Nederlandse Ski Vereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse Ski Vereniging"

Transcriptie

1 Nederlandse Ski Vereniging reader voor de stagebegeleider Skileraar-A

2 2 11 Stage Inleiding De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) heeft kaderbeleid hoog in het vaandel. Goed opgeleid kader is immers een eerste voorwaarde voor het goed opleiden van beginnende wintersporters. Veilig en met plezier leren skiën, vergroot het sportplezier en kan bijdragen aan langdurige wintersportbeoefening. De NSkiV-opleiding tot Skileraar-A is onderverdeeld in twee delen. 1. Bij het eerste deel wordt de cursist opgeleid tot het niveau Skibegeleider. 2. Het vervolgdeel bestaat uit het NSkiV-diploma Skileraar-A. Het tweede deel dient de cursist binnen twee jaar na het eerste deel te behalen om recht te kunnen hebben op het diploma Skileraar-A. Tijdens de opleiding tot Skibegeleider en Skileraar-A krijgt de cursist theorie- en praktijkles. In de praktijklessen besteden we aandacht aan het verder ontwikkelen van de eigenvaardigheid en aan de praktijk van het begeleiden en lesgeven. Werkelijk begeleiden en lesgeven leert men natuurlijk vooral in de praktijk door het veel te doen, door aanwijzingen te krijgen van ervaren leraren en door het kritisch evalueren van het eigen handelen. Dit leren in de praktijk gebeurt door middel van opdrachten die de cursist in de stageperiode uitvoert. De opzet en inhoud van de stage verschilt per deel van de opleiding. In deze reader geven wij informatie over de stages die de cursist voor de opleiding tot Skibegeleider of Skileraar-A moet doorlopen.

3 3 1. Informatie over de opleiding Allereerst willen we u informatie verschaffen over de opleiding zelf. De cursist die stage wil lopen volgt een opleiding bij de NSkiV. Deze opleiding is opgedeeld in twee delen. Skibegeleider Het eerste gedeelte leidt op tot het niveau Skibegeleider. Tijdens dit deel volgt de cursist 3 cursusdagen en een examendag. Deze dagen vinden meestal in de maanden mei en juni plaats, maar ook wordt de opleiding op andere momenten in het jaar aangeboden. Tevens moet de cursist tenminste 4 uur stage lopen. Deze stage vindt plaats op bij voorkeur een sneeuwbaan (eventueel borstelbaan of indoorrolbaan is mogelijk). Een cursist die het certificaat Skibegeleider behaald kan beginnende skiërs les geven en groepen begeleiden op een sneeuwbaan. Meer uitgebreid kan een Skibegeleider het volgende. Hij/zij: - kan als assistent optreden van de Skileraar-A, en leerlingen en klanten (kinderen en volwassenen) begeleiden bij het aanleren van de eerste beginselen van het skiën op een sneeuwbaan - kan sporters en klanten recreatief of sportief begeleiden tijdens eenmalige ski-activiteiten - kan activiteiten op een geanimeerde, veilige en verantwoorde manier aanbieden - kan de primaire beginselen van de EHBSO toepassen - kan door het hoge niveau van eigenvaardigheid een voorbeeldfunctie vervullen voor leerlingen en klanten - kan leerlingen en klanten informeren over het te gebruiken materiaal, en kan verwijzen naar een leverancier of een materiaalman of -vrouw. Nadat de cursist het deel Skibegeleider heeft behaald dan kan hij of zij verder gaan met het tweede deel van de opleiding. Skileraar-A Het tweede gedeelte leidt op tot het niveau Skileraar-A. Tijdens dit deel volgt de cursist 3 cursusdagen in Nederland, een opleidingsweek in de sneeuw en een examendag. Daarbij leert de cursist op de ondergronden indoorrolbaan, borstelbaan en de daadwerkelijk sneeuw als leraar actief te zijn. Deze dagen vinden meestal in de maanden september t/m december plaats, maar ook wordt de opleiding op andere momenten in het jaar aangeboden. Tevens moet de cursist tenminste 20 uur stage lopen. Deze stage vindt plaats op een sneeuwbaan, borstelbaan en/of indoorbaan. Bijvoorkeur loopt de cursist stage op twee verschillende ondergronden. Een cursist die het diploma Skileraar-A behaald kan zelfstandig en op verantwoorde wijze, beginnende en gevorderde skiërs lesgeven en begeleiden op borstelbanen, indoorrolbanen en sneeuwbanen in Nederland en op pistes in de sneeuwgebieden. Je kunt lesgeven aan kinderen en volwassenen. Meer uitgebreid kan een Skileraar het volgende. Hij/zij: - kan leerlingen en klanten, kinderen en volwassenen, beginners, en licht- en matiggevorderden op een op het individu gerichte manier instrueren, met als doel hen de eerste beginselen van het skiën te leren en de skivaardigheid te la-

4 4 ten ontwikkelen. Dit, op een sneeuwbaan, een borstelbaan, een indoorrolbaan, en op pistes in de sneeuwgebieden - kan sporters en klanten instrueren tijdens eenmalige ski-activiteiten, recreatief en sportief - kan zijn of haar activiteiten op een geanimeerde, veilige en verantwoorde manier aanbieden op de diverse ondergronden - kan de skirelevante beginselen van de EHBSO toepassen - kan door het hoge niveau van eigenvaardigheid een voorbeeldfunctie vervullen voor klanten en cursisten - kan zijn of haar functie uitoefenen op een sneeuwbaan, een borstelbaan of een indoorrolbaan - kan leerlingen en klanten adviseren over materiaal, en verwijzen naar een leverancier of een materiaalman of -vrouw - kan klanten en cursisten (kinderen en volwassenen) verwijzen naar vervolgactiviteiten in Nederland, recreatief en sportief. - kan het verschil uitleggen tussen het skiën op een sneeuwbaan en het skiën op een borstelbaan of indoorrolbaan. 2.1 Opzet en inhoud van de stage voor Skibegeleider Voor de Skibegeleider is er een stageverplichting van tenminste 4 uur op een skibaan (bij voorkeur sneeuwbaan). In de vorm van een stagewerkboek toont de cursist de doorlopen stage aan. Het stagewerkboek is onderverdeeld in een oriënterende stage en een praktijkstage. Oriënterende stage De opdrachten in de oriënterende stage gaan over: - overzicht organisatiestructuur - beschrijving skimateriaal - oriëntatie op de klant - veiligheid - professionele beroepshouding Praktijkstage Tijdens de praktijkstage dient de cursist lesgevers te observeren. Als het op de stageplaats mogelijk is moet de cursist ook een aantal uur assisteren bij het geven van skiles. Binnen het praktijkonderdeel worden opdrachten gegeven over: - voorbereiding van een les - start van een les - methodische opbouw - organisatie - animeren - evalueren Het praktijkonderdeel bestaat uit 4 uur werken met groepen of klanten, waarvan 2 uur observatie en 2 uur assisteren.

5 5 2.2 Opzet en inhoud van de stage voor Skileraar-A Voor Skileraar-A is er een stageverplichting van tenminste 20 uur op een skibaan (indoorrolbaan, outdoorbaan of sneeuwbaan). In de vorm van een stageverslag toont de cursist de doorlopen stage aan. De cursist maakt het stageverslag aan de hand van opdrachten die hij/zij in een stagehandleiding kan vinden. In het verslag wordt ook de stage in de praktijk verwerkt. Dat gebeurt onder meer door middel van het invullen van verschillende stageformulieren. Het verslag dient in ieder geval te bestaan uit: - titelblad - inhoudsopgave - verwerking van de opdrachten - lesvoorbereidingsformulieren en beoordelingsformulieren - eindbeoordelingen van de stagebegeleiders - persoonlijk verslag van de stageperiode In de stagehandleiding staan een aantal opdrachten. De volgende onderwerpen komen hierbij aan de orde: - Maken van lesvoorbereidingen - Maken van een foutenanalyse - Observeren of assisteren bij kinderskiles - Hulpmiddelen en veiligheid De opdrachten werkt de cursist zelf uit en de opdrachten worden uitgevoerd bij de organisatie waar de cursist de stage loopt. Via de stageformulieren worden de volgende punten door de cursist verzameld: - overzicht van de stageplaatsen - aantal uur dat stage is gelopen en welke lesopdrachten zijn uitgevoerd - assistentieformulier of lesvoorbereiding van een daadwerkelijk gegeven les - zelfevaluatieformulier van een daadwerkelijk gegeven les - beoordeling/feedback stagebegeleider van een daadwerkelijk gegeven les - eindbeoordeling van de stagebegeleider over de gehele stage Bij Skileraar-A is er een stageverplichting van minimaal 20 uur. De opbouw van de stage is als volgt: - deel 1: maximaal 8 uur werken met groepen of klanten als assistent, - deel 2: minimaal 12 uur werken met groepen of klanten als lesgever. De cursist wordt geadviseerd om de stage te verdelen over de verschillende ondergronden in Nederland.

6 6 3. Contact met stageplaats en stagebegeleider De cursist is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een stageplaats. Tijdens het eerste deel van de opleiding, Skibegeleider, is het mogelijk dat de cursisten in groepjes van maximaal vier cursisten stagelopen. In dit gedeelte van de opleiding kunnen cursisten terecht bij een sneeuwbaan (eventueel borstelbaan of indoorrolbaan is mogelijk) en dienen tenminste 4 uur stage te lopen. Dit doen ze door te observeren of assisteren. Tijdens het tweede gedeelte van de opleiding, Skileraar-A, is de cursist wederom zelf verantwoordelijk voor het regelen van een stageplaats. Het is het mogelijk dat de cursisten in groepjes van maximaal twee cursisten stagelopen. De cursist moet tenminste 20 uur stage lopen. Deze stage vindt plaats op een sneeuwbaan, borstelbaan en/of indoorbaan. Bijvoorkeur loopt de cursist stage op twee verschillende ondergronden. 4. Rol van de stagebegeleider Voor de realisering van de stage vragen wij graag de medewerking van ervaren leraren en instructeurs, die beginnende collega s de gelegenheid willen bieden zich verder te ontwikkelen in het vak. De cursisten gaan zelf op zoek naar stageplaatsen en leggen contact met potentiele stagebegeleiders. Voor Skibegeleider geldt dat de stagebegeleider bij voorkeur minimaal de NSkiV-opleiding tot Ski-instructeur-A met goed gevolg heeft afgerond. Bij een tekort aan begeleiders kun hier bij Skibegeleider van afgeweken worden. Voor Skileraar-A geldt dat de stagebegeleider bij voorkeur minimaal de NSkiVopleiding tot Skileraar-B met goed gevolg heeft afgerond. Bij een tekort aan begeleiders kan hier van afgeweken worden door de een Ski-instructeur-A te laten begeleiden. Het is bij de stage voor Skibegeleider niet noodzakelijk dat er een vaste stagebegeleider aanwezig is. Het is voldoende als er vragen gesteld mogen worden en als er op de baan meegekeken of geassisteerd mag worden naar een aantal lessen.de accommodaties worden vlak voor aanvang van de opleiding geïnformeerd over de mogelijke komst van stagiaires. Bij de stage voor Skileraar-A wordt er meer van de stagebegeleider verwacht. De cursist doet er het beste aan om de begeleider de stagehandleiding te laten lezen. De begeleider moet namelijk enkele formulieren ondertekenen en dit kan soms pas na het observeren van lessen van de cursist. Er moet dus ook voor de cursist de gelegenheid zijn om les te kunnen geven of assisteren. Regelmatig contact en een goede begeleiding zijn zeer belangrijk voor het welslagen van een stage. Een cursist kan te laat in de gaten hebben dat zaken mis dreigen te lopen. Daarom dient u dit tijdig aan te geven wanneer dit het geval is. Uw specifieke deskundigheid en belangstelling voor de stagiair worden zeer gewaardeerd.

7 7 5. Verslaglegging stage Het tijdig inleveren van het verslag is voor de cursist een voorwaarde voor deelname aan het examen. Het stagewerkboek (Skibegeleider) of stageverslag (Skileraar-A) dient volledig te zijn doorlopen. Hierbij moeten alle opdrachten zijn uitgevoerd. 6 Beoordeling stage Alleen indien het stageverslag tijdig is ingeleverd dan kan de cursist deelnemen aan het examen. Voor het stageverslag krijgt de cursist een waardering. Deze waardering moet voldoende zijn om te kunnen slagen voor Skibegeleider of Skileraar-A. Hieronder is te zien in hoeverre de stage zich verhoudt ten opzichte van de andere onderdelen waarop de cursist wordt beoordeeld. 6.1 Onderdelen eindbeoordeling Skibegeleider/Skileraar-A Bij de opleiding tot Skibegeleider bestaat de beoordeling uit vier onderdelen: - een examen eigenvaardigheid, - een examen lesgeven, - een schriftelijk theorie-examen, - stagewerkboek/stageverslag (zie uitleg inhoud in de vorige paragraven) Op de examendag van de opleiding Skibegeleider en de laatste cursusdag van de opleiding Skileraar-A neemt de cursist het examen eigenvaardigheid af. Hierbij wordt hij/zij beoordeeld op een aantal examentechnieken die gedurende de opleiding zijn getraind. Er wordt beoordeeld in de vorm van cijfers. Het examen lesgeven wordt voor beide opleidingen gehouden op de examendag. Daarbij wordt lesgegeven aan medecursisten (Skibegeleider) of aan proefpersonen van het niveau beginner tot gevorderd (Skileraar-A). Na de examenles wordt met de cursisten een nagesprek gehouden. Er wordt beoordeeld in de vorm van een voldoende of onvoldoende. Het theorie-examen bestaat uit mutiple choice vragen (Skibegeleider) en open vragen (Skileraar-A), waarbij alle behandelde onderwerpen in de opleiding worden getoetst. Het examen vindt plaats op een avond voorafgaand aan de examendag. Er wordt beoordeeld in de vorm van cijfers.

8 8 6.2 Norm voor de eindbeoordeling De vaststelling van de einduitslag geschiedt volgens de volgende norm: Geslaagd De kandidaat is geslaagd als: a. de cijfers voor eigenvaardigheid, theorie minimaal zes (6) zijn en de waardering voor het lesgeven en het stageverslag voldoende zijn, OF b. het eindcijfer voor theorie minimaal een vijf (5) is, de som van de twee eindcijfers eigenvaardigheid en theorie minimaal twaalf (12) punten bedraagt en de waardering voor het lesgeven en portfolio voldoende is. Herexamen In alle andere gevallen is de kandidaat toegelaten tot een herexamen. Stageverslag Indien een kandidaat zakt vanwege een onvoldoende voor het stageverslag kan de stageperiode worden verlengd en het verslag worden aangepast.

PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM:

PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM: PORTFOLIO SKI- OF SNOWBOARD INSTRUCTEUR NIVEAU 2 NAAM: DATUM: INHOUDSOPGAVE DAGVERSLAG CURSUSDAG 1 3 DAGVERSLAG CURSUSDAG 2 4 DAGVERSLAG CURSUSDAG 3 5 VIDEO ANALYSE 6 FEEDBACK OP JE LES & LVF 7 LVF (KOPIE

Nadere informatie

Handboek Opleidingen 2004 Hoofdstuk 20. 1.1 Algemeen opleidings- en examenprogramma instructeur A. 1. Algemene bepalingen

Handboek Opleidingen 2004 Hoofdstuk 20. 1.1 Algemeen opleidings- en examenprogramma instructeur A. 1. Algemene bepalingen 1.1 Algemeen opleidings- en examenprogramma instructeur A 1. Algemene bepalingen 1.1 Doel van de opleiding Het doel van de opleiding is de cursist voor te bereiden op het instructie geven aan beginnende

Nadere informatie

Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie

Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie Onderdelen en op te leveren producten t.b.v. de opleiding tot Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie Om de opleiding DWA met goed gevolg af te ronden, vragen we de cursist voor het examen een aantal

Nadere informatie

FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen

FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen FIT!VAK GROEPSLESDOCENT EREPS LEVEL 3 cursistenhandleiding 10 dagen Raamsdonksveer, november 2013 CURSISTENHANDLEIDING GROEPSLESDOCENT Opleidingen 2000 Scheepswerflaan 44 4941 GZ Raamsdonksveer Nederland

Nadere informatie

KWALIFICATIEPROFIEL INSTRUCTEUR 3

KWALIFICATIEPROFIEL INSTRUCTEUR 3 KWALIFICATIEPROFIEL INSTRUCTEUR 3 Kenmerken kwalificatieprofiel Naam van de kwalificatie Para-wintersportinstructeur niveau 3 Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Instructeur Kwalificatieniveau

Nadere informatie

ski- en snowboardvakanties

ski- en snowboardvakanties 13 14 WINTER 2013-2014 INITIATOR INSTRUCTEUR DAG 1: Wanneer? 20 oktober om 9u30 Waar? Aan Skidôme Terneuzen Dagkaart skibaan incl. lunch: 34,50 Ter plaatse te betalen aan de docent die afrekent voor de

Nadere informatie

Handleiding voor de Praktijkbegeleider van de opleiding Jazzdans Assistent Leider- niveau 2

Handleiding voor de Praktijkbegeleider van de opleiding Jazzdans Assistent Leider- niveau 2 Handleiding voor de Praktijkbegeleider van de opleiding Jazzdans Assistent Leider- niveau 2 DE PRAKTIJKBEGELEIDER NIVEAU 2 JAZZDANS 1. Is in het bezit van een geldige KNGU- licentie op basis van een diploma

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

OPLEIDING SNOWBOARDBEGELEIDER

OPLEIDING SNOWBOARDBEGELEIDER OPLEIDING SNOWBOARDBEGELEIDER INHOUD INTRODUCTIE 4 WAT KAN IK ERMEE? 5 VOORWAARDEN 6 a. Wat moet je kunnen? 6 b. Deelnamevoorwaarden 6 c. Facturatie en ledenkorting 6 d. Annuleringsvoorwaarden 7 PROGRAMMA

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie Controleformulier Naam cursist Vereniging / organisatie In deze werkmap zijn opgenomen: Voor Zwemleider A+: Kopie geldig legitimatiebewijs (origineel mee naar groepsgesprek) ja / nee Kopie diploma Zwem-C

Nadere informatie

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ...

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ... nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC w e r k m a p naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie...... 1 Controleformulier Naam cursist Organisatie / Vereniging In deze werkmap

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student:

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student: Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC CE3 van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Naam student: Opdracht: 1 e kans 2 e kans Cijfer Cijfer 3A 3B 3C 3D NPZ Cijfer (gemiddelde van

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Gerrit van der Veen College Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht

Nadere informatie

Assisteren bij activiteiten

Assisteren bij activiteiten PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Inleiding Om het door de NWWB en NOC*NSF erkende diploma Waterski- en Wakeboardinstructeur 2 te behalen moet de kandidaat drie kerntaken op niveau 2 beheersen. Door

Nadere informatie

Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage

Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Voorwaarden voor erkenning stageplaats...4 Gang van zaken en regelgeving...4 Veelgestelde vragen...6 Belangrijke

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

Inleiding maatschappelijke stage

Inleiding maatschappelijke stage Inleiding maatschappelijke stage Algemeen Met maatschappelijke stage doe je iets voor iemand anders zonder daar geld voor te krijgen. Nederland kan niet zonder vrijwilligers, zoals trainers bij sportclubs.

Nadere informatie

Handleiding examinering student eind stage

Handleiding examinering student eind stage Handleiding examinering student eind stage Handleiding voor het uitvoeren van examinering in de beroepspraktijk. Medewerker Beheer ICT P2-K1: Ondersteunen van gebruikers P2-K1-W1: Opstellen van instructies

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3

PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 3 te behalen, moet je drie kerntaken

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3 Stage map Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander Leerjaar: 3 INLEIDING Beroeps Praktijk Vorming, ofwel stage, is een belangrijk onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen (SB). Tijdens

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

Beoordeling en evaluatie

Beoordeling en evaluatie Beoordelingsformulier Beoordeling en evaluatie Student: Studentnummer: Opleiding en crebonr.: Niveau en leerweg: BPV bedrijf: Praktijkopleider: BPV-periode van/tot: SLBer Schoolperiode van/tot: Datum:

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie ski- of snowboardinstructeur niveau 2

Toetsplan van de kwalificatie ski- of snowboardinstructeur niveau 2 Toetsplan van de kwalificatie ski- of snowboardinstructeur niveau 2 Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Ski- of snowboardinstructeur niveau 2 Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesdocent Portfolio Groepslesdocent Fit!vak Deelopdrachten 1: Het

Nadere informatie

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding Informatie Opleiding peuterdans Opbouw Opleiding Opbouw/ omvang opleiding De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen, thuisopdrachten en een stageperiode van 9 weken, afgesloten met een theorie-examen

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Studiegids Opleiding Allround Wandelsport Instructeur, niveau 2 (AWI-2)

Studiegids Opleiding Allround Wandelsport Instructeur, niveau 2 (AWI-2) Studiegids Opleiding Allround Wandelsport Instructeur, niveau 2 (AWI-2) Inhoudsopgave Inleiding... 2 Organisatie... 2 Doelen... 2 Lesplan... 2 Werkvormen... 3 ELO... 3 BPV = stage... 4 Portfolio opdrachten...

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Faculteit Geesteswetenschappen BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Onderstaand formulier betreft de beoordeling van het stageverslag en het onderzoeksverslag. Deze wordt door de begeleidende

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht en de presentatiemiddag

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM

EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM 1. HET REGLEMENT 1.1. Dit examenreglement geldt voor alle cursussen die onder auspiciën van het NDC worden gegeven. 1.2. Dit reglement wordt vastgesteld,

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Beweegdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Verwerven competenties

Nadere informatie

BPV GIDS ICT Opleidingen

BPV GIDS ICT Opleidingen Versie 1.1 januari 2019 BPV GIDS ICT Opleidingen Stageperiode 2019 2 ICT-Beheerder / Netwerkbeheerder / Applicatieontwikkelaar Regio College Zaandam Inhoudsopgave Inleiding 3 Belangrijke data tijdens de

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau)

BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) VMBO OVERGANGSREGELS Leerjaar 1 BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) Een leerling wordt bevorderd

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Para-wintersportinstructeur niveau 3

Toetsplan van de kwalificatie Para-wintersportinstructeur niveau 3 Toetsplan van de kwalificatie Para-wintersportinstructeur niveau 3 Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Para-wintersportinstructeur niveau 3 Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Instructeur

Nadere informatie

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom.

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom. Beoordelingsformulieren van. Beoordelingsformulier onderdeel 1: motivatie Motivatie ten aanzien van het werk: 1 2 3 Op het werk ben ik gemotiveerd. Op het werk kom ik op tijd. Op het werk kom ik mijn afspraken

Nadere informatie

Nationaal Platform Zwembaden NRZ

Nationaal Platform Zwembaden NRZ Nationaal Platform Zwembaden NRZ Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Nationaal Platform Zwembaden NRZ Postbus 119 3970 AC Driebergen Tel (0343) 51 81 18 E-mail:

Nadere informatie

Afspraken stage Initiator Rope skipping

Afspraken stage Initiator Rope skipping Afspraken stage Initiator Rope skipping 2018-2019 1. DOELSTELLINGEN Door het volgen van deze opleiding leert de cursist (naast de algemene doelstellingen) in te staan voor het initiëren van beginnende

Nadere informatie

S P O R T E N B E W E G E N A R N H E M. Stage map. Profiel / Keuzevak: Bewegingsagogie (BAG) Docent: Lindy Hendrikx- Jans.

S P O R T E N B E W E G E N A R N H E M. Stage map. Profiel / Keuzevak: Bewegingsagogie (BAG) Docent: Lindy Hendrikx- Jans. Stage map Profiel / Keuzevak: Bewegingsagogie (BAG) Docent: Lindy Hendrikx- Jans Leerjaar: 4 1 INLEIDING Beroeps Praktijk Vorming, ofwel stage, is een belangrijk onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen

Nadere informatie

Wij vragen aan u en uw bedrijf om de leerlingen hartelijk te ontvangen en hem/haar in staat te stellen inzet te leveren in de vorm van stage.

Wij vragen aan u en uw bedrijf om de leerlingen hartelijk te ontvangen en hem/haar in staat te stellen inzet te leveren in de vorm van stage. Aan de bedrijven die willen meewerken aan de beroeps oriënterende stage Omnia College in Gorinchem December 2017 Geachte heer/mevrouw, Het bedrijfsleven heeft nu en in de toekomst goed opgeleide werknemers

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 LESGEVER ZWEM-ABC 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als Lesgever Zwem-ABC (Water Safety Instructor) in een

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege.. Samen ontdekken waar je goed in bent Inhoud: 1. Wat wordt verstaan onder maatschappelijke stage? 2. De doelstelling van het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

EISEN & BEVOEGDHEDEN LERAREN

EISEN & BEVOEGDHEDEN LERAREN 30/6/2014 IBF JUDO & JIU JITSU NEDERLAND EISEN & BEVOEGDHEDEN LERAREN Versie 31-12-2013 goedgekeurd door het IBF bestuur op 09-01-2014 Versie 30-06-2014 wijziging 4.1 Technische Commissie Judo Erik de

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Verwerven competenties Theorie-examen Portfolio Praktijkexamen

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie ski- of snowboardinstructeur niveau 3

Toetsplan van de kwalificatie ski- of snowboardinstructeur niveau 3 Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Ski- of snowboardinstructeur niveau 3 Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Instructeur Kwalificatieniveau 3 Verplichte deelkwalificaties KSS 3.1

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs Voor de Opleiding bijenteeltleraar A 2008 De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest

Nadere informatie

Stage map. Profiel: Basisjaar 1. Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman. Leerjaar: 1. Voor stage bedrijf

Stage map. Profiel: Basisjaar 1. Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman. Leerjaar: 1. Voor stage bedrijf Stage map Voor stage bedrijf Profiel: Basisjaar 1 Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman Leerjaar: 1 Inleiding 3 1. Overzicht stage opdrachten per onderwijsperiode 7 3. Wat mag je van de stagebegeleider

Nadere informatie

Bestuur Stichting De Zevensprong

Bestuur Stichting De Zevensprong Stichting De Zevensprong Stagebeleid Auteur: Document nummer: 7SD-VER-0005 Versie: 1.0 Status: definitief Document datum: 30 september 2008 Aantal pagina s: 5 Document eigenaar: Bestuur Stichting De Zevensprong

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs. voor de. Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017

Cursusgids bijenteeltonderwijs. voor de. Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017 Cursusgids bijenteeltonderwijs voor de Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017 De Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis in Wageningen.

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Inhoud 1. Inleiding blz. 2 2. Algemeen blz. 2 3. Eisen blz. 3 4. Het eindgesprek blz. 3 5. Examenkosten blz. 3 Bijlage Het examenreglement blz.

Nadere informatie

Kynologisch Gedragstherapeut

Kynologisch Gedragstherapeut Departementen Agro- en Biotechniek Industriële en Biowetenschappen Campus Geel cursus Kynologisch Instructeur & Kynologisch Gedragstherapeut empen - 2 - Cursus Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 4 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 44 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

Handleiding BPV-Beoordeling voor de beoordelaar. Dossiers vmbo

Handleiding BPV-Beoordeling voor de beoordelaar. Dossiers vmbo Handleiding BPV-Beoordeling voor de beoordelaar Dossiers vmbo Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie BPV-beoordeling... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels...

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 3 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 53 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM TANDARTSASSISTENTE Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013 HET ASSINK LYCEUM Sectorwerkstuk Inhoudsopgave Inleiding... 3 Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?... 3

Nadere informatie

Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9

Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9 Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9 Kenniscentrum Talentontwikkeling Handleiding Stage Deeltijdopleiding Jaar 1 1 Pabo Hogeschool Rotterdam September 2017 Inleiding In het eerste jaar van

Nadere informatie

Consulent therapeutische elastische kousen

Consulent therapeutische elastische kousen Consulent therapeutische elastische kousen Omschrijving Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met NVOS-Orthobanda en VATEK Tijdens deze cursus -die ook een praktijkperiode omvat- leert u alles over

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling . Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding Instructie beoordeling: Het beroepshoudingformulier wordt voor de BOL leerlingen tijdens de schoolperiode door de SLBer beoordeeld

Nadere informatie

WintersportExperience

WintersportExperience WintersportExperience Met de WintersportExperience ontwikkelt de NSkiV samen met projectpartners een innovatief en doeltreffend programma voor de promotie en introductie van wintersporten en wintersportmogelijkheden

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A

HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A HANDLEIDING PORTFOLIO FITNESSTRAINER A INFORMATIE VOOR HET OPLEIDINGSINSTITUUT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Fitnesstrainer A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio Praktijkexamen

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT COLLEGE

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT COLLEGE 1 Leerjaar HAVO-4 In HAVO-4 tellen alle vakken gelijkwaardig mee en is het niet-afgeronde gemiddelde van het 3 e rapportcijfer gebaseerd op de niet-afgeronde gemiddelde cijfers van alle vakken. Het eindcijfer

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Artikel 1 De stage 1. De stage is een onderdeel van de Masteropleiding leraar voortgezet

Nadere informatie

S T A G E - G I D S POLITICOLOGIE INHOUDSOPGAVE

S T A G E - G I D S POLITICOLOGIE INHOUDSOPGAVE 2 Faculteit der Sociale Wetenschappen Departement Politieke Wetenschap S T A G E - G I D S POLITICOLOGIE INHOUDSOPGAVE pag. 1. Waarom stages? 4 2. De stage als keuzevak 5 3. Voorwaarden voor een stage

Nadere informatie

TAALBELEIDSPLAN OPLEIDING POLYVALENT VERZORGENDE

TAALBELEIDSPLAN OPLEIDING POLYVALENT VERZORGENDE TAALBELEIDSPLAN OPLEIDING POLYVALENT VERZORGENDE Voor de periode van 2011 tot 2014 1. Voorstelling van de opleiding begeleider in de kinderopvang en polyvalent verzorgende Het CVO biedt volwassenen met

Nadere informatie

Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST)

Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST) Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST) 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepasselijkheid van de regeling Deze regeling is uitsluitend van toepassing op het praktijkonderzoekstage-scriptie

Nadere informatie

Stage boek Waterski & Wakeboard Instructeur 3

Stage boek Waterski & Wakeboard Instructeur 3 Stage boek Waterski & Wakeboard Instructeur 3 Naam:.. Adres: Tel:.-. Voornaam: Woonplaats:.. Mobiel:. Stageplaats: Periode:.. ( 8 uren snuffel stage ) Stagebegeleider:.. Tel : - Mobiel:. Stageplaats: Periode:..

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 WAT GA JE DOEN? De maatschappelijke stage is een stage waarin jij vrijwilligerswerk gaat doen. Dat vrijwilligerswerk kan er op heel veel verschillende manieren uitzien.

Nadere informatie

Handleiding Praktijkbegeleider

Handleiding Praktijkbegeleider Handleiding Praktijkbegeleider Opleiding Jazzdans Assistent niveau 1 Hieronder informatie over de begeleiding van een cursist van de opleiding Jazzdans Assistent niveau 1. Dit is een opleiding voor cursisten

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-3) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten

Nadere informatie

Studentenevaluatie: Totaal

Studentenevaluatie: Totaal Studentenevaluatie: Totaal Respons In totaal zijn 518 uitnodigingen per email verzonden. Hiervan hebben 276 (53%) respondenten de vragenlijst helemaal ingevuld. 5 respondenten zijn aan de vragenlijst begonnen

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3

Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3 Informatiebulletin voor studenten Bijlage 3 Kenniscentrum Talentontwikkeling Informatiebulletin voor studenten Inhoud 1. Inleiding: OS Boss po 2 2. Opleiding, begeleiding en beoordeling 2 3. Rollen en

Nadere informatie

BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4)

BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4) Eindbeoordeling beroepshouding + stageverslag Opleiding Deelnemer Klas BPV- periode Bedrijf Praktijkopleider/coach Praktijkbegeleider BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4) Blok 1 Representatie 5 6 7 8 9 ziet er

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 2 Examens 03 Paragraaf 1: Theorie-examen Paragraaf 2: Praktijkexamen Paragraaf 3: Benoemingen en herbenoemingen Hoofdstuk 3 Nascholing 06 Hoofdstuk

Nadere informatie

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Inleiding In dit document staat informatie die je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat

Nadere informatie

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht Stagehandleiding bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht herziene druk mei 2013 1 1. Gang van zaken rond de stage Een stage

Nadere informatie

Stagehandleiding 3e jaar Niveau 3 MBO College Hilversum Opleiding Sport en Bewegen

Stagehandleiding 3e jaar Niveau 3 MBO College Hilversum Opleiding Sport en Bewegen Stagehandleiding 3e jaar Niveau 3 MBO College Hilversum Opleiding Sport en Bewegen ......4...3...7...5...3 INHOUD T31U1. Algemene informatie stageu13t...3 T31U1.1 InleidingU13T...3 T31U1.2 Doelstellingen

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

GROEIDOSSIER Praktijk SOV

GROEIDOSSIER Praktijk SOV GROEIDOSSIER Praktijk SOV 2016 2017 Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Kattenberg 9 B-9000 Gent Tel.: 09 234 82 70 Fax: 09 234 80 01 www.arteveldehogeschool.be/oso/stage

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 3 VMBO 2017-2018 Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 14 mei t/m 18 mei Inhoud Tijdpad/stappenplan VMBO klas

Nadere informatie

HANDLEIDING BPV HANDLEIDING BEROEPS PRAKTIJK VORMING

HANDLEIDING BPV HANDLEIDING BEROEPS PRAKTIJK VORMING HANDLEIDING BEROEPS PRAKTIJK VORMING Handleiding voor deelnemers van de eindterm gerichte opleidingen, versie augustus 2009 1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding op de stage... 4 2.1 NTI stagevoorbereidingsdagen...

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft*

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Schooljaar 2011-2012 * Gebaseerd op handboek Examinering Praktijkonderwijs 6 Haagse scholen 2009/2010 Handboek Examinering versie Grotius College

Nadere informatie

Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris

Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris Handleiding Oktober 2010 Waarom erkenning? Als u mbo-studenten van opleidingen in de Zorg, Welzijn of Sport wilt opleiden, moet u als organisatie erkend leerbedrijf

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

Sportleider SeniorenSport (SSS)

Sportleider SeniorenSport (SSS) Sportleider SeniorenSport (SSS) Een leven lang bewegen We worden steeds ouder en genieten gelukkig steeds langer van een goede gezondheid. Sport en bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Steeds meer

Nadere informatie