Nieuwsbrief nummer 7 schooljaar Agenda voor de komende weken Schoonmaakavond groep 1 19:00 21:30

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nummer 7 schooljaar Agenda voor de komende weken Schoonmaakavond groep 1 19:00 21:30"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nummer 7 schooljaar Agenda voor de komende weken Schoonmaakavond groep 1 19:00 21: Spullen voor de vluchtelingen worden weggebracht naar het Leger des Heils Bezoek aan Stenden door groep 4 en Start Kinderboekenweek Raar maar waar Onthulling verkeersborden uur, iedereen welkom! Kledingcontainer wordt gebracht Kinderkleding, schoenen, boeken en speelgoedbeurs in de MFA Fietscontrole voor de fietsen van groep 3 t/m Afsluiting thema Geloof Kledingcontainer wordt gehaald Start herfstvakantie Skoolchoizz voor leerlingen groep 8 Gabriel, ons sponsorkindje Voor ons sponsorkind Gabriel is deze week 2,80 binnengekomen. We starten weer met een nieuwe maand. Wilt u er aan denken om elke week 0,20 cent mee te nemen? Alvast bedankt.

2 8:15 uur start de schooldag Vanaf 8:15 uur zijn de kinderen welkom op school en op onze leerpleinen. Vanaf dat moment staan de juffen klaar om de kinderen te ontvangen. We willen u vragen hier rekening mee te houden. Bezoek aan Stenden in het kader van Wetenschap en Technologie middag voor groep 4 en 5 Op 2 oktober is er 's middags een bijeenkomst in het kader van Wetenschap en Technologie op Stenden en daar willen we graag naartoe. We zoeken ouders om ons daar naartoe te brengen en weer op te halen. We vertrekken om 12 uur en zijn om 14:15 uur weer terug. Graag opgeven bij juf Annemiek of juf Gerlinde. Het is belangrijke dat de kinderen oude kleren aanhebben die dag want er wordt onder andere gewerkt met verf en het is jammer als de verf in goede kleding komt. Op dit moment hebben we nog te weinig mensen om ons te vervoeren. Als er te weinig auto s zijn dan gaat het niet door. We zouden dat erg jammer vinden en zouden het erg op prijs stellen als u doorgeeft dat u kunt en wilt rijden. Als tegemoetkoming in de kosten kunnen we u 0,19 aanbieden per kilometer. We horen graag van u. Afsluiting thema Geloof Als afsluiting voor het thema geloof willen we verschillende kerken bezoeken. Dit willen we woensdag 14 oktober doen. Hiervoor hebben we de hulp van ouders nodig. Het gaat hierbij om de hele ochtend voor groep 5 t/m 8. Wilt u meerijden, kunt u zich aanmelden bij juf Marianne (of juf Jette). Lieveheersbeestjes Vandaag start ons nieuwe thema rondom de Kinderboekenweek: Raar Maar Waar! We zijn ontzettend enthousiast over dit thema. Neemt u eens een kijkje op onze kiestoren? Dan kunt u zien wat voor leuke ateliers er allemaal zijn. We zijn nog op zoek naar verkleedkleding voor onze tijdmachine, passend bij Robin Hood, vikingen en de astronaut. Misschien hebt u iets dat wij kunnen lenen? Ook zijn we op zoek naar veiligheidsbrillen en witte (lab)jassen die we kunnen lenen. Groep 0/1 leert dat een boek een kaft, titel, rug en bladzijden heeft. Ook bekijken we de leesrichting van een boek. Groep 2 werkt rondom de letters /s/ en /o/. Groep 3 werkt deze week rondom de letters /ui/ en /g/. We hebben woorden bedacht met /eu/ en /ui/ en deze met elkaar vergeleken, want soms verwisselen we deze tweetekenklanken met elkaar. Op het raam hangen twee platen om het verschil goed duidelijk te maken. Zingend lezen met uw kind blijft belangrijk, ook voor thuis. Het zou fijn zijn wanneer uw kind elke dag thuis even samen met u leest. Met dictee schrijven we woorden zoals struik, braam en prop. We schrijven zinnen zoals: teun is op roos, een reus is boos, etc. Met rekenen oefenen we met halveren tot 12. Een leuke website om dit te oefenen is canrinus.nl. Het is belangrijk dat de kinderen sommen tot 10 automatiseren. Bijv: is samen is samen 10.

3 Actie vluchtelingen We hadden een oproep geplaatst voor de vluchtelingen die voor de omstandigheden in hun thuisland op de vlucht zijn geslagen. U heeft daar snel en met veel warmte op gereageerd. Er zijn inmiddels meerdere auto s met jassen, dekens, sokken, stevige shoppers, pakjes drinken, (verpakte) koeken, liga, sultana e.d naar één van de verzamelpunten gebracht. De mensen die nog altijd dagelijks op het station in Emmen aankomen hebben met name belang bij (warme)jassen of warme kledingartikelen. U hebt nog steeds de mogelijkheid om jassen (of warme kledingartikelen) in te leveren op school. Morgen brengen we weer een partij weg. U kunt het ook zelf inleveren op dinsdagochtend en donderdagochtend van uur in de loods aan de Albatrosstraat 1 te Emmen. Bedankt voor uw hulp! Schoonmaakavond Vanavond is de eerste schoonmaakavond gepland. Het is voor de school echt heel fijn als de spullen eens een extra poetsbeurt krijgen. De avond begint om 19:00 uur en we stoppen uiterlijk om 21:30 uur. Skoolchoizz Op woensdagmiddag tussen 12:30 uur en 21:00 uur is er in het Hampshire Hotel in Emmen een informatiemarkt voor ouders en kinderen uit groep 8. Deze dag wordt georganiseerd door alle middelbare scholen in Emmen. Bezoekers krijgen een beeld van wat het voortgezet onderwijs inhoudt en van de keuzemogelijkheden. Kinderboekenweek Het thema van de Kinderboekenweek 2015 is: Raar, maar waar! In deze 61ste editie van de Kinderboekenweek zullen boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal staan. De Kinderboekenweek vindt van volgende week woensdag 7 t/m 18 oktober 2015 plaats. In iedere groep wordt tijdens de kinderboekenweek gewerkt en gelezen uit een boek dat qua inhoud past bij het Kinderboekenweek-thema. Meer informatie over de Kinderboekenweek is te vinden op De website is ook heel leuk om te bezoeken. Het is mogelijk om andere culturen te ontmoeten in en door verhalen, een webpad te maken, te puzzelen met woordzoekers, kruiswoordpuzzels en een woordendoolhof enz. Alle kinderen mogen verkleed op school komen op woensdag 7 oktober!! Trefwoord thema: Stilte Momenten van stilte en rust die hebben we allemaal nodig. Zeker wanneer we dagelijks omgaan met kinderen, verlangen we naar ogenblikken om even een

4 pas op de plaats te maken hoe gezellig het ook is om samen te kletsen en lachen. In onze samenleving lijkt stilte steeds meer te verdwijnen. Muziek, verkeerslawaai, mobieltjes: de wereld om ons heen dringt zich steeds nadrukkelijker aan ons op. Ook onze kinderen ontsnappen daar niet aan. Even stilstaan Echte stilte is méér dan afwezigheid van geluid. Als we werkelijk stilte willen ervaren is bewustwording van lawaai en stilte de eerste stap als we dat in alle rust kunnen ervaren, dan lijkt het alsof alles van binnen even kan bezinken. Zo kom je dichter bij jezelf, kun je nieuwe kracht opdoen en weer helder denken. Stilte kan ook nog dieper gaan, op momenten van intense rust en meditatie kunnen we verbinding voelen met de grond van het bestaan, met datgene wat er werkelijk toe doet - voor gelovige mensen kan dat juist een moment zijn om God te ontmoeten. Stilte en Rust We willen kinderen laten ervaren dat stilte en rust een eigen waarde hebben. We verkennen op allerlei manieren wat stilte is, hoe je samen stil kunt zijn, dat stilte je ook angstig kan maken en hoe stilte en geloven met elkaar te maken hebben. We hebben het ook over het verband tussen stilte en rust en hoe stilte ingezet kan worden om rust en ontspanning in het leven te kunnen vinden. Op verschillende manieren willen we proberen om kinderen zelf te laten ervaren wat stilte en rust kunnen bewerkstelligen. Verhalen over lawaai en stilte We vertellen verschillende verhalen over lawaai en stilte. Uit de Bijbel zijn er enkele verhalen over de Elia gekozen. Elia was een profeet die leefde in de negende eeuw voor Christus. In de verhalen horen de kinderen hoe hij probeert Achab (die in die tijd koning van Israël was) ervan te overtuigen dat de afgoderij van de Baälcultus de opvattingen en waarden van het geloof in de God van Abraham, Isaak en Jacob teniet doet. De verschillende Baälgoden worden met veel en heftig lawaai aangeroepen. Lijnrecht daar tegenover staat de manier waarop de God van Israël zich aan Elia openbaart: op een berg in de woestijn, in alle stilte. Kledingcontainer voor het Liliane fonds Volgende week donderdag wordt de kledingcontainer weer bij school geplaatst. Vandaag hebben alle oudste kinderen uit een gezin een plastic zak mee naar huis gekregen zodat u daarin de kleding kunt verzamelen. De kledingcontainer staat een week bij het hek. De opbrengst van deze actie komt hoofdzakelijk ten goede aan het Liliane fonds. Een klein gedeelte komt ten goede aan de MFA. We hopen dat er weer veel kilo s verzameld gaan worden. Doet u mee? Fietscontrole project 2015 door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland op dinsdag 13 oktober Een veilige en goed verlichte fiets is en blijft heel belangrijk. Dinsdag 13 oktober zal er op school een fietscontrole plaats vinden. Medewerkers van Veilig Verkeer Drenthe en een paar ouders controleren de veiligheid van de fietsen van de kinderen.

5 Het zou fijn zijn als alle kinderen op de fiets naar school komen. Alle fietsen van de kinderen van groep 3 t/m 8 worden gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of: De bel goed te horen is De handvatten goed vast zitten aan het stuur De remmen (handrem, terugtraprem) goed werken De remblokjes niet versleten zijn De banden heel zijn en voldoende profiel hebben De spaken in beide wielen goed vast zitten De trappers voldoende stroef zijn Het zadel goed vast zit en op de goede hoogte afgesteld is De ketting goed afgesteld is; niet te slap, niet te strak De rode reflector met goedkeuringsmerk aan de achterzijde (Het goedkeuringsmerk van de rode reflector bestaat uit een hoofdletter E in een cirkel met daarachter een nummer) Beide wielen 2 witte of gele reflectoren hebben of zijn voorzien van banden met zijreflectie Beide trappers twee gele reflectoren hebben Er verlichting aanwezig is, zowel vaste verlichting op de fiets of losse lampjes (deze dan wel meenemen.) Wanneer de fiets veilig is bevonden, krijgt de fiets een sticker opgeplakt met deze fiets is oké. Als de fiets nog niet veilig is, wordt aangegeven hoe dit predicaat verdiend kan worden. Kinderen kunnen na deze verbetering bij de juf hun fiets veilig laten verklaren en de sticker krijgen. Nieuwe stagiaire stelt zich voor Hallo, Mijn naam is Simone Neef, ik ben 20 jaar oud en ik zit in het tweede jaar van de pabo op Stenden Hogeschool Emmen. Dit schooljaar loop ik bijna elke dinsdag en woensdag stage op het CB het Talent. Het eerste half jaar begin ik in de groepen 6/7/8. Andere dagen van de week volg ik lessen om zo meer te leren over het vak lerares op de basisschool. Verder mag ik in mijn vrije tijd graag lezen en koken. Ik kijk er erg naar uit om hier dit jaar veel te leren en een leuke tijd te hebben.

6 Woensdag 07 oktober uur Locatie: MFA Speelzaal Onthulling verkeersborden Via de nieuwsbrief, website en onze facebookpagina hebben jullie het al kunnen lezen: onze wijk krijgt er een aantal prachtige verkeersborden bij! De kinderen van beide scholen in onze wijk hebben tekeningen gemaakt met als thema Kind en verkeer. Uit alle inzendingen zijn 9 tekeningen gekozen die inmiddels als verkeersbord klaar staan om geplaatst te worden in onze wijk. Met deze mooie verkeersborden attenderen we weggebruikers op spelende kinderen in onze kinderrijke wijk. Op woensdag 07 oktober rond uur onthullen we de verkeersborden en zal één van de borden geplaatst gaan worden. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De kinderen zijn vanuit school aanwezig bij de feestelijkheden. Na de feestelijke onthulling is er voor iedereen een hapje en drankje. Wij zien u graag 07 oktober! Bestuur Wijkvereniging Delftlanden

7 Van derden

8 Bruna helpt mee onze schoolbibliotheek te vullen: Van 29 september t/m 12 oktober kun je bij Bruna sparen voor gratis boeken voor je schoolbieb. Hoe meer je spaart hoe meer boeken je school krijgt. Dit jaar bestaat de Kinderboekenweek 61 jaar! Het thema is daarom heel toepasselijk Raar, maar waar!. Bruna maakt er ook een feestje van. Iedereen die een boek in de periode van 29 september t/m 12 oktober bij de Bruna koopt krijgt een kassabon en deze bon of bonnen kunnen op school ingeleverd worden. Tijdens de Kinderboekenweek ontvangt iedereen verder bij een besteding van 10 euro aan kinderboeken het geschenk gratis. Oktobermaand Kindermaand: Gratis naar het museum, theater of dansschool? Oktobermaand Kindermaand heeft een super leuk programma. Alle zaterdagen en zondagen in oktober zijn actiedagen. Alle kinderen zijn welkom. Stoere boys, sportieve meiden en ook de allerkleinste kleuters. Oktobermaand Kindermaand betekent een maand lang genieten van kunst en cultuur zonder kosten. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken, borgen, kerken en molens openen in de weekenden van oktober gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij organiseren speciale activiteiten. Het programma staat ieder jaar bol van boeiende workshops, spannende rondleidingen en mooie voorstellingen. Er zit vast iets bij dat je leuk vindt. Het kan tijdens Oktobermaand Kindermaand. In Drenthe, Groningen en Friesland. Je kunt dit jaar weer meedoen aan workshops, spannende speurtochten en heel veel voorstellingen bezoeken. En niet alleen binnen, ook in de natuur! Durf jij een toren te beklimmen in het donker? Kom jij kunst maken om op te eten? Of kom naar het kindercafé? Bezoek een voorstelling. Doe mee aan een spannende speurtocht Of leef je uit bij een dans- of muziekworkshop Het kan allemaal gratis en voor niks in oktober! Het programma kun je vanaf 17 september in de kalender op zoeken. Maak je keus in het programmaoverzicht. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen kennis maken met musea, muziekscholen, theaters, galerieën, molens en natuurorganisaties in Drenthe De gemeente Emmen organiseert op 15 oktober een festival: M&GEZOND! Tijdens dit festival delen bewoners van de gemeente Emmen hun initiatieven op het gebied van:ontmoeting, bewegen, welbevinden, ontstressen, gezond eten en drinken, bij je passie komen, samen koken, vriendschappen en nog veel meer! Er is een informatiemarkt, er worden workshops,presentaties en clinics gegeven, Bouke treedt op, er is dans, muziek en beweging! Voor de kleintjes is er een goochelaar, een ballonmodelleur en een smoothysalon. Op de site onder de link nieuwsbrieven kunt u de uitnodiging vinden.

Van elkaar afblijven!

Van elkaar afblijven! Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 23 september Vrijdag 25 september Maandag 28 september Groep 1 vrij Start Kinderpostzegelactie Engelse dag, groep 1 naar school Inloopochtend 8.30-9.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 6 schooljaar 05-10-2016 Nieuwsbrief nummer 6 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 07-10-2016 Kledingbeurs in de MFA 14-10-2016 Opa en Oma feest Lieveheersbeestjes 12:00 14:00 uur 17-10-2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8 20-09-2017 Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2017-2018 Agenda voor de komende weken 27-09-2017 fietscontrole 04-10-2017 start Kinderboekenweek 04-10-2017 kleedjesmarkt start: 11.45 uur 05-10-2017 staking:

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 8 6 oktober 2015 Deze week: * Zendingsproject * Schoolfotograaf * Opa en omadagen * Doppen-spaar-actie * Kies traject Een paar weken geleden heeft u in de bijlage van de nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd 02-11-2016 Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 07-11-2016 Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m 8 15-11-2016 Spelcontainer open na schooltijd 21-11-2016 Voor groep 7

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma 16 september 2015

Nieuwsbrief Titus Brandsma 16 september 2015 Nieuwsbrief Titus Brandsma 16 september 2015 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Welkom! Op 10 september is Marien van de Velde 4 jaar

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Inhoud Open dag 23 maart Paaseieren zoeken Info avond MR Schoolvoetbal Verkeersexamen Agenda Bijlagen: o Brief over het verkeersexamen groep 7 en 8 o Flyer Sportinstuif Sjollema

Nadere informatie

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Van de directie: Het inspectiebezoek! Er is al veel aandacht aanbesteed, en uiteindelijk is er een prachtig resultaat behaald. Op de 10 zogenaamde standaarden hebben we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Nr.4 15 september 2016 schooljaar

Nr.4 15 september 2016 schooljaar Nr.4 15 september 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 17 schooljaar Agenda voor de komende weken Kerstviering in de Pauluskerk, Meerstraat 2

Nieuwsbrief nummer 17 schooljaar Agenda voor de komende weken Kerstviering in de Pauluskerk, Meerstraat 2 16-12-2015 Nieuwsbrief nummer 17 schooljaar 2015-2016 Agenda voor de komende weken 16-12-2015 Kerstviering in de Pauluskerk, Meerstraat 2 18-12-2015 Start kerstvakantie, kinderen vrij om 12.00 uur 04-01-2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Week 40

Nieuwsbrief 5 Week 40 Nieuwsbrief 5 Week 40 Nieuws uit de gymzaal: De afgelopen donderdagmiddagen hebben we genoten van de gymlessen met groep 3/4/5 en 6/7/8. Hieronder een sfeerimpressie: VakantieBijbelWeek In de bijlage vindt

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwe leerlingen Er zijn 3 nieuwe leerlingen op school gekomen. Elise in groep 2 en Timo en Manon groep 1. Wij wensen jullie heel veel plezier op de PWA! Folders

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening Nieuwsbrief 7 29 september 2015 Geachte ouders, Deze week houden we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar. Wij verzorgen maandag en dinsdag een fruithap in de pauze, we willen u vragen woensdag, donderdag

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30

Het Jozef Journaal   datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 9 oktober 2018 Nr 7 Jaargang 30 Van de directie Talentontwikkeling in groep 1/2 Geel Verkeersveiligheid Wij willen aandacht vragen voor de veiligheid

Nadere informatie

jaargang nummer 3 27 september 2017

jaargang nummer 3 27 september 2017 jaargang 2017-2018 nummer 3 27 september 2017 Belangrijke data 25/09 t/m 29/09 meekijkweek 29/09 Bibittheater groep 8 Daisy, groep 4/5 Roland, groep 8 Sanne 03/10 studiedag, alle kinderen zijn vrij 05/10

Nadere informatie

INFOS. Juf Wendy s ochtends aanwezig. s Middags directieberaad

INFOS. Juf Wendy s ochtends aanwezig. s Middags directieberaad INFOS Facebook: Nicolaasschool.Schoonebeek Schooljaar 2015-2016, Infos nummer 4 week 40 2015 De volgende Infos verschijnt 15 oktober Twitter: Nicolaasschool_ Berichten van de schoolleiding -Maandag 28

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40 Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 Nr.6 week 40 Het thema van deze week is : Stoelendans; Welke plaats heb jij? Stoelendans is een leuk spelletje. Zeker als er genoeg stoelen zijn. Maar als er een stoel

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Het team van het Talent wenst u allemaal hele fijne en gezonde feestdagen toe. Geniet van de tijd met elkaar!

Het team van het Talent wenst u allemaal hele fijne en gezonde feestdagen toe. Geniet van de tijd met elkaar! 21-12-2016 Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 22-12-2016 Kerstviering start: 18:00 uur 23-12-2016 Laatste dag voor de kerstvakantie, kinderen vrij om 12:00 uur 23-12-2016

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2018-2019 N i e u w s b r i e f 0 1-10- 2 0 1 8 B o e k e n m a r k t I n d i t n u m m e r : Verjaardag leerkrachten Komt u ook? 2 Muziek op school 2 Griezeltocht 2 Agenda 2 Middenbouw onderbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Nummer oktober 2017

Nummer oktober 2017 Nummer 07 30 oktober 2017 Agenda datum groep activiteit Di 10 okt-di 14 nov 1 en 2 Projectkist het Nieuwe Oude Huis (info volgt) Woe 8 nov 7 en 8 Upcycling Ma 13 nov vr 17 nov Alle groepen 10 minuten gesprekken

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Peutergym 9.00 uur 11.00 uur. Open avond 18.00-20.00 uur. De Vissersingel 1, 7942EA Meppel. Nieuwsbrief 3 2-10-2015.

Peutergym 9.00 uur 11.00 uur. Open avond 18.00-20.00 uur. De Vissersingel 1, 7942EA Meppel. Nieuwsbrief 3 2-10-2015. Nieuwsbrief 3 2-10-2015 De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.kctalent.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Oktobermaand Kindermaand! Ik hoor verschillende reacties dat het eigenlijk iedere maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Beste ouders,

Nieuwsbrief juni Beste ouders, Nieuwsbrief juni 2018 Beste ouders, Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Volgende maand komt de schoolkrant nog uit en dat is het laatste van dit jaar. We hebben nog veel te doen voor de komende

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden.

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden. Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Groep 1-2 - Nieuwsbrief - Schoolfotograaf - Fietscontrole - Even voorstellen - Hulpouders - Septemberfeest - Agenda Elke eerste maandag van de maand

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 3 19 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * PCBO Academy * Open avond Op 4 oktober is s avonds onze open avond in het kader van de week van het christelijk onderwijs. We hopen natuurlijk

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nunspeet,

Nunspeet, www.ontdekking.info.nl www.montessorischooldeontdekking.nl Nunspeet, 09-03-2017 In aansluiting op het 10-minuten-gesprek van Manoe, sturen we hierbij een stukje in voor de nieuwsbrief: Door een nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015

Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015 Clemensnieuws Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015 Deze nieuwsbrief is een twee weekelijkse uitgave van de Sint Clemensschool Steenwijk. Nieuws vanuit de geledingen, team

Nadere informatie

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd.

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Verkeerscommissie Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Handleiding Fietscontrole Algemeen: 1. Het stuur zit goed vast 2. De bel is goed te horen 3. De handvatten zitten goed vast aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 13 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 13 schooljaar 30-11-2016 Nieuwsbrief nummer 13 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 05-12-2016 Sinterklaasfeest, kinderen vrij om 12 uur. Aansluitend gaan we de school in kerstsfeer brengen. 09-12-2016

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 12 september 2016 Activiteitenoverzicht Nieuwsbrief 13 september Openingsviering in de kerk (start om 9.00 uur) 14 september Onderwijsmiddag Vlagtwedde (studiemiddag team) 20 september Informatiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Klimoppertje Datum: 9-10-2015

Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Klimoppertje Datum: 9-10-2015 Activiteiten komende weken 14 oktober groep 6 uitstapje naar Weerterbos 18 oktober kledingbeurs 26 t/m 30 oktober herfstvakantie Nieuwe leerlingenraad Hallo allemaal Wij zijn

Nadere informatie

Goed gedrag op het leerplein (bovenbouw) Op het leerplein

Goed gedrag op het leerplein (bovenbouw) Op het leerplein 21-09-2018 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 28 sept 2018. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires Nieuwsbrief Nr 2 22-09-2017 Groeigesprekken Zoals u op de informatie-avond heeft vernomen worden er in alle groepen de komende periode gesprekken gepland met ouders en hun kind(eren). Deze groeigesprekken

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2017 Fiduciaschool

Nieuwsbrief November 2017 Fiduciaschool CSBO Fiduciaschool, Distributiestraat 1, 9728 CR GRONINGEN Agenda november 2017 Nieuwsbrief November 2017 Fiduciaschool Datum Groep Activiteit Di. 07-11- 2017 OR vergadering Vrij 10-11-2017 Alle Lampion

Nadere informatie

28 september 2018

28 september 2018 1408 www.clarafabriciusschool.nl 28 september 2018 2 oktober Groep 7 ( s morgens) en 8 ( s middags) Democracity in Elst 3 oktober 8.45 uur Podiumochtend start kinderboekenweek 4 oktober Studiedag, alle

Nadere informatie

Groep 7C mei kanjertraining

Groep 7C mei kanjertraining Groep 7C mei 2018 kanjertraining stap 1 als eerst gaat er iemand voor het digibord staan en iedereen moet bedenken waar hij of zij gaat staan. er zijn drie hoofdvakken 1, 2 en 3 hier een plaatje. 1 is

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen

Belangrijke data. Algemeen Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 5 oktober 2017 nummer 6 Belangrijke data 5

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Verlichtingsactie. Nieuwsbrief 10 oktober 2014

Nieuws van de directie. Verlichtingsactie. Nieuwsbrief 10 oktober 2014 Nieuwsbrief 10 oktober 2014 Nieuws van de directie Donderdag 16 oktober is de laatste werkdag van Frank Simons op de Bernardusschool. Voor iedereen die hem persoonlijk de hand wil schudden is hiervoor

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF 4 oktober 2016 Afgelopen week is groep 8 op kamp geweest naar Goor. De kinderen hebben leuke activiteiten gedaan (o.a. samen tapas maken, paard rijden en bootcamp) en de sfeer was voortreffelijk.

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 5 oktober 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

Kinderen vrij: Alle kinderen zijn woensdag 1 oktober vrij i.v.m. een studiedag MATH (leerlijn rekenen) voor de leerkrachten.

Kinderen vrij: Alle kinderen zijn woensdag 1 oktober vrij i.v.m. een studiedag MATH (leerlijn rekenen) voor de leerkrachten. Regel van de Week Niemand uitschelden! Agenda Woensdag 1 oktober Donderdag 2 oktober Maandag 6 oktober Dinsdag 7 oktober Zondag 12 oktober Maandag 13 t/m vrijdag 17 oktober Maandag 20 oktober Dinsdag 21

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016 Oktober Schooltijden: We zouden het erg fijn vinden wanneer u ons wilt helpen: Wij willen graag om 8.30 uur met de lessen starten. Parkeren: Vanuit de buurtbewoners is het verzoek gekomen of ouders willen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 5 schooljaar Agenda voor de komende weken Covey trainingsverdiepingsavond voor ouders

Nieuwsbrief nummer 5 schooljaar Agenda voor de komende weken Covey trainingsverdiepingsavond voor ouders 28-09-2016 Nieuwsbrief nummer 5 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 29-09-2016 Covey trainingsverdiepingsavond voor ouders 05-10-2016 Start Kinderboekenweek 05-10-2016 Kleedjesmarkt 11.30

Nadere informatie

Ouderbrief 1. Kopieerblad 1. Beste ouder/verzorger, Wijzer door het verkeer groep 4

Ouderbrief 1. Kopieerblad 1. Beste ouder/verzorger, Wijzer door het verkeer groep 4 O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen op school hebben we met de kinderen gesproken over de fiets. Wanneer kinderen met hun fiets meedoen aan het verkeer, moet die

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl

Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Noorderdiep 123 9521 BC, Nieuw-Buinen Tel: 0599-613864 E-mail: cbsdeklister@conod.nl Nieuwsbrief 17, 28 april 2016 Bijbelverhalen. Week 17: 25 t/m 29 april 2016 Weer terug bij Noömi, Ruth 3:16-18 In de

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie Nieuwsbrief Nr 4 20-10-2017 Afscheid Sil Brasz Op dinsdag 17 oktober hebben we afscheid genomen van Meester Sil. De leerlingen hebben Meester Sil toegezongen met een afscheidslied, tussen de middag aten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 27 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 27 schooljaar 04-04-2012 Nieuwsbrief nummer 27 schooljaar 2011-2012 Morgen hebben we onze paasviering. Dit jaar is het thema: In ieder einde schuilt een nieuw begin! In de cocon, waarin de rups eindigt, schuilt tegelijk

Nadere informatie

Feest! Heel fijne Kinderboekenweek! Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool

Feest! Heel fijne Kinderboekenweek! Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool 28 september 2017 Jaargang 20 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Feest! Nog maar een paar nachten slapen en dan gaan we feest vieren, want het is dan KINDERBOEKENWEEK!

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Wecycle inzamelingsactie

HET TOEKANNIEUWS. Wecycle inzamelingsactie Schooljaar2017/2018 17-10-2017 Nummer: 05 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Fietscontrole groep 5 t/m 8 - Nieuwe leerlingen - Verkeersouders gezocht - Treinkaartje - Nationaal Schoolontbijt

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie