Ondersteuning en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondersteuning en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking"

Transcriptie

1 Telefoon (0113) Fax (0113) Website Centraal Kantoor Stationspark DZ Goes Postadres Postbus MD Goes Ondersteuning en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking Gors September 2011

2 De mens als uitgangspunt Gors, mensgerichte ondersteuning Binnen onze visie zijn mensen met een beperking burgers als ieder ander. Daarbij past een kwalitatief goed leven en het maken van eigen keuzes. Als mensen met een beperking dit niet zelfstandig kunnen en het sociale netwerk biedt onvoldoende ondersteuning, dan bieden wij graag professionele ondersteuning en zorg. Bij wonen, werken, dagactiviteiten en ambulante ondersteuning aan huis en op diverse locaties in Zeeland aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een functiebeperking. Dagelijks spannen onze professionele medewerkers en gedreven vrijwilligers zich met passie in voor de best mogelijke mensgerichte ondersteuning. Uitgaan van uw wensen, doelen en belangen Ieder mens heeft het recht om zijn of haar leven in te richten: dat is regie over het eigen leven. We gaan uit van eigen zeggenschap. Graag stellen we u de vraag: Welke ondersteuning wenst u, waarbij en waar? U bepaalt hoe uw ondersteuningsbehoefte het best beantwoord kan worden en welke dingen u wilt bereiken, dat wordt opgeschreven in uw zorgplan. Daar waar nodig of gewenst, kunt u worden ondersteund door uw eventuele vertegenwoordiger. Medewerkers zorgen ervoor dat de afspraken in het zorgplan worden uitgevoerd. Als u met anderen samen woont of werkt, maakt u afspraken met huisgenoten dan wel leidinggevende. Cliënten(vertegenwoordigers) kunnen volop participeren, zo bestaat één Centrale Cliëntenraad die alle sectoren vertegenwoordigt. Daarnaast zijn regionaal en lokaal meerdere cliëntenraden en -commissies actief. Hierin worden veel gezamenlijke belangen besproken. Professionele zorg en ondersteuning Bij Gors werken mensen die vraaggestuurd ondersteunen. Er wordt zorg en ondersteuning geboden ter bevordering van de kwaliteit van bestaan. Dit is maatwerk op basis van indicatie en gemaakte afspraken. U kunt daarbij denken aan het bijdragen aan zingeving, het omgaan met emoties en handicapverwerking, persoonlijke verzorging (eten, drinken, beweging en houding), gebruik van hulpmiddelen, aangaan en onderhouden van sociale contacten en communicatie. We zijn HKZ gecertificeerd. Met dit kwaliteitssysteem zorgen we er niet alleen voor dat we zeggen wat we doen maar vooral dat we doen wat we zeggen. Er vindt regelmatig onderzoek plaats naar de tevredenheid over de dienstverlening onder cliënten en onderzoek naar tevredenheid van medewerkers. De resultaten van de onderzoeken leiden tot verbeterplannen en acties.

3 Uw persoonlijke zorgregisseur Uitgaande van het motto één cliënt, één plan, één begeleider hebben alle cliënten één zorgregisseur. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt binnen de dienstverlening. In het zorgplan worden afspraken vastgelegd die tussen de zorgregisseur en u (en/of met uw vertegenwoordiger) zijn gemaakt met betrekking tot de zorg- en dienstverlening en de te behalen doelen. De afspraken in het zorgplan zijn daardoor leidend. Twee maal per jaar vindt een zorgplanbespreking plaats tussen de cliënt(vertegenwoordiger) en de zorgregisseur. Kunnen wij ook iets voor u betekenen? Onze zorgadviseurs op het cliëntenbureau gaan graag samen met u op zoek naar de voorziening, ondersteuning of zorg die het best aansluit bij uw vraag of vragen. U meldt ons informatie over uw CIZindicatie en u laat ons weten hoe u uw leven wenst in te richten. Onze medewerkers beschermen uw privézaken volgens ons strikte privacyreglement. Wij zorgen voor een passend antwoord in uw zorgplan en zeggen het ook als er (nog) geen antwoord is. Waar nodig bieden wij zogenaamde overbruggingszorg of zetten wij specifieke professionaliteit in zoals gedragsdeskundige en (para)medische ondersteuning en behandeling. Dit verzorgen wij vanuit ons kennis- en expertisecentrum Dienst Ondersteuning En Behandeling (DOEB). Neem voor meer informatie contact op met het cliëntenbureau via (0113) of clientenbureau@gors.nl. Zorg en ondersteuning voor volwassenen met een lichamelijke beperking Gors biedt ondersteuning aan volwassenen met een lichamelijke beperking. Omdat ieder mens anders is, is er ook verschil in de begeleiding en de intensiteit daarvan. In deze brochure leest u er alles over. We begeleiden mensen op meerdere locaties in Zeeland. Op aanvraag bieden wij in geheel Zeeland één op één ondersteuning aan huis. Voor gegevens over onze veelzijdige locaties verwijzen we u graag naar onze website Hier vindt u ook het laatste nieuws, informatie over werken en leren bij Gors, onze missie, visie, samenwerkingsverbanden en nog veel meer. Mijn zorgregisseur is een echte vertrouwenspersoon.

4 Ik heb goede ondersteuning in mijn eigen appartement. Ondersteuning aan huis Voor volwassenen met lichamelijke beperkingen en/of functiebeperkingen door niet-aangeboren hersenletsel bieden wij onder andere ambulante ondersteuning aan huis. Daarbij woont u zelfstandig en krijgt u in uw thuissituatie (geen AWBZ voorziening) op afspraak ondersteuning en begeleiding bij woon- en dagbestedingvragen. Het doel is dat u zelfstandig woont en leeft volgens eigen wensen en mogelijkheden in een vertrouwde woon- en leefomgeving. Onze medewerkers hebben gerichte kennis van ondersteuning en begeleiding van mensen met nietaangeboren hersenletsel (NAH) en lichamelijke beperkingen. Een begeleider komt bij u thuis en biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij contacten met belangrijke instanties en voorzieningen in de buurt zoals de thuiszorginstelling, gemeente en verenigingen. Begeleiders kunnen ook ondersteuning bieden bij het aanvragen van een indicatie en hulpmiddelen. Onze medewerkers bieden ondersteuning bij het organiseren van uw dagelijks leven, uw sociale contacten en bij uw regievoering. Woontraining Jongeren met een lichamelijke beperking kunnen kiezen om gebruik te maken van woontraining. Hierbij wordt ondersteuning en training geboden op afspraak. Het accent ligt op het aanleren van een grotere zelfstandigheid en het ontdekken van de eigen mogelijkheden. Woontraining is bedoeld voor mensen voor wie nog onduidelijk is welke mate van zelfstandigheid zij willen, kunnen en durven bereiken. Daarmee hangt ook samen welke vorm van wonen, werk of dagbesteding voor u het meest geschikt is. Woontraining wordt verzorgd in uw eigen aangepaste appartement in een appartementencomplex binnen een veilige en vertrouwde woon- en leefomgeving. Elk appartement heeft een woonkamer met een keukenvoorziening, douche, toilet en een slaapkamer. U woont in een woonwijk in een appartement met een oproep- en alarmeringssysteem. Er zijn aanpassingen en hulpmiddelen voor algemeen gebruik, zoals tilliften. De voordeur is voorzien van een elektrische deuropener. Zo n traject woontraining duurt twee jaar, daarna is er een vervolg dat aansluit bij de vraag. Wonen met ondersteuning Appartementswonen Volwassenen met een lichamelijke beperking en/of beperkingen door niet-aangeboren hersenletsel kunnen zorg en ondersteuning krijgen in een appartement van Gors. Hierbij heeft u een eigen appartement in een aangepaste woonomgeving, waar ook andere cliënten een appartement hebben. De appartementen zijn zoveel mogelijk aangepast aan de individuele beperkingen van de bewoners. Ieder appartement heeft een eigen entree, een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een kookvoorziening. Er is ook een centrale ruimte waar mensen elkaar kunnen treffen, als zij dat willen.

5 Onze medewerkers hebben gerichte kennis van verzorging, hersenletsel, lichamelijke functiebeperkingen en relevante ziektebeelden. De 24-uurs ondersteuning op afspraak of afroep is er voor advies en directe zorgvragen. Daarnaast is er ondersteuning bij het invulling geven aan het eigen leven, sociale contacten, dagbesteding, persoonlijke verzorging en verpleegkundige zorg. Er is veel aandacht voor psychosociale ondersteuning (omgaan met emoties en handicapverwerking). U woont en leeft volgens eigen wensen en mogelijkheden in een veilige en vertrouwde woon- en leefomgeving. Leefgroepwonen Bij leefgroepwonen is dag en nacht ondersteuning en zorg beschikbaar. U kunt zich redelijk redden, maar hebt veel dagelijkse verzorging en begeleiding nodig. Vanwege uw beperkingen bent u in grote mate afhankelijk van medewerkers en medebewoners voor de invulling van uw dagelijkse leven. U woont samen met zes anderen en u heeft een eigen woonslaapkamer en een sanitaire ruimte, ook is er een centrale leefgroepruimte. Onze medewerkers creëren mede de veiligheid en leefsfeer, daarbij is het samenleven en samendoen van belang. U woont en leeft volgens uw eigen wensen en mogelijkheden. Al naar gelang de vraag, krijgt u begeleiding op allerlei gebied. Het kan hier gaan om praktische begeleiding bij bijvoorbeeld het (leren) omgaan met hulpmiddelen, verzorgen van de administratie of het zelf leren koken. Andere mogelijkheden zijn persoonlijke begeleiding bij het leren leggen en onderhouden van contacten, het onderzoeken van de eigen mogelijkheden, het bieden van structuur in het dagelijkse leven en het omgaan en ondervangen van geheugenproblemen. Onze medewerkers hebben op basis van het zorgplan contacten met instanties en voorzieningen, zoals de thuiszorg, verenigingen, gemeenten, etc. Bij wonen is begeleiding en ondersteuning mogelijk bij: Omgaan met emoties en handicapverwerking; Keuzes maken, beslissingen nemen en structuur geven aan de dag; Training, het vergroten van vaardigheden en voorbereiding op toekomstig wonen; Voorbereiden op diverse vormen van dagbesteding (aan huis), zoals hobbyontwikkeling, cursussen of training; Post, administratie, geldzaken en boodschappen doen; Voorbereiden van belangrijke afspraken met arts, ziekenhuis en gemeente; Aangaan en onderhouden van sociale contacten, relaties of gezinsleven; Persoonlijke ontwikkeling en het leren omgaan met mogelijkheden en beperkingen; Persoonlijke verzorging: opstaan, douchen en naar de wc gaan; Adviseren bij het aanvragen van persoonsgebonden hulpmiddelen; Ondersteuning bij het wassen van kleding en maaltijdbereiding; Verpleegkundige zorg bij bijvoorbeeld epilepsie, medicijnbeheer, diabetes. Ik heb een eigen huis en leuke contacten in de huiskamer.

6 Betaalde of onbetaalde baan Met ondersteuning van een persoonlijke jobcoach kunt u één of meerdere dag(en) werken, betaald of onbetaald. Werkzaamheden zijn altijd volgens uw eigen wensen en werktempo. Het werk is gericht op persoonlijkheidsontwikkeling, sociale vorming en zingeving. De coach maakt samen met u een inschatting van de mogelijkheden en zoekt naar een geschikte baan in een bedrijf of organisatie. Als u bent aangenomen gaat u aan de slag in een bedrijf of organisatie. De jobcoach ondersteunt bij het aanleren van vaardigheden (inwerken) en bij de samenwerking tussen u, werkgever en collega s. Na verloop van tijd gaat u het werk met steeds minder begeleiding doen. Het doel is dat u uiteindelijk in staat bent een reguliere baan te krijgen. In mijn zorgplan staan de afspraken die ik belangrijk vind. Begeleiding en ondersteuning is mogelijk bij: Zoeken naar passende werkzaamheden of re-integratietrajecten; Maken, verkopen en/of presenteren van producten; Leren werken met diverse materialen en machines; Structuur aanbrengen in de werkzaamheden; Contacten met instanties, voorzieningen en het netwerk; Bespreken van vorderingen en eventuele ondersteuning op de werkplek; Intake, acquisitie, bemiddeling en begeleiding op de werkplek. Dagactiviteiten In elke regio is een activiteitencentrum waarbinnen we veel verschillende dagactiviteiten aanbieden. Zo bieden we educatie en trainingen om verworven kennis en vaardigheden op peil te houden, deze verder te ontwikkelen dan wel uit te bouwen. Er worden bijvoorbeeld trainingen gegeven op het gebied van computervaardigheden en geheugen- en communicatietrainingen. Ook wordt scholing georganiseerd, dit wordt aangeboden in cursusvorm. Daarnaast is er vorming, voornamelijk gericht op algemene ontwikkeling en persoonsontwikkeling. Het doel is dat u op een gestructureerde en zinvolle manier uw dag doorbrengt. De activiteiten komen voort uit uw wensen en mogelijkheden. Te denken valt aan gespreksgroepen, computercursussen, tekenen, schilderen, fitness etc. Onze medewerkers hebben veel ervaring, kennis en vaardigheden op het gebied van het opzetten en begeleiden van activiteiten en cursussen. Hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig. Naast dagbesteding in een activiteitencentrum, wordt ook dagbesteding aan huis of in de woonomgeving geboden. Begeleiding en ondersteuning is mogelijk bij: Structuur aanbrengen in de activiteiten; Omgaan met emoties en handicapverwerking; Persoonlijke verzorging bij eten, drinken, beweging en houding; Gebruik van hulpmiddelen; Aangaan en onderhouden van sociale contacten; Geheugen- en oriëntatiestoornissen; Verbeteren van de communicatie; Verpleegkundige handelingen, bijvoorbeeld bij beademing. Werken en Ambulante dagactiviteiten ondersteuning met ondersteuning

7 Nu neem ik deel aan dagbesteding en volg ik een training zelfstandigheid. Begeleiding voor mensen die ademhalingsondersteuning nodig hebben Wij bieden een bijzondere vorm van zorg- en dienstverlening aan volwassenen die vanwege een lichamelijke functiebeperking in bepaalde mate afhankelijk zijn van ademhalingsondersteuning. Naast deze specifieke hulp bieden onze medewerkers begeleiding die nodig is voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. U hebt deze hulp nodig vanwege uw fysieke beperkingen en/of een beperkt regelvermogen. Deze vorm van ondersteuning wordt alleen aangeboden in Vlissingen. Elke bewoner heeft zijn eigen appartement met 24-uurs zorg- en dienstverlening. Voor zowel cliënten met mond-neuskapbeademing, mondstukbeademing, airstacken en comprimeren (niet invasieve beademing) als voor cliënten met tracheostomale beademing (invasieve beademing) is 24-uurs bezetting met wakende nachtdienst noodzakelijk. Er is dan ook een zodanige zorginfrastructuur dat deze specifieke vraag met veilige en verantwoorde ondersteuning wordt beantwoord. De risicovolle en/of voorbehouden handelingen worden uitgevoerd op basis van een protocol door medewerkers die bevoegd en bekwaam zijn. Begeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is hersenletsel dat tijdens het leven ontstaat door onder andere een beroerte, een ongeval, een hersentumor, complicaties bij een operatie of een herseninfarct. Na de acute fase (ziekenhuis) en de revalidatiefase (ziekenhuis, revalidatiecentrum) werken in de chronische fase de gehandicaptenzorg, verpleeghuizen en thuiszorg samen. In deze fase gaat het om mensen die uitbehandeld zijn en een verder perspectief willen. De begeleiding en training zijn daarom erop gericht mensen te helpen om grip op zichzelf en hun situatie te krijgen en te werken aan de toekomst. Specifieke ondersteuning De breuk in de levenslijn en de NAH-kenmerken zijn mede bepalend voor de aard en de omvang van de zorgvraag. Wat vertrouwd en bekend was, is er vaak niet meer: hoe gaat u zelf en uw directe omgeving met het veranderd leven om? Die gevolgen liggen vaak op het gebied van wonen, werken/dagbesteding, onderwijs en vrijetijdsbesteding. Medewerkers van Gors zijn gespecialiseerd in het leren omgaan met blijvende beperkingen. Voor partners van mensen met niet-aangeboren hersenletsel is een partnergroep. Deze komt een aantal keren per jaar samen. In deze bijeenkomsten staan de ervaringen van de partner centraal en wordt informatie gegeven over het leren omgaan met hersenletsel van de partner. Begeleiding en ondersteuning is mogelijk bij: Integratie van het vroegere leven in dat van nu; Ondersteuning bij verwerkingsproblematiek; Zoeken naar een nieuw perspectief in het leven; Hulp bij grip krijgen op een diffuse wereld; Het weer aanleren van verloren gegane praktische en sociale vaardigheden; Tegemoetkoming in vaak ernstige leerbeperkingen; Inzicht in eigen mogelijkheden; Ondersteuning van het cliëntsysteem.

8 Begeleiding voor mensen met afasie Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van uw taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. Met veel ondersteuning, oefenen en volhouden is verbetering vaak mogelijk. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die niet of moeilijk kunnen spreken, schrijven, lezen of begrijpen, kunnen in het afasiecentrum werken aan het verbeteren van hun communicatie. Centraal staat hierbij het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Het doel van de ondersteuning is het verbeteren van de communicatie zodat mensen met NAH een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Er zijn communicatiegroepen en schrijfgroepen met ervaren logopedisten. Binnen het afasiecentrum werken wij samen met de Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ). Hier helpen we mensen omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zowel in de revalidatiefase als daarna. We bieden niet alleen zorg, maar ook kennis en informatie. Tevens willen wij een steunpunt zijn voor u en uw naasten. Begeleiding en ondersteuning is mogelijk bij: Gespecialiseerde vraaggerichte zorg voor mensen met afasie; Training aan mensen met afasie zodat ze beter kunnen functioneren; Informatie geven aan ieder die geconfronteerd wordt met beperkingen in de communicatie door NAH; Opzetten en begeleiden van trainingen en cursussen; Contacten met instanties en voorzieningen, zoals de thuiszorg, verenigingen, gemeenten; Contacten met het netwerk. Met veel training vergroot ik mijn mogelijkheden.

Ondersteuning en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Ondersteuning en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Telefoon (0113) 273 333 Fax (0113) 273 330 E-mail info@gors.nl Website www.gors.nl Centraal Kantoor Stationspark 24 4462 DZ Goes Postadres Postbus 2160 4460 MD Goes Ondersteuning en zorg voor mensen met

Nadere informatie

Dagbehandeling voor mensen met NAH

Dagbehandeling voor mensen met NAH Dagbehandeling voor mensen met NAH Er is veel begrip omdat je met lotgenoten bent. Motivatie is belangrijk Kunnen omgaan met het nieuwe leven Het is mogelijk dat je tegen een aantal zaken aanloopt in het

Nadere informatie

Ondersteuning en zorg voor kinderen met een beperking

Ondersteuning en zorg voor kinderen met een beperking Telefoon (0113) 273 333 Fax (0113) 273 330 E-mail info@gors.nl Website www.gors.nl Centraal Kantoor Stationspark 24 4462 DZ Goes Postadres Postbus 2160 4460 MD Goes Ondersteuning en zorg voor kinderen

Nadere informatie

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH)

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Werkenrode Volwassenen Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Mensen met een handicap willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij

Nadere informatie

Dagbehandeling voor mensen met NAH

Dagbehandeling voor mensen met NAH Dagbehandeling voor mensen met NAH Je doet het niet alleen, je voelt je gesterkt door de anderen. Stilstand is achteruitgang. (George) Het is mogelijk dat u tegen een aantal zaken aanloopt in het dagelijks

Nadere informatie

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past WAT IS NAH? NAH is de afkorting van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Iedereen, jong of oud, kan hersenletsel oplopen door ziekte of ongeval, bijvoorbeeld door

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving.

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De plaats waar en de manier waarop je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen.

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL IK HEB POSITIEVE SUPPORT NODIG. IN KLEINE STAPPEN WERKEN EN SUCCES BEHALEN, WERKT HEEL GOED VOOR MIJ. BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL SAMENWERKING Brein

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Leven zoals jij dat wilt Ludo s motto: Neervallen, opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan! Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? Heb jij bij lastige zaken wat hulp nodig

Nadere informatie

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding Training Begeleid Wonen training begeleid WONeN de beste voorbereiding voor LAter Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar moet je daarvoor eerst

Nadere informatie

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt Priva PrivaZorg Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt PrivaZorg PrivaZorg is een AWBZ-toegelaten landelijke thuiszorginstelling. PrivaZorg heeft een cliëntenraad,* een klachtenprocedure, een privacyreglement

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie Zorgarrangement ZZP 9b Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4. Welzijn (begeleiding

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving.

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Het overkwam Ruud. Twee jaar geleden kreeg hij onverwachts

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Aanleiding De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) bepaalt dat de gemeente bij een aanvraag onderzoek doet naar de mate waarin

Nadere informatie

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing Thuiszorg Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79 Iedere situatie heeft een eigen oplossing Heerlijk, die aandacht en die hulp! Thuis wonen Voor veel mensen geldt het gezegde: Oost

Nadere informatie

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. De Rotonde in Gouda Afgedrukt op 24.02.2017 De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Over De Rotonde De Rotonde is een locatie

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 6 Met behandeling

Zorgarrangement ZZP 6 Met behandeling Zorgarrangement ZZP 6 Met behandeling Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4.

Nadere informatie

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK)

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) JONGEREN ONTDEKKEN WAT ZE WEL KUNNEN Jongeren met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

T H U I S B I J A M E R P O O RT

T H U I S B I J A M E R P O O RT Wonen naar wens T H U I S B I J A M E R P O O RT Thuis bij Amerpoort Ieder mens is anders. En ieder mens heeft andere woonbehoeften. Bij Amerpoort staan de woon- en ondersteuningswensen van mensen met

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek

Zorgprofielen Productenboek Zorgprofielen Productenboek Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking Amerpoort biedt woonproducten aan voor alle zes zorgprofielen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant

Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant Niets is meer vanzelf-sprekend Afasie Vereniging Nederland Afasie verandert het leven op ingrijpende wijze Afasie ontstaat door een Niet Aangeboren Hersenletsel

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Regio Noord stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Mensen met mogelijkheden Sprank is een landelijke stichting voor zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Bijlage 3. Nadere beschrijving product en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Op basis van de prestatiebeschrijvingen opgesteld door de Nza (2013). Nza F125 Dagactiviteit GGZ-LZA (p/u.) Toeleidingtraject

Nadere informatie

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen

Elisabeth Zorg Thuis. Langer zelfstandig thuis wonen Elisabeth Zorg Thuis Langer zelfstandig thuis wonen Inhoudsopgave 3 Zorg in de buurt, langer zelfstandig thuis 4 Wat kunnen wij voor u betekenen? 5 Stichting Elisabeth maakt het mogelijk 6 Zorg aanvragen

Nadere informatie

Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG)

Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG) Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een licht verstandelijke beperking zelfstandig kan wonen. Het gaat om zorg die noodzakelijk

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Maak kennis met. Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Maak kennis met. Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Maak kennis met Syndion Dat het gewoon is dat ik er ben Syndion ondersteunt mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Nadere informatie

Ondersteuning bij leven met een beperking

Ondersteuning bij leven met een beperking Ondersteuning bij leven met een beperking Niet-aangeboren hersenletsel MEE Niet-aangeboren hersenletsel Raad en daad als het om mensen met NAH gaat Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) overkomt je. Door

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Basisarrangement LG7

Basisarrangement LG7 Basisarrangement LG7 Lichamelijk gehandicapt Wonen met zeer intensieve begeleiding en zeer intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 7 (ZZP LG7) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement

Nadere informatie

Beschermd wonen en ambulante woonbegeleiding bij Eleos

Beschermd wonen en ambulante woonbegeleiding bij Eleos Beschermd wonen en ambulante woonbegeleiding bij Eleos Beschermd wonen Beschermd wonen houdt in dat u in een woonvorm woont. Als bewoner krijgt u persoonlijke begeleiding om uw zelfredzaamheid en deelname

Nadere informatie

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze

Nadere informatie

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s.

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Maak kennis met... S n i. D s. Visie en kernwaarden Een eigen leven leiden Onze kernwaarden: Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk, met lef! Kansen

Nadere informatie

Dat is mensenwerk. Wonen met ondersteuning en zorg bij Reinaerde. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ambulante Begeleiding

Dat is mensenwerk. Wonen met ondersteuning en zorg bij Reinaerde. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ambulante Begeleiding REINAERDE Dat is mensenwerk 1 met ondersteuning en zorg bij Reinaerde Voor volwassenen met een verstandelijke beperking Ambulante Begeleiding Op zoek naar een woning Individueel met begeleiding in de buurt

Nadere informatie

Reinaerde Wonen LG/NAH

Reinaerde Wonen LG/NAH REINAERDE Dat is mensenwerk Reinaerde Wonen voor mensen met een lichamelijke beperking (LG) en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Op zoek naar een woning 2 Vooraf Door een lichamelijke beperking,

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving.

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Zo ook Liesbeth. Zij stond s morgens op en het voelde of

Nadere informatie

Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel

Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel Informatie voor (para)medici Zelf en samen redzaam Als betrokken professional kent u uw patiënt. U stelt of kent de diagnose en ziet welke behandeling

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving.

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Zo ook Liesbeth. Zij stond s morgens op en het voelde of

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wonen

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wonen Passend Vertrouwd Dichtbij Wonen Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich thuis af. Voor mensen met een handicap is zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Specialistische begeleiding voor burgers met niet-aangeboren hersenletsel

Specialistische begeleiding voor burgers met niet-aangeboren hersenletsel Specialistische begeleiding voor burgers met niet-aangeboren hersenletsel Informatie voor gemeenten Zelf en samen redzaam Als gemeente wilt u de zorg en ondersteuning van uw burgers zo goed mogelijk organiseren.

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel 2 heliomare Inhoudsopgave Inleiding 5 Ontspannen en ontmoeten 9 Ontspannen en ontmoeten 11 Beweging

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn. Projectteam Hersenletselcentra Zuidoost Brabant

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn. Projectteam Hersenletselcentra Zuidoost Brabant Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn Definitie Niet Aangeboren Hersenletsel Een beschadiging in de hersenen door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte, hersentumor etc. Deze beschadiging heeft

Nadere informatie

Dat is mensenwerk. Reinaerde. Ambulante Begeleiding. Ondersteuning en begeleiding bij het wonen en het dagelijkse leven. Ambulante Begeleiding

Dat is mensenwerk. Reinaerde. Ambulante Begeleiding. Ondersteuning en begeleiding bij het wonen en het dagelijkse leven. Ambulante Begeleiding REINAERDE Dat is mensenwerk 1 Reinaerde Ondersteuning en begeleiding bij het wonen en het dagelijkse leven Introductie HHoe u woont en leeft is heel persoonlijk. En ook wat u daarbij nodig heeft. Zelfstandig

Nadere informatie

Vredense Hof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagopvang speciaal. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Vredense Hof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagopvang speciaal. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Vredense Hof Dagopvang speciaal Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in de Vredense Hof Aan de oostelijke rand van Winterswijk nabij weilanden en de

Nadere informatie

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging is voor mensen die een zware operatie

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Syndion ondersteunt mensen met een handicap; volwassenen en kinderen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

Genieten, van uw inzet

Genieten, van uw inzet Genieten, van uw inzet Over Gors Welkom bij Gors, mensgerichte ondersteuning. Aan huis en op diverse locaties in Zeeland bieden wij zorg en ondersteuning bij wonen, werken, dagactiviteiten en vrijetijdsbestedingen

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie

Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie biedt tijdelijke intensieve zorg aan kwetsbare ouderen om te herstellen en te reactiveren na een operatie, ongeval of ernstige

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding Pakket 7 is bestemd voor ouderen die al heel lang

Nadere informatie

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen?

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? In Het Ouden Huis woont u in uw eigen woning en leeft u uw eigen leven. Zoekt u hulp of gezelschap dan is dat dichtbij. De Zorgdrager, die in Het Ouden

Nadere informatie

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wonenbij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning op het gebied van wonen,

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal!

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal! Zorg Advies Bureau Nederland Zorg in úw taal! Thuiszorg Als u zorg nodig heeft, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, liefst in uw eigen vertrouwde omgeving. Iedereen die door ouderdom, ziekte,

Nadere informatie

Beschermd wonen in Leeuwarden

Beschermd wonen in Leeuwarden Meer informatie Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de locatie van GGZ Friesland bij u in de buurt of kijk op de website www.ggzfriesland.nl. GGZ Friesland BW Leeuwarden Heerestraat 3 8911 LC

Nadere informatie

Basisarrangement LG6

Basisarrangement LG6 Basisarrangement LG6 Lichamelijk gehandicapt Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 6 (ZZP LG6) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement

Nadere informatie

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP Laat mij doen met eigen vuur, wat ik verkies zoolang ik duur Willem Elsschot Zorgvisie: Zo gewoon mogelijk De Frankelandgroep vindt het van groot belang dat

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen GEBRUIKERSGIDS ZORGZWAARTEPAKKETTEN 2010 Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Informatie over zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt PrivaZorg PrivaZorg is een landelijke thuiszorginstelling. PrivaZorg heeft een cliëntenraad,* een klachtenreglement, een privacyreglement en er wordt gewerkt volgens

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Thuiszorg Avoord AanHuis

Thuiszorg Avoord AanHuis Ons aanbod in één overzicht Thuiszorg Avoord AanHuis Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst Zelfstandigheid, privacy en keuzevrijheid Wilt u thuis zo lang mogelijk de kwaliteit van uw eigen leven kunnen

Nadere informatie

Betrokken begeleiding voor. Hersenletsel en hun omgeving.

Betrokken begeleiding voor. Hersenletsel en hun omgeving. Betrokken begeleiding voor mensen met NieT Aangeboren Hersenletsel en hun omgeving. Er komen steeds minder vrienden langs, tja, ik ben ook altijd moe. Alles is ineens anders... Het kan zomaar ineens gebeuren:

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 4. Informatie voor bewoners en familie

Zorgarrangement ZZP 4. Informatie voor bewoners en familie Zorgarrangement ZZP 4 Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4. Welzijn (begeleiding

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling, zonder BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling, zonder BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling, zonder BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Dagbesteding

Passend Vertrouwd Dichtbij. Dagbesteding Passend Vertrouwd Dichtbij Dagbesteding Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven. Het draagt bij aan een zinvolle daginvulling, voldoening, een gevoel van eigenwaarde en sociale contacten.

Nadere informatie

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen!

Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Zoek je een leuk woonhuis? Welkom bij De Zijlen! Ben je op zoek naar een leuke woonplek met begeleiding? Zoek je vooral een vertrouwde plek voor jouw zoon of dochter? Waar jouw kind zichzelf kan zijn en

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN. Syndion. Doen we samen.

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN. Syndion. Doen we samen. Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN Syndion. Doen we samen. Wonen bij Syndion Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Een groot

Nadere informatie

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem Informatiebrochure Wonen in Idesta Doarpshiem Idesta Doarpshiem Inhoud: Idesta Doarpshiem Dienstverlening, kennismaking en verhuizing Zorg- en huurovereenkomst Personele bezetting Medewerkers zorg Welzijnsactiviteiten

Nadere informatie

Verpleging & Verzorging

Verpleging & Verzorging Verpleging & Verzorging Professionele zorgverlening, gewoon bij u thuis U hebt de komende tijd thuiszorg nodig. U woont zelfstandig, in de omgeving waar u misschien al jaren woont. In deze vertrouwde omgeving

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Langdurige zorg nodig? De keuze is aan u! Hebt u blijvend, veel en vaak zorg nodig? En 24 uur per dag toezicht of zorg in de nabijheid nodig?

Nadere informatie

Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek

Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek Brochure voor verwijzers Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek ribw arnhem & veluwe vallei 2 Meedoen in de maatschappij; voor veel mensen met langdurige psychiatrische problemen

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan.

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. de cliënt staat centraal heeft zorgcentra voor mensen met een verstandelijke beperking in westelijk Noord- Brabant, waaronder

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT)

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een manier om aan te

Nadere informatie

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Het Hamrikheem is een woonzorgcentrum voor mensen met langdurige psychiatrische beperkingen. U woont hier zo gewoon mogelijk. Wij bieden de begeleiding

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Dementie. Leven met dementie. Wat Evean voor u kan betekenen. Evean. Midden in het leven.

Dementie. Leven met dementie. Wat Evean voor u kan betekenen. Evean. Midden in het leven. Dementie Leven met dementie Wat Evean voor u kan betekenen Evean. Midden in het leven. Dementie? Evean helpt u met alle zorg en aandacht Bij dementie verandert er veel in het leven. Niet alleen voor uzelf

Nadere informatie