Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht"

Transcriptie

1 Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht Opleidingsaanbod 2013

2 Gitte Beaupain, Barbara Brunisso & Katlijn Demuynck atwork vzw Amazone Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel Introductie Opleidingsaanbod 6 redenen om bij ons een opleiding te volgen Trainingsmethode Opleidingsaanbod Middaglezingen works! Gelijke kansen en diversiteit in het lokale beleid + aan het werk mainstreaming in de praktijk Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie? Job-coaching Een organisatie in evenwicht presteert beter! Werken aan evenwicht in je organisatie Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Training of trainers Overzicht data opleidingsaanbod 2013 Inschrijven? Waar? Opleidingsaanbod in andere talen? atwork: consulting, training & coaching

3 Introductie waar iedereen welkom is! Hoe kan je succesvol werken aan meer gelijkheid op de werkvloer, op school, in het beleid? Dat is dé centrale vraag waar meertalige team van atwork al jaren praktijkervaring rond heeft opgebouwd. Gelijkheid tussen vrouwen en mannen was ons vertrekpunt, maar via onze praktijk van het samen denken van gender met andere perspectieven (etniciteit, handicap, leeftijd ) - het kruispunt denken in een gender+ perspectief -ontwikkelden we een inclusieve strategie voor het werken aan gelijkheid voor en door iedereen. In de meest diverse settings rond de meest diverse thema s gingen we op het terrein aan de slag met partners die bij ons ondersteuning zochten in de vorm van actieonderzoek, consulting, training en coaching. Het werken aan gelijkheid en inclusie op de werkvloer confronteerde ons met de onvermijdelijke vraag van Waarom?, waarom werken aan gelijkheid en inclusie? Heeft een organisatie er naast het ethische perspectief van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het wettelijk perspectief van anti-discriminatie - ook baat bij? Het antwoord op deze vraag is een volmondig en meervoudig JA! Door te werken aan gelijkheid en inclusie op de werkvloer bouwen we niet alleen een huis waar iedereen welkom is, we bouwen ook een huis waar mensen graag willen komen, en blijven! waar iedereen wil komen! De uitdagingen waar we als samenleving en als kenniseconomie voor staan in de 21ste eeuw zijn gigantisch. Een organisatie in evenwicht die inzet op verbondenheid met de werknemers, resultaatgerichtheid en professionaliteit zal beter in staat zijn om zich aan te passen aan de snel evoluerende sociale en economische context van de 21ste eeuw. Work/life balance en Het Nieuwe Werken (HNW) zijn cruciale bouwstenen voor een productieve, evenwichtige organisatiecultuur. We moeten niet harder gaan werken, maar slimmer. We moeten daarbij durven inzetten op de zachte aspecten van het ondernemen. In een duurzame kenniseconomie zijn werknemers de belangrijkste productiefactor. En die werknemers willen ernstig worden genomen: ze zoeken een werkomgeving die hen uitdaagt én steunt, waar hun bijdrage telt en waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. 3 works!

4 Opleidingsaanbod works! 10 thematische middagconferenties over hoe gender+ werkt in de praktijk waar iedereen welkom is! Workshops, opleidingen en coaching trajecten voor de professionals van het gelijke kansen beleid, gender+ mainstreaming en diversiteitsmanagement: Gelijke kansen in het lokale beleid: workshop + aan het werk: opleiding + mainstreaming in de praktijk: coaching traject Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie, bedrijf of op school? opleiding Job-coaching: opleiding en coaching traject waar iedereen wil komen! Workshop en coaching traject voor Human Resources managers, managers, teamleiders en coördinatoren: Een organisatie in evenwicht presteert beter! Introductie in Het Nieuwe Werken Werken aan evenwicht in je organisatie: coaching traject Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Introductie workshop Interactief trainen, kan je leren! Training of trainers: opleiding voor trainers in spé Dit is een open opleidingsaanbod. Het is ook mogelijk om deze opleidingen in-company en op maat te organiseren voor jouw organisatie of bedrijf. Doe je aanvraag via mail: 4 works!

5 Middaglezingen works! atwork s thematic noon conferences dip into our consultants rich field-experience of putting gender equality into practice. We have distilled for you 10 questions concerning hot items, exploring all possible arguments pro and con. The 1,5h sessions consist each time of a thought-provoking conference presented by one of our expertconsultants, followed by a just as interesting debate with the participants. Every last Thursday of the month from 12:30 till 14:00 31st January 13 and disability: is there an actual intersection? 28th February 13 at work in schools: can our children s schools not reproduce gender stereotypes? 28th March 13 Masculinity revisited: is there such a thing as a male perspective on gender? 25th April 13 mainstreaming in policymaking: the death of a revolution or a slow revolution? 30th May 13 budgeting: myth or pragmatic instrument? 27th June 13 What would happen if we used gender budgeting on state-funded religions? 26th September 13 Energy: is gender a relevant perspective for sustainable energy policies? 24th October 13 Development cooperation: should we be focusing on men in development aid? 28th November 13 Science: beyond the male and female scientists, can gender be a quality criterion for scientific research? 19th December 13 Male and female jobs: should we break the gender divide in traditional male and female jobs? The conferences will be presented in English to allow Flemish and Francophone Belgians to meet and exchange and to mix and mingle with the Brussels international community. To express themselves in the debates, participants can choose between English, French and Flemish the language they are most comfortable with. Elke laatste donderdag van de maand van 12u30 tot 14u - behalve juli & augustus - Inschrijven kan op de website of via mail op 10 per sessie, 5 sessies voor 45, 10 sessies voor 80 5 works!

6 6 redenen om bij ons een opleiding te volgen 1. Verruim je blik op gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Elke dag verschijnen er nieuwe onderzoeken over gender+ en diversiteits-thema s, denkkaders evolueren en doorkruisen elkaar. Bij ons leer je actief kruispunt-denken en omgaan met de nieuwe denkkaders. 2. Wordt actor van je eigen leerproces. Bij ons ben je meer dan een cursist, wij zijn je gids, maar je neemt ook zelf verantwoordelijkheid voor je leerproces. Wij creëren het kader waarbinnen jij actief op zoek kan gaan naar concrete antwoorden op jouw specifieke vragen. 3. Breid je kennis uit, test methodes & instrumenten en leer hoe je hier ook comfortabel mee kan zijn. Je krijgt bij ons een overzicht van de relevante theoretische kaders en via praktische toepassingen ga je actief met ze aan de slag. Maar bij ons leer je vooral ook hoe en wanneer deze effectief zijn en duurzame resultaten afleveren en welke cruciale rol onze houding daarin speelt. 4. Doe inspiratie op en inspireer anderen. Onze aanpak geeft jou de ruimte om naast van de trainer ook en wellicht vooral te leren van je collega-cursisten. Je leert van elkaars diverse realiteit, aanpak en houding en de oplossingen voor jouw vragen zullen slimmer zijn. 5. Ontdek hoe je authentiek, flexibel en creatief kan omgaan met gender+ en diversiteit en verhoog zo de impact van je aanpak en activiteiten. In onze veilige leeromgeving zijn er geen taboes en ook geen ultieme one-size-fits-all recepten. We helpen je op weg om de juiste vragen te stellen en normatieve kaders te deconstrueren. Je overtuigingen zijn waardevol maar je moet ze ook leren loslaten. Je leert zo je eigen weerstanden kennen en je krijgt de kans om strategieën te ontwikkelen voor het omgaan met weerstanden van anderen. 6. Geniet van onze betaalbare prijzen. Je zal onze filosofie van werken aan gelijkheid en inclusie weerspiegeld vinden in onze prijzen die haalbaar zijn voor iedereen. 6 works!

7 Trainingsmethode Evenwicht in de inhoud Onze opleidingen streven een evenwicht na tussen het verbreden van onze kennis, het versterken van ons kunnen en het bewust worden en leren omgaan met onze houding. Voor de inhoudelijke opbouw gebruiken we het principe van co-creatie waarbij de inhoud mee wordt bepaald door de specifieke noden van de deelnemersgroep. Evenwicht in de vorm We gaan in onze trainingen inductief te werk: we vertrekken vanuit de kennis en ervaring van de deelnemers en vervolledigen en structureren die kennis vervolgens en vullen die aan. We werken daarbij interactief en op een gevarieerde manier om de aandacht en deelname te stimuleren. We geven hierbij veel ruimte voor uitwisseling. Al deze technieken zijn instrumentaal voor het optimaliseren van het leerproces. Een divers aanbod We bieden drie soorten vormingen aan: onze workshops zijn korte en intense modules die er vooral op gericht zijn om je een over zicht te geven van de belangrijkste theoretische kaders betreffende een bepaalde thematiek, gecombineerd met een inzicht in wat de concrete praktijk leert over de toepassingen van deze kaders; onze opleidingen zijn modules van twee of meerdere dagen waarin we dieper ingaan op diverse materies, waar je ruimte krijgt voor uitwisseling en waarin je via concrete toepassingen de brug kan slaan tussen de opleiding en jouw specifieke werkcontext; onze coaching-trajecten zijn trajecten van vijf à zes halve dagen die starten met een volledige dag die er specifiek op gericht is om van de deelnemersgroep een waarachtige lerende groep te maken. In deze coaching trajecten zal je onder de deskundige leiding van onze professionele coaches en met de waardevolle input van je peers, aan je eigen praktijk en houding kunnen werken. < > technieken doen boodschap kennen < > < > houding zijn Studenten onthouden... (Arnold 1991) 20% van wat ze horen 30% van wat ze zien 50% van wat ze zien en horen 70% van wat ze zien, horen en zeggen 90% van wat ze zien, horen en zeggen en doen 7 works!

8 Gelijke kansen en diversiteit in het lokale beleid: workshop waar iedereen welkom is! Als lokaal bestuur heb je meer dan ooit een belangrijke rol om iedereen in je gemeente en in het bestuur van je gemeente - gelijke kansen te bieden. Dat gaat verder dan respect, waardigheid en niet discrimineren. Dat gaat ook over het actief creëren van dezelfde mogelijkheden om deel te nemen aan het samen leven, en dat voor iedereen, zonder onderscheid van afkomst, gender, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid en religieuze overtuiging. In deze korte en intense workshop besteden we via concrete voorbeelden en best practices aandacht aan: hoe je op gemeentelijk vlak een efficiënt gelijke kansen beleid kan uitbouwen, hoe je op maat van de gemeente een diversiteitsplan kan opstellen, hoe je Project Cycle Management (PCM) kan gebruiken om gelijke kansen projecten te ontwerpen, uit te voeren en te beheren, hoe het kruispuntdenken (het samen denken van verschillende diversiteitsparameters zoals gender, leeftijd, handicap, etniciteit, enz.) een concrete meerwaarde kan zijn voor je gelijke kansen beleid. Voor verantwoordelijken gelijke kansen, diversiteit en gender mainstreaming, gelijke kansen ambtenaren en mandatarissen. Iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. 18 februari 2013 van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op 90 (incl. BTW) 8 works!

9 + aan het werk: basisopleiding waar iedereen welkom is! Anno 2013 is het glazen plafond voor vrouwen nog steeds een feit. Op school is er nieuwe gender gap verschenen, dit maal voor jongens. In wetenschappelijke onderzoek vergeet men nog al te vaak dat levenstrajecten en sociale realiteiten voor vrouwen en mannen erg verschillen. Reclameboodschappen en communicatiecampagnes staan bol met stereotypen. Heel wat beroepen staan nog te weinig open voor roldoorbreking Wil je werken aan meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen in je project, organisatie of onderzoek? Wil je je kennis over gender en gendergelijkheid verdiepen en meer te weten komen over het instrumentarium van gender mainstreaming? Wil je meer inzicht in hoe gender als variabele gekruist kan worden met andere diversiteitsvariabelen zoals leeftijd, etniciteit en handicap? Dan is deze cursus voor jou! Tijdens deze tweedaagse opleiding verdiep je je kennis over de theorie en toepassing in de praktijk van gender+ en gender mainstreaming. Je leert er de socio-culturele verschillen tussen vrouwen en mannen in het juiste kader plaatsen en je ontdekt er hoe je constructieve strategieën kan ontwikkelen om te werken aan gendergelijkheid. Via concrete casestudies verken je verschillende toepassingsvelden. Je krijgt concrete voorbeelden van hoe je gender+ kan gebruiken op de werkvloer, in wetenschappelijk onderzoek, op school, in vormingswerk, in projecten, in ontwikkelingssamenwerking en in het beleid. Je maakt kennis met instrumenten als Impact Assessment, budgeting, het opstellen van indicatoren etc. Voor iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. Sessie 1: 5 en 12 maart 2013 van 9u30 tot 16u30 Sessie 2: 3 en 10 oktober 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 250 (incl. BTW) 9 works!

10 mainstreaming in de praktijk: coaching traject waar iedereen welkom is! Als verantwoordelijke gender mainstreaming, gelijke kansen of diversiteitbeleid, moet je veranderingsprocessen kunnen uitwerken en uitvoeren. Je hebt daarbij behoefte aan ondersteuning en uitwisseling met collega s uit andere organisaties. Het coaching traject mainstreaming in de praktijk biedt je een unieke kans hierop. Onder deskundige begeleiding van onze gender mainstreaming experten zal je je kennis en kunnen over gender mainstreaming kunnen uitdiepen en verbreden. Je kan je eigen ervaringen in een veilige omgeving toetsen aan die van je collega s uit andere organisaties. Je leert omgaan met weerstanden en krijgt de kans te werken aan een positieve open houding. Je leert constructieve strategieën ontwikkelen om het werken aan gendergelijkheid in jouw organisatie een nieuw en positief elan te geven. Het traject wordt opgebouwd via het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor verantwoordelijken gelijke kansen, diversiteit en gender mainstreaming, gelijke kansen ambtenaren en mandatarissen en iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. 26 februari 2013 van 9u30 tot 16u30 en 26 maart, 23 april, 21 mei en 18 juni 2013 telkens van 9u30 tot 12u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 485 (incl. BTW) 10 works!

11 Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie? opleiding waar iedereen welkom is! Een huis bouwen waar iedereen niet alleen welkom is maar ook graag wil blijven, is jouw uitdaging. Heel wat doelgroepen vinden moeilijk aansluiting bij de opleidings- en arbeidsmarkt. Hoe trek je mensen aan die niet aan het klassieke werknemers- of studentenprofiel beantwoorden? Hoe bereidt je de werkplek voor en maak je ruimte in het team voor deze nieuwe atypische werknemer? Hoe help je de atypische studenten hun weg te vinden in de nieuwe omgeving? In deze opleiding komen al deze vragen aan bod. Mensen met een handicap of een andere culturele afkomst, niet-klassiek geschoolden, ouderen, mannen en vrouwen in roldoorbrekende beroepen of functies, je leert hoe je voor iedereen verbondenheid met je organisatie, bedrijf of school kan mogelijk maken. Voor iedereen die inclusief wil werken en zo de diverse samenstelling van een team of het doelpubliek van een organisatie wil verhogen en behouden. 28 mei en 4 juni 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 250 (incl. BTW) 11 works!

12 Jobcoaching basisopleiding & coaching traject waar iedereen welkom is! Is het begeleiden van een persoon in het formuleren van zijn of haar levens- en werkproject met de focus op autonomisatie jouw ambitie? Wens je tegelijk ook aandacht te hebben voor de gender en diversiteitsfactoren die een persoonlijk traject kunnen beïnvloeden? Dan is deze basisopleiding Job-coaching geschikt voor jou! Gedurende de 6 sessies (1 hele dag en 5 namiddagen): versterken we jouw begeleidings- en coaching vaardigheden, kom je in aanraking met praktische instrumenten zoals het opmaken van het contract, de strategische planning en de oriëntatietechnieken, werken we aan je werkwijze, je attitude en je blinde vlekken. De opleiding wordt vanuit de aspecten gender en diversiteit benaderd. Voor job-coaches, begeleiders van inschakelingstrajecten, trainers, vormingswerkers, verantwoordelijken voor inschakelingstrajecten en job-bemiddeling,... 3 mei 2013 van 9u30 tot 16u30 en 23 april, 20 juni, 12 september, 17 oktober en 7 november 2013 van 14u tot 17u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 575 (incl. BTW) 12 works!

13 Een organisatie in evenwicht presteert beter! workshop waar iedereen welkom is! Je wil een productieve, evenwichtige organisatiecultuur creëren, waar werknemers uitgedaagd én ondersteund worden, waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. Je hebt begrepen dat in de huidige context van economische crisis het meer dan ooit van belang is om evenwicht centraal te stellen: overdreven en langdurige stress en een slechte work-life balance leiden tot burn-out, gebrekkig vertrouwen tussen managers en teamleden veroorzaakt onderpresteren en een hoge turnover, de werknemer die zich niet gevaloriseerd voelt zal gedemotiveerd raken en afhaken Deze inleidende workshop maakt je wegwijs in de vele nieuwe begrippen die te maken hebben met Het Nieuwe Werken: work/life balance, inclusief werken, flexibiliteit, zelfsturende teams, resultaat gericht managen, etc. Waar gaat het precies om en wat is het effect van al die maatregelen op de productiviteit van bedrijven en organisaties? Voor Human Resources Management verantwoordelijken, teamleiders, managers, coördinatoren, mei 2013 van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op 90 (incl. BTW) 13 works!

14 Werken aan evenwicht in je organisatie coaching traject waar iedereen wil komen! Je wil een productieve, evenwichtige organisatiecultuur creëren, waar werknemers uitgedaagd én ondersteund worden, waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. Je hebt begrepen dat in de huidige context van economische crisis het meer dan ooit van belang is om evenwicht centraal te stellen: overdreven en langdurige stress en een slechte work-life balance leiden tot burn-out, gebrekkig vertrouwen tussen managers en teamleden veroorzaakt onderpresteren en een hoge turnover, de werknemer die zich niet gevaloriseerd voelt zal gedemotiveerd raken en afhaken Dit coaching traject is een vervolg op de inleidende workshop Een organisatie in evenwicht presteert beter! Onder de kundige begeleiding van onze coaches: kan je je eigen ervaringen toetsen aan die van je collega s uit andere organisaties, verstrek je je competenties in het omgaan met weerstanden, ontwikkel je constructieve strategieën om te werken aan evenwicht in jouw organisatie. Het traject wordt opgebouwd via het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor Human Resources Management verantwoordelijken, teamleiders, managers, coördinatoren, september 2013 van 9u30 tot 16u30 24 september, 8 oktober, 22 oktober en 5 november 2013 van 14u tot 17u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 485 (incl. BTW) 14 works!

15 Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! workshop waar iedereen wil komen. Pesten op het werk is in opmars, ondanks het feit dat er meer wettelijke middelen voorhanden zijn om mensen ertegen te beschermen. Pesten, intimidatie en mobbing creëren een atmosfeer vol stress en angst op de werkvloer met alle gevolgen van dien: demotivatie, afwezigheden, hoog verloop, lagere prestaties etc. Wil je weten wat pesten op het werk precies is en wat je eraan kan doen, dan is deze inleidende workshop een goede start. Je krijgt bij ons een goed overzicht over de kwestie en een aantal belangrijke handvaten om mee aan de slag te gaan. We behandelen volgende vragen: waar gaat pesten op het werk precies over en wat zijn de onderliggende redenen? hoe kan je pesten, intimidatie en mobbing detecteren? hoe zit de dynamiek tussen de pester, het doelwit en de getuigen in elkaar? welke strategieën kan je aanwenden om pesten op het werk aan te pakken? wat is er nodig om pesten op het werk te voorkomen? welke rol speelt de manager in het stimuleren van een respectvolle werkomgeving? Op vraag, van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op 90 (incl. BTW) 15 works!

16 < > technieken doen boodschap kennen < > < > houding zijn Training of trainers Interactieve trainingsmethode & efficiënte volwasseneneducatietechnieken Ben je een trainer of wil je er een worden en vraag je je af hoe je je deelnemers nog meer en nog beter kan betrekken bij je cursussen? In de opleiding Training of Trainers leer je efficiënte volwasseneducatie technieken kennen, kan je hun effect aan den lijve ondervinden en krijg je de kans om ze ook zelf in de vingers te krijgen. De Training of Trainers focust op: het duidelijk formuleren van je boodschap en het kiezen van een gepaste manier om die boodschap over te brengen het ontwikkelen van competenties in het gebruik van interactieve trainingsmethodes een constructieve attitude opbouwen als trainer die je toestaat om op een open en authentieke manier in interactie te treden met allerlei soorten publieken atwork s trainers hebben 20 jaar ervaring in het uitwerken en animeren van opleidingen, coaching-trajecten en workshops. We gaan in onze trainingen inductief te werk: we vertrekken vanuit de kennis en ervaring van de deelnemers en vervolledigen en structureren die kennis vervolgens. We werken daarbij interactief en op een gevarieerde manier om de aandacht en deelname te stimuleren. We geven veel ruimte voor uitwisseling. Al deze technieken zijn instrumentaal voor het optimaliseren van het leerproces. Voor de inhoudelijke opbouw gebruiken we het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor trainers in spé, trainers en opleiders die verder willen gaan dan technische kennisoverdracht. 16, 17 en 18 september 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op 375 (incl. BTW) 16 works!

17 Opleidingsaanbod 2013 works! Thematic noon conferences Thema conferenties Elke laatste donderdag van de maand (behalve juli en augustus) van 12u30 tot 14u Gelijke kansen in het lokale beleid + aan het werk: basisopleiding mainstreaming in de praktijk Workshop Opleiding Coaching traject 18 februari (voormiddag) Sessie 1: 5 en 12 maart Sessie 2: 3 en 10 oktober 26 februari (hele dag), 26 maart, 23 april, 21 mei en 18 juni (voormiddag) Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie, bedrijf of op school? Jobcoaching Opleiding Opleiding & coaching traject 28 mei en 4 juni 2 mei (hele dag), 23 mei, 20 juni, 12 september, 17 oktober en 7 november (namiddag) Een organisatie in evenwicht presteert beter! Werken aan evenwicht in je organisatie Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Workshop Coaching traject Workshop 31 mei (voormiddag) 10 september (hele dag), 24 september, 8 oktober, 22 oktober en 5 november (voormiddag) voormiddag, op vraag Training of trainers: Opleiding 16,17 en 18 september Dit is een open opleidingsaanbod. Het is ook mogelijk om deze opleidingen in-company en op maat te organiseren voor jouw organisatie of bedrijf. Doe je aanvraag via mail: genderatwork.be Inschrijven je kan inschrijven via de website of per mail op je inschrijving wordt per mail bevestigd en je werkgever (of jijzelf) krijgt een factuur je inschrijving is geldig vanaf de betaling je kan annuleren via mail op dit is gratis tot een maand voor de start van de opleiding Alle vermeldde prijzen zijn inclusief BTW. Waar Onze opleidingen gaan door in Opleidingsaanbod in andere talen Deze opleidingen worden ook georganiseerd in het Frans, Engels en Duits. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website of stel je vraag: 17 works!

18 atwork: consulting, training & coaching Het adviesbureau atwork biedt ook ondersteuning aan op maat: Training Trainen doen via ons open opleidingsaanbod en op maat, uitgaande van de vraag van de klant. Een goede training heeft voor ons drie basisfundamenten: een herkenbare en relevante boodschap, een interactieve methode, en een open, aandachtige en niet-oordelende houding. Management van teamdiversiteit Een inclusieve werkomgeving: handicap, etniciteit, gender... Gelijke kansen atwork training Training of Trainers: interactieve trainingsmethodes & efficiënte technieken voor volwassenenvorming Mainstreaming gevoelige Project Cycle Management Begeleiding & uitvoering van gendermainstreaming Action-onderzoek: gender, etniciteit, handicap, evenwichtige representatie, intersectionaliteit... Technische ondersteuning voor gender projecten atwork consulting Management van veranderingsprocessen budgetting, audit, analyse Design & Development campagnes, brochures, folders, Consulting Onze consulting diensten vertrekken vanuit het principe van de lerende organisatie: we stimuleren het interne leerproces door samen met de organisatie de vraag te analyseren en het meest geschikte antwoord te formuleren in een proces gebaseerd op transparantie, participatie en authenticiteit en kijkend naar de interne situatie en de externe omgeving. Coaching Coaching verstaan we als het versterken van een individu of een groep binnen een organisatie om hen toe te laten intern een constructief veranderingsproces voor meer gendergelijkheid op te zetten en te realiseren. Stel je vraag over deze diensten: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: Meer weten: High potentials, toekomstige managers Werken aan een inclusieve werkomgeving: handicap, etniciteit, gender works! Gelijke kansen projecten atwork coaching Coaching voor positieve verandering projecten

Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie

Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie Opleidingsaanbod 2014-2015 Genderatwork cvba so The Conference House De Fiennesstraat 77, 1070 Brussel Gitte Beaupain, Barbara Brunisso & Katlijn Demuynck

Nadere informatie

1. 2011 IN VOGELVLUCHT

1. 2011 IN VOGELVLUCHT Jaarverslag 2011 Pagina 2 1. 2011 IN VOGELVLUCHT In 2011 is Genderatwork vzw dankzij een aantal Europese contracten ook over de Belgische grenzen heen actief geweest. Onze expertise blijft groeien en dekt

Nadere informatie

CompetentieCompagnon

CompetentieCompagnon LNC Competent met je talent CompetentieCompagnon Actiemap voor een duurzaam HR-beleid INHOUD Voorwoord 5 Leeswijzer 7 Deel 1 De kernelementen - Kritische succesfactoren of KSF's 1 Visie en strategie 1.1

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep:

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep: Mijn doelgroep Beginnende managers: elijk sterke experts. Vanuit deze expertise ben je doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Wat deze functie van jou vereist, is dat je mensen kan aansturen. Met

Nadere informatie

PlanMen Academy Opleiden is ook Plannen. Brochure 2015

PlanMen Academy Opleiden is ook Plannen. Brochure 2015 PlanMen Academy Opleiden is ook Plannen Brochure 2015 PlanMen is exclusief specialist op het gebied van personeelsplanning / Workforce Management (WFM). Met de jarenlange kennis en ervaring van onze gecertificeerde

Nadere informatie

Expertisecentrum voor ontwikkeling en leren: Innovatief en inclusief onderwijs Ontwikkelingsstoornissen: Meertaligheid & interculturaliteit

Expertisecentrum voor ontwikkeling en leren: Innovatief en inclusief onderwijs Ontwikkelingsstoornissen: Meertaligheid & interculturaliteit CODE Thomas More Expertisecentrum voor ontwikkeling en leren: Innovatief en inclusief onderwijs Ontwikkelingsstoornissen: ADHD & ASS; taal- en leerstoornissen Meertaligheid & interculturaliteit 2014-2015

Nadere informatie

Opleidingsoverzicht. KMO Portefeuille. Aanbod. Aanbod open opleidingen klik hier Aanbod inspiratie en introductie workshops klik hier

Opleidingsoverzicht. KMO Portefeuille. Aanbod. Aanbod open opleidingen klik hier Aanbod inspiratie en introductie workshops klik hier Opleidingsoverzicht Systeemdenken en Duurzaam Ondernemen Systeemdenken? Door systeemdenken zie je het geheel, de samenstellende delen in het geheel en hun relevante interacties. Dit biedt je diepere inzichten,

Nadere informatie

Gender aan het werk! Verhalen uit de genderpraktijk. coaching, consulting & training

Gender aan het werk! Verhalen uit de genderpraktijk. coaching, consulting & training Gender aan het werk! Verhalen uit de genderpraktijk coaching, consulting & training Inleiding In de loop van 2013 organiseerde Genderatwork met de steun van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen

Nadere informatie

PlanMen Academy. Opleiden is ook Plannen

PlanMen Academy. Opleiden is ook Plannen PlanMen Academy Opleiden is ook Plannen PlanMen is exclusief specialist op het gebied van personeel planning / Workforce Management (WFM). Met de jarenlange kennis en ervaring van onze gecertificeerde

Nadere informatie

Deloitte Academy Learning Solutions 2015. Aruba

Deloitte Academy Learning Solutions 2015. Aruba Deloitte Academy Learning Solutions 2015 Aruba Dutch Caribbean, 2015 Welkom bij Deloitte Academy Learning Solutions for a 21st century workforce Groeien, ontwikkelen, verbreden, verdiepen? Actuele ontwikkelingen

Nadere informatie

PlanMen Academy. Opleiden is ook Plannen

PlanMen Academy. Opleiden is ook Plannen PlanMen Academy Opleiden is ook Plannen PlanMen is exclusief specialist op het gebied van personeelsplanning / Workforce Management (WFM). Met de jarenlange kennis en ervaring van onze gecertificeerde

Nadere informatie

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur.

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur. HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Module Informatie Stand van zaken Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner

Nadere informatie

Praktische Workforce Management. Masterclasses Opleidingen Trainingen Workshops

Praktische Workforce Management. Masterclasses Opleidingen Trainingen Workshops Praktische Workforce Management Masterclasses Opleidingen Trainingen Workshops Inhoudsopgave PlanMen Academy > 4 Open trainingen Workforce Management > 5 Post hbo opleiding Workforce Management > 6 Certificering

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Verandermanagement voor het management

Verandermanagement voor het management Verander voor het Innovatieve Interventie Opdracht Nathalie Keyzer 2188963 Fontys Hogeschool HRM, Eindhoven Afstudeerbegeleider: Stage organisatie: Stagebegeleiders: Elles Velter UWV Werkbedrijf s-hertogenbosch

Nadere informatie

OPLEIDINGSBROCHURE 2014

OPLEIDINGSBROCHURE 2014 Elke wijze uil begon als uilskuiken (Bond Zonder Naam) OPLEIDINGSBROCHURE 2014 BESCHUTTE WERKPLAATSEN in samenwerking met het Vormingsfonds van de Beschutte Werkplaatsen 1 OPLEIDINGEN MET RESULTAAT Hoe

Nadere informatie

Direct aan de slag! Duurzame tips voor werkgevers en werknemers

Direct aan de slag! Duurzame tips voor werkgevers en werknemers Advies Coaching Training Denken in mogelijkheden Direct aan de slag! Duurzame tips voor werkgevers en werknemers Denken Delen DoenDuurzaam powered by DHC uitgave 2014 1 euro 1 DeHaanCoaching AdviesCoachingTraining

Nadere informatie

SEE LEARNING PROGRAMME HANDBOEK VOOR LEERLINGEN

SEE LEARNING PROGRAMME HANDBOEK VOOR LEERLINGEN Social Enterprising Europe (SEE) SEE LEARNING PROGRAMME HANDBOEK VOOR LEERLINGEN WP4: Trainingmateriaal Deliverable 4.1: Handboek voor leerlingen Lead Partner: Transformando Auteurs: Altis, Associazione

Nadere informatie

CEREIN. Gehandicaptenzorg. Cursussen 2015. Open aanbod

CEREIN. Gehandicaptenzorg. Cursussen 2015. Open aanbod CEREIN Cursussen 2015 Open aanbod Gehandicaptenzorg De ouder wordende cliënt Cliëntgericht ondernemen Vernieuwen in dagbesteding Coachen, leiden, managen Leergang Zorgcoördinator Post HBO: Masterclass

Nadere informatie

Werkboek Transfer van leren

Werkboek Transfer van leren Werkboek Transfer van leren Werkboek Transfer van leren Administratie Werkgelegenheid De auteur is Els Vanhoven van het HRM Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School In samenwerking met : Kathleen

Nadere informatie

Vormingsfonds nieuwe directeurs

Vormingsfonds nieuwe directeurs Vormingsfonds nieuwe directeurs Lijst van de opleidingen 2012 Niveauoverstijgend basisonderwijs, deeltijds kunstonderwijs, secundair onderwijs, volwassenenonderwijs, CLB AVSG vzw, Ravensteingalerij 3 bus

Nadere informatie

TEST GENDER BUDGETING COCOF

TEST GENDER BUDGETING COCOF GENDER BUDGETING: EEN VERKENNENDE MISSIE Type: consulting Opdrachtgever: Cabinet Doulkeridis, Brussels Hoofdstedelijk Gewest Looptijd: 2011-2013 Korte inhoud: Het cabinet vertrouwde Genderatwork de missie

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma Welkom bij Djoj training & opleiding Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN. in samenwerking met

OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN. in samenwerking met OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN in samenwerking met INVESTEREN IN OPLEIDING Weet jij al hoe je opleidingsbeleid er zal uitzien in 2015? Sta eens stil bij volgende uitgangspunten. Welke objectieven

Nadere informatie

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future InCompany workshops 2015 Empower your talents and Fuel your future TOON LEF, MAAK HET VERSCHIL EN FUEL YOUR FUTURE Werk is tegenwoordig te vergelijken met topsport. Goede kwaliteit leveren, je best doen

Nadere informatie

SC OOP OP MENS EN WERK. Opleiding Vorming D O S S IER DRIEMA ANDELIJKS TIJDSCHRIFT - UITGAVE VAN SD WORX - JA ARGANG 4 - NR. 12

SC OOP OP MENS EN WERK. Opleiding Vorming D O S S IER DRIEMA ANDELIJKS TIJDSCHRIFT - UITGAVE VAN SD WORX - JA ARGANG 4 - NR. 12 D O S S IER Opleiding Vorming & SC OOP OP MENS EN WERK DRIEMA ANDELIJKS TIJDSCHRIFT - UITGAVE VAN SD WORX - JA ARGANG 4 - NR. 12 M A A R T - A P R I L - M E I 2006 12 A F G IF T E K A N T O O R: A N T

Nadere informatie

Producten en diensten van het nationaal inzetbaarheidsplan

Producten en diensten van het nationaal inzetbaarheidsplan Producten en diensten van het nationaal inzetbaarheidsplan 6 redenen om aan duurzame inzetbaarheid te werken Elk bedrijf is gebaat bij goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. Kortom,

Nadere informatie