Vraag Het blijkt dat ik mijn zonnebank(en) moet aanpassen. Hoe nu verder?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag Het blijkt dat ik mijn zonnebank(en) moet aanpassen. Hoe nu verder?"

Transcriptie

1 Informatie over zonnebanken van de Voedsel en Waren Autoriteit Bron: en antwoord Het blijkt dat ik mijn zonnebank(en) moet aanpassen. Hoe nu verder? Neem voor advies contact op met uw leverancier. Deze heeft in de meeste gevallen al een plan van aanpak gereed dat is afgestemd op het type apparaat dat u in bezit heeft. Als ik alleen lampen vervang in de zonnebank, voldoe ik dan aan de nieuwe regels? Dat is moeilijk te zeggen, omdat ieder product verschillend is. In veel gevallen zal alleen het vervangen van de lampen niet voldoende zijn. Raadpleeg daarom altijd uw leverancier. Zijn er hand-outs van de presentaties van het stakeholdersoverleg van 23 oktober 2007 beschikbaar? Ja, deze kunt u aanvragen via veiligondernemen@vwa.nl. Wie controleert of iemand sproeten heeft? De studiohouder/-beheerder of andere verhuurder van zonnebanken tijdens het intakegesprek. Gelet op de verantwoordelijkheid van de aanbieder is het verstandig de resultaten van dit intakegesprek schriftelijk vast te leggen en de klant te laten ondertekenen. Als de gebruiker zich ouder voordoet dan hij/zij in werkelijkheid is, wie is dan verantwoordelijk? Het is uiteindelijk aan de rechter om te bepalen wie verantwoordelijk is. Het ligt voor de hand dat de rechter bij de studiohouder/-beheerder of andere verhuurder van zonnebanken toetst wat hij/zij heeft gedaan om de klant duidelijk te maken dat gebruikmaken van zonneapparatuur door personen onder de 18 jaar niet is toegestaan. Wat is de status van het apparatenpaspoort? Het apparatenpaspoort is een initiatief van de branchevereniging. Het is dus geen wettelijk document. Een geldig en juist toegepast paspoort kan bij de controle door de VWA wel helpen bij het aantonen dat een apparaat voldoet aan de eisen..

2 Is de cabineposter een poster/label dat op het toestel moet zijn aangebracht? Voor zonnestudio s of vergelijkbare gelegenheden geldt dat de informatie zowel op het toestel te zien is als bijvoorbeeld op een duurzaam en leesbaar bord dichtbij het uv-toestel. Uitgangspunt is dat de informatie voor de gebruiker onder alle omstandigheden goed leesbaar is. Draagt de fabrikant zorg voor de cabineposter of is dit de verantwoordelijkheid van de studiohouder/-beheerder of andere verhuurder van zonnebanken? Dit is de verantwoordelijkheid van de studiohouder/-beheerder of andere verhuurder van zonnebanken. Natuurlijk kunt u de fabrikant wel om advies vragen. Als er beschermbrillen worden verstrekt in een zonnecentrum, wordt er dan ook op hygiëne gecontroleerd? Gecontroleerd wordt of er een infectiepreventiebeleid aanwezig is en of en hoe vaak de zonnebank wordt gedesinfecteerd. Is het de taak van de branchevereniging om de leden (ondernemers) te informeren? In principe niet. Het is de primaire verantwoordelijkheid van de ondernemers zich op de hoogte te houden van de regelgeving en eventuele wijzigingen. De branchevereniging kan hierin wel een ondersteunende rol spelen. In welk opzicht verschillen de inspecties bij bedrijven die apparaten direct aan de consument leveren, en bij verhuurders zoals zonnestudio s? Tijdens inspecties bij studiohouder/-beheerder of andere verhuurder van zonnebanken wordt bijvoorbeeld aanvullend gecontroleerd op: de bekwaamheid van de verhuurder; het houden van een intakegesprek waarbij onder andere schriftelijk wordt vastgelegd: o huidtype van de klant; o bestralingsschema; o leeftijd van de klant de hygiëne; verstrekking van deugdelijke UV-brillen; bestralingsschema; juiste en volledige informatie aan de klant; klachtenregistratie.

3 Hoe zit het met de aangescherpte wetgeving over uv-straling in de landen rondom Nederland? België heeft een Koninklijk Besluit voor zonnebanken (mogelijk verschijnt een gewijzigde versie). Nederland en België hebben ongeveer dezelfde planning en strategie en informeren elkaar regelmatig over de stand van zaken. Duitsland heeft verschillende deelstaten met een eigen regering waardoor de controle op een andere manier is ingericht. Kan de VWA de irradiantie (instralingsdichtheid: 0,3 W/m2) meten? Op dit moment nog niet. Een keuze voor geschikte apparatuur moet nog worden gemaakt. Het is echter niet aan de VWA om aan te tonen dat de zonneapparatuur voldoet aan deze eis. De fabrikanten/importeurs moeten dit kunnen aantonen. De VWA zal pas gaan meten bij een vermoeden van overtreding. Wat is de mening van de lampenfabrikanten over de aangescherpte wetgeving? De VWA heeft gesproken met een vertegenwoordiging van de lampenfabrikanten. Echter, producenten en importeurs zijn samen met lampenfabrikanten het best in staat om de aanpassingen aan de door hen geleverde apparaten te ontwikkelen. De lampenfabrikanten werken aan een systeem dat producenten en eigenaren van zonnebanken kan helpen de juiste lampen te kiezen. Binnenkort wordt hierover meer bekend. Hoe zit het met de zonnestudio s die de zonnebanken al hebben aangepast? Of een ondernemer eventuele aanpassingen op een juiste manier heeft doorgevoerd is zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat geldt ook voor het blijven voldoen aan de eisen. Gelden de gewijzigde eisen ook voor gesloten instellingen? Ja, deze vallen onder de dienstverlening omdat consumenten gebruikmaken van de faciliteiten binnen deze instellingen. Controleert de VWA ook bij consumenten thuis? Nee, behalve als er consumentenklachten zijn over de veiligheid van het product. Wat is het nut van deze actie? Zonnestudio s doen het toch niet slecht?

4 Het gaat om de bescherming van de consument op basis van het laatste wetenschappelijk inzicht om nu en in de toekomst huidverbranding en huidkanker te voorkomen. Er is sprake van verantwoord gebruik als op een juiste wijze gebruik wordt gemaakt van de apparatuur en als de zonnestudio s de eisen volgen. Is Nederland verplicht de regels van Brussel op te volgen? Nederland heeft de aanbevelingen van de Europese Commissie die zijn gebaseerd op het SCCP rapport overgenomen. Sinds welke datum moet zonneapparatuur voldoen aan de nieuwe eisen? 23 juli 2007 Waarom wordt een overgangstermijn gehanteerd voor het moeten voldoen aan de nieuwe eisen? De VWA gaat ervan uit dat een deel van de verhuurders niet of slecht op de hoogte was van de gewijzigde eisen. Ook heeft de industrie aangegeven dat enige tijd nodig is om over voldoende componenten te beschikken om alle apparatuur aan te kunnen passen. Tijdens de informatieve periode worden deze bedrijven nog in de gelegenheid gesteld zo spoedig mogelijk hun zaak op orde te brengen. Wat gaat de VWA doen als blijkt dat in augustus 2008 de zonneapparatuur voldoet aan de nieuwe eisen? Als na evaluatie blijkt dat het merendeel van de verhandelaren en verhuurders voldoet aan de eisen dan vermindert de VWA de inspecties. Alleen bij die verhandelaren en verhuurders waarvan bekend is dat zij zonnebanken en producten bezitten die niet aan de nieuwe regels voldoen, wordt dan streng opgetreden. Wat gaat de VWA doen als blijkt dat de markt over een paar jaar inzakt, met andere woorden; zonneapparatuur voldoet niet aan de nieuwe eisen? Verondersteld wordt dat alle verhandelaren en verhuurders dan bekend zijn met de eisen. Afhankelijk van de marktsituatie zal de VWA de inspecties opvoeren. Er wordt direct streng opgetreden als verhandelaren en verhuurders zonnebanken en producten bezitten die dan niet aan de regels voldoen.,

5 Veel zonneapparatuur heeft geïntegreerde gezichtsbruiners die een veel hogere irradiantie (instralingsdichtheid) dan 0,3 W/m2 afgeven. Is dit ook niet meer toegestaan? Nee, dat is ook niet meer toegestaan. Ongeacht het type bruiner mag de irradiantie de grens van 0,3 W/m2 niet overschrijden. In Duitsland worden verhuurders niet gecontroleerd omdat brancheverenigingen zelf controles uitvoeren. Kan dit in Nederland ook? Als er zo n initiatief genomen wordt wil de VWA daar serieus over meedenken. Er moet dan bijvoorbeeld wel voldoende vertrouwen zijn dat de controles goed worden uitgevoerd en dat overtreders de maatregelen opgelegd door de brancheverenigingen ook opvolgen (zelfcertificering). Dit moet wel aantoonbaar gemaakt kunnen worden. Wat kunt u doen om risico s zoveel mogelijk te beperken? De nieuwe regels stellen onder andere een maximum aan de straling van zonnebanken. De regels gelden voor iedere fabrikant en importeur van zonnebanken. Ook verhuurders van zonnebanken, zoals zonnestudio s, zwembaden en wellness-centra moeten voldoen aan de nieuwe regels. U dient als ondernemer na te gaan of de verhandelde zonnebanken moeten worden aangepast, zodat ze aan de nieuwe regels voldoen. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw toeleverancier of de importeur of fabrikant. Zij kunnen nagaan óf en zo ja welke aanpassingen nodig zijn voor uw specifieke zonnebank. Achtergrondinformatie Het gebruik van zonneapparatuur is voor veel mensen een welkome aanvulling op de echte zon. Gebruikers van zonneapparatuur stellen zich hiermee wel vrijwillig bloot aan de risico's die UV-straling met zich meebrengt. Teveel UV-straling kan de huid verbranden en op langere termijn leiden tot huidkanker. In onze samenleving wordt steeds meer gebruik gemaakt van zonnebanken. Hiermee neemt de bezorgdheid over de gezondheidsrisico s toe. Extra reden om de huidige zonnebanken nader te onderzoeken, onder andere op het gebied van UV-straling. De Europese Commissie heeft de wetgeving over UV-straling aangescherpt door onder andere op basis van het advies van het Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) de toegestane straling van zonnebanken te verlagen. De nieuwe eisen gelden sinds 23 juli 2007 en zijn van toepassing op nieuwe zonneapparaten en apparaten die in zonnestudio s en dergelijke worden gebruikt. De eisen zijn niet van toepassing op zonneapparaten die reeds in het bezit zijn van consumenten. Uw veilige producten: wat doet de VWA? Een van de kerntaken van de VWA is toezicht houden. Medewerkers van de VWA controleren daarvoor of bedrijven en instellingen zich houden aan geldende wetten en regels. Ook is de VWA verplicht informatie over onveilige producten openbaar te maken. Dit gebeurt wanneer het om de consument te beschermen noodzakelijk is te waarschuwen voor de risico s van een bepaald product. Een eventuele publiekswaarschuwing of terughaalactie die u als bedrijf publiceert de VWA daarom op deze website.

6 Bij tekortkomingen zijn verschillende maatregelen mogelijk om te voorkomen dat deze producten worden verhandeld of gebruikt, namelijk: een schriftelijke waarschuwing; een proces-verbaal; een boete. In het uiterste geval kan het product: In beslag worden genomen; Buiten werking worden gesteld; Verplicht worden teruggehaald (recall). Waarschuw in dat geval ook consumenten voor het onveilige product (publiekswaarschuwing). Handhavingsactiviteiten van de VWA De VWA informeert branchevertegenwoordigers van ondernemers die handelen in zonneapparatuur over de nieuwe eisen die aan zonneapparaten gesteld zijn. Daarna start de VWA in november 2007 met inspecties bij importeurs en fabrikanten van zonnebanken. Deze acties lopen door in Ook een aantal zonnestudio s kan vanaf die periode rekenen op bezoek van een controleur van de VWA. De VWA let bij deze controles op de beschikbaarheid van meetgegevens waaruit blijkt dat de straling binnen de marge van 0,3 W/m2 blijft. Ook wordt gelet op de beschikbaarheid van instructies bij de zonnebank voor de consument. Mogelijk voldoet uw zonnebank bij deze eerste inspectie niet aan de nieuwe regels. Kom dan snel in actie om de zaak in orde te brengen want vanaf oktober 2008 start de VWA weer controles op zonneapparatuur. Tegen verhandelaren en verhuurders van zonnebanken die dan nog producten bezitten die niet aan de nieuwe regels voldoen, wordt dan streng opgetreden.

Zonnebanken (rapportage eerste fase t/m derde fase tot november 2009)

Zonnebanken (rapportage eerste fase t/m derde fase tot november 2009) Zonnebanken (rapportage eerste fase t/m derde fase tot november 2009) Factsheet Voedsel en Waren Autoriteit Afdeling Signalering en Ontwikkeling Regio Zuidwest (Deel)projectnummer: ZW07221n / ZW08221b

Nadere informatie

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor distributeurs (handelaren) van chemische stoffen, preparaten en/of stoffen in voorwerpen

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor distributeurs (handelaren) van chemische stoffen, preparaten en/of stoffen in voorwerpen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor distributeurs (handelaren) van chemische stoffen, preparaten en/of stoffen in voorwerpen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten. Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten. Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen Versie van 20 februari 2008 1 Samenvatting van de wijzigingen van

Nadere informatie

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor producenten van chemische preparaten en/of stoffen in voorwerpen

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor producenten van chemische preparaten en/of stoffen in voorwerpen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor producenten van chemische preparaten en/of stoffen in voorwerpen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor producenten van

Nadere informatie

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor fabrikanten (producenten) en importeurs van chemische stoffen

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor fabrikanten (producenten) en importeurs van chemische stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor fabrikanten (producenten) en importeurs van chemische stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor fabrikanten (producenten)

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid. Exploitatie van zonnecentra

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid. Exploitatie van zonnecentra Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid Exploitatie van zonnecentra versie 01-03-2017 Referenties: Koninklijk besluit houdende voorwaarden betreffende de exploitatie

Nadere informatie

Melden en Traceren van onveilige diervoeders

Melden en Traceren van onveilige diervoeders Melden en Traceren van onveilige diervoeders informatieblad 70 / 3 januari 2005 Wat verandert er in 2005? Vanaf 1 januari 2005 is de Algemene Levensmiddelen Verordening (General Food Law) van kracht. Daarmee

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid. Exploitatie van zonnecentra

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid. Exploitatie van zonnecentra Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid Exploitatie van zonnecentra versie 01-12-2010 Referenties: Koninklijk besluit houdende voorwaarden betreffende de exploitatie van

Nadere informatie

Celsius Temperatuursnormen vlees tijdens vervoer

Celsius Temperatuursnormen vlees tijdens vervoer Celsius Temperatuursnormen vlees tijdens vervoer Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Celsius Temperatuursnormen vlees tijdens vervoer Datum: September 2008 Versie: extern Auteur: AID Communicatie

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Inspectieresultaten 2010 31 augustus 2011 Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein - Inspectieresultaten 2010 31 augustus 2011 Colofon Projectnaam

Nadere informatie

Melkpoeder, feed or food?

Melkpoeder, feed or food? . Melkpoeder, feed or food? Voedsel en Waren Autoriteit Afdeling Signalering VP Project nr: OT03H035 december 2004 OT03H035 18-1-2004 pagina 1 van 5 INHOUD INHOUD... 2 SAMENVATTING... 3 SUMMARY... 3 1

Nadere informatie

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, code IB02-SPEC37 versie 05 Inwerkingtreding: 15 februari 2017 pag. 1 van 6 De Minister van Versie Datum vaststelling Volksgezondheid, Welzijn en Sport/ De Nederlandse Voedsel en Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

Speeltoestellen in de Kinderopvang

Speeltoestellen in de Kinderopvang Speeltoestellen in de Kinderopvang Een onderzoek naar het veiligheidsniveau van speeltoestellen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Auteur: ir. L. Lammers Senior Veiligheids- en trendonderzoeker

Nadere informatie

Melden en Traceren van onveilige levensmiddelen

Melden en Traceren van onveilige levensmiddelen Melden en Traceren van onveilige levensmiddelen informatieblad 69 / 29 juni 2005 Wat verandert er in 2005? Vanaf 1 januari 2005 is de Algemene Levensmiddelen Verordening (General Food Law) van kracht.

Nadere informatie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit R. Nieuwenhuijs Divisie Consument & Veiligheid inspecteur-generaal & plv. inspecteur-generaal Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit 2 1 Wat valt daar allemaal onder? 3 Zwijndrecht Laboratorium mechanische

Nadere informatie

Toezicht kermisattracties

Toezicht kermisattracties Toezicht kermisattracties Inspectieresultaten van 2016 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van de veiligheidsregels door kermisexploitanten. Deze controles zijn

Nadere informatie

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor professionele gebruikers van stoffen

REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen. Informatie voor professionele gebruikers van stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor professionele gebruikers van stoffen REACH: Nieuwe regels voor chemische stoffen Informatie voor professionele gebruikers van stoffen 02 Wat

Nadere informatie

Veilig en gezond werken met persoonlijke beschermingsmiddelen

Veilig en gezond werken met persoonlijke beschermingsmiddelen Veilig en gezond werken met persoonlijke beschermingsmiddelen Resultaten expertmeeting 21 november 2013 De naam van het ministerie naam van een directie/afdeling postadres telefoonnummer Een publicatiedatum

Nadere informatie

Waterglijbanen. Zie voor meer informatie over speeltoestellen ook naar de informatie over Speeltoestellen.

Waterglijbanen. Zie voor meer informatie over speeltoestellen ook naar de informatie over Speeltoestellen. Waterglijbanen informatieblad 38 / 4 september 2006 WAS: Warenwetbesluit attractie-en speeltoestellen Iedereen die in Nederland waterglijbanen fabriceert, importeert, verhandelt of beheert heeft te maken

Nadere informatie

Etikettering van zoethoutbevattende levensmiddelen

Etikettering van zoethoutbevattende levensmiddelen Etikettering van zoethoutbevattende levensmiddelen Factsheet Voedsel en Waren Autoriteit Augustus 2008 Projectnummer: ZD07 1227 Warenklachtenlijn VWA: (0800) 0488 E-mail: info@vwa.nl Internet: www.vwa.nl

Nadere informatie

Reglementering veiligheid van speelterreinen

Reglementering veiligheid van speelterreinen Reglementering veiligheid van speelterreinen Gent, 19 april 2017 Toon Goossens Dienst Controle Veiligheid Noord Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid http://economie.fgov.be Inhoud Enkele foto s Inleiding

Nadere informatie

Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen

Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Werkingscriteria en modaliteiten van de controle op de werking van tussenkomende organismen Versie 30/05/07 Referenties :

Nadere informatie

Landelijk toezicht op kinderopvang in 2008

Landelijk toezicht op kinderopvang in 2008 Landelijk toezicht op kinderopvang in 2008 Landelijk toezicht op kinderopvang in 2008 In Nederland gelden hoge eisen voor kinderopvang. We willen dat kinderen gezond en veilig kunnen leren, spelen, slapen

Nadere informatie

Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders. 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen?

Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders. 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen? GOCARTS: VRAGEN EN ANTWOORDEN Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen? Gocarts moeten voldoen aan de wet van 9 februari 1994 betreffende

Nadere informatie

Inleiding. Federatie Belgische Solariums

Inleiding. Federatie Belgische Solariums Federatie Belgische Solariums Een woordje uitleg Inleiding De zonnebanksector ligt reeds meerdere jaren onder vuur en is het mikpunt van soms echt wel misplaatste aanvallen Het is spijtig genoeg een feit

Nadere informatie

Inspectieresultaten Rookvrije Horeca; juli t/m november 2008

Inspectieresultaten Rookvrije Horeca; juli t/m november 2008 Inspectieresultaten Rookvrije Horeca; juli t/m ember 2008 Inleiding Sinds 1 januari 2004 moet iedere werkgever een rookvrije werkplek garanderen voor zijn medewerkers. Voor de voor publiek bestemde horecadelen

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein

Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein Inspectiebevindingen 2007 en 2008 Fact sheet Voedsel en Waren Autoriteit Afdeling Signalering en Ontwikkeling Regio Zuidwest Maart 2009 (Deel)projectnummer:

Nadere informatie

Het nieuwe controlebeleid

Het nieuwe controlebeleid Het nieuwe controlebeleid van de NVWA: Van theorie naar praktijk Gert-Jan Hemmers Nationaal Congres Veilig Voedsel, 8 februari 2018 Het nieuwe interventiebeleid Doel van het nieuwe interventiebeleid: (per

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die DRVsoft it Totaal, hierna te noemen IT Totaal, gevestigd te Zoetermeer, ingeschreven

Nadere informatie

Toezicht op autorisatie

Toezicht op autorisatie Toezicht op autorisatie Monique Waegemaekers Inspectie SZW Hoe het werkt bij Inspectie-SZW Reactief werk Inspecties nav klachten/meldingen die binnenkomen moet vermoeden zijn van ernstige overtreding melding

Nadere informatie

Inspectierapport Almere.Thuis.nl (BSO) Ambachtsmark EG ALMERE Registratienummer

Inspectierapport Almere.Thuis.nl (BSO) Ambachtsmark EG ALMERE Registratienummer Inspectierapport Almere.Thuis.nl (BSO) Ambachtsmark 80 82 1355EG ALMERE Registratienummer 228322479 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 25-04-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

Speelgoed met magneten : verkenning 2008

Speelgoed met magneten : verkenning 2008 Speelgoed met magneten : verkenning 2008 Factsheet Voedsel en Waren Autoriteit (Deel)projectnummer: zw08221e Toezichtarrangement 22: Producten voorzien van CE markering Warenklachtenlijn VWA: (0800) 0488

Nadere informatie

versie: januari 2018 Voor de digitale economie 1.

versie: januari 2018 Voor de digitale economie 1. versie: januari 2018 Vormt samen met het Data Pro Statement de verwerkersovereenkomst en is een bijlage bij de Overeenkomst en de daarbij behorende bijlagen zoals toepasselijke algemene voorwaarden ARTIKEL

Nadere informatie

1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL

1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL 1 Logboek speeltoestel LOGBOEK SPEELTOESTEL 3Logboek speeltoestel Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 5 2 Eigenaar en beheerder 7 3 Identificatie speeltoestel 9 4 Fabrikant, importeur en installateur 11

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA s-gravenhage

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA s-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Wat betekent EU-GHS voor u?

Wat betekent EU-GHS voor u? Rijksoverheid Wat betekent EU-GHS voor u? Professionele gebruikers EU-GHS bevat voor u geen directe verplichtingen. Het is wel belangrijk dat u vaststelt wat de consequenties van de nieuwe wetgeving voor

Nadere informatie

Wat betekent EU-GHS voor u?

Wat betekent EU-GHS voor u? Rijksoverheid Wat betekent EU-GHS voor u? Industriële gebruikers EU-GHS bevat voor u geen directe verplichtingen. Het is wel belangrijk dat u vaststelt wat de consequenties van de nieuwe wetgeving voor

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: 120626 440 23 24 25 Belangrijke informatie: r Sluit het toestel enkel aan op een elektrische stroom met een netspanning van 230V~. r Zorg ervoor dat het luchtuitlaatrooster aan de achterkant niet verstopt

Nadere informatie

Wat moet je weten over veiligheid op groene, avontuurlijke speelplaatsen?

Wat moet je weten over veiligheid op groene, avontuurlijke speelplaatsen? Keuzesessie: Veiligheid en risico's Interactieve workshop Wat moet je weten over veiligheid op groene, avontuurlijke speelplaatsen? Wat zegt de wet en hoe bieden we kinderen op een verstandige manier toch

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

Het nieuwe stelsel van wettelijke arbo-certificaten

Het nieuwe stelsel van wettelijke arbo-certificaten Het nieuwe stelsel van wettelijke arbo-certificaten Certificatie bij arbeidsomstandigheden valt of staat bij heldere eisen en controle Liften, drukvaten, houtbewerkingmachines en drukvaten zijn gevaarlijke

Nadere informatie

Inspectiestrategie. en procedure voor de inbeslagname van dieren. Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA

Inspectiestrategie. en procedure voor de inbeslagname van dieren. Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA Inspectiestrategie van LB en procedure voor de inbeslagname van dieren Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA 1. Inspectiestrategie van LB 1.1. Context 1.2. Wettelijke bepalingen 1.3.

Nadere informatie

Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit

Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit Advies van de directeur bureau Risicobeoordeling Aan de inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit onderwerp Geactualiseerde advies inzake zonnebanken en zonlicht Samenvatting Ten behoeve van

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Dikkers (PvdA) over de verkoop van bedorven slavinken (2015Z03397).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Dikkers (PvdA) over de verkoop van bedorven slavinken (2015Z03397). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice

Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice Wie is Den Heijer Administratieservice: Den Heijer Administratieservice is een eenmanszaak, gevestigd te Den Haag, aan de Zichtenburglaan 31, Unit 2.07

Nadere informatie

L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE

L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 6 mei 2008 inzake de externe kwaliteitsborging voor wettelijke auditors en auditkantoren die

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST Administratiekantoor M. Snippe BV

VERWERKERSOVEREENKOMST Administratiekantoor M. Snippe BV VERWERKERSOVEREENKOMST Administratiekantoor M. Snippe BV versie 1 mei 2018 Deze Verwerkersovereenkomst maakt deel uit van de algemene voorwaarden van Administratiekantoor M. Snippe BV en is van toepassing

Nadere informatie

Convenant horizontaal toezicht. tussen het Productschap Akkerbouw (systeemeigenaar RiskPlaza) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Convenant horizontaal toezicht. tussen het Productschap Akkerbouw (systeemeigenaar RiskPlaza) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Nederlandse VoedseI- en WareniDltmiteil: ~iuilemidafiisdlfltltrn, lji:ndfloui.r mhmlll'llri! RISK PLA ZA Convenant horizontaal toezicht tussen het Productschap Akkerbouw (systeemeigenaar RiskPlaza) en

Nadere informatie

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM?

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM? Informatie over de Autoriteit Financiële Markten Een kennismaking Wat doet de AFM? Wie is de AFM? AFM is de afkorting voor Autoriteit Financiële Markten. De AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële

Nadere informatie

Privacyverklaring Kasto Administraties en Advies

Privacyverklaring Kasto Administraties en Advies Privacyverklaring Kasto Administraties en Advies Wie is Kasto Administraties en Advies.? Kasto Administraties en Advies is de handelsnaam van de eenmanszaak van K.J.E. Storms, gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

Wat betekent EU-GHS voor u?

Wat betekent EU-GHS voor u? Rijksoverheid Wat betekent EU-GHS voor u? Distributeurs U moet een stof of mengsel dat als gevaarlijk is ingedeeld etiketteren en verpakken volgens de eisen van EU-GHS. Daarbij kunt u de indeling gebruiken

Nadere informatie

Verwerkingsovereenkomst

Verwerkingsovereenkomst Verwerkingsovereenkomst versie 1.01 1. Algemeen In deze verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de algemene voorwaarden van Ohneuz BV, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie

Factsheet Sportactie Leeftijdgrenzen Alcohol 2010

Factsheet Sportactie Leeftijdgrenzen Alcohol 2010 Factsheet Sportactie Leeftijdgrenzen Alcohol 2010 Versie 3 Datum 17 juni 2011 Status definitief Colofon Project Sportactie Leeftijdsgrenzen Alcohol 2010 CE 10 1711 Contact Afdeling Toezichtvoorbereiding

Nadere informatie

Controlecampagne Speelgoed met magneten 2016

Controlecampagne Speelgoed met magneten 2016 Controlecampagne Speelgoed met magneten 2016 FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Ondernemingsnr.: 0314.595.348 http://economie.fgov.be Tel.: 0800 120 33 Vanuit

Nadere informatie

Wat betekent EU-GHS voor u?

Wat betekent EU-GHS voor u? Rijksoverheid Wat betekent EU-GHS voor u? Informatie voor professionele gebruikers EU-GHS bevat voor u geen directe verplichtingen. Het is wel belangrijk dat u vaststelt wat de consequenties van de nieuwe

Nadere informatie

Wat betekent EU-GHS voor u?

Wat betekent EU-GHS voor u? Rijksoverheid Wat betekent EU-GHS voor u? Informatie voor distributeurs U moet een stof of mengsel dat als gevaarlijk is ingedeeld etiketteren en verpakken volgens de eisen van EU-GHS. Daarbij kunt u de

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement Kwaliteitsdocument Privacy Statement Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?... 3 3. Persoonsgegevens... 3 Van wie verwerkt Elan persoonsgegevens?... 3 Wie is

Nadere informatie

Folder Standpunt Telemarketing in het kort

Folder Standpunt Telemarketing in het kort Folder Standpunt Telemarketing in het kort De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. Om consumenten te beschermen controleert

Nadere informatie

Hoe verwerken wij persoonsgegevens? Wij verwerken persoonsgegevens uitsluitend op de manier die wij met de klant hebben afgesproken in de

Hoe verwerken wij persoonsgegevens? Wij verwerken persoonsgegevens uitsluitend op de manier die wij met de klant hebben afgesproken in de Privacy verklaring Wie is Maartje Boekhoudster: Maartje Boekhoudster is een administratiekantoor, gevestigd te Capelle aan den IJssel, aan de Paulus Potterlaan 18 (2902 GP). Wie is de klant? De klant is

Nadere informatie

Open Data in België en Vlaanderen; Interessante complexiteit. Noël Van Herreweghe

Open Data in België en Vlaanderen; Interessante complexiteit. Noël Van Herreweghe Open Data in België en Vlaanderen; Interessante complexiteit Noël Van Herreweghe 1 Inhoud: 1.Open data in de Belgische en Vlaamse context 2. Hoe zien wij open data in Vlaanderen 3. Status open data in

Nadere informatie

IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 01,

IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 01, IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 01, 2017-05-11 1 Warenwet, Warenweting algemene WW art. 21b lid 1, jo. WW-ing apv, art. 2 Alle s Plicht voor handelaren

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Estate Internet, Besloten Vennootschap, gevestigd te Tilburg, kantoorhoudende te 5037 AC Tilburg aan de Sportweg 14, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Kruishoutem Markt 1 9770 Kruishoutem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ W65B-RMID /2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 02,

IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 02, IB02-SPEC45: Bijlage 2 Klasseindeling bewakingssystemen voor productie en beheer; versie 02, 2017-07-03 Bron 1 Warenwet, Warenweting algemene WW art. 21b lid 1, jo. WW-ing apv, art. 2 Alle s Plicht voor

Nadere informatie

VERWERKING EN AFVOEREN GEBREKSKAAS ACTIE MUIZENVAL II

VERWERKING EN AFVOEREN GEBREKSKAAS ACTIE MUIZENVAL II . VERWERKING EN AFVOEREN GEBREKSKAAS ACTIE MUIZENVAL II Voedsel en Waren Autoriteit Afdeling Signalering VP Project nr: OT04H010-1E September 2005 OT04H010-1E 15-12-2005 pagina 1 van 8 INHOUD SAMENVATTING...

Nadere informatie

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 Versie Datum De Staatssecretaris van Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Vaststelling Economische Zaken 02 05-09-2017 De

Nadere informatie

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG)

VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) 1. Algemeen In deze verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Verwerker, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum); Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 2 en artikel 5 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende bevolkingsonderzoek in het kader van ziektepreventie

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door New Chapter Kraamzorg afgesloten zorgovereenkomsten.

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door New Chapter Kraamzorg afgesloten zorgovereenkomsten. ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door New Chapter Kraamzorg afgesloten zorgovereenkomsten. 1 Definities Zorgverlener Zorgvrager de natuurlijke of rechtspersoon

Nadere informatie

Privacyverklaring Prisma Direct

Privacyverklaring Prisma Direct Privacyverklaring Prisma Direct Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten van Prisma Direct B.V. Prisma Direct wil diensten van hoge kwaliteit leveren. Respect voor uw privacy en een zorgvuldige

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EH Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is

Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is Huidige versie

Nadere informatie

Beleid inzake belangenconflicten

Beleid inzake belangenconflicten Beleid inzake belangenconflicten 2 Wat zijn belangenconflicten Bij het verrichten van beleggingsdiensten en activiteiten kunnen zich belangenconflicten voordoen tussen onder andere een financiële instelling

Nadere informatie

Veiligheid van speeltoestellen bij speeltuinverenigingen

Veiligheid van speeltoestellen bij speeltuinverenigingen Veiligheid van speeltoestellen bij speeltuinverenigingen Inspectieresultaten 2009 Factsheet 26 augustus 2010 Speeltoestellen bij speeltuinverenigingen - inspectieresultaten 2009 26 augustus 2010 Colofon

Nadere informatie

Vanaf wanneer geldt de Warmtewet? Per 1 januari 2014.

Vanaf wanneer geldt de Warmtewet? Per 1 januari 2014. Warmtewet Veel gestelde vragen Vanaf wanneer geldt de Warmtewet? Per 1 januari 2014. Wat is het doel van de warmtewet? In de warmtewet worden allerlei zaken rondom de warmtelevering geregeld waaronder

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 31 765 Kwaliteit van zorg Nr. 292 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Inleiding Het toezicht op en de handhaving van de Drank- Horecawet (DHW) is per 1 januari 2013 overgedragen aan de gemeente. Voorheen werd deze taak

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Referentie PCCB/S3/KVT/878741 Datum 16/08/2018

Nadere informatie

VERWERKERS- OVEREENKOMST <NAAM BEDRIJF> Bestaande uit: Deel 1. Data Pro Statement Deel 2. Standaardclausules voor verwerkingen. Versie <versie/datum>

VERWERKERS- OVEREENKOMST <NAAM BEDRIJF> Bestaande uit: Deel 1. Data Pro Statement Deel 2. Standaardclausules voor verwerkingen. Versie <versie/datum> VERWERKERS- OVEREENKOMST Bestaande uit: Deel 1. Data Pro Statement Deel 2. Standaardclausules voor verwerkingen Versie DEEL 1: DATA PRO STATEMENT Dit Data Pro Statement vormt

Nadere informatie

Cookie Compliance U PDATE O K TO BER 2014

Cookie Compliance U PDATE O K TO BER 2014 Cookie Compliance UPDATE OKTOBER 2014 Inhoud Hoofdstuk Pagina 1 Inleiding 3 2 Cookies 4 3 Data verzameld met cookies 6 4 Tot slot 7 5 Bijlage: Checklist 8 Cookie Compliance - Update oktober 2014 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 388 Besluit van 28 augustus 2008, houdende wijziging van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) teneinde regels te stellen over

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG

ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG ZORGOVEREENKOMST VOOR KRAAMZORG De ondergetekenden: 1., geboren op te wonende aan de, telefoonnummer hierna te noemen: de Zorgverlener ; en 2., geboren op te wonende aan de, telefoonnummer BSN-nummer hierna

Nadere informatie

Wettelijke verantwoordelijkheid. Nationaal Congres Veilig Voedsel Bernd van der Meulen

Wettelijke verantwoordelijkheid. Nationaal Congres Veilig Voedsel Bernd van der Meulen Wettelijke verantwoordelijkheid Nationaal Congres Veilig Voedsel Bernd van der Meulen Overzicht Wie ben ik? Wie bent u? Wie is verantwoordelijk? Tegenover wie? (nog iets over handhaving?) Q&A Bernd van

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Aanvullende afspraken in het kader van de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking in de EU. Deze verordening

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw

Nadere informatie

Lafe Admin is een eenmanszaak, gevestigd en kantoorhoudende te Vianen aan de Hagenweg 3c, postcode 4131 LX.

Lafe Admin is een eenmanszaak, gevestigd en kantoorhoudende te Vianen aan de Hagenweg 3c, postcode 4131 LX. Privacybeleid Wie is Lafe Admin? Lafe Admin is een eenmanszaak, gevestigd en kantoorhoudende te Vianen aan de Hagenweg 3c, postcode 4131 LX. Wie is de klant? De klant is diegene met wie Lafe Admin een

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 2194 Vragen van het lid

Nadere informatie

Inspectie naar de actualiteit van de KEW vergunningen

Inspectie naar de actualiteit van de KEW vergunningen Projectplan KEW 2007 Inspectie naar de actualiteit van de KEW vergunningen Arbeidsinspectie, Den Haag Projectnummer A823 Status projectplan Definitief Inspectieonderwerp Ioniserende straling AI-bedrijfstak

Nadere informatie

TOELICHTING SAMENWERKINGSPROTOCOL NZA - CONSUMENTENAUTORITEIT

TOELICHTING SAMENWERKINGSPROTOCOL NZA - CONSUMENTENAUTORITEIT TOELICHTING SAMENWERKINGSPROTOCOL NZA - CONSUMENTENAUTORITEIT Inleiding Op 29 december 2006 is de Wet handhaving consumentenbescherming (Whc) in werking getreden. De Whc implementeert verordening 2006/2004

Nadere informatie

Rapport Toezicht Energielabel NVWA. Productveiligheid NVWA

Rapport Toezicht Energielabel NVWA. Productveiligheid NVWA Rapport Toezicht Energielabel NVWA 2013-2014 Productveiligheid Divisie Consument & Veiligheid NVWA Mei 2015 Colofon Projectnaam Toezicht energie labeling consumenten producten Versienummer 1.0 Projectleiders

Nadere informatie

De verhouding tussen Richtlijn 2001/95/EG en de Verordening betreffende wederzijdse erkenning

De verhouding tussen Richtlijn 2001/95/EG en de Verordening betreffende wederzijdse erkenning EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL ONDERNEMINGEN EN INDUSTRIE Leidraad 1 Brussel, 1.2.2010 - De verhouding tussen Richtlijn 2001/95/EG en de Verordening betreffende wederzijdse erkenning 1. IEIDING

Nadere informatie

VR DOC.0164/2BIS

VR DOC.0164/2BIS VR 2019 0802 DOC.0164/2BIS VR 2019 0802 DOC.0164/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 februari 2016 betreffende de bescherming van dieren bij

Nadere informatie

Voorbeeld voor opbouw en inhoud van bedrijfsplan voor besloten clubs (minimale eisen), versie 8 juli 2013

Voorbeeld voor opbouw en inhoud van bedrijfsplan voor besloten clubs (minimale eisen), versie 8 juli 2013 Voorbeeld voor opbouw en inhoud van bedrijfsplan voor besloten clubs (minimale eisen), versie 8 juli 2013 1 van 6 Voorbeeld voor opbouw en inhoud van bedrijfsplan voor besloten clubs (minimale eisen),

Nadere informatie

Factsheet Toezicht kermisattracties

Factsheet Toezicht kermisattracties Factsheet Toezicht kermisattracties 2012-2013 Datum: 17 juli 2014 1 Colofon Projectnaam Toezicht Kermisattracties 2012-2013 Projectnummer P3NT12 (2012) en PDNT0000 (2013) Versienummer 8 juli 2014 Projectleiders

Nadere informatie

vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst. Deze voeren wij nauwgezet uit. In beide rollen zorgen we dat uw privacy zorgvuldig is beschermd.

vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst. Deze voeren wij nauwgezet uit. In beide rollen zorgen we dat uw privacy zorgvuldig is beschermd. 1. 2. Uw rechten 3. Hoe we omgaan met uw data 4. In het geval van een datalek 5. Termen en begrippen U vertrouwt ons uw betalings- en persoonsgegevens toe. We hechten veel waarde aan dat vertrouwen. Hier

Nadere informatie

Jaar: 2009 Nummer: 107 Besluit: B&W 24 november 2009 Gemeenteblad BELEIDSREGEL AANPAK ILLEGAAL PLAKKEN HELMOND 2009

Jaar: 2009 Nummer: 107 Besluit: B&W 24 november 2009 Gemeenteblad BELEIDSREGEL AANPAK ILLEGAAL PLAKKEN HELMOND 2009 Jaar: 2009 Nummer: 107 Besluit: B&W 24 november 2009 Gemeenteblad BELEIDSREGEL AANPAK ILLEGAAL PLAKKEN HELMOND 2009 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; besluit vast te stellen de Beleidsregel

Nadere informatie

Privacy Statement Forte Welzijn

Privacy Statement Forte Welzijn Privacy Statement 1 Privacy Statement Forte Welzijn Dit is het Privacy Statement van Forte Welzijn. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt

Nadere informatie