PROJECT VITALITEIT BINNENSTAD HASSELT 2013 Nieuwsbrief 1 - juli 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECT VITALITEIT BINNENSTAD HASSELT 2013 Nieuwsbrief 1 - juli 2013"

Transcriptie

1 PROJECT VITALITEIT BINNENSTAD HASSELT 2013 Nieuwsbrief 1 - juli 2013 In deze nieuwsbrief: 1. Bereikte resultaten tot nu toe 2. Overige plannen en ideeën 3. Onderzoek toeristische informatievoorziening 4. Financiën en keuzes 5. Subsidieregeling 6. Startavond 2 e seizoen 22 augustus a.s. 1. Bereikte resultaten tot nu toe Eind vorig jaar zijn de werkgroepen en het coördinatieteam gestart. Sinds die tijd zijn al heel wat resultaten geboekt. In de binnenstad Toeristische verwijsborden. Het eerste verwijsbord is onthuld. Aansluitend is in goed overleg met betrokkenen gekozen voor een aangepaste uitvoering (andere kleuren). De borden worden komende week geplaatst. Bewegwijzering parkeerplaatsen. Automobilisten worden vanaf de provinciale weg met borden verwezen naar de parkeerplaats achter het gemeentehuis en de Grintwal. Steiger kleine vaartuigen. Bij De Linde zijn 2 steigers aangelegd. Beschikbaar gesteld door De Molenwaard. De Linde heeft inmiddels kano s en waterfietsen aangeschaft. De verouderde vissteiger nabij de Van der Vechtbrug is gesloopt. Parkeren aan de Van Nahuysweg De werkgroep Inrichting Openbare Ruimte heeft meerdere keren gesproken met bewoners van de omgeving Van Nahuysweg. Het plan is 25 parkeerplaatsen aan te leggen. De conceptvergunningaanvraag is besproken in de Welstandscommissie. Vervolgens is het plan op een aantal onderdelen bijgeschaafd. In augustus a.s. volgt de definitieve aanvraag. Na verlening van de vergunning kunnen de parkeerplaatsen worden aangelegd. De werkgroep heeft ook gesproken over de blauwe zone. Er is nog geen besluit genomen wanneer de zone wordt gehandhaafd.

2 Langs het water Vlaggenmasten. Aan het Zwartewater wappert sinds kort de vlag van Hasselt, aan beide zijden geflankeerd door een vlag van Zwartewaterland. Zowel vanaf het water als vanaf de provinciale weg/de brug een kleurrijk en vrolijk welkom! Verplaatsen beroepsvaart. Tijdens het toeristenseizoen is de kade beschikbaar voor recreatievaart. Voor de beroepsvaart is een plek gecreëerd bij het Diamantenbolwerk. Dit alles in goed overleg met Schuttevaer. Passanten welkom! Langs het Zwartewater zijn borden geplaatst. Voor watersporters is het duidelijk: welkom om aan te leggen in Hasselt! Sanitair. Verschillende mogelijkheden zijn uitgezocht om sanitair aan te leggen op de kade. Dit blijkt op dit moment niet mogelijk. Afgesproken is dat watersporters gebruik mogen maken van het sanitair van De Molenwaard. Dynamiek en reuring Advertenties. Met ondernemers en Marketing Oost is afgesproken om in Zwartewaterland en omgeving regelmatig te adverteren. Havenpakketten. Watersporters zijn van harte welkom. Bij het aanmeren krijgen zij een havenpakket. Gastvrijheid staat bovenaan! Het havenpakket bevat kortingsbonnen die bezoekers kunnen inleveren bij ondernemers. Nog geen kortingsbonnen van uw zaak in het pakket? Neem dan contact op met Marketing Oost (tel.nr ) of de gemeente. Deskundigheidsbevordering. Toeristische ondernemers mogen deelnemen aan cursussen die door SGEC en SAKZ worden georganiseerd. Particuliere initiatieven worden van harte toegejuicht en gestimuleerd. Zo worden bijvoorbeeld door ondernemers onderling al arrangementen in de markt gezet. Evenementenorganisaties. Om de samenwerking tussen evenementenorganisaties te stimuleren organiseert de SPHH met de werkgroep Dynamiek voor en met hen een bijeenkomst. De uitnodiging volgt binnenkort.

3 2. Overige plannen en ideeën In de werkgroepen is veel tijd en aandacht besteed aan de hiervoor genoemde quickwins. Tegelijk is het afgelopen half jaar ook naar de toekomst gekeken. Hieronder een opsomming van de overige plannen en ideeën. Dit betreft een groslijst. Definitieve keuzes en prioriteitstelling moeten nog plaatsvinden: wat vinden we echt belangrijk? Informatiepanelen. Het plan is om bij de parkeerplaatsen achter het gemeentehuis en de Grintwal informatiepanelen te plaatsen met looproutes en bezienswaardigheden. Ligplaatsen historische schepen. Samen met de LVBHB wordt een plan gemaakt voor drie ligplaatsen voor bewoonde historische schepen in de gracht. Weekmarkt naar het centrum. Dit plan komt uit de Inspiratienota. Afgelopen tijd heeft overleg plaatsgevonden met de marktkooplieden. Zij zijn op dit moment geen voorstander van het verplaatsen van de markt naar de binnenstad. Een besluit is hierover nog niet genomen. Grintwal. Belangrijke parkeerplaats voor de binnenstad. Plan is om de Grintwal te herstraten en de belijning opnieuw te trekken. Met ook aandacht voor de ingang. Voor de vervanging van de trap zijn twee ontwerpen gemaakt. Rivierboulevard. De plannen hiervoor zijn gepresenteerd. De werkgroepen zijn enthousiast. De provincie is waarschijnlijk bereid om mee te betalen. Daarnaast is ook een forse financiële bijdrage nodig van de gemeente. Daarom is de keuze om de rivierboulevard aan te leggen nog niet gemaakt. In de werkgroep Openbare Ruimte is ook een soberder variant voor de reconstructie van de Kaai besproken. Hierbij zouden een aantal parkeerplaatsen vervallen. Daarop heeft de werkgroep geadviseerd om dit plan vooralsnog niet verder uit te werken. Grachtenplan. Door de restauratie van de bruggen en de kades worden de grachten veel toegankelijker voor watersporters. Het plan is gereed en wordt meegenomen bij de afwegingen die in het najaar worden gemaakt. Een studie naar een doorbraak van de grachten richting De Molenwaard en bij haven De Beer maakt onderdeel uit van dit plan. Herinrichting Hoogstraat, Nieuwstraat en Ridderstraat en verkeersknip. Dit plan is afkomstig uit de Inspiratienota. Er is door de werkgroepen nog niet verder aan gewerkt. Dit is ook afhankelijk van de ontwikkeling van detailhandel in de binnenstad en de gevolgen van de reconstructie van de N331. Verkeersafwikkeling Justitie Bastion-Werkerlaan. Doel van dit idee is om de Hoogstraat te ontlasten en om sluipverkeer dat nu nog van de smallere zijstraten van de Hoogstraat gebruik maakt, tegen te gaan.

4 3. Onderzoek Toeristische informatievoorziening. Afgelopen maanden heeft het Dagelijks Bestuur van het project onderzoek gedaan naar de toeristische informatievoorziening. Er is gesproken met verschillende betrokkenen. De tussenrapportage is bijna afgerond. Tweede helft augustus worden de conclusies en aanbevelingen gepresenteerd aan het college van B&W. Aansluitend worden betrokkenen over het vervolg geïnformeerd. 4. Financiën en keuzes Voor de eerste maatregelen (quickwins) in de buitenruimte heeft het college van B&W uitgetrokken. Dit is inclusief de aanleg van parkeerplaatsen aan de Van Nahuysweg. Om alle plannen en ideeën uit te kunnen voeren is een bedrag van ruim 4,5 miljoen nodig. De gemeentelijke financiën staan onder druk als gevolg van (landelijke) bezuinigingen. Het is nog niet bekend welke bijdrage verwacht kan worden van andere belanghebbenden, de provincie Overijssel en andere instanties. Dit betekent dat er de komende tijd keuzes moeten worden gemaakt. De werkgroepen worden uiteraard daarbij betrokken. 5. Subsidieregeling provincie Sociale Kwaliteit De provincie Overijssel heeft een interessante subsidieregeling vastgesteld. Op de website van de provincie staat het volgende: De provincie kan subsidie verstrekken voor activiteiten of initiatieven van onderop (vanuit de samenleving) die bijdragen aan de sociale kwaliteit in Overijssel. Het begrip sociale kwaliteit bevat vier componenten die in samenhang aanwezig zijn, te weten: i. sociale cohesie: het geheel van sociale relaties en de kwaliteit van deze relaties tussen mensen in de samenleving, gebaseerd op gedeelde normen en waarden, sociale verbanden en identiteiten; ii. sociaal-economische zekerheid: de mate waarin mensen kunnen beschikken over materiële en immateriële bronnen om zo optimaal mogelijk te kunnen participeren; iii. eigen kracht: het versterken en ontwikkelen van eigen capaciteiten en het versterken van zelfredzaamheid; iv. maatschappelijke participatie: de mate waarin mensen toegang hebben tot of deel uit maken van sociale relaties in het economische, sociale en culturele leven. Er kan subsidie gevraagd worden voor fysieke investeringen, voor niet-fysieke investeringen of een combinatie daarvan. Belangrijk om te weten: de uiterlijke indieningdatum is 1 september a.s. Meer info: en Hulp nodig bij het indienen van een aanvraag? Neem dan contact op met Tineke van de Wetering (bereikbaar vanaf 5 augustus a.s. via telefoonnummer ) of Bert Kleen (bereikbaar vanaf 19 augustus a.s. via telefoonnummer ). Schroom niet om contact op te nemen!

5 6. Startavond 2 e seizoen 22 augustus a.s. Op donderdag 22 augustus a.s. vindt de aftrap plaats voor het 2 e seizoen van het project. Aanvang uur in het gemeentehuis. Alle leden van de werkgroepen en het coördinatieteam zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze startavond gaan we samen praten over de te maken keuzes: wat vinden we nu echt belangrijk? Wat kunnen we zelf oppakken? En: welke plannen en ideeën willen we met het college van B&W bespreken. Verder staat ook de huidige organisatie van het project op de agenda. We werken nu met een coördinatieteam en 3 werkgroepen. Gaan we op deze manier door? Of zien we andere mogelijkheden. Van verschillende kanten bereiken ons signalen dat het tijd wordt om knopen door te hakken. Daar gaan we op 22 augustus een start mee maken. Dat doen we graag met u. Van harte welkom! Een hele goede zomerperiode toegewenst. Contactgegevens Namens het coördinatieteam: Renald van der Werf; / revdwerf@ziggo.nl Namens de gemeente: Bert Kleen; / b.kleen@zwartewaterland.nl (vakantie t/m 18 aug.)

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS afdeling : ONTW - Openbare Werken behandeladvies paraaf manager onderwerp : Spelling op welkomsborden en plattegronden hamerstuk behandelstuk portefeuillehouder : P. de graaf behandelen in: datum: budgethouder

Nadere informatie

Presentatie Binnenstad Winschoten. Presentatie Kenniscentrum NoorderRuimte 19 oktober 2017

Presentatie Binnenstad Winschoten. Presentatie Kenniscentrum NoorderRuimte 19 oktober 2017 Presentatie Binnenstad Winschoten Presentatie Kenniscentrum NoorderRuimte 19 oktober 2017 Werken aan Winschoten Actieprogramma Versterking Binnenstad Winschoten Wat is er al gedaan 2014/2015? Werken aan

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum.

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Raadsbesluit Datum: 240315 Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Status Besluitvormend. Voorstel 1. Bij te dragen aan een gezellig, levendig, aantrekkelijk

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht. Goed geregeld, blijvend genieten

Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht. Goed geregeld, blijvend genieten Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht Goed geregeld, blijvend genieten Projectbureau Vrolijks, Breda, 21 januari 2016 Wat ging vooraf? Analyse markt, aanbod en vraag Gesprekken stakeholders, gebruikers Varend

Nadere informatie

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins?

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Het merk Brielle en de vertaling in het nieuwe erfgoed Agenda 1 Het merk Brielle lokale identiteit en kernkwaliteiten. 2 Binnenstad- en havenvisie De

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur A.M. Schneider Telefoon 5113691 E-mail: a.schneider@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr. 2008/38395 Bijlage

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Datum: : 16 oktober 2012 Aan : Gemeenteraad van Hof van Twente Kopie aan : Van Voor informatie Onderwerp: : Wethouder van Zwanenburg : G.B.J. Overbeek, Ruimtelijke

Nadere informatie

Herinrichting en Dijkversterking Vissershaven Bruinisse

Herinrichting en Dijkversterking Vissershaven Bruinisse Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu burgemeester Gerhardus Cornelis Geertrudis Maria Rabelink, handelend ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 2 april 2019 Eindrapportage

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 2 april 2019 Eindrapportage Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 2 april 2019 Eindrapportage 1 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden over het algemeen positief op de ontwerpen van het groen tussen de

Nadere informatie

Actieplan toerisme 2011 2015

Actieplan toerisme 2011 2015 Actieplan toerisme 2011 2015 Purmerend, juli 2011 INHOUD Onderwerp Pagina Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Verblijfsaccommodaties 4 Hoofdstuk 2: Evenementen 7 Hoofdstuk 3: Productverbetering 9 Hoofdstuk 4: Watertoerisme

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Notitie ontwikkeling haven

Notitie ontwikkeling haven Notitie ontwikkeling haven november 2017 1 Gemeente Maassluis - november 2017 - Notitie ontwikkeling haven 1. Inleiding Tijdens de behandeling in de gemeenteraad van 9 september 2014 van de Nota lokale

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg

Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg kapstok voor een uitvoeringsagenda 2015-2020 (vervolg op Herverdeling Vrijvallende Middelen) Projectopzet Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg kapstok voor een Uitvoeringsagenda

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Waterproof Lombok Gezamenlijke aanpak

Waterproof Lombok Gezamenlijke aanpak Waterproof Lombok Gezamenlijke aanpak Bewonersavond 15-11-2016 21/11/2016 1 Programma Welkom 19.30 Toelichting stand van zaken 19.35 Praattafels 20.45 Einde uitloop 21.30 Info: www.utrecht.nl/waterproof

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Jaarverslag BTLH 2011 \

Jaarverslag BTLH 2011 \ Jaarverslag BTLH 2011 \ BUREAU -TOERISME LAAGHOLLAND Jaar verslag Bureau Toerisme Laag Holland 2010-2011 2010: In Oktober 2010 is Mardiek Voorneveld begonnen als directeur van bureau toerisme Laag Holland,

Nadere informatie

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven Dorpshaven Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven De Omgevingswet komt eraan! Eén samenhangende wet voor de fysieke leefomgeving die ontwikkeling stimuleert en de kwaliteit van de leefomgeving waarborgt

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta

Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta Wat gaan we doen? Bijpraten ontwikkelingen waterrecreatie IJsseldelta - Uitvoeringsprogramma uiterwaarden Zwartewater-Vecht - Haalbaarheidsonderzoek nieuwe

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Van: comité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Aan: College B&W Gemeente Terneuzen i.a.a. Gemeenteraad Terneuzen CC: Wijkraad Binnenstad Terneuzen Terneuzen, maandag 6 juni 2016 Betreft: enquête ondernemers,

Nadere informatie

Achtergronden bij het verslag van de informatiebijeenkomst van

Achtergronden bij het verslag van de informatiebijeenkomst van Achtergronden bij het verslag van de informatiebijeenkomst van 02-08-16 1. Besluiten over Het Schouw Er zijn in meerdere stuurgroep besluiten genomen over Het Schouw. Het gaat om de reconstructie van kruispunt

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

Commissie samenleving 16 februari 2017

Commissie samenleving 16 februari 2017 Commissie samenleving 16 februari 2017 Voorlopig ontwerp Oude Stadhuis Uitgangspunten ontwerp Behoud/versterk monumentale en cultuurhistorische waarde Openstelling voor publiek Meer culturele activiteiten

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Notitie. 1 Aanleiding

Notitie. 1 Aanleiding Notitie Onderwerp: Masterplan Arenapark, oplegnotitie onderzoeken Projectnummer: 364083 Referentie: 20190401_Notitie_Onderzoeken_Def Datum: 01-04-2019 1 Aanleiding Het gebied Arenapark gaat vernieuwd en

Nadere informatie

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E 29-11-2016 Datum : 23 augustus 2016 Zaaknummer : 218294 Onderwerp : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Nadere informatie

Proces werkgroepen. maart 2017

Proces werkgroepen. maart 2017 Proces werkgroepen maart 2017 Centrumvisie en projectgroepen De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 de Centrumvisie en bijbehorende projectenlijst (totaal 8) voor het kernwinkelgebied van Noordwijkerhout

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE Nieuwsbrief mei 2017 Ledenwerfactie We zien dat het ledenaantal de afgelopen jaren amper is toegenomen. Dit is jammer want hoe groter onze vereniging, hoe meer recht van spreken. Daarom houden we in mei

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Omgevingswet. Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw

Omgevingswet. Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw Openbare Jaarvergadering Dorpsraad Wouw 23 november 2017 Omgevingswet Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw Bert van Kesteren, lid werkgroep DNA van Wouw Omgevingswet De nieuwe Omgevingswet treedt

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Wind Werkt voor Goeree-Overflakkee. Gemeente Goeree-Overflakkee Provincie Zuid-Holland Coöperatie Windgroep

Samenwerkingsovereenkomst Wind Werkt voor Goeree-Overflakkee. Gemeente Goeree-Overflakkee Provincie Zuid-Holland Coöperatie Windgroep Samenwerkingsovereenkomst Wind Werkt voor Goeree-Overflakkee Gemeente Goeree-Overflakkee Provincie Zuid-Holland Coöperatie Windgroep Opzet van vanavond Agenda Noodzaak en meerwaarde voor Goeree-Overflakkee:

Nadere informatie

Welkom. Welkom. De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme

Welkom. Welkom. De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme Welkom Welkom De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme Welkom Robbert van Hasselt IDMM, ID Management WWW.IDMM.NL Minisymposium 15-6-09 Maritiem erfgoed IJsseldelta Maritiem erfgoed een roerend

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Uitgangspunten voor het ontwerp

Uitgangspunten voor het ontwerp Uitgangspunten voor het ontwerp Het is belangrijk om eerdere veranderingen in de omliggende omgeving niet uit het oog te verliezen. Bij de herinrichting van de Bruïnelaan en Lindelaan oost wordt dan ook

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN AB 23 JUNI 2016 RM 2016-556598720 VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp: Kenmerk: : RM 2016-556598720 Bijlagen: : - 3 - Besluitdatum: : 23 juni 2016 Voorbereid door: : dhr. E.

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Nieuw elan in de Haven van Steenbergen Projectbureau Vrolijks, Breda

Nieuw elan in de Haven van Steenbergen Projectbureau Vrolijks, Breda Terugkoppeling Haven Steenbergen Nieuw elan in de Haven van Steenbergen Projectbureau Vrolijks, Breda Terugkoppeling Uitkomsten bijeenkomst 12-12-12 Advies op havengebied (geheel) Reacties per keuze of

Nadere informatie

Startnotitie Kadernota Vrije Tijd

Startnotitie Kadernota Vrije Tijd Startnotitie Kadernota Vrije Tijd Voorlopige projectnaam: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Voorgenomen projectleider: Kadernota Vrije Tijd Beja Burema Tim Verhoef (Cultuur en Recreatie)

Nadere informatie

IJsselstein. Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk. Nota inspraak en overleg februari 2014

IJsselstein. Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk. Nota inspraak en overleg februari 2014 IJsselstein Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk Nota inspraak en overleg identificatie planstatus projectnummer: datum: 191609.17478.00 24 februari 2014 projectleider:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voor raadsvergadering d.d.: 4-3-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN, BEHOREND BIJ DE LIGPLAATSENKAART ZWOLLE ( ARTIKEL 3 LID 3 VAN DE LIGPLAATSVERORDENING)

VOORSCHRIFTEN LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN, BEHOREND BIJ DE LIGPLAATSENKAART ZWOLLE ( ARTIKEL 3 LID 3 VAN DE LIGPLAATSVERORDENING) VOORSCHRIFTEN LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN, BEHOREND BIJ DE LIGPLAATSENKAART ZWOLLE ( ARTIKEL 3 LID 3 VAN DE LIGPLAATSVERORDENING) Hoofdstuk 1 Artikel 1 Algemeen Plaats en onderlinge afstand 1. Het woonschip

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden.

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden. R.T.G. - Ruimte Korte aantekeningen van de bijeenkomst van RTG Ruimte d.d. 5 maart 2013; aanvang 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: de heer Wessels Leden RTG: mevr. Oort, de heren Rots, Navis, Bulsink, Migchelbrink,

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Programma Zicht op Grevelingen-2

Programma Zicht op Grevelingen-2 1 Programma Zicht op Grevelingen-2 Voortgangsrapport, september 2016 (AB versie) Pagina 1 van 6 2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Voortgang programma ZOG-2... 4 2.1 Slikken van Flakkee... 4 2.2 Eilanden voor

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland Gemeente Bergen ìiiiii III 17ip.01614 18/04/2017 Postbus: ZAAKNUMMER: POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De raden van de Noord-Hollandse gemeenten Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Voorstellen Wieger Postma, stedenbouwkundig ontwerper Hayo vd Meer, verkeerskundige Jan Buwalda, civiele techniek Hielke Wiersma, wijkzaken Raymond

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Opening speelplek in Het Bosveld

Opening speelplek in Het Bosveld Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Opening speelplek Bosveld Informatie Nieuwbouw Vogels voeren Inrichting openbare ruimte Een mooie speelplek voor de jeugdige bewoners van Het Bosveld Speelplek Het

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A. Scholtens BP Lie. Nota Vrijetijdseconomie Werk en inkomen

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A. Scholtens BP Lie. Nota Vrijetijdseconomie Werk en inkomen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200208 408760 / 408760 ONDERWERP Nota Vrijetijdseconomie. A. Scholtens BP Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

- Haarle - Nijverdal Zuid - Nijverdal Noord, Hulsen - Hellendoorn, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan - Marle, Daarle, Daarlerveen

- Haarle - Nijverdal Zuid - Nijverdal Noord, Hulsen - Hellendoorn, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan - Marle, Daarle, Daarlerveen Woonservicegebieden en Gebiedsgericht werken binnen de gemeente Hellendoorn Samen verder onder de noemer Buurt aan Zet Vastgesteld in de Stuurgroepvergadering Wonen Welzijn Zorg/ Zorgoverleg op 7 maart

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw,

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw, ....... \): ' 0 -J.~_A ~... ; ~.\,._.. ; waterbedriif tfm Gemeente Delft Ruimte Ingenieursbureau Advies en databeheer Staalweg 1 2612 KK Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

Ringbaan-Noord. Informatieavond Ringbaan Noord. Datum: woensdag 28 augustus 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Café Beej-Bertje, Rietstraat 28 in Weert.

Ringbaan-Noord. Informatieavond Ringbaan Noord. Datum: woensdag 28 augustus 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Café Beej-Bertje, Rietstraat 28 in Weert. Ringbaan-Noord Informatieavond Ringbaan Noord Datum: woensdag 28 augustus 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Café Beej-Bertje, Rietstraat 28 in Weert. Reconstructie van vier kruisingen en groene golf De

Nadere informatie

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd RAADSVOORSTEL Onderwerp : Pilot energieaanpak woningen Raadsvergadering : 2 december 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer : 236649 BenW-besluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid hiervoor

Nadere informatie

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45 *Z089685A57C* Naam project Gegevens aanvrager Kwaliteitsbeleving Havenkanaal Oude-Tonge Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

Santwijckse Poort. Beeldvormingsavond. woensdag 10 oktober 2012

Santwijckse Poort. Beeldvormingsavond. woensdag 10 oktober 2012 Santwijckse Poort Beeldvormingsavond woensdag 10 oktober 2012 Agenda 1. Terugblik 2. Aanpak 3. Resultaten 4. Conclusies 5. Planning en vervolg SANTWIJCKSE POORT GEBIED Terugblik Terugblik Masterplan Waalfront

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 9, mei 2007

Nieuwsbrief n 9, mei 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 9, mei 2007 Beste leden, Woensdagavond 2 mei kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer in

Nadere informatie

Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum

Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum - het 10 punten participatie plan - Het Ben Sajetcentrum is een academische leerwerkplaats waar we de praktijk van / in de zorg willen

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 10 juli 2018 Zaaknummer: 434769 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie 3. Hoe ging de samenwerking? 4. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze.

Nadere informatie

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR15.00047* GR15.00047 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 27 mei 2015 Agendanummer 12 Datum Raad 10 juni 2015 Agendanummer

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gestimuleerd worden voor gezond en duurzaam eten te kiezen;

Overwegende dat het wenselijk is dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gestimuleerd worden voor gezond en duurzaam eten te kiezen; Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 21 november 2017, PZH-2017-615323894, DOS- 2016-0005086, tot wijziging van de Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

Nadere informatie

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013 FRYSLÂN FOAR DE WYN Plan van aanpak Finale versie, 14 november 2013 Albert Koers, Comité Hou Friesland Mooi Hans van der Werf, Friese Milieu Federatie Johannes Houtsma, Platform Duurzaam Friesland FRYSLÂN

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland, van 30 juni 2015, nr. 633316/633323 tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie Water als Economische Drager, watertoerisme en waterrecreatie,

Nadere informatie

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief PCOB Actief netwerk van en voor senioren Gemeenschappelijk actief PCOB: gemeenschappelijk actief! Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. We

Nadere informatie