De stand van zaken voor wat betreft het Oase tennisgebeuren in 2010 kan kort samenvattend beschreven worden als:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De stand van zaken voor wat betreft het Oase tennisgebeuren in 2010 kan kort samenvattend beschreven worden als:"

Transcriptie

1 1 Aan: Het bestuur van de vereniging Oase Betreft: Tenniscommissie Oase Jaarverslag 2010 Zorg en Hoop - Paramaribo, Jaarverslag 2010 Oase tenniscommissie Bij het samenstellen van het 2010 Oase tennisverslag mogen wij met genoegen stellen dat het tennis op Oase volop floreert en dat er vooral bij de senioren een grote toename in participatie, prestaties en speelplezier te merken is. En dat er vorderingen worden gemaakt op het gebied van de organisatie van het tennisgebeuren op Oase. Tegelijkertijd gaan wij jammergenoeg ook door een periode van ongewenste ontwikkelingen in het bestuurlijke van de Surinaamse tennis wereld. Het gaat om een nieuw conflict binnen de STB met het vroegtijdig uittreden van de huidige voorzitter als gevolg. Niet goed voor de continuiteit en niet opportuun met het oog op de belangrijke nieuwe ITF evenementen die op stapel liggen. De positie van Vereniging Oase in TENNIS De stand van zaken voor wat betreft het Oase tennisgebeuren in 2010 kan kort samenvattend beschreven worden als: Suriname Tennis is grotendeels Tennis Oase! In alle opzichten is het Surinaams tennis gebeuren op wedstrijdniveau een haast volledige Oase aangelegenheid. STB aangelegenheden zijn daarom altijd van groot belang voor Oase. De nauwe verbondenheid van belangen heeft als consequentie dat problemen en/of slecht bestuur in de STB een negatieve invloed zal hebben op interne Oase verhoudingen. De tenniscommissie kan zich niet neerleggen bij een onoverzichtelijke gang van zaken, en streeft daarom naar adequate communicatie met de STB, en naar voldoende betrokkenheid bij al de besluitvormingsprocessen binnen de STB organisatie. Een positieve ontwikkeling is dat de STB bezig is met het formuleren van nieuwe statuten volgens de richtlijnen van de ITF. Als de STB de intensieve samenwerking met de ITF voortzet zal verdere verbetering van haar functioneren niet uitblijven.

2 2 Oase Tennis, De Stand van Zaken in 2010: 1. Tennis Prestaties: De beste senioren en junioren! Zeer uitzonderlijk was dat de 2010 Nationaal HE Tenniskampioen voor het eerst in jaren geen Oase speler was. Voor het overige hebben Oase senioren en junioren ook dit jaar weer het nationale tennis gebeuren volledig gedomineerd, en haast alle titels veroverd. 2. Tennis Accommodatie: Zware druk op Oase! Ook in 2010 werd het overgrote deel van alle STB toernooien afgewerkt op de banen van Oase. Het feit dat de meeste spelers Oase leden zijn vormt een tegenwicht voor de altijd aanwezige weerstanden tegen zo een intensief baangebruik, en de beperkingen die dat oplevert voor de eigen interne club tennisactiviteiten. 3. Tennis Know How : Internationaal Erkend! Oase mag zich vanaf 2010 verheugen op twee ITF level-ii coaches onder haar leden en functionerende coaches. Beiden zijn door de ITF ingezet als traveling-teamcoach. En èèn verzorgt al jaren opleidingen voor de ITF in de Caraibische regio! Aan tennis knowhow ontbreekt het ons dus niet. Rest alleen de erkenning nationaal, en de wil om deze deskundigheid ook te benutten voor de eigen tennisontwikkeling. 4. Tennis Bestuurlijk Nationaal: Minimaal Betrokken. De huidige realiteit is dat Oase formeel onvoldoende betrokken raakt bij het STB beleid en nog te vaak genoegen moet nemen met onbevredigende ontwikkelingen en omstandigheden. Oase tenniscommissie Orientatie 2010 en 2011 In 2010 kwam de geformeerde tenniscommissie tot een bijstelling van de oriëntatie met betrekking tot de doelstellingen, taken en verantwoordelijkheden. Het streven is te komen tot een steeds betere interactie met de leden, en aldus een meer werkbare en efficiëntere organisatie van het interne Oase tennisgebeuren. Deze nieuwe orientatie formuleerde de tenniscommissie eerder al in de toelichting op de tennisjaarbegroting 2011 ¹. Centraal staat de ondersteuning van het Oase bestuur bij de planning, organisatie, uitvoering en monitoring van alles dat van belang is voor een gedegen facilitering van de tennisaktiviteiten van de leden van de vereniging Oase². Een heel belangrijk deel hiervan is dus ook het monitoren van STB aangelegenheden. Even belangrijk en nieuw in de orientatie is dat de Oase tenniscommissie, zodra geoorloofd en zoveel als mogelijk, de leden in de gelegenheid moet stellen hun eigen initiatieven voor tennisaktiviteiten tot ontplooing te brengen. De tenniscommissie zal hierbij begeleiden en zorgen voor de faciliteiten die realisatie van zulke initiatieven mogelijk maken. Prachtig is dat al in 2010, èèn van de hoogtepunten te weten Night Teamtennis als eigen initiatief en zelfstandig gerealiseerd werd door de tennis senioren³.

3 3 Oase tennis hoogtepunten organisatie In 2010 werd op initiatief van tenniscommisie voorzitter Howard Chee de digitale toernooi opzet en afwerking geïntroduceerd. Het is een grote vooruitgang in de afwerking van toernooien. Mike Winkel heeft gezorgd voor de gehele opzet en beheert ook de Oase tennistoernooi website, met daarop de digitale draws en speelschemas, alle online toernooi informatie voor deelnemers, en archiefgegevens voor alle belangstellenden. De 35+ senioren tennisavond get-together toernooitjes elke eerste vrijdag van de maand zijn nog steeds spannend en heel populair bij de regelmatige tennissers. Imro Dubois draait het geheel samen met de overige deelnemers die allen bijdragen in de kosten. De OASE-ARUBA 35+ Invitational gehouden op Oase tijdens de paasvakantie, april 2010 is een groot succes geworden. De voorbereiding van het organisatieteam was intensief en resulteerde in een efficiente organisatie van dit evenement<4>. Het organisatieteam bestond geheel uit participanten, en dit is ook een mooi voorbeeld geworden van een Participant Powered Event. Internationaal is teamtennis zeer populair en belangrijk, en het is een groot genoegen voor de Oase tenniscommissie dat ze in 2010 intensief heeft meegewerkt aan de nieuwe teamtennis activiteiten in Suriname. Het initiatief kwam van Peter Sheenan. Night Tennis is een teamtennis competitie voor de top 35+ kategorie, dames en heren. Het werd voor het eerst georganiseerd in de periode oktober december 2010, en is zeer in de smaak gevallen. Oase deed mee met 4 teams, Dolfijn met 2 teams en Torarica met 1 team. De tweede editie van dit team evenement is thans in voorbereiding, en de bedoeling is dat andere kategoriën van Oase tennissers deel worden van teamtennis competities. De Oase tenniskampioenschappen bij junioren en senioren hadden en goed verloop, alle resultaten en fotos van de winnaars zijn geplaatst op de algemene Oase website en de toernooi website. Ook andere Oase resultaten en ander tennis nieuws zijn daar te vinden. In oktober 2010 organiseerde de tenniscommissie de eerste Oase Internationale Junior Tennis Invitational. Na jaren hadden we op initiatief van Oase weer Frans Guyanese jeugdspelers op bezoek voor een toernooi in Suriname. De 11 Franse junioren werden begeleid door 2 bondscoaches. De opvang en organisatie door Oase was naar volle tevredenheid. Het werd een heel mooi en spannend toernooi. In december 2010 namen ouders van U14 spelers ondersteund door andere leden het initiatief om er alles aan te doen om de STB te bewegen teams samen te stellen voor de ITF U14 World Junior Team Championships(WJTC). Door hun inzet en de follow-up ondersteuning van de tenniscommissie kon deelname van een jongens-14 team gerealiseerd worden, resulterend in het historische hoogtepunt in maart 2011: de eerste deelname ooit van Suriname aan een ITF landenteam tenniscompetitie<5>.

4 4 Oase tennis hoogtepunten 2010 competitie Tennis heeft bij de Oase wedstrijdsenioren een bijzonder hoog niveau bereikt in De toewijding van vooral de 35+ en oudere categorie spelers is bewonderenswaardig. Door met goede regelmaat, meerdere malen per week en op vaste tijden bezig te zijn met de beoefening van de tennissport behalen deze senioren een vastheid in hun spel die hun tot gedreven wedstrijdspelers verheft. Hun grote inzet is zeker het navolgen waard. Het valt ook op dat een groeiend aantal jongere senioren die top jeugdspelers zijn geweest de tennissport weer gaan beoefenen en ook weer deelnemen aan toernooien. Een verheugende ontwikkeling. In 2010 was er een vlotte afwerking van de jaarlijkse Oase tenniskampioenschappen voor senioren (A-B-C), junioren (U10-U13-U16) en de 35+ dubbels (A-B) <6>. Zoals gebruikelijk hebben de Oase junioren het nationaal tennis volledig gedomineerd. Wedstrijd en toernooi resultaten zijn digitaal beschikbaar op de STB websites. Oase tennis hoogtepunten 2010 ontwikkelingsrelaties Het jaarlijks werkbezoek van de ITF Development Officer (DO) Anthony Jeremiah aan de STB heeft in 2010 twee heel interessante mogelijkheden voor het Surinaamse tennis teweeg gebracht. Een idee vanuit de Oase tenniscommissie voor het organiseren van een ITF Junior Grade- 5 toernooi op en door Oase werd voorgelegd aan de ITF Development Officer (DO), die de STB dit plan aanbevolen heeft voor Een voorstel van de DO om in 2011 de ITF Regional U13 Championships te organiseren in Suriname werd ook overgenomen door de STB. Dit toernooi is al op schema voor augustus aanstaande op de banen van Oase. De organisatie van deze twee toernooien zal een enorme impuls geven aan de tennisontwikkeling in Suriname. Een jaarlijks ITF junior toernooi in Suriname zal voor onze junioren een belangrijke graadmeter zijn en groot voordeel opleveren De ITF wil ook de nodige opleiding en upgrading van coaches faciliteren. Het is een zeer merkwaardige omstandigheid dat deze trainingen al jaren uitblijven, en dat terwijl een volledig bevoegde Surinaamse ITF opleider hier woont. Oaselid John Goede is de expert die de ITF beschikbaar heeft, maar de STB blijft kennelijk hopen op een andere redder. Oase tennis hoogtepunten internationaal Na jaren was er in 2010 een meerkoppig STB team naar JITIC (de Caraibische en Centraal Amerikaanse junioren tenniskampioenschappen). JITIC 2010 werd gehouden op de rode gravel-banen in El Salvador. Aan de U13 ITF Development Championships neemt de STB wel jaarlijks deel. De 2010 editie werd gehouden op Curaçao. De JITIC en U13 teams werden begeleid door nieuwbakken ITF level-ii coach Carolina Vera Vera. <7>

5 5 Oase tennis hoogtepunten coaching Na introductie door de regionale ITF Development Officer Anthony Jerimiah kon Oase lid Carolina Vera Vera met een ITF grant een ITF level-ii coaching opleiding volgen en met succes afronden. Zij maakte een uitstekende indruk en werd door de ITF aangesteld als travelingcoach van hun 2011 ITF-COTECC U14 team naar Midden Amerika. Een prachtig Oase hoogtepunt was de ITF opdracht voor Oase coach John Goede (ITF Level-II) om het ITF U16 Traveling Team naar het COSAT (Zuid Amerikaanse Tennisfederatie) 2011 circuit te begeleiden<8>. Als ITF travelingcoach heeft John Goede zich gevoegd bij de coaching experts in dienst van de ITF. Het is te hopen dat de waardering voor zijn inzet en expertise niet langer zal uitblijven, en dat in navolging van de ITF en de regio zijn tennis know-how ook in Suriname zal worden ingezet. Tennis banen: Extravagante verbetering accomodatie in 2010 In 2010 is baan 4 volledig gereconditioneerd. De baanverlichting werd vernieuwd voor banen 3, 4 en 5. De muurbaan achter baan 2 werd ook gereconditioneerd, en de muurbaan achter baan 5 is niet meer, die locatie krijgt een andere bestemming. De staat van banen 1 en 2 zijn veel minder en aan herstel en recoating toe. De vernieuwde baan-4 diende als center-court voor het extravagant tennis evenement met vier Nederlandse ex ATP toppers. Het geheel was opgezet als een spectaculair entertainment evenement, werd zeer royaal gesponsord door grote bedrijven en moet enorm veel gekost hebben. Ook Oase leden mochten hun bijdrage leveren, toegangskaartjes kosten SRD100 en SRD300(VIPs) per avond. Uit de organisatie ontstond de Stichting Ter Ontwikkeling van de Tennis Sport, afgekort STOTS. De tenniscommissie kijkt reikhalzend uit naar indicaties van de door STOTS beloofde spectaculaire bijdrage aan de tennissport in Suriname. Uit correspondentie blijkt dat de stichting in haar opstart opmerkelijke fricties veroorzaakte, en ook dat de STB correcte stappen ondernam om duidelijkheid in structuur, en aldus een constructieve samenwerking te brengen. Het is te hopen dat er spoedig iets van komt. Tennis banen: baanbenutting in 2010 In het algemeen is de baanbenutting vrij intensief, echter is de tenniscommissie van oordeel dat er buiten de piekuren (17:00 tot 20:00 uur) nog voldoende ruimte is voor de tennissers. Totaal zijn er dagelijks tussen uur en 21:00 uur een totaal van 70 baanuren beschikbaar. Het is een belangrijke doelstelling van de tenniscommissie om het baangebruik goed in kaart te brengen. Zonder die informatie is het moeilijk eventuele voorstellen met betrekking tot baanbestemming te onderbouwen. Een stagaire heeft in 2010 met een enquette onder Oase leden informatie ingewonnen die van groot nut zou kunnen zijn voor het tennisbeleid. Deze informatie is nog in studie bij het bestuur en niet ter beschikking gesteld van de tenniscommissie. De twee toegevoegde baanoverzichten brengen in kaart de dagelijkse tennislessen en de voorkeurstijden senioren/junioren.

6 6 Tennis Instructie en Training in 2010 Op Oase is er vanaf 1 september 2010 een vierde tenniscoach actief<9>. De coaches draaien elk onafhankelijk van elkaar hun eigen trainings- en les programmas, en bepalen zelf en separaat de lesgelden. De tenniscoaches hebben volgens het officiele Oase tennislesschema van 1 september 2010 een totaal van 104 baanuren per week in baanhuur toegewezen gekregen. Door de tenniscoaches werd er in 2010 het totaal bedrag van SRD ,-- afgedragen aan baanhuren, dat is 82% van het totaal ontvangen door Oase in 2010 in. De rest, SRD 4.760,-- kwam van de STB. De Oase administratie beschikt niet over informatie omtrent geregistreerde leerlingen en dergelijke. Reglement voor de Tenniscommissie en Baanreglementen De tenniscommissie orienteerde zich in 2010 omtrent het instellen van een nieuw commissiereglement en nieuwe baanreglementen. Het nieuw baanreglement is opgesteld in overleg met het bestuur en zal binnenkort worden geïmplementeerd. Het streven is om tegelijk met het baanreglement ook een baan afschrijvingssysteem te introduceren. Het tennisreglement hoopt de tenniscommissie in 2011 af te ronden. Mutaties en huidige Samenstelling van de Oase Tenniscommissie Howard Chee, de vorige voorzitter van onze tenniscommissie is per 1 juli 2010 uitgetreden. Howard blijft heel aktief in het Oase tennis gebeuren en is altijd beschikbaar voor advies en ondersteuning. Robert Jong Pian Kie is de nieuwe voorzitter. Peggy-Ann Bergen trad toe in De huidige samenstelling en functieverdeling is als volgt: Robert Jong Pian Kie Voorzitter Imro Dubois Penningmeester Victor Issa Secretaris Mike Winkel Officiating Coördinator en Webmaster Peggy-Ann Bergen Officiating

7 7 Jaarverslag 2010 Oase tenniscommissie Footnotes 1. Oase tenniscommissie: 2011 jaarbegroting behandeld in de Oase-ALV van Oktober 2010 als onderdeel van de algemene Oase begroting Het functioneren van de tenniscommissie en haar ondersteuning van het bestuur gebeurt overeenkomstig de statuten en het HR van Vereniging Oase, in navolging van de richtlijnen van het Oase bestuur, en in samenwerking met en de ondersteuning van het Oase management team. 3. Night Tennis was een initiatief en uitgewerkt voorstel van het echtpaar Peter en Nicki Sheenan, werd aanbevolen door Howard Chee, Frank van Dijk en Cornell Wijngaarde en de tenniscommissie. De procedurele ondersteuning van het voorstel werd gecoördineerd door Robert Jong Pian Kie en Victor Issa. Namens Oase zit Imro Dubios het uitvoerend organisatieteam voor deze 35+ competitie. 4. Organisatie team Aruba invitational 2010: Howard Chee, Robert Jong Pian Kie, Ann Meijer, Hanna Chee, Christa Heuvel, Ray Vos. Vermeldenswaard is dat alle kosten gedekt werden uit sponsoring aangezocht door het team, heel goed gedaan! 5. Het WJTC 2011 U14 jongensteam van Suriname bestond uit de Oase juniorleden Glorio Landbrug (1997), Yigal Bergen (1998) en Joshio Loor (1999). De captain (coach) was Oaselid en coach Carolina Vera Vera (ITF Level-II). 6. Oase A-Kampioen Dames: Nathalie Hew Semikmp: Sarah Hew. Oase A-Kampioen Heren : Jamie Roep Semikmp: Gautham Chablani. Oase Jeugd-Kampioen M: Evita Ammersingh Semikmp: Kelly Voigt. Oase Jeugd-Kampioen J: Sharvano Mangali Semikmp: Tamiro Landbrug. 7. Het STB team naar de 2010 ITF Development Championships bestond uit de Oase juniorleden Debra Veldhuizen (1998), Yigal Bergen(1998) en Yagil Elias (1999). De coach was Carolina Vera Vera (ITF Level-II). Het STB team naar de JITIC 2010 COTECC kampioenschappen Suriname bestond uit de Oase juniorleden Gian Issa (1995-semikampioen U16), Arancha Wijngaarde (1994), Kelly Voigt (1994), Kishan Lutchman (1995), Najee Raymann (1996), Jiro Issa (1996), Debra Veldhuizen (1998), Alisha Bilgoe (1998), en van De Witte Lotus Cassandra Cruisanck (1997). Coach was ook hier Carolina Vera Vera (ITF Level-II). 8. In het door John Goede begeleid U16 ITF Tourteam to COSAT zaten er 4 spelers waaronder Oase juniorlid Gian Issa. Het was Gian s vierde tour met een ITF team naar Zuid Amerika. In 2011 behaalde hij zijn beste resultaten tot nu in COSAT: tweemaal de 3e ronde, in Peru de kwartfinale en in Bolivia de halvefinale. 9. Oase tennisleraren/coaches: P. Ameerale, J. Goede (met assistant T. Rozenblad), W. van Ommeren, C. Vera Vera.

Welkom. Website: en nieuwsbrieven

Welkom. Website:  en nieuwsbrieven Welkom bij 1 Welkom Wij heten iedereen van harte welkom als nieuw lid van TCO en hopen dat je je snel thuis voelt bij onze vereniging. TCO betekent Tennis Club Oirsbeek. De club is opgericht in 1978 met

Nadere informatie

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig.

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig. Paramaribo, 13 december 2016 Algemeen De aanwijzing van selecties voor verschillende internationale kampioenschappen wordt voorgesteld door de Technische Commissie en door het Bondsbestuur goedgekeurd.

Nadere informatie

JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY

JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY JOUW TOEKOMST BEGINT HIER AMSTELPARK PRO ACADEMY AMSTELPARK PRO ACADEMY Sinds de oprichting in 1986 is Amstelpark Tennis Academy een begrip in de Nederlandse tenniswereld en heeft al vele nationale toppers

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties 1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties Competitie o Dames: Om de licentie te verkrijgen: een sterktegetal van tenminste 505. Het sterktegetal wordt berekend over voorronde en play-offs gezamenlijk.

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Tafeltennis voor meisjes

Tafeltennis voor meisjes Tafeltennis voor meisjes MEISJESTAFELTENNIS IN NEDERLAND Waarom zijn meisjes en vrouwen belangrijk voor een vereniging? Meisjes en vrouwen zijn bijzonder geschikt als trainers/coaches of voor andere (kader)

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin Page 1 Inhoudsopgave: Technisch beleid: 1.1 Jeugdbeleid: 1.2 Plan van aanpak Jeugd selectieplan

Nadere informatie

Inhoud Aan de leden Van het bestuur

Inhoud Aan de leden Van het bestuur Inhoud Aan de leden Van het bestuur Jaargang 9 Nummer 2 AAN ONZE LEDEN.. Beste vrienden van GSM, Woord vanuit het Bestuur TV GSM sponsoren Wij willen jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Van talent naar topper

Van talent naar topper Titel Subtitel Van talent naar topper Vanuit clubperspectief Door Brendan Troost Dag van de Atletiek Zaterdag 18 maart 2 Doel en inhoud van deze presentatie Delen van kennis en ervaringen van talentontwikkeling

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2013 t/m 2017 Tennisvereniging Kontakt

BELEIDSPLAN 2013 t/m 2017 Tennisvereniging Kontakt BELEIDSPLAN 2013 t/m 2017 Tennisvereniging Kontakt 1. Inleiding Bestuur en commissies hebben hun visie voor de periode 2013 tot en met 2017 in dit beleidsplan opgenomen. Inmiddels is duidelijk geworden

Nadere informatie

Dordt Beach 2016-2019

Dordt Beach 2016-2019 Dordt Beach 2016-2019 Blauwdruk 3.0 DECEMBER 2015 Externe versie 1. Inleiding Beachvolleybal is een sport in ontwikkeling, ook in Dordrecht. Wil je als vereniging deze ontwikkelingen blijven volgen of

Nadere informatie

Toekomst van de beachvolleybal competitie Beachvolleybal connects!

Toekomst van de beachvolleybal competitie Beachvolleybal connects! Inleiding Sinds 1989 is beachvolleybal onderdeel van het Nederlandse sportlandschap. Waar de sport begon met pionieren door een kleine groep mensen, is beachvolleybal nu zowel in de top als breedte niet

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden

Destination Denver. Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Destination Denver Topsport Nederland Lacrosse Participatiemogelijkheden Lacrosse La wat? Lacrosse werd oorspronkelijk gespeeld door de inheemse bewoners van Noord Amerika. Voor hen had deze teamsport

Nadere informatie

Structuur, Samenwerking en GROEI

Structuur, Samenwerking en GROEI Werkplan 2013 Structuur, Samenwerking en GROEI Versie : 2.0 Datum : 30-11-2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstellingen, mission statement, speerpunten... 3 2.1 Doelstellingen... 3 2.2 Mission statement

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen!

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen! Aan alle besturen van verenigingen en regiocoördinatoren Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 Internet: www.bowlen.nl Ons kenmerk: 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 E-mail: info@bowlen.nl

Nadere informatie

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar.

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar. Wat is je geslacht? man 21 (7. vrouw 6 (6.29 n = 6 Hoeveel jaar ben je lid? 0- jaar -10 jaar > 10 jaar 1 (2.86 1 (2.86 28 (8.28 n = 8 # 8 Ik vind dat mijn kind goed wordt geïnformeerd over de activiteiten.

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind rafcelis.be Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Frisbeebond 2014-2016 Inleiding Voor u ligt het voorstel voor het Meerjarenbeleidsplan

Nadere informatie

Januari 2010. Beleidsplan 2007-2011 Bridgeclub Rijnland

Januari 2010. Beleidsplan 2007-2011 Bridgeclub Rijnland Januari 2010 Versie 1.0 ALV september 2007 Versie 1.1 Update actieplan 2009-2010 Versie 1.2 Update september 2009 Versie 1.3 Update doelstellingen Beleidsplan 2007-2011 Bridgeclub Rijnland Versie 1.3 1

Nadere informatie

Tennisvereniging A.L.T.C. DDV. Sponsorpresentatie 2012

Tennisvereniging A.L.T.C. DDV. Sponsorpresentatie 2012 Tennisvereniging A.L.T.C. DDV Sponsorpresentatie 2012 24 feb 2012 De Grootste vereniging van Nederland Op de Zuidas in Amsterdam Oud-Zuid, vlak naast het Olympische Stadion, vindt u een van de modernste

Nadere informatie

WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!!

WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!! ENQUETE TENNISVERENIGING DE HELLEKENS HAPERT februari 2010 WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!! Naam: M / V Datum:

Nadere informatie

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS?

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

Nadere informatie

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd.

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd. Lawn Tennisclub de Kaetelberg Venlo Sponsoring Historie. L.T.C. de Kaetelberg is opgericht op 8 december 1977. Nadat voor het seizoen 1978 het aantal van 2 tennisbanen waren aangelegd kon gestart worden

Nadere informatie

DE VOORZITTER AAN HET WOORD

DE VOORZITTER AAN HET WOORD DE VOORZITTER AAN HET WOORD EK Dames 2012 is het organiseren waard! Dat de Europese Kampioenschappen voor dames in 2012 in Tilburg zullen plaatsvinden, is iets waar de Nederlandse Bowling Federatie (NBF)

Nadere informatie

World Tour en compe..e informa.e ouders

World Tour en compe..e informa.e ouders World Tour en compe..e informa.e ouders World Tour en competitie informatie ouders 1 De compe..e voor de rode en oranje kinderen gaat vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en krijgt een nieuwe naam:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

world tour en competitie informatie ouders

world tour en competitie informatie ouders world tour en competitie informatie ouders De competitie voor de rode en oranje kinderen is vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en heeft een nieuwe naam gekregen: World Tour. Meer informatie vindt

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen.

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Manger Cats is een bloeiende tennisvereniging met een sterk familiekarakter. Bij ons staat het prestatieve maar ook het recreatieve tennis

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015

Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015 Sponsor Beleidsplan SV Christofoor, Afdeling Basketbal Seizoen 2014-2015 Het eerste jaar gelijk al een kampioensteam: de U14 Rev 1: Eerste officiële versie Datum: oktober 2014 Index 1 Geschiedenis Basketbal

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

TGC Competitie reglement

TGC Competitie reglement TGC Competitie reglement 1. Inleiding Het bestuur streeft ernaar om het spelpeil binnen de TGC te verhogen en wil dit mede bereiken door teams in de NGF-competitie te laten spelen. Tevens biedt het de

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2012

Nieuwsbrief januari 2012 Nieuwsbrief januari 2012 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Mensen zitten raar in elkaar. Afgunst, hebzucht, jaloezie, leedvermaak etc. Sommige mensen proberen bewust of onbewust de

Nadere informatie

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Nieuwsbrief 2 - Februari 2015 In dit nummer: Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Automatische incasso s penningmeester in maart en april Nieuwe bondspas 2015

Nadere informatie

BELEIDSPLAN WHITE SOX

BELEIDSPLAN WHITE SOX BELEIDSPLAN WHITE SOX 2012-2018 Voorwoord Limburg White Sox is een club met een rijk verleden. Al vijfentwintig jaar geeft zij de jeugd en ouderen van Genk en omstreken de gelegenheid zich te bekwamen

Nadere informatie

TH 2012 Jeugd - Toelichting definitieve inschrijving

TH 2012 Jeugd - Toelichting definitieve inschrijving TH 2012 Jeugd - Toelichting definitieve inschrijving Dit document is opgesteld om een aantal afspraken rondom de definitieve inschrijving voor Team Holland 2012 vast te leggen. Ambitie De uitgesproken

Nadere informatie

d. Dan komen inwonende familieleden van junior- en seniorleden aan de beurt,

d. Dan komen inwonende familieleden van junior- en seniorleden aan de beurt, HUISHOUDELIJK REGLEMENT LTC GOIRLE Vereniging Artikel 1 Het hoogste wetgevende orgaan van de vereniging is de Algemene Vergadering (hierna te noemen ALV) Lidmaatschap Artikel 2 a. Het aantal leden dat

Nadere informatie

Copyright GolfTON Juli 2016

Copyright GolfTON Juli 2016 1 Veel ouders en spelers hebben vragen over GolfTON. Hieronder een aantal vragen die aan ons gesteld zijn en die duidelijkheid kunnen verschaffen. Wanneer ben je klaar voor het professionele golf? In de

Nadere informatie

Uitkomsten Enquête jeugd

Uitkomsten Enquête jeugd Uitkomsten Enquête jeugd 3 oktober 205 26 Totale aantal deelnemers 6 tenniskidsleeftijd 2 jaar en jonger 0 oudere jeugd 3 jaar en ouder Q2: Hoe lang ben je al lid? Beantwoord: 6 Overgeslagen: 0 4 Tenniskids

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Het bondsbestuur heeft op 12 juli 2014 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst 2014-2015 goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling treedt in op

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+ EASY LANGUAGES Engels in Melbourne - Lyceum - Leeftijd: 18+ Minimaal 2 weken Australië's meest levendige stad Studeren tussen de Australische studenten Standaard Engels & IELTS voorbereiding Warm welkom

Nadere informatie

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609 Jaarverslag GV DOS 2009-2010 DOS Amsterdam maakt een turbulent jaar mee. Na de noodoproep van het vorige bestuur zijn drie nieuwe bestuursleden gevonden die onze vereniging een stap vooruit willen helpen.

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door:

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door: Welkom bij tennisclub t Eerste Wittien: Je hebt er voor gekozen om een leuke sport te gaan beoefenen nl. de tennissport. Bij tennisclub t Eerste Wittien te Genemuiden, opgericht 10 februari 1976, kan dat

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

ALV, 30 november 2015

ALV, 30 november 2015 ALV, 30 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen notulen ALV 22 april 2015 Natasja 3. Jaarverslag seizoen 2014 2015 Simon 4. Voortgang fusie, laatste seizoen 2015 2016 Simon 5. Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

CONCEPT. blad -1- SOO/* doss versie 31 december 2014 STATUTENWIJZIGING LAWNTENNISCLUB S-GRAVENZANDE

CONCEPT. blad -1- SOO/* doss versie 31 december 2014 STATUTENWIJZIGING LAWNTENNISCLUB S-GRAVENZANDE CONCEPT Indien er onjuistheden voorkomen in de personalia of elders in de tekst, verzoek ik u tijdig voor het passeren van de akte contact op te nemen. blad -1- SOO/* doss. 20143693 versie 31 december

Nadere informatie

activiteiten activiteiten

activiteiten activiteiten Doelgroep Kenmerken Motieven Acties vereniging KNLTB om te gaan of blijven tennissen producten, diensten en Jeugd Basisschool Rood Ontdekken Ontmoeten: vrienden Tenniskids vereniging Tenniskids programma:

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

Prestatie-eisen voor kwalificatie. Algemeen

Prestatie-eisen voor kwalificatie. Algemeen Swimming Zwemmen Prestatie-eisen voor kwalificatie Algemeen Voldoen aan de kwalificatiecriteria zoals deze zijn bepaald door het IPC in overleg met de Internationale Federatie (IPC Swimming). en Voldoen

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in augustus 2016 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling geldt voor toernooien

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus A.S.R. Nereus A.S.R. Nereus De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is al sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging

Nadere informatie

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH Jaarplan 2016 van de Nederlandse Minigolf Bond In het meerjarenbeleidplan van 2012 tot 2016 waardig aan de slag staan de hoofddoelstellingen die in deze periode gehaald dienen te worden. Elk jaar zal er

Nadere informatie

WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE

WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE Bowling Vereniging Haarlem - opgericht: 16 september 1969. Bestuursamenstelling: Voorzitter: Peter Schweitzer tel : 023 5271782 Vicevoorzitter: Penningmeester: Rob Maas tel

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem)

Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) Het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) A. DEFINITIE Speelsterkte is de relatieve norm voor de tennisvaardigheid van een bij de KNLTB aangesloten tennisser in verhouding tot de tennisvaardigheid van

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld op de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 20 november 2012 - Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven op basis waarvan een sporter

Nadere informatie

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout 2013-2017 Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout BELEIDSPLAN 1. Inleiding Twins is de roepnaam voor de in Oosterhout gevestigde vereniging Twins Sporting Club. Het beleid van Twins is gericht op het

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Wateringen, januari 2016 1 Sponsorplan VELO Badminton VELO Badminton is een badmintonvereniging uit Wateringen. VELO Badminton is ontstaan in 1966 en maakt deel uit

Nadere informatie

SV Abbenes: Huishoudelijk Reglement

SV Abbenes: Huishoudelijk Reglement SV Abbenes: Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De vereniging Sport Vereniging Abbenes, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht (laatst aangepast op 26 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Sponsorplan Tafeltennisvereniging BKS Sittard

Sponsorplan Tafeltennisvereniging BKS Sittard Sponsorplan Tafeltennisvereniging BKS Sittard Inhoudsopgave Missie, beleid en doelstellingen Visie op sponsoring Sponsormogelijkheden Hoofdsponsor Co-sponsoren Bordsponsoring in accommodatie Club van vijftig

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Goede Begeleiding

Jaarplan 2016. Goede Begeleiding Jaarplan 2016 Inleiding 2016 wordt het derde en laatste jaar van het huidige Meerjarenbeleidsplan 2014 2016. Veel van de eind 2013 uitgeschreven ambities zijn inmiddels geheel of gedeeltelijk gerealiseerd.

Nadere informatie

LTC Naaldwijk. Algemene ledenvergadering 2016

LTC Naaldwijk. Algemene ledenvergadering 2016 LTC Naaldwijk Algemene ledenvergadering 2016 1 Agenda 1. Opening en welkom 2. Voor de vergadering ingekomen stukken 3. Bestuursmededelingen 4. Goedkeuring notulen ALV 2015 5. Jaarverslag 2015 6. Financiële

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

NIEUWSFLITS December 2011

NIEUWSFLITS December 2011 NIEUWSFLITS December 2011 Beste tennisvrienden, Nog een paar nachtjes slapen en dan starten we een nieuw jaar. Een jaar waarin TCV haar 75-jarige bestaan viert. In het weekend van 15 t/m 17 juni vieren

Nadere informatie

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl SPONSORCATALOGUS Introductie Informatie over sponsormogelijkheden bij vv Bergen Per 2016 kent Bergen een nieuwe voetbalvereniging. BSV en vvberdos zijn gefuseerd tot vvbergen. Deze nieuwe vereniging speelt

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin

JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin 17-06-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Woord vooraf... 3 1. Missie en doelstelling... 4 2. Activiteiten

Nadere informatie

Sportcentrum. Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats. Universiteit van Tilburg. Paraaf kwaliteitsfunctionaris

Sportcentrum. Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats. Universiteit van Tilburg. Paraaf kwaliteitsfunctionaris Titel hoofdproces: Verenigingenbeleid en reglement en bijbehorende formats Sportcentrum Universiteit van Tilburg Proceseigenaar: Inge Schepers Paraaf kwaliteitsfunctionaris Versie nr.: 9 Bijlagen: 1. Verenigingenbeleid

Nadere informatie

Discussie 5 januari 2014

Discussie 5 januari 2014 Discussie 5 januari 2014 Strategie Structuur Cultuur Verloop ledenbestand Ledenbestand (spelend) Overzicht teams Categorie Subcategorie Niveau Plaats Competitie Gem. leeftijd Aantal spelers Trainings frequentie

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Voorbeelden; Structuur

Voorbeelden; Structuur A.3 Structuur A.3.1 Totale bond A.3.2 Onderdeel talentontwikkeling A.3.3 Geografische spreiding A.3.4 (de)centralisatie (TBV s) In het onderdeel structuur dient te worden aangetoond dat de organisatiestructuur

Nadere informatie

Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017

Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017 Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017 1 Introductie S.V. Kampong Kampong is een echt sportdorp S.V. Kampong Voetbal is onderdeel van de omni-sportvereninging S.V. Kampong: Voetbal,

Nadere informatie

Programmaboekje. Gemeente Voorschoten

Programmaboekje. Gemeente Voorschoten Programmaboekje 4 e Schoolhandbaltoernooi Gemeente Voorschoten Voor Groepen 5 en 6 van het basisonderwijs Datum Woensdag 27 september 2017 Locatie H.V.V. 70 Weddeloop 2 in Voorschoten (oranje clubgebouw)

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton 2016-2017 1. Algemeen De Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton (NJRB) bevat de richtlijnen volgens welke de sterktebepaling plaatsvindt

Nadere informatie