NIEUW: cursus musculoskeletale echografie. Echocursussen. gezelschapsdieren. Programma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUW: cursus musculoskeletale echografie. Echocursussen. gezelschapsdieren. Programma 2015. www.esaote.com"

Transcriptie

1 NIEUW: cursus musculoskeletale echografie Echocursussen gezelschapsdieren Programma 2015

2 Voor wie het nog niet mocht weten......wie zijn wij? Wij zijn Esaote Benelux, de exclusieve vertegenwoordiging van Esaote echo- en MRI-apparatuur in Nederland, België en Luxemburg. De Esaote groep biedt wereldwijd echografie- en MRI-apparatuur aan en heeft ontwikkel- en productiecentra in Italië (Florence en Genua), China (Shenzhen) en Nederland (). 1. Peter Terpstra 2. Victor Jaspars 3. Yvonne Soons 4. Erwin van Wijk 5. Geert Jeurissen 6. Ralph Claessens 7. Maggie Kooman Esaote Benelux is een eigenzinnige onderneming die gelooft in een klantgerichte aanpak; een combinatie van professionalisme, kwaliteit, prijs, apparatuuronderhoud, klantbegeleiding en opleiding. Graag stellen wij u hierbij dan ook ons nieuwe cursusprogramma voor. We think education...we think Esaote.

3 In 2014 hebben wederom meer dan 150 dierenartsen onze cursussen bezocht. Deze zijn zeer positief beoordeeld. Onze cursussen In 2014 hebben wederom meer dan 150 dierenartsen onze cursussen bezocht. Deze zijn zeer positief beoordeeld en met de door de deelnemers aangegeven verbeterpunten en suggesties hebben we écht wat gedaan. We werken met een fantastisch team van vakbekwame referenten, vaardig in het uitdragen van hun specialisme en het geven van onderwijs. Accreditatie is ook dit jaar weer aangevraagd bij de Technische Commissie Gezelschapsdieren (NL) en bij de Orde der Dierenartsen Nederlandstalige Gewestelijke Raad (BE). Alle cursussen worden gegeven in de Nederlandse taal. Onze doelstelling Esaote Benelux neemt zijn verantwoordelijkheid als marktleider in het organiseren van gerichte cursussen en organiseert deze zónder winstoogmerk.onze intentie: in contact zijn en blijven met de dierenarts van nu en onze naamsbekendheid en reputatie als verantwoorde onderneming handhaven. Natuurlijk is het ook een doelstelling u kennis te laten maken en te laten werken met onze apparaten. Bij onze cursussen en workshops zijn nagenoeg alle apparaten van de MyLab-serie beschikbaar. Onze vraag aan ú Voor al onze cursussen vragen wij u zelf een patiënt mee te nemen. Wij realiseren ons dat dit soms moeilijk is, maar de kwaliteit van uw hands-on sessie staat of valt met de beschikbaarheid van voldoende dieren. Niet alle dieren zijn even echogeniek en ook is het niet wenselijk om uren bezig te zijn met één dier. Daarom ons dringend verzoek aan deze oproep gevolg te geven en een uiterste inspanning hiertoe te leveren. Het niet meenemen van een patiënt leidt niet per definitie tot uitsluiting van de cursus, maar als organisatie kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor de beschikbaarheid van dieren. Dank voor uw begrip hiervoor. Wij wensen u een leerzaam 2015! Veterinair team Esaote Benelux B.V.

4 MyLabFamily Dag (gratis voor klanten) Oriëntatiecursus Echografie Wat kan ík met een echotoestel doen? Wat is het niet? Het is geen uitje voor het hele gezin... Het is geen cursus echografie... Het is geen groot evenement... Wat is het wél? Op deze dag, die wij gratis aanbieden aan de gebruikers van de Esaote MyLab echografietoestellen, gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden van uw systeem. Waarom? Omdat al die knoppen echt een functie hebben... Omdat deze functies een grote meerwaarde kunnen hebben... Omdat herhaling en bijsturing onderdeel is van een adequaat leerproces. Voor wie, door wie? Er zijn 2 personen per praktijk welkom om gratis deel te nemen aan deze extra service. De dag wordt ingevuld en begeleid door onze applicatie- en servicemensen. Ervaringen delen, kennis opdoen. Dit alles in een ongedwongen setting met volop ruimte voor vragen en eigen inbreng van onze MyLab gebruikers. Kortom: een MyLabFamily Dag! Wanneer? Donderdag 19 maart Donderdag 12 november Waar? - Hotel Van der Valk Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die zich mogelijk willen gaan bezighouden met echografie. Laatstejaars studenten met affiniteit voor echografie. Geen ervaring met echografie noodzakelijk. Deze cursus is met recht een oriëntatiecursus te noemen. Na een korte theoretische inleiding van een half uur over enkele technische aspecten van ultrageluid, wordt u in de gelegenheid gesteld om onder begeleiding van ervaren docenten, zelf de transducer ter hand te nemen en eens te gaan kijken wat er zoal in beeld te brengen is met echografie. Dr. H. Vinck - DVM DAC Malpertuus, Destelbergen Hotel Van der Valk 3 uur 80,- Data Vrijdag 20 maart Vrijdag 12 juni Vrijdag 13 november uur uur uur Iedere deelnemer moet zelf een hond of kat meenemen.

5 Cursus Echogeleid biopteren en puncteren In het land der blinden is niemand koning Cursus Abdominale Echografie voor gevorderden Oefening baart Kunst! Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die echografie binnen hun vakgebied als een volwaardig diagnostisch middel zien en willen starten met biopteren/puncteren onder echogeleide, danwel hun vaardigheden op dit gebied willen vergroten. Enige ervaring met echografie gewenst. Deze cursus is heel praktisch van aard. Na een korte theoretische inleiding gaat u zelf oefenen met echogeleid puncteren op fantomen. Datum Vrijdag 20 november, uur Dr. H. Vinck - DVM DAC Malpertuus, Destelbergen Hotel Van der Valk 3 uur 125,- Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die echografie reeds als een volwaardig diagnostisch middel inzetten in hun praktijk, maar soms nog moeite ondervinden met de lastige organen zoals pancreas, bijnieren en ovaria. Deze dag is speciaal gericht op het diagnosticeren van deze vaak iets moeilijker in beeld te brengen structuren. Ruime ervaring met echografie is vereist, bij voorkeur hebt u reeds de Pakketcursus Abdominale Echografie gevolgd. We starten met een korte herhaling van de theorie betreffende deze lastige organen, gevolgd door een paar klinische casussen. Daarna gaan we uitgebreid aan de slag met praktijkoefeningen. Onder leiding van ervaren docenten wordt u geleerd middels een vast protocol systematisch de pancreas, bijnieren en ovaria in beeld te brengen. NB: wij vragen u vóór aanvang van deze cursus een huiswerkopdracht uit te voeren. Datum Vrijdag 20 november, uur Dr. S. Boroffka -, Universiteit Utrecht - Hotel Van der Valk 1 dag 300,- Literatuuradvies Atlas of Small Animal Ultrasonography (ISBN: ) Voor deze cursus hoeft u geen hond of kat mee te nemen. Voor deze cursus vragen wij u een ongecastreerd teefje mee te nemen.

6 Pakketcursus Abdominale Echografie (inclusief E-module en Terugkomdagen) Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die echografie als een volwaardig diagnostisch middel binnen hun vakgebied zien en hun kennis hierover willen vergroten én hun praktische vaardigheden willen blijven ontwikkelen. Enige ervaring met echografie is gewenst, doch niet noodzakelijk. opdracht per in. De opdrachten hebben als doel dat u gericht in uw praktijk aan de slag gaat met echografie en volgens het in de cursus geleerde protocol beelden maakt van de diverse abdominale organen. De praktijkopdrachten worden beoordeeld door specialisten van de Universiteit Gent en u krijgt rechtstreeks van deze specialisten feedback op de door u gemaakte beelden. Data Vrijdag 20 maart Zaterdag 21 maart Zaterdag 13 juni Zaterdag 14 november Vrijdag 12 juni Zaterdag 13 juni Zaterdag 14 november Zaterdag in maart 2016 (Terugkomdagen) (Terugkomdagen) Prof. Dr. J. Saunders - Universiteit Gent - Hotel Van der Valk We krijgen regelmatig de opmerking dat het moeilijk is de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk vast te houden en te ontwikkelen. Tijdgebrek, onzekerheid, maar ook gebrek aan een externe motivator zijn hier volgens onze cursusdeelnemers vaak debet aan. Met deze pakketcursus kunnen we voor u de dag niet langer maken. Wél menen we door deze cursus de andere factoren aan te kunnen pakken. De cursus start met de Introductiecursus Abdominale Echografie. Na de introductiecursus gevolgd te hebben, ontvangt u een digitaal cursuspakket en stuurt u maandelijks een door u uitgevoerde In deze periode van minimaal 7 tot maximaal 9 maanden (afhankelijk van de startdatum) bouwt u een portfolio op die als uitgangspunt kan dienen voor uw persoonlijke aandachtspunten tijdens twee Terugkomdagen. Voor deze cursus zijn slechts 12 plaatsen op jaarbasis beschikbaar. Inschrijving geschiedt op basis van volgorde aanmelding, waarbij klanten van Esaote voorrang krijgen. Vrijdag 13 november Zaterdag 14 november Zaterdag in maart 2016 Zaterdag in juni 2016 (Terugkomdagen) 7 tot 9 maanden, afhankelijk van de startdatum, waarvan 2,5 dag in 950,- Literatuuradvies BSAVA Manual of Canine and Feline Ultra-sonography (ISBN: ) Iedere deelnemer moet zelf een hond of kat meenemen. U heeft voor deze cursus een echo-apparaat nodig met de mogelijkheid tot data-opslag. U dient namelijk de echobeelden van de praktijkopdrachten via te kunnen versturen ter beoordeling. Verder hebt u tijd, gelegenheid en motivatie nodig om de praktijkopdrachten te kunnen uitvoeren.

7 Introductiecursus Abdominale Echografie Een abdominabel goede start Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die echografie binnen hun vakgebied als een volwaardig diagnostisch middel zien en hun kennis hierover willen vergroten, dan wel opfrissen. Enige ervaring met echografie gewenst, doch niet noodzakelijk. ervaren docenten wordt u geleerd systematisch een echo-onderzoek te verrichten van het abdomen. Er is ook een uitgebreide live demonstratie voorzien tijdens de theoriedag, met aandacht voor positionering van de probe en beeldoptimalisatie. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 5 deelnemers per patiënt/ echo-apparaat en tutor. Data Vrijdag 20 maart Zaterdag 21 maart Vrijdag 12 juni Zaterdag 13 juni Vrijdag 13 november Zaterdag 14 november - Hotel Van der Valk 1,5 dag 500,- Deze cursus is nagenoeg allesomvattend. Een hele dag theoretische scholing op het gebied van technische aspecten van ultrageluid, voorbereiding van de patiënt tot aan indicaties voor een echo-onderzoek. Organen als blaas, nieren, prostaat, lever, milt, lympheknopen, maag, uterus alsmede de arteriele en vasculaire diagnostiek komen aan bod, met veel echobeelden en pathologie. Voor wat betreft de lastiger in beeld te brengen organen als pancreas, bijnieren en ovaria verwijzen we u naar de Cursus Abdominale Echografie voor gevorderden. Ook wordt al een begin gemaakt met het praktijkgedeelte. De tweede dag worden kort enkele klinische casussen behandeld en gaan we daarna verder met praktijkoefeningen. Onder leiding van Prof. Dr. J. Saunders,, Universiteit Gent Dr. S. Boroffka,, Universiteit Utrecht Literatuuradvies BSAVA Manual of Canine and Feline Ultrasonography (ISBN: ) Iedere deelnemer moet zelf een hond of kat meenemen. Deze cursus wordt gratis aangeboden aan cliënten die een echo-apparaat voor gebruik gezeschapsdieren hebben aangekocht (1 persoon per praktijk).

8 Cursus Musculoskeletale Echografie Er zit beweging in! Workshop Cardiale Echografie, 2 - daags Hoe verricht en interpreteer ik een cardiale echo bij hond en kat? Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die echografie als een volwaardig diagnostisch middel zien en hun kennis over het diagnostiseren van veel voorkomende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals tendinitis van de bicepspees of achillespees, met behulp van echografie willen vergroten. Dr. E. van der Vekens - Universiteit Gent 1 dag Van back to basic tot en met the sequel... Dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdierenpraktijk die met echografie bezig zijn en kennis willen opdoen (dan wel opfrissen, uitbreiden of verdiepen) op het gebied van de echocardiografie. en de substernale view. Aan het einde van deze cursus weet u hoe u systematisch een echo-onderzoek van het hart kunt verrichten en hebt u inzicht verkregen in de interpretatie van een echocardiografisch beeld. Data Dag 1: Donderdag 1 oktober (de basis) Dag 2: Vrijdag 2 oktober (het vervolg) uur uur Enige ervaring met echografie is gewenst. Deze cursus bestaat uit een theoretische inleiding met veel echobeelden en pathologie. Na een uitgebreide live demonstratie gaat u zelf met de praktijkoefeningen aan de slag. Onder leiding van ervaren docenten wordt u geleerd systematisch een echo-onderzoek te verrichten van de schouder, de tarsus en de knie. Datum Zaterdag 21 november, uur - Hotel van der Valk 300,- Literatuuradvies Atlas of Small Animal Ultrasonography (ISBN: ) Basiskennis van echografie is vereist en enige ervaring met cardiale echografie is gewenst. Deze 2-daagse cursus is allesomvattend en rekent op de actieve participatie van de deelnemers. De theorie wordt tot het noodzakelijke minimum beperkt en wordt op een interactieve manier doorgenomen. Naast hands-on sessies en live demonstraties wordt het accent gelegd op de interpretatie van de echobeelden. De betekenis van de echocardiografische bevindingen wordt ook in relatie met de klinische afwijkingen en de therapie gebracht. Cardiologische casussen worden interactief besproken. De eerste dag wordt de basis van de echocardiografie behandeld tot en met de B- en M-mode vanaf de rechterkant. De tweede dag staat in het teken van Doppler en scannen vanaf de linkerkant Dr. V. Szatmári - Diplomate ECVIM-CA (CADIOLOGY), Europees Specialist Cardiologie Gezelschapsdieren, Universiteit Utrecht Utrecht - Postillion Hotel Utrecht-Bunnik 600,- Literatuuradvies Veterinary Echocardiography (ISBN: ) Iedere deelnemer moet zelf een hond of kat meenemen. Iedere deelnemer moet zelf een hond of kat meenemen.

9 Cursusoverzicht Overige Cursussen Behalve de echocursussen gezelschapsdieren - die wij in eigen beheer organiseren - werken we in Nederland samen met Proveto (Utrecht) en in België met Neo Animalia (Huy) en EquiSound (St. Janin-Eremo) voor echocursussen paard, rund, varken en exoten. Tevens ondersteunen wij praktisch en/of financieel activiteiten van het PUO in Gent, de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Zie voor deze cursusprogramma s de betreffende websites: Inschrijving en betaling U kunt zich inschrijven middels het insturen van de hiernaast afgebeelde antwoordkaart of via onze website: of Nadere informatie Voor nadere informatie neem contact op met Maggie Kooman of Peter Terpstra, telefoonnummer: + 31 (0) of mail naar Esaote Benelux B.V. Postadres: Postbus 1132, 6201 BC, Nederland Bezoekadres: Philipsweg 1, 6227 AJ, Nederland T , F Esaote Benelux N.V. Diegemstraat 46, 1930 Zaventem, België T , F Ik wens mij in te schrijven voor de volgende cursus(sen): MyLabFamily Dag (gratis voor klanten) Gratis 19 maart 12 november Oriëntatiecursus Echografie 80,- 20 maart 12 juni 13 november Introductiecursus Abdominale Echografie 500,- 20 en 21 maart 12 en 13 juni 13 en 14 november Pakketcursus Abdominale Echografie 950,- 20, 21 maart, 13 juni en 14 november (inclusief E-module en Terugkomdagen) 12, 13 juni, 14 november en maart , 14 november, maart en juni 2016 Cursus Abdominale Echografie voor gevorderden 300,- 20 november Cursus Musculoskeletale Echografie 300,- 21 november Cursus Echogeleid biopteren en puncteren 125,- 20 november Workshop Cardiale Echografie, 2-daags 600,- 1 en 2 oktober Utrecht Gelieve uw keuze(s) aan te geven door de hokjes aan te kruisen. Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u een inschrijvingsbevestiging. De factuur ontvangt u per seperate post. Programma en details ontvangt u enkele weken voor aanvang van de cursus.

10 Naam Straat m / v Frankeren als briefkaart Ons referententeam Dr. S. Boroffka Universiteit Utrecht Prof. Dr. J. Saunders Universiteit Gent Postcode Woonplaats Telefoon Dr. E. van der Vekens Universiteit Gent Dr. H. Vinck DVM - DAC Malpertuus Destelbergen Dr. E. Schreurs Brussel-Borsbeek Brussel Mobiel Factuuradres Esaote Benelux B.V. T.a.v. M. Kooman Postbus 1132 NL-6201 BC Drs. M. den Toom Resident ECVIM-CA (Cardiology) Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren Utrecht Dr. V. Szatmári Diplomate ECVIM-CA (Cardiology) Europees Specialist Cardiologie Gezelschapdieren Universiteit Utrecht Drs. M. Dirven Dierenarts Ictuscordis.nl en Resident ECVIM-CA (Cardiology) Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren Utrecht idem bovenvermeld anders, nl. praktijk, naam Drs. M.L. Schmidt Renkum Dr. B. Vandevelde St. Pauwels Drs. I. Tiemessen Utrecht Adres Postcode + plaats BTW-nummer Drs. M. Beukers Universiteit Utrecht Drs. M. Passon-Vastenburg Amsterdam Drs. J.M.C. Reinders DVM Dierenarts Echografie Echo-X Lochem

11 ISO 13485:2003 ISO 9001: Product Technology and features are system/configuration dependent. Specifications subject to change without notice. Information might refer to products or modalities not yet approved in all countries. For further details, please contact your Esaote sales representative. Join the global leader in veterinary imaging Esaote Benelux B.V. Philipsweg 1, NL BC T F Esaote Benelux N.V. Diegemstraat 46, B-1930 Zaventem T F

Cursusoverzicht december 2014 - juni 2015

Cursusoverzicht december 2014 - juni 2015 Cursusoverzicht december 2014 - juni 2015 Permanente Educatie Gezelschapsdieren is een samenwerkingsverband zonder winst oogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD,

Nadere informatie

Cursusoverzicht juni - december 2015

Cursusoverzicht juni - december 2015 Cursusoverzicht juni - december 2015 Permanente Educatie Gezelschapsdieren is een samenwerkingsverband zonder winst oogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD, en

Nadere informatie

Opleidingstraject. Trainer Omgaan met Pesten. november 2015 juni 2016

Opleidingstraject. Trainer Omgaan met Pesten. november 2015 juni 2016 Opleidingstraject Trainer Omgaan met Pesten november 2015 juni 2016 november 2014 1 Beste belangstellende voor het opleidingstraject tot Trainer Omgaan met Pesten, Hierbij ontvangt u de informatiegids

Nadere informatie

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering GROEN MANAGEMENT Introductie cursus GROEN MANAGEMENT Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers 23 e aflevering EEN ANDERE KIJK OP DE BEDRIJFSVOERING MET GROEN MANAGEMENT De in het bedrijf aanwezige vakkennis

Nadere informatie

KADERTRAINING VOORMAN

KADERTRAINING VOORMAN Introductie KADERTRAINING VOORMAN 33 e aflevering www.kadertrainingvoorman.nl Postbus 680, 8440 AR Heerenveen T 0513-631010 E info@kadertrainingvoorman.nl Een andere bedrijfsvoering met Kadertraining Voorman

Nadere informatie

Cursussen kwaliteitsmanagement voor laboratoria 2013

Cursussen kwaliteitsmanagement voor laboratoria 2013 Cursussen kwaliteitsmanagement voor laboratoria 2013 Zet de standaard Voor het hele spectrum aan scholing in kwaliteitsmanagement Avans + & Lab-QAcademy: Samen voor UW kwaliteit 1. Praktisch omgaan met

Nadere informatie

Opleidingsplan Maart 2012

Opleidingsplan Maart 2012 Opleidingsplan Maart 2012 Adres Telefoon e OZW-gebouw, 9 etage De Boelelaan 1109 1081 HV Amsterdam 020 444 83 78 Barend van Duin, onderwijscoördinator Januari 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Introductie...

Nadere informatie

CURSUSSEN. Versie: 0005 19.04.2013

CURSUSSEN. Versie: 0005 19.04.2013 CURSUSSEN 1 PIVOT POINT CURSUSSEN Consumenten willen tegenwoordig eerst een bijzondere ervaring voordat ze besluiten vaste klant te worden bij een kapsalon. Alsof deze uitdaging op zich al niet groot genoeg

Nadere informatie

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Mezenlaantje 7 1861 ME Bergen Telefoon: (072) 58 15 241 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Gregor

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

PARTNERPROGRAMMA 2012

PARTNERPROGRAMMA 2012 PARTNERPROGRAMMA 2012 Management Drives BV Herenlaan 2 030 63 55 400 info@managementdrives.com INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Achtergrond 3 2 Partners 5 2.1 Selling partner 5 2.2 Business

Nadere informatie

Basisopleiding Trainingsacteur 23

Basisopleiding Trainingsacteur 23 1 Basisopleiding Trainingsacteur 23 oktober 2015 maart 2016 Vertel het me en ik zal het vergeten Laat het me zien en ik zal het onthouden Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken Confucius Voorwoord

Nadere informatie

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Heer Janszdorp 1 4493 EA Kamperland Telefoon: (076) 52 44 930 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Bart

Nadere informatie

Workshop Profileren van de praktijk

Workshop Profileren van de praktijk Workshop Profileren van de praktijk Wat onderscheidt mijn praktijk van andere? Waarom zouden klanten gebruikmaken van mijn diensten en hoe breng ik dat op een ongedwongen manier onder de aandacht van mijn

Nadere informatie

Basisopleiding Trainingsacteur Dubbel E Acteerservice

Basisopleiding Trainingsacteur Dubbel E Acteerservice Basisopleiding Trainingsacteur Dubbel E Acteerservice Vertel het me en ik zal het vergeten Laat het me zien en ik zal het onthouden Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken Confucius Voorwoord

Nadere informatie

Plannen, Uitvoeren en Herplannen

Plannen, Uitvoeren en Herplannen Plannen, Uitvoeren en Herplannen een praktische benadering van projectplanning Wouter Radder Juni 2006 Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit Exacte Wetenschappen Bedrijfswiskune en Informatica De Boelelaan

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Voorwoord... 3. Hoofdstuk 4: Leergang Media 4.1 Media I... 14 4.2 Media II... 14

Voorwoord... 3. Hoofdstuk 4: Leergang Media 4.1 Media I... 14 4.2 Media II... 14 Haya van Somerenstichting Opleidingsgids 2011 1 Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1: Opleiding en training 1.1 De Haya van Somerenstichting... 4 1.2 De doelstelling van de Haya van Somerenstichting... 4 1.3 Wat

Nadere informatie

SCHOLINGSAANBOD VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2015

SCHOLINGSAANBOD VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2015 SCHOLINGSAANBOD VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2015 Zet u zich al in als vrijwilliger? Dan kunt u gratis deelnemen aan interessante en inspirerende trainingen, workshops en bijeenkomsten. Deze worden verzorgd

Nadere informatie

Studiegids. Voorjaar 2008

Studiegids. Voorjaar 2008 Studiegids Voorjaar 2008 Studiegids Voorjaar 2008 MBA-programma fase 2 en 3 Copyright, voorjaar 2008 Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Investeer in uzelf. Voorwoord

Investeer in uzelf. Voorwoord Voorwoord Investeer in uzelf Er verandert veel in de gezondheidszorg, maar verandert ook uw functie? In deze tijd is het als verpleegkundige of verpleegkundig specialist belangrijk om te investeren in

Nadere informatie

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management Beschrijving van het leertraject Duurzaam inrichten van Service Management INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 DIT LEERTRAJECT VOOR SERVICE MANAGERS GAAT VERDER DAN DE BES TAANDE TRAININGEN!... 3 LEREN HOE

Nadere informatie

St@dium e-zine van Stade Advies, Kwaliteit van samenleven

St@dium e-zine van Stade Advies, Kwaliteit van samenleven St@dium e-zine van Stade Advies, Kwaliteit van samenleven Nummer 8, september 2008 1. Welkom bij het e-zine van Stade Advies... 2 2. De agressie te lijf... 3 3. De toekomst van de bloemkoolwijken... 5

Nadere informatie

ROC MIDDEN NEDERLAND STUDIEGIDS 2011-2012

ROC MIDDEN NEDERLAND STUDIEGIDS 2011-2012 ROC MIDDEN NEDERLAND STUDIEGIDS 2011-2012 Opleiding Commercieel Medewerker Uitstroomrichting Contact Center Medewerker MBO 3 Organisatie KPN Contact College/Afdeling Opleiding Bedrijfsopleidingen Commercieel

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN 2 INHOUD INLEIDING... 5 VISIE OP LEREN... 6 REFLECTIE IS HET HART VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE... 6 TRAININGSAANBOD... 6 KWALITEIT... 7 LEERDOELEN EN DE PRAKTIJK... 7 OVERZICHT IN

Nadere informatie

School for. Leadership. Professionaliseringsgids. voor leidinggevenden in het vo. trainingen opleidingen maatwerk advies & coaching

School for. Leadership. Professionaliseringsgids. voor leidinggevenden in het vo. trainingen opleidingen maatwerk advies & coaching 2012 2013 AVS Professionaliserings- en Innovatiecentrum Funderend Onderwijs Professionaliseringsgids voor leidinggevenden in het vo Kijk ook op www.avspifo.nl trainingen opleidingen maatwerk advies & coaching

Nadere informatie

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal!

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! BROCHURE 2012-2013 Voorwoord Voor u ligt onze cursusgids met ons aanbod voor (dag- en/of avondcursussen en opleidingen. Wij zijn een door

Nadere informatie

Leergang Gedragsbeïnvloeding en Trajectbegeleiding

Leergang Gedragsbeïnvloeding en Trajectbegeleiding Leergang Gedragsbeïnvloeding en Trajectbegeleiding Studiegids maart 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. De organisatie... 3 1.1 DilemmaManager... 3 1.2 DilemmaAcademie... 3 2. Beroepsprofiel... 4 2.1

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR AIOS. afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde

INFORMATIE VOOR AIOS. afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde INFORMATIE VOOR AIOS afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde GERION Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde Tel. 020-4448237 INFORMATIE VOOR AIOS OUDERENGENEESKUNDE (tweeëntwintigste versie

Nadere informatie

Vervolgopleiding Systemisch coachen

Vervolgopleiding Systemisch coachen Vervolgopleiding Systemisch coachen Al het persoonlijke is universeel Inzicht in Wie ben ik en wat wil ik echt in het leven? Wat zijn mijn drijfveren? Welke richting wil ik op? Hoe vind ik de balans tussen

Nadere informatie