NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT K N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT K N"

Transcriptie

1 CHRISTUS KENNEN EN HEM BEKEND MA M KE K N NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT

2 Inhoud Voorwoord Praeses Wat is N.S.U.? Motto en visie Disputenstructuur Staf Lieke over N.S.U. Thomas over N.S.U. Wat wordt er van je verwacht als lid bij N.S.U.? Noviciaat Aanmelden?

3 Navigators Studentenvereniging Utrecht

4 Voorwoord Praeses Waarde geïnteresseerde, Wanneer je dit leest, betekent het dat je leven nog veel mooier kan worden. Je bevindt je aan de vooravond van de mooiste periode uit je leven, namelijk jouw studententijd. Dit is de tijd waar je naar hebt uitgezien en waarop je straks als burger zal terugkijken met een glimlach op je gezicht. Eén van deze mooie verenigingen in Utrecht is N.S.U. Een studentenvereniging met een christelijk karakter. Wat N.S.U. precies inhoudt en de eerste kennismaking vind je terug op de volgende pagina s. Wij hopen dat dit je een goed beeld geeft van N.S.U. Het leukste deel is echter niet op papier te krijgen, namelijk de beleving. Sinds 2011 mag ikzelf genieten van dat wat N.S.U. te bieden heeft. Vanaf het begin voelde ik mij ondanks alle nieuwigheid goed thuis in een compleet nieuwe omgeving. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen die ik vandaag de dag mijn beste vrienden mag noemen. Met de diversiteit die N.S.U. rijk is, heb ik de perfecte plek gevonden voor verdieping in mijn geloofsleven en mijn vriendschappen. Naast het ontwikkelen op studiegebied, geniet ik van de ruimte die de vereniging biedt om talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Genoeg over de redenen waarom lid worden goed voor je ontwikkeling is, het is natuurlijk ook gewoon veel te leuk om deel uit te maken van een studentenvereniging. De leuke verhalen over borrels, feestjes en vakanties hoef ik jullie niet te vertellen, toch? Wat het lidmaatschap jou gaat brengen is voor ons beiden een vraag. Enkel de tijd zal hierop het antwoord geven. De eerste stap is om het beginnen te beleven. Hoe kan dit beter dan door bij ons een keer langs te komen op de borrel of een andere activiteit om het mee te maken? Het antwoord dat we wél hebben, is dat jou een geweldige tijd bij N.S.U. te wachten staat. Je bent meer dan welkom om dit voor jezelf te bevestigen! Josua Brouwer Praeses van het XXIIIe Bestuur der N.S.U.

5 Het XXIIIe bestuur der N.S.U.

6 Wat is N.S.U.? N.S.U. is een christelijke studentenvereniging met meer dan 500 leden. N.S.U. wil leden helpen om God (beter) te leren kennen en Hem bekend te maken aan medestudenten in Utrecht. Het christelijke karakter van de vereniging komt onder andere naar voren in de tweemaandelijkse bijbelkringen, die de belangrijkste activiteit van de vereniging zijn. Naast de andere vormende activiteiten (vieringen, lezingen enz.) organiseert N.S.U. tal van studentikoze activiteiten zoals de borrels, de Dies Natalis, het gala en een liftwedstrijd. Hiermee vormt N.S.U. de ideale combinatie tussen diepgang en studentikoziteit en zorgt het voor een bruisende studententijd waar je waardevolle vriendschappen op doet. Motto en visie N.S.U. is een interkerkelijke studentenvereniging met als motto: Christus kennen en Hem bekend maken. De vereniging kent een christelijke grondslag en heeft als doel mee te werken aan het vervullen van Christus opdracht om alle volken tot zijn discipelen te maken (Mat. 28: 19, 20). Zij richt zich hierbij primair op studenten van universiteiten en instellingen voor hoger beroepsonderwijs in Utrecht. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door het stimuleren van persoonlijke (geloofsopbouwende) relaties en het organiseren van vormende activiteiten, zowel binnen als buiten de vereniging. Disputenstructuur N.S.U. is opgebouwd uit rond de 25 disputen, groepen van ongeveer 20 leden, die de basis vormen van je N.S.U.-tijd. Ieder dispuut heeft een vaste avond per week (dinsdag of donderdag), waarop het dispuut eerst samen eet en daarna uiteengaat in kringen of triades (drie tot zes mensen), of een activiteit met het hele dispuut heeft. Kringen en triades vormen een plek waar je kunt leren over God en over wat het inhoudt om Jezus te volgen in je dagelijks leven. Ieder dispuut heeft een eigen identiteit en draagt op een manier die bij het dispuut past het motto: Christus kennen en Hem bekend maken N.S.U. is opgebouwd N.S.U. is uit 25 disputen opgebouwd uit 25 disputen

7 uit. Door de vele verschillende disputen is er voor iedereen een plek die aansluit bij jou als persoon. In je dispuut kan je waardevolle vriendschappen opdoen en met elkaar onderneem je onvergetelijke activiteiten, zoals een dispuutsweekend, liftweekend en Dispuutsgala. Staf Er zijn vier stafleden die elk een aantal dagen per week voor N.S.U. werken en samen met het bestuur beleid schrijven voor de vereniging. Als stafleden werken we in de vereniging vanuit de organisatie Navigators, waar N.S.U. deel van uitmaakt. We hebben de mooie taak om met Gods meesterwerk bezig te mogen zijn: mensen. Het grootste gedeelte van onze tijd wordt gestoken in persoonlijke relaties met individuele studenten of via kleine groepen, door hen te coachen en mentorrelaties aan te gaan. Daarbij ligt de eerste focus op de leden met een leidinggevende taak. Doel is studenten te helpen God steeds beter te leren kennen en Jezus te leren volgen in het dagelijks leven op zo n manier dat dit zichtbaar wordt voor hun omgeving. Het streven is dat zij weer kunnen doorgeven wat zij van God hebben ontvangen. We zijn beschikbaar om N.S.U. te ondersteunen in de hoop en verwachting dat zij heel veel moois zal voortbrengen. Beknopt houdt onze betrokkenheid in: De missie en doelen van Navigators verwezenlijken o.a. door betrokkenheid bij beleidszaken; Het samenwerken met en coachen van de leiders, zoals het algemeen bestuur, nestors en kringleiders. Het ondersteunen van leden bij het zoeken naar een mentor; Beschikbaar zijn voor pastorale opvang van leden en waar nodig samen zoeken naar professionele hulpverlening; Kortom, we willen er graag voor je zijn! Knoop gerust eens een gesprek aan en stel je vragen! de stafleden van N.S.U.

8 Lieke over N.S.U. Voordat ik lid werd bij N.S.U., vond ik studentenverenigingen vooral iets waar mensen na hun middelbare school naartoe gaan en alles wat ze hebben zoals vriendschappen achterlieten voor wat het was. Tegelijkertijd besefte ik dat wanneer ik naar een nieuwe stad zou gaan, ik mij alleen kon gaan voelen. De mensen die ik al in Utrecht kende waren vrijwel allemaal lid bij N.S.U., dus na een tussenjaar vertrok ook ik naar Utrecht én werd lid bij N.S.U. Tot op de dag van vandaag kan ik zeggen dat het een aanwinst voor mijn studententijd is. In de eerste plaats helpt het mij om gefocust te blijven op God in een tijd waarin er zoveel nieuwe dingen op je afkomen. Dan word ik weer bewust van wat er in het leven nou echt belangrijk is en daardoor kan ik beter omgaan met moeilijkere dingen. Hoe gaaf is dat om dat samen met andere studenten te kunnen doen. Dit komt vooral naar voren bij dispuut, in kringen, tijdens vieringen en landelijke NSV activiteiten zoals Focus. Daarnaast kan ik echt genieten van de contacten die ik opdoe, onder andere bij het mooie dispuut waarin ik geplaats ben. Unieke en bijzondere vriendschappen waarin je zoveel kan en mag delen. De borrels horen er natuurlijk ook bij, waar je met een biertje in je hand de meest fantastische gesprekken kan hebben en er heel wat afgelachen wordt. Zo af en toe komt er dan ook nog eens een lekker feestje voorbij en dan heb je wat mij betreft de perfecte combinatie! Ik zou N.S.U. willen samenvatten als een plek waar veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen, maar waarin ook jij kan bijdragen aan de ontwikkeling van een ander en dat is echt mooi. Ik zou N.S.U. willen samenvatten als een plek waar veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen, maar waarin ook jij kan bijdragen aan de ontwikkeling van een ander en dat is echt mooi.

9 Thomas over N.S.U. Vraag een Ajax-supporter naar zijn mening over Feyenoord en de kans is groot dat je weinig positiefs hoort. Andersom hebben Feyenoorders doorgaans geen goed woord over die club uit de hoofdstad. Beiden gaan volledig voor hun eigen cluppie. Óf Ajax, óf Feyenoord. Een combinatie is niet mogelijk. Dit is een goed voorbeeld van het beeld dat ik had voordat ik lid werd van N.S.U. Een christelijke studentenvereniging klonk mij dan ook tegenstrijdig in de oren. N.S.U. was óf een hele brave, preutse, saaie club mensen waar je als student niets te zoeken had, óf het was zo n vereniging waar alles recht tegen de christelijke principes inging. Ik bleek het mis te hebben: N.S.U. is 100% christelijk en 100% studentenvereniging. N.S.U. is een plek waar ik als persoon kan groeien in mijn relatie met God: door kring, dispuut en vieringen, maar vooral door de gesprekken die ik met verschillende N.S.U. ers heb over hoe zij hun relatie met God en hun geloof in Jezus beleven en uitleven in collegebanken. N.S.U. is 100% christelijk en 100% studentenvereniging. Daarnaast heb ik veel vrienden gemaakt binnen mijn mooie dispuut, maar ook zeker daarbuiten op de vele borrels, feesten en andere toffe activiteiten. Een mooi moment waarop deze twee kanten samenkomen is op een viering: het ene moment sta je met z n allen God te aanbidden en tien minuten later sta je aan de overkant van de straat lekker te chillen met een biertje in je hand, terwijl je met elkaar de belangrijke en minder belangrijke zaken van het leven bespreekt.

10 Wat wordt er van je verwacht als lid bij N.S.U.? Motto en visie We verwachten dat je enthousiast bent voor het motto en de visie van de vereniging en bereid bent hier actief bezig mee te zijn. Aanwezigheid op kring- en dispuutsavonden Iedere N.S.U. er is lid van een dispuut, waarbinnen hij deel is van een kring. De kring is de kernactiviteit van de vereniging en daarom is aanwezigheid verplicht. Lidmaatschap van N.S.U. en dus van een dispuut vraagt een aanwezigheid op de dinsdag- of de donderdagavond, dat ligt eraan op welke avond je dispuut hebt. Ook is er elke dinsdagen donderdagavond vanaf 22:00 een open borrel in onze Sociëteit (Boothstraat 10), waar je altijd welkom bent. Vrijwilligersactie Om ook op maatschappelijk vlak betrokken te zijn in Utrecht is het voor onze leden verplicht om één keer per jaar als vrijwilliger bezig te zijn in de stad Utrecht. Werkactie In je eerste jaar word je ongeveer drie keer ingedeeld om te helpen met het schoonmaken van de Sociëteit. Financiële bijdrage De contributie voor lidmaatschap van N.S.U. bedraagt per jaar, verdeeld over twee termijnen. Daarnaast betaal je als dispuutslid voor de activiteiten die je samen met je dispuut onderneemt tijdens dispuutavonden en gezamenlijke maaltijden. Dit bedrag verschilt per dispuut.

11 Commissiedeelname Een vereniging is niets zonder haar leden. Om N.S.U. draaiende te houden zijn er daarom commissies, waarin je kunt deelnemen als je dat wilt. Commissies organiseren fantastische activiteiten zoals een gala, Dies Natalis (activiteiten ter gelegenheid van de verjaardag van de vereniging) en feesten. Daarnaast vormt commissiewerk een ultieme gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en andere N.S.U. ers te leren kennen. Noviciaat Als je lid wilt worden van N.S.U., ben je verplicht mee te doen aan het Noviciaat. Deze vindt plaats in de week na de Utrechtse Introductieweek. Als je niet mee kan doen aan het Noviciaat, kan je helaas geen lid worden van onze vereniging. Hoe aanmelden? Je kunt op onze website vinden hoe je je aan kunt melden.

12 CHRISTUS KENNEN EN HEM BEKEND MA M KE K N

Jaarbeleid 2014-2015

Jaarbeleid 2014-2015 Jaarbeleid 2014-2015 Navigators Studentenvereniging Utrecht Bestuur Bottema in samenwerking met de staf: Pieternel Bottema Praeses Annegreet van der Linde Ab Actis Edwin Valster Quaestor Berdien van der

Nadere informatie

Welkom bij Ichthus! Wat is Ichthus? Ichthusavond

Welkom bij Ichthus! Wat is Ichthus? Ichthusavond Welkom bij Ichthus! Je hebt de informatiefolder van de christelijke studentenvereniging R.E.S.V. Ichthus voor het verenigingsjaar 2013/2014 in handen. In deze folder willen we ons als vereniging aan jou

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC Adres: E-mail: Tel: Voorstraat 64 ucb@umtc.nl 06 81952994 Wij schenken geen alcohol aan minderjarigen WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je

Nadere informatie

Introductieweek VanHalLarenstein

Introductieweek VanHalLarenstein Introductieweek VanHalLarenstein Velp2019 Eengoedbeginvanjestudie! Bestetoekoms gestudent, Vanafmaandag26augustuskanjijjeloopbaanbijVanHalLarensteinbeginnenmetde introduc eweek,eenweekwaarinjijdeschool,deomgevingenjestudiegenotenleert

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse

Nadere informatie

Voor al uw boodschappen komt u langs op Voorstraat 38! of belt u:

Voor al uw boodschappen komt u langs op Voorstraat 38! of belt u: Voor al uw boodschappen komt u langs op Voorstraat 38! of belt u: 030 231 7609 Studentenvereniging UMTC Adres: Voorstraat 64 Website: uit.umtc.nl Tel: 06 81 95 30 49 Wij schenken geen alcohol aan minderjarigen

Nadere informatie

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Een goed begin van je studiejaar! Voorwoord Beste toekomstige student, Terwijl jij op dit moment van een welverdiende vakantie aan het genieten bent, zijn

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

To know, grow and go

To know, grow and go 1 Vanaf september 2017 start het nieuwe jeugdwerk in Mozaiek0318. Een nieuwe vorm waarin er ruimte is om het snel groeiende aantal tieners en jongeren op te vangen. En hen een plek te geven waar ze zich

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen?

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen? Bouw jij volgend seizoen mee aan het jeugdwerk? Wij organiseren voor de Protestantse Kerken in Woerden allerlei activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren en hun ouders. Dat is werk waar we met zijn

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Trainersopleiding Voorjaar 2019

Trainersopleiding Voorjaar 2019 Trainersopleiding Voorjaar 2019 Remind Learning Eerste van Swindenstraat 381, Amsterdam www.remindlearning.nl liza@remindlearning.nl 020 261 1835 1 Remind Trainersopleiding voorjaar 2019 Hoi! Wat ontzettend

Nadere informatie

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag AMS: de basis voor succes! informatie dagen: HAVO HAVOplus VMBO. Theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Basisberoepsgerichte leerweg 23 maandag jan. 24 dinsdag jan. Let op! Start: 19.30 uur

Nadere informatie

BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE. bij programma back 4 to school

BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE. bij programma back 4 to school BACK TO SCHOOL Calculator BIJLAGE 3 bij programma back 4 to school 8 BACK TO SCHOOL Calculator 3 4 8 1 2 3 5 4 6 7 9 + 8 = 0 Opdrachtkaartjes behorende bij : uitbeelden Overhoring Huiswerk maken Appel

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Kringmateriaal VEZ januari en februari 2019

Kringmateriaal VEZ januari en februari 2019 Kringmateriaal VEZ januari en februari 2019 Thema: Het belang van vriendschappen, gezonde relaties Kringavond: 9 januari 2019 Inleiding In januari en februari staan wij stil bij het thema de Naakte Waarheid,

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN MEEWERKEN IN ET JONGERENWERK BEREA APELDOORN JONGEREN VERBINDEN MET GOD Iedere jongere is in beeld Iedere jongere wordt geprikkeld om God te (blijven) zoeken Iedere jongere heeft echte vriendschappen met

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Doel A bestaat uit vier inhoudelijke elementen waar we bij stil zullen staan in deze studie:

Doel A bestaat uit vier inhoudelijke elementen waar we bij stil zullen staan in deze studie: Doel A: Geboren in het Koninkrijk : studenten zowel kerkelijk als niet-kerkelijk komen tot persoonlijke geloofsovergave aan Jezus en leren dit proces voor zichzelf verwoorden. Doel A bestaat uit vier inhoudelijke

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

Introductieweek 2015 Business Studies

Introductieweek 2015 Business Studies Introductieweek 2015 Business Studies Organisatie: Onafhankelijk Heeren Dispuut Carpe Noctem Voorwoord organisatie Beste student, Namens de introductieweekcommissie heten wij je van harte welkom op Inholland

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen DOELSTELLINGEN De ouders hebben ervaren dat hun kind niet het enige is dat moeilijke vragen stelt en dat zij elkaar kunnen ondersteunen in de omgang hiermee. De ouders kunnen met hun kind in gesprek gaan

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent!

Beste aankomende psychologiestudent! Beste aankomende psychologiestudent! Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Na een lange zomer en een jaar hard werken aan je examens is de tijd

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Studievereniging kic De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Wat Is KIC? KIC staat voor Kien in Communicatie en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie,

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

ZIN IN DE ZOMER? BELEEF DABAR

ZIN IN DE ZOMER? BELEEF DABAR ZIN IN DE ZOMER? BELEEF DABAR Zo zou een fi lmpje over jouw zomervakantie in 2019 er uit kunnen zien: een volleybaltoernooi, een toffe kinderclub, tot in de kleine uurtjes chillen met een stel tieners,

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

1 Verborgen schatten 9. 2 Word wakker! Sta op en schitter Jij bent het koningschap waard Metamorfose in je denken 35

1 Verborgen schatten 9. 2 Word wakker! Sta op en schitter Jij bent het koningschap waard Metamorfose in je denken 35 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Verborgen schatten 9 2 Word wakker! 17 3 Sta op en schitter 23 4 Jij bent het koningschap waard 29 5 Metamorfose in je denken 35 6 Vang de vosjes 41 7 Hoofdsieraad in plaats van

Nadere informatie

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je grenzen. Daar

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een school voor christenen in

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud november 2018 3 4 7 11 12 13 14 Agenda Terugblik Evenementen Spelplezier Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors 2 Agenda 20 / 11 DINSDAG VLIS gaat gezond 25 / 11

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 1 Utrecht, 2017 Beste docent(e), Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Dit programma speelt zich

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Wat is Integrand?... 4 Missie en visie... 4 Core business... 4 Structuur van Integrand...

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2017

Liedjes eerste communie 2017 Liedjes eerste communie 2017 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

leven leren delen Learning Community

leven leren delen Learning Community leven leren delen Learning Community Het ultieme doel is vernieuwing van levens Pijn & passie Als we op een trainingsweekend van Navigators LEF rondkijken, zien we jeugdleiders uit allerlei kerken en organisaties

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

KTC Hamakerlaan. Kom verder! SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

KTC Hamakerlaan. Kom verder!  SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers KTC Hamakerlaan SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Voor wie? Meiden in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, die door omstandigheden niet

Nadere informatie

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof)

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Stel, je bent gaan stappen met een groep. En één van je vrienden is zo dronken als een tor. Als jullie besluiten naar

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Informatiepakket Commissies TOP Week

Informatiepakket Commissies TOP Week Informatiepakket Commissies TOP Week 2017 Inhoud TOP Week algemeen 3 Organisatie 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in? 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Making memories Vergoeding Welke commissies

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2018

Liedjes eerste communie 2018 Liedjes eerste communie 2018 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus

Nadere informatie

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen Studentenverenigingen Maak kennis met de Tilburgse studentenverenigingen Olof Vidar Plato Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogeschool Studeren is meer dan het volgen van lessen, je hersens breken

Nadere informatie

Naschoolse Dagbehandeling

Naschoolse Dagbehandeling Naschoolse Dagbehandeling INFORMATIEFOLDER Informatie voor kinderen en hun ouders/verzorgers Kom verder! www.ln5.nl Iedereen doet dat in zijn eigen tempo. Je komt naar de NDB voor een periode van negen

Nadere informatie

Illustraties Sandra Rozendaal

Illustraties Sandra Rozendaal Welkom bij Rood - Wit Illustraties Sandra Rozendaal 2 Dit ben jij Je bent lid geworden van Rood-Wit en je gaat hier een geweldige tijd beleven. Je leert hockeyen op een van de mooiste complexen van Nederland

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Navigators Studenten Verenigingen. Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl

Navigators Studenten Verenigingen. Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl Navigators Studenten Verenigingen Praktische uitdagingen om te groeien in een getuigende levensstijl Voorwoord Binnen NSV zijn we in de Bijbelkringen vaak op een cognitieve manier bezig met de Bijbel.

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE NON-VERBAAL LEIDINGGEVEN OP SCHOOL Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Non-verbaal leidinggeven op school door Marijke van Dijk van Co-Actief!

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

Talenten: Gebruik ze of verlies ze!

Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Denk eens terug toen je pas leerde fietsen. Kon je het meteen de eerste keer? Neen? Sommige dingen leren, kost nu eenmaal tijd. Op dezelfde manier moeten wij oefenen

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting.

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting. Female Leadership Journey De kracht van de ontmoeting. De Female Leadership Journey was een fantastische ervaring. Tien dagen op pad in een prachtig land met een groep heel verschillende en prachtige vrouwen.

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

Kinderboekenweekprogramma. Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding

Kinderboekenweekprogramma. Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Kinderboekenweekprogramma Docentenhandleiding Wie Groep ben jij & 6 wie t/m ben ik? 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

STUDENTENVERENIGINGEN

STUDENTENVERENIGINGEN STUDENTENVERENIGINGEN Maak kennis met de Tilburgse Studentenverenigingen T.S.C. St. Olof T.S.R. Vidar T.S.V. Plato I*ESN T.S.C. ST. OLOF Ook Olof! Als oudste studentenvereniging van de stad is Olof sinds

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

Naam: En jij..? Esther durft! Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA

Naam: En jij..? Esther durft! Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA 3-2-2019 Esther durft! En jij..? Naam: Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA www.cgkpekela.nl www.facebook.com/cgkpekela www.freebibleimages.org 1 Koning Ahasveros

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

dit boekje gaat over invoegen

dit boekje gaat over invoegen welkom@home Inhoud De Basis Condorweg 1 7332 AC Apeldoorn www.basis.cc info@basis.cc (055) 2 055 055 Inhoud 2 Welkom in de Basis! 3 Waarom invoegen? 7 Verschil tussen invoegen en gast 9 Wij zijn net als

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Werkboek Inkijk Exemplaar Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Inleiding Voordat jullie beginnen Ik zal mij eerst even kort voorstellen: ik ben Maaike en Ziezo! is mijn eigen kindercoach praktijk.

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM

KAMERTRAININGSCENTRUM KAMERTRAININGSCENTRUM Informatie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 17 tot 23 jaar Voor wie? Een Kamertrainingscentrum (KTC) is bedoeld voor jongeren met een licht

Nadere informatie

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in Activiteiten in de kerk 2018-2019 Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in de grond en er gebeurt niets. Levende organismen kunnen

Nadere informatie

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden.

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Luisteren Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Voor meer informatie Vida Niazian Karakteroloog, HeartMath Resilient Educator 06 215

Nadere informatie

Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden. Als dat maar goed zit.

Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden. Als dat maar goed zit. Wat is geloven (2): doen Lezen: Matteüs 7:21-27 Inleiding bij de lezing: Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden.

Nadere informatie

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht voorbereiding Voorbereiding bezoek Humanity House Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek de voorbereidende les te geven. In deze les sta je samen met de leerlingen stil bij themaʼs die in het

Nadere informatie