WAT IS SEO, HOE WERKT HET EN HOE PAS IK HET TOE?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAT IS SEO, HOE WERKT HET EN HOE PAS IK HET TOE?"

Transcriptie

1 SEO SEO Onderzoek Waarom SEO belangrijk is. nr WAT IS SEO, HOE WERKT HET EN HOE PAS IK HET TOE? Door SEO toe te passen, kunt u meer inkomsten genereren en uitgaven besparen! Dit document is geschreven voor mensen met minimale basis kennis van html / css. En geeft inzicht wat de voordelen zijn van het toepassen van SEO. Auteur: Jorik Jansma GEBRUIKERS SEO SERP UPDATES Wat is SEO? Waarom 01 zou ik het toepassen op mijn website? Dit document geeft u antwoord op deze vragen. Ooit gehoord van 02SERP? search engine results page. Dit zijn de resultaten die naar voren komen uit een zoekopdracht. Welke updates 03hebben er plaats gevonden? Wat moet u doen als uw website niet meer voldoet? De klant is en blijft koning. Hoe zorgt u er voor dat de website aansluit bij uw doelgroep? Hoe vindt de gebruiker de website? SEN-SEO

2 INLEIDING SEO betekend Search Engine Optimalisation oftewel zoekmachine optimalisatie. Tegenwoordig passen veel bedrijven SEO toe op hun website om de doelgroep nog beter te bereiken via internet. Toch zijn er veel bedrijven die niet goed vindbaar zijn in een zoekmachine. In dit document geef ik uitleg hoe een website beter kan worden gevonden en zal ik toelichting geven waarom en hoe er op google word gezocht. INHOUDSOPGAVE 1. SEO 1.1 WAAROM IS SEO BELANGRIJK? 1.2 GOOGLE EN DE GEBRUIKER. 2. SERP 2.1 ZOEKWOORDEN 2.2 ZOEKWOORDPLANNER 2.3 GEBRUIKER & CONCURRENTEN 2.4 POSITIE GOOGLE VERBETEREN 3. UPDATES UPDATE MOBILE FRIENDLY 3.2 HTTPS 3.3 CLICK TO EXPAND TAB

3 1. SEO Hoe werkt een zoekmachine? Als u een zoekopdracht uitvoert in een zoekmachine zoekt u eigenlijk niet op internet, maar in de index die google van het web heeft gemaakt. Als u een zoekopdracht uitvoert gaan er programma s (webcrawlers) op zoek in de index van de zoekmachine. Deze halen een aantal pagina s op en volgen de links binnen de pagina s tot dat een groot deel is geïndexeerd. Als de zoekmachine eenmaal een overzicht heeft gemaakt van de mogelijke pagina s begint deze vragen te stellen. Dit doet de zoekmachine om een resultaat te weergeven die bij uw zoekopdracht aansluit. Vragen die de zoekmachine kan stellen zijn: Hoe vaak komen de zoekwoorden terug op de pagina, in titel, de url of vlak daarna? Zijn er synoniemen aanwezig op de pagina van de zoekwoorden? Wat is de kwaliteit van de website? Bevat het spam? Wat is de pagerank van de pagina? Al deze vragen worden gecombineerd om de totaal score van uw pagina te bepalen, en u een resultaat terug te geven binnen een halve seconde.

4 1.1 Waarom is SEO belangrijk? Een website die niet goed vindbaar is in een zoekmachine, is te vergelijken met het zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is een werkje waar je liever niet aan wilt beginnen. De wereld telt vandaag de dag meer dan 1,2 miljard websites en dit aantal blijft elke dag groeien. Google bepaalt aan de hand van verschillende factoren welke zoekresultaten jij krijgt te zien. Omdat er zoveel websites bestaan hebben zoekmachines als Google een idee bedacht. Zoekmachines tonen de beste resultaten van jou zoekwoord of woorden op de eerste pagina. Hoe google dit precies bepaalt weet bijna niemand. In de onderstaande afbeeldingen word duidelijk gemaakt waarom SEO een belangrijk onderdeel is van de website In de afbeelding hierboven is een heatmap te zien hoe de gebruiker zich gedraagt na het uitvoeren van een zoekopdracht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meeste zoekmachine gebruikers niet verder zoeken dan de eerste 10 resultaten, dus niet verder zoeken dan de eerste pagina. In de afbeelding van de 2005 is te zien waar de meeste gebruikers naar kijken en klikken na het doen van een zoekopdracht. Het patroon wat zichtbaar is wordt ook wel de golden triangle genoemd. De rode lijn die zichtbaar is, is het gedeelte waar de meeste gebruikers tot scrollen. Sta je boven deze rode lijn dan haal je meer verkeer naar je website. Hoe lager je staat hoe minder mensen jou website zullen vinden via een zoekmachine.

5 1.2 Google en de gebruiker De afbeelding van 2014 geeft weer dat de manier van zoeken kan veranderen. Dit komt door de gebruiker maar ook door google. Google heeft in de loop van de jaren ook aanpassingen gedaan. Zoals op de afbeelding zichtbaar is, kunnen afbeeldingen en advertenties worden weergegeven tussen de zoekresultaten. Dit heeft invloed op de manier van zoeken door de gebruiker. Golden triangle Hiernaast is zichtbaar dat de golden triangle nog steeds van toepassing is bij het bekijken van de zoekresultaten. Wel is er een duidelijk verschil zichtbaar met de heat-map van De golden triangle is kleiner. De gebruiker scant de zoekresultaten sneller en minder horizontaal. Daarom is het belangrijk om de juiste (zoek) woorden te gebruiken en er voor te zorgen dat deze als eerst worden gebruikt. (vooraan worden gezet) Zodat de gebruiker het woord scant als er een zoekopdracht word uitgevoerd. SEO heeft tijd nodig SEO heeft zijn tijd nodig om opgenomen te worden in google. Een aanpassing zal niet meteen zichtbaar zijn. Dit heeft zijn tijd nodig en na een aantal maanden zal het resultaat zichtbaar worden. Voornamelijk MKB bedrijven zien het nut van SEO niet. Ten eerste vinden ze de kosten die ze er voor moeten betalen te hoog en krijgen ze niet direct resultaat. Als SEO op de juiste manier wordt toegepast kan dit zorgen voor veel inkomsten ongeacht de grote van het bedrijf.

6 2. SERP Wat is SERP? Search engine results page. Dit zijn de resultaten die naar voren komen uit een zoekopdracht. In dit onderdeel wordt er besproken welke stappen jij kunt uitvoeren om jou website beter vindbaar te maken. Er wordt gekeken naar de manier van zoeken op het internet.

7 2.1 Zoekwoorden Nu je begrijpt dat het belangrijk is dat je pagina hoog in de zoekresultaten moet komen om meer bezoekers naar je website te halen. Zal ik uitleg geven welke zoekwoorden er zijn en hoe je er achter komt welke content jij zou kunnen gebruiken. Je hebt 2 soorten zoekwoorden short & long tail zoekwoorden. Opvallend is dat 70% van de zoekopdrachten in google bestaan uit long tail zoekwoorden. Short tail Bij short tail word er gebruik gemaakt van 1, 2 of 3 woorden. Niet echt specifiek als je daar op zoekt. Waarom? Als je zoekt op schoenen krijg je duizenden resultaten te zien van websites die schoenen aanbieden. Daarnaast is het niet specifiek wat je zoekt voor schoenen. Long tail Bij long tail word gebruik gemaakt 4 of meerdere woorden. Hoe specifieker je zoekwoorden hoe specifieker je zoekresultaten. Voorbeeld: Nike sportschoenen in Leeuwarden Dit zal je een lijst geven van winkels in Leeuwarden die sportschoenen van Nike hebben. Door gebruik te maken van de juiste combinatie van short en long tail zoekwoorden zal er voor zorgen dat de website goed vindbaar is in de zoekmachine.

8 2.2 Zoekwoordplanner SEO begint eigenlijks met een zoekwoorden onderzoek. Een zoekwoorden onderzoek is het inzichtelijk maken van de veelgebruikte zoektermen die aansluiten bij jou website. Een handige tool om te kijken of gebruikers zoeken op de tekst of content die jij gebruikt is de zoekwoordplanner tool van Google Adwords. Waar vind ik de zoekwoordplanner? De zoekwoordplanner of keyword planner is onderdeel van Google Adwords en je moet dus een Adwords account hebben om de tool te kunnen gebruiken. De zoekwoordplanner is het snelste te bereiken via deze rechtstreekse url: https://adwords.google.com/keywordplanner. Hoewel de keyword planner onderdeel is van Adwords is het ook een onmisbaar instrument voor SEO! Met deze tool kan je kijken hoe vaak er gezocht word op een bepaald woord of woorden. Met wat creativiteit kun je zien dat het aanpassen van sommige woorden al meer verkeer naar je website kan halen. Adverteren? Deze tool is ook handig om een schatting te maken van het verkeer en kosten. Op basis van het zoekwoord geeft de zoekwoordplanner een schatting van het aantal bezoekers. Daarnaast geeft de zoekwoordplanner een inschatting van de kosten van een advertentie.

9 2.3 Gebruiker & concurrenten Zeker in een concurrerende markt is het goed om na te denken hoe de doelgroep bij je website zou kunnen komen, zoekt je doelgroep op product namen, naar oplossingen of formuleren ze juist problemen. Probeer bij het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek te kijken vanuit je gebruiker en concurrenten. Gebruiker 1. Hoe zal de gebruiker zoeken? 2. Hoe noemen klanten jou product of dienst? Voorbeeld: a. Jij noemt je product: Automatic 2201 olypic watch. b. Gebruiker noemt het: automatisch /zelf opwindend horloge. Concurrenten 1. Bekijk in de zoekresultaten welke content je concurrenten gebruiken. 2. Bekijk welke woordgroepen in de advertenties worden gebruikt. Doe je daar ideeën op? Dan zijn die waarschijnlijk waardevol. Want advertenties kosten geld. Een goed zoekwoordenonderzoek wordt vaak vergeten terwijl dit een belangrijk onderdeel van je SEO.

10 Beantwoord de vraag van je gebruiker Een efficiënte manier om meer bezoekers naar je website te halen is door vragen van je doelgroep te beantwoorden. Vaak typen gebruikers hele vragen in google om antwoord te krijgen op hun probleem. Wanneer jij weet te scoren op deze vraag zullen er meer bezoekers naar de website komen. Voorbeeld: Iemand wil een website hebben, deze persoon zoekt via een google naar iemand die een website kan maken. Dit kan op meerdere manier worden gezocht. Zoekopdracht 1: (Gebruiker kan zoeken op: Internetbureau ) Zoals je ziet word maandelijks 880 keer gezocht op internetbureau deze term is short tail en zal dan ook alle internetbureaus weergeven in de zoekresultaten. Zoekopdracht 2: (Gebruiker kan zoeken op zijn eind doel: Website laten maken ) Deze zoekopdracht is net geen long tail zoekwoord, het bevat 3 woorden, maar omschrijft duidelijk wat de gebruiker zoekt. Als je nog content verwerkt met bijvoorbeeld plaatsnaam, maak je jou website beter vindbaar voor als iemand een porduct of dienst zoek in een bepaald gebied Door deze 2 zoekopdrachten te koppelen op de website kan je er voor zorgen dat je meer verkeer binnen haalt. Zoekvolume Je SEO begint bij zoekvolume. Geen zoekers? Dan is de kans klein dat je klanten naar je website zal halen. Toch kan een laag zoekvolume interessant zijn: Een laag zoekvolume kan interessant zijn, als daar weinig concurrentie en een hoog conversieratio tegenover staan. Houd rekening met homoniemen: Homoniemen (woorden met meerdere betekenissen) vertekenen je zoekvolume. Bijvoorbeeld bank. Achter die zoekopdracht zitten mensen die of een financiële instelling of een zitbank zoeken.

11 Trefwoorden kiezen Een handige manier om te checken of jou zoekwoord / woorden aanslaat bij jou doelgroep. Verspreid je ideeën (content) op meerdere pagina s. Gooi bijvoorbeeld met de ene webpagina op een lange trefwoordengroep, en optimaliseer een andere met één simpel trefwoord. Ja, via lange trefwoordengroepen lok je minder bezoekers. Maar je hebt ook minder concurrentie én je profiteert van een hogere conversieratio. URL s De url s op je pagina zijn ook een onderdeel van SEO. Sommige website hebben url s die niet beschrijvend zijn. Google ziet een url ook als een omschrijving van je pagina of product. Hier onder een voorbeeld: Slecht Een zoekmachine zal niet weten om welk product het gaat. Goed Een zoekmachine zal begrijpen dat het om voetbalschoenen zal gaan. 2.4 Wat kan jou positie beinvloeden? De snelheid van je website is een belangrijk onderdeel. Niet alleen omdat een slome website kan zorgen dat klanten afhaken tijdens het bezoeken van je website. Maar ook omdat google je website indexeert op de snelheid. Op internet zijn een veel verschillende tools te vinden die de snelheid van je website kunnen testen. Deze tools geven je inzicht welke onderdelen van de website geoptimaliseerd kunnen worden. Een foto die niet geoptimaliseerd is voor een website kan al een boosdoener zijn die de snelheid van de website beïnvloed. Helemaal als er meerdere foto s zijn die niet zijn geoptimaliseerd. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken welke dienst je host levert. Bekijk hier de snelheid van jou website:

12 Interne link structuur Interne links zijn links op pagina s van je website die linken naar andere pagina s op de zelfde website. Dit is belangrijk om dit goed op te zetten omdat: Ze bieden de gebruiker de mogelijkheid om sneller te navigeren over de website. Ze helpen met het vaststellen van de informatie die op de website staat. Ze helpen met het verbeteren van de pagerank. Het is niet nodig om heel ingewikkeld de links te verwerken op de pagina s. Het is bij interne links belangrijk dat pagina s worden bereik vanaf andere pagina s. Interne links vertelt de zoekmachine: welke pagina s zijn belangrijk, en hoe er te komen. Hoe meer interne links je hebt naar pagina s, hoe beter. Als je je houdt aan deze onderdelen van site structuur dan zal de SEO met grote stappen worden verbeterd. Verwijzingen naar een andere website worden externe links genoemd. Linkbuilding Een zoekmachine ziet alle links op internet, hoe vaker de website gelinkt is op relevante sites hoe waardevoller je website is volgens een zoekmachine. Hierdoor wordt je hoger in google geplaatst. Het beïnvloeden van links naar de website noemen we Linkbuilding. Een goedvoorbeeld van linkbuilding is bloggen. Linkbait: Linkbait is in feite een lokaas om links te vergaren ten behoeve van link building. Linkbait kan verschillende vormen aannemen, zoals een controversieel artikel, een tool, een plaatje, een grafiek of data die wordt vrijgegeven. De bedoeling is dat zoveel mogelijk externe partijen linken naar deze linkbait, zodat er meer wordt gelinkt naar de website van de aanbieder van de linkbait. Backlinks Backlinks zijn links die via een andere website verwijzen naar jou website. Dit is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Google ziet een backlink als een aanbeveling van een andere site. Omdat dit makkelijk is te manipuleren stelt google eisen aan een backlink. Kwaliteit van de backlinks, Verdeling aantal links per pagina, Verdeling in soort backlinks en IP adressen, Verdeling follow en nofollow links. Dus niet elke backlink zal je pagina beter vindbaar maken. Daarbij is het ook belangrijk dat er niet alleen naar je home pagina word gelinkt maar ook naar sub pagina s. Uit recent onderzoek is gebleken dat de ideale verhouding ongeveer 30% / 70% moet zijn. Waarbij 30% van de naar de homepage en 70% naar de sub pagina s gelinkt wordt.

13 Rich snippets Rich snippets zijn zoekresultaten van Google die verrijkt zijn met gestructureerde gegevens. Een standaard zoekresultaat heeft 3 onderdelen: Titel (blauw) URL (groen) Beschrijving (zwart). Hieronder zie je een standaard voorbeeld van een zoekresultaat. Rich snippets zijn extra s die google toont bij een resultaat. Hier onder een paar voorbeelden. Recensies: tegenwoordig zie je steeds meer gebruik van recensies, dit geeft de gebruiker een betrouwbaar gevoel omdat anderen er een positieve ervaring hebben gehad bij dit bedrijf. Producten: De rich snippets van producten lijkt erg op de recensies, De rich snippet wordt verder verrijkt met actuele prijs, en eventuele melding of het op voorraad is. Evenementen: Heb je op de website een overzicht met evenementen dan kun je deze indelen voor de rich snippets. In de resultaten worden dan de drie meest recente evenementen getoond met een link naar de pagina. Een voorbeeld van een rich snippet Een resultaat dat wordt verrijkt met extra informatie over de inhoud van de pagina leid meestal tot een hogere CTR.

14 Google + (Mijn bedrijf) Is een goede en tevens gratis manier om uw bedrijf beter vindbaar te maken in google. Door een pagina te maken met de gegevens van je bedrijf krijgen de gebruikers te zien waar het bedrijf is gevestigd en de contact gegevens worden daarbij ook weergegeven. Als een bedrijf 5 of meer recensies heeft word de beoordeling van het bedrijf ook vermeld in het zoekresultaat. (Rich snippets) SEO opmaak van de pagina. De (standaard) opmaak van je pagina s is een belangrijk onderdeel van je website. Zorg er voor dat je niet alle informatie op één pagina plaatst. Verdeel je informatie over verschillende pagina s. Bijvoorbeeld een pagina over: het bedrijf, welke producten of diensten je levert, je producten etc. Hieronder is een voorbeeld hoe een pagina kan worden opgebouwd.

15 3. GOOGLE S UPDATES 2015 Updates 2015 Welke updates komen er aan? welke updates zijn er doorgevoerd? En waarom voert google deze updates door? In dit hoofdstuk worden deze onderdelen besproken. En wat te doen als jou website niet meer voldoet aan de nieuwe updates die zijn doorgevoerd. Omdat er aanpassingen plaats vinden is SEO nooit klaar, het beste is om maandelijks een aantal uur in uw website te inversteren om de SEO te verbteren. Daarom schakelen bedrijven steeds vaker een persoon in die hier elke maand wat energie in steekt.

16 3.1 Update mobile friendly (Responsive) Responsive betekend dat je website zich aanpast op het formaat waarop de website getoond moet worden. Dus dat je website beschikbaar is voor mobiel & tablet. 21 april 2015 heeft google geïntroduceerd dat mobielvriendelijke websites en mobiele apps een belangrijkere rol gaan spelen in de zoekresultaten. Als gebruikers een zoekopdracht uitvoeren met een mobiel of tablet zal de zoekmachine voornamelijk mobiel geoptimaliseerde websites tonen. Als verklaring geeft google: As more people use mobile devices to access the internet, our algorithms have to adapt to these usage patterns. Om te controleren of je als site-eigenaar klaar bent voor de Google Mobile Update van 21 april, kijk dan hier of jou website mobile friendly is: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ Waarom voert google deze aanpassingen door? Google wil voor hun gebruikers het beste resultaat kunnen tonen. Het aantal mobiele zoekopdrachten is de laatste jaren explosief gestegen. Zoals is te zien in de afbeelding hier onder word er verwacht dat mobiele zoekopdrachten het gaat winnen van de desktop. Google wil dat iedereen die via de zoekmachine zoekt, een site getoond krijgt die op dat apparaat een goede ervaring biedt. De gemakkelijkste en snelste manier om dat voor elkaar te krijgen, is de mate van mobile friendly een rankingfactor maken.

17 3.2 HTTPS Hyper Text Transfer Protocol Secure(HTTPS) beveiligt je verbinding waardoor je gegevens versleuteld worden. Op dit moment is HTTPS nog maar een minimale rankingfactor. Op dit moment niet de moeite dus om halsoverkop je site om te gooien. Maar als je binnenkort (grote) aanpassingen gaat doen aan je website of url s gaat migreren. Neem dit alvast mee. Door dit meteen mee te nemen scheelt je extra werk en kan fouten op je website voorkomen. Een migratie is fout gevoelig. Hoe minder hoe beter! Zorg ervoor dat al je pagina s op HTTPS draaien, niet alleen je online formulieren of inlogpagina s. Ga voor het 2048-bit SSL-certificaat: dat is op dit moment de beste versie en daarmee nu door Google vereist. Zorg voor een correcte migratie: laat je site niet draaien op zowel http als https. Dit veroorzaakt duplicatie content. 3.3 Click to expand en tabs Het is nog niet officieel bevestigd door google zelf, maar het kan zijn dat google binnenkort een update doorvoert die content in tabbladen of uitklap teksten kan negeren. Regels van Google Google is er vrij duidelijk in, je zoekopdracht word uitgevoerd door een google-bot. De gebruiker zou het zelfde moeten zien als google-bot. Door met tabs of click to expand -opties te werken, kan het zijn dat de verborgen content niet relevant is. Als de verborgen content relevant zou zijn, zo redeneert Google, dan had je het wel meteen laten zien aan je gebruiker. Het spel van Google speel je volgens hun spelregels. De perfecte zoekmachine begrijpt wat u bedoelt en vindt precies wat u zoekt Larry Page - Mede-oprichter van Google Google heeft bevestigd dat je op een mobiel apparaat de content wel mag verbergen met behulp van click to expand, mits de content op de desktop-site standaard wordt getoond. Op mobiel ziet Google er dus blijkbaar wel de gebruiksvriendelijkheid van in. Wat te doen? Als je bezig bent/gaat met het ontwikkelen van een nieuwe of uw huidige site neem dit dan meteen mee. Er zijn vele oplossingen die er voor kunnen zorgen dat uw website voldoet aan de regels van google.

18 Content, content & content (en contentdistributie) Content is en blijft een onderwerp wat zeer belangrijk blijft voor je website. Het begint misschien wat saai te worden en het onderwerp is redelijk uitgekauwd. Als je nog weinig met je content hebt gedaan ga hier dan echt een keer voor zitten. Wacht niet tot je concurrenten jou gat hebben ingevuld. Het aanbieden van goede content voor jou doelgroep/ gebruiker is niets nieuws, maar wel iets dat in praktijk bij veel bedrijven op online gebied nog niet of veel te weinig wordt toegepast. Verbeter je content Door gebruik te maken van deze handleiding kun je al grote stappen maken in het verbeteren van jou content. Je kan er ook altijd nog voor kiezen om een bureau hiervoor in te schakelen. Is je basisinformatie op orde? Heb je goede content waarbij je antwoord geeft op vragen van de gebruiker? Als je zelf aan de slag gaat met je content vraag eens rond in je omgeving hoe mensen jou product of dienst zouden zoeken op internet. Als je eenmaal door hebt wat de gebruiker doet om jou te bereiken, ga dan groter denken. Content speelt een grote rol in het behalen van verkeer van jou website en uiteindelijk ook het besluit om over te gaan tot aanschaf van jou product of dienst. Bloggen en content delen Naast het goed maken van je content kan je meer bezoekers halen naar je website door te bloggen of je content te delen via social media. Zorg er voor dat deze teksten interessant zijn voor je doelgroep. Deze moeten niet alleen bestaan uit tekst, maar ook uit afbeeldingen. Wanneer je doelgroep deze berichten interessant vinden zal je vanzelf zien dat deze berichten worden geliked of gedeeld wat als resultaat meer bezoekers kan opleveren.

19 NAWOORD Bedankt voor het lezen van mijn SEO onderzoek/ handleiding. Door het volgen van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO heb ik dit rapport kunnen schrijven. Ik hoop dat dit document u inzicht heeft gegeven hoe u uw eigen website kunt verbeteren. Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contact formulier op de website.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols SEO SCAN evolveconsulting.nl Uitgevoerd door: Content Stream SEO specialist: Erik Pols Datum: 14/9/2015 Inleiding Voor u ligt de gepersonaliseerde SEO scan van uw website. Dit rapport is ingedeeld in drie

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET Datum: Juni 2011 I n h o u d s o p g a v e Gevonden worden op het internet... 2 Nationale Search Engine Monitor... 2 Hoe werkt Google?... 2 Een goede positionering...

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Protocol SEO analyse website door SEOguru

Protocol SEO analyse website door SEOguru SEOguru Sarphatistraat 36 B 1018GM Amsterdam BTW nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020 6755730 M 06 17404731 F 084 2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl Protocol SEO analyse website door SEOguru

Nadere informatie

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE OPTIMALISATIE IN PERFECTIE Bereik een... Nieuwe doelgroep Brochure: Product informatie Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL Telefoon: +31 (0)316 712 453 Fax: +31 (0)84 725 9405 O E-mail: info@optimera.nl

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding...11 Wat je eerst moet lezen...12 Pictogrammen die in dit boek gebruikt worden...12

Inhoud. Inleiding...11 Wat je eerst moet lezen...12 Pictogrammen die in dit boek gebruikt worden...12 Inhoud Inleiding...11 Wat je eerst moet lezen...12 Pictogrammen die in dit boek gebruikt worden...12 Hoofdstuk 1: SEO...15 Wat is SEO?...15 Waarom SEO?...16 Het verschil tussen SEA en SEO...18 Hoe werkt

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? voorwoord 2

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? voorwoord 2 voorwoord 2 Voorwoord Een website is tegenwoordig voor veel bedrijven een vereiste. Het is ook wel het digitale visitekaartje van je bedrijf. Een website kan echter veel meer zijn: een loket, een winkel,

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina of ecommerce Groothandel> onze dealer pagina

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

De eerste pagina van Google

De eerste pagina van Google De eerste pagina van Google Wat bijna elk kantoor vergeet Independent Insurances Whitepaper 7/10 05-2015 De eerste pagina van Google Wat bijna elk kantoor vergeet Independent Insurances Whitepaper 7/10

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Bepaal online meetbare doelen in Analytics: Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina Groothandel>

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

0 Inleiding... 1. 0.1 De Google zoekmachine... 1

0 Inleiding... 1. 0.1 De Google zoekmachine... 1 Inhoud 0 Inleiding... 1 0.1 De Google zoekmachine... 1 Statistieken...1 De zoekresultaten...2 Personalisering van de zoekresultaten...4 Rol van de zoekintentie...8 Werking van het Google algoritme...9

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman TURBO SEO Op weg naar #1 in Google SEO methode door Erwin Sigterman Hoi SEO helden, Allereerst, bedankt voor de aanschaf van TURBO SEO. Dit document zal je verder kunnen helpen om gevonden te kunnen worden

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

10 handige tips om in de zoekmachines te scoren

10 handige tips om in de zoekmachines te scoren 10 handige tips om in de zoekmachines te scoren Zoekmachines brengen u gratis bezoekers Zoekmachines kunnen heel wat bezoekers naar uw website brengen en dat zonder één euro te investeren. Het belangrijkste

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

SEO analyse De Zwinwachter

SEO analyse De Zwinwachter SEO analyse De Zwinwachter De Zwinwachter is een vrijstaande bungalow in het Zwin (Zeeuws- Vlaanderen), vandaar dan ook de naam. Het is een vakantiebungalow die in de maanden juli en augustus wordt verhuurd.

Nadere informatie

SEO. Website promotie

SEO. Website promotie SEO Website promotie SEO Website promotie Inhoud 1 Wat is SEO? 2 SEO Tips SEO Website promotie 1 Wat is SEO? 1 Wat is SEO? Afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald zoekmachineoptimalisatie.

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011 Breng de juiste bezoeker naar uw website Yonego 17 november 2011 1 SEO is only not seen as rocket science by those who already know it. - Danny Sullivan 2 Search Engine Optimization Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing Zoekmachine marketing Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Wesley Plugers Zoekmachine marketing is topsport. Je moet elke dag trainen om te kunnen winnen @wesleyplugers

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD BELANGRIJKE PUNTEN Wat is een Multi-Schermen website? De groeiende belangrijkheid van Multi-Schermen websites Wat Google aanbeveelt What Google vereist Maak van je bezoekers

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Ga naar www.google.nl en type de woorden zelf bonbons maken in het zoekveld.

Ga naar www.google.nl en type de woorden zelf bonbons maken in het zoekveld. Iedere zoekopdracht in Google geeft, naast de zoekresultaten, het aantal concurrerende pagina s voor de gebruikte zoekterm. Stel je wilt workshops gaan organiseren voor het zelf maken van bonbons en je

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

SEO voor lokale bedrijven

SEO voor lokale bedrijven SEO voor lokale bedrijven!! FirstFocus helps organizations from A-Z with attaining results with their website/shop. 12 specialisten verdeeld over 2 teams: web development en internet marketing Agenda

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

Google Site Search De websitezoekfunctie van Google voor uw organisatie

Google Site Search De websitezoekfunctie van Google voor uw organisatie Google Site Search Datasheet Google Site Search De websitezoekfunctie van Google voor uw organisatie Google Site Search Ga voor meer informatie naar: http://www.google.com/enterprise/search/ Wat u ontvangt

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

SEO search engine optimalisatie

SEO search engine optimalisatie SEO search engine optimalisatie SEO staat voor Search Engine Optimizer, iedereen kan een website maken maar is uw website ook goed uit te lezen door een zoekmachine? Een zoekmachine ziet uw website niet

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling Wie zijn we? Wat is Google Marketing? Google Optimalisatie Google Adwords Google & SEO Workshop Google Analytics

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging!

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! 0172-421 411 Als enigste site krijgt Google Plus extra

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012 Smartphones Het aandeel smartphones en tablets groeit hard in Nederland. De grafiek hieronder laat al zien dat in 2012 de penetratie van smartphones met 10% is toegenomen. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Nadere informatie

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Onderzoek vindbaarheid online travel 2009 Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Datum: 27-04-2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.2 Samenvatting 3 1.3 RankInspector 4 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Voor ik begin Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Vandaag: Eerst Theorie en dan live artikel SEO vriendelijk maken Wat is SEO? Hoe denkt Google

Nadere informatie

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013 Content Strategie Hoorcollege 2 9 september 2013 Agenda HC2 Communicatie Basisprincipes content Content en platformen Content en SEO Owned, earned, paid media 2 3 4 5 6 Overtuigen en shared meaning Hoe

Nadere informatie

2015 LaLoNi Webdesign & Marketing www.onlinesuccesvolworden.nl

2015 LaLoNi Webdesign & Marketing www.onlinesuccesvolworden.nl Inhoudsopgave: Voorwoord Tip 1 Tip 2 Tip 3 Tip 4 Tip 5 Tip 6 Tip 7 Tip 8 Tip 9 Tip 10 Zichtbaarheid Duidelijke missie Toon jezelf Over mij/ons Blog Aanmeldknop Testmonials Social media Video Seo Voorwoord

Nadere informatie