FIED Het pad is het doel. (Tao Te Ching) MAATSCHAPPIJ CONDITIETRAINERS TRAJECT EN S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FIED 2013-2014. Het pad is het doel. (Tao Te Ching) MAATSCHAPPIJ CONDITIETRAINERS TRAJECT 2013-2014 EN S"

Transcriptie

1 SCHO OL SIEKE, MEN TA L E FY OR O V IN I T R CE G Maatschappij Conditietrainers Traject FIED OR EN S V E OCIAL M Het pad is het doel (Tao Te Ching)

2 In september 2013 zal het Maatschappij Conditietrainers Traject officieel van start gaan. Dit traject is gebaseerd op Yatusanti s maatschappijgerichte holistische gezondheidsvisie. Vanuit deze visie is er een meerjarenplan ontwikkeld. Het doel van dit plan is om de samenleving gezonder en dus fitter te krijgen. Om dit plan te realiseren zijn er trainers nodig. Maatschappij conditietrainers. Trainers die de visie uitdragen en in de praktijk brengen. Dit soort maatschappijgerichte holistisch ingestelde trainers zijn een nieuw fenomeen binnen onze samenleving en het is noodzakelijk dat er veel meer komen. Er is immers een immense klus te klaren wat niet gaat lukken met de huidige oppervlakkige gezondheids approach. De opleiding draait om persoonlijke ontwikkeling door aan zichzelf te werken op fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel vlak. De deelnemer leert op een holistische manier kijken naar zichzelf en naar de maatschappij. De essentie is meer diepgang ontwikkelen en dit leren overbrengen aan de maatschappij. Deze brochure verschaft u informatie over: 1. Maatschappijgerichte holistische gezondheidsvisie 2. Profiel Maatschappij Conditietrainer (MC-Trainer) 3. Het trajectprogramma

3 1. Maatschappijgerichte holistische gezondheidsvisie Gezondheid is meer dan alleen niet ziek zijn. Gezondheid is fysiek, mentaal en sociaal optimaal welzijn (WHO) Het doel is om de gehele maatschappij gezonder en dus fitter te krijgen. Om dit doel te bereiken is er een maatschappijgerichte holistische gezondheidsvisie nodig die uitgaat van de huidige maatschappelijke (begin)situatie (gezondheidscrisis, economische crisis, etc.) Yatusanti heeft een meerjarenplan ontwikkeld afgestemd op deze situatie. Een oplossing om de huidige situatie te ontwikkelen naar een gezondere en fittere situatie. Met een holistische gezondheidsvisie wordt bedoeld: het optimaliseren van fysieke, mentale, sociale en spirituele persoonseigenschappen. Onder fysieke eigenschappen worden kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, coordinatief vermogen, souplesse verstaan maar ook de minder direct zichtbare fysiologie als emoties, hormonen, stofwisseling. Onder mentale eigenschappen verstaan we eigenschappen als concentratievermogen, doorzettingsvermogen, discipline, incasseringsvermogen etc. Vanuit het optimaliseren van de individuele fysieke en mentale eigenschappen ontwikkelen de eigenschappen zich verder met betrekking tot de omgeving. Dit zijn de sociale eigenschappen zoals inlevingsvermogen, omgevingsbewustzijn, samen werken etc. Onder spirituele eigenschappen verstaat Yatusanti dieperliggende, subtielere eigenschappen als intuïtie, stemmingen, observatief vermogen, visionair vermogen, non verbale communicatie etc. Maar ook het verbonden voelen met de mensheid, natuur, kosmos. Een andere veelgebruikte term voor spirituele eigenschappen is energie. 2. Eindprofiel maatschappij conditietrainer 1. High-Mover 2. Autodidactisch 3. Maatschappij gericht 4. Trajectervaring 5. Procesgericht

4 1. High-Mover (traint dagelijks) Voor de MC-trainer is dagelijks intensief bewegen iets natuurlijks. Iedere dag minimaal 60 minuten intensieve fysieke arbeid leveren (met verhoogde hartslag) is geen bijzonderheid, maar een natuurlijkheid. Normaal. De maatschappij conditietrainer is een voorbeeld van deze high-movers leefstijl. 2. Autodidactisch Ofwel zelfonderwijzend. Van essentieel belang is dat de MC-Trainer een auto didactische leerhouding heeft. Door zelf op onderzoek te gaan naar kennis om vervolgens de kennis zelf in de praktijk toe te passen en te onderzoeken ontwikkeld de trainer een pragmatische praktijkgerichte mentaliteit. Zelf op deze wijze werken is van belang bij het fungeren als voorbeeld of rolmodel. De maatschappij conditietrainer zal de leerling altijd coachen op auto didactiek. 3. Maatschappij gericht Uit de titel maatschappij conditietrainer kan worden afgeleid dat de maatschappij het richtpunt is. Net als dat alles als middel kan worden gezien, kan ook de maatschappij als middel worden gezien voor persoonlijke ontwikkeling. Hij of zij doet het werk om de conditie van de maatschappij te trainen. Maar de maatschappij begint uiteraard bij het individu. Jijzelf dus. 4. Trajectervaring Terwijl de huidige maatschappij vooral gericht is op theoretische kennis en vaardigheden is deze opleiding vooral gericht op praktijkervaring. De maatschappij conditietrainer heeft 1 jaar trajectervaring als deelnemer Fasetraining (C- en MZV-training) en 1 jaar trajectervaring als assistent-trainer Fasetraining (C- en MZV-training). Kortom, van iedere maatschappij conditietrainer kan gezegd worden dat hij of zij minimaal 2 jaar aan praktijkervaring heeft in het zowel ondergaan van de trainingen als in het les en leiding geven tijdens het traject van non-mover naar high-mover.

5 5. Procesgericht De maatschappij conditietrainer is door veel praktijkervaring in staat om een leerproces in fases te overzien. De MC-trainer werkt vanuit de volgende visie: Learning on your job : De maatschappij conditietrainer wordt gecoacht/opgeleid richting zelfstandig ondernemerschap. Sport, bewegen, les en leiding geven zijn slechts middelen om FMS eigenschappen te optimaliseren. Zelfstandig ondernemen is een vorm van leiding geven en dus ook een middel. Persoonseigenschappen Maatschappij Conditietrainer De bovengenoemde punten dragen bij tot de vorming van de volgende belangrijkste fysieke, mentale, sociale en spirituele persoonseigenschappen: Fysiek : High-mover Mentaal : Inlevingsvermogen, zelfvertrouwen, weerbaar, onafhankelijk, Sociaal : Samenwerken, teamspirit Spiritueel : Zelfbewust De MC-trainer doorloopt dus verschillende fases: van Instructieniveau, gericht op het aanleren van fysieke vaardigheden naar het nivo Leerproces begeleiden (gericht op proces begeleiden, mindsets en evaluaties leren leiden) en uiteindelijk naar het niveau van mentoren en coachen gericht op inspireren van anderen. Door deze ontwikkelingen door te maken leren trainers in opleiding de subtielere spirituele eigenschappen te observeren bij zichzelf. De trainingen bekwamen hen in non-verbale communicatie, zelfobservatie, sfeer bepalen, stemmingen wegnemen en anderen inspireren. Zo leren de trainers in opleiding niet meer in hokjes te denken, maar holistisch naar zichzelf te kijken. Zichzelf te zien als een eenheid in diversiteit waardoor de trainers in opleiding alles als middel gaan zien en gebruiken.

6 3. Trajectprogramma Maatschappij Conditietrainer JAAR 1 Van non-mover naar high-mover JAAR 2 Van High-mover naar MC-Trainer ( assistent-mc-trainer ) Jaar 1: Van Non-mover naar high-mover In principe kan iedereen die fysiek in staat is tot 2 keer per week te bewegen, deelnemen aan deze opleiding. In de startfase van het eerste jaar kan er dus sprake zijn van verschillen in getraindheden. Een deelnemer kan bijvoorbeeld al een high-mover zijn. Of een deelnemer heeft nog gedurende dit jaar een traject te doorlopen van non-mover, danwel low-mover of mover naar high-mover. 1. High-mover: Beweegt minimaal 4 tot dagelijks 2. Mover: 2 tot 3 keer per week. 3. Low-mover: 1 keer per week. 4. Non-mover: Beweegt niet tot nauwelijks. (bewegen = 1 uur intensief bewegen onder verhoogde Hf) Jaar 1 betekent voor de laatste drie groepen dan ook: het op peil brengen van hun conditie op het niveau van een high-mover. Wat voor alle groepen geldt is dat ze het deelnemerstraject doorlopen. Het doel van het doorlopen of ondergaan van het deelnemerstraject is om ervaring op te doen als deelnemer tijdens de specifieke Maatschappij conditietrainingen (C-training en MZV-training). En vooral om zich te leren in te leven als aspirant-mc-trainer in het proces van non en de low-mover naar high-mover. In verband met de practice what you preach -kwaliteit wordt hier geen uitzondering op gemaakt.

7 JAAR 2: Van High-mover naar MC-Trainer ( assistent-mc-trainer ) In dit jaar assisteert de MC-Trainer als assistent-trainer tijdens de eerste jaarstrajecten ( non-mover naar high-mover ). Daarnaast volgt de assistenttrainer meerdere trainerstrainingen waarbij onderlinge instructie, intervisie en theoretische kennis opdoen, centraal staan. Na dit jaar is de assistent-mc-trainer in theorie zelfstandig MC-Trainer en zal hij of zij zelf cursussen gaan leiden en een zelfstandige onderneming kunnen starten. Uiteraard blijft de MC-Trainer (vrijblijvend) onder supervisie staan van Yatusanti en deel uitmaken van het netwerk maatschappij conditietrainers.

8 FITHEID MAATSCHAPPIJ ONZE WEG - DUURZAAM - KWALITEIT - TRAJECTMATIG TRAINEN NON MOVER > HIGH MOVER GROEPSDYNAMISCH CONVENTIONELE WEG - KORTE TERMIJN - KWANTITEIT - LOS TRAINEN MOVERS-GERICHT INDIVIDUALISTISCH FITNESS SELFMANAGEMENT TRAJECT (FSM) 1. MODULE C-TRAINING BASIC + ADVANCED 2. MODULE MZV BASIC KEUS HIGH MOVERS LIFESTYLE TRAINERS LIFESTYLE MAATSCHAPPIJ CONDITIETRAINERS TRAJECT 1 E JAAR MODULE: DEELNEMEN AAN FITNESS SELFMANAGEMENT TRAJECT (FSM) 2 E JAAR MODULE: DEELNEMEN AAN LEIDING VAN FITNESS SELFMANAGEMENT TRAJECT (FSM) + HET DEELNEMEN AAN CENTRALE IDP TRAININGEN (MAANDELIJKS)

BASISCURSUS CONDITIETRAINING

BASISCURSUS CONDITIETRAINING BASISCURSUS CONDITIETRAINING Ya t u s a n t i m o d u l e s BROCHURE VERSIE OKTOBER 2013 - RAU G D E I F RTI IN SCHO OL CE SIEKE, MEN TA L E FY OR O V OR EN S OCIALE V M Basiscursus conditietraining Visie

Nadere informatie

BASISCURSUS CONDITIETRAINING

BASISCURSUS CONDITIETRAINING BASISCURSUS CONDITITRAINING Ya t u s a n t i m o d u l e s BROCHUR VRSI SPTMBR 2013 - RAU G D I F RTI IN SCHO OL C SIK, MN TA L FY O V N S OCIAL V M Basiscursus conditietraining Visie Deze Basiscursus

Nadere informatie

CURSUS LIFE MANAGEMENT

CURSUS LIFE MANAGEMENT CURSUS LIFE MANAGEMENT Yatusanti modules SCHOOL VOOR FYSIEKE, MENTALE BROCHURE VERSIE AUG 2015 - RAU Cursus Life Management Visie Deze Cursus Life Management bestaat uit een traject dat onderverdeeld is

Nadere informatie

GEZONDHEIDSVISIE: Natural State. TRAJECTOMSCHRIJVING: Meerjarenplan: Van non-mover naar mentor

GEZONDHEIDSVISIE: Natural State. TRAJECTOMSCHRIJVING: Meerjarenplan: Van non-mover naar mentor GEZONDHEIDSVISIE: Natural State & TRAJECTOMSCHRIJVING: Meerjarenplan: Van non-mover naar mentor Voorwoord Het pad is het doel (Tao Te Ching) Natural State is een naam die een visie symboliseert. Vanuit

Nadere informatie

ARE YOU READY TO GO180?

ARE YOU READY TO GO180? ARE YOU READY TO GO180? MEET HIELKE & JEROEN GO180 is een personal training- en lifestylestudio in Leeuwarden waar mensen, één op één, één op twee of in small group begeleid worden in het behalen van

Nadere informatie

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN!

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! > WAAROM? > WIE WE ZIJN INHOUD > WAAR WE IN GELOVEN > WAT WE BEOGEN 6 THEMA S 1. DE BEDOELING VOOROP > 2. LEER-WERK-LEEF > 3. LIEFDE VOOR LEREN > 4.

Nadere informatie

Ontwikkel Fasegericht Opleiden. Help jij ons mee om onze jeugdopleiding een impuls te geven?

Ontwikkel Fasegericht Opleiden. Help jij ons mee om onze jeugdopleiding een impuls te geven? Ontwikkel Fasegericht Opleiden Help jij ons mee om onze jeugdopleiding een impuls te geven? Programma Waarom OFO? Wat houdt ontwikkelfasegericht opleiden in? Wat gaat er gebeuren? Waarom OFO? 5 belangrijkste

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Scholingsplan 2012-2013. Samen in ontwikkeling

Scholingsplan 2012-2013. Samen in ontwikkeling Scholingsplan 2012-2013 Samen in ontwikkeling Inhoudsopgave Inleiding 3 Pijlers 4 Kader 5 Deskundigheidsbevordering 2012-2013 6 Beschrijvingen van de scholingen 7 Aanmelden voor externe scholingen 9 Inleiding

Nadere informatie

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 1 2 APRIL 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 1 2 APRIL 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 1 2 APRIL 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER INHOUDSOPGAVE Welkom COVS Inhoud van de cursus Deelnemers Introductie op de cursus Interview en

Nadere informatie

Bushi Arnhem. De judo opleider van Gelderland. Bushi, quam Judo

Bushi Arnhem. De judo opleider van Gelderland. Bushi, quam Judo Judo principes van Jigoro Kano: 1. Algemene fitheid en lifestyle: Judo is een systeem dat op een uitdagende manier het lichaam traint, geen spier overslaat, de organen sterkt en energie en levenslust geeft.

Nadere informatie

INLEIDING / VERANTWOORDING. 3 DE METHODE 9 HET PERSOONLIJKE IN HET DOCENTSCHAP EN DE ROL VAN BEGELEIDER...

INLEIDING / VERANTWOORDING. 3 DE METHODE 9 HET PERSOONLIJKE IN HET DOCENTSCHAP EN DE ROL VAN BEGELEIDER... DE KLAS ALS TEAM (DOCENTENBOEK) INHOUDSOPGAVE INLEIDING / VERANTWOORDING. 3 DE METHODE 9 HET PERSOONLIJKE IN HET DOCENTSCHAP EN DE ROL VAN BEGELEIDER... RICHTLIJNEN EN HULPMIDDELEN VOOR DE DOCENT ALS BEGELEIDER...

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler.

Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Hoofdstuk 1: Algemene informatie voor het ontwikkelen van een HIGH PERFORMANCE speler. Wat is een High PERFORMANCE speler nou precies? Ik mijn ogen is dat een top 200 speler van de wereld. Om hier te komen

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

Beweegprogramma na behandeling van borstkanker

Beweegprogramma na behandeling van borstkanker Beweegprogramma na behandeling van borstkanker In deze folder geven wij u meer informatie over het beweegprogramma van TopSupport voor vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker (mammacare patiënten).

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen.

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. - Voor buschauffeurs en conducteurs, waar verbale, mentale en fysieke agressie stelselmatig voor komt. - Voor de controleurs in het openbaar

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPZET De opleiding VT3 leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkzaam is binnen de breedtesport. Het werkterrein van de volleybaltrainer 3 is de volleybalvereniging

Nadere informatie

De lerende Overblijf Medewerker

De lerende Overblijf Medewerker Whitepaper tussenschoolse opvang Overblijf Academie Maart 2014 Inleiding Deze whitepaper is bedoeld voor schoolleiders, directies en besturen in het primair onderwijs in Nederland die willen weten hoe

Nadere informatie

Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam

Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam Post-HBO opleiding voor het verwerven van een diploma Schoolleider Voortgezet Onderwijs op niveau basisbekwaam, dikwijls ook niveau Leidinggeven I genoemd.

Nadere informatie

WSSLWRK!NG Het Veiligheidscollectief

WSSLWRK!NG Het Veiligheidscollectief WEERBAAR & STERK VEILIGHEIDSCOLLECTIEF 2015/2016 WSSLWRK!NG WSSLWRK!NG stimuleert en benut het zelforganiserend vermogen van mensen en draagt daarmee bij aan maatschappelijke en organisatieontwikkeling.

Nadere informatie

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers?

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers? Programma aanbod De PMA organisatie is een opleidingsinstituut, dat vanuit haar missie technieken, diensten en inzichten biedt die mensen helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor

Nadere informatie

Inhouden Opleiding Physical coach niveau 1

Inhouden Opleiding Physical coach niveau 1 Inhouden Opleiding Physical coach niveau 1 Docent Joost Desender 1. Opleiding PHYSICAL- coach Niveau 1 Les 1 Inleiding Theorie 60 Praktijk 60 Theorie + Praktijk 105 Module 1 : Introductie les Opleiding

Nadere informatie

OOK JIJ KAN FIT, WEERBAAR EN GEZOND WORDEN!

OOK JIJ KAN FIT, WEERBAAR EN GEZOND WORDEN! VITEX IS ONTWIKKELING OP HET GEBIED VAN FYSIEKE, MENTALE EN SOCIALE VORMING Het VITEX project leunt sterk op de kennis en ervaring vanuit Defensie. Defensie beschikt over een schat aan bewezen én wetenschappelijk

Nadere informatie

Aanbod cursussen en trainingen

Aanbod cursussen en trainingen Aanbod cursussen en trainingen 2019-2020 Naar een positieve groep Maak van jouw klas een positieve groep; kinderen die zich veilig voelen, presteren beter. Deze praktische cursus is bedoeld voor leerkrachten

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Bollebozen kweken Werken aan de kwaliteit van de leraar. Hoe leren leraren? Lia Voerman

Bollebozen kweken Werken aan de kwaliteit van de leraar. Hoe leren leraren? Lia Voerman Bollebozen kweken Werken aan de kwaliteit van de leraar Hoe leren leraren? Lia Voerman Onderzoek laat zien We slagen er eigenlijk met onze nascholing niet in om leraren te helpen hun gedrag in de klas

Nadere informatie

Schoolleider Primair Onderwijs - Basisbekwaam

Schoolleider Primair Onderwijs - Basisbekwaam Schoolleider Primair Onderwijs - Basisbekwaam Post-HBO opleiding voor het verwerven van een diploma Schoolleider Primair Onderwijs op niveau basisbekwaam. Zeer praktijkgerichte didactiek die gebaseerd

Nadere informatie

Leef Slimmer. Werk Slimmer.

Leef Slimmer. Werk Slimmer. Leef Slimmer. Werk Slimmer. Vitaliteit, focus en meer energie. Een visie op duurzame inzetbaarheid van werknemers Whitepaper 2015 Het Belang van Duurzaamheid Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een

Nadere informatie

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week Sit and Trade Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience Trade Week TRADE WEEK: BEURSPLEIN 5 (AMSTERDAM) Het Beleggingsinstituut nodigt u uit om tijdens een intensieve Trade Week een gedisciplineerde

Nadere informatie

Coach van Onderwijsprofessionals

Coach van Onderwijsprofessionals Coach van Onderwijsprofessionals Door de vele externe ontwikkelingen, in combinatie met de wens van professionals in het onderwijs om zich te blijven ontwikkelen, is er een enorme behoefte aan begeleiding

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. "Van reactief naar creatief"

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. Van reactief naar creatief Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs "Van reactief naar creatief" In veel scholen is het klassiek hiërarchisch leiderschap niet langer toereikend. De veranderingen in de maatschappij en daarmee ook

Nadere informatie

Health Challenge. high five! Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge

Health Challenge. high five! Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge Health Challenge Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge high five! Health Challenge Op dit moment heeft méér dan de helft

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven!

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! Na het volgen van dit programma ben je slanker, fitter en beschik je zelf over de

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie Speel eens met vuur Speel eens met vuur is een jong trainingsbureau met een uniek concept waarbij cognitieve, creatieve en lichaamsgerichte invalshoeken worden gecombineerd. Theater heeft een belangrijke

Nadere informatie

Teaching on the Run. verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules

Teaching on the Run. verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules Teaching on the Run verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules Teaching on the Run Teaching on the Run (TOTR) is een beknopte versie van het Teach the Teachers programma

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Extra Nieuwsbrief 19 juni 2015 De komende tijd zullen er bij Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn meerdere activiteiten

Nadere informatie

CURSUS CONDITIETRAINER COVS NOORD (1407) LESAVOND 1 16 SEPTEMBER TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER

CURSUS CONDITIETRAINER COVS NOORD (1407) LESAVOND 1 16 SEPTEMBER TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER CURSUS CONDITIETRAINER COVS NOORD (1407) LESAVOND 1 16 SEPTEMBER 2014 2014 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER INHOUDSOPGAVE Welkom COVS Inhoud van de cursus Deelnemers + interview en voorstellen Introductie

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching

Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching Vijf master classes Er zijn 5 master classes van 3 dagen, waarin menselijke ontwikkeling

Nadere informatie

Het Loopbaanlab brengt onderwijsprofessionals in beweging

Het Loopbaanlab brengt onderwijsprofessionals in beweging Oktober 2015 Het Loopbaanlab brengt onderwijsprofessionals in beweging Uitkomsten van meerjarig onderzoek naar de effecten van het Loopbaanlab Leestijd 8 minuten Hoe blijf ik in beweging? De kwaliteit

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Protocol leerlingbegeleiding

Protocol leerlingbegeleiding Protocol leerlingbegeleiding 1. Inleiding Opleiden van leerlingen is essentieel voor een organisatie als Hertel. Hertel is een organisatie waar steeds meer kennis verloren gaat door onder andere vergrijzing

Nadere informatie

ware kanteling Van claimen naar

ware kanteling Van claimen naar Van claimen naar ware kanteling U ziet ze regelmatig voorbij komen; termen als De Kanteling, Het Gesprek, en ontschotting. Misschien wel vaker dan u lief is. Het zijn begrippen die onlosmakelijk zijn verbonden

Nadere informatie

www.cosmo-entertainment.nl

www.cosmo-entertainment.nl www.cosmo-entertainment.nl Trainingen Brochure 2016 Erkende training door: 3 Inhoud Cosmo training gastvrijheid 6 Vestiging Nederland Vlijmenseweg 2, Gebouw F, 2e verdieping, 5223 GW s-hertogenbosch +31

Nadere informatie

1. Wat is IRun2BFit en waarom IRun2BFit

1. Wat is IRun2BFit en waarom IRun2BFit 1. Wat is IRun2BFit en waarom IRun2BFit 1.1 Aanleiding en doel Voor veel Nederlanders blijkt een gezondere leefstijl moeilijk haalbaar (CBS, 2012). Eén op de twee Nederlanders beweegt onvoldoende en ruim

Nadere informatie

LEER- & VEERKRACHT In je kracht op school

LEER- & VEERKRACHT In je kracht op school LEER- & VEERKRACHT In je kracht op school Welbevinden bevorder je door het versterken van eigenschappen en vaardigheden die samenhangen met fysieke en mentale gezondheid. Leer- & Veerkracht biedt een integrale

Nadere informatie

Niveaus van persoonlijk functioneren

Niveaus van persoonlijk functioneren Oefening Zo binnen Zo buiten Niveaus van persoonlijk functioneren Situatie Gedrag Vaardigheden Overtuigingen Identiteit Zelf Rollen Waarden Een mens kent verschillende niveaus van functioneren, die nauw

Nadere informatie

OP November CMO Er wordt gewerkt met een trainingsacteur 12u 4 bijeenkomsten van 3 uur Terugkomdag Leefstijl OP/OOP November Leefstijl 17 november

OP November CMO Er wordt gewerkt met een trainingsacteur 12u 4 bijeenkomsten van 3 uur Terugkomdag Leefstijl OP/OOP November Leefstijl 17 november Expertisecentrum SVOL AKTIVITEITENSCHEMA Onderwerp Doelgroep Start Uitgevoerd door Bijzonderheden Studielast Coachopleiding OP (ervaren) September Windesheim Staat in het kader van samen opleiden 40 u

Nadere informatie

Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent. Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren

Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent. Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren Opleiding Mbo-Verpleegkundige Graafschap College Doetinchem w.reijrink@graafschapcollege.nl

Nadere informatie

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1 Eindtermen Voetreflexzonetherapie: Eindtermen theorie: - De therapeut behandelt vanuit een holistische mensvisie en stelt binnen het kader van beroepsprofiel het lichamelijk en geestelijk functioneren

Nadere informatie

Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy

Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy Zo staan uw medewerkers er voor (2014) 100 medewerkers: 10 met stressklachten 4 verhoogde kans burn-out 2 depressief

Nadere informatie

JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY

JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY AMSTELPARK PRO ACADEMY Sinds de oprichting in 1986 is Amstelpark Tennis Academy een begrip in de Nederlandse tenniswereld en heeft al vele nationale toppers

Nadere informatie

EIGEN AGILE COACHES EN TRAINERS? -een verhaal uit de praktijk- gladwell.nl. T: +31 (0) E:

EIGEN AGILE COACHES EN TRAINERS? -een verhaal uit de praktijk- gladwell.nl. T: +31 (0) E: EIGEN AGILE COACHES EN TRAINERS? -een verhaal uit de praktijk- T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl gladwell.nl EIGEN AGILE COACHES EN TRAINERS? HARTSTIKKE LOGISCH VOOR NATIONALE-NEDERLANDEN. Hoe

Nadere informatie

Begeleiden van vrijwilligers in zorg en welzijn is een vak

Begeleiden van vrijwilligers in zorg en welzijn is een vak Over deskundigheidsbevordering voor beroepskrachten Begeleiden van vrijwilligers in zorg en welzijn is een vak Begeleiden van vrijwilligers kent veel kanten. U wilt vrijwilligers verbinden aan uw zorg

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven

Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven Titel Subtitel Je trainingen en trainingsproces doelmatig vorm geven Door Brendan Troost Dag van de Atletiek Zaterdag 18 maart 2 Doel en inhoud van deze presentatie Verbeteren kennis van het vormgeven

Nadere informatie

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach 2 Wat is het EOCP Het Europees Opleidingscentrum Paardencoaches is hét opleidingcentrum voor mensen die willen coachen met paarden of al paardencoach zijn. Het

Nadere informatie

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter Fit center fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Railsport Fitcenter Algemeen Wellness, u komt dit begrip tegen woordig overal tegen. Het staat voor alles wat te maken heeft met genieten, ontspanning

Nadere informatie

"Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord

Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap - chinees spreekwoord "Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord 5 maanden vitaalcoaching Inspirerend en informerend Praktisch en concreet Uitgaan van mogelijkheden Energie gevend Leren

Nadere informatie

10 oktober samen met MENTOREN

10 oktober samen met MENTOREN 10 oktober 2017 2 BaKO on the MOVE samen met MENTOREN Programma Deel 1 (klasgroepen) SAMEN taal geven aan de nieuwe opleidingsvisie De beheersingsniveaus Leren in de opleiding (inhouden van 2 BaKO) Deel

Nadere informatie

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week Sit and Trade Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience Trade Week TRADE WEEK: BEURSPLEIN 5 (AMSTERDAM) Het Beleggingsinstituut nodigt u uit om tijdens een intensieve Trade Week een gedisciplineerde

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Opbrengstgericht taalonderwijs

Opbrengstgericht taalonderwijs Opbrengstgericht taalonderwijs De leergang Opbrengstgericht taalonderwijs heeft tot doel leraren en intern begeleiders toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van lees-/taalonderwijs

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Tweede landelijke congres Voorrangsvoertuigen Voorzichtig, Verantwoord, Veilig en Vlot 24 maart 2014. Competentie- en beroepsgerichte aanpak bij:

Tweede landelijke congres Voorrangsvoertuigen Voorzichtig, Verantwoord, Veilig en Vlot 24 maart 2014. Competentie- en beroepsgerichte aanpak bij: Tweede landelijke congres Voorrangsvoertuigen Voorzichtig, Verantwoord, Veilig en Vlot 24 maart 2014 Competentie- en beroepsgerichte aanpak bij: R AV Brabant Midden West - Noord 9-12-2014 1 1. Caspar v.d.

Nadere informatie

Kick-off Doelen stellen

Kick-off Doelen stellen Kick-off Doelen stellen Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog, bewegingswetenschapper Yannick Balk Sportpsycholoog, PhD candidate www.afkevandewouw.nl Cruijff: 'Mentaal probleem bij Nederlandse clubs.

Nadere informatie

1. Ik zorg voor een inspirerende leeromgeving waarin de leerlingen zelfstandig leren

1. Ik zorg voor een inspirerende leeromgeving waarin de leerlingen zelfstandig leren Stellingen visie 1. Ik zorg voor een inspirerende leeromgeving waarin de leerlingen zelfstandig leren 2. Ik heb voldoende vertrouwen in mijn leerlingen om ze op afstand te coachen en begeleiden 3. Ik houd

Nadere informatie

Het NIEUWE onderwijs. Welkom. Adri Koedam Hoofd Preparatie Brandweer Ede Vertegenwoordiger onderwijsraad BOGO namens HGM Docent bij de BOGO 1

Het NIEUWE onderwijs. Welkom. Adri Koedam Hoofd Preparatie Brandweer Ede Vertegenwoordiger onderwijsraad BOGO namens HGM Docent bij de BOGO 1 Het NIEUWE onderwijs Welkom Adri Koedam Hoofd Preparatie Brandweer Ede Vertegenwoordiger onderwijsraad BOGO namens HGM Docent bij de BOGO 1 Duaal Leren Het NIEUWE onderwijs Rollen en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven

Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven Motiveren van niet-actieve senioren wat is de rol van de bewegingsambassadeur? Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven PortaAL Poort naar een Actieve Levensstijl Expertise

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit & Business NLP Basics Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit hovelingsjanse is de interdisciplinaire organisatie die meerwaarde biedt op het gebied van veranderen: door van dichtbij die verandering

Nadere informatie

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard 2019/2020 In deze brochure vind je informatie over de verschillende opleidingen van de School voor Mens en Paard. Zowel jaaropleidingen voor eigenaren,

Nadere informatie

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het

Nadere informatie

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden LIEVERWIJS kindercoaching & training kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling Een rups kan altijd nog een vlinder worden Kindercoaching Van Rups naar Vlinder Voor kinderen in de

Nadere informatie

Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie

Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie Om de opleiding DWA met goed gevolg af te ronden, vragen we de cursist voor het examen een aantal

Nadere informatie

Interim Management onderwijs

Interim Management onderwijs Interim Management onderwijs De post-hbo opleiding Interim management heeft tot doel ervaren leidinggevenden in de onderwijssector toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden die nodig zijn om

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Judoka s die nooit verliezen. Het judoseizoen

Judoka s die nooit verliezen. Het judoseizoen Judoka s die nooit verliezen Het judoseizoen 2014-2015 Bushi Arnhem 2 oriëntaties Judo als breedtesport Judo als wedstrijdsport B selectie (2x in de week) A selectie (3x in de week) Doelgroep van de presentatie:

Nadere informatie

Waarom trainen. De meerwaarde

Waarom trainen. De meerwaarde Waarom trainen U als ondernemer weet het: Juist nu is het van groot belang om de kennis en het vakmanschap van uw medewerkers op een hoog niveau te houden. In de wereld van vandaag is het regelmatig scholen

Nadere informatie

Inner Athlete. Sustainable High Performance training van 2,5 dag voor ondernemers, leiders en professionals

Inner Athlete. Sustainable High Performance training van 2,5 dag voor ondernemers, leiders en professionals Sustainable High Performance training van 2,5 dag voor ondernemers, leiders en professionals Unieke kans: training In de training ontdekt u dat u veel meer energie hebt dan u tot nu toe ervaren hebt. Energie

Nadere informatie

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? T: +31 (0) E:

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie?  T: +31 (0) E: Vitaal Leiderschap Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? www.charlygreen.nl T: +31 (0)88 73 055 59 E: info@charlygreen.nl Vitaliteit borgen in het DNA via leiderschap Op welke

Nadere informatie

6. Financiering Kenya na Tulia 10

6. Financiering Kenya na Tulia 10 Stichtingsplan 2013-2014 1 Inhoudsopgave 1. Wie zijn we? 3. 1.1. Onze missie 1.2. Onze visie 1.3. Onze doelstellingen 1.4. Onze doelgroep 2. Waar staan we voor? 4. 2.2. Onze kernwaarden 3. Hoe faciliteren

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, augustus 2014 Inhoudsopgave Pagina: Inleiding 3 Kwalificatiestructuur Sport (KSS) 4 Bowling Trainer 2 5 Bowling

Nadere informatie

Situgram: uw voorkeuren in het leren

Situgram: uw voorkeuren in het leren Situgram: uw voorkeuren in het leren Language of Learning Datum Naam M/V Leeftijd Functie Organisatie Afdeling Aantal jaren werkervaring Opleiding MBO HBO WO Anders Afstudeerrichting De gegevens uit deze

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching is een erkende Re-integratie, Loopbaan- en Jobcoachorganisatie. Wij ondersteunen werkzoekenden bij het vinden en behouden van werk.

Nadere informatie

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:..

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:.. Intakeformulier Het intakeformulier geeft uw Personal trainer een beeld van uw fysieke capaciteiten, en zo nodig medische achtergrond. Hierbij worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld om aanvullend

Nadere informatie

HIGH IMPACT TEACHING MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! Onderwijsadviesbureau Dekkers 2018

HIGH IMPACT TEACHING MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! Onderwijsadviesbureau Dekkers 2018 HIGH IMPACT TEACHING MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS Onderwijsadviesbureau Dekkers 2018 VOOR HET LEVEN! VOORWOORD Wij dromen van beroepsonderwijs waarin studenten uitgedaagd worden om kritisch na

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

EXECUTIVE PERFORMANCE

EXECUTIVE PERFORMANCE HEALTH & PERFORMANCE EXECUTIVE PERFORMANCE HIGH PERFORMANCE PROGRAM Effectief investeren in jezelf in de vitaliteit van je organisatie EXECUTIVE PERFORMANCE Energize High Performance dienstverlening van

Nadere informatie

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Een eigen plek binnen de maatschappij. Met een fijn sociaal leven en een leuke baan. Dat wil toch iedereen?

Nadere informatie