Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2015"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG VERKORTE UITGAVE IVM ANBI Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2015 Algemeen: Diaconaat is het handelen vanuit kerken en andere door het evangelie geïnspireerde groepen en bewegingen dat gericht is op het voorkomen, opheffen, verminderen, dan wel mee uithouden van met name sociaal-maatschappelijke nood van individuen en van groepen mensen en op het scheppen van rechtvaardige verhoudingen. Het College van diakenen is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het algemeen. Het Dagelijks Bestuur geeft leiding aan het College van diakenen en voert mede het beleid van de (Kleine) Kerkenraad uit. Samenstelling: DB (dagelijks bestuur) -voorzitter -penningmeester -adviseur -lid Afdeling financiën -penningmeester Diakenen 6 diakenen als ambtsdrager, waarvan 1 haar ambtstermijn met 4 jaar verlengde. DB (Dagelijks Bestuur) Het DB van de diaconie kwam het afgelopen jaar 9 maal bijeen. De vacatures van leden van het eredienstteam, een secretaris en diakenen in het algemeen staan nog open.

2 Diaconie maatschappelijk bewust Diaconaat: We willen een open huis zijn met aandacht voor mensen in moeilijke omstandigheden dichtbij en ver weg. In plaats van vele doelen te formuleren, die we toch niet allemaal kunnen realiseren, kiezen we voor één speerpunt waar we ons de komende jaren met enthousiasme op willen richten. Na overleg binnen en buiten de diaconie hebben we gekozen voor het thema Jeugd en Armoede. In toenemende mate wordt duidelijk dat veel jongeren ook in onze omgeving te maken hebben met de gevolgen van de crisis. We willen het thema stapsgewijs uitwerken. We werkten samen met andere groepen binnen de PGCS en met instanties in Deventer, zoals het Meester Geerts Huis, de Voedselbank, Diaconaal Café en St. Present. Er waren contacten met het COA en het Vluchtelingenwerk Schalkhaar. Activiteiten van de uitvoerende teams: Zorgteam Het team heeft wat kleine klusjes verricht. Situatieteam Het team heeft wat langdurige projecten gehad: we steunden in samenwerking met de moskee een project. Ook hielpen we bij 2 verhuizingen waar bij de 1 e verhuizing, de hulpvrager die eerder geholpen was (samen met de moskee) meehielp als tegenprestatie. Belangrijk om uit te gaan van de kracht die ieder mens heeft. Hulpvragers hoeven niet alleen afhankelijk te zijn maar kunnen ook zelf kwaliteiten hebben. 1 lid van het situatieteam is gestopt met zijn werkzaamheden. Verder zijn 6 verzoeken in behandeling genomen. Hiervoor zijn 5 giften gedaan en 2 leningen verstrekt. Zorgzame kerk Nederland staat op de drempel van grote veranderingen. Vanaf 2015 traden drie nieuwe wetten in werking: Langdurige Zorg, Jeugdzorg en de Participatiewet. De overheid trok zich terug en liet meer aan burgers zelf over en aan hun sociale netwerk. We vroegen de mensen via Kerkklanken om als ze ergens tegenaan liepen dit bij ons te melden. Eredienstteam 1 lid kwam het eredienstteam in juni versterken en 1 lid van het eredienstteam vertrok. Jeugdcollectanten Tegen het eind van het jaar waren er 10 jeugdcollectanten dus het probleem van het tekort was opgelost. Collecterooster De collecteroostercommissie werd gevormd door 3 leden van de Diaconie en het rooster werd per kwartaal opgesteld. Mutaties werden op verzoek van de voorzitter diaconie doorgegeven aan het eredienstteam, zondagsbrief en Kerkklanken.

3 Financiën De penningmeester was verantwoordelijk voor het voeren van een adequate administratie. Er was nauw overleg met de voorzitter. Iedere maand werd er een financieel overzicht gemaakt welke na goedkeuring geparafeerd werd door de voorzitter. ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) De ZWO commissie bracht de diverse thema s die te maken hadden met Zending, Wereld diaconaat en Ontwikkelingssamenwerking voor het voetlicht. Zo organiseerde zij onder andere de verkiezing voor de bestemming van de zendingsbussen. Ook had men tijdens de 40-dagentijd de zorg voor het maken van de 40-dagen kalenders en 2 Wereldmaaltijden. Vrijdagavond 10 april werd een geslaagde Fairtrade avond georganiseerd met onder meer een modeshow door Sari uit Oene. Extra aandacht werd besteed aan de 2 Zendingsprojecten die werden gesteund. 1 December werd een Bouwsteenavond georganiseerd die ging over Interculturele communicatie. Werkgroep Duurzaamheid In de DB vergadering van maart werd door een afgevaardigde van de werkgroep in het kort verteld over de werkgroep Duurzaamheid. Men wil alle raden en commissies nog spreken over de mogelijkheden van een bijdrage aan duurzaamheid. Jeugdzaken De nieuwe taakdrager bekleedde de functie van jeugddiaken. Ook werd een werkgroep jeugddiaconaat gevormd. Diverse activiteiten: Oprichten Diaconaal Platform Deventer Er veranderde nogal wat voor diegenen die zorg nodig hebben. Men moet hiervoor nu bij de plaatselijke gemeente zijn. De zorgzame overheid is verleden tijd. Gelukkig is de zorgzame kerk springlevend! Meer en meer werd een beroep op de kerk gedaan met vragen om hulp. Dat riep de vraag op hoever we gaan als zorgzame kerk. Door als kerken de krachten te bundelen kunnen we een sterk signaal afgeven. Een werkgroep Zorgzame Kerk Deventer waarbij de diaconie ook vertegenwoordigd is onderzoekt momenteel of een diaconaal platform te realiseren is. 27 Mei gaf prof. Herman Noordegraaf, hoogleraar diaconaat, een inleiding om handvatten aan een dergelijk platform te geven. Aan het eind van het jaar geeft de voorzitter van de diaconie aan dat het de goede kant op gaat. Start begin 2016 onder de naam Kruispunt Diaconaal Deventer. Mei Dorcas kledinginzamelingsactie Op zaterdag 23 mei werd weer de kledinginzameling actie voor Dorcas gehouden samen met de diaconie van de protestantse gemeente Deventer. Dit werd weer een succes.

4 Huize Salland/Carinova Van de bewoners van Huize Salland, Park Gooiland en de Heerlijckheid kwamen signalen dat de zorg in de huizen steeds minder werd. De bewoners maakten zich zorgen. De diaconie bracht dit probleem onder de aandacht van verschillende instanties. Stichting Present: In de DB vergadering van 2 juni was de voorzitter van St. Present aanwezig. Aangegeven werd dat St. Present meer wilde samenwerken met de kerken door bijv. de Veranderdagen, inzet bij de start van een kerkelijk jaar, kerstengel zijn en betrokken worden bij diaconale zondagen in de kerk. Ook werd een contactpersoon gevraagd vanuit de kerk voor interne promotie en aanjager van projecten. Juli Project FreeXs N.a.v. Sportweek FreeXs: werd 500,-- overgemaakt, maar de Sportweek ging niet door. Besloten werd daarna om de 500,-- naar een ander diaconaal goed doel over te maken. Vormen van jeugddiaconaat Er werd een werkgroep gevormd. Dit diaconaat valt onder de jeugdraad maar moet wel communiceren met de diaconie. Augustus Jeugd en Armoede Zomerkamp samen met jongerencentrum The Mall Ons motto is Helpen waar geen Helper is en ons thema Jeugd en Armoede. Daarom werd 14 en 15 augustus samen met het jongerencentrum The Mall een zomerkamp georganiseerd voor jongeren van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs uit de wijk Oostrik. Veel jongeren daar kunnen niet met vakantie. Het thema was: help de Vikingen komen en werd een groot succes. Zondag 7 juni werd gecollecteerd voor het Zomerkamp. September Startzondag De diaconie verzorgde deze dag. Het kerkelijk seizoen begon met een markt waar alle groepen die actief zijn in de PGCS zich presenteerden. Iedereen kon onder het genot van een kop koffie zich laten informeren over de verschillende activiteiten binnen onze kerk. Voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar had de kindernevendienst spelletjes bedacht. Tijdens de kerkdienst werd samen met de organist muziek gemaakt door het startorkest. Ook werden een groot aantal ambt- en taakdragers bevestigd of werd de termijn verlengt. De voorgangster ging tijdens haar preek in op het thema van dit seizoen : Communicatie Als je begrijpt wat ik bedoel.

5 Actie voor de Voedselbank Het thema van dit jaar was Soeprise. Iedereen werd verzocht om (rondom Dankdag) zoveel mogelijk blikken soep van huis mee te nemen naar de kerk. In totaal werden er bijna 700 pakken en blikken soep ingezameld! Dit was inclusief de bijdrage van de Diaconie die een deel van haar jaarlijkse bijdrage voor de Voedselbank in natura had geschonken. De Voedselbank kon door deze actie bijna ieder huishouden, die afhankelijk zijn van de Voedselbank van 2 blikken soep voorzien, een erg mooie soeprise in de decembermaand. November Actie voor de vluchtelingen Het Jeugddiaconaat heeft samen met St. Present een actie uitgevoerd voor de vluchtelingen (jongeren van jaar) die in het Vlier onder zijn gebracht. Voor deze leeftijdscategorie werden zoveel mogelijk voetbalspelen, sjoelbakken etc. bij elkaar gebracht. De actie werd een groot succes. Meet & Eat De actie werd door Stichting Present Deventer, (de diaconie heeft bemiddeld bij het vinden van mensen), georganiseerd. De meeste mensen willen de volgende keer weer meedoen. Ook de gasten hebben het als bijzonder en hartverwarmend ervaren, een avond Nederlandse gastvrijheid. Voldoende redenen om hier een vervolg aan te geven. Kerstpakketten Ook dit jaar bestond weer de mogelijkheid om de inhoud van kerstpakketten beschikbaar te stellen voor de Voedselbank. Een aantal zijn bij mensen afgeleverd en een aantal bij House of Hope Deventer. Sparen voor boodschappenpakket Supermarkt Plus had weer een actie om te sparen voor boodschappen pakketten. Deze extra boodschappendozen werden verspreid over de mensen die het nodig hadden. December. Opstekertjes Zijn kleine presentjes voor de mensen als hart onder de riem, als opstekertje. In totaal kwamen er 64 gemeenteleden in aanmerking voor een opstekertje, die door de diaconie werden gekocht en verpakt. Financiële zaken - In maart werden de nieuwe pachtovereenkomsten getekend. De jaarrekening 2014 werd besproken tijdens de KKR en goedgekeurd. Goedkeuring door de KR volgde 2 maart. - in juni werd besloten om te toetsen of het bestaande Treasurystatuut geldig is als beleggingsstatuut. - in augustus werd bij de begroting afgesproken 1 x per jaar 500,-- voor St. Present als regionaal project te doneren. - Begin december werd de begroting voor 2016 goedgekeurd door het RCBB.

6 Financiën: de penningmeester bracht medio februari het financieel verslag uit over het voorgaande boekjaar. Contacten met andere instanties: leden van de diaconie participeerden in het diaconaal café in Deventer. De voorzitter bezocht de vergaderingen van de stichtende kerken van het Meester Geertshuis. Datum jaarverslag: maart 2016

Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2017

Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2017 JAARVERSLAG VERKORTE UITGAVE IVM ANBI Jaarverslag van het College van diakenen van de Protestantse Gemeente Colmschate-Schalkhaar over het jaar 2017 Algemeen: Diaconaat is het handelen vanuit kerken en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG Inleiding Dit beleidsplan maakt deel uit van het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Voorburg 2013-2017 met het thema

Nadere informatie

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede Beleidsplan 2017-2021 College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede 1 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van het College van Diakenen (CvD) voor de jaren 2017 tot en met 2021. Het geeft

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN. Bezetting diaconie

JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN. Bezetting diaconie JAARVERSLAG DIACONIE PKN Schiedam 2016 ALGEMEEN Bezetting diaconie Het college van diakenen bestaat uit 4 diakenen uit de Ark, 2 diakenen uit de Vaste Burg en 5 diakenen uit de Grote Kerk en een boekhouder

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE RIJSWIJK A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 823899081 www.protestantsrijswijk.com E-mail:

Nadere informatie

Taaknaam Beschrijving Vereisten Tijdsbelasting Contactpersoon

Taaknaam Beschrijving Vereisten Tijdsbelasting Contactpersoon Jeugd- en jongerendiaconaat (Diaken) De jeugddiaken is de schakel tussen de diaconie en het jeugd- en jongerenwerk binnen onze kerk. Als jeugddiaken ben je betrokken bij het Protestants Jongeren Overleg.

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2019 Voorlopig vastgesteld in de diaconie vergadering d.d. Vastgesteld in de vergadering van de Kerkenraad d.d. Dhr. H. Brons

Nadere informatie

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 Nov 2015 Inleiding: Een bekende uitspraak, betreffende het diaconaat is wel: Als de kerk de vrucht is, is het diaconaat

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2018 Penningmeester Diaconie Gereformeerde kerk B. van Winkoop Brederodelaan 4 3852 BC Ermelo INKOMSTEN Diaconie COLLEGE

Nadere informatie

Omzien naar de ander. Beleidsplan diaconie PKN Vries

Omzien naar de ander. Beleidsplan diaconie PKN Vries Omzien naar de ander Beleidsplan diaconie PKN Vries 2017 2022 Ter inleiding. Diaconaat is een belangrijk onderdeel van het kerkenwerk. De kerkelijke gemeente is er niet voor zichzelf. Een gemeente vervult

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Reguliere taken In de beschreven taken is soms voor de diaconie een coördinerende rol weggelegd. Door de betrokkenheid van gemeenteleden wordt een

Reguliere taken In de beschreven taken is soms voor de diaconie een coördinerende rol weggelegd. Door de betrokkenheid van gemeenteleden wordt een Beleid De diaken staat in het snijvlak van een kerk en samenleving waarin mensen proberen om het leven voor elkaar en anderen zo goed mogelijk te laten zijn. Maar in dit leven lijken de minder goede dingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2013 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer

Beleidsplan Diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer Beleidsplan Hervormde Gemeente Aalsmeer versie: juni 2017 Pagina 1 van 5 COLLEGE VAN DIAKENEN, van de Hervormde Gemeente, Postbus 283, 1430 AG Aalsmeer Beleidsplan Diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie Werkwijze Algemene kerkenraad, wijkkerkenraden en werkgroepen versie 1: d.d. 15 juli 2009 (bijlage A. bij fusiedocumenten) revisie: 1 januari 2017 (bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

Onderzoek Federatie van Diaconieën en Kerk in Actie naar toekomstgericht diaconaal beleid

Onderzoek Federatie van Diaconieën en Kerk in Actie naar toekomstgericht diaconaal beleid Onderzoek Federatie van Diaconieën en Kerk in Actie naar toekomstgericht diaconaal beleid Doelstelling onderzoek Het verkrijgen van inzicht in welk toekomstgericht beleid kan bijdragen aan het (verder)

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Organisatie van Zending en Werelddiakonaat in de Protestantse Gemeente te Terneuzen

Organisatie van Zending en Werelddiakonaat in de Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie van Zending en Werelddiakonaat in de Protestantse Gemeente te Terneuzen De volgende deelhoofdstukken zijn gebaseerd op informatie van Kerk in Actie. De teksten zijn afgestemd op de situatie

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2017 INKOMSTEN Diaconie COLLEGE VAN DIAKENEN GECONSOLIDEERDE DIACONIE/ZWO BEGROTING 2017 Resultatenrekening Begroting Begroting

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne 2018-2022 Visie De kerk heeft de opdracht naar mensen om te zien, zowel pastoraal als diaconaal, aldus het beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum BELEIDSPLAN DIACONIE Jaar 2017 Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum 1 VOORWOORD De bedoeling van dit Beleidsplan is inzicht te geven in de werkzaamheden en de keuzes die het college

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2016 INKOMSTEN Diaconie COLLEGE VAN DIAKENEN GECONSOLIDEERDE DIACONIE/ZWO BEGROTING 2016 Resultatenrekening Begroting Begroting

Nadere informatie

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

WERKPLAN college van diakenen protestantse gemeente Zeewolde

WERKPLAN college van diakenen protestantse gemeente Zeewolde WERKPLAN 2018-2019 college van diakenen protestantse gemeente Zeewolde 1. De Protestantse gemeente van Zeewolde wil een gemeenschap zijn van mensen die geloven in de God van de Bijbel met als kern van

Nadere informatie

JAARVERSLAG ZWO 2013 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2013

JAARVERSLAG ZWO 2013 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2013 JAARVERSLAG ZWO 2013 VOORWOORD Voor u ligt het jaarverslag van de ZWO over het jaar 2013. Het geeft zicht op alle activiteiten die het afgelopen jaar op het terrein van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2015

JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD. Samenstelling van de ZWO-commissie 2015 JAARVERSLAG ZWO 2015 VOORWOORD Voor u ligt het jaarverslag van de ZWO over het jaar 2015. Het geeft zicht op alle activiteiten en financiële inkomsten en uitgaven die het afgelopen jaar op het terrein

Nadere informatie

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend.

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend. ANBItransparantie Diaconie PKN Woudsend. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Woudsend RSIN/Fiscaal nummer: 824126439 Website adres: Emailadres: www.pgwoudsend.nl scribapknwoudsend@gmail.nl

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente in Sneek.

Diaconie van de Protestantse Gemeente in Sneek. Diaconie van de Protestantse Gemeente in Sneek. Beleidsplan 2015-2016. Pagina 1 van 9 Voorwoord Het Beleidsplan 2015-2016 is evenals dat van voorgaande jaren geen opsomming van taken van de diaconie. Dit

Nadere informatie

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: 0183-401184 RSIN/Fiscaal nummer: 824104687 Website adres: www.gkalmkerk.nl E-mail: secr.diaconie.gka@gmail.com

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern Augustus 2016 Versie 2.0 ANBI gegevens Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten De Meern A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

Protestantse gemeente Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp

Protestantse gemeente Nieuwdorp.   Coudorp AH Nieuwdorp december 2015 ANBI informatie De Protestantse gemeente te Nieuwdorp en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse belastingdienst erkende status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Nadere informatie

Activiteitenplan 2013-2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne

Activiteitenplan 2013-2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne Activiteitenplan -2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne Inleiding De diaconie heeft binnen de Protestantse Gemeente Borne(PGB) 3 belangrijke taken waar zij verantwoordelijkheid in draagt (bron:website

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2012 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3

a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3 Beleidsplan diaconie 2014-2015 1 Inhoudsopgave Pagina a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3 I. Missie a. In genade geroepen tot dienst 4 b. Waarom diaconaal beleid 4 c. Doelstelling diaconaat 4 d. Doelstelling

Nadere informatie

Nog niet ontvangen van belastingdienst

Nog niet ontvangen van belastingdienst A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Nog niet ontvangen van belastingdienst www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres:

Nadere informatie

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek.

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Adres: Postcode:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE

PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE DIACONIE JAARREKENING 2010 INHOUDSOPGAVE blz. Algemene informatie... 1 Algemene toelichting... 3 Verklaringen... 4 Balans... 5 Rekening van baten en lasten... 6 Toelichting

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a.

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet ontvangen van de belastingdienst. Website adres: www.pkndamwald.nl E-mail: hervormdambv@hotmail.com

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 RSIN Gemeente: 824138417 RSIN Diaconie 824138430 Website adres: www.pkn-gemertboekel.nl

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer 0180 611179 RSIN nummer: 27.44.442 Website adres: www.cgkbarendrecht.nl Adres: Voordijk 252 Postcode: 2992 AL Plaats: Postadres:

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. RSIN/Fiscaal nummer Adres Helmondseweg 5. Postadres Postbus 171

A. Algemene gegevens. RSIN/Fiscaal nummer Adres Helmondseweg 5. Postadres Postbus 171 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Deurne RSIN/Fiscaal nummer 002734400 Websiteadres www.pgdeurne.nl E-mail scriba@pgdeurne.nl Adres Helmondseweg 5 Postcode 5751 GA Plaats Deurne

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Jaarverslag Diaconie Gereformeerde Kerk Rijssen. p/a Boomkamp AX RIJSSEN.

Jaarverslag Diaconie Gereformeerde Kerk Rijssen. p/a Boomkamp AX RIJSSEN. Jaarverslag 2016. Diaconie Gereformeerde Kerk Rijssen. p/a Boomkamp 4 7461 AX RIJSSEN. 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de diaconie van de Gereformeerde Kerk Rijssen, Ontmoetingskerk. Mochten

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand Protestantse gemeente te Heinkenszand ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand De Protestantse gemeente te Heinkenszand en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse

Nadere informatie

Protestantse gemeente Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp

Protestantse gemeente Nieuwdorp.  Coudorp AH Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp december 2015 ANBI informatie De Protestantse gemeente te Nieuwdorp en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse belastingdienst erkende status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): 0515469930

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie. Protestantse Gemeente te Leeuwarden i.w. Beleidsplan Diaconie Leeuwarden (definitieve versie oktober 2012) Pagina 1

Beleidsplan Diaconie. Protestantse Gemeente te Leeuwarden i.w. Beleidsplan Diaconie Leeuwarden (definitieve versie oktober 2012) Pagina 1 Beleidsplan Diaconie 2012 2016 Protestantse Gemeente te Leeuwarden i.w. Beleidsplan Diaconie Leeuwarden (definitieve versie oktober 2012) Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Diaconaat: wat wij eronder verstaan.

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen De toelichting vind u op blz. V t/m VI I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken

Nadere informatie

Omdat de ambtstermijn van de voorzitter voorbij was, is er in 2016 gewerkt onder een nieuwe voorzitter.

Omdat de ambtstermijn van de voorzitter voorbij was, is er in 2016 gewerkt onder een nieuwe voorzitter. JAARVERSLAG DIACONIE 2016 1.Voorwoord 2.Doelstelling 3.Organogram 4.Rechtfonds 5.ZWO 6.Collecten 7.Vakantie 8.Externe contacten 9.Hulpvragen, acties en giften 10.Financiën 11.Slotwoord Toekomst 1.Voorwoord

Nadere informatie

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal 2017 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal 2018 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat.

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat. Format voor in het kader van de ANBI- transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE

Jaarverslag 2016 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE Jaarverslag 2016 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE Mens naar Gods Hart Wie een ander opzoekt, die ziek of verdrietig is, en hem troost of opfleurt of hem iets uit handen neemt,

Nadere informatie

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief):

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 RSIN Gemeente: 824138417 RSIN Diaconie 824138430 Website adres: www.pkn-gemertboekel.nl

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Lienden. Vaststelling (wijziging) Deze plaatselijke regeling is gewijzigd door de kerkenraad op 18 juni en is vanaf

Nadere informatie

Diaconie Beleidsplan Gefedereerde Gemeente Schiedam Kethel 2015-2020

Diaconie Beleidsplan Gefedereerde Gemeente Schiedam Kethel 2015-2020 Diaconie Beleidsplan Gefedereerde Gemeente Schiedam Kethel 2015-2020 1. Diaconale uitganspunten De missie van ons diaconaat is: - Het helpen waar geen helper is, en stem te geven aan hen die geen stem

Nadere informatie

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72 ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Giften aan dergelijke instellingen kunnen, binnen de daarvoor door de overheid

Nadere informatie

BEGROTING. van de Protestantse Gemeente te Colmschate - Schalkhaar. Opgesteld door het. diakenen. college van

BEGROTING. van de Protestantse Gemeente te Colmschate - Schalkhaar. Opgesteld door het. diakenen. college van versie 4 BEGROTING van de Protestantse Gemeente te Colmschate Schalkhaar * (juiste kerknaam invullen) * Protestantse Gemeente Hervormde Gemeente Gereformeerde Kerk Evangelisch Lutherse gemeente Opgesteld

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): Hervormde Gemeente

Nadere informatie

ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland

ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente Maasland RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: E- mail: Adres: Kerkplein

Nadere informatie

Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente 1 te Wijngaarden Telefoonnummer

Nadere informatie

Postadres: Postbus 22

Postadres: Postbus 22 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Kerkrentmeesters van de Hervormde gemeente te Jaarsveld Telefoonnummer (facultatief): 0348-551304 RSIN/Fiscaal nummer: 813612809 Website adres: http://www.hervormdjaarsveld.nl/

Nadere informatie

RSIN KVK NUMMER:

RSIN KVK NUMMER: Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. Verslag over 2015 A. Algemene gegevens

Nadere informatie

Beleidsplan College van Diakenen. Versie: 5 april 2016

Beleidsplan College van Diakenen. Versie: 5 april 2016 Beleidsplan College van Diakenen. Versie: 5 april 2016 1. Inleiding. Dit is het beleidsplan voor 2016-2020 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente van Bussum. Het plan vormt een richtlijn

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland De diaconie van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland is aangemerkt als een ANBI-instelling. A. Algemene informatie: Naam

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

De totale opbrengsten (excl. doorzendcollectes, incl. Appeltje voor de dorst) lagen in 2014 1.785 hoger dan in 2013.

De totale opbrengsten (excl. doorzendcollectes, incl. Appeltje voor de dorst) lagen in 2014 1.785 hoger dan in 2013. Vriezenveen, april 2015. L.S., Hierbij wordt u de diaconale rekening over het jaar 2014 aangeboden. De rekening geeft een inzicht in de baten en lasten over het jaar 2014 en de vermogenspositie per 31

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Ferwert te Ferwert Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 29 oktober 2009 en

Nadere informatie

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk PROTESTANTSE GEMEENTE CUIJK Postbus 116 5430 AC Cuijk Rek.nr. 11.05.05.645 Email: scriba.pkncuijk@gmail.com www.protestantsekerkcuijk.nl Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaand vindt u de ANBI gegevens van de diaconie van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen aangevuld met het beleidsplan van de diaconie. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode:

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Remonstrantse Gemeente Meppel 0522-240988 http://doremeppel.webklik.nl/page/homepage DoRe Meppel

Nadere informatie

Concept. Beleidsplan Gezamenlijke Diaconieën van de Hervormde Gemeente en Protestantse Gemeente Zwammerdam

Concept. Beleidsplan Gezamenlijke Diaconieën van de Hervormde Gemeente en Protestantse Gemeente Zwammerdam 1 Concept Beleidsplan Gezamenlijke Diaconieën van de Hervormde Gemeente en Protestantse Gemeente Zwammerdam Diaconie is afgeleid van het Griekse woord diakonia. Dat betekent dienst, dienen. Een van de

Nadere informatie

College van Diakenen Protestantse Gemeente te Helmond Beleidsplan

College van Diakenen Protestantse Gemeente te Helmond Beleidsplan Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Vermogen... 2 2.1 Vermogenspositie... 2 2.2 Beleggingen... 2 2.3 PO Leningen... 3 2.4 Fondsen... 3 3 Exploitatie... 3 3.1 Resultaat... 3 3.2 Baten...

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI

Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling: ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo n instelling een gift geeft, mag dat

Nadere informatie

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72 ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Giften aan dergelijke instellingen kunnen, binnen de daarvoor door de overheid

Nadere informatie

Algemene gegevens diaconie Naam ANBI: Diaconie van de PKN gemeente te Garmerwolde/Thesinge RSIN/Fiscaal nummer: 824133766 Website adres: E-mail: www.thesinge.com/anbi pkngtdiaconie@gmail.com Postadres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE

Jaarverslag 2014 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE Jaarverslag 2014 Diaconale werkgroep GEREFORMEERDE KERK NIJEGA-OPEINDE-DE TIKE Luisteren Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven dan doe je niet wat ik vraag. Als ik je

Nadere informatie

Besluit april Beleidsplan Diaconie. Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse. Inhoud. Vaststelling. 1. Beleidsvoornemens 2. Diaconale taken 2.

Besluit april Beleidsplan Diaconie. Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse. Inhoud. Vaststelling. 1. Beleidsvoornemens 2. Diaconale taken 2. Besluit april 2015 Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Diaconale taken 2.1 Diaconale taken tijdens de eredienst 2.2 Diaconale taken

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Adventkerk te Baarn RSIN/Fiscaal nummer: 002912491 Website adres: www.cgk-baarn.nl E-mail: scriba@cgk-baarn.nl Adres: Nassaulaan 17 Postcode:

Nadere informatie

Beleidsplan voor de periode Van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond HELPEN WIE GEEN HELPER HEEFT

Beleidsplan voor de periode Van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond HELPEN WIE GEEN HELPER HEEFT Beleidsplan voor de periode 2015-2020 Van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond HELPEN WIE GEEN HELPER HEEFT 1 Inleiding: Dit is het beleidsplan 2015-2020 van de diaconie van de

Nadere informatie

Diaconaal Platform Hoogeveen. Beleidsplan

Diaconaal Platform Hoogeveen. Beleidsplan Diaconaal Platform Hoogeveen Beleidsplan 2015 2018 Beleidsplan Diaconaal Platform Hoogeveen 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Missie en doel 4 2. Werkwijze 5 3. Doelstellingen 6 3.1 Continuering van het werk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Diaconie van de Hervormde Gemeente Alblasserdam --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beleidsplan 2016-2020 Voorwoord

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Zaamslag Telefoonnummer (facultatief): 0115-432331 RSIN/Fiscaal nummer: 824153145 Website adres: www.cgkzaamslag.nl E-mail: Zaamslag.scriba@cgk.info

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie