Uw natuurlijk gevoel van comfort. SensoTherm BSW Geothermische warmtepompen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw natuurlijk gevoel van comfort. SensoTherm BSW Geothermische warmtepompen"

Transcriptie

1 Uw natuurlijk gevoel van comfort. SensoTherm BSW Geothermische warmtepompen

2 SensoTherm BSW Verwarmen met de natuurlijke kracht van de aarde 02 Natuurlijk milieuvriendelijk, natuurlijk goedkoop Aangezien de prijs van stookolie en gas blijft stijgen, loont het de moeite om over alternatieve energie na te denken. Duurzame energie zoals zonne-energie is zo een voordelig alternatief voor stookolie en gas, brandstoffen die almaar schaarser worden. Een andere mogelijkheid om aan de prijsverhoging van conventionele energiedragers te ontsnappen, is het gebruik van de aardwarmte door middel van de ultramoderne warmtepomptechnologie. Deze heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een autonoom systeem voor verwarming en sanitair warm water. Op het vlak van rendement en comfort kunnen warmtepompen van de nieuwste generatie zoals de SensoTherm BSW van BRÖTJE zich zeker meten met andere conventionele verwarningssystemen. Bovendien hebben warmtepompen één beslissende troef: ze werken met een energiedrager die helemaal niets kost, waardoor ze niet afhankelijk zijn van andere energiebronnen. Warmtepompen gebruiken immers de omgevingswarmte die in het grondwater of in de bodem zit voor verwarming en productie van warm water.

3 Warmtepomptechnologie De verwarmingsoplossing van de toekomst Hoog tijd om kosteloze zonne-energie het hele jaar te gebruiken De grond/water- en water/water-warmtepompen halen hun warmte uit de grond, die vooraf door de zon is opgewarmd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een thermodynamisch proces: in een buizensysteem stroomt een koudemiddel met heel laag kookpunt, dat door de omgevingswarmte verdampt. Deze damp wordt door middel van elektrische stroom gecomprimeerd als aandrijfenergie, wat dan weer de druk en dus ook de temperatuur doet stijgen. Zo wordt de warmte van de aarde of het grondwater op een hogere bruikbare temperatuur gebracht terwijl daar nauwelijks energie voor nodig is. In de warmtewisselaar, het hoofdonderdeel van de SensoTherm BSW warmtepomp van BRÖTJE, condenseert de damp. De zo opgewekte warmte-energie wordt direct doorgegeven aan de verwarmingskringloop. Het koudemiddel is weer vloeibaar gemaakt en de kringloop dus gesloten het proces begint opnieuw. Zo wordt bij een rendement (COP) van vier of hoger met slechts 25% aandrijfenergie 100% verwarmingsenergie opgewekt. van roestvrij staal. Ze dienen als verdamper en condensor en zorgen voor een hoog verwarmingsvermogen zonder veel aandrijfstroom te verbruiken. Ideaal om zich het hele jaar door goedkoop én comfortabel te verwarmen. Argumenten die voor zich spreken Verwarmingsvermogen van 6 tot 21 kw bij 100% verwarmingsenergie en slechts 25% aandrijfenergie Combineerbaar met een BRÖTJE zonne-energiesysteem Hoog rendement (COP) dankzij grote platenwisselaars van roestvrij staal Vermogen om in cascade te werken: tot 15 warmteopwekkers kunnen onderling verbonden worden voor een totaal vermogen van meer dan 300 kw Uitgerust met de nieuwste generatie regelaars van BRÖTJE die via bus communiceren Topkwaliteit door de productie in de hoofdvestiging in Duitsland Gebruik van het veilige koudemiddel R410A (niet brandbaar, niet giftig), mooi gevormd en fluisterstil dankzij een geluidsarme scroll-compressor 03 Efficiëntie en comfort als grondregel Bij de ontwikkeling van de warmtepomp SensoTherm BSW lag het accent op een hoog rendement, het vermogen om in cascade te werken, het gebruik van een nieuwe generatie regelaars die via LPB-bus communiceren, de combineerbaarheid met een zonne-energiesysteem en niet te vergeten maimale efficiëntie. Dit laatste is vooral te danken aan de grote platenwisselaars Compressor (2) Verdamper (1) Condensor (3) Epansieventiel (4) Het basisprincipe van een warmtepomp: het koudemiddel verdampt (1) en wordt gecomprimeerd (2). In de warmtewisselaar wordt de energie doorgegeven (3), het koudemiddel wordt opnieuw gedecomprimeerd (4).

4 Opbouw van het systeem Groot vermogen op krappe ruimte SensoTherm BSW 01 ISR-Plus-regeling met buscommunicatie 02 Geïntegreerde epansievaten verwarming/grond 03 Geïntegreerde elektrische dompelaar van 6 kw 04 Grote plaatwarmtewisselaars van roestvrij staal 05 Geïntegreerde circulatiepompen Dankzij zijn compacte vorm neemt de SensoTherm BSW slechts een minimale oppervlakte in beslag. Groot vermogen: de boiler voor sanitair warm water Om warmtepompen in optimale omstandigheden te laten werken, wordt gebruik gemaakt van speciale warmwaterboilers zoals de AquaComfort EAS-W 3, die over warmtewisselaars met een bijzonder grote oppervlakte beschikken. Deze oppervlakte garandeert ook bij geringe temperatuurverschillen tussen warmtepomp en sanitair warm water een vlotte warmteovergang bij een hoog rendement (COP), alsook een hoog warmwatercomfort. Bovendien heeft u met de compacte staande boiler EAS-W 3 S de mogelijkheid om uw warmtepomp eenvoudig met een zonne-installatie te combineren. Combineerbaar met een zonne-energie-installatie Bovendien kunt u uw warmtepomp probleemloos combineren met een innovatieve en zuinige zonne-energie-installatie. Terwijl u in de zomermaanden vrijwel uitsluitend gebruik kunt maken van de gratis zonne-energie, kunt u in de winter zo nodig de warmtepomp inschakelen. Met het gebruik van duurzame energiebronnen spaart u tot 50% energie uit in vergelijking met een klassiek verwarmingstoestel. En van de overheid ontvangt u ook nog eens een hoge premie. Snel reagerend en duurzaam: de Aqua-Comfort EAS-W en de zonneboiler EAS-W 3 S. Kwaliteit en comfort tot in het kleinste detail De tweede generatie regelaars ISR-Plus Bij de warmtepomp BSW heeft BRÖTJE voor het eerst de tweede generatie van de systeemregeling ISR-Plus gebruikt. De nieuwe generatie regelaars communiceert per bus met alle onderdelen van de installatie. Met de ingebouwde systeemregeling ISR-Plus kunnen alle functies van de warmtepomp worden ingesteld en bewaakt. Tegelijk worden de verwarmingskringen door de ISR-Plus gecontroleerd. Alle gegevens voor de instelling van de warmtepomp en voor de werkingsmodus verschijnen in niet-gecodeerde tekst op het overzichtelijke grafische display met achtergrondverlichting. Nog veelzijdiger: de nieuwe generatie van de systeemregeling ISR-Plus. Met de RGT K bedient u de verwarmingsinstallatie handig vanuit de woning

5 Gebruik van het systeem Overzicht van de systemen Individueel en veelzijdig zoals het leven Het geeft een goed gevoel om van een comfortabele warmte te kunnen genieten, aangepast aan uw specifieke behoeften. Het wordt nog beter wanneer dat gepaard gaat met de voordelen van vernieuwende verwarmingstechniek Made in Germany. Met SensoTherm BSW van BRÖTJE profiteert u van een fleibel systeem, dat eenvoudig aan uw individuele noden en huiselijke omstandigheden kan worden aangepast. Zo kunt u de SensoTherm BSW combineren met de meest uiteenlopende warmteopwekkers en energiesoorten voor de grootste mogelijke energiebesparing en zuinigheid. 05 SensoTherm BSW voor warmte- en warmwaterproductie Efficiënt en spaarzaam: de SensoTherm BSW is prima geschikt voor warmte- en warmwaterproductie in gezinswoningen. SensoTherm BSW in combinatie met warmwaterproductie via zonne-energie De zon bewijst tweemaal haar nut: wie meer energie wil uitsparen, combineert de SensoTherm BSW het best met een zonneinstallatie die het grootste deel van de warmwaterproductie overneemt. SensoTherm BSW in combinatie met een zonnesysteem ter ondersteuning van de verwarming Via de gelaagde boiler AquaComfort MPS worden zowel verwarming als productie van sanitair warm water ondersteund. SensoTherm BSW voor koeling van gebouwen De aarde kan niet alleen worden gebruikt voor verwarming, maar kan ook dienen voor het koelen van het huis. De mogelijkheid om in cascade te werken Wanneer u in uw huis grote plannen heeft, gaat er niets boven de SensoTherm BSW. Dit vernieuwende apparaat is immers ook geschikt om in cascade te werken. Tot 15 warmteopwekkers kunt u hier met mekaar verbinden. Daarmee beschikt u over een totaal vermogen van meer dan 300 kw.

6 Gebruik van het systeem De juiste warmtebron 06 Innovatieve techniek die bij u zal passen Welke warmtebron en welke gebruikswijze voor u telkens de beste is, hangt hoofdzakelijk van de plaatselijke omstandigheden af. In principe lenen lucht, grondwater en aardwarmte zich voor energiewinning door middel van een warmtepomp. Naar gelang van de warmtebron en warmtedrager, dus grondwater, grond of buitenlucht, spreken we van water/water- en grond/water- of lucht/water-warmtepompen. Met de SensoTherm-familie kunnen de volgende vier varianten worden bediend. Water/water-warmtepomp met putten De warmte van het grondwater met een constante temperatuur van 8 tot 12 C kan met een warmtepomp doeltreffend worden benut. Een oppompput onttrekt water op 5 tot 15 m diepte, een afvoerput brengt het terug. Informatie over waterkwaliteit, waterdiepte en stroomrichting is hier vereist. Grond/water-warmtepomp met aardsonden Een grond/water-warmtepomp werkt met aardsonden, die diep in de grond worden gelaten en daar de warmte uit de aarde halen. Vanaf een diepte van ca. 10 m heeft de aarde een vrij constante temperatuur tussen 8 en 12 C. Om deze energie doeltreffend te benutten, worden gaten van ca. 20 cm diameter en tot 100 m diep geboord. Grond/water-warmtepomp met aardcollectoren Het systeem van de grond/water-warmtepomp vergt een oppervlakte die overeenstemt met ongeveer 1,5 tot 2,5 keer de te verwarmen woonoppervlakte. Daarvoor worden op een diepte van ca. 1,5 m kunststof buizen in de vorm van een vlak gelegd. Aangezien het warmtegeleidingsvermogen toeneemt naarmate het watergehalte stijgt, zijn vlakke vochtige bodems het best geschikt. Lucht/water-warmtepomp De lucht/water-warmtepomp haalt haar energie uit de in de buitenlucht aanwezige zonne-energie; de gebruiksgrenzen liggen hier tussen -20 en +36 C. De voordelen: lucht is alomtegenwoordig en onuitputtelijk. Bovendien heeft u geen bijzondere vergunningen nodig en zijn ook de installatiekosten gering.

7 Technische Informatie Overzicht van het toestel SensoTherm BSW... 6 B 7 B 8 B 10 B 13 B 15 B 21 B 07 Werkingsprincipe Grond/water Model Standaard Pomp verwarmingskring MAG* verwarming Elektrische weerstand Geothermische pomp MAG*geothermisch Hoogte breedte diepte Totaal gewicht (kg) Genormaliseerde karakteristieken Vermogen (kw) 5,9 6,4 7,5 9,9 12,9 14,9 20,7 COP (DIN EN 255) 4,7 4,7 4,8 4,8 4,7 4,8 4,9 COP (DIN EN 14511) 4,3 4,3 4,4 4,4 4,4 4,5 4,6 Elektrisch vermogen (kw) 1,4 1,5 1,7 2,3 2,9 3,3 4,5 Koelvermogen (kw) 4,5 4,9 5,8 7,6 10,0 11,6 16,2 Geleuidsniveau op 1m (db(a)) ca. 48 Vermogen elektrische weerstand (kw) Koelmiddel R410A Min./ma. temp. Van de warmtebronnen ( C) Ma. temp. vertrek verwarming ( C) SensoTherm BSW... 6 B 7 B 8 B 10 B 13 B 15 B 21 B Werkingsprincipe Water/water Model Standaard Pomp verwarmingskring MAG* verwarming Elektrische weerstand Geothermische pomp MAG*geothermisch Thermische wisselaar water Hoogte breedte diepte Totaal gewicht (kg) Genormaliseerde karakteristieken Vermogen (kw) 7,6 8,3 10,0 12,7 16,7 19,3 24,1 COP (DIN EN 255) 5,9 6,0 6,0 5,9 5,9 5,7 6,1 COP (DIN EN 14511) 5,5 6,4 5,7 5,3 5,4 5,2 5,8 Elektrisch vermogen (kw) 1,4 1,5 1,8 2,4 3,1 3,7 4,4 Koelvermogen (kw) 6,2 6,8 8,2 10,3 13,6 15,6 19,7 Geleuidsniveau op 1m (db(a)) ca. 48 Vermogen elektrische weerstand (kw) Koelmiddel R410A Min./ma. temp. Van de warmtebronnen ( C) Ma. temp. vertrek verwarming ( C) = geïntegreerd = bij te plaatsen. *MAG = Epansievat met membraan Voor de werking water/water wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp grond/water met een aantal bijkomende accessoires. Elektrische aansluiting = 3/ N/PE/400V/50 Hz. Gegevens onder voorbehoud van wijzigingen en eventuele fouten in de technische omschrijvingen.

8 Een sterk merk een sterk doel Bij de ontwikkeling van innovatieve verwarmingstechniek hebben wij maar één ding in het hoofd: de beste oplossing. Daarom voorzien wij onze systemen al ruim 80 jaar van een betrouwbare, toekomstgerichte techniek, maken wij daarbij doeltreffend gebruik van alle energiesoorten en stemmen wij ze consequent af op de individuele behoeften van de klanten. En met succes. Zo is BRÖTJE in de loop der jaren uitgegroeid tot een vakbekwame aanbieder van condenserende gas- en stookolieketels, warmtepompen, zonne-energiesystemen en pelletketels. Sinds 1999 behoort BRÖTJE tot BAXI GROUP Ltd. een van de grootste ondernemingsgroepen voor moderne verwarmingstechniek in Europa. Door het uitwisselen van ervaring tussen 28 vestigingen in 10 landen zal BRÖTJE ook in de toekomst vast en zeker blijven groeien. Productkwaliteit BRÖTJE producten worden getest volgens strenge fabrieksnormen en kwaliteitsvoorwaarden die ver boven de gebruikelijke norm liggen. Reeds bij de ontwikkeling van onze producten streven wij naar onderdelen van topkwaliteit, die wij bij de vervaardiging en tijdens het productieproces tot en met de eindcontrole doorlopend inspecteren. Uw BRÖTJE specialist BAXI Belgium Chaussée de Tubize Braine l'alleud Tel.: Fa: Register 17 Versie Technische wijzigingen en fouten voorbehouden. Maataanduidingen vrijblijvend. SensoTherm BLW/D 09/12/11/10/9/8/7/6/5/4/3/2

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur... Energievol leven Natuur is belangrijk voor ons... vandaar dat wij kiezen voor een milieuvriendelijke energieproductie Hernieuwbare

Nadere informatie

Warmtepompen verwarmen en koelen met hernieuwbare energie uit de natuur

Warmtepompen verwarmen en koelen met hernieuwbare energie uit de natuur Warmtepompen 2/3 Warmtepompen verwarmen en koelen met hernieuwbare energie uit de natuur Deze brochure biedt een uitgebreid overzicht van duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen met de warmtepompen van

Nadere informatie

product De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Warmtepompen

product De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Warmtepompen product Warmtepompen De warmte uit onze natuurlijke bronnen Weishaupt-warmtepompen voor verwarming, koeling en de bereiding van sanitair warm water Energie natuurlijk uit de natuur Weishaupt-warmtepompen

Nadere informatie

HIGH-TECH WARMTEPOMPEN. Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving

HIGH-TECH WARMTEPOMPEN. Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving HIGH-TECH WARMTEPOMPEN Verwarmen en koelen met energie uit de omgeving DE ONDERNEMING Bekommerd om de vooruitgang OCHSNER Wärmepumpen GmbH, opgericht in 1978, heeft zich altijd ingezet voor energiebesparing,

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen en oplossingen maken van Viessmann de technologische

Nadere informatie

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water DuurzamE Energie Verwarming Energie winnen voor dagelijks gebruik. Warmtepompen Ventilatie Zonnesysteem Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 01 2012 Duurzame energie. Energievoorziening

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen. met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie

Natuurlijk en slim verwarmen. met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 1 Inleiding Inhoud Verwarm met hernieuwbare energie

Nadere informatie

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst

Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst Ontdek de efficiënte verwarming van de toekomst 2/3 Stookolie Gas Zonne-energie Hout Warmtepompen Met vertrouwen vooruitkijken dankzij toekomstgerichte verwarmingssystemen Innovatieve productontwikkelingen

Nadere informatie

Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie

Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie Het volledige assortiment ROTEX-warmtepompen Schep een aangename sfeer... met hernieuwbare energie ROTEX lucht/water- en bodemwarmtepompen voor nieuwbouw en renovaties. Een onuitputtelijke warmtebron vlak

Nadere informatie

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Water en warmte in een groene wereld WARMTEPOMPEN VentilatiE ZONNESYSTEMEN Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 1/2012 INHoud» Kwaliteit is geen kwestie van

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Warmtepompen tot 1 500 kw. Group

Warmtepompen tot 1 500 kw. Group Warmtepompen tot 1 500 kw Group 2/3 Verwarmen met hernieuwbare energie uit de natuur - ook in het hogere vermogenssegment Natuurlijke warmte is een modern en kostenbesparend alternatief voor fossiele

Nadere informatie

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

Ecodan lucht/water warmtepompen

Ecodan lucht/water warmtepompen PRODUCTINFORMATIE ECODAN WARMTEPOMPEN Ecodan lucht/water warmtepompen Duurzaam verwarmen met gratis energie INHOUD Inleiding 03 Voordelen 04 Werkingsprincipe 06 Productoverzicht 08 Toepassingsgebieden

Nadere informatie

NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT

NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT Heat pumps and air conditioning NATUURLIJK VERWARMEN LEVERT EEN ECHTE BESPARING OP ECODAN, LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN MET EEN HOOG RENDEMENT ZONNE-ENERGIE AAN NULTARIEF EEN GESCHENK VAN MOEDER NATUUR Energiezuinig

Nadere informatie

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD.

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. WARM WATER DUURZAME ENERGIE AIRCONDITIONING RUIMTEVERWARMING WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. STAND 04 2009» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE» ZONNESYSTEMEN INHOUD Kwaliteit is geen kwestie van ongeveer 03

Nadere informatie

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt Dimplex is de intelligente oplossing Meer dan 30 jaar know-how Als grootste fabrikant van elektrisch gestuurde verwarmingssystemen ter wereld ontwikkelt en produceert de Glen Dimplex-groep sinds meer dan

Nadere informatie

Het geniale warmtepomp-principe

Het geniale warmtepomp-principe 100 % onafhankelijk van olie en gas 50 % minder verwarmingskosten verwarmen met warmtepompen Het geniale warmtepomp-principe WARMTE POMPEN veilig bouwen en renoveren voor de toekomst Laat u niet langer

Nadere informatie

Energiebesparingsgids voor toekomstgerichte en efficiënte verwarmingssystemen

Energiebesparingsgids voor toekomstgerichte en efficiënte verwarmingssystemen Energiebesparingsgids voor toekomstgerichte en efficiënte verwarmingssystemen Voorwoord 2/3 Een betrouwbaar perspectief met toekomstgerichte verwarmingssystemen Olie Aardgas zonnesystemen Biomassa Warmte

Nadere informatie

De warmtepomp. Haal uw warmte uit de natuur

De warmtepomp. Haal uw warmte uit de natuur De warmtepomp Haal uw warmte uit de natuur Inhoud Zuinig met energie... 3 Wat is een warmtepomp?... 3 Hoe werkt een warmtepomp?... 4 Compressietechniek... 4 Absorptietechniek... 5 Wat zijn de voordelen

Nadere informatie

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen.

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. DUURZAME ENERGIE LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. Gratis omgevingswarmte uit de lucht gebruiken met warmtepomptechniek voor verwarming en warm water. 02 2015 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis

Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis Warmtepompen Verwarmings- en koelsystemen voor bij u thuis Warmtepompen Bent u aan het bouwen of verbouwen? Wilt u uw woning graag uitrusten met een verwarmingssysteem dat minder onderhoud vraagt en minder

Nadere informatie

Al 20 jaar. www.ecoforest.es

Al 20 jaar. www.ecoforest.es Al 20 jaar marktleider op het gebied van duurzame warmte kachels ı ketels ı pellets ı geothermie De warmte van de aarde WERELDWIJDE AANWEZIGHEID Aanwezig in meer dan 20 landen in EUROPA en ZUID-AMERIKA

Nadere informatie

Energie van de zon - gratis aan huis geleverd

Energie van de zon - gratis aan huis geleverd Energie van de zon 2/3 Energie van de zon - gratis aan huis geleverd Wie vandaag in een nieuwe verwarmingsinstallatie investeert, plant best meteen een aanvulling met een zonne-systeem in. Daardoor profiteert

Nadere informatie

Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur. Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen

Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur. Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen Zonne-energiegids 2015 Investeer in een zonnesysteem en laat uw geld renderen Bespaar tot 60% op uw warmwaterproductie 100% op uw elektriciteitsfactuur Juni 2015 Energie van de zon gratis aan huis geleverd

Nadere informatie

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A.

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A. WARMTEPOMPTECHNIEKEN Verwarmen met een warmtepomp de energie van natuurelementen JVD warmtepomptechnieken bvba Oostmalsebaan 5 B-2960 Brecht Tel.: +32 (0) 3 313 85 39 info@warmtepomptechnieken.be www.warmtepomptechnieken.be

Nadere informatie

Zonne-energie doet uw kosten smelten

Zonne-energie doet uw kosten smelten Zonne-energie doet uw kosten smelten DE ZON DE ONUITPUTTELIJKE BRON VAN HET LEVEN De zon is de meest ideale energiebron, daar zij gratis en onuitputtelijk is. Het komt er op aan van deze energie optimaal

Nadere informatie

Warmtepompen voor woningverwarming

Warmtepompen voor woningverwarming Warmtepompen voor woningverwarming WARMTEPOMPEN VOOR WONINGVERWARMING Warmtepompen voor woningverwarming INHOUD 0 Voorwoord... 1 1 Inleiding... 2 2 Eenheden en begrippen... 3 3 Warmtebehoefte voor woningen...

Nadere informatie

Warmtepomp Hybride systeem. Logatherm WPLSH. Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element. F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39

Warmtepomp Hybride systeem. Logatherm WPLSH. Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element. F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39 Warmtepomp Hybride systeem Logatherm WPLSH Hybride : dubbel zo interessant! Warmte is ons element F_Logatherm WPLSH_2013.indd 1 12/03/2013 14:33:39 Een stap in de goede richting Wie op zoek is naar nieuwe,

Nadere informatie