Wijzerplus 2. Toekomstplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzerplus 2. Toekomstplan"

Transcriptie

1 Wijzerplus 2 Toekomstplan

2 Stap 2 DNA campagne Toekomstplan: Wie willen we zijn? In de voorbije maanden nam jouw afdeling het DNA onderzoek bij de hand en gingen jullie aan de slag met de bevraging. Jullie brachten de antwoorden in via de website of gaven ze door aan je afdelingsondersteuner en verkregen zo de DNA flyer met daarop je lokale identiteit verwoord. Het bracht je bestuur alvast meer duidelijkheid en eensgezindheid over welke kwb jullie momenteel zijn. Stap 1 van onze DNA campagne is hiermee achter de rug. Nu we weten wie we zijn, is het tijd om over te gaan naar stap 2, het DNA Toekomstplan! Nu gaan we via een bestuursgesprek in onze afdeling stilstaan bij ieder aspect van onze DNA en in het bestuur de vraag stellen: Zijn we tevreden met dit aspect van onze identiteit? Ja Nee Doen we hiermee verder zoals tot nu te deden? (Verder doen?) Of willen we dit sterke punt van onze kwb nog verbeteren in de toekomst? (Beter doen?) Hoe zouden we dit kunnen doen? We willen dit aspect veranderen in de toekomst. (Anders doen?) Hoe zouden we dit kunnen doen?

3 Als we hebben stilgestaan bij deze vragen, zal dit resulteren in 2 lijstjes: Een opsomming van de DNA aspecten waarmee we tevreden over zijn en waar we dus met de nodige trots en zelfzekerheid naar buiten mee willen komen. Dit lijstje zal resulteren in een wervingsflyer die jullie begin volgend werkjaar kunnen benutten om mensen aan te spreken voor je kwb, om bvb lid of zelfs bestuurslid te worden. Een opsomming van aspecten die je liefst anders zou zien en eventueel werkpunten hoe je bestuur deze zaken wil aanpakken. Dit lijstje vormt de opstart voor de 3e en laatste fase van onze DNA campagne: het uitvoeringsplan! Daarover later meer. Het bestuursgesprek Wie willen we zijn? Als opvolger van de A3 bevraging lanceren we nu de DNA invulflyer waar ieder bestuurslid van je afdeling zijn mening kan geven over ieder aspect van jullie kwb DNA. tevreden ontevreden verder doen beter doen anders doen Deze denkoefening is uitgebreider dan de bevraging uit de onderzoeksfase, en zal toch gemiddeld 60min in beslag nemen van je bestuursvergadering (afhankelijk van de grote van je bestuur). Als je een grote groep bestuursleden hebt en vreest dat het gesprek een te groot deel van je vergadering in beslag zal nemen, kan je er voor kiezen om een extra DNA bijeenkomst in te plannen op een moment dat het in je afdeling wat rustiger is. Dit DNA bestuursgesprek is namelijk een reden op zich om met je bestuur samen te komen: Hoeveel keer nemen jullie de tijd om eens grondig te bespreken welke kwb jullie momenteel aan het maken zijn? En hoe tevreden je bent over de gemaakte keuzes en de resultaten van die keuzes? Kwb maken is voornamelijk actief bezig zijn, organiseren en doen. Maar naast plezier maken en druk bezig zijn, kan op afdelingsniveau stilstaan bij je identiteit de bestuurswerking echt versterken. Zeker als het in een positieve en open sfeer kan gebeuren, waar we open staan voor elkaars mening en constructief met elkaar in gesprek gaan.

4 Hoe ga je te werk? Op voorhand duid je een gespreksleider aan: Dit kan een bestuurslid zijn van je afdeling, maar je kan evengoed vragen aan je afdelingsondersteuner om deze taak op zich te nemen. De taken van de gespreksleider: Print op voorhand de nodige documenten uit op de website Ga naar het onderdeel DNA Toekomstplan; Wie willen we zijn?. Daar vind je, mits het invoeren van jouw afdelingscode, de persoonlijke documenten van je afdeling terug om het bestuursgesprek te houden: De DNA invulflyer. Neem voor ieder bestuurslid 1 exemplaar mee naar de bestuursvergadering. Het uitgebreid verslagformulier, het werkinstrument voor de gespreksleider. Beschik je niet over internet of vind je jouw documenten niet terug? Geef een seintje aan je afdelingsondersteuner en die brengt dit zeker voor jou in orde. Leid het bestuursgesprek in op de vergadering: Enkele maanden geleden deden we een DNA onderzoek van onze afdeling en gingen we aan de slag met de enquête. Het resultaat was onze DNA flyer, die ons bestuur duidelijkheid en eensgezindheid bracht over wie we vandaag de dag zijn. Nu is het tijd om over te gaan naar stap 2: het DNA Toekomstplan! Hier staan we niet meer stil bij de vraag Wie zijn we?, maar wel bij de vraag Wie willen we zijn?. Ieder bestuurslid mag vanavond zijn mening geven over elk aspect van ons DNA en meedelen als hij/zij hiermee tevreden is of dit graag wil veranderen. Concreet heb je de keuze tussen 3 antwoorden: Ik ben tevreden en wil hiermee verder doen. Ik ben tevreden en wil dit nog beter gaan doen. Ik zou dit in de toekomst graag anders willen. Verdeel de invulflyers aan de aanwezige bestuursleden en geef hen de tijd om hun mening op de flyer in te vullen. Je kan er ook voor opteren om de flyer naar alle bestuursleden op te sturen en hen te vragen dit op voorhand in te vullen en mee te brengen naar de vergadering. Hiermee win je toch een 20tal min tijd tijdens de vergadering. Aan jullie de keuze uiteraard!

5 Overloop de antwoorden in groep en duid ze aan op het verslagformulier: Je kan er turven hoe vaak de antwoorden verder doen, beter doen of anders doen gekozen worden. Belangrijk hierbij is dat je ook tijd maakt voor de vraag waarom vind jij dat?, telkens een bestuurslid zijn keuze meedeelt. Na het turven bekijk je vervolgens welk antwoord er meest uit de bus komt (per DNA aspect) en probeert tot een consensus/besluit te komen in je bestuur over dat aspect van je DNA. Ga discussies niet teveel uit de weg en probeer zoveel mogelijk naar ieders mening te luisteren. Als het antwoord in je besluit verder doen is, zit het werk er eigenlijk op: De meerderheid is nl tevreden met dit aspect van je afdelingsdna en wenst dit zo te behouden. Als het antwoord beter doen of anders doen is, stel je een volgende vraag aan je bestuur: Heeft er iemand een idee hoe we dit beter/anders kunnen doen? Het resultaat van deze bespreking noteer je opnieuw in het verslagdocument. TEVREDEN en we moeten verder doen! Waarom? TEVREDEN en kunnen we nog beter doen! Waarom? Hoe verbeteren? ONTEVREDEN en moeten we anders doen! Waarom? Hoe veranderen?

6 Als je zo ieder aspect van je DNA overlopen hebt, zit het bestuursgesprek er eigenlijk op! Hopelijk hebben jullie bij heel wat punten aangeduid waarmee jullie tevreden zijn. Dit zijn keuzes waar je als afdeling trots op bent en waarmee je naar buiten wil treden! Dit is jullie identiteit zoals die nu is en waarmee jullie graag verder willen doen. Uiteraard zullen er ook enkele zaken zijn die jullie graag anders zouden zien, nl enkele werkpunten. Dat zijn zaken die we over enkele maanden terug zullen opnemen en die het begin zullen zijn van de 3e fase van onze DNA campagne, het uitvoeringsplan, die later dit werkjaar gelanceerd worden. De job van de gespreksleider zit er echter nog niet helemaal op, want het waardevolle resultaat, de wervingsflyer, moet nog adhv de antwoorden opgemaakt worden! Op het einde van het verslag, maak je een samenvatting met 2 oplijstingen: Alle DNA aspecten waar je bestuur tevreden over is (verder doen + beter doen). Alle DNA aspecten die je bestuur wenst te veranderen (anders doen). Dit zijn eigenlijk de werkpunten die je bestuur voorop stelt. Je maakt een copy van het volledige verslag en bezorgt een exemplaar aan je afdelingsondersteuner. Zo blijft hij/zij op de hoogte van de bespreking en kan hij hier ook rekening mee houden in de begeleiding van je afdeling. Nu gaan we, als kers op de taart, jullie persoonlijke wervingsflyer aanmaken.

7 Doel van de wervingsflyer De reden waarom we met de DNA campagne begonnen zijn in Vlaams- Brabant&Brussel is net omdat we horen van afdelingen dat ze meer dan ooit voor de uitdaging staan om hun kwb op een duidelijke en wervende manier voor te stellen aan potentieel nieuwe leden. Je vindt het wellicht niet eenvoudig om aan mensen te vertellen waar jouw kwb vandaag de dag voor staat en wat er zo uniek is aan je vereniging. Laat staan om mensen te overtuigen waarom ze delen kunnen uitmaken van hun lokale afdeling (zowel als lid, medewerker of bestuurslid). Deze wervingsflyer is het resultaat van ons DNA bestuursgesprek Wie willen we zijn? : het is een opsomming van alle aspecten van jullie identiteit waar jullie tevreden en dus trots op zijn! Het is dus een flyer waarmee jullie graag naar buiten zullen komen en die een weerspiegeling is van wie jullie kwb nu is. Wij hopen nu dat dit instrument een bruikbaar middel is voor jullie om met trots naar buiten te treden met je afdeling! Om op zoek te gaan naar nieuwe mensen die zich kunnen thuisvoelen in jullie kwb en die er graag deel van zouden uitmaken. Je kan de flyer gebruiken tijdens één van je uitbreekactiviteit of tijdens een voorstellingsbeurs van verenigingen in je gemeente. Je kan er ook voor kiezen om hem gericht rond te delen en mensen aan te spreken die je al een tijdje op het oog had. Zie je niet direct een optie voor jouw afdeling om aan de slag te gaan met de wervingsflyer, vraag zeker advies en begeleiding aan je afdelingsondersteuner. We wensen je alvast heel veel succes toe met stap 2 van onze DNA campagne! En hou ons zeker op de hoogte van je wervingservaringen! Afdelingsondersteuners van Vlaams Brabant & Brussel: Heike Verselder Regio NWM Brabant + Regio Brussel heike.verselder@kwb.be Kurt Borremans Regio Leuven kurt.borremans@kwb.be Eric Vandersmissen Regio Pajottenland - Halle eric.vandersmissen@kwb.be

8 In de periode van 1/01/2014 tot 1/06/2014 is Heike niet beschikbaar wegens moederschapsrust. Haar wordt echter wel gelezen door kwb medewerkster Kristel Van Tuycom. Zij zal jullie vragen beantwoorden en/of doorsturen, en tevens de verslagen van het bestuursgesprek bijhouden. Wijzerplus kwb vzw Urbain Britsierslaan Brussel tel. 02/ fax. 02/ v.u. Koenraad Coppens

Voorwoord. Inleiding. Wim Wouters. Koenraad Coppens. Voorzitter kwb Vlaams- Brabant en Brussel. Voorzitter kwb

Voorwoord. Inleiding. Wim Wouters. Koenraad Coppens. Voorzitter kwb Vlaams- Brabant en Brussel. Voorzitter kwb Wijzerplus Voorwoord Ik kan er niets aan doen, zei de schorpioen, het is zoals ik ben. En halverwege het water gaf hij de kikker de doodsteek en samen stierven ze. Wanneer ik het woord DNA hoor, denk ik

Nadere informatie

BUE Feedbackgevers LK

BUE Feedbackgevers LK BUE 2014 - Feedbackgevers LK Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven De leidinggevende kwaliteiten van je chef Via deze vragenlijst kan je je mening geven over de wijze waarop je chef zijn of haar

Nadere informatie

Vorming Vlaams Brabant

Vorming Vlaams Brabant Vorming Vlaams Brabant Vorming kwb kan er alleen maar beter van worden! Najaar 2012 periode van de opleidingen en vorming. Alle bestuursleden en losse medewerkers (m/v) kunnen deelnemen aan 6 heel uiteenlopende

Nadere informatie

Reflectie-opdrachten

Reflectie-opdrachten Reflectie-opdrachten In deze bundel vinden jullie een reeks fiches met reflectie-opdrachten. De bedoeling is om iedere week één fiche te overlopen tijdens het wekelijks gesprek met je mentor. Deze vragen

Nadere informatie

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL BUE 2014 - Zelfevaluatie OL Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven Je leidinggevende kwaliteiten Via deze vragenlijst kun je je mening geven over de wijze waarop je je leidinggevende rol hebt

Nadere informatie

Naverwerking van een bezoek aan

Naverwerking van een bezoek aan Naverwerking van een bezoek aan -Voor leerkrachten secundair onderwijs- Duur: 50 minuten Activiteit Tijd Inhoud Doel: de leerlingen VOET 10 5. Klasgesprek 6. Mijn talentenkaart 5 Nabespreking bezoek Eigen

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Werkboek Inkijk Exemplaar Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Inleiding Voordat jullie beginnen Ik zal mij eerst even kort voorstellen: ik ben Maaike en Ziezo! is mijn eigen kindercoach praktijk.

Nadere informatie

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café Doel Geanimeerde gesprekken voeren over belangrijke vragen of thema s in verschillende rondes. Elke deelnemer komt aan het woord. Een worldcafé kan je gebruiken om informatie te verzamelen binnen één thema

Nadere informatie

SPEELWIJZE INSPIRATIEPSPEL - Bladzijde 1 / 5

SPEELWIJZE INSPIRATIEPSPEL - Bladzijde 1 / 5 SPEELWIJZE INSPIRATIEPSPEL - Bladzijde 1 / 5 SPEELWIJZE Inspiratiespel De bedoeling van het INSPIRATIESPEL is mensen met elkaar in gesprek te brengen over hetgeen hen inspireert, van binnen uit motiveert.

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo Op vier bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Inhoudstafel. Over VIB 4. Schoolproject Wetenschap op Stap 6. Wetenschapper in de klas 8. Test jouw brein 12

Inhoudstafel. Over VIB 4. Schoolproject Wetenschap op Stap 6. Wetenschapper in de klas 8. Test jouw brein 12 WETENSCHAP OP STAP Inhoudstafel Over VIB 4 Schoolproject Wetenschap op Stap 6 Wetenschapper in de klas 8 Test jouw brein 12 Over VIB De wetenschappers van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie werken

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003

leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003 leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003 Helaba Zoals je wellicht wel opmerkte, is dit evaluatieformulier net iets groter dan het eerste wat je hopelijk een tijdje geleden al in jouw brievenbus vond.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wetenschap op Stap

Schooljaar 2015-2016. Wetenschap op Stap Schooljaar 2015-2016 Wetenschap op Stap Inhoudstafel Over VIB 7 Schoolproject Wetenschap op Stap 10 Wetenschapper in de klas 14 Test jouw brein 20 OVER VIB Vlaams Instituut voor Biotechnologie De wetenschappers

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Wat kunnen wij nu al zeggen? een beslissing over jullie aanvraag moet eerst besproken worden, maar er zijn wel enkele zaken die wij op voorhand kunnen vertellen:

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café Doel Geanimeerde gesprekken voeren over belangrijke vragen of thema s in verschillende rondes. Elke deelnemer komt aan het woord. Een worldcafé kan je gebruiken om informatie te verzamelen binnen één thema

Nadere informatie

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen:

De focusgroepen gaven ons in het verleden al een antwoord op volgende kernvragen: Focusgroepen basisonderwijs: Wat denken ouders uit verschillende doelgroepen over wat de school of het schoolteam kan doen om ouders meer te betrekken bij de school (geïnspireerd op de draaiboeken van

Nadere informatie

Schooljaar Wetenschap op Stap

Schooljaar Wetenschap op Stap Schooljaar 2016-2017 Wetenschap op Stap Inhoudstafel Over VIB 7 Schoolproject Wetenschap op Stap 10 Wetenschapper in de klas 14 Test jouw brein 20 OVER R VIB Vlaams Instituut voor Biotechnologie De wetenschappers

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

Handleiding zelfzorgplan

Handleiding zelfzorgplan Handleiding zelfzorgplan Het zelfzorgplan voor hulpverleners heeft als doel jou even te laten stilstaan bij je rol als hulpverlener. Dit bewust stilstaan zorgt voor inzicht in de kwetsbaarheden waar jij,

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep HET EVALUATIEGESPREK Je prestaties onder de loep Inhoudstafel 1. Wat mag je verwachten van het evaluatiegesprek p4 2. Voorbereiding is alles! p5 3. Hoe herpak je je na een mindere evaluatie p7 4. De verschillen

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument

Kwaliteitsinstrument Kwaliteitsinstrument Wat is het KLJ-kwaliteitsinstrument? Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jullie afdeling kan evalueren over een bepaald thema! Dit

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument

Kwaliteitsinstrument. Til je afdeling naar een hoger niveau. Het kwaliteitsinstrument in het kort. Doel van het instrument. Inhoud van het instrument Kwaliteitsinstrument Til je afdeling naar een hoger niveau Het kwaliteitsinstrument in het kort Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jouw afdeling kan

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

Voorbereiding gesprek zorginspectie

Voorbereiding gesprek zorginspectie Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen vzw, afdeling Vlaams-Brabant Parkstraat 185, 3000 Leuven www.oudersparticipatie-jeugdhulp.be Voorbereiding gesprek zorginspectie Bijeenkomst met ouders op 17/01,

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument

Kwaliteitsinstrument Kwaliteitsinstrument Wat is het KLJ-kwaliteitsinstrument? Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jullie afdeling kan evalueren over een bepaald thema! Dit

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A 4 opdrachten! 60 minuten! Bij iedere opdracht zet iemand zijn wekker/ chronometer (op gsm of uurwerk), zodat je zeker niet veel langer dan een kwartier bezig bent.

Nadere informatie

Motiveren en werven van vrijwilligers voor de kring. Dr. Klara Ampe, voorzitter Vlaamse kamer Federale Raad voor Huisartsenkringen

Motiveren en werven van vrijwilligers voor de kring. Dr. Klara Ampe, voorzitter Vlaamse kamer Federale Raad voor Huisartsenkringen Motiveren en werven van vrijwilligers voor de kring Dr. Klara Ampe, voorzitter Vlaamse kamer Federale Raad voor Huisartsenkringen vandaag Zicht op de bouwstenen van een duurzame motivatie Nieuwe (chinese)

Nadere informatie

Assertiviteit. e-book

Assertiviteit. e-book Assertiviteit e-book Opkomen voor jezelf Welkom in dit E-book. We willen je informeren over het onderwerp: opkomen voor jezelf. Hierin komt naar voren hoe je dat makkelijker kunt maken voor jezelf. Hoe

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Loopbaangericht gesprek voeren. Dag 2. Juni 2016 Loopbaangerichte dialoog

Loopbaangericht gesprek voeren. Dag 2. Juni 2016 Loopbaangerichte dialoog Loopbaangericht gesprek voeren Dag 2 Warming up! Pak je telefoon, laptop of tablet. Herhalen: 5 loopbaancompetenties Waarom loopbaangerichte gesprekken? begin bij Helicon zelfsturing eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

Zelf een promotiekrant maken stap voor stap

Zelf een promotiekrant maken stap voor stap Zelf een promotiekrant maken stap voor stap Lees eerst het document Handleiding Promotiekrant op https://programma.kwbeensgezind.be onder het menu promotiekrant Bekijk dan de video KWB-PROMOKRANT_HOW_TO.mp4

Nadere informatie

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek 4.0

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek 4.0 Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek 4.0 Dit kasboek is kant en klaar voor gebruik, je hoeft niet veel (of niets) van Excel te kennen om er onmiddellijk mee aan de slag te kunnen. In dit document

Nadere informatie

Vormingspakket Energie

Vormingspakket Energie Verhuis Vanuit ons project merken we dat er regelmatig problemen opduiken bij personen die verhuizen. Vaak worden voorschotfacturen nog te lang voor het oude adres opgemaakt, of men krijgt geen voorschotfacturen

Nadere informatie

Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom

Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom Methodiek Omschrijving: In deze workshop staan succesverhalen centraal. We luisteren naar recente succesverhalen uit

Nadere informatie

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek Dit kasboek is kant en klaar voor gebruik, je hoeft niet veel (of niets) van Excel te kennen om er onmiddellijk mee aan de slag te kunnen. In dit document

Nadere informatie

Het hartsmotivatie-profiel

Het hartsmotivatie-profiel Je eigen beoordeling van jouw hartsmotivaties De eerste stap tot ontdekken wat jouw gaven zijn, is het volgende hartsmotivatie-profiel invullen. Nadat je de 45 vragen hebt beantwoord, noteer je de scores

Nadere informatie

Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant

Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Stap 1... 4 Stap 1a; Bevoegde leiding de overstaptraining

Nadere informatie

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen!

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen! Studiek e uze Neem je tijd voor belangrijke stappen! Alles over studiekeuze Vlaamse infolijn - Onderwijs tel. 1700 (gratis nummer) Onderwijskiezer www.onderwijskiezer.be Departement Onderwijs www.ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven (wie ben ik en wat wil ik) en zijn kwaliteiten (wat kan ik).

1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven (wie ben ik en wat wil ik) en zijn kwaliteiten (wat kan ik). 1.16. Themagesprek A. Situering Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn opties? Wat is mijn actieplan? B. Gebruik 1. Doel: de themagesprekken kunnen inzichten verschaffen over de werkmotieven

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR VERENIGINGEN. Bestuurswellness-set. Hoe hou ik mijn bestuur gezond?

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR VERENIGINGEN. Bestuurswellness-set. Hoe hou ik mijn bestuur gezond? GEBRUIKSAANWIJZING VOOR VERENIGINGEN Hoe hou ik mijn bestuur gezond? De bestuurswellness-set Hoe hou ik mijn bestuur gezond? is een uitgave van SoCiuS - Steunpunt voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk

Nadere informatie

02_kinderen.indb :45

02_kinderen.indb :45 Hulp aan anderen Als je iemand hebt geholpen die niet bij jullie thuis woont, noteer dan wie je precies hebt geholpen en waarmee. Bijvoorbeeld: De hond van de buren uitgelaten of: Boodschappen gedaan voor

Nadere informatie

Liefde, voor iedereen gelijk?

Liefde, voor iedereen gelijk? Seksuele diversiteit graad 2 Lesvoorbereiding Liefde, voor iedereen gelijk? Bij lesmateriaal, bij deze les op de site, vind je het nodige lesmateriaal voor deze les: Print de verhalen 'Het geheim van Mirjam'

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg Op vijf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 Filip Abts: een korte voorstelling Wie ik ben? Wat ik kan? Wat ik weet? Wat ik heb? Wat

Nadere informatie

HANDLEIDING LESSENADMINISTRATIE - INHOUDSTAFEL

HANDLEIDING LESSENADMINISTRATIE - INHOUDSTAFEL 1 / 22 HANDLEIDING LESSENADMINISTRATIE - INHOUDSTAFEL Inleiding Vanaf oktober 2014 kan elk bestuurslid met de functie Secretaresse of Afdelingsverantwoordelijke lessenadministratie activiteiten doorgeven

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 2 De medewerker Naam: Organisatie: Manager: Datum: Luisterprincipe 2 Luisteren is geven 2.1 Gehoord zijn Je hebt de afgelopen weken vast een keer met je manager

Nadere informatie

1 Uitslapen. Schrijf op hoe het vanmorgen ging. Voorbeeld: Begintijd Wat heb je gedaan? Hoeveel tijd kostte dat? Wekker, opstaan 15 minuten

1 Uitslapen. Schrijf op hoe het vanmorgen ging. Voorbeeld: Begintijd Wat heb je gedaan? Hoeveel tijd kostte dat? Wekker, opstaan 15 minuten Na deze les kun je: s ochtends tijd besparen; op een rijtje zetten wat je allemaal moet doen; bepalen wat echt belangrijk is; een goede planning maken. 4 Bespaar tijd! School, vrienden, sport, clubjes

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

SPEELWIJZE INSPIRATIESPEL

SPEELWIJZE INSPIRATIESPEL SPEELWIJZE INSPIRATIESPEL De bedoeling van het Inspiratiespel is mensen met elkaar in gesprek te brengen over hetgeen hen inspireert, van binnen uit motiveert. Of het spel ook inspirerend is om te spelen,

Nadere informatie

Draaiboek mini-burgerkabinet

Draaiboek mini-burgerkabinet Draaiboek mini-burgerkabinet 31 januari 2018 7 april 2018 Wat is het burgerkabinet en wanneer vindt dit alles plaats? Vlaams minister van Cultuur,, Jeugd en Brussel Sven Gatz wil burgers betrekken bij

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd.

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd. Hoe gaat het? Goed hoor, druk We zeggen het zo vaak zonder er bij na te denken, maar telkens bevestigen we de associatie tussen druk en goed. Druk zijn is een statussymbool geworden. Wie niet druk is doet

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE co-animator

TRAJECTBOEKJE co-animator 1 TRAJECTBOEKJE co-animator boekje van: 2 3 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Departement

Nadere informatie

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com Wat is de Vodafone Mobiles for Good Challenge? Dit programma richt zich op sociaal ondernemers, met een innovatief idee voor een product of dienst, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Mobiele

Nadere informatie

Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens?

Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens? Leerlingboekje Les 9 en 10 Naam:. Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens? Groep 7 Leren schrijven met peer response Tekst: M. Hoogeveen, A. van Gelderen, A. Wijnbergh Illustraties: V. van Asperen

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Er is niet zoiets als dé betekenis van een bepaalde job, maar iedereen geeft hier z n eigen invulling aan.

Er is niet zoiets als dé betekenis van een bepaalde job, maar iedereen geeft hier z n eigen invulling aan. Be te ke nis in je werk: De band die je als werknemer voelt met je eigen job, die ontstaat uit de betekenis die je zelf geeft aan je werk. Het belang dat je zelf toeschrijft aan je job, en wat je gelooft

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : Je ontvangt deze vragenlijst omdat we graag willen weten hoe je het wonen

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Zorg voor een ander begint bij jezelf!

Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zelfzorg voor mantelzorgers Zelfzorg Zorg je thuis voor iemand die je dierbaar is? Of voor iemand in je omgeving? Dan ben je waarschijnlijk een mantelzorger. Mantelzorg

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Zo verstuurt u een WhatsApp! Opdracht: Analyseren, evalueren

Zo verstuurt u een WhatsApp! Opdracht: Analyseren, evalueren Zo verstuurt u een WhatsApp! Opdracht: Analyseren, evalueren 1. Inleiding Een mobiele telefoon; niet meer weg te denken uit de broekzak van elke scholier. In deze opdracht kijken de leerlingen naar een

Nadere informatie

Twee à drie ouderavonden met multimediale ondersteuning

Twee à drie ouderavonden met multimediale ondersteuning HANDLEIDING VOOR CATECHISTEN ONTMOETINGEN MET OUDERS VAN VORMELINGEN Twee à drie ouderavonden met multimediale ondersteuning Elk jaar worden in Vlaanderen zo n 40.000 kinderen gevormd. Dat betekent dat

Nadere informatie

Scenario bijeenkomst studiekeuzegesprekken (SKG)

Scenario bijeenkomst studiekeuzegesprekken (SKG) Scenario bijeenkomst studiekeuzegesprekken (SKG) zomer 2009 Algemene tijdsvolgorde van de gesprekken Tijd Locatie Wat Wie Opmerkingen a. Een presentielijst wordt bijgehouden 9.30-10.00 T3 hal Ontvangst

Nadere informatie

HET FUNCTIONERINGSGESPREK

HET FUNCTIONERINGSGESPREK HET FUNCTIONERINGSGESPREK Tips voor een zinvol gesprek Inhoudstafel 1. Wat is een functioneringsgesprek? p4 2. Hoe bereid je je voor? p6 3. Verschillen met het evaluatiegesprek p8 Samenwerking verbeteren

Nadere informatie

Hujo - Humanistische Jongeren VZW presenteert in samenwerking met dehuizenvandemens en demens.nu 20 TIPS HANDLEIDING

Hujo - Humanistische Jongeren VZW presenteert in samenwerking met dehuizenvandemens en demens.nu 20 TIPS HANDLEIDING Hujo - Humanistische Jongeren VZW presenteert in samenwerking met dehuizenvandemens en demens.nu 20 TIPS HANDLEIDING 2017 DE VOORRONDES 6 DIGIMORES DEBATWEDSTRIJD BIBLIOGRAFIE *Van Looy, L.; Coninx, M.;

Nadere informatie

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht I Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen worden zich meer bewust van eigen talenten en eigenschappen en ontwikkelen een positief zelfbeeld. Kinderen kunnen

Nadere informatie

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens Standaard-cv Jobpunt Vlaanderen (zone 3C bus 42) Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel. 02-553 01 08 Fax 02 553 52 00 Waarvoor dient dit formulier? Dit standaard-cv wordt bij de Vlaamse overheid gebruikt

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst Voorspellen Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en het plaatje. Tekst lezen en vragen stellen over de tekst 1. Lees de uitleg. Tijdens het lezen van een tekst,

Nadere informatie

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen Waarom automatiseren? En de 2 must have systemen Hoe verloopt het geautomatiseerde proces Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen Geef een WOW gevoel tijdens het kopen Geef een WOW gevoel na het kopen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het Werkbladen Uitdaging! Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het één ten koste van het ander? Waar word jij gelukkig van? De uitdaging van deze tool is dat je je eigen antwoorden bepaalt. We raden

Nadere informatie

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt Vergaderen, je hebt er vaak geen zin in. Toch is het belangrijk om af en toe belangrijke zaken met elkaar als team te bespreken. Met deze

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

Gratis opleidingen voor callcenter operators

Gratis opleidingen voor callcenter operators Gratis opleidingen voor callcenter operators Test jezelf. Volg gratis de opleidingen die bij jou passen. Wat zijn je sterktes en zwaktes? Ben je een ervaren beller? Of nieuw in het vak? Bereik je jouw

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Trouwceremonie betekenisvol moment

Trouwceremonie betekenisvol moment Trouwceremonie betekenisvol moment Een feestelijk, betekenisvol moment op je trouwdag, bij een huwelijksjubileum, als je gaat samenwonen of op een ander belangrijk moment in je leven. Naast alle andere

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen.

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Eerste Hulp bij Teamontwikkeling Inhoud Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Doel Teamleiders en teamcoördinatoren helpen om vergaderingen effectiever en leuker te maken, en de

Nadere informatie

CHECKLIST.

CHECKLIST. CHECKLIST CHECKLIST 3 WEKEN OP VOORHAND Zorg voor een snelle internetconnectie. Tip : ik verkies om niet draadloos te werken zodat ik een optimale snelheid kan benutten. Kies je onderwerp Kies je idee

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

2. Leeftijd jaar 4 50% jaar 0 0% jaar 1 13% > 31 jaar 3 38% 3. Vooropleiding/tewerkstellingsproject ASO 1 13% TSO 3 38%

2. Leeftijd jaar 4 50% jaar 0 0% jaar 1 13% > 31 jaar 3 38% 3. Vooropleiding/tewerkstellingsproject ASO 1 13% TSO 3 38% 8 reacties Overzicht Complete reacties bekijken Algemene gegevens 1. Welke module volg je momenteel? module 1 0 0% module 2 0 0% module 3 0 0% module 4 0 0% module 5 optie AGZ 8 100% module 5 optie GGZ

Nadere informatie

Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat CB Bokhoven. Woensdag 29 juni uur

Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat CB Bokhoven. Woensdag 29 juni uur Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat 15 5221 CB Bokhoven Woensdag 29 juni 2016 16.00 18.00 uur Agenda voor vandaag Welkom en opening Presentielijst voor lerarenregister Deel van de pitches

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

LESSUGGESTIES BIJ DE BOEKENKIST COMING OF AGE - praktijkonderwijs

LESSUGGESTIES BIJ DE BOEKENKIST COMING OF AGE - praktijkonderwijs LESSUGGESTIES BIJ DE BOEKENKIST COMING OF AGE - praktijkonderwijs Inhoud Handleiding docent... 2 Meet & Greet de boeken!... 4 TOP 3... 5 Opdrachtblad vragenspel... 6 Kopieerblad vragenkaartjes spel...

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : Je ontvangt deze vragenlijst omdat we graag willen weten hoe je het wonen

Nadere informatie