the business of perfection early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other customised supply chain management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "the business of perfection early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other customised supply chain management"

Transcriptie

1 the business of perfection all pcba s are not created equal early involvement is a smart solution producer and designer reinforce each other tbp provides the best total cost of ownership customised supply chain management

2 tbp electronics early involvement test engineering kwaliteit betrouwbaarheid facts & figures Electronics Manufacturing Services (EMS)

3 introductie Besteedt u het liefst alles wat met elektronica heeft te maken uit zodat u zich kunt richten op uw core business? U bespaart immers graag op tijd, kapitaal en risico? U wilt bovendien profiteren van buying power? Welkom bij tbp electronics. Topspeler in de wereld van de EMS (Electronics Manufacturing Services). Met onze kennis van zaken zijn wij u graag van dienst! uitgebreid dienstenpakket tbp electronics levert diensten op elektronicagebied: van design en supply chain management tot assemblage en distributie van uw eindproduct. Of het nu gaat om het ontwerpen en/of produceren van een elektronische schakeling, een redesign, het maken van prototypes, kleine series of complexe high runners, uw product krijgt alle aandacht die het verdient. U kunt bij ons ook terecht voor de verwerking van pcba s in bij voorbeeld kasten en andersoortige behuizingen tot een compleet eindproduct. smart EMS In de basis is tbp een assemblagebedrijf van elektronica. Net zoals andere medespelers in de markt bestaan de activiteiten uit het plaatsen en solderen van componenten op een printed circuit board. Maar daartoe beperkt tbp zich niet. Er zijn immers veel zaken daar omheen waarmee opdrachtgevers te maken krijgen die minstens net zo belangrijk zijn. Denk aan early involvement, supply chain management, testfaciliteiten en life cycle management. Competenties waarmee tbp zich onderscheidt en daarmee uniek is. Zaken die per saldo leiden tot een beter product tegen de meest gunstige TCO (Total Cost of Ownership). toegevoegde waarde Opdrachtgevers hechten aan een stipte levering van de bestelde producten op de afgesproken tijdstippen. Ze verwachten extra zekerheden en een betrouwbaar product, ook op de lange termijn. De toegepaste technologie evalueert en dat vraagt soms om aanpassingen. Uiteraard verwachten opdrachtgevers ook marktconforme prijzen. Al deze competenties krijgen bij tbp alle aandacht. In jargon spreekt men van prestatieindicatoren die zijn terug te vinden in de value sourcing industriestandaard QLTC: Quality, Logistics, Technology, (total) Cost. Door slimme samenwerking met de toe leveranciers zijn deze inzichtelijk te maken. gedegen Al zo n 40 jaar werkt tbp voor opdrachtgevers in vele branches: telecom, defensie, ICT, media en entertainment, petrochemie, medische en offshore industrie, bouw en semiconductor. Onze organisatie investeert in de modernste technologieën wat u vertaald ziet in een uiterst modern machinepark met hoog gekwalificeerd personeel. De slogan daarbij is all pcba s are not created equal. bekijk zelf onze productiefaciliteit U bent welkom in ons bedrijf voor een goed gesprek over uw project. Onze specialisten zullen u efficiënt en vakkundig te woord staan. Dan leiden wij u gelijk rond in de productieruimtes, zodat u met eigen ogen kan zien wat wij onder vakmanschap en value sourcing verstaan. voor meer informatie:

4 early involvement all pcba s are not created equal! producent en ontwerper versterken elkaar

5 early involvement Iedereen die elektronica toepast en de productie daarvoor uitbesteedt, kent de rol van ontwerper en producent. De ontwerper levert alle (digitale) informatie aan een EMS-bedrijf dat het gewenste product vervolgens assembleert. Twee werelden, twee disciplines. Leidt deze werkwijze tot een optimaal resultaat? Vermoedelijk niet. Wat ontbreekt, duidt tbp electronics aan met de term early involvement, vrij vertaald tijdige betrokkenheid. Een goede samenwerking tussen ontwerper en EMSbedrijf is smart. Een betrouwbaar eindproduct is een feit als het ontwerp voldoet aan de regels die worden aangeduid met DfM (Design for Manufacturing), DfL (Design for Logistics) en DfT (Design for Test), samengevat als DfX, Design for excellence. Onze DfX-engineers adviseren op al deze gebieden met het doel de slip through tot het minimum terug te dringen. Daartoe zitten zij al vanaf de start van een nieuw project samen met de ontwerper om de tafel met raad en daad. geen loze kreet Het is de stellige overtuiging van tbp dat een goed product van de gewenste kwaliteit alleen tot stand kan komen als ontwerper en producent samenwerken en daarbij de juiste teststrategie bepalen. De praktijk toont aan dat de slip through daardoor aanzienlijk daalt. Early involvement is geen loze kreet, maar een voorwaarde om een hoogwaardig product te kunnen maken. Kortom, all pcba s are not created equal! tbp s early involvement proved to be a smart solution voor meer informatie:

6 test engineering testen in alle productiefases biedt zekerheid meten = weten, perfectie het resultaat

7 test engineering Testen is nodig om de betrouwbaarheid van het eindproduct te garanderen. Structureel testen is daarbij het sleutelwoord. van ontwerp naar product Testen bepaalt mede de kwaliteit van het eindproduct. Door het uitvoerig testen van geassembleerde printed circuit boards tijdens alle productiestappen bereikt men het beoogde eindresultaat: een product dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever tegen een marktconforme prijs. Testen begint al bij het ontwerp van elektronica en de binnenkomst van alle componenten. Testen vormt de rode draad in het hele productieproces tot aan de verzending. testen als speerpunt Het is steeds gebruikelijker al tijdens het ontwerp van elektronica rekening te houden met de diverse teststappen in het productieproces. Specialisten spreken over DfT, Design for Test. De gedachte is dat als in een vroegtijdig stadium van het productieproces een ongerechtigheid wordt opgemerkt, corrigerende maatregelen het eenvoudigst zijn te nemen. Dat heet structureel testen. Natuurlijk kan testen ook aan het eind van de productielijn. Het Generiek Test Platform dat tbp als functionele testvoorziening voor dit doel ontwikkelde, is hiervoor het ultieme gereedschap. tijdens het proces Na vrijwel iedere stap tijdens productie volgt een controle. Elektrisch of optisch, zekerheid voor alles. Zo vindt er volledig automatisch op diverse plaatsen in de productielijn een optische controle plaats. Zelfs drie dimensionaal! De flying probe en in-circuit-tester leveren aanvullende elektrische meetresultaten. Inmiddels populair geworden is (extended) boundary scan test (JTAG). Tegenwoordig beschikbaar voor zowel digitale als analoge metingen! Feitelijk zou iedere ontwikkelaar van elektronica gebruik moeten maken van deze techniek. Eenmalig geschreven software levert een dermate betrouwbaar resultaat dat functioneel testen vrijwel overbodig wordt. voor meer informatie:

8 kwaliteit alle processen onder controle kwaliteit zit in ons DNA topkwaliteit is standaard

9 kwaliteit De producten die u bij ons laat vervaardigen, zijn standaard van topkwaliteit. Om uw product verder te perfectioneren, maakt tbp gebruik van value sourcing. Een overkoepelende strategie waarbij communicatie tussen opdrachtgever, producent en toeleverancier leidt tot betrouwbare zekerheden, ook in de toekomst. Moeilijk te definiëren is het begrip kwaliteit. Iedereen heeft daarover zo zijn of haar ideeën. Als uitgangspunt hanteert tbp dat de kwaliteit goed is als het product aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever voldoet. alles onder controle Voor tbp betekent controle dat het bedrijf beschikt over gekwalificeerd personeel en een smart machinepark. Dit park bevat naast de basismachines een arsenaal aan extra meetmiddelen. Zo staan op diverse locaties in de productielijn 3D AOI s (Automatic Optical Inspection). Deze nemen - driedimensionaal - waar of alle componenten juist zijn geplaatst en of de te maken soldeerdoseringen of verbindingen voldoen aan de eisen. Afwijkingen vallen meteen op zodat hierop adequaat kan worden gereageerd. MES Een alles overkoepelend controlesysteem van alle processen houdt daarbij een oogje in het zeil. Dit zo ge heten MES (Manufacturing Execution System) bewaakt niet alleen alle processen die tijdens de fabricage plaatsvinden, maar levert bij voorbeeld ook instructies voor de operators. Dat reduceert menselijke fouten tot een minimum. Opgedane ervaringen in de vorm van statistische gegevens worden gebruikt voor het voortdurend perfec tioneren van alle processen. In de techniek spreekt men dan van Statistical Process Control. SPC levert aan MES een waardevolle bijdrage. traceerbaar Het MES doet meer dan fouten melden. Alle handelingen tijdens het fabricageproces worden namelijk geregistreerd. Dat betekent dat de gehele historie van binnenkomst van alle materialen tot en met de expeditie is te raadplegen. Opdrachtgevers kunnen via de tbp-app op hun smartphone meekijken naar de status van een opdracht. certificering Het spreekt bijna voor zich dat tbp beschikt over diverse certificeringen die aantonen dat topkwaliteit standaard is. Bij tbp electronics staat kwaliteit hoog in het vaandel. We spreken niet voor niets over the business of perfection! waarborg voor productkwaliteit voor meer informatie:

10 betrouwbaarheid vooraf duidelijke levertijden altijd op de hoogte door real-time ordertracking customized supply chain management

11 Klanttevredenheid staat bij ons voorop. In de eerste plaats zorgen wij ervoor dat u uw producten volgens afspraak ontvangt. Daarnaast zorgen wij voor toegevoegde waarde: nét dat beetje extra bieden. betrouwbaarheid Klanttevredenheid valt of staat met de betrouwbaarheid van de leverancier. Dat geldt ook voor tbp. Afspraak is afspraak is een gouden regel, die door de hele organi satie heengaat. Onderdeel daarvan is dat tbp zijn opdracht gevers via real-time ordertracking over de schouders kan laten meekijken wat de status is van alle lopende producties. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels. Open communicatie staat hoog in het vaandel. standaard componenten Betrouwbaarheid wordt ook bereikt door materialen te gebruiken waarmee de nodige ervaring is opgedaan. Dat betekent dat tbp vraagt aan ontwerpers om te werken met componenten uit het standaard assortiment. Dat voorkomt niet alleen problemen bij de maakbaarheid van het product, maar ook leverproblemen. Met zijn reguliere toeleveranciers, in de meeste gevallen zogenoemde preferred suppliers, heeft tbp goede afspraken over levertermijnen gemaakt en biedt daarnaast een aantrekkelijke prijs vanwege de buying power ofwel inkoopkracht. DfL, Design for Logistics, vormt hierbij een sleutelbegrip. tijdens de productie Al onze productieprocessen worden gemonitord en aangestuurd via een MES (Manufacturing Execution System). Dat reduceert de gevolgen van alle mogelijke afwijkingen. De opgedane ervaringen bij afwijkingen worden weer gebruikt om toekomstige incidenten te voorkomen. Risico s dat een product niet op tijd kan worden geleverd, blijven door alle genomen maat regelen tot het absolute minimum beperkt. right first time voor meer informatie:

12 facts & figures crystal clear

13 facts & figures strategie Smart werken aan producten die aan de vraag voldoen door middel van early involvement en value sourcing. missie Het assembleren van industriële elektronica met inbegrip van testfaciliteiten en supply chain services. doelstelling Het leveren van hoogwaardige producten die zich in positieve zin onderscheiden. voortraject early involvement DfX (Design for excellence) Design for Manufacturing (DfM) dedicated analyses tools Design for Test (DfT) dedicated analyses tools Design for Logistics (DfL) preferred component list test engineering realisatie teststrategie procurement (full service) componenten pcb s mechanische onderdelen rolling forecasting obsolete meldingen productie loodvrij loodhoudend (bij dispensatie) cleanroom (desgewenst) smt-assemblage smd-montage conventionele assemblage tot BGA 56x56mm/pitch 0.3 solderen golfsolderen selectief solderen manueel solderen hot air & vapour phase integratie/box building cabinettenbouw natraject test 3D AOI in-circuit test flying probe (extended) boundary scan Generiek Test Platform (GTP) röntgeninspectie functionele test systeem-/integratietest burn-in faciliteiten conformal coating selective in-line coating reinigingsequipment distributie magazijn/expeditie wereldwijd transport reparatie kwalificaties ISO 9001:2008 AQAP 2120:2009 JTAG AAP marktsegmenten medisch, defensie, lucht- en ruimte vaart, semiconductor, industrieel, petrochemie, bouwindustrie, beeldherkenning, broadcasting, communicatie, scheepvaart en offshore, agricultuur en laboratoriumtechnologie voor meer informatie:

14 Dirksland the Netherlands Eersel the Netherlands postal address tbp electronics po box ZG Dirksland the Netherlands T F E info@tbp.nl I visiting addresses tbp electronics Vlakbodem CP Dirksland the Netherlands the business of perfection tbp test engineering Sigarenmaker DJ Eersel the Netherlands

tbp electronics betrouwbaarheid test engineering flexibiliteit service kwaliteit ontwerp prijs de zeven elementen van onze bedrijfsvoering

tbp electronics betrouwbaarheid test engineering flexibiliteit service kwaliteit ontwerp prijs de zeven elementen van onze bedrijfsvoering tbp electronics ontwerp test engineering kwaliteit betrouwbaarheid prijs flexibiliteit service de zeven elementen van onze bedrijfsvoering introductie Onze processen worden afgestemd op de behoefte van

Nadere informatie

tbp electronics betrouwbaarheid test engineering flexibiliteit service kwaliteit ontwerp prijs de zeven elementen van onze bedrijfsvoering

tbp electronics betrouwbaarheid test engineering flexibiliteit service kwaliteit ontwerp prijs de zeven elementen van onze bedrijfsvoering tbp electronics ontwerp test engineering kwaliteit betrouwbaarheid prijs flexibiliteit service de zeven elementen van onze bedrijfsvoering introductie Onze processen worden afgestemd op de behoefte van

Nadere informatie

- persbericht - smart industry noodzaakt vroege betrokkenheid

- persbericht - smart industry noodzaakt vroege betrokkenheid - persbericht - smart industry noodzaakt vroege betrokkenheid Dirksland, maart 2016 Met een programmabureau, een actieagenda en vele initiatieven staat smart industry ook in Nederland op de politieke en

Nadere informatie

Het Testen van Elektronica nu en in de toekomst

Het Testen van Elektronica nu en in de toekomst Het Testen van Elektronica nu en in de toekomst Peter van Oostrom. Test & measurement. Romex BV Remmerden 5 3911 TZ Rhenen. E-mail pvo@romex.nl Website www.romex.nl/test Totaalleverancier voor de Elektronica

Nadere informatie

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Altijd de goede verbinding! Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit: uw wensen zijn ons uitgangspunt EPR Technopower is gespecialiseerd in de Engineering,

Nadere informatie

Machinefabriek De Valk De Vest 76 NL-5555 XP Valkenswaard +31 (0)40 201 24 88 info@machinefabriekdevalk.nl V2.0

Machinefabriek De Valk De Vest 76 NL-5555 XP Valkenswaard +31 (0)40 201 24 88 info@machinefabriekdevalk.nl V2.0 Machinefabriek De Valk Fabricage mechanische componenten Assemblage van modules en machines Cleanroom faciliteit Competence Centre Additive Manufacturing 1 Machinefabriek De Valk in vogelvlucht Familiebedrijf

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. TIM Hapert

Kracht door samenwerking. TIM Hapert Kracht door samenwerking TIM Hapert TIM Hapert TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEED- STUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE TOT

Nadere informatie

Het belang van (elektrisch) testen bij de productie en assemblage van een elektronisch product.

Het belang van (elektrisch) testen bij de productie en assemblage van een elektronisch product. Peter van Oostrom, Romex B.V. PVO@Romex.nl Het belang van (elektrisch) testen bij de productie en assemblage van een elektronisch product. 1 Het belang van (elektrisch) testen na de productie en assemblage

Nadere informatie

E X C E L L E N T A C H T E R D E S C H E R M E N!

E X C E L L E N T A C H T E R D E S C H E R M E N! L I A D E L E C T R O N I C S E X C E L L E N T A C H T E R D E S C H E R M E N! Co-maker op de vierkante micrometer Computers, klimaatregelingen, toegangbeheersystemen, meet- en regelinstrumenten, auto

Nadere informatie

Experts in Noise Control Solutions

Experts in Noise Control Solutions Experts in Noise Control Solutions Alles in huis... Bij Alara-Lukagro zijn alle mogelijke technieken voor het oplossen van een lawaaiprobleem onder één dak te vinden. Vanuit ons eigen terrein van bijna

Nadere informatie

Whatever the challenge, we will build it.

Whatever the challenge, we will build it. Whatever the challenge, we will build it. Hoe complex ook, geen technologisch vraagstuk gaat Mevi te ver. Frezen tot op 1 μm nauwkeurig. Whatever the challenge, we will build it Een goed idee vraagt om

Nadere informatie

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Dag en nacht hydraulische kracht Every hour hydraulic power Hydraulische Kraft rund um die Uhr SYSTEM ENGINEERING TRADING SERVICE Mobiele torenkranen

Nadere informatie

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert VDL TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEEDSTUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE

Nadere informatie

Whatever the challenge, we will build it. Deze brochure is verrijkt met Layar

Whatever the challenge, we will build it. Deze brochure is verrijkt met Layar Whatever the challenge, we will build it. NL Deze brochure is verrijkt met Layar Hoe complex ook, geen technologisch vraagstuk gaat Mevi te ver. Frezen tot op 1 μm nauwkeurig. Whatever the challenge, we

Nadere informatie

van het ontwerp op de testbaarheid van het product.

van het ontwerp op de testbaarheid van het product. Peter van Oostrom, Romex B.V. PVO@Romex.nl De van het ontwerp op de testbaarheid van het product. Romex.B.V. 2019 1 De impact van het printplaatontwerp op de testbaarheid van het product. Het elektronica

Nadere informatie

Multilayers; techniek en valkuilen van de stack-up!

Multilayers; techniek en valkuilen van de stack-up! Multilayers; techniek en valkuilen van de stack-up! In deze presentatie Beknopte introductie V-PS Trends Basismaterialen in multilayer De opbouw Aandachtspunten V-PS: uw PCB specialist voor de professionele

Nadere informatie

WAAROM MAJOR ELECTRONICS?

WAAROM MAJOR ELECTRONICS? WAAROM MAJOR ELECTRONICS? Al 15 jaar is Major Electronics een betrouwbare en stabiele partner voor Printplaat Assemblage Techniek. Al onze werkzaamheden zijn erop gericht om langdurige relaties tot stand

Nadere informatie

Process Solutions Process Installations. The smart way forward in food and beverage. Find your optimum

Process Solutions Process Installations. The smart way forward in food and beverage. Find your optimum Process Solutions Process Installations The smart way forward in food and beverage Find your optimum Find your optimum The smart way forward in food and beverage. In de food & beverage-industrie bent u

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

Totaalleverancier voor de Elektronica industrie.

Totaalleverancier voor de Elektronica industrie. Totaalleverancier voor de Elektronica industrie. Peter van Oostrom (pvo@romex.nl) Test & Measurement ESD Solutions Cleanroom Products Soldering Equipment (www.testprobes.nl) (www.esd.nl) (www.cleanroom.nl)

Nadere informatie

Lighting and Electronics the way you want it Lighting and Electronics the way you want it. Jack van Daal Business Development Manager

Lighting and Electronics the way you want it Lighting and Electronics the way you want it. Jack van Daal Business Development Manager Lighting and Electronics the way you want it Lighting and Electronics the way you want it Jack van Daal Business Development Manager RENA Electronica Profiel Ervaren in innovatieve elektronica Opgericht

Nadere informatie

IPC Certification and Validation Center. PIEK Training and Certification

IPC Certification and Validation Center. PIEK Training and Certification 1 Schelsberg 111-113 6413 AC Heerlen The Netherlands P. +31(0)45-5703333 Auf der Hüls 198 52068 Aachen Deutschland T. +49(0)241-9435956 PIEK Training and Certification PCB Design PCB Fabrication PCB Assembly

Nadere informatie

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij.

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Echt drukkers Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Een drukkerij met meer dan 30 jaar ervaring,

Nadere informatie

toeleverancier met toegevoegde waarde

toeleverancier met toegevoegde waarde toeleverancier met toegevoegde waarde Toeleverancier met toegevoegde waarde Wij zijn specialist in het vervaardigen van componenten, modules en complete systemen. Centraal staan gecompliceerde vormen in

Nadere informatie

Betrouwbaar PCB Design Hoe doe je dat? Richard Prent, CID+

Betrouwbaar PCB Design Hoe doe je dat? Richard Prent, CID+ Betrouwbaar PCB Design Hoe doe je dat? Richard Prent, CID+ Diensten en Producten: Over Novatrace 1. PCB design 2. CAD bibliotheek beheer 3. Erkend distributeur EDA Tools: PCB design verificatie IPC footprint

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. NSA Metaalindustrie

Kracht door samenwerking. NSA Metaalindustrie Kracht door samenwerking NSA Metaalindustrie NSA Metaalindustrie ALS HET OM UW PRODUCT GAAT, IS ONZE MISSIE HELDER. MET PRAKTISCHE OPLOSSINGEN VERBETEREN WE DE FUNCTIONALITEIT EN VERLAGEN WE DE INTEGRALE

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Staalservice

Kracht door samenwerking. VDL Staalservice Kracht door samenwerking VDL Staalservice VDL Staalservice VDL Staalservice, opgericht in 1983, maakt sinds 1993 deel uit van VDL Groep. vdl staalservice, met ongeveer 100 medewerkers, biedt een scala

Nadere informatie

Electronic Design & Manufacturing Program Connectronics (Division of Connect Group N.V.) EMS Printed Board Assemblage

Electronic Design & Manufacturing Program Connectronics (Division of Connect Group N.V.) EMS Printed Board Assemblage Connectronics (Division of Connect Group N.V.) EMS Printed Board Assemblage IMEC Leuven 16 september 2010 Bart Allaert Overzicht van de presentatie Korte voorstelling van Connectronics Samenwerking Connectronics

Nadere informatie

Technologie in detail

Technologie in detail Technologie in detail Pretec Precisietechniek BV Postbus 149 2250 AC Voorschoten Industrieweg 16-18 2254 AE Voorschoten t +31 (0)71 56 19 164 f +31 (0)71 56 18 119 e info@pretec.nl. Deel kennis en maak

Nadere informatie

Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings. the smart connection

Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings. the smart connection Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings the smart connection Totaalpakket aan expertise, voorraad en specials! Nijhuis & Wigger, sinds 1969 professionele specialisten in stalen fl enzen en fi ttingen uit

Nadere informatie

FAST PROTOTYPING EN KLEINE SERIES FLEX EN FLEX-RIGID PCB s

FAST PROTOTYPING EN KLEINE SERIES FLEX EN FLEX-RIGID PCB s FAST PROTOTYPING EN KLEINE SERIES FLEX EN FLEX-RIGID PCB s We nemen u mee naar. Beknopte introductie V-PS Product trend flex- en flex-rigid Statisch of dynamisch Design rules voor het flex gedeelte Mechanische

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

Wilvo heeft zich sinds de oprichting in 1970 continu ontwikkeld. Het resultaat is haar huidige vooraanstaande rol binnen de toeleveringswereld.

Wilvo heeft zich sinds de oprichting in 1970 continu ontwikkeld. Het resultaat is haar huidige vooraanstaande rol binnen de toeleveringswereld. S H E E T M E T A L p a r t s a n d a s s e m b l i e s I n t r o d u c t i e Wilvo heeft zich sinds de oprichting in 1970 continu ontwikkeld. Het resultaat is haar huidige vooraanstaande rol binnen de

Nadere informatie

Key component obsolete: geen levering & redesign. revenues. Te hoge kostprijs: geen marktgroei. Nulserie vertraagd: te late markt introductie

Key component obsolete: geen levering & redesign. revenues. Te hoge kostprijs: geen marktgroei. Nulserie vertraagd: te late markt introductie revenues Key component obsolete: geen levering & redesign Te hoge kostprijs: geen marktgroei Nulserie vertraagd: te late markt introductie Development Introduction Growth Maturity Decline Voorbeelden van

Nadere informatie

Hoogland-Mennens. Corporate brochure. Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions

Hoogland-Mennens. Corporate brochure. Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions Corporate brochure Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions Uw partner Missie is leverancier van gerenommeerde merken op MRO gebied. Wij leggen onze focus op

Nadere informatie

Stabiliteit in een dynamische wereld

Stabiliteit in een dynamische wereld Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN Autogroupage Chemicals global parcel services health care logistics Special Services warehousing Alles in één Het meer dan 100 jaar oude Nederlandse familiebedrijf

Nadere informatie

MSS Micro SCADA Systeem

MSS Micro SCADA Systeem Wijnand van Asseldonk / Alex Otten MSS Micro SCADA Systeem Agenda ICT in een oogopslag Aanleiding ontwikkeling MSS Keuzemogelijkheden Uitwerking van de keuze Aanvullende wensen ICT in een oogopslag Opgericht

Nadere informatie

SMART COOPERATION IN INDUSTRIAL 3D PRINTING WWW.3DMAKERSZONE.COM

SMART COOPERATION IN INDUSTRIAL 3D PRINTING WWW.3DMAKERSZONE.COM AMSTERDAM METROPOLITAN AREA SMART COOPERATION IN INDUSTRIAL 3D PRINTING WWW.3DMAKERSZONE.COM WELKOM. BIJ DE 3D MAKERS ZONE METROPOOLREGIO AMSTERDAM: 1 plek alle Additive Manufacturing / 3D-Printing mogelijkheden

Nadere informatie

De uitdagind voor loodvrij implementatie van 2000 verschillende Boards binnen 2 jaar

De uitdagind voor loodvrij implementatie van 2000 verschillende Boards binnen 2 jaar TU-Delft Bond voor Materialenkennis De uitdagind voor loodvrij implementatie van 2000 verschillende Boards binnen 2 jaar Juni 2004 door Gert Gerrits Manager Technology & Innovations Stork Electronics Inhoud

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

Kracht door samenwerking VDL MPC

Kracht door samenwerking VDL MPC Kracht door samenwerking VDL MPC VDL MPC VDL Mechanische Precisie Componenten (VDL MPC) heeft meer dan 90 jaar specialistische ervaring in nauwkeurige plaatbewerking en verspaning met bijbehorende assemblage

Nadere informatie

Kracht door samenwerking VDL ETG

Kracht door samenwerking VDL ETG Kracht door samenwerking VDL ETG VDL ETG is een wereldspeler op het gebied van complexe en innovatieve mechatronische systemen. In 1900 gestart als Philips Machinefabrieken heeft VDL ETG inmiddels meer

Nadere informatie

SCHURTER: service en kwaliteit

SCHURTER: service en kwaliteit van SCHURTER SCHURTER: service en kwaliteit Onze engineers hebben de juiste technische kennis in huis om klantspecifieke oplossingen te ontwerpen. Enerzijds komt dat door hun vakkennis en ervaring. Anderzijds

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

WELKOM. 28 april 2011

WELKOM. 28 april 2011 WELKOM 28 april 2011 Historie 1978 1979 2000 2003 2006 2008 2010 2010 oprichting Halin in Nuenen vestiging in Veldhoven verhuist naar huidige locatie ISO9001/2000 certificering Oprichting Halin Group en

Nadere informatie

BOM s horen niet in spreadsheets

BOM s horen niet in spreadsheets BOM s horen niet in spreadsheets Innoveer met vertrouwen, wetende dat iedereen de juiste versie heeft van de BOM. Alles wat je nodig hebt om je product te bouwen De bill of materials (BOM) bevat de onderdelen

Nadere informatie

Totaalleverancier voor de Elektronica industrie.

Totaalleverancier voor de Elektronica industrie. Totaalleverancier voor de Elektronica industrie. Presenter Peter van Oostrom (pvo@romex.nl) Test & Measurement (www.testprobes.nl) ESD Solutions (www.esd.nl) Cleanroom Products (www.cleanroom.nl) Soldering

Nadere informatie

Benelux l 176. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177. Ondersteuning l 178. Reparaties l 179. Garantiesysteem l 180

Benelux l 176. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177. Ondersteuning l 178. Reparaties l 179. Garantiesysteem l 180 174 11 SERVICES Benelux l 176 Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177 Ondersteuning l 178 Reparaties l 179 Garantiesysteem l 180 Technische ondersteuning l 181 11 175 11 SERVICES Benelux ITW Benelux

Nadere informatie

Voorsprong door zekerheid van processen

Voorsprong door zekerheid van processen DEKRA Voorsprong door zekerheid van processen Borging van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid Systeemcertificering No Doubt: Zekerheid in kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid Ondernemen wordt met de

Nadere informatie

UW BETROUWBARE PARTNER.

UW BETROUWBARE PARTNER. UW BETROUWBARE PARTNER. ABEKO Wij zijn een gespecialiseerde serviceprovider voor diverse specialisaties waaronder: Bulkhandling Services Dredging en Marine Services Grondverzet en sloopwerkzaamheden Materieel

Nadere informatie

Laboratorium Medisan is er voor u.

Laboratorium Medisan is er voor u. Laboratorium Medisan is er voor u. Of u zichzelf nu ziet als klant, afnemer of opdrachtgever, wij willen samen met u werken aan het verwezenlijken van uw ambities en behoeftes. Laboratorium Medisan Let

Nadere informatie

Van draaideur naar entry service provider. Hans Hopma.

Van draaideur naar entry service provider. Hans Hopma. Van draaideur naar entry service provider Hans Hopma. Markthallen, Rotterdam 2003 1970 1944 1873 1903 Edam, the Netherlands HQ 360 employees Edam, the Netherlands Lillington, NC, USA 170 employees Mumbai,

Nadere informatie

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L Introductie Imtech Industrial Services bestrijkt met haar dienstverlening de industriemarkt. Een markt met grote verscheidenheid aan productieprocessen

Nadere informatie

Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models

Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models 9 februari 2012 2011 - All rights reserved Noventum Service Management Consultants Ltd. 1 Low Cost High Value Service Delivery Models Low cost delivery

Nadere informatie

Avek haarlem, technische verenfabriek. klantgericht ontwerpen en produceren van technische producten uit band en draad

Avek haarlem, technische verenfabriek. klantgericht ontwerpen en produceren van technische producten uit band en draad Avek haarlem, technische verenfabriek klantgericht ontwerpen en produceren van technische producten uit band en draad DE BIJZONDERE KRACHT VAN AVEK HAARLEM Klantgericht ontwerpen en produceren van technische

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit VRAAG: Hoe implementeer je betaalbare en uitvoerbare Real-time-business-optimized-flexibility in uw productiebedrijf?

Nadere informatie

Visie op de ontwikkelingen in Nethersourcing en Outsourcing. Peter Muilwyk. Waar elke euro telt

Visie op de ontwikkelingen in Nethersourcing en Outsourcing. Peter Muilwyk. Waar elke euro telt Visie op de ontwikkelingen in Nethersourcing en Outsourcing Peter Muilwyk Waar elke euro telt 1 Managementondersteuning Advisering Training Waar elke euro telt 2 Missie InkooPManagement is gespecialiseerd

Nadere informatie

Informatie folder 2011

Informatie folder 2011 2011 Informatie folder Uw partner voor het verzorgen van: Besturingssystemen, Kabelsamenstellingen en Mechatronische Modules Ontzorgen is onze missie. DriesSteijn Industrial Support positioneert zich op

Nadere informatie

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage meilink groep Een uniek totaalconcept in industriële verpakkingen De Meilink Groep biedt een totaalpakket in industriële verpakkingen. Wij zijn op dit gebied zelfs marktleider in de Benelux en behoren

Nadere informatie

OVER DE SPIRAAL. we levertijden kunnen minimaliseren en spoedorders aankunnen.

OVER DE SPIRAAL. we levertijden kunnen minimaliseren en spoedorders aankunnen. OVER DE SPIRAAL De Spiraal ontwikkelt en produceert technische veren en industriële draadproducten uit draad en bandstaal. Met meer dan 70 jaar ervaring en de aanwezige vakkennis denken we graag vanaf

Nadere informatie

ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN

ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN STUDENTEN EN HUN TOEKOMSTBEELD Industriële Ingenieurswetenschappen STUDENTEN EN HUN TOEKOMSTBEELD Industriële Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Value Chain Industriële Elektronica

Value Chain Industriële Elektronica In de Nederlandse brancheorganisatie voor Industriële Elektronica zijn circa 225 bedrijven verenigd met een gezamenlijke omzet van 1,9 miljard in 2007. De applicaties van elektronica zijn de laatste decennia

Nadere informatie

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer Uw samenwerking met HVL Service, Onderhoud en Beheer kan in verschillende contractvormen worden vastgelegd. Samen stellen wij een gedetailleerd onderhoudsplan op en formuleren wij een overeenkomst op maat,

Nadere informatie

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Image courtesy of Parker Hannifin Corporation, USA Image courtesy of Engineering Center LTD, Russia Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Peter De Strijker Technical Sales Executive

Nadere informatie

Kracht door samenwerking

Kracht door samenwerking VDL Belgium Kracht door samenwerking VDL Belgium Buigen is een bijzonder vakgebied. VDL Belgium is de uitvinder van gepatenteerde technieken om buizen te plooien en te produceren. We waren een van de eerste

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Steelweld

Kracht door samenwerking. VDL Steelweld Kracht door samenwerking VDL Steelweld VDL Steelweld VDL Steelweld staat op het gebied van productieautomatisering bekend als de innovatieve systeemintegrator. Wij hebben deze reputatie gedurende de afgelopen

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Alles onder één dak PLOEG kozijnen is al zo n 30 jaar het adres voor kunststof kozijnen. Bij PLOEG vindt u alles onder één dak: de

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Wientjes

Kracht door samenwerking. VDL Wientjes Kracht door samenwerking VDL Wientjes VDL Wientjes KUNSTSTOF HEEFT ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN. VDL WIENTJES KENT ZE. BENIEUWD NAAR DE NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN IN GRONDSTOFFEN EN VERWERKINGSTECHNIEKEN?

Nadere informatie

EXIN WORKFORCE READINESS werkgever

EXIN WORKFORCE READINESS werkgever EXIN WORKFORCE READINESS werkgever DE ERVARING LEERT ICT is overal. Het is in het leven verweven geraakt. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert, is het lastig te bepalen wat er nodig is om

Nadere informatie

we work for your success

we work for your success we work for your success Hebels Staalservice Hebels Staalservice concentreert zich op de verkoop van staal, aluminium en rvs. Wij beschikken over een modern Staal Service Center waardoor wij klantspecifieke

Nadere informatie

EXIN WORKFORCE READINESS professional

EXIN WORKFORCE READINESS professional EXIN WORKFORCE READINESS professional DE ERVARING LEERT ICT is overal. Het is in het leven verweven geraakt. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert, is het lastig te bepalen wat er nodig is

Nadere informatie

Samenwerking in de Toeleveringsketen. Hans Simonse Nevat EMS Technologie Groep Halin electronics BV

Samenwerking in de Toeleveringsketen. Hans Simonse Nevat EMS Technologie Groep Halin electronics BV Samenwerking in de Toeleveringsketen Hans Simonse Nevat EMS Technologie Groep Halin electronics BV Agenda: Voorstellen Keten - Samenwerking Voorbeelden Slotopmerking Nevat Mission Statement Nevat stelt

Nadere informatie

Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Machinefabriek. Gebrs. Frencken. Member of the Frencken Group

Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Machinefabriek. Gebrs. Frencken. Member of the Frencken Group Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V. Member of the Frencken Group Machinefabriek achinefabriek Gebrs. Frencken Gebrs. Frencken achinefabriek Gebrs. Frencken Frencken Group Fijnmechanische verspaning, prototyping

Nadere informatie

Flexibiliteit in totaaloplossingen

Flexibiliteit in totaaloplossingen Flexibiliteit in totaaloplossingen www.totalsystems.nl Custom made onder één dak Total Systems is specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van geavanceerde, compleet geautomatiseerde machines

Nadere informatie

Vermeul is zeer ervaren in toepassingen voor onder meer de volgende doelgroepen: Staalfabrieken Afvalverbrandingsinstallaties

Vermeul is zeer ervaren in toepassingen voor onder meer de volgende doelgroepen: Staalfabrieken Afvalverbrandingsinstallaties Een flexibele en servicegerichte partner Al meer dan dertig jaar staat Vermeul BV bekend als dé specialist op het gebied van compensatoren en andere componenten voor rookgasinstallaties en leidingsystemen.

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Gecontroleerde mobiliteit.

Gecontroleerde mobiliteit. Gecontroleerde mobiliteit. Gemeentelijke voertuigen Focus Bouwmachines Land- en bosbouw Transport en logistiek Overtuigend. Besturingstechniek die geschikt is voor mobiel gebruik functioneert door het

Nadere informatie

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek operator cabines plaatbewerking kennis & ontwikkeling

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek operator cabines plaatbewerking kennis & ontwikkeling INZICHT EFFECT 4 7 geluidsbeheersing 8 9 toegangstechniek 10 11 operator cabines Inzicht. Weten wat werkt. In welke situatie. Voor wie. En vooral: met welk doel. We denken. Vragen. Verwonderen. Onderzoeken

Nadere informatie

Industrie 4.0 Smart Industry. Principes en kansen voor het bedrijfsleven, Ing. F.R. Wijlhuizen MBA, Windesheim UAS

Industrie 4.0 Smart Industry. Principes en kansen voor het bedrijfsleven, Ing. F.R. Wijlhuizen MBA, Windesheim UAS Industrie 4.0 Smart Industry Principes en kansen voor het bedrijfsleven, Ing. F.R. Wijlhuizen MBA, Windesheim UAS Wanneer komt wat in welke samenhang? De verwarring Men hoort allerlei begrippen door elkaar

Nadere informatie

De principes van PCB-productie

De principes van PCB-productie De principes van PCB-productie Processtappen en kwaliteitsbeheersing In dit artikel beschrijft Mark Laing, product marketing manager van Mentor Graphics, het PCB-productieproces, vanaf de kale printplaat

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

Deskundig, ervaren, onafhankelijk al meer dan 25 jaar

Deskundig, ervaren, onafhankelijk al meer dan 25 jaar Deskundig, ervaren, onafhankelijk al meer dan 25 jaar Voor veilig transport van rookgassen en ventilatielucht Een goede afvoer van rookgassen, aanvoer van verbrandingslucht en transport van ventilatielucht.

Nadere informatie

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS Geïntegreerde Operations Support oplossingen Geïntegreerde Operations Support voor Telecom, Utilities & Media Als branchespecialist ondersteunt Atos Origin

Nadere informatie

j o r r i t s m a b o u w. n l

j o r r i t s m a b o u w. n l jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn

Nadere informatie

van industriële bedrijfsdeuren

van industriële bedrijfsdeuren Merkonafhankelijke reparaties Service & onderhoud - Aan- en verkoop van industriële bedrijfsdeuren Inleiding Deuren Service Nederland is een jong en dynamisch bedrijf met 19 jaar ervaring welke gespecialiseerd

Nadere informatie

Energiebau Solar Power Benelux bv Kwaliteit in zonnepanelen

Energiebau Solar Power Benelux bv Kwaliteit in zonnepanelen Energiebau 22,41 x 9,09 cm Energiebau Solar Power Benelux bv Kwaliteit in zonnepanelen ing Roel Cals Algemeen Directeur Energiebau. Al 30 jaar uw partner in PV Agenda Energiebau al 30 jaar de Solar Power

Nadere informatie

brengt lijn in beweging

brengt lijn in beweging Praktische oplossingen die uw productielijn tot een lopend geheel maken. Met een schat aan ervaring en kennis van uw markt staan de specialisten van Bretech voor u klaar. Maar ook voor het bewerken van

Nadere informatie

glaesum group synergy in global industry

glaesum group synergy in global industry glaesum group synergy in global industry Glaesum Group Synergy in global industry Met warmte-, metaal- en procestechniek als speerpunten voorziet de Glaesum Group de professionele, industriële markt van

Nadere informatie

Waarom kan omzetting naar loodvrij ook aantrekkelijk zijn? Ing. Peter Orth

Waarom kan omzetting naar loodvrij ook aantrekkelijk zijn? Ing. Peter Orth Waarom kan omzetting naar loodvrij ook aantrekkelijk zijn? Ing. Peter Orth Wat kunnen we verwachten? 3T (wie zijn we? / wat doen we?) Welke stoffen zijn er na 1 juli 2006 verboden? Welke aspecten spelen

Nadere informatie

1.200. Uw draaibank. Het is tijd om gebruik te maken van het volledige potentieel van uw machine. seconden klauw snelwissel

1.200. Uw draaibank. Het is tijd om gebruik te maken van het volledige potentieel van uw machine. seconden klauw snelwissel Machinebouwers sinds 1991 Voor enkelstuks en kleine series Nederlandse ontwikkeling Eigen besturing Fabrieksservice STYLE besturing Eenvoudig en snel programmeren 2014 SCHUNK GmbH & Co. KG Handbediendeklauwplaat

Nadere informatie

EXIN WORKFORCE READINESS opleider

EXIN WORKFORCE READINESS opleider EXIN WORKFORCE READINESS opleider DE ERVARING LEERT ICT is overal. Het is in het leven verweven geraakt. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert, is het lastig te bepalen wat er nodig is om

Nadere informatie

STRAAL- & VERSPANINGSTECHNIEK

STRAAL- & VERSPANINGSTECHNIEK STRAAL- & VERSPANINGSTECHNIEK ONZE PASSIE IS IJZERSTERK Bruggen, vliegtuigen, wolkenkrabbers. Het zijn een paar van die prachtige producten die alleen tot stand komen met vakmanschap. En natuurlijk: met

Nadere informatie

Simultane Product en Productieontwikkeling

Simultane Product en Productieontwikkeling Simultane Product en Productieontwikkeling Pascal Pollet, 24/10/2013 11.11.13 1 Sirris > WIE? Collectief Centrum van de Technologische Industrie 2400 lidbedrijven 130 Experten met high tech infrastructuur

Nadere informatie

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence technology / industry / logistics 2 1 Management search Executive search International management search Interim management Missie Van de Groep & Olsthoorn staat

Nadere informatie

Mat-Tech Center of Competence for Solder technology

Mat-Tech Center of Competence for Solder technology Mat-Tech Center of Competence for Solder technology Hoe houd je loodvrije producten ook betrouwbaar? Erik Brom Technical Commercial Director Mat-Tech BV Rotterdamseweg 137 2628 AL Delft The Netherlands

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare 1 Live data, 24/7/365 Pharma & Healthcare 2 Dyzle Pharma & Healthcare Index 04 06 Vision Control Met behulp van DyzleLiveWare krijgt u meer inzicht in kritische processen die bepalend zijn voor de kwaliteit

Nadere informatie