Job Profile 2015 Consultant Interim Openers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Job Profile 2015 Consultant Interim Openers"

Transcriptie

1 Westerdoksdijk AD Amsterdam Nederland Telefoon Job Profile 2015 Consultant works in the network of Career Openers to put a-players in contact with a- companies for temporary assignments.

2 Pagina 2/6 Organisatie profiel Introductie (www.interimopeners.nl) is een snel groeiend interim bemiddelingsbureau. Als zusterorganisatie van Career Openers bemiddelen we sinds 2010 Interim Managers. Volgens een heldere werkwijze en een bewezen concept bouwen we aan een netwerk van gekwalificeerde a-kandidaten in diverse vakgebieden. is voor kandidaten onderscheidend ten opzichte van andere interim bemiddelaars: 1. brengt zorgvuldig in kaart wat de volgende interessante uitdaging is voor een interim manager. 2. neemt de tijd om de kandidaat te leren kennen in een persoonlijk en gedegen interview en laten we kandidaten testen. Hierdoor vindt er een professionele matching plaats tussen het profiel, de wensen en de competenties van de kandidaat en de beschikbare opdrachten. 3. heeft contacten met de meest interessante opdrachtgevers in haar werkveld. 4. Door haar relatie met zusje Career Openers bieden we een one stop shop aan opdrachtgevers. De consultants van onderscheiden zich: 1. Op basis van hun ervaring en competenties zijn zij in staat om de Interim Manager advies te geven over zijn of haar positionering als ondernemer in de interim wereld. 2. Zij zijn sterk in oordeelsvorming (kritisch doorvragen). Hierdoor krijgen zij bij zowel de kandidaat als opdrachtgever zaken helder. De warme relaties die hierdoor gebouwd worden, brengen snelheid in het bemiddelingsproces. 3. Consultants van zijn een trusted advisor voor zowel hun klanten als hun kandidaten. De interim opdrachten die vervult bevinden zich in het midden en hogere segment, lijn- of projectmanagement functies waar van kandidaten verwacht wordt dat zij werkelijk het verschil maken. Zo n 70% van onze plaatsingen realiseren we in FMCG en retailmarkt. is actief in de functionele gebieden e- marketing, sales, communicatie, finance, HR, techniek en supply chain. is actief voor diverse toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in Nederland zoals o.a.: Ahold, Akzo, Albron, ANWB, Auping, Brocacef, Bol.com, Coca-Cola, CRH, C1000/Jumbo, Elsevier, FrieslandCampina, Heineken, Heinz, HEMA, Leaf International, Mars, Maxeda, Nike, Numico, Pearle, Philips, Rituals, Stork, Telfort, TNT, Unilever, V&D, VolkerWessels, e.v.

3 Pagina 3/6 Strategie & visie onderscheidt zich van andere bureaus door een focus op de top van de arbeidsmarkt: A-spelers voor A-posities. Onze activiteiten zijn er op gericht om met top kandidaten in contact te zijn en te blijven. 1 op de 5 Nederlanders werkt op dit moment flexibel. Er is steeds meer sprake van een substantiële doorstroom tussen het flexibele en het vaste segment. De flexwerker van vandaag is de werknemer van morgen en omgekeerd. Deze constatering is de belangrijkste aanleiding voor de oprichting van in De top 5% kandidaat waar Career Openers zich op richt, wil naast opties voor een loopbaan vervolg in vast dienstverband, soms ook interim opties. Daarnaast willen interim managers, voor een interessante uitdaging, best een vast dienstverband voor een bepaalde periode overwegen. Onderzoeken geven aan dat er in de nabije toekomst sprake zal zijn van een krimpende beroepsbevolking, grote arbeidsmarkttekorten en een wens van werkgevers naar meer flexibiliteit. Dit is een majeure verandering in de werking van de arbeidsmarkt. Bij merken we dit dagelijks. Career Openers en bieden kandidaten en opdrachtgevers een interessant platform om voor vast of interim te kiezen. ziet dan ook de mogelijkheden binnen deze situatie en heeft de ambitie om de komende jaren verder te gaan groeien. De kwaliteit van onze dienstverlening staat of valt bij de kwaliteit van onze consultants. Door onze persoonlijke aanpak en de hoge kwaliteit van de kandidaten, worden aan een consultant bij hogere eisen gesteld dan bij een ander bureau dat actief is in de interim bemiddeling. Onze groeistrategie zal alleen slagen als we de allerbeste mensen aan ons kunnen binden. Slim, interpersoonlijk vaardig en resultaatgericht zijn de belangrijkste competenties voor een succesvolle consultant bij. Organisatie interim openers Matthijs Visser is als Managing Consultant op dit moment verantwoordelijk voor het bouwen van de interim dienstverlening binnen het netwerk van Career Openers. Samen met de eigenaren van Career Openers: Geert-Jan Joosten en Rainier Beelen vormen zij de partners van. Het focus gebied waar Matthijs op actief is zijn commerciële posities, marketing, sales en e-commerce. Joost Lanting is als senior consultant in dienst bij Interim openers, hij bemiddelt HR en Finance professionals. Johannes Christiaanse is als senior consultant in dienst bij Interim Openers, hij heeft zijn netwerk binnen technische functies, supply chain en productie. Marije de Kort ondersteunt de consultants waar zij kan, naast het onderhouden van de administratie neemt zij ook een deel search voor haar rekening.

4 Positie profiel Pagina 4/6 Functie We zijn graag continue in gesprek met potentiële, nieuwe collega s die als consultant binnen aan hun eigen winkel gaan bouwen. Zij worden binnen een nader te bepalen discipline of marktsegment verantwoordelijk voor het opbouwen van hun eigen relatiebestand aan kandidaten en opdrachtgevers en de omzet die hierop gerealiseerd wordt. Belangrijkste taken De activiteiten van een consultant zijn onder te verdelen in vier groepen: 1. Opdrachtgevers : Acquisitie en accountmanagement De consultant is verantwoordelijk voor het bouwen en het onderhouden van een relevant netwerk aan opdrachtgevers. Dit betekent dat hij op allerlei manieren in contact komt met potentiële opdrachtgevers. Hij benadert deze opdrachtgevers al dan niet vanuit een warm netwerk. Van de consultant wordt verwacht dat hij goed op de hoogte is van wat er speelt (ook in meer algemene zin via krant en internet). 2. Kandidaten : Werving en selectie De consultant is verantwoordelijk voor het bouwen en het onderhouden van een sterk netwerk aan kwalitatief goede kandidaten. Hiertoe werft een consultant via zijn netwerk en via internet kandidaten in een bepaald vakgebied. Kandidaten worden uitvoerig geïnterviewd en eventueel getest op kennis en vaardigheden (zie ook Van goede kandidaten worden referenties ingewonnen om hem of haar uiteindelijk te kunnen kwalificeren als top kandidaat met bewezen wapenfeiten. 3. Plaatsen van kandidaten Op basis van een klantvraag wordt een werving en selectie traject opgestart waarbij, zowel uit het warme netwerk als ook uit beschikbare interim managers, kandidaten worden benaderd. Kandidaten worden binnen 3 tot 6 dagen bij de opdrachtgever geïntroduceerd waarbij aangegeven wordt wat de achtergrond is van de kandidaat in combinatie met de te verwachten skills en referenties om te komen tot een succesvolle uitvoering van de opdracht. 4. Opdrachtbegeleiding Tijdens opdrachten bestaat er regelmatig zowel vanuit de opdrachtgever als vanuit de interim manager de behoefte om te reflecteren op de wijze van optreden van de interim manager en op het behalen van de vooraf gestelde doelen in tijd, ruimte en budget. Voor de consultant van is dit een uitgelezen kans om als trusted advisor op te treden richting interim manager en opdrachtgever. De warme relatie en succes in voorgaande opdrachten, zijn een belangrijke voorwaarde voor herhalingsaankopen.

5 Pagina 5/6 Interview: Matthijs Visser, Managing Partner Matthijs: We zijn met na 4 jaar voorbij de opstart fase. Deze is zeer succesvol verlopen! En dat in de huidige economie die zorgt voor een uitdagend werkveld. Om succesvol te zijn, houden we ons continue bezig met het bouwen aan een netwerk van a-klasse interim managers. De interim bemiddelingsmarkt is door ontwikkelingen als de opkomst van sociale media natuurlijk behoorlijk veranderd. Als er al een bureau tussen zit, verwacht zowel de kandidaat alsook de opdrachtgever serieuze toegevoegde waarde. Wij zijn daarmee ook klaar voor een arbeidsmarkt die continue aan het veranderen is. In een krappere arbeidsmarkt zal o.a. de interim manager van vandaag, de werknemer van morgen zijn. Wij zijn er klaar voor. Van onze nieuwe collega s verwachten we dat ze bouwen aan de relatie richting klant en interim managers. Intelligentie, sensitiviteit en professionaliteit zijn kenmerken die hierbij goed van pas komen. Zeker zo belangrijk is een grote gedrevenheid om in de accountrelatie met bedrijven jezelf als top consultant te presenteren om een positie als trusted advisor te verdienen. Je gaat daarbij voor het resultaat, voor kandidaat en bedrijf. Een achtergrond in de werving en selectie van interim managers vinden we belangrijk. We zijn aan het groeien. Dit vereist ook een hands on en handen uit de mouwen aanpak. We belonen graag een ondernemende inzet en attitude. Er zijn voor nieuwe collega s zeker mogelijkheden om in de toekomst te participeren.

6 Persoonlijk profiel Pagina 6/6 Relevant gedrag van ons en nieuwe collega s: - Zeer gedreven; Proactief; - Oprecht geïnteresseerd in mensen; - Ondernemer in de dienstverlening; - Zorgvuldig; - Iemand met humor, eigenheid en nieuwsgierigheid; - Iemand die overtuigt en zelfstandig relaties ontwikkelt; - Iemand die begrijpt wat de strategische issues van zijn/haar klanten zijn; - Iemand voor wie het resultaat telt; - Iemand die met ons mee wil gaan ondernemen en de inzet wil laten zien die daar bij hoort. Ervaring Een nieuwe collega heeft 1 tot 6 jaar werkervaring in de bemiddeling van Interim Managers, en in één van de disciplines waar we ons op richten. Onze nieuwe collega is bij zijn huidige werkgever een talent, maar voelt zich aangesproken door de kwaliteitsaanpak van en komt graag mee ondernemen. Op dit moment zien we veel kansen in het Marketing, Sales en Communicatie domein met een focus op E-commeerce. Een kandidaat met een netwerk in dat veld heeft daarom een pre. Arbeidsvoorwaarden Markt conform basissalaris. Uitstekende bonus mogelijkheden. Locatie Kantoor Career Openers en in Amsterdam en in Zwolle. Contact Matthijs Visser

Job profiel 2015 (Senior) Consultant Career Openers

Job profiel 2015 (Senior) Consultant Career Openers Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam Nederland Telefoon +31 88 0235400 www.careeropeners.nl Job profiel 2015 (Senior) Consultant puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young executives we

Nadere informatie

Job profiel 2015 Business Intelligence Consultant Career Openers

Job profiel 2015 Business Intelligence Consultant Career Openers Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam Nederland Telefoon +31 88 0235400 www.careeropeners.nl Job profiel 2015 Business Intelligence puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young executives

Nadere informatie

2015.06 Job profiel Director Operations iprospect

2015.06 Job profiel Director Operations iprospect Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam The Netherlands Telephone +31 88 23 5400 www.careeropeners.nl 2015.06 Job profiel Director Operations Vertrouwelijk Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

2015.07 Job profiel Online Marketeer Nederland Koninklijke Auping B.V.

2015.07 Job profiel Online Marketeer Nederland Koninklijke Auping B.V. Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam Nederland Telefoon +31 88 0235400 Fax +31 88 0235440 www.careeropeners.nl 2015.07 Job profiel Online Marketeer Nederland Koninklijke Auping B.V. Career Openers puts a-players

Nadere informatie

2014.11 Job profiel Manager Digital Koninklijke Auping B.V.

2014.11 Job profiel Manager Digital Koninklijke Auping B.V. Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.11 Job profiel Manager Digital Koninklijke Auping B.V. Career Openers puts a-players in

Nadere informatie

maart 2015 Job profiel

maart 2015 Job profiel Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam Nederland Telefoon +31 88 0235400 Fax +31 88 0235440 www.careeropeners.nl maart 2015 Job profiel Online Category Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

Ervaren Consultants Recruitment

Ervaren Consultants Recruitment Organisatie Ervaren Consultants Recruitment FunktieMediair, Rotterdam en Amsterdam FunktieMediair is marktleider in de zorg. Een positie die wij bereikt hebben door onze wérkelijke interesse in klanten

Nadere informatie

2015.05 Job profiel Manager Customer Service Center Makro Nederland

2015.05 Job profiel Manager Customer Service Center Makro Nederland Westerdoksdijk 1 1013 AD Amsterdam The Netherlands Telephone +31 88 23 5400 www.careeropeners.nl 2015.05 Job profiel Manager Customer Service Center Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

2014.02 Job profiel Manager Formule Koninklijke Auping B.V.

2014.02 Job profiel Manager Formule Koninklijke Auping B.V. Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.02 Job profiel Manager Formule Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

2014.05 Job profiel. Lead Program Manager Koninklijke Auping B.V.

2014.05 Job profiel. Lead Program Manager Koninklijke Auping B.V. Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.05 Job profiel Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young

Nadere informatie

Job profiel Key Account Manager Selecta

Job profiel Key Account Manager Selecta Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel Key Account Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For

Nadere informatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie Habilis Executive Search - Interim Management Marketing, Sales en Communicatie Habilis Mens en Organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel

Nadere informatie

Maart 2015 Job profiel Online Customer Retention manager Jumbo Supermarkten

Maart 2015 Job profiel Online Customer Retention manager Jumbo Supermarkten Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Maart 2015 Job profiel Online Customer Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

Job profiel (Senior) Internal Auditor FrieslandCampina

Job profiel (Senior) Internal Auditor FrieslandCampina Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel (Senior) Internal Auditor Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe PROFIEL Financial Talent Program Mei 2011 Page 2 of 5 Bedrijfsprofiel - Algemeen ONDERNEMING Ahold heeft zijn wortels in de Zaanstreek, waar nog steeds het hoofdkantoor is gevestigd van Albert Heijn, Etos,

Nadere informatie

2014.04 Job Profile Account Group Manager Ahold & A.S. Watson Danone, Nutricia Nederland

2014.04 Job Profile Account Group Manager Ahold & A.S. Watson Danone, Nutricia Nederland Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.04 Job Profile Account Group Manager Ahold & A.S. Watson Career Openers puts a-players

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel Finance Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top

Nadere informatie

hoe wordt en blijft u een magneet voor talent?

hoe wordt en blijft u een magneet voor talent? hoe wordt en blijft u een magneet voor talent? whitepaper talentmanagement hoe wordt en blijft u een magneet voor talent? Talenten zijn de basis voor groei van uw organisatie. Maar hoogopgeleide medewerkers

Nadere informatie

De Intercedent heeft de toekomst!

De Intercedent heeft de toekomst! De Intercedent heeft de toekomst! Een branchebrede verkenning naar de ontwikkeling van de spil in de uitzendorganisatie. Eindrapport HFM In opdracht van ABU en NBBU 2012 1 Samenvatting Ontwikkelingen in

Nadere informatie

13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Selecta

13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Selecta Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank Mensen verbinden de bank De HR-visie van de Rabobank Mensen Verbinden de Bank De HR-visie van de Rabobank 2 Woord vooraf Samen bereik je meer dan alleen. Dat was het credo van Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Nadere informatie

PROFIEL. Channel Manager België bol.com

PROFIEL. Channel Manager België bol.com PROFIEL Channel Manager België bol.com Januari 2012 Channel Manager België Pagina 2 van 10 ORGANISATIE PROFIEL - ALGEMEEN BOL.COM Bol.com is in de afgelopen twaalf jaar uitgegroeid tot de grootste en meest

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Productie en Techniek

Habilis Executive Search. Productie en Techniek Habilis Executive Search Productie en Techniek Habilis mens en organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel het meest optimale resultaat

Nadere informatie

AANKOMEND TAX MANAGER PRIVATE COMPANIES PWC ROTTERDAM

AANKOMEND TAX MANAGER PRIVATE COMPANIES PWC ROTTERDAM AANKOMEND TAX MANAGER PRIVATE COMPANIES PWC ROTTERDAM November 2011 Pagina 2 van 8 ORGANISATIE PROFIEL - ALGEMEEN PWC NEDERLAND PricewaterhouseCoopers Nederland is een zelfstandig onderdeel van een wereldwijd

Nadere informatie

MARCOM Magazine.NL. komt eraan!

MARCOM Magazine.NL. komt eraan! MARCOM Magazine.NL komt eraan! H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S - & M A R K E T I N G P R O F E S S I O N A L S! J U L I 2 0 0 9 4 In gesprek met Judith Koekenbier, Managing Director

Nadere informatie

Juli 2015 Job profile QESH Manager Fonterra

Juli 2015 Job profile QESH Manager Fonterra Terborchstraat 18 8011 GG Zwolle Nederland Telephone +31 88 023 5424 www.careeropeners.nl Juli 2015 Job profile QESH Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young

Nadere informatie

Staffing Professionals On Site Services Payrolling

Staffing Professionals On Site Services Payrolling Staffing Professionals On Site Services Payrolling Logistiek Office Finance Industrie De heldere keuzes van Flexpoint flexpoint Dagelijks zijn meer dan 3000 Flexpoint medewerkers aan de slag bij onze opdrachtgevers

Nadere informatie