Nieuwsbrief nov. 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nov. 2011"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nov Go for Africa Loods Wist u dat Go for Africa vrijwilligers één dag in de week bezig zijn met allerlei loodsactiviteiten? Meestal op dinsdag is Jan Huizinga daar aanwezig met mensen vanuit de re-integratie zorg. Hierbij wil ik jullie dan ook Nel Steinbach en Peter Linders voorstellen als de die hards in de werkzaamheden die we uitvoeren. GFA is bezig om een container vervoerd te krijgen en is nog met verschillende organisaties in overleg voor transport van een container. Een aantal kubieke meters transport hebben we al toegezegd gekregen, maar we willen natuurlijk een hele 40 voets container met 67 kubieke meters inhoud. Om een container gevuld te krijgen met computers, motorblokken, machines, kleding, fietsen, gereedschappen, schoolmeubilair, medische materialen en allerlei andere goederen, is hier mankracht voor nodig. Het leeuwendeel van deze activiteiten wordt door Nel, Peter en Jan gedaan. Zeer regelmatig krijgen we bezoek van GFA teamleden die een of meerdere dagen meehelpen om specifieke spullen gereed te krijgen. Ik noem even het ICT team Eric en Gerrit no 3. Zij zorgen voor de juiste open source installatie software en procedures gescheiden naar technische, ziekenhuizen en lagere en kleuterscholen. Peter installeert ze vervolgens in de loods. Last but not least wil ik Sonja en Herman noemen voor het sorteren en inpakken van de medische materialen. Nel verzorgt o.a. het uitsorteren, verpakken en wegen van de kleding die we binnenkrijgen. Daarnaast geeft ze altijd het sein wanneer de koffie, thee of het eten klaar staat. Zijn er mensen die nog spullen in het schuurtje of op zolder hebben liggen wat verstoft, neem dan even contact op (tel. nr. Jan ). Deze nieuwsbrief is bedoeld om u als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of geïnteresseerde te informeren over de activiteiten van Go for Africa. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, mail dan naar sonja.voorn@chello.nl. Voor meer informatie zie

2 Team 13, Westlandforafrica bestaat uit Barry Persoon (20) en Jeroen Moor (19). Beiden komen ze uit s-gravenzande en gaan met hun Toyota Landcruiser uit 1993 de reis naar Gambia maken. Barry en Jeroen zitten op het Mondriaan College in Den Haag waar ze de opleiding motorvoertuigentechniek MBO niveau 4 volgen. Ze zitten in hun laatste jaar. In de vakanties werken zij allebei bij autobedrijf Beukers Toyota in s-gravenzande. Jeroen werkt ook nog elke zaterdag bij autobedrijf van der Lans in Monster. Barry is op zaterdag altijd op het voetbalveld te vinden maar heeft dit jaar zijn sport even op een laag pitje gezet voor het Afrika project. Het sponsors zoeken gaat Barry en Jeroen goed af, want ze hebben inmiddels al een aardig geldbedrag bij elkaar gesponsord gekregen. Veel bedrijven in het Westland zijn door hen benaderd. In eerste instantie wordt er een sponsormail gestuurd. Na 2 dagen wordt er gebeld en gevraagd of er belangstelling is voor sponsoring en of zij langs mogen komen. Dit kost veel tijd maar heeft wel resultaat. Ook in materiaal en diensten hebben ze de nodige sponsors gevonden. Zo hebben zij bijvoorbeeld Smit assurantiën benaderd die de autoverzekering voor hen sponsort, Leeksma Verbeek winterstalling voor boten die de wegenbelasting betaalt, het imperiaal dat gemaakt wordt door studenten van de metaaltechniek en Fucky-design maakt en sponsort de gehele bestickering van de auto. Een ander goed idee van deze jongens is de finishvlag actie. Dit is een grote sticker van een finishvlag die op de motorkap komt. Familie, vrienden en bekenden kunnen hun naam in een vakje laten zetten voor 20 euro. Ondertussen is dit een groot succes want daarmee is als 1500 euro binnen gehaald. Niet alleen financieel staat het er goed voor maar de Landcruiser heeft ook al een aardige make-over gehad. Deze landcruiser hebben ze gesponsord gekregen van Kwekerij H.P.K in s-gravenzande. Technisch moest er zeker wat aan gebeuren maar dit kunnen zij allemaal doen bij Beukers Toyota. Wilt u meer weten over team 13, bekijk dan hun site: Op de foto ziet u Barry (links) en Jeroen (rechts) met hun Toyota Landcruiser.

3 De eerste Barreldag Een zonovergoten zaterdag in september in de blokhut van Jong Nederland in Liessel. Een prima decor voor de eerste Barreldag van de GfA lichting Na de nodige voorbereidingen kon Jan om uur zijn openingstoespraak houden. De dag stond vooral in het teken van het verstrekken van informatie waar velen duidelijk behoefte aan hadden. D.m.v. PowerPoint presentaties, maar ook vooral door de vele informele gesprekken kregen de potentiële deelnemers een aardig beeld van wat hun te wachten staat. Bijzonder was de opkomst van de vele oud Afrika gangers. Hun enthousiaste verhalen, ondersteund door videofilms maakte het enthousiasme van de nieuwkomers alleen maar groter. De aanwezigheid van Oumar Sané en Alhagie gaven de dag nog een extra Afrikaanse tint. Zij zijn de vertegenwoordigers van Go for Africa in respectievelijk Senegal en Gambia. Na de middag konden de studenten van voorgaande edities hun opgedane rijervaring laten zien op de nabijgelegen crossbaan. Voor een aantal deelnemers wel even schrikken!! Het resultaat was onmiddellijk op Youtube te zien. Een volgende presentatie kon bij een aantal ouders de bezorgdheid weg nemen. De bezorgdheid sloeg om in de vraag van enkele vaders zal ik ook mee gaan? De dag werd onder de ritmische klanken van de Djembee groep afgesloten met een West-Afrikaanse maaltijd. Veel informatie rijker kunnen de nieuwkomers aan de slag. Voor de oudgedienden was het een erg leuk weerzien. Veel afspraken werden er gemaakt en een aantal keren was te horen: ik wil ook weer mee.

4 Interview met Fenny Hanko (53 jaar) Sinds de zomer van 2009 doet Fenny administratief werk voor Go for Africa. Zij zag een advertentie in de bibliotheek in Gemert. Zij sprak af met Jan Huizinga en was onder de indruk van zijn bevlogenheid. Wat Fenny het belangrijkste vindt van Go for Africa: leren van elkaar, Afrika leert ons om socialer te zijn en meer naar elkaar om te kijken. En: wees gelukkiger met minder. Fenny leest op de blogs, dat de studenten veel leren van de reis, men lost samen problemen op en de studenten passen de positieve dingen van Afrika toe in hun leven. Dat er studenten zijn die een 2de keer willen gaan bewijst dat het werkt. Fenny doet de hele administratie van de studenten, financiële overzichten, papieren verzamelen, een hoop werk dat nauwkeurig gedaan moet worden. De meeste studenten zullen Fenny wel kennen van de rondgestuurde mails. Aan de ene kant neemt Fenny de documenten van Go for Africa kritisch en zakelijk door. Aan de andere kant worden de studenten een beetje haar kindjes, ze volgt alle blogs en maakt zich over sommige deelnemers soms een beetje zorgen. Een tip van Fenny aan de nieuwe studenten: maak een evaluatie na afloop en plaats die op je blog. Op die manier draag je je ervaringen goed over aan degenen die na je komen. En de studenten die al geweest zijn, zijn de beste ambassadeurs!

5 Interview Job Stribos (22 jaar) In 2011 is Job meegereden met Go for Africa in het kader van zijn opleiding Documentaire Fotografie aan het Sint Joost in Breda. Via een bekende van hem kwam hij in contact met de Stichting Djenné (zie men zocht daar iemand die mee wilde gaan om een kleine vrachtwagen naar Mali te brengen. Spontaan zei hij ja, ik ga mee. Voor school heeft hij vervolgens een alternatief plan geschreven om met de reis zijn minor project te kunnen invullen en uiteindelijk, na lang wachten werd dit goedgekeurd! Job gaat in opdracht van Go for Africa fotograferen, de school eist dat het plan toetsbare doelstellingen bevat en dat viel niet mee, want je kunt van te voren niet voorspellen hoe de reis verloopt. Samen met Kokki, Jolanda en Frank kopen ze een vrachtwagen. De reis is een groot avontuur, Job ziet de veranderende wereld aan zich voorbijtrekken. Het is frustrerend om fotogenieke zaken voorbij te zien trekken zonder te kunnen fotograferen. Hij zit achter in een vrachtwagentje waar het raampje niet van open kan en vanwege de lage gemiddelde snelheid wordt er weinig gestopt. Aangekomen in Gambia, legt hij de sfeer vast tijdens de eerste, enigszins chaotische week. De studenten zijn dan bezig hun projecten op te starten en de container wordt leeggeruimd. Toen Go for Africa aangekomen was in Gambia hadden Job en zijn team de eindbestemming nog lang niet bereikt, zij rijden nog door naar Mali. Ze rijden met een klein Go for Africa konvooi mee naar Ziguinchor/Senegal en van daar gaan ze alleen verder. In Djenné/Mali aangekomen kunnen ze zich eindelijk een beetje gaan settelen na de lange reis. Ter plekke worden ze opgevangen door Jeanne van de Stichting Djenné. In Mali maakt Job, in opdracht van de Stichting Djenné, veel foto s van de projecten, het leven en de sfeer. Het strak plannen hiervan blijkt lastig te zijn. Zwaar werk is het ook, want hij sjouwt met vele kilo s fotoapparatuur rond, je wilt ter plekke natuurlijk geen technische problemen hebben! In Mali is Job helaas ziek geworden, men denkt aan malaria. Hij komt nu zelf in het ziekenhuis terecht, een heftige ervaring om er zelf als patiënt te zijn. Gelukkig is hij nu helemaal hersteld! Jan Huizinga maakt nu dankbaar gebruik van de vele mooie foto s die Job gemaakt heeft tijdens de reis. Ook tijdens de laatste barreldag konden we ervan genieten. Job, bedankt!

6 Agenda Noteer de volgende data alvast in je agenda!! Nadere informatie volgt. Vrijdag 25 november 2011: Sahara testdag Zondag 8 januari 2012: Tweede Barreldag Zondag 5 februari 2012: Vertrek Go for Africa vanuit Bakel

Nieuwsbrief april 2012

Nieuwsbrief april 2012 Nieuwsbrief april 2012 Word vriend van Go for Africa! Hierbij alweer de vierde nieuwsbrief van Go for Africa! De deelnemers van 2012 zijn teruggekeerd, in deze nieuwsbrief leest u alvast enkele ervaringen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief febr. 2013

Nieuwsbrief febr. 2013 Nieuwsbrief febr. 2013 Vertrokken! Op zondag 10 februari stroomt het plein in het centrum van Bakel vol met volgepakte barrels. Het is koud maar de zon schijnt! De bestuurders staan te trappelen om te

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Nieuwsbrief jan. 2012

Nieuwsbrief jan. 2012 Nieuwsbrief jan. 2012 Nieuwe sponsoren DEKAVAS bedrijfsverzekeringen DEKAVAS is onderdeel van de BOVEMIJ verzekeringsgroep en draagt Go for Africa een warm hart toe. Robin Schulte, de directeur, ziet mogelijkheden

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt. 2012

Nieuwsbrief okt. 2012 Nieuwsbrief okt. 2012 The Dukes of Brabant Wij zijn team 01 the Dukes of Brabant. Dit team bestaat uit: Bas van den Bogaard en Joshua van der Leest. Ik (Bas) woon in Rossum en ben geboren op 6 september

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 3 september 2012 / Fraanje Cycling Team fietst Ven2-4Cancer Voorbereiding

Nieuwsbrief 4, 3 september 2012 / Fraanje Cycling Team fietst Ven2-4Cancer Voorbereiding Nieuwsbrief 4, 3 september 2012 / Fraanje Cycling Team fietst Ven2-4Cancer Eerder dan aangekondigd is hier weer al een nieuwsbrief. In de afgelopen twee weken is er veel gebeurd en 7 september komt nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt 2013. Team Medicals4Africa (2014)

Nieuwsbrief okt 2013. Team Medicals4Africa (2014) Nieuwsbrief okt 2013 Team Medicals4Africa (2014) Wij zijn team Medicals4Africa. Ons team bestaat uit Laura Dirks en Lilian van de Pasch. We volgens allebei de opleiding tot doktersassistente bij Gilde

Nadere informatie

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht In Vlindervlucht Start nieuwe schooljaar Na een welverdiende vakantie startte op 29 augustus het nieuwe schooljaar. Op dit moment hebben kinderen en team er alweer bijna een schoolweek opzitten en zijn

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Vertrouwen Margriet Ledin-de Hoop Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Inhoudsopgave Woord vooraf 6 1. Op reis 8 2. Spring! 15 3. Ver weg of heel dichtbij? 24 4. Actief afwachten 32 5. In vertrouwen keuzes

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017

Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017 Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017 Op zaterdag 21 oktober 2017 is vanuit Zwijndrecht een konvooi van 12 auto s naar Banjul in Gambia vertrokken. Dit konvooi is een initiatief geweest van Tineke

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2014

Nieuwsbrief zomer 2014 Nieuwsbrief zomer 2014 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Afgelopen maanden hebben we als Stichting Moz Kids niet stilgezeten en ook in Mozambique is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief willen

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets Nieuwsbrief nummer 1, 5 februari 2015. Beste volgers, Met trots mail ik jullie hierbij mijn 1 e nieuwsbrief ter voorbereiding op mijn avontuur. Op 4 juni aanstaande ga ik samen met Dennis van Berkel en

Nadere informatie

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/beoordeling/61527/#anchor-nam-61527

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/beoordeling/61527/#anchor-nam-61527 De familie Langer waren onze gasten in Mhofu van 21 juli 2008 tot 1 augustus 2008. Hoi lieve familie, Het was moeilijk afscheid nemen van het heerlijke Zuid-Afrika en natuurlijk van Mhofu die toch een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Voorwoord Beste Centaur leden, Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is dan eindelijk de nieuwe nieuwsbrief! Ondertussen is de zesde week van het tweede semester aangebroken

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day Nieuwsbrief 9, 4 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Gamma Racing Day Tijdens de Gamma Racing Day rijden er 2 motorklassen en de rest wordt opgevuld door de nodige autoklassen. Wel een leuke dag voor de auto

Nadere informatie

De organisatie: Wie zijn wij en waarom doen we mee? De uitdaging: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw.

De organisatie: Wie zijn wij en waarom doen we mee? De uitdaging: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw. De organisatie: Antwerpen Banjul Challenge in samenwerking met Helping Hands vzw. Deze organisatie zorgt voor de praktische uitvoering en begeleiding van de trip. Alle deelnemende teams melden zich aan

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Datum Activiteit Voor wie? Tijd Plaats Vrijdag 11 februari Oud papier wordt gehaald Iedereen (Henriët Snippe) Dinsdag 14 Oudervereniging

Datum Activiteit Voor wie? Tijd Plaats Vrijdag 11 februari Oud papier wordt gehaald Iedereen (Henriët Snippe) Dinsdag 14 Oudervereniging Zwarte Dijkje 31, 7914 PB Noordscheschut 0528-341496 www.hetblokland.nl hetblokland@primenius.nl Agenda Jaargang 35 - Nummer 21-9 februari 2017 Datum Activiteit Voor wie? Tijd Plaats Vrijdag 11 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008

Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008 Nieuwsbrief Wonderboom januari 2008 Om alle vrienden, ouders, deelnemers en vrijwilligers van Wonderboom op de hoogte te brengen van de activiteiten en andere belangrijke zaken is deze nieuwsbrief opgesteld.

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Les 1 Kikker en de Vreemdeling

Les 1 Kikker en de Vreemdeling Les 1 Kikker en de Vreemdeling Benodigdheden: - Kikker en de Vreemdeling voorleesboek - Kaartje met groene en rode stip - Rode en groene kaartjes Algemene beschrijving: Deze les is een inleiding op de

Nadere informatie

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 01. Foto van de maand ZOMER met als thema ZOMERS ETEN EN DRINKEN. Aanvullende info Foto van de maand : 1. Foto maken in de hoogste resolutie (beste camerastand). 2. In

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Zeepkistenrace 2015. Presentatie Kamervergadering januari 2015

Zeepkistenrace 2015. Presentatie Kamervergadering januari 2015 Zeepkistenrace 2015 Presentatie Kamervergadering januari 2015 Wat gaan we doen vandaag? 1. Wie zijn wij en wie zijn jullie? 2. De Racedag (20 juni) 3. De Bouwdag (dagdeel op 20 of 22 mei) 4. De enthousiasmeerdag

Nadere informatie

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of WO-opleiding in één van de twaalf grootste studentensteden

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers,

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Nieuwsbrief nummer 5, 26 mei 2015. Beste volgers, Toen ik aan het avontuur begon, leek het allemaal heel ver weg maar wat gaat de tijd toch hard.. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor mijn vertrek.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

IKC DE EGLANTIER VOORHOF

IKC DE EGLANTIER VOORHOF IKC DE EGLANTIER VOORHOF Gebouw IB: I.B.-Bakkerstraat 2 2624 NX Delft Tel. 015-2564208 Gebouw RH: Roland Holstlaan 917 2624 KE Delft Tel. 015-2565577 Nieuwsbrief 2 E-mailadres: directie@eglantierdelft.nl

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Ik staar over het water

Ik staar over het water Ik staar over het water Het is zondag 5 december als de burgemeester ons belt. Kom snel naar het water, zegt hij. We gaan. Het regent eens een keer niet, en de zon schijnt. Als we aankomen op de plek waar

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Beste lezers, vrijwilligers, ondersteunende organisaties en sponsors,

Beste lezers, vrijwilligers, ondersteunende organisaties en sponsors, Nieuwsbrief nr 2, mei 2016 Beste lezers, vrijwilligers, ondersteunende organisaties en sponsors, Hier is Nieuwsbrief nr 2, er zijn ook zoveel enthousiaste vrijwillers met spontante initiatieven te melden.

Nadere informatie

Lesbrief 1. Bij de huisarts

Lesbrief 1. Bij de huisarts Thema Gezondheid Lesbrief 1. Bij de huisarts Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de huisarts. Uw klachten beschrijven. Vragen stellen aan de huisarts. Vragen van de huisarts beantwoorden. Veel

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de jeugdnatuurgroep De Biesboschonderzoekers

Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de jeugdnatuurgroep De Biesboschonderzoekers Nieuws brief Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de De Biesboschonderzoekers De laatste paar maanden hebben we weer interessante activiteiten ondernomen. Hiervan eerst weer wat korte verslagen.

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie