Beleidsvisie Harmonie TOG Berlicum.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsvisie Harmonie TOG Berlicum."

Transcriptie

1 Beleidsvisie Harmonie TOG Berlicum Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 april De beleidsvisie van harmonie TOG gee rich ng aan de ontwikkeling van onze vereniging in de periode tot Het is een plan op hoofdlijnen dat op onderdelen nader wordt uitgewerkt. vragen en opmerkingen via Bart Coolen (voorzi

2 Nieuwe verbindingen Om bij de jd te blijven moet harmonie TOG blijven aansluiten bij de wensen, mogelijkheden en ambi es van leden en publiek. Dat kunnen we bereiken door flexibel te zijn, in te spelen om nieuwe omstandigheden en kansen te benu en. We willen crea viteit van de eigen leden bevorderen. Op projectbasis kunnen nieuwe combina es worden gelegd, bijvoorbeeld in de vorm van samenwerking met ar esten of gastmuzikanten. Ook zijn projectgroepen denkbaar in de vorm van ensembles of andere samenstellingen. Voorwaarde voor deelname is dat de deelnemers aan een projectorkest ac ef lid zijn van de vereniging (met uitzondering van instrumenten die niet in de harmonie voorkomen) en dat het gaat om jdelijke projecten. Zo blij de belangrijkste focus liggen bij het spelen in het harmonieorkest of slagwerkgroep. De meerwaarde van deze nieuwe verbindingen bestaat uit het vergroten van het aanbod aan muzieks jlen, grotere afwisseling en benu en van crea viteit. Ook kunnen nieuwe verbindingen worden gelegd tussen verschillende afdelingen binnen de vereniging. Het bestuur s muleert leden om met ideeën te komen en gee hiervoor ruimte.

3 Harmonie TOG in de concertzaal Het harmonieorkest stree ernaar om vier a vijf concerten per jaar te geven. We willen dit op een zo hoog mogelijk niveau doen, waarbij de muzikanten op een gezonde en plezierige manier worden ges muleerd om het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal in te ze en voor het resultaat van het totale orkest. Het orkest komt uit in de eerste (hoogste) afdeling en stree ernaar dit niveau te handhaven. De concerten en de programmering van de te spelen stukken moeten voldoende in balans zijn qua uitdaging en aantrekkelijkheid/toegankelijk voor muzikanten en publiek. Van de leden verwachten we dat zich aansluiten bij het volledige programma. De ene keer ligt de nadruk meer op de uitdaging, de andere keer op toegankelijkheid. Overigens streven we naar zoveel mogelijk afwisseling, ook binnen een concert. De dirigent en muziek- en concertcommissie spelen een centrale rol in de programmering en invulling van de concerten. We programmeren minimaal een jaar vooruit. We handhaven onze visie: Zoveel mogelijk mensen in Berlicum en Middelrode ac ef of passief betrekken bij de amateur blaas- en slagwerkmuziek en dat op een zo goed mogelijk niveau. Op zoek naar Uitdaging Periodiek (eens per 2 of 3 jaar) programmeren we een bijzonder concert waarbij een het orkest extra wordt uitgedaagd om de kwaliteiten maximaal in te ze en. Dit hoe niet per defini e een concours te zijn, maar kan ook bestaan uit een concert jdens een bijzondere concertreeks of pres gieus (buitenlands) muziekfes val. Het automa sme om eens per vier of vijf jaar op concours te gaan, komt hiermee te vervallen. We bekijken per keer de meerwaarde van een concours en besluiten na overleg met de dirigent en muziekcommissie met welke uitdaging het orkest het beste tot zijn recht komt.

4 Harmonie TOG op straat Het gezicht van harmonie TOG bij de mensen uit Berlicum en Middelrode wordt voor een groot gedeelte bepaald door de buitenoptredens zoals de intocht van Sinterklaas, Koninginnedag en dodenherdenking. We willen deze buitenoptredens handhaven, maar wel op een eigen jdse manier. Dat betekent dat we het blauwe straatuniform afschaffen. Dit wil niet zeggen dat TOG niet meer op straat zal komen, maar de keren dat we buiten optreden, willen we dat op een andere manier doen. Deels door aanscherping van het aantal situa es waarin een serenade wordt gebracht, deels door nieuwe manieren van buitenoptredens op te ze en (bv met een Zwartepietenband (een voorbeeld van een nieuwe combina e) en deels door serenades in zwart pak te brengen. We denken hier een aantal voordelen mee te halen: het is veel goedkoper om slechts een uniform te hebben (het zwarte pak) dan twee uniformen. Op jaarbasis scheelt dit op termijn enkele duizenden euro s. Met de nieuwe vormen van serenades kunnen we beter aansluiten op de wensen vanuit de bevolking van Berlicum en Middelrode. Tot slot sluit het zwarte pak qua imago beter aan bij de huidige jd, zowel voor onze eigen leden als voor het publiek. Om het beeld van de harmonie in het dorp te versterken, zijn lichte concerten in de open lucht mogelijk. Wanneer de harmonie een serenade gee, is opgenomen in bijlage 1.

5 Harmonie TOG als vereniging TOG is een vereniging van en voor mensen. We willen een vereniging zijn waar leden zich thuis voelen, ges muleerd worden om zo goed mogelijk muziek te (leren) maken. De vereniging wordt voor een groot gedeelte gedragen door de commissies en vele leden die hierin ac ef zijn. De commissies krijgen zoveel mogelijk zelfstandigheid met bijbehorende budge en om hun taken uit te voeren en hun crea viteit maximaal in te ze en voor de vereniging. Het organisa eschema is opgenomen in bijlage 2. We communiceren duidelijk en jdig met onze leden en achterban en ze en daarvoor diverse middelen in (website, nieuwsbrief, social media, mondelinge communica e). We hebben oog en oor voor de persoonlijke omstandigheden van onze leden.

6 Instrumentenfonds TOG wil het bezit van een eigen instrument bevorderen. Een investering in een instrument is immers een investering voor het leven. Naast een (bescheiden) kor ng op de contribu e voor leden die een eigen instrument hebben, willen we het eigen instrumentenbezit bevorderen door het opze en van een TOGinstrumentenfonds waaruit leden een renteloze lening kunnen aangaan voor de aanschaf van een eigen instrument. Het bestuur werkt de voorwaarden nader uit en zoekt hierbij samenwerking met de Vrienden van Harmonie TOG voor deelname aan het fonds. REVISIEPLAN Harmonie TOG bezit een groot aantal eigen instrumenten. In de afgelopen jaren zijn veel tweedehands instrumenten gekocht voor de nieuwe aanwas van leden. We realiseren ons dat dit niet al jd topinstrumenten zijn en accepteren het dan ook als deze instrumenten rela ef vaak gereviseerd of gerepareerd moeten worden. Het bestuur reserveert hier voor extra middelen en maakt in overleg met een of meerdere instumentenmakers een onderhouds- en revisieplan voor de instrumenten die in bezit zijn van TOG.

7 Opleidingen Een kwalita ef goede opleiding is cruciaal voor het niveau van de vereniging op lange termijn. Met de jeugdafdelingen zorgen we ervoor dat nieuwe leden op een laagdrempelige manier lid kunnen worden van onze vereniging. Een goede inhoudelijke afstemming en samenwerking met de muziekscholen (MIK en Rhythm Impact) is daarbij erg belangrijk. Daarnaast moeten de opleidingen betaalbaar blijven. Een verdere substan ele s jging van de lesgelden of een verkor ng van de lesduur bij de muziekschool (MIK) is niet acceptabel. TOG zet in op vroeg jdig samenspelen, maar ook op individuele aandacht voor de leerlingen. We streven naar een verdere versterking van het opleidingsorkest (in aantal en qua niveau) om zo de overgang naar het harmonieorkest zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het doorstromingsbeleid (zie bijlage 3) blij gehandhaafd, waarbij de mogelijkheid bestaat voor sociale doorstroming : bedoeld voor leerlingen die qua lee ijd, niveau en uitdaging toe zijn aan doorstroming en die het in zich hebben om in het grote orkest verder te groeien tot het gewenste niveau. We zorgen voor een goede begeleiding van de muzikanten die zijn doorgestroomd. Het is wenselijk om leerlingen regelma g ook alleen te laten spelen, bv jdens een (regionale) solisten of ensembledag. We zoeken ac ef samenwerking met de lagere scholen in Berlicum en Middelrode met als doel kinderen te ontwikkelen op muziekgebied en te s muleren om een instrument te gaan spelen.

8 Financiën Harmonie TOG is een financieel gezonde vereniging. We leggen onszelf de norm op om een eigen vermogen van tenminste euro te hebben. De inkomsten bestaan uit dona es, gi en, subsidies en sponsorgelden. De sponsorgelden vormen een steeds belangrijker deel van de inkomsten. De harmonie hee hiervoor een sponsorbeleid opgesteld waarin voorwaarden en tegenpresta es zijn vastgelegd. Commissies werken met budge en en de uitgaven worden periodiek gecontroleerd door het bestuur. Daarnaast kan de harmonie ook geld verdienen met onze corebusiness : muziek maken. Een voorbeeld hiervan is Zomerpop. Financiële pijlers Onze vereniging draait op enkele financiele pijlers: de contribu e van de leden, gemeentelijke subsidies, dona es van inwoners van Berlicum en Middelrode, opbrengsten van grote ac viteiten (Zomerpop), sponsorgelden (G20) en de jaarlijkse bijdrage van zo n 100 Vrienden van Harmonie TOG. De jaarlijkse omzet (exclusief zomerpop) is zo n euro. In 2011 zijn we begonnen met de G20, een club van uiteindelijk 20 terugkerende grotere sponsoren van de harmonie. De opbrengst van deze sponsorgelden is voor het overgrote deel bestemd voor de jeugd: muziekac viteiten, opleidingen en instrumenten. De bijdrage van de S ch ng Vrienden wordt gebruikt voor de aanschaf van instrumenten en uniformen.

9 BIJLAGE 1 SERENADEBELEID Opening van de kermis Geen serenade bij de opening van de kermis op zondag. Deze is immers al zaterdag begonnen. Wel willen we het gezicht van TOG laten zien, maar dat kan op andere manieren: bijvoorbeeld door een concert van een jeugdorkest of slagwerkgroep jdens de braderie of door een projectorkest uit de harmonie. Koninginnedag Serenade door harmonie TOG Koninklijke onderscheidingen Serenade jdens Koninginnedag, geen serenades door het jaar heen. Gouden bruilo en Uitnodigen voor eerstvolgende concert, geen serenade aan huis/feestloca e. Jubilea maatschappelijke verenigingen (bv het Gilde), grote terugkerende sponsors en (gouden) bruilo en van eigen leden Serenade door harmonie TOG Dodenherdenking Opluistering door harmonie TOG Jubilea sportclubs en andere nietmaatschappelijke verenigingen Geen serenade Sinterklaas Optreden van TOG door middel van een samen te stellen Zwartepietenband, niet meer door het volledige korps. Overige verzoeken Per keer afwegen in het bestuur waarbij aan de volgende voorwaarden dient te worden voldaan: Voorwaarden voor het brengen van een serenade Minimaal 1 maand van te voren aangevraagd Op doordeweekse dagen alleen tussen 19.30u en 20.00u Zaterdag tussen 18.00u en 20.00u Zondag in beginsel niet Bij slecht weer kan in overleg met de betreffende organisa e worden besloten van de serenade af te zien of uit te wijken naar een andere loca e tbv behoud instrumenten.

10 Bijlage 2: Organisa eschema ALGEMENE LEDENVERGADERING BESTUUR dirigent dirigent dirigent dirigent instructeur instructeur instructeur instructeur Blazersband Blazersband-Plus Opleidingsorkest Harmonieorkest Slagwerkgroep-D Slagwerkgroep-C Slagwerkgroep-B Slagwerkgroep-A PR-commissie Muziekcommissie Sponsorcommissie Kledingcommissie Zomerpopcommissie Instrumentenbeheer Concertcommissie Cie. donateursac e Jeugdcommissie Feestcommissie

11 Bijlage 3: Doorstromingsbeleid Als uitgangspunt geldt dat de leden van onze vereniging uiteindelijk in het harmonieorkest of in de A-selec e van de slagwerkgroep spelen. Bij leden die het gewenste niveau bijna hebben bereikt en van wie de verwach ng bestaat dat ze verder kunnen groeien en voor hun ontwikkeling gebaat zijn bij doorstroming, kan het bestuur een uitzondering maken (de zogenaamde sociale doorstroming). Doel hiervan is het behouden van leden en het bieden van een uitdagend perspec ef. Voorwaarden voor doorstroming bij de slagwerkgroep: - Instromen in C-selec e: - Bouwstenen diploma of vergelijkbaar niveau en posi ef advies van de instructeur. Instromen in de B-selec e A-diploma of vergelijkbaar niveau en posi ef advies van de instructeur. Instromen in de A-selec e B-diploma of vergelijkbaar niveau en posi ef advies van de instructeur. Instromen in de blazersband: direct bij de start van het leren bespelen van een instrument. In principe alleen voor kinderen. Doorstroming in blazersband-plus: 1 jaar les in de blazersband en/of een posi ef advies van de dirigent van de blazersband-plus. Doorstroming in opleidingsorkest: A-diploma of gelijkwaardig niveau Doorstroming in harmonieorkest: - Vacature voor het betreffende instrument - B-diploma of vergelijkbaar niveau voor tu -instrumenten - C-diploma of vergelijkbaar niveau voor solo- (solis sche) instrumenten - Posi ef advies van de dirigent van het harmonieorkest en de dirigent van het opleidingsorkest. Meer info via Bart Coolen (voorzi er@harmonietog.nl)

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

17 september 2010. Ouderavond

17 september 2010. Ouderavond 17 september 2010 Ouderavond Harmonie Sint Servaes Statiefoto Harmonie Sint Servaes 18 juli 2010 Aanleiding Leden inspraak via Algemene Ledenvergadering d Ouders van leden welkom Aanleiding Ouders van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Versie zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 27-11-2013 Huishoudelijk Reglement Harmonie TOT ONDERLING GENOEGEN Berlicum 1 VOORWOORD Overal waar mensen samenwerken bestaan of ontstaan regels.

Nadere informatie

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG september 2013 AGENDA 2013-2014: zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen za. 2 november: Jaarconcert bij De Heineken, aanvang 14.00u. Locatie:

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

Huisregels lidmaatschap Crescendo

Huisregels lidmaatschap Crescendo Huisregels lidmaatschap Crescendo Wij zijn heel blij dat jij/u of uw zoon/dochter lid wil worden van muziekvereniging Crescendo Voorthuizen! Voor de duidelijkheid even een aantal voorwaarden waaraan wij

Nadere informatie

HARMONIE ST. CAECILIA - BEST. Informatieboekje 2015

HARMONIE ST. CAECILIA - BEST. Informatieboekje 2015 INHOUD Welkom 3 Lid worden? 3 Orkesten, opleiding en doorstroming 4 Orkesten 4 Opleiding 4 Doorstroming 5 Voorspelen 5 Solistenconcours 5 Repetities en optredens 7 Repetitielokaal 7 Sectierepetities en

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Informatieboekje. Harmonie Sint Servaes

Informatieboekje. Harmonie Sint Servaes Informatieboekje Harmonie Sint Servaes 2014-2015 1. Voorwoord Beste belangstellende, beste lid, Dit informatieboekje is voor twee doelgroepen bedoeld. Enerzijds om aspirantleden en hun ouders/verzorgers

Nadere informatie

Koninklijke fanfare Accelerando Muzikale Toekomstvisie

Koninklijke fanfare Accelerando Muzikale Toekomstvisie Koninklijke fanfare Accelerando Muzikale Toekomstvisie Toekomstvisie Koninklijke Fanfare Accelerando 1 1. Werven van leerlingen Werven van leerlingen is een taak voor de leerlingencommissie. Deze tracht

Nadere informatie

Harmonie dat zijn we samen!

Harmonie dat zijn we samen! Harmonie dat zijn we samen! Beleidsplan 2013 2015 Harmonie St. Gerlachus Oirsbeek Maart 2013 2 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 2. Beleidsplan op hoofdlijnen 2.1 Doel van de vereniging 2.2 Groepsverband

Nadere informatie

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 G S D A U T O M A T I S E R I N G UW PARTNER IN ICT EN BUSINESS SOLUTIONS ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 Nieuwsbrief September 2010 Inhoud Algemeen Dashboard Management rapportage Budge

Nadere informatie

1. Inleiding. Versie: april 2016 Blz 1 van 7

1. Inleiding. Versie: april 2016 Blz 1 van 7 1. Inleiding Het voorliggende beleidsplan van Muziekvereniging ENZK uit Hoek is bedoeld om duidelijk te maken hoe de vereniging zich de komende jaren wil ontwikkelen. Het beleid dat hierin is geformuleerd,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 2017-2018 - 0 - Huishoudelijk reglement 2017-2018 Harmonie Eendracht Dronten Dit huishoudelijk reglement is geschreven om de leden een goed inzicht te geven in de activiteiten op

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

Kerstconcert in Mirroise kerk

Kerstconcert in Mirroise kerk december 2012 Oud TOG-er Kees de Groot treedt op als gastzanger Kerstconcert in Mirroise kerk Op zaterdagavond 15 december geeft harmonie TOG een sfeervol kerstconcert in de kerk van Middelrode. Het optreden

Nadere informatie

LANG LEVE GAUDETE. De drie pijlers van de harmonie Onderstaande peilers vormen (nog steeds) de kerntaken van onze vereniging.

LANG LEVE GAUDETE. De drie pijlers van de harmonie Onderstaande peilers vormen (nog steeds) de kerntaken van onze vereniging. LANG LEVE GAUDETE Inleiding Gaudete In Domino is een muziekvereniging die al 115 jaar bestaat en een rijke historie heeft. Tot aan de negentiger jaren waren er nog niet zoveel wezenlijke knelpunten en

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE 1. Inleiding Het jaar 2006 is het eerste jaar waarin de harmonie dakloos is na de brand van 3 december 2005 bij Café De Kom. Uiteindelijk zijn er tijdelijke

Nadere informatie

Opleidingsgids. Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp

Opleidingsgids. Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp Opleidingsgids Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij harmonie en slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal

Nadere informatie

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008 Fanfare en drumband St. Jozef Jeugdbeleidsplan 2008 Leden van de jeugdcommissie telefoon e-mailadres Karin van de Bosch 0493-495782 karin_bosje@hotmail.com Ingrid Linders 0493-494743 ingridlinders@hotmail.com

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Harmonie TOT ONDERLING GENOEGEN Berlicum

Huishoudelijk Reglement Harmonie TOT ONDERLING GENOEGEN Berlicum Versie zoals voorgelegd in de Algemene Ledenvergadering van april 2011 Huishoudelijk Reglement Harmonie TOT ONDERLING GENOEGEN Berlicum VOORWOORD Overal waar mensen samenwerken bestaan of ontstaan regels.

Nadere informatie

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s.

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s. 16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Het muziekjaar 2016-2017 is lekker op stoom. We hebben in de afgelopen weken twee mooie concerten verzorgd. Op zondag 25 september speelden onze slagwerkgroepen

Nadere informatie

Tot snel! Beatrijs Oosterhof

Tot snel! Beatrijs Oosterhof Pijler 1 Positiviteit Toen ik star e met Eyes for Details had ik drie belangrijke punten voor ogen: posi viteit, beleving en verkoop. Drie punten die belangrijk zijn voor iedereen die werkt in de belevingswereld.

Nadere informatie

Fanfare St. Willibrordus Jeugdopleiding Fanfare & Slagwerk

Fanfare St. Willibrordus Jeugdopleiding Fanfare & Slagwerk Fanfare St. Willibrordus Jeugdopleiding Fanfare & Slagwerk Informatieboekje (Bewaar dit bij je lesboek) Inhoudsopgave Welkom blz 3 Info blz 4 Fanfare St. Willibrordus blz 5 Fanfare / Slagwerkgroep blz

Nadere informatie

Groepen 1 en 2 We starten in augustus 2016 met twee kleutergroepen. De kinderen komen hier spelenderwijs in aanraking met de Daltonbeginselen, waarbij

Groepen 1 en 2 We starten in augustus 2016 met twee kleutergroepen. De kinderen komen hier spelenderwijs in aanraking met de Daltonbeginselen, waarbij Wat leert mijn kind op de Jorisschool? Op de Jorisschool vinden we een aantal zaken erg belangrijk. Dat is op de eerste plaats de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en het leren omgaan met elkaar

Nadere informatie

Wat leert mijn kind op de Jorisschool? Op de Jorisschool vinden we een aantal zaken erg belangrijk. Dat is op de eerste plaats de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en het leren omgaan met elkaar

Nadere informatie

1. VOORWOORD. Beste belangstellende, beste lid,

1. VOORWOORD. Beste belangstellende, beste lid, Informati 2012-2013 1. VOORWOORD Beste belangstellende, beste lid, Het informatieboekje van Harmonie Sint Servaes, wat nu voor u ligt, is voor twee doelgroepen bedoeld. Enerzijds om aspirantleden en hun

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Teamontwikkeling h ps:// Bart Bas anen 2019

Teamontwikkeling h ps://  Bart Bas anen 2019 Teamontwikkeling h ps://www.humannavigator.org Bart Bas anen 2019 Inhoud Richting en ruimte Teamontwikkeling Ambitie Groeistrategie Criteria Vlootschouw Interventies Het goede gesprek Eigenaarschap Succesfactor

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Inlegvel Informatieboekje Harmonie Union 2013

Inlegvel Informatieboekje Harmonie Union 2013 Inlegvel Informatieboekje Harmonie Union 2013 Samenstelling bestuur Voorzitter Jan van Nistelrooij, Kerkstraat 37, 5392 CA Nuland, 073-5323383, j.van.nistelrooij@home.nl Algemene representatie, contactpersoon

Nadere informatie

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Algemeen 3 2 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Harmonie De Vriendenkring Well

Beleidsplan 2012-2015 Harmonie De Vriendenkring Well Beleidsplan 2012-2015 Harmonie De Vriendenkring Well INHOUD: 1. Inleiding 2. Missie en doelstelling 3. Samenstelling 4. Missie en visie de Vriendenkring 5. Doelstellingen: 5.1. Bestuur en commissies 5.2.

Nadere informatie

Informatieboekje. Jeugdorkesten Echo der Kempen. Koninklijke Harmonie Echo der Kempen. (Uitgave PR-Commissie EDK)

Informatieboekje. Jeugdorkesten Echo der Kempen. Koninklijke Harmonie Echo der Kempen. (Uitgave PR-Commissie EDK) Informatieboekje Jeugdorkesten Echo der Kempen Koninklijke Harmonie Echo der Kempen 2015 (Uitgave PR-Commissie EDK) Inhoudsopgave 1 Koninklijke Harmonie Echo der Kempen 3 2 De (Jeugd) orkesten van EDK

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2017 Uitgave: Oktober 2016 1. Inleiding 2 1.1 Bestuurssamenstelling 3 1.2 Algemene gegevens 3 2. Beleidsdoelen 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Algemene doelen 4 2.3 Hoofddoelen 4 2.3.1. Professionalisering

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 t/m 2017. van Muziekvereniging Juliana te Someren Eind

Beleidsplan 2013 t/m 2017. van Muziekvereniging Juliana te Someren Eind Beleidsplan 2013 t/m 2017 van Muziekvereniging Juliana te Someren Eind Muziekvereniging Juliana Beleidsplan 2013 t/m 2017 Page 2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 1.1. WAT IS NU EEN BELEIDSPLAN EN WAARVOOR

Nadere informatie

Beleidsplan Harmonie O.B.K te Erp Periode 2010-2014

Beleidsplan Harmonie O.B.K te Erp Periode 2010-2014 Beleidsplan Harmonie O.B.K te Erp Periode 2010-2014 HARMONIE-ORKEST SLAGWERKGROEP OPLEIDING EN VERENIGING Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Voorwoord... 2 2. Algemene Doelstellingen... 3 3. Bestuurlijke

Nadere informatie

ACTIVITEITENOVERZICHT 2017 WILHELMINA POSTERHOLT

ACTIVITEITENOVERZICHT 2017 WILHELMINA POSTERHOLT maandag 2 januari 2017 13.15 18.30 groep 1 groep 2 dinsdag 3 januari 2017 1 2 3 4 5 6 7 donderdag 5 januari 2017 16.45 18.30 jeugd jaargroep 9 jaargroep 8b gezamenlijke generale in St. Odiliënberg vrijdag

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij harmonie en slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEROEPSATTITUDES EN DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR STAGE 1 (WIE DOET WAT? WELKE BEROEPSATTITUDES EN INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013 Harmonie en Drumband De Vriendschap Oost-, West- en Middelbeers

Beleidsplan 2009-2013 Harmonie en Drumband De Vriendschap Oost-, West- en Middelbeers Beleidsplan 2009-2013 Harmonie en Drumband De Vriendschap Oost-, West- en Middelbeers Inhoudsopgave: Hoofdstuk Alinea Onderwerp Pagina 1. Inleiding 3 1.1 Status beleidsplan 3 2. Missie en doelstelling

Nadere informatie

Jeugdfanfare en slagwerkgroep

Jeugdfanfare en slagwerkgroep Jeugdfanfare en slagwerkgroep INFORMATIEBOEKJE 1 1. Inhoudsopgave 2. Voorzitter fanfare St. Nicasius 3 3. Afdeling jeugdzaken en opleiding 4 4. Dirigent jeugdorkest 6 5. Dirigent jeugdslagwerkgroep 7 Repetitie

Nadere informatie

Informatieboekje 2012/2013

Informatieboekje 2012/2013 Informatieboekje 2012/2013 Kerkpad 83 2071 CX Santpoort-Noord Telefoon: (023) 5379025 oktober 2012 Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Algemene informatie muziekvereniging Soli... 3 2.

Nadere informatie

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Opleidingsinformatie Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Laatste update: 18-09-2015 Inleiding Binnen onze muziekvereniging hebben wij een eigen muziekopleiding. Wij willen iedereen laten ontdekken hoe

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2018 Harmonie Concordia Beesd. Vastgesteld tijdens de bestuursvergadering op 4 februari 2014

Beleidsplan 2014 2018 Harmonie Concordia Beesd. Vastgesteld tijdens de bestuursvergadering op 4 februari 2014 Beleidsplan 2014 2018 Harmonie Concordia Beesd Vastgesteld tijdens de bestuursvergadering op 4 februari 2014 Inhoudsopgave 1 Doelstelling... 4 2 Beleidsvoornemens... 5 2.1 Motiveren van leden... 5 2.2

Nadere informatie

Informatieboekje 2011/2012

Informatieboekje 2011/2012 Informatieboekje 2011/2012 Hagelingerweg 325 Santpoort Noord 023-5379025 Juni 2011 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Algemene informatie muziekvereniging Soli.... 3 2. Het opleidingstraject

Nadere informatie

Bijlage bij PROTOCOL Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders, PCPO

Bijlage bij PROTOCOL Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders, PCPO Bijlage bij PROTOCOL Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders, PCPO Aanvullingen op het protocol 1. Ouderlijk gezag In Nederland staan alle minderjarigen onder gezag. Meestal hebben de ouders samen het

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Harmonie en Slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012 INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch mei 2012 1 Voorwoord Voor u ligt het Informatieboekje over de Opleidingen van De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. Wij hopen met

Nadere informatie

2 Onze dirigent inspireert mij. 3 Onze dirigent past als persoon duidelijk bij onze veren

2 Onze dirigent inspireert mij. 3 Onze dirigent past als persoon duidelijk bij onze veren drumband Groep 1 Vragen over mijzelf l lemaal eetotaal l lemaal 1 Ik heb het naar mijn zin bij St. Caecilia 1 4 1 6,, 16,7 66,7 16,7 9 2 Ik vond het vroeger leuker bij St. Caecilia 4 3 7, 57,1 42,9,, 9

Nadere informatie

M.A. van der Eerden-Vonk, H.J. Postema Februari 1996; juni 2018

M.A. van der Eerden-Vonk, H.J. Postema Februari 1996; juni 2018 124 Fanfare St. Caecilia te Schalkwijk 1909-2010 M.A. van der Eerden-Vonk, H.J. Postema Februari 1996; juni 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 I. Stukken

Nadere informatie

Juli Informatiegids

Juli Informatiegids Juli 2011 Informatiegids Inhoudsopgave Inleiding... 3 Voorstellen... 4 De missie... 4 De visie... 4 Fanfare... 4 Slagwerkgroep... 5 Niet muzikale activiteiten... 5 Lid worden... 6 Opgeven... 6 Traject

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Ben de Jong is associate partner bij Digital. Hij is specialist op het gebied van digitaal werken, metadatering, digitaal archiveren, e-depot en kwaliteit.

Nadere informatie

Handreiking kwaliteit van leven

Handreiking kwaliteit van leven Handreiking kwaliteit van leven Handreiking Kwaliteit van leven Inleiding Als gesproken wordt over kwaliteit van zorg, hebben we het meestal over de manier waarop de zorg verleend wordt; over de materialen

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

Lichamelijke ac viteit bij kinderen met spas sche cerebrale parese

Lichamelijke ac viteit bij kinderen met spas sche cerebrale parese Lichamelijke ac viteit bij kinderen met spas sche cerebrale parese Samenva ng Cerebrale parese (CP) is een verzamelnaam voor aandoeningen die gekenmerkt worden door een afwijkende ontwikkeling van het

Nadere informatie

Harmoniegezelschap Fidelio

Harmoniegezelschap Fidelio Beleidsplan 2006-2010 Inhoudsopgave beleidsplan 1. INLEIDING... 3 2. BEKNOPTE BESCHRIJVING FIDELIO... 4 2.1 DOELSTELLING... 4 2.2 ACTIVITEITEN... 4 2.3 BESTUUR... 4 2.4 FINANCIERING... 5 2.5 INSTRUMENTEN...

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD Oktober 2017

INFORMATIEBLAD Oktober 2017 INFORMATIEBLAD INHOUD 1 Welkom... 3 2 Doelstelling... 3 3 Opbouw ODIO... 3 4 Bestuur en commissies... 5 5 Opleidingen... 8 6 Contributie en lesgelden... 9 7 Repetities... 10 8 Kleding en Instrumenten...

Nadere informatie

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen 13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter We kijken terug op twee goede optredens bij het Jumbo Muziekfestival afgelopen weekend in Lieshout. In deze nieuwsbrief een terugblik. Komende zondag is het

Nadere informatie

ALV 2012 ARTI. 25 februari 2012

ALV 2012 ARTI. 25 februari 2012 ALV 2012 ARTI 25 februari 2012 Jaaroverzicht 2011 2012 Arti s Marketing & PR activiteiten cijfers & plaatjes Arti Web Activiteit Nieuwe website: www.arti oirschot.nl 36 nieuwsberichten, 21 berichten op

Nadere informatie

Beleidsplan 2006-2011

Beleidsplan 2006-2011 Beleidsplan 2006-2011 April 2006 1 INHOUD 1 Woord vooraf... 3 2 Doelstelling fanfare... 3 3 Analyse van de huidige situatie... 4 3.1 Heeft de fanfare nog toekomst?... 4 3.2 Hoe verhoudt de vereniging zich

Nadere informatie

INTOCHT VAN SINTERKLAAS

INTOCHT VAN SINTERKLAAS INTOCHT VAN SINTERKLAAS Hoi allemaal, Op zondag 15 november hebben we met de harmonie de Sint ingehaald. Er kwamen veel kinderen kijken met hun ouders, langs de kant stond het vol! We begonnen bij De Zwaan,

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden Muziekvereniging Polyhymnia Lemelerveld

Sponsormogelijkheden Muziekvereniging Polyhymnia Lemelerveld Sponsormogelijkheden Muziekvereniging Polyhymnia Lemelerveld Ook uw organisatie is GOUD waard!! Inhoudsopgave 1. Wat is Polyhymnia 1 2. Opzet sponsorplan 2 3. Sponsorpakketten 3 3.1 Sponsor Goud 4 3.2

Nadere informatie

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Muziekvereniging OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken door onze

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Muziek maken verbindt jong en oud. Vorden, maart 2016, versie 04. 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Inleiding... 4 3. Missie... 5 4. Visie... 6 5. Doelstellingen... 7 6. Beleid en strategie...

Nadere informatie

Utrecht, april Aan de lezer,

Utrecht, april Aan de lezer, Utrecht, april 2018 Aan de lezer, Voor u ligt het jaarverslag van 2017 van speel-o-theek TUF-TUF te Utrecht. Middels dit jaarverslag geven wij u een overzicht van wat er door de speel-o-theek gedaan is

Nadere informatie

MART. Werk Agile vanuit je persoonlijke missie en vergroot je impact. Continue verbeteren. leiderschap. Team. Structuur. Proces. Reflectie.

MART. Werk Agile vanuit je persoonlijke missie en vergroot je impact. Continue verbeteren. leiderschap. Team. Structuur. Proces. Reflectie. Team leiderschap Continue verbeteren Structuur Proces Reflectie Innovatie kern activiteiten Agile Werken en Leiderschap voor Professionals Vergroot je zel ewustzijn in dit 9-maands intensief programma.

Nadere informatie

Samen muziek maken Lidmaatschap Andels Fanfare Corps

Samen muziek maken Lidmaatschap Andels Fanfare Corps Samen muziek maken Lidmaatschap Andels Fanfare Corps Versie 1.0 Bestuur 2016 Aangemaakt door Arja van Herwijnen februari 2016 21 april 2016 Andels Fanfare Corps zag het muzikale levenslicht op 23 april

Nadere informatie

STICHTING TOE_KOMST TE KOOTWIJKERBROEK. Jaarverslaggeving 2016

STICHTING TOE_KOMST TE KOOTWIJKERBROEK. Jaarverslaggeving 2016 STICHTING TOE_KOMST TE KOOTWIJKERBROEK Jaarverslaggeving 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Algemeen 3 2 Resultaat 4 3 Financiële posi e 5 JAARREKENING 2016 1 Balans per 31 december 2016 7 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

Enquête - Dorpsbelangen Diever

Enquête - Dorpsbelangen Diever Enquête - Dorpsbelangen Diever Algemeen 1. Wat is uw lee ijd? O jonger dan 25 O 25-65 O ouder dan 65 2. Hoeveel personen telt uw huishouden? O één O twee O meer 3. Hoe lang woont u al in Diever? O korter

Nadere informatie

Informatiebulletin. Inhoudsopgave

Informatiebulletin. Inhoudsopgave Informatiebulletin Inhoudsopgave Laatste wijziging: 5 maart 2009 Voorwoord pagina 1 Onze vereniging pagina 1 De muziekopleiding pagina 3 Docenten, dirigenten en algemene les- en repetitietijden pagina

Nadere informatie

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Algemeen 3 2 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk? informatieavond Wat vinden wij belangrijk? Kunst is een verrijking voor je leven. Het stimuleert de creativiteit, geeft plezier en zelfvertrouwen en zorgt voor ontwikkeling. Kunst stimuleert kritisch denkvermogen

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/36086 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Mysyuk, Yuliya Title: Perspectives on elder abuse in the Netherlands Issue Date:

Nadere informatie

Informatieboekje. Jeugdorkesten Echo der Kempen. Koninklijke Harmonie Echo der Kempen. (Uitgave PR-Commissie EDK)

Informatieboekje. Jeugdorkesten Echo der Kempen. Koninklijke Harmonie Echo der Kempen. (Uitgave PR-Commissie EDK) Informatieboekje Jeugdorkesten Echo der Kempen Koninklijke Harmonie Echo der Kempen 2017 (Uitgave PR-Commissie EDK) Inhoudsopgave 1 Koninklijke Harmonie Echo der Kempen 3 2 De (Jeugd) orkesten van EDK

Nadere informatie

SUBSIDIEAANBEVELING 2015

SUBSIDIEAANBEVELING 2015 SUBSIDIEAANBEVELING 2015 voor subsidiëring van: amateur-blaasmuziekorkesten, slagwerkkorpsen majorette- en twirl- en color guardverenigingen Contactgegevens KNMO: Locatie Roggel: Postbus 3708, 6088 ZG

Nadere informatie

Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Beek en Donk

Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Beek en Donk INFORMATIEBOEKJE LEDEN O&U en LEERLINGEN SMO 20160127 Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Beek en Donk Stichting Muziekopleiding O&U Beek en Donk INLEIDING... 4 DE VERENIGING OEFENING & UITSPANNING

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleidingen. Juni 2013

Informatieboekje. Opleidingen. Juni 2013 Informatieboekje Opleidingen Juni 2013 Voorwoord Voor u ligt het Informatieboekje over de Opleidingen van Muziekvereniging Klarenbeek. Wij hopen met dit boekje een groot deel van de vragen die bij u leven

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 DEFINITIES... 2 2 CONTRIBUTIE... 3 3 INSTRUMENTARIUM... 3 4 VERZEKERING... 3 5 UNIFORM... 4 5.1 UNIFORM MUZIKANTEN...

Nadere informatie

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN Meerjaren(beleids)plan 2015-2020 HOOFDLIJNEN 1 EDITIE OKTOBER 2015 DOELSTELLING De Stichting Muziekopleiding Loon op Zand heeft als doelstelling het muzikaal opleiden van leerlingen van alle leeftijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis

Nieuwsbrief. Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant - NIEUW - KINDERREIS ROEMENIË. In dit nummer: Roemeense 1 Reis Nieuwsbrief Europa Kinder Hulp regio Noord Brabant JAARGANG 4 NR. 1 MEI 2014 - NIEUW - In dit nummer: Roemeense 1 Reis Vervolg Roemeense reis 2 Informatie- 3 morgen Familiedag 4 Vakantiedata 5 Wist U dat?

Nadere informatie

STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG

STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG JAARRAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2014 INHOUD 1. Voorwoord 2 2. Balans 3 3. Staat van baten en lasten 4 4. Toelichting op balans 5 5. Toelichting op staat van baten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders

Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders Samenwerkingsverband Drechtsteden i.o. Mei 2013 - uitgave voor ouders en verzorgers www.swv-zhz.nl 1 Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders Wij willen in deze Nieuwsbrief ouders en verzorgers informeren

Nadere informatie

Verantwoording lunchtijd als onderwijstijd op Montessori Griffensteyn bijgesteld september 2017

Verantwoording lunchtijd als onderwijstijd op Montessori Griffensteyn bijgesteld september 2017 Verantwoording lunchtijd als onderwijstijd op Montessori Griffensteyn bijgesteld september 2017 Sinds augustus 2011 kennen we op Montessori Griffensteyn een (gedeeltelijk) con nurooster door de week heen.

Nadere informatie

DE EENDRACHT U D E N

DE EENDRACHT U D E N DE EENDRACHT U D E N HUISHOUDELIJK REGLEMENT Uitgave maart 2017 Pagina 1 van 16 I N H O U D S O P G A V E VOORWOORD................................................. 03 1. SAMENSTELLING VAN DE MUZIEKVERENIGING....................

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Algemeen De Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp is opgericht op 10 januari 2012 De Stichting heeft ten doel het ondersteunen van ensembles en andere muziekuitingen met name gericht

Nadere informatie

Mededelingen. Een terugblik. Maart 2006

Mededelingen. Een terugblik. Maart 2006 En hier is ie dan weer.. de nieuwsbrief van de Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. Terug van weggeweest. Via deze nieuwsbrief willen wij jullie als leden, maar ook vooral jullie familie, vrienden en

Nadere informatie

Organisatie en richtlijnen voor opleiding en begeleiding van jeugd bij Fanfare Psalm 150

Organisatie en richtlijnen voor opleiding en begeleiding van jeugd bij Fanfare Psalm 150 Organisatie en richtlijnen voor opleiding en begeleiding van jeugd bij Fanfare Psalm 150 Inhoudsopgave MUZIEK MAAK JEZELF... 3 Werving:... 3 Opgeven/Aanmelding:... 3 Eerste les:... 3 Verloop MMJZ-lessen:...

Nadere informatie

Provero RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018

Provero RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 Provero RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4 5 Financiële posi e 6 FINANCIEEL

Nadere informatie

Informatieboekje v

Informatieboekje v Informatieboekje 2017-2018 v1.2 25-8-2017 Inhoud Starten met muzieklessen... 3 Voordelige muzieklessen... 3 Hoe gaat het praktisch in zijn werk?... 4 Lid van de Herleving... 4 Het opleidings- en jeugdbestuur...

Nadere informatie

STICHTING FLOW & GO FOUNDATION TE RUINEN. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING FLOW & GO FOUNDATION TE RUINEN. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING FLOW & GO FOUNDATION TE RUINEN Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 4 4 Resultaat 5 5 Financiële posi e 6 6 Kengetallen

Nadere informatie

Aan - het college van Burgemeester en Wethouders - de Gemeenteraad. Geachte dames en heren,

Aan - het college van Burgemeester en Wethouders - de Gemeenteraad. Geachte dames en heren, From: Financien - KNMO Sent: maandag 26 juni 2017 13:29:22 To: BOX-Gemeente Cc: Subject: Subsidieaanbeveling 2018 voor de subsidieverlening aan o.a. muziekverenigingen Attachments:

Nadere informatie

Beleidsplan opleidingen Levenslust

Beleidsplan opleidingen Levenslust Beleidsplan opleidingen Levenslust Algemeen doel Het ontwikkelen en/of in stand houden van een dynamische muziekvereniging door de leerlingen zo goed en doeltreffend mogelijk op te leiden voor het instrument

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT, zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996 Artikel 1: Aspirant-leden en leerlingen 1. Onder leden wordt in dit Huishoudelijk Reglement tevens verstaan aspirant-leden.

Nadere informatie