Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand"

Transcriptie

1 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand Project Buitenring Parkstad Limburg Wegvak 2 te Nuth en Heerlen Zaaknummer: Kenmerk: 2016/6395 d.d. 21 januari 2016 Verzonden:

2 INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure De aanvraag Bevoegd gezag Ontvankelijkheid en opschorting procedure Procedure Adviezen 8 3 Overwegingen Vellen houtopstand 15 4 Voorschriften Algemeen Aanleggen 18 Zaaknummer:

3 1 Besluit Onderwerp Gedeputeerde Staten van Limburg hebben op 24 oktober 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Boskalis Nederland Infra B.V. De aanvraag betreft het aanleggen van wegvak 2 en het kappen van bomen in Nuth en Hoensbroek in het kader van het project Buitenring Parkstad Limburg, diverse percelen, o.a. kadastraal bekend gemeente Heerlen sectie A nummer De aanvraag is geregistreerd onder nummer De aanvraag is aangevuld op 21 januari Besluit Gedeputeerde Saten van Limburg besluiten, gelet op de overwegingen die zijn opgenomen in deze vergunning en gelet op artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo): 1. aan Boskalis Nederland Infra B.V. de omgevingsvergunning (verder te noemen: vergunning) te verlenen. Deze vergunning wordt verleend voor de locatie Buitenring Parkstad Limburg, wegvak 2 te Nuth en Heerlen, diverse percelen, o.a. kadastraal bekend gemeente Heerlen sectie A nummer 6041; 2. dat de vergunning verleend wordt voor de volgende activiteiten en werkzaamheden: het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan, beheersverordening, exploitatieplan of voorbereidingsbesluit is bepaald, zijnde het aanleggen van wegvak 2 van de Buitenring Parkstad Limburg; het vellen of doen vellen van een houtopstand; 3. dat aan deze vergunning de in hoofdstuk 4 vermelde voorschriften verbonden zijn; 4. dat de volgende gewaarmerkte stukken onderdeel uitmaken van deze vergunning: aanvraagformulier OLO d.d. 24 oktober 2015; begeleidend schrijven van Boskalis Nederland Infra B.V. met kenmerk BPL-UCOR-BR-3667, gedateerd 23 oktober 2015; archeologisch onderzoek BPL wegvak 2, gedateerd 15 oktober 2015; situatietekening Verbeelding PIP verdiepte ligging Vaesrade van BPL Wegen, tekeningnummer T-AW TEK-1001, gedateerd 16 oktober 2015; situatietekening dubbelbestemming Waarde-Archeologie van BPL Wegen, tekeningnummer T-AW TEK-2011, gedateerd 16 oktober 2015; situatietekening vergunning t.b.v. rooien bomen wegvak 2 BPL van BPL Wegen, tekeningnummer T-AW TEK-3001, gedateerd 6 oktober 2015; inventarisatie kapvergunning van MNO Vervat, vak 17, 22 en 23, gedateerd 20 oktober 2015; inventarisatie kapvergunning vak 24 en 24A, gedateerd 15 september 2015; activiteitenplan ontheffingsaanvraag Flora- en faunawet van Ecologica, gedateerd november 2012 (inclusief bijlagen); tekening technisch ontwerp Natuurcompensatie Buitenring Parkstad, cluster E, gedateerd 17 augustus 2012; tekening technisch ontwerp Natuurcompensatie Buitenring Parkstad, cluster F, gedateerd 17 augustus 2012; uitsnede uit het Programma van Eisen Ruimtelijke kwaliteit BPL, gedateerd 5 november 2010; Zaaknummer:

4 advies leidingbeheerder WML met kenmerk IN , gedateerd 22 april 2013; brief van de provincie Limburg inzake verklaring aanvraag vergunningen Buitenring Parkstad Limburg, gedateerd 16 januari 2015; selectiebesluit van Gedeputeerde Staten van 12 juni 2013 (kenmerk 2013/34029); vrijgavebrief van de provincie Limburg 2014/1461, gedateerd 29 juni 2014; advies provinciale archeoloog, gedateerd 18 december Gedeputeerde Staten van Limburg namens dezen, C.J. Hermans, Afdelingshoofd Vergunningen a.i. Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg Zaaknummer:

5 Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 3.2 van de Wabo (de reguliere voorbereidingsprocedure). Wij hebben binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de beslistermijn van 8 weken te verlengen met 6 weken als bedoeld in artikel 3.9, tweede lid van de Wabo. Verzending De vergunning is verzonden aan de aanvrager zijnde Boskalis Nederland Infra B.V., Postbus 22194, 6360 AA Nuth. Afschriften Een afschrift van dit besluit is verzonden aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nuth, Postbus 22000, 6360 AA Nuth; het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen; het waterschap Roer en Overmaas, Postbus 185, 6130 AD Sittard. Rechtsbescherming Bezwaar Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de datum; c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en; d. de redenen van het beroep (motivering). Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Wij verzoeken u dit in het bezwaarschrift te vermelden. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Limburg Cluster Juridische Zaken en Inkoop, team Rechtsbescherming Postbus MA Maastricht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar en klik vervolgens op e-loket. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Ook hierin verzoeken wij u te vermelden dat op dit besluit afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Zaaknummer:

6 U kunt ook digitaal een verzoek indienen bij genoemde rechtbank via Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Inwerkingtreding Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de bezwaartermijn van 6 weken. Indien binnen de bezwaartermijn tegen het besluit bij de Voorzieningenrechter een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening als bedoeld in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zaaknummer:

7 2 Procedure 2.1 De aanvraag Op 24 oktober 2015 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Boskalis Nederland Infra B.V. De aanvraag is aangevuld op 21 januari De aanvraag betreft het aanleggen van wegvak 2 en het kappen van bomen ten behoeve van deze aanleg. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven activiteiten: het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan, beheersverordening, exploitatieplan of voorbereidingsbesluit is bepaald (artikel 2.1, eerste lid, onder b, van de Wabo); het vellen of doen vellen van een houtopstand (artikel 2.2, eerste lid, onder g, van de Wabo). 2.2 Bevoegd gezag Het besluit van Provinciale Staten van Limburg van 29 juni 2012, nr. G , tot vaststelling van het inpassingsplan "Buitenring Parkstad Limburg 2012, is grotendeels onherroepelijk geworden door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 11 maart 2015 en voor het overige deel zijn de rechtsgevolgen van dit inpassingsplan in stand gelaten. Nu het inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg 2012 volledig in werking is getreden, zijn wij bevoegd gezag voor het verlenen van de omgevingsvergunningen op basis van dit inpassingsplan. 2.3 Ontvankelijkheid en opschorting procedure Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Regeling omgevingsrecht (Mor) getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. 2.4 Procedure Dit besluit is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo. Gelet hierop hebben wij op 3 november 2015 conform artikel 3.8 van de Wabo kennis gegeven van de aanvraag op de site van de provincie Limburg ( en in een plaatselijk huis aan huisblad. Wij hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de beslistermijn van 8 weken te verlengen met zes weken overeenkomstig artikel 3.9, tweede lid van de Wabo. Van deze verlenging is op 8 december 2015 Zaaknummer:

8 kennis gegeven op de site van de provincie Limburg ( en in een plaatselijk huis aan huisblad. 2.5 Adviezen In de Wabo en het Bor worden bestuursorganen vanwege hun specifieke deskundigheid of betrokkenheid aangewezen als adviseur. Gelet op het bepaalde in artikel 2.26 van de Wabo, alsmede de artikelen 6.1 tot en met 6.4 van het Bor, hebben wij de aanvraag ter advies verzonden aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nuth; het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen; het Waterschap Roer en Overmaas. Naar aanleiding van de aanvraag hebben wij de volgende adviezen ontvangen: Gemeente Nuth In de brief van 16 november 2015 geeft de gemeente Nuth het volgende advies: Uitgaande van tekening van BPL, gekenmerkt T-AW TEK-1001, verzoeken wij u, omdat er nog geen alternatief tracé is bepaald, ten aanzien van de rioolpersleiding langs de provinciale weg in overleg met de gemeente Nuth een alternatief tracé te bepalen. Met uitzondering van het tracé van de rioolpersleiding kunnen wij positief advies geven ten aanzien van deze aanvraag. Het alternatieve tracé van de rioolpersleiding maakt geen deel van uit van de aanvraag. Wel zullen wij aanvrager bij de toezending van de vergunning op de hoogte stellen van dit verzoek van de gemeente Nuth. Wellicht ten overvloede merken wij op, dat in het begeleidend schrijven behorend bij de aanvraag met kenmerk BPL-UCOR-BR-3667 in de voorlaatste alinea op de eerste pagina ook door aanvrager is opgenomen dat de voorsteltracés van de aan te passen rioleringen tot stand komen in overleg met de gemeente en zelfs na gemeentelijke vaststelling. Gemeente Heerlen In een van 8 december 2015 geeft de gemeente Heerlen het volgende advies: Gelet op het feit, dat het plan ligt in het PIP Buitenring en gedeeltelijk in Heerlen en voor onderhavig gebied een aanlegvergunningstelsel is opgenomen wordt het advies van archeologie vereist. Dit heb ik van de provinciale archeoloog mogen ontvangen (is gelijk aan wat aan de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg/provincie is verzonden). Wat ik er uit lees is dat er nog onduidelijkheden zijn. Het is voor mij dan ook niet zonder meer een positief advies. Gelet op het feit dat de provinciale archeoloog zowel de gemeente Heerlen als de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg adviseert en we ons vanuit deze kant aansluiten bij de door de provinciale archeoloog gegeven adviezen, lijkt ons dat het nog niet volledig is, dan wel dat de door de provinciale archeoloog gestelde randvoorwaarden hard in de vergunning als voorwaarden opgenomen dienen te worden. Er zijn in afstemming met de provinciale archeoloog een aantal voorschriften opgenomen in dit besluit. Zaaknummer:

9 Waterschap Roer en Overmaas In de brief van 2 december 2015 met kenmerk geeft het Waterschap Roer en Overmaas het volgende advies: In antwoord op uw brief van 26 november 2015 waarin u het waterschap in de gelegenheid stelt u te adviseren over de uit te voeren werkzaamheden voor de realisatie van wegvak 2 van de Buitenring Parkstad Limburg deel ik u mede dat de plannen, met name de water gerelateerde onderdelen, in nauw overleg met het waterschap zijn opgesteld. Het geven van een (aanvullend) advies over de werkzaamheden is hierdoor niet meer noodzakelijk. Zaaknummer:

10 3 Overwegingen 3.1 Uitvoeren werk De omgevingsvergunning moet worden geweigerd indien de activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder b van de Wabo niet voldoet aan de in artikel 2.11 van de Wabo gestelde toetsingsaspecten. Dat geldt ook als het werk, geen bouwwerk zijnde of de werkzaamheid in strijd is met hiervoor bedoelde bepalingen of met de ruimtelijke regels in een provinciale verordening of een AMvB. Op grond van artikel 2.11 van de Wabo dient de activiteit getoetst te worden aan de regels opgenomen in het Inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg Uit de plankaart blijkt dat op de aangevraagde vakken de navolgende bestemmingen van toepassing zijn: enkelbestemming Verkeer ; functieaanduiding specifieke vorm van natuur faunapassage ; functieaanduiding waterberging ; dubbelbestemming Waterstaat-Primair Water ; dubbelbestemming Waterstaat-Beschermingszone Primair Water ; dubbelebstemming Waarde-Archeologie ; dubbelbestemming Waarde-Ecologie ; dubbelbestemming Leiding-Riool ; dubbelbestemming Leiding-Water. Enkelbestemming Verkeer In artikel 7 van het Inpassingsplan zijn voor de bestemming Verkeer geen regels opgenomen inzake het uitvoeren van een werk. Functieaanduiding specifieke vorm van natuur faunapassage In artikel 7 van het Inpassingsplan zijn voor de functieaanduiding Specifieke vorm van natuur - faunapassage geen regels opgenomen inzake het uitvoeren van een werk. Functieaanduiding waterberging In artikel 7 van het Inpassingsplan zijn voor de functieaanduiding waterberging geen regels opgenomen inzake het uitvoeren van een werk. Dubbelbestemming Waterstaat-Primair Water In artikel van het Inpassingsplan is de navolgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Waterstaat-Primair Water zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden van Gedeputeerde Staten werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren die de continuïteit van de waterhuishouding in gevaar kunnen brengen. Toetsing In artikel is het afwegingskader aangegeven. In sub a van dit artikel is bepaald dat vergunning kan worden verleend als blijkt dat geen aantasting plaatsvindt van het doelmatig functioneren van de watergang. In sub b van voornoemd artikel is bepaald dat het waterschap hieromtrent dient te adviseren. Het Waterschap gaat akkoord in zijn schriftelijke advies van 2 december 2015, zie hiervoor paragraaf 2.5 Zaaknummer:

11 in dit besluit. Er vindt geen onevenredige aantasting plaats van het doelmatig functioneren van de watergang. Dubbelbestemming Waterstaat-Beschermingszone Primair Water In artikel 18.1 van het Inpassingsplan is aangegeven dat voor deze dubbele bestemming aangewezen gronden, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), primair bestemd zijn voor bescherming, beheer en onderhoud van primaire wateren overeenkomstig de Keur van het Waterschap Roer en Overmaas. Daarom is in artikel de navolgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Waterstaat-Beschermingszone Primair Water zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden van Gedeputeerde Staten werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren die de continuïteit van de waterhuishouding in gevaar kunnen brengen. Toetsing In artikel is het afwegingskader aangegeven. In sub a van dit artikel is bepaald dat vergunning kan worden verleend als blijkt dat geen aantasting plaatsvindt van het doelmatig functioneren van de watergang. In sub b van voornoemd artikel is bepaald dat het waterschap hieromtrent dient te adviseren. Het Waterschap gaat akkoord in zijn schriftelijke advies van 2 december 2015, zie hiervoor paragraaf 2.5 in dit besluit. Er vindt geen onevenredige aantasting plaats van het doelmatig functioneren van de watergang. Dubbelbestemming Waarde-Archeologie Op verschillende delen van het wegvak ligt conform het opgestelde Inpassingsplan de dubbelbestemming Waarde-Archeologie. De opsteller van het Inpassingsplan wil voorkomen dat een in dit plan begrepen grond minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de ter plaatse geldende of beoogde bestemming. Daarom is in artikel van het Inpassingsplan onder andere de volgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden om op of in de voor 'Waarde - Archeologie' aangewezen gronden, zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden van Gedeputeerde Staten de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en/of werkzaamheden uit te voeren: a. het afgraven, woelen, mengen, diepploegen, egaliseren, ophogen, ontginnen, tot een diepte van meer dan 0,25 meter en het aanleggen van drainage op een grotere diepte dan 0,25 meter beneden niveau maaiveld; d. het aanleggen of rooien van bos of boomgaard waarbij stobben worden verwijderd; f. het aanbrengen of verwijderen van diepwortelende beplantingen; i. het aanleggen of verbreden/verharden van wegen, voet-, ruiter-, of rijwielpaden, banen of parkeergelegenheden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen. Ingevolge artikel van het Inpassingsplan kan de vergunning worden verleend voor zover uit een rapport, waarin de archeologische waarde van het terrein dat volgens de aanvraag zal worden verstoord in voldoende mate is vastgesteld, genoegzaam blijkt dat: er geen archeologische waarden zijn te verwachten of kunnen worden geschaad; schade door de werkzaamheden of werken kan worden voorkomen of zoveel mogelijk kan worden beperkt door het in acht nemen van aan de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden verbonden voorschriften. Zaaknummer:

12 Toetsing Bij de aanvraag is een onderbouwing van de archeologische situatie ter plaatse gevoegd waarin de archeologische waarden van het gebied en de provinciale selectiebesluiten zijn beschreven. Beschreven zijn: de reeds uitgevoerde archeologische onderzoeken; de bevindingen selectiebesluit van Gedeputeerde Staten van 12 juni 2013 (kenmerk 2013/34029); stand van zaken oktober Uit deze onderbouwing van aanvrager blijkt de locaties 24 en 25 zijn vrijgegeven. Voor locatie 26 is geen nader onderzoek vereist. Voor de locatie 27/28 wordt een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. De werkzaamheden op locatie 29 zullen onder archeologische begeleiding worden uitgevoerd. Locatie 178 is vrijgegeven en voor 179 dient nog een proefsleuvenonderzoek te worden verricht. Onze toetsing op basis van de adviezen van de provinciale archeoloog leidt echter tot de navolgende conclusie. Uit het door Gedeputeerde Staten genomen selectiebesluit (13 juni 2013, kenmerk 2013/34029) blijkt dat dit besluit reikt tot de diepte (beneden maaiveld) waarop de archeologische onderzoeken betrekking hadden (circa 2-3 meter beneden maaiveld). Omdat vooralsnog onduidelijk is of er op een dieper niveau nog behoudenswaardige archeologische resten verwacht kunnen worden, zal daarom voorafgaand aan de uitvoering van het werk of de werkzaamheden voor een aantal locaties alsnog een vervolgonderzoek uitgevoerd dienen te worden op grotere diepte. Hierna zullen wij per locatie dieper ingaan op het hier geconstateerde. Het feit dat locatie 24 volledig is vrijgegeven blijkens de bijlage bij de aanvraag is juist maar dat is gebeurd op basis van verkeerde informatie. Ter hoogte van deze locatie moeten geo-archeologische boringen voor de diepe archeologie worden gezet. Dit vanwege het feit dat de weg hier verdiept wordt aangelegd en ter plaatse op grotere diepte mogelijk paleolithische vindplaatsen aanwezig zijn. Het uitgevoerde proefsleuvenonderzoek (waarop de vrijgave is gebaseerd) reikte tot circa twee meter beneden maaiveld en doet daarmee geen uitspraken over eventuele paleolithische vindplaatsen. De boringen zijn volgens het advies van de provinciale archeoloog inmiddels wel gezet, maar nog niet gerapporteerd. Een besluit over een eventueel vervolg op dat onderzoek is daarom ook nog niet genomen. Voor deze locatie nemen wij daarom de plicht voor het uitvoeren van een geo-archeologisch onderzoek op in de vergunning. Voor het noordelijk deel van locatie 25 is het proefsleuvenonderzoek al uitgevoerd en op basis van onderzoek is dit deel van locatie 25 vrijgegeven tot een diepte van twee meter beneden maaiveld. Voor de dieper gelegen lagen moet alsnog een geo-archeologisch onderzoek worden verricht om dezelfde reden als vermeld bij locatie 24. De boringen zijn gezet maar nog niet gerapporteerd. Ook voor deze locatie nemen wij derhalve een voorschrift op in de vergunning. Voor de locaties 25 en 26 merkt de provinciale archeoloog in aanvulling op het voorgaande nog het navolgende op. De afwijkingen tussen het ruimtebeslag uit het selectiebesluit 2013 en het huidige PIP is op de kaart bij de vergunningsaanvraag te zien. Voor de gebieden tussen de nummers 25 en 26 uit het selectiebesluit en de huidige PIP-grens kunnen de conclusies uit het Arcadisrapport overgenomen worden. In 25 en 26 zijn inmiddels verkennende boringen gezet. Het verkennende boorgrid is dicht genoeg geweest om ook over de strook tot aan de PIP-grens uitspraken te kunnen doen. Voor locatie 26 is de onderbouwing van aanvrager correct dat geen nader onderzoek is vereist. Voor locatie 27/28 wordt proefsleuvenonderzoek voorgeschreven zoals ook blijkt uit de archeologische onderbouwing van de aanvraag door aanvrager. Zaaknummer:

13 Ten aanzien van locatie 29 wordt conform aanvraag archeologische begeleiding van de werkzaamheden voorgeschreven. De provinciale archeoloog schrijft bureauonderzoek en verkennend onderzoek voor voor de locatie 178 in afwijking van de onderbouwing van de aanvraag door aanvrager. Dit komt voort uit het feit, dat er in het Selectiebesluit van 2013 een discrepantie zit tussen de tekst (bureauonderzoek en verkennend booronderzoek) en de kaart (vrijgeven) van het selectiebesluit. De tekst van het selectiebesluit is echter leidend omdat deze de inhoudelijke onderbouwing bevat. Ook voor deze locatie nemen wij derhalve een voorschrift op in de vergunning. Ten aanzien van locatie 179 moet een proefsleuvenonderzoek worden uitgevoerd zoals ook is onderbouwd in de aanvraag. Dit onderzoek dient echter ook plaats te vinden in het extra ruimtebeslag. Dit komt voort uit het feit, dat het rode vlak 179 uit het selectiebesluit kleiner is dan het uiteindelijke PIPgebied met de dubbelbestemming Waarde-archeologie. In het gebied tussen dit rode vlak 179 uit het selectiebesluit en de PIP-grens zal dan ook proefsleuvenonderzoek dienen plaats te vinden evenals in de rest van vlak 179. Ook voor deze locatie nemen wij derhalve een voorschrift op in de vergunning. Concluderend achten wij het - op basis van advies van de provinciale archeoloog noodzakelijk om in afwijking van de archeologische bijlage en tekening zoals ingediend bij de aanvraag een aantal specifieke voorschriften ter bescherming van archeologische waarden aan de omgevingsvergunning te verbinden. Dubbelbestemming Waarde-Ecologie In artikel 17 van het Inpassingsplan is aangegeven dat voor de met deze dubbele bestemming aangewezen gronden de aanwezige of naar verwachting aanwezige landschappelijke- en natuurwaarden beschermd dienen te worden. Daarom is in artikel de navolgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden, behoudens het bepaalde in lid , zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden van Gedeputeerde Staten op of in gronden met de bestemming Waarde-Ecologie (de in lid 17.1 bedoelde gronden) de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, en werkzaamheden uit te voeren: a. het ontgronden, afgraven, egaliseren, diepploegen en ophogen van gronden. Toetsing In artikel is het afwegingskader aangegeven. Hierin is bepaald dat vergunning kan worden verleend als blijkt dat geen aantasting plaatsvindt van het in ecologisch opzicht waardevolle gebied. Het waterschap dient hieromtrent te adviseren. Het Waterschap gaat akkoord in haar schriftelijke advies van 2 december 2015, zie hiervoor paragraaf 2.5 in dit besluit. Er vindt daarom geen aantasting plaats van het in ecologisch opzicht waardevolle gebied. Dubbelbestemming Leiding-Riool De opsteller van het Inpassingsplan wil voorkomen dat activiteiten plaatsvinden in grond waarin rioleringen zijn gelegen. Daarom is in artikel de volgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden op of in de gronden met de bestemmingen zoals hierboven benoemd zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden van Gedeputeerde Staten de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: a. het aanleggen van wegen of paden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen; b. het aanbrengen van diepwortelende beplantingen en bomen; e. het uitvoeren van grondbewerkingen, waartoe worden gerekend afgraven, woelen, mengen, diepploegen, egaliseren, ontginnen, ophogen en aanleggen van drainage. Zaaknummer:

14 Toetsing In artikel is bepaald dat deze werken en werkzaamheden slechts toelaatbaar zijn, indien het leidingbelang daardoor niet onevenredig wordt geschaad. Hiertoe wordt schriftelijk advies ingewonnen bij de betreffende leidingbeheerder(s). Gedeputeerde Staten mogen uitsluitend gemotiveerd afwijken van dit advies. De gemeente Nuth heeft positief geadviseerd. Dit advies is integraal opgenomen in paragraaf 2..5 onder de adviezen. Voorts heeft ze in haar advies aangegeven dat in overleg met de gemeente een alternatief voor het tracé van de rioolpersleiding moet worden bepaald. Wij moeten ons in de vergunning echter beperken tot hetgeen is aangevraagd. Het alternatieve tracé van de rioolpersleiding maakt hier geen deel van uit. Wel zullen wij aanvrager bij de toezending van de vergunning op de hoogte stellen van dit verzoek van de gemeente Nuth. Wellicht ten overvloede merken wij op, dat in het begeleidend schrijven behorend bij de aanvraag met kenmerk BPL-UCOR-BR-3667 in de voorlaatste alinea op de eerste pagina ook door aanvrager is opgenomen dat de voorsteltracés van de aan te passen rioleringen tot stand komen in overleg met de gemeente en zelfs na gemeentelijke vaststelling. Dubbelbestemming Leiding-Water De opsteller van het Inpassingsplan wil voorkomen dat activiteiten plaatsvinden in grond waarin een waterleiding is gelegen. Daarom is in , de volgende verbodsbepaling opgenomen: Het is verboden op of in de gronden met de bestemmingen zoals hierboven benoemd zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden van Gedeputeerde Staten de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: a. het aanleggen van wegen of paden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen; b. het aanbrengen van diepwortelende beplantingen en bomen; d. het uitvoeren van grondbewerkingen, waartoe worden gerekend afgraven, woelen, mengen, diepploegen, egaliseren, ontginnen, ophogen en aanleggen van drainage. Toetsing In artikel is bepaald dat deze werken en werkzaamheden slechts toelaatbaar zijn, indien het leidingbelang daardoor niet onevenredig wordt geschaad. Hiertoe wordt schriftelijk advies ingewonnen bij de betreffende leidingbeheerder(s). Gedeputeerde Staten mogen uitsluitend gemotiveerd afwijken van dit advies. Tot de bij de aanvraag overlegde gegevens behoort de brief van de leidingbeheerder van de waterleiding. In deze brief geeft deze gemotiveerd aan waarom en onder welke voorwaarden hij van mening is, dat de leidingbelangen door de aangevraagde activiteit niet onevenredig worden geschaad. Door de aanvrager Boskalis Nederland Infra B.V. is in het vooroverleg met de diverse leidingbeheerders ook gesproken over het door hen aan Gedeputeerde Staten te geven schriftelijk advies. Door de leidingbeheerders is daarom al aan de aannemer een brief toegezonden waarin zij, onder het stellen van voorwaarden, met de geplande werkzaamheden akkoord kunnen gaan. Het betreft voor de onderhavige aanvraag de navolgende brief/advies van WML als beheerder van de waterleiding, gedateerd 22 april 2013, kenmerk IN De leidingbeheerder WML heeft daarmee aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de geplande grondwerkzaamheden. Voor zover noodzakelijk zijn de door WML gestelde voorwaarden in de voorschriften van hoofdstuk 4 verwerkt. Zaaknummer:

15 Het advies en de daarin opgenomen motivering en voorschriften zijn verwerkt in dit besluit. Ons is niet gebleken van dusdanige gebreken in de motivering van het advies van de leidingbeheerder, dat deze geen deel uit zouden kunnen maken van dit besluit. Conclusie Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op het uitvoeren van een werk of werkzaamheid, zoals neergelegd in het Inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg 2012 zijn er ten aanzien van deze activiteit geen redenen om de omgevingsvergunning te weigeren. In dit besluit zijn de voor deze activiteit relevante voorschriften opgenomen. 3.2 Vellen houtopstand De omgevingsvergunning moet worden geweigerd indien de activiteit als bedoeld in artikel 2.2, eerste lid, onder g, van de Wabo niet voldoet aan de in artikel 5, derde lid, van de Bomenverordening Heerlen 2010 gestelde toetsingskaders. Een toetsing aan deze aspecten heeft plaatsgevonden. Toetsing Op grond van artikel 5, derde lid, van de Bomenverordening gemeente Heerlen 2014 kan de vergunning worden geweigerd indien de belangen van verlening niet opwegen tegen de belangen van behoud van de boom of houtopstand. Bij de beoordeling van deze aanvraag en bij het voornemen tot kappen van publieke bomen of houtopstanden is de objectieve beoordeling van het Afwegingsmodel omgevingsvergunning voor het kappen van bomen van de gemeente Heerlen toegepast. Hieronder wordt aangegeven welke bomen in aanmerking komen voor kap en welke voorschriften hieraan verbonden worden. In de aanvraag is sprake van 5 boomvakken, genummerd als zijnde boomvak 17, 22, 23, 24 en 24A. Verder is er per boomvak aan de hand van een bijgesloten inventarisatielijst kapvergunning (bijlage 5 in de aanvraag) aangegeven welke bomen als solitair waarneembaar zijn en het bebossingspercentage. In deze inventaristielijst is ingegaan op de vermelding van de soort bomen en stamdiameters. Verder is aangegeven welke oppervlakte per boomvakken gekapt gaat worden. Hieronder per boomvak de te kappen oppervlaktes aangegeven. Boomvak 17: 20,98 are (2098 m 2 ); Boomvak 22: 38,33 are (3833 m 2 ); Boomvak 23: 72,62 are (7262 m 2 ); Boomvak 24: 30 are (3000 m 2 ); Boomvak 24A: 23 are (2300 m 2 ). Uit bovenstaande blijkt dat bij deze aanvraag sprake is van in totaal 184,93 are (18493 m 2 ) aan bomen en struiken die gekapt gaan worden. Op grond van het Afwegingsmodel kapvergunning het welk onderdeel uitmaakt van de Bomenverordening van de gemeente Heerlen, zijn bomen met een stamdiameter van 20 centimeter of groter (gemeten op 1,3 meter boven maaiveld) kapvergunningsplichtig. De bomen die gekapt worden zijn Zaaknummer:

16 geen coniferen en staan niet op een kavel geplant. Daarnaast is er in de omgeving van de boomvakken geen hoofdgebouw aanwezig. De bomen hebben geen stabiliteitsproblemen en veroorzaken geen schade of een ernstige vorm van overlast. Vanwege het maatschappelijk belang, namelijk de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg moeten de aangegeven bomen worden gerooid en de stobben verwijderd. Uit bijlage 6, 7 en 8 Activiteitenplan Ontheffingsaanvraag Flora en Fauna respectievelijk tekeningen Natuurcompensatie en het Programma van Eisen Ruimtelijke Kwaliteit van de aanvraag blijkt dat de te rooien bomen op afdoende wijze worden gecompenseerd. Verder blijkt dat de natuurcompensatie ten behoeve van de bomenkap al gerealiseerd is in cluster F. Totale compensatie betreft m 2 aan bos. In Cluster E wordt in totaal m 2 aan bos gerealiseerd. Er wordt dus een oppervlakte die vele malen groter is aangeplant in plaats van het totaal aan m 2 wat nu aan bos bij deze aanvraag voor kap verloren gaat. Bij het natuurcompensatieplan is ook rekening gehouden met beschermde diersoorten. De ontheffing van het Ministerie is ruim voorafgaand aan deze aanvraag aangevraagd en ook verkregen. Verder wordt er gewerkt volgens een Plan van Aanpak voor het Natuurwaardenvrij maken in lijn met deze ontheffing. Conclusie Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op het vellen of doen vellen van een houtopstand zijn er ten aanzien van de aangevraagde rooiwerkzaamheden geen redenen om de omgevingsvergunning te weigeren. Zaaknummer:

17 4 Voorschriften 4.1 Algemeen 1. tijdens de uitvoering van het werk is de omgevingsvergunning op het werkterrein aanwezig. Dit stuk dient op verzoek van een toezichthouder van RUD Zuid-Limburg (verder: toezichthouder) ter inzage te worden gegeven; 2. om het toezicht goed te laten verlopen is het van belang dat een toezichthouder bij het startgesprek aanwezig is. Gedurende het startgesprek zal de toezichthouder een aantal belangrijke controlepunten tijdens de uitvoering van het werk aanhalen en zullen contactgegevens worden uitgewisseld en afspraken worden vastgelegd. Via het adres of telefonisch via kunt u een afspraak maken met een toezichthouder; 3. de aanvang en beëindiging van de werkzaamheden dient schriftelijk gemeld te worden. U dient hiervoor gebruik te maken van de bij deze vergunning gevoegde formulieren melding start aanleg/kapwerkzaamheden respectievelijk einde aanleg/kapwerkzaamheden. De formulieren kunt u per post versturen naar RUD Zuid-Limburg, postbus 5700, 202 MA Maastricht, dan wel per naar wabo-bouwen@rudzl.nl; 4. de uitvoering van de werkzaamheden dient zodanig plaats te vinden dat voor de omgeving een onveilige situatie voor de gezondheid of nadelige hinder zoveel mogelijk wordt voorkomen; 5. bij het uitvoeren van de werkzaamheden worden maatregelen getroffen ter voorkoming van een onveilige situatie voor derden; 6. als op het terrein waar de werkzaamheden worden uitgevoerd niet gewerkt wordt, moeten: de tijdelijke elektrische installaties op zodanige wijze zijn uitgeschakeld, dat het weer in gebruik stellen door anderen dan daartoe bevoegde personen niet zonder meer mogelijk is; machines en werktuigen worden achtergelaten in een zodanige toestand, dat deze dan wel mechanismen daarvan, niet zonder meer door anderen dan daartoe bevoegde personen in werking kunnen worden gesteld. Het bovenstaande is niet van toepassing op rustpauzen tijdens de dagelijkse werktijd en niet op de voeding van een elektrische installatie, indien de omstandigheden vereisen dat de voeding niet wordt onderbroken en de veiligheid voldoende is gewaarborgd; 7. het bevoegd gezag kan het gebruik van een werktuig, dat schade of ernstige hinder voor de omgeving veroorzaakt of kan veroorzaken, verbieden. Zaaknummer:

18 4.2 Aanleggen Leiding-Water: 1. de verleggingswerkzaamheden dienen in goed overleg en conform de in de NKL 99 geregelde procedure, onder regie van WML, door haar aannemers te worden uitgevoerd; 2. WML dient tijdig voorafgaand geïnformeerd te worden via reguliere overleggen; 3. de procedures en werkwijzen van WML zullen te allen tijde gewaarborgd dienen te worden, hetgeen betekent dat de verleende toestemming alleen toeziet op deze omgevingsvergunning en niet op toekomstige wijzigingen. 4.4 Archeologie 1. voor de archeologische gebieden zoals aangegeven op de situatietekening (T-AW TEK- 2001), status definitief, versie 1.0 dienen per gebied aanvullende archeologische onderzoeken te worden gedaan. gebied 24; geo-archeologisch onderzoek; gebied 25; geo-archeologisch onderzoek; gebied 27 en 28; proefsleuvenonderzoek; gebied 29; archeologische begeleiding; gebied 178; bureauonderzoek en verkennend booronderzoek; gebied 179; proefsleuvenonderzoek (ook in extra ruimtebeslag). 2. in deze voorschriften wordt met archeologische monumenten bedoeld archeologische monumenten als bedoeld in artikel 1 lid c van de Monumentenwet 1988; 3. alle archeologische onderzoeken dienen uitgevoerd te worden door een deskundig archeologisch onderzoeksbureau dat beschikt over een opgravingsvergunning op grond van artikel 45 van de Monumentenwet 1988; 4. alle archeologische onderzoeken waarbij gegraven wordt (proefsleuven, opgraving en begeleiding) en het geo-archeologisch onderzoek dienen uitgevoerd te worden conform een door het bevoegd gezag goedgekeurd Programma van Eisen; 5. blijkt uit geo-archeologisch onderzoek dat aanvullend onderzoek nodig is, dan dient daarvoor gelegenheid geboden te worden. Het bevoegd gezag neemt hierover een besluit op basis van het geo-archeologisch onderzoek. 6. het aanvullend onderzoek wordt omschreven in een besluit van het bevoegd gezag. Dit besluit wordt vertaald in een Programma van Eisen en dient door het bevoegd gezag geaccordeerd te worden. Het aanvullend onderzoek kan bestaan uit: a. een proefsleuvenonderzoek, of; b. een begeleiding, of; c. een combinatie van de twee eerder genoemde onderzoekstechnieken. Voor alle genoemde onderzoeken of combinatie(s) van genoemde onderzoeken dient gelegenheid geboden te worden Zaaknummer:

19 7. op de werkzaamheden is het programma van eisen als bedoeld in 3 van toepassing. In dit programma worden onder meer opgenomen: a. de wijze waarop de archeologische werkzaamheden zullen plaatsvinden; b. op welke wijze de deskundige in de gelegenheid moet worden gesteld om archeologische waarnemingen te doen. 8. bij de vondst van archeologische resten, ongeacht de aanleiding, wordt het bevoegd gezag in de gelegenheid gesteld (eventueel tijdens een veldinspectie) om de aangetroffen archeologische resten te beoordelen en te beslissen of sprake is van een archeologisch monument. Het bevoegd gezag neemt op basis van een schriftelijk selectieadvies een selectiebesluit. Het selectieadvies wordt opgesteld door de uitvoerder van het archeologisch onderzoek; 9. het bevoegd gezag kan in een selectiebesluit opnemen dat tot opgraving van een behoudenswaardige vindplaats moet worden overgegaan. In dat geval moet aan derden de gelegenheid worden geboden om de betreffende opgraving uit te voeren; 10. na afloop van een veldwerk archeologisch onderzoek (aanvullend onderzoek, de opgraving, archeologische begeleiding en/of geo-archeologisch onderzoek) vindt, indien nodig, door het bevoegde gezag een inspectie plaats. Op basis van deze inspectie kan het terrein voor wat betreft het aspect archeologie vrijgegeven worden voor de realisatie van het werk/of werkzaamheden. Eén en ander in afwachting van het bij het bevoegd gezag in te dienen evaluatie- en/of eindrapport. De voorlopige vrijgave wordt schriftelijk bevestigd door het bevoegd gezag. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Hoensbroek kavel A 5193 te Heerlen Zaaknummer: 2012-0812 Kenmerk 2013/569 d.d. 3 januari

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Nieuwenhagen kavel A 1299, 3879 en 2725 te Landgraaf Zaaknummer 2012-0814 Kenmerk 2013/3889

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van een houtopstand Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2016-0059

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand PQ Silicas B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-601087 Kenmerk: 2016/80928

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-0039 Kenmerk: 2016/27473d.d.7 april 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van houtopstand Project Buitenring Parkstad Limburg Allée te Schinnen

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en kappen

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en kappen Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en kappen Project Buitenring Parkstad Limburg: Realisatie afsluiterput

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen en Echt-Susteren Zaaknummer:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer 2012-0544 d.d.23 augustus 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH

BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH Afdeling Vergunningen Behandeld de heer J.J.H.L. Segers Zaaknummer 2016-0036 Telefoon +31 6 55 41 89 33 Ons kenmerk 2016/15834 Fax +31 43 389

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer ) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer ) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verlengen van de omgevingsvergunning (zaaknummer 2011-0384) voor het plaatsen van een tijdelijk kantoor TWO Chemical Warehousing B.V. te Maastricht Zaaknummer

Nadere informatie

Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus AD NUTH

Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus AD NUTH Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus 22194 6360 AD NUTH Afdeling Vergunningen Behandeld de heer mr. E.H.J. Eussen Zaaknummer 2017-204520 Telefoon +31 6 47 11 28 47 Ons kenmerk 2017/66026

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Project Buitenring Parkstad Limburg Wijziging dwarsprofiel metrering

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Slopen betonvloeren

Omgevingsvergunning Slopen betonvloeren Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Slopen betonvloeren Site Chemelot, deelinrichting Olefins 4 te Sittard-Geleen Besluit 2011-0830 d.d. 8 december 2011 Verzonden : INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2026449/2784719 op de op 5 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Van Laarhoven Sloopwerken BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk Chemelot Campus B.V./Chemelot Campus Vastgoed C.V., deelinrichting Brightlands Chemelot Campus

Nadere informatie

gemeente Peel en Maas

gemeente Peel en Maas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 26 augustus 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de aanleg van een regenwaterbuffer aan de Bloemendaalseweg te Meijel op

Nadere informatie

Verzonden op: 15 april Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant namens deze, BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. Onderwerp. Besluit

Verzonden op: 15 april Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant namens deze, BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. Onderwerp. Besluit BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Op 7 januari 216 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Peelpigs, Beukenlaan 54a te Odiliapeel. Het betreft het aanleggen van een verharding

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) D161188889 *D161188889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) Wij hebben op 24 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het herinrichten en vervangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 703342 1. Inleiding Op 24 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouwen van een brug, het aanleggen van infrastructuur en het verwijderen

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Smurfit Kappa Roermond Papier BV te Roermond Zaaknummer: 2016-603446 Kenmerk: 2017/3913 d.d. 19 januari

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. VDL Castings Heerlen B.V. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. VDL Castings Heerlen B.V. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieuneutraal veranderen VDL Castings Heerlen B.V. Zaaknummer: 2018-205468 Kenmerk: 2018/88953 d.d. 20 december

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2129446/3485875 Molenbrand C.V. uitgevoerd Molenbrand 5 te Boekel. s-hertogenbosch, * Gedeputeerde staten van Noord-Brabant, namens deze,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Verzoek wijziging milieuvoorschriften Haven Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-0790 Kenmerk: 2015/63944 d.d. 3 september 2015.

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand, uitvoeren van een werk.

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand, uitvoeren van een werk. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand, uitvoeren van een werk. Gasunie Transport Services BV Aan de Nieuwe Weideweg

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK 1 0 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 141106/MvSC/mlu-001 Kenmerk aanvraag: OLO 1496803, dd. 15 oktober

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. milieuneutrale verandering

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. milieuneutrale verandering Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning milieuneutrale verandering Deelinrichting Kantoren, opslag- en werkplaatsen Sitech Services site Chemelot te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2013-0863

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Waterschap Groot Salland Aangevraagde activiteiten : Het kappen van twee bomen Locatie : Spoolderenkweg 1 te Zwolle Datum

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD- BRABANT op de op 29 juli 2014 bij hen ingekomen aanvraag van Attero Zuid B.V. om een vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/28760 d.d. 14 april

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan Wijzigen loods, kantine- en kantoorruimte en het realiseren van een overkapping Vevar B.V.,

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : A. Talen Recycling Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee in- en uitritten Locatie : Burgemeester Niemeijerstraat

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Wavin Diensten B.V. Aangevraagde activiteiten : Aanleggen in- en uitrit en vellen van een eikenboom Locatie : J.C. Kellerlaan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. CNC Grondstoffen B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. CNC Grondstoffen B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen CNC Grondstoffen B.V. te Milsbeek Zaaknummer: 2017-203138 Kenmerk: 2018/59 d.d. 4 januari 2018 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Action Service & Distributie B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Action Service & Distributie B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Action Service & Distributie B.V. te Echt Zaaknummer: 2017-200376 Kenmerk: 2017/12978 d.d. 16 februari

Nadere informatie

Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen. div.

Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen. div. Ons kenmerk 2017/15596 Maastricht 2 maart 2017 Zaaknummer 2017-200514 Verzonden 2 maart 2017 Bijlagen div. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Op 23 januari 2017, aangevuld op 30 januari

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Collin B.V. te Venlo Zaaknummer: 2017-202316 Kenmerk: 2017/38559 d.d. 1 juni 2017 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

Weigering omgevingsvergunning

Weigering omgevingsvergunning Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Weigering omgevingsvergunning Oprichting Vleesvarkensstallen, voerkeuken, luchtwassers, loods, mest- en sleufsilo s Klevar B.V. te gemeente Horst aan

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen Beschikking 280118 *17.179690*

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten O M G E VI N G S D i E N S T FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning ing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten Kenmerk aanvraag: OLO 1615505 van 2 februari 2015 Aanvrager:

Nadere informatie

Enkel bij éénrijige beplantingen of wegbeplantingen wordt het aantal te kappen bomen vermeld.

Enkel bij éénrijige beplantingen of wegbeplantingen wordt het aantal te kappen bomen vermeld. Stichting IKL Schoolstraat 9 6118 AT Nieuwstadt Ons kenmerk 2017/19868 Maastricht 20 maart 2017 Zaaknummer 2017-201050 Verzonden 20 maart 2017 Bijlagen div. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2017-204942 Maastricht 17 oktober 2017 Ons kenmerk 2017/71446 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK

Nadere informatie

Bestemmingsplan Archeologie

Bestemmingsplan Archeologie Bestemmingsplan Archeologie 2 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 2 Waarde - Archeologie 1 6 Artikel 3 Waarde - Archeologie

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362494 Dossier: OV17113 Documentnummer: 362494BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 2 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen van

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z OMGEVINGSVERGUNNING voor: aanleg waterstofleiding activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer: Z2017-00002714

Nadere informatie

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING 41>, gemeente 1M1.1 Zoetermeer 3 _ 2-0 I? 1 6 DEC. 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 15 november 2016; dossiernummer : WB20160693;

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2084998/3298354 op een aanvraag voor een omgevingsverguning ex artikel 2.1, lid 1, onder a (bouw), ex artikel 2.1, lid

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2016-0321 Maastricht 28 april 2016 Ons kenmerk 2016/33037 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van Katan Vuurwerk om

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 366312 Dossier: OV17139 Documentnummer: 366312BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2106939/3376738 H. Vrakking BV uitgevoerd aan de Zeedijk 47 te Etten-Leur. s-hertogenbosch, 3 april 2013. Gedeputeerde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-1995 Kenmerk: 2016/28755 d.d. 14 april 2016 Verzonden:

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 1 april 2014 van de heer J. Kraijo een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een mobiele

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362335 Dossier: OV17111 Documentnummer: 362335BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutraal veranderen MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Zaaknummer: 2017-200673 Kenmerk: 2017/18405 d.d.

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

Voorwaarden U dient te voldoen aan de algemene voorschriften zoals opgenomen in het vergunning blad Voorschriften

Voorwaarden U dient te voldoen aan de algemene voorschriften zoals opgenomen in het vergunning blad Voorschriften .. Zaak: 344135 Dossier: OV16180 Documentnummer: 344135BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 27 december 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vellen of

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne J.J.C. Jaspers Gender 42 5751 XA DEURNE Deurne, 25 februari 2015 Kenmerk: HZ-2015-0023 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Jaspers, Op 4 januari 2015 diende u

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 1033710 1. Inleiding Op 11 september 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van het kozijn aan de voorzijde van de woning en het

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2108953/336628 Martens prefab Beton BV aan de Industrieweg 41-42 te Waalwijk. s-hertogenbosch, 11 maart 2013. Gedeputeerde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit slopen. Site Chemelot, deelinrichting Olefins 4 te Sittard- Geleen

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit slopen. Site Chemelot, deelinrichting Olefins 4 te Sittard- Geleen Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit slopen Site Chemelot, deelinrichting Olefins 4 te Sittard- Geleen Zaaknummer 2012-0003 d.d. 2 februari 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit. Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. Postbus 28000 9400 HH Assen (nam-vergunningen-nam-lsuiaenl@shell.com) Ons adres: Postbus 13, 9290 AA Kollum Ons telefoonnr: 0519-298888 Ons whatsapp nr: 06-12083046

Nadere informatie

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een ^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. bouw blowergebouw OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan RWZI Veendam ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk "bouw blowergebouw" (locatie: Vosseveld 4-a te Veendam) Groningen, 5 november 2013 Zaaknummer: 488811

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Oosterhorn 4, 9936 HD, Farmsum. Olo-nummer: kenmerk ODG Z

OMGEVINGSVERGUNNING. Oosterhorn 4, 9936 HD, Farmsum. Olo-nummer: kenmerk ODG Z OMGEVINGSVERGUNNING voor het project: Zout- renovatie buitenhavenverlader locatie: Oosterhorn 4, 9936 HD, Farmsum activiteiten: bouwen van een bouwwerk verleend aan: Akzo Nobel Salt Olo-nummer: 2713523

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutrale wijziging

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutrale wijziging Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale wijziging Statice Helden B.V. te Beringe (gemeente Peel en Maas) Zaaknummer: 2012-0741 Kenmerk: 2012/55767

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2107728/3365174 op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ex artikel 2.2, lid 1, onder g (houtopstand te vellen of

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2106032/3400764 op de aanvraag om een omgevingsvergunning van Robesta Vastgoed B.V. uitgevoerd bij de inrichting Van

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 982559 1. Inleiding Op 20 juli 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van vier informatiezuilen ten behoeve van het bedrijventerrein

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 723720 1. Inleiding Op 22 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vervangen van de dakkapel aan de achterzijde van de woning op het

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Beschikking 262791 *17.195803* 17.195803 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 262791 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) :

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) : *16-0435795* *16-0435795* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2015-0609 Aanvraagnummer (OLO) : 2068731 Aanvrager : ARCADIS Nederland Onderwerp : het vellen/rooien van houtgewas en het kappen van bomen Locatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning.

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 4 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bijgebouw en buitenzwembad op de locatie Laar 3a te Maasbree.

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie