Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar"

Transcriptie

1 Recover Verenigingsmagazine der T.S.R Vidar Business Club: Waerde Leden, Hier ligt de eerste Recover van het nieuwe collegejaar dat alweer een dikke maand onderweg is. Naast de gebruikelijke veranderingen zoals een fantastische nieuwe lichting, is er dit jaar ook sprake van echt nieuwe dingen. De pijlerperiode in zijn nieuwe opzet, een nieuw pand en een record aan nieuwe kunnen we stellen dat er een vliegende start gemaakt is! Niet alleen binnen Vidar zien we veranderingen, ook op Tilburg University (nieuwe voorzitter College van Bestuur) en op nationaal niveau (komen de VDD en PvdA eruit en wat zullen de gevolgen op onderwijsgebied zijn?) vinden er belangrijke ontwikkelingen plaats! Het belooft een spannend jaar te worden! Dichter bij huis hopen we dat de nieuwe leden al een beetje de weg kennen op de vereniging met het enorme nieuwe gebouw en alle mores. We hopen dat zij binding vinden met nieuwe mensen. Ook deze Recover is weer iets nieuws in al die eerste indrukken en wij hopen dan ook dat alle sjaars hem met plezier ontvangen en lezen! Neem dus snel een kijk in het verenigingsblad van Vidar! Veel leesplezier! Manou Windhausen Voorzitter Commissie Verenigingsorgaan Inhoudsopgave Voorwoord 1 Hoe overleaf ik... 2 Vidraat van de Maand 4 HOT or NOT 6 Terugblik op de TOPweek Lieve Lola 8 Uit de bestuurskamer 9 Fotopagina 10 TSR Boulevard 11 TUC 12 Fotostrip 14 TSR Boulevard 16 7 Mise en Place 1

2 2 Hoe overleef ik... De KMT zit erop, je hebt vrede met de IC gesloten en denkt dat je nou alle belangrijke informatie bezit om een geweldig eerste jaar tegemoet te gaan. Maar niets is minder waar! Het bier is goedkoop en vloeit dan ook rijkelijk. Er is elke dinsdag en donderdag feest en dan kan het wel is voorkomen dat er dingen niet helemaal gaan zoals je had gehoopt. Hier wat tips om je eerste jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe overleef ik mijn ouders Het is weer zo ver, na een ongelofelijk fraai Vidar avondje, waar je natuurlijk weer een sluitje gepakt hebt, is het weer tijd om op vrijdag langs je ouders te gaan. Deze moeten waarschijnlijk nogal wennen aan het idee dat je op kamers en bij een vereniging bent gegaan en dan kom je ook nog eens elke vrijdag met een immense kater opdagen. Hier wat tips: Vertel je ouders dat je gisteravond een rustig gezellig avondje op Vidar hebt gehad. Want echt, vertellen dat je tot 5 uur s nachts jezelf helemaal hebt afgetankt en je vervolgens in het bos bent beland kan verkeerd uitpakken. Drink een kop koffie (of 5) zodat je helemaal wakker bij je ouders aankomt. Vertel enthousiast over de interessante en o zo leervolle colleges die je hebt gehad. (Indien afwezig kun je natuurlijk altijd de sheets nog even teruglezen) Hoe overleef ik met het andere geslacht Dat je niet mag zoenen in de soos, dat heb je vast tijdens de KMT geleerd. En als mensen erachter komen dat je gezoend hebt, dan komt dat in de Recover. Ook dit zal niet nieuw zijn. Maar een van de meest gemaakt fouten is toch wel om je net aan de haak geslagen vangst mee het bos in te nemen. Naast dat je niet de enige bent met dit idee en je dus andere koppels zal moeten ontwijken, zul je alsnog in de Recover komen. Want ja sjaarsjes, vergeet dit niet: Wij van de Recover commissie der T.S.R. Vidar weten alles! Ook goed om te weten: Mannen/ vrouwen worden niet knapper door een vestje, dit beeld je je alleen maar in. Bouw Partners: Hoe overleef ik. De schijf van 12 Het is donderdag en je staat weer automatisch ingeschreven op Vidar. Top! Voor 3,50 wordt er voor je gekookt. Totdat je het eten ziet. Aardappelblokjes, shoarmavlees, rijst, erwtjes uit blik, en vergeet vooral de vruchtjes niet. Ja dit is even wennen, maar te bedenken dat je net geroeid hebt en vorige week ook al in de taxi afgevoerd bent is het slim het toch gewoon weg te werken. Biertje erbij en gaan!

3 3 Recover, nr 8, Oktober 2012 Als eerstejaars Vidraat Hoe overleef ik zonder zoete witte wijn met ijs Menig vrouwelijk Vridaat zal een zoete witte wijn met ijs periode hebben gehad. Nog als scholier zijnde zat je dan elke vrijdag op het terras en tikte je het ene glas na het andere weg. Helemaal geen probleem, de meesten zullen hier dan ook openlijk voor uit durven te komen. Maar nu lieve vrouwen, nu ben je een student! En een student drink bier. Natuurlijk, bij een heerlijk diner hoort een goed glas wijn. Een goed glas wijn kan een volle kruidige rode of een frisse droge zijn. Een mousserende zoete, of fles Canei horen hier niet bij. Hoe overleef ik bier Hoewel het bos veelvuldig gebruikt wordt door vidraten om (nieuwe)aanwinsten mee naartoe te nemen, wordt het helaas door onze nieuwe lichting vidraten ook om een andere reden gebruikt. Het schijnt dat onze eerstejaars er grootste moeite mee hebben het bier binnen te houden. Maar het feit dat het bier hier goedkoper is betekent niet dat je je voor hetzelfde bedrag moet volgooien. Hier wordt niemand blij van, vooral de AD niet die jou uit het bos moet vissen. Hoe overleef ik disputen Al die mooie verhalen over al die leuke clubjes die je al gehoord hebt. Je weet het ondertussen zeker. Ik wil bij een clubje! Maar hoe profileer je jezelf? hier een aantal tips. Ben aanwezig en enthousiast (Als je echt helemaal bezopen bent telt dit niet perse als aanwezig). Ga niet met een man staan tongen in het bos. Zo zien disputen je niet, althans niet het dispuut van het juiste geslacht. Laat jezelf helemaal vol kliederen met stickers tattoos en verf. Dat je de volgende dag al die dingen er met geen mogelijkheid meer vanaf krijgt, is voor nu even niet belangrijk.

4 4 Vidraat van de Maand Ilse van de Sande Al is ze slechts 1 meter 39, toch zal het niemand ontgaan zijn dat we sinds afgelopen jaar een stuiterbal rijker zijn op de T.S.R.. Goedlachs huppelt deze Brabantse dame in haar Cie-vestje rond op Landvidi. Altijd in voor een biertje, een goed gesprek en op z n tijd een goede mop. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Ilse van der Sande. Hoog tijd voor een diepte interview. Dat is zeker fantastisch. Kun je mij iets meer vertellen over je ervaringen als Cie-er? Ja, toen ik gevraagd werd dacht ik echt Huh, ik!?, maar ik vond het tegelijkertijd natuurlijk ook kei leuk dat ze mij hiervoor benaderde. Ik zei meteen ja en voor ik het wist moest ik Cie ontgroening doen. Dat vond ik wel even spannend, maar gelukkig heb ik het geheugen van een mammoet dus ik kon alle informatie snel opslaan. Mijn eerste bardienstje was super, maar we liepen gelijk ook tegen een probleem aan. Mijn armen zijn niet zo lang zoals je misschien wel kunt zien dus ik heb een beetje moeite met veel biertjes tegelijk op de bar zetten. Gelukkig kwamen mijn mede Cie-ers al snel met de oplossing: een omgekeerd kratje speciaal voor mij! Mijn vestje vormde het tweede probleem. Dat was natuurlijk te groot. Gelukkig kreeg ik die van Rob Bouwman en hoefde ik hem maar een mini beetje in te nemen. Nu zit hij me als gegoten en zou ik er het liefst ook in slapen zo lekker zit ie. Zeg Ils, wat vind je ervan dat jij bent uitgeroepen tot Vidraat van de Maand? Wacht, wacht, wacht! Ik heb eerst nog een super goeie grap, luister, luister! Loopt een 0 over straat, komt hij een 8 tegen: Zeg, zit jouw riem niet een beetje te strak? Hahaha, wacht ik heb er nog een! Ik stond laatst op de bus te wachten, zegt de buschauffeur Hey, kom er eens af joh! Hahaha! Dat zijn inderdaad moppen van niveau. Over tot de orde van de dag. Wat is je eerste reactie? Ja, dat is natuurlijk keileuk! Het is altijd fijn om te horen dat mensen je inzet waarderen. Maar het mooie is, ik vind het ook gewoon serieus leuk om hier zo vaak te zijn. Ik weet mensen goed te vermaken, dus met mij aan de bar altijd plezier. Je loopt inmiddels alweer een jaartje rond op Vidar. Hoe kijk jij terug op afgelopen jaar? Ik vind het ontzettend leuk dat ik zoveel nieuwe mensen heb leren kennen. Mijn jaargenoten zijn super leuk en we hebben al een paar mooie feestjes achter de rug. Zo vind ik de LC biercantus bijvoorbeeld altijd fantastisch. Dat is natuurlijk ook een van mijn specialiteiten hè, zoveel mogelijk bier drinken. Lekker lallen en op de tafels staan, ik hou er wel van. Nou is dat op de tafels staan ook wel noodzakelijk, omdat ik anders niet boven de rest uit kom. Maar dat geeft niks hoor, ik schreeuw gewoon hard genoeg zodat mensen me toch wel horen. Wat ik ook mooi vond afgelopen jaar waren de commissies. Ik ben begonnen in de Eventcie en nu zit ik zelfs in de Cie van het Huisch! Dat is toch fantastisch!?

5 5 Recover, nr 8, Oktober 2012 Vidraat van de Maand Zo te horen heb jij je plekje daar wel gevonden. Ja, ik ga denk ik nooit meer weg uit de Cie. Het liefst pak ik alle sluitjes, maar mensen vragen zich dan soms af of ik nog wel een leven naast Vidar heb. Nou eigenlijk wel, ik kan namelijk alles tegelijk. Vriendinnen van thuis, studie, dispuut, bijbaantjes en dus achter de bar staan. Ik heb ook maar 4 uur slaap per nacht nodig dus dat komt wel goed uit. Zo zijn er nog wel een paar dingen die ik graag zou willen doen Is dit een open sollicitatie voor het Vidar bestuur? Nou, hoe raad je dat!? Dat Cie-vestje staat me goed, dus denk dat een bestuursvestje ook moet lukken. Liefst zou ik Assessor Domus worden, omdat bier drinken en de tent sluiten gewoon mijn passie is, maar ik denk dat het vestje van Kasper niet gaat passen. Daar pas ik drie keer in, dus misschien moet ik nog maar een paar jaartjes wachten. Misschien moet ik om te beginnen Jan-Jaap van de troon stoten en Cie-voorzitter worden. Dat zie ik ook wel zitten. Naast het feit dat deze commissie veel van jouw tijd in beslag neemt zit je ook bij een damesdispuut van Vidar. Ik heb begrepen dat Dionysos een beetje girly girly is, past dat wel bij jou? Ja man, lachen! Make-up, hippe jurkjes en sieraden zijn niks voor mij maar dat maakt helemaal niks uit. Heb jij wel eens gezien hoe lekker ze kunnen partyen? Daar voelde ik me natuurlijk meteen op mijn gemak. Met galafeestjes en dergelijke vind ik het altijd wel lastig. Waar laten die meiden hun spullen als je zo n jurkje aan hebt zonder zakken? Dat gedoe met hakken en tasjes, bah. Voor mij is de oplossing heel simpel: ik verstop mijn telefoon en sleutels gewoon in een plantenbak in de hoop dat ik ze nog vind. Dat is helaas niet altijd het geval, maar soms moet je risico s nemen. Toen ik nog niet bij Dionysos zat werd het dispuutsforum niet meer zo intensief gebruikt, maar sinds ik erbij zit wordt iedereen dagelijks doodgegooid met goeie grappen, mooi toch!? Verder ben ik super actief en ben ik goed in dingen regelen, dus zit helemaal op mijn plek daar. Ik vind het mooi om te horen dat je zo enthousiast bent over Vidar. Hopelijk blijf je nog jaren een goede aanwinst! Tuurlijk. Kijk, ik ben slim genoeg om mijn studie er binnen 4 jaar doorheen te knallen, maar dat ga ik dus mooi niet doen. Moet mijn ouders nog even inlichten, maar ik smeer het nog een paar jaartjes uit hoor. Van mij zijn jullie voorlopig nog niet af! Dat is een hele geruststelling. Ilse, bedankt voor je tijd en tot aan de bar! Zeker, kom snel een biertje bij me halen! Als je me zoekt, ik sta op mijn krukje!

6 6 HOT or NOT? HOT Een loods vol nullen De pijlerperiode is alweer in volle gang, maar ik wil toch graag nog even terugblikken op de TOP-week. Elke namiddag vulde de TSR zich met enthousiaste eerstejaarsstudenten begeleid door een vaak nog enthousiaster papa- of mamakoppel. Er werden rondleidingen gegeven, er kon geroeid worden en de Vidar band gaf elke dag een spectaculair optreden. Het was een drukte van belang, maar gezien de flinke uitbouw op onze vereniging hadden we hier natuurlijk ook alle ruimte voor. Een stralende groep PC ers hebben wederom een nieuw record aantal nullen veroorzaakt. Op climax wednesday was het al aanpoten geblazen achter de inschrijftafel, maar op vrijdagavond werd de verdriedubbelaar ingezet! In lange rijen stonden de kersverse nullen in de rij om zich in te schrijven bij de mooiste studentenvereniging van Nederland. De vraag blijft echter altijd hoeveel mensen zich daadwerkelijk zullen melden bij de gevreesde KMT, met IC-P mejuffrouw Verhoeven aan het hoofd. Dit jaar deed de belronde goede zaken. Maar liefst 201 nullen zijn vol trots geïnaugureerd en kunnen zich nu Vidar jaar 012 noemen, waarvoor hulde! NOT De kracht van de combinatie? Dat roeien en drinken een combinatie is die niet helemaal soepel samen gaat dat bleek wel weer tijdens de TOP-week. De groep PC ers was dit jaar groter dan ooit met de samenvoeging van zowel de RPC, de OPC en de PC. Je zou denken dat dit voor een groot groepsgevoel zou moeten zorgen. De waarheid ligt echter iets gecompliceerder. De Roei Promotie Commissie noemden zichzelf ook wel de Relax Promo Commissie. Tijdens de rondleidingen dacht de RPC zich er vanaf te kunnen brengen met een beetje chillen bij de ergometers en hier en daar een potentiële roeier in de boot stoppen. Ook vond de RPC het nodig om het poetsen te laten voor wat het is. Maar het toppunt was bereikt tijdens de vrijdagavond afterparty. Iedereen genoot van de opkomende zon en beats die nog steeds over Landvidi knalden, maar de RPC lag al te slapen in hun bedjes. Ja, het was voor iedereen een vermoeiende week, maar dat was niet de reden dat onze roeifanaten al snel het loodje legde Ze waren namelijk te dronken om nog maar een stap te verzetten! Volgende keer toch maar weer aan de cola?

7 7 Recover, nr 8, Oktober 2012 Terugblik op de TOP-week We zijn al bijna weer vergeten dat aan de pijlerperiode nog een schitterende week vooraf is gegaan; de Topweek! Ook dit jaar werd er op de mooiste studenten roeivereniging van Tilburg weer volop geroeid, gechillt, gegeten en gefeest. Van dinsdag tot en met vrijdag openden we onze deuren voor de nieuwe studenten. De voormalige Tikweek veranderde zijn naam in Topweek om deze introductiedagen ook aantrekkelijker te maken voor de buitenlandse student. Niet alleen de Tikweek werd in een nieuw jasje gestoken, ook Vidar zelf was dit jaar voor het eerst te bewonderen in zijn nieuwe hoedanigheid. De topkindjes keken hun ogen uit toen ze geconfronteerd werden met onze gigantische loods. Ze kregen een rondleiding, mochten een testje doen op de ergometers en de liefhebbers konden een stukje roeien om dat fantastische gevoel op het water te ervaren. Tijdens deze activiteiten werd er flink gejaagd op aankomende roeitalenten en toekomstige feestbeesten door de mannen en vrouwen van de RPC en PC. Soms vrijwillig en soms bezwijkend onder groepsdruk, werden de potentieeltjes meegelokt naar de groene caravan. Op dinsdag en donderdagavond waren we feestend in Brandpunt te vinden. Woensdag en vrijdagavond stond heel Tilburg op onze vereniging het beest uit te hangen. Opvallend was de woensdagavond. De bands, waaronder onze eigen Vidarband, kregen de sfeer er goed in. De belangstelling was van internationaal niveau, studenten uit alle windstreken schreeuwden de nummers mee. Maar de climax in de Topweek is en blijft natuurlijk de Vidar Heineken Afterparty. Na middernacht kwamen er bussen afgeladen vol met studenten om voor het laatste maal volledig los te gaan. Tilburg zelf was totaal uitgestorven, maar bij de Beekse Bergen kon je over de koppen lopen. Tot in de vroege uurtjes werd er genoten van een schitterende avond die alle topkindjes nog lang zal bij blijven. Wederom weer een geslaagde Topweek!

8 8 Lieve Lola Lieve Lola, Wij als bestuur van een niet nader te noemen studentenroeivereniging uit Tilburg zitten nogal met een urgent probleem. Een aantal weken geleden hebben we ons gelukkig mogen prijzen met de aanwinst van een recordaantal nieuwe sjaars. Deze leken op het eerste gezicht nette, nog ietwat bleue verstandige studentjes. Maar onze sjaarzenkennis heeft ons in de steek gelaten. Al na een paar dagen ging het mis, en dan doel ik op het alcoholgebruik van deze nieuwe Vidraten. Er werden verschillende incidenten gemeld van sjaarzen die de wc s hadden ondergekotst, zo dronken waren dat er voor hen een taxi moest worden gebeld en zelfs sjaarzen die het presteerden om vervolgens diezelfde taxi s onder te kotsen. Slappe excuses van vrouwelijke sjaarzen zoals: Ja maar ik drink alleen wijn (lees; mierzoete goedkope rotzooi) want ik lust geen bier zorgden ervoor dat de ergernissen hoog opliepen. Maar de aanleiding voor deze brief moet toch wel de volgende gebeurtenis zijn geweest; toen we op een avond nietsvermoedend de laatste Vidraten naar huis hadden gestuurd en zelf moe van een lange week hard werken onze jasjes hadden aangetrokken, troffen we in het bos naast onze sociëteit nog minimaal drie dronken sjaars aan. Als wij ze niet hadden ontdekt zouden ze nu aan een uiterst pijnlijke dood zijn gestorven door de overdosis alcohol, of uiteindelijk verslonden worden door de ontsnapte zebra s uit Safari Park de Beeks Bergen. Nu zitten we met de handen in het haar, moeten we de prijs van bier op de vereniging extreem opkrikken zodat de consumptie wordt beperkt, of moet er een bosverbod komen voor eerstejaars? Als bestuur zijn we het er unaniem over eens dat dit onze capaciteiten en verantwoordelijkheden ver te boven gaat. Lieve Lola, wat moeten we doen om onze sjaars in godsnaam fatsoenlijk te leren drinken!? Met vriendelijke groet, Het Bestuur der *** Geacht bestuur, Deze kwestie doet me denken aan de nieuwe tendens van buitensporige jongeren die steeds vaker in de media te zien zijn. Het lijkt erop dat de project X-mentaliteit ook uw vereniging heeft getroffen. Wat ik normaliter zou adviseren is om deze facebook-generatie in te lichten over alcoholmisbruik via sociale media. Maar ik denk dat uw probleem hardnekkiger is. De enige oplossing is om deze sjaarzen eens fatsoenlijk te leren drinken. Roep daarom al uw leden op om komend collegejaar samen extra veel alcohol te nuttigen, dan raken ze vanzelf vertrouwd met het gebruik van alcohol. Extreme gevallen kunt u doorverwijzen naar GGZ Tilburg afdeling Verslavingsproblemen. Hopelijk kunt u hier iets mee! Met vriendelijk groet, Lola

9 9 Recover, nr 8, Oktober 2012 Uit de Bestuurskamer Waarde leden, Ik wil jullie in gedachte meenemen naar een weekje leven in de bestuurskamer. Ja, want leven doen wij op Vidar. Je begint meteen in de heftigste periode van je bestuursjaar, de pijlerperiode. Je denkt een goede overdracht gehad te hebben van het vorige bestuur maar gedurende de periode loop je tegen van alles en nog wat aan! Je maakt lange dagen, slaapt weinig en rent van hot naar her, maar bovenal is het volop genieten van waar je mee bezig bent! Dit genieten komt onder andere door het mooie bestuursleven wat wij met z n achten leiden. Ik noem het dagelijks samen lunchen, het gezellig samen dineren en het uitbrakken op de vrijdagmiddag na weer een geweldig Vidar feestje! Niet alleen de Vidar feestjes zijn mooi, ook de vele constitutieborrels bij andere verenigingen die wij afgaan met onze grote rode vriend, zijn hilarische avonden! Op zo n avond bij een andere vereniging besef je weer even hoe mooi onze eigen vereniging is en in wat voor een geweldig pand we nu al leven en straks in een nog beter pand gaan leven!! Maar naast al dat moois wordt er natuurlijk ook genoeg geklaagd in de bestuurskamer. Het begint al aardig fris te worden en vooral de vrouwen zitten in dikke truien en met kaarsen op het bureau te besturen. De stroom valt zo af en toe uit, het internet doet het alleen met het raam open (vandaar de kou) en de server heeft soms zijn kuren. Dus ja, we tellen af totdat we in onze nieuwe paleisje boven de ingang kunnen en we helemaal gebakken zitten!! Daarentegen zal de telefoondienst altijd blijven. Weer een sjaars die afbelt voor het roeien, weer een sjaars die niet kan komen poetsen, de telefoon staat elke dag rood gloeiend! Zaterdag is altijd een leuke dag. Alle roeiers trainen deze dag en die komen dan ook graag in de bestuurskamer lekker chillen en een kopje koffie drinken. Heel gezellig natuurlijk maar ooh wat kan je dan slecht concentreren en door besturen! s Avonds lekker koken en vaak is er nog wel een afstudeerborrel, een ander feestje of vergadering. Een filmavondje met beamer en popcorn kan ook gewoon op dn TSR en dan is de bestuurskamer weer oh zo gezellig. Ook het bestuur gaat met haar tijd mee, een mac book, een Ipad, alles wordt aangeschaft om optimaal te kunnen besturen. Maar het zijn toch lastig te gebruiken dingen als je ze net hebt. Gelukkig wordt er dan gewoon een Apple lesje gefaciliteerd door onze eigen AD, VO! Ik kan zo nog een bladzijde vol typen met wat we op een dag meemaken en beleven maar jullie zullen aankomend jaar nog genoeg van ons gaan horen. Wij kijken uit naar een geweldig openingsfeest op 3 november en hebben nog een prachtig jaar voor de boeg! Vidar leeft in bloeiende en blakende conditie, en samen maken we het nog mooier! Met vriendelijke groet, Florian Verhoeven h.t. Abactis der T.S.R. Vidar

10 Fotopagina 10

11 11 Recover, nr 8, Oktober 2012 De PC toch elk jaar weer zorgt voor verbroedering en dit Beschuitje A.K. en PEB-er G.B. dichter bij elkaar heeft gebracht? Tevens PEB-er T.H. tijdens de TOP-week zijn dansmoves op roeister R.D. uitprobeerde? Hij het hier niet bij gelaten heeft maar ook Dioontje S.v.L. een mooie nacht bezorgde? De PC-borrel zorgde voor veel stoom in de stichtingdouches, en al helemaal voor VZP-er T.v.d.M. en onze eigen reporter L.G.? Roeier en Geus D.A. zijn LC kwaliteiten uitoefende op Dioontje N.d.M en een schitterende serenade voor haar uitvoerde? Dioontje E.v.B. gaat voor een lustrum aan VZP mannen en laatst roeier T.A. aan haar lijstje kon toevoegen? Het wel heel serieus lijkt te worden tussen Luna hert R.T. en Fabrasser R.v.K.? Kippetje M.B. de TOP-week wel heel vruchtbaar heeft gemaakt door op een avond zowel met AD-er K.L. en met mede PEB-er J.v.d.K. te tongen? Kippetje S.L. er ook wat van kan en IC baasje D.H. versierde? De nieuwe assessor K.v.d.G. haar trucjes nog niet verleerd is en Geus S.v.B. aan de haak wist te slaan? De Vidar band niet alleen zorgt voor nieuwe vriendschappen, maar dat er tijdens de optredens een romance is ontstaan tussen papi Q.H. en PC er T.O.? Nonnetje C.G. het nodig vond de LC kuil even te testen voordat de nullen kwamen en daarin roeicoach M.W. meesleepte? Zij het goede voorbeeld gaf voor haar dispuutsvriendinnetje S.V. die Forseti sjaars M.v.A. om haar vinger wond? Kersverse Vidraat K.M. (potentieel Geus?) de leden snel wilde leren kennen en hij Luna hertje A.v.S. mee naar huis nam? Het bier voor Geus I.v.B. en kippetje M.d.U. iets te traag vloeide tijdens de TUC en ze het tempo samen flink opgeschroefd hebben? Fabrasser B.v.d.M. integreren met de Cie heel serieus neemt en Beschuitje R.K. regelde? Nonnetje S.V. niet alleen een Forseti sjaars regelde, maar ook W.S.? Overdag een Non, maar s avonds een TRC beest C.G. VZP-man N.M. mee het bos in nam voor een wild avontuurtje? Vlinder N.L. het baardje en het staartje van Geus S.v.B wel aantrekkelijk vond? PEB-er R.B. zich tijdens inauguratie liever met kippetje M.B. bezighield dan met nieuwe Vidraten? Vlindertje S.L. en vertrouwenspersoon O.V. zoveel aan het daten zijn dat het verdomd veel op een relatie lijkt? Over relaties gesproken: onze eigen reporter L.S. zich heeft vereeuwigd met Geus R.G.? VZP-man E.M. zich wederom kostelijk vermaakt heeft met Lieve Lustige roeister S.E.? Het vestje van VP T.B. nu al zijn werking doet en hij hiermee kersverse sjaars B.R. wist te veroveren? VZP-er J.v.G. zichzelf naast het roeien wat plezier gunde en hij Lieve en Lustige M.K. regelde? Ze er bij LL wel pap van lusten en J.v.V. de charmes van VZP-er N.M. niet kon weerstaan?

12 12 Tilburg University Cantus Zoals ik een voorbijganger op de TUC rond een uurtje of 10 correct hoorde opmerken zijn alle mooie feestjes van Vidar: Springbreak, TOP eindfeest en nu ook weer de TUC. Inderdaad. Bij de studentikoze opening van het Academisch jaar was dan ook menig dispuut, studievereniging, sportvereniging of commissie aanwezig en de grote variëteit aan verenigingskleding zorgde dat het geheel een bonte boel was. De opening door Lange Frans die welgeteld 3 minuten op het podium heeft gestaan, vonden de meeste studenten die wij gesproken hebben, geen grote toevoeging, ondanks dat goed los ging bij zijn lied over baco s en tornado s. Bij het aantreden van de Cantus band, waar ons Maurits Wools als voorzanger het podium mocht betreden, kon het festijn echt los gaan na het zingen van het Wilhelmus. Het is spijtig te constateren dat dit niet aan iedereen even zeer besteedt is.. Gelukkig werd er daarna met natuurlijk de oude bekende klassiekers en hier en daar een minder bekend nummer wel door iedereen uit volle borst meegezongen. Dat het later op de avond nog veel bonter zou worden wist iedereen van te voren en gaf zich daar dan ook volledig aan over. Dat bleek alleen al uit het feit dat mensen niet eens door hadden dat er een pauze in het programma zat en het grote aantal aanwezigen dat niet eens het boekje nodig leek te hebben om mee te kunnen zingen. Ook de organisatie zegt met z n allen kippenvel te hebben gehad toen ze in de stoet richting het podium liepen onder de begeleiding van Euphoria. Ze kunnen terugblikken op een avond die ontzettend soepel is verlopen, zoals Alma Tiggelmans, secretaris van het TUC bestuur, vertelde. Daardoor hebben ze lekker kunnen genieten tijdens de cantus, veel rondgelopen, bekenden gesproken en een biertje gedaan met hun ouders die op het VIP dek stonden. Wij van de Recover vragen ons tevens af hoeveel TUC pakketten (lees: de zak met pitchers, boekjes en bekers die je aan het begin kreeg) er uiteindelijk nog ingeleverd zijn in ruil voor de ingelegde borg.

13 13 Recover, nr 8, Oktober 2012 Tilburg University Cantus Een er Kijkend naar de toestand van de gezelschappen waarmee we zelf aanwezig waren verwachten we daar niet veel van Alma geeft aan dat er inderdaad maar een kwart van de pakketten op de juiste manier ingeleverd zijn. Echter dit voor de organisatie geen leuke activiteit aan vast dat met de niet uitgekeerde borg betaald wordt, want al het geld is nodig om voor volgend jaar nieuwe pitchers en bekers aan te schaffen. Het moge dus duidelijk zijn dat de avond een groot succes was en wij willen de Vidraten die veel tijd in de voorbereidingen hebben gestoken, evenals de vele vrijwilligers, dan ook laten weten dat ze met deze 4 e editie van de TUC een openingsfeest van het academisch jaar hebben neergezet waar andere studentensteden hun vingers bij af kunnen likken! Myrna van Wageningen, Jan-Jaap Sas, Niels van Buiten, Tom Teunisse en Alma Tiggelman, het was fantastisch!

14 14 Fotostrip Eindelijk was het zover Jaar 012 werd geïnaugureerd en de pijlerperiode kon beginnen! Er werd gedanst. Gesopt... Oh Yeah! I m having so much fun!! Gespetterd... Gesprongen Geverfd Luidkeels meegezongen met de LC! Ben ik, van duitsen bloed

15 15 Recover, nr 8, Oktober 2012 Fotostrip De jaarbanden werden hier en daar versterkt. En elkaars lichamen werden bewonderd OMG Mmmm jij ziet er wel lekker uit! En van het een....kwam zoals gewoonlijk weer het ander!

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Studenten feest brochure

Studenten feest brochure Studenten feest brochure Jouw feest bij Piecken! Heb je zin in een knallend feest in een super locatie kom dan naar Piecken. Wij beschikken over een uitgebreide licht en geluid installatie, top barmensen,

Nadere informatie

Gefeliciteerd, je hebt ADHD!

Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Eerste druk, augustus 2012 2012 Petra van der Burg-Jansen Illustrator: Roel van Gestel Kaft: Denise Kennedy van Dam & Roel van Gestel Voorwoord: Mw. E. Chatrou, kinder- en

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Rolverdeling: Opperhoofd Slimme Steen Hotemetoot Decor: Het decor is een indianendorp, waar minimaal twee wigwams instaan. De wigwam

Nadere informatie

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN WAAROM DIT BOEKJE? Dit boekje gaat over seksuele intimidatie op het werk. Je hebt te maken met seksuele intimidatie als een collega je steeds aanraakt. Of steeds grapjes maakt over seks. Terwijl je dat

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Stop met vergelijken. Je bent uniek

Stop met vergelijken. Je bent uniek Stop met vergelijken. Je bent uniek Deze week schrijft Tineke Franssen, een van de wandelcoaches van Het Coach Bureau, het artikel. Vlak voor de zomer rondt zij het wandelcoachtraject af met Hanneke (43).

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll

Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll Weer een dag dat ik vroeg moet op staan, de ellende weer begint. De dagen worden steeds langer en vermoeiender. De dingen waaraan ik gedacht heb om het

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand van heb. De vorige keer zei ik dat de nieuwe broek

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel Lesbrief Zat Annie van Gansewinkel Doe meer met Thuisfront! Bij de boeken in de serie Thuisfront kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen, tips

Nadere informatie

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl ROSANNE Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn Elke keer weer een ander en mij doet 't pijn Want jou liefde waarmee jij mij soms verblijdt Wil ik liever, liever, liever, liever voor altijd Als ik

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 1 Je ouders zijn ook maar mensen 11 2 Eerst ruzies, nu ook nog de scheiding 21 3 Dit is niet eerlijk! 31 4 Wat cijfers ons leren 41 5 En toen veranderde mijn wereld 51 6 Bij wie

Nadere informatie

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013 www.kidpartners.nl KIDmail 25 Januari 2013 Allereerst willen wij jou een stralend 2013 wensen met de onderstaande doodle. Je kunt zelf invullen waar jouw ster het komend jaar gaat stralen. We hebben het

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is!

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Een interview met Lizette en Anton, Lelystad, januari 2016 Mensen vragen vaak aan mij: Wat is Positive Discipline en hoe werkt het? of Ik wist niet

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt. Hoofdstuk 1 Zullen we deze ballonnen nog aan de lamp hangen? Vragend kijkt Rianne Jochem aan. Is goed, mompelt haar stiefbroertje zacht. Hé, wat is er? vraagt Rianne verbaasd. Vind je de slingers niet

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf.

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf. 1. Susan Susan ligt op een bed in haar tuinhuisje. De twee deuren van het huisje staan wijd open, zodat er frisse lucht naar binnen komt. Vanuit haar bed kan Susan precies tussen de struiken door de achterdeur

Nadere informatie