Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk VA Oude Wetering Schooljaar:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2013 2014"

Transcriptie

1 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk VA Oude Wetering Schooljaar: ALGEMEEN: Nummer 6 / Algemene zaken: Beste ouders, Afgelopen zondag was de Trefwoordviering van en voor de Rooms Katholieke basisscholen van de SSBA. Het was een mooie viering en met grote trots kijk ik hier op terug. Als kleinste school van de SSBA waren wij het grootst vertegenwoordigd, veel kinderen, ouders en collega s waren bij de viering. Deze week was het de laatste werkweek van juf Marlies. Na de vakantie gaat haar verlof in en kan zij zich verder gaan voorbereiden op en genieten van de komst van haar baby. Zij zal naar verwachting na de voorjaarsvakantie weer terugkomen. Juf Nikki staat nu volledig voor de groep. Ik wens iedereen een prettige vakantie, tot over een week. Met hartelijke groet, Karin Dol-Mul, directeur De Gerardusschool Beste ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsflits Intern begeleider: Schoolontwikkeling: Handelingsgericht werken. Begin dit schooljaar zijn wij gestart met werken vanuit de visie van het handelingsgericht werken. Kort samengevat: werken op basis van de onderwijsbehoeften van kinderen. De nadruk ligt nu op het klassenmanagement, de organisatie in de klas. Na de herfstvakantie krijgen alle kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8 een dobbelsteen die het handelingsgericht werken ondersteunt. Deze dobbelsteen komt overeen met de kleuren van onze stoplichten: rood (stil werken met uitgestelde aandacht), oranje (samenwerken met medeleerlingen) en groen (samenwerken met de leerkracht en medeleerlingen). Op deze dobbelstenen staan voor ons twee nieuwe tekens: het vraagteken? (Ik heb iets overgeslagen en heb dus een vraag) en het uitroepteken! (Ik wil niet gestoord worden). Na de herfstvakantie gaan wij hiermee aan de slag!

2 Tip: Training Positief opvoeden. In de bijlage van deze weekbrief is het document Training Positief opvoeden opgenomen. Deze training maakt onderdeel uit van het preventieve aanbod van GGZ Kinderen en Jeugd en is bedoeld voor ouders met één of meerdere kinderen (2-12 jaar) met problemen in hun gedrag thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. Voorgaande schooljaren waren ouders erg positief over deze training. Met vriendelijke groet, Piet Keijzer, Intern Begeleider De Gerardusschool Nieuws van binnen de school U kunt iedere vrijdag vanaf uur de nieuwsbrief lezen op de website. Tostiweek Na de herfstvakantie is het weer tostiweek op de Gerardusschool. Neem allemaal maximaal één tosti per overblijfdag mee, en deze wordt lekker voor je gebakken! De kinderen van groep 5-8 hebben twee vrijdagen geleerd om op hun niveau te volleyballen tijdens de gymles. Dit olv meester Frank (combinatiefunctionaris van de gemeente, met oa als taak het sporten van kinderen te bevorderen) en Bas v.tang van In-Up-Go (oud-leerling van onze school). Vrijdag in de herfstvakantie is er een toernooi in de Tweesprong. Van onze school heeft op het moment van dit schrijven één meisjesteam van groep 5 ingeschreven. Misschien volgen er nog meer? Juf Conny komt jullie aanmoedigen!

3 Groep 1-2: Deze week zijn we gestart met het thema Herfst. Er stond maandag een grote doos op tafel, niemand had hem meegenomen en niemand wist wat er in zat. We hebben het uitgepakt. Er zat een kweekset in om champignons te kweken. Omdat we niet wisten hoe je dat moet doen hebben we een filmpje op het digibord bekeken. De bak zit nu in een slaapzak op de kast. ( Champignons groeien in het donker). We hebben geleerd dat een champignon bestaat uit een hoed en een steel. Ook hebben we geleerd dat sporen de zaadjes van de champignon zijn. Wij zijn op bezoek geweest bij de groentekraam en hebben verschillende paddenstoelen gekocht die eetbaar zijn. In de klas hebben we een tafel waarop we spullen die met het thema herfst te maken hebben tentoonstellen. De kinderen mogen hier dingen voor mee nemen. Dus als u in de vakantie toevallig naar het bos gaat De letter van de week wordt de P van paddenstoel in de week na de vakantie. Wij wensen iedereen een heel fijne vakantie toe. Juf Adri en juf Marian Op donderdag 31 oktober zal Ruth Veefkind tijdens de gymlessen van de groepen 1 en 2 een gastles Funkey verzorgen. Funkey is een sportlesprogramma voor kinderen van 4-6 jaar. Het bestaat uit speelse bewegingsactiviteiten, die de motorische ontwikkeling van kinderen stimuleren. Het programma is ontwikkeld, omdat er weinig aanbod is in sportvormen die passen bij de ontwikkeling van kinderen op deze leeftijd. Uw kind maakt na de herfstvakantie onder schooltijd kennis met Funkey. Vanaf 13 november zullen er Funkeylessen worden gegeven op de woensdagmiddagen van uur in De Tweesprong te Roelofarendsveen. Deze lessen worden gegeven door Noortje van Haestregt, vakdocente gym. Groep 2-3: Deze week hebben we kern 2 en ons thema afgerond. Groep 2 had afgelopen week als opdracht: maak een bed voor als je ziek bent, in tweetallen, waar jullie beiden in kunnen liggen. Dus niet een te kort bed als er ook een lang iemand in moet. Hiervoor moesten ze dus gaan passen en meten. Dat was soms nog best lastig, maar lukte goed.

4 Na de herfstvakantie gaan we werken over de herfst. We gaan het hebben over herfstdieren en er ook een aantal maken met verschillende technieken en leren wat er allemaal te zien is in de herfst. Verder willen we het nog een beetje geheim houden, u leest het na de vakantie! Groep 3 start dan ook met kern 3. Hierin komen de woorden doos (d), koek (k), poes (oe), zeep (z) en ijs (ij) aan bod. Voor groep 2 is de letter van de week de m, van muis, een bosdier. Nemen jullie weer nieuwe spullen mee voor in de lettermuur? En ook groep 3, ga lekker thuis op zoek naar woorden met de letters die we gehad hebben, de beide lettermuren kunnen nog vééél voller! Groep 3 heeft afgelopen week de s leren schrijven. De kinderen kunnen nu de i, de m, de r, de v en de s in schrijfletters. Na de vakantie zullen we de aa leren schrijven. Voor rekenen zijn we bezig geweest met het verkennen van de getallenlijn t/m 20. Na de vakantie gaan we hiermee verder en leren we ook dat getallen allerlei betekenissen kunnen hebben. (Het getal 50 kan de leeftijd zijn van iemand, maar ook een gewicht, of bijvoorbeeld hoe hard je ergens mag rijden.) Fijne herfstvakantie allemaal! juf Linda en juf Melanie Groep 4-5: Deze week hebben alle kinderen een tafelblad gehad. Voor groep 5 betekent dit dat ze de tafels gaan herhalen en groep 4 gaat ze nu leren. Dit kan natuurlijk thuis geoefend worden. Dit hebben ze nodig om hun sommen soepel te kunnen doorlopen. Gisteren heb ik tot ziens gezegd tegen de kinderen. Wat gek om nu weg te gaan. Ik werd vandaag blij verrast met een cadeautje namens alle kinderen. Dank jullie wel! Het is wel heel fijn om de kinderen bij mijn collega Nikki achter te laten. Ik wens jullie een fijne tijd met elkaar toe. Voor nu een fijne vakantie en tot ziens! Juf Marlies en juf Nikki Zit uw kind in groep 5 van groep 4-5? Leest u dan ook de nieuwsbriefinformatie van groep 5-6! Nadat u nog wél de rest van de nieuwsbrief heeft gelezen.

5 Groep 5 samen met groep 6: Op dinsdag hebben we Engels gedaan. We hebben het lied Call me maybe van Carly Rae Jepsen gehoord en gezongen. We hebben tijdens deze les geleerd hoe je je telefoonnummer en je adres in het Engels moet zeggen. Na de herfstvakantie gaan we deze les afmaken. Donderdagmiddag zijn we op de fiets naar NAK-tuinbouw geweest. Voor groep 5 was dat de eerste keer op de fiets in een grote groep. Gelukkig hadden we genoeg begeleiding. De kinderen hebben in ieder geval geleerd dat in een grote groep fietsen iets heel anders is dan alleen of met een vriendje! Op de Sotaweg werden we hartelijk ontvangen met voor alle kinderen een pakje drinken en een pakje rozijntjes. Na een presentatie waarvan we leerden wat een ras is, en dat je nieuwe rassen kunt maken, gingen we in groepen uiteen om dit in de praktijk te zien. De kinderen konden zelf verschillen benoemen tussen de vele soorten tomaten, paprikaplanten en groenten die er te zien waren. Tot slot mochten we een kijkje nemen in de schatkamer. Hier leerden de kinderen dat er ontzaglijk veel verschillende zaden en rassen zijn. Vraagt u uw kind naar haar/zijn leerervaringen. Er zijn foto s gemaakt, maar die krijgt u na de vakantie te zien. U kunt ook een kijkje nemen op de facebookpagina van de school. De kinderen zijn erg benieuwd hoe hun boon er bij staat als ze na de herfstvakantie terugkomen op school! Juf Jenny en juf Conny Groep 5-6: Op maandag hebben wij geleerd hoe een spin een web maakt. De draden van het web komen uit de spintepels van de spin. Deze zitten aan het achterlijf van de spin. Na deze informatie zijn we aan de slag gegaan om een eigen web te tekenen met wasco. Daarna is deze tekening ingekleurd met ecoline. Er zijn prachtige herfsttekeningen ontstaan. De kinderen hebben daarbij ook geleerd wat warme kleuren (rood, oranje en geel) en wat koele kleuren (blauw en groen) zijn. Op maandagmiddag 28 oktober zal juf Marian voor de klas staan. Op deze dag zullen we ons bezig houden met Halloween. Er staat voor deze middag een leuke handvaardigheid les op het programma, meer verklap ik niet! Op maandagmiddag 4 en 11 november staat juf Jenny gewoon voor de groep. Op deze manier ruilen juf Marian en juf Jenny een maandag met elkaar. Woensdag hebben de kinderen ( in het kader van sport en ontspanning) geleerd waarom ze slaap nodig hebben, welke fases de slaap heeft en wat een droom is. Woorden die daarbij belangrijk zijn, hangen in clusters aan de woordmuur (woordveld en ontwikkelingstrap) en worden de komende weken geoefend.

6 juf Jenny en juf Conny Groep 7 - groep 8: Met rekenen is groep 7 met schaal en oppervlaktebegrip bezig geweest. Ook hebben de kinderen geleerd hoe ze een legenda moeten lezen. In groep 8 meten we met schaalmodellen, verhoudingen. Meten vergroten en verkleinen. Woensdag hebben we onze eerste toets van rekenen gedaan. Ook hebben we heel mooie herfstbomen gemaakt en de bladeren met kleuren door elkaar getamponneerd. Door onduidelijke afspraken heeft een gedeelte van de groep de Topo Europa wel geleerd en de toets gemaakt. De anderen doen het dinsdag na de vakantie. Na de vakantie is juf Erna er op woensdag. Wij hopen op een fijne vakantie. Huiswerk: Donderdag 7 november 2013: Toets Engels 3. Alle kinderen hebben hier een kopieerblad voor meegekregen. Tip: op internet zijn diverse internetsites om Engels te oefenen, waaronder: Meester Piet en Juf Erna

7 Agenda Oktober start herfstvakantie om uur luizenpluis November 5-11 MR-vergadering 6-11 studiedag: alle kinderen een vrije dag 9-11 tuinochtend voortgangs- en adviesgesprekken oud papier ouderraadvergadering voortgangs- en adviesgesprekken scholenmarkt bezoek van de boswachter aan groep 2/3 en 4/5 26 okt Lizzy groep okt Kay groep 2-3 Carmen groep 7-8 Juf Linda groep okt Noa groep 1-2 Weronika groep nov Juf Conny groep nov Juf Marian groep nov DJ groep nov Dion groep 5-6 Florian groep nov Martien groep nov Annelies groep nov Milad groep 7-8 Perry groep nov Roos groep Bodhi groep nov Annejet groep 4-5 Isa groep nov Sam groep 2-3 Sanne groep nov Maryem groep nov meester Piet groep nov Kate groep nov juf Adri groep nov Bart groep 7-8 Ilse groep 7-8

8 Gezonde traktatie Nieuws van buiten de school: open dag Alkmania Informatie training positief opvoeden.

9 Tip: Training Positief Opvoeden De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders en verzorgers is deze taak soms zwaar. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De training positief opvoeden kan deze tips geven. Het helpt u de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, leert u hoe u gewenst gedrag bij kinderen kunt stimuleren en hoe u om kunt gaan met ongewenst gedrag. Triple P heeft over de hele wereld al duizenden families geholpen. Deze opvoedmethode bewijst al jarenlang haar effectiviteit. Wij helpen u graag! Hoe gaat het in z n werk? De training bestaat uit vier wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin u informatie krijgt en een aantal opvoedingsvaardigheden leert. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD en u krijgt een praktisch werkboek, waarmee u vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat. Hier staan opdrachten in die u helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen. In de drie weken hierna wordt u thuis gebeld door een van de trainers om te bespreken hoe het gaat. Dan volgt er een slotbijeenkomst waar wordt besproken hoe het nu gaat en waar een plan wordt gemaakt voor de toekomst. Wat leert u? Tijdens de groepsbijeenkomsten worden de volgende onderwerken besproken: Positief opvoeden: u leert hoe belangrijk het is om op een positieve manier met kinderen om te gaan en u krijgt praktische tips hoe u dit kunt doen. Stimuleren van de ontwikkeling van kinderen: goede communicatie; waardering tonen voor de dingen die uw kind goed doet; het aanbieden van uitdagende activiteiten. Omgaan met ongewenst gedrag: duidelijke regels stellen; wat doet u als uw kind zich niet aan de regels houdt; negeren van ongewenst gedrag; time-out geven aan kinderen. Vooruit plannen: voorkom moeilijke situaties zoals bij visite, uit school komen, telefoneren, boodschappen doen en eten. Voor wie, waar en wanneer? De training maakt onderdeel uit van het preventieve aanbod van GGZ Kinderen en Jeugd en is bedoeld voor ouders met één of meerdere kinderen (2-12 jaar) met problemen in hun gedrag thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. De groep bestaat gemiddeld uit 12 ouders, zowel alleenstaande als ouderparen. De kosten voor deze training zijn 25,- per deelnemer inclusief werkboek en verschillend informatiemateriaal. De cursussen Positief Opvoeden gaan van start in september, november, februari en mei. Cursussen voor ouders met kinderen van 2-12 jaar Locatie Data Tijd Gouda Boelekade 19 Alphen a/d Rijn Den Uylsingel Katwijk Schimmelpenn.str. 10 Leiden Sandifortdreef 19 26/11, 3/12, 17/12, 7/1, 4/2 (2014) /11, 3/12, 10/12, /12, 28/1(2014) Start februari /11, 3/12, 10/12, 17/12, 28/1(2014) Informatie en aanmelding U kunt zich aanmelden bij het secretariaat Preventie: (0182) of Informatie over Triple P:

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl jaargang 6 vrijdag 3 oktober 2014 Agenda 6 oktober GMR 8 november Oud papier 11 oktober Oud papier 17 november GMR vergadering 13 t/m 19 oktober Herfstvakantie 19 november Luizencontrole

Nadere informatie

Seizoensluiting. J a a r g a n g 1 8 N u m m e r 2 o k t o b e r 2 0 1 2

Seizoensluiting. J a a r g a n g 1 8 N u m m e r 2 o k t o b e r 2 0 1 2 Seizoensluiting J a a r g a n g 1 8 N u m m e r 2 o k t o b e r 2 0 1 2 Nieuws uit de groepen Groep 1-2A De afgelopen periode hebben we gewerkt over het thema eten. We hebben geleerd wat gezond en ongezond

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD:

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: van de directie agenda kinderen/ouders - onderwijs MR- nieuws uit de groepen Van de directie Beste ouder(s), De zomervakantie

Nadere informatie

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel september 02-09-2011 Belangrijke data: 12-09 MR-vergadering (20:00 uur) 20-09 Prinsjesdag 22-09 Sportdag groep 1 t/m

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

Info oktober 2013. Beste ouders/ verzorgers,

Info oktober 2013. Beste ouders/ verzorgers, Info oktober 2013 Beste ouders/ verzorgers, Deze week zijn de noodlokalen geplaatst. Deze worden voor dit schooljaar geplaatst. Komende week zullen wij ze in gebruik nemen. Komende week zullen we ook bekijken

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt..

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt.. De Koning komt! De Koning komt.. Sing in Maandag hadden we voor het eerst een Sing in. Het was mooi om met elkaar liederen te herhalen die we geleerd hebben over het thema : De Koning komt. Algemeen Algemeen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

1 Tevredenheidspeilingen

1 Tevredenheidspeilingen Christelijke basisschool Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt hierbij nieuwsbrief nummer 8. Ik wens u veel leesplezier. Inhoud 1 Tevredenheidspeilingen 2 De regel van de week 3 De brede school 4 Disco

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Blauwe Druiven Soms heb je niet veel te vertellen en soms veel. Als eerste vertel ik jullie dat we vorige week een goede teamvergadering hebben gehad waarin we vooruit

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2015-2016. De Touwladder. info@touwladder.unicoz.nl 079 3413033. 2727 CV Zoetermeer. Velddreef 328.

Jaarkalender schooljaar 2015-2016. De Touwladder. info@touwladder.unicoz.nl 079 3413033. 2727 CV Zoetermeer. Velddreef 328. Katholieke basisschool De Touwladder Velddreef 328 2727 CV Zoetermeer 079 3413033. info@touwladder.unicoz.nl Jaarkalender schooljaar 2015-2016 Katholieke Basisschool De Touwladder Een nieuw schooljaar!

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 5

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 5 N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 5 Data 19 november 2013 21 nov Informatieavond groep 8 25 nov Rapportavond 26 nov

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB NIEUWSBRIEF AGENDA Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer vol van start gegaan. Een bijzonder schooljaar want als alles gaat zoals gepland is dit schooljaar ons laatste volledige schooljaar in de

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne Groep 1/2: Na de Paasdagen zijn we begonnen met het thema boerderij. Op het kleine tafeltje in de gang hebt u al onze mooie schaapjes kunnen zien. Een aantal kinderen heeft dierenknuffels meegenomen, die

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015 Agenda 16 april 20 april Dinsdag 21 april 22 april 23 april Vrijdag 24 april 11 mei 13 mei 14 mei Vrijdag 15 mei 18 mei Dinsdag 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 25 mei Portfolio mee naar huis Alle groepen 1

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

1. Ons onderwijs in een notendop

1. Ons onderwijs in een notendop bovenbouw: de groepen 6,7 en 8 Welkom schooljaar 2014-2015 18 augustus 2014 Beste ouders/verzorgers van de groepen 6,7 en 8, Hierbij ontvangt u van ons het welkomstbericht van dit schooljaar. Voor alle

Nadere informatie

Terugblik op september

Terugblik op september Tweewekelijks informatiebulletin voor de ouders van de leerlingen van de Molenhoek Jaargang 16 nummer 3 Donderdag 04-10-2012 Mededelingen 05-10 TABIJN-dag, alle kinderen vrij 09-10 MR-vergadering 20:00

Nadere informatie