Rijden in het buitenland. Snelheidslimieten, verkeersborden, unieke wetten en algemene tips

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijden in het buitenland. Snelheidslimieten, verkeersborden, unieke wetten en algemene tips"

Transcriptie

1 Rijden in het buitenland en, verkeersborden, unieke wetten en algemene tips

2 Inhoudsopgave Italië Spanje... 4 Verenigde Staten... 5 Portugal Frankrijk Duitsland Oostenrijk Canarische Eilanden Groot-Brittannië Ierland Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

3 Italië Snelwegen Tweebaans autowegen 130km/u of 110km/u in bij regenachtige en ijzige omstandigheden 110km/u of 90km/u in bij regenachtige en ijzige omstandigheden 90km/u 50km/u Jonge bestuurders (minder dan 3 jaar sinds hun examen) moeten langzamer rijden dan 90 km/u op tweebaans autowegen en minder dan 100 km/u snelwegen). Sneeuwkettingen verplicht Stoppen en tol betalen Onbewaakte spoorwegovergang met één spoor Spoorwegovergang met meerdere sporen In steden moet je de auto parkeren aan dezelfde zijde van de weg als waarop je rijdt. Radardetectors zijn verboden en kunnen een boete opleveren van Daarnaast wordt de apparatuur in beslag genomen. Wees besluitvaardig. Italiaanse bestuurders kunnen snel manoeuvreren. Als je een besluit hebt genomen, blijf die dan volgen. Aarzelen kan gevaarlijk zijn.

4 Spanje Snelwegen en tweebaans autowegen 120km/u 90km/u* 50km/u *het is toegestaan om in te halen bij 110 km/u Kruising met voorrang van rechts Spoorwegovergang met meerdere sporen Verkeersongeval Bestuurders met een bril moeten een reservebril bij zich hebben. Radardetectors zijn verboden en kunnen een hoge boete opleveren. In sommige steden geldt de volgende regel voor auto s die staan geparkeerd in straten met eenrichtingsverkeer: op even dagen van de maand moet worden geparkeerd aan de zijde met even huisnummers. Op oneven dagen moet worden geparkeerd aan de zijde met oneven huisnummers. Een variant hierop zijn straten waar bestuurders de eerste helft van de maand aan de ene zijde van de straat moeten parkeren en aan de andere zijde van de tweede helft. Het is een goed gebruik om met je lichten te knipperen om de bestuurder voor je te waarschuwen dat je hem wilt inhalen.

5 De Verenigde Staten Snelwegen Tweebaans autowegen *Verschilt van staat tot staat * Vanaf mijl/uur * Vanaf mijl/uur * Vanaf mijl/uur * Vanaf mijl/uur * Voorrang verlenen aan overig wegverkeer Verboden te liften (als dit bord is geplaatst is het ook illegaal om lifters mee te nemen) Kruising met agrarische voertuigen Waarschuwing voor het omrollen van vrachtwagens Spoorwegovergang Het is verboden om een gestopte schoolbus in te halen, in welke richting je ook rijdt. Er geldt een wie het eerst komt, die het eerst maalt -regel bij gelijkwaardige kruisingen met stopborden en defecte verkeerslichten. Simpelweg betekent dit dat het voertuig dat het eerste aankomt als eerste mag wegrijden. In de meeste staten (behalve in New York) is het toegestaan om rechtsaf te slaan bij een rood verkeerslicht: zolang als de weg vrij is van voetgangers en verkeer en er geen restricties gelden. Deze zullen duidelijk worden aangegeven, met een verkeersbord met no right turn on red (niet rechtsaf slaan bij rood licht) of via een rode pijl op het verkeerslicht. Bij de meeste benzinestations moet je bij het tanken vooraf betalen; sommige geven zelfs een (kleine) korting bij contante betaling. Het kan dus de moeite waard zijn om even naar binnen te lopen in plaats van met je kaart te betalen aan de pomp. Het is alleen toegestaan om met je koplampen te knipperen als je iemand anders in de tegengestelde richting eraan herinnert om die van hen aan te doen. Het knipperen met je koplampen naar andere auto s om te communiceren (bijv. ze op te jutten om in te halen) kan worden opgevat als agressief weggedrag en wordt afgekeurd.

6 Portugal Snelwegen Tweebaans autowegen 120km/u 100km/u 90km/u 50km/u Elektronische tol Dashboardcamera s en radardetectors zijn verboden In steden moeten auto s in de rijrichting geparkeerd worden De volgende snelwegen werken op basis van automatische tolheffing (d.w.z. geen betalingshokjes): A2, A4, A17, A22, A23, A24, A25, A28, A29, A41 en A42. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: - Huur een tijdelijk elektronisch tolapparaat (DEM) die de tol in rekening brengt op jouw creditcard als je door een tolpoort gaat - Koop een drie- of vijfdaagse pre-paidpas bij een Portugees postkantoor. Deze worden ook verkocht bij de meeste benzinestations op de snelweg. - Betaal binnen 48 uur en vijf dagen na je reis bij het postkantoor: dit is alleen mogelijk bij auto s met een Portugese kentekenplaat, bijv. huurauto s. Of je kunt alternatieve routes rijden via tweebaans autowegen. Maar wees gewaarschuwd, hiermee kan de reis enkele uren langer duren. Het is verboden om zonder brandstof stil te staan op Lissabon s beroemde 25 de Abril-brug, dus zorg ervoor dat je tankt voordat je op reis gaat. Houd een defensieve rijstijl aan: Portugese bestuurders zijn berucht om hun roekeloosheid. Richtingaanwijzers worden zelden gebruikt en mensen vertrekken vaak zonder rond te kijken van hun parkeerplek. Daarnaast is het ook niet ongebruikelijk als een auto midden op de weg stilstaat met zijn waarschuwingslichten aan (terwijl de eigenaar geniet van een lekkere espresso en een puddinggebakje in het plaatselijke café).

7 Frankrijk Snelwegen Tweebaans autowegen 130 km/u 110 km/u in de regen 110 km/u 100km/u in de regen 90 km/u 80km/u in de regen 50 km/u Voorrang verlenen aan overig wegverkeer Einde van voorrangsweg: priorité a droite (voorrang van rechts) kan van toepassing zijn Spoorwegovergang Ongeval verderop Het is verplicht om een gecertificeerde blaastest voor alcohol in de auto te hebben (met een NF nummer). Er volgen echter geen boetes als je die niet hebt: deze zijn tot onbepaalde tijd uitgesteld Het is verboden om trams in te halen als er passagiers in- en uitstappen Radardetectors zijn illegaal: dit geldt ook voor navigatiesystemen met kaarten die de locatie van vaste snelheidscamera s weergeven De priorité a droite is een oude regel die voorrang geeft voor auto s die van rechts komen: zelfs als je op een voorrangsweg rijdt en ze komen vanaf een oprit. Het wordt langzaam uitgefaseerd, maar sommige chauffeurs rijden nog steeds met de priorité in gedachten, zelfs bij rotondes, dus wees voorzichtig. De meeste verkeerslichten gaan direct van rood naar groen, zonder oranje: dus let goed op, anders kan er getoeterd worden

8 Duitsland Snelwegen / tweebaans autowegen Geen snelheidslimiet hoewel 130 km/u wordt aanbevolen* 100km/h* 50km/h *Er geldt een snelheidslimiet van 50 km/u bij het dragen van sneeuwkettingen of als de zichtbaarheid minder is dan 50 m Geef voorrang aan spoorwegverkeer Gebruik de vluchtstrook als rijbaan Bushalte Parkeerschijf verplicht Radardetectors zijn verboden: dit geldt ook voor navigatiesystemen die vaste snelheidscamera s aangeven Het is verboden om met een koptelefoon op te rijden Het is tijdens winterse omstandigheden verboden om met zomerbanden te rijden: controleer of je auto winterbanden heeft Bij verkeersopstoppingen gelden geen voorrangsregels meer, ten gunste van het Reißverschluss (of ritsregel ) waar auto s een voor een vanuit verschillende richtingen invoegen Verkeer van rechts heeft voorrang bij kruisingen en afslagen.

9 Oostenrijk Snelwegen / tweebaans autowegen 130km/u 100km/u 50km/u (30 km/u in woonwijken) Spookrijders op de snelweg Naderen van een spoorwegovergang: Waarschuwingsborden op 80 m, 160 m en 240m Niet parkeren op oneven dagen Niet parkeren op even dagen Tolweg verderop Tussen 1 november en 15 april moeten alle auto s zijn uitgerust met winterbanden Auto s die op de snelweg rijden moeten een vignet (tolsticker) hebben: die zijn te koop bij de meeste benzinestations en zijn geldig voor een jaar ( 87,20), twee manden ( 24,20) of tien dagen ( 8,20). Als je die niet hebt kun je een boete krijgen tot wel 3000 Als je in dezelfde richting rijdt als een schoolbus, is het verboden om hem in te halen als die is gestopt en het knipperlicht aan heeft Tijdens verkeersopstoppingen is het verplicht om een doorgang te maken voor hulpverleningsvoertuigen. Bestuurders op de linkerbaan moeten zoveel mogelijk links rijden en auto s op de rechterbaan moeten zoveel mogelijk rechts blijven.

10 Canarische Eilanden De verkeersregels op de Canarische Eilanden zijn hetzelfde als op het vasteland van Spanje, maar met enkele kleine verschillen. Snelwegen / tweebaans autowegen 120km/u 90km/u 50km/u Kruising met voorrang van rechts Spoorwegovergang met meerdere sporen Ongeval verderop Bestuurders met een bril moeten een reservebril bij zich hebben Radardetectors zijn verboden en kunnen een hoge boete opleveren Parkeer niet voor een vuilnisbak op straat: deze worden 24 uur per dag geleegd en als een auto in de weg staat wordt die weggesleept. Hier staan vaak geen waarschuwingsborden voor.

11 Groot-Brittannië Snelwegen / tweebaans autowegen 112 km/u (70 mijl/uur) 97 km/u (60 mijl/uur) 48 km/u (30 mijl/uur) Voorang geven 20 mijl zone Veilige afstand houden, 2 seconden regel Woonwijk Eenrichtingsverkeer Auto s van links hebben voorrang bij kruisingen en afslagen Straten zonder voorrangsregels zijn gekenmerkt door tekenen (STOP of Give Way) or straataanduidingen (dubbele lijnen: stoppen) Bij het aan komen rijden in meerdere banen rotondes is sorteren noodzakelijk: bij het verlaten van de rotonde bij de eerste afslag links de rechter rijstrook gebruiken Wanneer de weg meer dan twee rijstroken per richting heeft, mogen campers die zwaarder zijn dan 3500 kg, geen gebruikmaken van de buitenste (meest rechtse) rijstrook is toeteren verboden tussen 23.00u en 7.00u Mobiel telefoneren zonder handsfree functie is verboden en wordt beboet met een hoge geldboete Voor kinderen tot en met 12 en kleiner dan 1.35m zijn, is een kinderzitje nodig.

12 Ierland Snelwegen Tweebaans autowegen 120km/u (75 mijl/uur) 100km/u (62 mijl/uur) 80km/u (50 mijl/uur) 50km/u (30 mijl/uur) Voorrang verlenen aan overig wegverkeer Parkeren toegestaan Kruising bij tweebaans autoweg T-splitsing bij tweebaans autoweg Radardetectors zijn verboden en kunnen door de garda (politie) in beslag genomen worden. Auto s van rechts hebben voorrang bij kruisingen en afslagen De M50 in Dublin heeft elektronische tolheffing die binnen 24 uur betaald moet worden. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: - Online op - Per telefoon: In een winkel bij een Payzone-balie: deze zijn door het hele land te vinden, op is een online kaart te vinden Sommige spoorwegovergangen hebben handmatig bediende hekken; bestuurders moeten uit de auto komen en deze zelf openen (zolang dat veilig kan) en weer sluiten.

13 VAE (Verenigde Arabische Emiraten ) Snelwegen / tweebaans autowegen km/u km/u 50-60km/u Geef voorrang aan voetgangers Richting het stadscentrum Als je parkeert op een onverlichte straat of bij slechte zichtbaarheid, moet je een waarschuwingsdriehoek of dimlichten gebruiken om andere bestuurders te waarschuwen voor jouw auto. Bestuurders in het VAE hebben de reputatie ongeduldig te zijn en zullen vaak inhalen op de binnenbaan, tegen de richting in rijden in eenrichtingswegen of een kortere route nemen door tegen de richting van de rotonde in te rijden. Blijf op je hoede en controleer bij het manoeuvreren altijd je blinde hoek Kijk uit voor kamelen als je rondrijdt op landweggetjes: als je een kameel raakt kan het zijn dat je de eigenaar van het dier een vergoeding moet betalen Voor Nederlanders is naast het Nederlandse rijbewijs ook een een internationaal rijbewijs verplicht Dubai heeft een elektronisch tolsysteem, dat bekend staat als Salik en waarbij wordt betaald met een pas in het voertuig. Elke keer als je door een tolpunt gaat wordt 4 AED (ongeveer 0,60) afgetrokken van het saldo van de pas. Bij huurauto s zijn de Salikpassen inbegrepen.

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18.

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18. 1. Op de fietspad en fietsstrook mogen alleen fietsers en snorfietsers rijden. 2. Alarmnummer is 112. 3. Rijbewijs is 10 jaar geldig. 4. Alle betrokkenen bij een aanrijding moeten blijven wachten. (Plaats

Nadere informatie

Inhoud: LES 1 Begrippen + Diversen Pagina 2 LES 2 Rijbewijzen +

Inhoud: LES 1 Begrippen + Diversen Pagina 2 LES 2 Rijbewijzen + Theorie voor de B- Rijbewijs: Inhoud: LES 1 Begrippen + Diversen Pagina 2 LES 2 Rijbewijzen + Pagina 14 Kentekenbewijzen LES 3 Inrichting, belading en slepen Pagina 18 van voertuigen LES 4 Borden + verkeerstekens

Nadere informatie

STILSTAAN EN PARKEREN

STILSTAAN EN PARKEREN Definities: Stilstaan: Een stilstaand voertuig is een voertuig dat niet langer dan nodig stilstaat voor: het laten in- en uitstappen van personen. of voor het laden en lossen van goederen. Parkeren: Een

Nadere informatie

WEGCODE FIETSERS EN DE. Fietsers en de wegcode

WEGCODE FIETSERS EN DE. Fietsers en de wegcode Fiets je regelmatig? Wil je voor alledaagse verplaatsingen opnieuw je fiets gebruiken? Wil je meer te weten komen over de verkeersregels voor fietsers? Dan is dit handboek net wat je nodig hebt FIETSERS

Nadere informatie

Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland

Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland Noot Deze uitgave is een verkorte populaire versie voor instructief gebruik. Door de verkorting en de tekst aanpassingen kan aan dit document geen juridische

Nadere informatie

ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN

ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN ADRES West Coast Travel Adventure Dorpsstraat 18 5846 AA Ledeacker T NL: +31 638099799 T USA: +1 949 491 0822 E: info@westcoasttraveladventure.com I: www.westcoasttraveladventure.com

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer Bron: ANWB zomer 2014 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom

Nadere informatie

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT. De complete leerstof voor het bromfietscertificaat SAMENVATTING

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT. De complete leerstof voor het bromfietscertificaat SAMENVATTING VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT 1. Tenminste 16 jaar oud zijn. 2. Een medische verklaring overleggen, strekkende tot het in staat zijn om een bromfiets te mogen besturen.

Nadere informatie

Voorwoord. We wensen je een fijne en veilige reis toe! Stichting Wielewaal

Voorwoord. We wensen je een fijne en veilige reis toe! Stichting Wielewaal 1. Voorwoord. Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/ASSvakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen vanaf

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Gaat u binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort op vakantie? VAKANTIECHECK Gaat u binnenkort op vakantie? Wellicht hebt u uw auto al laten checken. Of misschien bent u al druk bezig met uw inpaklijst. Maar hebt u al aan uw verzekeringen gedacht? Met de Bloemendal

Nadere informatie

Boca Gentil Santa Cruz HUURVOORWAARDEN

Boca Gentil Santa Cruz HUURVOORWAARDEN HUURVOORWAARDEN Hartelijk dank voor het huren van onze woning. We hopen dat jullie het erg naar jullie zin zullen hebben. Ik wil u graag verzoeken dit document goed door te lezen In de map onder de tv

Nadere informatie

Brancherichtlijn optische en geluidssignalen brandweer. Herziene druk

Brancherichtlijn optische en geluidssignalen brandweer. Herziene druk Brancherichtlijn optische en geluidssignalen brandweer Herziene druk Brancherichtlijn optische en geluidssignalen brandweer Herziene druk Tekst zoals deze luidt na de eind 2003 vastgestelde wijzigingen

Nadere informatie

Nuttige nummers. Medische noodhulp Gratis - 24 uur op 24 Met een vaste telefoon, vanuit een telefooncel, met een gsm (zelfs als hij geen bereik heeft)

Nuttige nummers. Medische noodhulp Gratis - 24 uur op 24 Met een vaste telefoon, vanuit een telefooncel, met een gsm (zelfs als hij geen bereik heeft) Nuttige nummers Medische noodhulp Gratis - 24 uur op 24 Met een vaste telefoon, vanuit een telefooncel, met een gsm (zelfs als hij geen bereik heeft) Federale politie Verplicht bij een ongeval met gewonden

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer zomer 2013 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom dat u tijdens

Nadere informatie

Tips voor veilig rijden in de winter

Tips voor veilig rijden in de winter Reiswijzer winter 2014-2015 Tips voor veilig rijden in de winter Elektrisch rijden in de winter? Kijk op blz 6 Ieder winterseizoen brengt de nodige problemen met zich mee. Voorkom dat u voor verrassingen

Nadere informatie

HANDBOEK GRO. Versie 8 juli 2013. Eugeen Van Aerschot

HANDBOEK GRO. Versie 8 juli 2013. Eugeen Van Aerschot HANDBOEK GRO Versie 8 juli 2013 Eugeen Van Aerschot VOORWOORD Je bent nu met succes geslaagd voor het theorie-examen, maar wat nu? Beslis je om meteen te leren rijden met een begeleider (model 36 maanden)

Nadere informatie

Handelingsanalyse. volgens rijprocedure. Categorie

Handelingsanalyse. volgens rijprocedure. Categorie Handelingsanalyse volgens rijprocedure Categorie B Hierna vindt u de handelingsanalyse voor de auto, de rijprocedure heeft als basis gelegen bij het maken van deze handelingsanalyses. Het is raadzaam om

Nadere informatie

65+ BESTUURDER Hoe rijvaardig bent u?

65+ BESTUURDER Hoe rijvaardig bent u? 65+ BESTUURDER Hoe rijvaardig bent u? 65+ BESTUURDER, HOE RIJVAARDIG BENT U? In 2030 is meer dan 25% van de autobestuurders ouder dan 65 jaar. Ook voor de wat oudere bestuurders is en blijft met de wagen

Nadere informatie

Katern van de Mobiliteitsgids

Katern van de Mobiliteitsgids Katern van de Mobiliteitsgids nr 5 september 2007 gratis Bijgewerkt tot: februari 2008 Opfrissingscursus Verkeersreglement E. CAELEN (VSGB) - F. MEUNIER (FOD Mobiliteit) Deze publicatie is de vrucht van

Nadere informatie

Onderweg naar meer ervaring!

Onderweg naar meer ervaring! Brochure voor nieuwe bestuurders Met bijlage speciaal voor ouders Onderweg naar meer ervaring! Rijbewijs op zak? Ontdek onze tips voor veilige trips. Met handige tips voor/over gemotoriseerde tweewielers

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer zomer 2012 Wat te doen bij pech in het buitenland? Een zomer met voordeel! Kijk voor de zomeraanbiedingen op blz 4 De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten!

Nadere informatie

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer?

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer? Het praktijkexamen leerboek Hoe slaag ik in 1 keer? Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Het praktijkexamen Opstarten schakelen afsluiten Snelheid Kijktechniek Knipperen Plaats op de

Nadere informatie

Handleiding Alles over fietsen

Handleiding Alles over fietsen Alles over fietsen Doel van deze handleiding 2 De voordelen van fietsen 2 Een veilig uitgeruste fietse 3 Handig materiaal voor onderweg 5 Basisverkeersregels voor fietsers 8 Onderhoud van de fiets 14 De

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Route Mobiel Pechhulp Services RM.PH 15.03

Polisvoorwaarden Route Mobiel Pechhulp Services RM.PH 15.03 Polisvoorwaarden Route Mobiel Pechhulp Services RM.PH 15.03 Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 1. Algemeen 4 1.1 Wat bedoelen wij met... 4 1.2 Wat mag je van ons verwachten? 5 1.3 Wat verwachten wij van

Nadere informatie

Onderweg naar meer ervaring!

Onderweg naar meer ervaring! Brochure voor nieuwe bestuurders Met bijlage speciaal voor ouders Onderweg naar meer ervaring! Rijbewijs op zak? Ontdek onze tips voor veilige trips. Beginnende bestuurders en de wet Van het moment dat

Nadere informatie

Productvoorwaarden P-DPH14. Pechhulp Verzekering. D-zeker is onderdeel van

Productvoorwaarden P-DPH14. Pechhulp Verzekering. D-zeker is onderdeel van Productvoorwaarden P-DPH14 Pechhulp Verzekering D-zeker is onderdeel van Je leest nu de Productvoorwaarden van de Pechhulp Verzekering. Met deze verzekering krijg je hulp bij pech met je auto of motor.

Nadere informatie

Het Nieuwe Rijden Handleiding voor de rijopleiding B

Het Nieuwe Rijden Handleiding voor de rijopleiding B Het Nieuwe Rijden Handleiding voor de rijopleiding B Handleiding voor de rijopleiding B Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding 3 Wat is Het Nieuwe Rijden 4 H et Nieuwe Rijden in de rijopleiding 7 Deel 1 Voertuigbediening

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie

Een zone 30 is een gebied waarin je nergens sneller mag rijden dan 30 km/ uur. Een vast begin- en eindbord duiden dit gebied aan.

Een zone 30 is een gebied waarin je nergens sneller mag rijden dan 30 km/ uur. Een vast begin- en eindbord duiden dit gebied aan. Wie heeft voorrang? Werd je met de fiets al eens de pas afgesneden door een auto, bus of ander voertuig? Fiets je soms wel eens met meer dan twee naast elkaar waardoor automobilisten lastig worden? Autobestuurders,

Nadere informatie