Portfolio van John. Start. Medisch expert. Eisen Propedeuse Portfolio: Start

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portfolio van John. Start. Medisch expert. Eisen Propedeuse Portfolio: Start"

Transcriptie

1 Portfolio van John Start CV Medisch expert Wetenschapper Werker gezondheidszorg Start Mijn naam is John, ik ben 20 jaar, en sinds 2000 loop ik op de Universiteit Maastricht rond. ik ben toen begonnen met Gezondheidswetenschappen en ik inmiddels ben ik in het 4e jaar aangekomen van de afstudeerrichting Bewegingswetenschappen. Ik hoop dit jaar mijn blokken af te ronden, zodat ik alleen nog mijn stage en scriptie hoef te maken in de toekomst. ik ben sinds dit studiejaar ook begonnen met geneeskunde, na 3 keer meegeloot te hebben. Ik heb er heel veel zin in en hoop deze studie met veel plezier en succes te kunnen voortzetten. Persoon Algemeen Bijlagen CV (1 à 2 A4tjes) Begin met je personalia. Beschrijf vervolgens het opleidingstraject dat je tot nu toe doorlopen hebt en je werkervaring. Beslis zelf welke hobby s, bijbaantjes of andere activiteiten je nog wilt vermelden. Indien ze hebben bijgedragen aan je ontwikkeling tot nu toe, dan is het de moeite waard ze te vermelden. Zorg dat je CV overzichtelijk en actueel is, zodat je het voor eventuele sollicitaties kunt gebruiken. Bewijs 3 Medisch expert Als arts moet je problemen van mensen op het terrein van gezondheid en ziekte kunnen analyseren en zelfstandig ter hand kunnen nemen volgens de dan geldende inzichten. Gedurende je opleiding zul je leren, aan de hand van inzicht in je eigen mogelijkheden en beperkingen, een patiëntenprobleem aan te pakken of te weten via welke andere weg het probleem benaderd kan worden. Hiervoor heb je niet alleen kennis en vaardigheden nodig, maar moet je ze ook op het juiste moment en de juiste manier weten toe te passen. Het op efficiënte wijze verwerven van kennis op het niveau van de leerstof van het eerste jaar. Het leren toepassen van verworven kennis bij het oplossen van problemen, zoals die in de onderwijsgroep, het medisch praktisch onderwijs en toetsing naar voren komen. Het aanleren van vaardigheden op medisch gebied, zoals aangeboden door het skillslab.

2 Richtvragen ten behoeve van je sterkte/zwakte analyse Voortgangstoetsen Hoe is je kennis gegroeid bij de voortgangstoetsen? Waar liggen je sterke en zwakke punten? Hoe denk je dat dat komt? Hoe is je invulstrategie? Vul je meer of minder vragen in dan je jaargenoten? Heb je de neiging om te gokken of om juist heel zeker te zijn bij het beantwoorden van je vragen? Wat vind je van deze manier van toetsen? Blokgebonden evaluaties Komen de sterke/zwakke punten uit de blokgebonden evaluaties overeen met die van de voortgangstoetsen? Hoe verklaar je een mogelijke discrepantie? Komen de resultaten overeen met je feitelijke beheersingsniveau? Heb je moeite met de wisselende vormen van toetsing? Wat ligt je beter en wat slechter en waarom? Vaardigheden Vind je bepaalde vaardigheden moeilijk of makkelijk? Vind je het moeilijk een vaardigheid te demonstreren bij observatie? Vind je het moeilijk om op studiegenoten te oefenen of bepaalde onderzoeken te doen? Hoe verlopen je simulatie patiënt-contacten? Vind je het moeilijk om medisch inhoudelijke vaardigheden en gespreksvaardigheden tegelijk toe te passen? Mogelijke informatiebronnen: Voortgangstoets, blokbeoordeling, vaardigheidstrainingen, blokoverstijgende opdrachten, werkstage, medisch praktisch onderwijs en eventueel EHBO-cursus, bezochte symposia, student-assistentschap, vooropleiding, etc. Wetenschapper De artsopleiding is een wetenschappelijke studie. Je dient aan het eind van de studie door actieve deelname bekend te zijn met de grondbeginselen van wetenschappelijk onderzoek en met de betekenis hiervan voor het handelen van een arts. Het kunnen vinden van relevante informatie betreffende een onderwerp en het algemeen gebruik van de bibliotheek. Het kunnen overdragen van wetenschappelijke informatie aan anderen door het houden van een voordracht of het schrijven van een verslag. Richtvragen ten behoeve van je sterkte/zwakte analyse Informatie zoeken Wat vind je moeilijk bij het vinden van informatie in de bibliotheek? Welke informatiebronnen gebruik je vooral? Wat bepaalt je zoekstrategie voor het vinden van informatie? Verslaglegging Wat zijn sterke en zwakke punten bij verslaglegging? Wat vinden anderen van je werk? Welk commentaar kreeg je op je verslag? Kun je je gedachten goed verwoorden?

3 Presentatietechnieken Wat vind je moeilijk en makkelijk bij presenteren? Hoe vind je het om voor een groep te staan? Wat zijn de reacties op je presentaties? Mogelijke informatiebronnen Presentaties, verslagen, wetenschappelijk publicaties gebruikt voor blokoverstijgende opdrachten, feedbacken beoordelingsformulieren en eventueel reeds verricht wetenschappelijk onderzoek, deelname aan congressen, etc. Werker gezondheidszorg Als arts maak je deel uit van de gezondheidszorg in Nederland. Daarom dien je als basisarts te beschikken over enige kennis en inzicht van de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg. Je dient op de hoogte te zijn van de voorzieningen en verschillende zorgsystemen ten bate van de patiënt en in staat te zijn samen te werken met andere beroepsbeoefenaars binnen het systeem van de gezondheidszorg. Daarnaast dien je als basisarts de ethische aspecten van je medisch handelen te kunnen identificeren en je eigen standpunt te kunnen verwoorden en verduidelijken. Verder dien je kennis te bezitten met betrekking tot de juridische en financiële aspecten van de gezondheidszorg. Je een beeld vormen van de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg. Dit is vanuit meerdere perspectieven mogelijk: als patiënt, als familie van de patiënt, als medewerker in de gezondheidszorg. Je bewust worden van ethische, juridische, maatschappelijke, economische en culturele problemen in de medische praktijk. Je een beeld gaan vormen van jouw toekomstige rol in de gezondheidszorg. Richtvragen ten behoeve van je sterkte/zwakte analyse Toekomstige werkomgeving Wat zijn je ervaringen met de gezondheidszorg, bijvoorbeeld als patiënt, hulpverlener of mensen in je directe omgeving die patiënt zijn of werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg? Hoe hebben deze ervaringen jou beïnvloed? Is je beeld over werken in de gezondheidszorg hierdoor veranderd? Hoe zie je jouw toekomstige rol binnen de gezondheidszorg? Structuur en functioneren gezondheidszorg Volg je de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot de gezondheidszorg? Wat is jouw mening hierover? Medisch-ethische onderwerpen Heb je je al eens verdiept in medisch-ethische vraagstukken en juridische of economische aspecten van de gezondheidszorg. Welke opvattingen heb je hierover? Heb je al eens met anderen gediscussieerd over een dergelijk onderwerp? Kon je je ideeën goed onder woorden brengen en toelichten? Mogelijke informatiebronnen Portfolio-opdracht over toekomstige rol binnen de gezondheidszorg, feedback simulatiepatiëntcontacten van MPO-begeleider/MPO-groep, eventueel ervaringen tijdens bijbaantje als werker in de gezondheidszorg, ervaringen als patiënt, onderwijs gevolgd aan andere faculteiten, etc.

4 Persoon Je zult ervaren dat iedere patiënt een andere benadering vraagt. Een kind van acht jaar benader je anders dan een dertigjarige patiënt of een demente patiënt. Naast verschillen in leeftijd krijg je te maken met verschillen in sekse, ras, opleiding, cultuur, seksuele geaardheid, etc. Om bij deze verschillende patiënten de hulpvraag juist te interpreteren, medisch onderzoek te doen en hen te kunnen begeleiden, dien je over sociale en communicatieve vaardigheden te beschikken. Het is belangrijk om op je gedrag en handelen te reflecteren, zodat je inzicht krijgt in hoe jij reageert en omgaat met moeilijke situaties, zoals stress en acute nood, met complicaties als gevolg van medisch handelen, met het dragen van (mede)verantwoordelijkheid voor het welzijn van mensen. Maar ook over je functioneren in groepsverband en het omgaan met negatieve en positieve kritiek. Eisen Propedeuse Portfolio In staat zijn je professioneel te gedragen in onderwijs- en praktijksituaties. Je bewust worden van je professioneel gedrag en de reactie hierop van je omgeving. In staat zijn jezelf te analyseren om zo nodig actief je leerproces bij te kunnen sturen. Richtvragen ten behoeve van je sterkte/zwakte analyse: A. Functioneren in de (onderwijs)praktijk Onderwijsgroepen Wat zijn je sterke en zwakke punten in het omgaan met taken en opdrachten, met anderen en jezelf? Krijg je altijd je leerdoelen af? Ben je voldoende actief in de onderwijsgroep? Wat zijn je sterke en zwakke punten als gespreksleider? Karakteriseer je rol in de groep, ben je een voortrekker, een doener, een presentator? Voorbereiding en discipline Bereid je bijeenkomsten goed voor (MPO, skillslab, onderwijsgroep, (simulatie)patiëntcontact)? Hoe gedisciplineerd ben je ( nakomen van afspraken in de groep, op tijd komen, voorbereiden)? Samenwerking Wat zijn je sterke en zwakke punten in het samenwerken, zoals in de onderwijsgroep of andere werkgroepen? Hoe ga je om met kritiek in de (onderwijs)praktijk? Wat vind je moeilijk bij het geven van feedback? Omgang met ( simulatie) patienten? Hoe gaat de omgang met (simulatie)patiënten? B. Functioneren als student/lerende Persoonlijke leerstijl en studie-aanpak Wat is er veranderd in je studie-aanpak vergeleken met de middelbare school of andere studies op de hogeschool of universiteit? Hoe studeer je, en is er nog verschil per activiteit (bv. onderwijsgroep, skillslab, projectgroep)? Vind je dat je genoeg tijd aan je studie besteedt? Vind je dat je effectief studeert? Heb je het idee dat je meer tijd kwijt ben aan je studie dan anderen? Hoe definieer je je leeraanpak; wat zijn de uitkomsten van je leerstijlenvragenlijst? Mogelijke informatiebronnen: Professioneel gedragbeoordeling in praktijk en onderwijs, ervaringen uit praktijk en onderwijs, feedback

5 simulatiepatiënt, leerstijlenvragenlijst. Algemeen Samenvatting sterkte/zwakte analyse (1 A4tje) Vat in kernachtige zinnen samen wat je de afgelopen periode hebt geleerd, wat er mis ging en hoe je het de komende periode aan wilt gaan pakken. Gebruik voor deze samenvatting de belangrijkste conclusies die je per beroepsrol hebt opgeschreven. Het is niet nodig deze samenvatting opnieuw met bewijsmateriaal te onderbouwen. Deze samenvatting moet een gespreksagenda vormen voor het gesprek met de mentor. Geef dus kort aan welke punten je aan bod wilt laten komen in het gesprek. Verslag voortgangs- en/of eindgesprek/advies Dit verslag zal door jou worden opgesteld naar aanleiding van het voortgangs- of eindgesprek en dient als uitgangspunt voor de volgende leerperiode. Geef aan welke afspraken er zijn gemaakt, welk advies is uitgebracht en waarom en neem de feedback op het portfolio er in op. Het verslag hoeft geen samenvatting van het portfolio te bevatten. Bijlagen Hier voeg je, genummerd, je bewijsmaterialen toe. Orden ze zodanig dat de verschillende onderdelen gemakkelijk te vinden zijn. Voeg vooraan eventueel een overzichtslijst van de bijlagen toe. Neem in ieder geval op: Beoordelingsformulieren Professioneel Gedrag Studieresultatenformulier. Voor je mentor is het noodzakelijk om al jouw resultaten in een overzicht te hebben. Van het onderwijsplein kun je het studieresultatenformulier downloaden en toevoegen aan je portfolio. Aanpassingenformulier. Mocht je je portfolio na het eindgesprek met je mentor nog wijzigen geef dit dan aan op het aanpassingenformulier (dit kun je downloaden van het onderwijsplein). Zo kan de beoordelingscommissie zien wat er is veranderd (zorg ook dat je dit in de tekst duidelijk aangeeft).

Handleiding Propedeuseportfolio

Handleiding Propedeuseportfolio Handleiding Propedeuseportfolio Studiejaar 2002 / 2003 Faculteit der Geneeskunde Universiteit Maastricht UM/FdG 2002 Portfolio in het kort Stappenplan blz. 5 Opstellen van leerdoelen blz. 15 Structuur

Nadere informatie

Handleiding Portfolio Jaar Twee

Handleiding Portfolio Jaar Twee Handleiding Portfolio Jaar Twee Studiejaar 2002 / 2003 Faculteit der Geneeskunde Universiteit Maastricht UM/FdG 2002 Portfolio in het kort Stappenplan blz. 4 Opstellen van leerdoelen blz. 15 Beoordeling

Nadere informatie

STUDENTENHANDLEIDING PORTFOLIO. FdP 2002

STUDENTENHANDLEIDING PORTFOLIO. FdP 2002 STUDENTENHANDLEIDING PORTFOLIO FdP 2002 INLEIDING De afgelopen decennia is er steeds meer belangstelling gekomen voor en geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan beoordelingstechnieken. Eén van de

Nadere informatie

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT Jij en het hbo. een succesvolle combinatie? 1 UNIEKE KANS Jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Unieke kans..test jezelf voor het hbo! Krijg zicht op jezelf Ontdek je

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is

Nadere informatie

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie?

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie? Handleiding jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Inleiding 4 1. Het portfolio 5 1.1 Kwaliteitseisen 5 1.2 Samenstelling van het portfolio 5 1.3 Inleveren portfolio 6 1.4

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

Probleemstelling. Methode. Methode. Methode

Probleemstelling. Methode. Methode. Methode Probleemstelling De Lijnprojecten als onderwijsvernieuwingen aan de Vrije Universiteit Brussel, België Pascale Petit, Andre Foriers en Bart Rombaut Beroep van apotheker is onderhevig aan snelle evolutie

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Taxanomie van Bloom en de kunst van het vragen stellen. Anouk Mulder verschil in talent

Taxanomie van Bloom en de kunst van het vragen stellen. Anouk Mulder verschil in talent Onthouden Kunnen ophalen van specifieke informatie, variërend van feiten tot complete theorieën Opslaan en ophalen van informatie (herkennen) Kennis van data, gebeurtenissen, plaatsen Kennis van belangrijkste

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

INtheMC. Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4. Aanvinken v=voldoende a = aanpassen 2=2e gelegenheid

INtheMC. Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4. Aanvinken v=voldoende a = aanpassen 2=2e gelegenheid Over internationalisering en I-BPV; student opdrachten INtheMC Opdracht/titel: 7 Werken in het buitenland De taal Naam student: Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4 Beoordeling: Aanvinken Inleverdatum

Nadere informatie

De Taxonomie van Bloom Toelichting

De Taxonomie van Bloom Toelichting De Taxonomie van Bloom Toelichting Een van de meest gebruikte manier om verschillende kennisniveaus in te delen, is op basis van de taxonomie van Bloom. Deze is tussen 1948 en 1956 ontwikkeld door de onderwijspsycholoog

Nadere informatie

B Creative Technology

B Creative Technology B Creative Technology Onderdeel 3.3: Tabel (gemiddelden en aantallen) met tevredenheidsoordelen van de onderliggende items van de thema's Jaar 2013 2015 Mean Valid N Mean Valid N Mean Valid N Afwijking

Nadere informatie

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters Kies Actief Rapportage van Femke Peeters De huidige school van Femke Peeters Summa College Eindhoven Eindhoven Huidige opleiding: MBO, klas 3, richting Economie Kies Actief Geef richting aan je loopbaan!

Nadere informatie

PVA Jaar 2. Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b

PVA Jaar 2. Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b PVA Jaar 2 Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b Inhoudsopgave blz. Voorblad - Inhoudsopgave 2 Plan van aanpak tweede jaar 3-4 Bijlage 1: Algemene domeincompetenties 5-6 (wat heb ik geleerd) Bijlage 2: Belangrijkste

Nadere informatie

Rapport: Delegeren is te leren.

Rapport: Delegeren is te leren. Rapport: Delegeren is te leren. Ingrid Jeuring, trainer, coach, spreker 1 Delegeren is te leren. Allereerst bedankt voor het downloaden van dit rapport. Het betekent dat je open staat voor ontwikkeling

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Blooms taxonomie Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Evalueren Evalueren = de vaardigheid om de waarde van iets (literatuur, onderzoeksrapport, presentatie etc) te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Reflectie-opdrachten

Reflectie-opdrachten Reflectie-opdrachten In deze bundel vinden jullie een reeks fiches met reflectie-opdrachten. De bedoeling is om iedere week één fiche te overlopen tijdens het wekelijks gesprek met je mentor. Deze vragen

Nadere informatie

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Uitwerking Domein Gezondheidszorg Hogeschool Utrecht Honoursforum GZ Onderwerp / thema: Naam student: Studentnummer: Opleiding: Studiejaar

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud Inleiding... 3 De basis... 4 Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige... 4 Overview persoonlijk ontwikkelplan...

Nadere informatie

Observatieformulieren bij oefeningen

Observatieformulieren bij oefeningen Observatieformulieren bij oefeningen Observatieformulier 1 Gespreksvaardigheden: open vragen * Het stellen van open vragen Opmerkingen / voorbeelden De vragen zijn: begrijpelijk niet te kort niet te lang

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

Rijke Lessen. zetten je aan het denken. Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag

Rijke Lessen. zetten je aan het denken. Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag Rijke Lessen zetten je aan het denken Minka Dumont 2009 www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag Onthouden Kunnen ophalen

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Talenten in bloei GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Inhoudsopgave Talenten in bloei Persoonsgegevens Stappen Stap 1 Talenten kiezen Stap 2 Kennis maken Stap 3 Afspraken maken Stap 4 Aan de slag Stap

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie

Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Psychologie Een vrijstelling op basis van praktijkervaring is alleen mogelijk voor vier cursussen uit de bacheloropleiding, te weten

Nadere informatie

PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut : Telefoonnummer : Datum :

PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut :   Telefoonnummer : Datum : PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut : Email : Telefoonnummer : Datum : 1 Inhoud Onderwijscv... 3 1. Onderwijsvisie... 7 2. Didactisch ontwerp en uitwerking

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering.

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering. 2014/2015 ROC van Amsterdam studieloopbaanbergeleiding en examinering leerjaar 3 Schooljaar 2014/2015 Annika Morrice, Ali el Amraoui [STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding

Nadere informatie

Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3.

Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3. Welkom Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3. Onderstreep de woorden waarvan je de betekenis niet weet en zoek

Nadere informatie

Introductieboek afdeling laboratoriumtechniek 2

Introductieboek afdeling laboratoriumtechniek 2 Studiejaar 2018-2019 Inhoudsopgave Hoofdstuk. Onderwerp pag. 1. Welkom 6 2. Doelstellingen projectwijzer introductie 7 3. Interview in tweetallen 8 4. Organisatie school 9 5. Gedragsregels 10 6. Inventariseren

Nadere informatie

We vragen je om in ieder geval twee documenten te lezen. Deze kun je via de volgende linkjes downloaden.

We vragen je om in ieder geval twee documenten te lezen. Deze kun je via de volgende linkjes downloaden. Voorbereidingsopdracht Selectie & Plaatsing HAN Fysiotherapie voor iedereen die met deze opleiding wil starten in september 2018 (studiejaar 2018-2019) In dit document vind je een groot deel van de vragen,

Nadere informatie

Curriculumevaluatie BA Filosofie

Curriculumevaluatie BA Filosofie Curriculumevaluatie BA Filosofie Beste student, U heeft onlangs het laatste onderdeel van uw bacheloropleiding Filosofie afgerond en staat op het punt het bachelorexamen aan te vragen. Om de kwaliteit

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING Lees voor het invullen van het formulier eerst de toelichting en de procedurebeschrijving. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van het document. Het onjuist invullen van

Nadere informatie

Observeren en interpreteren

Observeren en interpreteren 1 1 1 1 1 0 1 0 1 Opdrachtformulier Observeren en interpreteren Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten

Nadere informatie

Oriëntatie op ondernemerschap

Oriëntatie op ondernemerschap O 4 3 Portfolio-opdracht 3 1 2 Oriëntatie op ondernemerschap De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 1, 2, 3, 4 Oriëntatie op ondernemerschap Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Welkom! Loopbaan-ID 2. Wie ben ik 4

Welkom! Loopbaan-ID 2. Wie ben ik 4 Loopbaan-ID 2 Wie ben ik 4 Hoe ben ik 6 Je familie 7 Hoe kies ik 8 Kiezen 9 Mijn 11 conclusies Welkom! Dit boekje is speciaal voor leerlingen van het ASHV gemaakt, omdat we willen dat je goede keuzes maakt

Nadere informatie

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING Bijeenkomst 6 2018-2019 Welkom Antwoord op de vraag: ik ben een goede BIO omdat.. Uitdaging: iets anders noemen over jezelf waarin jij uitblinkt als BIO dan de

Nadere informatie

Deel = Overige onderdelen

Deel = Overige onderdelen Deel = Overige onderdelen In dit hoofdstuk staat een aantal overige onderdelen die je kunt toevoegen aan de scriptie. Het gaat om de Bijlagen (paragraaf 5.1), de Reflectie (paragraaf 5.2) en het Nawoord

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Inleiding en leerdoelen Reflectie is de weerkaatsing van licht in bijvoorbeeld een spiegel. Reflectie zoals je dat in deze opdracht zult leren is eigenlijk

Nadere informatie

Taalvaardigheid Preventie en remediëring. -betrokkenheid verhogende werkvormen creëren -een maximale -herformuleren de lln het probleem

Taalvaardigheid Preventie en remediëring. -betrokkenheid verhogende werkvormen creëren -een maximale -herformuleren de lln het probleem Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel VOET LEREN LEREN EN GOK Voet@2010 leren leren en thema s gelijke onderwijskansen Socio-emotionele ontwikkeling (1ste graad)

Nadere informatie

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies Toetsplan Masteropleiding Studies 2017-2018 JAAR 1 semester 1 Blok 1 Blok 2 vaktitel vakcode week 1-7 colleges week 8/9/10 (her)toetsing week 11-17 colleges week 18/19/20 (her)toetsing Conflicten in het

Nadere informatie

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Uitleg Start De workshop start met een echte, herkenbare en uitdagende situatie. (v.b. het is een probleem, een prestatie, het heeft

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te Rondleiding collega Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te verzorgen aan een collega van het stagebedrijf. Jouw stagebegeleider en/of docent

Nadere informatie

SUCCESVOL LEREN. Tips voor studenten.

SUCCESVOL LEREN. Tips voor studenten. SUCCESVOL LEREN Tips voor studenten www.goleweb.eu Je krijgt de kans om de Lemo-vragenlijst in te vullen op www.goleweb.eu. Na deelname krijg je persoonlijke feedback over jouw motivatie en leervaardigheden.

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Door relevante praktijkervaring ontstaat voor u de mogelijkheid vrijstelling te krijgen voor maximaal 5 modulen

Nadere informatie

D.1 Motiveren en inspireren van leerlingen

D.1 Motiveren en inspireren van leerlingen DIDACTISCHE BEKWAAMHEID D.1 Motiveren en inspireren van leerlingen Resultaat De leraar motiveert leerlingen om actief aan de slag te gaan. De leraar maakt doel en verwachting van de les duidelijk zorgt

Nadere informatie

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Van: Klas: 1 Inhoud: Handleiding Portfolio pag. 3 Deel 1. Dit ben ik pag. 6 Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Deel 3. Ervaringen pag. 11 3.1 stage (binnen schooltijd)

Nadere informatie

Portfolio. Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP

Portfolio. Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP Portfolio Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP Inleiding Voor je ligt het Portfolio. Het portfolio bestaat uit drie delen: 1. algemeen deel 2. ontwikkelingsgericht deel 3. bewijsdeel Het portfolio is jouw

Nadere informatie

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015 STAGE Werkboek Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum Maart 2015 Leerjaar 3 Inleiding Nu je stageadres bekend is, willen wij in dit stagewerkboek graag even stilstaan bij de doelstelling van deze

Nadere informatie

Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018)

Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018) Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018) In de VMBO stroom van het ACL wordt sinds het schooljaar 2016-2017 expliciet aandacht besteed aan de leergebied overstijgende (LGO)

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING PORTFOLIO. FdP 2002

DOCENTENHANDLEIDING PORTFOLIO. FdP 2002 DOCENTENHANDLEIDING PORTFOLIO FdP 2002 April 2002 INLEIDING De aanstaande herstructurering van het academische onderwijs brengt met zich mee dat intellectuele basisvaardigheden een belangrijker deel gaan

Nadere informatie

Curriculumevaluatie BA Wijsbegeerte

Curriculumevaluatie BA Wijsbegeerte Curriculumevaluatie BA Wijsbegeerte Beste student, U heeft onlangs alle onderdelen van uw bacheloropleiding Wijsbegeerte afgerond en kunt nu het BA-diploma aanvragen. Het bestuur van het Instituut voor

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

Universiteit Opleiding Cursus Beschrijving Link. Vaardigheidsonderwijs 2e jaar

Universiteit Opleiding Cursus Beschrijving Link. Vaardigheidsonderwijs 2e jaar Overzicht bachelorcursussen Dit overzicht geeft een groot aantal bachelorcursussen weer die aandacht besteden cultuur en/of gender op het gebied van gezondheidszorg. Het overzicht betreft cursussen uit

Nadere informatie

THEMA SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo Bovenbouw vmbo Bovenbouw havo-vwo

THEMA SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo Bovenbouw vmbo Bovenbouw havo-vwo Kern Subkern 0-4 groep 1-2 groep 3-6 groep 7-8 Onderbouw vo Zelf Gevoelens Verbaal en non-verbaal primaire gevoelens beschrijven en uiten. Kwaliteiten Verbaal en non-verbaal beschrijven dat fijne en nare

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016

AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016 AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016 Instructie Leuk dat je interesse hebt voor de opleiding Toegepaste Psychologie

Nadere informatie

Taxonomie van Bloom. (taxonomie = wetenschap van het indelen) 6. Creëren. Nieuwe ideeën, producten of gezichtspunten genereren

Taxonomie van Bloom. (taxonomie = wetenschap van het indelen) 6. Creëren. Nieuwe ideeën, producten of gezichtspunten genereren Taxonomie van Bloom (taxonomie = wetenschap van het indelen) 6. Creëren Nieuwe ideeën, producten of gezichtspunten genereren Ontwerpen, maken, plannen, produceren, uitvinden, bouwen 5. Evalueren Motiveren

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK Van positieve feedback leer ik niets. INLEIDING Feedback geven en ontvangen moet je eerst oefenen en dan toepassen. In de opdrachten hieronder ga je ermee aan de slag. Doelstellingen

Nadere informatie

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd

Sociaal Werk. Bachelor of Social Work - Voltijd 2019 2020 Sociaal Werk Bachelor of Social Work - Voltijd In het kort Als sociaal werker bied jij ondersteuning aan mensen die in de problemen zitten en er, ook met hulp van familie en bekenden, niet meer

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Inleiding en leerdoelen Het begrip portfolio komt oorspronkelijk uit de wereld van kunst en architectuur. Kunstenaars en architecten kunnen bij hun sollicitaties

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit

Toetsregeling Professionaliteit Toetsregeling Professionaliteit Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Propedeuse Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling Professionaliteit

Nadere informatie

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen:

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen: Bijlage 3 Portfolio 1 Handleiding persoonlijk coach 1.1 Doel van een portfolio Op steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen wordt gewerkt met portfolio s. Met het portfolio laat

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

21ste-eeuwse vaardigheden:

21ste-eeuwse vaardigheden: INLEIDING 21ste-eeuwse vaardigheden Het helpen ontwikkelen van 21ste-eeuwse vaardigheden bij studenten vraagt het nodige van docenten. Zowel qua werkvormen als begeleiding. In hoeverre neem je een voorbeeldrol

Nadere informatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie analyseren / plannen / creëren / representeren van jezelf (LOCO) 1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

leven met een chronische ziekte

leven met een chronische ziekte leven met een chronische ziekte Een ont-moet spel, voor jezelf en anderen. Als we een chronische ziekte hebben, is er vooral aandacht voor de bestrijding van symptomen. Wat de ziekte met ons zelfbeeld

Nadere informatie

CHECKLIST LEIDSTERVAARDIGHEDEN DE TAALLIJN

CHECKLIST LEIDSTERVAARDIGHEDEN DE TAALLIJN CHECKLIST LEIDSTERVAARDIGHEDEN DE TAALLIJN CHECKLIST LEIDSTERVAARDIGHEDEN Binnen de Taallijn staat de deskundigheidsbevordering van (toekomstige) leidsters centraal. De nadruk in de scholing ligt dan ook

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE Van -------------------------------------------------------------------------- Klas -------------------------------------------------------------------------- School

Nadere informatie

COVA 2. - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Student.nr: 500634892. Vak: COVA 2

COVA 2. - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Student.nr: 500634892. Vak: COVA 2 COVA 2 - Voorlichtingsgesprek Colonscopie - Naam: Esmée Keur Student.nr: 500634892 Klas: LV12-2B2 Vak: COVA 2 Docent: L. te Hennepe Leerjaar: 2012 2013 Inhoudsopgave Inleiding Blz.3 Leerdoelen Blz.4 Sterkte/zwakte

Nadere informatie

1 Lezen. 1.1 Lezen wat er staat. Lees eerst de tekst goed door en probeer dan de vragen hieronder te beantwoorden.

1 Lezen. 1.1 Lezen wat er staat. Lees eerst de tekst goed door en probeer dan de vragen hieronder te beantwoorden. 1 Lezen 1.1 Lezen wat er staat Lees eerst de tekst goed door en probeer dan de vragen hieronder te beantwoorden. Leren kun je op allerlei manieren doen. Je kunt een opleiding of cursus volgen, maar je

Nadere informatie

Reflectie en portfolio bij TCS. Opstarten:

Reflectie en portfolio bij TCS. Opstarten: Reflectie en portfolio bij TCS Opstarten: http://ictintroductie.wp.hum.uu.nl/home/portfolio-las-tcs 1. Het portfolio Het bijhouden van een portfolio is een verplicht onderdeel van de bacheloropleiding

Nadere informatie

1 Inleiding. Figuur 1: EFA leercyclus. Oriënteren. Evalueren. Plannen. Uitvoeren

1 Inleiding. Figuur 1: EFA leercyclus. Oriënteren. Evalueren. Plannen. Uitvoeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1 Inleiding...3 2 Algemeen...4 2.1 Achtergronden...4 2.2 Inloggen...4 2.3 Wachtwoord wijzigen...4 2.4 Personalia aanpassen...4 2.5 Gasten toevoegen...4 2.6 Berichten verwijderen...5

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20..

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. INSTROOMDOSSIER een goede start voor jouw opleiding Achternaam Voornaam Geboortedatum Gewenste opleiding Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. rijnijssel.nl Toelichting Dit instroomdossier is een

Nadere informatie

Resultaten NSE Resultaten Domein Gezondheid, Sport en Welzijn. Mei Institutional Research Afdeling Informatievoorziening en Technologie

Resultaten NSE Resultaten Domein Gezondheid, Sport en Welzijn. Mei Institutional Research Afdeling Informatievoorziening en Technologie Resultaten NSE 2017 Resultaten Domein Gezondheid, Sport en Welzijn Mei 2017 Institutional Research Afdeling Informatievoorziening en Technologie 2 Inleiding Hogeschool Inholland (Inh) voert voor de dertiende

Nadere informatie

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland HBO-Nederland De Haagse Rotterdam Utrecht INHOLLAND van Amsterdam Leiden aantal respondenten 195507 10139 14384 13180 9102 17584 4193 Je studie in het algemeen 3,88 3,83 3,81 3,79 3,70 3,83 3,98 De inhoud

Nadere informatie

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer: Naam aanmelder: Stap 1. Welkom heten en uitleggen wat het onderzoek inhoudt (Tijd: 5 minuten) Landelijk en bij de FEM is er sprake van een hoge

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

BKO-vragenlijst Individueel traject

BKO-vragenlijst Individueel traject BKO-vragenlijst Individueel traject Naam : Faculteit : E-mailadres : Telefoonnummer : Datum : Deze vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in uw onderwijswerkzaamheden. De onderwerpen die aan bod

Nadere informatie

ACADEMIE VOOR GEZONDHEIDSSTUDIES

ACADEMIE VOOR GEZONDHEIDSSTUDIES ACADEMIE VOOR GEZONDHEIDSSTUDIES DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING MONDZORGKUNDE INSCHRIJFFORMULIER Vul op elke pagina bovenaan je A Voorletters PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam Geboortedatum Achternaam Geslacht

Nadere informatie

Hanteer de volgende criteria en voorwaarden:

Hanteer de volgende criteria en voorwaarden: DOORLOPENDE STAGE 2016-2017 SEMESTER 1 Vervangende opdrachten als je (nog) geen zwangere hebt gevonden. Module 1 Verloskunde in vogelvlucht Werkcollege Doorlopende stage Al snel in het begin van module

Nadere informatie

Werkplekbezoek Bouwen en Wonen - PTH

Werkplekbezoek Bouwen en Wonen - PTH Werkplekbezoek Bouwen en Wonen - PTH Student : Teus van Toorn BW 4 Fontys contactdocent (FCD) : Theo Dumoulin Datum werkplekbezoek : 25 maart 2015 10:15-11:45 uur Werkplek : ROC Da Vinci SchildersCool

Nadere informatie

Handleiding Coaching/stagereflectie

Handleiding Coaching/stagereflectie Fontys Hogeschool Pedagogiek Coaching/Intervisie Minor Forensische Orthopedagogiek 2013-2014 Studiejaar 3 Handleiding Coaching/stagereflectie Voor studenten voltijd Minor Forensische Orthopedagogiek Studiejaar

Nadere informatie

Bijlage 4: Extra vragenlijst evaluatie studiekeuzegesprekken

Bijlage 4: Extra vragenlijst evaluatie studiekeuzegesprekken Bijlage 4: Extra vragenlijst evaluatie studiekeuzegesprekken De vragen in deze vragenlijst hebben betrekking op de gevolgde training/workshop Studiekeuze in april 2010. Daarbij zijn we benieuwd hoe jouw

Nadere informatie

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond Werkboek Online 3 maanden Traject transformeer het samenleven met je hond Laat conditionering weer plaats maken voor beleving, echte aandacht en een diepe verbinding Welkom bij het online 3 maanden traject

Nadere informatie

Online profileren THEMA 1. Verwachting van de stage. Uitvoering Terugkoppeling. Oriëntatie

Online profileren THEMA 1. Verwachting van de stage. Uitvoering Terugkoppeling. Oriëntatie 02 Oriëntatie Lesdoel: De student leert waarom stage binnen de opleiding hoort. En hebben een beeld van wat ze willen leren tijdens hun stage. Korte inhoud: De docent legt uit hoe de stageperiode in zijn

Nadere informatie