Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht"

Transcriptie

1 Slimme Organisaties investeren in Gelijkheid en Evenwicht Opleidingsaanbod 2013

2 Gitte Beaupain, Barbara Brunisso & Katlijn Demuynck atwork vzw Amazone Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel Introductie Opleidingsaanbod 6 redenen om bij ons een opleiding te volgen Trainingsmethode Opleidingsaanbod Middaglezingen works! Gelijke kansen en diversiteit in het lokale beleid + aan het werk mainstreaming in de praktijk Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie? Job-coaching Een organisatie in evenwicht presteert beter! Werken aan evenwicht in je organisatie Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Training of trainers Overzicht data opleidingsaanbod 2013 Inschrijven? Waar? Opleidingsaanbod in andere talen? atwork: consulting, training & coaching

3 Introductie waar iedereen welkom is! Hoe kan je succesvol werken aan meer gelijkheid op de werkvloer, op school, in het beleid? Dat is dé centrale vraag waar meertalige team van atwork al jaren praktijkervaring rond heeft opgebouwd. Gelijkheid tussen vrouwen en mannen was ons vertrekpunt, maar via onze praktijk van het samen denken van gender met andere perspectieven (etniciteit, handicap, leeftijd ) - het kruispunt denken in een gender+ perspectief -ontwikkelden we een inclusieve strategie voor het werken aan gelijkheid voor en door iedereen. In de meest diverse settings rond de meest diverse thema s gingen we op het terrein aan de slag met partners die bij ons ondersteuning zochten in de vorm van actieonderzoek, consulting, training en coaching. Het werken aan gelijkheid en inclusie op de werkvloer confronteerde ons met de onvermijdelijke vraag van Waarom?, waarom werken aan gelijkheid en inclusie? Heeft een organisatie er naast het ethische perspectief van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het wettelijk perspectief van anti-discriminatie - ook baat bij? Het antwoord op deze vraag is een volmondig en meervoudig JA! Door te werken aan gelijkheid en inclusie op de werkvloer bouwen we niet alleen een huis waar iedereen welkom is, we bouwen ook een huis waar mensen graag willen komen, en blijven! waar iedereen wil komen! De uitdagingen waar we als samenleving en als kenniseconomie voor staan in de 21ste eeuw zijn gigantisch. Een organisatie in evenwicht die inzet op verbondenheid met de werknemers, resultaatgerichtheid en professionaliteit zal beter in staat zijn om zich aan te passen aan de snel evoluerende sociale en economische context van de 21ste eeuw. Work/life balance en Het Nieuwe Werken (HNW) zijn cruciale bouwstenen voor een productieve, evenwichtige organisatiecultuur. We moeten niet harder gaan werken, maar slimmer. We moeten daarbij durven inzetten op de zachte aspecten van het ondernemen. In een duurzame kenniseconomie zijn werknemers de belangrijkste productiefactor. En die werknemers willen ernstig worden genomen: ze zoeken een werkomgeving die hen uitdaagt én steunt, waar hun bijdrage telt en waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. 3 works!

4 Opleidingsaanbod works! 10 thematische middagconferenties over hoe gender+ werkt in de praktijk waar iedereen welkom is! Workshops, opleidingen en coaching trajecten voor de professionals van het gelijke kansen beleid, gender+ mainstreaming en diversiteitsmanagement: Gelijke kansen in het lokale beleid: workshop + aan het werk: opleiding + mainstreaming in de praktijk: coaching traject Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie, bedrijf of op school? opleiding Job-coaching: opleiding en coaching traject waar iedereen wil komen! Workshop en coaching traject voor Human Resources managers, managers, teamleiders en coördinatoren: Een organisatie in evenwicht presteert beter! Introductie in Het Nieuwe Werken Werken aan evenwicht in je organisatie: coaching traject Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Introductie workshop Interactief trainen, kan je leren! Training of trainers: opleiding voor trainers in spé Dit is een open opleidingsaanbod. Het is ook mogelijk om deze opleidingen in-company en op maat te organiseren voor jouw organisatie of bedrijf. Doe je aanvraag via mail: info@genderatwork.be 4 works!

5 Middaglezingen works! atwork s thematic noon conferences dip into our consultants rich field-experience of putting gender equality into practice. We have distilled for you 10 questions concerning hot items, exploring all possible arguments pro and con. The 1,5h sessions consist each time of a thought-provoking conference presented by one of our expertconsultants, followed by a just as interesting debate with the participants. Every last Thursday of the month from 12:30 till 14:00 31st January 13 and disability: is there an actual intersection? 28th February 13 at work in schools: can our children s schools not reproduce gender stereotypes? 28th March 13 Masculinity revisited: is there such a thing as a male perspective on gender? 25th April 13 mainstreaming in policymaking: the death of a revolution or a slow revolution? 30th May 13 budgeting: myth or pragmatic instrument? 27th June 13 What would happen if we used gender budgeting on state-funded religions? 26th September 13 Energy: is gender a relevant perspective for sustainable energy policies? 24th October 13 Development cooperation: should we be focusing on men in development aid? 28th November 13 Science: beyond the male and female scientists, can gender be a quality criterion for scientific research? 19th December 13 Male and female jobs: should we break the gender divide in traditional male and female jobs? The conferences will be presented in English to allow Flemish and Francophone Belgians to meet and exchange and to mix and mingle with the Brussels international community. To express themselves in the debates, participants can choose between English, French and Flemish the language they are most comfortable with. Elke laatste donderdag van de maand van 12u30 tot 14u - behalve juli & augustus - Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 10 per sessie, 5 sessies voor 45, 10 sessies voor 80 5 works!

6 6 redenen om bij ons een opleiding te volgen 1. Verruim je blik op gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Elke dag verschijnen er nieuwe onderzoeken over gender+ en diversiteits-thema s, denkkaders evolueren en doorkruisen elkaar. Bij ons leer je actief kruispunt-denken en omgaan met de nieuwe denkkaders. 2. Wordt actor van je eigen leerproces. Bij ons ben je meer dan een cursist, wij zijn je gids, maar je neemt ook zelf verantwoordelijkheid voor je leerproces. Wij creëren het kader waarbinnen jij actief op zoek kan gaan naar concrete antwoorden op jouw specifieke vragen. 3. Breid je kennis uit, test methodes & instrumenten en leer hoe je hier ook comfortabel mee kan zijn. Je krijgt bij ons een overzicht van de relevante theoretische kaders en via praktische toepassingen ga je actief met ze aan de slag. Maar bij ons leer je vooral ook hoe en wanneer deze effectief zijn en duurzame resultaten afleveren en welke cruciale rol onze houding daarin speelt. 4. Doe inspiratie op en inspireer anderen. Onze aanpak geeft jou de ruimte om naast van de trainer ook en wellicht vooral te leren van je collega-cursisten. Je leert van elkaars diverse realiteit, aanpak en houding en de oplossingen voor jouw vragen zullen slimmer zijn. 5. Ontdek hoe je authentiek, flexibel en creatief kan omgaan met gender+ en diversiteit en verhoog zo de impact van je aanpak en activiteiten. In onze veilige leeromgeving zijn er geen taboes en ook geen ultieme one-size-fits-all recepten. We helpen je op weg om de juiste vragen te stellen en normatieve kaders te deconstrueren. Je overtuigingen zijn waardevol maar je moet ze ook leren loslaten. Je leert zo je eigen weerstanden kennen en je krijgt de kans om strategieën te ontwikkelen voor het omgaan met weerstanden van anderen. 6. Geniet van onze betaalbare prijzen. Je zal onze filosofie van werken aan gelijkheid en inclusie weerspiegeld vinden in onze prijzen die haalbaar zijn voor iedereen. 6 works!

7 Trainingsmethode Evenwicht in de inhoud Onze opleidingen streven een evenwicht na tussen het verbreden van onze kennis, het versterken van ons kunnen en het bewust worden en leren omgaan met onze houding. Voor de inhoudelijke opbouw gebruiken we het principe van co-creatie waarbij de inhoud mee wordt bepaald door de specifieke noden van de deelnemersgroep. Evenwicht in de vorm We gaan in onze trainingen inductief te werk: we vertrekken vanuit de kennis en ervaring van de deelnemers en vervolledigen en structureren die kennis vervolgens en vullen die aan. We werken daarbij interactief en op een gevarieerde manier om de aandacht en deelname te stimuleren. We geven hierbij veel ruimte voor uitwisseling. Al deze technieken zijn instrumentaal voor het optimaliseren van het leerproces. Een divers aanbod We bieden drie soorten vormingen aan: onze workshops zijn korte en intense modules die er vooral op gericht zijn om je een over zicht te geven van de belangrijkste theoretische kaders betreffende een bepaalde thematiek, gecombineerd met een inzicht in wat de concrete praktijk leert over de toepassingen van deze kaders; onze opleidingen zijn modules van twee of meerdere dagen waarin we dieper ingaan op diverse materies, waar je ruimte krijgt voor uitwisseling en waarin je via concrete toepassingen de brug kan slaan tussen de opleiding en jouw specifieke werkcontext; onze coaching-trajecten zijn trajecten van vijf à zes halve dagen die starten met een volledige dag die er specifiek op gericht is om van de deelnemersgroep een waarachtige lerende groep te maken. In deze coaching trajecten zal je onder de deskundige leiding van onze professionele coaches en met de waardevolle input van je peers, aan je eigen praktijk en houding kunnen werken. < > technieken doen boodschap kennen < > < > houding zijn Studenten onthouden... (Arnold 1991) 20% van wat ze horen 30% van wat ze zien 50% van wat ze zien en horen 70% van wat ze zien, horen en zeggen 90% van wat ze zien, horen en zeggen en doen 7 works!

8 Gelijke kansen en diversiteit in het lokale beleid: workshop waar iedereen welkom is! Als lokaal bestuur heb je meer dan ooit een belangrijke rol om iedereen in je gemeente en in het bestuur van je gemeente - gelijke kansen te bieden. Dat gaat verder dan respect, waardigheid en niet discrimineren. Dat gaat ook over het actief creëren van dezelfde mogelijkheden om deel te nemen aan het samen leven, en dat voor iedereen, zonder onderscheid van afkomst, gender, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid en religieuze overtuiging. In deze korte en intense workshop besteden we via concrete voorbeelden en best practices aandacht aan: hoe je op gemeentelijk vlak een efficiënt gelijke kansen beleid kan uitbouwen, hoe je op maat van de gemeente een diversiteitsplan kan opstellen, hoe je Project Cycle Management (PCM) kan gebruiken om gelijke kansen projecten te ontwerpen, uit te voeren en te beheren, hoe het kruispuntdenken (het samen denken van verschillende diversiteitsparameters zoals gender, leeftijd, handicap, etniciteit, enz.) een concrete meerwaarde kan zijn voor je gelijke kansen beleid. Voor verantwoordelijken gelijke kansen, diversiteit en gender mainstreaming, gelijke kansen ambtenaren en mandatarissen. Iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. 18 februari 2013 van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 90 (incl. BTW) 8 works!

9 + aan het werk: basisopleiding waar iedereen welkom is! Anno 2013 is het glazen plafond voor vrouwen nog steeds een feit. Op school is er nieuwe gender gap verschenen, dit maal voor jongens. In wetenschappelijke onderzoek vergeet men nog al te vaak dat levenstrajecten en sociale realiteiten voor vrouwen en mannen erg verschillen. Reclameboodschappen en communicatiecampagnes staan bol met stereotypen. Heel wat beroepen staan nog te weinig open voor roldoorbreking Wil je werken aan meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen in je project, organisatie of onderzoek? Wil je je kennis over gender en gendergelijkheid verdiepen en meer te weten komen over het instrumentarium van gender mainstreaming? Wil je meer inzicht in hoe gender als variabele gekruist kan worden met andere diversiteitsvariabelen zoals leeftijd, etniciteit en handicap? Dan is deze cursus voor jou! Tijdens deze tweedaagse opleiding verdiep je je kennis over de theorie en toepassing in de praktijk van gender+ en gender mainstreaming. Je leert er de socio-culturele verschillen tussen vrouwen en mannen in het juiste kader plaatsen en je ontdekt er hoe je constructieve strategieën kan ontwikkelen om te werken aan gendergelijkheid. Via concrete casestudies verken je verschillende toepassingsvelden. Je krijgt concrete voorbeelden van hoe je gender+ kan gebruiken op de werkvloer, in wetenschappelijk onderzoek, op school, in vormingswerk, in projecten, in ontwikkelingssamenwerking en in het beleid. Je maakt kennis met instrumenten als Impact Assessment, budgeting, het opstellen van indicatoren etc. Voor iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. Sessie 1: 5 en 12 maart 2013 van 9u30 tot 16u30 Sessie 2: 3 en 10 oktober 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 250 (incl. BTW) 9 works!

10 mainstreaming in de praktijk: coaching traject waar iedereen welkom is! Als verantwoordelijke gender mainstreaming, gelijke kansen of diversiteitbeleid, moet je veranderingsprocessen kunnen uitwerken en uitvoeren. Je hebt daarbij behoefte aan ondersteuning en uitwisseling met collega s uit andere organisaties. Het coaching traject mainstreaming in de praktijk biedt je een unieke kans hierop. Onder deskundige begeleiding van onze gender mainstreaming experten zal je je kennis en kunnen over gender mainstreaming kunnen uitdiepen en verbreden. Je kan je eigen ervaringen in een veilige omgeving toetsen aan die van je collega s uit andere organisaties. Je leert omgaan met weerstanden en krijgt de kans te werken aan een positieve open houding. Je leert constructieve strategieën ontwikkelen om het werken aan gendergelijkheid in jouw organisatie een nieuw en positief elan te geven. Het traject wordt opgebouwd via het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor verantwoordelijken gelijke kansen, diversiteit en gender mainstreaming, gelijke kansen ambtenaren en mandatarissen en iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse meer wil weten over gelijke kansen m/v, gender en diversiteit, gender mainstreaming. 26 februari 2013 van 9u30 tot 16u30 en 26 maart, 23 april, 21 mei en 18 juni 2013 telkens van 9u30 tot 12u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 485 (incl. BTW) 10 works!

11 Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie? opleiding waar iedereen welkom is! Een huis bouwen waar iedereen niet alleen welkom is maar ook graag wil blijven, is jouw uitdaging. Heel wat doelgroepen vinden moeilijk aansluiting bij de opleidings- en arbeidsmarkt. Hoe trek je mensen aan die niet aan het klassieke werknemers- of studentenprofiel beantwoorden? Hoe bereidt je de werkplek voor en maak je ruimte in het team voor deze nieuwe atypische werknemer? Hoe help je de atypische studenten hun weg te vinden in de nieuwe omgeving? In deze opleiding komen al deze vragen aan bod. Mensen met een handicap of een andere culturele afkomst, niet-klassiek geschoolden, ouderen, mannen en vrouwen in roldoorbrekende beroepen of functies, je leert hoe je voor iedereen verbondenheid met je organisatie, bedrijf of school kan mogelijk maken. Voor iedereen die inclusief wil werken en zo de diverse samenstelling van een team of het doelpubliek van een organisatie wil verhogen en behouden. 28 mei en 4 juni 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 250 (incl. BTW) 11 works!

12 Jobcoaching basisopleiding & coaching traject waar iedereen welkom is! Is het begeleiden van een persoon in het formuleren van zijn of haar levens- en werkproject met de focus op autonomisatie jouw ambitie? Wens je tegelijk ook aandacht te hebben voor de gender en diversiteitsfactoren die een persoonlijk traject kunnen beïnvloeden? Dan is deze basisopleiding Job-coaching geschikt voor jou! Gedurende de 6 sessies (1 hele dag en 5 namiddagen): versterken we jouw begeleidings- en coaching vaardigheden, kom je in aanraking met praktische instrumenten zoals het opmaken van het contract, de strategische planning en de oriëntatietechnieken, werken we aan je werkwijze, je attitude en je blinde vlekken. De opleiding wordt vanuit de aspecten gender en diversiteit benaderd. Voor job-coaches, begeleiders van inschakelingstrajecten, trainers, vormingswerkers, verantwoordelijken voor inschakelingstrajecten en job-bemiddeling,... 3 mei 2013 van 9u30 tot 16u30 en 23 april, 20 juni, 12 september, 17 oktober en 7 november 2013 van 14u tot 17u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 575 (incl. BTW) 12 works!

13 Een organisatie in evenwicht presteert beter! workshop waar iedereen welkom is! Je wil een productieve, evenwichtige organisatiecultuur creëren, waar werknemers uitgedaagd én ondersteund worden, waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. Je hebt begrepen dat in de huidige context van economische crisis het meer dan ooit van belang is om evenwicht centraal te stellen: overdreven en langdurige stress en een slechte work-life balance leiden tot burn-out, gebrekkig vertrouwen tussen managers en teamleden veroorzaakt onderpresteren en een hoge turnover, de werknemer die zich niet gevaloriseerd voelt zal gedemotiveerd raken en afhaken Deze inleidende workshop maakt je wegwijs in de vele nieuwe begrippen die te maken hebben met Het Nieuwe Werken: work/life balance, inclusief werken, flexibiliteit, zelfsturende teams, resultaat gericht managen, etc. Waar gaat het precies om en wat is het effect van al die maatregelen op de productiviteit van bedrijven en organisaties? Voor Human Resources Management verantwoordelijken, teamleiders, managers, coördinatoren, mei 2013 van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op 90 (incl. BTW) 13 works!

14 Werken aan evenwicht in je organisatie coaching traject waar iedereen wil komen! Je wil een productieve, evenwichtige organisatiecultuur creëren, waar werknemers uitgedaagd én ondersteund worden, waar vertrouwen, verbondenheid en flexibiliteit hen in staat zullen stellen het beste van zichzelf te geven en te blijven geven. Je hebt begrepen dat in de huidige context van economische crisis het meer dan ooit van belang is om evenwicht centraal te stellen: overdreven en langdurige stress en een slechte work-life balance leiden tot burn-out, gebrekkig vertrouwen tussen managers en teamleden veroorzaakt onderpresteren en een hoge turnover, de werknemer die zich niet gevaloriseerd voelt zal gedemotiveerd raken en afhaken Dit coaching traject is een vervolg op de inleidende workshop Een organisatie in evenwicht presteert beter! Onder de kundige begeleiding van onze coaches: kan je je eigen ervaringen toetsen aan die van je collega s uit andere organisaties, verstrek je je competenties in het omgaan met weerstanden, ontwikkel je constructieve strategieën om te werken aan evenwicht in jouw organisatie. Het traject wordt opgebouwd via het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor Human Resources Management verantwoordelijken, teamleiders, managers, coördinatoren, september 2013 van 9u30 tot 16u30 24 september, 8 oktober, 22 oktober en 5 november 2013 van 14u tot 17u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 485 (incl. BTW) 14 works!

15 Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! workshop waar iedereen wil komen. Pesten op het werk is in opmars, ondanks het feit dat er meer wettelijke middelen voorhanden zijn om mensen ertegen te beschermen. Pesten, intimidatie en mobbing creëren een atmosfeer vol stress en angst op de werkvloer met alle gevolgen van dien: demotivatie, afwezigheden, hoog verloop, lagere prestaties etc. Wil je weten wat pesten op het werk precies is en wat je eraan kan doen, dan is deze inleidende workshop een goede start. Je krijgt bij ons een goed overzicht over de kwestie en een aantal belangrijke handvaten om mee aan de slag te gaan. We behandelen volgende vragen: waar gaat pesten op het werk precies over en wat zijn de onderliggende redenen? hoe kan je pesten, intimidatie en mobbing detecteren? hoe zit de dynamiek tussen de pester, het doelwit en de getuigen in elkaar? welke strategieën kan je aanwenden om pesten op het werk aan te pakken? wat is er nodig om pesten op het werk te voorkomen? welke rol speelt de manager in het stimuleren van een respectvolle werkomgeving? Op vraag, van 9u30 tot 13u00 Inschrijven kan op de website of via mail op 90 (incl. BTW) 15 works!

16 < > technieken doen boodschap kennen < > < > houding zijn Training of trainers Interactieve trainingsmethode & efficiënte volwasseneneducatietechnieken Ben je een trainer of wil je er een worden en vraag je je af hoe je je deelnemers nog meer en nog beter kan betrekken bij je cursussen? In de opleiding Training of Trainers leer je efficiënte volwasseneducatie technieken kennen, kan je hun effect aan den lijve ondervinden en krijg je de kans om ze ook zelf in de vingers te krijgen. De Training of Trainers focust op: het duidelijk formuleren van je boodschap en het kiezen van een gepaste manier om die boodschap over te brengen het ontwikkelen van competenties in het gebruik van interactieve trainingsmethodes een constructieve attitude opbouwen als trainer die je toestaat om op een open en authentieke manier in interactie te treden met allerlei soorten publieken atwork s trainers hebben 20 jaar ervaring in het uitwerken en animeren van opleidingen, coaching-trajecten en workshops. We gaan in onze trainingen inductief te werk: we vertrekken vanuit de kennis en ervaring van de deelnemers en vervolledigen en structureren die kennis vervolgens. We werken daarbij interactief en op een gevarieerde manier om de aandacht en deelname te stimuleren. We geven veel ruimte voor uitwisseling. Al deze technieken zijn instrumentaal voor het optimaliseren van het leerproces. Voor de inhoudelijke opbouw gebruiken we het principe van co-creatie: de inhoud wordt aangepast in functie van de specifieke noden van de deelnemersgroep. Voor trainers in spé, trainers en opleiders die verder willen gaan dan technische kennisoverdracht. 16, 17 en 18 september 2013 van 9u30 tot 16u30 Inschrijven kan op de website of via mail op info@genderatwork.be 375 (incl. BTW) 16 works!

17 Opleidingsaanbod 2013 works! Thematic noon conferences Thema conferenties Elke laatste donderdag van de maand (behalve juli en augustus) van 12u30 tot 14u Gelijke kansen in het lokale beleid + aan het werk: basisopleiding mainstreaming in de praktijk Workshop Opleiding Coaching traject 18 februari (voormiddag) Sessie 1: 5 en 12 maart Sessie 2: 3 en 10 oktober 26 februari (hele dag), 26 maart, 23 april, 21 mei en 18 juni (voormiddag) Inclusie aan het werk: hoe maak je iedereen welkom in je organisatie, bedrijf of op school? Jobcoaching Opleiding Opleiding & coaching traject 28 mei en 4 juni 2 mei (hele dag), 23 mei, 20 juni, 12 september, 17 oktober en 7 november (namiddag) Een organisatie in evenwicht presteert beter! Werken aan evenwicht in je organisatie Pesten op het werk: beter voorkomen dan genezen! Workshop Coaching traject Workshop 31 mei (voormiddag) 10 september (hele dag), 24 september, 8 oktober, 22 oktober en 5 november (voormiddag) voormiddag, op vraag Training of trainers: Opleiding 16,17 en 18 september Dit is een open opleidingsaanbod. Het is ook mogelijk om deze opleidingen in-company en op maat te organiseren voor jouw organisatie of bedrijf. Doe je aanvraag via mail: info@ genderatwork.be Inschrijven je kan inschrijven via de website of per mail op info@genderatwork.be je inschrijving wordt per mail bevestigd en je werkgever (of jijzelf) krijgt een factuur je inschrijving is geldig vanaf de betaling je kan annuleren via mail op info@genderatwork.be, dit is gratis tot een maand voor de start van de opleiding Alle vermeldde prijzen zijn inclusief BTW. Waar Onze opleidingen gaan door in Opleidingsaanbod in andere talen Deze opleidingen worden ook georganiseerd in het Frans, Engels en Duits. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website of stel je vraag: info@genderatwork.be 17 works!

18 atwork: consulting, training & coaching Het adviesbureau atwork biedt ook ondersteuning aan op maat: Training Trainen doen via ons open opleidingsaanbod en op maat, uitgaande van de vraag van de klant. Een goede training heeft voor ons drie basisfundamenten: een herkenbare en relevante boodschap, een interactieve methode, en een open, aandachtige en niet-oordelende houding. Management van teamdiversiteit Een inclusieve werkomgeving: handicap, etniciteit, gender... Gelijke kansen atwork training Training of Trainers: interactieve trainingsmethodes & efficiënte technieken voor volwassenenvorming Mainstreaming gevoelige Project Cycle Management Begeleiding & uitvoering van gendermainstreaming Action-onderzoek: gender, etniciteit, handicap, evenwichtige representatie, intersectionaliteit... Technische ondersteuning voor gender projecten atwork consulting Management van veranderingsprocessen budgetting, audit, analyse Design & Development campagnes, brochures, folders, Consulting Onze consulting diensten vertrekken vanuit het principe van de lerende organisatie: we stimuleren het interne leerproces door samen met de organisatie de vraag te analyseren en het meest geschikte antwoord te formuleren in een proces gebaseerd op transparantie, participatie en authenticiteit en kijkend naar de interne situatie en de externe omgeving. Coaching Coaching verstaan we als het versterken van een individu of een groep binnen een organisatie om hen toe te laten intern een constructief veranderingsproces voor meer gendergelijkheid op te zetten en te realiseren. Stel je vraag over deze diensten: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: Meer weten: High potentials, toekomstige managers Werken aan een inclusieve werkomgeving: handicap, etniciteit, gender works! Gelijke kansen projecten atwork coaching Coaching voor positieve verandering projecten

Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie

Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie Veerkracht en duurzaamheid voor mens en organisatie Opleidingsaanbod 2014-2015 Genderatwork cvba so The Conference House De Fiennesstraat 77, 1070 Brussel Gitte Beaupain, Barbara Brunisso & Katlijn Demuynck

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

1. 2011 IN VOGELVLUCHT

1. 2011 IN VOGELVLUCHT Jaarverslag 2011 Pagina 2 1. 2011 IN VOGELVLUCHT In 2011 is Genderatwork vzw dankzij een aantal Europese contracten ook over de Belgische grenzen heen actief geweest. Onze expertise blijft groeien en dekt

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Management Development Program

Management Development Program Management Development Program Focus op doen! Leadership, performance en strategie gebundeld in één managementopleiding Start op 16 november 2015 Unfold your potential www.kluweropleidingen.be Management

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Focus Workshop 2 daagse

Focus Workshop 2 daagse Focus Workshop 2 daagse Doelstelling Het is onze passie om bedrijven te ondersteunen in hun groei en andere ondernemers te helpen hun dromen te realiseren. HaRvest is ontstaan van uit onze overtuiging

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit

Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit Isaac De Vos 21 mei 2015 Cel Diversiteit Doel: Discriminatie binnen de geïntegreerde politie tegen te gaan. Sensibiliseringscampagnes, het coördineren van

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Diverser personeel. Mooi, en dan? Dr. Mtinkheni Gondwe

Diverser personeel. Mooi, en dan? Dr. Mtinkheni Gondwe Diverser personeel. Mooi, en dan? Dr. Mtinkheni Gondwe Strategische Beleidsadviseur Team Kennis & Innovatie 16 april 2019 Homogene samenlevingen zijn verleden tijd 2 Reacties op diversiteit Interculturaliteit

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl EA-Design EA-Design Leer trefzeker beïnvloeden! Welkom! Trefzeker beïnvloeden van communicatie met anderen leer je bij de Learyacademy. Lees over onze workshops, trainingen, ook online, opleidingen, boeken

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical 1 Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical Welkom! De wereld verandert steeds sneller, alles en iedereen is meer en meer met elkaar verbonden een behoorlijke

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

Voor elke competentie dient u ten eerste aan te geven in welke mate deze vereist is om het stageproject succesvol te (kunnen) beëindigen.

Voor elke competentie dient u ten eerste aan te geven in welke mate deze vereist is om het stageproject succesvol te (kunnen) beëindigen. FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSWETENSCHAPPEN NAAMSESTRAAT 69 BUS 3500 3000 LEUVEN, BELGIË m Stageproject bijlage 1: Leidraad bij het functioneringsgesprek Naam stagiair(e):.. Studentennummer:. Huidige opleiding

Nadere informatie

Wanneer wordt veranderen een succes?

Wanneer wordt veranderen een succes? Wanneer wordt veranderen een succes? Inhoud 1. Iedereen 100% tevreden?...2 2. Hoe als manager een veranderingsproces optimaal ondersteunen?... 2 Inzicht in het veranderingsproces... 3 Een externe partner

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Liever assertiever op het werk

Liever assertiever op het werk Waarom een assertiviteitstraining? Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om in een werkomgeving bijvoorbeeld voor de eigen mening uit te komen, neen te zeggen, om te gaan met de boosheid van een collega

Nadere informatie

Naar een optimale relatie tussen mens en werk

Naar een optimale relatie tussen mens en werk Naar een optimale relatie tussen mens en werk Wij optimaliseren de mens-werkrelatie In een veranderende omgeving kan uw bedrijf of organisatie niet achterblijven. Meer dan ooit wordt u uitgedaagd om de

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN!

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! > WAAROM? > WIE WE ZIJN INHOUD > WAAR WE IN GELOVEN > WAT WE BEOGEN 6 THEMA S 1. DE BEDOELING VOOROP > 2. LEER-WERK-LEEF > 3. LIEFDE VOOR LEREN > 4.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS duurzame plaatsing van werknemers met autisme 1 Welkom bij toolbox AUTIPROOF WERKT Autiproof Werkt is een gereedschapskist met instrumenten die gebruikt kan worden bij

Nadere informatie

Word LEERMEESTER in de horecasector

Word LEERMEESTER in de horecasector Word LEERMEESTER in de horecasector Waarom? Wat kan je verwachten? Word LEERMEESTER in de horeca Wil je iemand met een stage- of opleidingscontract opleiden in je bedrijf? Of misschien heb je hier al ervaring

Nadere informatie

S S r r. o v. o S. S m.v n. n o m p.m o S m mens enwerk p S mens enwerk

S S r r. o v. o S. S m.v n. n o m p.m o S m mens enwerk p S mens enwerk FAVV Ruud Buyl, L&D Manager Wat we vandaag willen delen hoe het begon, de moeilijkheden met het duidelijk krijgen wat we willen, het traject & onze aanpak, de successen, de failures en de lessen die wij

Nadere informatie

PEOPLE INVESTMENT LEIDERSCHAP ONTPLOOIING INDIVIDUELE TRAINING PERSOONLIJKE COACHING MENTORING GROEPSSESSIES SIMULATIE COUNSELING

PEOPLE INVESTMENT LEIDERSCHAP ONTPLOOIING INDIVIDUELE TRAINING PERSOONLIJKE COACHING MENTORING GROEPSSESSIES SIMULATIE COUNSELING PEOPLE INVESTMENT INDIVIDUELE TRAINING GROEPSSESSIES PERSOONLIJKE COACHING MENTORING COUNSELING SIMULATIE LEAD YOUR TEAM SUCCESSFULLY INTO THE FUTURE INDIVIDUELE TRAINING TELEFONISCHE SUPPORT PRAKTISCHE

Nadere informatie

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren Transport en Logistiek Klaar voor de toekomst - Online leren Bepaal zelf hoe je leert Onze leervormen 2 Iedereen is anders en iedereen leert anders. Daarom kunnen medewerkers in onze online leeromgeving

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Krachtig Leidinggeven binnen een Social Profit Organisatie.

Krachtig Leidinggeven binnen een Social Profit Organisatie. Basisopleiding Krachtig Leidinggeven binnen een Social Profit Organisatie. Geef je leiding aan een team? Ben je actief betrokken bij het beleid en het management van de organisatie waar je werkt maar heb

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Oasis Training, april 2014 Trainingsprogramma

Oasis Training, april 2014 Trainingsprogramma O Oasis Training, april 2014 De Oasisgame, een unieke manier om samen met bewoners, andere professionals en vrijwilligers aan de slag te gaan in een wijk. Het doel van een Oasis game is het realiseren

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

LinkedIn Live Foundation

LinkedIn Live Foundation LinkedIn Live Foundation Voor wie Iedereen die inzicht wil in wat LinkedIn kan betekenen voor zichzelf en zijn organisatie en hoe zijn zichtbaarheid en personal branding vergroten via zijn persoonlijk

Nadere informatie

Masterclass Teamcoaching

Masterclass Teamcoaching Masterclass Teamcoaching Nu meer dan ooit, is een performant team belangrijk. Bedrijven die een collaboratieve werkomgeving koesteren staan aan kop. Of je een business coach of teamleider bent, dit 8-daagse

Nadere informatie

Praktisch Human Resource Management

Praktisch Human Resource Management ONTWIKKEL JEZELF Praktisch Human Resource Management Ontwikkel jezelf tot een onafhankelijke HR Partner in Business Human Resources Voor wie? Iedereen die niet specifiek is opgeleid in het HR vak, nieuw

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

Leve de competente coach!

Leve de competente coach! Silvia van Schaik-Kuijer Leve de competente coach! Van competentieanalyse naar ontwikkelplan Inhoud Voorwoord 9 Inleiding 11 Deel 1 Algemene informatie over Leve de competente coach! Coachen en coachcompetenties:

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Training Persoonlijke Effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit Training Persoonlijke Effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

Total Respect Management Cyclus

Total Respect Management Cyclus Total Respect Management Cyclus Leer excellent leiding te geven en onderneem op een duurzame manier, met excellente resultaten als gevolg Hoe komt het dat bedrijven zoals Torfs, Colruyt, Umicore of Apple

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

Word LEERMEESTER in de horecasector

Word LEERMEESTER in de horecasector Word LEERMEESTER in de horecasector Word leermeester Wil je iemand met een stage- of opleidingscontract opleiden in je bedrijf? Of misschien heb je hier al ervaring mee maar zoek je een inspirerende manier

Nadere informatie

Dossier Mediacoach 2015

Dossier Mediacoach 2015 Dossier Mediacoach 2015 Mediacoach is een opleiding voor professionelen die werken met jongeren en/of volwassenen en die mediawijsheid willen integreren in hun eigen beroepspraktijk. Mediawijsheid is onontbeerlijk

Nadere informatie

www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten START NU Coaching - Bemiddeling - Communicatie

www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten START NU Coaching - Bemiddeling - Communicatie www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten Coaching - Bemiddeling - Communicatie START NU ONS MISSION STATEMENT De energie van mensen en bedrijven inzetten in

Nadere informatie

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten Onderzoek Resultaten In juni 2018 hebben wij, Hanneke Jaques en Caja Revenich een online onderzoek uitgevoerd naar teamontwikkeling binnen organisaties. Waarom dit onderzoek? Samenwerken in teams is in

Nadere informatie

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag.

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. CrossOver brengt young en experienced professionals van verschillende organisaties bij elkaar om van elkaar te leren en samen te innoveren. Doe ook

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Traject Leiderschap 2015-2016

Traject Leiderschap 2015-2016 Traject Leiderschap 2015-2016 Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur

Nadere informatie

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem.

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem. Algemeen Format opgave potentiele activiteiten afname activiteit excl. btw Informatiemarkt Wateropleidingen Alle medewerkers van het waterschap n.v.t. 3 uur Vragen beantwoorden en informatie geven over

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules en een

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Loyalis Academie 2009

Loyalis Academie 2009 Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Loyalis Academie 2009 Effectieve trainingen op het gebied van active aging, personeelsbeleid en sociale zekerheid. Speciaal voor werkgevers en werknemers

Nadere informatie

Dariuz loonwaardemeting. Wegwijs in waardering

Dariuz loonwaardemeting. Wegwijs in waardering Dariuz loonwaardemeting Wegwijs in waardering Psychologen voor werken naar Vermogen, 1 juni 2012 Dariuz realiseert op effectieve & efficiënte manier duurzame uitstroom Ken je cliënt Inzicht in doelgroepen

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

ISO norm voor Business Continuity Management

ISO norm voor Business Continuity Management ISO 22301- norm voor Business Continuity Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 22301 4. ISO 22301 certificatiebegeleiding 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

The training courses are only offered in Dutch.

The training courses are only offered in Dutch. Training courses NWO Academy Do you want to focus on the competencies we want to develop throughout the organisation, on what is important for your job and working in projects, or on strengthening your

Nadere informatie

Nieuwe serie Workshops! met het Co-Creatie-Wiel. Succesvol innoveren. Drie workshops Najaar 2018

Nieuwe serie Workshops! met het Co-Creatie-Wiel. Succesvol innoveren. Drie workshops Najaar 2018 Nieuwe serie Workshops! Succesvol innoveren met het Co-Creatie-Wiel Drie workshops Najaar 2018 Met de ontwerper van het Co-Creatie-Wiel dr. Corry Ehlen 2 Succesvol innoveren! Een hele uitdaging! In de

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie