A) automatische controle van de verschillende onderdelen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A) automatische controle van de verschillende onderdelen:"

Transcriptie

1 1. Belangrijkste functies voerboot 1. Volledige digitale dubbelzijdige draadloze afstandsbediening. 2. De afstandsbediening met Lcd-scherm geeft de status van boot en zijn systemen weer. 3. De boot kan automatisch varen, met behulp van het geïntegreerde digitale kompas. 4. De boot is uitgerust met een GPS-systeem, u kunt 9 verschillende GPS-locaties instellen en opslaan, de boot kan automatisch naar deze locaties varen middels het geïntegreerde GPS-navigatiesysteem. 5. Informatie over de contouren van de bodem en vissen wordt weergegeven op het Lcd-scherm met behulp van het geïntegreerde sonarsysteem. 6. De barometer geeft de actuele luchtdruk aan. 7. Het opwaarderen van de software kan worden gerealiseerd middels de afstandsbediening, 8. Er zijn twee configuraties van de boot (A en B) (A: geïntegreerde digitale kompas + GPS, B: geïntegreerde digitale kompas + GPS + Sonar) 2. Operationele modi: Manual (handmatig varen) AUTO (automatisch varen) GPS (GPS genavigeerd varen) DEMO (demonstratie) De boot wordt bediend met de joystick (vooruit, achteruit, links, rechts, stoppen) Het elektronische kompas zal zich in stellen in de richting waar de boeg naar toe wijst en laat de boot automatisch in die richting varen. Als de joystick bediend wordt zal de boot in de handmatige modus terugkeren De boot zal automatisch tussen de vooraf ingestelde locaties varen als de GPSnavigatie is ingeschakeld Geeft een demonstratie van de boot mogelijkheden. 3. Instructies voor de bediening van de Afstandsbediening A) automatische controle van de verschillende onderdelen: Als de afstandsbediening wordt in geschakeld vraagt het scherm of u een controle nodig vindt. U kunt uit ja en nee kiezen. Ja heeft de voorkeur. Door op de start knop te drukken verschijnt er een automatische controle systeem die de boot en de afstandsbediening controleert. Een " " teken staat voor onderdelen zonder fouten " " staat voor onderdelen met fout, als dit klaar is drukt u op de start knop en het volgende menu verschijnt. Door op de aangegeven knoppen te drukken is er weer een of een x te zien. U controleert nu het tweede menu. Een aantal van deze functies worden automatisch gecontroleerd.

2 Opmerking: als de autocontrole niet gewenst is, kunt u dat uitschakelen door op de menuknop te drukken en: "Nee" te selecteren, de controle wordt dan overgeslagen en zal doorgaan met de kalibratie van de apparatuur. B) apparatuur kalibratie: Druk op de menu knop om met de kalibratie beginnen. Als het kalibreren niet nodig is, gelieve op de menu knop te drukken en nee te kiezen, Druk op de knop en voer het Kalibratieproces uit. Kalibratieproces: 1. Kalibratie van het middenpunt van joystick. 2. Kalibreren van het kompas in de afstandsbediening. 3. Kalibreren van het kompas in de boot. 1) Kalibratie van het middelpunt van de Joystick: Druk op de aan/uit knop om met de kalibratie te beginnen en gelieve niet te schudden met de afstandsbediening, de kalibratie verloopt verder automatisch. 2) Kalibreren van het kompas in de afstandsbediening: Beweeg de afstandsbediening in de vorm van een "8" en druk op de aan/uit knop en om de kalibratie uit te voeren. 3) Kalibreren van het kompas van de boot: Til de boot op en beweeg de boot op en neer, draai de boot drie maal met de klok mee rond, druk dan op de aan/uit knop, om de kalibratie uit te voeren.

3 4. Lcd-Display: Nr. Naam van het pictogram: Functie van het pictogram: 1 Antenne signaal. 2 De status van de accu in de boot. De sterkte van het antenne signaal tussen de boot en de afstandsbediening. Geeft de status van het energieniveau van de accu's in boot aan. Wanneer de accu s bijna leeg zijn, zal er een hoorbaar alarm klinken. 3 De status van de batterij in de afstandsbediening. Geeft de status van het energieniveau van de afstandsbediening aan. Wanneer de batterij bijna leeg is, zal er een hoorbaar alarm klinken. 4 De waterdiepte. Meet de actuele waterdiepte als de boot vaart. 5 De temperatuur. Meet de actuele temperatuur van het water. 6 Dieptebereik. Detecteert het Dieptebereik onder en om de booten zal automatisch schakelen tussen het bereik van 2, 3, 5, 10, 15, 20, 30 meter. 7 Indicatie die de grootte van de vis aangeeft. 8 De diepte waar op vissen zich bevinden. Groot, gemiddeld, klein. De diepte waar op U de vissen zult aan treffen. 9 Bodemreliëf. Geeft de contouren van de bodem aan. 10 Voor en achter lichten van de boot. 11 Voerbak los indicatie. Toont de voor en achter lichten op het pictogram, van de boot in de afstandsbediening. Als de lichten ingeschakeld zijn, zal het pictogram veranderen van zwart wit worden. Wanneer het aas wordt vrijgegeven en of de lijn wordt losgelaten, knipperen de lichten. Wanneer het pictogram van de voerbak van zwart naar wit gaat, betekent dit dat de voerbak zich opent.

4 12 Haak los indicatie. 13 Pijl van de vaar richting. Als het pictogram van de haak van zwart naar wit gaat, betekent dit dat de haak wordt gelost. Geeft de richting die de boot vaart aan, de pijl geeft de zelfde richting aan als de boeg van de boot. 14 Vaartijd. Geeft de werkelijke vaartijd aan. 15 Aantal GPS-satellieten. 16 Afstand tussen de boot en de afstandsbediening. Geeft het aantal ontvangen satellieten aan. De GPS-navigatie wordt nauwkeuriger als hij meer satellieten ontvangt. Geeft de hemelsbrede afstand tussen de boot en de afstandsbediening aan. 17 Menu van de GPS. In het menu van de GPS, U kunt U kiezen uit 9 gps bestemmingen. 18 GPS lengte en breedtegraad. 19 De actuele lengte- en breedtegraad. De coördinaten van het geselecteerde gps punt zullen in het menu worden opgeslagen en vast gezet. De actuele lengte- en breedtegraad van de boot wordt tijdens het varen aangegeven. 20 De actuele barometerstand. De actuele barometerstand wordt continu aangegeven. 21 Verandering van de luchtdruk. De verandering van de luchtdruk wordt aangegeven. 22 Verwachting van de luchtdruk. Dit wordt in een Grafiek van de afgelopen 12 uur aangegeven. 23 Het Gezicht betekend dat het de komende periode geschikt visweer zal zijn. Tussen 1002 ~ 1028hpa, is het goed vissen. Kleiner 1002hpa is het moeilijker om te vissen.

5 5. Knoppen op de afstandsbediening en functies: Nr. Naam knoppen: Functie van de kop: 1 Joystick. Handmatig varen en stoppen in alle richtingen 2 Haak los knop. Wordt aangegeven met een pictogram en geeft aan of de haak wel of niet gelost is. 3 Voerbak los knop. Wordt aangegeven met een pictogram of de kleppen open of dicht zijn. 4 5 Automatische demonstratie knop Automatisch varen (AUTO). Hiermee zal een demonstratie programma vertoond worden. De boot zal automatisch in de richting varen die de boeg aan geeft. 6 Licht knop Boot. Schakelt de lampjes op de voorzijde en achterzijde van de boot aan of uit. 7 Schakelaar (aan/uit) knop (menu item bevestiging). 8 Menu knop. 9 Menu knop LCDachtergrondverlichting knop en selectieknop (+). Alarm pieptonen eliminatie en selectieknop (-). 1. Houd de knop drie seconden ingedrukt om de afstandsbediening, aan of uit te zetten. 2. Druk op de knop om de autocontrole en de belangrijkste menu items te bevestigen Start het Hoofdmenu en selecteer opties in het menu, met de cursor navigeer je naar boven in het menu. Start het Hoofdmenu en selecteer opties in het menu, met de cursor navigeer je naar beneden in het menu. 1. Druk op de schakelaar voor het in- of uitschakelen van de achtergrondverlichting van de afstandsbediening. 2. Bij het gebruik van de MENU-functie, wordt deze knop gebruikt om de geselecteerde opties aan te zetten. 1. Er zal een hoorbaar alarm zijn in het geval van zwakke signalen tussen de boot en de afstandsbediening en als de accu spanning te laag is. Wanneer het alarm piept, drukt u op de knop om het alarm uit te zetten. 2. Bij het gebruik van de MENU-functie, wordt deze knop gebruikt om de geselecteerde functie uit te zetten.

6 6. Opties in het MENU en de bewerking instructies: A) Softwareversie: 5.0 B) MENU selecteren: druk op menu " " of " " om in het menu te komen, u kunt dan de opties selecteren. Wanneer de opties geselecteerd zijn, drukt u kort op (+ / -) om de opties in te stellen. Nadat de optie is ingesteld, drukt u op de aan/uitknop, dan wordt de optie automatisch opgeslagen. Herhaal dit voor elke menu functie die u veranderen wilt.

7 C) Menuopties: Opties in het hoofdmenu: Kalibreren joystick. Temperatuur. Submenu-opties: Het kalibreren van de joystick. DE AFSTANDSBEDIENING NIET SCHUDDEN! Druk op de aan/uit knop om de kalibratie te bevestigen. Selecteer /. De keuze met de aan/uit knop bevestigen. Afstand. Selecteer m/ft, "m" verwijst naar "meter, "ft" verwijst naar "voet". Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Fishfinder. De gevoeligheid van laag naar hoog door het selecteren van de C1, C2, C3. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Lcd-achtergrondverlichting. Boot accu. Taal. Pairing modus. Type boot. Niveau 1 ~ 4, donkerste op niveau 1 en helderste op niveau 4. De standaard fabrieksinstellingen is niveau 3. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Lithium of lood-zuur batterijen (Li/Q). Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Chinees ( 中文 ) / Engels, keuze met de aan/uit knop bevestigen. Koppeling tussen de afstandsbediening en de boot. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Bij mislukking de handelingen herhalen. A, B. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Herstellen van de fabrieksinstellingen. Menu verlaten. Fabrieksinstellingen herstellen. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Het MENU afsluiten. Keuze met de aan/uit knop bevestigen. Opmerking: wanneer u het type accu wijzigt, vergeet niet om het type batterij ook op de afstandsbediening te veranderen, anders zal er een storing optreden. 1) Als u van een lood-zuur accu overstapt naar een lithium-ion accu, zal de batterijcapaciteit op de afstandsbediening een volledig geladen accu tonen en is er geen akoestisch alarm, zelfs niet wanneer de batterij leeg is. 2) Als u van een lithium-ion accu overstapt naar een lood-zuur accu, zal de batterijcapaciteit op de afstandsbediening als leeg weergegeven worden en is er een hoorbaar alarm aanwezig, zelfs wanneer de batterijcapaciteit vol is.

8 7. Draadloos upgraden: A. Download de benodigde software op de computer. B. Schakel de boot en de afstandsbediening aan en sluit een USB data-kabel aan in de laadingang van de afstandsbediening en de USB poort van de computer. C. Download de software van de computer naar de afstandsbediening en upgrade daarna de CPU (control board) van de boot via de afstandsbediening. 8. Oplader: A) Boot, lood-zuur accu: 1) Verbind de oplader met de laad aansluiting van de boot: en plaats de adapter in een stopcontact. 2) De accu s buiten de boot laden: Neem de accu s uit de boot en sluit ze met de meegeleverde duo kabel aan op de boot lader, deze verbinden met een stopcontact. Altijd beide accu s gelijktijdig laden met de speciale kabel (de accu s zijn per stuk zes Volt en de lader is twaalf Volt) Opmerking: Als u lithium-ion accu s gebruikt, moeten deze ALTIJD OPGELADEN WORDEN BUITEN DE BOOT! B) Afstandsbediening oplader: De afstandsbediening oplader in de USB aansluiting op de afstandsbediening plaatsen, dan de adapter in het stopcontact plaatsen. C) Waarschuwingen voor batterijgebruik: De oplader van de boot kan alleen de twee accu s van de boot in de serie opladen (tegelijk met de speciale kabel, nooit apart van elkaar opladen!) en mag niet voor de afstandsbediening zijn batterij worden gebruikt. De laadtijd bedraagt minstens 9 uur. Vóór gebruik, de boot-accu s en de batterij van de afstandsbediening, volledig opladen, de laadtijd bedraagt minstens 9 uur. Laad de accu s van de boot altijd na gebruik op. Als dit niet gebeurd kan er schade aan de accu s optreden en zal de capaciteit van de accu s verminderen, hierdoor zal de vaartijd afnemen en de accu s zullen stuk gaan. Let op: accu s die nog maar 4.8 Volt of minder aan spanning over hebben zijn kapot. Zet een of twee accukleppen open tijdens het laden van de boot (om condensvorming te vermijden). Doe dit ook na het varen. Als de boot niet gebruikt wordt moeten de accu s eens per 2 maanden worden opgeladen of de accu s op een onderhoudslader aansluiten. Neem bij geen gebruik altijd de stekkers uit het apparaat en het stopcontact. Als u uw voerboot, voor een lange periode niet gebruikt wordt, Controleer dan de accu spanning voor gebruik, haal de accu s uit de boot en zet ze geladen op een koele droge plaats weg. Ook nu, moeten de accu s eens per 2 maanden worden opgeladen of de accu s op een onderhoudslader aansluiten. DE BATTERIJEN / ACCU NIET IN DIRECT ZONLICHT OF IN DE BUURT VAN EEN OPEN VUUR HOUDEN! BATTERIJEN / ACCU ALTIJD BUITEN BEREIK VAN KINDEREN HOUDEN! GELIEVE DE BATTERIJEN / ACCU S UIT DE BOOT HALEN ALS U DEZE OM WAT VOOR REDEN DAN OOK OPSTUURD NAAR UW LEVERANCIER.

9 9. GPS satelliet navigatie A). GPS functies: U kunt negen verschillende GPS-adressen instellen en opslaan (één vertrekpunt en acht bestemmingen). U kunt de boot automatisch doormiddel van het GPS-systeem, tussen de vooraf ingestelde punten laten varen. De boot berekent en laat de afstand tussen het vertrekpunt en de bestemming zien, op het display van de afstandsbediening. Bij een te laag voltage van uw accu s, zal de boot in de GPS modus naar het vertrekpunt terugkeren. B). Werking van de GPS: Druk op selecteren. om in het GPS menu te komen. Druk op de knop "GPS" om de verschillende punten te De SET knop gebruikt u om een gevonden bestemming, in te stellen en op te slaan. Druk op de "ESC" knop om het GPS menu te verlaten. De "GO" knop wordt gebruikt om het varen van en naar de bestemmingen te starten of te annuleren. C) GPS knoppen en functies: 1 GPS (Menu). Druk op de knop GPS om het menu selecteren. Er zijn 9 nummers beschikbaar voor 9 verschillende bestemmingen. Nummer 1 wordt automatisch door het systeem als vertrekpunt beschouwd, de nummers 2-9 kunnen worden ingesteld als bestemming. Het knipperende cijfer geeft het nummer van de door u gekozen plaats aan en is gereed om te worden te worden opgeslagen. Druk op de GPS knop en het volgende nummer gaat knipperen. 2 GO (cruisen en afsluiten). Druk op de GO knop en de boot zal indien geselecteerd, naar de geselecteerde bestemming varen. Druk op de knop GO om deze bestemming om wat voor reden dan ook te annuleren.

10 3 4 5 SET (instellen en annuleren van de cursor). ESC (afsluiten in het menu). Satelliet/barometer (wisselt de functies). Druk op de SET knop om op te slaan, op de bereikte bestemming, drukt u gedurende 3 seconde op de knop SET het knipperende nummer dat zal dan zwart worden en is daarmee geselecteerd en op geslagen. Druk weer 3 seconden op de SET knop om indien nodig, het nummer te Annuleren het nummer zal weer wit worden en knipperen, de bestemming is nu verwijderd, druk weer op de GPS knop om een volgende bestemming te bewerken. Druk op de knop om ESC om menu te verlaten (de vooraf ingestelde GPS adressen zullen nog steeds worden bewaard) Druk op de middelste knop om tussen de GPS en barometer te wisselen. D). GPS-satellietnavigatie: als de boot vaart in de GPS modus, is de bestemming op het Lcd-scherm te zien (GPS1... GPS9). Wanneer de boot op de bestemming arriveert, zal de boot automatisch stoppen en terug keren naar de bedieningsmodus met de joystick en de tekst: MANU verschijnt op de LCD display. 1) GPS lengte- en breedtegraad: wanneer de bestemmingen 1-9 zijn ingesteld, zal de bijbehorende lengte- en breedtegraad van de bestemming worden getoond tijdens het varen in de gps modus. 2) GPS foutcorrectie: wanneer de boot weer naar een opgeslagen bestemming vaart, heeft de boot een foutmarge van 1 tot 2 meter, met de getoonde lengte- en breedtegraad van de bestemming kunt u met de joystick de boot op juiste lengte- en breedtegraad van de bestemming positioneren. E). Automatische terugkeer in geval van lage batterij of onderbreking van de communicatie: Wanneer de boot vaart en de communicatie tussen de afstandsbediening en de boot wordt onderbroken of de afstandsbediening detecteert dat de batterij van de boot kritiek laag staat, zal de boot automatisch terugkeren naar het vertrekpunt. Opmerking: * De nauwkeurigheid van de navigatie is gerelateerd aan het aantal ontvangen satellieten en de wettelijke voorschriften, hoe meer satellieten er ontvangen worden, des te nauwkeuriger de navigatie zal zijn. * Het aantal ontvangen satellieten is afhankelijk van het weer en de tijd die nodig is om de satellietsignalen te ontvangen, het aantal satellieten in bereik kan dus veranderen. * Stel de bestemming pas in wanneer er 5 of meer satellieten worden ontvangen, anders kunnen er grote fouten tussen de vooraf ingestelde bestemming en de bezochte bestemming ontstaan. * Een satellietsignaal binnenshuis wordt slecht ontvangen, het GPS-systeem is ontworpen voor buitenshuis gebruik. * Draadloze overdracht van het GPS signaal kan verstoord worden door zendmasten en dergelijke. GPS gebruik tussen of in de nabijheid van deze storingsbronnen wordt afgeraden.

11 10. FishFinder De Fishfinder bestaat uit drie delen: sonar sonde, central control board (PCB) en het Lcd-scherm op de afstandsbediening. De sonar zendt ultrasone golven uit en deze golven tonen de reflectie, van de objecten die zich in het water bevinden op het Lcd-scherm van de afstandsbediening. Al deze informatie wordt verwerkt door het central control board, zodat de bodem gesteldheid, waterdiepte, watertemperatuur, Dieptebereik en de vis info wordt weergegeven. Dit om u te helpen bij het zoeken naar een goede voerstek. De operationele status van de Fishfinder: * Als de Fishfinder de actuele omgevingstemperatuur van het water aangeeft, betekent dit dat de afstandsbediening een krachtig signaal van de boot ontvangt. * De Fishfinder zal alleen in het water functioneren, er kunnen fouten optreden als de boot op de wal staat. Deze fouten verdwijnen als de boot in het water wordt gezet. * De Fishfinder werkt alleen in gebieden met een diepte van meer dan 3 meter, de maximale detectie diepte bedraagt 30 meter. 11. veiligheidsvoorschriften en mededelingen: * De antenne kan elektromagnetische golven en bliksem aantrekken, maak dus geen gebruik van de Voerboot tijdens onweer. * Het is gevaarlijk om de afstandsbediening te gebruiken op plaatsen waar met explosieven wordt gewerkt. Gebruik de boot dus niet op deze locaties. * Het elektronische kompas kan worden beïnvloedt door externe omstandigheden & milieu, zoals bijvoorbeeld: hoogspanningskabels, vermijd dit door niet in de directe omgeving van deze storingsbron te varen. Ook plaatsen waar een sterk magnetisch veld heerst zijn minder geschikt om in te varen. Evenals gebieden waar veel radargolven voor komen, bijvoorbeeld: de directe omgeving van vliegvelden enzovoort. * De hoek tussen de antenne van de afstandsbediening en de grond moet groter zijn dan 45 graden. De afstandsbediening moet zich altijd in een hogere positie bevinden dan de boot om een maximaal signaal tussen de boot en de afstandsbediening te realiseren. * Maak de boot en de afstandsbediening niet open en pleeg geen reparatie aan boot of de afstandsbediening-om welke reden dan ook, daarmee vervalt de eventuele garantie. Voor eventuele reparaties, neem contact op met uw leverancier deze kan vaak een geautoriseerde reparatie voor u uit laten voeren. * Zorg dat de magneten van de voerbak kleppen schoon zijn. 12. Product standaard configuratie en paklijst: NR. Naam Functie Aantal 1 Boot 1 2 Afstandsbediening 1 3 Lader voor boot accu Opladen van de accu s van de boot 1 4 Lader voor afstandsbediening batterij Opladen van de handset accu 1 5 Laadkabel om twee accu s tegelijk te laden Lengte 15cm 1 6 Onderhoudsvrije accu voor boot (loodzuur / 6V/10AH of 7.4V(10AH/20AH) 2 Lithium Ion) 7 Lithiumbatterij voor Afstandsbediening 3.7V/1.0AH 1

Handleiding. Prisma Voerboot

Handleiding. Prisma Voerboot Handleiding Prisma Voerboot Gebruikershandleiding van de Intelligent Remote Control Baitboat Lees deze handleiding aandachtig door en volg de aanwijzingen in de handleiding. Wij hopen dat dit product jouw

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Intelligente afstandsbediende voerboot Index Doel van de voerboot Product eigenschappen Werking voerboot: 1 Snelstart instructies 2 Benaming van elk onderdeel Prisma Voerboot 3 Benaming

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

HD-CVI Verkorte handleiding

HD-CVI Verkorte handleiding HD-CVI Verkorte handleiding model 5104D-5208D-5216D Version 2.0.0 2015 HDCVI DVR Verkorte handleiding Welkom Dank u voor de aankoop van onze DVR! Deze verkorte handleiding helpt u wegwijs met onze DVR

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen: Veel gestelde vragen: Welke functies heeft het apparaat? 5 functies in 1: te gebruiken als auto starthulp, LED lamp, oplader voor diverse apparaten zoals mobiele telefoons, laptops, PSP, MP3/MP4. Hoe kan

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Techneco Energiesystemen BV Kleveringweg 9 2616 LZ Delft T. 015 21 91 000 Symbolen Beschrijving Menu selecteren, wisselen bedrijfsmodus Verstellen waarde

Nadere informatie

Handleiding Approach S1

Handleiding Approach S1 Handleiding Approach S1 Introductie Waarschuwing Raadpleeg de belangrijke veiligheid- en productinformatie brochure in de doos voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie. Wanneer het toestel

Nadere informatie

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135 DRAADLOZE COLOR GPS MET TOUCHSCREEN. HANDLEIDING generatie 3

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135 DRAADLOZE COLOR GPS MET TOUCHSCREEN. HANDLEIDING generatie 3 Sint Ignatiusstraat 134 info@sonarcom.be 9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135 DRAADLOZE COLOR GPS MET TOUCHSCREEN HANDLEIDING generatie 3 Touchzone voor menu spots dichtbij Touchzone voor basismenu

Nadere informatie

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas Lite 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Oproep 4 6. Statusoverzicht van de Mopas Lite 4 7. Technische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

PRESTIGIO GEOVISION 150/450

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 NEDERLANDS PRESTIGIO GEOVISION 150/450 GEBRUIKERSHANDLEIDING Prestigio GeoVision 150 - Onderdelen 1. Aan/uit-knop 2. Sleuf voor SD-geheugenkaart 3. Touchscreen 4. Knop Menu 5. Indicatorlampje (Als het

Nadere informatie

DUTCH Document number: Date:

DUTCH Document number: Date: DUTCH Document number: 86142-1 Date: 02-2011 Let op: Zorg dat u er altijd zicht op hebt Met automatische koersbesturing is het besturen van uw schip gemakkelijker, maar het is GEEN vervanging van goed

Nadere informatie

RollerMouse Free3 Wireless. Gebruikershandleiding

RollerMouse Free3 Wireless. Gebruikershandleiding RollerMouse Free3 Wireless Gebruikershandleiding Inhoud van de doos 1. RollerMouse Free3 Wireless 2. Twee korte toetsenbordsteunen 3. Twee lange toetsenbordsteunen 4. Draadloze ontvanger 5. USB 2.0-kabeladapter

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe de firmware voor WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

WEKKERRADIO MET IPOD DOCK. Handleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig voor het verbinden en bedienen van het product, en bewaar de handleiding voor

WEKKERRADIO MET IPOD DOCK. Handleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig voor het verbinden en bedienen van het product, en bewaar de handleiding voor WEKKERRADIO MET IPOD DOCK IPD-3500 Handleiding Lees deze handleiding zorgvuldig voor het verbinden en bedienen van het product, en bewaar de handleiding voor toekomstige referentie. Voor informatie en

Nadere informatie

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt.

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. WAARSCHUWING Laad de Jump Starter niet op op gevaarlijke plaatsen, zoals in de

Nadere informatie

Copyright Informatie. Gebruikers Handleiding innoxplore ix-g78 21

Copyright Informatie. Gebruikers Handleiding innoxplore ix-g78 21 Copyright Informatie Alle rechten voorbehouden. Deze publicatie of delen hiervan mogen niet zonder toestemming van onze firma mogen worden gereproduceerd, uitgezonden, of opgeslagen in een opvraagbaar

Nadere informatie

Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE

Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE Pagina 1 BREL motors is onderdeel van: Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Snelzoekgids. Serie 8

Snelzoekgids. Serie 8 Snelzoekgids Serie 8 In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende reeks

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

OREGON -serie 450, 450t, 550, 550t. snelstartgids

OREGON -serie 450, 450t, 550, 550t. snelstartgids OREGON -serie 450, 450t, 550, 550t snelstartgids Waarschuwing Lees de gids Belangrijke veiligheidsen productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie. De Oregon

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN Volledig automatische horizontale en vertikale LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN HANDLEIDING SET BESTAAT UIT FL 245HV Roterende laser waterpas FL 245HV, FR45 met baakklem, afstandsbediening, NiMH

Nadere informatie

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN GM-200 HYDROMETER INLEIDING De CAISSON GM-200 is speciaal ontwikkeld voor het meten van het vochtgehalte in zware materialen zoals beton, cementvloer en gipspleister. Daarnaast is het ook mogelijk om het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100 Gebruikershandleiding Video endoscoop FVE 100 SET BESTAAT UIT: FVE 100 (Artikelnr. 999420) Video-endoscoop, zwanenhals 100 cm, Video-kabel, USB kabel, Li-Ion-batterijen, oplader, (hulpsetje; magneet, haak,

Nadere informatie

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder:

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Montage van de R.E.D. in uw voerboot: Zoek eerst een geschikte vlakke plek op in de boot voor het monteren van de sensor, deze plek goed afschuren met schuurpapier

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Voornaamste functies 1 BACK ( ) Toebehoren

Voornaamste functies 1 BACK ( ) Toebehoren 210 Aan de slag m Rider 210 De Rider 210 is voorzien van een barometer die de hoogte in real time weergeeft. Dit apparaat heeft drie toetsen die voor meerdere functies worden gebruikt. Voornaamste functies

Nadere informatie

3.5 Zak DVB-T TV. Model: TFT-370. Gebruikershandleiding

3.5 Zak DVB-T TV. Model: TFT-370. Gebruikershandleiding 3.5 Zak DVB-T TV Model: TFT-370 Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Afbeelding van de draagbare TV...2 2 Basis Bediening...2 2.1 Apparaat aan/uit...2 2.2 Kanaal veranderen...3 2.3 2.4 Volume...3 Programmalijst...3

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding Handleiding Op onze website kunt u uw product registreren. Door uw product te registreren kunnen wij u direct de best mogelijke ondersteuning bieden. Verleng hiermee tevens de fabrieksgarantie van 1 naar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

AQUASMART Infrared remote control

AQUASMART Infrared remote control LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE AQUASMART Infrared remote control IS O 9 00 1 001 BEDIENING EN ONDERHOUD Afstandbediening IR afstandsbediening Lees deze gebruiksaanwijzing goed door voordat u de apparatuur

Nadere informatie

Positionering Nokia N76-1

Positionering Nokia N76-1 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Versie: 1.0. Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio

Versie: 1.0. Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio Versie: 1.0 Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio Productoverzicht 1. Voorkeuze 1 2. Info 3. Enter/Menutoets 4. Terug/Modus knop 5. Vorig knop 6. Volgend button 7. Antenne 8. Dimmer

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning Gebruikersinstructies Led Display, accu en lader V2.4 Double Performance BV Antwerpseweg 13/1 2803 PB Gouda Tel: 0182-573833 Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met

Nadere informatie

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.1 Zie ook www.emdrkit.com Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

Handleiding transparant waterbad VOS-12034

Handleiding transparant waterbad VOS-12034 Handleiding transparant waterbad VOS-12034 1 3 2 Verklaring: 1. Reageerbuisrek(optioneel te gebruiken) 2. Aan/Uit schakelaar 4 5 3. LED display en bedieningspaneel 4. Actuele temperatuur 7. 6 7 8 5. Ingestelde

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Portier afstandsbediening

Portier afstandsbediening Portier afstandsbediening Gebruikershandleiding Versie:20160603 Inhoud Inleiding... 3 Toepassingsgebied... 3 Gebruik voor meerdere sloten... 4 Batterijen... 4 Firmware in de sloten... 5 De afstandsbediening

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax.

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax. GEBRUIKSAANWIJZING Marsden Weegindicator Stimag B.V. info@stimag.nl Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) 562 62 65 fax. (023) 562 97 44 Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing

Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing Inhoud 1. Introductie.. 3 2. Eigenschappen 3 3. Monitor 4 4. Deurstation 4 5. Instellingen 5 6. Gebruiksinstructie.. 6 7. Installatieaanwijzingen 7 8. Omgeving

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen OPLADEN Voordat de Swivl operationeel is, moet hij eerst opgeladen worden. Stop de adapter in het 220V stopcontact en verbindt de kabel met het basisstation. Er gaat nu een rood lampje schijnen. De status

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

IDPF-700 HANDLEIDING

IDPF-700 HANDLEIDING IDPF-700 HANDLEIDING Kenmerken product: Resolutie: 480x234 pixels Ondersteunde media: SD/ MMC en USB-sticks Fotoformaat: JPEG Foto-effecten: kleur, mono, en sepia Zoomen en draaien van afbeeldingen Meerdere

Nadere informatie

Philips GoGear-audiospeler NL SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX08K.

Philips GoGear-audiospeler NL SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX08K. Philips GoGear-audiospeler NL SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Snelstartgids Aan de slag Overzicht van het hoofdmenu Menu

Nadere informatie

Garmin Nautix. Gebruikershandleiding

Garmin Nautix. Gebruikershandleiding Garmin Nautix Gebruikershandleiding April 2016 190-02078-35_0A Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Teknatool houtdraaibank Nova DVRxp Nederlands bij gebruik van de originele Engelse handleiding

Handleiding Teknatool houtdraaibank Nova DVRxp Nederlands bij gebruik van de originele Engelse handleiding Teknatool houtdraaibank Nova DVRxp Artikelnummer: 24207 Besturingssysteem software versie: 4.54x Interface software versie: s03 Teknatool International, 13 juli 2006 1.0 Introductie 1.1 Algemeen Deze handleiding

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01

HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01 HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01 Behorende bij firmwareversie 2.0 Release: 17-10-2011 De producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd.

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor 1. Algemene beschrijving 2. Gebruiksvoorschriften 3. Bediening & Aansluitingen 4. Gebruiksinstructies 5. Stroomvoorziening 6. Communicatie 7. Uitgangsignaal

Nadere informatie

O-synce NAVI2move. Gebruikershandleiding NEDERLANDS

O-synce NAVI2move. Gebruikershandleiding NEDERLANDS O-synce NAVI2move Gebruikershandleiding NEDERLANDS Versie Juni 2011 1 OM TE BEGINNEN... 4 1.1 Download en installeer het NaviControlCenter...4 1.2 Opladen...4 1.3 Het aan- en uitzetten van de NAVI2move...4

Nadere informatie

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie... 3 2 Aansluiten... 4 2.1 Opstarten en Updaten... 4 2.2 Verbinden... 8 2.2.1 Verbindingsproblemen... 9 3 Basis Informatie...

Nadere informatie

Handleiding versie 1.3. Zie ook Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.3. Zie ook  Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.3 Zie ook www.emdrkit.nl Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge Handleiding GSM/GPS/WiFi polshorloge 1 Product Beschrijving 1.1 Product Afbeelding Het AnaBell GSM/GPS Polshorloge is de nieuwste generatie van GSM telefonie gecombineerd met GPS technologie. Het is een

Nadere informatie

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4D Onderdeelnr. 5167 Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D www.lasertools.co.uk Referentieformulier Primaire schaal: 6-30 Nm Secundaire schaal: 11,5-59 Ft/Lbs Aandrijving: 1/4"D Functies: 5 instellingen: Kg-m

Nadere informatie

Focus LCD Electronic (PPE2) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER

Focus LCD Electronic (PPE2) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Focus LCD Electronic (PPE2) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Gebruikershandleiding Rev. 1808GG Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies.. 2 Bediening Focus LCD Electronic (PPE2)... 3 Technische

Nadere informatie

DF-831 8 Digitale fotolijst Handleiding

DF-831 8 Digitale fotolijst Handleiding DF-831 8 Digitale fotolijst Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu 1. Aan de slag: Het uiterlijk bekijken: Sensor voor afstandsbediening 2. Knoppen en aansluitingen: (1). Menu/Terug;

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L)

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) Handleiding waterbad VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) 1 6 5 4 2 3 Verklaring: 7 8 1. Deksel 1 9 10 11 2. Deksel 2 7. Actuele temperatuur 3. Afdichtringen 8. Ingestelde temperatuur of 4. Aan/Uit schakelaar

Nadere informatie

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Versie 1.2.1 Korsmit Rally Elektronics 16-7-2017 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 1. informatie... 4 Achtergrond... 4 Weergaven:... 4 2. Werking... 5 3.1:

Nadere informatie

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD INHOUD 1. Voorwoord... 3 2. Normale functies... 4 2.1 Instellen van de code... 4 2.2 Bedienen van een functie... 4 2.3 Te lage batterij spanning... 5 3. Menu functies...

Nadere informatie

Korte introductie. Belangrijke veiligheidsmaatregelen

Korte introductie. Belangrijke veiligheidsmaatregelen 0 Korte introductie De MP217SP is een digitale, draagbare muziekspeler van een nieuwe generatie, met ondersteuning voor het MP3/WMA/WAV-formaat en een perfecte geluidskwaliteit. De speler heeft bovendien

Nadere informatie

Handleiding Remote control thermostaat

Handleiding Remote control thermostaat Handleiding Remote control thermostaat De programmeerbare intelligente Remote Control thermostaat, is inclusief een eenvoudig bedienbare afstandsbediening maar kan ook bediend worden zonder deze afstandsbediening.

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort kort Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Positie zitting Om de positie van de stoel correct in te stellen zet de berijder een voet op het pedaal in de uiterste stand vanaf de berijder. Stel de

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie.

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie. EP535/MP948 CAMERA PEN GEBRUIKSAANWIJZING LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING ALSTUBLIEFT VOOR HET EERSTE GEBRUIK, BEWAAR DEZE GEBRUIKSAANWIJZING OP EEN VEILIGE PLEK VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE! PRODUCT OMSCHRIJVING

Nadere informatie

FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING TC-GTA100 GTA t f

FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING TC-GTA100 GTA t f FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING INLEIDING De Flexeria afstandsbediening is een lichte, compacte afstandsbediening voor gebruik in combinatie met de Flexeria motorcilinder, oplegslot en deurcontroller. De afstandsbediening

Nadere informatie