Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout"

Transcriptie

1 Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober 2016 Ruimtelijke en

2 Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout aanwezigen en licht het programma toe. De avond start met een korte presentatie waarin de hoofdlijnen van visie, de opgave voor alle clusters en de uitwerking van cluster 1CD en 3 worden toegelicht. Hierbij wordt tevens aangegeven welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn voor de programmatische invulling van het gebied en welke randvoorwaarden bij de ontwikkeling van het gebied gelden. Na de presentatie is er een werksessie over de toekomstige invulling van beide clusters. Deze start met een toelichting op en discussie over de uitwerking van het ruimtelijke en functionele kader. Hierna worden de deelnemers gevraagd welke ideeën echt terug moeten komen in de visie, waarom en wat er voor nodig is om deze te kunnen realiseren. Na de werksessie wordt aan iedere overlegtafel een deelnemer gevraagd om een korte samenvatting te geven van de belangrijkste opbrengsten. De avond wordt afgesloten met een korte toelichting op het vervolgproces. Cluster 1CD Cluster 3

3 Volgvel 3 2 Inleiding en presentatie De gemeente wil samen met inwoners en ondernemers graag een duidelijke ruimtelijke en economische visie voor Rijsenhout maken. Vanavond gaat het over clusters 1CD en 3. De raad wil graag ruimte bieden aan andere functies dan glastuinbouw in deze gebieden omdat herstructurering naar moderne en duurzame glastuinbouw hier niet meer kansrijk is. De visie wordt samen met bewoners, ondernemers, grondeigenaren en andere overheden verder uitgewerkt. Met hierbij als inzet het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Vanavond wil de gemeente graag de visie op hoofdlijnen toelichten en ophalen wat de concrete ideeën zijn voor transformatie van deze gebieden en onderzoeken wat er voor nodig is om deze ideeën te realiseren. De opbrengsten worden gebruikt bij het verfijnen van de ruimtelijke en functionele invulling van de gebieden en het opstellen van de Ruimtelijke en, waartoe ook de clusters 1CD en 3 behoren. Na de bijeenkomsten zal verder worden gewerkt aan het opstellen van de visie. De visie zal zowel met het gehele dorp, de dorpsraad/regiegroep en andere belangrijke stakeholders zoals de provincie, de Greenport Aalsmeer, Rijnland en omliggende gemeenten besproken worden. Meer informatie:

4 Volgvel 4 3 Opbrengsten overleg tafel 1 Gespreksleider : Gerben Enserink Notulist : Margriet Brouwer Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Allereerst werd de zorg geuit over het komen tot herstructurering als er geen geld is. Eigenaren, voormalige kwekers aan tafel spraken hun zorg uit over de rol van LTO. Deze partij zou een andere invulling van het kassengebied juist tegenhouden door vast te blijven houden aan glastuinbouw. Het beeld was dat LTO in Rijsenhout onvoldoende de belangen van de kleine (ex)-kweker behartigt. Over de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur werden een aantal opmerkingen gemaakt: Positief over het toestaan van woningen in de lint. Positief over het toestaan van enige recreatieve functie in cluster 3. In cluster 3 wel ruimte voor stille opslag en kleine bedrijfsunits (in de milieu categorie 1 en 2) achter het woonlint aan de Heermanszwet, voor bijvoorbeeld zelfstandige ondernemers (ZZP). Binnen het cluster 1CD werd positief gereageerd op een invulling met innovatieve en duurzame bedrijvigheid. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? In cluster 6 en 7 (tussen de Grote Poellaan en Rijshornstraat) en in een deel van cluster 3 (nabij het fort) en ter plaatse van het fort is ruimte voor recreatieve voorzieningen. Hierbij wordt gedacht aan: een hotel/bed- & breakfast, recreatiepark, camping, horeca en/of survival/waterpark. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Aan tafel was iedereen het er over eens dat een verdienmodel nodig is om de geschetste groenstructuur. Probeer als gemeente het groen in kleiner verband te stimuleren, stel er bijv. woningbouw tegenover zodat die inkomsten weer voor een gedeelte gebruikt kunnen worden voor het aanleggen van kleinschalig groen en recreatieve voorzieningen. Ontwikkel woningbouw in of nabij het centrum (Centurion terrein, het kleinschalige bedrijventerrein in het centrum verplaatsen naar bijvoorbeeld cluster 1CD of 3 ten behoeve van woningbouw. Algemene opmerkingen: Hou de snelheid er in met dit proces! Doe iets aan de huidige verrommeling (stel slopen verplicht maar zonder dat het negatieve consequenties heeft voor de eigenaar). Geef Rijsenhout een toekomst door huizen te bouwen daar waar het mogelijk is.

5 Volgvel 5 Omarm elk initiatief dat enigszins past in de visie, dat stimuleert ook andere initiatiefnemers. 4 Opbrengsten overleg tafel 2 Gespreksleider : Herman Zellenrath Notulist : Ferdinand Ex Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Recreatie zou een mogelijkheid zijn, daar is geen bezwaar tegen. Maar de kansen zijn beperkt. Als je tegen de dijk aankijkt is dat niet zo handig voor recreatie, als je op de dijk woont wel. Er is behoefte aan duidelijkheid wat wel en niet kan. Ook zijn er klachten geuit over sommige grote eigenaren /ondernemers die alles zouden mogen, terwijl andere ondernemers niets mogen beginnen: geen woningbouw, geen Schiphol parkeren. Er kan weinig, zo lang er niet een betere ontsluiting komt van land achter de huizen, waar een grote eigenaar veel land in bezit heeft bijvoorbeeld. Dat is dan een blokkade. Er spelen veel individuele belangen, eigenaren liggen onvoldoende op één lijn. Er ontstaat discussie over of de visie wel realistisch is. Meeste mensen vinden visie niet realistisch, een kleiner aantal aanwezigen ziet wel het nut van een visie. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Dit is niet echt aan de orde geweest tijdens de werksessie.

6 Volgvel 6 Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Gemeente moet ondernemers (meer) ruimte geven. Algemene opmerkingen: De vragen die wij (gemeente) hebben voor de mensen aan tafel, sluiten niet aan op de vragen die de bewoners hebben. Een grondeigenaar beklaagt zich dat 8 jaar geleden grond niet mocht worden verkocht /niet werd vrijgegeven. Nu mag het wel, maar is de prijs aanzienlijk gezakt. Een andere grondeigenaar wil meedenken, maar dan moet er meer ruimte worden gegeven. Waarom investeert de gemeente niet in sportaccommodaties zoals in Nieuw-Vennep en Hoofddorp? 5 Opbrengsten overleg tafel 3 Gespreksleider: Annemarie Lodder Notulist : Marjolein Jungbäcker Wat vindt u van de voorstelde ruimtelijke en functionele structuur? 1. Men mist de bouw van nieuwe woningen. 2. Bij bedrijf de Meerlanden en cluster 1CD het verkeer laten ontsluiten via directe verbinding vanaf de Aarbergerweg naar de nieuwe knoop met de A4. 3. De percelen in het gebied 1CD verkleinen door een extra ontsluiting aan te leggen. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Er zijn nieuwe woningen nodig om het dorp niet te laten vergrijzen. Om bewoners te ontlasten de ontsluiting vanaf de Aarbergerweg (zie voorgaande punt 2). Om het gebied aantrekkelijker te maken voor middelgrote, duurzame bedrijven (idem punt 3). Concrete ideeën voor cluster 1CD: viskwekerij, algenkwekerij, paardenpension, opslag, innovatieve bedrijven. Concrete ideeën voor cluster 3: recreatie woningen, recreatiepark, kaswoningen, camperplaats, camping, B&B, buurtwinkel/streekproducten.

7 Volgvel 7 Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Openbreken van de beperkingen door LIB en investeerders vinden (punt 1). Middelen (punt 2) Ondernemers vinden die initiatieven willen ontwikkelen zoals een viskwekerij, algenkwekerij, paardenpension en innovatieve bedrijvigheid. Algemene opmerkingen: Het beoogde strand zit op verkeerde plek. Een boulevard op de plek van De Blauwe Beugel zou beter zijn (ligt beschutter). Van de oude kapperszaak Café de kapper maken. Glastuinbouw op gebied Prima4a doen en de kavel in 1CD een andere bestemming geven, vooral voor kleinere ondernemingen. Daarvoor moet de oude glastuinbouw eerst wel weggehaald worden. In cluster 3 een campercamping in parkachtige omgeving. Er zouden ook recreatieve kaswoningen kunnen en Bed & Breakfast. Je zou dit via apps aan een groter publiek kenbaar kunnen maken. Wat betreft de bekendheid van het fort staat het Unesco bord niet goed in zicht.

8 Volgvel 8 6 Opbrengsten overleg tafel 4 Gespreksleider : Jos Bontekoe Notulist : Marcel Leek Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? De haalbaarheid voor maatregelen aan de Ringdijk is klein. Men verwacht weinig draagvlak om de auto s van de dijk af te halen. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Een camperlocatie, mogelijkheid om andere bedrijven uit het centrum van het dorp hierheen te halen. In cluster 1 CD moet duurzaamheid, innovatie, bedrijvigheid en recreatie worden gestimuleerd. Deze kan tevens een buffer vormen tussen Meerlanden (stank en geluid) en de woningen. Er moet een verbinding met Meerlanden komen voor energie, afvalwater, warmte en stroom. Een andere optie was dat het cluster van diverse kanten ontsloten moet kunnen worden. Hierdoor kunnen kleine bedrijven zich vestigen zoals bijvoorbeeld een autobedrijf. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? De Milieuzonering moet snel duidelijk zijn, niet te laag maar niet zo hoog als de Meerlanden. De agrarische bestemming moet komen te vervallen. Algemene opmerkingen: Er is een verschil tussen de bewoners en de eigenaren van de grond ten aanzien van groen. Bewoners willen ook groen (bomen). Bedrijven zien dit niet als positief.

9 Volgvel 9 7 Opbrengsten overleg tafel 5 Gespreksleider : Martin Sulman Notulist : Lydia Heerens Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Er ontstaat een levendige discussie. Een aantal bewoners neemt coöperatief deel aan de discussie; anderen mengen zich in de discussie vanuit een negatieve invalshoek. Het voorstel om parkeervoorzieningen achter de dijk te realiseren wordt positief ontvangen. De parkeerdruk op de dijk neemt toe: bewoners spreken over het tekort aan parkeerplaatsen op de dijk. De norm verandert: nu zijn er vaak meerdere auto s per huishouden. De parkeerdruk neemt ook toe door de gebruikers van de eilanden en de boten aan de steigers. Bijkomend element is dat jaren geleden bewoners konden kiezen voor een parkeerplaats op eigen terrein of in de berm te realiseren. Bovendien is merkbaar dat het niet vanzelfsprekend is dat de steiger tegenover een dijkwoning automatisch bij de bewoners van de woning hoort. Voor de volledigheid is door de tafelvoorzitter kort verteld dat het Hoogheemraadschap van Rijnland eigenaar van de dijk is. Ook wordt gesproken over een parallelle ontsluitingsstructuur door cluster 3. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? In Rijsenhout is nog geen park; na enige discussie concludeert de groep, dat een park in 1CD en 3 niet wenselijk is, maar wel bij het fort. Enkele bewoners stellen voor om Schiphol te vragen het onderhoud van een park voor hun rekening te nemen.

10 Volgvel 10 Men is positief om kleinschalige bedrijvigheid en woon-werkcombinaties (ZZP) te realiseren op het terrein aan Aarbergerweg / Heermanszwet. Een van de bewoners aan tafel werkt op een zorgboerderij in De Kwakel en ziet mogelijkheden voor een zorg- annex kinderboerderij op een van de percelen. Activiteiten als Poldersport zouden verder uitgewerkt kunnen worden, bijvoorbeeld door een stichting, die het beheer op zich neemt. Recreatie bevorderen door de eilanden exploiteren en zo meer recreatie op het water realiseren. Betere ontsluiting realiseren bij voorkeur door de aansluiting Aalsmeerderweg op de Kruisweg te herstellen. Realiseren van de parallelweg is voorzien in het plan Prima4A en belangrijk voor de ontwikkeling van de clusters 1CD en 3. Recreatie niet in 1CD. In 3 vooral dicht bij het fort en het dorp. Kleine Poellaan parkeerplaats voormalige Blauwe Beugel wordt als voorbeeld genoemd. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Er is niet specifiek ingegaan de vraag wat er voor nodig is om de plannen te realiseren. Algemene opmerkingen: Opgemerkt wordt, dat de nieuwbouw van de caravanstalling een positief effect heeft op dit deel van Rijsenhout, los van de functie. Investeringen zorgen voor een beter aanzicht. Een Rijsenhouter kocht de afgelopen periode enkele hectaren grond op. Hij onderhoudt de percelen goed en gebruikt het als verblijfplaats voor zijn dieren. Gesproken wordt over de kans, mogelijkheden en consequenties als hij meer grond aankoopt. Er wordt aangegeven dat er weinig mag worden ontwikkeld in het gebied. 8 Opbrengsten overleg tafel 6 Gespreksleider : Rik Froma Notulist : Raimond de Hullu Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? De bestemming van cluster 1CD is nu te beperkt. De ondernemers willen wel iets anders maar mogen dit niet. Een combinatie van landbouw en gemengde bedrijvigheid is gewenst. Zo zouden ook bedrijven elders uit Rijsenhout en met name uit het centrum hier naartoe kunnen verhuizen. Zo kan het centrum ruimte bieden aan woningen, en kunnen deze bedrijven zich op een betere plek in het dorp vestigen en tevens uitbreiden. Dagrecreatie in de vorm van een campercamping is hier ongewenst. Voor cluster 3 is parkeren onder aan de dijk is een goed plan, ook volgens bewoners aan de dijk.

11 Volgvel 11 Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Wandel/hardlooproute (bij fort) Innovatieve bedrijvigheid Zorgboerderij Recreatiewoningen Algenkwekerij Survival/waterspeelpark (bij fort) Drijvende horeca Hotel/B&B Caravan/botenopslag (want daar is gewoon behoefte aan) Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? De gemeente moet ruimte geven aan een andere invulling. 9 Conclusies De visie moet helderheid geven of wat wel en niet kan. Cluster 1 CD moet vooral over innovatie en duurzaamheid gaan. Cluster 3 kan een combinatie van recreatie en wonen en werken achter het lint worden (vooral lichte bedrijvigheid, zzp, innovatieve bedrijvigheid). Concrete initiatieven voor het gebied: wandel/hardlooproute (bij fort), zorgboerderij, recreatiewoningen, algenkwekerij, survival/waterspeelpark (bij fort), drijvende horeca, hotel/b&b. Voor cluster 1CD: innovatieve bedrijvigheid, een algenkwekerij en caravan/botenopslag. Parkeren achter de dijk wordt door een meerderheid als een goede maatregel gezien om de parkeerdruk op de dijk te verminderen. Haalbaarheid (behoefte en financiële haalbaarheid) van (recreatieve) ontwikkelingen moet onderzocht worden.

12 Volgvel Vervolgproces Gerben Enserink licht het vervolgproces voor de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout toe. Vervolgproces: Opstellen concept visie Overleg met o.a. regiegroep, Greenport Aalsmeer (incl. Provincie), Rijnland. Participatie over conceptvisie Vaststelling visie B&W Vaststelling raad Vanuit de Greenport Aalsmeer wordt in november een ondernemersverkenning uitgevoerd bij alle grondeigenaren in het gebied.

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als ambtelijk projectleider van

Nadere informatie

Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober 2016 Ruimtelijke en Economische Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout de aanwezigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni 2016 Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Renske Keur verwelkomt als dagvoorzitter de bewoners en licht het programma toe. Er zijn 3 scenario s: landelijk dorps, lokaal

Nadere informatie

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Programma 20.05 uur Toelichting door wethouder Elzakalai 20.15 uur Presentatie visie Rijsenhout (Gerben Enserink) 20.25 uur Presentatie Ringvaart

Nadere informatie

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure Concept Aanleiding Rijsenhout is een prachtig dorp aan de Westeinderplassen waar het fijn wonen, werken en recreëren is. In het dorp zijn echter

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerllede en Spaarnwoude Raadsvoorstel 2018.0012822 onderwerp Portefeuilehouder A^am Elzakalai, John Nederstigt steiler Q Enserink Collegevergadering - 3 maart 2018

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Historie Oktober 2010: Beleidsregels vastgesteld door B&W Juli 2014: Gewijzigd vastgestelde

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt Collegevergadering 6 januari 201 5 inlichtingen Herman Nijman (023 5676889) Registratienummer 2014.0057122

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied. Gemeente Uithoorn Mei 2015 1

Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied. Gemeente Uithoorn Mei 2015 1 Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied Gemeente Uithoorn Mei 2015 1 Het ontwerp bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied heeft in de periode van 6 maart

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland Agrarisch Vastgoed Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland 9 maart 2017, Edo Gies, Wageningen Environmental Research (Alterra) 2 Agrarische ontwikkeling

Nadere informatie

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Ruimte voor Limburg Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Colofon Uitgave: Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Welkom in Gemeente Haaren

Welkom in Gemeente Haaren Welkom in Gemeente Haaren Programma Themabijeenkomst Vrijkomende Agrarische Bebouwing Programma 1 2 3 4 5 6 Welkom en inleiding Aanleiding en doel van het project Het proces tot nu toe Toelichting op het

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Plan van Aanpak Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Versie 19 augustus 2015 In 2015 en 2016 werken we aan de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In dit plan van aanpak staat WAAROM we

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari 2016 Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Volgvel 2 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 LEESWIJZER... 3 2 SAMENVATTING... 4 2.1 VISIE RIJSENHOUT... 4 2.2 RINGDIJK

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

Leegstand agrarisch vastgoed

Leegstand agrarisch vastgoed Leegstand agrarisch vastgoed Aard, omvang, duiding en oplossingsrichtingen 26 mei 2016, Edo Gies, Alterra Wageningen UR 2 Een stille revolutie op het platteland Dynamiek in de landbouw (1950 2016) 4 x

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001 V Postbus 3103 Tel: 023-711 40 57 Rabobank 17.08.83.523 KvK nr: 556 39 755 BTWnr8517.97.696.B.01 Gemeenteraad van Haarlemmermeer Raadhuisplein 1 2132 TZ HOOFDDORP Gem. Haarlemmermeer 1 Website: ww\ '.smcconsultants.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301315 Onderwerp:

Nadere informatie

: Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot

: Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot bal Memo : Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot Datum : 27 januari 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x08052 Opgesteld door : Arjan ter Haar

Nadere informatie

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017 ust Almere haven Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV 18 september 2017 Tijdlijn Informatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst II Informatiebijeenkomst II Participatiebijeenkomst

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

Nota van BBW. Onderwerp Stappenplan Ruimtelijk Kader Rijsenhout. Resisiratienummer

Nota van BBW. Onderwerp Stappenplan Ruimtelijk Kader Rijsenhout. Resisiratienummer Nota van BBW Stappenplan Ruimtelijk Kader Rijsenhout Porteíeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 10 januari 2012 Inlichtingen De heer drs. C. Hopman (023-5676068) Resisiratienummer 201 1.0048131

Nadere informatie

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Onderzoek naar Zeeburgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Aanleiding Tertium doet in opdracht van het ministerie van I & M onderzoek naar toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Programma + Opening en korte terugblik op eerste avond + Nadere uitleg scenario s + Kwaliteiten Lankes (het DNA)

Nadere informatie

Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout

Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Status: definitief 1 Beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout De concept

Nadere informatie

Flexibele bestemmingsplannen en proactieve aanpak Dorine A. Cleton. 22 februari 2018

Flexibele bestemmingsplannen en proactieve aanpak Dorine A. Cleton. 22 februari 2018 Flexibele bestemmingsplannen en proactieve aanpak Dorine A. Cleton 22 februari 2018 Hart van Zuid Joyce de Wit / Peter Klevering Hart van Zuid een plek om te blijven Inhoud Wat zijn flexibele bestemmingsplannen?

Nadere informatie

Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied

Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied Inhoudsopgave Geregistreerd onder nummer OD/2015/103607 Bijlage behorende bij de brief d.d. 8 april 2015. Samenvatting Notitie

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers Portefeuillehouders Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2016260692* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 31012017 2016/260688

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot"

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Nieuweschoot B i j l a g e n Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" dinsdag 22 januari

Nadere informatie

Nieuwbouw 2^1 kapwoning Bennebroekerweg Rijsenhout

Nieuwbouw 2^1 kapwoning Bennebroekerweg Rijsenhout Nieuwbouw 2^1 kapwoning Bennebroekerweg Rijsenhout Betreft: nieuwbouw 2 woningen te Rijsenhout onderdeel: ruimtelijke onderbouwing locatie: Bennebroekerweg nabij nr. 10 te Rijsenhout ontwikkelaar: Mevr.

Nadere informatie

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n Datum: 04-09-2018 A a n w e z i g e n Er is een gevarieerd gezelschap van circa 80 personen.

Nadere informatie

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH)

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH) Projectinformatie Kruisweg 459 Rozenburg (NH) VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te koop, perceelgrond met verharding gelegen aan de Kruisweg 459 te Rozenburg. Locatie Rozenburg is een dorp in de gemeente

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente. Korte versie

Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente. Korte versie Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente Korte versie Inleiding Oldebroek voor Mekaar is samenwerken aan een sterke en leefbare samenleving. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke

Nadere informatie

Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen

Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen Door: Club Rhijnhuizen Datum: 13 februari 2018 Dit is de reactie van Club Rhijnhuizen op het bestemmingsplan Rijnhuizen, gepresenteerd op 31 januari jongstleden.

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Participatieplan project Waterfront Kaders aanpak participatie bij het inrichtingsplan

Participatieplan project Waterfront Kaders aanpak participatie bij het inrichtingsplan Participatieplan project Waterfront Kaders aanpak participatie bij het inrichtingsplan Concept 8 mei 2018 1 1.Aanleiding De ontwikkeling van het Waterfront is voor het eerst benoemd in de Gebiedsvisie

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Ondernemen op het platteland

Ondernemen op het platteland Ondernemen op het platteland bevordert de leefbaarheid en de economie, combineert wonen en werken en zorgt voor onderhouden panden. Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij is dáárom initiatiefnemer

Nadere informatie

Werklocaties Leusden. Avond van Leusden 19 juni

Werklocaties Leusden. Avond van Leusden 19 juni Werklocaties Leusden Avond van Leusden 19 juni Aanleiding Toenemende leegstand Nieuwe ontwikkelingen blijven uit Druk vanuit provincie 2 Titel presentatie Centrale onderzoeksvraag Hoe positioneert Leusden

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni 2018 Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Welkom Franko van Lankvelt, wethouder Programma vanavond Terugblik bijeenkomsten

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied. 24 april 2019

Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied. 24 april 2019 Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied 24 april 2019 Wat gaan we doen? 1. Welkom door wethouder Frits van der Wiel 2. Wat haalden we op? 3. Waar lopen we tegenaan? 4. Hoe gaan we het anders doen?

Nadere informatie

Regionale Energiestrategie Fruitdelta Rivierenland. Raadsinformatiebijeenkomst 4 juli 2018

Regionale Energiestrategie Fruitdelta Rivierenland. Raadsinformatiebijeenkomst 4 juli 2018 Regionale Energiestrategie Fruitdelta Rivierenland Raadsinformatiebijeenkomst 4 juli 2018 Programma 20:00-20:05 Welkom door Elfriede Boer (Werkzaak) 20:05-20:20 Het hoe en waarom van de Regionale Energiestrategie

Nadere informatie

advies aan burgemeester en wethouders

advies aan burgemeester en wethouders gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving advies aan burgemeester en wethouders Collegevergadering 21 oktober september 2014 2014 Agendapunt 5 Portefeuillehouder G. Veninga

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

Bouwen met de natuur aan Park Swaneblake

Bouwen met de natuur aan Park Swaneblake Bouwen met de natuur aan Park Swaneblake Presentatie Worden dromen werkelijkheid. Peter van t Wout (Particulier initiatiefnemer) Concept Plan Swaneblake Yolanda Boekhoudt (Grontmij) Worden dromen werkelijkheid

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status De voorliggende ruimtelijke onderbouwing betreft een concept waarvoor een inspraakprocedure

Nadere informatie

: , ,

: , , Aan burgemeester en wethouders Portefeuillehouder : tke - wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - M.Fopma Product : 07. Ruimtelijke ordening/volkshuisvesting Subproduct : 07.1 Bestemmingsplannen

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127

Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127 Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127 Directie Ruimte & Ontwikkeling Openbaar Lichaam Bonaire september 2017 Toelichting Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel

Nadere informatie

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Omgevingsvisie Westvoorne 2030 #WVN2030 Omgevingsvisie Westvoorne 2030 19 maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Welkom en opening wethouder Bert van der Meij Inhoud

Nadere informatie

Inleiding. Onderzoeksvraag, aanpak en doelstelling Overzicht resultaten Conclusie Algemene toepasbaarheid Vragen

Inleiding. Onderzoeksvraag, aanpak en doelstelling Overzicht resultaten Conclusie Algemene toepasbaarheid Vragen Programma 14:00 Inloop en ontvangst 14:15 Boekuitreiking aan de deelnemers 14:30 Presentatie van de resultaten 15:00 Vragen en opmerkingen 15:15 Uitwisselen ervaringen tussen de steden, discussie 16:00

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst voorgenomen vestiging Bauhaus. 22 en 23 mei 2018

Informatiebijeenkomst voorgenomen vestiging Bauhaus. 22 en 23 mei 2018 Informatiebijeenkomst voorgenomen vestiging Bauhaus 22 en 23 mei 2018 1. Opening Jos Bontekoe / Gebiedsmanager Gemeente Haarlemmermeer Programma informatieavond 1. Opening en toelichting doel en programma

Nadere informatie

Dorpscentrum Rijsenhout

Dorpscentrum Rijsenhout Dorpscentrum Rijsenhout Reacties op informatieavond 22 mei 2014 In dit document wordt verwezen naar het kavelpaspoort. Dit kunt u digitaal downloaden via: http://www.haarlemmermeer.nl/wonen_en_leven/grote_bouw_projecten/projecten_op_naam/rijsenhout_centrum/herontwikkeling_centuriongebied

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht

Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG) Wat gaan we doen? Kennismaking Uitleg subsidieregels Ontmoetingsplek Tips voor het maken van een inhoudelijk

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301255 Onderwerp:

Nadere informatie

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 Parkeervisie Leiden Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 1 Agenda 19:00 19:05 Welkom namens gemeente (Dennis Bruin) 19:05 19:20 Inleiding door Stan van de Hulsbeek (Spark) 19:20 20:00 Inventarisatie

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen Bron: beeldbank.rws.nl Introductie Herkingen, Stellendam en Ouddorp zijn gelegen op Goeree-Overflakkee, het meest zuidelijke eiland van de Zuid-Hollandse

Nadere informatie

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Inhoudsopgave 1. Locatie 1 2. Omgeving 1 3. Park 2 3.1 Sfeer 2 3.2 Ecologische verbindingszone 2 3.3 Vakantiewoningen 3 3.4 Plattegrond 3 3.5 Wandelbrug

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg RAADSVOORSTEL Eikenstein - Vervolg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 29 november 2018 Opsteller R. van Veen Debat 18 december 2018 Zaak/stuknummer 290743 Raadsvergadering 15 januari 2019 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Samen Ontwikkelen. Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept

Samen Ontwikkelen. Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept Samen Ontwikkelen Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept Samen Ontwikkelen 2. Water Bodem & Gebruik 3. Het Groene Hart, met zijn veenweiden, Over de realisatie van

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639N004D01 Onderwerp: Verslag

Nadere informatie

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg mei 2017 2 Aanleiding Recent zijn enkele particuliere initiatieven ingediend voor (sloop-)nieuwbouw van woningen aan de Parallelweg. Dit type initiatieven leidt over het algemeen tot een dichtere bebouwingsstructuur

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inhoud 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Behoud en ontwikkeling van het landelijk karakter en de openheid van het gebied met ruimte voor landbouw, natuur, water, recreatie,

Nadere informatie

Welkom! Informatieavond dijkverbetering Kudelstaartseweg

Welkom! Informatieavond dijkverbetering Kudelstaartseweg Welkom! Informatieavond dijkverbetering Kudelstaartseweg Kudelstaartseweg Waternet: Dijkverbetering Gemeente Aalsmeer: Riolering & Fietspad Programma 19.00 uur inloop 19.30 uur uitleg proces dijkverbetering

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

Wie maait het gras? Annelien Bij de Vaate

Wie maait het gras? Annelien Bij de Vaate Wie maait het gras? Annelien Bij de Vaate Foto s: Annelien Bij de Vaate Foto s zijn genomen op de ontwikkellocatie Wie maait het gras? Een idee over wonen, groen en zorg en de vele vragen die nog beantwoord

Nadere informatie