Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar"

Transcriptie

1 Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar Business Club: Waerde Leden, Hier ligt de eerste Recover van het nieuwe collegejaar dat alweer een dikke maand onderweg is. Naast de gebruikelijke veranderingen zoals een fantastische nieuwe lichting, is er dit jaar ook sprake van echt nieuwe dingen. De pijlerperiode in zijn nieuwe opzet, een nieuw pand en een record aan nieuwe kunnen we stellen dat er een vliegende start gemaakt is! Niet alleen binnen Vidar zien we veranderingen, ook op Tilburg University (nieuwe voorzitter College van Bestuur) en op nationaal niveau (komen de VDD en PvdA eruit en wat zullen de gevolgen op onderwijsgebied zijn?) vinden er belangrijke ontwikkelingen plaats! Het belooft een spannend jaar te worden! Dichter bij huis hopen we dat de nieuwe leden al een beetje de weg kennen op de vereniging met het enorme nieuwe gebouw en alle mores. We hopen dat zij binding vinden met nieuwe mensen. Ook deze Recover is weer iets nieuws in al die eerste indrukken en wij hopen dan ook dat alle sjaars hem met plezier ontvangen en lezen! Neem dus snel een kijk in het verenigingsblad van Vidar! Veel leesplezier! Manou Windhausen Voorzitter Commissie Verenigingsorgaan Inhoudsopgave Voorwoord 1 Hoe overleaf ik... 2 Vidraat van de Maand 4 HOT or NOT 6 Terugblik op de TOPweek Lieve Lola 8 Uit de bestuurskamer 9 Fotopagina 10 TSR Boulevard 11 TUC 12 Fotostrip 14 TSR Boulevard 16 7 Mise en Place 1

2 2 Hoe overleef ik... De KMT zit erop, je hebt vrede met de IC gesloten en denkt dat je nou alle belangrijke informatie bezit om een geweldig eerste jaar tegemoet te gaan. Maar niets is minder waar! Het bier is goedkoop en vloeit dan ook rijkelijk. Er is elke dinsdag en donderdag feest en dan kan het wel is voorkomen dat er dingen niet helemaal gaan zoals je had gehoopt. Hier wat tips om je eerste jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe overleef ik mijn ouders Het is weer zo ver, na een ongelofelijk fraai Vidar avondje, waar je natuurlijk weer een sluitje gepakt hebt, is het weer tijd om op vrijdag langs je ouders te gaan. Deze moeten waarschijnlijk nogal wennen aan het idee dat je op kamers en bij een vereniging bent gegaan en dan kom je ook nog eens elke vrijdag met een immense kater opdagen. Hier wat tips: Vertel je ouders dat je gisteravond een rustig gezellig avondje op Vidar hebt gehad. Want echt, vertellen dat je tot 5 uur s nachts jezelf helemaal hebt afgetankt en je vervolgens in het bos bent beland kan verkeerd uitpakken. Drink een kop koffie (of 5) zodat je helemaal wakker bij je ouders aankomt. Vertel enthousiast over de interessante en o zo leervolle colleges die je hebt gehad. (Indien afwezig kun je natuurlijk altijd de sheets nog even teruglezen) Hoe overleef ik met het andere geslacht Dat je niet mag zoenen in de soos, dat heb je vast tijdens de KMT geleerd. En als mensen erachter komen dat je gezoend hebt, dan komt dat in de Recover. Ook dit zal niet nieuw zijn. Maar een van de meest gemaakt fouten is toch wel om je net aan de haak geslagen vangst mee het bos in te nemen. Naast dat je niet de enige bent met dit idee en je dus andere koppels zal moeten ontwijken, zul je alsnog in de Recover komen. Want ja sjaarsjes, vergeet dit niet: Wij van de Recover commissie der T.S.R. Vidar weten alles! Ook goed om te weten: Mannen/ vrouwen worden niet knapper door een vestje, dit beeld je je alleen maar in. Bouw Partners: Hoe overleef ik. De schijf van 12 Het is donderdag en je staat weer automatisch ingeschreven op Vidar. Top! Voor 3,50 wordt er voor je gekookt. Totdat je het eten ziet. Aardappelblokjes, shoarmavlees, rijst, erwtjes uit blik, en vergeet vooral de vruchtjes niet. Ja dit is even wennen, maar te bedenken dat je net geroeid hebt en vorige week ook al in de taxi afgevoerd bent is het slim het toch gewoon weg te werken. Biertje erbij en gaan!

3 3 Recover, nr 8, Oktober 2012 Als eerstejaars Vidraat Hoe overleef ik zonder zoete witte wijn met ijs Menig vrouwelijk Vridaat zal een zoete witte wijn met ijs periode hebben gehad. Nog als scholier zijnde zat je dan elke vrijdag op het terras en tikte je het ene glas na het andere weg. Helemaal geen probleem, de meesten zullen hier dan ook openlijk voor uit durven te komen. Maar nu lieve vrouwen, nu ben je een student! En een student drink bier. Natuurlijk, bij een heerlijk diner hoort een goed glas wijn. Een goed glas wijn kan een volle kruidige rode of een frisse droge zijn. Een mousserende zoete, of fles Canei horen hier niet bij. Hoe overleef ik bier Hoewel het bos veelvuldig gebruikt wordt door vidraten om (nieuwe)aanwinsten mee naartoe te nemen, wordt het helaas door onze nieuwe lichting vidraten ook om een andere reden gebruikt. Het schijnt dat onze eerstejaars er grootste moeite mee hebben het bier binnen te houden. Maar het feit dat het bier hier goedkoper is betekent niet dat je je voor hetzelfde bedrag moet volgooien. Hier wordt niemand blij van, vooral de AD niet die jou uit het bos moet vissen. Hoe overleef ik disputen Al die mooie verhalen over al die leuke clubjes die je al gehoord hebt. Je weet het ondertussen zeker. Ik wil bij een clubje! Maar hoe profileer je jezelf? hier een aantal tips. Ben aanwezig en enthousiast (Als je echt helemaal bezopen bent telt dit niet perse als aanwezig). Ga niet met een man staan tongen in het bos. Zo zien disputen je niet, althans niet het dispuut van het juiste geslacht. Laat jezelf helemaal vol kliederen met stickers tattoos en verf. Dat je de volgende dag al die dingen er met geen mogelijkheid meer vanaf krijgt, is voor nu even niet belangrijk.

4 4 Vidraat van de Maand Ilse van de Sande Al is ze slechts 1 meter 39, toch zal het niemand ontgaan zijn dat we sinds afgelopen jaar een stuiterbal rijker zijn op de T.S.R.. Goedlachs huppelt deze Brabantse dame in haar Cie-vestje rond op Landvidi. Altijd in voor een biertje, een goed gesprek en op z n tijd een goede mop. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Ilse van der Sande. Hoog tijd voor een diepte interview. Dat is zeker fantastisch. Kun je mij iets meer vertellen over je ervaringen als Cie-er? Ja, toen ik gevraagd werd dacht ik echt Huh, ik!?, maar ik vond het tegelijkertijd natuurlijk ook kei leuk dat ze mij hiervoor benaderde. Ik zei meteen ja en voor ik het wist moest ik Cie ontgroening doen. Dat vond ik wel even spannend, maar gelukkig heb ik het geheugen van een mammoet dus ik kon alle informatie snel opslaan. Mijn eerste bardienstje was super, maar we liepen gelijk ook tegen een probleem aan. Mijn armen zijn niet zo lang zoals je misschien wel kunt zien dus ik heb een beetje moeite met veel biertjes tegelijk op de bar zetten. Gelukkig kwamen mijn mede Cie-ers al snel met de oplossing: een omgekeerd kratje speciaal voor mij! Mijn vestje vormde het tweede probleem. Dat was natuurlijk te groot. Gelukkig kreeg ik die van Rob Bouwman en hoefde ik hem maar een mini beetje in te nemen. Nu zit hij me als gegoten en zou ik er het liefst ook in slapen zo lekker zit ie. Zeg Ils, wat vind je ervan dat jij bent uitgeroepen tot Vidraat van de Maand? Wacht, wacht, wacht! Ik heb eerst nog een super goeie grap, luister, luister! Loopt een 0 over straat, komt hij een 8 tegen: Zeg, zit jouw riem niet een beetje te strak? Hahaha, wacht ik heb er nog een! Ik stond laatst op de bus te wachten, zegt de buschauffeur Hey, kom er eens af joh! Hahaha! Dat zijn inderdaad moppen van niveau. Over tot de orde van de dag. Wat is je eerste reactie? Ja, dat is natuurlijk keileuk! Het is altijd fijn om te horen dat mensen je inzet waarderen. Maar het mooie is, ik vind het ook gewoon serieus leuk om hier zo vaak te zijn. Ik weet mensen goed te vermaken, dus met mij aan de bar altijd plezier. Je loopt inmiddels alweer een jaartje rond op Vidar. Hoe kijk jij terug op afgelopen jaar? Ik vind het ontzettend leuk dat ik zoveel nieuwe mensen heb leren kennen. Mijn jaargenoten zijn super leuk en we hebben al een paar mooie feestjes achter de rug. Zo vind ik de LC biercantus bijvoorbeeld altijd fantastisch. Dat is natuurlijk ook een van mijn specialiteiten hè, zoveel mogelijk bier drinken. Lekker lallen en op de tafels staan, ik hou er wel van. Nou is dat op de tafels staan ook wel noodzakelijk, omdat ik anders niet boven de rest uit kom. Maar dat geeft niks hoor, ik schreeuw gewoon hard genoeg zodat mensen me toch wel horen. Wat ik ook mooi vond afgelopen jaar waren de commissies. Ik ben begonnen in de Eventcie en nu zit ik zelfs in de Cie van het Huisch! Dat is toch fantastisch!?

5 5 Recover, nr 8, Oktober 2012 Vidraat van de Maand Zo te horen heb jij je plekje daar wel gevonden. Ja, ik ga denk ik nooit meer weg uit de Cie. Het liefst pak ik alle sluitjes, maar mensen vragen zich dan soms af of ik nog wel een leven naast Vidar heb. Nou eigenlijk wel, ik kan namelijk alles tegelijk. Vriendinnen van thuis, studie, dispuut, bijbaantjes en dus achter de bar staan. Ik heb ook maar 4 uur slaap per nacht nodig dus dat komt wel goed uit. Zo zijn er nog wel een paar dingen die ik graag zou willen doen Is dit een open sollicitatie voor het Vidar bestuur? Nou, hoe raad je dat!? Dat Cie-vestje staat me goed, dus denk dat een bestuursvestje ook moet lukken. Liefst zou ik Assessor Domus worden, omdat bier drinken en de tent sluiten gewoon mijn passie is, maar ik denk dat het vestje van Kasper niet gaat passen. Daar pas ik drie keer in, dus misschien moet ik nog maar een paar jaartjes wachten. Misschien moet ik om te beginnen Jan-Jaap van de troon stoten en Cie-voorzitter worden. Dat zie ik ook wel zitten. Naast het feit dat deze commissie veel van jouw tijd in beslag neemt zit je ook bij een damesdispuut van Vidar. Ik heb begrepen dat Dionysos een beetje girly girly is, past dat wel bij jou? Ja man, lachen! Make-up, hippe jurkjes en sieraden zijn niks voor mij maar dat maakt helemaal niks uit. Heb jij wel eens gezien hoe lekker ze kunnen partyen? Daar voelde ik me natuurlijk meteen op mijn gemak. Met galafeestjes en dergelijke vind ik het altijd wel lastig. Waar laten die meiden hun spullen als je zo n jurkje aan hebt zonder zakken? Dat gedoe met hakken en tasjes, bah. Voor mij is de oplossing heel simpel: ik verstop mijn telefoon en sleutels gewoon in een plantenbak in de hoop dat ik ze nog vind. Dat is helaas niet altijd het geval, maar soms moet je risico s nemen. Toen ik nog niet bij Dionysos zat werd het dispuutsforum niet meer zo intensief gebruikt, maar sinds ik erbij zit wordt iedereen dagelijks doodgegooid met goeie grappen, mooi toch!? Verder ben ik super actief en ben ik goed in dingen regelen, dus zit helemaal op mijn plek daar. Ik vind het mooi om te horen dat je zo enthousiast bent over Vidar. Hopelijk blijf je nog jaren een goede aanwinst! Tuurlijk. Kijk, ik ben slim genoeg om mijn studie er binnen 4 jaar doorheen te knallen, maar dat ga ik dus mooi niet doen. Moet mijn ouders nog even inlichten, maar ik smeer het nog een paar jaartjes uit hoor. Van mij zijn jullie voorlopig nog niet af! Dat is een hele geruststelling. Ilse, bedankt voor je tijd en tot aan de bar! Zeker, kom snel een biertje bij me halen! Als je me zoekt, ik sta op mijn krukje!

6 6 HOT or NOT? HOT Een loods vol nullen De pijlerperiode is alweer in volle gang, maar ik wil toch graag nog even terugblikken op de TOP-week. Elke namiddag vulde de TSR zich met enthousiaste eerstejaarsstudenten begeleid door een vaak nog enthousiaster papa- of mamakoppel. Er werden rondleidingen gegeven, er kon geroeid worden en de Vidar band gaf elke dag een spectaculair optreden. Het was een drukte van belang, maar gezien de flinke uitbouw op onze vereniging hadden we hier natuurlijk ook alle ruimte voor. Een stralende groep PC ers hebben wederom een nieuw record aantal nullen veroorzaakt. Op climax wednesday was het al aanpoten geblazen achter de inschrijftafel, maar op vrijdagavond werd de verdriedubbelaar ingezet! In lange rijen stonden de kersverse nullen in de rij om zich in te schrijven bij de mooiste studentenvereniging van Nederland. De vraag blijft echter altijd hoeveel mensen zich daadwerkelijk zullen melden bij de gevreesde KMT, met IC-P mejuffrouw Verhoeven aan het hoofd. Dit jaar deed de belronde goede zaken. Maar liefst 201 nullen zijn vol trots geïnaugureerd en kunnen zich nu Vidar jaar 012 noemen, waarvoor hulde! NOT De kracht van de combinatie? Dat roeien en drinken een combinatie is die niet helemaal soepel samen gaat dat bleek wel weer tijdens de TOP-week. De groep PC ers was dit jaar groter dan ooit met de samenvoeging van zowel de RPC, de OPC en de PC. Je zou denken dat dit voor een groot groepsgevoel zou moeten zorgen. De waarheid ligt echter iets gecompliceerder. De Roei Promotie Commissie noemden zichzelf ook wel de Relax Promo Commissie. Tijdens de rondleidingen dacht de RPC zich er vanaf te kunnen brengen met een beetje chillen bij de ergometers en hier en daar een potentiële roeier in de boot stoppen. Ook vond de RPC het nodig om het poetsen te laten voor wat het is. Maar het toppunt was bereikt tijdens de vrijdagavond afterparty. Iedereen genoot van de opkomende zon en beats die nog steeds over Landvidi knalden, maar de RPC lag al te slapen in hun bedjes. Ja, het was voor iedereen een vermoeiende week, maar dat was niet de reden dat onze roeifanaten al snel het loodje legde Ze waren namelijk te dronken om nog maar een stap te verzetten! Volgende keer toch maar weer aan de cola?

7 7 Recover, nr 8, Oktober 2012 Terugblik op de TOP-week We zijn al bijna weer vergeten dat aan de pijlerperiode nog een schitterende week vooraf is gegaan; de Topweek! Ook dit jaar werd er op de mooiste studenten roeivereniging van Tilburg weer volop geroeid, gechillt, gegeten en gefeest. Van dinsdag tot en met vrijdag openden we onze deuren voor de nieuwe studenten. De voormalige Tikweek veranderde zijn naam in Topweek om deze introductiedagen ook aantrekkelijker te maken voor de buitenlandse student. Niet alleen de Tikweek werd in een nieuw jasje gestoken, ook Vidar zelf was dit jaar voor het eerst te bewonderen in zijn nieuwe hoedanigheid. De topkindjes keken hun ogen uit toen ze geconfronteerd werden met onze gigantische loods. Ze kregen een rondleiding, mochten een testje doen op de ergometers en de liefhebbers konden een stukje roeien om dat fantastische gevoel op het water te ervaren. Tijdens deze activiteiten werd er flink gejaagd op aankomende roeitalenten en toekomstige feestbeesten door de mannen en vrouwen van de RPC en PC. Soms vrijwillig en soms bezwijkend onder groepsdruk, werden de potentieeltjes meegelokt naar de groene caravan. Op dinsdag en donderdagavond waren we feestend in Brandpunt te vinden. Woensdag en vrijdagavond stond heel Tilburg op onze vereniging het beest uit te hangen. Opvallend was de woensdagavond. De bands, waaronder onze eigen Vidarband, kregen de sfeer er goed in. De belangstelling was van internationaal niveau, studenten uit alle windstreken schreeuwden de nummers mee. Maar de climax in de Topweek is en blijft natuurlijk de Vidar Heineken Afterparty. Na middernacht kwamen er bussen afgeladen vol met studenten om voor het laatste maal volledig los te gaan. Tilburg zelf was totaal uitgestorven, maar bij de Beekse Bergen kon je over de koppen lopen. Tot in de vroege uurtjes werd er genoten van een schitterende avond die alle topkindjes nog lang zal bij blijven. Wederom weer een geslaagde Topweek!

8 8 Lieve Lola Lieve Lola, Wij als bestuur van een niet nader te noemen studentenroeivereniging uit Tilburg zitten nogal met een urgent probleem. Een aantal weken geleden hebben we ons gelukkig mogen prijzen met de aanwinst van een recordaantal nieuwe sjaars. Deze leken op het eerste gezicht nette, nog ietwat bleue verstandige studentjes. Maar onze sjaarzenkennis heeft ons in de steek gelaten. Al na een paar dagen ging het mis, en dan doel ik op het alcoholgebruik van deze nieuwe Vidraten. Er werden verschillende incidenten gemeld van sjaarzen die de wc s hadden ondergekotst, zo dronken waren dat er voor hen een taxi moest worden gebeld en zelfs sjaarzen die het presteerden om vervolgens diezelfde taxi s onder te kotsen. Slappe excuses van vrouwelijke sjaarzen zoals: Ja maar ik drink alleen wijn (lees; mierzoete goedkope rotzooi) want ik lust geen bier zorgden ervoor dat de ergernissen hoog opliepen. Maar de aanleiding voor deze brief moet toch wel de volgende gebeurtenis zijn geweest; toen we op een avond nietsvermoedend de laatste Vidraten naar huis hadden gestuurd en zelf moe van een lange week hard werken onze jasjes hadden aangetrokken, troffen we in het bos naast onze sociëteit nog minimaal drie dronken sjaars aan. Als wij ze niet hadden ontdekt zouden ze nu aan een uiterst pijnlijke dood zijn gestorven door de overdosis alcohol, of uiteindelijk verslonden worden door de ontsnapte zebra s uit Safari Park de Beeks Bergen. Nu zitten we met de handen in het haar, moeten we de prijs van bier op de vereniging extreem opkrikken zodat de consumptie wordt beperkt, of moet er een bosverbod komen voor eerstejaars? Als bestuur zijn we het er unaniem over eens dat dit onze capaciteiten en verantwoordelijkheden ver te boven gaat. Lieve Lola, wat moeten we doen om onze sjaars in godsnaam fatsoenlijk te leren drinken!? Met vriendelijke groet, Het Bestuur der *** Geacht bestuur, Deze kwestie doet me denken aan de nieuwe tendens van buitensporige jongeren die steeds vaker in de media te zien zijn. Het lijkt erop dat de project X-mentaliteit ook uw vereniging heeft getroffen. Wat ik normaliter zou adviseren is om deze facebook-generatie in te lichten over alcoholmisbruik via sociale media. Maar ik denk dat uw probleem hardnekkiger is. De enige oplossing is om deze sjaarzen eens fatsoenlijk te leren drinken. Roep daarom al uw leden op om komend collegejaar samen extra veel alcohol te nuttigen, dan raken ze vanzelf vertrouwd met het gebruik van alcohol. Extreme gevallen kunt u doorverwijzen naar GGZ Tilburg afdeling Verslavingsproblemen. Hopelijk kunt u hier iets mee! Met vriendelijk groet, Lola

9 9 Recover, nr 8, Oktober 2012 Uit de Bestuurskamer Waarde leden, Ik wil jullie in gedachte meenemen naar een weekje leven in de bestuurskamer. Ja, want leven doen wij op Vidar. Je begint meteen in de heftigste periode van je bestuursjaar, de pijlerperiode. Je denkt een goede overdracht gehad te hebben van het vorige bestuur maar gedurende de periode loop je tegen van alles en nog wat aan! Je maakt lange dagen, slaapt weinig en rent van hot naar her, maar bovenal is het volop genieten van waar je mee bezig bent! Dit genieten komt onder andere door het mooie bestuursleven wat wij met z n achten leiden. Ik noem het dagelijks samen lunchen, het gezellig samen dineren en het uitbrakken op de vrijdagmiddag na weer een geweldig Vidar feestje! Niet alleen de Vidar feestjes zijn mooi, ook de vele constitutieborrels bij andere verenigingen die wij afgaan met onze grote rode vriend, zijn hilarische avonden! Op zo n avond bij een andere vereniging besef je weer even hoe mooi onze eigen vereniging is en in wat voor een geweldig pand we nu al leven en straks in een nog beter pand gaan leven!! Maar naast al dat moois wordt er natuurlijk ook genoeg geklaagd in de bestuurskamer. Het begint al aardig fris te worden en vooral de vrouwen zitten in dikke truien en met kaarsen op het bureau te besturen. De stroom valt zo af en toe uit, het internet doet het alleen met het raam open (vandaar de kou) en de server heeft soms zijn kuren. Dus ja, we tellen af totdat we in onze nieuwe paleisje boven de ingang kunnen en we helemaal gebakken zitten!! Daarentegen zal de telefoondienst altijd blijven. Weer een sjaars die afbelt voor het roeien, weer een sjaars die niet kan komen poetsen, de telefoon staat elke dag rood gloeiend! Zaterdag is altijd een leuke dag. Alle roeiers trainen deze dag en die komen dan ook graag in de bestuurskamer lekker chillen en een kopje koffie drinken. Heel gezellig natuurlijk maar ooh wat kan je dan slecht concentreren en door besturen! s Avonds lekker koken en vaak is er nog wel een afstudeerborrel, een ander feestje of vergadering. Een filmavondje met beamer en popcorn kan ook gewoon op dn TSR en dan is de bestuurskamer weer oh zo gezellig. Ook het bestuur gaat met haar tijd mee, een mac book, een Ipad, alles wordt aangeschaft om optimaal te kunnen besturen. Maar het zijn toch lastig te gebruiken dingen als je ze net hebt. Gelukkig wordt er dan gewoon een Apple lesje gefaciliteerd door onze eigen AD, VO! Ik kan zo nog een bladzijde vol typen met wat we op een dag meemaken en beleven maar jullie zullen aankomend jaar nog genoeg van ons gaan horen. Wij kijken uit naar een geweldig openingsfeest op 3 november en hebben nog een prachtig jaar voor de boeg! Vidar leeft in bloeiende en blakende conditie, en samen maken we het nog mooier! Met vriendelijke groet, Florian Verhoeven h.t. Abactis der T.S.R. Vidar

10 Fotopagina 10

11 11 Recover, nr 8, Oktober 2012 De PC toch elk jaar weer zorgt voor verbroedering en dit Beschuitje A.K. en PEB-er G.B. dichter bij elkaar heeft gebracht? Tevens PEB-er T.H. tijdens de TOP-week zijn dansmoves op roeister R.D. uitprobeerde? Hij het hier niet bij gelaten heeft maar ook Dioontje S.v.L. een mooie nacht bezorgde? De PC-borrel zorgde voor veel stoom in de stichtingdouches, en al helemaal voor VZP-er T.v.d.M. en onze eigen reporter L.G.? Roeier en Geus D.A. zijn LC kwaliteiten uitoefende op Dioontje N.d.M en een schitterende serenade voor haar uitvoerde? Dioontje E.v.B. gaat voor een lustrum aan VZP mannen en laatst roeier T.A. aan haar lijstje kon toevoegen? Het wel heel serieus lijkt te worden tussen Luna hert R.T. en Fabrasser R.v.K.? Kippetje M.B. de TOP-week wel heel vruchtbaar heeft gemaakt door op een avond zowel met AD-er K.L. en met mede PEB-er J.v.d.K. te tongen? Kippetje S.L. er ook wat van kan en IC baasje D.H. versierde? De nieuwe assessor K.v.d.G. haar trucjes nog niet verleerd is en Geus S.v.B. aan de haak wist te slaan? De Vidar band niet alleen zorgt voor nieuwe vriendschappen, maar dat er tijdens de optredens een romance is ontstaan tussen papi Q.H. en PC er T.O.? Nonnetje C.G. het nodig vond de LC kuil even te testen voordat de nullen kwamen en daarin roeicoach M.W. meesleepte? Zij het goede voorbeeld gaf voor haar dispuutsvriendinnetje S.V. die Forseti sjaars M.v.A. om haar vinger wond? Kersverse Vidraat K.M. (potentieel Geus?) de leden snel wilde leren kennen en hij Luna hertje A.v.S. mee naar huis nam? Het bier voor Geus I.v.B. en kippetje M.d.U. iets te traag vloeide tijdens de TUC en ze het tempo samen flink opgeschroefd hebben? Fabrasser B.v.d.M. integreren met de Cie heel serieus neemt en Beschuitje R.K. regelde? Nonnetje S.V. niet alleen een Forseti sjaars regelde, maar ook W.S.? Overdag een Non, maar s avonds een TRC beest C.G. VZP-man N.M. mee het bos in nam voor een wild avontuurtje? Vlinder N.L. het baardje en het staartje van Geus S.v.B wel aantrekkelijk vond? PEB-er R.B. zich tijdens inauguratie liever met kippetje M.B. bezighield dan met nieuwe Vidraten? Vlindertje S.L. en vertrouwenspersoon O.V. zoveel aan het daten zijn dat het verdomd veel op een relatie lijkt? Over relaties gesproken: onze eigen reporter L.S. zich heeft vereeuwigd met Geus R.G.? VZP-man E.M. zich wederom kostelijk vermaakt heeft met Lieve Lustige roeister S.E.? Het vestje van VP T.B. nu al zijn werking doet en hij hiermee kersverse sjaars B.R. wist te veroveren? VZP-er J.v.G. zichzelf naast het roeien wat plezier gunde en hij Lieve en Lustige M.K. regelde? Ze er bij LL wel pap van lusten en J.v.V. de charmes van VZP-er N.M. niet kon weerstaan?

12 12 Tilburg University Cantus Zoals ik een voorbijganger op de TUC rond een uurtje of 10 correct hoorde opmerken zijn alle mooie feestjes van Vidar: Springbreak, TOP eindfeest en nu ook weer de TUC. Inderdaad. Bij de studentikoze opening van het Academisch jaar was dan ook menig dispuut, studievereniging, sportvereniging of commissie aanwezig en de grote variëteit aan verenigingskleding zorgde dat het geheel een bonte boel was. De opening door Lange Frans die welgeteld 3 minuten op het podium heeft gestaan, vonden de meeste studenten die wij gesproken hebben, geen grote toevoeging, ondanks dat goed los ging bij zijn lied over baco s en tornado s. Bij het aantreden van de Cantus band, waar ons Maurits Wools als voorzanger het podium mocht betreden, kon het festijn echt los gaan na het zingen van het Wilhelmus. Het is spijtig te constateren dat dit niet aan iedereen even zeer besteedt is.. Gelukkig werd er daarna met natuurlijk de oude bekende klassiekers en hier en daar een minder bekend nummer wel door iedereen uit volle borst meegezongen. Dat het later op de avond nog veel bonter zou worden wist iedereen van te voren en gaf zich daar dan ook volledig aan over. Dat bleek alleen al uit het feit dat mensen niet eens door hadden dat er een pauze in het programma zat en het grote aantal aanwezigen dat niet eens het boekje nodig leek te hebben om mee te kunnen zingen. Ook de organisatie zegt met z n allen kippenvel te hebben gehad toen ze in de stoet richting het podium liepen onder de begeleiding van Euphoria. Ze kunnen terugblikken op een avond die ontzettend soepel is verlopen, zoals Alma Tiggelmans, secretaris van het TUC bestuur, vertelde. Daardoor hebben ze lekker kunnen genieten tijdens de cantus, veel rondgelopen, bekenden gesproken en een biertje gedaan met hun ouders die op het VIP dek stonden. Wij van de Recover vragen ons tevens af hoeveel TUC pakketten (lees: de zak met pitchers, boekjes en bekers die je aan het begin kreeg) er uiteindelijk nog ingeleverd zijn in ruil voor de ingelegde borg.

13 13 Recover, nr 8, Oktober 2012 Tilburg University Cantus Een er Kijkend naar de toestand van de gezelschappen waarmee we zelf aanwezig waren verwachten we daar niet veel van Alma geeft aan dat er inderdaad maar een kwart van de pakketten op de juiste manier ingeleverd zijn. Echter dit voor de organisatie geen leuke activiteit aan vast dat met de niet uitgekeerde borg betaald wordt, want al het geld is nodig om voor volgend jaar nieuwe pitchers en bekers aan te schaffen. Het moge dus duidelijk zijn dat de avond een groot succes was en wij willen de Vidraten die veel tijd in de voorbereidingen hebben gestoken, evenals de vele vrijwilligers, dan ook laten weten dat ze met deze 4 e editie van de TUC een openingsfeest van het academisch jaar hebben neergezet waar andere studentensteden hun vingers bij af kunnen likken! Myrna van Wageningen, Jan-Jaap Sas, Niels van Buiten, Tom Teunisse en Alma Tiggelman, het was fantastisch!

14 14 Fotostrip Eindelijk was het zover Jaar 012 werd geïnaugureerd en de pijlerperiode kon beginnen! Er werd gedanst. Gesopt... Oh Yeah! I m having so much fun!! Gespetterd... Gesprongen Geverfd Luidkeels meegezongen met de LC! Ben ik, van duitsen bloed

15 15 Recover, nr 8, Oktober 2012 Fotostrip De jaarbanden werden hier en daar versterkt. En elkaars lichamen werden bewonderd OMG Mmmm jij ziet er wel lekker uit! En van het een....kwam zoals gewoonlijk weer het ander!

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord Voorwoord Je hebt net een spik splinter nieuwe WP opengeslagen. Vers van de pers. Alle ouwe trouwe leden en abonnees weten inmiddels al wat het inhoud, maar voor al onze nieuwe leden een korte uitleg:

Nadere informatie

Inleiding. Veel leesgenot, de WP commissie.

Inleiding. Veel leesgenot, de WP commissie. WordPervert De z eke e ri nd ewp... e nhe tni e uwbe s t uur To c hno gs ne e uw, vo o rdewi SPO e r s!! Br i gie&wp j de nsnoval i v e, haos rc e tgaatov He : x i al t roc e eov nni Vi d. i andomhe nr

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Lieve WP lezertjes, We hopen dat we iedereen weer vaak in de SooS mogen zien en dat iedereen weer met de nieuwe WP een tijdje zoet is.

Lieve WP lezertjes, We hopen dat we iedereen weer vaak in de SooS mogen zien en dat iedereen weer met de nieuwe WP een tijdje zoet is. Lieve WP lezertjes, Wat is het weer snel gegaan, zo n kwartaal. Nog één kwartaal en het is alweer zomervakantie. Heerlijk epibreren op het strand, terrasjes pakken en elke ochtend weer je kater weg kunnen

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Evenementen Jaarverslag. Sus Ciechanska Evenementen Manager der s.v. NOVA 2013-2014

Evenementen Jaarverslag. Sus Ciechanska Evenementen Manager der s.v. NOVA 2013-2014 Evenementen Jaarverslag Sus Ciechanska Evenementen Manager der s.v. NOVA 2013-2014 Delft, 24 september 2014 Voorwoord Dit jaarverslag is bedoeld om alle grote evenementen van het bestuursjaar 2013-2014

Nadere informatie

Colofon. Inhoud. nummer 1 1

Colofon. Inhoud. nummer 1 1 olofon De Koerier is een periodiek, uitgebracht door de studievereniging voor Technische Natuurkunde Johannes Diderik van der Waals, in samenwerking met STOOR, beide gevestigd aan de faculteit der Technische

Nadere informatie

Dutchie. De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland

Dutchie. De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland Dutchie De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland Inhoudsopgave Dutchie... 1 Voorwoord... 1 Chili... 2 Willemijn Dijk... 2 Sophie Haafkes...

Nadere informatie

Presenteren met Plezier

Presenteren met Plezier E-book Presenteren met Plezier ~ www.j-dl.nl ~ janssen@j-dl.nl Andalusië/Nijmegen juli 2011 Presenteren met Plezier het e- book met de 14 gouden tips! Rob Janssen Inleiding Ken je dat? Je bereidt een presentatie

Nadere informatie

josé vriens Chinagirl

josé vriens Chinagirl Eva vindt het maar niks dat ze haar hele leven in Nederland moet achterlaten als haar man Bart een baan krijgt aangeboden in Beijing. Omdat ze begrijpt hoe belangrijk het voor hem is, stemt ze toch in

Nadere informatie

Thabloid. Speciale introductie editie! Sept 2006. Studievereniging Thalia Postbus 9010 6500 GL Nijmegen

Thabloid. Speciale introductie editie! Sept 2006. Studievereniging Thalia Postbus 9010 6500 GL Nijmegen Thabloid Sept 2006 Speciale introductie editie! Studievereniging Thalia Postbus 9010 6500 GL Nijmegen Thabloid nr. 1 - sept 2006 In deze thabloid oa. Van de voorzitter 4 Introductie 2006 5 Puzzels 16 Koken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Een half jaar later

Hoofdstuk 1. Een half jaar later Proloog Oké, nog vijf minuten. Als Sam er dan nog steeds niet was zou ze de envelop zelf openmaken. Dat ding maakte haar al nu al, vanaf het moment dat ze thuis was gekomen, bijna twee uur geleden, gek

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

"Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd.

Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd. "Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd." Carl Gustav Jung, Zwitsers psychiater (1875-1961) Ralph

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

swammer d Amster Scheids rechters gezocht! Het is eindelijk begonnen Redactie is vrijwilliger van het jaar Wijze woorden van LT;

swammer d Amster Scheids rechters gezocht! Het is eindelijk begonnen Redactie is vrijwilliger van het jaar Wijze woorden van LT; www.vvamsterdam.nl d Amster swammer de eerste lustrumswammer van het seizoen 2013-2014 Scheids rechters gezocht! een feestje op de bok // pag 28 Redactie is vrijwilliger van het jaar bedankt // pag 30

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

Supremum. Jaargang 31 Oktober Nummer 1 1998 Faculteit Wiskunde en Informatica

Supremum. Jaargang 31 Oktober Nummer 1 1998 Faculteit Wiskunde en Informatica Supremum Jaargang 31 Oktober Nummer 1 1998 Faculteit Wiskunde en Informatica Inhoud Inhoud... 3 Van de redactie... 3 Van de voorzitter... 4 Intro 98... 5 Inzicht... 8 BrisCo: de nieuwe BuEx... 9 Mijn eerste

Nadere informatie

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren Interview 5-5-2009 met een gehuwde vrouw met 5 kinderen: Int: Hoe gaat het met je? A: Ja, een beetje druk, tijd voor de kinderen, ik heb vijf dochters. Ja, eh, ja eh, mijn oudste dochter is bijna 8, ik

Nadere informatie

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange.

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange. 13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM Januari t/m juni 2015 ichange.uchange.wechange. Inhoud INLEIDING 3 RESULTATEN 4 SPECIFIEKE INFORMATIE OVER JONGEREN MET EN ZONDER STARTKWALIFICATIE 4 AANVULLENDE INFORMATIE 4

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Contrast. Erwin Peek. Eerste druk, 2012. Copyright 2012 Erwin Peek. www.erwinpeek.nl

Contrast. Erwin Peek. Eerste druk, 2012. Copyright 2012 Erwin Peek. www.erwinpeek.nl Contrast Erwin Peek Eerste druk, 2012 Copyright 2012 Erwin Peek www.erwinpeek.nl Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Coen Wirtz. Themanummer JAAR NUMMER

Coen Wirtz. Themanummer JAAR NUMMER Coen Wirtz Themanummer JAAR NUMMER US Basketball heeft als thuishal de Amstelcampushal Tweede Boerhaavestraat 10 1091 AN Amsterdam Bestuur us@basketball.nl www.usbasketball.nl Voorzitter Céline van der

Nadere informatie

De Seksgod Methode 2014

De Seksgod Methode 2014 1 De Seksgod Methode Hoe Je Door Seksuele Communicatie Een Vrouw Geobsedeerd Kan Maken Om Sex Met Jou Te Hebben Of Om Haar Verliefd Op Je Te Laten Worden Door Mike Meijer www.datingtipsgeheimen.nl Disclaimer

Nadere informatie

Gehoord wordt: de heer Ger Koopmans (gedeputeerde provincie Limburg per 6 juni 2014; lid Tweede Kamer voor het CDA 2002-2012).

Gehoord wordt: de heer Ger Koopmans (gedeputeerde provincie Limburg per 6 juni 2014; lid Tweede Kamer voor het CDA 2002-2012). Geredigeerd woordelijk verslag van een openbaar gesprek van de tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid op 2 juni 2014 in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer te Den Haag. Vastgesteld: 16 juni

Nadere informatie

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen 5 JAAR DE NIJE STICHTING Het Nije Magazine 5 jaar de Nije Stichting Kanker heb je samen Terugkijken op vijf jaar de Nije Stichting met o.a. activiteiten als de Nije Beweegt, de Nije Live en interviews

Nadere informatie

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP A P R I L 2 0 1 1 P A R T Y S + F A S H I O N + M E D I A + L I F E S T Y L E + A R T + S C I E N C E + S P O R T S EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP Het ware gezicht van mevrouw Mehinagic WIJ KOMEN BIJ U ETEN!

Nadere informatie

MarketingMeester.com Coaching Programma Casper Camps LEES DIT EERST

MarketingMeester.com Coaching Programma Casper Camps LEES DIT EERST LEES DIT EERST De Mysterieuze Succesversneller Die Mijn Leven Veranderde Van Doelloze Mislukkeling Met Schulden Naar Een Van Het Leven Genietende Betekenisvolle Winnaar Wonend In De Caribbean Beste deelnemer

Nadere informatie

bijdehand Zorgmelding? Niet vergaderen, maar ernaar toe Interview wethouder Het gaat om vertrouwen in de hulpverlener, dat kost tijd

bijdehand Zorgmelding? Niet vergaderen, maar ernaar toe Interview wethouder Het gaat om vertrouwen in de hulpverlener, dat kost tijd Jaargang 7 Nummer 1 2014 bijdehand Magazine van Bureau Jeugdzorg Gelderland Zorgmelding? Niet vergaderen, maar ernaar toe Interview wethouder Het gaat om vertrouwen in de hulpverlener, dat kost tijd Stelling:

Nadere informatie