Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Januari Springwedstrijd. E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft"

Transcriptie

1 Januari 2013 Springwedstrijd E. Kerkstra Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft

2 Springwedstrijd 1. Inleiding Rubrieken die verreden worden zijn de verschillende springhoogtes: S30, S40, S50, S60, S70, S80, S90. In een wedstrijd rij je twee keer het parcours in de rubriek waarin je uitkomt. Voor het parcours dat je rijdt, word je beoordeeld door een jury die punten toekent. Op basis van de puntentelling kun je promotiepunten verdienen en eventueel meedoen in de barrage. Hieronder wordt dit verder uitgelegd en vind je praktische informatie over het deelnemen aan een springwedstrijd. Tot slot is in deze brochure het Spring reglement van de FNRS opgenomen. In dit reglement vind je meer details over de beoordeling, de wedstrijd en de regels waar paard en ruiter aan moeten voldoen. 2. Verloop van de wedstrijd Deelname aan de volgende parcours is mogelijk: Parcours met 8 of 9 hindernissen (sprongen). Parcours met 8-9 hindernissen, waarbij 1 dubbelsprong is opgenomen in het parcours, maximaal aantal sprongen is vastgesteld op 10. Barrages zijn toegestaan, maar niet verplicht. De hoogte van de sprongen loopt van 30 t/m 80 cm De barrage op de hoogte van 30 t/m 60 wordt gereden op stijl op hoogte van 60 t/m 80 op stijl of op tijd. De barrage kan gereden worden: A: met ruiters met 45 punten of hoger in het basisparcours, dus stijlcijfer strafpunten. B: met ruiters met foutloos basisparcours De uitslag van de barrage: A behaalde stijlcijfer stafpunten B behaalde tijd met daarnaast de strafpunten. 3. De puntentelling De proeven worden beoordeeld op stijl volgens het FNRS wedstrijdreglement : Beoordelen van de proeven. Tijdens de beoordeling van de springproeven worden de onderstaande punten aan de orde gesteld. Binnenkomen, halt houden en groeten: cijfer x 1 Binnenkomen : hierbij wordt gekeken naar de wijze van binnenkomen. (Het netjes naar de jury toe rijden) Waar gaat de ruiter groeten. Het halthouden: zonder trekken, gehoorzaamheid van het paard beoordelen recht voor de jury Groet: op nette wijze groeten, gezicht en houding richting de jury. Wegrijden na het groeten.

3 Wijze van rijden tussen de hindernissen: cijfer x 3 Galoppeert of draaft de combinatie tussen de hindernissen. Loopt het paard in balans Hindert de ruiter het paard niet tijdens zijn bewegingen Worden wendingen netjes (zonder trekken) en vloeiend gereden. Rijdt de ruiter passend toe naar de hindernissen Houding en zit tijdens de sprong: cijfer x 3 Zit de ruiter in evenwicht tijdens de sprong (afzet/sprong/landing) Zit de ruiter recht tijdens de sprong Gaat de ruiter mee tijdens de sprong, wordt het paard niet gehinderd tijdens de sprong Is de been-, hoofd-, en handhouding correct tijdens de sprong. Voorbeeld puntentelling Binnenkomen cijfer 9 x 1 = 9 Wijze van rijden tussen de hindernissen cijfer 7 x 3 = 21 Houding en zit cijfer 6 x 3 = Subtotaal 48 punten 2 afgeworpen hindernis 2 x 2 = 4 minpunten Subtotaal 44 punten 1 weigering 1 x 4 = 4 minpunten punten 4. Promoveren Promotiepunten kunnen worden behaald volgens de volgende puntentelling: 49 punten of meer 2 promotiepunten punten 1 promotiepunt Nvt. Met 10 PP mag je naar een hogere rubriek, bij 15 PP is men verplicht in een hogere rubriek te starten, maar altijd in overleg met de instructie. Voor de rubrieken S40, S60, S80 zijn diploma s te behalen. Verliespunten worden niet gegeven.

4 5. Inschrijven 5.1. Wanneer mag je meedoen Ruiters die de vaardigheidsproeven 1 en 2 gevolgd hebben kunnen zich inschrijven voor een springwedstijd, evenals deelnemers met 1 PP in de F6. Heb je al springervaring overleg dan met je instructie of je mee kan doen met een wedstrijd, je kunt ook een keer met de springles op woensdag meerijden in overleg met je instructie. Dit is zowiezo goed om te doen ter voorbereiding op de springwedstrijd Hoe kun je inschrijven De wedstrijden worden aangekondigd in de wedstrijdagenda. van De Schimmelkroft. Er worden per seizoen (september juli) 5 springwedstrijden georganiseerd, waar zowel pony's als paarden aan meedoen, Aanmelden uitsluitend aan de bar, tot uiterlijk zondag voor de wedstrijd. Inschrijven op springhoogte altijd alleen na overleg met de instructie. Eigen paarden kunnen alleen meedoen als zij in de les meerijden. Bij het inschrijven twee paarden of pony s opgeven en dit overleggen met je instructie. Je hoeft niet steeds een ander paard of andere pony op te geven, maar het is niet de bedoeling het gehele seizoen met hetzelfde paard/pony te springen. Wissel het eens af. Instructie kan t.a.v. veiligheid voor de deelnemer en paard/pony hier een andere beslissing over nemen Hoe word je verder geïnformeerd De startlijst komt op het mededelingenbord en op de website. Het wedstrijdsecretariaat deelt de deelnemers in overleg met instructie in de rubrieken in. 6. Op de wedstrijddag Op de wedstrijddag minimaal 1 uur voor aanvang aanwezig zijn. Kom je eerst even melden en inschrijven bij het wedstrijdsecretariaat boven in de kantine. Het wedstrijdgeld bedraagt Neem ook je ruiterpaspoort mee, zodat we deze kunnen invullen. Er wordt eerst parcours gebouwd. Het is de bedoeling dat de deelnemers van de 1 e rubrieken helpen met het opbouwen van het springparcours. Daarna ga je parcours lopen, om te kijken in welke volgorde de sprongen gereden moeten worden en dan wordt er per klasse ingereden zowel bij de pony s als bij de paarden. Beide in wedstrijdtenue dus voor het parcours lopen het paard/de pony opzadelen. Paarden van buiten, in bezit van ruiterpaspoort en meerijdend in een les alleen in overleg op stal of gang zetten, bij voorkeur in de buitenbak stappen. Het is de bedoeling dat de deelnemers van de laatste rubrieken helpen om het parcours na de wedstrijd weer netjes op te ruimen. Zweep maximaal 75 cm. Na de wedstrijd komen de uitslagen van de wedstrijd boven op het mededelingenbord te hangen en op de website en in de krant te staan.

5 Regelement FNRS Springen per 1 oktober Artikel 1 Kledingvoorschriften ruiter: a. Het veiligheidshoofddeksel dient CE-EN 1384 gekeurd te zijn (ook verplicht bij het losrijden of inspringen) b. Rij-jasje + plastron/stropdas + witte blouse + witte handschoenen + witte rijbroek (= compleet wedstrijdtenue), of Manegesweater/ manegebodywarmer/ effen sweater/ witte blouse met lange mouwen + rijbroek. c. Bij het officiële wedstrijdtenue zijn witte handschoenen verplicht. Bij het andere tenue zijn handschoenen niet verplicht, maar draagt met ze wel dan moeten het witte handschoenen zijn. d. Rijlaarzen, rubber of leer, of jodphurschoenen in combinatie met minichaps (zonder franjes) e. Maximale toegestane lengte karwats is 75 cm. f. Ruiters die deelnemen aan de FNRS- proevendagen dienen voor het rijden van de proef hun (geldige) ruiterpaspoort in te leveren bij het wedstrijdsecretariaat. g. Het ruiterpaspoort is vanaf de aanvangdatum 1 jaar geldig. h. Na het eerste jaar is het ruiterpaspoort geldig vanaf het plaatsen van de jaarzegel voor het nieuwe jaar en nadat de manegehouder zijn bedrijfsstempel over de jaarzegel heeft geplaatst. i. Deelname aan springparcoursen is mogelijk na het behalen van het diploma F6 of B dressuur. j. Het dragen van een bodyprotector of airparka is toegestaan. k. Indien de deelnemer niet aan sub a t/m j van dit artikel voldoet, kan er niet gestart worden door de betreffende ruiter. l. Overmatig gebruik van karwats/teugels en/of sporen wordt bestraft met een waarschuwing. Na één waarschuwing volgt uitsluiting. Artikel 2 a. Het paard dient te zijn opgetoomd met een deugdelijk, goed passend en in behoorlijke staat van onderhoud verkerend zadel en hoofdstel en bit (trensoptoming). Tevens is het toegestaan om na toestemming van de manegehouder bitloos te starten. b. Beenbeschermers, sporen en hulpteugels (mits goed afgesteld) zijn alleen toegestaan met toestemming van de manegehouder. Artikel 3 a. Het basisparcours per hoogte wordt beoordeeld op stijl. De barrage van de hoogte wordt verreden op stijl. De barrage van de hoogte mag op stijl of op tijd verreden worden. b. Onderdelen in het springen worden gewaardeerd van 0 tot en met = niet uitgevoerd 1. = zeer slecht 2. = slecht 3. = tamelijk slecht 4. = onvoldoende 5. = matig 6. = voldoende 7. = tamelijk goed 8. = goed 9. = zeer goed 10. = uitmuntend c. De verschillende beoordelingspunten hebben waarderingen Binnenkomen, halthouden en groeten : cijfer x 1 Wijze van rijden tussen de hindernissen : cijfer x 3 Houding en zit op de sprong : cijfer x 3 d. Bij het behalen van punten behaalt de ruiter 1 promotiepunt.

6 Bij het behalen van 49 punten of meer behaalt de ruiter 2 promotiepunten. Promotiepunten kunnen door de manegehouder in het ruiterpaspoort worden geregistreerd. e. Bij 10 of meer promotiepunten mag met een 10 cm hoger parcours starten. Bij 15 promotiepunten moet men een 10 cm hoger parcours starten. f. Diploma s kunnen worden aangevraagd bij het behalen van 10 promotiepunten bij de hoogte van even parcoursen ( cm). g. Promotiepunten kunnen alleen behaald worden in het hoogst geklasseerde parcours dat men springt. h. Men mag instromen tot en met de klasse S60. Artikel 4 a. Het maximaal aantal weigeringen is 3, daarna is de ruiter uitgesloten voor de prijzen. Indien het wedstrijdschema het toelaat, mag de jury toestaan dat het parcours als oefening wordt afgemaakt. b. Op de parcourstekening staat een ideale tijd genoteerd. Bij de tijdlimiet (2 maar de ideale tijd) volgt uitsluiting. c. Per afgeworpen hindernis worden 2 punten van het stijlcijfer afgetrokken d. Weigering, vergissing, springen verkeerde hindernis, rijden van een volte, starten voor startsignaal (de bel) en dergelijke geeft 4 aftrekpunten van het stijlcijfer. e. Door middel van een belsignaal geeft de jury tijdens het parcours aan wanneer de ruiter mag starten of moet stoppen. Tevens geeft de jury door middel van een belsignaal aan wanneer zich een onveilige situatie voordoet (hindernis in elkaar gesprongen bijv.) of als de ruiter wordt uitgesloten. Artikel 5. a. Maximaal aantal parcoursen (excl. Barrages) van een paard/ pony is vastgesteld op 4. b. Tijdens het losspringen mogen maximaal 4 sprongen worden gemaakt, verdeeld over stijlsprong en oxer.

Vaardigheid- en Springwedstrijd

Vaardigheid- en Springwedstrijd mei 2017 Vaardigheid- en Springwedstrijd Jeannette van de Berg Wedstrijdsecretariaat RSC de Schimmelkroft Vaardigheid 1. Inleiding De vaardigheidsproeven zijn ontwikkeld om ruiters meer balans en behendigheid

Nadere informatie

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Algemeen Tijdens een F-proeven wedstrijd kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. De proeven worden beoordeeld door juryleden die door

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

FNRS Wedstrijdreglement april 2014

FNRS Wedstrijdreglement april 2014 Algemeen: Artikel 1 Kledingvoorschriften van de ruiter: a. Het veiligheidshoofddeksel dient NEN-EN 1384-2012 gekeurd te zijn (ook verplicht bij het losrijden of inspringen). Deze norm vervangt de voorgaande

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver)

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver) REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 2 (zilver) Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en het welzijn van mens

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 6-11-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

Proefgericht rijden. Thema November 2018

Proefgericht rijden. Thema November 2018 Proefgericht rijden Thema November 2018 Proeven rijden Als het paardrijden tijdens de lessen goed gaat en je wilt meer uitdaging in het rijden, kan je beginnen met het rijden van proeven. Met een eigen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst

Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst Wedstrijdreglement Ruitervereniging Manege Vreehorst Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay (eerlijk spel) en het welzijn

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 2018 / 2019 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar Opleiding Brons & Zilver 25-11-2018 Dressuurwedstrijden

Nadere informatie

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites Informatie F-Proeven Stal Sibma organiseert wedstrijden volgens het systeem van de FNRS. In deze folder kun je lezen hoe wij die wedstrijden organiseren, wat de spelregels zijn en hoe je mee kunt doen.

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

Jurycursus FNRS F1 t/m F12. Les 1

Jurycursus FNRS F1 t/m F12. Les 1 Les 1 Les 1 Les 1 Welkom Voorstelrondje Doel van de opleiding Wat mogen jullie verwachten van de opleiding Wat verwacht de opleiding van jullie Hoe wordt de opleiding afgesloten FNRS en F proeven Les 1

Nadere informatie

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 1 (brons)

REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 1 (brons) REGLEMENT Leer paardrijden met plezier deel 1 (brons) Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en het welzijn van mens

Nadere informatie

Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft

Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft Rijopleiding en Wedstrijden op De Schimmelkroft Inhoud Waarom een ruiterpaspoort? FNRS opleiding Eigen paarden De website van De Schimmelkroft Dressuur Reglement wedstrijden FNRS dressuurproeven Theorie

Nadere informatie

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters.

Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Het betreft het verenigingsjaar 2010 Reglement onderlinge wedstrijden Ruitersport vereniging Cadans en Paardensportvereniging de Maasruiters. Algemeen: Inschrijving: Inschrijving gaat als volgt. Door het

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV "De Driesprong"

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Driesprong Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV "De Driesprong" Inhoud Algemeen:... 2 Inschrijven... 2 Inschrijfgeld... 2 Afmelden... 2 Verzorging vóór en na de wedstrijd... 3 Gebruik van hulpteugels en beenbescherming...

Nadere informatie

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters

Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Reglement Onderlinge Wedstrijden RSV De Mastbosruiters Algemeen: 1. Het wedstrijdseizoen loopt van 1 april t/m 31 maart. 2. Wedstrijden worden ruim van te voren aangekondigd op de website en in het mededelingenbord.

Nadere informatie

Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB

Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB Ruitersportvereniging Beeckestijn RSVB sinds 1980 Doel Bestuur Lidmaatschap Startgelden Reglement algemeen Dressuur A-proeven Dressuur F-proeven Levade Cup Springwedstrijden Verenigingsblad Hippiflits

Nadere informatie

Klasse B. In de klasse B-springen wordt het eerste parcours altijd verreden volgens artikel 280 Rijstijlwedstrijden.

Klasse B. In de klasse B-springen wordt het eerste parcours altijd verreden volgens artikel 280 Rijstijlwedstrijden. Klasse B In de klasse B-springen wordt het eerste parcours altijd verreden volgens artikel 280 Rijstijlwedstrijden. Rijstijlwedstrijden kunnen tevens voor hogere klassen worden uitgeschreven. De deelnemers

Nadere informatie

eventing middenbeemster

eventing middenbeemster MIDDENBEEMSTER Trainingsstal Maarse (971758) 12-3-2016-13-3-2016 John Maarse VP0074831 0031299683404 0031622411131 Status: Goedgekeurd inschrijven@eventingmiddenbeemster.nl Datum goedgekeurd: 9-1-2016

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

Handboek KNHS-FNRS. Springcompetitie

Handboek KNHS-FNRS. Springcompetitie 2018-2019 Handboek KNHS-FNRS Springcompetitie Voorwoord Springen met plezier, dat staat centraal tijdens de KNHS-FNRS Springcompetitie. Springen brengt, naast plezier en afwisseling in de lessen, veel

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Bijscholing parcoursbouwers2014

Bijscholing parcoursbouwers2014 Bijscholing parcoursbouwers2014 NVVP in samenwerking met de KNHS PARCOURS ONTWERP Door Hoe tebeginnen? BALANSVAN HET PAARD De theorie van het ontwerpen van parcoursen is grotendeels gebaseerd op het behoud

Nadere informatie

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD INSCHRIJVEN 1. Het is belangrijk om niet in een te moeilijke proef te starten! Eerst overleg je in de les met je instructeur in welke klasse je mag starten en welke pony s/paarden je eventueel als voorkeur

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht... 1 Artikel 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie...

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!!

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!! Januari 2017 G Het is winter, mooi he! In dit nummer: - 2017 is begonnen! - Nl- Doet - Springwedstrijd - Nieuw menu - Zircompetitie - Zitcompetitie extra lessen - Gratis workshop voorlezer - Telefoons

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

Club kampioenschap pony's Schijndel

Club kampioenschap pony's Schijndel SCHIJNDEL KNHS REGIO NOORD-BRABANT (V31010) 22-3-2015 Laura Verwijst VP0055724 0031623591773 Status: Goedgekeurd wsnoordbrabant@gmail.com Datum goedgekeurd: 17-11-2014 www.knhsregiobrabant.nl Indoor Pony

Nadere informatie

Handboek KNHS-FNRS. Springcompetitie

Handboek KNHS-FNRS. Springcompetitie 2017-2018 Handboek KNHS-FNRS Springcompetitie Voorwoord Springen met plezier, dat staat centraal tijdens de KNHS-FNRS Springcompetitie. Springen brengt, naast plezier en afwisseling in de lessen, veel

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven:

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven: SAPPEMEER RV. Goorechtruiters (V50122) 12-8-2016-13-8-2016 Nynke Van Hoorn W000789 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven:

Nadere informatie

Wedstrijd PC. Die Sevenrijders

Wedstrijd PC. Die Sevenrijders KRONENBERG PC. Die Sevenrijders (V40481) 11-3-2017-12-3-2017 Manon Hoeymakers - Thomas W004993 +31774672823 +31636501190 Status: Goedgekeurd manon.hoeymakers@telfort.nl www.paardensportsevenum.nl Indoor

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Vaardigheid en springen februari 2019

Vaardigheid en springen februari 2019 Vaardigheid en springen februari 2019 Kracht en balans helpen je samen om te ontspannen en te communiceren met je paard. Of je nu dressuur rijdt, western of springt. Tijdens een eerder thema hebben we

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019

Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde. op zaterdag 25 mei 2019 Vraagprogramma pony s C.H. Oosterwolde op zaterdag 25 mei 2019 Organisatie: Stichting Concours Hippique Oosterwolde Instellingsnummer: 51517 Wedstrijdnummer: Internet: W039713 www.choosterwolde.nl Inschrijvingen

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen)

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) Wijzigingen 16 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) 6. Paarden en pony s mogen niet vaker dan één maal per week en maximaal twee weken achter elkaar op een eventingwedstrijd worden

Nadere informatie

Z2 pony s 20x60m Lichtheid, harmonie, gehoorzaamheid Regelmaat van de gangen en losheid van de beweging. Afdelingsdressuur 22 23

Z2 pony s 20x60m Lichtheid, harmonie, gehoorzaamheid Regelmaat van de gangen en losheid van de beweging. Afdelingsdressuur 22 23 Herziene versie d.d. 06-07-2015 UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Verplicht 1. Het kringbestuur wijst min. 3 en max. 6 selectie wedstrijden aan. 2. Het resultaat van min. 1 wedstrijd

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter 2017-2018 Vanuit de KNHS Regio Noord-Brabant is een uniform selectiesysteem voorgesteld. Hieronder vindt u de regels welke door KNHS Kring de Baronie worden

Nadere informatie

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011

R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011 R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2011 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 5 0 / 6 0 2. Debutanten Pony s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Springen

Wedstrijdreglement Springen Wedstrijdreglement Springen Wijzigingen 2015 (doorgehaalde tekst komt te vervallen, vet en onderstreept is nieuw) HOOFDSTUK 1 - ALGEMEEN Artikel 200 - Algemeen 10. L-springen en hoger: De barrage van het

Nadere informatie

Stapsgewijs meer plezier in paardrijden!

Stapsgewijs meer plezier in paardrijden! Stapsgewijs meer plezier in paardrijden! Lesplan De Goudse Manege Mei 2019 Starten met paardrijden/ Niveau 0 Jeugd in de leeftijd van 4 t/m 5 jaar: Zondagochtend ponywandelen vanaf 6 t/m 9 jaar: Startersles

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Ministerie van Defensie Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Programmaboekje 26 juni 2015 Stal Groenendaal te

Nadere informatie

Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland

Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland Wedstrijddatum: 15-17 juni 2018 Wedstrijdplaats: Strijen ( Broekseweg 8, 3291 LA) Wedstrijdgegevens: Outdoor, Categorie 2, Paarden en pony s Dressuur

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR

WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR WEDSTRIJDREGLEMENT VAARDIGHEID & MENNEN DRESSUUR Versie April 2017 Artikel 1 De pony s 1.1 Onder pony s worden verstaan merries, hengsten en ruinen die voldoen aan de rasstandaard en/of geregistreerd (in

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

Werkmap 2016 voor sportaanbieders. Ruiteropleidingen

Werkmap 2016 voor sportaanbieders. Ruiteropleidingen Werkmap 2016 voor sportaanbieders Ruiteropleidingen Inhoud Inleiding... 4 Verkort stappenplan ruiteropleidingen... 5 1. Het ruiterpaspoort... 7 1.1 Algemeen... 7 1.2 Aanvragen van een ruiterpaspoort...

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Herziene versie d.d UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: Algemeen

Herziene versie d.d UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: Algemeen Herziene versie d.d. 03-10-2016 UNIFORM SELECTIESYSTEEM IN KRINGEN KNHS REGIO NOORD-BRABANT Ingangsdatum: 01-04-2016 Algemeen 1. Het kringbestuur wijst min. 3 en max. 6 selectie wedstrijden aan. 2. Het

Nadere informatie

Niveau s van de sportlessen

Niveau s van de sportlessen Niveau s van de sportlessen De indeling van de sportlessen gebeurt op de volgende manier. Op het einde van het seizoen komt er dan een beoordeling van de lesgevers om te zien naar welk niveau je kan overgaan.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 - Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie... 3 Artikel 4 - Wedstrijden met een uitzonderlijk

Nadere informatie

Algemeen Reglement v

Algemeen Reglement v Algemeen Reglement v.2016.01 Pagina 2 van 9 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:...

Nadere informatie

WEDSTRIJD STICHTING RUITERSPORT BARCHEM

WEDSTRIJD STICHTING RUITERSPORT BARCHEM BARCHEM Stichting Ruitersport Barchem (V51535) 25-6-2016 Christel Stegeman VP0077107 Status: Goedgekeurd Outdoor Pony 3 Openstelling: Onbeperkt wedstrijd: Ja Inschrijven Start inschrijven: 11-4-2016 Sluiting

Nadere informatie

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016

Regiokampioenschap Zeeland Versie 21-1-2016 KNHS-Regio: Zeeland www.knhszeeland.nl Dressuur Paarden/pony's B t/m ZZ licht Wedstrijdplaats: Nieuw- en Sint Joosland Wedstrijddatum: 29 t/m 31 januari 2016 Accommodatie: De Kroo Ruitersport Vereniging:

Nadere informatie

Regiokampioenschap Zeeland Versie 1 juni 2015

Regiokampioenschap Zeeland Versie 1 juni 2015 KNHS-Regio: Zeeland www.knhszeeland.nl Dressuur (individueel en afdelingsdressuur) Paarden & Pony's B t/m ZZ licht Wedstrijdplaats: Nieuw en Sint Joosland Wedstrijddatum: 6 en 8 augustus 2015 Accommodatie:

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Adres: Postcode + plaats:

Nadere informatie

Springwedstrijd St. Joost 2015

Springwedstrijd St. Joost 2015 SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 3-7-2015-5-7-2015 Audrey Boots VP0065692 06-50253591 Status: Goedgekeurd jose.velraeds@kpnmail.nl Datum goedgekeurd: 14-4-2015 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones...

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... 1 Proeven Kampioenschappen 85-95 Zaterdag Zondag 1A Debutanten pony s 75 11 Training 50 CLR 1B Debutanten Paarden 75 12 Aspiranten

Nadere informatie

All Year Round Eventing

All Year Round Eventing De eventingderby Inleiding Steeds meer ruiters leren paardrijden op de manege in een binnen- of buitenbak en kennen helaas niet het genot van het galopperen met hun paard in de natuur. Groene ruimte is

Nadere informatie

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid.

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid. R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2014 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 50/ 6 0 2. De but a nte n Po ny s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Augustus 2019

Nieuwsbrief: Augustus 2019 Nieuwsbrief: Augustus 2019 Evenementen in Augustus Vereniging nieuws Bakbezetting *Deze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Regiokampioenschap Gelderland Versie 27 mei 2015

Regiokampioenschap Gelderland Versie 27 mei 2015 KNHS-Regio: Gelderland www.paardensportgelderland.nl Dressuur en springen Pony Alle klassen Wedstrijdplaats: Brummen Wedstrijddatum: 1 augustus 2015 Accommodatie: Hazenberg 5, 6971LC Brummen. Vereniging:

Nadere informatie

Handleiding STEWARDING

Handleiding STEWARDING Handleiding STEWARDING Editie 2012 (Beknopte handleiding opgemaakt door Muriel Coppin (LRV) in samenwerking met Francis Michielsens.) UPDATE 1 april 2012 Handleiding stewarding 1 STEWARDING DOEL - Het

Nadere informatie

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5.

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. 1. Reglement 2018 2. Wijzigingen reglement 2018 3. Mededelingen ruiters 2018 4. Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. Licentie J15 is afgeschaft, wat mag een J16 rijden. 6. Jonge paarden hoogten

Nadere informatie

VAN MOSSEL AUTOMOTIVE CUP 2018

VAN MOSSEL AUTOMOTIVE CUP 2018 VAN MOSSEL AUTOMOTIVE CUP 2018 ARTIKEL 1 - ALGEMEEN 1. Deze bepalingen zijn van toepassing op de Van Mossel Automotive Cup 2018. 2. Dit uitvoeringsbesluit wordt vastgesteld door Stichting Ruitersport De

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018

KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018 Kampioenschapsreglement Hippiade 2018 KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2018 en geldig tot 1 oktober 2018 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc

Algemeen reglement. Paardensportvereniging Jeanne d Arc Versie januari 2012 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.1 LIDMAATSCHAP... 3 1.2 CONTRIBUTIE... 3 1.3 INSCHRIJFGELD... 3 1.4 VERZEKERING EN AANSPRAKELIJKHEID... 3 1.5 DE ACCOMMODATIE... 3 1.6 CLUBTENUE...

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Springen

Wedstrijdreglement Springen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Wedstrijdreglement Springen Ingangsdatum 1 april 2012 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850 CA

Nadere informatie

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Versie: januari 2012 De opleiding Leer buitenrijden met plezier is ontwikkeld om ruiters op een plezierige en veilige manier op te leiden

Nadere informatie

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant.nl 1

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant.nl 1 1 Disclaimer Bij het samenstellen van het E-book De onderlinge wedstrijd is grote zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Marije van der Leeuw kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2014 en geldig tot 1 oktober 2014 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Algemeen Reglement v.2013.01

Algemeen Reglement v.2013.01 Algemeen Reglement v.2013.01 1 Index 1 Index... 2 2 Algemeen:... 3 3 Wedstrijden en deelnemers:... 3 3.1 Wedstrijdlocatie... 3 3.2 Organisator... 3 3.3 Deelnemer... 3 4 Wedstrijdstructuur:... 4 4.1 Reeks

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: 3 mei 2015 in Almelo,

Nadere informatie

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Reglement KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Het bestuur van de KNHS stelt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Springen

Wedstrijdreglement Springen Wedstrijdreglement Springen Versie 2012, met wijzigingen 2013 en 2014 verwerkt Ingangsdatum 1 april 2014 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De Beek 125, 3852 PL Ermelo Postbus 3040, 3850

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Artikel 1 Algemeen 1. Deze bepalingen zijn van toepassing op het KNHS/KWPN kampioenschap voor jonge springpaarden 2014

Nadere informatie

Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden

Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden ALGEMEEN Accommodatie : Manege t Ruiterkamp, Koekendijk 20, 7434 CK te Bathmen Afmeting hoofdring : 35 x 55 meter Afmeting losrijring : 35 x 40 meter Datum

Nadere informatie

Regiokampioenschap Utrecht Versie 10 maart 2015

Regiokampioenschap Utrecht Versie 10 maart 2015 KNHS-Regio: Utrecht www.paardensportutrecht.nl Springen Paarden Z en ZZ Wedstrijdplaats: Utrecht Wedstrijddatum: 13 maart 2015 Accommodatie: Rabo Hippisch Centrum van De Voornruiters, Sportpark Rijnvliet

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

NRPS SUBLI CUP ERMELO

NRPS SUBLI CUP ERMELO ERMELO NRPS (V51040) 17-9-2016 Marian De Ruiter VP0077545 0577-401150 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Stamboek/Ras/Type Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 28-7-2016

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2017 en geldig tot 1 oktober 2017 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Je kunt je tot 2 december opgeven. Deelname kost 10,-

Je kunt je tot 2 december opgeven. Deelname kost 10,- November 2015 G - Spooktocht - Springwedstrijd - Lessen tijdens feestdagen - Uitleg nieuwsbrief zaterdag - Pinnen - CBR 2 - Opzadelles - Voltige wedstrijd - Vragen? - Even voorstellen: Tamara - Vrijwilligercoordinator

Nadere informatie

BB Even2ng Amsterdamse Bos, nadere wedstrijd voorwaarden, Maart. 2015 Pagina 1

BB Even2ng Amsterdamse Bos, nadere wedstrijd voorwaarden, Maart. 2015 Pagina 1 Beste ruiters en officials: De BB even2ng wedstrijden zoals deze wordt georganiseerd door S2ch2ng Paardensport Amsterdam op 28 Maart 2015 valt onder het Wedstrijdreglement Even2ng 2014. Specifiek gemaakt

Nadere informatie