In deze presentatie worden de consequenties van de invoering van LO3.9 toegelicht voor Gemeenten. Hier en daar zal ook worden ingegaan op de gevolgen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze presentatie worden de consequenties van de invoering van LO3.9 toegelicht voor Gemeenten. Hier en daar zal ook worden ingegaan op de gevolgen"

Transcriptie

1

2 In deze presentatie worden de consequenties van de invoering van LO3.9 toegelicht voor Gemeenten. Hier en daar zal ook worden ingegaan op de gevolgen voor de Gaba, omdat gemeenten ook afnemer zijn. LO3.9 bevat een aantal complexe wijzigingen. Het eerste onderwerp is de inventarisatie van de LO-wijziging en de selectie van wijzigingen voor LO3.9. De geplande datum in werking treding van LO3.9 is 4 oktober Dat is namelijk de zaterdag na 1 oktober. Voorafgaand aan de inwerking treding moeten gemeenten, RNI en GBA-V een aantal conversies op de gegevens doorvoeren. Deze datum is in overleg met de leveranciers bepaald. De indeling van de presentatie is gemaakt naar de consequenties voor gemeenten. Er zijn vier wijzigingen zonder gevolgen. Er is een wijziging in een proces. Er zijn twee wijzigingen in de bevragingen en vijf wijzigingen in de bijhouding. In totaal 12 wijzigingen die allemaal besproken worden. Als laatste onderwerp wat de vervolgstappen na LO3.9 zijn.

3

4 De aanleiding voor LO3.9 zijn de wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek die gevolgen hebben voor het Logisch Ontwerp GBA en de gemeentelijke applicaties. Aangezien een deel van deze wetgeving al op 1 april j.l. in werking is getreden, is haast geboden. Er is een volledige inventarisatie gemaakt van LO-wijzigingen. Dat zijn er nu in totaal 75. De meeste zullen door Operatie BRP worden gerealiseerd en zullen niet in aanmerking komen om nog in de GBA-applicaties gerealiseerd te worden. In totaal bestaat LO3.9 uit 14 LO-wijzigingen, maar drie wijzigingen zijn samengevoegd tot een wijziging omdat die dezelfde LO-tekst betreft.

5 Hoe zijn de wijzigingen voor LO3.9 geselecteerd? De wijzigingen moeten voldoen aan een of meer van deze vijf criteria. Met externe oorzaak wordt bedoeld dat de reden van wijziging niet uit het BRP-stelsel zelf komt. Zoals de wijziging van de paspoortwet en de wijzigingen in het BW. Deze wijzigingen zijn niet te voorkomen en zullen moeten worden doorgevoerd. Een wijziging in het GBA-stelsel kan de migratie naar de BRP vereenvoudigen. De wet BRP kent op een aantal punten andere voorschriften voor de bijhouding. Om te voorkomen dat voor een burger in een GBA-gemeente andere regels gelden dan in een BRP-gemeente is te overwegen om de wijziging in de GBA-systemen door te voeren. Er zijn situaties waarin het voorschrift in het LO niet correct is. Om houvast te hebben aan het Logisch Ontwerp, moet je een dergelijke correctie doorvoeren. Het laatste punt is het aanbrengen van belangrijke verbeteringen zonder gevolgen voor Operatie BRP. Dat kan omdat GBA-V de enige verstrekker is. Omdat er haast is geboden, mag de wijziging zelf geen wijziging in wet- of regelgeving vragen, omdat het anders mogelijk niet op tijd af is. Daarnaast moet vrij duidelijk zijn wat er moet gebeuren, omdat er ook geen tijd is voor uitgebreid onderzoek. Het is ook handig om wijzigingen die bij elkaar horen tegelijk door te voeren. Er was in eerste instantie een langere lijst voor LO3.9, maar na overleg met Operatie BRP bleken enkele wijzigingen toch gevolgen te hebben en zijn daarom van de lijst van LO3.9 afgevallen.

6 Deze sheet is alleen in een print van de presentatie te lezen. In deze sheet zijn de wijzigingen afgezet tegen de criteria. Wat ook meespeelt is dat er ook gezocht wordt naar wijzigingen die hetzelfde onderwerp betreffen. Zo is W13 meegenomen omdat W55 wordt uitgewerkt. Wijziging 22 gaat mee vanwege W01.

7

8 Er zijn vier wijzigingen zonder gevolgen voor gemeenten. Afnemers kunnen sinds de in werking treding van de wet BRP geautoriseerd worden voor deze gegevens. Hiervoor is geen LO-wijziging nodig. Vooral voor afnemers die huisbezoeken afleggen of bij terugmeldingen, is het handig om te weten dat de persoon verhuisd is. Iedere versie van de PL heeft een versienummer en datumtijdstempel. Dit kan nuttig zijn om te controleren of de afnemer over de laatste versie van de PL beschikt. Met het opvragen van indicatie document (komt alleen voor bij PL-en in de RNI), is het mogelijk om te achterhalen of er op papier meer informatie is dat niet verwerkt mag worden op de opgeschorte PL. W18 Verwijderen adres uit de autorisatietabel 35. De autorisatietabel is alleen nog maar voor GBA-V. De adresgegevens zijn niet nodig voor GBA-V. Nu moest soms de tabelregel veranderen vanwege een herindeling of een adreswijziging van de afnemer. Daarnaast wordt de omschrijving van de afnemer vergroot van 40 naar 80 posities, net als tabel 59 GBA deelnemers. Wijziging 35 Meeverstrekken groep 71 Verificatie Dit is niet correct in het LO opgenomen. Groep 71 Verificatie wordt in de RNI opgenomen als een ABO gegevens van de PL heeft gecontroleerd. Daaruit kan een afnemer afleiden hoe actueel de gegevens in de RNI zijn. Het is de bedoeling dat bij het verstrekken van gegevens uit de RNI, deze groep, net als onderzoekgegevens, altijd wordt meeverstrekt. Bij het opnemen van de groep worden de gegevens ook separaat verstrekt. Afnemers moeten weten dat ze straks vaker dan voorheen gegevens uit groep 71 meeverstrekt zullen krijgen. Wijziging 52 ID kaart is geen reisdocument. In de BRP worden gegevens opgenomen over reisdocumenten. De paspoortwet is zodanig gewijzigd dat de Nederlandse identiteitskaart niet langer een reisdocument is. Dat is gedaan om de vingerafdruk niet te hoeven opnemen. Maar conform de toelichting op de paspoortwet, kan een NIK gelijk worden gesteld aan het reisdocument. In het LO wordt een zin opgenomen, zodat het duidelijk is.

9

10 Wijziging 51 Paspoort 16 jaar bewaren. Gemeenten (niet alle) verwijderen nu jaarlijks de reisdocumenten die langer dan 11 jaar geleden zijn uitgegeven. De paspoortwet is inmiddels gewijzigd. Een nieuw paspoort en de ID kaart zijn 10 jaar geldig. De bewaartermijn van die documenten op de PL wordt verhoogd van 11 jaar naar 16 jaar. Daarnaast hebben de juristen aangegeven dat het verwijderen van reisdocumenten niet vijblijvend is. Overleg met de leveranciers moet uitwijzen of dit onderdeel ook meegenomen kan worden in LO3.9, omdat deze procedure nu al aangepast wordt. Het verwijderen hoeft niet dagelijks, eenmaal per maand is voldoende.

11

12 Gemeenten kunnen nu een tweede aansluiting krijgen, waarbij zij de gehele PL inclusief onjuiste categorieën kunnen opvragen. Dat is nodig om baseline-2 fouten op te lossen. Daarnaast is een tweede aansluiting nodig omdat gemeente met hun Burgerzaken systeem gegevens uit GBA-V moeten overnemen in bijhoudingsberichten (Tb01 en Tb02) aan andere gemeenten. Met deze aansluiting kan de gemeente de LO3-adhoc webservice gebruiken. Daarnaast komen er komen twee nieuwe webbevragingen. Gemeenten mogen nu onder de wet BRP de gehele PL in GBA-V raadplegen. Tot nu toe hadden gemeenten als afnemers geen toegang tot alle PL-en. En ook niet de gehele PL. Met de webservice opvragen PL, kan de gemeente op basis van het A-nummer of BSN een volledige PL opvragen. Ook kunnen de gemeenten de afnemersindicaties opvragen die bij de PL staan. Gemeenten doen dit nu door in een vrij bericht een verzoek aan BPR te sturen. De geheime afnemersindicaties worden nooit verstrekt. De gevoelige afnemersindicaties worden alleen verstrekt als de gemeente aangeeft de afnemersindicaties voor de burger op te vragen. Het systeem van geheime afnemersindicaties is onder de wet BRP veranderd. Die wijziging is nog niet in de GBA-systemen doorgevoerd. Binnenkort zullen de gemeenten een verzoek krijgen om de afnemersindicaties van de PLen te verwijderen. Deze wijziging hoeft niet verplicht bij iedere gemeente met in werking treding van LO3.9 aanwezig te zijn. Netwerkkoppelingen is altijd lastig, zodat er een overgangstermijn komt waarin de Gaba autorisatie nog de taak bijhouding zal bevatten.

13

14 Er zijn vijf wijzigingen die gevolgen hebben voor de bijhouding. Op de volgende sheets worden deze een voor een toegelicht.

15 In de wet BRP is bepaald dat naast de Nederlandse nationaliteit geen andere nationaliteit wordt vastgelegd. Voor bestaande gevallen zal een conversie moeten plaatsvinden. De vreemde nationaliteit mag niet van de PL verwijderd worden, maar de bijhouding wordt beëindigd. Dat wordt aangegeven met een code. Bij de Nederlandse nationaliteit is daar al een code voor, namelijk reden verkrijging en reden verlies. Die wordt nu ook voor het verkrijgen en verliezen van de vreemde nationaliteit gebruikt. En naast verliezen dus ook de beëindiging van de bijhouding. Al wordt de Vreemde nationaliteit niet langer geregistreerd, de burger heeft die vreemde nationaliteit nog wel. De regels van het Internationaal Privaatrecht (IPR) zijn onverkort van toepassing. Er worden drie conversies uitgevoerd op de persoonslijsten. Een conversie om in iedere categorie 04 de elementen of op te nemen (bij de Nederlandse nationaliteit is die code al aanwezig). Een conversie om de bijhouding van vreemde nationaliteit te beëindigen, nieuwe categorie 04 met (en en 86.10) Een lege categorie 04 komt niet meer voor. De derde conversie is het omzetten van de codes uit tabel 37. Tabel 37 zal worden vereenvoudigd. Voorstel wordt uitgewerkt in overleg met Operatie BRP, CBS, IND en Politie.

16 Ten gevolge van de door te voeren conversie zal GBA-V een groot aantal Lg01- berichten ontvangen. Het aantal is circa 2.5 miljoen. Met de betrokken afnemers moet GBA-V regelen of zij de spontane mutaties n.a.v. de in deze berichten opgenomen beëindigingen willen ontvangen of niet en zo, ja op welke wijze.

17 De volgende gegevens worden niet langer bijgehouden onder de wet BRP, het betreft enkele gegevens in categorie 12 Reisdocument: Lengte houder (nog wel op het paspoort maar niet in de BRP) Aanduiding bezit buitenlands reisdocument Omdat de vreemde nationaliteit niet langer wordt geregistreerd naast de Nederlandse, is het vanzelfsprekend dat het vreemde reisdocument ook niet langer wordt vastgelegd. Lengte houder en de categorie Reisdocument met de buitenlandse reisdocumenten worden verwijderd van alle PL-en. Openstaande TMV-dossiers, waarbij op een van de hiervoor genoemde elementen een terugmelding is gedaan, moeten voor invoering van deze wijziging zijn afgerond. Als er in de TMV in dossiers dit gegeven voorkomt, dan zal dat verwijderd worden. Ook onderzoek naar lengte houder zal verwijderd worden. Daarnaast zijn de gegevens in categorie 12 Reisdocument en categorie 13 Kiesrecht in de Wet BRP aangeduid als Algemene gegevens en niet langer meer als Bijzondere gegevens zoals in de Wet GBA. Dat maakt dat er eenvoudiger autorisatie kan worden verkregen.

18 Wijziging 13 Verplichte doorwerking geslachtswijziging In de Wet BRP is bepaald dat een geslachtswijziging (gaat vaak samen met een voornaamswijziging) wordt doorgevoerd op de PL van alle gerelateerden. In de GBA was dat alleen op verzoek. Gerelateerden en de persoon zelf kunnen verzoeken om of de historische gegevens te overschrijven zodat het lijkt of het nooit anders is geweest. Of een verzoek om de actuele gegevens te overschrijven, zodat het lijkt of het nooit is gebeurd.

19 Wijziging 55 Wijzigingen in het BW Het betreft de volgende wijzigingen: Het juridisch ouderschap van de vrouwelijke partner van de moeder. Wetswijziging dat de duomoeder ook moeder is vanaf geboorte. Geldt alleen bij onbekende donor. De duomoeder kan het kind dan erkennen. Het LO wordt sexe-neutraal gemaakt. Er staan nu nog procedures voor de vader, zoals de erkenning Wijziging rijkswet op het Nederlanderschap ivm juridisch ouderschap van de vrouwelijke partner. De duomoeder geeft ook het Nederlanderschap door aan het kind Opheffen verschillen tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap Dit heeft geen gevolgen voor het LO GBA Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte. Deze wijziging is nog niet van kracht. De eerste drie zijn 1 april in werking getreden. Niet langer de rechter, maar de Burgerzaken registreert de geslachtswijziging op basis van medische verklaring. Onvruchtbaarheid of operatie zijn niet noodzakelijk. Dat betekent dat een transman moeder kan worden. Op de PL wordt het geslacht van de PL van de ouder overgenomen. Een persoon kan dus alleen een vader hebben. Er zijn afnemers waar het geslacht van belang is voor de uitvoering van hun taken. Afnemers die gegevens krijgen uit de BRP gaan uit van het geslacht zoals dat geregistreerd is. Dat heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat een transman (geregistreerd als man, maar fysiek nog een vrouw) niet zal worden opgeroepen voor het baarmoederhalskanker onderzoek en kan wel door het ministerie van Defensie worden geïnformeerd over de dienstplicht. 5. De bepaling uit de wet BRP dat inschrijving op basis van de geboorteakte alleen in de gemeente kan waar de ouder uit wie het kind is voortgekomen als ingezetene is ingeschreven. Als de moeder niet is ingeschreven, dan volgt aangifte van verblijf en adres. 6. Adoptie ongeboren vrucht. Bij nader inzien blijkt het voorschrift in het LO voor het verwerken van een adoptie ongeboren vrucht niet volledig te zijn. Een dergelijke adoptie heeft terugwerkende kracht tot aan de geboorte. 7. Vanwege een gemakkelijker overgang van GBA naar de BRP is opnemen van het BSN bij de persoonsgegevens in de Tbo1- en Tb02-berichten wenselijk. Alleen naamsgegevens zijn in de BRP soms onvoldoende om iemand uniek te identificeren. Met behulp van GBA-V worden deze gegevens overgenomen. 8. Vanwege een gemakkelijker overgang van GBA naar BRP is opnemen van de nationaliteit bij de gegevens van het kind in het Tb01-bericht wenselijk. De nationaliteit is het enige dat nog ontbreekt om een PL aan te leggen. De nationaliteit is bekend in verband met het opmaken van de akte en het bepalen van de naam van het kind. 9. De aktetabel wordt ook gewijzigd vanwege de invoering van het lesbisch ouderschap en de adoptie ongeboren vrucht.

20 In de volgende elementen is voorgeschreven dat een plaatsnaam niet met een cijfer mag beginnen: geboorteplaats Plaats huwelijkssluiting/aangaan geregistreerd partnerschap Plaats ontbinding huwelijk/geregistreerd partnerschap plaats overlijden Deze vier elementen kunnen een Nederlandse gemeentecode of een buitenlandse plaatsnaam bevatten. Om onderscheid in de code en de plaatsnaam te kunnen maken, is vastgelegd dat een plaatsnaam niet met een cijfer mag beginnen. Echter in de praktijk komt dit wel voor, zoals gebleken met de BCM (Bestandscontrolemodule) is een plaats in Australie. 23 August in Roemenie 100 Mile House in Canada 6th October City in Egypte 6 October First Egypte Het voorschrift wordt verwijderd. De applicatie laat een cijfer aan het begin in het vervolg toe.

21

22 In LO3.9 staat nog de tekst van verstrekking door gemeenten, maar GBA-V doet nu alle verstrekkingen. Het LO RNI is een apart document, dat komt omdat zolang RNI nog in ontwikkeling was, het LO RNI regelmatig moest worden bijgesteld. Door deze punten is het LO geen houvast meer voor de geldende voorschriften. Het LO GBA en LO RNI worden samengevoegd, waarbij er voor gemeenten en RNI de bijhouding wordt beschreven en voor GBA-V de verstrekking. Overbodige tekst zal verdwijnen, mogelijk in een bijlage. Dit is een behoorlijke klus, die niet meegenomen kon worden met LO3.9. Vanwege de volledige herziening van de tekst wordt deze versie 4.0 en niet Of er ook nog inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd voor de start van operatie BRP, is nog niet bekend.

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9. 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens

Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9. 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens Let op! Alles in het navolgende gedeelte gaat over de bijhouding van gegevens na 31 januari 2015.

Nadere informatie

In samenwerking met de Expertgroep BCM

In samenwerking met de Expertgroep BCM Vraag en antwoord categorie 04 Nationaliteit Versie 1.1 Datum 12 november 2018 Status Definitief In samenwerking met de Expertgroep BCM Toelichting In de vraag en antwoord wordt vaak verwezen naar een

Nadere informatie

In samenwerking met de Expertgroep BCM

In samenwerking met de Expertgroep BCM Vraag en antwoord categorie 04 Nationaliteit Versie 1.2 Datum 20 februari 2019 Status Definitief In samenwerking met de Expertgroep BCM Toelichting In de vraag en antwoord wordt vaak verwezen naar een

Nadere informatie

W02 Vergroten voorraad A-nummers

W02 Vergroten voorraad A-nummers W02 Vergroten voorraad A-nummers Versie 1.0 Datum 12 juli 2012 Status Definitief 1 Probleem 1.1 Omschrijving In 2007 is vastgesteld dat de voorraad A-nummers nog voldoende is tot eind 2013. Daarbij was

Nadere informatie

Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA

Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA Verschillen in namen van elementen tussen GBA en PIVA/BES zijn rood gemarkeerd. Een lege cel in de kolom PIVA geeft aan dat dat element niet voorkomt in PIVA.

Nadere informatie

Versiebeheer HUP Gebruik van de HUP

Versiebeheer HUP Gebruik van de HUP Versiebeheer HUP 3.0 Deel 1 van dit document bevat enkele tips bij het toepassen van HUP 3.0. In deel 2 is een toelichting op de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van versie 2.5 opgenomen en wordt

Nadere informatie

Algemene Module Burgerzaken 22. 2. AMB

Algemene Module Burgerzaken 22. 2. AMB Algemene Module Burgerzaken 22. 2. AMB 22.01. 2.01. Bestanden persoonsgegevens Eindterm 22.01. 2 2.01. De kandidaat kan het doel van de administratie van de burgerlijke stand, en de Basisadministratie

Nadere informatie

Vaststelling bijlage B bij de Verordening bevolkingsadministratie gemeente. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen;

Vaststelling bijlage B bij de Verordening bevolkingsadministratie gemeente. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen (Gr). Nr. 113782 30 november 2015 Vaststelling bijlage B bij de Verordening bevolkingsadministratie gemeente Groningen Het college van burgemeester

Nadere informatie

Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017. BCM/inhoudelijke controle

Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017. BCM/inhoudelijke controle Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017 BCM/inhoudelijke controle Bespreekpunten BCM en Kwaliteitsmonitor Nieuwe onderdelen bij gegevens Inhoudelijke (nieuwe) controles op straatnamen Ontbrekende controles

Nadere informatie

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Versie 0.4 Datum 5 april 2016 Status Concept 1 Probleemstelling 1.1 Omschrijving Gemeenten besteden veel aandacht aan het verhogen van de kwaliteit

Nadere informatie

W09-18 v0.4 Aanscherping BSN regels

W09-18 v0.4 Aanscherping BSN regels W09-18 v0.4 Aanscherping BSN regels 1 PROBLEEM 1.1 Omschrijving Na de invoering van BSN op 26 november 2007 is een aantal zaken geconstateerd die in het LO-GBA niet scherp genoeg gedefinieerd zijn. Daarnaast

Nadere informatie

Stappen in het stelsel: GBA-V FS, LO 3.8 en RNI. VIAG-bijeenkomsten Voorjaar 2012

Stappen in het stelsel: GBA-V FS, LO 3.8 en RNI. VIAG-bijeenkomsten Voorjaar 2012 Stappen in het stelsel: GBA-V FS, LO 3.8 en RNI VIAG-bijeenkomsten Voorjaar 2012 woensdag april 2012 4 april 2012 Agenda Stap 1: GBA-V Full Service Stap 2: LO 3.8 Stap 3: RNI 2 Stap 1: GBA-V Full Service.

Nadere informatie

Elem.nr. Soort Rubrieknaam

Elem.nr. Soort Rubrieknaam Bijlage 1 behorende bij de verning gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens, bevattende de gegevens per afnemer waarnaar wordt verwezen in artikel 3. - Beheer : Dienst Informatie en Dienstverlening,

Nadere informatie

Productmodule 3 17. PM3

Productmodule 3 17. PM3 Eind- & toetstermen geldend vanaf 1 september 2014 Productmodule 3 17. PM3 17. GEGEVENSVERSTREKKING UIT DE BRP, VERZOEKEN, DOCUMENTEN Thema gegevensverstrekking uit de BRP Let op! Het is een voorwaarde

Nadere informatie

Algemene Module Burgerzaken 22. AMB

Algemene Module Burgerzaken 22. AMB Algemene Module Burgerzaken 22. AMB 22.01. Bestanden persoonsgegevens Eindterm 22.01. De kandidaat kan het doel van de administratie van de burgerlijke stand en de Basisadministratie persoonsgegevens omschrijven.

Nadere informatie

Profiel 5A. - Publieke Dienstverlening 1, unit Burgerzaken. Naturalisatie BRP VOLLEDIGE PERSOONSLIJST. Afnemersindicaties:

Profiel 5A. - Publieke Dienstverlening 1, unit Burgerzaken. Naturalisatie BRP VOLLEDIGE PERSOONSLIJST. Afnemersindicaties: Profiel 5A - Publieke Dienstverlening 1, unit Burgerzaken Wettelijke ta(a)k(en): Burgerlijke Stand Naturalisatie BRP Afnemersindicaties: GBA-V: NEE JA VOLLEDIGE PERSOONSLIJST 01 PERSOON 01.01.10 A-nummer

Nadere informatie

27 september 2018 Niels Baggerman

27 september 2018 Niels Baggerman 27 september 2018 Niels Baggerman Programma Inleiding Totstandkoming en toekomst Tips & trucs De HUP in het gebruik Highlights HUP Op interactieve wijze nemen we de HUP door Vragen & feedback Stel uw vragen

Nadere informatie

Datum 8 januari Kenmerk

Datum 8 januari Kenmerk In het verzoek van 19 augustus 2013, 2014-0000009373, heeft het Centraal Bureau voor Genealogie verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 25 maart 2014, 2014-0000179427, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel 37, eerste lid,

Nadere informatie

INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP. Ronald Zijlstra

INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP. Ronald Zijlstra INTEGRATIE BURGERLIJKE STAND EN BRP Ronald Zijlstra Betere titel: Integratie Burgerlijke Stand in de Basisregistratie Personen (BRP) Heden 1994: GBA 2015: BRP volgens LO GBA Geautomatiseerd Decentrale

Nadere informatie

Achtergronden en begrippen

Achtergronden en begrippen Hoofdstuk 2 Achtergronden en begrippen Inhoudsopgave Hoofdstuk 2 Achtergronden en begrippen 1 2.1 Het GBA-stelsel 3 2.2 Bijhouden en verstrekken van gegevens 3 2.3 Welke procedures worden in deze handleiding

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement gegevensverstrekking BRP. Bijzondere opn in psych ziekenhuizen. Gehandicaptenparkeerkaart. Volmachtverlening Kieswet

Bijlage bij Reglement gegevensverstrekking BRP. Bijzondere opn in psych ziekenhuizen. Gehandicaptenparkeerkaart. Volmachtverlening Kieswet Bevoegd tot inzage in GBA-V x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x - x - - - - - - Bevoegd tot plaatsen indicatie - x x x x x x x x - - - - - x - x - x x - - - x - - - - - - 01 Persoon 01.10 A-nummer

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 november 2013, 2013-0000666316, heeft het bestuur van de Sociale Verzekeringsbank verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie

Handleiding. Cipers iseries Workarounds per 1 april Wijzigingen BW en aktemodellen Burgerlijke Stand

Handleiding. Cipers iseries Workarounds per 1 april Wijzigingen BW en aktemodellen Burgerlijke Stand Handleiding Cipers iseries Workarounds per 1 april 2014 Wijzigingen BW en aktemodellen Burgerlijke Stand Versie Status Datum Omschrijving 1.0 Definitief 28 maart 2014 Eerste versie 1.1 Definitief 16 mei

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 9 september 2013, 2013-0000541693, heeft de minister van Defensie verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Datum 24 september Kenmerk

Datum 24 september Kenmerk In het verzoek van 15 juli 2015, 2015-0000408831, heeft de Onderlinge Waarborgmaatschappij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 september 2013, 2013-0000521282, heeft de directeur van Kamer van Koophandel Nederland verzocht om autorisatie van de algemeen secretarissen van de kamers van koophandel en fabrieken

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8765 30 maart 2016 Autorisatiebesluit Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Nadere informatie

Productmodule PM1

Productmodule PM1 Productmodule 1 15. PM1 15. AKTEN Thema geboorte en afstamming Let op! Het is een voorwaarde dat de kandidaat de benodigde informatie kan verzamelen, ordenen en toepassen om de taken die genoemd zijn in

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 23 januari 2014, 2014-000060585, heeft de minister van Defensie verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen ten behoeve van

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 september 2013, 2013-0000541806 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 november 2013, 2013-0000666316, heeft het bestuur van de Sociale Verzekeringsbank verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/RvIG Rijksdienst voor Identiteitsgegevens In het verzoek van 21 september 2015, 2015-0000685401, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit bestuur van de AOC Raad, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit bestuur van de AOC Raad, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8557 24 maart 2016 Autorisatiebesluit bestuur van de AOC Raad, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 23 december

Nadere informatie

Rapport modelautorisatie screeningsorganisaties

Rapport modelautorisatie screeningsorganisaties Rapport modelautorisatie screeningsorganisaties Versie 0.1 Datum 26 februari 2012 Status Definitief 1. Inleiding Dit rapport beschrijft de modelautorisatie voor de screeningsorganisaties. Het geeft een

Nadere informatie

Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 1 Inleiding 3 2 Waarom een basisadministratie persoonsgegevens? 4 3 Hoe werkt de basisadministratie

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstel LO 3.10 Opleg WV74 Van BOCO-norm naar NEN-norm

Wijzigingsvoorstel LO 3.10 Opleg WV74 Van BOCO-norm naar NEN-norm Wijzigingsvoorstel LO 3.10 Opleg WV74 Van BOCO-norm naar NEN-norm Versie 0.5 Datum 5 april 2016 Status concept 1 Probleemstelling 1.1 Omschrijving In de tijd dat de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Belastingdienst, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Belastingdienst, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5473 10 februari 2016 Autorisatiebesluit Belastingdienst, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 20 december 2013

Nadere informatie

Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp Per 8 oktober 2016

Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp Per 8 oktober 2016 Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp 3.10 Per 8 oktober 2016 1 Inhoud Inleiding..3 Korte beschrijving wijzigingsvoorstellen per onderwerp van het Logisch Ontwerp.4 Gevolgen van de wijziging voor gemeenten

Nadere informatie

Agentschap BPR is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Agentschap BPR is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens Agentschap BPR is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 19 september 2016, kenmerk 2016-0000610920, heeft de minister van Financiën ten behoeve van de Belastingdienst verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 10 december 2013, nummer 2013-0000761712, heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Agentschap BPR DGBK/BPR In het verzoek van 17 april 2014, 2014-0000233170, heeft de buitengewoon opsporingsambtenaar van het Functioneel Parket verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 13 november 2013, 2013-0000706611, heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, namens de notarissen als bedoeld in artikel 2 van de Wet op het notarisambt verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Logisch Ontwerp BES Versie 1.2

Logisch Ontwerp BES Versie 1.2 Logisch Ontwerp BES Versie 1.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Figuren... 10 Tabellen... 11 1 Inleiding... 12 1.1 Algemeen... 12 1.1.1 Opzet en terminologie LO BES... 12 1.1.2 LO PGK (Uitwisseling Persoonsgegevens

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23893 12 september 2014 Autorisatiebesluit MvVenJ/Functioneel Parket, Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en

Nadere informatie

Datum 27 februari 2014. Kenmerk 2014-0000117648

Datum 27 februari 2014. Kenmerk 2014-0000117648 In het verzoek van 15 januari 2014, 2014-0000037952 De Goudse Schadeverzekeringen N.V. verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBW/RvIG Datum In het verzoek van 6 juni 2017, 2017-0000282973, heeft de Minister van Veiligheid en Justitie ten behoeve van de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Agentschap Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Agentschap Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8796 1 april 2016 Autorisatiebesluit Agentschap Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Datum: 23 december 2013

Nadere informatie

Datum 19 december Kenmerk

Datum 19 december Kenmerk In het verzoek van 25 september 2013, 2013-0000590089, heeft Eno Zorgverzekeraar N.V. verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 12 december 2013, 2013-0000069204 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verzocht om autorisatie voor

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG Datum In het verzoek van 25 juli 2015, 2015-0000437166 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten behoeve van de Dienst Uitvoering Onderwijs

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 56200 6 oktober 2017 Autorisatiebesluit Selectieverstrekking Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland, Rijksdienst

Nadere informatie

Datum 7 februari 2014. Kenmerk 2014-0000070456

Datum 7 februari 2014. Kenmerk 2014-0000070456 In het verzoek van 27 januari 2014, 2014-0000063173 heeft Stichting Bevolkingsonderzoek Oost verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in

Nadere informatie

Synchroniciteitsselecties (W05a)

Synchroniciteitsselecties (W05a) Synchroniciteitsselecties (W05a) Voor een aantal doeleinden is het nodig om de GBA-V (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens-Verstrekkingsvoorziening) te vergelijken met de lokale BRP. Hiervoor

Nadere informatie

Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 1 Inleiding 3 2 Waarom een basisadministratie persoonsgegevens? 3 3 Hoe werkt de basisadministratie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 12 maart 2014, 2014-0000160112 heeft de directie van het Centrum indicatiestelling zorg verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Taak Landelijke wettelijke taak Het behandelen van het verzoek van een persoon met een beperking die een woonvervoersvoorziening en/of rolstoel bij de gemeente

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 17 december 2013, 2013-0000070483 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Datum 19 december Kenmerk

Datum 19 december Kenmerk In het verzoek van 30 september 2013, 2013-0000615495, heeft de Onderlinge Waarborgmaatschappij DSW Zorgverzekeraar U.A. verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5823 12 februari 2016 Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 24 december 2013 Kenmerk:

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 19 september 2014, 2014-0000505788 heeft de minister van Veiligheid en Justitie ten behoeve van de Immigratie- en Naturalisatiedienst unit Caribisch Nederland verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 14 september 2015, kenmerk 2015-0000537904, heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 10 december 2013, 2013-0000766006, heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 19 november 2013, 2014-000028834, heeft de Commandant Koninklijke Marechaussee, namens de Minister van Defensie, ten behoeve van de Koninklijke marechaussee verzocht om autorisatie voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8778 31 maart 2016 Autorisatiebesluit Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum:

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 21 november 2013, 2013-0000723000, heeft de algemeen directeur van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 6 november 2013, kenmerk 2013-0000693585, heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van de Dienst Donorregister verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 219 Nieuwe regels voor een basisregistratie personen (Wet basisregistratie personen) Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING Ontvangen 26 oktober 2012 Het

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7382 9 maart 2016 Autorisatiebesluit Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30936 4 november 2014 Autorisatiebesluit CZ Zorgkantoor ZIN, Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten

Nadere informatie

Geboorte, Huwelijk en Overlijden 07. GHO

Geboorte, Huwelijk en Overlijden 07. GHO , en 07. GHO Deze module heeft betrekking op uitsluitend Nederlandse partijen. Eindterm 07.01. De kandidaat kan met betrekking tot het thema geboorte de van belang zijnde Nederlandse weten regelgeving

Nadere informatie

Datum 17 januari Kenmerk

Datum 17 januari Kenmerk In het verzoek van 12 december 2013, 2014-0000018399, heeft Achmea schadeverzekeringen N.V. verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Operatie BRP. Autorisatie, gegevens en diensten in de BRP. Tanja Mundt. Coördinator Implementatie BRP afnemers

Operatie BRP. Autorisatie, gegevens en diensten in de BRP. Tanja Mundt. Coördinator Implementatie BRP afnemers Operatie BRP Autorisatie, gegevens en diensten in de BRP Tanja Mundt Coördinator Implementatie BRP afnemers Lilith Willemier Westra Relatiebeheerder RvIG 8 December 2016 Nieuwe diensten Nieuw gegevensmodel

Nadere informatie

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder: In het verzoek van 7 februari 2014, 2014-0000079227, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5526 5 februari 2019 Autorisatiebesluit voor de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9390 26 februari 2018 Autorisatiebesluit voor de directeur van de Regionale uitvoeringsdienst Utrecht, Rijksdienst voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9821 22 april 2016 Autorisatiebesluit Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, Rijksdienst voor

Nadere informatie

De selectieverstrekking van gegevens aan het CBS

De selectieverstrekking van gegevens aan het CBS versie 1.0 Agentschap BPR DGBK/BPR In het verzoek van 14 oktober 2010, BPR2011/56617 heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 december 2014, 2014-0000681139, heeft de directie van de Dienst Wegverkeer verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel 37, eerste lid, onder b, van het

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstel LO GBA 3.10 W05a Synchroniciteitsbericht

Wijzigingsvoorstel LO GBA 3.10 W05a Synchroniciteitsbericht Wijzigingsvoorstel LO GBA 3.10 W05a Synchroniciteitsbericht Versie 0.4 Datum 5 april 2016 Status concept Wijzigingsvoorstel LO GBA 3.10 W05a Synchroniciteitsbericht De volgende wijzigingen worden doorgevoerd

Nadere informatie

geen Sluiting/aangaan huwelijk/geregistreerd partnerschap Naam teruggezet conform RSGB2.01 / GBA

geen Sluiting/aangaan huwelijk/geregistreerd partnerschap Naam teruggezet conform RSGB2.01 / GBA ANDER NATUURLIJK PERSOON ANDER NATUURLIJK PERSOON Nummer ander natuurlijk persoon Nummer ander natuurlijk persoon Geboortedatum Geboortedatum - Geboortelocatie verwijderen Overlijdensdatum Overlijdensdatum

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 7 oktober 2013, 2013-0000684742, heeft de directeurgeneraal Ruimte en Water van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, namens de Minister van Infrastructuur en Milieu, verzocht

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33425 29 juni 2016 Autorisatiebesluit Minister van Financiën ten behoeve van de Belastingdienst, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 11 november 2014, 2014-0000607450, heeft de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Politie, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Politie, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8803 1 april 2016 Autorisatiebesluit Politie, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 7 februari 2014 Kenmerk: 2013-0000780710

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 22 mei 2018, 2018-0000325771, heeft het CAK verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen voor het uitvoeren van taken op grond

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBW/RvIG In het verzoek van 11 mei 2017, kenmerk 2017-0000235159, heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Agentschap CIBG verzocht

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 6 april 2017, 2017-0000186218, heeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

MODULEN MBO-2, MBO-4 EN HBO-NIVEAU

MODULEN MBO-2, MBO-4 EN HBO-NIVEAU MODULEN MBO-2, MBO-4 EN HBO-NIVEAU Modulen MBO niveau 2 Module 1. Documenten en verzoeken Modulen MBO niveau 4 Module 1. Identiteit en identiteitsdocumenten Module 4. Systematiek gegevensverwerking Module

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 27 maart 2014, 2014-0000184617 hebben de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Amsterdam en Diemen ten behoeve van de GGD Amsterdam verzocht om autorisatie voor de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7379 9 maart 2016 Autorisatiebesluit Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum:

Nadere informatie

Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016

Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016 Handleiding vragenlijst zelfevaluatie Registratie Niet-Ingezetenen 2016 Versie 1.0 Datum 30 maart 2016 Status Definitief Vraag 1 Inschrijving in en actualisering van de RNI zijn processen die met veel

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG Met het verzoek van 15 september 2015, kenmerk 2015-0000685724, heeft de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen verzocht om autorisatie voor de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5758 11 februari 2016 Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 26 november 2015 Kenmerk: 2016-0000026273

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18546 10 april 2018 Autorisatiebesluit voor het dagelijks bestuur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Gelderland Zuid

Nadere informatie

Modernisering GBA. Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP

Modernisering GBA. Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP Modernisering GBA Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP Agenda Migratie in vogelvlucht Initiële vulling Overdracht bijhouding 2 Migratie in vogelvlucht Voorwerk: GBA-V Full Service Gegevensoverdracht

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 5 juni 2014, 2014-0000307503, heeft Onderlinge Waarborgmaatschappij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. namens de zorgverzekeraars, verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking

Nadere informatie

Datum 27 februari 2014. Kenmerk 2014-0000117316

Datum 27 februari 2014. Kenmerk 2014-0000117316 In het verzoek van 14 oktober 2013, 2013-0000648329, heeft Stichting Bureau Krediet Registratie verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie