De energiepremies worden weldra hervormd (lees: verminderd). Kom naar bis en doe nog snel je voordeel!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De energiepremies worden weldra hervormd (lees: verminderd). Kom naar bis en doe nog snel je voordeel!"

Transcriptie

1 Dé bouwbeurs bis is aan zijn 27 ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer zo n bezoekers voor ruim 480 exposanten in de hallen van Flanders Expo in Gent. Naast de vaste ingrediënten die van bis sinds jaar en dag dé belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen maken, vallen er weer verrassende nieuwigheden te ontdekken. Iedereen met plannen om te bouwen, renoveren of in te richten voorziet in zijn agenda dus best wat tijd om tussen 3 en 11 oktober bis te bezoeken. De energiepremies worden weldra hervormd (lees: verminderd). Kom naar bis en doe nog snel je voordeel! Terwijl in 2014 de premies voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie nog sterk daalden (met meer dan 30%), is er in de eerste zeven maanden van 2015 een duidelijke kentering merkbaar: het bedrag van de toegekende premies voor energiebesparende renovaties van woningen neemt fors toe. Vooral spouwmuurisolatie (40% meer dan 2 jaar geleden) is plots weer populair. Hoogstwaarschijnlijk anticiperen de Vlamingen, die graag het zekere voor het onzekere nemen, op de hervorming van de energiepremies die later dit jaar verwacht wordt en willen ze nog snel de premie van 6 tot 8 euro per vierkante meter isolatie incasseren. Want hoeveel blijft daar binnenkort nog van over? Als je naar bis komt, krijg je zowel advies over de verstandigste energiezuinige investeringen voor jouw woning als informatie over alle mogelijke energiepremies. En je vindt er de aannemers die de geschikte isolatiematerialen verkopen en - misschien nog dit jaar - kunnen plaatsen. Mis die kans niet! Inrichten, renoveren, bouwen of kopen? Voor grote of kleine verbouwingswerken, of voor het (her)inrichten van je keuken, badkamer, zolder of tuin is er tussen 3 en 11 oktober één plaats waar je alles wat je nodig hebt samen kunt vinden: bis, dé bouwbeurs! Wil je een nieuwe tegel-, parket- of laminaatvloer? Andere deurkrukken of kranen laten plaatsen? De muren van de slaapkamers opfrissen? Nieuwe verlichting in de living? Eén adres: bis in Flanders Expo! Op bis vind je niet alleen alle bouwmaterialen, -producten en technieken, maar ook de vakmensen en specialisten die ze kunnen installeren. Bakstenen, hout, parket, trappen, badkamers, keukens, verwarming, elektrische installaties... Een volledige lijst vind je op

2 Uiteraard blijft bis ook dé belangrijkste afspraak voor wie een nieuwe woning wil bouwen of een bestaand vastgoed kopen. Op bis vind je 9 dagen lang in één hal (hal 5) alle belangrijke aannemers, woningbouwbedrijven, makelaars, bouwpromotoren, projectontwikkelaars én de grootste immobiliënwebsites. Nieuw! Modulair bouwen en wonen (in de buitenzone). Vooraleer je de eigenlijke hallen van Flanders Expo binnen gaat, ontdek je al een eerste nieuwigheid van bis In de buitenzone, voor de ingang van de beurs, toont een aantal firma s gespecialiseerd in dé trend van de komende jaren: (micro)modulair wonen en bouwen, een staaltje van zijn kunnen. Buildinx toont een dubbele module, gebouwd in cross laminated timber die als microwoning zal functioneren. bepods presenteert een woonunit gebaseerd op staalprofielen, die in het atelier modulair geproduceerd wordt en op één dag op de werf geassembleerd. Skilpod combineert in haar modules een metalen basisframe met de techniek van houtskeletbouw en verschillende buitengevelafwerkingen. MEER INFORMATIE HIEROVER VIND JE IN HET PERSBERICHT: COMPACT & MODULAIR BOUWEN WORDT DE NIEUWE NORM. Gratis professioneel bouwadvies (hal 2). Alle (ver)bouwers krijgen graag een duidelijk, correct en objectief antwoord op de talrijke vragen die ze zich stellen. Bouwen of verbouwen wordt immers steeds complexer. De wetgeving verandert, energienormen verstrengen, er komen steeds weer nieuwe producten, materialen en technieken op de markt... Daarom organiseert Vlaanderens grootste bouwbeurs ieder jaar dat dit keer grotendeels plaatsvindt in hal 2, en gedeeltelijk ook in hal 1 en hal 5. Belangrijk: bij dit advies staat niet de verkoop centraal maar wel degelijk het goede, objectieve advies. Dit jaar vind je in hal 2: Het Vlaams Energieagentschap (VEA) De Orde van Architecten (met dagelijkse infosessie in aparte seminarieruimte). Vaillant (verwarming en warmwaterproductie). Het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Eurodal (tuinverharding en tuinarchitectuur). Reni Farys TMVW (totaaloplossingen voor het gebruik van regenwater).

3 In hal 1 krijg je gratis professioneel bouwadvies op de stand van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincies Oost- en West-Vlaanderen. In hal 5 zullen op de stand van de CIB dagelijks een advocaat en een notaris aanwezig zijn, om vragen in verband met aankoop, verkoop en verhuur individueel te beantwoorden. Iedereen met vragen kan op vooraf een 20 minuten durende afspraak maken met de specialist van zijn of haar keuze. Vanaf 7 september gaat deze module online. Maar uiteraard krijg je ook pakken informatie en deskundig advies bij elk van de meer dan 480 andere exposanten van bis. Als je op voorhand een selectie wil maken, kijk je best even op MEER INFORMATIE OVER VIND JE IN HET PERSBERICHT GRATIS PROFESSIONEEL ADVIES OP BIS 2015! Topsanitair op de grootste sanitair stand van het land (hal 3). Meer dan de helft van hal 3 staat volledig in het teken van het sanitair. Je vindt hier alle topmerken en een compleet aanbod aan badkamers en verwarming: ketels, douches, toiletten, kranen en badkamermeubels in de nieuwste materialen en ontwerpen. Wie zijn badkamer grondig onder handen wil nemen, moet tussen 3 en 11 oktober hal 3 gezien hebben. Een huis of appartement kopen of verkopen? Eén adres: (hal 5). Alle belangrijke spelers uit de immosector - vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, bedrijven die sleutel-op-de-deur bouwen... - vind je op bis samen in één hal. Op korte tijd krijg je daardoor een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Met meer dan 40 makelaars en promotoren vind je hier ongetwijfeld het huis of appartement waar je al zo lang van droomt. Heb je zelf een pand of een grond te koop, kom dan hier de kwaliteiten en de voordelen van de deelnemende immobiliënmakelaars ontdekken en vergelijken.

4 Ook de belangrijkste immobiliënwebsites zijn hier aanwezig en de Confederatie van Immobiliën-beroepen van België (CIB), de beroepsvereniging van de vastgoedmakelaars, heeft hier haar stand. Iedereen die vragen heeft over de aan- of verkoop, huur of verhuur of de bouw van een woning kan hier terecht. Kom hier ook te weten welke makelaar lid is van CIB en wat zijn specialiteit is. WOW: jonge ondernemers en (hal 7). Het is niet makkelijk om als startend bedrijf uit de bouwsector de nodige naambekendheid te verwerven. Daarom geeft bis ook dit jaar enkele jonge ondernemers een steuntje in de rug door hen op een originele manier te laten deelnemen aan het project JONG! Verder in hal 7 kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe woonomgeving met het accent op design, vormgeving en (interieur)architectuur. Het aanbod gaat van woningbouw over keukens, wandkasten, vloeren, veranda s en domotica tot tuinarchitectuur en verlichting. is een van de stijlvolste plekken van de bisbeurs. Tentoonstelling architectuurwedstrijd 2015 ZICHTEN (inkom/hal 1). Voor het 7 de opeenvolgende jaar organiseerde bis haar architectuurwedstrijd, dit keer met als thema ZICHTEN. Een thema dat duidelijk heel wat architecten aanspreekt: er waren liefst 245 inzendingen, een enorme stijging tegenover de 60 projecten in En uiteraard een nieuw record! Deze architectuurwedstrijd ging op zoek naar gerealiseerde architectuurprojecten, nieuwbouw en renovaties, waarin het raam een bijzondere rol speelt en waarin de openingen in gevels en wanden (en de zichten daardoor) het project helpen initiëren, ordenen en sturen, de ruimtelijke kwaliteiten ervan versterken of zelfs bepalen. Er was dus een enorme respons op deze wedstrijd én een hoog kwaliteitsniveau van de ingezonden projecten. Ook heel wat bekende architectuurbureaus stuurden materiaal in.

5 Wegens de hoge kwaliteit van de inzendingen werd beslist om geen eindwinnaar aan te duiden, maar wel vijf laureaten. Die projecten zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling in de inkom van bis (hal 1) van 3 tot 11 oktober, en krijgen een uitgebreide reportage in het oktobernummer van het magazine Ik Ga Bouwen en Renoveren. Partners van bis: Provincies Oost- en West-Vlaanderen en de Stad Gent. De provincies Oost- én West-Vlaanderen en de Stad Gent staan voor 100% achter bis! De twee Vlaamse provincies zullen een gezamenlijke stand bemannen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen in hal 1. Je kunt hier terecht voor gratis duurzaam bouwadvies. Maak vooraf een afspraak via Op de stand van de Stad Gent, eveneens in hal 1, zal je ervan overtuigd worden hoe aangenaam het is om in een stad te wonen. En zeker als die stad Gent is! De nacht van bis op vrijdag 9 oktober! De feestelijke nacht van bis vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 9 oktober, van 18 tot 23 u. De exposanten verwennen hun gasten die avond met lekkere hapjes en drankjes terwijl iedereen kan genieten van ontspannende livemuziek gebracht door diverse groepjes en orkesten. De nacht van bis wordt ongetwijfeld ook dit jaar een van dé topmomenten van de beurs. Tip: het aantal parkeerplaatsen aan Flanders Expo is door werken beperkt. Wie met de wagen komt kan zich best parkeren in de parking van het Sint-Pietersstation. Vandaar worden er tijdens de nacht van bis shuttles ingelegd die u afzetten voor de ingang van bis. Op andere dagen kunt u aan het station de tram nemen (lijn 1 richting Flanders Expo). Koop je ticket online met korting én haal je gratis boekenpakket af! Koop je ticket op Je krijgt dan een korting van 3 euro, betaalt maar 7 euro i.p.v. 10 euro per persoon, én krijgt er ineens, met dank aan Bouwinfo.be, een gratis boekenpakket ter waarde van 10 euro bij! In het boekenpakket vindt je allerhande informatie over het (ver)bouwproces, van de aankoopprocedure tot de financiering, de noodzakelijke documenten en regelgeving, alle bouwmaterialen en systemen, bouw- en renovatiepremies. Haal dit boekenpakket en leuke gadgets af op de stand van Bouwinfo.be (stand 5169) bij afgifte van de voucher die je bij het e-ticket terugvindt.

6 Neem deel aan de Grote Nationale Bouwenquête! Een nieuwe woning bouwen of een bestaand gebouw renoveren? Dan zit je sowieso met een heleboel vragen. Jammer genoeg worden die vragen niet altijd helemaal beantwoord en blijven veel (ver)bouwers achter met heel wat frustraties. Hetportaal.be wil daar voor eens en altijd een einde aan maken en organiseert daarom de Grote Nationale Bouwenquête. Aan de hand van een grootschalige enquête willen ze dit te weten komen en zo een toereikende oplossing vinden, voor de consument én voor de sector zelf. Des te meer informatie er wordt verzameld, des te beter de huidige problematiek kan worden aangepakt. Draag daarom zeker jouw steentje bij door naar te surfen en de vragenlijst in te vullen. Op bis zelf kan je eveneens de enquête invullen aan de standen van de deelnemende partners. Tot slot heeft Hetportaal.be ook nog een bedankje in petto voor alle deelnemers. In 2016 verloten ze namelijk 10 cheques van die je kan spenderen aan jouw (ver)bouw- of woonproject! Bovendien ontvang je tal van waardebonnen, dus lucht je hart en word gehoord! Praktische informatie Waar en wanneer? Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051, Gent Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober 2015 Openingsuren: Week: 13u 18u30 Weekend: 10u 18u30 (met gratis kinderopvang!) De nacht van bis op vrijdag 9 oktober: open tot 23u Toegangsprijs: Volwassenen: 10 euro Kinderen tot 16 jaar: gratis (indien vergezeld van ouders) Gratis kinderopvang: Weekend van 10u tot 18u30 Kinderen tussen 4 en 10 jaar; maximum 3 uur. Meer informatie? (0)

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 Bouwen of renoveren blijft de beste investering... Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente

Nadere informatie

beursgids dé bouwbeurs www.bisbeurs.be 3 euro 06-14 oktober / Week: 13-18u30 - Weekend: 10-18u30 -Vrijdag 12 oktober: 13-23u (Nacht van bis)

beursgids dé bouwbeurs www.bisbeurs.be 3 euro 06-14 oktober / Week: 13-18u30 - Weekend: 10-18u30 -Vrijdag 12 oktober: 13-23u (Nacht van bis) dé bouwbeurs beursgids met plannen en exposantenlijst bouwen of kopen grote of kleine renovaties bis... bis... bis... gratis Een nieuwbouw realiseren of investeren in vastgoed? Een nieuwe keuken, uw zolder

Nadere informatie

beursgids dé bouwbeurs iedereen kan op bis terecht! 5 13 oktober www.bisbeurs.be met plannen en exposantenlijst Benieuwd van welke bouwpremies

beursgids dé bouwbeurs iedereen kan op bis terecht! 5 13 oktober www.bisbeurs.be met plannen en exposantenlijst Benieuwd van welke bouwpremies dé bouwbeurs 5 13 oktober beursgids met plannen en exposantenlijst iedereen kan op bis terecht! Dringend tijd voor een nieuwe keuken? Voelt het toch wat koud aan zonder geïsoleerd dak? Wilt u een huis

Nadere informatie

beursgids dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo met plan en exposantenlijst www.bisbeurs.be Een nieuwe keuken of badkamer?

beursgids dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo met plan en exposantenlijst www.bisbeurs.be Een nieuwe keuken of badkamer? dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo Hout, pvc of aluminium voor je ramen? Een huis kopen of (ver)bouwen? Een nieuwe keuken of badkamer? Je dak isoleren? beursgids met plan en exposantenlijst week

Nadere informatie

11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013

11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013 11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013 Op bouw & reno, de populaire bouw- en renovatiebeurs in Antwerpen, vind je negen dagen aan een stuk alle mogelijke

Nadere informatie

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard!

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! Nummer 1 > 2015 Magazine van Brabantse Waard Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! In dit nummer o.a. Comfortabel wonen Duurzame keuzes bij woningrenovatie en nieuwbouw Energiek Moerdijk Betaalbare

Nadere informatie

Denderende premies voor woningen op Rechteroever!

Denderende premies voor woningen op Rechteroever! Prikkelproject AALST Denderende premies voor woningen op Rechteroever! Prikkelproject AALST Inhoud Win een mooie prijs! Zie pagina 37 Voorwoord... 3 Aalst prikkelt Rechteroever... 4 Wil je een oude woning

Nadere informatie

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb Het Magazine van Bouwinnovatie met de officiële Beurscatalogus www.bouwinnovatie.be InnOVAtIEF 2013 In dit nummer: De hedendaags keuken (7) Vocht in huis (16) Invest for Life: luchtdicht bouwen (19) Isolatie

Nadere informatie

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 ANDERE TIJDEN DUS AFVAL SCHEIDEN GLAS PLASTIC PAPIER 3 Een verbouwing meefinancieren? Dat kan nu ook! 8 Thuis Bewoners

Nadere informatie

STAD TOEKOMST. Duurzame. van de. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? xenarjo.be

STAD TOEKOMST. Duurzame. van de. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? xenarjo.be 5 Duurzame inbreiding 10 Drie koopscenario's 13 Elektrisch rijplezier Deze commerciële bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie. be/duurzamestad Welke stad kan jou overtuigen? nr.

Nadere informatie

Je komt van alles tegen

Je komt van alles tegen Een uitgave van Woningstichting Brummen 21e jaargang - winter 2011 Allround-reparateur Jan Woertman zwaait na 45 jaar af Je komt van alles tegen Voor het uitvoeren van reparaties en het oplossen van storingen

Nadere informatie

Bouwen. & renoveren. Wonen onder de dakpannen. Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9. Drie nieuwe trends voor je huis p. 11

Bouwen. & renoveren. Wonen onder de dakpannen. Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9. Drie nieuwe trends voor je huis p. 11 Bijlage bij De Standaard 13 september 2013 Bouwen & renoveren Wonen onder de dakpannen TITUS SIMOENS De zolder van Loth en Bavo p. 5 Dertien tips bij zolderrenovatie p. 7-9 Drie nieuwe trends voor je huis

Nadere informatie

DE BOUW- EN RENOVATIE- BEURS

DE BOUW- EN RENOVATIE- BEURS BEURSGIDS DE BOUW- EN RENOVATIE- BEURS 11 19 JANUARI WEEK 14-18U WEEKEND 10-18U NOCTURNE VRIJDAG TOT 22U Gratis bouwadvies via www.bouwreno.be GRAUX & BAEYENS architecten EXPOSANTENINFO Renoveren of bouwen

Nadere informatie

ACTUEELWONEN. Uitgave Zeeuws-Vlaanderen. Samenwonen: En nu? 3 oktober. Open Huizen Route. Lagere advieskosten. Door online Hypotheekdossier.

ACTUEELWONEN. Uitgave Zeeuws-Vlaanderen. Samenwonen: En nu? 3 oktober. Open Huizen Route. Lagere advieskosten. Door online Hypotheekdossier. ACTUEELWONEN RABO JAARGANG 12, SEPTEMBER 2015 Uitgave Zeeuws-Vlaanderen Samenwonen: En nu? 3 oktober. Open Huizen Route. Lagere advieskosten. Door online Hypotheekdossier. Kom langs tijdens onze Open Huis

Nadere informatie

NIEUWBOUW. kijkwoningen. Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7. Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9

NIEUWBOUW. kijkwoningen. Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7. Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9 Bijlage bij HET NIEUWSBLAD DE STANDAARD Vrijdag 18 oktober 2013 NIEUWBOUW kijkwoningen LEGO Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7 Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9 Compact wonen

Nadere informatie

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant

Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1. Wat is dat? p. 16. BATIBOUW krant Vrijdag 8 februari 2013 Dossier Batibouw 1 Je spouwmuren na-isoleren? Nu doen! p. 4 Energieprestatiecertificaat. Wat is dat? p. 16 De nieuwste trends voor je huis. p. 12-15 BATIBOUW krant Gratis bijlage

Nadere informatie

voorwoord Martine De Regge voorzitter vzw regent schepen van openbare werken en mobiliteit stad gent

voorwoord Martine De Regge voorzitter vzw regent schepen van openbare werken en mobiliteit stad gent voorwoord Martine De Regge voorzitter vzw regent schepen van openbare werken en mobiliteit stad gent 2 De stad Gent heeft ver buiten haar stadsgrenzen het beeld van een warme en gezellige stad. En dat

Nadere informatie

EnergyStyle JOUW ROUTE NAAR EEN ENERGIENEUTRAAL HUIS

EnergyStyle JOUW ROUTE NAAR EEN ENERGIENEUTRAAL HUIS JOUW ROUTE NAAR EEN ENERGIENEUTRAAL HUIS EnergyStyle Ik wil niet meer van de aarde vragen dan mij toekomt BEWONERS AAN HET WOORD Ik wil niet meer van de aarde vragen dan mij toekomt BEWONERS AAN HET WOORD

Nadere informatie

KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE 7 Eugeni Pons

KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE 7 Eugeni Pons 7 KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE 1NIET WETEN WAT JE WILT Je hebt een droom: een huis in Spanje. Om deze droom te realiseren moet je de juiste aanpak volgen, want in

Nadere informatie

COLOFON Denkwerk en ideeën: Tekst: Naleeswerk:

COLOFON Denkwerk en ideeën: Tekst: Naleeswerk: 1 02 COLOFON Denkwerk en ideeën: commissie Jeugdbeleid Tekst: Eva Vereecke Naleeswerk: Bram Depestele, Bruno Verwimp, Bianca Tomasetig, Dries Hostens, Geert Laarmans, Hannelore Marien, Hein Decabooter,

Nadere informatie

BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september 2011

BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september 2011 Domotica voor beginners Slim op huizenjacht p. 5-6 p. 9-11 Checklist voor een grondige bezichtiging p. 13-17 BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september

Nadere informatie

Werk met vakbekwame partners

Werk met vakbekwame partners INLEIDING Werk met vakbekwame partners Bouwen is en blijft voor velen de eerste optie. Groot voordeel is dat je een moderne woning hebt, op maat van je persoonlijke wensen, maar meestal moet je wel enige

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een huis kopen? Een slim moment om aan energie te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken.

Nadere informatie

Commissievergadering Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn

Commissievergadering Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn vergadering C163 zittingsjaar 2014-2015 Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn van 11 maart 2015 2 Commissievergadering

Nadere informatie

eandismagazine Is uw huis klaar voor de winter? Prachtige prijzen te winnen Dossier vloer- en muurisolatie Overschakelen op aardgas

eandismagazine Is uw huis klaar voor de winter? Prachtige prijzen te winnen Dossier vloer- en muurisolatie Overschakelen op aardgas eandismagazine wegwijs in energie september België-Belgique P.B. - P.P. B - 5469 2011 Nieuwe premieregeling voor 2012 gratis energiepakket op maat 18 Is uw huis klaar voor de winter? win uw gratis toegangskaart!

Nadere informatie

Praktische gids. voor mede-eigenaars

Praktische gids. voor mede-eigenaars Praktische gids voor mede-eigenaars In deze gids... Inleiding 1. Wat moet ik weten als ik mede-eigenaar word? 5 2. De belangrijkste organen van een mede-eigendom 7 3. Belangrijke documenten voor een mede-eigenaar

Nadere informatie

WELKOM thuis! Een appartement heeft zo z n voordelen. In dit nummer. Denkt u met ons mee? Lees meer op pagina 4

WELKOM thuis! Een appartement heeft zo z n voordelen. In dit nummer. Denkt u met ons mee? Lees meer op pagina 4 nr. 8 jaargang 4 oktober 2011 WELKOM thuis! Magazine van Woonstichting Vryleve Denkt u met ons mee? Lees meer op pagina 4 Een appartement heeft zo z n voordelen In dit nummer Ventilatie warmtepomp Interview

Nadere informatie

POWER. Bijna energieneutrale gebouwen: de basisprincipes. Hét vakblad voor de energieprofessional. Duurzame keuzes voor BEN-gebouwen

POWER. Bijna energieneutrale gebouwen: de basisprincipes. Hét vakblad voor de energieprofessional. Duurzame keuzes voor BEN-gebouwen POWER Hét vakblad voor de energieprofessional Bijna energieneutrale gebouwen: de basisprincipes Sociale woonwijk Venning te Kortrijk wordt CO 2 -neutraal De uitdaging is om tegen 2021 alle professionals

Nadere informatie

BOUW MAPAZINE. voor bouwers & verbouwers Essen - Kalmthout - Wuustwezel - Brecht - Kapellen - Stabroek - Brasschaat

BOUW MAPAZINE. voor bouwers & verbouwers Essen - Kalmthout - Wuustwezel - Brecht - Kapellen - Stabroek - Brasschaat BOUW MAPAZINE voor bouwers & verbouwers Essen - Kalmthout - Wuustwezel - Brecht - Kapellen - Stabroek - Brasschaat Provincie Antwerpen 2014-2015 VOORWOORD nieuwbouw & renovatie Een huis bouwen of verbouwen

Nadere informatie

BUILD. Belgische aan MIT. 3D-printen: hoe zit het? WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE MENS OM TE OVERLEVEN? Ik wil de bouw een geweten schoppen

BUILD. Belgische aan MIT. 3D-printen: hoe zit het? WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE MENS OM TE OVERLEVEN? Ik wil de bouw een geweten schoppen Juni 2015 BUILD hoe zullen we wonen in de toekomst? Belgische aan MIT Ik wil de bouw een geweten schoppen 3D-printen: hoe zit het? Een gebouw printen lukt nog niet WONEN OP ZEE: DE ENIGE MANIER VOOR DE

Nadere informatie