Goed horen op het werk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goed horen op het werk"

Transcriptie

1 Goed horen op het werk Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken, ontwikkelen we innovaties waarmee mensen kunnen horen, verstaan en meer van het leven en de geluiden kunnen genieten. Voel je vrij. Communiceer met vertrouwen. Leef zonder beperking. Life is on. Phonak BV Postbus ED Vianen /V1.00/ /Printed in the Netherlands Phonak AG All rights reserved

2 2 3 Concentreer u op uw werk en niet op uw gehoor Phonak stelt zich als doel het algemene hoorvermogen en het spraakverstaan van slechthorenden aanzienlijk te verbeteren voor alle situaties. Het werk is vaak een belangrijk thema en speciaal voor hen is dan ook deze brochure ontwikkeld, zodat zij met minder beperkingen kunnen participeren in de maatschappij en de kansen op een succesvolle loopbaan vergroten. Vaak wordt de solo-apparatuur dan ook vergoed door de zorgverzekeraar. De solo-apparatuur kan ook gebruikt worden bij Cochleaire implantaten en BAHA-toestellen. De moderne werkplek vormt een dynamische geluidsomgeving. Grote ruimtes met overal gesprekken en lawaai op de achtergrond vormen geen ideale omgeving voor mensen met een gehoorverlies. U moet deze uitdaging dagelijks aangaan om goed te kunnen functioneren. De Dynamic FMtechnologie voegt een nieuwe dimensie toe aan het horen. Doordat het omgevingslawaai wordt weggedrukt en de geluiden die u wel wilt horen naar voren worden gehaald, verstaat u beter dan ooit tevoren en dat maakt werken een stuk meer ontspannen. En dat leidt tot betere resultaten voor u en uw werkgever. Met Dynamic FM van Phonak kunt u deze uitdaging aan! Unieke Dynamic FM techniek Een losse richtmicrofoon vangt de spraak op en stuurt dat rechtstreeks naar uw hoortoestellen, CI of BAHA. U richt de microfoon naar de spreker of legt deze in het midden van de tafel om meerdere personen te kunnen horen. De microfoon verstuurt spraak via (FM-)radiogolven naar de miniatuur FM-ontvangers die onder uw hoortoestellen zijn bevestigd. De unieke Dynamic FM techniek zorgt voor een automatische volumeregeling. Het resultaat? U hoort in zelfs de meest lawaaiige omgevingen duidelijk wat er wordt gezegd.

3 4 5 Vergaderingen en presentaties Luisteren tijdens een vergadering kan soms lastig zijn. Mensen praten vaak door elkaar heen, waardoor het lawaainiveau toeneemt. De afstand tussen u en een collega aan het andere eind van de tafel maakt het ook al niet eenvoudiger. Tijdens presentaties en trainingen is er sprake van een nog grotere afstand tot de spreker en het verstaan wordt er niet beter op als de spreker heen en weer loopt en zijn gezicht van u afwendt. Met Dynamic FM hoort u uitsluitend de spraak die u wilt horen, zelfs over grote afstand en bij veel omgevingslawaai. Presentaties De spreker draagt een richtmicrofoon om de hals. Deze verzendt alles wat de spreker zegt rechtstreeks naar de FM-ontvangers onderaan uw eigen hoortoestellen. Tevens kan ook de DynaMic doorgeefmicrofoon ingezet worden bij vragen uit de groep. Nog nooit heeft u zoveel meegekregen van een presentatie! Vergadering Hier is een richtmicrofoon strategisch in het midden van de tafel geplaatst. Met de drie microfoonstanden bepaalt u zelf wie u hoort. Bij de rondomgevoelige stand hoort u geluid uit alle richtingen. Door de zoomstand te kiezen kunt u meer richten op een persoon.

4 6 7 Grote vergaderingen? Geen probleem Jac Sander uit Stockholm (Zweden) werkt als technicus bij vastgoedbeheerder Tornberget Fastighetsförvaltnings AB. Hij neemt vaak deel aan vergaderingen met tien tot twintig mensen. In dergelijke grote gezelschappen, die vaak door elkaar heen praten waardoor er veel geroezemoes op de achtergrond ontstaat, is het met alleen een hoortoestel moeilijk voor Jac om te bepalen wat hij precies wil horen. Jac gebruikt zijn FM-systeem zelfs voor grote evenementen, zoals conferenties. Hij kan tijdens een één-op-één gesprek het achtergrondlawaai wegfilteren door de SmartLink+ als een richtmicrofoon in de richting te houden van de persoon die aan het woord is. Zo hoeft hij geen woord te missen. Elke spreker een eigen microfoon De DynaMic conferentiemicrofoon maakt de perfecte vergaderoplossing mogelijk doordat u bij elke deelnemer een aparte microfoon kunt plaatsen. Samen met de inspiro zender kunt u tot wel 8 DynaMics gebruiken die draadloos verbonden zijn. Zo hoort u elke spreker helder en duidelijk. Dit is een alternatief voor de SmartLink+ of ZoomLink+. De DynaMic en inspiro Hoewel Jac van mening is dat zijn hoortoestel perfect functioneert onder normale omstandigheden, gebruikt hij daarnaast zijn SmartLink+ richtmicrofoon voor dergelijke grote vergaderingen, meerdere keren per dag. Hij legt uit: Mijn richtmicrofoon werkt perfect en zonder dit systeem zou ik gewoonweg weinig meekrijgen van de vergadering. Ik leg de SmartLink+ gewoon op tafel en ik kan iedereen aan tafel veel beter verstaan. Ik leg de SmartLink+ gewoon op tafel en ik kan iedereen veel beter verstaan. Jac Sander, Zweden SmartLink+ Phonak s meest geavanceerde Dynamic FM-zender beschikt over drie microfoonstanden voor diverse situaties, geïntegreerde Bluetooth-functie en een afstandsbediening voor Phonak hoortoestellen.

5 8 9 Gesprekken op de werkplek Gesprekken tussen twee mensen of in een kleine groep zijn goed te volgen in een stille ruimte. Helaas worden dergelijke gesprekken vaak gevoerd in openbare gelegenheden, zoals een kantine of op de gang, en dat betekent dat achtergrondlawaai u parten gaat spelen. En dan komt Dynamic FM goed van pas. Dynamic FM analyseert het omgevingsgeluid en drukt de storende bijgeluiden weg. Informeel gesprek Tijdens een Informeel overleg ligt de richtmicrofoon op tafel om spraak op te vangen. In deze situatie is de microfoon ingesteld op de stand Zoom. Dat is de standaardinstelling voor normale situaties, zoals gesprekken tussen twee personen. Drukke werkvloer Als u met een collega over een drukke beurs loopt of een werkbezoek brengt in een lawaaiige omgeving, laat dan uw collega (R) een richtmicrofoon om de hals dragen. De spraak wordt direct bij de mond opgevangen en verzonden naar uw hoortoestellen. Omgevingslawaai krijgt geen kans!

6 10 11 De stap naar Dynamic FM Elektromonteur Runar Pedersen uit Oppegård (Noorwegen) kan zijn solo-apparatuur niet meer missen. Bij grotere klussen moet hij vaak met collega s communiceren over een grotere afstand. Het is dan afhankelijk van het stemvolume en de akoestiek van de ruimte of ik mijn collega kan verstaan, maar in de meeste gevallen gebruik ik gewoon mijn richtmicrofoon, legt Runar uit. Deze geeft zo n geweldig geluid dat hij nagenoeg onmisbaar is. Ook tijdens bijscholingscursussen heeft Runar niet langer het gevoel dat hij op de eerste rij moet gaan zitten. Hij kan nu gaan zitten waar hij maar wil. Ik ging altijd vooraan zitten omdat ik wilde liplezen, maar nu kan ik verder weg gaan zitten en de spreker goed verstaan. Ik vertel de spreker gewoon dat ik een gehoorverlies heb en de spreker doet de microfoon dan meestal wel om, zonder enig probleem, vervolgt hij. Ik heb een cursus van zestien weken gevolgd en zonder de solo-apparatuur zou dat voor mij erg moeilijk zijn geweest. Ik heb een bijscholingscursus van zestien weken gevolgd en dat zou erg moeilijk zijn geweest als de trainer mijn solo-apparatuur niet had gedragen. Runar Pederson, Noorwegen Het enige waar Runar spijt van heeft is het feit dat hij de FM-technologie niet eerder had ontdekt, omdat dat zowel voor zijn loopbaan als zijn hobby s minder vervelende gevolgen zou hebben gehad. Ik had vroeger mijn eigen transportbedrijf, vertelt hij, maar toen ik mijn gehoor kwijtraakte, raakte ik ook mijn werk kwijt. Ik was ook bijrijder bij rally s, maar daar ben ik mee gestopt vanwege de stress die ontstond omdat ik niet goed kon verstaan. Met de Phonak FM-apparatuur van vandaag de dag had ik dit allebei gewoon kunnen blijven doen. De keuze van Runar Runar gebruikt de ZoomLink+ richtmicrofoon. Om het geluid direct op zijn hoortoestellen te ontvangen heeft hij design-geintegreerde ontvangers onderaan zijn hoortoestel gekoppeld. ZoomLink+ Een veelzijdige richtmicrofoon met Dynamic FM-techniek en drie microfoonstanden speciaal voor verschillende luistersituaties. Design-geïntegreerde ontvangers Het FM-signaal van zijn ZoomLink+ wordt opgevangen door de unieke design-geïntegreerde FM-ontvanger onder zijn hoortoestel. Dit type ontvanger is speciaal ontwikkeld voor de hoortoestellen van Phonak. Ze zijn zeer praktisch en discreet.

7 12 13 Telefoneren Telefoneren kan echt een probleem zijn voor mensen met een gehoorverlies. Zelfs met goede hoortoestellen kan effectief communiceren moeilijk zijn doordat omgevingslawaai het gesprek onverstaanbaar maakt. De bluetooth-technologie in de SmartLink+, is een handige oplossing waarmee de gesprekken rechtstreeks via uw hoortoestel worden gevoerd. Mobiel bellen De Phonak SmartLink+ (hier om de hals gedragen) is via Bluetooth draadloos verbonden met een mobiele telefoon, waarbij de SmartLink+ het hele telefoonverkeer afhandelt. Uw GSM blijft in uw broekzak. De FM-ontvangers ontvangen het gesprek en zo vormen uw hoortoestellen een headset. Het voeren van een telefoongesprek was nog nooit zo eenvoudig. DECT-telefoon Hier ziet u een SmartLink+ gecombineerd met een DECT-telefoon (voorzien van Bluetooth). Dat betekent dat de gebruiker ieder woord duidelijk kan horen, in elke werkomgeving. Draadgebonden toestel Als de telefoonhoorn draadgebonden is, dan kan de richtmicrofoon via een kabel en splitter worden aangesloten op uw vaste telefoon. U hoort dan het gesprek via de solo-apparatuur, maar spreekt terug in de hoorn. Een populaire oplossing voor call centers en receptionisten. SmartLink+ Phonak s meest geavanceerde Dynamic FM-zender beschikt over drie microfoonstanden voor uiteenlopende situaties, geïntegreerde Bluetooth-functie en een afstandsbediening voor Phonak hoortoestellen.

8 14 15 Computers en multimedia Video meetings en conference calls via Skype steeds vaker voor. Ook mensen met een gehoorverlies willen uit de voeten kunnen met deze communicatiekanalen. Gelukkig is dat eenvoudig te realiseren. Alle Phonak richtmicrofoons zijn immers voorzien van een audio input waardoor deze via een kabel aangekoppeld kan worden. Vervolgens wordt het geluid door de richtmicrofoon naar uw oren verstuurd. Met één kabel koppelt u de richtmicrofoon aan de audio-uitgang van de computer. Zo hoort u via uw FM-ontvangers alle geluiden van de computer, zoals gesprekken via Skype.

9 16 17 In de auto Voor veel werknemers is de auto meer dan alleen een vervoermiddel; een auto is vaak hun mobiele kantoor. Alle verkeersgeluiden maken de auto doorgaans tot één van de moeilijkste luisteromgevingen voor mensen met gehoorverlies. Handsfree telefoneren, aanwijzingen van de navigatie horen en een gesprek met anderen kunnen daarom problematisch zijn in de auto. Het antwoord daarop is de SmartLink+. Handsfree mobiel bellen De SmartLink+ met Bluetooth maakt handsfree mobiel telefoneren mogelijk. U heeft ontspannen gesprekken in de auto en dat is prettig zaken doen. Navigatie De SmartLink+ is voorzien van een audio input. Sluit de SmartLink+ aan op de audio-uitgang van uw navigatie en u ontvangt de aanwijzingen rechtstreeks in uw oor. Gesprek met bijrijder Overhandig de microfoon aan uw (goedhorende) bijrijder en u verstaat ieder woord zonder dat uw collega boven het lawaai van de motor uit hoeft proberen te komen.

10 18 19 Dynamic FM van Phonak De Dynamic FM-techniek is uniek en laat de concurrentie ver achter zich. De microfoon meet voortdurend het omgevingslawaai en zal vervolgens het ontvangertje aan uw hoortoestel aansturen om meer of minder versterking te geven, afhankelijk van de omgeving. Zo zorgt Dynamic FM ervoor dat u veel beter verstaat, ook in rumoerige omgevingen en over een grotere afstand. Gebruik onderstaand overzicht om te bepalen wat de beste oplossing is. Zenders De All-round oplossing SmartLink+ of ZoomLink+ Deze richtmicrofoons zijn het meest populair in de werkomgeving. Beide modellen beschikken over meerdere microfoonstanden. De SmartLink+ biedt daarnaast nog de mogelijkheid voor bluetooth en een afstandsbedieningfunctie. Deze richtmicrofoons bieden een goede oplossing voor de meeste situaties. De vergaderspecialist inspiro met DynaMic conferentiemicrofoon Als u tijdens een vergadering elke spreker een stem wilt geven, dan kiest u voor de inspiro met meerdere DynaMics. De inspiro heeft de unieke mogelijkheid om met maximaal 8 DynaMic doorgeefmicrofoons samen te werken, de perfecte vergaderoplossing. Deze combinatie is alleen mogelijk met de inspiro.

11 20 21 Ontvangers Zaalversterking Design-geïntegreerd Als u al een hoortoestel van Phonak draagt, dan is een design-geïntegreerde Dynamic FM-ontvanger de meest fraaie en praktische oplossing. Deze ontvangers sluiten precies aan bij de vorm van uw hoortoestel, zodat de oorspronkelijke subtiele lijnen behouden blijven. Universeel Als u een hoortoestel van een ander merk draagt, dan kunt u één van onze universele ontvangers gebruiken: mylink neklus (T-stand) Via een audioschoen adapter Via uw audiostreamer (mits voorzien van 3-pins ingang) Cochleair implantaat Ook gebruikers van een cochleair implantaat (CI) ondervinden veel voordeel bij Dynamic FM. Daarom bestaat er voor nagenoeg elk CI-model wel een geschikte Dynamic FM-ontvanger. TX-300V De TX-300V is de FM-zender voor zeer grote congres-, vergader- en theaterzalen. De hoortoesteldrager krijgt het geluid binnen via de FM-ontvanger (zie linker pagina). Dynamic SoundField Wil uw werkgever geluidsversterking toepassen in een ruimte? Deze intelligente zaalversterking maakt de spreker perfect verstaanbaar voor iedereen via de speaker. Dynamic SoundField kan daarnaast ook spraak rechtstreeks naar de FM-ontvanger onderaan uw hoortoestel sturen.

12 22 23 Alle eigenschappen op een rijtje Solo-apparatuur uitproberen en vergoeding Smartlink+ ZoomLink+ inspiro DynaMic TX-300V Dynamic SoundField ** U kunt altijd een proef starten bij uw audicien zonder verdere verplichting tot aanschaf. Maar omdat u nog werkzaam bent, heeft u waarschijnlijk recht op vergoeding door uw zorgverzekeraar. Hiervoor dient u een voorschrift van een audioloog te hebben. Kijk voor de vergoedingscriteria op Bespreek uw wens eens nader met uw audicien. Het snelste traject is echter een vergoeding van de kosten door uw werkgever. Presentaties en trainingen Vergadering met veel deelnemers Vergaderingen met kleine groep aan een tafel Eén-op-één gesprekken Gesprekken in kleine groepen (in wandelgangen) Telefoneren met een mobiele telefoon (via Bluetooth) Telefoneren met een DECT-telefoon (via Bluetooth) Direct uitproberen bij informatie centrum Er zijn ook diverse informatie centra in het land waar de Phonak solo-apparatuur aanwezig is voor een demonstratie. Dit kan handig zijn als uw eigen audicien deze mogelijkheid niet heeft. Kijk op voor een centrum in uw directe omgeving. Telefoneren met draadgebonden telefoon (call center) Gesprekken met bijrijder in de auto Computer, multimedia en navigatie Zakendiner in een druk restaurant Congreszalen ** Dynamic SoundField is geschikt voor zowel goed- als slechthorenden door de luidspreker

Goed horen op het werk

Goed horen op het werk Goed horen op het werk Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken,

Nadere informatie

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. www.phonak.nl

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. www.phonak.nl Goed horen met FM Een gids voor praktische toepassingen Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen

Nadere informatie

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger Werkplekaanpassing Goed horen op het werk met Roger Januari 2015 Concentreer u op uw werk en niet op uw gehoor Phonak stelt zich als doel het algemene hoorvermogen en het spraakverstaan van slechthorenden

Nadere informatie

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. Phonak BV Postbus ED Vianen

Goed horen met FM. Een gids voor praktische toepassingen. Life is on. Phonak BV Postbus ED Vianen Goed horen met FM Een gids voor praktische toepassingen Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen

Nadere informatie

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger

Werkplekaanpassing. Goed horen op het werk met Roger Werkplekaanpassing Goed horen op het werk met Roger Januari 2014 Concentreer u op uw werk en niet op uw gehoor Phonak stelt zich als doel het algemene hoorvermogen en het spraakverstaan van slechthorenden

Nadere informatie

Kinderen horen beter met FM

Kinderen horen beter met FM Kinderen horen beter met FM Een praktische gids voor ouders en begeleiders Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve

Nadere informatie

Roger TM. op het werk. Focus op het werk in plaats van op uw gehoor

Roger TM. op het werk. Focus op het werk in plaats van op uw gehoor Roger TM op het werk Focus op het werk in plaats van op uw gehoor 2 Communiceren, deelnemen en bijdragen De moderne werkplek kan een gecompliceerde luisteromgeving zijn. Het is ook een plek waar goede

Nadere informatie

Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen.

Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen. Hoor het Beste Advanced Bionics is wereldwijd marktleider voor de ontwikkeling van de meest geavanceerde cochleairimplantaatsystemen. AB is in 1993 opgericht en in 2009 samengegaan met Phonak onder de

Nadere informatie

Hoor beter, voel je goed

Hoor beter, voel je goed Hoor beter, voel je goed 2 isense uw draadloze luistersysteem Hartelijk dank dat u onze isense-brochure leest. We willen u graag informatie geven over de isense-producten en de mogelijkheden die het isense-systeem

Nadere informatie

Roger op het werk. De brug naar een beter verstaan

Roger op het werk. De brug naar een beter verstaan Roger op het werk De brug naar een beter verstaan Concentreer u op het behalen van optimale resultaten en niet op uw gehoor De moderne werkplek kan een lastige luisteromgeving vormen, met uitdagende open-werkplekken,

Nadere informatie

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Phonak FM Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Flexibel Kristalhelder Geavanceerd 2 Horen is ons specialisme Het gehoor is een zintuig dat ons in verbinding stelt met mensen,

Nadere informatie

Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen. draadloze accessoires

Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen. draadloze accessoires Verbeter de prestaties van uw hoortoestellen draadloze accessoires De moderne technologie voor hoortoestellen maakt het horen en verstaan in bijna alle situaties tot een prettige ervaring. Maar aan de

Nadere informatie

Goed horen voor een optimale ontwikkeling. Kinderen 0 5 jaar

Goed horen voor een optimale ontwikkeling. Kinderen 0 5 jaar Goed horen voor een optimale ontwikkeling Kinderen 0 5 jaar 2 Verbeterd horen dankzij technologie Het gehoor is een van de belangrijkste zintuigen van een kind. Het is wetenschappelijk aangetoond dat zonder

Nadere informatie

Roger TM. voor thuis en sociale activiteiten. De brug naar beter verstaan

Roger TM. voor thuis en sociale activiteiten. De brug naar beter verstaan Roger TM voor thuis en sociale activiteiten De brug naar beter verstaan Geniet meer van belangrijke momenten Met moderne hoortoesteltechnologie kunt u vrienden en dierbaren horen als ze in de buurt zijn.

Nadere informatie

Gebruik. Geniet. Vergeet.

Gebruik. Geniet. Vergeet. Gebruik. Geniet. Vergeet. Communiceer, neem deel, wees uzelf Een wandeling door het park, hoor de bladeren ritselen in de wind. Een gesprek voeren in een gezelschap, neem deel en wees uzelf zonder moeite.

Nadere informatie

Stap-voor-stap FM-handleiding. Uw Phonak FM-systeem leren kennen

Stap-voor-stap FM-handleiding. Uw Phonak FM-systeem leren kennen Stap-voor-stap FM-handleiding Uw Phonak FM-systeem leren kennen 2 3 Een Phonak FM overbrugt de kloof Om spraak beter te verstaan over lawaai heen of over afstanden tot 15 meter, gaat er niets boven de

Nadere informatie

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt Bewaar exemplaar Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt maart 2015 Verstaan in gezelschap was nog nooit zo eenvoudig 2 Stap 1 (OPTIONEEL): Roger Pen toevoegen in Target module Selecteer de Roger

Nadere informatie

Roger Dynamic SoundField

Roger Dynamic SoundField Roger Dynamic SoundField Een nieuw tijdperk in geluidsversterking Met [Roger] Dynamic SoundField in het lokaal ben ik erg ontspannen en hoef ik mijn stem niet te verheffen. Als ik het vergelijk met lesgeven

Nadere informatie

Roger TM. in uitdagende luistersituaties. Beter verstaan in lawaai en op afstand

Roger TM. in uitdagende luistersituaties. Beter verstaan in lawaai en op afstand Roger TM in uitdagende luistersituaties Beter verstaan in lawaai en op afstand De brug naar beter verstaan Dankzij de moderne hoortoesteltechnologie wordt het steeds eenvoudiger om het spraakverstaan te

Nadere informatie

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdig horen Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug. Horen met één oor Wanneer u zich in een ruimte met veel lawaai

Nadere informatie

Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen. Kinderen 0 5 jaar

Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen. Kinderen 0 5 jaar Onderzoek naar de voordelen voor jonge kinderen Kinderen 0 5 jaar 2 Verbeterd horen dankzij technologie verstaan van taal en daarmee ook de verwerving van inhoudelijke spraak- en taalvaardigheden. Kinderen

Nadere informatie

Onzichtbaarheid geeft u het vertrouwen de geluiden van het leven te verkennen.

Onzichtbaarheid geeft u het vertrouwen de geluiden van het leven te verkennen. Life is on We laten ons inspireren door de wensen van iedereen die vertrouwt op onze kennis, ideeën en zorg. Door op een creatieve manier de grenzen van de technologie op te zoeken, ontwikkelen we innovaties

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN

HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN HULPMIDDELENINFO FM-GELUIDSOVERDRACHTSYSTEMEN JANUARI 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt door

Nadere informatie

Phonak NaÍda Q. Power die uw leven verandert

Phonak NaÍda Q. Power die uw leven verandert Phonak NaÍda Q Power die uw leven verandert Communiceren We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de

Nadere informatie

De brug naar beter verstaan

De brug naar beter verstaan De brug naar beter verstaan 2 Roger is de geheel nieuwe standaard in solo-apparatuur van Phonak waarmee ze een enorme stap vooruit zet in spraakverstaan in gezelschappen en in situaties waarbij lawaai

Nadere informatie

Phonak Bolero V. De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid

Phonak Bolero V. De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid Phonak Bolero V De beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid Ontdek de wereld Geniet van het leven. Het is de bedoeling dat u eropuit trekt in het leven en geniet van de wonderen die de wereld

Nadere informatie

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen

Phonak FM. Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Phonak FM Oplossingen voor slechthorenden in theaters en concertgebouwen Flexibel 2 Horen is ons specialisme Geavanceerd Kristalhelder Het gehoor is een zintuig dat ons in verbinding stelt met mensen,

Nadere informatie

Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie

Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie Nieuwe keuzes voor een complete hoorsensatie Phonak kondigt met plezier de nieuwste aanwinsten voor de algemeen erkende Phonak CROS-portfolio aan: Phonak CROS H2O en Phonak CROS 13. We zijn ervan overtuigd

Nadere informatie

Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties

Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties Gericht op stemmen, altijd en in alle situaties Interactie Elke stem is belangrijk. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de mensen om ons

Nadere informatie

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Ontdek het plezier van telefoneren Comfort Digisystem Microphone DM90 - Ontdek het plezier van telefoneren Welkom bij de mobiele revolutie Een mobiele telefoon is tegenwoordig een groot deel van ons leven, we gebruiken hem op het werk,

Nadere informatie

Handleiding problemen oplossen. Kinderen 0 5 jaar

Handleiding problemen oplossen. Kinderen 0 5 jaar Handleiding problemen oplossen Kinderen 0 5 jaar 2 Inhoud Algemeen onderhoud Algemeen onderhoud van uw Phonak hoortoestel en FM-systeem pagina 3 Dagelijkse checks inspiro pagina 4 Problemen oplossen Hoortoestellen

Nadere informatie

Werkplek aanpassing. Informatie over aanvullende communicatiemiddelen voor slechthorenden

Werkplek aanpassing. Informatie over aanvullende communicatiemiddelen voor slechthorenden Werkplek aanpassing Informatie over aanvullende communicatiemiddelen voor slechthorenden Inhoudsopgave Wat is een werkplekaanpassing? Is een hoortoestel wel voldoende? Solo-apparatuur...Pagina 3 Signaal-

Nadere informatie

Ponto Streamer. Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden. Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem

Ponto Streamer. Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden. Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem Ponto Streamer Nieuwe draadloze communicatiemogelijkheden Ponto TM Het botverankerde hoorsysteem Uw ideale Partner Nieuwe communicatiemogelijkheden Met Ponto Streamer heeft u toegang tot Oticon ConnectLine

Nadere informatie

Stemmen opvangen, overal en altijd

Stemmen opvangen, overal en altijd Stemmen opvangen, overal en altijd Interact We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden en de mensen om ons

Nadere informatie

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdig horen Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug. Angie Aspinall, Phonak CROS-gebruiker Horen met één oor Wanneer

Nadere informatie

Roger. De brug naar beter verstaan

Roger. De brug naar beter verstaan Roger De brug naar beter verstaan Betekenisvol onderwijs vindt plaats als kinderen echt geïnteresseerd zijn, maar dat is alleen mogelijk als leerlingen goed verstaan. Voor kinderen met hoorproblemen is

Nadere informatie

Cochleaire implantatie bij volwassenen informatie voor werkgevers

Cochleaire implantatie bij volwassenen informatie voor werkgevers Cochleaire implantatie bij volwassenen informatie voor werkgevers Eén van uw werknemers/collega s is ernstig slechthorend. Op dit moment wordt door het CI-team VUmc beoordeeld of hij/zij baat zou kunnen

Nadere informatie

resound.com CONTACTGEGEVENS BELGIË Tel: +32 (0)2 513 55 91 info@gnresound.be www.resound.com

resound.com CONTACTGEGEVENS BELGIË Tel: +32 (0)2 513 55 91 info@gnresound.be www.resound.com ReSound helpt mensen weer te horen met hoortoestellen die het natuurlijke oor nabootsen. Het is ons doel u de mogelijkheid te bieden een rijk, actief en bevredigend leven te leiden, waarin u niet gehinderd

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag het aan uw audicien. Scan onderstaande QR code of ga naar www.resound.nl/unite M101550-NL-12.11-Rev.A Laat u inspireren door het leven met

Nadere informatie

SOUNDGATE. Draadloos verbonden met de wereld

SOUNDGATE. Draadloos verbonden met de wereld SOUNDGATE Draadloos verbonden met de wereld De mogelijkheden om verbonden te zijn, zijn beter dan ooit tevoren. Via allerlei elektronische apparaten maken we contact met familie, vrienden en collega s,

Nadere informatie

Phonak CROS B. Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on

Phonak CROS B. Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on Phonak CROS B Wanneer u gesprekken vanuit elke richting kunt volgen, life is on 'Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug.' Angie Aspinall, Phonak CROS-gebruiker

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag ernaar bij uw audicien of scan hier/ga naar www.resound.nl/unite M101716-NL-13.07-Rev.A Laat u inspireren door het leven met ReSound Unite

Nadere informatie

Phonak Audéo Q. Kleine verpakking. Grootse prestatie.

Phonak Audéo Q. Kleine verpakking. Grootse prestatie. Phonak Audéo Q Kleine verpakking. Grootse prestatie. Communiceren We vinden dat elke stem belangrijk is. Stemmen zijn onze verbinding met de wereld, waarmee we kunnen communiceren met dierbaren, vrienden

Nadere informatie

Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein.

Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein. Phonak Virto V Hoorbaar groot. Zichtbaar klein. Het best bewaarde geheim Onze inzet om continu de grenzen van technologie te verleggen, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een discreter en innovatiever,

Nadere informatie

De eerste digitale mini ontvanger ter wereld

De eerste digitale mini ontvanger ter wereld De eerste digitale mini ontvanger ter wereld Comfort Digisystem Receiver DT10 De Receiver DT10 is een mini ontvanger met de onovertroffen Comfort Digisystem geluidskwaliteit. Het is gebruiksvriendelijk,

Nadere informatie

Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven

Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven Oticon draadloze accessoires Alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven Chapter 1 Maak dagelijkse taken eenvoudiger Oticon draadloze accessoires zijn een uitgebreide en gebruiksvriendelijke reeks

Nadere informatie

The hearing aid that opens up your world

The hearing aid that opens up your world The hearing aid that opens up your world Traditionele technologie Focust op één spreker, onderdrukt alle andere sprekers U kent het gevoel waarschijnlijk wel. U zit aan de eettafel en doet hard uw best

Nadere informatie

SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES

SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES SMARTPHONE- & HOORTOESTEL ACCESSOIRES Draadloze, comfortabele connectiviteit Starkey heeft een compleet assortiment draadloze accessoires die het horen nog gemakkelijker maken in iedere luisteromgeving.

Nadere informatie

Uw weg naar een wereld van draadloze verbinding

Uw weg naar een wereld van draadloze verbinding Het innovatieve DNA van AB en Phonak is samengevoegd om gecombineerde, geavanceerde technologieën te ontwikkelen die de manier waarop u hoort, zullen veranderen. Referenties: 1. Jace Wolfe, Mila Morais,

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN

HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN HULPMIDDELENINFO COMMUNICEREN MET DOVEN EN SLECHTHORENDEN COMMUNICATIETIPS EN HULPMIDDELEN JANUARI 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel

Nadere informatie

The hearing aid that opens up your world

The hearing aid that opens up your world The hearing aid that opens up your world Traditionele technologie Nieuwe technologie Focust op één spreker, onderdrukt alle andere sprekers Opent het geluidsbeeld en sluit geen sprekers buiten U kent het

Nadere informatie

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial. Nummer 10, 2010

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial. Nummer 10, 2010 Phonak Club Magazine Nummer 10, 2010 In deze uitgave: - Audéo SMART/MINI - Hear the World - SmartLink+ - isense - FM testimonial 2 Voorwoord Geacht Phonak Clublid, Voor u ligt een nieuw exemplaar van het

Nadere informatie

Geluid zoals u dat wenst. Waar u ook bent

Geluid zoals u dat wenst. Waar u ook bent Geluid zoals u dat wenst. Waar u ook bent Grenzeloos genieten De ReSound LiNX 3D geeft u een andere kijk op hoortoestellen. U bepaalt vanaf nu wat u wilt horen, want ú bent de baas. Met de ReSound LiNX

Nadere informatie

De natuur gaf ons twee oren die samen horen

De natuur gaf ons twee oren die samen horen De natuur gaf ons twee oren die samen horen een natuurlijke geluidswereld De natuur heeft ons twee oren gegeven die samenwerken. En net als onze oren, communiceren ook de nieuwe WIDEX CLEAR 440 hoortoestellen

Nadere informatie

Phonak Virto V. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie.

Phonak Virto V. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Phonak Virto V Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Gemaakt voor prestaties. Maatwerk voor discretie. Phonak verlegt voortdurend de grenzen van technologie met innovatieve producten die uw

Nadere informatie

Nummer 8, 2008. Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête

Nummer 8, 2008. Phonak Club Magazine. In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête Phonak Club Magazine Nummer 8, 2008 In deze uitgave: - Exélia - Naída - Hear the World - Uitslag enquête 2 Beste Lezer, Voor u ligt de vernieuwde editie van het Phonak Club Magazine. Zoals u ziet heeft

Nadere informatie

Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com

Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com SoundGate 2 Draadloos verbonden met de wereld www.bernafon.com De mogelijkheden om verbonden te zijn, zijn beter dan ooit tevoren. Via allerlei elektronische apparaten maken we contact met familie, vrienden

Nadere informatie

Phonak CROS II NIEUW: IHO. De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid

Phonak CROS II NIEUW: IHO. De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdige doofheid NIEUW: IHO Introductie van de Phonak CROS II streaming Venturehoortoestel CROS II Phonak CROS II is de discrete draadloze CROS-zender gebaseerd

Nadere informatie

Modern ontwerp Het moderne ontwerp maakt HearIt All gebruiksvriendelijk, licht van gewicht en onopvallend.

Modern ontwerp Het moderne ontwerp maakt HearIt All gebruiksvriendelijk, licht van gewicht en onopvallend. Draadloze flexibiliteit HearIt All is een draadloos systeem dat geluid en spraak communiceert zonder hinderlijke kabels. Met en zonder gehoorondersteuning HearIt All kan worden gebruikt met elk apparaat

Nadere informatie

Geniet dubbel van het leven

Geniet dubbel van het leven Geniet dubbel van het leven In het leven hoef je geen kant te kiezen Volledig gehoorverlies in één oor is lastig en hindert u mogelijk in de activiteiten van uw dagelijks leven. Beperkingen van horen met

Nadere informatie

twee oren samen horen

twee oren samen horen De natuur gaf ons twee oren die samen horen een natuurlijke geluidswereld De nieuwe CLEAR 220 hoortoestellen van Widex zijn volledig draadloos. En net als onze oren communiceren ze voortdurend met elkaar.

Nadere informatie

Dynamic SoundField. Topklasse stemversterker voor spreekberoepen

Dynamic SoundField. Topklasse stemversterker voor spreekberoepen Dynamic SoundField Topklasse stemversterker voor spreekberoepen Weer met plezier voor de klas Een stemversterker (spraakversterker) biedt een oplossing bij aanhoudende stemproblemen. Er zijn veel eenvoudige

Nadere informatie

FM-collectie 2011/2012. Een volledig overzicht van draadloze communicatie oplossingen

FM-collectie 2011/2012. Een volledig overzicht van draadloze communicatie oplossingen FM-collectie 2011/2012 Een volledig overzicht van draadloze communicatie oplossingen 2 FM-collectie 20 redenen om Dynamic FM te kiezen 4 FM online 5 Dynamic FM-zenders 6 Dynamic FM-zender eigenschappen

Nadere informatie

MEER contact. Interactie met de wereld is zo belangrijk

MEER contact. Interactie met de wereld is zo belangrijk MEER interactie MEER contact Met Vigo Connect kunt u beter met iedereen communiceren. Uw geluidswereld gaat weer verrassend helder en duidelijk klinken, of u nu een licht of ernstig gehoorverlies heeft.

Nadere informatie

Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden

Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden Gespreksrichtlijnen tussen goeden slechthorenden Communiceren doe je met zijn tweeën Deze folder is bedoeld voor de goedhorenden die in hun omgeving iemand kennen die slechthorend is, en voor slechthorenden

Nadere informatie

Wat als je minder begint te horen? INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

Wat als je minder begint te horen? INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Wat als je minder begint te horen? INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 INHOUDSTAFEL 1. Een woordje uitleg over horen 5 2. Wie heeft een hoorapparaat nodig? 6 3. Wat als je een hoorapparaat nodig hebt? 7 4. De

Nadere informatie

CoMforT DigiSySTeM. Communicatie-apparatuur om de werkdag te vereenvoudigen

CoMforT DigiSySTeM. Communicatie-apparatuur om de werkdag te vereenvoudigen CoMforT DigiSySTeM Communicatie-apparatuur om de werkdag te vereenvoudigen Unieke oplossingen voor het arbeidsleven Met deze brochure willen wij graag iets vertellen over het Comfort Digisystem, onze serie

Nadere informatie

De Roger Pen in een pennenstreek

De Roger Pen in een pennenstreek De Roger Pen in een pennenstreek Proficiat met uw keuze voor de Roger Pen! U heeft gekozen voor de Roger Pen, het Zwitserse kwaliteitsproduct dat met de grootste zorg is ontwikkeld om de slechthorende

Nadere informatie

Horen zoals u dat wilt

Horen zoals u dat wilt Horen zoals u dat wilt ESSENTIËLE HOORTECHNOLOGIE Premium Advanced Essential GEWELDIGE PrESTaTIES Technologie die de werking van de hersenen ondersteunt Als u op zoek bent naar een hooroplossing, dan dient

Nadere informatie

STERK VANUIT ELK PERSPECTIEF

STERK VANUIT ELK PERSPECTIEF STERK VANUIT ELK PERSPECTIEF SUPREMIA Nieuwe perspectieven ontwikkelen Voor ieder van ons zijn geluiden belangrijk, maar voor kinderen zijn ze onmisbaar voor hun auditieve en cognitieve ontwikkeling. U

Nadere informatie

Phonak Vitus TM. De sleutel tot zelfverzekerd horen

Phonak Vitus TM. De sleutel tot zelfverzekerd horen Phonak Vitus TM De sleutel tot zelfverzekerd horen Vertrouwen op technologie Phonak, wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van gehoortechnologie, zet zich in om oplossingen te creëren die niet

Nadere informatie

ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids

ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids ReSound FM-oplossingen en compatibiliteitsgids Inhoud Introductie.... 3 Van start.... 3 Hoortoestellen voorbereiden voor FM-gebruik.... 3 ReSound FM-ontvangers.... 4 FM01...........................................4

Nadere informatie

Beltone True. De doorbraak die sterker, duidelijker en geavanceerder is

Beltone True. De doorbraak die sterker, duidelijker en geavanceerder is Beltone. Iedereen heeft het recht om goed te horen. De basis voor Beltone werd gelegd met een actie om een vriend meer levensvreugde te bezorgen. Al sinds 1940 leveren wij de kennis, de middelen, de service

Nadere informatie

Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden

Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden Handleiding voor Roger TM - oplossingen om kinderen en tieners verbonden te houden De brug naar beter verstaan Een wereld van eindeloze mogelijkheden Kruip, loop en ren met Roger Kinderen leiden een energiek

Nadere informatie

Benut uw Oticon hooroplossing optimaal

Benut uw Oticon hooroplossing optimaal Benut uw Oticon hooroplossing optimaal CONNECTIVITEIT In goed gezelschap Met Oticon ConnectLine haalt u het beste uit uw Oticon toestellen, in meer situaties. ConnectLine zal u helpen om een beter contact

Nadere informatie

VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA

VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA VLOEIEND EN GRENZELOOS HOREN. ALTIJD EN OVERAL. ZERENA ZERENA hoortoestellen zijn zeer aantrekkelijk met een gestroomlijnd ontwerp, precisietechnologie en slimme opties. Bernafon Zerena minirite ZERENA

Nadere informatie

Hoor de momenten die onvergetelijke herinneringen worden.

Hoor de momenten die onvergetelijke herinneringen worden. Beltone Promise Beltone. Iedereen heeft het recht om goed te horen. De basis voor Beltone werd gelegd met een actie om een vriend meer levensvreugde te bezorgen. Al sinds 1940 bieden we kennis, middelen,

Nadere informatie

Ontdek de kleuren van geluid.

Ontdek de kleuren van geluid. Ontdek de kleuren van geluid. Accessoires voor hoortoestellen. Life sounds brilliant. Hearing Systems signia-hoortoestellen.nl Optimaliseer uw luisterervaring. De kinderen naar school brengen in de ochtend,

Nadere informatie

Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on

Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on Nieuw oplaadbaar hoortoestel met geïntegreerde lithium-ion accu Als uw hoortoestellen zich vanzelf aan elke geluidsomgeving aanpassen. Life is on Phonak introduceert een nieuwe oplaadbare technologie

Nadere informatie

IK HEB N IN MIJN OOR

IK HEB N IN MIJN OOR IK HEB N IN MIJN OOR Het hele leven horen Dankzij ons gehoor zijn we in staat om de natuur met al haar geluiden waar te nemen, kunnen we genieten van kunst en cultuur en wat het allerbelangrijkste is:

Nadere informatie

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Comfort Contego Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Het is heel gemakkelijk om mijn Comfort Contego in te stellen voor elke gelegenheid. Gertrud en ik reizen veel.

Nadere informatie

De nieuwe FM-standaard voor scholen

De nieuwe FM-standaard voor scholen De nieuwe FM-standaard voor scholen 2 Wat de experts zeggen... Luisteren in een omgeving met lawaai is één van de grootste uitdagingen voor kinderen. De verbetering in spraakverstaan in lawaai door Dynamic

Nadere informatie

Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten?

Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten? Waarom zou het beter zijn om nog even te wachten? In uw oren blijft de tijd gewoon doortikken Bent u bereid er iets aan te doen? Hoorproblemen zouden u niet moeten verhinderen om alles uit uw leven te

Nadere informatie

Onze hooroplossingen

Onze hooroplossingen Onze hooroplossingen Listen to life Dienstverlening Multi Care Systems (MCS) MCS helpt mensen met gehoorverlies actief in het leven en de maatschappij te blijven staan. Wij bieden u een breed assortiment

Nadere informatie

VERANDER EEN KLEINE GROET IN EEN HARTVERWAR MENDE VERWELKOMING

VERANDER EEN KLEINE GROET IN EEN HARTVERWAR MENDE VERWELKOMING VERANDER EEN KLEINE GROET IN EEN HARTVERWAR MENDE VERWELKOMING Voor een eersteklas hoorervaring JUNA PICO RITE Verander dagelijkse geluiden in prachtige momenten Verwelkom degenen die u lief heeft met

Nadere informatie

Revalidatie van het gehoor bij volwassenen

Revalidatie van het gehoor bij volwassenen Revalidatie van het gehoor bij volwassenen Gehoor en communicatie zijn van groot belang voor de mens. Wanneer er een beperking van gehoor, spraak of taal optreedt, heeft dat vaak grote gevolgen voor het

Nadere informatie

CROS/BiCROS hoortoestellen. Het nieuwe Starkey geluid.

CROS/BiCROS hoortoestellen. Het nieuwe Starkey geluid. CROS/BiCROS hoortoestellen Het nieuwe Starkey geluid. Gemaakt voor eenzijdig horenden. Met onze nieuwe lijn Muse hoortoestellen biedt Starkey een optimale oplossing voor mensen die eenzijdig horen. De

Nadere informatie

FM- en Bluetooth technologie

FM- en Bluetooth technologie Draadloze communicatieapparatuur FM- en Bluetooth technologie De laatste jaren kent de FM technologie net als de Bluetooth technologie een enorme opkomst. Allerlei apparatuur die ooit met een snoertje

Nadere informatie

Horen zoals de natuur het bedoeld heeft

Horen zoals de natuur het bedoeld heeft Ontdek de ReSound Verso beleving. Scan deze QR code of ga naar www.resound.nl/verso Horen zoals de natuur het bedoeld heeft ReSound helpt mensen weer te horen. Wij ontwikkelen hooroplossingen die het natuurlijk

Nadere informatie

resound.com KINDEREN Meer woorden horen in het klaslokaal EEN HANDLEIDING VOOR LERAREN

resound.com KINDEREN Meer woorden horen in het klaslokaal EEN HANDLEIDING VOOR LERAREN resound.com KINDEREN Meer woorden horen in het klaslokaal EEN HANDLEIDING VOOR LERAREN M102482-NL-16.03-Rev.A.indd 1 15-03-2016 15:14:03 M102482-NL-16.03-Rev.A.indd 2 15-03-2016 15:14:14 Een prettige leeromgeving

Nadere informatie

Kinderoplossingen van Phonak

Kinderoplossingen van Phonak Kinderoplossingen van Phonak Help uw kind om te horen, praten en erbij te horen. 40 jaar kinderen in contact brengen met de wereld Innovatieve technologie, toegewijde audiciens en de sterke ondersteuning

Nadere informatie

Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on

Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on Phonak Virto TM B Als een biometrisch hoortoestel u toegang geeft tot betere hoorprestaties, life is on Phonak introduceert de eerste hoortoestellen ter wereld met Biometrische Kalibratie: Phonak Virto

Nadere informatie

Roger TM. voor scholen De brug naar beter verstaan

Roger TM. voor scholen De brug naar beter verstaan Roger TM voor scholen De brug naar beter verstaan Actieve deelname in het moderne klaslokaal Voor alle kinderen, voornamelijk degenen met gehoorproblemen, is het belangrijk om op school goed te kunnen

Nadere informatie

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: Spice collectie Hear the World TVLink Dynamic Soundfield Onderzoek. Nummer 11, 2011

Phonak Club Magazine. In deze uitgave: Spice collectie Hear the World TVLink Dynamic Soundfield Onderzoek. Nummer 11, 2011 Phonak Club Magazine Nummer 11, 2011 In deze uitgave: Spice collectie Hear the World TVLink Dynamic Soundfield Onderzoek 2 Voorwoord Geacht Phonak Clublid, Na de start in 2008 met het eerste exemplaar

Nadere informatie

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT. resound.com. Geniet van nóg meer geluiden

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT. resound.com. Geniet van nóg meer geluiden DRAADLOZE CONNECTIVITEIT resound.com Geniet van nóg meer geluiden Hoor meer dan u ooit had durven dromen Dankzij de draadloze connectiviteit van ReSound heeft u contact met de wereld om u heen en leidt

Nadere informatie

Oplossingengids draadloze connectiviteit. voor de Naída CI spraakprocessor TELEFOON GESPREKKEN GESPREK OP AFSTAND GESPREK IN LAWAAI

Oplossingengids draadloze connectiviteit. voor de Naída CI spraakprocessor TELEFOON GESPREKKEN GESPREK OP AFSTAND GESPREK IN LAWAAI Oplossingengids draadloze connectiviteit voor de Naída CI spraakprocessor GESPREK IN LAWAAI GESPREK OP AFSTAND TELEFOON GESPREKKEN TV MUZIEK TOEGANG TOT MULTIMEDIA Uw patiënten verwachten dat ze kunnen

Nadere informatie

De eenvoudige manier om meer te horen

De eenvoudige manier om meer te horen Advanced Bionics AG Laubisrütistrasse 28, 8712 Stäfa, Switzerland T: +41.58.928.78.00 F: +41.58.928.78.90 info.switzerland@advancedbionics.com Advanced Bionics LLC 28515 Westinghouse Place Valencia, CA

Nadere informatie

Geniet van het verstaan van spraak als een normaalhorende. Krijg energie voor een hele dag met oplaadbare hoortoestellen

Geniet van het verstaan van spraak als een normaalhorende. Krijg energie voor een hele dag met oplaadbare hoortoestellen Geniet van het verstaan van spraak als een normaalhorende Krijg energie voor een hele dag met oplaadbare hoortoestellen Ga terug naar de situaties die u eerder vermeed Vindt u het lastig om gesprekken

Nadere informatie

COMFORT DIGISYSTEM Digitaal communicatiesysteem voor op het werk

COMFORT DIGISYSTEM Digitaal communicatiesysteem voor op het werk COMFORT DIGISYSTEM Digitaal communicatiesysteem voor op het werk In het arbeidsproces tref je talloze geluidsomgevingen aan die belastend zijn voor mensen met een hoortoestel of hoorimplantaat. Het Comfort

Nadere informatie

Dynamic SoundField. Topklasse stemversterker voor spreekberoepen

Dynamic SoundField. Topklasse stemversterker voor spreekberoepen Dynamic SoundField Topklasse stemversterker voor spreekberoepen Weer met plezier voor de klas Een stemversterker (spraakversterker) biedt een oplossing bij aanhoudende stemproblemen. Er zijn veel eenvoudige

Nadere informatie