JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEN HAAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEN HAAG"

Transcriptie

1 JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEN HAAG maart 2016

2 INHOUDSOPGAVE maart 2016 Blz. 1. Bestuursverslag 3 2. Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting op de balans per 31 december Toelichting op de staat van baten en lasten over Overige gegevens Begroting

3

4 Bestuursverslag maart 2016 Algemeen Stichting Present Den Haag, statutair gevestigd te Den Haag, is opgericht per 23 januari 2008 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Den Haag onder nr Adres: Koninginnegracht AB Den Haag t (070) m (06) Rabobank: IBAN: NL86 RABO info@presentdenhaag.nl Missie De missie van Stichting Present Den Haag is: Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Visie Stichting Present wil vanuit een christelijke sociale basis een maatschappelijke beweging op gang brengen, waarbij mensen, met hun beschikbare mogelijkheden, het vanzelfsprekend vinden zorg te dragen voor elkaar en de samenleving. Activiteiten in 2015 In het verslagjaar 2015 heeft Stichting Present Den Haag een groei gerealiseerd met de inzet van vrijwilligersgroepen via maatschappelijke organisaties, namelijk 194 vrijwilligersgroepen (2015: 155). In totaal hebben zich dit jaar 1308 vrijwilligers via Stichting Present Den Haag ingezet met in totaal 4555 vrijwilligersuren.

5 Beleidsvoornemens In 2017 wil Stichting Present Den Haag een professionele, lokale vrijwilligersorganisatie zijn die op drie manieren groepen vrijwilligers verbindt aan mensen die maatschappelijke hulp nodig hebben. Wij zoeken steeds weer nieuwe groepen burgers die zich aangesproken voelen om zich voor een ander in te zetten. Wij stimuleren groepen om zich structureel in te blijven zetten voor een ander. En wij bouwen aan structurele relaties tussen vaste groepen en vaste maatschappelijke organisaties. Door deze drie manieren als een groeimodel te zien, ontstaat een beweging en komt de ultieme doelstelling: 'de Haagse samenleving is zelfsturend' in de komende vier jaar steeds dichterbij. Wij groeien niet ongelimiteerd in de breedte maar ook juist in diepte. Om dit doel te bereiken, zetten we in op: 1. innoveren van de interne, professionele organisatie; 2. versterken van de vrijwilligersorganisatie; 3. kwetsbaarheid verminderen van de financiële huishouding; 4. versterken van de relatie met maatschappelijke organisaties; 5. verbeteren van de communicatie. ANBI Stichting Present Den Haag is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling en is daarmee volledig vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting. Giften van particulieren zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (IB). Samenstelling bestuur De samenstelling van het bestuur van Stichting Present Den Haag per 31 december 2015 is als volgt: Dhr. mr. J. (Hans) Storm, Voorzitter Dhr. drs. H.W. (Henk-Willem) Laan, Penningmeester Mevr. drs. A.A. (Andrea) van Dijk-Imhof, Secretaris Dhr. S. (Simon) Holwerda BSc De bestuurders ontvangen geen bezoldiging of vergoeding.

6 JAARREKENING

7 Grondslagen voor de financiële verslaggeving Algemeen De jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met de Specifieke Richtlijnen sector Welzijn, Jeugd en Burgerschap van gemeente Den Haag en in Nederland algemeen aanvaardbare grondslagen voor financiële verslaggeving, zijnde Richtlijn 640 "Organisaties-zonder-winststreven" van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Continuïteitsveronderstelling De gehanteerde grondslagen voor waardering en resultaatbepaling zijn gebaseerd op de continuïteitsveronderstelling van de stichting. De stichting is voor haar inkomsten afhankelijk van subsidies en bijdragen van diverse instanties. Deze subsidies en bijdragen hebben over het algemeen geen structureel karakter. Anderzijds heeft de stichting wel jaarlijks terugkerende kosten. Het voorbestaan van de stichting is daardoor onzeker maar niet onmogelijk. Grondslagen voor waardering van activa en passiva De algemene grondslag voor waardering van activa en passiva is de verkrijgingsprijs. Voor zover niet anders vermeld worden activa en passiva opgenomen voor de nominale waarde. Materiële vaste activa Materiële vaste activa worden opgenomen tegen de verkrijgingsprijs onder aftrek afschrijvingen. De afschrijvingen worden bepaald op basis van de verwachte economische levensduur en worden naar tijdsgelang afgeschreven. Vorderingen Vorderingen worden opgenomen tegen de nominale waarde onder aftrek van een voorziening voor het risico van oninbaarheid. Eigen vermogen De overige reserves worden aangehouden om de risico's op korte termijn af te dekken en om de verplichtingen op lange termijn zeker te stellen. De overige reserves zijn vrij besteedbaar vermogen. Pensioenregeling De stichting heeft voor haar werknemers een pensioenregeling getroffen die kwalificeert als een toegezegde bijdrageregeling: de verplichtingen van de stichting gaan niet verder dan het betalen van een jaarlijkse bijdrage aan het bedrijfstakpensioenfonds. De pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. De in de toekomst te betalen bedragen zullen mede afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden in de bedrijfstak en de rendementen die het bedrijfstakpensioenfonds behaalt op de belegde bijdragen. De stichting treft geen voorziening voor eventuele toekomstige verhogingen van de bijdragen. Grondslagen voor resultaatbepaling Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de baten en alle hiermee verbonden, aan het verslagjaar toe te rekenen lasten. Alle lasten worden bepaald met inachtneming van de hiervoor vermelde grondslagen.

8 Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) ACTIVA 31 december december 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Nog te ontvangen subsidies Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen PASSIVA 31 december december 2014 Eigen vermogen Reserves - Overige reserve Continuïteitsreserve Fondsen - Bestemmingsfondsen Kortlopende schulden - Overige schulden en overlopende passiva

9 Staat van baten en lasten over 2015 realisatie 2015 realisatie 2014 BATEN Subsidies Dienst OCW Fondsengelden Overige baten Som der baten LASTEN Personeelskosten Huisvestingskosten Kantoor- en organisatiekosten Activiteitenkosten Vrijwilligerskosten Afschrijvingen vaste activa Som der lasten Saldo baten en lasten

10 Toelichting op de balans per 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden aangehouden ten behoeve van de bedrijfsuitvoering. Het verloop van de materiële vaste activa wordt als volgt weergegeven: Stand per 1 januari inventaris Aanschafwaarde Cumulatieve afschrijvingen Boekwaarde 345 Mutaties in 2014 Investeringen Afschrijvingen -484 Desinvesteringen 0 Totaal mutaties Stand per 31 december Aanschafwaarde Cumulatieve afschrijvingen Boekwaarde De afschrijvingspercentages bedragen 25% - 100% van de aanschafwaarde.

11 Vlottende activa 31 dec dec 2014 Nog te ontvangen subsidies Exploitatiesubsidie Dienst OCW een aanvullende subsidie Ontvangen voorschotten Per jaareinde 2014 waren de exploitatiesubsidies 2012, 2013 en 2014 nog niet met de gemeente Den Haag afgerekend. Inmiddels heeft dat plaatsgevonden. Het saldo 'nog te ontvangen subsidies' bestaat uit het restant 2015 ( 5.000) en het restant van de aanvullende subsidie participatiebevordering van ( 1.770). De exploitatiesubsidie Maatschappelijke Participatie 2015 van Dienst OCW gemeente Den Haag is geregistreerd onder kenmerk (2014: OCW/ABBA/ /EB-2748) en de aanvullende subsidie participatiebevordering is geregistreerd onder kenmerk OCW/ABBA/VL/1024/1. Vorderingen en overlopende activa Nog te ontvangen projectbijdragen Af: voorziening oninbare vorderingen projectbijdragen Vooruitbetaalde bedragen 460 Nog te ontvangen bankrente 143 Overige vorderingen Liquide middelen Kas Rabobank, verenigingsrekening Rabobank, bedrijfsspaarrekening MoneYou, zakelijke spaarrekening De liquide middelen staan ter vrije beschikking aan de organisatie en worden aangehouden voor directe aanwending van de doelstelling.

12 PASSIVA 31 dec dec 2014 Eigen vermogen Reserves Continuïteitsreserve: Stand per 1 januari Bij: resultaatsverdeling Bij: toevoeging Bij: vrijval bestemmingsfondsen 638 Stand per 31 december Overige reserve: Stand per 1 januari Bij: resultaatverdeling Af: toevoeging aan continuïteitsreserve Stand per 31 december - - De continuïteitsreserve wordt aangehouden om de stichting in staat te stellen aan haar directe verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Het bestuur acht een reserve van tenminste 50% van de begrote personeelskosten minus de jaarlijkse subsidie van de gemeente Den Haag daarvoor noodzakelijk. De begrote personeelskosten voor 2016 bedragen , de structurele subsidie van de Gemeente Den Haag bedraagt , hetgeen een reserve vereist van De reserve is in 2016 vanuit het exploitatieresultaat derhalve nog verdere aanvulling behoeven voor een bedrag van Fondsen Bestemmingsfondsen: project 'Klusbenodigdheden' project 'Vrijwilligers klusbus en vergaderstoelen' Stand per 1 januari Af: bestedingen Af: vrijval totaal Stand per 31 december Projecten 'Klusbenodigdheden' en 'Vrijwilligers klusbus en vergaderstoelen' In 2011 is een bijdrage van Stichting Levi Lassen ontvangen ten behoeve van de financiering van een vrijwilligers klusbus en vergaderstoelen. De klusbus is in 2015 aangeschaft en in gebruik genomen tezamen met diverse klusbenodigdheden. Per balansdatum vallen de resterende bedragen vrij.

13 Kortlopende schulden 31 dec dec 2014 Overige schulden en overlopende passiva Vooruitontvangen bedragen Vakantiegelden en -dagen en overuren Belastingen en premies sv Nog te betalen bijdrage projecten SHELL Voorschotten startersbeurzen Reservering loopbaanbudget Pensioenfonds Zorg en Welzijn Crediteuren Stichting Present Nederland Niet uit de balans blijkende verplichtingen Huurverplichting Er is vanaf 1 oktober 2014 sprake van een huurovereenkomst voor kantoorruimte in het Foundation House te Den Haag waarvan de bruto verplichting per balansdatum op jaarbasis bedraagt. Om een deel van de huurverplichting te dekken wordt een subsidie verkregen van De netto verplichting is opgenomen in de jaarrekening. De overeenkomst bevat een opzegtermijn van 3 kalendermaanden.

14 Toelichting op de staat van baten en lasten over 2015 realisatie 2015 realisatie 2014 BATEN Subsidies Dienst OCW Exploitatiesubsidie Aanvullende subsidie De exploitatiesubsidie Fonds Maatschappelijke Participatie 2014 van Dienst OCW gemeente Den Haag is geregistreerd onder kenmerk ABBA/ /EB-3160 (2014: OCW/ABBA/ /EB-2748) en bedraagt De aanvullende subsidie participatiebevordering is geregistreerd onder kenmerk OCW/ABBA/VL/1024/1 en bedraagt Fondsengelden Fonds Stichting Boshuysen Levi Lassen SIOC Rabobank Stimuleringsfonds Bijdrage Themasubsidie gehandicapten Fonds Porticus SHELL Nederland Overige baten Bijdragen groepen in projectkosten Giften en sponsoring Bijdragen bedrijven Baten bemiddeling Bijdragen kerken Bankrente Bijdragen crowdfunding Mutatie reservering vakantiedagen Startersbeurzen

15 realisatie 2015 realisatie 2014 LASTEN Personeelskosten * Lonen en salarissen Stagevergoedingen Sociale lasten Pensioenlasten Scholing/deskundigheidsbevordering Overige personeelskosten Huisvestingskosten Huur kantoorruimte Kantoor- en organisatiekosten Jaarbijdrage Present Nederland Publiciteit en promotie Telefoonkosten Verzekeringen Kosten bestuur en beleid Administratiekosten Kantoorbenodigdheden Automatisering Representatiekosten Bankkosten Oninbare vorderingen Reis-verblijfkosten Autokosten Overige Activiteitenkosten Projectkosten Vrijwilligerskosten Onkostenvergoedingen Vrijwilligers activiteiten 0 0 Waardering vrijwilligers Onkostenvergoedingen Afschrijvingen vaste activa Materiële vaste activa * In 2015 waren gemiddeld 1,8 werknemers op basis van een fulltime dienstverband werkzaam voor de organisatie (2014: 1,6). Daarnaast waren 1,6 werknemers met een startersbeurs op basis een fulltime dienstverband werkzaam (2014: 1,6).

16 Kengetallen realisatie 2015 realisatie 2014 Aantal groepen ingezet Gemiddelde kostprijs per groep Financiële kengetallen 31 dec dec dec 2013 Liquiditeit 1,6 1,4 1,4 Solvabiliteit 42% 19% 18%

17 Overige gegevens Resultaatbestemming Het saldo van de baten en lasten over de periode 2015 van euro (positief) is als volgt verwerkt: - toevoeging continuïteitsreserve Gebeurtenissen na balansdatum Er zijn geen gebeurtenissen met belangrijke financiële gevolgen geweest. Bezoldiging bestuurders De bestuurders van de stichting ontvangen geen vergoeding.

18 Begroting 2016 BATEN begroting 2016 Gemeentelijke subsidies Partnerschappen met bedrijven Fondsen Particuliere donateurs Bijdragen kerken Sponsoracties en crowdfunding Inkomsten uit vrijwilligersprojecten Overige baten Som der baten LASTEN Personeelskosten Kosten stagiairs Vrijwilligerskosten Huisvestingskosten Kantoor- en organisatiekosten Fondsenwerving-, communicatie- en representatiekosten Projectkosten Overige lasten Som der baten

JAARREKENING 2013 STICHTING PRESENT DEN HAAG

JAARREKENING 2013 STICHTING PRESENT DEN HAAG JAARREKENING 2013 STICHTING PRESENT DEN HAAG 31 maart 2014 INHOUDSOPGAVE 31 maart 2014 Blz. 1. Bestuursverslag 3 2. Jaarrekening 2013 6 2.1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving 7 2.2 Balans per

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 STICHTING PRESENT DEN HAAG

JAARVERSLAG 2011 STICHTING PRESENT DEN HAAG JAARVERSLAG 2011 STICHTING PRESENT DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Blz. 1. Bestuursverslag 3 2. Jaarrekening 2011 6 2.1 Grondslagen voor de financiele verslaggeving 7 2.2 Balans 8 2.3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIEEL VERSLAG 2016 Stichting Present Den Haag Status: Cijfers opgesteld door Orchestra Beheer. Nog niet vastgesteld door bestuur. Inhoud 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans... 4 2.2 Staat van Baten en

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed Inventaris Vlottende activa Voorraden

Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed Inventaris Vlottende activa Voorraden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed - 71.754 Inventaris 12.493 22.519 1 12.493 94.273 Vlottende activa Voorraden 2 10.246

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Alfa Accountants en Adviseurs B.V. Postbus 73 6720 AB Bennekom Telefoon: 088 2531650 E-mail: bennekom@alfa.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Podium Victorie Alkmaar. Verkorte jaarrekening Inhoudsopgave. Rapport A. Algemeen. B. Financieel verslag

Stichting Podium Victorie Alkmaar. Verkorte jaarrekening Inhoudsopgave. Rapport A. Algemeen. B. Financieel verslag Stichting Podium Victorie Alkmaar Verkorte jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Rapport A. Algemeen B. Financieel verslag 1. Grondslagen van financiële verslaggeving 2. Balans per 31 december 2016 3. Staat

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2013 RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht JAARVERSLAG 2013 INHOUD Paginanummer 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening JAARREKENING 2014 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2014 1 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640, 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl

Nadere informatie

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1 Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer 1. BESTUURS- EN DIRECTIEVERSLAG 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Activiteitenverslag 4 1.3

Nadere informatie

Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Jaarrekening 2015

Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 28 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (Na bestemming van het resultaat) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 263 528 Vlottende activa Vorderingen

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2016

JAARREKENING 2016 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2016 JAARREKENING 2016 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2016 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Bezoekadres: Lange Zandstraat 13 7412 CD Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail:

Nadere informatie

Online administraties & Financieel professionals

Online administraties & Financieel professionals Online administraties & Financieel professionals 2017 Stichting Cultura Venray Schoutenstraatje 8 5801 BS Venray Inhoudsopgave Accountantsverslag Hoofdstuk Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Algemeen 2. Jaarrekening

Algemeen 2. Jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina Algemeen 2 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 4 Staat van baten en lasten over 5 Toelichting 6 Toelichting op de balans 7 Toelichting op de staat van baten en lasten 9 Overige gegevens

Nadere informatie

Algemeen 2. Jaarrekening

Algemeen 2. Jaarrekening Pagina Algemeen 2 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 4 Staat van baten en lasten over 5 Toelichting 6 Toelichting op de balans 7 Toelichting op de staat van baten en lasten 9 Overige gegevens 12 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Present Den Haag

JAARVERSLAG. Stichting Present Den Haag JAARVERSLAG 2017 Stichting Present Den Haag Inhoudsopgave 1. Jaarverslag... 3 1.1 Algemene informatie... 3 1.2 Activiteiten... 3 1.3 Bestuur... 6 1.4 Verwachte gang van zaken in de komende jaren... 8 2.

Nadere informatie

De Nederlandse Vegetariërsbond Minahassastraat RS AMSTERDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag

De Nederlandse Vegetariërsbond Minahassastraat RS AMSTERDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag De Nederlandse Vegetariërsbond Minahassastraat 1 1094 RS AMSTERDAM JAARVERSLAG 2016 RAPPORT Inzake jaarverslag 2016 30-05-2017-1 De Nederlandse Vegetariërsbond AMSTERDAM JAARVERSLAG 2016 INHOUD Paginanummer

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1 Correspondentie-adres Postbus 2150-2400 CD - Alphen aan den Rijn T 0172-750175 www.withaccountants.nl

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2015 RAPPORT Inzake jaarverslag 2015 09-02-2016-1 Correspondentie-adres Postbus 2150-2400 CD - Alphen aan den Rijn T 0172-750175 www.withaccountants.nl

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Inhoud 1 Balans 2016... 2 2 Exploitatierekening 2016... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2016 Balans 2016 - Stichting Drop-Inn ACTIVA

Nadere informatie

Stichting Inspire2liveMusic

Stichting Inspire2liveMusic Stichting Inspire2liveMusic te Hendrik Ido Ambacht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken 2012 Stichting Inspire2liveMusic 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA)

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa 4.1 40.031 3.323 Vlottende

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

STICHTING BIJ-1 TE 'S-GRAVENHAGE Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 3 juni 2016 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de.

Nadere informatie

31 december Vorderingen (2) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (3)

31 december Vorderingen (2) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (3) 1 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) 31 december 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 33.091 31.255 Vlottende activa Vorderingen (2) Overige vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2017 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 143.945

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 datum: juni 2014 Stichting Wij Allemaal 1 30-6-2014 Financieel verslag 2013 van Stichting WIJ Allemaal, gevestigd te Purmerend. INHOUD pagina Financieel verslag Staat van bezittingen

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 8 juni 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Fiscale positie 3 2. Bestuursverslag 2.1 Bestuursverslag 5 3. Jaarrekening 3.1

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2015 2.1 Balans per 31 december 2015 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2015 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen Financieel verslag 2017 Stichting Welzijn Vianen te Vianen Inhoud 1 Verslag 3 Jaarrekening 5 2 Balans per 31 december 2017 6 3 Staat van baten en lasten over 2017 7 4 Algemene toelichting bij de balans

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2017 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 4 FUNCTIONELE EXPLOITATIEREKENING 2017 5 ALGEMENE TOELICHTING EN GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE

Nadere informatie

Stichting ADL gevestigd te Haarlem. Rapport inzake jaarstukken 2015

Stichting ADL gevestigd te Haarlem. Rapport inzake jaarstukken 2015 gevestigd te Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Inhoud 1 Balans per 31 december 2017... 2 2 Exploitatierekening 2017... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2017 Balans 2017 - Stichting

Nadere informatie

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013 Baambrugge Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Ontbreken van de verklaring 3 2 Financiële positie 5 FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 6 2 Staat van baten

Nadere informatie

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 18 september 2018 samenstellingsverklaring afgegeven 1/9 GRONDSLAGEN VAN DE JAARREKENING De jaarrekening is opgesteld volgens de bepalingen van het Nederlands

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Geboren Om Vrij Te Zijn te Aalten. Inhoudsopgave

Jaarrekening. Stichting Geboren Om Vrij Te Zijn te Aalten. Inhoudsopgave Jaarrekening te Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2012 2 2. Staat van baten en lasten over 2012 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting op de balans per

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 Stichting Quality Centre UTRECHT

JAARREKENING 2015 Stichting Quality Centre UTRECHT JAARREKENING 2015 Stichting Quality Centre UTRECHT Inhoudsopgave Pagina Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 6 Algemene toelichting 7 Toelichting op

Nadere informatie

Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming) Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming) Toelichting 31 maart 2016 31 maart 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 1 Inrichting 646 1.851 Inventaris 2.738 4.670 Vlottende activa 3.384

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2014 1 Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening over 2014 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Materiële

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2017

Rapport inzake de jaarrekening 2017 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2017 4 1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2015 3 B Staat van baten en lasten over 2015 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Rapport. Inzake de jaarrekening 2012 van Stichting Present Apeldoorn te Apeldoorn

Rapport. Inzake de jaarrekening 2012 van Stichting Present Apeldoorn te Apeldoorn Rapport Inzake de jaarrekening 2012 van Stichting Present Apeldoorn te Apeldoorn 2342013 Jaarrekening Stichting Present 2012 definitieve versie d.d.22042013 Stichting Present Apeldoorn Regentesselaan 2b

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2014 3 B Staat van baten en lasten over 2014 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn

Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn 1 INHOUD 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Exploitatierekening 2015 4 3. Toelichting bij de balans en exploitatierekening 5-11 4. Controleverklaring 12 2 BALANS 2015

Nadere informatie

Jaarrekening en financieel rapport. Vereniging AANEEN. te Amsterdam. over 2015 CONCEPT

Jaarrekening en financieel rapport. Vereniging AANEEN. te Amsterdam. over 2015 CONCEPT Jaarrekening en financieel rapport Vereniging AANEEN te Amsterdam over 2015 CONCEPT Inhoudsopgave Opdracht 2 Bestuursverslag 1. Naam en doesltelling 3 2. Bestuur 3 3. Activiteitenverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2018 1 Balans per 31 december 2018 2 Exploitatierekening over 2018 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2018 2018 2017 Activa Immateriële

Nadere informatie

5. Alle ons bekende risico s en/of claims die hun oorsprong hebben vóór de balansdatum zijn aan u meegedeeld;

5. Alle ons bekende risico s en/of claims die hun oorsprong hebben vóór de balansdatum zijn aan u meegedeeld; van Breukelen Accountants B.V. dhr. H. van Breukelen Productieweg 7b 3481 MH HARMELEN Datum : 18 maart 2015 Betreft : Bevestiging bij de jaarrekening 2014 Geachte heer Van Breukelen In het kader van de

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Special Arts Nederland te Amersfoort

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Special Arts Nederland te Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Special Arts Nederland te Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015

Nadere informatie

Stichting ADL gevestigd te Haarlem. Rapport inzake jaarstukken 2016

Stichting ADL gevestigd te Haarlem. Rapport inzake jaarstukken 2016 gevestigd te Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2016 Stichting Inloophuis Gelderse Vallei "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling

Nadere informatie

Rapport. inzake : Jaarrekening 2016 Stichting Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn. datum : 27 mei 2017

Rapport. inzake : Jaarrekening 2016 Stichting Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn. datum : 27 mei 2017 Rapport inzake : Jaarrekening 2016 Stichting Museumpark Archeon datum : 27 mei 2017 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (in euro, na winstverdeling) 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2016 31-12-2015 Vaste activa Reserves

Nadere informatie

frank. Stichting Present Terneuzen gevestigd te Terneuzen Rapport inzake de Jaarrekening 2018

frank. Stichting Present Terneuzen gevestigd te Terneuzen Rapport inzake de Jaarrekening 2018 frank. de accountant die je kent. M2GO City Stadhuisplein 3-1.17 4531 GZ. tel. 0115-622 711 info@accountantfrank.nl www.accountantfrank.nl gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2018 frank. Inhoudsopgave

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 1. Samenstellingsverklaring 1 2. Algemeen 1 3. Financiering 2 4. Resultaat 3 5.

Nadere informatie

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697 Balans per 31 december 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) Machines en inventaris 18.985 14.171 VLOTTENDE

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Pagina 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na voorstel resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Materiële

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 30 juni 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Bestuursverslag 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2015 5 2.2 Staat van

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle Jaarrekening 2016 Stichting Welzijn Kapelle INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2016 5.1.1 Balans per 31 december 2016 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2016 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2016 6 5.1.4

Nadere informatie

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018 Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Algemeen 3 Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Bestuursverslag Bestuursverslag 6 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2016

Jaarverslaggeving 2016 Jaarverslaggeving 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2016 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

Stichting Talentcoach. Amsterdam. Jaarrekening 2015

Stichting Talentcoach. Amsterdam. Jaarrekening 2015 Amsterdam Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave: - Balans 2 - Staat van baten en lasten 3 - Kasstroomoverzicht 4 - Grondslagen voor het opstellen van de jaarrekening 5-6 - Toelichting balans 7-8 - Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2017 "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling van bestuur 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2014 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2014 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Stichting Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in Nederland gevestigd te Terschuur. Rapport inzake de jaarstukken 2017

Stichting Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in Nederland gevestigd te Terschuur. Rapport inzake de jaarstukken 2017 Stichting Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in Nederland gevestigd te Terschuur - Rapport inzake de jaarstukken 2017 - Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Opdracht 2 Algemeen 2 Resultaat

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2016 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 183.014 180.094

Nadere informatie

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Kengetallen 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem Haarlem. Rapport inzake Jaarrekening Amsterdam, 20 juni 2017

Stichting Present Haarlem Haarlem. Rapport inzake Jaarrekening Amsterdam, 20 juni 2017 Stichting Present Haarlem Haarlem Rapport inzake Jaarrekening 2016 Amsterdam, 20 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging 3 1.2 Algemeen 5 1.3 Resultaatvergelijking 5 1.4 Meerjarenoverzicht

Nadere informatie

Rapport Aan het Curatorium van de Dr. Wiardi Beckman Stichting, Den Haag inzake de jaarrekening 2014. Jaarrekening 2014

Rapport Aan het Curatorium van de Dr. Wiardi Beckman Stichting, Den Haag inzake de jaarrekening 2014. Jaarrekening 2014 Rapport Aan het Curatorium van de Dr. Wiardi Beckman Stichting, Den Haag inzake de jaarrekening 2014 Jaarrekening 2014 Den Haag, 18 mei 2015 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 2014 Balans op 31 december

Nadere informatie

Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld te Noordwijk JAARREKENING / 12

Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld te Noordwijk JAARREKENING / 12 JAARREKENING 2013 1 / 12 Balans per 31 december 2013 Activa 31 december 2013 31 december 2012 Materiële vaste activa Direct in gebruik voor de doelstelling 2.1 Bedrijfsmiddelen 6.387 694 6.387 694 Voorraden

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 14 april 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Fiscale positie 3 2. Bestuursverslag 2.1 Bestuursverslag 5 3. Jaarrekening

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012 Stichting Merkaz Utrecht Financieel verslag 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Kengetallen 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 2 Winst-en-verliesrekening over 2014 4 Kasstroomoverzicht over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

ACTIVA Vaste activa Vlottende activa

ACTIVA Vaste activa Vlottende activa . B A L A N S P E R 31 D E C E M B E R 2 0 1 5 ACTIVA 2015 2014 Vaste activa 14.032 21.762 Vlottende activa 4.367.004 4.950.815 ---- Totaal activa 4.381.036 4.972.577 ======== ======== PASSIVA Eigen vermogen

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave. Inleiding 2. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 3. Balans per 31 december

Jaarrekening Inhoudsopgave. Inleiding 2. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 3. Balans per 31 december Jaarrekening 2015 Stichting Dudley s Heritage Foundation (Natuurhistorisch Museum de Oersprong) P/a Dwarsstraat 10-4191 WN Geldermalsen Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Rapport Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 8 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Balans per 31 december 2016 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.943

Balans per 31 december 2016 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.943 Balans per 31 december 2016 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Activa 2016 Materiële vaste activa 4.943 Financiële vaste activa 78.907 Vorderingen 153.650 Overlopende

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670 Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Activa 2015 Materiële vaste activa 4.670 Financiële vaste activa 33.885 Vorderingen 114.437 Overlopende

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Stichting Buurderij De Wilde Haan. Balloo 94 9458 TD BALLOO. Jaarrekening 2012

Stichting Buurderij De Wilde Haan. Balloo 94 9458 TD BALLOO. Jaarrekening 2012 Stichting Buurderij De Wilde Haan Balloo 94 9458 TD BALLOO Jaarrekening 2012 Stichting Buurderij De Wilde Haan Balloo 94 9458 TD BALLOO Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans

Nadere informatie

Materiële vaste activa Inventaris Financiële vaste activa Effecten Som der vaste activa

Materiële vaste activa Inventaris Financiële vaste activa Effecten Som der vaste activa 31 december 2015 31 december 2014 A c t i v a Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 376 472 Financiële vaste activa Effecten 203.357 203.357 Som der vaste activa 203.733 203.829 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Talentcoach. Amsterdam. Jaarrekening 2016

Stichting Talentcoach. Amsterdam. Jaarrekening 2016 Amsterdam Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave: - Balans 2 - Staat van baten en lasten 3 - Kasstroomoverzicht 4 - Grondslagen voor het opstellen van de jaarrekening 5-6 - Toelichting balans 7-8 - Toelichting

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2016 Versie: Openbaar Vastgesteld: juli 2017 Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2016 31-12-2015 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie