigd in een mooie, exotische omgeving. De school ligt namelijk in Havana, de hoofdstad van Cuba. Deze school biedt een echte Cuban way of life-ervaring, en naast een goede locatie voor het leren van de taal is Havana ook een uitstekende uitvalsbasis om het land te verkennen! Standaard Spaans Semi-intensief Spaans Een-op-een Spaans Spaans & Rondreizen Spaans & Salsa 22 Kijk op voor meer steden: Argentinië: Bariloche, Buenos Aires Bolivia: Sucre Chili: Santiago Costa Rica: Santo Domingo de Heredia, Tamarindo Cuba: Havana, Santiago de Cuba, Trinidad Ecuador: Quito Guatemala: Antigua Mexico: Guanajuato, Playa del Carmen Panama: Bocas del Toro, Boquete Peru: Cusco Uruguay: Montevideo

23 ITALIAANS ITALIË Een Italiaanse cursus in Italië is de beste manier om de taal onder de knie te krijgen. Voor een taalcursus kun je overal in Italië terecht: van Rome tot Milaan en van Palermo tot Salerno. Ontdek la bella Italia tijdens je taalcursus Italiaans en neem een kijkje in een van de vele prachtige steden, reis door de betoverende landschappen en geniet van de beroemde Italiaanse keuken in combinatie met jouw taalcursus! ROME: INTERNATIONAL HOUSE IH Rome is gevestigd in een authentieke villa en beschikt over 14 klaslokalen. De school hanteert een innovatieve en persoonlijke lesmethode. IH Rome ligt op loopafstand van het centraal station en vele bekende bezienswaardigheden zoals de Trevi Fontein. Ontdek het eeuwenoude Rome en de Italiaanse taal met IH Rome! Colosseum Vaticaan Piazza Navona Trevi fontein Basis Italiaans Standaard Italiaans Intensief Italiaans Zakelijk Italiaans Examencursus 50+ cursussen Max. 14 Gastgezin of kamer SALERNO: ACCADEMIA ITALIANA De taalschool Accademia Italiana is gevestigd in het historische centrum van Salerno, een populaire stad aan de zuidkust van Italië. Het leven is er erg goedkoop en steden zoals Napels en Caserta zijn nabij gelegen. Naast de taalcursus organiseert de school dagelijks culturele en sociale activiteiten. Duomo Santa Maria Nascente Castello Sforzesco Standaard Italiaans San Siro Intensief Italiaans Giardini Pubblici Combinatiecursus Italiaans Een-op-een Italiaans Max. 10 Gastgezin, appartement of hotel Universitaire voorbereiding CELI/CILS/AIL examenvoorbereiding Kijk op voor meer steden: 23 Bologna Milaan Palermo Rome Salerno Venetië

24 PORTUGEES PORTUGAL OF BRAZILIË Het Portugees is in meer dan acht landen de officiële taal, waaronder Portugal en Brazilië. Beide landen zijn populaire vakantiebestemmingen, en dat is niet zonder reden! In Portugal kijk je je ogen uit bij de sprookjespaleizen in Sintra, de romantische wijken in Lissabon en het natuurpark Serra da Estrela. Brazilië staat bekend om steden als Rio de Janeiro, Salvador en São Paolo, maar ook het tropische regenwoud, de Amazone, mag je niet missen! LISSABON, PORTUGAL: CIAL CIAL Lissabon is een instituut met drie locaties die allemaal in het centrum liggen, vlak bij het station. Bij CIAL Lissabon bestaan de klassen uit maximaal acht studenten, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt bovendien gebruikmaken van Wifi, computers en een bibliotheek, en deelnemen aan diverse activiteiten. Castelo De São Jorge Mosteiro dos Jerónimos Museu Do Azulejo Torre de Bélem Standaard Portugees Zakelijk Portugees Intensief Portugees Tolken/Vertalen Een-op-een Portugees Portugees voor leraren CIAL-/CAPLE-/CILP examenvoorbereiding Max. 8 Gastgezin of kamer Ibirapuerapark Sala Sao Paulo Pinacoteca do Estado Theatro Municipal De São Paulo Max. 6 Gastgezin, hotel of appartement SÃO PAOLO, BRAZILIË: FAST FORWARD De taalschool Fast Forward ligt in de mooie buurt Jardins, omgeven door restaurantjes en bars, maar ook parken waar je heerlijk kunt ontspannen. In de school vind je zes klaslokalen, evenals een loungeruimte met tv en Wifi. De school organiseert activiteiten en excursies waaraan je als student kunt deelnemen. Standaard Portugees Intensief Portugees Superintensief Portugees Danslessen Caipoeiralessen (martial arts) CELPE-BRAS examenvoorbereiding 24 Kijk op voor meer steden: Brazilië: Rio de Janeiro, São Paolo Portugal: Faro, Lissabon

25 DUITS DUITSLAND Duits is een belangrijke taal; zeker binnen wetenschappelijke, technische en zakelijke richtingen speelt de Duitse taal een cruciale rol. Duitsland is immers een prominent land binnen Europa. Voor iedereen in Nederland is het verstandig om Duits te leren gezien de belangrijke contacten met Duitsland. Tijd om een Duitse taalcursus te volgen dus! BERLIJN: GERMAN LANGUAGE SCHOOL De German Language School (GLS) is opgericht in 1983 en is gelegen in het mooie Prenzlauer Berg, een van Berlijns hipste wijken. De straten zijn er levendig, vol boetiekjes en drinkgelegenheden. GLS heeft een eigen campus bij de taalschool, waar studenten kunnen verblijven tijdens hun cursus Duits. Brandenburger Tor Berlijnse Muur Checkpoint Charlie Berliner Dom Standaard Duits 30+ cursus Intensief Duits Duits voor dokters Superintensief Duits Duits voor professionals Een-op-een Duits Duits voor docenten Zakelijk Duits Duits voor journalisten TestDaF/Goethe examenvoorbereiding Max. 12 Gastgezin of kamer FRANKFURT: DID DID Frankfurt ligt in het de sfeervolle en goed bereikbare wijk Sachsenhausen. De school biedt zeven klaslokalen met moderne voorzieningen. In het gehele gebouw heb je toegang tot Wifi. Er is een internetcafé met genoeg computers en een cafetaria voor koude en warme dranken. Main Tower Römerberg Hauptwache Palmengarten Max. 15 Gastgezin, hotel of appartement Standaard Duits Semi-intensief Duits Intensief Duits Een-op-een Duits Zakelijk Duits TestDaF/DSH examenvoorbereiding Kijk op voor meer steden: 25 Berlijn Frankfurt Hamburg Konstanz Munchen

26 DUITS / FRANS OOSTENRIJK OF ZWITSERLAND Als je denkt aan een taalcursus Duits, denk je misschien niet gelijk aan Oostenrijk. Maar Oostenrijk is een populaire bestemming voor veel internationale studenten die Duits willen leren. Zwitserland heeft maar liefst vier officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Voor zowel een Duitse als een Franse taalcursus kun je in dit prachtige land terecht! WENEN, OOSTENRIJK: ACTILINGUA De taalschool van ActiLingua bestaat al sinds Acti- Lingua is gelegen in een mooi historisch gebouw met een moderne inrichting. Het gebouw ligt op vijftien minuten reizen van het centrum. Er worden vele activiteiten georganiseerd door de school. Hierdoor leer je andere studenten en de stad beter kennen! Schloss Schönbrunn Stephansdom Hofburg Paleis MuseumsQuartier Standaard Duits Intensief Duits Superintensief Duits Zakelijk Duits Een-op-een Duits Examencursus Universitaire voorbereiding Kirche St. Peter Augustinergasse Lakeside Promenade Swiss National Museum Duits & Stage Duits & Muziek Duits & Wintersport Duits voor docenten Familieprogramma Tienerprogramma s Max. 12 Gastgezin, kamer of appartement MONTREUX, ZWITSERLAND: ALPADIA Alpadia Montreux ligt aan de rand van het meer Genève in Zwitserland. De school is makkelijk te bereiken vanuit het station met de trein of bus. Verder is de school voorzien van comfortabele faciliteiten en een cafetaria met volledig uitgeruste keuken en terrassen. Een leuke manier om andere studenten beter te leren kennen! Standaard Frans Intensief Frans Max. 12 Gastgezin, appartement, hotel of kamer 26 Kijk op voor meer steden: Oostenrijk: Wenen Zwitserland: Montreux, Zürich

27 FRANS FRANKRIJK Frankrijk heeft prachtige steden, skigebieden, landschappen, gebergtes, en nog veel meer. Natuurlijk kun je eindeloos genieten in de hoofdstad Parijs, maar ook de zuidelijke en meer pittoreske dorpjes, in het binnenland of aan de kust, hebben veel gezelligheid en entertainment te bieden. Frankrijk is dan ook niet voor niets een populaire bestemming voor een vakantie én voor een taalcursus Frans! PARIJS: ACCORD Accord is een gerenommeerde taalschool dat vlak bij het Louvre en George Pompidou Center gelegen is. De school beschikt over twintig ruime klaslokalen, een internetruimte en een cafetaria waar je gezellig kunt drinken met medestudenten! Eiffeltoren Arc de Triomphe Notre Dame Champs-Élysées Standaard Frans Semi-intensief Frans Intensief Frans Superintensief Frans Een-op-een Frans Examencursus Speciale cursussen: 50+ cursus Zakelijk Frans Frans & Recht Max. 14 Gastgezin, appartement of hotel Comédie Antigone Aquarium Mare Nostrum Odysseum Gem. 8 Gastgezin, kamer of hotel MONTPELLIER: LSF In het hart van Montpelliers historische centrum ligt de taalschool LSF Montpellier. De taalschool heeft zestien klaslokalen. Ook is er een prachtig dakterras waar je met andere studenten kunt ontspannen en kunt genieten van de zonnige stad. Ontdek de Franse taal zelf in het bruisende Montpellier! Standaard Frans Frans & au pair Semi-intensief Frans Frans voor docenten Intensief Frans Frans voor professionals Superintensief Frans Frans & koken Frans & stage Frans & activiteiten Kijk op voor meer steden: 27 Montpellier Nice Parijs Rouen

28 ARABISCH MAROKKO OF JORDANIË Via Study-Globe kun je Arabisch leren op mooie bestemmingen, zoals Rabat of Amman. Rabat is een oude stad in Marokko aan de Atlantische Oceaan. De stad vormt een combinatie van een moderne metropool en een historisch centrum. Amman is de hoofdstad van Jordanië. Het is een stad met een multiculturele bevolking en afwisselende architectuur. Beide bestemmingen bieden je de kans om Arabisch op een bijzondere manier te ontdekken! RABAT, MAROKKO: QALAM WA LAWH Qalam wa Lawh is een moderne taalschool vlak bij het centrum van Rabat. De school heeft een bibliotheek, een computerruimte en een mooie tuin. Er zijn verschillende Academic Clubs na schooltijd waar je als student aan kunt deelnemen, zoals de Media Club en de Cooking Club. Ook organiseert Qalam wa Lawh wekelijks excursies. Kasbah van de Udayas Hassantoren Dâr-al-Makhzen Musee des Oudaias Standaard Marokkaans- Standaard kalligrafie Arabisch (MA) Intensieve kalligrafie Intensief MA Een-op-een kalligrafie Een-op-een MA Modern Standaard Arabisch (MSA) Intensief MSA Een-op-een MSA Tempel van Hercules Paleis van de Omajjaden Odeum van Amman Max. 10 Gastgezin, appartement of kamer AMMAN, JORDANIË: ALI BABA IC Ali Baba International Center is gelegen in het centrum van de prachtige hoofdstad van Jordanië, Amman. Winkels, restaurants en cafés zijn allemaal op loopafstand te vinden. Naast de Arabische taallessen biedt de school diverse excursies aan naar de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van het land. Standaard Arabisch Een-op-een Arabisch Dode zee Max. 15 Gastgezin, hotel of appartement 28 Kijk op voor meer steden: Jordanië: Amman Marokko: Rabat

29 MEER TURKIJE, RUSLAND, CHINA, JAPAN, POLEN OF ZUID-KOREA Wil jij graag meer uit jezelf halen met het leren van een vreemde taal? Wij zeggen doen! Naast Engels, Frans en Duits zijn er nog tal van andere talen om te ontdekken. Study-Globe biedt tientallen leerzame taalcursussen aan in verschillende landen wereldwijd, zoals Turks, Russisch, Chinees, Japans, Pools of Koreaans. Neem een kijkje op de website voor meer mogelijkheden; twee voorbeelden vind je hieronder. FUKUOKA, JAPAN: GENKI De Japanse taalschool Genki is gelegen in Fukuoka, een van de grootste steden van Japan. De moderne school beschikt over vijftien klaslokalen en een loungeruimte. De school ligt midden in het centrum, op loopafstand van alle voorzieningen zoals warenhuizen, karaokebars en nachtclubs. Daarnaast ben je binnen tien minuten bij de prachtige stranden van Fukuoka. Ohori Park Nokonoshima Island Kushida Shrine Fukuoka Tower Standaard Japans Examenvoorbereiding Conversatiecursus Japans Japans & Cultuur Japans & Popcultuur Japans & Activiteiten Max. 7 Gastgezin, appartement, kamer of hostel Bosingak paviljoen Sungnyemun Cheonggyecheon N-Seoul Tower Max. 12 Gastgezin, appartement of kamer SEOUL, ZUID-KOREA: LEXIS KOREA Lexis Korea ligt in het hart van Seoul, op enkele minuten van het station. Je kunt dus gemakkelijk deze gave stad verkennen! De lessen worden gegeven op de elfde verdieping van een modern flatgebouw. Verder zijn alle klaslokalen voorzien van moderne faciliteiten en audiovisuele apparatuur. Parttime Koreaans Intensief Koreaans Een-op-een Koreaans TOPIK examenvoorbereiding Kijk op voor meer steden: 29 China: Beijing, Shanghai Japan: Fukuoka, Tokio Polen: Krakau Rusland: Moskou, Sint-Petersburg Turkije: Antalya Zuid-Korea: Seoul

30 AANVULLENDE SERVICES Study-Globe helpt je bij alles wat er komt kijken bij je taalcursus in het buitenland. Onze service gaat dan ook veel verder dan enkel de taalcursus! Ook helpen wij graag bij het regelen van huisvesting, vliegtickets en verzekeringen, het verkrijgen van benodigde reispapieren en het aanvragen van eventuele taaltesten. Hieronder worden deze services kort toegelicht. HUISVESTING Vaak is het een van de eerste vragen: Waar ga ik wonen als ik straks in het buitenland ben? Geen probleem: via Study-Globe regel je eenvoudig je accommodatie in het buitenland. REISPAPIEREN Als je naar het buitenland gaat, krijg je vaak te maken met reisdocumenten. Denk bijvoorbeeld aan een visum voor Australië. Study-Globe adviseert over en assisteert bij de aanvraag van reisdocumenten. VERZEKERING Bijna alle taalscholen eisen dat je goed verzekerd bent. Zeker als je voor langere tijd gaat, is een reguliere reisverzekering vaak ontoereikend. Daarom biedt Study-Globe een verzekeringspakket aan dat speciaal is afgestemd op jouw reisdoel. TAALTESTEN Voor een taalcursus in het buitenland is het vaak vereist een taaltest of -examen af te leggen. Deze vinden plaats op het kantoor van Study-Globe of bij landelijke testcentra. We vertellen je graag meer over de test die bij jouw cursus komt kijken. VLIEGTICKET Op zoek naar een voordelig vliegticket naar de bestemming van je taalcursus? Bij Study-Globe ben je aan het juiste adres voor voordelige en flexibele vliegtickets naar Australië en Nieuw-Zeeland. Ook voor andere bestemmingen geven we je graag advies over goede vliegmaatschappijen. MEER INFORMATIE? Je hoeft zelf niet op onderzoek uit te gaan welke services jij nodig hebt: wij informeren jou over alle belangrijke details en diensten die voor jouw taalcursus in het buitenland van belang kunnen zijn. Wacht dus niet langer, neem contact met ons op en begin jouw onvergetelijke taalavontuur in het buitenland! 30 Kijk op voor meer informatie.

31 INSCHRIJFFORMULIER TAALCURSUS Persoonsgegevens Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Nationaliteit: Geboortedatum: Telefoon: Paspoortnummer: Paspoort geldig tot (DD/MM/YYYY): Man/vrouw Informatie thuisblijvers Contactpersoon in Nederland: Telefoonnr. contactpersoon: Taalcursus Naam van de school: Cursusplaats: Type cursus: Begindatum taalcursus: Aantal weken: Mijn kennisniveau schat ik in als: Beginner Gemiddeld Hooggemiddeld Gevorderd Vergevorderd Huisvesting Wil je jouw accommodatie via Study-Globe boeken? Ja, namelijk: Appartement Hostel Hotel Gastgezin Kamer Nee, ik regel mijn eigen accommodatie Begindatum accommodatie (DD/MM/YYYY): Einddatum accommodatie (DD/MM/YYYY): Bij de keuze voor een gastgezin hebben wij de volgende informatie nodig: Rook je? Ben je vegetarisch? Kun je samenleven met Kun je samenleven met Kun je samenleven met honden? katten? kinderen? Ja Ja Ja Ja Ja Nee Nee Nee Nee Nee Extra opmerkingen accommodatie: Reis Wil je jouw reis (vliegtickets/treintickets etc.) via Study-Globe boeken? Ja, informeer mij vrijblijvend over de reismogelijkheden Officiële voor- en achternaam volgens paspoort of ID kaart Nee Wil je een luchthaven transfer boeken? (indien mogelijk) Ja Nee Vertrekdatum uit Nederland (DD/MM/YYYY): Datum terugkomst in Nederland (DD/MM/YYYY): Gaat u akkoord met de algemene voorwaarden? Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden Kijk op voor meer informatie. 31

32 ALGEMENE VOORWAARDEN Hereby you agree and are aware that additional terms and conditions from Service provider(s) or Institutes may apply as well in case you accept a service or product provided by these. In such case you do you agree to familiarize yourself with these other or additional terms and conditions and you agree that only you and only you alone are responsible in doing so. You may ask Study-Globe assistance in obtaining these additional terms and conditions but you agree that Study-Globe is under no circumstance responsible or liable for your inability or negligence in obtaining and familiarizing yourself. The terms and conditions below for any product, service or publication of Study-Globe and the latest version of these terms and conditions can be found on our website www. study-globe.com. Be aware that these terms and may be subject to change over time. Article 1: Definitions 1.1 Study-Globe The person or organization which advises and mediates between the participant and the service provider(s) in order to form an agreement and/or provide a service. In this case: Study-Globe. 1.2 Service provider / Institute The education institute, language school, transport company, travel company or other service provider within the travel or education segment with whom the participant reaches an agreement. The service provider is responsible for the execution of the agreement. 1.3 Participant a. The student, b. The person or company for whom the agent mediates in order to come to an agreement with the service provider. Article 2: Agreement and enrolment 2.1 Study-Globe operates as a mediation company / travel agent and facilitates agreements between participant and institute abroad. Study-Globe arranges the booking and reservation. The execution of every component of the agreement is taken into account and the risk to the parties concerned is enclosed within the agreement. 2.2 Unless mentioned or agreed otherwise, the agreement is valid after the student has made an enrolment on the Study-Globe website and in case required completed the down payment (deposit) as described in article For enrolments made within 14 days prior to the start of the course, the student is obliged to verify the course and accommodation availability by contacting Study-globe. Only when Study-Globe confirms the availability the agreement is valid. 2.4 The agreement and terms and conditions are subject to the Dutch law. Any dispute will be settled in a Dutch court of law. Article 3: Payment 3.1 Together with the enrolment, the student may be asked to pay a deposit depending on the program. The sum of the deposit equals the sum as mentioned in the instructions. 3.2 Unless mentioned or agreed otherwise, the participant is obliged to pay the total sum upfront. 3.3 When making a payment by bank transfer, the student is obliged to pay the total of fees charged by the bank. Only the net amount is regarded as the payment. 3.4 When making a payment by creditcard, the transfer fee will be paid by the participant. 3.5 The participant agrees with communication, invoice and automatic reminders per Changes in currency rates are non-refundable. 3.7 In case the destination of choice is a non-euro currency using country the following applies; on the date of creating the invoice in Euros ( ), the exchange rate in relation to the currancy used in the country of destination is determined by Study-Globe. If the Exchange rate compared to the date of creating the invoice would change more than 4% up to 4 to 6 weeks before the start of the course or arrival with a negative effect towards Study-Globe then Study-Globe is allowed to amend the invoice to the more recent exchange rate. In case of refusal to pay the amended invoice, Study- Globe has the right to cancel it s services (including the course, travel and accommodation) without any form of refund. 3.8 It is the participant s responsibility to receive the invoice per . The participant cannot refer to possible spam filters and/or no valid or correct invoice address and/or other likely causes to not receive the invoice. Article 4: Total sum 4.1 The total sum consists of the costs of the course, accommodation and any other extra services. 4.2 The total sum communicated is considered to be the price per person, unless otherwise indicated. 4.3 The total sum is based on the prices, values, rates and taxes as known to Study-Globe on the day of enrolment. 4.4 Pricing may change over time and Study-Globe cannot be held responsible for any change in price or price difference published or communicated to you. Article 5: Course, accommodation, extra services and activity program 5.1 Unless agreed otherwise, the first day of the course is on a Monday and the last day of the course is on a Friday. 5.2 On official holidays there will be no classes. Classes will not be made up for. The school can decide to deviate from this condition. 5.3 In case the number of students in certain level group is 2 or less, the institute retains the right to reduce the number of hours proportionally. 5.4 The institute retains the right to determine the timetable of the lessons. 5.5 Course materials, examination fees, airport transfers, and the cost of activities and excursions are not included in the course price, except where specifically stated. 5.6 Unless agreed otherwise: the accommodation can only be booked per complete week. 5.7 Extra nights can be booked at additional costs and are subject to availability. 5.8 The distance from the institute to the accommodation given by Study-Globe is a time indication, travel time can vary. 5.9 The student is obliged to follow the accommodation rules provided by the institute and/or the landlord/landlady. These rules can contain not being allowed to bring over visitors Examples of activities and excursions running during the courses are merely an indication of possible activities. Some activities may not run at all or may be substituted by other activities. In low season, there may be no activities organized at all Extra services provided by either Study-Globe or the institute are optional and may differ time to time and are all subject to availability. Article 6: Documents 6.1 The student is responsible for having the correct documents and insurance regarding the stay abroad. 6.2 In case the students need the certificate (document confirming the completion of the course) for his visa application, this certificate can only be issued by the institute if the enrolment form has been received and the total sum for the course and accommodation has been made in advance. 6.3 In case the visa application is denied terms and conditions of the institute or service provider apply for any kind of refund. Article 7: Travel information 7.1 The required travel information will be in possession of the student between 14 and 5 days before the first day of course. This only applies when the payment, as described in article 3.1, is completed. 7.2 The student is obliged to inform Study-Globe of the details of their flight, etc. as requested by Study-Globe. If the student sends incomplete information, or sends the information too late, Study-Globe will not be able to make the necessary arrangements for the student to start the course or program. 7.3 The student is responsible for arranging a sufficient insurance that covers costs for accidents, illness, loss of personal property, any kind of liability etcetera. 7.4 The participant is responsible for arranging a correct visa for the duration of the stay. Article 8: Cancellation and modification by the participant 8.1 Only a written notice of cancellation by the participant is accepted as a cancellation. 8.2 In case an agreement is cancelled by the participant, the following rules apply to all participants: In case of cancellation, the participant is obliged to pay the following parts of the total sum: 8.2 a. In case of cancellation, a refund will depend on the terms and conditions of the institute and/or service provider. 8.3 Up to 4 weeks before the first day of course the participant can request modifications in the agreement under the condition that the participant has completed payment as described in article 3.1. The modification is only valid when confirmed by Study-Globe. An extra administration fee of 50 EUR will be charged plus any additional costs charged by the institute or service provider. 8.4 From 4 weeks before the first course day, modification is not possible. Article 9: Cancellation and modification by Study-Globe 9.1 Only serious circumstances give Study-Globe the right to cancel or modify the agreement. 9.2 This refers to circumstances, which can influence the quality or execution of the course and stay. 9.3 If Study-Globe cancels or modifies, it is obliged to communicate this, including a reasoning, to the participant. 9.4 In the case of a modification of prices, values, rates or taxes, as mentioned, Study-Globe retains the right to modify the total sum. This should be communicated to the participant at least 14 days before the first day of the course. 9.5 By notice of cancellation the agreement is dissolved. Alongside the cancellation notice, Study-Globe will offer an alternative course similar to the cancelled course. If this offer is not accepted, then Study-Globe will return the total sum totally or partially. Article 10: Modifications by a third party 10.1 Study-Globe cannot be held responsible for modifications in the transport agreement, for it acts only as an intermediary Study-Globe cannot be held responsible for modifications in the accommodation and course, for it acts only as intermediary. Article 11: Liability of Study-Globe 11.1 Study-Globe cannot be held responsible for actions or negligence of the service providers concerned nor for the information supplied by them. Execution of a component of the agreement is for the institute s account. Study-Globe gives free mediation in case of a problem Complaints about the execution of the agreement, the course, accommodation and transfer service, should be reported immediately to the institute. If the institute doesn t resolve the complaints, the participant is obliged to contact Study-Globe in writing so Study-Globe can contact the institute and mediate. Under no circumstance Study-globe can be held responsible for these kind of complaints as Studyglobe only acts as an intermediate Study-Globe is not responsible for printing errors that may appear or for errors in publications by third parties of Study-Globe Study-Globe believes that all statements made in its brochure and website are factual and correct. However, Study-Globe cannot be held responsible for any changes or errors that were not known at the time the brochure was produced. 32 Kijk op voor meer informatie.

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad HIGHLIGHTS KAAPSTAD Tafelberg Stranden Trendy clubs en restaurants Kaapstad ligt fantastisch tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is

Nadere informatie

Taalreizen Engeland, Cambridge

Taalreizen Engeland, Cambridge Taalreizen Engeland, Cambridge HIGHLIGHTS CAMBRIDGE Knusse en vriendelijke stad Alle niveaus van de Cambridge cursus beschikbaar Veel georganiseerde activiteiten Cambridge is beroemd vanwege de prestigieuze

Nadere informatie

Taalreizen Australië, Sydney

Taalreizen Australië, Sydney Taalreizen Australië, Sydney HIGHLIGHTS SYDNEY School, studentenhuis en hostel in het centrum van Sydney Goede voorbereiding op het backpacken in Australië Vele cursusmogelijkheden Sydney: een wereldstad

Nadere informatie

Taalreizen Canada, Vancouver

Taalreizen Canada, Vancouver Taalreizen Canada, Vancouver HIGHLIGHTS Bruisende studentenstad Wintersport in de Rocky Mountains Walvissen spotten in de Stille Oceaan VANCOUVER Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown HIGHLIGHTS Mekka voor adrenalinezoekers en backpackers Lord of the Rings QUEENSTOWN De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar

Nadere informatie

Taalreizen Italië, Florence

Taalreizen Italië, Florence Taalreizen Italië, Florence HIGHLIGHTS Florence: typische studentenstad Genieten van het moois en lekkers wat Toscane te bieden heeft Taalschool in het centrum van de stad nabij Centraal Station FLORENCE

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, San Francisco

Taalreizen Amerika, San Francisco Taalreizen Amerika, San Francisco HIGHLIGHTS Multiculturele stad Sinds 2010 nieuwe locatie in hartje centrum nabij Union Square Goede nationaliteitenmix van studenten SAN FRANCISCO San Francisco, de stad

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch HIGHLIGHTS Traditionele Engelse stad op het zuidelijk halfrond Universiteitsstad CHRISTCHURCH Engels leren in de meest Engelse stad van het zuidelijk halfrond. Hier

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Boston

Taalreizen Amerika, Boston Taalreizen Amerika, Boston HIGHLIGHTS BOSTON Bezoek de prestigieuze Harvard Universiteit en ontdek het bruisende studentenleven Stad met een groen karakter Professionele talenschool met modern design interieur

Nadere informatie

Study-Globe De makkelijkste weg naar het buitenland! taalreizen naar. het buitenland ENGELS SPAANS FRANS ITALIAANS DUITS EN MEER!

Study-Globe De makkelijkste weg naar het buitenland! taalreizen naar. het buitenland ENGELS SPAANS FRANS ITALIAANS DUITS EN MEER! Study-Globe De makkelijkste weg naar het buitenland! taalreizen naar het buitenland ENGELS SPAANS FRANS ITALIAANS DUITS EN MEER! inhoudsopgave inhoudsopgave inhoudsopgave Welkom bij Study Globe Een taal

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, New York

Taalreizen Amerika, New York Taalreizen Amerika, New York HIGHLIGHTS NEW YORK Verblijf en cursus in hartje Manhattan Perfect voor studenten die van een actief en bruisend stadsleven houden New York! New York: The Big Apple, the city

Nadere informatie

INBURGERING 2015 / 16

INBURGERING 2015 / 16 INBURGERING 2015 / 16 JAMILAA (18) HAD NOOIT GEDACHT DAT ZIJ DE NEDERLANDSE TAAL ZO SNEL ONDER DE KNIE ZOU HEBBEN. INBURGEREN? BEREID U VOOR! WIE ALS BUITENLANDER GEEN PASPOORT HEEFT VAN EEN LAND UIT DE

Nadere informatie

!"#$""%&'& ()$""%%*"$+,& -**%&.*%$"/)#

!#$%&'& ()$%%*$+,& -**%&.*%$/)# -**%&.*%$"/)# Ardanza organiseert Cultuur & Natuurroutes op maat door Portugal. Op uw gemak langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes. Naar historische steden, uitgestrekte natuurgebieden,

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma HIGHLIGHTS SEATTLE Talenschool op een universiteitscampus Volop buitensportmogelijkheden Excursiemogelijkheden naar Canada Welkom in Seattle, het thuis van de Space Needle,

Nadere informatie

Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations

Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations Wilde Wijze Vrouw, Klara Adalena August 2015 For English translation of our Examination rules, please scroll down. Please note that the Dutch version

Nadere informatie

MACHTIGING. Hoe werkt de machtiging? Waar stuurt u het formulier naartoe?

MACHTIGING. Hoe werkt de machtiging? Waar stuurt u het formulier naartoe? 8 Hoe werkt de machtiging? MACHTIGING Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming: aan Volksuniversiteit Bergen op Zoom om deze incasso opdracht te sturen naar uw bank om het verschuldigde

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

De Cambridge English presentatie voor de leerlingen. Jane West & Fokke de Jong (docenten Engels)

De Cambridge English presentatie voor de leerlingen. Jane West & Fokke de Jong (docenten Engels) De Cambridge English presentatie voor de leerlingen Jane West & Fokke de Jong (docenten Engels) CAMBRIDGE CERTIFICATE Da Vinci 2015-2016 WHO IS IT FOR? -- IT IS FOR YOU! - Do this programme if you are

Nadere informatie

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per

Arg Chi Ecu Sur Bol Ven Par Bra Uru Col Per Hoofdstuk 1 Argentinië Buenos Aires Lima Chili Brasilia Ecuador Suriname Santiago Bolivia Venezuela Paramaribo Paraquay Brazilië Caracas Uruquay Colombia Rio de Janeiro Bogota Peru São Paolo Argentinië

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *7261263430* DUTCH 0515/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2011 No Additional

Nadere informatie

S.M.A.R.T. update. Statistics. Market Analysis. Research. Trends.

S.M.A.R.T. update. Statistics. Market Analysis. Research. Trends. S.M.A.R.T. update Statistics. Market Analysis. Research. Trends. Ontwikkeling musea, attracties & schiphol 2013, 2014 tm ytd april 2015 35,0% 30,0% 25,0% 20,0% 15,0% 10,0% 5,0% 2013 2014 2015 0,0% -5,0%

Nadere informatie

De Italiëgangers kennen de formule, maar voor nieuwkomers:

De Italiëgangers kennen de formule, maar voor nieuwkomers: RED HAT TRIP NAAR FLORENCE 10-14 MAART 2010 Juli 2009 No.1 Lieve rode hoeden, Met plezier heb ik weer een red hat trip georganiseerd naar Italië. Milaan, Rome en Venetië hebben we de afgelopen jaren bezocht

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Los Angeles Long Beach

Taalreizen Amerika, Los Angeles Long Beach Taalreizen Amerika, Los Angeles Long Beach HIGHLIGHTS In 30 minuten in downtown LA Perfecte combinatie van stad & strand Veel excursiemogelijkheden LOS ANGELES Heb jij er altijd al van gedroomd om je tussen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Schurman Juristen Online

Algemene Voorwaarden Schurman Juristen Online Algemene Voorwaarden Schurman Juristen Online Artikel 1 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten tot het verlenen van juridische bijstand of advies die natuurlijke- of rechtspersonen,

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 QUICK GUIDE C Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 Version 0.9 (June 2014) Per May 2014 OB10 has changed its name to Tungsten Network

Nadere informatie

vooropleiding international Dutch as a second Nederlands Tweede Taal

vooropleiding international Dutch as a second Nederlands Tweede Taal INFORMATION FOR STUDENTS WITH AN international PRE- UNIVERSITY EDUCATION FOUNDATION YEAR FOR international STUDENTS VU UNIVERSITY () Dutch as a second Language () INFORMATIE VOOR STUDENTEN MET EEN BUITENLANDSE

Nadere informatie

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3745107457* Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education DUTCH 0515/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2015 Approx. 15 minutes

Nadere informatie

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *0535502859* DUTCH 0515/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2010 No Additional

Nadere informatie

Opgave 2 Geef een korte uitleg van elk van de volgende concepten: De Yield-to-Maturity of a coupon bond.

Opgave 2 Geef een korte uitleg van elk van de volgende concepten: De Yield-to-Maturity of a coupon bond. Opgaven in Nederlands. Alle opgaven hebben gelijk gewicht. Opgave 1 Gegeven is een kasstroom x = (x 0, x 1,, x n ). Veronderstel dat de contante waarde van deze kasstroom gegeven wordt door P. De bijbehorende

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

RPM International Inc. Instructies hotline

RPM International Inc. Instructies hotline RPM International Inc. Instructies hotline Terwijl problemen inzake naleving vaak op lokaal niveau kunnen worden opgelost, biedt de hotline van RPM International Inc. ( RPM ) nog een mogelijkheid voor

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S. www.summercampchina.co

CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S. www.summercampchina.co CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S www.summercampchina.co Zomer Plezier in China Met That s Mandarin hoort het maken van reizen naar verre landen en ervaren van exotische culturen geen verhaal meer te zijn.

Nadere informatie

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Programma Inleiding Algemene informatie Reizen Vragen? Algemene informatie Reisperiode: De week voor de herfstvakantie Reisverzekering: Begeleiders: Via school GEEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding / User manual. Klappers bestellen in de webshop Ordering readers from the webshop

Gebruikershandleiding / User manual. Klappers bestellen in de webshop Ordering readers from the webshop Gebruikershandleiding / User manual Klappers bestellen in de webshop Ordering readers from the webshop Gebruikershandleiding klappers bestellen Voor het bestellen van klappers via de webshop moeten de

Nadere informatie

Nieuwsbrief NRGD. Editie 11 Newsletter NRGD. Edition 11. pagina 1 van 5. http://nieuwsbrieven.nrgd.nl/newsletter/email/47

Nieuwsbrief NRGD. Editie 11 Newsletter NRGD. Edition 11. pagina 1 van 5. http://nieuwsbrieven.nrgd.nl/newsletter/email/47 pagina 1 van 5 Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie Nieuwsbrief NRGD Editie 11 Newsletter NRGD Edition 11 17 MAART 2010 Het register is nu opengesteld! Het Nederlands Register

Nadere informatie

Specialist in buitenlandse stages MALTA. china. Nieuw-zeeland. +31 (0) 76 8890790 www.stagehuis.nl

Specialist in buitenlandse stages MALTA. china. Nieuw-zeeland. +31 (0) 76 8890790 www.stagehuis.nl Specialist in buitenlandse stages MALTA china canada Ierland Engeland australië Nieuw-zeeland +31 (0) 76 8890790 www.stagehuis.nl 1 4 7 6 5 3 1 2 1. Australië 2. Nieuw-Zeeland 3. China 4. Canada 5. Malta

Nadere informatie

U kunt zich uitsluitend online aanmelden (www.flux-alliance.eu). Stap 1: Paspoort gegevens

U kunt zich uitsluitend online aanmelden (www.flux-alliance.eu). Stap 1: Paspoort gegevens Dit is een overzicht van de FLUX online aanmelding. Veldnamen met een * zijn verplichte velden die moeten worden ingevuld. In dit overzicht is tevens vermeld voor wie specifieke informatie nodig is (USA)

Nadere informatie

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees Taaltrainingen voor professionals Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees European Language Centre > Professionele werkwijze met een persoonlijke aanpak Een ieder die een taal wil leren

Nadere informatie

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village Citytrip New York van DO 31/03 tot MA 04/04/2016 GEEN SINGLETOESLAG! OOK VOOR NIET-LEDEN! We bezoeken New York tijdens de paasvakantie gedurende 5 dagen met vertrek op donderdag 31 maart. Deze citytrip

Nadere informatie

Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011

Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011 Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011 studiereizen toekomstige 5Havo en 5VWO leerlingen Ardennen Barcelona Londen Praag Rome Thuisblijf programma Zeilen 12-16 september 2011 Opgave Binnen de ELO

Nadere informatie

2012 Data en prijzen. Spaans leren in Spanje en Latijns-Amerika

2012 Data en prijzen. Spaans leren in Spanje en Latijns-Amerika 2012 Data en prijzen Spaans leren in Spanje en Latijns-Amerika KWALITEIT INNOVATIE SAMENWERKING Spanje Inclusief! Alle prijzen per persoon in Spanje don Quijote, Enforex en Partners In deze brochure worden

Nadere informatie

De Nederlanders op huurauto vakantie. Mei 2015

De Nederlanders op huurauto vakantie. Mei 2015 De Nederlanders op huurauto vakantie Mei 2015 Presentatie HAPPYCAR, een onderzoeksopzet Presentatie HAPPYCAR HAPPYCAR (https://www.happycar.nl) hoort bij een van Europa s snelst groeiende autoverhuurvergelijkingsportalen

Nadere informatie

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel.

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel. Offerte Mandy Kolkman / 2 personen Porto Vluchtschema 11/12 Eindhoven-Porto 1405-1545 14/12 Porto-Eindhoven 1005-1340 Alleen handbagage is inbegrepen. Bezoek Ribeira, het oude centrum, en geniet van een

Nadere informatie

Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B1 / B1 +

Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B1 / B1 + Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B / B + Het mondeling voor Engels Havo duurt 5 minuten en bestaat uit een gesprek met je docent waarin de volgende onderdelen aan de orde komen: *Je moet een stukje

Nadere informatie

Kom en leer Engels met AClass Academie

Kom en leer Engels met AClass Academie Kom en leer Engels met AClass Academie Wij bieden je een top kwaliteit Engelse Taal Cursus aan tegen een redelijke prijs. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie: AClass Academy of English

Nadere informatie

Quality requirements concerning the packaging of oak lumber of Houthandel Wijers vof (09.09.14)

Quality requirements concerning the packaging of oak lumber of Houthandel Wijers vof (09.09.14) Quality requirements concerning the packaging of oak lumber of (09.09.14) Content: 1. Requirements on sticks 2. Requirements on placing sticks 3. Requirements on construction pallets 4. Stick length and

Nadere informatie

6j Jongeren willen iets doen tijdens vakantie 1

6j Jongeren willen iets doen tijdens vakantie 1 6j Jongeren willen iets doen tijdens vakantie 1 AMSTERDAM - Bij jongerenreizen wordt vaak het beeld opgeroepen van funvakanties op massabestemmingen zoals Chersonissos of Lloret de Mar. Natuurlijk zijn

Nadere informatie

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan

Noem de letters H t/m J en zeg welke oceaan het is. H = de Grote Oceaan (Stille Oceaan), I = de Atlantische Oceaan, J = de Indische Oceaan Thuistopo. Noem de letters A t/m G en zeg welk werelddeel het is. A = Noord-Amerika, B = Europa, C = Azië, D = Zuid-Amerika, E = Afrika, F = Australië, G = Zuidpool/Antarctica Noem de letters H t/m J en

Nadere informatie

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant Vragenlijst in te vullen en op te sturen voor de meeloopochtend, KABK afdeling fotografie Questionnaire to be filled in and send in before the introduction morning, KABK department of Photography Stuur

Nadere informatie

Registratie- en activeringsproces voor de Factuurstatus Service NL 1 Registration and activation process for the Invoice Status Service EN 11

Registratie- en activeringsproces voor de Factuurstatus Service NL 1 Registration and activation process for the Invoice Status Service EN 11 QUICK GUIDE B Registratie- en activeringsproces voor de Factuurstatus Service NL 1 Registration and activation process for the Invoice Status Service EN 11 Version 0.14 (July 2015) Per May 2014 OB10 has

Nadere informatie

OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008

OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008 OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008 Instructie Met als doel het studiecurriculum te verbeteren of verduidelijken heeft de faculteit FEB besloten tot aanpassingen in enkele programma s die nu van

Nadere informatie

TRIP SUMMARY AND RECEIPT

TRIP SUMMARY AND RECEIPT TRIP SUMMARY AND RECEIPT Confirmation number:kl H4PXSD E-ticket issue date:03mar Issued by:nl KLM NETHERLANDS Be sure to take the Trip Summary And Receipt with you. Some airports require a Trip Summary

Nadere informatie

Free Electives (15 ects)

Free Electives (15 ects) Free Electives (15 ects) Information about the Master RE&H (and the free electives) can be found at the following page: http://www.bk.tudelft.nl/en/about-faculty/departments/real-estate-and-housing/education/masterreh/free-electives/

Nadere informatie

Sandhya. Reizen. uw vakantie begint bij Sandhya Reizen. sinds 1993

Sandhya. Reizen. uw vakantie begint bij Sandhya Reizen. sinds 1993 Sandhya Reizen uw vakantie begint bij Sandhya Reizen sinds 1993 Programmaboekje 2016 DUITSLAND - Berlijn Bestemming 4 Daagse busreis naar Berlijn Vertrekdatum: 26 Mei, 14, 22 Juli 2016, 12 Augustus 2016

Nadere informatie

Volg nu een korte taalcursus voor je volgende reis

Volg nu een korte taalcursus voor je volgende reis nieuwe lessenreeksen februari-juni 2013 11 talen Volg nu een korte taalcursus voor je volgende reis Stedelijk Onderwijs Korte lessenreeks: Welkom Arabisch Chinees Duits Grieks Italiaans Pools Portugees

Nadere informatie

Memo Academic Skills; the basis for better writers

Memo Academic Skills; the basis for better writers Memo Academic Skills; the basis for better writers With the rise of broader bachelor degrees and the University College, Dutch universities are paying more attention to essays and other written assignments.

Nadere informatie

Prijslijst Taalreizen Engels - Amerika - 2011

Prijslijst Taalreizen Engels - Amerika - 2011 Prijslijst Taalreizen Engels - Amerika - 2011 Boston Cursus 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken 7 weken 8 weken 9 weken 10 weken Extra week Standaard - 20 L/W x 685 922 1,159 1,371 1,597 1,776

Nadere informatie

Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN)

Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN) Leeftijdcheck (NL) Age Check (EN) [Type text] NL: Verkoopt u producten die niet aan jonge bezoekers verkocht mogen worden of heeft uw webwinkel andere (wettige) toelatingscriteria? De Webshophelpers.nl

Nadere informatie

Therapiestudio. Therapiestudio

Therapiestudio. Therapiestudio VortexHealing Holland Schedule 2015-2016 Please regularly check www.vortexhealing.org or www.vortexnederland.nl for updates Teacher: Anthony Gorman [anthony-vortex@vortexhealing.org] except for where noted

Nadere informatie

PROJECT INFORMATION Building De Meerlanden Nieuweweg 65 in Hoofddorp

PROJECT INFORMATION Building De Meerlanden Nieuweweg 65 in Hoofddorp BT Makelaars Aalsmeerderweg 606 Rozenburg Schiphol Postbus 3109 2130 KC Hoofddorp Telefoon 020-3 166 166 Fax 020-3 166 160 Email: info@btmakelaars.nl Website : www.btmakelaars.nl PROJECT INFORMATION Building

Nadere informatie

HBFF Training & Consultancy

HBFF Training & Consultancy HBFF Training & Consultancy Business English, level A Business English, Level B Business English, Level C Business Writing Skills One-to-one trainings GENERAL COURSES HBFF Training & Consultancy Verwersstraat

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

.nl MALTA CHINA CANADA IERLAND ENGELAND AUSTRALIË NIEUW-ZEELAND. S p e c i a l i s t i n b u i t e n l a n d s e s t a g e s

.nl MALTA CHINA CANADA IERLAND ENGELAND AUSTRALIË NIEUW-ZEELAND. S p e c i a l i s t i n b u i t e n l a n d s e s t a g e s .nl S p e c i a l i s t i n b u i t e n l a n d s e s t a g e s MALTA CHINA CANADA IERLAND ENGELAND AUSTRALIË NIEUW-ZEELAND +31 (0) 76 8890790 www.stagehuis.nl 1 7 2 1 3 4 5 6 1. Engeland 2. Ierland 3.

Nadere informatie

2 Are you insured elsewhere against this damage or loss? o yes o no If so, Company:

2 Are you insured elsewhere against this damage or loss? o yes o no If so, Company: GENERAL CLAIM FORM ACE European Group Limited, attn. Claims Department, PO Box 8664, 3009 AR Rotterdam. Tel. +31 010 289 4150 Email: beneluxclaims@acegroup.com Important: - fill in all applicable questions

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27520 28 augustus 2015 Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 25 augustus 2015, nr. DCV/RL-0657/2015, tot

Nadere informatie

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet.

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. General: Please use the latest firmware for the router. The firmware is available on http://www.conceptronic.net! Use Firmware version

Nadere informatie

ART HISTORY. de negentiende eeuw. H5 Les1. Inleiding Ontstaan van de moderne samenleving

ART HISTORY. de negentiende eeuw. H5 Les1. Inleiding Ontstaan van de moderne samenleving ART HISTORY de negentiende eeuw H5 Les1. Inleiding Ontstaan van de moderne samenleving Tijdlijn Invloeden vanuit de achttiende eeuw: Neoclassicisme Opkomst van de burgerij Technische en wetenschappelijke

Nadere informatie

Beste Inbounds, There is a english version just below the page

Beste Inbounds, There is a english version just below the page Beste Inbounds, There is a english version just below the page De vakantie is alweer bijna voorbij en een nieuwe lichting exchangers is zojuist gearriveerd. Voor sommige is dit het begin van hun exchange

Nadere informatie

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum Ontpopping Veel deelnemende bezoekers zijn dit jaar nog maar één keer in het Van Abbemuseum geweest. De vragenlijst van deze mensen hangt Orgacom in een honingraatpatroon. Bezoekers die vaker komen worden

Nadere informatie

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Portugal, Lissabon Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Lissabon, de bruisende hoofdstad van Portugal waar historie, cultuur, zon en strand, eten en drinken hand in hand gaan. Als gevolg van de historische

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2005 Nr. 92

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2005 Nr. 92 19 (1953) Nr. 5 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2005 Nr. 92 A. TITEL Verdrag tussen de Regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de Regering van Ceylon * inzake luchtvaartdiensten

Nadere informatie

New York Marriott Marquis & The Westin Charlotte à 2.095,- per persoon Toeslag 1-persoonskamer à 925,-.

New York Marriott Marquis & The Westin Charlotte à 2.095,- per persoon Toeslag 1-persoonskamer à 925,-. INSCHRIJFFORMULIER / PRIJSOVERZICHT I. Reisarrangement Ondergetekende bevestigt hierbij de deelname van de volgende persoon/personen aan de groepsreis naar de National Funeral Directors Association (NFDA)

Nadere informatie

aan omdat je dan verzekerd bent van een plaats in de battle.

aan omdat je dan verzekerd bent van een plaats in de battle. DUTCH VERSION REGLEMENT BREAK A LEG 2016 HIPHOP CREW COMPETITION ZONDAG 21 FEBRUARI 2016 THEATER DE MEERVAART 11:00 22:00 UUR Lees het reglement zorgvuldig door! ALGEMENE REGELS: Deelname aan de Hip Hop

Nadere informatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie Spanje - Cadiz Cursus Standaard - 25 L/W 289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 HP 229 458 687 916 1,145 1,374 1,603 1,832 2,061 2,290 229 Gedeeld appartement - 1pk LG 110 220 330 440

Nadere informatie

&XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV

&XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV ! "$#&%'(#)% (*)+,,-/. 0,,, 1!$23 1 4(-650 7 1 3L[HO 6WXGHHU,WDOLDDQVLQ)LUHQ]H &XUVXVVHQRSPDDWYRRUEXLWHQODQGHUV &XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV Pixel is in een opleidings- en trainingscentrum in Firenze.

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

Hotel informatie Groningen

Hotel informatie Groningen Hotel informatie Groningen BUD GETT HOSTELS Bud Gett biedt kamers met gratis WiFi en ligt op slechts 500 meter van de Grote Markt in Groningen. De inrichting van dit budgethostel is geïnspireerd op Mondriaan.

Nadere informatie

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal V.U. : Michel Jadot NMBS Europe Hallepoortlaan 40 1060 Brussel Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal Ierland Grootbrittannië Spanje belgië frankrijk turkije van 01.01.2010 t/m 31.12.2010

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring!

Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring! Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring! Dialysevakanties & dialysecruises Agenda 1) Wie zijn wij? 2) Wat kunnen wij voor u betekenen? 3) Waarom uw dialysevakantie bij Santé Reizen

Nadere informatie

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014)

Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) Overzicht Regio waar regionalisering geheel doorgevoerd is (stand januari 2014) RSO NAC (Noord Amerika en Caribisch gebied) Washington Chicago C.G. Front office 2012 Mexico Front office 2012 Miami C.G.

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

S.M.A.R.T. update. Statistics. Market Analysis. Research. Trends.

S.M.A.R.T. update. Statistics. Market Analysis. Research. Trends. S.M.A.R.T. update Statistics. Market Analysis. Research. Trends. 35,0% 30,0% Ontwikkeling musea, attracties & schiphol 2012, 2013 tm ytd december 2014 2012 2013 2014 25,0% 20,0% 15,0% 10,0% 5,0% Nov Dec

Nadere informatie

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen

Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen. Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen Flanders Investment & Trade: uw partner voor internationaal ondernemen Karla Laheye, Adviseur Internationaal Ondernemen 12-05 - 000532 Flanders Investment & Trade Opgericht bij decreet van 7 mei 2004 (BS,

Nadere informatie

uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service

uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service Playa Montroig is de ideale bestemming voor mensen die comfort zoeken en de fijnste finesses weten te waarderen. In een lommerrijke omgeving met verzorgde

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

B4: Specific terms and conditions applicable Training services. B4: Specifieke voorwaarden van toepassing op Opleidingsdiensten

B4: Specific terms and conditions applicable Training services. B4: Specifieke voorwaarden van toepassing op Opleidingsdiensten B4: Specifieke voorwaarden van toepassing op Opleidingsdiensten Dit document vormt een onderdeel van A: Algemene voorwaarden Prowareness Group B.V. Prowareness Offshoring B.V. Prowareness Zuid West B.V.

Nadere informatie

WERELDREIZEN ROND DE WERELD WORLD TICKET CENTER

WERELDREIZEN ROND DE WERELD WORLD TICKET CENTER ROND DE WERELD Geachte heer/mevrouw, Om U te helpen bij het plannen van uw wereldreis, hebben wij voor U een folder samengesteld waarbij U de keuze heeft uit verschillende soorten rond de wereld tickets.

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 167 Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 Task clarity 1. I understand exactly what the task is 2. I understand exactly what is required of

Nadere informatie