Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 23 april 2013 om 20 uur in het stadhuis.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 23 april 2013 om 20 uur in het stadhuis."

Transcriptie

1 BADSTAD Blankenberge, 15 april BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 23 april 2013 om 20 uur in het stadhuis. Openbare zitting 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 19 maart Goedkeuring. Stemming. 3 Mandatarissen. Gemeenteraad. a) Akteneming ontslag gemeenteraadslid b) Onderzoek geloofsbrieven en eedaflegging opvolger. Mevrouw Brigitte Monbaliu heeft per schrijven van 25 maart 2013 haar ontslag ingediend als gemeenteraadslid. De eerst gerangschikte opvolger is de heer Jean-Christophe Schamp. Betrokkene heeft per schrijven meegedeeld dat hij afstand doet van zijn mandaat. Dhr Norbert Wallaert, de eerst volgende gerangschikte opvolger heeft per schrijven laten weten dat hij het mandaat aanvaardt. Nadat de gemeenteraad de geloofsbrieven heeft onderzocht, kan betrokkene na eedaflegging zijn plaats nemen in de gemeenteraad. 4 Mobiliteit. De Lijn verlenging derdebetalersovereenkomst Blankenberge. Hoogdringendheid. Goedkeuring. Stemming. Verlenging derdebetalersovereenkomst. Goedkeuring. Stemming. Nu de Vlaamse Regering tijdens de recente begrotingscontrole duidelijkheid heeft verschaft over de tarifering van De Lijn en het behoud van het gratis vervoer, in het bijzonder van de 65-plussers, en het stadsbestuur bijgevolg met volle kennis van zaken de wenselijkheid en de budgettaire impact van de jaarlijkse verlenging correct kan inschatten, wordt voorgesteld de derdebetalersovereenkomst met De Lijn waarbij het stadsbestuur betaalt voor het kosteloos aanbieden van de abonnementen voor de 6 tot en met 11-jarigen en de 60 tot en met 64-jarigen, te verlengen tot 1 februari Er moet tevens beslist worden dat bij de budgetwijziging 2013/1 het nodige aanvullende krediet voorzien zal worden.

2 5 Toerisme. Reglement Bloemencorso Goedkeuring. Stemming. Het corsoreglement waarin de diverse aspecten van de samenwerking tussen het Stadsbestuur en de verschillende wagenbouwers gebundeld zijn, dient regelmatig te worden geëvalueerd en geactualiseerd. In het vooruitzicht van een soepele werking met de verschillende wagenbouwers wordt het aangepaste reglement voor het bloemencorso 2013 voorgelegd ter goedkeuring. 6 Vergunningen. Concessie 'Fietslaadpaal op openbare plaatsen (EVA)' & concessie 'Autolaadpaal op openbare plaatsen (EVA)' - Goedkeuring. Stemming. De Stad sluit twee concessieovereenkomsten af met BLUE CORNER nv. Namelijk één voor de plaatsing van een fietslaadpaal en één voor de plaatsing van een autolaadpaal op openbare plaatsen. Deze concessieovereenkomsten kaderen in een verdere afhandeling van het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) waarover de gemeenteraad in zitting van 1 maart 2011 reeds een intentieverklaring goedkeurde. 7 Vergunningen. Concessieovereenkomst 'Bouwen van een scheepsbouwfiliaal voor de bouw en herstelling van historische boten'. Eerste aanhangsel. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad van de Stad Blankenberge heeft in zitting van 17 april 2012 de perceelgrenzen van de concessie afgesloten met het Vlaamse Gewest goedgekeurd. Hierdoor is het noodzakelijk dat deze aanpassing eveneens doorgevoerd wordt in de concessieovereenkomst met de huidige concessionaris, t.t.z. de heer Jan Vandamme. 8 Vergunningen - Concessieovereenkomst 'Toeristisch-recreatieve ontwikkeling met betrekking tot het maritiem erfgoed op een terrein gelegen te Blankenberge, Bevrijdingsplein 15. Goedkeuring. Stemming. De Stad Blankenberge sluit een concessieovereenkomst met de vzw De Scute voor de toeristischrecreatieve ontwikkeling met betrekking tot het Maritiem Erfgoed op een terrein gelegen te Blankenberge, Bevrijdingsplein 15. De concessie vangt aan op 1 juli 2012 om van rechtswege te eindigen op 31 december Leefmilieu. Indienen subsidieaanvraag binnen de projectoproep 2012 "Inrichting Volkstuinen". Goedkeuring. Stemming. Het Stadsbestuur zal een subsidieaanvraag indienen binnen de projectoproep 2012 Inrichting volkstuinen. De aanvraag betreft de aanleg van volkstuinen op een perceel gelegen Scharebrugstraat / Bommelzwinproject. Budgettering : Niet van toepassing. Gunningswijze : Niet van toepassing. Raming : Niet van toepassing. Subsidie : Niet van toepassing.

3 10 Financiering met projectbeheer voor de realisatie van 18 sociale woningen "De Craene". Verzaking van recht van opstal. Overeenkomst. Goedkeuring. Stemming. Voor de realisatie van het project 18 sociale woningen De Craene heeft de stad aan Belfius Bank een opstalrecht op hun grond toegestaan. De betreffende financiering met projectbeheer werd ondertussen integraal afbetaald. Conform de bepalingen van de akte dient het opstalrecht op de grond te worden opgeheven zodat de stad ten volle eigenaar wordt van de woningen. De doorhaling van het recht van opstal dient te gebeuren op basis van een authentieke akte. 11 Stadsgebouwen. Verbouwing sanitair paviljoen en nieuwbouw hellingsbaan. Gunningswijze en lastvoorwaarden. Goedkeuring. Stemming. De infrastructuur van het huidige sanitair paviljoen op de zeedijk ter hoogte van de Van Praethelling voldoet niet meer aan de eisen van het moderne toerisme. Daarom wordt voorgesteld het bestaande sanitaire paviljoen te renoveren en om te vormen in een geautomatiseerd publiek sanitair paviljoen toegankelijk voor mindervaliden. Het paviljoen wordt uitgerust met een geautomatiseerd zelfreinigend toilet en een urinoir. Het gebouw voorziet tot slot nog een afsluitbare kleedkamer voor strandactiviteiten. Tevens voorziet het project in een ontsluiting van dijk, sanitair paviljoen & strand voor rolstoelgebruikers. Het stadbestuur Blankenberge heeft voor de realisatie van dit project een partner gevonden in de Vlaamse regering in het kader van het Toeristisch Impuls-programma Kust met de toewijzing van maximaal ,00 projectsubsidie. Tweede doelstelling van het project is het realiseren van een ontsluiting van dijk, sanitair paviljoen & strand voor rolstoelgebruikers door een hellingsbaan van dijk naar paviljoen en strand. Raming: excl BTW of incl BTW Subsidies: Toeristisch Impuls-programma Kust: 50% met een maximum van ,00 Gunningwijze: De opdracht wordt gegund via een openbare aanbesteding. Budget: Voorzien in de buitengewone budgettering 2011 art / en de buitengewone budgettering 2013 art / Stationsomgeving. Wijziging projectteam. Goedkeuring. Stemming. In de overeenkomst m.b.t. de uitvoering van de opdracht duurzame herontwikkeling stationsomgeving Blankenberge is er in artikel 3.2 opgenomen dat in geval een lid van het projectteam onbeschikbaar wordt, deze door een gelijkwaardige vervanger zal vervangen worden. Omdat uaps en Taktyk zich terugtrekken, na een dispuut met de projectontwikkelaar, wordt een vervanger voorgesteld. Kostprijs: nvt Budget: nvt Gunningswijze: nvt

4 13 BODI. Reinigen wegen. Aankoop van een thermische onkruidbestrijder. Goedkeuring. Stemming. Vanaf 2015 is het gebruik van pesticiden wettelijk verboden. Uit een vergelijkende studie met andere gemeenten, plaatsbezoeken en toepasselijke beurzen kan worden geconcludeerd dat als alternatief een thermische onkruidbestrijder best geschikt is voor het verdelgen van onkruid op niet verharde oppervlakten. De aankoop wordt gegund door middel van een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking Raming: ,00 EUR BTW inb. Krediet: Buitengewone begroting Art /744-51, ingeschreven krediet: ,00 EUR 14 Retributie. Huishoudelijk en tariefreglement Algemene Administratie. toevoegen artikel afgifte nieuw Europees rijbewijs in bankkaartvorm. Gelet op de Europese richtlijn 2006/126/EG waarbij elke lidstaat wordt verplicht om vanaf 2013 het nieuwe Europese rijbewijs in bankkaartmodel uit te reiken in plaats van het papieren rijbewijs en overwegende dat het hierdoor noodzakelijk is om de retributie te bepalen voor het afleveren van een rijbewijs in bankkaartmodel wordt de prijs van de retributie bepaald op 25,00 op de afgifte van het nieuwe Europese rijbewijs in bankkaartvorm. De betrokken personen die een nieuw Europees rijbewijs in bankkaartvorm aanvragen, moeten op het ogenblik van hun aanvraag het bedrag van de retributie in bewaring geven, aangezien het nieuw Europese rijbewijs niet onmiddellijk kan afgeleverd worden. 15 Jeugdherberg De Wullok vzw. Jaarrekening Akteneming. De jaarrekening 2012 van de jeugdherberg De Wullok vzw werd goedgekeurd in de raad van bestuur van 18 februari 2013 en de algemene vergadering van 20 februari Leefmilieu. MINA-raad. Aanstelling vertegenwoordigers. Goedkeuring. Stemming. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari 2013 dienen de nieuwe vertegenwoordigers in de MINA-raad aangeduid te worden. 17 Landbouw. Landbouwraad. Aanstelling vertegenwoordigers. Goedkeuring. Stemming. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari 2013 dienen de nieuwe vertegenwoordigers in de Landbouwraad aangeduid te worden. 18 Beheerscommissie BLOSO-centrum. Aanduiden van één vertegenwoordiger per politieke fractie. Goedkeuring. Stemming. De beheerscommissie van het BLOSO-centrum wordt opnieuw samengesteld na de aanvang van elke nieuwe legislatuur. Het aanstellen van politieke vertegenwoordigers is hiervan een onderdeel.

5 19 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de regio West in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de regio West in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen. 20 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Toevoer in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Toevoer in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen.

6 21 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Wegenis in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Wegenis in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen. 22 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Secundaire Diensten in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Secundaire Diensten in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen

7 23 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Aanvullende Diensten in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Aanvullende Diensten in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen. 24 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Zuivering in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Zuivering in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen. 25 TMVW. Voordracht van een vertegenwoordiger voor één van de twee mandaten die aan de groep Aalst, Blankenberge, Oostende en Sint-Niklaas voorbehouden zijn in de Raad van Bestuur van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een vertegenwoordiger voordragen voor één van de twee mandaten die aan de groep Aalst, Blankenberge, Oostende en Sint-Niklaas voorbehouden zijn in de Raad van Bestuur van de TMVW

8 26 TMVW. Voordracht van een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Distributie in het College van Commissarissen van de TMVW. Goedkeuring. Stemming. De gemeenteraad kan een kandidaat-commissaris, vertegenwoordiger van de activiteit Distributie in het College van Commissarissen van de TMVW voordragen 27 Klachtenbehandeling - Jaarverslag Akteneming. In de gemeenteraad van 28 augustus 2007 werd goedkeuring verleend aan het reglement klachtenbehandeling van de stad Blankenberge. In 2008 werd het klachtenbehandelingssysteem uitgewerkt volgens de procedure, omschreven in dit reglement. De verschillende stadsdiensten zijn in de afgelopen jaren vertrouwd geraakt met de werking ervan. In dit jaarverslag wordt teruggeblikt op de klachtenbehandeling van de Stad Blankenberge in Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement. Overeenkomst OPC m.b.t. beantwoorden van reacties. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur met Optimal Parking Control (OPC) overeenkomt dat OPC steeds reageert en

9 binnen een redelijke termijn op alle reacties via , telefoon, brief of fax. OPC moet ook over de ontvangen maandelijkse reacties elke maand verslag uitbrengen aan het college van burgemeester en schepenen. Het college van burgemeester en schepenen moet tot slot regelmatig onderzoeken of op basis van deze reacties en antwoorden de bestaande overeenkomsten met OPC en de retributiereglementen dienen aangepast te worden. Regelmatig wordt immers vernomen dat OPC onvoldoende of te laat of zelfs niet zou reageren op reacties via , telefoon, brief of fax. VOORSTEL VAN BESLUIT: De gemeenteraad geeft in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepen om met Optimal Parking Control (OPC) overeen te komen; 1. dat OPC steeds reageert en binnen een redelijke termijn op alle reacties via , telefoon, brief of fax. 2. dat OPC over de ontvangen maandelijkse reacties elke maand verslag uitbrengt aan het college van burgemeester en schepenen. De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om regelmatig te onderzoeken of op basis van deze reacties en antwoorden de bestaande overeenkomsten met OPC en de retributiereglementen dienen aangepast te worden. 29 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement om met Optimal Parking Control (OPC) overeen te komen dat administratieve vergissingen van OPC nooit tot een parkeerretributie kunnen leiden. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur met Optimal Parking Control (OPC) overeenkomt dat administratieve vergissingen van OPC nooit tot een parkeerretributie kunnen leiden. Ook al zou het volgens OPC nog niet mogen, gebeurt het dat OPC een parkeerkaart uitschrijft voor een jaar in plaats van een kalenderjaar (zie voorbeeld). Dit heeft tot gevolg dat wie bijvoorbeeld op 12 maart 2012 een parkeerkaart kocht, geldig mag parkeren tot 12 maart Toch ontvangen de houders van dergelijke parkeerkaart een parkeerretributie, ook al hebben zij een geldige vergunning. Na veel moeite kan men deze parkeerretributie ongedaan laten maken, maar dit zorgt voor de nodige hinder (zowel bij de houder van de parkeerkaart als bij OPC) en er zijn wellicht ook parkeerkaarthouders die meteen betalen ook al hebben ze een geldige parkeerkaart. Dit zou vermeden worden indien de controleurs van OPC in eerste instantie gewoon geen retributie uitschrijven. De gemeenteraad geeft in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om met Optimal Parking Control (OPC) overeen te komen dat administratieve vergissingen van OPC nooit tot een parkeerretributie kunnen leiden. 30 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde om met Optimal Parking Control (OPC) overeen te komen dat OPC in de straten waar een blauwe zone werd ingevoerd er nauwgezetter gecontroleerd wordt. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvrienelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur met Optimal Parking Control (OPC) overeenkomt dat OPC in de straten waar een blauwe zone werd ingevoerd, en men dus enkel mag parkeren met een bewonerskaart of een parkeerschijf, er nauwgezetter gecontroleerd wordt.

10 Regelmatig wordt immers vernomen dat de controleurs van OPC al fietsend de in een blauw zone geparkeerde wagens controleren (bijvoorbeeld Ijzerstraat) zonder dat door de controleur voldoende vastgesteld wordt of de juiste bewonerskaart (met opgave van de straat in kwestie) of op de juiste ingestelde parkeerschijf achter het raam lig. De gemeenteraad geeft in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om met Optimal Parking Control (OPC) overeen te komen dat OPC in de straten waar een blauwe zone werd ingevoerd er nauwgezetter gecontroleerd wordt. 31 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde om te voorzien in een systeem waarbij een parkeerabonnement, een parkeerkaart voor zorgverstrekkers en een bewonerskaart niet langer geldig is voor één kalender, maar ook voor één tot 12 maanden geldig is, ongeacht de aankoopdatum. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur voorziet in een systeem waarbij een parkeerabonnement, een parkeerkaart voor zorgverstrekkers en een bewonerskaart niet langer geldig is voor één kalender, maar ook voor één tot 12 maanden geldig is, ongeacht de aankoopdatum. Nu moet men immers bij de aankoop van een parkeerabonnement, een parkeerkaart voor zorgverstrekkers en een bewonerskaart voor een volledig kalenderjaar betalen, ongeacht de aankoopdatum; een parkeerkaart aangekocht op 1 augustus 2012 is maar geldig tot 31 december 2012, ook al moet men de volle pot betalen. Veel inwoners en tweede verblijvers hebben bovendien vaak enkel nood aan een parkeerabonnement tijdens de vakantiemaanden dus betalen eigenlijk voor een volledig jaar zonder daar nood aan te hebben. Door dit voorstel zal iemand die een jaarabonnement neemt op 1 augustus 2013 een geldig abonnement hebben tot 31 juli Het is trouwens perfect mogelijk (praktisch, boekhoudkundig, wettelijk) om het te betalen bedragen te laten variëren voor de periode van één tot 12 maanden. De gemeenteraad geeft in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om te voorzien in een systeem waarbij een parkeerabonnement, een parkeerkaart voor zorgverstrekkers en een bewonerskaart niet langer geldig is voor één kalender, maar ook voor één tot 12 maanden geldig is ongeacht de aankoopdatum. 32 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde om in de Prinsenlaan een blauwe zone in te richten. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur in de Prinsenlaan een blauwe zone inricht. Op dit moment kan immers iedereen het ganse jaar door gratis parkeren in de Prinsenlaan. Dit zorgt tijdens het weekend en tijdens de vakantiedagen voor bijzonder veel overlast bij de bewoners van de Prinsenlaan. Het merendeel van de bewoners van de Prinsenlaan, zelfs de eigenaars van een garage aldaar, zijn vragende partij om parkeren met een bewonerskaart in te voeren. De gemeenteraad geeft in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om in de Prinsenlaan een blauwe zone in te richten.

11 33 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement om het bestaande retributiereglement inzake parkeren aan te passen voor de tweede verblijvers. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur het bestaande retributiereglement inzake parkeren aanpast voor de tweede verblijvers. Het huidige reglement is immers onvoldoende aangepast aan de tweede verblijvers zodat het voor tal van problemen zorgt. VOORSTEL VAN BESLUIT: De gemeenteraad geeft in het kader van een mee klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om het bestaande retributiereglement inzake parkeren aan te passen voor de tweede verblijvers. 34 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde om in de Kerkstraat, de voetgangerszone gelegen tussen het Koning Leopold III-plein en de Zeedijk, de mogelijkheid te geven aan horecazaken elke dag vanaf 13u00 voor hun zaak een terras te plaatsen op de plaats die normaal voorzien is op de parkeerplaats voor laden en lossen voor 13u00 en na 18u00. Goedkeuring. Stemming. In het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid in Blankenberge is het nuttig dat het stadsbestuur in de Kerkstraat, de voetgangerszone gelegen tussen het Koning Leopold III-plein en de Zeedijk, aan de horecazaken aldaar de mogelijkheid geeft elke dag vanaf 13u00 voor hun zaak een terras te plaatsen op de plaats die normaal voorzien is als een parkeerplaats voor laden en lossen voor 13u00 en na 18u00. Op 1 juli 2011 werd immers met actieve steun van partijen als Open VLD en sp.a het rookverbod van alle horecazaken van kracht. Anderhalf jaar na de invoering van dit rookverbod is het aantal cafés dat failliet ging of ermee stopte met 30% gestegen (cijfers Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, NSZ) en kwamen er ook 32% minder nieuwe cafés bij. Als gevolg van die twee drastische dalingen, zijn er in België op anderhalf jaar tijd cafés verdwenen. Tussen 1 juli 2011 en 1 juli 2012 werd ook euro boete geheven voor de overtreding van het rookverbod. Tijdens diezelfde periode voerden de FOD Volksgezondheid, het FAVV en de politie controles uit. Bij die controles werden pv s opgesteld, 695 voor klanten en voor uitbaters. Dat was goed voor een totaal aan boetes van euro. De uitbaters hoestten al euro op, de klanten euro. De gemeenteraad van 17 april 2012 keurde het reglement goed voor het verlenen van een toelage voor het vrijwaren van rookvrije publieke gesloten plaatsen door het creëren van een rokersruimte, maar geen enkele premie werd tot op heden uitgekeerd. Tijdens de gemeenteraad van 19 februari 2013 weigerde het college van burgemeester en schepenen het reglement aan te passen zodat horecazaken, die in het verleden dergelijke investeringen deden, alsnog in aanmerking komen voor een toelage. Op dit moment mogen horecazaken, gelegen in betreffende zone in de Kerkstraat geen terras plaatsen op de parkeerplaats voor laden en lossen. De reden hiervoor zou zijn om voldoende doorgang voor de brandweer te laten. Nochtans wordt tijdens de twee jaarlijkse rommelmarkten en de twee jaarlijkse avondmarkten in de Kerkstraat wel toestemming gegeven om een terras te plaatsen en hangt er op die dagen geen bordje verboden te branden In het betreffende gedeelte van de Kerkstraat worden bovendien wel gelegenheidsterrassen toegelaten om haar te vlechten of henna tekeningen te plaatsen. De gemeenteraad geef in het kader van een meer klantvriendelijk parkeer- en retributiebeleid opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om in de Kerkstraat, de voetgangerszone gelegen tussen het Koning Leopold III-plein en de Zeedijk, de mogelijkheid te geven aan horecazaken elke dag

12 vanaf uur voor hun zaak een terras te plaatsen op plaats die normaal voorzien is op de parkeerplaats voor laden en lossen voor uur en na uur. 35 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde. Voorstel van raadsbesluit conform artikel 3 1 van het reglement van orde om de gemeenteraadsbeslissing van 19 maart 2013 inzake het lastenboek "Concessie Exploitatie Beachclub" in te trekken. Goedkeuring. Stemming. Op de gemeenteraad van 19 maart 2013 werd het lastenboek "Concessie Exploitatie Beachclub" goedgekeurd. Het lastenboek bevat echter tal van gebreken: - er wordt in het lastenboek onvoldoende rekening gehouden met de uitbatingsproblemen uit het verleden waar vroegere concessionarissen mee kampten; - in het verslag aan de gemeenteraad wordt bij het lastenboek niet gedetailleerd gemotiveerd waarom een minimumbiedprijs van euro wordt gevraagd, terwijl de stad Blankenberge zelf sinds 2007 maar euro per jaar (geïndexeerd) moet betalen aan het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK); - er moet in het lastenboek aan de concessionaris opgelegd worden om meer op woensdagnamiddag, op zaterdag & zondag en tijdens de vakantiedagen open te zijn; - in het opgelegde investeringsprogramma voor de uitrusting van de gesloten infrastructuur en openlucht infrastructuur wordt in het lastenboek onvoldoende gespecifieerd wat van de concessionaris verwacht wordt en wordt geen rekening gehouden met de (verborgen) gebreken aan de huidige nieuwbouw; - er wordt in het lastenboek te weinig de klemtoon gelegd op de socio-educatieve werking; - het voorzien van een aparte zone voor Catamaranzeilen in het lastenboek is weinig zinvol wegens niet haalbaar; - de bepaling in artikel in het lastenboek dat "de concessionaris jaarlijks vóór 1 februari een evaluatie van de integratie van de huidige Offshore Club" aan het stadsbestuur moet bezorgen, werd zonder enige motivatie geschrapt. Om deze redenen is het belangrijk dat het huidige lastenboek "Concessie Exploitatie Beachclub" wordt aangepast en de eventueel reeds opgestarte procedure van mededinging wordt stopgezet en na goedkeuring van een nieuw lastenboek wordt heropgestart. Het oponthoud kan geen reden zijn om niet in te gaan op dit voorstel want zelfs in de (eventueel) lopende procedure zal een eventuele concessionaris toch maar in 2013 een beperkt programma kunnen aanbieden. De gemeenteraadbeslissing van 19 maart 2013 inzake het lastenboek "Concessie Exploitatie Beachclub" wordt ingetrokken om zo het stadsbestuur de kans te geven een nieuw lastenboek in te dienen en een nieuwe procedure van mededinging op te starten.- 36 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde Voorstel van raadsbesluit conform artikel 3 1 van het reglement van orde inzake het concept van verdwaalpalen en van anti-verdwaalarmbandjes van Media Consulting. Een verdwaalpaal is een herkenningsteken voor kinderen aan het strand. Iedere verdwaalpaal in de directe omgeving is duidelijk anders dan de andere, en er staan herkenbare figuren op afgebeeld: dieren of speelgoed om mee aan het strand te spelen. De bedoeling van verdwaalpalen is enerzijds voor de kinderen het gemakkelijk zelf de weg terug naar de rest van de familie te vinden en anderzijds het snel bij de ouders terug kunnen brengen van verdwaalde kinderen. De verdwaalpalen zijn hoog en opvallend. De verdwaalpalen werden begin de jaren 1990 op de stranden van de Vlaamse kust geplaatst. De voorbije zomer liepen in Blankenberge ondanks dergelijke verdwaalpalen ongeveer 550 kinderen verloren. Schepen Bjorn Prasse verklaarde in de media dat dit hoge aantal verloren gelopen kinderen genoeg zegt: "Die palen missen hun doel. Kinderen gebruiken ze helemaal niet. Daarom gaat de stad op zoek naar een alternatief. Op zeer drukke dagen zijn de palen voor verloren gelopen kinderen niet eens zichtbaar. Daarom zoeken we naar een ander alternatief." Bedenker Dominiek Vervaecke van

13 Media Consulting reageerde daarop: "Ik vind het jammer dat de stad mij niet contacteert over die palen. Zij hebben voor een periode van 20 jaar de palen gratis mogen gebruiken. Als er problemen zijn, kunnen ze mij dit toch melden. [...] Ik heb onlangs opgemerkt dat de verdwaalpalen in Blankenberge verkeerd geplaatst staan. Wellicht is deze opmerking in het verkeerde keelgat geschoten. De andere kustgemeenten zijn wel blij met de oriëntatiepalen." De echte reden dat de stad Blankenberge, maar naar verluidt ook andere kustgemeenten, bedankt voor de verdwaalpalen zou echter zijn dat Media Consulting nu voor het eerst een huurgeld van 400 euro per jaar per verdwaalpaal vraagt aan de gemeenten, omdat de palen niet langer gesponsord worden, zoals in het verleden Royale Belge, Axa, KBC of Base namelijk deden voor de herstellingen en de stockage in de wintermaanden. De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om in 2013 de samenwerking met Media Consulting te handhaven en dus ook dit jaar te participeren in het concept van verdwaalpalen en van antiverdwaalarmbandjes. De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om onverwijld met Media Consulting het overleg op te starten om het concept van verdwaalpalen en van antiverdwaalarmbandjes te evalueren en desgewenst bij te sturen. De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om de nodige maatregelen te nemen opdat de verdwaalpalen van Media Consulting met meer zorg worden behandeld en gestockeerd. 37 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde over de nieuwe stedelijke informatiebrochure Wegwijs Goedkeuring. Stemming. Bij de ontvangst van de nieuwe inwoners op het stadhuis op 28 maart '13 werd de nieuwe stedelijke informatiebrochure Wegwijs , op 38 bladzijden en op exemplaren, in primeur voorgesteld en de dagen nadien ontving ook elke Blankenbergenaar de gids gratis in de brievenbus. Deze tweejaarlijkse informatieve gids wordt verspreid dankzij vele Blankenbergse adverteerders die de kosten voor deze publicatie dragen. Hierbij valt vooral op dat (zie bijlagen 1 en 2); - de leden van het college van burgemeester en schepenen (met uitzondering van de burgemeester) tot 3 maal toe op een foto te zien zijn; - het tijdperk van de telefonische communicatie en de digitale communicatie wel voor de leden van het college van burgemeester en schepenen is doorgebroken, maar dat de andere leden van de gemeenteraad enkel per brief kunnen bereikt worden; - er geen melding wordt gemaakt van de samenstelling van de OCMW-raad met opgave van hun contactgegevens. Het is duidelijk dat het college van burgemeester en schepenen met deze stedelijke informatiebrochure op kosten van vele Blankenbergse adverteerders, vooral zichzelf in het zonnetje wil zetten en het contact met de gewone leden van de gemeenteraad en OCMW-raad zo beperkt/moeilijk mogelijk wil houden/maken De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om bij een herdruk van de stedelijke informatiebrochure Wegwijs , om bij het digitaal aanbieden van de stedelijke informatiebrochure Wegwijs en om bij alle toekomstige edities van de stedelijke informatiebrochure Wegwijs: 1. Met uitzondering van een foto van de burgemeester bij zijn voorwoord, het aantal foto s van de politieke mandatarissen van Blankenberge te beperken tot 1 per persoon. 2. Bij de contactgegevens van de politieke mandatarissen van Blankenberge steeds ook hun telefoonnummer en adres te vermelden, tenzij door betrokkene(n) uitdrukkelijk gevraagd wordt dit niet te doen.

14 3. De samenstelling van de OCMW-raad met opgave van hun contactgegevens te vermelden. 38 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 22 van het Gemeentedecreet en artikel 3 2 van het reglement van orde wegens het partijpolitiek misbruik van een werkvergadering van het college van de stad Blankenberge. Goedkeuring. Stemming. Artikel 180 van het gemeentedecreet bepaalt: "De gemeentesecretaris woont de vergaderingen van het college van burgemeester en schepenen bij en is verantwoordelijk voor het opstellen van de notulen ervan." Artikel 51 van het gemeentedecreet bepaalt: "De goedgekeurde notulen worden onverwijld bezorgd aan de gemeenteraadsleden." De deputatie van de provincie West-Vlaanderen vernietigde op 31 januari 2013 (zie bijlage 1) de verkiezing door de gemeenteraad van Blankenberge van 2 januari 2013 van 5 Open VLD-leden als lid van de politieraad van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke omdat de door Open VLD ingediende voordrachtaktes ongeldig waren. Daarom diende tijdens de gemeenteraad van 19 februari 2013 voor die 5 mandaten een nieuwe stemronde plaats te vinden, waardoor deze keer slechts 4 Open VLD-leden als lid van de politieraad werden verkozen en de N-VA dus met 1 zitje ging lopen. Burgemeester Patrick De Klerck, tekenend in zijn hoedanigheid als burgemeester, diende namens een resem andere Open VLD-mandatarissen bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen klacht in (zie bijlage 2) om de verkiezingsronde van 19 februari 2013 nietig te verklaren, en om de ongeldigverklaring door de deputatie van de 5 Open VLD- politieraadsleden op 2 januari 2013 ongedaan te maken en hun verkiezing alsnog goed te keuren. Ter gelegenheid van deze procedure werd op 14 maart 2013 door de deputatie een hoorzitting met Open VLD, N-VA en CD&V georganiseerd om alle betrokkenen de kans te geven hun argumenten uiteen te zetten. Hierbij viel het op dat tijdens deze zitting, ter ondersteuning van de klacht van Open VLD, ook een zogenaamde "Memorie van toelichting" werd neergelegd door Open VLD-schepenen Bjorn Prasse en Ivan De Clerck met als titel "Nota voor werkvergadering college" (zie bijlage 3). Uit dat document blijkt duidelijk dat er niet alleen vergaderingen zijn van het college van burgemeester en schepenen, maar ook zogenaamde "werkvergaderingen van het college". Bovendien worden de verslagen van deze werkvergaderingen van het college niet aan de leden van de gemeenteraad bezorgd, ook al is dit decretaal verplicht voor alle vergaderingen van het college van burgemeester en schepenen. Daarmee wordt onweerlegbaar aangetoond dat het stadsbestuur van Blankenberge partijpolitieke hand- en spandiensten verleent aan een politiek partij. De procedure die werd opgestart bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen werd immers enkel opgestart door mandatarissen van Open VLD. Er is bovendien geen enkele collegebeslissing om een procedure op te starten bij de deputatie. Tot slot heeft de verkiezing van een politieraadslid van de N-VA ten koste van Open VLD geen enkele invloed op de werking van de stad Blankenberge. De vraag stelt zich trouwens hoe de stadssecretaris van Blankenberge omgaat met werkvergaderingen van een college waarvan hij zelf deel uitmaakt en waarop partijpolitieke hand- en spandiensten worden geleverd... Het is namelijk maar al te duidelijk dat voor de opmaak van deze nota beroep werd gedaan op juridisch onderlegd stadspersoneel. De gemeenteraad geeft een blaam aan het college van burgemeester en schepenen omdat er werkvergaderingen van het college van de stad Blankenberge plaatsvinden waarop partijpolitieke hand- en spandiensten worden verleend aan een politiek partij. De gemeenteraad geeft opdracht aan de stadssecretaris om de goedgekeurde notulen van de werkvergaderingen van het college van de stad Blankenberge onverwijld te bezorgen aan de leden van de gemeenteraad. De gemeenteraad geeft opdracht aan de stadssecretaris om er op toe te zien dat op de werkvergaderingen van het college van de stad Blankenberge geen partijpolitieke hand- en spandiensten aan een politiek partij meer worden verleend en dit desgevallend te signaleren op de eerstvolgende gemeenteraad. De gemeenteraad geeft opdracht aan de stadsontvanger om de personeelskost voor de opmaak van de Nota voor werkvergadering college die op 14 maart 2013 werd neergelegd bij de deputatie van de provincie West- Vlaanderen te berekenen en te factureren aan Open VLD Blankenberge-Uitkerke.

15 Geheime zitting 39 Vrijwillige Brandweer. Aanstelling tot effectieve brandweerlieden. Goedkeuring. Stemming. 40 Vrijwillige brandweer. Open verklaren functies te begeven bij bevordering. Goedkeuring. Stemming. a) Sergeant-vrijwilliger b) Korporaal-vrijwilliger (onder voorbehoud van de bevordering van één korporaalvrijwilliger tot sergeant-vrijwilliger zoals onder a) vermeld). 41 Vraag en antwoord. 42 Verscheidene Openbare zitting Mondelinge vraag van dhr. T. Veys over de plannen van het stadsbestuur om na 23 jaar de verdwaalpalen te vervangen door iets anders. Mondelinge vraag van dhr. T. Veys over de kostprijs van de nieuwe stedelijke informatiebrochure Wegwijs Mondelinge vraag van dhr. N. Verwimp conform artikel 11 1 van het reglement van orde over het eventueel wegnemen van de oriëntatiepalen op het strand te Blankenberge. Hoogachtend, Voor de secretaris, De voorzitter, Dries Gevaert, diensthoofd-coördinator Jeannine Puype

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG. Betreft: Klacht wegens de weigering om amendementen te behandelen en te stemmen

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG. Betreft: Klacht wegens de weigering om amendementen te behandelen en te stemmen BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 22 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens de weigering

Nadere informatie

Gemeenteraad 23 april 2013

Gemeenteraad 23 april 2013 BADSTAD Blankenberge, 13 mei 2013 8370 BLANKENBERGE 1 Mededelingen van de voorzitter Gemeenteraad 23 april 2013 Openbare zitting 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 19 maart 2013. Goedkeuring. 3 Mandatarissen.

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 januari 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 19 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens het niet correct

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

Gemeenteraad 10 januari 2012

Gemeenteraad 10 januari 2012 BADSTAD Blankenberge, 11 januari 2012 8370 BLANKENBERGE 1 Mededelingen van de voorzitter. Gemeenteraad 10 januari 2012 Openbare zitting 2 Gemeenteraad. a) Ontslag voorzitter gemeenteraad. b) aanstelling

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 11 maart 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 31 augustus 2015 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 september 2015 om 20:00

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 24 februari 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 maart 2012 om 20 uur in het

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 30 januari 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 07 februari 2012 om 20 uur in het

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 14 maart 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 april 2012 om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 april 2012 om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 6 april 2012 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 april 2012 om 20 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Verontschuldigd / Afwezig: Patrick De Meulenaere; gemeenteraadslid

Verontschuldigd / Afwezig: Patrick De Meulenaere; gemeenteraadslid STADSBESTUUR Extract uit het notulenboek van de gemeenteraad van de Stad Blankenberge BLANKENBERGE Zitting van 11 februari 2014 Aanwezig: Jeannine Puype; voorzitter; Patrick De Klerck; burgemeester; Johan

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 1 oktober 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL. Feiten

De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL. Feiten De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL Feiten Op de eerste gemeenteraad van een nieuwe legislatuur worden traditioneel de afgevaardigden verkozen die de gemeente zullen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

RAAD VAN 7 JANUARI 2014

RAAD VAN 7 JANUARI 2014 RAAD VAN 7 JANUARI 2014 Aanwezig: Afwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. E. Vangindertael, Mevr.

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART Artikel 1 Er kunnen volgende soorten gemeentelijke parkeerkaarten uitgereikt worden: 1) Bewonerskaart 2) Autodelen 3) Particulier

Nadere informatie

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling GR20111124 punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling DE RAAD, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten

Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten STAD TONGEREN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Openbare vergadering van 26 februari 2014. Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten De gemeenteraad,

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

6 schepen J. Maes DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. Volgnummer dossier 27

6 schepen J. Maes DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. Volgnummer dossier 27 DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 6 schepen J. Maes secretariaat Volgnummer dossier 27 Onderwerp Subsidies. Investeringssubsidie aan de cvba Twins Invest

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN.

STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN. STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN. DE GEMEENTERAAD; Artikel 1. Het gemeenteraadsbesluit van 28 april 2014 houdende de tarieven en modaliteiten van de

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 november 2014 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 november 2014 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 27 oktober 2014 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 04 november 2014 om 20:00 uur in

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE I. Opdracht. Artikel 1: Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Israëlitsche Gemeenschap "Adath Yisrael" - Jaarrekening

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie