Inhoudsopgave. Inleiding. 1. Fouten in je cv en brief. 2. Fouten met competenties. 3. Stress. 4. Online bedreigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Inleiding. 1. Fouten in je cv en brief. 2. Fouten met competenties. 3. Stress. 4. Online bedreigingen"

Transcriptie

1

2 Inhoudsopgave Inleiding 1. Fouten in je cv en brief 2. Fouten met competenties 3. Stress 4. Online bedreigingen 5. Gebrek aan communicatieve vaardigheden 6. Onzekerheid 7. Geen optimale fitheid 8. Geen goede uitstraling 9. Foutieve doelstelling 10. Je rechten en plichten niet kennen

3 Inleiding Dit gratis e-book is gebaseerd op de 10 valkuilen waar (bijna) iedere sollicitant in trapt. Om ervoor te zorgen dat jij niet dezelfde fouten maakt als vele sollicitanten die jou al voor zijn geweest hebben wij de 10 grootste valkuilen op een rijtje gezet. Als jij dit e-book helemaal doorleest ben jij op de hoogte van de 10 grootste valkuilen en kun je dus voorkomen dat jij hier intrapt. Dit is een goed begin van je voorbereiding op de politie test. Echter is alleen kennis van de 10 grootste valkuilen niet voldoende om ervoor te zorgen dat jij sowieso wordt aangenomen. Het is enkel een stap in de goede richting. Ik wil je bedanken dat je de tijd neemt om deze 10 valkuilen zorgvuldig door te lezen.

4 1. Fouten in je cv en brief Met een goed cv en een goede brief kan jij jezelf onderscheiden van andere sollicitanten. De werkgever maakt voor het eerst kennis met jou door middel van je cv en brief. Het is belangrijk om meteen een goede eerste indruk te maken. Op basis van je cv en brief wordt namelijk bepaald of jij op gesprek mag komen. Onderschat dus niet hoe belangrijk het is dat deze twee stukken erg goed zijn! Echter zijn er veel sollicitanten die hier al de mist in gaan. Meestal komt dit omdat het cv en de brief niet zorgvuldig genoeg worden opgesteld maar even snel worden geschreven en gemaakt. Er zijn 4 grote fouten die vaak worden gemaakt, namelijk: 1. Slechte motivatie 2. Spelfouten 3. Irrelevante informatie 4. adres Slechte motivatie Door middel van de motivatiebrief maak jij duidelijk waarom je graag bij de politie wilt werken en waarom je graag die ene functie wilt. Ook vertel je waarom jij de geschikte kandidaat bent om de functie te vervullen. Vaak is een motivatiebrief nogal oppervlakkig. Schrijf de motivatiebrief op een manier zodat jouw motivatie ook echt binnenkomt bij de lezer. Geef voorbeelden en leg je motivatie goed uit! TIP: gebruik geen standaardzinnen in je motivatiebrief zoals: het lijkt me leuk om hier te werken omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Spelfouten Spelfouten moet je absoluut vermijden. Het komt veel te vaak voor dat een cv en een sollicitatiebrief vol zit met spelfouten en halve zinnen. Als jouw brief volstaat met spelfouten kun je het wel vergeten. Controleer daarom altijd jouw brief en cv op spelfouten. Controleer ook of alle zinnen lekker lezen. Vooral bij het solliciteren via e- mail worden veel spelfouten gemaakt. TIP: laat ook iemand anders jouw sollicitatiebrief en cv controleren op spelfouten. Irrelevante informatie Zet geen onderwerpen op je cv die niet relevant zijn. Dit is onnodige informatie. Het bedrijf is enkel geïnteresseerd in werk gerelateerde informatie. adres Er zijn ontzettend veel mensen die niet stil staan bij het feit dat ook hun adres zichtbaar is en dat de werkgever ook hiernaar zal kijken. Zorg voor een zakelijk adres. Als je er geen hebt is het aan te raden om een nieuwe aan te maken. Gebruik je voor en je achternaam.

5 2. Fouten met competenties Competenties zijn een geïntegreerd geheel van de verschillende aspecten om in concrete taaksituaties doelen te bereiken, competenties geven aan waar je goed in bent. Wat zijn jouw specialiteiten? Dit is belangrijke informatie die de werkgever maar al te graag van jou wilt weten. Om een bepaalde functie goed uit te kunnen oefenen heb je namelijk bepaalde competenties nodig. STARR-methode In bijvoorbeeld een interview of cv zal er worden gevraagd naar je competenties. Het is belangrijk dat jij goed weet over te brengen dat je over een bepaalde competentie beschikt. Iedereen kan namelijk zomaar zeggen dat hij of zij heel resultaatgericht is. Veel sollicitanten leggen niet voldoende uit waaruit blijkt dat ze over bepaalde competenties beschikken. Dit komt omdat ze niet weten hoe dit moet. De STARRmethode is een handig hulpmiddel bij het omschrijven van je competenties. STARR staat voor: situatie, taak, actie, resultaat, reflectie. Je begint met het omschrijven van de Situatie. Leg deze goed uit zodat de persoon tegenover je een duidelijk beeld heeft van de situatie waarover jij praat. Vertel wat het probleem was. Daarna omschrijf je de Taak die je had. Wat waren jouw taken? Vervolgens omschrijf je de Actie die je hebt ondernomen. Wat heb je precies gedaan en gezegd? Verder vertel je natuurlijk ook over het Resultaat van de door jou ondernomen acties. Bij de laatste R van Reflectie kun je vertellen wat je geleerd hebt van deze situatie. Wat ga je de volgende keer anders doen om nog betere resultaten te kunnen boeken. Slechte competenties Je kunt er vanuit gaan dat ook jouw slechte competenties ter sprake zullen komen. Je hoeft niet te zeggen dat jij geen slechte competenties hebt. Iedereen heeft goede en slechte competenties. Hiermee laat je alleen maar zien dat je geen zelfkennis hebt. Wees eerlijk over jouw slechte competenties. Nu vertellen veel kandidaten al eerlijk wat hun slechte competenties zijn maar voegen daar niks aan toe. Dat is de valkuil hier! Vertel jouw slechte competenties en vertel vervolgens ook wat je eraan wilt en gaat doen om deze te verbeteren. Laat zien dat je aan je minder goede competenties werkt.

6 3. Stress Dat je last hebt van een beetjes stress is normaal. Het zou raar zijn als je volkomen ontspannen bent. Bij veel kandidaten is de stress zo hoog dat dit een negatieve invloed heeft op de prestaties. Vooral bij het rollenspel neemt de stress aardig toe bij veel kandidaten. Dit komt onder andere omdat je niet weet wat je precies kunt verwachten. Je weet dat het rollenspel ingezet wordt om inzicht te krijgen in wie jij als persoon bent. Het is logisch dat je hier nog zenuwachtiger van wordt. Stress heeft een negatieve werking op de verschillende onderdelen van de politiekeuring en zorgt voor: Onoplettendheid Denk aan bijvoorbeeld de persoonlijkheidstest. Je krijgt een lange lijst vragen waarvan er veel vragen zijn die nogal op elkaar lijken of zelfs herhaald worden. Je hebt al veel stress en de test duurt ook nog eens behoorlijk lang. Hierdoor wordt je onoplettend met als gevolg dat je de vragen niet meer goed beantwoord. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je de vragen niet te snel leest en dingen over het hoofd gaat zin. Lees de vragen goed en neem je tijd om te beslissen welk antwoord het beste bij jou past. Besluiteloosheid Te veel stress kan ook zorgen voor besluiteloosheid. Vaak lijken enkele antwoorden op elkaar of heb je het gevoel dat het juiste antwoord er niet eens tussen zit. Dit heeft als gevolg dat je echt geen idee hebt welk antwoord je moet kiezen. Heb je echt totaal geen idee en lukt het je niet om het hoofd cool te houden, kies dan het antwoord dat het dichtst in de buurt komt. Ook kun je het antwoord kiezen waarvan je denkt dat de politie het graag wilt horen.

7 4. Online bedreigingen Je kunt er vanuit gaan dat er onderzoek wordt gedaan naar de social media kanalen waar jij gebruik van maat. Het bedrijf wilt maar al te graag weten met wie ze te maken hebben. Door op jouw social media profielen te kijken kunnen zij een beter beeld vormen over hoe jij als persoon bent. Dit is iets wat veel sollicitanten vergeten. Er wordt geen rekening gehouden met ongepaste dingen die zij op hun social media plaatsen. Google Er wordt veel gebruik gemaakt van Google. Een bedrijf zal via Google zoeken op jouw naam en kijken welke resultaten tevoorschijn komen. Het is verstandig om ook even research te doen naar jezelf. Typ je eigen naam in en kijk welke resultaten tevoorschijn komen. Verschijnt er niks ergs, dan hoef je je niet druk te maken. Facebook Omdat bijna iedereen Facebook heeft kun je er vanuit gaan dat ook jouw profiel wordt opgezocht en bekeken. Veel mensen updaten regelmatig hun status en plaatsen foto's en video's. Dit kun je natuurlijk afschermen zodat alleen je vrienden dit kunnen zien. Het is verstandig om dit te doen, zeker als je wel van een feestje houdt en hier regelmatig foto's van upload. Eerst had je op Facebook nog de mogelijkheid om ook je profielfoto af te schermen. Helaas is dit veranderd. Je profielfoto is nu voor iedereen zichtbaar. Zorg dus voor een gepaste profielfoto. LinkedIn Ook worden LinkedIn profielen regelmatig gecheckt. Zorg ervoor dat je profiel up-todate is. Een bedrijf zal namelijk kijken naar je huidige baan, je opleidingen, foto's en werkervaringen. LinkedIn is een zakelijk social media platform, houd hem goed bij. Twitter Als jij regelmatig ongepaste tweets plaatst met je Twitteraccount is het verstandig om je profiel af te schermen. Alleen jouw volgers kunnen dan zien wat jij plaatst en jij zult ze eerst moeten accepteren voor ze jou kunnen volgen. Doe je dit niet dan is je Twitter zichtbaar voor iedereen. Wat overigens niet uit maakt als er niks erg op te vinden is. Houd er rekening mee dat ook Twitter in Google tevoorschijn komt.

8 5. Gebrek aan communicatieve vaardigheden Als jij een succesvol gesprek wilt voeren is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Maak daarom tijdens een gesprek gebruik van de techniek LSD. LSD staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Luisteren Dat goed luisteren belangrijk is weet iedereen. Zorg ervoor dat je de recruiter ook het gevoel geeft dat je naar hem luistert. Dit doe je door de juiste houding aan te nemen. Leun een beetje naar voren, glimlach en maak knikbewegingen met je hoofd. Je kunt ook korte antwoorden tussendoor geven zoals 'ja' en 'hm'. Het geven van korte antwoorden gaat bij veel mensen automatisch. Ook voor jezelf is het belangrijk om goed te luisteren. Je kunt dan namelijk betere antwoorden geven en makkelijker een goede vraag stellen. Samenvatten Om te kunnen samenvatten moet je goed luisteren. Het is verstandig en aan te raden om tussendoor samen te vatten. Je kun dan beginnen met bijvoorbeeld de zin: 'dus als ik het goed begrijp dan...'. Op deze manier kun je checken of je goed hebt begrepen wat de recruiter heeft verteld en weet je meteen of jullie op dezelfde lijn zitten. Doorvragen Doorvragen helpt om bepaalde dingen beter te snappen. Door vragen te stellen laat je ook zien dat je interesse toont. Veel kandidaten vinden het eng of lastig om vragen te stellen tijdens een gesprek. Het is alleen maar goed om dit te doen, maar natuurlijk wel met mate.

9 6. Onzekerheid Onzekerheid is een veelvoorkomend probleem en deze valkuil kan resulteren op de volgende twee manieren: 1. Black-out Mensen die onzeker zijn hebben vaak de angst dat ze een black-out zullen krijgen. De onzekerheid ontstaat meestal omdat je niet precies weet waar je op wordt beoordeeld. Bijvoorbeeld bij het gesprek met psycholoog is het erg lastig om in te schatten waar je nou precies op wordt beoordeeld. Onzeker gevoelend zullen een negatieve werking hebben op jouw prestaties je krijgt het gevoel dat je ieder moment helemaal dicht kan klappen en geen woord meer uit kan brengen. Een echte black-out komt maar zelden voor. Het is vooral de angst voor een black-out die kandidaten hebben. Dit zorgt voor nog meer onzekerheid. Voor veel mensen helpt het om bijvoorbeeld voor het gesprek even ergens rustig alleen te gaan zitten, een paar keer diep adem te halen en een slok water te nemen. Het is belangrijk dat je weet wat voor jou helpt. 2. Negativiteit Het is erg logisch dat te veel onzekerheden er niet voor zullen zorgen dat jij je positief gaat voelen. Te veel onzekerheden kunnen zelfs zorgen voor een overvloed aan negativiteit. Dit gaat je resultaten natuurlijk niet ten goede komen. Negatief denken heeft ontzettend veel invloed op je kunnen. Daarom is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Door een goede voorbereiding te treffen verklein je de kans op onzekerheden en dus ook op negativiteit.

10 7. Geen optimale fitheid De testdagen zullen fysiek en mentaal zwaar zijn en veel uithoudingsvermogen vergen. Om het beste uit jezelf te halen en zo goed mogelijke resultaten te behalen is het belangrijk dat zowel je fysieke als je mentale fitheid optimaal is. Ook de dagen voor de selectieonderdelen kunnen zwaar vallen. Je wilt de baan natuurlijk erg graag, je weet dat alles afhangt van de resultaten die jij gaat behalen, kortom erg spannende dagen dus. Als jouw fysieke of mentale fitheid niet optimaal is, is het slim om je deelname uit te stellen, denk aan: Ziekte Erge vermoeidheid Depressie De bovengenoemde situaties heb je niet zelf in de hand. Je kunt er immers niks aan doen als je ineens doodziek bent. Echter ligt de controle enigszins wel in jouw handen. Het is niet slim om de avond voor de testdag flink te gaan feesten en veel alcohol te drinken. Dit klinkt natuurlijk logisch en de meeste sollicitanten zullen dit ook niet doen. Het gaat om de kleine dingen waar je rekening mee dient te houden. Ga bijvoorbeeld twee dagen van te voren op tijd naar bed in plaats van één avond van te voren. Hierdoor zul je een stuk beter uitgerust zijn.

11 8. Geen goede uitstraling Een goede uitstraling is vooral belangrijk tijdens de eerste selectiedag (Bewust Blauw). Als agent heb je namelijk een plicht om een neutrale uitstraling te hebben. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee dient te houden, zoals: Geen zichtbare geloofsuitingen Geen zichtbare piercings Geen zichtbare tatoeages Nu zal je uiterlijk niet bepalend zijn voor de uitslag maar het heeft zeker een grote wegingsfactor. Je dient goed gedrag te combineren met een representatief uiterlijk.

12 9. Foutieve doelstelling De verschillende testen worden afgenomen om te kijken of jij aan de minimale eis voldoet met betrekking tot intelligentie, taalvaardigheid en mentale- en fysieke fitheid. Er zijn natuurlijke meerder sollicitanten die aan deze minimale eis zullen voldoen. Uit deze kleinere groep zal nog een definitieve keuze gemaakt moeten worden, er is immers maar één functie vrij. Het is daarom niet voldoende om enkel aan de minimale eis te voldoen. Je hebt dan weliswaar enkele andere kandidaten achter je gelaten maar je moet nog steeds zien te winnen van de kandidaten die ook aan de minimale eis voldoen. Nu is het vaak zo dat de kandidaten die aan de minimale eisen voldoen op het ene onderdeel eens tuk beter scoren dan op een ander onderdeel. Het is dan best lastig voor de directeur om een juiste keuze te maken, want wat is nou het belangrijkst? Het is daarom belangrijk dat jij op ieder onderdeel een hoge score weet te behalen. Je maakt de keus voor de directeur meteen een stuk eenvoudiger. Hij zal jou zien als de meest geschikte kandidaat. Nu is de volgende vraag; hoe ga ik dit bereiken? Ten eerste moet je jouw doelen veranderen. Jouw doel is niet meer om aan de minimale eis te voldoen maar om de hoogste score op ieder onderdeel te behalen. Je kunt deze doelen behalen door jezelf optimaal voor te bereiden.

13 10. Je rechten en plichten niet kennen Zoals eigenlijk voor iedere situatie geldt, is het altijd goed om je rechten en plichten te kennen.bij het deelnemen aan de politietest gelden de volgende rechten en plichten: Plichten: Informatie naar waarheid verschaffen Voor alle zaken die relevant zijn voor de politie is het verplicht om informatie naar waarheid te verschaffen. Informatie waarvan een kandidaat weet of behoort te weten dat het van belang is voor de politie mag niet worden achter gehouden. Rechten: Niet verplicht deelnemen wegens ziekte Je hebt het recht om niet deel te nemen aan de selectiedagen wanneer je ziek bent. Het is ook aan te raden om dit niet te doen. Je prestaties zullen hierdoor negatief worden beïnvloedt. Het is daarom een verstandig besluit om de Politieacademie te bellen en de selectiedag later over te doen. Klacht indienen Het kan altijd voorkomen dat je een klacht hebt over het verloop van de procedure of de manier waarop je behandeld bent. Je kunt dan binnen zes weken een brief inclusief bezwaarschrift sturen aan het hoofd van Afdeling Selectie. Er zal door het hoofd worden beoordeelt of de selectieprocedure voldaan heeft aan alle eisen. Als je het niet eens bent met deze uitspraak kun je nog een bezwaarschrift naar de Politieacademie sturen. Echter zal deze geen betrekking hebben op de uitslag, enkel over het verloop van de procedure. Resultaten inzien Je hebt het recht om je resultaten in te zien, je hebt recht op informatie. Vraag daarom altijd feedback. Veel kandidaten doen dit niet en weten ook niet dat ze hier recht op hebben. Het lezen van keuringsrapporten wordt aangeraden.

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

Fouten in je cv en brief

Fouten in je cv en brief Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Fouten in je cv en brief 3. Slechte voorbereiding 4. Slechte presentatie 5. Fouten met competenties 6. Slecht kunnen inschatten van de online mogelijkheden en bedreigingen

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018 Werving en Selectie anno nu Menno Mekes oktober 2018 Wat gaan we doen vandaag? Hoe staat het met werkgelegenheid: feiten en cijfers Werving en selectie anno nu Je medewerker als ambassadeur 2 3 Actueel

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe COVA 2 Naam: Sanne Terpstra Studentennummer: 500646500 Klas: 2B2 Lerares: L. te Hennepe Inhoudsopgave Inleiding 2 Casus 3 Leerdoelen 3 Sterkte zwakte analyse 4 Gespreksanalyse 6 Reflectie 9 Bijlagen 12

Nadere informatie

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je gaat solliciteren en er straks over in gesprek gaat, kom je met onze tips goed beslagen ten ijs. 1 Stap

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Waarom zakken zoveel voor hun assessment?

Waarom zakken zoveel voor hun assessment? Waarom zakken zoveel voor hun assessment? Waar ligt dit nou aan? Dit komt omdat veel kandidaten er geen idee van hebben hoe ze zich voor moeten bereiden op zo n assessment en wat ze ervan kunnen verwachten.

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Solliciteren Administratief medewerker

Solliciteren Administratief medewerker Solliciteren Administratief medewerker STAP 1: STAP 2: STAP 3: STAP 4: Deelnemingsvoorwaarden Generiek deel Specifiek deel Mondeling deel november december vanaf 23 januari vanaf eind februari Programma

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

De eigen grenzen bewaken

De eigen grenzen bewaken 1 1 1 1 1 0 1 0 Opdrachtformulier De eigen grenzen bewaken Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Themales beroepen taalvrijwilliger/docent Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Opwarming: Cursisten zitten

Nadere informatie

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv #9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv Whitepaper Handleiding voor het opstellen van een duidelijk cv Introductie Manon Heitkamp Dank voor je belangstelling voor dit kennisdocument. Wanneer je gaat solliciteren

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt?

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Surrounded by Talent Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Vijf tips voor studenten Qompas Campusonderzoek 2018 Oriëntatie op de arbeidsmarkt Als student komt er een moment dat je de collegebanken

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt.

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. FASE 1: STEL JE KLANT OP HAAR/ZIJN GEMAK EN NEEM DE LEIDING Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. Dit gesprek

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Alle kinderen die wij gevraagd hebben om een tip voor jullie hebben gezegd: blijf je vertrouwen in mij tonen, behandel me niet als een

Nadere informatie

WAT IS JOUW TOEGEVOEGDE WAARDE? Hoe schrijf je een goede samenvatting voor je profiel of CV DOOR MARIËLLE OBELS & CARREERCONECTION.

WAT IS JOUW TOEGEVOEGDE WAARDE? Hoe schrijf je een goede samenvatting voor je profiel of CV DOOR MARIËLLE OBELS & CARREERCONECTION. WAT IS JOUW TOEGEVOEGDE WAARDE? Hoe schrijf je een goede samenvatting voor je profiel of CV DOOR MARIËLLE OBELS & CARREERCONECTION.NL Wat staat erin Wie je bent Jouw aanbod voor een nieuwe werkgever Doelen

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

UVA STUDENT CAREERS CENTRE

UVA STUDENT CAREERS CENTRE Vacature analyse Check of de vacature die je gevonden hebt bij je past Wat is het? Een vacature analyse is een lijst van vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden naar aanleiding van een vacature, om

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Programma: Samen werken aan de toekomst

Programma: Samen werken aan de toekomst Programma: Voorstelrondje Zakelijk flirten is het beïnvloeden van gesprekken op een andere manier. Meer regie door meer kennis (van jezelf en de ander!) Tips & tricks Oefenen met zakelijk flirten 2 Samen

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM. Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek

Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM. Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek Pagina 1 van 6 HOE EN WAAROM Handleiding voor een professioneel curriculum vitae, sollicitatiebrief en selectiegesprek Solliciteren is geselecteerd worden, een selectieproces, met een eigen selectietaal

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach.

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach. 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Wijs ze op en de online coach. Vermijd stressverhoging: dat blokkeert het leren nog meer. Wijs je kind steeds weer op wat het al wel

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs

Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs Spreekbeurtpakket over KAISZ-ziekten Basisonderwijs Een spreekbeurt over een KAISZ ziekte wat een goed idee! Wij helpen je graag met informatie, handige tips en ideeën. Heel veel succes!! De voorbereiding.

Nadere informatie

STARR-interview in theorie & praktijk

STARR-interview in theorie & praktijk 1.3 STARR-interview in theorie & praktijk Een sollicitant goed inschatten, is geen sinecure. Op basis van een kort gesprek, eventueel in combinatie met een praktische proef beoordeelt u als werkgever of

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

Hoe als niet-psycholoog een goed selectie-interview afnemen?

Hoe als niet-psycholoog een goed selectie-interview afnemen? Hoe als niet-psycholoog een goed selectie-interview afnemen? Ken Pieters IMPACT nv POLL Binnen welke tijdspanne beslist de gemiddelde beoordelaar of een kandidaat geschikt is? A. 30 seconden B. 5 minuten

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Rapport: Delegeren is te leren.

Rapport: Delegeren is te leren. Rapport: Delegeren is te leren. Ingrid Jeuring, trainer, coach, spreker 1 Delegeren is te leren. Allereerst bedankt voor het downloaden van dit rapport. Het betekent dat je open staat voor ontwikkeling

Nadere informatie

KICK op meer klanten

KICK op meer klanten KICK op meer klanten Word gevonden met de KICK-methode Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON KICK op meer klanten oktober 2011- Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.1 Daisy Goddijn ebookpoint www.ebookpoint.nl

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

Agenda! 2013 LinkedIn Corporation. Alle rechten voorbehouden. 2

Agenda! 2013 LinkedIn Corporation. Alle rechten voorbehouden. 2 Rock your profile 1 Agenda! Social media in een vogelvlucht Rock your profile Vacatures zoeken De mogelijkheden van groepen Sollicitatie voorbereiding Bedrijven volgen Pagina's van universiteiten / alumni

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie