BRAND MANUAL. JCI Vlaanderen. Versie november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRAND MANUAL. JCI Vlaanderen. Versie 1.0-24 november 2014"

Transcriptie

1 BRAND MANUAL JCI Vlaanderen Versie november 2014 TM

2 inleiding Waarom deze brand manual? Beste JCI (bestuurs)lid, JCI is als wereldwijde organisatie van jonge ondernemers een sterk merk te noemen. Duizenden leden, verspreid over zowat alle landen op onze aardbol, vertegenwoordigen waarden en projecten die te belangrijk zijn om in de anonimiteit te belanden. Daarom is het essentieel dat we ook met JCI Vlaanderen het nodige doen om op een professionele, consequente en esthetisch verantwoorde manier ons verhaal te vertellen. JCI voorziet hiervoor zogenaamde corporate guidelines, maar deze lijken niet te volstaan in de dagelijkse realiteit van onze lokale afdelingen. Om die reden hebben we met JCI Vlaanderen besloten om te voorzien in een handige, bruikbare brand manual specifiek gebaseerd op onze noden. Zo voorzien we naast de algemene guidelines ook de nodige informatie om concreet aan de slag te gaan in de praktijk. Voor de meeste toepassingen voorzien we templates die makkelijk te wijzigen zijn, ook zonder de hulp van een gediplomeerd grafisch vormgever. Want deze gids wil in de eerste plaats een hulp zijn. Een naslagwerk omtrent hoe het eigenlijk moet, dat branden, maar ook een pragmatische tool die voorziet in de nodige voorbeelden, alternatieven en onmiddellijk toepasbare tips. Met uw hulp zorgen we dat JCI in Vlaanderen terug het sterke merk wordt dat het eigenlijk zou moeten zijn! Stef Verbeeck Brand & Relationships Director JCI Vlaanderen

3 naam Naamgeving Een sterk brand begint met het correct gebruiken en uitspreken van onze merknaam. Ter herinnering, JCI staat wereldwijd voor Junior Chamber International; waarbij de afkorting JCI de meest courante naam is die wordt gebruikt in dagelijkse communicatie. Daarnaast is ook de geijkte term Jaycees toegestaan om te verwijzen naar onze werking en onze leden. Er wordt niet meer verwezen naar JCI als Jonge Kamer, Jonge Economische Kamer, JEK en andere (vaak in onbruik geraakte) benamingen of verbasteringen. Onze andere merknamen worden steeds voluit gebruikt in communicatie. We zeggen dus JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar en niet Vlaamse Jo of Vlajo. We zeggen dus Flanders Academy en niet FLAC. De enige uitzondering is TIF, dat zowel in de volledige vorm als Training Institute Flanders en als afkorting gebruikt kan worden JCI is een Engelse term, en moet als dusdanig worden uitgesproken - als Djeej Sie Aai dus - en niet als Jee Cee Ie of Djie Sie Aai. Een verkeerde uitspraak van onze merknaam zorgt voor een onduidelijke communicatie én geeft aan dat we het engels niet voldoende machtig zijn om drie letters correct uit te spreken.

4 Het JCI logo logo Het JCI logo zoals we dat allemaal kennen heeft intussen een historiek van een eeuw. Het bekende schildje stond oorspronkelijk symbool voor het beschermende karakter van onze organisatie, de wereldbol in het schildje verwijst expliciet naar het logo van de United Nations een eer die overigens enkel JCI te beurt valt. Het logo van onze organisatie is wereldwijd een beschermd trademark, wat wilt zeggen dat het niet zonder de uitdrukkelijke toestemming van JCI gebruikt mag worden door derden. TM Het logo van JCI bestaat uit twee delen: het woordmerk JCI en het alom bekende JCI shield icoon. Deze twee elementen mogen niet los van mekaar gebruikt worden, ze vormen altijd één geheel. Om een duidelijk, consequent en herkenbaar merk te zijn kiest JCI Vlaanderen er bewust voor om zoveel mogelijk het standaard JCI logo te gebruiken in haar communicatie. Het logo zoals hierboven getoond is steeds de primaire keuze in elke vorm van communicatie, ook voor lokale doeleinden. Zo zijn er minder versies in omloop en wordt er meer focus gelegd op ons gezamelijke merk, hetgeen de herkenbaarheid ten goede komt.

5 Lokale logo-varianten logo Daarnaast is het regio s en lokale afdelingen toegestaan om een officiële variant van het JCI logo, of een gepaste variant voor een lokale afdeling te gebruiken. Hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden, namelijk dat steeds gebruik moet worden gemaakt van het standaardlogo, de toegestane lettertypes en de toegestane kleuren in het totaalconcept om zo een optimale herkenbaarheid te vrijwaren. Officieel wordt het standaardlogo van JCI een lokale versie door er de plaatsnaam aan toe te voegen. Dit dient altijd exact gecentreerd onder het logo te gebeuren, in het officiële lettertype en in één van de vijf secundaire kleuren (zie verder). Elke lokale afdeling kan zijn gepersonaliseerd logo downloaden bij JCI Vlaanderen, dit hoeft niet zelf gemaakt te worden. Alternatief mag ook een volledig apart logo worden ontworpen voor een lokale afdeling, op voorwaarde dat het officiële logo er ongewijzigd in voorkomt (a), de lettertypes gerespecteerd worden (b) er gebruik wordt gemaakt van het officiële kleurenpallet (c) en er een specifiek lokale verwijzing nodig is (d).

6 Correct gebruik van het logo logo In de ontwikkeling van een logo wordt heel wat tijd, denkwerk, creativiteit en moeite gestoken. Het is dan ook maar evident dat we beeldmerken gebruiken zoals ze door de ontwikkelaar bedoeld waren. Een logo moet voldoende ruimte krijgen om te kunnen werken, de verhoudingen en vormen dienen gerespecteerd te worden en het logo mag niet vloeken met de achtergrond. Voorzie rondom het logo steeds voldoende zogenaamde witspatie. Een minimale maatstaf is rondom het logo de afmeting van de wereldbol uit het schild, zoals geïllustreerd hiernaast. Naast het standaardlogo in blauw, zijn er ook een zwarte (monochrome) versie en een witte versie voorzien voor op gekleurde of donkere achtergronden.

7 Dont s voor het logo logo Gebruik het logo enkel zoals het bedoeld is en omschreven werd in de brand manual. De voorbeelden hieronder geven aan hoe het logo niet gebruikt mag worden Vermijd verbasteringen van het JCI logo die een vertekend beeld geven van het merk. Gebruik nooit het woordmerk of het schildje los van elkaar, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Andere dont s zijn bijvoorbeeld: het logo van kleur veranderen (1), het logo in een ander lettertype weergeven (2), het logo uitrekken of samenduwen (3), het woordmerk in een verkeerde proportie of verhouding met het schildje gebruiken (4), het logo schuin of gebogen plaatsen (5), of het logo voorzien van shaduwen, bevels, effecten of strokes (6).

8 Bestandstypes logo Grafische bestanden zoals logo s worden opgemaakt in een breed gamma aan bestandstypes. Voor niet-grafici is het niet altijd evident om te weten welk bestandstype in welke situatie gebruikt moet worden. AI en EPS zijn vectoriële bestandstypes. Dat wilt zeggen dat ze niet uit gekleurde pixels zijn opgebouwd, zoals bijvoorbeeld een foto, maar gebaseerd zijn op een berekening. Het grote voordeel aan bestanden in AI- of EPS-formaat is dat de afmeting irrelevant wordt, doordat ze wiskundig zijn opgebouwd kunnen ze in elk mogelijk formaat kwaliteitsvol worden weergegeven. Van piepklein op een balpen, tot op een zeil zo groot als een gevel; vectoriële bestanden worden altijd loepzuiver weergegeven. Gebruik deze bestanden dus altijd voor drukwerk, merchandising, stickers, kledij en media op grote afmetingen. JPEG is een bitmap-bestandstype, wat wilt zeggen dat ze zijn opgebouwd uit miljoenen gekleurde pixels die oogstrelende graphics mogelijk maken. Dit bestandstype wordt meestal gebruikt voor foto s, maar kan ook voor het logo gebruikt worden op voorwaarde dat het voor digitale toepassingen zoals mails of websites gebruikt wordt. Gebruik JPEG nooit voor drukwerk, tenzij in een zeer hoge resolutie (300dpi). PNG en GIF zijn net als JPEG bitmapbestanden, maar ze zijn van een lagere kwaliteit. Het voordeel is wel dat ze bijgevolg minder zwaar zijn, maar ook dat ze beiden transparante achtergronden ondersteunen. In tegenstelling tot JPEG kunnen ze dus enkel het logo weergeven, zonder een witte of gekleurde achtergrond. Dat maakt vooral PNG een ideaal bestandstype om te gebruiken op websites of in powerpoint-presentaties.

9 JCI baseline: Be Better baseline JCI heeft tot doel haar leden te stimuleren zichzelf te verbeteren, en tijdens dat proces ook de wereld te verbeteren. Het is dan ook logisch dat de slogan voor JCI wereldwijd Be Better luidt. De baseline kan gebruikt worden op alle vormen van officieel communicatiemateriaal, zoals op websites, op briefpapier, op banners en standen, in handtekeningen, enz... De slogan Be Better moet steeds gebruikt worden in combinatie met het JCI logo, met beiden woorden startend met een hoofdletter en met vermelding van het trademark-icoontje in de rechterbovenhoek.

10 JCI kleuren kleuren Miljoenen kleuren bestaan er, maar ze daarom allemaal door elkaar gebruiken zorgt niet alleen voor een bont allegaartje aan vormgevingen en designs, maar ook voor een warrige boodschap doordat kleuren ook een psychologische lading hebben. Het is dus essentieel voor merken om zich te beperken tot een vooraf goed uitgedokterd kleurenpallet. JCI Aqua Pantone 2925 CMYK RGB Hex #0097d7 JCI Navy Blue Pantone 2726 CMYK RGB Hex #3a67b1 JCI Green Pantone 376 CMYK RGB Hex #7dc242 JCI Orange Pantone 1665 CMYK RGB Hex #f37121 JCI Purple Pantone 2582 CMYK RGB Hex #916caf JCI Red Pantone 201 CMYK RGB Hex #9e1b34

11 Wanneer welke kleur? kleuren JCI Aqua is de primaire kleur, deze wordt zo consequent mogelijk gebruikt en herhaald om een maximale herkenbaarheid te bekomen. Deze kleur worden gecombineerd met neutrale kleuren als zwart, wit en grijstinten. Secundaire kleuren dienen om wat extra punch te geven aan communicatiematerialen en worden dus als accentkleuren ingezet. Tenslotte mogen ook zwart en wit gebruikt worden als basiskleuren. Wanneer welke kleurcode? Voor elke kleur worden de nodige kleurcodes voorzien voor verschillende toepassingen: Pantone is de officiële, wereldwijd gestandardiseerde kleurcode. Deze wordt gebruikt voor drukwerk (vooral drukwerk in één kleur), maar ook voor verf (omgezet naar RAL-kleuren) of voor vinyl (stickers) en zelfs garen (voor borduurwerk op kleding). CMYK, of Cyan Magenta Yellow Black, omschrijft vier waarden voor vierkleuren en wordt gebruikt voor drukwerk van hoge kwaliteit. RGB, of Red Green Blue, omschrijft drie waarden voor beeldschermen en wordt gebruikt voor printbare documenten, s en digitale communicatie. Hexadecimalen worden gebruikt voor digitale communicatie zoals websites en sociale media.

12 JCI lettertypes lettertypes Letters - zij het in korte titeltjes of lange teksten - maken deel uit van de communicatie van onze boodschappen. Ze vormen de basiselementen van elke layout en elk document dat we gebruiken om te communiceren met onze leden en met de buitenwereld. Ook hier is uniformiteit essentieel. JCI maakt wereldwijd gebruik van sans-serif lettertypes, dat wil zeggen letters zonder artefacten die een moderne, strakke en zakelijke uitstraling geven aan een document, website of reclameboodschap. Het basisletterype van JCI (waaruit onder andere het logo en onze baseline zijn opgebouwd) is Helvetica Neue, een alom geroemd en sterk vormgegeven lettertype dat in talloze varianten bestaat en door heel wat merken gebruikt wordt. Het probleem met Helvetica Neue is echter dat het een betalend font is - een kost die voor vele afdelingen lichtjes te hoog is voor dagelijke communicatiedoeleinden. Helvetica Neue Regular - 14pt Helvetica Neue Medium - 14pt Helvetica Neue Bold - 14pt

13 lettertypes Helvetica Neue wordt voornamelijk gebruikt voor titels en subtitels of voor reclameboodschappen, en wordt daarnaast aangevuld met het alom bekende en breed beschikbare Arial als font voor lopende tekst in gedrukte documenten, s of websites. Om lokale afdelingen niet onnodig op kosten te jagen of te verplichten om met een professioneel grafisch vormgever te werken, heeft JCI Vlaanderen besloten om enkele gratis alternatieven toe te laten die op elke computer beschikbaar zijn of snel online gedownload kunnen worden voor dagelijks gebruik. We hebben hierbij geopteerd voor Roboto, een vergelijkbaar, hedendaags lettertype dat in verschillende varianten bestaat en gratis te downloaden en te gebruiken is. Roboto Light - 14pt Roboto Regular - 14pt Roboto Medium - 14pt Roboto Bold - 14pt

14 JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar subbrands VLAAMSE Vlaamse JO Grey CMYK RGB Hex #b1b3b4 Vlaamse JO Green CMYK RGB Hex #c8d200 Scala Sans Bold - 14pt Roboto Regular - 14pt Roboto Medium - 14pt

15 Flanders Academy subbrands Academy Skyblue CMYK RGB Hex #0097D7 Academy Navy CMYK RGB Hex # Bebas Neue Regular - 14pt Bebas Neue Bold - 14pt Roboto Regular - 14pt Roboto Medium - 14pt

16 Toepassingen JCI Vlaanderen

17 Slechte voorbeelden voorbeelden We kennen het allemaal: voor een commissie of evenement moet snel wat communicatiemateriaal worden opgemaakt om zo rap mogelijk promotie te kunnen maken. En als we niemand bij de hand hebben die wat kennis heeft van grafisch design, dan maken we het maar snel in Word of Paint, dan kunnen we tenminste aan de slag. Jammer genoeg zijn er tal van (recente) voorbeelden te vinden waarbij het verkeerde logo wordt gebruikt, alle fonts en kleuren door elkaar gebruikt worden en clipart of gruwelijke stockbeelden worden toegepast als beeld... Zonder met de vinger te willen wijzen, geven we toch even enkele voorbeelden. Hier wordt het logo op een witte achtergrond gezet, het zou beter zijn dat een transparant logo werd gebruikt. Die achtergrond bestaat uit zowat alle clichés die qua beelden gevonden kunnen worden. De gele ster komt zo uit de jaren 90 en het lettertype van de titel is niet geschikt voor professionele communicatie. Klap op de vuurpijl is het gebruik van Comic Sans als lettertype voor de bodytekst.

18 voorbeelden Op deze flyer wordt goed gebruik gemaakt van witspatie, maar er staat tot twee maal toe een verkeerd JCI-logo op. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een bont allegaartje aan kleuren en lettertypes en een standaard stockbeeld. Dit beeld is op zich goed gevonden, maar ontbreekt aan professionele uitstraling. Het lettertype is aan de brute kant, en de titel wordt in één of andere novelty-font weergegeven. Nergens wordt gebruik gemaakt van het algemene of lokale JCI-logo en ook van de standaard kleuren en vormen is hier geen sprake.

19 Goede voorbeelden voorbeelden Naast de minder geslaagde voorbeelden, zijn er ook de varianten die wel een professionele uitstraling hebben. Hierbij werd geen gebruik gemaakt van templates - hetgeen uiteraard geen verplichting is - maar werden wel de guidelines gerespecteerd die eigen zijn aan het JCI merk.

20 Templates bewerken templates Voor afdelingen die nood hebben aan professionele en kant-en-klare ontwerpen, voorzien wij in een breed scala aan beschikbare en snel aanpasbare templates. Deze bestanden zijn zo opgemaakt dat ze eenvoudig te wijzigen zijn door teksten aan te passen en beelden te vervangen. Technisch zijn ze opgemaakt in de juiste kleurenmodus (CMYK) en met een eventuele afloop (3mm) voor drukwerk. Voor het wijzigen van vectoriële templates in AI-formaat is het programma Adobe Illustrator nodig. Voor het wijzigen en bewaren als JPEG van PSDtemplates is het programma Adobe Photoshop nodig. Dit is professionele software die door agentschappen, fotografen en grafisch ontwerpers worden gebruikt en een aardige som geld kosten. Daarom geven wij graag enkele gratis en vrij te downloaden alternatieven mee waarmee deze templates bewerkt kunnen worden. Voor Illustrator bestaan er jammer genoeg weinig échte alternatieven. Voor Photoshop raden wij de gratis programma s GIMP ( of Pixlr ( aan. Adobe zelf biedt trouwens een soort light-versies van haar programma s aan onder de namen Illustrator Elements en Photoshop Elements. De hulp van een professional inroepen is uiteraard ook altijd een optie. Het gebruik van templates is niet verplicht, zolang communicatiemateriaal maar voldoet aan de richtlijnen uit deze brand manual en zo helpt professioneel te communiceren. Naast onze Vlaamse templates mogen ook altijd de beschikbare internationale templates gebruikt worden, terug te vinden via

21 templates De meeste templates zijn opgemaakt in PSD-formaat en moeten dus bewerkt worden in Photoshop of een alternatief programma. Ze zijn geconstrueerd uit verschillende lagen of layers. Deze layers zijn gemakkelijk aan te passen of te vervangen door andere content. De layers die het hoogst in de lijst staan liggen bovenaan op het totaalbeeld. In het voorbeeld hiernaast zijn verschillende layers zichtbaar. Deze zijn in twee mapjes opgdeeld, meer bepaald Ad met daarin de afbeelding en de teksten, en Bottom waarin het logo en de kleurvlakken staan. Helemaal onderaan ligt een afbeelding, deze kan gemakkelijk aangepast worden door een andere foto in de plaats te slepen of kopiëren. Daarbovenop wordt de tekst geplaatst, deze kan worden aangepast in het voorbeeld of compleet vervangen worden. Onderaan het beeld zijn verschillende gekleurde layers zichtbaar. Deze hoeven echter niet gewijzigd te worden. Van het achterste kleurvlak zijn verschillende versies in de officiële JCI-kleuren beschikbaar - vink gewoon de kleur aan die gebruikt moet worden en vink de anderen uit. De blauwe laag en het logo hoeven niet aangepast te worden. Alle templates zijn op deze logische manier opgemaakt. De layers die niet gewijzigd moeten of mogen worden staan locked en zijn herkenbaar aan het slotjes-icoon in het layer paneel.

22

23

BRAND MANUAL. JCI Vlaanderen. Versie 1.2 - februari 2015

BRAND MANUAL. JCI Vlaanderen. Versie 1.2 - februari 2015 BRAND MANUAL JCI Vlaanderen Versie 1.2 - februari 2015 1 inleiding Waarom deze brand manual? Beste JCI (bestuurs)lid, JCI is als wereldwijde organisatie van jonge ondernemers een sterk merk te noemen.

Nadere informatie

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt De marketingcommissie van Synode 400 (Schouwburg Kunstmin, Dordrechts Museum en Dordrecht Marketing) heeft ter gelegenheid van het event een nieuw logo met een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. Het is

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100 Kazou Het Logo LOGO MS OFFICE Logo KAZOU - Nationaal Gebruik deze bestanden voor MS office (Word, PowerPoint, Excel) TIFF HET LOGO Kleuren specificaties KLEURSPECIFICATIES A_LOGO_NEG_BW.tif A_LOGO_NEG_Gray.tif

Nadere informatie

HUISSTIJLGIDS SEPTEMBER 2015

HUISSTIJLGIDS SEPTEMBER 2015 SEPTEMBER 2015 AMMA VERZEKERINGEN KUNSTLAAN 39/1 1040 BRUSSEL WWW.AMMA.BE INHOUD Bij dit document werden een aantal bestanden geleverd: Bitmap logo s (JPEG, TIFF, PNG) RGB kleuren Vectoriële logo s (AI,

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids Huisstijlgids www.maldex.be 1 Logo: algemeen Logo in kleur primair Waar mogelijk wordt het logo altijd volledig in kleur gebruikt. Voor gebruik op schermen zijn er RGB-varianten beschikbaar in JPG & PNG.

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum >

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > LOGO Het logo van Sertum is geheel typografisch. Het heeft geen beeldmerk zodat de nadruk op de merknaam ligt. De logotypografie is

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

yuki huisstijlmanual

yuki huisstijlmanual Inhoud 3 Huisstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid wordt alleen bereikt, wanneer iedereen zich houdt aan

Nadere informatie

Inhoud. logo 8 font 15

Inhoud. logo 8 font 15 Tool Brandbook Inhoud EVOLUTIE 3 logo 8 font 15 kleur 20 stationary 25 publicaties 30 digitale toepassingen 32 templates 36 EVOLUTIE FLANDERS DC ALS MERK flanders dc brandbook 3 flanders dc brandbook 4

Nadere informatie

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23 HUISSTIJLGIDS INHOUD 2 1. LOGO 3 2. KLEUREN 9 3. TYPOGRAFIE 12 Typografie voor drukwerk...14 Online typografie...17 4. HASHTAG 20 5. ONLINE TOEPASSINGEN 23 Facebook visual 1200 x 1200...24 Uitgavedatum:

Nadere informatie

Logo en Huisstijl reglement

Logo en Huisstijl reglement 2016 Logo en Huisstijl reglement De heeft dit reglement vastgesteld, waarin zij het gebruik van het Senior- OK -beeldmerk en het Senior-OK -woordmerk vaststelt. Dit reglement dient als richtlijn voor de

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids www.sjbzonhoven.be 1 2 1 Logo Het nieuwe logo van het Sint-Jan Berchmansinstituut Zonhoven (hierna SJB Zonhoven) toont op een krachtige manier de verschillende facetten van deze moderne leeromgeving aan.

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014 Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers November 2014 In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HELVETICA NEUE CONDENSED BLACK ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 1234567890!@#$%^&*? TYPOGRAFIE Helvetica Neue Condensed Black wordt gebruikt in kapitalen (hoofdletters). Door

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina

Huisstijlhandboek. Voor vragen of meer info: info@interrijswijk.nl. pagina Beeldmerk Kleuren Typografie Huisstijlhandboek 1. Beeldmerk Kleuren Typografie Inhoudsopgave Voorwoord Beeldmerk Schrijfwijzer Kleuren Typografie Voorbeelden p2 p3 p4 p5 p6 p7 p8 Voorwoord Dit is het huisstijlhandboek

Nadere informatie

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE Grave is een prachtig stadje dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Dat is bij velen echter nog niet bekend en daarom willen

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook VERSIE 2.1 2018 BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD zaans brandbook inhoudsopgave 3 Kleurenpalet en kleurwaardes 14 Gebruik Patronen 4 Logo witruimte 15 Gevel Patroon 5 Schaal en proportie 16 Mosterd Patroon

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

Eindformaat = 210x150mm

Eindformaat = 210x150mm Hoe aanleveren? Voorbereiding bij opmaak Bij de opmaak van een layout zijn heel wat punten waar rekening dient mee worden gehouden. In deze pdf kunt u een aantal zaken vinden die van hoofdzaak zijn bij

Nadere informatie

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING ACV HUISSTIJL HANDLEIDING MAART 2015 INLEIDING In deze handleiding vind je alle informatie over de huisstijl van het ACV en het correcte gebruik van ons logo. Je vindt er richtlijnen voor een eenvormige,

Nadere informatie

2018 Handboek. Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie

2018 Handboek. Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie 2018 Handboek Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie 2 EUROPESE WEEK VAN BEROEPSVAARDIGHEDEN Kleurenpalet MONOCHROOM CMYK 0 50 100 0 RGB 243 146 0 HEX #f39200 CMYK 100 95 25 13 RGB 41 44 105 HEX #292c68

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

STIJLGIDS Versie Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 //

STIJLGIDS Versie Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 // STIJLGIDS Versie 1.0 2013 Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 // 2013 1 Met Brusselbazaar.be lanceert de Vlaamse Gemeenschapscommissie een portaalsite voor álle jongeren in Brussel. Je zal merken: er

Nadere informatie

Brand Style Guide Usage Guidelines

Brand Style Guide Usage Guidelines 1 Brand Style Guide Usage Guidelines Designed by Lisa van Oort for Aggeloo Adres: Veemarktkade 8 / 5332 5222 AE s-hertogenbosch [T]: +31 85 4835444 www.aggeloo.com Inhoud Logo / versies 3 Logo / vrije

Nadere informatie

Miele Corporate Design

Miele Corporate Design Miele Corporate Design Richtlijnen Versie 1.0, Maart 2018 Inhoud 1. Logo Standaard gebruik Speciale toepassingen 2. Lettertype 3. Beeld en videomateriaal 1. Logo: standaard gebruik Voor een maximale consistentie.

Nadere informatie

Richtlijnen visuele identiteit

Richtlijnen visuele identiteit Richtlijnen visuele identiteit Maart 2015 Inleiding Deze beknopte manual bevat regels en richtlijnen omtrent de visuele identiteit van Idensys. Het is bestemd voor iedereen die uitingen creëert voor/over

Nadere informatie

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com EUROPESE LOGO DEBEER KWALITEIT REFINISH EN BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL www.de-beer.com 1 2 LOGO DEBEER INHOUD REFINISH LOGO 4 BASIC GUIDELINES LOGO ZWART-WIT 5

Nadere informatie

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie.

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie. huisstijl handboek Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl. Het doel van die huisstijl is een bepaald

Nadere informatie

Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3

Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3 Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3 Inleiding Huisstijlgids Deze huisstijlgids voor bevat richtlijnen voor het gebruik van de verschillende elementen van de huisstijl. Deze is ontworpen met het oog

Nadere informatie

KLEURGEBRUIK HU MERK EN SUBMERK VERSIE 2 - AUGUSTUS 2009

KLEURGEBRUIK HU MERK EN SUBMERK VERSIE 2 - AUGUSTUS 2009 KLEURGEBRUIK HU MERK EN SUBMERK VERSIE 2 - AUGUSTUS 2009 INHOUDSOPGAVE Welke versie van het logo? 3 - hoe is de versienaam samengesteld? 4, 5 Kleurgebruik merk en submerk 5 HU-beeldmerk 6 HU-logo 11 Engelstalig

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 CliniClowns Logo BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 PAGINA 01 Logo beeldmerk woordmerk Het logo is het belangrijkste element in de merkstijl van CliniClowns. Er zijn versies van het logo voor verschillende

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Inhoud Introductie Beeldmerk Kleuren Vormen Lettertype Voorbeelden van verschillende uitingen Incorrecte toepassingen Standaard stramien 2 Introductie

Nadere informatie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie

BASISELEMENTEN. woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie HUISSTIJL BASISELEMENTEN woordmerk, beeldmerk, kleur, typografie 2 REGISTREER Voor je van start gaat met het ontwerpen van de huisstijl is het belangrijk dat je controleert of de bedrijfsnaam niet al bestaat.

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners november 217 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo. Dienst Communicatie. Tel v 1.

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo. Dienst Communicatie. Tel v 1. Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo Dienst Communicatie Tel. 053 640 695 communicatie@denderleeuw.be v 1.0 Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Logo 2.1. opbouw 2.2. wat mag niet? 2.3.

Nadere informatie

PR- protocol Studievereniging PAP. Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV op 7 februari 2018

PR- protocol Studievereniging PAP. Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV op 7 februari 2018 PR- protocol 2017-2018 Studievereniging PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV op 7 februari 2018 Origineel: Johannes Stoop, vice-voorzitter 2011-2012. Bijgewerkt door: Rosan Klieverik, coördinator

Nadere informatie

Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22

Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22 Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22 Pagina 1 van 11 Voorwoord Dit document vormt een onderdeel van de certificatie-, attesterings- of erkenningsovereenkomst tussen

Nadere informatie

Huisstijlgids. Jonge Socialisten in de PvdA

Huisstijlgids. Jonge Socialisten in de PvdA Huisstijlgids Jonge Socialisten in de PvdA 1 Inhoudsopgave Lettergebruik... Kleur... Logo... Beeldmerk... Sjablonen... Toepassingen... Social media... 2 Lettergebruik De huisstijl van de JS heeft haar

Nadere informatie

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken.

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. SPOT-UV Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van spot-uv Wat is spot-uv? SPOT-UV lak is een glanzende lak die

Nadere informatie

Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be

Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be Banner Via www.banners.uba.be willen we de UBA secties de gelegenheid geven op een eenvoudige manier zelf een banner te ontwerpen en tegen een gunstige

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Grafisch charter

Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Grafisch charter Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie Grafisch charter > Inhoudsopgave 1 Logo van het Belgisch Voorzitterschap 1.1 Officieel logo 1.2 Monochrome versie 1.3 Aanbevolen maximale verkleining

Nadere informatie

HUISSTIJLGIDS. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas. Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool

HUISSTIJLGIDS. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas. Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool HUISSTIJL GIDS HUISSTIJLGIDS Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool Inhoud Inhoud 4 Inleiding 6 Waarom een huisstijl? 7 Hoe?

Nadere informatie

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies?

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? 2 Hier word m.b.v. een illustratie uitgelegd hoe je jouw bestand van afloop kunt voorzien en waar je rekening mee dient te houden zodat jouw bestand op correcte

Nadere informatie

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave H1 H2 H3 Voorwoord... 2 Een e-mail nieuwsbrief ontwerpen... 3 2.1 Wat we verwachten... 3 2.2 De breedte van je ontwerp...

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

Sunday shopday. Op de website www.sundayshopday.be vind je een hele rist aan mogelijke toepassingen uitgewerkt.

Sunday shopday. Op de website www.sundayshopday.be vind je een hele rist aan mogelijke toepassingen uitgewerkt. huisstijlgids Sunday shopday Op zondag 4 oktober openen winkels de deuren, voor een Sunday shopday. In een samenwerking met de lokale overheden, en onder impuls van Comeos, willen we van die Sunday shopday

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor

INTRODUCTIE. Wij stellen ons voor HUISSTIJLGIDS INTRODUCTIE Wij stellen ons voor NEBRIN is de Nederlandse Branchevereniging voor Industriedeuren. Een organisatie voor vakbekwame industriedeurbedrijven. Deze huisstijlgids is samengesteld

Nadere informatie

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw kraslaag correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant Technische gids voor datacommunicatie met de klant CONTINUGA nv -- STIJN STREUVELSLAAN 73 -- B-8501 HEULE Tel. 056 36 32 11 -- Fax 056 35 60 96 -- E-mail: sales@continuga.be -- www.continuga.be 09/2014

Nadere informatie

aanleverspecificaties

aanleverspecificaties aanleverspecificaties In dit boekje geven wij u enkele adviezen zodat u perfecte bestanden kan samenstellen, zodat wij snel en foutloos uw speelkaarten kunnen produceren. maatvoering standaard speelkaart

Nadere informatie

Styleguide Breda brengt het samen

Styleguide Breda brengt het samen Styleguide Breda brengt het samen 1 Inhoudsopgave Design en merkrichtlijnen 1 Stadsslogan en logo 03 BLZ. 2 Design en merkrichtlijnen 04 3 Logo stramien 05 4 Engelse versie 05 5 Kleurgebruik 06 6 Do s

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners augustus 216 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Stijlboek Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Het verhaal achter de huisstijl Inleiding De regels met betrekking tot de huisstijl van het zijn vastgelegd in dit stijlboek. Daarnaast is het

Nadere informatie

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign EEN DOCUMENT DRUKKLAAR MAKEN A. Waar moet ik absoluut op letten? B. Hoe doe ik dit? 3. Een preflight pakket maken in Indesign 4. Drukklare PDF maken

Nadere informatie

Huisstijl richtlijnen Donderberg

Huisstijl richtlijnen Donderberg Huisstijl richtlijnen Donderberg Huisstijl richtlijnen Donderberg Wil jij aan de slag met de huisstijl van de Donderberg? Dan juichen wij dat toe! Want zo kunnen we in én buiten de wijk uitstralen dat

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Inhoud P Introductie P Ons logo P Kleuren P Letter type P Plaatsing logo P Gebruik P Foto s P Partner branding P Contact Introductie Ons merk is meer dan alleen

Nadere informatie

Aanleverspecificaties checklist

Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Documenten worden in de verkeerde

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties

Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties Kleurdiepte De hoeveelheid kleurinformatie die een pixel op een beeldscherm kan bevatten wordt bepaald door de bitdiepte.

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate advertenties en posters Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO constructie

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Bij het bestellen van druk- of printwerk is het van belang dat uw bestanden correct zijn en voldoen aan voorwaarden die in de grafische branche worden gehanteerd. Deze voorwaarden

Nadere informatie

De NPO logo s. In dit document vind je alle specifieke informatie over alle NPO logo's. Juli 2014 Versie 2.1

De NPO logo s. In dit document vind je alle specifieke informatie over alle NPO logo's. Juli 2014 Versie 2.1 De NPO logo s In dit document vind je alle specifieke informatie over alle NPO logo's Juli 2014 Versie 2.1 Inhoud Het logo... 3 Het logo overzicht... 4 Het NPO corporate logo... 5 De logo's voor televisie,

Nadere informatie

Huisstijl Logo Kleurgebruik Onderschriften Kleurgebruik Typografie Zakelijke communicatie intern 15

Huisstijl Logo Kleurgebruik Onderschriften Kleurgebruik Typografie Zakelijke communicatie intern 15 Huisstijlhandboek Inhoud Inleiding 4 Huisstijl 4 1. Logo 5 1.1 Kleurgebruik 6 1.2 Onderschriften 8 2. Kleurgebruik 9 3. Typografie 13 3.1 Zakelijke communicatie intern 15 3.2 Zakelijke communicatie extern

Nadere informatie

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP LOGO'S ENTITEITEN De logo's van de NRB Groep hebben één ding gemeen, een familietrek, een band. Het zijn de vijf basiskleuren van dit logo (zie hoofdstuk over de basiskleuren).

Nadere informatie

Toepassingen ETNA-logo

Toepassingen ETNA-logo versie 1-2008 Toepassingen ETNA-logo Inleiding Met veel plezier introduceren we u de gebruikershandleiding van het ETNA-logo. Het logo is een belangrijk onderdeel van de totale identiteit van het merk

Nadere informatie

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk Drukwerk Drukraster snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk PDF afdrukken pre-flight koppelingen dtp kleuren Druk klaar aanleveren Druk klaar aanleveren betekend

Nadere informatie

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate posters en meer Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO Versie 1 0,5X

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Certificatielogo s. Version 01.2010

Gebruikshandleiding Certificatielogo s. Version 01.2010 Gebruikshandleiding Certificatielogo s Version 01.2010 Inhoudsopgave 1. Algemene introductie 2. Beleidsrichtlijnen 3. Certificatielogo s 3.1 Opbouw 3.2 Beveiligingszone en minimum afmetingen 3.3 Kleurgebruik

Nadere informatie

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken.

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken. HOE AANLEVEREN? Het maken en aanleveren van je ontwerp Bij het maken van een ontwerp komt toch wat meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Drukklare bestanden moeten namelijk aan een aantal

Nadere informatie

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel Design aanleveren Zelf een design voor een nieuw e-mailtemplate aanleveren welke door ons moet worden omgezet in code? Houd dan rekening met specificaties en beperkingen die hierop van toepassing zijn.

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels regiotwente.nl Colofon uitgave: ontwerp en realisatie: Regio Twente Morskieft Ontwerpers van visuele identiteit, Enter Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels

Nadere informatie

CUTCONTOUR HOE DRUKWERK MET CUTCONTOUR AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

CUTCONTOUR HOE DRUKWERK MET CUTCONTOUR AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw Cutcontour correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie