Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V."

Transcriptie

1 Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V. Lage Bergweg GT Beekbergen Tel: Fax:

2 Welkom bij exito Beekbergen, de grootste op de Veluwe! Algemene Informatie exito is al ruim 12,5 jaar gespecialiseerd in het organiseren van één- of meerdaagse sportieve teambuildingsprogramma s en outdoor trainingen. exito heeft een eigen uniek 7 ha. groot bosrijk park, gelegen op de Veluwe met ongekende mogelijkheden bestaande uit; het Congrescentrum Beekbergen en een volledig ingericht outdoor- & trainingscentrum en het grootste groepsverblijf op de Veluwe genaamd de Sprengerheuvel. exito heeft alles onder één dak, wij regelen indien u het wenst; uw vervoer, het vermaak en het verblijf tijdens uw uitstapje. Daarnaast beschikken wij over een eigen horecagelegenheid die al uw horecawensen kan vervullen, binnen elke prijsklasse. Het succes van exito is gelegen in de creativiteit en de programma samenstelling. Wij organiseren met een team van zeer ervaren organisatietalenten. Onze programma s zijn uniek, betaalbaar en volledig verzorgd. exito heeft het merendeel van het aanbod in eigen beheer en zij laten dan ook niets aan het toeval over! Niet alleen buitensport exito heeft een tal van creatieve en culturele mogelijkheden en spannende andere in te bouwen programmablokken. Van een rit met de nostalgische stoomtrein, een bezoek aan paleis het Loo of een rondvluchtprogramma op luchthaven Teuge. Binnen onze programma s kunnen we naadloos een percussieworkshop en/of schilderopdracht inpassen. Uitleg programma onderdelen De uitleg van de programmaonderdelen kunt u terugvinden in de folder: Evenementen Informatie. Activiteiten binnen een arrangement zijn in overleg in te wisselen. Overnachten kan ook Overnachten bij ons op de locatie behoort tot de mogelijkheden, voor groepen tot 40 personen kan dit in ons eigen groepshotel. Grotere groepen kunnen terecht in ons groepskampeercentrum. In de nabije omgeving kunt u overnachten in de reguliere hotels of in een van de naastgelegen bungalowparken. Compleet verzorgd en geen extra kosten achteraf De opgenomen programma s zijn geheel verzorgd, voorzien van alle benodigde horeca, goede begeleiding en professionele materialen. Wij organiseren op zeer exclusieve bosrijke (eigen) locaties, met goede parkeergelegenheid en moderne sanitaire voorzieningen. Geheel vrijblijvend een offerte op maat Naast dit arrangementenaanbod kan exito ook programma s op maat voor u samenstellen, bestaande uit: een dagdeel, dag of meerdaagse. Dit aan de hand van uw wensen en doelstellingen. Het programmavoorstel is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Laat u verrassen door onze buitengewone mogelijkheden. exito is gespecialiseerd in personeelsuitstapjes, relatiedagen, teambuildings- en trainingsdagen en vergaderarrangementen en nog een tal van andere uiteenlopende bijeenkomsten. Heeft u wensen of ideeën laat het ons weten.

3 Voorbeeld A Locatie Aantal deelnemers : Teambuilding The Bridge : exito Outdoor- en Evenementencentrum te Beekbergen : Tussen de 10 en maximaal 40 personen, overige trainingen op aanvraag. Dit is een voorbeeld van een echte outdoor teambuildings training. Zelf ontwerpen, taken verdelen, samenwerken en bouwen aan een echte brug. De brug dient aan bepaalde afmetingen te voldoen en daar zit de moeilijkheid van deze opdracht in. Kan de Quad de zelf ontworpen brug trotseren? uur - Aankomst van de gasten De gasten worden ontvangen in de evenementenzaal van exito met koffie en thee. Aansluitend indeling van de teams door middel van het trekken van genummerde buttons uur - Start Training The Bridge The bridge is een avontuurlijke en uitdagende bouwopdracht. De deelnemers worden geconfronteerd met een voor hen onbekende materie en zijn zelf verantwoordelijk voor het door te lopen proces. Met als hoofddoel een brug te construeren die een quad kan dragen. Binnen deze opdracht komt men wederom voor een nieuw dilemma te staan, hoe gaat men hierop reageren, welke oplossing wordt er gekozen, welk resultaat geeft dit. Telkens weer dient men zich aan te passen op nieuwe situaties. exito maakt aanspraak op de creativiteit en de wijze waarop men communiceert. Uit onze ervaring is gebleken dat men resultaat gericht te werk zal gaan. Het behalen van de opdracht is een must, maar achteraf realiseert men zijn of haar rol binnen dit avontuur uur - Luxe lunch exito zal voor de teams een overheerlijke lunch serveren in ons restaurant of evenementenzaal uur Vervolg training De training is opgedeeld in 7 deelopdrachten. Aan elke deelopdracht is een tijdslimiet verbonden, die men zelf in de gaten dient te houden. Overschrijdt men de tijd, dan zal men in tijdnood komen met de volgende opdrachten: 1. De ontwerpfase 2. De presentatie 3. De keuze 4. De outdoor training 5. De voorbereiding 6. De uitvoer 7. De evaluatie uur - Einde trainingsdag Bij aanvraag ontvangt u een uitgewerkt trainingsprogramma waarin alle deelopdrachten uitvoerig zijn omschreven. exito heeft een tal van trainingen ontwikkeld in opdracht van trainingsbureaus en bedrijven, vanuit een trainingsvraag. Voor vragen over outdoor trainingen neem contact op met Wouter Kosterman Overige mogelijkheden Vliegarrangementen op Luchthaven Teuge met catering of vergaderen in een hangaar Grote bedrijfssportdag of afdelingszeskampen zoals een Arabische meerkamp Rit met Nostalgische Stoomtrein, perron gelegen naast ons centrum, met catering op de trein Voordelig vergaderarrangementen in het eigen congrescentrum van exito.

4 Andere voorbeelden Hieronder treft u enkele op maat georganiseerde teambuildingsarrangementen aan die wij voor onze opdrachtgevers hebben mogen uitvoeren. We hebben getracht op creatieve wijze de teambuildingsvraag om te zetten in een verrassend programma. CASE FIT 4 THE FUTURE Marktleider van de copiers heeft na een reorganisatie ANDERS benaderd om met hun nieuwe voltallige management inclusief directie een geheime 24 uurs survival te arrangeren, met als gemeenschappelijk thema: Fit for the future. exito heeft alle genodigde laten verzamelen bij een luxe 4 sterren hotel aan de rand van de Veluwe. De genodigde waren allen in veronderstelling hier te verblijven. Na de algemene presentatie hebben wij alle medewerkers verrast en hen verzocht al hun persoonlijke spullen om te pakken in de verkregen rugzak. Men kreeg een volledige outdoor-uitrusting en voordat iedereen het door had zat men in de legertruck naar de eerste bestemming. Het avontuur was begonnen, 24 uur actie en avontuur, opdrachten oplossen, telkens nieuwe activiteiten volbrengen, elkaar nodig hebben om de volgende stap te kunnen maken, dit was telkens het credo! Voor elkaar koken op open vuur, bivak bouwen, van lopen met rugzak tot een abseil van grote hoogte. De activiteiten volgde elkaar in een hoog tempo op, met als uiteindelijk doel, samen de absolute top te bereiken; zelf vliegen om je laatste code te verkrijgen, die vanuit het luchtruim moest worden gespot om de eind locatie te kunnen vinden. Na alle avontuurlijke ervaringen op de uitgestrekte Veluwe was het tijd voor champagne en een Fare well lunch. Dit alles ondergaan om met elkaar klaar te zijn voor de nieuwe stap in de veranderende markt!

5 CASE 24 NIEUWE COLLEGA S OP DE WERKVLOER Een groot universitair ziekenhuis in het westen van het land heeft een poliklinische (openbare) apotheek opgezet. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel diende binnen afzienbare tijd 24 per dag toegankelijk te zijn voor haar klanten. Daarnaast gingen de nieuwe collega s intensief samenwerken met de bestaande ziekenhuisafdeling klinische farmacie. exito is gevraagd het proces van selectie van de nieuwe medewerkers te begeleiden. exito heeft naast de reguliere aansturing en begeleiding om een team op te bouwen op creatieve wijze weten in te vullen, wij noemen u enkele onderdelen uit het totaaltraject. Gekozen is gezien de teamsamenstelling, de diverse nationaliteiten en achtergronden een sociaal avondprogramma te arrangeren. Dit heeft geresulteerd in een kookprogramma met gerechten uit de diverse windstreken die aan elkaar werden aangeboden, dit onder het genot van een lekker glas bijpassende wijn. Deze werkvorm leidde tot de eerste persoonlijke kennismakingsgesprekken en gespreksstof over achtergrond en afkomst van ieder individu. Daaropvolgend hebben wij groepsgewijs het team de eerst kennismaking laten maken met hun nieuwe werkomgeving, dit door middel van een puzzeltocht langs alle afdelingen. Op gezette tijden vertelde collega s op de diverse aangedane afdelingen over hun dagelijkse bezigheden. De puzzeltocht liep van de afdeling cardiologie tot aan de distributie van het wasgoed en de voeding. Op ludieke wijze kreeg men binnen een middag vele in en outs mee en kon men de eerste stappen naar een vertrouwde werkomgeving maken. De hierboven omschreven twee programmaonderdelen maakten deel uit van een totaaltraject, die als een tijdslijn door ons was opgebouwd. Coaching en training van de nieuwe teamleider tot individuele medewerker, van het opstellen van POP s tot het gemeenschappelijk samenstellen van visie en missie. Workshops van het brainstormen over klantgerichtheid binnen de zorg, tot het formuleren van taken en werkzaamheden. Alles stap voor stap, exito trok samen op en stond naast de mensen en paste het traject aan op de vraag en de ontwikkelingen binnen het team. Dit alles heeft geresulteerd in een enthousiast nieuw team, met haar eigen identiteit, passend binnen de bestaande cultuur van het grootse ziekenhuis.

6 CASE ERVARINGEN OPDOEN IN WACHTEN.. Op verzoek van een woningcoöperatie die na een klantentevredenheidsonderzoek, concludeerde dat de communicatie en dienstverlening met haar klanten op essentiële punten kon worden verbeterd. Voorbeelden; het niet accuraat afhandelen van de klachten, niet terugbellen van klanten, lange wachttijden bij telefoneren, afschuiven van verantwoordelijkheden. Dit waren enkele directe onaangename gevolgen voor hun klanten. Ruwweg lagen deze gevolgen intern ten grondslag aan de inefficiëntie van de dossierafhandeling, bureaucratie en het niet goed nakomen van afspraken en verantwoordelijkheden. Binnen de cultuur diende men er bewust van te worden dat hun huurders, klanten zijn, waar hun dienstverlening aan dient te worden geleverd. Dit lijkt een open deur, echter vanuit de historie, was dit niet altijd een gemeenschappelijk gegeven. Als kick off programma heeft exito alle medewerkers uitgenodigd op een Veluwsche bosrijke hotellocatie. Voor de presentatie van onderzoeksresultaten hebben wij gekozen eerst iedereen teamsgewijs een frisse neus te laten halen; echter niet zomaar een wandelingetje Alle teams werden als metafoor klant van hun eigen organisatie. De GPS was de sleutel van de nieuw te betrekken woning, na het doorlezen van de huurcontracten, glasverzekering en het accorderen daarvan ging men op pad. exito gaf de teams steeds nieuwe opdrachten, om de tocht te kunnen volbrengen, echter zijn binnen de GPS tocht reële probleemsituatie verwerkt. Voorbeeld; team heeft een lekkage in de badkamer en neemt contact op de woningcoöperatie (een telefoonteam van exito neemt op) een vriendelijke stem vraagt Zegt u het maar?, U heeft een klacht? Ik ga u even doorverbinden met de juiste collega (telefoon gaat in de wacht, een herkenbaar muziekje klinkt..5 min. later) Sorry de juiste collega zit niet op haar plek, kan ik een boodschap aannemen?. Later in de tocht constateerde men dat gedeponeerde klacht haar uitwerking niet had gekregen, ondertussen sijpelde het water al de woonkamer binnen en vervolgens nam men weer contact op; U had een klacht eergisten ook al doorgegeven, dat is vervelend, weten wij niets van hoor, dat staat niet in mijn scherm, wat is er loos? Lekkende badkamer, ik ga u even doorverbinden met de juiste collage... Zodoende ervaart men hoe het is meerdere malen 5 min. in de wacht te staan, te worden doorverbonden, echter zonder adequaat resultaat. U begrijpt dat exito de GPS tocht zo heeft opgebouwd dat het wachten ook daadwerkelijk in de bossen plaatsvond, men kreeg na 5 min. de volgende opdracht en men kon verder. Een ander team kreeg te maken met een case uithuisplaatsingsprocedure, dat krijg je als je de huur niet betaald, maar de huurder had wel meerder malen aangedrongen op een reëel betalingsregeling. Maar die notities en mails waren niet meer in het systeem terug te vinden. Dan sta je op straat! Nu konden de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd en konden we een start maken met het te doorlopen veranderingstraject. Door de tocht hadden we iedere medewerker licht geïrriteerd op scherp gezet; want ze hadden immers ervaring opgedaan in wachten.. Binnen hun eigen organisatie.

7 De Meest Gestelde Vragen Het Weer Alle arrangementen kunnen bij regenachtig weer gewoon doorgaan. exito heeft standaard een tal van maatregelen getroffen, waar mogelijk staan houten- of mobiele overkappingen op de locaties. Kledingadvies U dient de genodigden te informeren over het feit dat het programma sportief van aard is en dat het dragen van normale vrijetijdskleding afdoende is. Het dragen van sportkleding is niet noodzakelijk, echter doet u er wel verstandig aan stevig schoeisel te dragen met rubber zolen. Kortom: pas uw kleding aan op het weersbeeld van de dag, dan zit u goed. Indien u wenst zich om te kleden op de locatie dient u eerder op de locatie aan te komen. U kunt dan gebruik maken van de moderne sanitaire voorzieningen op het buitenterrein. Achteraf kunt u deze voorziening ook (kosteloos) gebruiken voor omkleden of opfrissen, voordat u vertrekt of gaat dineren. Begeleiding exito werkt met ervaren (buitensport-) instructeurs binnen de teams. De teams bestaan uit 10 tot ca. 13 personen. Afhankelijk van het programma blijft de instructeur de gehele dag bij z n eigen team. Alle gasten hebben dan een eigen aanspreekpunt gedurende de activiteiten. Bij ieder programma is er een hoofdinstructeur van exito aanwezig, die als coördinator fungeert, alsmede een aanspreekpunt is voor u als opdrachtgever. De veiligheid Overal waar u de hoogte in gaat wordt u gezekerd (klimgordel) en dit onder leiding van onze instructeurs. De materialen en activiteiten worden periodiek aan veiligheidscontroles onderworpen. Bij ons aanbod is de blessure kans nihil. exito geeft altijd duidelijke een goede instructie en laat dan ook niets aan het toeval over. Gebruik van alcohol is voor en tijdens onze programma s verboden. Sportiviteit Alle arrangementen van exito zijn voor een ieder met een normale gezondheid goed uitvoerbaar. Diegene, die niet kan of wil deelnemen (wegens b.v. gezondheidsredenen) krijgt de rol als teamcaptain toebedeeld. exito stelt altijd arrangementen samen met elementen waar iedereen zich in kan vinden. Een mix van licht actief tot sportief, gecombineerd met denk- en doe opdrachten. Avonduren Programma s kunnen prima in de avonduren plaatsvinden. Op ons centrum hebben wij elektra, zodat wij de activiteiten kunnen verlichten. Elders maken wij gebruik van mobiele stroomvoorzieningen. Het seizoen Bij exito kunt u de sportieve arrangementen het gehele jaar boeken. Enkele van onze programma s lenen zich uitstekend voor de uitvoer in de wintermaanden. exito kan u hierover meer informeren. Verzekering Iedereen in Nederland is voor geneeskundige kosten verzekerd. Daarnaast verzekert exito al haar gasten. Het betreft hier een reisverzekering, met extra dekking voor buitengewone sporten, zoals wij die aanbieden. De kosten hiervan zijn in de arrangementsprijs verwerkt. Over de noodzaak van een eventuele annuleringsverzekering kan exito u verder van dienst zijn. Algemene Voorwaarden Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze staan op onze site:

Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V.

Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V. Voor informatie en Boekingen: exito Beekbergen B.V. Lage Bergweg 10 7361 GT Beekbergen Tel: 055 505 12 82 Fax: 055 505 12 56 www.exito.nl mail@exito.nl Arrangement -9- Locatie Aantal deelnemers : Veluwe

Nadere informatie

De volgende onderdelen staan op het programma:

De volgende onderdelen staan op het programma: Arrangement 1 - Veluwe Treasure Hunt Tijdens de Veluwe Treasure Hunt levert ieder team een gezamenlijke inspanning om de verborgen schat te zoeken. Bij ieder onderdeel ontvangt het team aanwijzingen die

Nadere informatie

Voor informatie en boekingen: exito Beekbergen B.V. Lage Bergweg 10 7361 GT Beekbergen Tel. 055-505 12 82 Fax 055-505 12 56 www.exito.nl mail@exito.

Voor informatie en boekingen: exito Beekbergen B.V. Lage Bergweg 10 7361 GT Beekbergen Tel. 055-505 12 82 Fax 055-505 12 56 www.exito.nl mail@exito. Voor informatie en boekingen: exito Beekbergen B.V. Lage Bergweg 10 7361 GT Beekbergen Tel. 055-505 12 82 Fax 055-505 12 56 www.exito.nl mail@exito.nl Algemene informatie exito is gespecialiseerd in het

Nadere informatie

ANDERS TRAININGEN Ontwikkeling van Mens en Organisatie

ANDERS TRAININGEN Ontwikkeling van Mens en Organisatie Voor informatie en Boekingen: ANDERS TRANINGEN Lage Bergweg 10 7361 GT Beekbergen Tel: 055 505 12 82 Fax: 055 505 12 56 www.exito.nl mail@exito.nl INTRO ANDERS U wilt iets ANDERS, u wilt investeren in

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Opdracht 2 Probleemanalyse Doelgroep Opdracht

Hoofdstuk 1 De Opdracht 2 Probleemanalyse Doelgroep Opdracht Hoofdstuk 1 De Opdracht 2 Probleemanalyse Doelgroep Opdracht Hoofdstuk 2 Communicatiestrategie 5 Merkpositionering Concurrentieanalyse SWOT analyse Centraal probleem en strategische opties Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Voorwoord. Ik wens u veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Susanne de Jong

Voorwoord. Ik wens u veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Susanne de Jong Voorwoord Dit verslag is het resultaat van een vijf maanden durende meeloopstage bij organisatiebureau TEAM OUT/Parque Events. TEAM OUT is een evenementenbureau wat zich de afgelopen 12 jaar gespecialiseerd

Nadere informatie

Handreiking. Organisatie Talentenbeurs Amsterdam West. Creëren en presenteren van kansen 6 december 2013

Handreiking. Organisatie Talentenbeurs Amsterdam West. Creëren en presenteren van kansen 6 december 2013 Handreiking Organisatie Talentenbeurs Amsterdam West Creëren en presenteren van kansen 6 december 2013 1 2 Colofon Dit is een uitgave van Amsterdam West. Aan de organisatie van de Talentenbeurs hebben

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarverslag 2014. Doetinchem, 06-03-2015. Geachte heer/mevrouw

Onderwerp: Jaarverslag 2014. Doetinchem, 06-03-2015. Geachte heer/mevrouw Onderwerp: Jaarverslag 2014 Doetinchem, 06-03-2015 Geachte heer/mevrouw Met gepaste trots bieden wij u bijgevoegd ons jaarverslag 2014 aan. Het is een uitgebreid verslag geworden waarin duidelijk wordt

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Lexima 17-10-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lexima vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Plieger Training bv 22-07-2009 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Plieger Training bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

Titel: Flexibel met pensioen 1. Mattijs Hooglander

Titel: Flexibel met pensioen 1. Mattijs Hooglander Titel: Flexibel met pensioen 1 Auteurs: Herman Huisink Mattijs Hooglander De auteurs zijn consultants bij Centraal Beheer op de afdeling Benefits Consultancy Services. In hun dagelijkse praktijk adviseren

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Houthoff Training & Coaching 23-04-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Houthoff Training & Coaching vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 02-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Opleidingstraject. Trainer Omgaan met Pesten. november 2015 juni 2016

Opleidingstraject. Trainer Omgaan met Pesten. november 2015 juni 2016 Opleidingstraject Trainer Omgaan met Pesten november 2015 juni 2016 november 2014 1 Beste belangstellende voor het opleidingstraject tot Trainer Omgaan met Pesten, Hierbij ontvangt u de informatiegids

Nadere informatie

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG 1-5-2013 ADVANCED BUSINESS CREATION ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG Jos Kleinloog Inhoud Leerdoelen uitgewerkt... 2 Business school:... 2 Management School... 3 Project Raisin Hope:... 3 Science School, leengedrag

Nadere informatie

ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers EVALUATIE HIJ-INSTROOMPROJECT RVKO. mei 2012. Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs

ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers EVALUATIE HIJ-INSTROOMPROJECT RVKO. mei 2012. Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers EVALUATIE HIJ-INSTROOMPROJECT RVKO mei 2012 1 Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum op het gebied

Nadere informatie

DE MARKT VAN CONFERENTIEHOTELS Inzicht in een bijzonder segment van de Nederlandse hotellerie

DE MARKT VAN CONFERENTIEHOTELS Inzicht in een bijzonder segment van de Nederlandse hotellerie 2012 Invast Hotels Bastiaan Driessen Carla Kempen Michael van der Heijden DE MARKT VAN CONFERENTIEHOTELS Inzicht in een bijzonder segment van de Nederlandse hotellerie Voorwoord Dit onderzoek is verricht

Nadere informatie

Toolbox SBCM www.toolbox.sbcm.nl

Toolbox SBCM www.toolbox.sbcm.nl Toolbox SBCM www.toolbox.sbcm.nl Praktische activiteiten Loopbaanontwikkeling 0-2 uur voorbereidingstijd Inhoudsopgave 0 2 UUR VOORBEREIDINGSTIJD COLLAGE: WIE BEN IK, WAT KAN IK, WAT WIL IK... 4 Bijlage

Nadere informatie

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement The manager in me Inhoudsopgave pagina 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement 2. Toepassing van de methodiek Opzet/trainingsonderdelen

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NIMO - Project Management Instituut B.V. 07-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NIMO - Project Management Instituut B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Liefde. klantcontact. eerste. op het. Kwaliteit van de dienstverlening omhoog, kosten omlaag en. vooruit naar de kerntaak in de corporatiesector

Liefde. klantcontact. eerste. op het. Kwaliteit van de dienstverlening omhoog, kosten omlaag en. vooruit naar de kerntaak in de corporatiesector Liefde op het eerste klantcontact Kwaliteit van de dienstverlening omhoog, kosten omlaag en vooruit naar de kerntaak in de corporatiesector Inhoudsopgave 1. Nieuwe tijden vragen nieuwe vormen van samenwerking

Nadere informatie

STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013

STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013 STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013 INHOUDSOPGAVE Leeswijzer...... 3 Deel I Samenvatting TOP.... 4 Deel II Leidinggeven STARR 1 Plannen...... 7 STARR

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

NSWP (2) Meevaart in beweging:stenen in het water Pierre Mehlkopf 2013

NSWP (2) Meevaart in beweging:stenen in het water Pierre Mehlkopf 2013 NSWP (2) Neighbourhood Society Working Papers / Buurtmaatschappij Achtergrondstukken Meevaart in beweging:stenen in het water Pierre Mehlkopf 2013 De Meevaart is open sinds begin 2012 en wordt beheerd

Nadere informatie

RaboUnplugged. Versie 1

RaboUnplugged. Versie 1 RaboUnplugged Versie 1 Bestemd voor stuurgroepvergadering d.d. 1 december 2006 Inhoud Vooraf: naar een nieuwe manier van werken 1. Rabo Unplugged: een integrale werkstijl 4 2. Over de noodzaak van verandering

Nadere informatie

Enterprise Content Management bij Evides

Enterprise Content Management bij Evides Enterprise Content Management bij Evides Inleiding Ruim tien jaar geleden werd bij Evides begonnen met de invoering van Enterprise Content Management. Hoewel veel van de documenten die men binnen het bedrijf

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

Hospitality in een digitaal tijdperk

Hospitality in een digitaal tijdperk 1 HOSPITALITY IN EEN DIGITAAL TIJDPERK Hospitality in een digitaal tijdperk Onze visie op facility management Service Management Simplified INHOUDSOPGAVE 04 PRODUCTEN- EN DIENSTENCATALOGUS, DE ETALAGE

Nadere informatie