Interview Els Kooi Wat is je naam en waar ben je geboren? Heb je een partner, kinderen? Was het liefde op het eerste gezicht?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Interview Els Kooi Wat is je naam en waar ben je geboren? Heb je een partner, kinderen? Was het liefde op het eerste gezicht?"

Transcriptie

1 Interview Els Kooi Wat is je naam en waar ben je geboren? Ik ben Els Kooi met een i en ik ben geboren in Groningen. Ja, mijn doopnamen, ik gebruik deze nooit maar die zijn: Elisabeth Petra. Ik ben meegekomen met Shirley, mijn partner. We zijn al heel lang samen. Na de studies waren we op zoek naar een baan en we kwamen midden in het land terecht. We wilden niet in de Randstad of in Utrecht wonen, de huizen zijn, zeker met een starterssalaris, niet behapbaar, daarnaast wilden we ook niet stads gaan wonen. We kwamen in eerste instantie in Westervoort terecht. Hier woonden we van 1996 tot 1998, het was echt een doorgangswijk, het was een komen en gaan van verhuiswagens. Heb je een partner, kinderen? Ik ben al heel lang samen met Shirley. Ik heb haar in 1994 ontmoet en een jaar later is het een relatie geworden. We hebben een dochter, Arendje, van bijna 12 jaar. De grootmoeder van Shirley heette ook Arendje en ze zei als ik ooit een kind krijgt heet het Arendje. Was het liefde op het eerste gezicht? Voor Shirley wel, ik heb daarvoor wat langer nodig gehad. Ik ben niet het type dat direct verliefd word, ik kijk altijd eerst de kat uit de boom. Tenslotte had ik nog nooit een relatie met een vrouw gehad. Je komt er wel achter, dat je op vrouwen valt, maar ik had nog nooit een relatie met een gehad. Toen het raak was, was het wel goed raak! Wat wilde je vroeger worden? Ik weet dat er een poosje boerin op de lijst heeft gestaan. Ook jockey stond er op, maar ik ben niet zo n held op de rug van een paard met die snelheid. Misschien kunstenares worden, ik was altijd aan het tekenen. Maar ik had niet echt een beeld van wat ik wilde worden. Waar werk je nu en wat is je functie? Ik werk helaas niet. Toen ik werkte was ik directiesecretaresse. Mijn laatste baan was ik blij een elegant excuus te hebben om weg te gaan, ik voelde me daar niet gelukkig met de bedrijfsvoering. Als je eind veertig bent is het wel lastig om nog weer terug op de arbeidsmarkt te komen. Als ik heel consequent ben en fanatiek ga solliciteren, zal het waarschijnlijk wel lukken maar ik had het even drukker met andere zaken thuis.

2 Wat betekent je functie inhoudelijk? Ik regelde alles voor de directeur, het uittikken van verslagen en alles organiseren. Ik heb tijdelijk interim banen gehad en ik ben gedetacheerd geweest. Ik moet zeggen, dat ik dat eigenlijk het leukst vond. Wanneer je ergens binnenkomt waar iemand plotseling is weggevallen. Een prachtige uitdaging om de boel weer draaiende te krijgen. Heb je vroeger veel aan sport gedaan? Ik ben altijd wel aan het bewegen geweest, maar ik was nergens goed in. Ik was altijd buiten bezig, maar in balsporten was ik dramatisch slecht en atletiek was iets met speren en in een zandbak springen. Ik vond paardrijden leuk, maar ook daarin was ik geen uitblinker. Ik heb wel heel lang en met veel plezier op ballet gezeten en allerlei vormen van dansen geprobeerd. Zomers moest je me echt uit het zwembad schoppen. Wel lekker buiten rennen en klimmen en hutten bouwen en ook heksenbrouwsels maken met modder en kruiden, ik was echt een buiten speelkind. Heb je nog andere hobby s dan hardlopen? Ik fotografeer en ik houd van tekenen en schilderen, al doe ik daar nu minder aan. Ik heb ook altijd veel geschreven voor schoolkrantjes en clubbladen en ik heb een eigen forum op het internet gehad. Hoe ben je bij FRoS gekomen? Ik kende Rob via de FotoKlub. Op een dag hadden we een shoot en onderweg kwam het hardlopen ter sprake en de organisatie van de BTML. Ik was begonnen met hardlopen en trainde voor mijn eerste 5 km tijdens de Marikenloop. Na de Marikenloop ben ik door gaan trainen om ook 10 km te kunnen lopen, maar ik heb toen als eerst toch de 5 km bij de BTML gedaan. Daarna leek me trainen bij een groep wel een goed idee en heb ik contact gezocht met FRoS (Rob). Wat betekent FRoS voor jou? Heel veel gezelligheid en heel leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde hobby die ook enthousiast zijn over hardlopen. Trainingen en interval vind ik niet leuk om alleen te doen, maar in een groep kan ik het dan wel leuk vinden om te sprinten. Hoe vaak train je per week? Hardlopen train ik drie keer per week en ik ga nog twee keer per week naar fitness. Daar doe ik circuit training en hier zit ik op schema. Omdat ik nu train voor de Koning van Spanje (korte) trail heb ik boven een schema hangen, waarop staat wat ik elke dag moet (wil) doen. Na gedane training zet ik een kruis en als het af is, is het echt een kunstwerk aan de muur. De hardlooptrainingen programmeer ik met Runkeeper en dan volgt mijn training, hierna zet ik er commentaar bij en zo ontstaat een hardloop dagboek. Heb je nog wensen t.a.v. doelen voor FRoS, zo ja welke? Nou, ik zat van de week gekscherend te denken over een FRoS trail. Momenteel raggen veel mensen door het bos, het is misschien wel een keer een leuk idee om gastheer te zijn.

3 Ken je de frosinfo site, zo ja wat vind je hiervan? Ja, toen ik bij FRoS kwam heb ik eerst alle doopcelen gelicht, welke gezicht hoort bij welke naam en het is vermakelijk leesvoer. Ja, dat is overgehouden van het werken als interim om zo snel mogelijk de namen van de mensen te kennen en wat men zoal doet, je merkt, dat je dan ook sneller contact maakt met mensen. Over contact maken gesproken, de ideale manier is om samen te tafelen of om het kampvuur te zitten en dan pas komen de gesprekken los. Welke wedstrijd staat je bij? Nou ja, de Marikenloop. Ik heb hier heel lang voor getraind en het was heel spannend voor mij, allemaal nieuw. Ik heb deze wedstrijd samen met mijn buurvrouw gelopen, maar deze liep ik er al snel uit en toen moest ik het alleen doen. Ik ben toen ook veel te hard van start gegaan en was bij kilometer drie gebroken, maar wel uitgelopen in een mooie tijd van 36 en nog wat minuten. Ook leuk om bij de BTML bekenden van de FotoKlub tegen te komen langs het parcours, toen merkte ik dat ik echt geworteld begon te raken in deze streek. Welke tijdschriften lees je? Ik lees Runnersworld en Losse Veter, daarnaast de kranten en wat zo toevallig op het pad komt. Af en toe koop ik een woon- of mode tijdschrift, zoals Elle of Cosmopolitan voor de nodige creatieve inspiratie. Hoewel ik meer lees via internet, op papier lees je het een keer en dan raakt het weer uit zicht, het internet is daarvoor wat prettiger. Welke tv programma's wil je niet missen? Ik kijk bijna nooit tv, in ieder geval heel weinig en als de tv al aanstaat, kijk ik graag naar detectives. Echter de meeste heb ik onderhand wel gezien. Ik kijk films met mijn dochter mee op dvd, momenteel kijken we naar films gebaseerd op de strips over verschillende superhelden van Marvel. Waar voor kunnen ze je 's nachts wakker maken? Nou, liever niet. Als er iets is met familie, ok, maar anders niet, ook niet voor een trail. Ik zou er misschien wel langer voor opblijven. Wat is je lievelingsmuziek? Ik heb een hele brede smaak en ik vind in alle genres wel iets leuks. Ik hou denk ik het meest van soul music, oude disco vind ik geweldig. Ik ben echter opgegroeid met klassieke muziek en met name barok en als je ouder wordt ga je dit toch weer meer waarderen. Hou je je bezig met social media, zoals FaceBook, Twitter, enz. en zo ja welke? Ja, dat vind ik leuk. Ik probeer mijn accounts op FaceBook en Instagram ook een beetje leuk en interessant te houden. Ik heb ooit een eigen forum gehad over natuur en spiritualiteit en gebruikte hiervoor mijn schrijfhobby. Het fotograferen valt daar mooi samen mee. FaceBook is vooral voor vrienden en familie en laten weten waarmee we zoal bezig zijn op het dagelijks niveau. Instagram vooral voor het hardlopen, sport en fitness. Twitter gebruik ik nog heel weinig, wel gebruik ik het om andere mensen enthousiast te krijgen voor de BTML of een open dag van de Fotoklub Duiven.

4 Wie was je jeugdidool? Toen ik een jaar of vijf of zes was, was ik idolaat van Rob de Nijs. Hij werd al snel vervangen door Pippi Langkous, dat tegendraadse vind ik wel heel leuk. Michael Jackson in zijn jongere jaren vond ik ook leuk, later toen hij ouder werd vond ik het muzikaal wat minder interessant. Ik had ook geen posters van sterren in mijn kamer hangen, maar van dieren, bv paarden en konijntjes en dat soort spul. Wat zou je aan jezelf willen veranderen? Op dit moment zou ik extra energie en durf kunnen gebruiken om weer gericht te gaan solliciteren. Ja, maar de zomer komt eraan en dat is niet praktisch, mijn dochter zit in groep acht en gaat van het lager naar het middelbaar schoolsysteem. Ik moet nog even wachten tot het najaar dan komt het beter uit. Voor de rest ben ik heel lang bezig geweest om mezelf ok te vinden. Momenteel zijn wezenlijke veranderingen niet nodig. Waar word je vrolijk van? Eigen gebakken brood en als mijn dochter met een vrolijk verhaal thuiskomt, als ik loop en het gaat lekker, de bloemetjes in mijn tuin, mooie dingen om te fotograferen. Afijn, het zijn de kleine dingen waar ik heel gelukkig van kan worden. Wat doe je nu waarvan je vroeger zei 'dat nooit'? Ik denk wel, dat ik beter ben geworden om op dingen af te stappen. Ik was als kind redelijk verlegen, gelukkig heb ik daar nu niet meer zo n last van. Naast dat ik verlegen was, was ik ook heel snel onder de indruk van andere mensen en niet van mezelf, zelfs telefoneren vond ik eng. Dit werkt op den duur niet en dat heeft even geduurd om dat te veranderen, maar in de loop van de tijd is het allemaal op zijn plaats gekomen. Met wie zou je wel eens willen ruilen? Nee, ik geloof niet dat ik met iemand zou willen ruilen. Ik kan me wel voorstellen dat ik een dag of een paar uur met iemand zou willen optrekken. Hoe zou een museumbezoek met Michael Jackson verlopen, ik vind het leuk om te ontdekken wat een kunstenaar bezielt en interessant vindt aan andere kunstenaars. Of anders een keertje bij de schilder Monet aan tafel, kunst en lekker Frans eten, waarover zouden we spreken? Wat is je beste aankoop? Ik denk, dat de ipad wel de meest aantrekkelijke aankoop is en natuurlijk mijn camera. Ik ben daar heel blij mee. De ipad gebruiken we als gezin met veel plezier, hij gaat mee op vakantie, we kunnen foto s downloaden, even contact maken met de buitenwereld, een filmpje kijken. Afgelopen vakantie zaten we met zijn drieën in een klein tentje, het regent dat het goot, dvd aan en filmpje kijken, dat had je vroeger nooit bedacht. Wij hebben ooit de tweede auto er uit gedaan, het werd gewoon te duur. Maar omdat deze auto wel een cadeau was, heb ik van een gedeelte van de opbrengst mijn eerste spiegelreflex camera gekocht die ik nog steeds gebruik. Dus eigenlijk heb ik nu nog wel steeds plezier van dat cadeau. Je mag één ding meenemen naar een onbewoond eiland, wie of wat is dat? Waarschijnlijk wel meer nodig, maar in ieder geval wel een goed mes. Ik ben vroeger padvindertje geweest, als ik nou echt zou moeten overleven zou ik willen weten of leren wat ik moet ik dan doen om bv vuur te maken.

5 Wat is je levensmotto? Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Heb je een vraag gemist, zo ja welke? Nee! Wil je nog iets kwijt? Ik zou het niet weten.

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig

2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig 2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig Daan(fictieve naam) stapte in 2008, van Le Puy-en-Velay naar Santiago de Compostela en Finisterra met begeleider Max In het begin wist

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Persoonsgegevens Naam interviewer Magda Naam geïnterviewde Flora Pseudoniem geïnterviewde Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Zaandam Kogerveld, in het huis van de geïnterviewde. Begintijd

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk.

Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk. Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk. Bereik een Fablife in 7 levels. 2014 Fablife VOF 1 Anastasia - Left outside alone And I wonder if you know How it really feels To be left outside alone

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2014-2015. Beste vrijwilligers! In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te vinden: - Lintje voor Marij van Bokhoven

Nadere informatie

ná de kalender van de binnenvest

ná de kalender van de binnenvest 1 2 3 ná de kalender van de binnenvest 29 november 2007: burgemeester Lenferink ontvangt het eerste exemplaar van de kalender On the road off the road uit handen van Rosa. 1 2 3 fotografie 1 2 Ronald

Nadere informatie

Gemaakt door: Kelly.

Gemaakt door: Kelly. De kanjertraining. Gemaakt door: Kelly. Inhoud. Inhoud. 1 Inleiding. 2 Wat is de Kanjertraining? 3 Hoe en wanneer is de Kanjertraining ontstaan? 4 Wanneer ga je naar de Kanjertraining? 6 Welke stappen

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten Naam interviewer: Thom Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in verzorgingstehuis) Datum interview: 22 mei 2012

Nadere informatie

Formulier persoonsgegevens

Formulier persoonsgegevens Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Bedankt voor jullie inzet!

Bedankt voor jullie inzet! Uitnodiging Zet je in voor mensen die wel wat afleiding kunnen gebruiken! Doe wat goeds voor je medemens en word bijvoorbeeld buddy van een jongere met psychiatrische problemen. Je kunt dit doen door je

Nadere informatie

Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord. Op Eigen Kracht-training 2014 1

Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord. Op Eigen Kracht-training 2014 1 Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord 1 Voorwoord Hoe ervaren deelnemers de Op Eigen Kracht-training? Wat leren zij tijdens de tien bijeenkomsten? En wat doen zij er

Nadere informatie

waar je goed in bent

waar je goed in bent Extra dik MAGAZINE OKTOBER 2012 Zarayda Groenhart vertelt over haar angsten, haar lef en nieuwsgierigheid Kim Lammers over Olympisch goud Doe vooral de dingen waar je goed in bent Schrijf je in voor dit

Nadere informatie

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Wij en VCFS Er bij horen Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Vcfs Goede vriendschap Er bij horen Wij zijn heel

Nadere informatie

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student PERSOONSGEGEVENS Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Saren Datum interview 4-12-2012 Plaats interview Amsterdam, op haar stageplek Begintijd interview 15:03 Eindtijd interview 16:10

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Hun scheiding, mijn leven

Hun scheiding, mijn leven Hun scheiding, mijn leven D/2014/45/47 978 94 014 2113 3 nur 770 Vormgeving omslag: Studio Lannoo, Tielt Vormgeving binnenwerk: Studio Lannoo, Tielt Foto omslag: shutterstock / altanaka Foto auteur omslag:

Nadere informatie

HUN SCHEIDING, MIJN LEVEN

HUN SCHEIDING, MIJN LEVEN HUN SCHEIDING, MIJN LEVEN Yolande de Best 20 volwassenen over de scheiding van hun ouders Voor onze eigen scheidingskinderen Marleen, Arjan, Sers, Elver & Féline inhoud Voorwoord 11 van Natasja Froger

Nadere informatie

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen...

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen... Informatie voor werkstukken en spreekbeurten In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Waarom is er oorlog? Oorlogen kunnen

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Voorwoord. Ik wens U veel leesplezier! Talitha Our Vision. Amsterdam, mei 2012. Interview Michiel - mei 2012 - Talitha 1 Onderzoek Poppodia

Voorwoord. Ik wens U veel leesplezier! Talitha Our Vision. Amsterdam, mei 2012. Interview Michiel - mei 2012 - Talitha 1 Onderzoek Poppodia Voorwoord In het kader van de minor Beeld en Meningsvorming, hebben wij (team) vanuit het lectoraat Media, Cultuur en Burgerschap, de opdracht gekregen om te onderzoeken hoe Poppodia De Kade optimaal gebruik

Nadere informatie

Vo or pubers met power

Vo or pubers met power 1 Vo or pubers met power Puber Power. Niet voor niets is dat de titel van dit boek. Of je het nu wilt of niet, de pubertijd is een heel bijzondere tijd. Het is een tijd waarin je begint te ontdekken wie

Nadere informatie

Auteur: Tim Kraai. Versie: 1.0. Datum: Augustus 2012. Copyright Affiliateman.nl

Auteur: Tim Kraai. Versie: 1.0. Datum: Augustus 2012. Copyright Affiliateman.nl Auteur: Tim Kraai Versie: 1.0 Datum: Augustus 2012 Copyright Affiliateman.nl Materialen uit dit ebook mogen op geen enkele wijze gekopieerd of verspreid of opnieuw gepubliceerd, verzonden, op een website

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie