the business of perfection early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other customised supply chain management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "the business of perfection early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other customised supply chain management"

Transcriptie

1 the business of perfection all pcba s are not created equal early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other tbp provides the best total cost of ownership customised supply chain management

2 tbp electronics early involvement test engineering kwaliteit betrouwbaarheid facts & figures Electronics Manufacturing Services (EMS)

3 introductie Besteedt u het liefst alles wat met elektronica heeft te maken uit zodat u zich kunt richten op uw core business? U bespaart immers graag op tijd, kapitaal en risico? U wilt bovendien profiteren van buying power? Welkom bij tbp electronics. Topspeler in de wereld van de EMS (Electronics Manufacturing Services). Met onze kennis van zaken zijn wij u graag van dienst! uitgebreid dienstenpakket tbp electronics levert diensten op elektronicagebied: van design en supply chain management tot assemblage en distributie van uw eindproduct. Of het nu gaat om het ontwerpen en/of produceren van een elektronische schakeling, een redesign, het maken van prototypes, kleine series of complexe high runners, uw product krijgt alle aandacht die het verdient. U kunt bij ons ook terecht voor de verwerking van pcba s in bij voorbeeld kasten en andersoortige behuizingen tot een compleet eindproduct. smart EMS In de basis is tbp een assemblagebedrijf van elektronica. Net zoals andere medespelers in de markt bestaan de activiteiten uit het plaatsen en solderen van componenten op een printed circuit board. Maar daartoe beperkt tbp zich niet. Er zijn immers veel zaken daar omheen waarmee opdrachtgevers te maken krijgen die minstens net zo belangrijk zijn. Denk aan early involvement, supply chain management, testfaciliteiten en life cycle management. Competenties waarmee tbp zich onderscheidt en daarmee uniek is. Zaken die per saldo leiden tot een beter product tegen de meest gunstige TCO (Total Cost of Ownership). toegevoegde waarde Opdrachtgevers hechten aan een stipte levering van de bestelde producten op de afgesproken tijdstippen. Ze verwachten extra zekerheden en een betrouwbaar product, ook op de lange termijn. De toegepaste technologie evalueert en dat vraagt soms om aanpassingen. Uiteraard verwachten opdrachtgevers ook marktconforme prijzen. Al deze competenties krijgen bij tbp alle aandacht. In jargon spreekt men van prestatieindicatoren die zijn terug te vinden in de value sourcing industriestandaard QLTC: Quality, Logistics, Technology, (total) Cost. Door slimme samenwerking met de toe leveranciers zijn deze inzichtelijk te maken. gedegen Al zo n 40 jaar werkt tbp voor opdrachtgevers in vele branches: telecom, defensie, ICT, media en entertainment, petrochemie, medische en offshore industrie, bouw en semiconductor. Onze organisatie investeert in de modernste technologieën wat u vertaald ziet in een uiterst modern machinepark met hoog gekwalificeerd personeel. De slogan daarbij is all pcba s are not created equal. bekijk zelf onze productiefaciliteit U bent welkom in ons bedrijf voor een goed gesprek over uw project. Onze specialisten zullen u efficiënt en vakkundig te woord staan. Dan leiden wij u gelijk rond in de productieruimtes, zodat u met eigen ogen kan zien wat wij onder vakmanschap en value sourcing verstaan. voor meer informatie:

4 early involvement all pcba s are not created equal! producent en ontwerper versterken elkaar

5 early involvement Iedereen die elektronica toepast en de productie daarvoor uitbesteedt, kent de rol van ontwerper en producent. De ontwerper levert alle (digitale) informatie aan een EMS-bedrijf dat het gewenste product vervolgens assembleert. Twee werelden, twee disciplines. Leidt deze werkwijze tot een optimaal resultaat? Vermoedelijk niet. Wat ontbreekt, duidt tbp electronics aan met de term early involvement, vrij vertaald tijdige betrokkenheid. Een goede samenwerking tussen ontwerper en EMSbedrijf is smart. Een betrouwbaar eindproduct is een feit als het ontwerp voldoet aan de regels die worden aangeduid met DfM (Design for Manufacturing), DfL (Design for Logistics) en DfT (Design for Test), samengevat als DfX, Design for excellence. Onze DfX-engineers adviseren op al deze gebieden met het doel de slip through tot het minimum terug te dringen. Daartoe zitten zij al vanaf de start van een nieuw project samen met de ontwerper om de tafel met raad en daad. geen loze kreet Het is de stellige overtuiging van tbp dat een goed product van de gewenste kwaliteit alleen tot stand kan komen als ontwerper en producent samenwerken en daarbij de juiste teststrategie bepalen. De praktijk toont aan dat de slip through daardoor aanzienlijk daalt. Early involvement is geen loze kreet, maar een voorwaarde om een hoogwaardig product te kunnen maken. Kortom, all pcba s are not created equal! tbp s early involvement proved to be a smart solution voor meer informatie:

6 test engineering testen in alle productiefases biedt zekerheid meten = weten, perfectie het resultaat

7 test engineering Testen is nodig om de betrouwbaarheid van het eindproduct te garanderen. Structureel testen is daarbij het sleutelwoord. van ontwerp naar product Testen bepaalt mede de kwaliteit van het eindproduct. Door het uitvoerig testen van geassembleerde printed circuit boards tijdens alle productiestappen bereikt men het beoogde eindresultaat: een product dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever tegen een marktconforme prijs. Testen begint al bij het ontwerp van elektronica en de binnenkomst van alle componenten. Testen vormt de rode draad in het hele productieproces tot aan de verzending. testen als speerpunt Het is steeds gebruikelijker al tijdens het ontwerp van elektronica rekening te houden met de diverse teststappen in het productieproces. Specialisten spreken over DfT, Design for Test. De gedachte is dat als in een vroegtijdig stadium van het productieproces een ongerechtigheid wordt opgemerkt, corrigerende maatregelen het eenvoudigst zijn te nemen. Dat heet structureel testen. Natuurlijk kan testen ook aan het eind van de productielijn. Het Generiek Test Platform dat tbp als functionele testvoorziening voor dit doel ontwikkelde, is hiervoor het ultieme gereedschap. tijdens het proces Na vrijwel iedere stap tijdens productie volgt een controle. Elektrisch of optisch, zekerheid voor alles. Zo vindt er volledig automatisch op diverse plaatsen in de productielijn een optische controle plaats. Zelfs drie dimensionaal! De flying probe en in-circuit-tester leveren aanvullende elektrische meetresultaten. Inmiddels populair geworden is (extended) boundary scan test (JTAG). Tegenwoordig beschikbaar voor zowel digitale als analoge metingen! Feitelijk zou iedere ontwikkelaar van elektronica gebruik moeten maken van deze techniek. Eenmalig geschreven software levert een dermate betrouwbaar resultaat dat functioneel testen vrijwel overbodig wordt. voor meer informatie:

8 kwaliteit alle processen onder controle kwaliteit zit in ons DNA topkwaliteit is standaard

9 kwaliteit De producten die u bij ons laat vervaardigen, zijn standaard van topkwaliteit. Om uw product verder te perfectioneren, maakt tbp gebruik van value sourcing. Een overkoepelende strategie waarbij communicatie tussen opdrachtgever, producent en toeleverancier leidt tot betrouwbare zekerheden, ook in de toekomst. Moeilijk te definiëren is het begrip kwaliteit. Iedereen heeft daarover zo zijn of haar ideeën. Als uitgangspunt hanteert tbp dat de kwaliteit goed is als het product aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever voldoet. alles onder controle Voor tbp betekent controle dat het bedrijf beschikt over gekwalificeerd personeel en een smart machinepark. Dit park bevat naast de basismachines een arsenaal aan extra meetmiddelen. Zo staan op diverse locaties in de productielijn 3D AOI s (Automatic Optical Inspection). Deze nemen - driedimensionaal - waar of alle componenten juist zijn geplaatst en of de te maken soldeerdoseringen of verbindingen voldoen aan de eisen. Afwijkingen vallen meteen op zodat hierop adequaat kan worden gereageerd. MES Een alles overkoepelend controlesysteem van alle processen houdt daarbij een oogje in het zeil. Dit zo ge heten MES (Manufacturing Execution System) bewaakt niet alleen alle processen die tijdens de fabricage plaatsvinden, maar levert bij voorbeeld ook instructies voor de operators. Dat reduceert menselijke fouten tot een minimum. Opgedane ervaringen in de vorm van statistische gegevens worden gebruikt voor het voortdurend perfec tioneren van alle processen. In de techniek spreekt men dan van Statistical Process Control. SPC levert aan MES een waardevolle bijdrage. traceerbaar Het MES doet meer dan fouten melden. Alle handelingen tijdens het fabricageproces worden namelijk geregistreerd. Dat betekent dat de gehele historie van binnenkomst van alle materialen tot en met de expeditie is te raadplegen. Opdrachtgevers kunnen via de tbp-app op hun smartphone meekijken naar de status van een opdracht. certificering Het spreekt bijna voor zich dat tbp beschikt over diverse certificeringen die aantonen dat topkwaliteit standaard is. Bij tbp electronics staat kwaliteit hoog in het vaandel. We spreken niet voor niets over the business of perfection! waarborg voor productkwaliteit voor meer informatie:

10 betrouwbaarheid vooraf duidelijke levertijden altijd op de hoogte door real-time ordertracking customized supply chain management

11 Klanttevredenheid staat bij ons voorop. In de eerste plaats zorgen wij ervoor dat u uw producten volgens afspraak ontvangt. Daarnaast zorgen wij voor toegevoegde waarde: nét dat beetje extra bieden. betrouwbaarheid Klanttevredenheid valt of staat met de betrouwbaarheid van de leverancier. Dat geldt ook voor tbp. Afspraak is afspraak is een gouden regel, die door de hele organi satie heengaat. Onderdeel daarvan is dat tbp zijn opdracht gevers via real-time ordertracking over de schouders kan laten meekijken wat de status is van alle lopende producties. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels. Open communicatie staat hoog in het vaandel. standaard componenten Betrouwbaarheid wordt ook bereikt door materialen te gebruiken waarmee de nodige ervaring is opgedaan. Dat betekent dat tbp vraagt aan ontwerpers om te werken met componenten uit het standaard assortiment. Dat voorkomt niet alleen problemen bij de maakbaarheid van het product, maar ook leverproblemen. Met zijn reguliere toeleveranciers, in de meeste gevallen zogenoemde preferred suppliers, heeft tbp goede afspraken over levertermijnen gemaakt en biedt daarnaast een aantrekkelijke prijs vanwege de buying power ofwel inkoopkracht. DfL, Design for Logistics, vormt hierbij een sleutelbegrip. tijdens de productie Al onze productieprocessen worden gemonitord en aangestuurd via een MES (Manufacturing Execution System). Dat reduceert de gevolgen van alle mogelijke afwijkingen. De opgedane ervaringen bij afwijkingen worden weer gebruikt om toekomstige incidenten te voorkomen. Risico s dat een product niet op tijd kan worden geleverd, blijven door alle genomen maat regelen tot het absolute minimum beperkt. right first time voor meer informatie:

12 facts & figures crystal clear

13 facts & figures strategie Smart werken aan producten die aan de vraag voldoen door middel van early involvement en value sourcing. missie Het assembleren van industriële elektronica met inbegrip van testfaciliteiten en supply chain services. doelstelling Het leveren van hoogwaardige producten die zich in positieve zin onderscheiden. voortraject early involvement DfX (Design for excellence) Design for Manufacturing (DfM) dedicated analyses tools Design for Test (DfT) dedicated analyses tools Design for Logistics (DfL) preferred component list test engineering realisatie teststrategie procurement (full service) componenten pcb s mechanische onderdelen rolling forecasting obsolete meldingen productie loodvrij loodhoudend (bij dispensatie) cleanroom (desgewenst) smt-assemblage smd-montage conventionele assemblage tot BGA 56x56mm/pitch 0.3 solderen golfsolderen selectief solderen manueel solderen hot air & vapour phase integratie/box building cabinettenbouw natraject test 3D AOI in-circuit test flying probe (extended) boundary scan Generiek Test Platform (GTP) röntgeninspectie functionele test systeem-/integratietest burn-in faciliteiten conformal coating selective in-line coating reinigingsequipment distributie magazijn/expeditie wereldwijd transport reparatie kwalificaties ISO 9001:2008 AQAP 2120:2009 JTAG AAP marktsegmenten medisch, defensie, lucht- en ruimte vaart, semiconductor, industrieel, petrochemie, bouwindustrie, beeldherkenning, broadcasting, communicatie, scheepvaart en offshore, agricultuur en laboratoriumtechnologie voor meer informatie:

14 Dirksland the Netherlands Eersel the Netherlands postal address tbp electronics po box ZG Dirksland the Netherlands T F E I visiting addresses tbp electronics Vlakbodem CP Dirksland the Netherlands the business of perfection tbp test engineering Sigarenmaker DJ Eersel the Netherlands

tbp weer de beurs op inhoud zomersluiting

tbp weer de beurs op inhoud zomersluiting uitgave 33 mei 2012 column wat zijn en wat doen social media? Social media is een verzamelnaam voor alle internettoepas singen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen en te netwerken

Nadere informatie

beurseditie 37 u i t g a v e s e p 2 0 1 4

beurseditie 37 u i t g a v e s e p 2 0 1 4 uitgave 37 sep 2014 beurseditie Internet of Things ofwel industrie 4.0 column Onze oosterburen hebben het alweer een hele tijd op de agenda staan: industrie 4.0 en IoT, zelfs tot op regeringsniveau. Het

Nadere informatie

36 u i t g a v e n o v 2 0 1 3

36 u i t g a v e n o v 2 0 1 3 uitgave 36 nov 2013 column Steve is off the Job Jobs?! Een low-cost iphone uitbrengen die uiteindelijk niet low-cost is en eigenlijk een kopie is van de Nokia Lumia? Waar is de creativiteit van Apple gebleven

Nadere informatie

35 u i t g a v e m e i 2 0 1 3

35 u i t g a v e m e i 2 0 1 3 uitgave 35 mei 2013 column de bank zit u nog rustig? Wij met z n allen kennen de situatie van vroeger nog heel goed... Een bank was een vooraanstaand imperium en stond hoog op haar voetstuk. Heel vroeger

Nadere informatie

miljoenste Alcatel-Lucent DSL-lijn

miljoenste Alcatel-Lucent DSL-lijn u i t g a v e 29 m e i 2 0 1 0 200 miljoenste Alcatel-Lucent DSL-lijn samenwerken column Zoals die variant waar de ene partij samen is en de andere partij kan werken. Of de variant waar een partij of persoon

Nadere informatie

Foutloos produceren in het MKB Hoe pakken anderen dat aan?

Foutloos produceren in het MKB Hoe pakken anderen dat aan? Start Foutloos produceren in het MKB Hoe pakken anderen dat aan? Praktijkvoorbeelden en stappenplan Colofon Colofon Uitgave: Kamer van Koophandel, juni 2015 De publicatie is te downloaden via www.kvk.nl/foutloosproduceren

Nadere informatie

Faber-de Lange, Pieters en Weijers (red) SERIE Werken met logistiek. Inkoop. Werken vanuit een ketenbenadering. Eerste druk

Faber-de Lange, Pieters en Weijers (red) SERIE Werken met logistiek. Inkoop. Werken vanuit een ketenbenadering. Eerste druk Faber-de Lange, Pieters en Weijers (red) SERIE Werken met logistiek Inkoop Werken vanuit een ketenbenadering Eerste druk Inkoop: werken vanuit een ketenbenadering Brigitte Faber-de Lange Reinder Pieters

Nadere informatie

Automation magazine van Schneider Electric juni 2010 nr 15. p. 12. Kortere stilstand door slimme hard- en software oplossingen

Automation magazine van Schneider Electric juni 2010 nr 15. p. 12. Kortere stilstand door slimme hard- en software oplossingen Transparent info Automation magazine van Schneider Electric juni 2010 nr 15 p. 12 Kortere stilstand door slimme hard- en software oplossingen Colofon Transparent Info is een uitgave van Schneider Electric

Nadere informatie

MAGAZINE. Aero-Dynamiek Nijkerk. Materiaalcompatibiliteit in cleanrooms. Nieuwe structuur voor VCCN. Bedrijfsinterview met. B. en E.

MAGAZINE. Aero-Dynamiek Nijkerk. Materiaalcompatibiliteit in cleanrooms. Nieuwe structuur voor VCCN. Bedrijfsinterview met. B. en E. MAGAZINE EEN UITGAVE VAN DE VERENIGING CONTAMINATION CONTROL NEDERLAND JAARGANG 26 EDITIE 3-2013 THEMANUMMER: (ONDER)HOUDBAARHEID VAN DE CLEANROOM Bedrijfsinterview met Aero-Dynamiek Nijkerk B. en E. Kanegsberg

Nadere informatie

uw zending in goede handen

uw zending in goede handen uw zending in goede handen nationaal en internationaal een vertrouwde naam TNT Express is een wereldwijd opererende express dienstverlener. Vele organisaties kennen ons als betrouwbare partner die zendingen

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een Architectuur voor business en IT Joost bentvelsen 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een architectuur

Nadere informatie

Visie PQR op de IT van Morgen

Visie PQR op de IT van Morgen Visie PQR op de IT van Morgen 3 Constant contact De vraag achter de vraag Verder in dit nummer: In gesprek met de klant Where do you want to go today? 3D naar de cloud Uw IT-strategie begint bij het PQR

Nadere informatie

Uw verwachting is onze missie

Uw verwachting is onze missie Uw verwachting is onze missie jaarverslag 2013 Uw verwachting is onze missie Jaarverslag 2013 / 1 inhoudspagina Inhoudsopgave Voorwoord van de Raad van Bestuur 4 Ondernemingsprofiel 6 Kerncijfers 8 Businessmodel

Nadere informatie

Professioneel applicatiebeheer bij pakket- en ASP-providers.

Professioneel applicatiebeheer bij pakket- en ASP-providers. Besturen van IT-dienstverleners door de klant Professioneel applicatie bij pakket- en ASP-providers 3.2 Professioneel applicatie bij pakket- en ASP-providers. 127 Nadat in veel organisaties het infrastructuur

Nadere informatie

BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013

BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013 BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013 Inhoud Voorwoord 5 Over dit verslag 6 De kringloop sluiten 8 Onze stakeholders 10 Ons bedrijf 12 Productie 18 Ontwikkeling 18 Leveranciers 20 Medewerkers 22 Gebruik

Nadere informatie

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

Application Services Library. Introductie Best Practices en Framework voor Application Management

Application Services Library. Introductie Best Practices en Framework voor Application Management Application Services Library Introductie Best Practices en Framework voor Application Management Auteurs: Lucille van der Hagen, David Hinley, Machteld Meijer, Remko van der Pols, Paul Ruijgrok. Redactie:

Nadere informatie

CFT 2.0 BOOSTING OUR INDUSTRIAL COMPETENCES BUSINESS PLAN

CFT 2.0 BOOSTING OUR INDUSTRIAL COMPETENCES BUSINESS PLAN CFT 2.0 BOOSTING OUR INDUSTRIAL COMPETENCES BUSINESS PLAN Inhoud Samenvatting 2 Ten geleide 4 1. Aanleiding voor CFT 2.0 5 1.1 Nederland heeft een sterke high tech sector 5 1.2 De internationale high tech

Nadere informatie

Samen verbinden. Nu, morgen en daarna.

Samen verbinden. Nu, morgen en daarna. 2 Samen verbinden. Nu, morgen en daarna. 3 Inhoud Voorwoord 5 Waarom 7 Waarmee 11 Onze historie 17 Waar we voor staan als organisatie 21 Waar we voor staan als medewerkers 25 Wat we doen 29 Hoe wij werken

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement Inhoud 7 Voorwoord 5 1 Wat is kwaliteit? 11 1.1 De geschiedenis 12 1.2 Alle begrippen op een rijtje 13 1.3 Structuur en cultuur 23 1.4 Kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen 24 1.5 Met het

Nadere informatie

Alle diensten volledig afgestemd op uw wensen

Alle diensten volledig afgestemd op uw wensen Alle diensten volledig afgestemd op uw wensen Inhoudsopgave Sure we can! 03 Voorwoord 04-05 Onze expresdiensten De slimme schakel in uw business Een toelichting op onze waaier aan expresdiensten en onze

Nadere informatie

lean (& mean?) 24 Making you succeed in de praktijk ES Elektro en Hoogland-Mennens ontmoeten elkaar

lean (& mean?) 24 Making you succeed in de praktijk ES Elektro en Hoogland-Mennens ontmoeten elkaar JAARGANG 10 - JUNI 2013 KENNISMAGAZINE VOOR DE INDUSTRIËLE MARKT lean (& mean?) 24 Jos van Bussel, directeur EVB Group: Lean manufacturing levert ons heel veel op GEEN PUSH- MAAR PULL- PRODUCTIE Excellence

Nadere informatie

september 2013 I nummer 3 I jaargang 6 scheepsbouw nederland Partners In samenwerking met

september 2013 I nummer 3 I jaargang 6 scheepsbouw nederland Partners In samenwerking met september 2013 I nummer 3 I jaargang 6 m a g a z i n e scheepsbouw nederland Partners In samenwerking met 2INHOUD INTERVIEWS Sjef van Dooremalen, Voorzitter Scheepsbouw Nederland Innovatie is hét antwoord

Nadere informatie

De groothandel van morgen. Blijf scherp met Exact

De groothandel van morgen. Blijf scherp met Exact De groothandel van morgen Blijf scherp met Exact Versterk uw positie, nu en in de toekomst Scherp inkopen en goed verkopen. Dit is en blijft het motto van de groothandel. Maar de wereld van distributie

Nadere informatie

Samen voor verbetering

Samen voor verbetering jaargang 25 juni 2012 themanummer Supply Chain Management Kwaliteitskrullen is het periodiek van de Kwaliteitskring Twente Samen voor verbetering PROCESS IMPROVEMENT Process Improvement werken aan world

Nadere informatie

Ketensamenwerking in de bouw. Een leidraad voor ondernemers die ketensamenwerking willen implementeren.

Ketensamenwerking in de bouw. Een leidraad voor ondernemers die ketensamenwerking willen implementeren. R R B O U W R A P P O R T 139 Ketensamenwerking in de bouw Een leidraad voor ondernemers die ketensamenwerking willen implementeren. R R B O U W R A P P O R T 139 Een aan de praktijk getoetst kader voor

Nadere informatie

Profielen technische beroepen van de toekomst

Profielen technische beroepen van de toekomst Profielen technische beroepen van de toekomst Strategiedocument voor HHS Opdrachtgever: Haagse Hogeschool Rotterdam, 13 juli 2012 Profielen technische beroepen van de toekomst Strategiedocument voor HHS

Nadere informatie

Products & Solutions for professionals like you

Products & Solutions for professionals like you Products & Solutions for professionals like you FLEXOCLEAN Flexoclean is marktleider op het gebied van professionele reiniging voor de flexografie. Wereldwijd doen we waar we goed in zijn: reinigen, in

Nadere informatie