REPARATIE 5e VERSNELLING DUCATO / J5 / C D type 280/290 (ook 230)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REPARATIE 5e VERSNELLING DUCATO / J5 / C D type 280/290 (ook 230)"

Transcriptie

1 REPARATIE 5e VERSNELLING DUCATO / J5 / C D type 280/290 (ook 230) Vertaald uit het Duits en aangevuld met eigen ervaring en tips uit het Camperforum.nl Origineel : getriebe-reparatur-5-gang Vernieuwen van de 5e versnelling Zonder de versnellingsbak uit te bouwen. Zoals in diverse forums beschreven, is het goed mogelijk de 5e versnelling te vernieuwen zonder de hele versnellingsbak uit te bouwen, hetgeen de reparatie veel eenvoudiger en tijd besparend maakt. Deze methode is beschreven voor de 280/290 modellen maar is ook toepasbaar op o.a. de 230 modellen. Het is een vrij eenvoudige reparatie, al moet men soms een klein beetje improviseren voordat het lukt, maar er zijn geen bijzonder moeilijkheden, gecompliceerde instellingen of speciaal gereedschap nodig. Het wordt absoluut aanbevolen een VEILIGHEIDSBRIL TE DRAGEN tijdens de werkzaamheden. Als reparatie noodzakelijk is geworden heeft zich al veel ijzelvijlsel in de olie gevormd en dat in het oog, samen met de versnellingsbakolie is verre van aangenaam verzekerd de Duitse auteur. 1. Voertuig zekeren. Het volstaat om het voertuig op bokken te rijden. Hiermee heeft men voldoende bewegingsvrijheid om de reparatie uit te voeren. Degene die gebruik willen maken van een luchthamer adviseer ik toch het linker voorwiel te verwijderen om voldoende werkruimte te krijgen. Zorg ervoor dat het voertuig stabiel staat, handrem aangetrokken en de achterwielen geborgd met blokken. TIP: Leg en zeil, karton of een houten plaat onder de voorzijde. Er komt meer olie uit dan men verwacht het blijft lang nadruppelen. 2. Accupool losmaken 3. Olie af laten lopen. Nadat het voertuig veilig is neergezet de olie af laten lopen. Let op: Er zijn twee (2) aftappluggen. Zie handboek. U zult aan de magneet van de aftapplug al wel een hoop ijzelvijlsel zien. Verwijder dit uiteraard zorgvuldig. 4. Voertuig in de 4 e versnelling zetten. 5. De linker motorsteun losmaken De linker motorsteun wordt los gemaakt zodat de versnellingsbak voldoende kan zakken voor reparatie 1. Reservewiel verwijderen 2. Luchtfilterhuis en aanzuigbuis uitbouwen 3. De schakelstang van de stuurversnelling los nemen. Dat gaat het handigste bij het rubber koppelstuk 4. De bedrading en de achteruitrijschakelaar AAN DE ONDERKANT: 5. Kilometerteller kabel. (Zit helemaal achterin, naast de peilstaaf). Bout SW 10 haaks op de kabel Koppelingskabel kan blijven zitten, deze heeft speling genoeg 7. Eventueel de bedrading van de cruise control.

2 6.. Krik plaatsen Plaats nu een krik onder het versnellingsbakhuis, zodanig dat het deksel vrij blijft. 7. Motorsteun los maken 1. Maak de linker motorsteun los. (4 bouten SW 17 van boven.) Fig De bouten van de motorsteun aan de versnellingsbak blijven zitten. Deze komen samen met het deksel los. 3. Laat nu de krik voorzichtig zakken. 4. Er is voldoende speling in de aandrijfassen en overige motorsteunen om de bak zover te laten zaken dat de reparatie kan worden uitgevoerd. Forumleden melden dat het lossen van de rechter- en achter motorsteun (dus niet helemaal losmaken!) het eenvoudiger maakt het deksel te verwijderen. Bij mij ging het ook met alleen de Linker steun. 5. Ik liet de aandrijving gewoon hangen in beide andere steunen, maar u kunt er voor de zekerheid een assteun onder zetten. 8. Deksel van de 5 e versnelling (verder genoemd deksel ) demonteren 1. De deksel zit vast met 7 bouten (SW13) van verschillende lengte! Archiveer de diverse bouten door ze bijvoorbeeld in een genummerd stuk karton te steken. 2. De bovenste bout gaat wel los, maar kan er niet helemaal uit. Dit is verder geen probleem. 3. Er zit een klein lipje aan de onderzijde van de deksel waarmee u met een plastic hamer de deksel los kunt tikken. 4. De deksel moet er bovenlangs uit, via de onderkant gaat niet. Merk op dat de motorsteun aan de deksel gemonteerd blijft. 5. Dit is een lastig klusje. De deksel hoeft er niet helemaal uit, u mag hem ook opzij leggen op de bak. 9. De tandwielmoeren losmaken (dop 32) 1. Deze moeren kunnen zeer vast zitten. Bij mij was het gelukkig niet zo, maar er zijn verhalen van inboren en losslaan met een beitel. Merk op dat dit erg slecht is voor de hoofdlagers! Ik gebruik wel eens de truc om een aantal gaatjes naast elkaar te boren op 1 platte kant. Daarmee kunt u dan de moer splijten. Gebruik een luchthamer of verlengstuk voor de dop. 2. Demonteer de borgbout van de gaffel (sw13). 3. Uw versnelling stond al in 4. Nu beweegt u de gaffel en ring naar de versnellingsbak toe en schakelt zodoende ook de 5 e versnelling in. Van de versnellingsbak af resulteert in het uiteenspringen van de versnelling!!! 4. Hiermee heeft u voldoende tegendruk om de twee moeren (dop 32) los te maken. 10. Gaffel en koppelingstandwiel afnemen 1. U dient de gaffel en koppelingstandwiel in een geheel van de as te schuiven. Let hiermee op dat u alles op zijn plaats houdt, anders springen u de kogels en de veertjes om de oren. 2. Neem het tweede tandwiel uit. Let op dat er nog een binnenbus in zit. Dit dient zeer licht te gaan.

3 3. Onder het tandwiel zitten een of twee lagers. Dit kunnen rollenlagers of tonlagers zijn. Let hierop bij het bestellen van de nieuwe onderdelen 4. De lagers zijn meestal nog goed. Bij twijfel vervangen 11.. Nieuwe onderdelen bestellen. Als u precies weet wat u moet bestellen kunt u bij terecht. Twijfelt u, steek dan uw licht eens op bij Ik ben hier persoonlijk heen gegaan met mijn hand vol onderdelen en uitstekend geholpen. Sommige onderdelen kon ik zelfs gebruik kopen, dat scheelde nog weer in de prijs. KOSTEN: Ik was compleet met gebruikte gaffel plus btw 475,- euro kwijt. Dat even voor u als prijsindicatie. Op het forum is er sprake van een korte vijf met een andere tandwielverhouding. Hiermee krijgt u een iets grotere trekkracht maar een lagere topsnelheid. Niet altijd te krijgen, maar die het heeft gemonteerd is lovend. NIEUW onderlegschijf gebruiken OUD De schakel gaffel mag niet afgesleten zijn of blauw verkleurd en de dikte van de pootjes moet met ongeveer 1 of 2 millimeter speling in de ring passen. Bij twijfel nieuw bestellen! Dient breder te zijn dan de poot. Dus hier duidelijk versleten. In principe komt alles wat er onder de deksel zit er nieuw in. M.u.v. de lagers. LET OP! De moeren (10 euro p.s.) moet u ook vernieuwen. LET OP! Het nieuwe koppelingstandwiel is in de latere productie 2 mm dunner geworden. Let op dat u een extra afstandsschijf van 2 mm krijgt welke tussen het tandwiel en de lagers wordt gemonteerd. (1.2)

4 MONTAGE e versnellingtandwiel inbouwen. 1. Hier is het tandwiel en de bus weer ingebouwd. 2. De afstandsschijf, welke origineel niet aanwezig is, zit al op de andere as. 3. Hierna volgt de montage van de tweede tandwiel set. 4. Evenals bij het demonteren dient u de complete synchroon tandwielset MET GAFFEL in zijn geheel in een keer te plaatsen. 5. LET OP.!Dat u alles goed vasthoud en de set niet uit elkaar springt. 6. Pas als de gaffel weer met de bout (sw13) geborgd is en de moer er weer op zit bent u veilig. Kogelsynchroonring. Er zijn twee modellen in omloop. Een kogelsynchroonring en een rollensynchroonring. Let hierop bij het bestellen. De kogels staan onder behoorlijk veerdruk, dus als het onverhoopt wegschiet, komt u te zoeken onder het voertuig. Het is niet onverstandig een paar kogeltje 5,5 mm in voorraad te hebben. 2. Moeren weer monteren 1. Nadat de moeren handvast zijn gedraaid moeten ze stevig worden vastgezet. De juiste waarde weet ik niet, maar gezien het gemak waarmee ze los gingen heb ik ze met 100 Nm vastgezet. Met een luchthamer vastzetten is volgen de kenners ook voldoende. 2. Het voertuig staat nog steeds in de 4 e versnelling. De borgbout van de gaffel is nog niet gemonteerd. 3. Schakel de 5 e versnelling ook in door de gaffel richting versnellingsbak te drukken. De andere kant uit geeft gegarandeerd een zoektocht naar veertjes en kogeltjes! 4. Nu zowel 4 als 5 zijn ingeschakeld heeft u voldoende tegendruk om de moeren vast te zetten. 5. LET OP! dat u de moeren hierna borgt door de kraag met een beiteltje in de gleuven te tikken. Goed borgen aan twee kanten van de as is een must om naderhand problemen te voorkomen! 6. Niet vergeten de plastic huls weer in het asgat van het secundaire tandwiel te plaatsen. 3. Schakelgaffel weer monteren 1. Nu de 5 terughalen en de schakelgaffel weer borgen met de borgbout (sw13) 27Nm 2. LET OP bij het terughalen van de schakelgaffel uit de 5 e versnelling dat U alles goed vast houdt. Hier gebeuren de meeste ongelukjes. 4. Test 1. Krik nu de versnellingsbak op en monteer de schakelstang provisorisch. 2. Schakel de 5 e versnelling in en controleer of de synchroonring op de juiste plaats is geschoven.

5 5. Deksel weer monteren 1. Reinig de pasvlakken grondig en breng nieuwe afdichting aan. 2. Maak de schakelstang weer los en laat de krik weer zakken 3. Let op dat de bovenste bout reeds in de deksel zit en laat het deksel van bovenaf zakken. 4. Breng alle bouten aan op hun vaste plek en draai de bouten aan met 27 Nm. 6. Motorsteun weer monteren. 1. Krik de aandrijving weer op. 2. Let Op! dat de schakelstang op de juiste plek komt. 3. Zet de linker motorsteun weer met 4 bouten (sw17) vast 7. Monteer de KM teller kabel. 1. Er zijn diverse km kabels in omloop. 2. Met o-ring en zonder o-ring. Het verdient aanbeveling om de o-ring, indien aanwezig, te vervangen. 3. Tevens is er nog een modificatie geweest van Fiat om het lekken langs de kabel tegen te gaan. Gevaar hierbij is dat het wormwiel in de bak valt en u aan een veel grotere reparatie vastzit. 4. De modificatie bestaat uit het boren onder in de geleidingsbus van een gaatje van 4 mm. Daarna de bus weer met Loctite vastzetten 5. Ik heb het niet aangedurfd. Alles goed schoongemaakt met benzine en remreiniger en eerst maar eens afwachten wat en waar het precies lekt. 6. Monteer indien aanwezig de kabels van de cruise control gaatje 4 mm 8. Afmonteren 1. Stop een slangetje 10 mm doorsnede met een trechter erop in het gat van de achteruitrijschakelaar 2. Warm de versnellingsbakolie op (au bain marie) zodat het goed vloeibaar is. 3. Vul nu de bak met 2 liter versnellingsbak olie 75W/80/90 of kijk in het instructie boekje naar de aanbevolen viscositeit en hoeveelheid. Het is algemeen bekend dat er een kwart liter meer moet worden bijgevuld dan aangeven in het instructieboekje 4. Monteer de achteruitschakelaar en de bekabeling. Merk op dat er geen ring onder de schakelaar zit. 5. Monteer het luchtfilterhuis en de aanzuigbuis 6. Monteer de drager van het reserve wiel en het reserve wiel 7. Sluit de accu weer aan. 8. Controleer de achteruitrijlamp(en) op hun werking. 9. Maak een proefrit. Klaar voor weer minstens km rijplezier. Wat u extra nodig kunt hebben: Dop 32 Garagekrik Groot stuk karton o.i.d. o (vloeibare) Pakking Momentsleutel Zak- of looplamp Versnellingsbakolie Een meter Slang, 10 mm doorsnee, met een trechtertje

6 De 5e versnelling bestaat uit volgende deken Naaf (9) Schakelmof Gaffel (8) Zekerings driehoek (10) Moer Naaf (7) Veer (8) Blokje (9) Kogel (10) Buitenring (11) Hier ziet men de oude synchroonring van onder. De blokjes zijn duidelijk zichtbaar Merk op dat de tandjes versleten zijn. DISCLAIMER. Dit is puur een verslag van een hobbyist die een reparatie uitvoert. Hieraan zijn geen rechten te ontlenen en alle handelingen die u uitvoert naar aanleiding van dit verslag zijn voor eigen risico. De auteur neemt geen enkele verantwoording voor schade of gevolg door het volgen van dit verslag. Deventer, 11 maart 2016.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet

Nadere informatie

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE ( voortrein niet uitgebouwd ) UITBOUWEN. 1. Leg blokken voor en achter de achterwielen. 2. Maak de handrem los en controleer dat de versnellingshandel

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1. Laat de radiateur leeglopen. Verwijder de motorkap. 2. Verwijder de aftapplug (1) om het cilinderblok leeg te laten lopen. Om het koelwater

Nadere informatie

Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25

Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25 Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25 April 2016, Berrie Janssen: berrie_janssen@hotmail.com 1. Voorwoord. Al tijden rijdt onze camper rond met doorgezakte

Nadere informatie

Demonteren achterbrug

Demonteren achterbrug 6 mm imbus sleutel 10 hamer draad 1. Het handigste begin je met het delen van de ketting. Om wat meer ruimte te krijgen haal je de ketting van de spanner voorin. 1 2 2. Nu kun je bij de achteras de ketting

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic

De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic De-/montage handleiding VAG DSG6 02E Mechatronic Merk Model Product VAG DQ250 Mechatronic Revisie 1.1 Documentcode P0051.03.01 Inhoud 1. Benodigd gereedschap... 3 2. Demontage handleiding... 4 3. Montage

Nadere informatie

PSA MA-transmissie. INA GearBOX

PSA MA-transmissie. INA GearBOX LuK Reparatiehandleiding Tractor Clutches PSA MA-transmissie INA GearBOX Reparatiehandleiding PSA-MA-transmissie Tap de transmissieolie af (pijl). Demonteer de transmissie uit het voertuig overeenkomstig

Nadere informatie

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR HANDELING Nr. H78.433-1a: Vervanging van een torsiestaaf voor. 1 VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR ZEER BELANGRIJK: Gezien de nogal grote kracht die met behulp van een hefboom moet worden uitgeoefend

Nadere informatie

Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A

Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A SERVICE MEDEDELING Edition néerlandaise (wit) SAFRANE JANUARI 1997 77 11 192 134 Type B 54 L, F 2697A Service 0422 S/Chapitre 29 Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A 29 BIJZONDERHEDEN

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen.

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. D. Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. Plaats de motorfiets op een vlakke ondergrond en zet de motorfiets op de zijstandaard. Schakel de eerste versnelling in (om te

Nadere informatie

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1.

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1. Montage handleiding FAS K-105 Bijlage 1. 1 Uitleg bij de montage handleiding Deze handleiding laat duidelijk zien hoe de montage van de FAS K-105 in zijn werk gaat. Tussen de tekst zijn verschillende illustraties

Nadere informatie

ZF 16 S(AS)/8S 1. Controleren werking controlelampen en functies versnellingsbak

ZF 16 S(AS)/8S 1. Controleren werking controlelampen en functies versnellingsbak 1 Lees de module veiligheidsvoorschriften voordat u de werkzaamheden genoemd in deze module uitvoert. Wanneer de in dit onderhoudsysteem opgenomen veiligheidsvoorschriften niet worden opgevolgd, kan de

Nadere informatie

HOW-TO. Distributieriem. Het uit onderhoudsoogpunt vervangen van de ditributie-riem, waterpomp en spanrol met de motor in de auto gemonteerd

HOW-TO. Distributieriem. Het uit onderhoudsoogpunt vervangen van de ditributie-riem, waterpomp en spanrol met de motor in de auto gemonteerd riem Moeilijkheidsgraad Geschatte tijdsduur 2.5 uur Benodigd gereedschap - Ratel met dopset - Ringratels 10/11/12/13 - Steeksleutel 22 - Grote inbus (5mm) en een kleintje - Opvang teiltje Benodigd materiaal

Nadere informatie

1 of 4 20/01/ :42

1 of 4 20/01/ :42 1 of 4 20/01/2013 20:42 Uitgegeven: 16-nov-2012 Voorwielophanging - Voorwiellager en wielnaaf Auto's gebouwd vanaf 01/1999 Verwijderen en aanbrengen Verwijderen 1. Krik de voorkant van het voertuig op.

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

Oliën en oliefilter vervangen

Oliën en oliefilter vervangen Oliën en oliefilter vervangen Interval: 3.000 km. Oliefilter: 25.465.00 Motorolie: 2 liter 10W40 Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90 Carterpan pakking Breng de motor op bedrijfstemperatuur.

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen

Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Stappenplan Audi A2 (8z0) 2.2000 8.2005 1.6FSI 1.6 Fsi (2002 2005) BAD motor. Waarschuwingen en aanbevelingen Tenzij de fabrikant aanraadt zijn de volgende procedures aanbevolen: Altijd een nieuwe distributieriem

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie. INA GearBOX

Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie. INA GearBOX Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie INA GearBOX Colored bar (in Product Brand color) Speciaal gereedschap Drukstuk: Om het dubbele groefkogellager uit de behuizing te drukken. Artikelnummer: 400 0428

Nadere informatie

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten 31/01/2013 : Copyright BMW 7-Series Club Nederland Deze procedure geldt voor de 740 en de 750, de 735 heeft andere remklauwen.

Nadere informatie

Remblokken & schijven voorkant vervangen

Remblokken & schijven voorkant vervangen Remblokken & schijven voorkant vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Martinvh & Ronlittle op het Z3 Forum hebben geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

Bosch Dynamo koolborstel controle

Bosch Dynamo koolborstel controle Bosch Dynamo koolborstel controle Auteur: driepitjes Datum: dec 2016 Foto 1: 20 jaar jonge Bosch dynamo model 0 123 105 001 Af BMW fabriek gemonteerd op een BMW K75 motorfiets van bouwjaar 1996. Bosch

Nadere informatie

Thermostaat vervangen bij een M20 blok.

Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Wat heb je nodig? 1. Een vlakke ondergrond. 2. Een afgekoelde motor! 3. Een nieuwe thermostaat. 4. Een nieuwe O-ring (meestal word deze geleverd bij de thermostaat)

Nadere informatie

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir.

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir. Revisie voetrempomp Materiaal: Brembo revisieset voetrempomp 98.5029.70 Remvloeistof: 0,25 liter DOT4 Verwijder de zijtassen. Verwijder de zijdeksels. Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002 LUCHTVERING ALKO Chassis 1994-2002 Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.:

Nadere informatie

Luchtfilter vervangen en filterhuis reinigen

Luchtfilter vervangen en filterhuis reinigen Luchtfilter vervangen en filterhuis reinigen Interval: 10.000 km. Luchtfilter: 17.11.36.51 / UFI 2777900 Hoe werkt het? De V50 Nato is een verbrandingsmotor. In de cilinder wordt een mengsel van benzine

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 2, 2015 Tilly Light BV 2 Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 9 Eerste gebruik 10 Op de auto plaatsen 14 Fietsen plaatsen 17 Rijden 22

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV

HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV.002.0798 1 INHOUDSOPGAVE...pagina VOORWOORD...2 GARANTIEBEPALINGEN...2 TYPE- EN SERIENUMMER VAN UW LELYMATIC...2

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Wielophangingskit MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl Onderhoud Bull (en andere rolski's met vrijloopkoppeling) Inleiding Na jaren van uitstekend gebruik van de SkiSkett rolski's van het type Bull zijn er het laatste jaar regelmatig problemen met het vastlopen

Nadere informatie

VOORZORGSMAATREGELEN:

VOORZORGSMAATREGELEN: Onze producten moeten correct en met zorg worden gebruikt voor het beoogde gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. The Tool onnection accepteert geen aansprakelijkheid voor onjuist gebruik van onze producten

Nadere informatie

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel HANDELING Nr H78.413-1: Werkzaamheden aan de voorwiellagerhuizen 1 'VERVANGING VAN EEN WIELLAGER UITBOUWEN. 1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel Zie hand. H78.451-1. 2. Demontage van de wielnaaf/remtrommel

Nadere informatie

Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greenline CW 3x400V

Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greenline CW 3x400V Installatievoorschriften vervangen van elektropatroon Nefit Auris/Greeine CW 3x400V Hjälmarydsvägen 8, 573 8 TRANÅS 6 70 646 889 (00/) Leveromvang 3 4 5 6 7 8 9 0 Afbeelding Kabelboom Slang met 34/90 bocht

Nadere informatie

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm.

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm. G. Lampen en electriciteit. Plaats een krik onder het zijspanframe en demonteer het zijspanwiel. Vanzelfsprekend komt het wit/gele lampje aan de voorzijde. Demonteer het lampglas van de voorste unit. Plaats

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten.

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Montage instructie Tunni Vloer en basis Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Plaats de bodem op een stabiele plaats, nadat u de onderkant van de bodem met lijnolie behandeld

Nadere informatie

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 NEDERLANDS NL 1 ALGEMEEN Dit symbool geeft een WAARSCHU- WING

Nadere informatie

0 Algemeen GEGEVENS VAN DE AUTO - MECHANISCH HEFMIDDELEN INGREDIËNTEN - PRODUCTEN OLIE VERVERSEN - BIJVULLEN X74 01A 02A 04B 05A

0 Algemeen GEGEVENS VAN DE AUTO - MECHANISCH HEFMIDDELEN INGREDIËNTEN - PRODUCTEN OLIE VERVERSEN - BIJVULLEN X74 01A 02A 04B 05A 0 Algemeen 01A GEGEVENS VAN DE AUTO - MECHANISCH 02A HEFMIDDELEN 04B INGREDIËNTEN - PRODUCTEN 05A OLIE VERVERSEN - BIJVULLEN X74 DECEMBER 2004 Edition néerlandaise De door de constructeur voorgeschreven

Nadere informatie

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder.

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Uitbouwen 1. Uitbouwen 1) Demonteer het wiel 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. 3) Maak de remtang los van zijn steun, waarbij de remleiding

Nadere informatie

Decolt Grand. Gebruikershandleiding

Decolt Grand. Gebruikershandleiding NL Decolt Grand Gebruikershandleiding 2 DECOLT GRAND Inspired by logic POSITIES VAN DE GOLFATTRIBUTEN 1 2 3 8 9 10 11 4 5 1 Clip voor golf club 5 stuks 6 12 2 Paraplu houder 3 4 Golfbalhouders Blokkering

Nadere informatie

Vervangen van de (linker) aandrijfas.

Vervangen van de (linker) aandrijfas. Vervangen van de (linker) aandrijfas. De symptomen van een niet optimaal werkende aandrijfas zijn vooral een kloppend of tikkend geluid bij het sturen door een bocht. Bij mij was het een hees geluid van

Nadere informatie

Verstralers, montageset

Verstralers, montageset Installation instructions, accessories Instructienr. 31373824 Versie 1.0 Ond. nr. 9487111 Verstralers, montageset IMG-235751 Volvo Car Corporation Verstralers, montageset- 31373824 - V1.0 Pagina 1 / 24

Nadere informatie

Saab 900 2,0/2,3 M94-, Saab 9-3 2,0/2,3

Saab 900 2,0/2,3 M94-, Saab 9-3 2,0/2,3 MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE 900 Motorverwarming Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 126 611 9:87-18 Dec 99 51 96

Nadere informatie

Montage transportfiets

Montage transportfiets Montage transportfiets Hartelijk dank voor uw aankoop en het vertrouwen in Ado Bike. Na het monteren van het voorwiel, het zadel, de pedalen en het stuur, is deze fiets klaar voor gebruik. Wij wensen u

Nadere informatie

Beschermplaat, onder de motor

Beschermplaat, onder de motor Installation instructions, accessories Instructienr. 31269439 Versie 1.2 Ond. nr. 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Beschermplaat, onder de motor IMG-328898 Volvo Car Corporation Beschermplaat, onder

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17 Installation instructions, accessories Instructienr. 8685630 Versie 1.1 Ond. nr. 8685627 Niveauregeling Volvo Car Corporation Niveauregeling- 8685630 - V1.1 Pagina 1 / 17 Uitrusting A0000162 A0000161 A0000197

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle

Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Nippon Denso Startmotor koolborstel controle Auteur: driepitjes Datum: dec 2016 Foto 1: 20 jaar jonge Nippon Denso startmotor model 028000 8990 (1 459 007 ) Af BMW fabriek gemonteerd op een BMW K75 motorfiets

Nadere informatie

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Revisie Remcilinder Materiaal: Brembo revisieset 98.5032.50 Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat de lak en metaal aantast. Het is dus

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding voor het aansluiten van een SMG stuur met flippers in een BMW E46 met een steptronic automaat. Benodigdheden: -SMG stuur -SMG sleepring

Nadere informatie

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen 300tdid_28 1 of 1 22/01/2013 20:48 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN Distributieriem - verwijderen 4. Plaats gereedschap LRT-12-049 en de drukknop - een onderdeel van gereedschap LRT-12-031

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 30756984 1.3 Ond. nr. 31401809, 31401808, 31401804, 31401803, 31369837, 31369836, 31369841, 31369835, 31369834, 31369833, 30756617, 30756616,

Nadere informatie

- HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL

- HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL - HOW TO - TREKHAAK MONTEREN Exclusief voor E30FANSITE.NL Stap 1 - Koop een trekhaak (2e hands of nieuw) o Zorg voor het juiste type: er zijn meerdere typen en merken. Afneembaar, vast, contactdoos links,

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Dakspoiler. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr. 8698059 1.0.

Installation instructions, accessories. Dakspoiler. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr. 8698059 1.0. Instructienr. Versie Ond. nr. 8698059 1.0 Dakspoiler J8903235 Pagina 1 / 8 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 M0000232 A0000177 A0000214 J8903223 Pagina 2 / 8 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Plasma Tellerbladen inbouwen

Plasma Tellerbladen inbouwen Plasma Tellerbladen inbouwen Al een tijd terug heb ik in me t4 (2400 Diesel) een tellerunit van een t4 1.9TD ingebouwd. De reden hier voor is dat ik dan een tellerunit heb met een toeren teller. Toen ik

Nadere informatie

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City & Babboe Curve De instructies voor het ombouwen van uw elektrische Babboe City of Curve bakfiets (met A36-systeem) naar het nieuwste elektrische

Nadere informatie

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET De krik en het gereedschap bevinden zich onder de stoel links voorin. HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN Wees voorzichtig bij het optillen van een wiel. De wielen zijn zwaar en

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Practicum Montage & Onderhoud

Practicum Montage & Onderhoud Montage van lagers & toebehoren Vijfde Druk Januari 2006 School voor Technologie A. Brok Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Voor alle oefeningen geldt de volgende aanpak: a. Verzamel de benodigde onderdelen, gereedschappen

Nadere informatie

Thermostaat vernieuwen op een Fiat Brava 1.6 16v '96

Thermostaat vernieuwen op een Fiat Brava 1.6 16v '96 Thermostaat vernieuwen op een Fiat Brava 1.6 16v '96 Benodigheden: Klein doppensetje Schroevendraaierset / Slangklemschroevendraaiers Schuurlinnen korrel 120 Opvangbak voor het koelwater Een looplamp Ty-rips

Nadere informatie

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 101.658 Skelter F-310 Onderdelenlijst: Omschrijving Aantal Materiaalsoort Afmetingen in mm Chassis 1 blik 0,5 x 220 x 300 Wielen 2 PVC ø 50 Wielen 2 PVC ø 41,5 Stuur 1 ø 37 Motor 1 Bevestigingsbeugel 1

Nadere informatie

Stuurklep revisie (power steering valve) Dutch Corvette Supplies

Stuurklep revisie (power steering valve) Dutch Corvette Supplies Stuurklep revisie (power steering valve) 65-82 Dutch Corvette Supplies Deze stuurklep regelt de aansturing van de stuurcylinder. Na vele jaren moeizame arbeid is deze stuurklep wel eens aan vervanging

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarming MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Bovendien is het bestaande lummelbeslag door 18 jaar gebruik behoorlijk ingesleten.

Bovendien is het bestaande lummelbeslag door 18 jaar gebruik behoorlijk ingesleten. Montage DCN-lummelbeslag op een D34 vds Omdat de lummelbout van mijn D34 (november 1992) bij het reven elke keer weer krommer kwam te staan heb ik besloten om, voordat de bout zou breken, het RVS lummelbeslag

Nadere informatie

REVISIEHANDLEIDING YAMAHA FS1

REVISIEHANDLEIDING YAMAHA FS1 REVISIEHANDLEIDING YAMAHA FS1 INLEIDING Als je blok rare geluiden maakt, al jaren niet meer heeft gelopen of gewoon gaar is, is het verstandig om het te reviseren... In dit artikel wordt stap voor stap

Nadere informatie

Fence HORIZONTAAL HARDE ONDERGROND HORIZONTAAL ZACHTE ONDERGROND. 2 5,2x12 D2K D2A D2L D2B C12 C16 C12 C16. F... Foam tape. F... Foam tape.

Fence HORIZONTAAL HARDE ONDERGROND HORIZONTAAL ZACHTE ONDERGROND. 2 5,2x12 D2K D2A D2L D2B C12 C16 C12 C16. F... Foam tape. F... Foam tape. Type onderdeel aantal Lengte MM Type onderdeel aantal Lengte MM P1 1 1800 P1 1 1800 P3 1 1800 P3 1 1800 S 1 30 A1 4 30 A1 4 30 A6 2 1720 A6 2 1720 D2K 12 175 D2A 12 175 D2L 2 245 D2B 2 245 PL 4 33 PL 4

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

BENODIGDHEDEN - Kruiskopschroevendraaier - Inbussleutels 5 en 4 - Waterpomptang - Sponsje - Schaar - Wat oude lappen

BENODIGDHEDEN - Kruiskopschroevendraaier - Inbussleutels 5 en 4 - Waterpomptang - Sponsje - Schaar - Wat oude lappen PROBLEEM Olieverlies vanuit het linker luchtfilter, wordt veroorzaakt door onderdruk in het luchtfilter i.c.m. overdruk in het 'carter'. Hierdoor wordt olienevel vanuit het 'carter' in het luchtfilterhuis

Nadere informatie

Fietsdrager, dakbevestiging

Fietsdrager, dakbevestiging Instructienr. Versie Ond. nr. 30664232 1.0 Fietsdrager, dakbevestiging Pagina 1 / 6 Uitrusting A0000162 J8903383 Pagina 2 / 6 INLEIDING Lees de hele instructie door voordat u met de montage begint. Opmerkingen

Nadere informatie

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten.

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Montage instructie Tunni Vloer en basis Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Plaats de bodem op een stabiele plaats, nadat u de onderkant van de bodem met lijnolie behandeld

Nadere informatie

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Om het lager te vervangen moet eerst het fuseehuis worden gedemonteerd (hier zit het lager met flens in) Als 1 e moet de centrale naafmoer

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok

Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok Inbouwhandleiding 80cc 4takt GY6 / 139QMB blok De plaatjes en beschrijving zijn voor Kymco/Sym/China blokken. Gebruikers van een Piaggio 4takt scooter kunnen deze tekst ook gebruiken, het blok lijkt sterk

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Elektrische motorverwarming, 230 V

Elektrische motorverwarming, 230 V Installation instructions, accessories Instructienr. 31399509 Versie 1.1 Ond. nr. 31260698 Elektrische motorverwarming, 230 V IMG-378302 Volvo Car Corporation Elektrische motorverwarming, 230 V- 31399509

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-34 Jan Mar 04

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :87-34 Jan Mar 04 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Motorverwarmer MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Yamaha GTS achterbrug uitbouwen

Yamaha GTS achterbrug uitbouwen Benodigd gereedschap: Yamaha GTS achterbrug uitbouwen Contactsleutel. 3D-luchtbelwaterpas voorzien van magneten. Door op de waterpas magneetjes te lijmen kan je de waterpas tegen de remschijf kleven. Ringsteeksleutel

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen?

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen? MONTAGEHANDLEIDING 1/5 Bij alle door ons geleverde turbo s wordt een beknopte montagehandleiding meegeleverd. De afzonderlijke aandachtspunten zijn voorzien van een checkbox die kunnen worden afgevinkt

Nadere informatie

Remvloeistof vervangen

Remvloeistof vervangen Remvloeistof vervangen Interval: Remvloeistof: twee jaarlijks 0,5 liter DOT4 Hoe werkt het? De V50 Nato is voorzien van drie schijfremmen: twee die het voorwiel afremmen en één die het achterwiel afremt.

Nadere informatie