Nieuwsbrief juni 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juni 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juni 2012 Kunst- en cultuurweekend Den Dolder op 23 en 24 juni Bekijk de routes met activiteiten op: Een bruisend weekend in Den Dolder vol kunst en cultuur. Van theater tot tuinen, van beeldende kunst tot historische kinderspelen, van quilten tot oude ambachten Vrijdag 22 juni: Kunstcarrousel door schoolkinderen Zaterdag 23 juni: Spektakel in zuid en in het noordelijk buitengebied Zondag 24 juni: Den Dolder noord vol creativiteit en verhalen

2 U bent van harte uitgenodigd! Geef het door aan elkaar, zeker ook aan oud Dolderse mensen. Als dit geen reden is om Den Dolder eens goed te komen bekijken! WELKOM! Kijk ook op bij kunst en cultuur. Wilt u in dit weekend graag een activiteit bezoeken en heeft u vervoer nodig? Dat kan met de belbus. Deze kunt u minimaal één dag van te voren telefonisch reserveren van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en uur via Historisch Weekend 8 en 9 september 2012 In het weekend van 8 en 9 september zal er in de Maria Christina kerk een tentoonstelling worden ingericht door de historische vereniging Den Dolder, waarbij foto s, films en allerhande artikelen zullen worden getoond. Tevens is de Stichting Legerplaats Soesterberg aanwezig met attributen welke op en rond de vliegbasis zijn opgespoord. In de MC kerk is de Wereldwinkel geopend, zal de diaconie activiteiten tonen en worden activiteiten met betrekking tot zeepproductie getoond. Op zaterdag 8 september is er een orgelconcert en een uitvoering door het kapelkoor. Ook op zaterdag worden er een historische wandeling en een fietstocht georganiseerd. Op zondag zijn er rondritten met oude legervoertuigen over de vliegbasis Soesterberg. Belangstellenden kunnen hieraan deelnemen. Ook een wandeling over de vliegbasis wordt in het programma opgenomen. Het volledige dagprogramma wordt in de volgende nieuwsbrieven uitvoerig toegelicht.

3 Presentatie Geschiedenisboek 100 jaar Den Dolder op zaterdag 17 november De projectgroep die tot taak heeft het jubileum geschiedenisboek gestalte te geven is momenteel druk bezig met het schrijven van teksten en het uitzoeken van de bijbehorende afbeeldingen. Zoals het er nu uitziet verloopt alles volgens planning en kan het eerste exemplaar tijdens de slotavond 100 jaar Den Dolder op zaterdag 17 november worden gepresenteerd. Alle leden van de Historische Vereniging ontvangen in november 2012 dit unieke boekwerk ter waarde van 24,95 Nog geen lid van de vereniging? Vul direct het aanmeldformulier in Beelden drs. C.P. Hazenboschschool Van verschillende zijden werd de historische vereniging Den Dolder gewezen op de onzekere toekomst van de beelden aan de Hazenboschschool, samenhangend met de sloop van de school. Deze beelden, vervaardigd door de beeldhouwer J. Goldenbeld uit Bilthoven, dienen natuurlijk bewaard te blijven. Zowel schriftelijk als mondeling contact met de gemeente Zeist, ook door de Belangenvereniging Den Dolder, heeft geresulteerd in de toezegging dat de beeldjes netjes zullen worden verwijderd en worden aangeboden aan de woningbouwvereniging Seyster Veste, de nieuwe projectontwikkelaar. Inmiddels zijn de beeldjes verwijderd en opgeslagen bij de gemeentewerf in Zeist. De historisch vereniging zal in contact treden met de Seyster Veste om te overleggen over de definitieve herplaatsing. De beelden zijn van beeldend kunstenaar Job Goldenbeld (1923). In de volgende nieuwsbrief geven we meer informatie over deze Biltse Kunstenaar.

4 Museumkwartier Slot Zeist Alle partners van Stichting Museumkwartier Slot Zeist zullen net als in 2011 een gezamenlijke expositie geven in Slot Zeist van 9 september tot en met 23 september Het thema zal later bekend gemaakt worden. Dolderse bokaal voor Leo van Es als de beste golfer Op een zonovergoten 14 e mei 2012 werd door 15 enthousiaste golfers op de golfclub De Lage Vuursche in het kader van 100 jaar Den Dolder gestreden om de Dolderse Bokaal voor de beste golfer. Op de prachtige, maar moeilijke baan met veel water en een mooie natuur, ging na een sportieve strijd de heer Leo van Es met de eer strijken. Na de prijsuitreiking op het zonnige terras, werd vervolgens genoten van de 19 e hole, een goed verzorgd driegangen diner. Er kan met veel genoegen worden terug gekeken op een door de golfsociëteit De Lage Vuursche prima georganiseerd toernooi, waarbij door velen werd geopperd: voor herhaling vatbaar, maar niet pas over honderd jaar! (Leo van Es staat als tweede persoon links op de foto)

5 DEVENTit geselecteerd voor project Zeister Buitens Doel van het project Zeister Buitens is om de geschiedenis en ontwikkeling van de vele Zeister buitenplaatsen online te visualiseren met foto s, dia s, tekeningen, kaarten en verhalen, afkomstig uit de collecties van de vier erfgoedpartners. Dit zijn het Gemeentearchief Zeist, het Zeister Historisch Genootschap, Stichting Hernhutter Huis Zeist en de Historische Vereniging Den Dolder. Zij zullen een gedeelte van hun collecties digitaliseren, onderbrengen in een gezamenlijke beeldbank en die toegankelijk maken via een publieksvriendelijke website. Als systeem voor collectiebeheer en- beschikbaarstelling is gekozen voor Atlantis. Ook de bouw van de website en de hosting van website en collecties worden door DEVENTit gerealiseerd. Jaar Historische Buitenplaats 2012 In de gemeente Stichtse Vecht zijn de meeste historische buitenplaatsen in Nederland te vinden. In 2012 doet Stichtse Vecht dan ook mee aan het Jaar van de Historische Buitenplaats. Iedereen kan kennismaken met de culturele rijkdom en schoonheid van schitterende buitenplaatsen langs de rivieren de Vecht en de Angstel. De buitenplaatsen kunnen vanaf deze rivieren bewonderd worden.

6 Geschiedenis buitenplaatsen In de Gouden Eeuw lieten veel rijke Amsterdammers een buitenplaats langs de Vecht bouwen. Zo verruilden zij de stad voor een aangename, landelijke omgeving. De omliggende tuinen en parken zijn onlosmakelijk verbonden met de buitenplaats, waarop vaak ook nog een koetshuis, oranjerie of theekoepel te vinden is. Gemeente Stichtse Vecht telt maar liefst 72 van deze buitenplaatsen. Programma Historische buitenplaats 2012 Er is een uitgebreid programma opgesteld. In het najaar mag u zeker de Nacht van de Buitenplaats niet missen. Op zaterdag 22 september vindt op onder andere buitenplaats Beek en Hoff in Loenen aan de Vecht een waar lichtspektakel plaats en allerlei activiteiten voor de jeugd en volwassenen. Ook wordt de Theekoepelparade dan gehouden. Historische Vereniging Den Dolder bestaat 15 jaar! De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht op 9 april 1997 en wil de kennis van de geschiedenis en archeologie van Den Dolder vergroten en de belangstelling ervoor bevorderen. De vereniging wil ook waken over het cultureel erfgoed van Den Dolder. Zij organiseert jaarlijkse tentoonstellingen met wisselende thema s en legt een verzameling aan van historische voorwerpen, documenten en gegevens. De vereniging stimuleert onderzoek naar de geschiedenis van Den Dolder en de uitgave van publicaties om aan de uitkomsten van het onderzoek bekendheid te geven. Driemaal per jaar verschijnt de Dolderse Kroniek, een periodiek in druk met historische informatie over Den Dolder en omgeving. Ook geeft de vereniging een nieuwsbrief uit die wordt verspreid via het internet. Zie onderaan voor de website. In 2012 bestaat Den Dolder als dorp (vroeger buurtschap) officieel 100 jaar omdat in de gemeenteraadsvergadering van 1 februari 1912 werd besloten officieel de naam Den Dolder te gaan gebruiken. In 2012 zijn er om die reden vele activiteiten in Den Dolder gepland. Voor meer info zie:

7 2012 Jaar van het Immaterieel Erfgoed Door het Unesco verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Erfgoed staat een nieuwe vorm van erfgoed volop in de belangstelling. Immaterieel erfgoed is levend dynamisch erfgoed. Mensen spannen zich in om hun tradities door te geven aan volgende generaties. Het tijdschrift Immaterieel Erfgoed geeft informatie over immaterieel erfgoed en het beleid dat er uit voort vloeit. Ook de tradities en de mensen er achter komen aan bod. Meer info: Aanwinsten In de Dolderse Kroniek van mei 2012 vindt u het eerste deel van een geschiedschrijving over Remia. Aan het einde van het artikel gaat het over het knippen en sparen van de zg. Pasteurmerken. Die merken kwamen voor op bijna alle Remia-producten en je kon er mee sparen voor geschenken, deels met bijbetaling. Het meest beroemd zijn de kopjes met blauwe plaatjes geworden. Er zijn er meer dan 3 miljoen van verkocht. We prijzen ons gelukkig dat het is gelukt een compleet ontbijtservies, inclusief kopjes natuurlijk, te verwerven. Op de tentoonstelling in september (zie boven), mag dit zeker niet ontbreken. Een volgende uitgave van kopjes, een paar jaar later, betrof de kastelen-kopjes. Ook daarvan hebben we een complete set van zes kopjes kunnen kopen. U leest er meer over in het septembernummer van de Dolderse Kroniek.

8 Vooraankondiging: Zaterdag 10 november 2012 Open Dag Remia Den Dolder Noteer deze datum alvast in uw agenda! Van Lanschot bestaat 275 jaar en geeft 275 bankjes weg Dit jaar bestaat Van Lanschot 275 jaar. Niet alleen de oudste, onafhankelijke bank van Nederland en België, maar ook een van de oudste financiële instellingen ter wereld. Deze leeftijd bereik je alleen als je het vertrouwen weet te winnen en te behouden van cliënten, relaties en medewerkers. Ons succes kan niet zonder dat vertrouwen en daarom doet Van Lanschot iets terug. De Historische Vereniging vraagt aan haar lezers om suggesties te doen waar het bankje in Den Dolder kan worden geplaatst.

Nieuwsbrief december 2011

Nieuwsbrief december 2011 Nieuwsbrief december 2011 Burgemeester geeft startsein project Zeister Buitens Burgemeester Koos Janssen gaf op 1 december het startsein voor Zeister Buitens, een gezamenlijk project van vier Zeister erfgoedpartners

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Nieuwe aanwinsten van de vereniging Wij ontvingen van Arie Oudhof uit Maartensdijk een fraaie kaart van Zeist, waarop Den Dolder nog maar net staat aangegeven. Vermoedelijk is

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus/ september 2012

Nieuwsbrief augustus/ september 2012 Nieuwsbrief augustus/ september 2012 1 en 2 september: Feestweekeinde 100 Jaar Den Dolder met Poppodium, Jaarmarkt, Kunstmarkt en nog meer. Alle activiteiten zijn in het centrum van het dorp op en aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2011

Nieuwsbrief november 2011 Nieuwsbrief november 2011 Zaterdag 12 november 2011 Open Dag in archief Historische Vereninging Den Dolder Op zaterdag 12 november a.s. houdt de Historische Vereniging Den Dolder een extra open dag in

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ juni 2013

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ juni 2013 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ juni 2013 Woensdag 29 mei gaat de nieuwe website Geheugen van Zeist online www.geheugenvanzeist.nl Nieuwe website erfgoedpartners Zeist De erfgoedpartners Zeist

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Activiteiten in de maand november In de maand november zijn in samenwerking met het Comité 100 jaar Den Dolder onderstaande activiteiten gepland. Vooral het slotfeest op zaterdag

Nadere informatie

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende Buitenplaatsen Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende dia s. Wat valt je op? Kijk en lees.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2012

Nieuwsbrief april 2012 Nieuwsbrief april 2012 Lezing Maria Christinakerk op vrijdag 13 april 2012 Op vrijdag 13 april 2012 om 20.00 uur wordt in de Maria Christinakerk een lezing gehouden door Prof. Dr. Jaap Koelewijn over economie

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2012

Nieuwsbrief januari 2012 Nieuwsbrief januari 2012 Start jubileumjaar 100 jaar Den Dolder op woensdag 1 februari 2012 Door diverse werkgroepen is hard gewerkt om, verdeeld over het gehele jaar 2012, een aantrekkelijk honderd jaar

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Historische Vereniging Den Dolder nodigt alle leden van onze vereniging uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering die wij zullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief september HaGi festival

Nieuwsbrief september HaGi festival Nieuwsbrief september 2017 Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag 2017. In Hardinxveld-Giessendam zijn diverse locaties open, die deze dag kunnen worden bezocht en bekeken. Het thema van dit jaar

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.33-6 e JAARGANG uitgave nr.2 van 2017 Opmaak: april 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap Zeister Historisch Genootschap *Nieuwsbrief* Najaar 2012 Van de voorzitter In deze Nieuwsbrief: Publicatie: De Bilt in kaart gebracht De Van de Poll-lezing 2012 over de ontwikkeling van de Zeister buitenplaatsen

Nadere informatie

Geschiedenis online prijs

Geschiedenis online prijs Geschiedenis online prijs PeelenMaasNet doet mee aan de verkiezing van de beste historische website en app, de Geschiedenis Online Prijs. Er worden 2 prijzen uitgereikt: de Juryprijs en de Publieksprijs.

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Huidige collecties in de HCL beeldbank:

Huidige collecties in de HCL beeldbank: Huidige collecties in de HCL beeldbank: Tekeningen, prenten en foto's afkomstig van het Rijksarchief Limburg De collectie bestaat uit beeldmateriaal van de provincie Limburg en daarbuiten. Met 2500 catalogusnummers

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Uw stem is geld waard voor de Historische Vereniging Als u lid bent van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontvangt u per post uw persoonlijke stemcode

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Koninginnedag 2012

Nieuwsbrief mei Koninginnedag 2012 Nieuwsbrief mei 2012 Koninginnedag 2012 Op het terrein van DOSC vond de traditionele kindervrijmarkt plaats waar ook de Historische Vereniging aanwezig was met een informatiestand. Tijdens een zonnige

Nadere informatie

Buitenplaatsen Les 2

Buitenplaatsen Les 2 Buitenplaatsen Les 2 Buitenplaats Goudestein Goudestein is één van de eerste buitenplaatsen langs de Vecht. Maar door de toenemende welvaart in de Republiek bouwen steeds meer rijke stedelingen een tweede

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan Meerjarenbeleidsplan 2015-2018 [Geef de naam van het bedrijf op] 2 Inhoud Meerjarenbeleidsplan 2015 2018... 3 1. UITGANGSPUNTEN... 3 2. CULTUREEL ERFGOED... 3 3. ORGANISATIE... 4 4. BELEID 2015 2018...

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 NB. Dit is een vooruitblik op de geplande activiteiten in de tweede helft van dit jaar.

Nadere informatie

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub.

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. Over de hele week hebben we activiteiten georganiseerd en er is voor

Nadere informatie

Kom erbij! in Loenen

Kom erbij! in Loenen Kom erbij! in Eerste trimester 2018 Beste inwoner van, Allereerst een gezond en gelukkig nieuwjaar! We hopen weer iedereen te ontmoeten. Januari 2018 Deze brochure biedt een overzicht van bestaande, nieuwe

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Het Hernhutter Huis. 1 Organisatie. 2. De activiteiten in 2013

Jaarverslag 2013 Het Hernhutter Huis. 1 Organisatie. 2. De activiteiten in 2013 Jaarverslag 2013 Het Hernhutter Huis 1 Organisatie 1.1 Vergaderingen De bestuursvergaderingen van HHH vonden plaats op 24 januari, 28 februari, 21 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni 29 augustus, 26 september,

Nadere informatie

2 9 JAN.2015 Bestuurlijke reactie op conceptrapport 'Zicht op bezuinigingen, bezuiniging op cultuur'

2 9 JAN.2015 Bestuurlijke reactie op conceptrapport 'Zicht op bezuinigingen, bezuiniging op cultuur' Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Drs. S.J. Stuiveling President Algemene Rekenkamer Postbus 20015 2500 EA Den Haag Datum Betreft 2 9 JAN.2015

Nadere informatie

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Wil je zelf ervaren hoe het leven was in een Romeins verdedigingsfort? Dat (en nog veel meer) wordt mogelijk in Castellum Hoge Woerd. Utrecht

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Luister naar het verhaal van onze grachten Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Museum Het Grachtenhuis De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN Algemene Informatie ALGEMENE INFORMATIE Het Regionaal Archief Leiden beheert de archieven van een aantal (voormalige) gemeenten, te weten Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk,

Nadere informatie

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit Reizen in de Tijd is een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De activiteiten gaan over de leerlingen en de plek

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2018 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 17 november 2016.

Nieuwsbrief. 17 november 2016. Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e- mail: wumkesskoalle@ cbo-meilan.nl Nieuwsbrief. 17 november 2016. Geachte ouders, Kerk en schooldienst in

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief mei 2017 Een nieuwsbrief vol goed nieuws. Buurtdorp groeit en het aantal mensen dat actief is, op welke manier dan ook, neemt nog steeds toe. Dat geldt ook voor de belangstelling voor de themagroep

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Het Hernhutter Huis. 1. Organisatie, bestuur en medewerkers. 2. De activiteiten

Jaarverslag 2012 Het Hernhutter Huis. 1. Organisatie, bestuur en medewerkers. 2. De activiteiten Jaarverslag 2012 Het Hernhutter Huis 1. Organisatie, bestuur en medewerkers Vergaderingen 26 januari, 8 februari, 29maart, 19 april, 24 mei, 28 juni, 23 augustus, 27 september, 25 oktober, 22 november,

Nadere informatie

Op locatie bij Hendrick de Keyser Unieke historische locaties voor bijzondere gelegenheden Velsen-Zuid Beeckestijn Een inspirerende buitenplaats

Op locatie bij Hendrick de Keyser Unieke historische locaties voor bijzondere gelegenheden Velsen-Zuid Beeckestijn Een inspirerende buitenplaats Op locatie bij Hendrick de Keyser Unieke historische locaties voor bijzondere gelegenheden Velsen-Zuid Beeckestijn Een inspirerende buitenplaats Beeckestijn te Velsen-Zuid Amsterdamse regenten vertoefden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap. Nieuwsbrief nummer 5 voor u!

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap. Nieuwsbrief nummer 5 voor u! Zeister Historisch Genootschap *Nieuwsbrief* Maart 2007 Nummer 5 In deze Nieuwsbrief o.a.: Van de voorzitter Vrijwilliger worden? Bezoek de Wulperhorst en ontvang een concert van Wibi Soerjadi. Van de

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 12 20 september 2015 Liduinajaar 2015 Schiedam wat nog komt ooooooooooooooooooooooooooooooooooooo AGENDA september- december o LIDUINA WANDELINGEN aangeboden

Nadere informatie

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen.

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Manger Cats is een bloeiende tennisvereniging met een sterk familiekarakter. Bij ons staat het prestatieve maar ook het recreatieve tennis

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2019 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

13 Mei 14 Mei 16 Mei. Jubileum Programma. Speciale editie van de nieuwsbrief

13 Mei 14 Mei 16 Mei. Jubileum Programma. Speciale editie van de nieuwsbrief 13 Mei 14 Mei 16 Mei Jubileum Programma Programma Jubileum... Aan alle spelers, trimmers, overige leden en ouders, Hierbij ontvangt u een speciale editie van de nieuwsbrief met hierin het volledige programma

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

Lesaanbod Museum Amstelland

Lesaanbod Museum Amstelland Lesaanbod Museum Amstelland Museum Amstelland beschikt over een schat aan informatie en voorwerpen op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. De thema s die bijvoorbeeld in het museum behandeld

Nadere informatie

Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap "Niftarlake" 1986 katoendrukkerij zoals Vreedenhorst te Vreeland of met een zijderederij als Zijde-balen

Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap Niftarlake 1986 katoendrukkerij zoals Vreedenhorst te Vreeland of met een zijderederij als Zijde-balen Jaarboekje van het Oudheidkundig Genootschap "Niftarlake" 1986 met opschrift "Een klein gedeelte van de Heerlijkheid van Maarseveen" de Hggingaan van maar liefst 40 buitenplaatsen met hun formele tuinaanleg.

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Weekbrief 15 januari 2016

Weekbrief 15 januari 2016 Weekbrief 15 januari 2016 Dinsdag 12 januari Oud papier Maandag 18 januari Dinsdag 19 januari Studiedag team alle kinderen vrij Zondag 24 januari Presentatievering 1 e Communie Woensdag 27 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Immaterieel Erfgoed. Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg

Immaterieel Erfgoed. Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg Immaterieel Erfgoed Een inspiratiebijeenkomst voor mensen die er over denken om hun traditie voor te dragen voor de Nationale Inventaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP JAARVERSLAG 2018 April 2019 1. Bestuur Het Lewis Carroll Genootschap is opgericht in 1976 maar heeft na een actieve periode ruim 30 jaar een slapend bestaan geleid. In 2016 is

Nadere informatie

Werken met tradities. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar:

Werken met tradities. Uw project voor. Erfgoedspoor: 3. Toelichting. invul-lesmodel. Titel van het project: 1. Leerjaar: Werken met tradities invul-lesmodel Werken met is een (digitale) serie lesmodellen waarmee erfgoedinstellingen gemakkelijk hun eigen project voor Erfgoedspoor kunnen samenstellen. Op de volgende pagina

Nadere informatie

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen www.skbl.nl Nederland is ongekend mooi. Overal zijn plekken waar je onder de

Nadere informatie

Het Sinterklaashuis is een coproductie van Museum Kranenburgh, Theaterwerkplaats Bergen en de Ondernemersvereniging Bergen.

Het Sinterklaashuis is een coproductie van Museum Kranenburgh, Theaterwerkplaats Bergen en de Ondernemersvereniging Bergen. Theaterwerkplaats Bergen presenteert Het Sinterklaashuis In samenwerking met Museum Kranenburgh en de Ondernemersvereniging Bergen Het is een groot geheim: waar verblijven Sinterklaas en de Zwarte Pieten

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Kasteel Rosendael Zakelijke ontvangsten 2018 www.glk.nl/rosendael Kasteel en park Rosendael, gelegen nabij Arnhem, is uitermate geschikt voor zakelijke ontvangsten. Het kasteel, met een geschiedenis die

Nadere informatie

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio.

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio. Het leergebied Arts in de bovenbouw staat voor: Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden om de wereld van kunst en cultuur te verkennen, begrijpen en zelf een bijdrage te leveren. Creativiteit is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Trouwen op t kasteel

Trouwen op t kasteel Huis Verwolde Trouwen op t kasteel 2019 www.glk.nl/verwolde Huis Verwolde is een edelmanshuis uit de 18e eeuw en wordt omringd door een schitterend park met verschillende gazons. Het is een bijzondere

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013 De nieuwsbrief september staat (bijna) geheel in het teken van financiën. De overheid treedt steeds verder terug waardoor het voor verenigingen

Nadere informatie

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen De klepperman was vroeger een bekende figuur in Amerongen. Hij ging het dorp door met zijn klepper en bracht de bewoners zo op de hoogte van de nieuwtjes.

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor of hoofdsponsor in natura engageert zich tot: Financiële

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

Zeister Historisch Genootschap. Voorjaar 2009 nr 8. De eerste activiteit van dit najaar is een excursie. EXCURSIE NAAR FORT RHIJNAUWEN :

Zeister Historisch Genootschap. Voorjaar 2009 nr 8. De eerste activiteit van dit najaar is een excursie. EXCURSIE NAAR FORT RHIJNAUWEN : Zeister Historisch Genootschap *Nieuwsbrief* Voorjaar 2009 nr 8 In deze Nieuwsbrief o.a.: Excursie Fort Rhijnauwen 1 oktober 2009 Lezing Gastvrijheid 21 september 2009 Tentoonstelling Gastvrijheid 12-25

Nadere informatie

Hellevoetsluis Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!!

Hellevoetsluis Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!! NIEUWSBRIEF Vestingdagen Hellevoetsluis 2015 https://www.facebook.com/vestingdagenhellevoet Volg ons op Twi,er: @Ves1ngdagen Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!! Nog maar een

Nadere informatie

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend digitil 14 - juni 2014 In deze digitil: Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend Loterij Reünie Ladies Night & Men s Night Feestweekend Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Tastbare Tijd, Bilthoven

Tastbare Tijd, Bilthoven Tastbare Tijd, Bilthoven WERKBLAD Tijdlaag tot 1000 Op de grens van droog en nat a. Welke dorpen en kernen liggen er allemaal in deze gemeente? b. Aan welke gemeenten grenst de gemeente de Bilt? c. Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word

Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Nog beter leren omgaan met Word Nog beter leren omgaan met Word Met Word een hoger cijfer halen. Word ken je al, toch kun je nog veel meer doen met Word. Informatiekunde Omgaan met Word College De Heemlanden 2005. Informatiekunde Leerjaar

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 12 Afsluiting... 13 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap. In deze Nieuwsbrief:

*Nieuwsbrief* Zeister Historisch Genootschap. In deze Nieuwsbrief: Zeister Historisch Genootschap *Nieuwsbrief* Voorjaar 2012 Van de voorzitter In deze Nieuwsbrief: Excursie naar buitenplaats De Brink in Zeist, met formulier voor inschrijven Nieuwe tentoonstelling Poortgebouw

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts persdossier Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts p. 2 Tentoonstelling Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts Korte inhoud

Nadere informatie