In dit beknopte jaarbericht leggen wij verantwoording af over de door ons aan U geleverde zorg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit beknopte jaarbericht leggen wij verantwoording af over de door ons aan U geleverde zorg."

Transcriptie

1 jaar bericht 2010

2

3 2010 Voorwoord Zorg kan altijd beter. Zorg moet beter. Wij stellen als samenleving terecht hoge eisen aan het gezondheidszorg systeem. UMCG Ambulancezorg heeft haar organisatie gespiegeld aan de 7 rechten van de patiënt in de zorg. Het nieuwe zorgconcept Uit & Thuis is ingevoerd. Met onder andere de gloednieuwe Zorgambulance, een ambulance met een beter comfort en meer begeleiding voor de patiënt. Het concept wordt door de patiënten zo goed ontvangen dat ze zelf al de Zorgambulance via de huisarts aanvragen. In dit beknopte jaarbericht leggen wij verantwoording af over de door ons aan U geleverde zorg.

4

5 7 De 7 rechten van de patiënt in de zorg 1 Het recht op beschikbare en bereikbare zorg 2 Het recht op keuze en keuze-informatie 3 Het recht op kwaliteit en veiligheid 4 Het recht op informatie, toestemming, dossiervorming en privacy 5 Het recht op afstemming tussen zorgverleners 6 Het recht op effectieve, laagdrempelige klacht- en geschillenregeling 7 Het recht op medezeggenschap en goed bestuur

6 1

7 1 Het recht op beschikbare en bereikbare zorg UMCG Ambulancezorg probeert in 95% van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten, nadat de melding binnen is gekomen op de meldkamer ambulancezorg, bij de patiënt ter plaatse te zijn. De ritgegevens worden daarom constant geanalyseerd. Dit systeem is door ons ontwikkeld en wordt in 18 RAV regio s gebruikt. De weersomstandigheden in de maanden januari/februari en november/ december waren het afgelopen jaar erg slecht. Veel sneeuw en gladheid hebben de prestaties negatief beïnvloed. Om de 95% toch te kunnen behalen is extra capaciteit ingezet, zoals zorgambulances, een solo-ambulance en de motorambulance. Een ambulance van de post Emmen is nu gestationeerd op de nieuwe post Emmen-Noord. Ondanks alle maatregelen is UMCG ambulancezorg gestrand op 91,8%.

8

9 De hoofdredenen van de overschrijdingen zijn: Niet kunnen bereiken door te lange aanrijdtijden = 13% Onbekende adressen = 9 % Weersomstandigheden = 21% UMCG Ambulancezorg heeft aandacht gevraagd bij de gemeenten voor de moeilijke vindbaarheid van de adressen.

10

11 2 Het recht op keuze en keuze-informatie Als u via 112 de ambulancezorg aan de lijn krijgt bestaat de mogelijkheid - gezien de aard van de klachten van dat moment - dat wij u een zelfhulpadvies geven, u doorverbinden met de huisarts of (in de avond- en weekenduren) met de Centrale Huisartsen Post Drenthe. Is de aanvraag echt spoed, dan rijdt vanzelfsprekend de ambulance. U kunt niet kiezen voor een andere aanbieder van ambulancezorg. Dat legt een grote verantwoordelijkheid bij UMCG Ambulancezorg. Wij kunnen en willen die verantwoordelijkheid dragen. Wilt u weten wat wij doen, dan kunt u altijd onze website bezoeken. Daarnaast hebben wij foldermateriaal, welke wij u op aanvraag toesturen. Wij hebben informatie voor specifieke doelgroepen.

12

13 3 Het recht op kwaliteit en veiligheid Niets is moeilijker te meten als kwaliteit in contacten van mens tot mens. UMCG Ambulancezorg is van mening dat het voldoen aan een landelijk kwaliteitssysteem niet voldoende is. Als iedereen dat heeft is dit niet onderscheidend. Kwaliteit is in ieder geval de zekerheid dat de hulpverlener zijn/haar vak verstaat, dit objectief is vastgesteld en vaardigheden en kennis permanent worden onderhouden. In 2010 heeft een interne audit plaatsgevonden en begin 2011 zal een externe audit worden gehouden. Kwaliteit is ook de manier waarop patiënt en naasten worden bejegend en geadviseerd. In Canada hebben we meegedaan aan internationale wedstrijden. Daar hebben we geen prijs gewonnen, maar wel ongelooflijk veel geleerd. Recent is één van onze ambulanceteams derde geworden bij landelijke wedstrijden.

14

15 Kwaliteit is ook een juiste inschatting van het ziektebeeld/klachten maken en hierop de behandeling toepassen. Wij hebben onderzoek laten doen door de Rijks Universiteit Groningen naar EHBO ritten (meldingen, waarbij uiteindelijk wel sprake is van een zorgvraag, maar de patiënt niet aan een ziekenhuis wordt aangeboden). De uitkomsten worden openbaar. Wij hebben in 2010 twee verpleegkundigen aangesteld die zich onder leiding van onze medisch manager intensief bezig houden met het monitoren van de kwaliteit van medische zorg en het ontwikkelen van onderzoeken om zorg verder te verbeteren. Met onze collega s van AXIRA is een onderzoekslijn opgesteld om de triage (beoordeling) door centralisten van de Meldkamer wetenschappelijk te onderbouwen en te verbeteren.

16

17 4 Het recht op informatie, toestemming, dossiervorming en privacy Steeds meer informatie kan digitaal beschikbaar worden gemaakt voor patiënten. UMCG Ambulancezorg streeft er naar om uw gegevens aan u en, als dat volgens de privacyregels mag, aan andere zorgverleners beschikbaar te stellen. Ook willen wij in overleg met Zorgbelang en hun koepel NPCF de ritgegevens digitaal toegankelijk voor u maken. Wij zijn er klaar voor in 2011, maar de landelijke ontwikkelingen en afspraken dienen wij af te wachten. Het nieuwe landelijke systeem E-spoed (NICTIZ) is nog niet operationeel en de voorwaarden waaronder gegevens digitaal verstrekt kunnen worden zijn nog niet duidelijk.

18

19 Het EDAZ (Elektronisch Dossier Ambulance Zorg) is een digitale registratie van het patiëntendossier, waar UMCG Ambulancezorg de afgelopen vier jaar mee bezig is geweest. Begin 2011 zal deze digitale vorm van dossiervorming op alle ambulance beschikbaar komen. Het door ons ontwikkelde systeem is inmiddels door vijf andere regio s gekocht. Een betere invulling van de dossiers en een betere controle op ziektebeelden, gecombineerd met de gebruikte protocollen is dan mogelijk geworden.

20

21 5 Het recht op afstemming tussen zorgverleners U als patiënt heeft er belang bij dat de overdracht tussen de verschillende zorgverleners soepel verloopt. U wilt niet steeds hetzelfde verhaal hoeven te vertellen en verwacht een professionele houding van alle hulpverleners onderling. UMCG Ambulancezorg heeft regelmatig overleg met huisartsen, ziekenhuizen (ook GGZ), overige zorginstellingen en thuiszorg. Ook met organisaties als Zorgbelang en met de Vereniging Hartveilig Drenthe. Gezamenlijk willen we ervoor zorgen dat de keten in 2011 verder versterkt wordt.

22

23 UMCG Ambulancezorg is actief deelnemer aan het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg). Onze medisch manager speelt een rol bij de verschillende werkgroepen binnen het ROAZ. Het scholingsbeleid van UMCG Ambulancezorg beperkt zich niet alleen tot ambulancechauffeurs en verpleegkundigen, maar ook tot bijvoorbeeld de artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen. Het filmen van overdrachtsituaties in een trainingssessie kan veel verbeterpunten opleveren.

24 6

25 6 Het recht op een effectieve, laagdrempelige klacht- en geschillenregeling Wanneer er een klacht binnenkomt, handelen wij snel en accuraat. Na ontvangst van uw brief of krijgt u al snel een ontvangstbericht met een procedure voorstel. Wij zoeken altijd persoonlijk contact. Wij streven naar een afhandelingtermijn van maximaal 14 dagen. Uw klacht wordt in eerste instantie intern behandeld, tenzij u direct via de externe klachtencommissie uw klacht behandeld wilt zien. Wij verschuilen ons niet achter verzekeraars en geloven dat het (h)erkennen van fouten, gevolgd door een goede dialoog beter werkt dan elkaar via juristen te bevechten.

26

27 In 2010 hebben we te maken gehad met zes klachten. De klachten hebben veelal te maken met de houding van onze zorgverleners. Bijna alle klachten zijn intern -en naar tevredenheid van de klagers- opgelost. Eén klacht is direct doorgestuurd naar de externe klachtencommissie. De klager had aangegeven geen bemiddeling te willen. De externe klachtencommissie is ingeschakeld en heeft de klacht naar tevredenheid afgehandeld. (De klacht bleek niet terecht te zijn) De schriftelijke bedankjes van mensen worden ook gearchiveerd. Dat waren er 16 het afgelopen jaar.

28

29 7 Het recht op medezeggenschap en goed bestuur Een ambulancedienst heeft een sterk wisselend aanbod van patiënten naar plaats en tijd. In principe is iedere burger een mogelijke patiënt voor de ambulancedienst. Vaak is het contact gelukkig eenmalig, daar waar het contact frequenter is werken wij via klantenpanels, patiënt tevredenheidonderzoeken en periodiek overleg met Zorgbelang Drenthe. Zorgambulance: uitgekleed, maar luxe Axira heeft de zorgambulance ontwikkeld. Een ambulance voor gepland vervoer, met minder medische apparatuur en een verzorgende die de patiënt begeleidt tot in de wachtkamer.

30

31 De auto is slechts een instrument, het gaat eigenlijk om het zorgconcept. Wat wij willen, is betere zorg verlenen. Axira deed daarvoor onderzoek onder patiënten die gebruik hebben gemaakt van spoedambulances voor gepland vervoer, bijvoorbeeld voor korte behandeling in het ziekenhuis. Het blijkt dat deze mensen nogal wat klachten hadden over het comfort van het vervoer per spoedambulance. Ze hadden veel last van drempels en rotondes onderweg en ze vinden het jammer dat ze niet naar buiten kunnen kijken, als ze eindelijk weer eens uit huis komen. De zorgambulance heeft daarom rondom ramen en een vering die aanpasbaar is aan de wensen van de patiënt. Ook de kleuren in de ambulance zijn aangepast, voor een zachtere uitstraling.

32

33 Er rijdt een verzorgende mee, die de patiënt in het ziekenhuis begeleidt naar de juiste afdeling, eventueel aanwezig is tijdens het gesprek met de arts en de patiënt direct mee terug neemt naar huis, het zogenaamde uit en thuis concept. De ervaringen in de testperiode zijn positief. Patiënten die met de zorgambulance zijn vervoerd, vragen er bij een volgend bezoek aan het ziekenhuis weer om. Ook de ziekenhuizen zijn blij met de extra begeleiding voor hulpbehoevende patiënten. Twaalf ambulances De vier ambulanceorganisaties in Friesland, Drenthe, Twente en IJsselland vinden dat ze met de twaalf zorgambulances die nu inzetbaar zijn, meer kwaliteit voor minder geld kunnen leveren.

34

35

36 UMCG Ambulancezorg Vriezerweg 10, 9482 TB Tynaarlo telnr faxnr Teksten UMCG Ambulancezorg Fotografie UMCG Ambulancezorg Ontwerp Met Kitty / Druk Multicopy Assen

Reflecties UMCG Ambulancezorg Jaarverslag

Reflecties UMCG Ambulancezorg Jaarverslag Reflecties UMCG Ambulancezorg Jaarverslag 9 Reflecties Jaarverslag Reflecties UMCG Ambulancezorg UMCG Ambulancezorg Jaarverslag Directeur Voorwoord Tjerk Hiddes Algemeen Januari Van uitstel komt afstel.

Nadere informatie

RAV IJsselland draagt elektronisch acute gegevens over naar huisarts en SEH. Arjan Hanekamp Manager Meldkamer Ambulancezorg

RAV IJsselland draagt elektronisch acute gegevens over naar huisarts en SEH. Arjan Hanekamp Manager Meldkamer Ambulancezorg RAV IJsselland draagt elektronisch acute gegevens over naar huisarts en SEH Arjan Hanekamp Manager Meldkamer Ambulancezorg Regio IJsselland Isala Deventer Ziekenhuis Röpcke-Zweers Ziekenhuis Huisartsenposten

Nadere informatie

Ambulancezorg in Nederland

Ambulancezorg in Nederland Koos Reumer, 2 februari 2015 Ambulancezorg algemeen Vereniging Ambulancezorg Nederland Ontwikkelingen binnen ambulancezorg Jonge sector Wet ambulancevervoer 1973 Tijdelijke wet ambulancezorg 2013 Vereniging

Nadere informatie

012 2 N A L P IDS LE E B

012 2 N A L P IDS LE E B BELEIDSPLAN 2012 Beleidsplan 2012 4 Voorwoord 5 Samen staan we sterker! Ambulancezorg is mensenwerk en onze patiënten hebben recht op de beste zorg. Onze ambities voor 2012 staan allemaal in het teken

Nadere informatie

Informatie over ambulancezorg voor spreekbeurt of werkstuk. Leuk dat je interesse hebt in de ambulancezorg!

Informatie over ambulancezorg voor spreekbeurt of werkstuk. Leuk dat je interesse hebt in de ambulancezorg! Leuk dat je interesse hebt in de ambulancezorg! Je wilt een spreekbeurt houden op school over de ambulancehulpverlening. Wij vinden het leuk dat je belangstelling toont voor ons werk en willen je er graag

Nadere informatie

Highlights Ambulances in-zicht 2011

Highlights Ambulances in-zicht 2011 Highlights Ambulances in-zicht 2011 Ambulancezorg Nederland brengt ieder jaar een sectorrapport uit waarmee breed inzicht geboden worden in de sector ambulancezorg. Het sectorrapport, Ambulances in-zicht,

Nadere informatie

JAARVERSLAG blijft in beweging

JAARVERSLAG blijft in beweging JAARVERSLAG 201 blijft in beweging ZORG IN BEWEGING 1 WEB SOCIAL MEDIA 2 3 CRISIS MANAGEMENT Het zorglandschap verandert. Ook de landelijke visie op de toekomst van ambulancezorg is afgelopen geactualiseerd

Nadere informatie

Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg

Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg Symposium Samen in de acute zorg 2016 14 maart 2016 Inhoud presentatie: Visie op spoed (huisartsen)zorg tijdens ANW-uren Dokterswacht Friesland

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 31 016 Ziekenhuiszorg 29 247 Acute zorg Nr. 246 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ACUTE GGZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ACUTE GGZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ACUTE GGZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS STAND VAN ZAKEN PER 1 APRIL 2015 SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ACUTE GGZ Stand van zaken per 1 april

Nadere informatie

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o.

Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Voor onze Meldkamer (MKA) zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van: Verpleegkundig Centralist/ Verpleegkundig Centralist i.o. Arbeidsduur: Functie-inhoud: 36 uur per week Als Verpleegkundig

Nadere informatie

Tjerk Hiddes. Voorwoord

Tjerk Hiddes. Voorwoord 1 jaar verslag 2010 2 3 4 5 Voorwoord Zorg kan altijd beter. Zorg moet beter. Wij stellen als samenleving terecht hoge eisen aan het gezondheidszorg systeem. En Nederland heeft het goed voor elkaar. Zeker

Nadere informatie

espoed ICT verbindt de acute zorg

espoed ICT verbindt de acute zorg espoed ICT verbindt de acute zorg Gert Koelewijn Programmamanager 14 juni 2013 Boodschap ICT verbindt zorgverleners in de acute zorgketen, zodat patiënt betere zorg krijgt. Inhoud 1. Programma espoed 2.

Nadere informatie

Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013

Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013 Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Brabant 20 juni 2013 De Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi), welke 1 januari 2006 in werking is getreden, beoogt dat zorgaanbieders zelf verantwoordelijk worden voor

Nadere informatie

De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere. werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld.

De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere. werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld. Discussie zorgverleners over ontwikkeling eerstelijns spoedzorg : De patiënt wil één aanspreekpunt, de huisarts lagere werkdruk en de verzekeraar goede zorg voor het geld. De inwoner van Noord-Nederland

Nadere informatie

Gemeente Coevorden. Ing. 2 6 JAN Aan Class nr. Geachte Burgemeester en Wethouders en gemeenteraadsleden in de provincie Drenthe,

Gemeente Coevorden. Ing. 2 6 JAN Aan Class nr. Geachte Burgemeester en Wethouders en gemeenteraadsleden in de provincie Drenthe, umcg Ambulancezorg Gemeenten Drenthe T.a.v. Burgemeester & Wethouders T.a.v. Gemeenteraden Gemeente Coevorden Ing. 2 6 JAN. 2017 Aan Class nr. LL Locatie Tynaario Vriezerweg 10 9482 TB Tynaario TOSS 11

Nadere informatie

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, ons ziekenhuis met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, óns ziekenhuis De eerste keer dat ik binnenkwam bij de Ommelander Ziekenhuis Groep in 2011 voelde dat voor mij als binnenlopen in een huis

Nadere informatie

Imago-onderzoek ambulancezorg

Imago-onderzoek ambulancezorg 07-2012 Imago-onderzoek ambulancezorg Imago-onderzoek ambulancezorg 2 Het onderzoek 4 Wat verwachten Nederlanders? 6 Wat weten Nederlanders? 7 In aanraking met ambulancezorg 8 Conclusies 9 Aandachtspunten

Nadere informatie

Enquete Spoedzorg. Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer

Enquete Spoedzorg. Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Enquete Spoedzorg Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Page 1 Enquete Spoedzorg Published by Erik Bloem 28 September 2016 at 15:09 Powered by Enalyzer Not Answered Refused

Nadere informatie

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot

Nadere informatie

Klachten over de gezondheidszorg. Prof. dr. ir. R (Roland) Friele NIVEL/UvT

Klachten over de gezondheidszorg. Prof. dr. ir. R (Roland) Friele NIVEL/UvT Klachten over de gezondheidszorg Prof. dr. ir. R (Roland) Friele NIVEL/UvT Klachten over de gezondheidszorg Bij alle Nederlandse ziekenhuizen worden per jaar meer dan 40.000 klachten ingediend. Per jaar

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

Zorg coördinatie in Kansen voor gemeenschappelijk triage, afgestemde uitgifte en coördinatie van zorg

Zorg coördinatie in Kansen voor gemeenschappelijk triage, afgestemde uitgifte en coördinatie van zorg Zorg coördinatie in 2020 Kansen voor gemeenschappelijk triage, afgestemde uitgifte en coördinatie van zorg Voorstellen Piet Huizinga RAV IJsselland Ambulance Oost Axira AZN MON Meldkamer Twente SOS Toegang

Nadere informatie

Referentielijst 2013 Nota Verantwoorde Ambulancezorg

Referentielijst 2013 Nota Verantwoorde Ambulancezorg Referentielijst 2013 Nota Verantwoorde Ambulancezorg Hoofdstuk 1 Ambulancezorg; mobiele schakel in de (acute) zorgketen 1.1 Sectorrapport Ambulances-in-zicht 2011, artikel 4 en 6 Wet veiligheidsregio s

Nadere informatie

Jaarverslag. RAV Gooi en Vechtstreek

Jaarverslag. RAV Gooi en Vechtstreek Jaarverslag RAV Gooi en Vechtstreek 2017 2 Jaarverslag 2017 Samen sterk Op 20 december 2017 was het moment daar: de samenwerkovereenkomst tussen de RAV Gooi en Vechtstreek en de RAV Flevoland werd getekend.

Nadere informatie

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS STAND VAN ZAKEN PER 1 APRIL 2015 SAMENWERKING HUISARTSENPOST + RAV Stand van zaken per 1 april 2015 In het

Nadere informatie

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Programma espoed Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Boodschap Voor het verbeteren van de medicatieveiligheid in de acute zorg zijn standaarden beschikbaar. Zij hebben gegevens nodig Inhoud

Nadere informatie

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot versterken APH-triagefunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot 2 Minimaal driemaandelijks

Nadere informatie

Naast deze informatie kun je van alles vinden over onze dienst op het internet; www.umcgambulancezorg.nl

Naast deze informatie kun je van alles vinden over onze dienst op het internet; www.umcgambulancezorg.nl Inleiding Je wilt een spreekbeurt houden op school over de ambulancehulpverlening. Wij vinden het leuk dat je belangstelling toont voor ons werk en willen je er dan ook graag informatie over geven. We

Nadere informatie

Protocol verantwoordelijkheidsverdeling prehospitale zorgverlening

Protocol verantwoordelijkheidsverdeling prehospitale zorgverlening Protocol verantwoordelijkheidsverdeling prehospitale zorgverlening 1. Doelstelling Preshospitale zorgverlening, die acuut van aard kan zijn, wordt in dit protocol gedefinieerd als zorg, die om reden van

Nadere informatie

SAMENWERKING IS DE BRUG NAAR DE TOEKOMST

SAMENWERKING IS DE BRUG NAAR DE TOEKOMST SAMENWERKING IS DE BRUG NAAR DE TOEKOMST EEN VISIE OP SAMENWE RKING IN DE NACHT IN DE SPOEDZOR G Versie 2.1- maart 2015 1 1. Inleiding 1.1 Aanleiding LHV Kring Midden-Nederland, Primair Huisartsenposten

Nadere informatie

Ambulancezorg, veilige zorg

Ambulancezorg, veilige zorg Introductie toolkit Patiëntveiligheid Ambulancezorg Ambulancezorg, veilige zorg Het programma Patiëntveiligheid Ambulancezorg is er gekomen omdat wij als sector, net als de overheid overigens, de veiligheid

Nadere informatie

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 6.1 van het jaarverslag 2004

Nadere informatie

Samenwerken aan zorgcoördinatie Springplankprojecten HAP+RAV. 19 e Nationale Spoedzorgcongres 8 november 2018

Samenwerken aan zorgcoördinatie Springplankprojecten HAP+RAV. 19 e Nationale Spoedzorgcongres 8 november 2018 Samenwerken aan zorgcoördinatie Springplankprojecten HAP+RAV 19 e Nationale Spoedzorgcongres 8 november 2018 Even voorstellen: Astrid Scholl Margreet Hoogeveen Jan Goselink Arjan Hanekamp Naomi van Minderhout

Nadere informatie

Datum 17 januari 2019 Betreft Commissiebrief Tweede Kamer inzake Stichting stelt lijst op met medische incidenten rond ziekenhuis Lelystad

Datum 17 januari 2019 Betreft Commissiebrief Tweede Kamer inzake Stichting stelt lijst op met medische incidenten rond ziekenhuis Lelystad > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Staat van vaste activa Financiering deelnemende gemeenten Resultaat deelneming Ambulancedienst Timmermans BV

Staat van vaste activa Financiering deelnemende gemeenten Resultaat deelneming Ambulancedienst Timmermans BV BIJLAGEN Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage 3 Bijlage 4 Bijlage 5 Staat van vaste activa Financiering deelnemende gemeenten Resultaat deelneming Ambulancedienst Timmermans BV Meerjarenraming Producten BEGROTING

Nadere informatie

PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN

PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN PROTOCOLLEN MELDINGEN BESCHIKBAARHEID ZIEKENHUIZEN calamiteit, time-out, capaciteitsbeperking Auteur: Opdrachtgever: Werkgroep meldingen beschikbaarheid ziekenhuizen ROAZ Drenthe/Groningen en ROAZ Friesland

Nadere informatie

Samenwerken aan Zorgcoördinatie

Samenwerken aan Zorgcoördinatie Samenwerken aan Zorgcoördinatie Springplankprojecten HAP+RAV Ambulancezorg Nederland InEen April 2017 Achtergrond Huisartsenposten en regionale ambulancevoorzieningen werken nauw samen. Om deze samenwerking

Nadere informatie

Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie

Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie Verpleegkundige met taakaccent (acute) psychiatrie Doelstelling van de functie: Verleent in planbare situaties laag- en mediumcomplexe ambulancezorg en verleent in aanvulling daarop zorg ten behoeve van

Nadere informatie

Pilot verbeteren proces melding

Pilot verbeteren proces melding Pilot verbeteren proces melding Monitoringscriteria voor centralisten en basisteams Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start

Nadere informatie

Managementsamenvatting

Managementsamenvatting Managementsamenvatting Urgentie-indeling in de ambulancezorg en acute eerstelijnszorg Een verantwoording voor de urgentie-indeling ISBN 978-94-6122-558-0 Aanleiding Het verder ontwikkelen van de samenwerking

Nadere informatie

Betere gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen

Betere gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen Betere gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen met de Informatiestandaard Acute Zorg Arjan Hanekamp Gert Koelewijn Huisartsenpost Verwijzing Verwijzing Verwijzing Meldkamer zorg Verwijzing Spoedmelding

Nadere informatie

Landelijke Server-Digitale Vooraankondiging (LS-DV)

Landelijke Server-Digitale Vooraankondiging (LS-DV) Landelijke Server-Digitale Vooraankondiging (LS-DV) Informatie voor de zorgpartner (ziekenhuis, huisartsenpost) Het Acute Zorg Netwerk De afgelopen jaren hebben de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV-en)

Nadere informatie

Highlights Ambulances in-zicht 2010

Highlights Ambulances in-zicht 2010 Highlights Ambulances in-zicht 2010 Ambulancezorg Nederland brengt ieder jaar een sectorrapport uit waarmee breed inzicht geboden worden in de sector ambulancezorg. Het sectorrapport, Ambulances in-zicht,

Nadere informatie

Connect acuut hartinfarct

Connect acuut hartinfarct CONNECT Connect acuut hartinfarct Model Landelijke start: april 2012 Succes van de cardiologie zichtbaar maken. Regionale samenwerking vormgeven. Voldoen aan richtlijnen en prestatie-indicatoren. Projectcoördinator

Nadere informatie

Klachtenregeling. Universitair Medisch Centrum Groningen

Klachtenregeling. Universitair Medisch Centrum Groningen Universitair Medisch Centrum Groningen Inhoudsopgave Inleiding 4 Het UMCG kent een aantal mogelijkheden om een klacht in te dienen 4 Een persoonlijk gesprek 4 Patiënteninformatie/eerste klachtopvang 4

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken patiëntveiligheid ambulancezorg

Bestuurlijke afspraken patiëntveiligheid ambulancezorg Bestuurlijke afspraken patiëntveiligheid ambulancezorg Ambulancezorg Nederland Nederlandse Vereniging van Medisch Managers Ambulancezorg V&VN Ambulancezorg Juni 2011 Inleiding In Nederland zijn 24 uur

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Voor meer informatie 2 Inleiding 3 Persoonlijk gesprek 3 Eerste klachtopvang 3 Klachtenfunctionaris 3

Inhoudsopgave 1 Voor meer informatie 2 Inleiding 3 Persoonlijk gesprek 3 Eerste klachtopvang 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtenbehandeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Voor meer informatie 2 Inleiding 3 Persoonlijk gesprek 3 Eerste klachtopvang 3 Klachtenfunctionaris 3 Externe instanties 4 Zorgbelang, afdeling Informatie

Nadere informatie

Toekomstbestendige Spoedzorg Friese Waddeneilanden

Toekomstbestendige Spoedzorg Friese Waddeneilanden Toekomstbestendige Spoedzorg Friese Waddeneilanden Versie: Definitief Datum: 14 januari 2008 Opsteller: Jaap Hatenboer Inleiding Aan de spoedzorg op de Friese Waddeneilanden worden dezelfde kwalitatieve

Nadere informatie

Bas Leerink. Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg

Bas Leerink. Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg Bas Leerink Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg Nationale Spoedzorg Congres Bas Leerink 8 november 2018 Van papier naar praktijk 3 Ontwikkelingen in de acute zorg Druk op de acute zorgketen;

Nadere informatie

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis PRIVACYREGELING OPSIS OOGZIEKENHUIS Als patiënt heeft u het recht op bescherming van uw medische gegevens. Een zorgverlener (oogarts,

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, 0900-8844 en basisteams politie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel

Nadere informatie

: Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg

: Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg Functieomschrijving Organisatie Functiebenaming : RAV Brabant WMN : meldkamer ambulancezorg Datum van vaststelling : Kern/doel van de functie De verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg draagt

Nadere informatie

/// Help ons beter helpen.

/// Help ons beter helpen. /// Help ons beter helpen. Als je 112 belt In het verkeer Bij zorgverlening ////////////////////////////////////////////////////////////// /// de mensen van de ambulance /// de mensen van de ambulance

Nadere informatie

Spreektekst update Dialoog Treant Zorggroep Uit te spreken op 13 juli Westerbork. 1. De Tamboer als keerpunt

Spreektekst update Dialoog Treant Zorggroep Uit te spreken op 13 juli Westerbork. 1. De Tamboer als keerpunt Spreektekst update Dialoog Treant Zorggroep Uit te spreken op 13 juli 2017 - Westerbork 1. De Tamboer als keerpunt Goed om hier vandaag te zijn, het geeft mij de kans u te vertellen wat we de afgelopen

Nadere informatie

Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland

Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland Sluiting klinische verloskunde in Meppel en uitbreiding ambu lance zorg in IJsselland Wat heeft dat met elkaar te maken? Soms lijkt een maat regel die geno - men wordt lastig te begrijpen in relatie tot

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2017

Jaarverslag Klachten 2017 Jaarverslag Klachten 2017 Ziekenhuisgroep Twente 1 april 2018 1 Inleiding Per 2017 heeft ZGT als gevolg van de invoering van de Wkkgz de klachtenregeling aangepast. Ondanks dat de Wkkgz een klachtenonderzoekscommissie

Nadere informatie

ZEKERHEID EN PERSPECTIEF

ZEKERHEID EN PERSPECTIEF ZEKERHEID EN PERSPECTIEF Toekomstvisie Huisartsenposten 2011-2015 Voor de patiënt die buiten de reguliere praktijktijden acuut zorg nodig heeft is de huisartsenpost bereikbaar en beschikbaar. Daarnaast

Nadere informatie

Klachtenregeling Spaarne Gasthuis

Klachtenregeling Spaarne Gasthuis Klachtenregeling Spaarne Gasthuis Wat is een klacht? Een klacht is een uiting van onvrede over de dienstverlening van het Spaarne Gasthuis en kan betrekking hebben op allerlei zaken. Het kan gaan over

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten.

Een klacht Laat het ons weten. Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ROAZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS

SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ROAZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ROAZ RAPPORTAGE VAN DE ONDER HUISARTSENPOSTEN GEHOUDEN INTERVIEWS STAND VAN ZAKEN PER 1 APRIL 2015 SAMENWERKING HUISARTSENPOST + ROAZ Stand van zaken per 1 april 2015 In het

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

Psychische zorg voor ouderen

Psychische zorg voor ouderen Psychische zorg voor ouderen Wist u dat een op de vijf ouderen last heeft van depressieve gevoelens? Te vaak blijven mensen er in hun eentje mee zitten. 5,$ :7. IROGHU 28' LQGG U bent niet de enige Ouder

Nadere informatie

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Inleiding Deze rapportage is opgesteld in samenwerking tussen Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en Huisartsenposten Rijnmond

Nadere informatie

Toelichting dataset acute zorg terugrapportage

Toelichting dataset acute zorg terugrapportage Basisdataset Terugrapportage meldkamer, ambulance en spoedeisende hulp naar huisarts Toelichting dataset acute zorg terugrapportage HAZ v1 0 0 0, programma espoed Datum 25 juni 2012 Versie 1.0.0.0 Referentie

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over spoed-ambulances die vaak te laat komen (2016Z08663).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over spoed-ambulances die vaak te laat komen (2016Z08663). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Toelichting dataset acute zorg PS

Toelichting dataset acute zorg PS Basisdataset Professionele Samenvatting meldkamer, ambulance en spoedeisende hulp Toelichting dataset acute zorg PS HAZ v1 0 0 0, programma espoed Datum 25 juni 2012 Versie 1.0.0.0 Referentie [Toel DS

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Datum 12 februari 2019 Betreft Toekomst van de ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost Groningen

Datum 12 februari 2019 Betreft Toekomst van de ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost Groningen > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

10 januari Friese burgers over Acute zorg in Zuidwest Friesland

10 januari Friese burgers over Acute zorg in Zuidwest Friesland 10 januari 2019 Friese burgers over Acute zorg in Zuidwest Friesland Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wensen van Friese burgers over acute zorg in Zuidwest Friesland... 6 Preventie... 6 Bereikbaarheid

Nadere informatie

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Samen werken aan kwaliteit bij Pluryn Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Inhoud Wat vinden cliënten van de ondersteuning door Pluryn? Cliënttevredenheid 7 Introductie Ondersteuning

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit?

Nadere informatie

BureauJeugdzorgDrenthe. mei 2009 /

BureauJeugdzorgDrenthe. mei 2009 / BureauJeugdzorgDrenthe mei 2009 / 09 011 Bureau Jeugdzorg Drenthe Klachten & Privacy Inhoud Klachtrecht 3 klagen Mogelijke redenen 4 de keuze Bespreken of klachtbrief 7 klachtafhandeling De termijnen 10

Nadere informatie

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo

pagina 2 van 11 Als ik iets niet begrijp, dan voel ik mij vrij om vragen te stellen aan mijn zorgverlener(s). In een zorginstelling moet ik er zelf oo pagina 1 van 11 Vragenlijst Veilige Zorg Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Veiligheid in de gezondheidszorg Als patiënt moet u er op kunnen vertrouwen dat de zorg veilig is. Veiligheid

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten

Een klacht Laat het ons weten Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 Het klachtenbureau 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

Visie van huisartsen op de samenwerking met organisaties in de keten van spoedzorg Regio Nijmegen en Land van Cuijk/Noord Limburg

Visie van huisartsen op de samenwerking met organisaties in de keten van spoedzorg Regio Nijmegen en Land van Cuijk/Noord Limburg Visie van huisartsen op de samenwerking met organisaties in de keten van spoedzorg Regio Nijmegen en Land van Cuijk/Noord Limburg Huisartsenkring Nijmegen e.o. en de Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer

Nadere informatie

Kwaliteit, veiligheid en aansprakelijkheid. s-hertogenbosch, 5 februari 2010 Buby den Heeten

Kwaliteit, veiligheid en aansprakelijkheid. s-hertogenbosch, 5 februari 2010 Buby den Heeten Kwaliteit, veiligheid en aansprakelijkheid s-hertogenbosch, 5 februari 2010 Buby den Heeten Veiligheid begint bij je zelf! Belangrijk uitgangspunt Nederlands aansprakelijkheidsrecht Spreekwoordelijk: Wie

Nadere informatie

Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg

Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg Ministerie van VWS T.a.v. Mr. drs. B.J. Bruins Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Datum: 31 mei 2018 Betreft: Update stand van zaken en aanpak van drukte in de acute zorg Geachte heer Bruins, In navolging

Nadere informatie

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Ministerie van VWS T.a.v. Mr. drs. B.J. Bruins Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Geachte heer Bruins, Conform verzoek

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 KLACHTENBEMIDDELAAR. Jaarverslag 2014 Klachtenbemiddelaar DDG

JAARVERSLAG 2014 KLACHTENBEMIDDELAAR. Jaarverslag 2014 Klachtenbemiddelaar DDG JAARVERSLAG 2014 KLACHTENBEMIDDELAAR Jaarverslag 2014 Klachtenbemiddelaar DDG Jaarverslag 2014 Klachtenbemiddelaar DDG Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. De patiënten en hun klachten 2 3. Klachten en kwaliteit

Nadere informatie

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis

Dispatcher MKA. schaal 7, max. 2.809 bruto per maand op fulltime basis Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van: Dispatcher MKA Arbeidsduur: Functie-inhoud: Arbeidsvoorwaardenkader: Functie-indeling: fulltime, 32-36 uur per week Zet ambulancezorg in, monitort

Nadere informatie

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt NHG/LHV-Standpunt Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter standpunt Continuïteit van zorg vergt continuïteit van gegevensbeheer Mevrouw De Waal, 60 jaar,

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING H. ter Horst, Huisarts Koningsweg 8b 7672 GD Vriezenveen Tel. 0546-565858 Fax. 0546-567054 PROTOCOL KLACHTBEHANDELING Doel behandeling van klachten het behoud van een werkzame behandelrelatie met de patiënt

Nadere informatie

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid)

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Doelstelling van de functie: Verleent ambulancezorg aan patiënten, stelt een werkdiagnose en voert op basis daarvan conform protocol de noodzakelijke

Nadere informatie

Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten!

Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten! Patiëntenvoorlichting Ontevreden?, klachten of een suggestie, laat het ons weten! Wat u vooraf moet weten Wat is een klacht precies Onze klachtenprocedure Overige klachtenbehandeling Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Informatie voor professionals die werken volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 1. In welke stap van de meldcode neem ik contact op met Veilig

Nadere informatie

GGZVervoersdienst. Gespecialiseerd personeel Veilig en betrouwbaar 24/7 standby. Wij bieden vervoersoplossingen voor: Onderweg met goede zorg

GGZVervoersdienst. Gespecialiseerd personeel Veilig en betrouwbaar 24/7 standby. Wij bieden vervoersoplossingen voor: Onderweg met goede zorg GGZVervoersdienst Onderweg met goede zorg Gespecialiseerd personeel Veilig en betrouwbaar 24/7 standby Wij bieden vervoersoplossingen voor: Verslavingszorg Jeugdzorg Geestelijke gezondheidszorg Verstandelijk

Nadere informatie

Memo. De Wkkgz nader toegelicht. Voor wie is de Wkkgz? 1 LSR

Memo. De Wkkgz nader toegelicht. Voor wie is de Wkkgz? 1 LSR Memo Van: LSR Onderwerp: Aanbod LSR klachtwet Wkkgz Datum: 5 januari 2017 Op 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ingegaan. De Wkkgz is een kaderwet die ruimte biedt

Nadere informatie

Innofun Klachtenprocedure

Innofun Klachtenprocedure Klachtenprocedure Innofun B.V. Datum in werking treding: 1 september 2011 Versie: 1 Deze regeling wordt openbaar gemaakt door plaatsing op de website van Innofun Innofun Klachtenprocedure Doel van de procedure:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 KLACHTENBEMIDDELAAR. Doktersdienst Groningen. Klachtenbemiddelaar Stichting Doktersdienst Groningen

JAARVERSLAG 2015 KLACHTENBEMIDDELAAR. Doktersdienst Groningen. Klachtenbemiddelaar Stichting Doktersdienst Groningen JAARVERSLAG 2015 KLACHTENBEMIDDELAAR Doktersdienst Groningen Klachtenbemiddelaar Stichting Doktersdienst Groningen maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. De patiënten en hun klachten 2 4. Klachten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West

Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Wij zijn op zoek naar een kandidaat die per mei/juni 2017 start met de opleiding voor de functie van: Ambulancechauffeur (i.o.) standplaats Amsterdam-West Arbeidsduur: 36 uur per week Functie-inhoud: Als

Nadere informatie

Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang

Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang Document-informatie onderdeel van het kritische proces opschaling opgesteld door manager MKA & directie Ambulance Amsterdam

Nadere informatie

Hoe voorspellend is MKA triage voor A1 en A2?

Hoe voorspellend is MKA triage voor A1 en A2? Hoe voorspellend is MKA triage voor A1 en A2? Jan de Nooij 1 1 Jan de Nooij, arts MG, Medisch Manager Ambulancezorg, RAV en MKA Hollands Midden, Leiden. Contact: jdenooij@ravhm.nl Jan de Nooij: Hoe voorspellend

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

ACUTE ZORG ANDERS 2014

ACUTE ZORG ANDERS 2014 Acute Zorgregio Oost organiseert in samenwerking met regionale partners het symposium ACUTE ZORG ANDERS 2014 ONMISBARE SCHAKELS EN SNEL SCHAKELEN IN DE SPOEDEISENDE ZORGKETEN Spoedeisende ketenzorg voor

Nadere informatie