Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC"

Transcriptie

1 Nr. 11, jaargang 27 November 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting Kopij & contact De Stuurstand Is het officiële cluborgaan van de Twentse Modelspoorweg Club (TMC) In dit nummer o.a.: Uit de oude doos Open Dag Eurospoor 2016 De baan van..

2 BESTUURSTAFEL Theo Nagel Voorzitter Wat een spektakel weer. Onze jaarlijkse Open Dag was wederom een groot succes! Ruim 700 betalende bezoekers, vergezeld door 500 klein- en kleine kinderen! Druk, maar het ging prima. Over het algemeen lovende reacties van de bezoekers, geen incidenten op en rond de baan. Lekker rijden, kop erbij, af en toe schaft en zelfs tijd voor een praatje. Handelaren tevreden, veel koffie en broodjes worst verkocht beurs commissie goed gedraaid jongens, het wordt steeds meer een feestje! Hier doe je het voor als Club het geeft mij (en jullie ook denk ik) een kick als je trots kunt laten zien wat we het afgelopen jaar weer geflikt hebben! Dank dus aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, clubleden maar ook inhuur ; we hebben de mannen uit Almelo ook een mooie mail gestuurd! Dus nu: spullen weer uitpakken en snel aan de slag: op naar 2017! De excursies naar Zutphen (7 man) en Friesland (23!) waren volgens de deelnemers een groot succes! Maar.. waar zijn onze reporters? Maak eens een plaatje je weet wel, met je telefoon - kunnen jullie thuis toch ook?! 2 Regels tekst erbij en mailen naar info@tmsc.nl. Dank! Leden nieuws Gerrit Smit Wijzigingen worden in de volgende ledenlijst doorgevoerd. per 01/11/2016 van donateur (wederom) volwaardig lid gsmit1966@gmail.com

3 Theo Nagel Voorzitter OPEN DAG 2016

4 EUROSPOOR 2016 Tekst en foto s: Theo Nagel Voor wie niet is geweest: een korte impressie van Eurospoor Veel handel maar bovenal: veel mooie modelbanen! Wat dacht je van Eisen-Stahl im Ruhrgebiet, een indrukwekkend stukje modelbouw: een hoogovencomplex met alles er op en er aan. Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij.

5 EUROSPOOR 2016 Tekst en foto s: Theo Nagel Meer info over deze Anlage: klik op. Klik op de YouTube button voor een uitgebreid verslag van Eurospoor 2016! Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij.

6 GLOBETROTTER Tekst en foto s: Leo Waterman Onlangs waren mijn vrouw Nel en ik in het cultuurstadje Diepenheim. Daar is in 2014 de oude herberg de Pol prachtig gerestaureerd en uitgebreid met een met bibliotheek en een kunstzaal. Gaat dat zien! Het stadje is vergeven van de galerieën. In het rosarium trof ik de ontwerpster Marian Dessing, zij maakt van oude NS vertrekborden die ze gratis mag hebben de meest fantastische dingen. Nu ben ik toevallig ook nog een beetje vogelliefhebber dus kon Ritselende ik niet om palmbladeren haar heen. filteren En dus het hangt zonlicht, nu boven kabbelende mijn golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit modelbaan was. De fantastische deze vliegende tropische gele reiger.! jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij.

7 DE BAAN VAN Foto s: Peter Bal Onze Pensionado Peter Bal, inmiddels in zijn camper op weg naar zonnige oorden, gaat na terugkomst onze website bijhouden. Op een apart (prive) deel komt de mogelijkheid Picasa foto-albums te uploaden in bekijken. In de testfase liet Peter ons zijn eigen album zien, met een goed beeld van de opbouw van zijn eigen Märklin baan. Verrassend! Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij.

8 UIT DE OUDE DOOS Tekst en foto s: Rudi Bettman Excursies uit het verleden - deel 3 Betriebswerk (BW) Hamm. In de rijke historie van de TMC werden ook toen al regelmatig excursies georganiseerd. Als oudste lid van onze Modelspoorclub, heeft Rudi Bettman vele excursies zelf mee gemaakt. Uit de oude doos. s Morgens vroeg uit de veren en met de auto op weg naar Hamm in het Ruhrgebied. Na een rit van ca. twee uur werd het DB BW Hamm bereikt, waar we hartelijk werden ontvangen door de begeleider van die dag. Hamm was in die tijd een Hochburg van stoomlok s, diesel- en elektrisch materieel - we keken onze ogen uit! Vele typen waren hier te gast: Baureihe 01, 03, 40, 50 en andere. In Hamm was het begin van de overgang van stoom naar diesel en E-lok s, vandaar ook 3 aparte BW s. We begonnen met een Ritselende rondleiding palmbladeren door het stoomlok filteren het BW. zonlicht, We mochten kabbelende in golven de put rollen onder af de en aan. lok, Mijn in het gedachten machinistenhuis dwalen af naar en op wat de ooit voetplaat. was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij. geen zorgen. Warmte, vriendschap en licht vullen de dagen. Ik dwaal verder af. Beelden van Iemand mijn jeugd vroeg in zuidelijk of er Nederland worden geprojecteerd. Met vrienden loop ik van school naar huis. We kiezen de gefotografeerd weg over de spoorbrug. mocht Als we doorlopen en de verleidingen onderweg verstaan, halen we nog net de stoomtrein naar worden. Duitsland. Natürlich, De machinist kein verrast ons altijd met een flinke wolk stoom en rook op het moment dat wij uitbundig naar Problem. hem zwaaien. Waar Ook wilt nu U de hebben wij geluk. Wij zijn op tijd. In de verte nadert het zwarte gevaarte met achter zich ettelijke lok hebben? groene rijtuigen. Eh, hoe bedoelt U? Nou dan zetten we de lok toch even buiten! Zo gezegd zo gedaan. De lok, een 50er, werd op de draaischijf gezet en gedraaid zodat ieder zijn favoriete foto kon maken. Ongelofelijk!

9 UIT DE OUDE DOOS Tekst en foto s: Rudi Bettman Inmiddels was het rond twaalf uur, dus Essenszeit - lunchtijd. De kantine stond midden op het rangeerterrein, dus meerdere sporen oversteken om te lunchen. Alles was geregeld, soep, broodjes, etc. Als je dan als lokomofiel midden tussen de sporen zit te eten en alle type lok s je om de oren vliegen, heb je geen tijd om op je bord met soep te letten (Erbsensuppe mit Wurst). En als iemand dan tegen Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven je rollen zegt: af kijk en een aan. 50er Mijn met gedachten een kolentrein, dwalen af naar dan wat is de ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van kans mijn groot inmiddels dat oude wanneer leven, je komen weer naar als vanzelf je bord voorbij. kijkt, Exotische geuren ontwaken in de herinnering. Haast bestaat niet. de Nederland worst verdwenen is dan nog echt is! Niet ver weg. ieder Het lid leven kon kent dit zo geen zorgen. Warmte, vriendschap en licht vullen de dagen. Ik dwaal waarderen verder af. De Beelden worst van eindigde mijn jeugd wel in waar zuidelijk hij was weggepikt! Na verrast de ons middag altijd werd met een het flinke diesel wolk BW stoom bezocht. en rook Hier op stond het moment dat wij uitbundig naar hem zwaaien. Ook nu het hebben prototype wij geluk. van Wij de zijn DE2000, op tijd. In gebouwd de verte nadert door Henschel. het zwarte gevaarte met achter zich ettelijke groene rijtuigen. Zie Onze bijgaande handen gaan foto. omhoog. Deze Hij zwaait machine terug is en geen baadt ons succes lachend in een langzaam wegtrekkende geworden, ook de latere DE2500 niet. Het overgrote deel van de lok s waren V 60, V100, V160 en natuurlijk de V200. Ook hier was niets te veel, we mochten overal in. Lok s werden gestart. De dieselmotor en de bijbehorende randapparatuur, o.a. de Indusi, werd uitgelegd. Hoe het bericht bij de machinist kwam via de spoel onder de lok en de slede die naast het spoor ligt bij de seinpalen. Heel interessant.

10 UIT DE OUDE DOOS Tekst en foto s: Rudi Bettman DE 2000 stuurstand Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij. In de volgende hal de E-lok s. Meest de BR E10. E40, E50, en nog een enkele E 94. Het programma was hetzelfde. U vraagt en wij draaien. Alles mocht betreden en bekeken worden. En toen kwam onze gids met de vraag wie er mee wilde naar Dortmund met een E40, een goederentrein wegbrengen. Er mochten 5 mensen in de ene cabine en 5 in de andere. Aangezien we met meer dan twintig mensen waren ging het niet door. Iedereen wilde natuurlijk graag mee! We zagen deze trein helaas vertrekken zonder Tukkers aan boord. Dit was een uitstapje wat me nog steeds bijstaat, aangezien niets te veel was daar bij de DB.

11 WAAR BEN JIJ MEE BEZIG? Foto s: Frank Pennders In de aanloop naar de Open Dag zijn er allerlei lastminute klussen. Zoals hier het afmaken van een paar boom-kunstwerken En ja, de vrouwelijke hulptroepen werden ingeschakeld! En ja Frank het moet gezegd: het Ritselende lijkt wel palmbladeren of deze filteren bomen het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit mooier was. De nog fantastische zijn! tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij.

12 DANK! Ritselende palmbladeren filteren het zonlicht, kabbelende golven rollen af en aan. Mijn gedachten dwalen af naar wat ooit was. De fantastische tropische jaren, zo'n wezenlijk deel van mijn inmiddels oude leven, komen als vanzelf voorbij. Onze handen gaan omhoog. Hij zwaait terug en baadt ons lachend in een Ook langzaam wel eens wegtrekkende waard om in het zonnetje te zetten: onze Beurscommissie. Niet alleen om de TMC clubkas (substantieel!) te spekken maar ook vanwege de promotie voor onze club en activiteiten! In Houten, Nordhorn, Zutphen, Winterswijk en omstreken! Alle vrijwilligers: Dank, Danke Schön! Zie voor de komende activiteiten de agenda Smullen voor groot en klein! op de website!

13 ONZE SPONSOREN HIER had ook uw advertentie kunnen staan! DE TMC zoekt adverteerders, mail voor een passende offerte!

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 9, jaargang 27 September 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting Kopij & contact redactie@tmsc.nl

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 10, jaargang 27 Oktober 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting Kopij & contact redactie@tmsc.nl

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, jaargang 27 April 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting In dit nummer o.a.: Ledenstop?

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 4, 06/11/2013 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Hans Evering Theo Nagel Leo Waterman Wim Kruijer Peter Smit Jos Schnitzler Kopij& contact redactie@tmsc.nl In dit nummer

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 1, 05/09/2013 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Hans Evering Theo Nagel Leo Waterman Wim Kruijer Peter Smit Kopij & contact redactie@tmsc.nl De Stuurstand Is het officiële

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 8, jaargang 27 Augustus 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting In dit nummer o.a.: Globetrotter

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 12, jaargang 27 December 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting Kopij & contact redactie@tmsc.nl

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 6/7, jaargang 27 Juni / Juli 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting In dit nummer o.a.:

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 5, jaargang 27 Mei 2016 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting In dit nummer o.a.: Hoog bezoek

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 11, jaargang 26 November 2015 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten Harry Witting In dit nummer o.a.: Neuzen

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 1, jaargang26 Januari 2015 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten In dit nummer o.a.: Uitde oudedoos Kennismaking

Nadere informatie

Twentse Modelspoorweg Club

Twentse Modelspoorweg Club Twentse Modelspoorweg Club Opgericht in 1957 MEI 2017 NUMMER 5 JAARGANG 28 STUURSTAND Visite BESTUURSTAFEL Jubilaris Hoewel al op 1 maart jl. officieel 25 jaar in dienst van de TMC, kon Ton van Ulden pas

Nadere informatie

Nieuwsbrief van september 2012

Nieuwsbrief van september 2012 Nieuwsbrief van september 2012 Meer over en andere activiteiten op: www.kottenparkmodelbouwclub.com Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2012 Met o.a. : vaardag Zwaaikom in Hengelo, Auto en Techniek

Nadere informatie

Twentse Modelspoorweg Club

Twentse Modelspoorweg Club Twentse Modelspoorweg Club Opgericht in 1957 WOENSDAG JANUARI 2017 NUMMER 1 JAARGANG 28 STUURSTAND BESTUURSTAFEL Theo Nagel - voorzitter Welkom in 2017! Welkom in het nieuwe jaar, natuurlijk de beste wensen

Nadere informatie

Wijngaard het Groenewoud

Wijngaard het Groenewoud 2 E JAARGANG 4 E EDITIE 2017 Wijngaard het Groenewoud 1 november 2017 En het werd herfst! In dit nummer 1 En het werd herfst 2 Ons You-tube kanaal 3 Onze eerste oogst 4. Molentjes 5. Website bezoek geweldig

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. We organiseerden voor de 2 de keer de Binkenrit in Turnhout welke open staat voor oldtimers ouder dan 25jaar. Wij zorgden met RD voor een mooie rit en Horeca Centrum Turnhout zorgde

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 12, jaargang 25 December 2014 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Theo Nagel Leo Waterman Peter Smit Jos Schnitzler Hans Joosten In dit nummer o.a.: Workshop banenplan

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

1. Naar het erf van dominee Visky

1. Naar het erf van dominee Visky 1. Naar het erf van dominee Visky Fek, Fek. Een jongen met zwart haar, die naast Freek aan de tafel zit, trekt Freek aan zijn mouw en wijst naar buiten. Freek, die samen met Gerdien en hun moeders in Roemenië

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2012

Nieuwsbrief april 2012 Nieuwsbrief april 2012 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2012 Barendrecht, 20-04-2012 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 Nieuwsbrief juli 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief juli 2013 Barendrecht, 31-07-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

TEST JEZELF (WERKBLAD BIJ ANIMATIE 3)

TEST JEZELF (WERKBLAD BIJ ANIMATIE 3) TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 1. Balen, je bent bijna te laat op school. Snel doorfietsen dus.

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

De Knikkers en de Kroon

De Knikkers en de Kroon De Knikkers en de Kroon Joodse wijsheden in een sprookje Bij dit sprookje is een presentatie of workshop mogelijk voor kinderen én voor volwassenen. Kijk voor informatie op www.mussar.eu Colofon Tekst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juni 2013

Nieuwsbrief 3 juni 2013 Nieuwsbrief 3 juni 2013 www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-de-wieden Oranjetipjes zien de Paashaas Marian, begeleidster, 20 maart 2013 Verslag oranjetipjes van 20 maart 2013 Deze middag waren wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2011

Nieuwsbrief september 2011 Nieuwsbrief september 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief september 2011 Barendrecht, 19-09-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de

Nadere informatie

en door Martien Beumer (Zijspoor )

en door Martien Beumer (Zijspoor ) en door Martien Beumer (Zijspoor 2009-5) Vandaag op de draaischijf de 64000. De 64000 is een tenderloc met een asindeling 1 c1 h2, 5-assig, met een vermogen van 699 kw. Hij heeft een gewicht van 74,9 ton,

Nadere informatie

Verslag 2e Vriendendag HIP 2.0

Verslag 2e Vriendendag HIP 2.0 Verslag 2e Vriendendag HIP 2.0 HIP Vriendendag 2018 1 december 2018 was het dan zo ver, de 2e Vriendendag HIP 2.0 Bij aankomst werden de gasten naar de parkeermogelijkheden verwezen door onze vrijwilliger

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

HUIDER-NIEUWSBRIEF 7 januari Huider - Stationsplein Heerhugowaard - tel

HUIDER-NIEUWSBRIEF 7 januari Huider - Stationsplein Heerhugowaard - tel HUIDER-NIEUWSBRIEF 7 januari 2010. Huider - Stationsplein 31-37 - Heerhugowaard - tel 072-5714157 - www.huider.nl - info@huider.nl Beste dames en heren, Namens alle medewerkers wens ik u een fantastisch

Nadere informatie

De trein van het leven

De trein van het leven De trein van het leven Eerste druk, december 2009 2009 Hans Cieremans isbn: 978-90-484-0933-4 nur: 306 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Venlose Reddingsbrigade

Nieuwsbrief Venlose Reddingsbrigade Redactie aan het woord Het is juni, voor de vereniging ieder jaar een rustige maand. Dit is niet toevallig hoor, nee de maand voor de examens wordt bewust zoveel mogelijk vrijgehouden van evenementen en

Nadere informatie

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 13

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 13 Spoor op Vleugels Nieuwsbulletin Nr 13 Er wordt gereden.. Het is al weer enige tijd geleden dat het Nieuwsbulletin 12 is verschenen, maar nu ziet 13 dan het licht Door drukke werkzaamheden is het uitbrengen

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Eindhovense Modelbouw Vereniging

Eindhovense Modelbouw Vereniging Eindhovense Vereniging Mededelingenblad In deze uitgave van Nummer 565 Datum: Maart 2018 Module bouwdagen Voortgang Projecten Evenementen Gezondheid Pierre Zoals bij velen bekend is Pierre een aantal weken

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club

Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Nieuwsbrief Odoorner Luchtvaart Club Contact: nieuwsbrief@flyolc.nl Redactie: Piet Sloot Januari 2016 De redactie wenst iedereen een goed, gezond en vooral een fijn vliegjaar. Bate Hardenberg heeft de

Nadere informatie

Mooi Gelderland van 8 tot 15 juli 2016

Mooi Gelderland van 8 tot 15 juli 2016 Mooi Gelderland van 8 tot 15 juli 2016 Mooi Gelderland! Mooi Gelderland dat wordt genieten, tenminste als het weer een beetje meezit. We zullen zien. Maar we stellen ons eerst even voor. Wij zijn Frank,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2012

Nieuwsbrief september 2012 Nieuwsbrief september 2012 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief september 2012 Barendrecht, 17-09-2012 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

www.mentheda.nl info@mentheda.nl Nieuwsbrief TC Mentheda april 2018 Graag brengen we de volgende zaken bij jullie onder de aandacht: NL Doet / Schooltennis / Open Dag / Tennislessen / Soeptoernooi / Uitbreiding

Nadere informatie

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan.

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan. Kenneth en Iwan Hé, kijk, zegt Kenneth. Check dat uit, man. Kenneth knikt met zijn hoofd naar een groepje meisjes. Ze staan aan de overkant van de straat en wachten voor het stoplicht. Ze komen net uit

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

Eerste R129 meeting. Activiteiten

Eerste R129 meeting. Activiteiten Eerste R129 meeting STERKLASSE BULLETIN Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Mercedes-Benz op de Autosalon van Genève de R129 introduceerde. Samen met Pepijn Steenbergen en Arjan Kerkhoff (2 van zijn vaste

Nadere informatie

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs 31 oktober 2010 Zacheüs Ellen Zuijdwegt-Dronkers Van dit verhaal is een schetsbord verhaal gemaakt Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig

Nadere informatie

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw.

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. De Specht Er zijn verschillende soorten spechten: de groene, de zwarte en

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Breendonk. Dit is een Belgisch fort gebouwd in Willebroek voor de Eerste Wereldoorlog.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Als het om geld gaat... Mei / Juni In je agenda : Als het om geld gaat... De Noordrand hield in maart in het Rundgraafpark een alternatieve spellenmiddag. We begonnen uiteraard met een kop koffie en iets lekkers erbij. Daarna werd de bedoeling van de

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2010

Nieuwsbrief december 2010 Nieuwsbrief december 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief december 2010 Barendrecht, 16-12-2010 Beste leden en relaties, Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

Dit is een Vertel-spel Vertel-spel spelen Het Verhaal Te Moeilijk?

Dit is een Vertel-spel Vertel-spel spelen Het Verhaal Te Moeilijk? 01 Dit is een Vertel-spel Dat is een verhaal dat door meer mensen gesproken wordt. Of door iemand die verschillende stemmetjes nadoet. Die treden op als persoon in het verhaal. Dit Vertel-spel heet Schattebout.

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Nieuwsbrief april 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2011 Barendrecht, 18-04-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Zwarte Piet heeft zich vergist

Zwarte Piet heeft zich vergist november 2013 vanaf 4 jaar Zwarte Piet heeft zich vergist tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - Zwarte Piet heft zich vergist 1 Zwarte Piet heeft zich vergist met z n bootje, met z n bootje, Zwarte

Nadere informatie

HUIDER-NIEUWSBRIEF 3 MAART 2010. Huider - Stationsplein 31-37 - Heerhugowaard - tel 072-5714157 - www.huider.nl - info@huider.nl

HUIDER-NIEUWSBRIEF 3 MAART 2010. Huider - Stationsplein 31-37 - Heerhugowaard - tel 072-5714157 - www.huider.nl - info@huider.nl HUIDER-NIEUWSBRIEF 3 MAART 2010. Huider - Stationsplein 31-37 - Heerhugowaard - tel 072-5714157 - www.huider.nl - info@huider.nl Beste dames en heren, Inmiddels drie weken geleden hebben wij de jaarlijkse

Nadere informatie

Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College.

Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College. Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College. Ook voor de 'buitenwereld' zijn we vooral 'de club van de Utrechtseweg".

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Overzicht activiteiten MVSV in 2014

Overzicht activiteiten MVSV in 2014 Overzicht activiteiten MVSV in 2014 2014 Was voor MVSV het eerste volledige jaar dat we van ons nieuwe clubhuis en vaarwater konden genieten. Als club hebben we een goed jaar achter de rug met een aantal

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Sunparks Oostduinkerke. Dit is een groot, tropisch zwembad in Oostduinkerke. Veel kinderen vinden een bezoek aan

Nadere informatie

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn we eind mei met 4 personen weer naar Cambodja getrokken.

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn we eind mei met 4 personen weer naar Cambodja getrokken. Beste vrienden van ons project Hope For The Children, Zoals de meeste van jullie wel weten zijn we eind mei met 4 personen weer naar Cambodja getrokken. Deze keer waren Willy, Petra,Thierry en Katrien

Nadere informatie

Inhoud blz. 1. Op reis 2. De trekschuit 3. De postkoets 4. De stoomtrein 5. De auto 6. Het vliegtuig 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s

Inhoud blz. 1. Op reis 2. De trekschuit 3. De postkoets 4. De stoomtrein 5. De auto 6. Het vliegtuig 7. Filmpjes Pluskaarten Bronnen en foto s Op reis Inhoud blz. 1. Op reis 3 2. De trekschuit 4 3. De postkoets 6 4. De stoomtrein 8 5. De auto 10 6. Het vliegtuig 12 7. Filmpjes 14 Pluskaarten 15 Bronnen en foto s 17 Colofon en voorwaarden 18 1.Op

Nadere informatie

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen IJsvrij Met dikke wanten aan en een sjaal om loopt Spekkie naar het huis van Sproet. Brrr... wat is het koud! Sinds een week vriest het flink en alle sloten in de buurt zijn al dicht. Sproet rende na schooltijd

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd!

Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd! Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd! Datum : 14-04-2016 Jaargang: 24 Aflevering: 12 Redactie: f.verdiesen@kpoa.nl 22-apr 13-mei Agenda Koningsspelen, Continurooster Schoolfeest (25

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Professor Plons is zoek. Door Bram Klein en Joris Lutz

Professor Plons is zoek. Door Bram Klein en Joris Lutz Professor Plons is zoek Door Bram Klein en Joris Lutz In de haven ligt een klein bootje langs de kant. Op het bootje staat een hondenhok. Het is een hondenhokboot. Voor het hondenhok zit een hond. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s)

Inhoudsopgave. Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Nummer 3 dec 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Agenda Voorwoord Schoolmaatschappelijk werk Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs Personele inzet Wist u dat? Sinterklaas Vuurwerkbrillen Parkeren voor

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: gaan rond en rond. Een grote boog naar boven, dan weer naar de grond. Kijk eens hoe ze draaien, al-le vier. Het lijkt alsof ze

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

Verslag van het trialweekend te Baarlo.

Verslag van het trialweekend te Baarlo. 1 Verslag van het trialweekend te Baarlo. Toen we zaterdag op het terrein van Baarlo aankwamen, was het prachtig trialweer. Ietsje benauwd, maar een kniesoor die dat een leuke trialdag in de weg laat staan.

Nadere informatie

Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig.

Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig. Damesdag Dinsdag 19 juni 2012 HARINGDAG Lieve Dames, Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig. Het was superdruk, we zaten

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2012

Nieuwsbrief augustus 2012 Nieuwsbrief augustus 2012 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief augustus 2012 Barendrecht, 21-08-2012 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie