Voordat we naar het officiële gedeelte gaan wil ik nog even een kleine opsomming geven van wat de brandweer zoal meemaakt in een klein jaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voordat we naar het officiële gedeelte gaan wil ik nog even een kleine opsomming geven van wat de brandweer zoal meemaakt in een klein jaar."

Transcriptie

1 Korpsavond Brandweer met uitreiking diploma s, certificaten en koninklijke onderscheidingen, op vrijdag 7 november 2014 in Alcazar Pleasure Village, Groeneweg 16 in Puttershoek, uur uitreiking en 18:30 uur start avond. Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff EMBARGO TOT 7 NOVEMBER UUR Dames en heren, Bijna twee jaar Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid: de tijd gaat hard, veranderingen gaan hard. Twee jaar maakt de brandweer nu onderdeel uit van de veiligheidsregio, maar u blijft zeer maatschappelijk verbonden met de gemeente Binnenmaas. Als gemeente zijn wij u dankbaar voor weer een jaar enthousiaste inzet voor onze inwoners. Die inzet en gedrevenheid vind ik uiteraard niet alleen terug bij de vrijwilligers, maar ook bij de beroepskrachten onder jullie. Een brandweerman of brandweervrouw ben je niet van negen tot vijf, je bent het altijd. Dat moet je wel willen en je moet er geschikt voor zijn. Ook het thuisfront is min of meer onderdeel van de vrijwillige brandweer. Zonder steun van hen is het niet mogelijk om zoveel tijd en energie in de brandweer te steken. Daarom vind ik het fijn dat vanavond ook vele partners aanwezig zijn. Lid zijn van de brandweer is een manier van leven denk ik, waarbij de pieper bepaalt hoe de dag eruit ziet. Daarvoor vanaf deze plaats nogmaals dank en een spreekwoordelijk petje af. Dit jaar is het AED-project geëvalueerd; een waardevolle evaluatie. Vooralsnog ga ik er als burgemeester van uit dat we hier mee door gaan. Ook andere gemeenten hebben ons voorbeeld inmiddels gevolgd, zoals Cromstrijen en Korendijk. Begin volgend jaar zal het AB van de Veiligheidsregio een besluit nemen omtrent het uitrukken met een AED. De Brandweer Cluster Hoeksche Waard heeft een fijnmazig netwerk waardoor hulpverlening op heel veel onderdelen gegarandeerd is. Ondanks de aankomende bezuinigen is het fijnmazig netwerk van brandweerposten waarvoor de gemeenteraad van Binnenmaas zich altijd hard voor heeft gemaakt nog steeds actueel. Voordat we naar het officiële gedeelte gaan wil ik nog even een kleine opsomming geven van wat de brandweer zoal meemaakt in een klein jaar. Aantal uitrukken Binnenmaas: Totaal 222 uitrukken vanaf 1 jan. t/m 21 okt Openbaar meldsysteem (OMS) 60 x waarvan:49 keer automatisch 4 keer rookmelder 7 keer PAC Industrie/agrarisch/winkel/woning 123 x Afval/berm/bosschages/container 19 x Voertuig brand/ Storm/water overlast 32 x Afstemming Staflid van Dienst 15 x Dier in nood/hv letsel 18 x Lift opsluiting/meting co/hv materieel 23 x Assistentie GGD 13 x Reanimatie 18 x (8 x in 2013 in 7 maanden)

2 Dames en heren, Ik ga afronden. De vrijwillige brandweer is nog steeds een goed functionerende club mensen. Ik bedank u allemaal voor uw inspanningen. En ik wens u allen, namens het gemeentebestuur van Binnenmaas, veel succes met het verder uitbouwen van de organisatie. Dan zullen nu eerst de diploma s en certificaten worden uitgereikt. Certificaten/diploma: A van t Hof, Manschap A L. Stander, Manschap A S. Havelaar, Manschap A D. van Leeuwen, Manschap A W.N. van Antwerpen, Manschap A M. Westerman, Voertuigbediener pompbediener R. Baars, chauffeur en Voertuigbediener pompbediener J. Dorsman, Voertuigbediener pompbediener M. de Zeeuw, Voertuigbediener pompbediener H. van Vliet, chauffeur en Voertuigbediener pompbediener ======================================================= Mij rest nog het uitvoeren van een zeer eervolle taak, die ik graag op me neem. UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN Als eerste wil ik graag naar voren vragen de heer Johan van Antwerpen. Meneer Van Antwerpen, beste Johan, Johan van Antwerpen, geboren te Maasdam op 14 juli Johan is 1 februari 1980 aangenomen als aspirant -brandwacht bij de vrijwillige brandweer Maasdam onder de voorwaarde dat hij de opleiding brandwacht 2 e klasse met goed gevolg zal voltooien. Maar met de volgende toevoeging: gaarne spreken wij de wens uit dat U zich tot een goed lid van het korps zult ontplooien, dit in het belang van de gemeenschap van Maasdam. En dit heeft hij meer dan waar gemaakt door zijn tomeloze inzet bij de brandweer. Johan heeft de diploma s t/m onderbrandmeester behaald en is daardoor ook bevelvoerder. Daarnaast heeft hij nog andere diploma s behaald, onder andere pompbediener, brandweerchauffeur, Instructeur Algemeen en Instructeur Technische hulpverlening. Daarnaast bezit hij diverse certificaten als: korpsinstructeur chemiepakdrager, leerwerkplekbegeleider, oefen coördinator en oefenleider. Door al deze kennis en kunde heeft hij veel brandweermensen het vak bijgebracht. Op de brandweerpost is Johan verantwoordelijk voor het oefenrooster in samenspraak met de oefenafdeling van het Cluster. Hij heeft tot voor kort instructie gegeven bij de opleidingsschool van Zuid-Holland Zuid en daar vele cursisten klaar gestoomd voor hun examen. Hij ging altijd voor 100% en niet voor 99, want dat betekende dat er iemand was gezakt. Daarnaast nam hij door het hele land heen ook examens af voor het landelijk bureau voor brandweer examens. En ook mogen we niet vergeten dat Johan zich vanaf het allereerste begin in Binnenmaas heeft ingezet bij de leiding van de jeugdbrandweer.

3 Johan heeft veel wedstrijden gespeeld, ook landelijk. Hij is begonnen als ordonnans en trad later op als bevelvoerder. Hij is zelfs een keer de beste bevelvoerder geweest. Naast zijn brandweer activiteiten is hij ook al een aantal jaren koster van de Oudgereformeerde gemeente hier in Puttershoek. Helaas moet Johan nu door zijn ziekte deze gedrevenheid loslaten en z n lichaam de rust geven die het nodig heeft. Ik wens u en uw familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Mooi dat u het stokje van brandweervrijwilliger hebt doorgegeven binnen de familie; we hebben uw zoon immers net het diploma Manschap A mogen overhandigen. Het klinkt misschien wat gek in een zaal vol brandweermensen, maar het vuurtje blijft binnen de familie Van Antwerpen brandend. Bij deze wil ik u bedanken voor uw bovengemiddelde inzet voor de brandweer. En het verheugt mij dan ook zeer dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u wegens uw inzet voor de maatschappij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mag ik de heer Andries Meijer vragen naar voren te komen? Meneer Meijer, beste Andries, Andries Meijer, geboren te Joure op 13 september Andries is 1 januari 1975 aangenomen als aspirant -brandwacht bij de vrijwillige brandweer Maasdam onder de voorwaarde dat hij de opleiding brandwacht 2 e klasse met goed gevolg zal voltooien. En gezien u hier nu na bijna 40 jaar staat, bewijst dat het is gelukt. U heeft de opleiding brandwacht 1 e klasse ook voltooid, net als het diploma pompbediener en persluchtdrager. Andries heeft een lange staat van dienst want aan het eind van het jaar is hij maar liefst 40 jaar in dienst bij de vrijwillige brandweer. Op 13 september is Andries 60 jaar geworden en vond hij het tijd om te gaan stoppen. De vele veranderingen bij de brandweer die de laatste jaren zijn doorgevoerd, hebben bijgedragen aan zijn beslissing. Vroeger kreeg je als je een lange uitruk overdag mee had gemaakt van de toenmalige penningmeester van brandweer Maasdam het geld contant in een zakje. Dat is niet meer zo. Het is allemaal professioneler geworden en je krijgt het nu via de bank en voor elke uitruk. Het oefenen is ook helemaal veranderd. Nu wordt er niet meer elke week alleen maar voor wedstrijden geoefend, maar moeten de oefenkaarten worden afgewerkt. Vele jaren heb je meegedaan aan wedstrijden in alle klasse en uw inzet was zeker niet onverdienstelijk. U heeft zelfs landelijke wedstrijden gespeeld. Andries is een man die opereert op de achtergrond, want op de voorgrond staan is niet z n ding. Hij heeft altijd zijn steentje bijgedragen waar het nodig was en is. Ik heb me laten vertellen dat u ook in alle jaarverslagen van de brandweervereniging vermeld staat, want u al had altijd wel een vraag voor de rondvraag. Bij deze wil ik u bedanken voor uw bovengemiddelde inzet voor de brandweer. En het verheugt mij dan ook zeer dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u wegens uw inzet voor de maatschappij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

4 Mag ik de heer Johan Baars vragen naar voren te komen? Meneer Baars, beste Johan, Johan is geboren op 23 oktober Hij is in dienst van de brandweer s-gravendeel gekomen op 1 september Per 1 september 2014 is hij uit dienst en dat betekent dat Johan 29 jaar brandweerman in hart en nieren is geweest..en eigenlijk nog is. Helaas is Johan door omstandigheden genoodzaakt te stoppen met de repressieve dienst. Johan heeft in de functie van hoofdbrandwacht diverse functies vervult t.w. chauffeur pompbediener, begeleider jeugdbrandweer, manschap B en centralist. Johan heeft aan veel wedstrijden meegedaan en ook wedstrijden ondersteund als centralist op de verbindingscommando wagen. Mij is verteld dat Johan echt heel veel voor de vrijwillige brandweer heeft gedaan. Daar is de brandweer, maar ook ik hem zeer erkentelijk voor. Over Johan hebben ze me nog een aparte anekdote verteld. Hij wordt ervan verdacht dat hij met zijn brandweeroveral aan slaapt. Johan is namelijk ook midden in de nacht wel heel erg snel in de kazerne met zijn overal aan. Meneer Baars, bij deze wil ik u bedanken voor uw bovengemiddelde inzet voor de brandweer. En het verheugt mij dan ook zeer dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u wegens uw inzet voor de maatschappij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mag ik de heer Wim Stout vragen naar voren te komen? Meneer Stout, beste Wim, Wim Stout is geboren op 31 juli Op 1 maart 1978 is hij in dienst gekomen van de brandweer s-gravendeel. Op 1 maart 2014 ging hij uit dienst. Wim is dus 36 jaar brandweerman geweest. Nog steeds komt Wim iedere oefenavond langs en verzorgt de inwendige mens. Door werkdruk, oefendruk e.d. heeft Wim besloten zijn repressieve functie te beëindigen. Wim heeft als brandmeester veel functies vervuld; bevelvoerder, waarschuwing, verkenningsdienst (WvD), chauffeur, instructeur en manschap B. Wim is nog steeds voorzitter van de personeelsvereniging en is hierdoor nog steeds nauw verbonden met de vrijwilligers. Wim heeft altijd meegedaan met brandweer wedstrijden en is nog steeds zeer enthousiast. Hij heeft veel voor de vrijwillige brandweer gedaan en daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor. Meneer Stout, beste Wim, ik heb me laten vertellen dat u altijd bang bent dat iemand wat te kort komt. Als u iets inkoopt, bijvoorbeeld voor een feestje of iets dergelijks, dan blijft er meestal nogal veel over. Dat betekent voor de manschappen dat er bijvoorbeeld maandenlang op een oefenavond erwtensoep gegeten moest worden na een winterkost feest. Bij deze wil ik u bedanken voor uw bovengemiddelde inzet voor de brandweer. En het verheugt mij dan ook zeer dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u wegens uw inzet voor de maatschappij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

5 Mag ik de heer John Kerklaan vragen naar voren te komen? Meneer Kerklaan, beste John, John, wij kennen elkaar natuurlijk iets beter. Je hebt immers jaren bij ons in het gemeentehuis in Maasdam je functie vervuld. Op 21 mei 1984 kwam je in dienst als vrijwilliger bij de post s-gravendeel. Op 1 juni 2003 legde je het werk als zelfstandige opzij om als preventist verder te gaan bij gemeente Binnenmaas. Je bent een persoon met twee karakters is mij verteld door mensen die vaker met je werken. Aan de ene kant ben je zacht en hartelijk en aan de andere kant kan je ook hard en zakelijk zijn. Ik denk dat dat voor een brandweerman geen foute combinatie is. Je bent een vakman op het gebied van het brandweervak en hebt een hoop kennis. Daarnaast ben je ook een harde werker, een tikje perfectionistisch en cijfer je jezelf daardoor soms wel eens weg. Op 1 januari 2013 heb je het stokje als ploegchef overgedragen Fokke Smit en Martin de Zeeuw en het korps is blij met jou als Operationeel Manager. In 1997 werd je als bevelvoerder landskampioen. Mij is door intimi verteld dat er bij de brandweer een drankje naar jou is vernoemd, het zogeheten Kerklaantje. Hoe dat precies zit, moet je me nog maar eens vertellen. John, bij deze wil ik je bedanken voor je enorme inzet voor de brandweer. Ook in dit geval verheugt het me zeer dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je wegens jouw inzet voor de maatschappij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. ===================================================== De jubilarissen worden toegesproken door de ploegchefs, de burgemeester reikt de oorkondes uit. Het gaat om de volgende brandweerlieden: Jubilarissen: Post s-gravendeel Fokke Smit, 12,5 jaar Jeroen Naaktgeboren, 20 jaar Hans Molenaar, 30 jaar John Kerklaan, 30 jaar (is al uitgereikt, wel vermelden in krant aub) Post Mijnsheerenland /Westmaas Dave de Man, 12,5 jaar Helga vd Mark, 12,5 jaar Post Maasdam/Puttershoek Rene Korbijn, 12,5 jaar Danny van Heumen, 12,5 jaar Post Heinenoord Halko Biesheuvel, 35 jaar Cees vd Linden, 35 jaar

6

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff Korpsavond Brandweer met uitreiking diploma s, certificaten en onderscheidingen, op vrijdag 24 november 2017 in Alcazar Pleasure Village, Groeneweg 16 in Puttershoek, 21.30 uur uitreiking en 18:30 uur

Nadere informatie

5 1 a nota rangen voorblad RMT met besluit (2) 1

5 1 a nota rangen voorblad RMT met besluit (2) 1 Vergadering RMT Brandweer 9 november 2010 Agendapunt nummer 5.1 Onderwerp notitie functies en rangen brandweer Limburg-Noord. Auteur Lenders/ van Mierlo Portefeuillehouder Van der Schuit Voorstel : 1.

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

Opleidings- en oefenbeleid

Opleidings- en oefenbeleid Bijlage 1 Opleidings- en oefenbeleid 2011-2014 Brandweer Bladel Opleidings- en oefenbeleid 2011-2014 Brandweer Bladel 1 Inhoudsopgave pagina 1.0 Opleiding (Vakbekwaam worden) 2 1.1 Uitgangspunten opleidingsbehoefte

Nadere informatie

Leidraad conversie rangen

Leidraad conversie rangen Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding Leidraad conversie rangen Documentatie: - Bijlage 1: Overzicht rangen oud en nieuw; - Bijlage 2: Overzicht operationele en beheersmatige functies

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding. Leidraad conversie rangen

Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding. Leidraad conversie rangen Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding Leidraad conversie rangen Vastgesteld door de RRC op 10 september 2010 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Minder rangen 3 3. Operationele functies

Nadere informatie

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren)

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren) De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. We verwachten van je dat je bereid bent om voor je opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren. De basisopleiding

Nadere informatie

hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER

hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER jij Ben hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER versterken! De brandweer van Bussum De brandweer van Bussum draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor onze inwoners (en dieren) bij brand

Nadere informatie

Besluit personeel veiligheidsregio s

Besluit personeel veiligheidsregio s Besluit personeel veiligheidsregio s Laatst bijgewerkt: 03-07-2019 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Op de voordracht van Onze Minister

Nadere informatie

Functiehuis Bedrijfsbrandweer

Functiehuis Bedrijfsbrandweer Functiehuis Bedrijfsbrandweer Art. 31 Wet veiligheidsregio s 1. Bestuur veiligheidsregio kan inrichting die in geval van brand of ongeval bijzonder gevaar kan opleveren voor openbare veiligheid, aanwijzen

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Nr. 30 14 januari 2016 Aanstellings- en bevorderingsbesluit repressief beroepspersoneel

Nadere informatie

Jeugdbrandweer Laarbeek www.brandweerlaarbeek.nl/jeugdbrandweer jeugdbrandweer@brandweerlaarbeek.nl. Veelgestelde vragen

Jeugdbrandweer Laarbeek www.brandweerlaarbeek.nl/jeugdbrandweer jeugdbrandweer@brandweerlaarbeek.nl. Veelgestelde vragen 1 Veelgestelde vragen 1. Hoe oud moet ik zijn? In het jaar dat je 12 jaar wordt kun je al toetreden. Als je in het jaar van aanmelden 17 wordt kun je jezelf helaas niet meer aanmelden. 2. Waarom mag ik

Nadere informatie

KWALIFICATIEPROFIEL VOOR MANSCHAP B

KWALIFICATIEPROFIEL VOOR MANSCHAP B KWALIFICATIEPROFIEL VOOR MANSCHAP B werkzaam bij de brandweer Status Dit kwalificatieprofiel is op 11 september 2008 te Arnhem vastgesteld door de Deelprojectgroep Kwaliteitsinstrumenten van het Project

Nadere informatie

Jan Scheurwater. Songül Serindag Bureauhoofd. Coördinator. Administratieve 078 6203469. Leergang Bevelvoerder (Interim) Wendy Arkenbout.

Jan Scheurwater. Songül Serindag Bureauhoofd. Coördinator. Administratieve 078 6203469. Leergang Bevelvoerder (Interim) Wendy Arkenbout. Marco Boulogne Jan Scheurwater Songül Serindag Bureauhoofd Administratieve 078 6203469 Leergang Bevelvoerder (Interim) Ondersteuning 078 6203463 078 6203465 André Poelmans 078 6203461 Immanuel Warsen 078

Nadere informatie

De brandweer wordt nog veiliger en beter

De brandweer wordt nog veiliger en beter Project Kwaliteit brandweerpersoneel De brandweer wordt nog veiliger en beter -Brochure Brandweer juni2009.indd 1 05-06-2009 10:16:37 VAKBEKWAAM WORDEN, Wat verandert er concreet? Alle medewerkers van

Nadere informatie

Regionale kampioenschappen. THV te Langerak/Nieuwpoort

Regionale kampioenschappen. THV te Langerak/Nieuwpoort Regionale kampioenschappen THV te Langerak/Nieuwpoort 7 maart 2015 pagina 2 van 13 Inhoudsopgave 1 Voorwoord burgemeester van Molenwaard... 4 2 Voorwoord directeur brandweer Zuid-Holland Zuid... 5 3 Voorwoord

Nadere informatie

Wedstrijdboekje Voorjaarswedstrijd VBW om de Muus Tromp Bokaal. Zaterdag 14 maart 2015 op Marken

Wedstrijdboekje Voorjaarswedstrijd VBW om de Muus Tromp Bokaal. Zaterdag 14 maart 2015 op Marken Wedstrijdboekje Voorjaarswedstrijd VBW om de Muus Tromp Bokaal Zaterdag 14 maart 2015 op Marken 1950 65 jaar 2015 V1.3 Edam Voorwoord Welkom op ons mooie eiland waar dit jaar gestreden zal worden om de

Nadere informatie

Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland

Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland vrijdag 6 februari 2015 Welkom! Doel van de informatiebijeenkomst Vooraf informatie delen Wat wordt er van je verwacht als brandweervrijwilliger

Nadere informatie

Project Kwaliteit brandweerpersoneel. De brandweer wordt nog veiliger en beter

Project Kwaliteit brandweerpersoneel. De brandweer wordt nog veiliger en beter Project Kwaliteit brandweerpersoneel De brandweer wordt nog veiliger en beter VAKBEKWAAM WORDEN, VAKBEKWAAM BLIJVEN Wat verandert er concreet? Alle medewerkers van de brandweer worden voortaan opgeleid,

Nadere informatie

Samenvatting voor Bent u een man of een vrouw? (N=164) Antwoord Telling Percentage

Samenvatting voor Bent u een man of een vrouw? (N=164) Antwoord Telling Percentage Resultaten Brandweeronderzoek (Regio Utrecht) Aantal respondenten Aantal respondenten in deze vragenlijst: 164 Totaal aantal respondenten in deze vragenlijst: 3701 Percentage van het totaal: 4.4% Samenvatting

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaarden en voorzieningen voor medewerkers Veiligheidsregio Groningen

Arbeidsvoorwaarden en voorzieningen voor medewerkers Veiligheidsregio Groningen Onderwerp Vaststelling Aanvullende arbeidsvoorwaarden en voorzieningen Veiligheidsregio Groningen 2014 Vastgesteld 10 januari 2014 Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 Blad bekendmakingen

Nadere informatie

De nieuwe Brandweer Hollands Midden

De nieuwe Brandweer Hollands Midden De nieuwe Brandweer Hollands Midden Bijeenkomst gemeentebesturen (Leiden, 8 oktober 2010) Henk Meijer Regionaal Commandant Korte terugblik Discussie over regionalisering brandweer ruim 5 jaar geleden gestart

Nadere informatie

Werkgeversbrochure. Uw medewerker bij Brandweer IJsselland

Werkgeversbrochure. Uw medewerker bij Brandweer IJsselland Werkgeversbrochure Uw medewerker bij Brandweer IJsselland Brandweer IJsselland Brandweer IJsselland is onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland. We houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van

Nadere informatie

Officiële postavond post Oss

Officiële postavond post Oss Officiële postavond post Oss 18 november 2017 Pagina 1 van 9 Algemeen. Beste mensen, Allemaal een hele goede avond. Fijn dat jullie weer aanwezig zijn op onze officiële avond. Vergeleken met vorig jaar

Nadere informatie

Programma Zeeuwse 2014

Programma Zeeuwse 2014 Programma Zeeuwse 2014 Versie : 1.1 Datum : 15-11-2014 Onderlinge Zeeuwse Jeugdbrandweer Wedstrijden 1 2 Welkom op de Onderlinge Vaardigheidstoets voor de Zeeuwse jeugdbrandweer, aan onze jeugdleden en

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, enz. enz. enz. Besluit van [dag maand] 2015, houdende wijziging van het Besluit personeel veiligheidsregio s ter vereenvoudiging, actualisering en verbetering van dat besluit Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Gewestelijk DATUM: 26 mei 2018 PLAATS: Maasdam Gemeente Binnenmaas KLASSE: 112 1 e ronde ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Wethouder Beste dames en heren, Namens het

Nadere informatie

Officiële postavond 28 november 2014

Officiële postavond 28 november 2014 Jeroen Nijs John Dekker Johan Ulijn Toon van der Meijden Officiële postavond 28 november 2014 Pagina 1 van 11 1.1 Officiële avond / jubilarissen. Dit jaar hebben we vier jubilarissen: 12,5 jaar Jeroen

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst. Sluiting Blusgroep Dreischor. 17 maart 2014

Bewonersbijeenkomst. Sluiting Blusgroep Dreischor. 17 maart 2014 Bewonersbijeenkomst Sluiting Blusgroep Dreischor 17 maart 2014 Welkom! Kennismaking Blusgroep Dreischor Project Maatwerk Brandweer Sluiting blusgroep Dreischor Brandweerzorg in de toekomst Wat zijn de

Nadere informatie

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v)

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) Informatiefolder Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) gemeente Deventer september 2003 Werving vrijwilligers Brandweer Diepenveen Als gevolg van de gemeentelijke herindeling in 1999 zijn de gemeenten

Nadere informatie

Maak jij het uit? Informatiebrochure. vrijwilliger bij Brandweer. Brandweer GHOR Politie Gemeenten

Maak jij het uit? Informatiebrochure. vrijwilliger bij Brandweer. Brandweer GHOR Politie Gemeenten Maak jij het uit? Informatiebrochure vrijwilliger bij Brandweer Brandweer GHOR Politie Gemeenten Woord vooraf In onze dynamische en open samenleving is veiligheid, naast allerlei andere zaken zoals onderwijs,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 13 april 2019 PLAATS: Smilde KLASSE: 112 Let op! Er geldt een verplichte rijroute! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE SMILDE -2- Datum: 13 april 2019 Voorwoord Burgemeester

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS

VAARDIGHEIDSTOETS VAARDIGHEIDSTOETS 2018 112 DATUM: 24 maart 2018 PLAATS: Oirschot KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom in Oirschot! Om de beurt organiseren verschillende brandweerposten

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 380 Besluit van 15 oktober 2015, houdende wijziging van het Besluit personeel veiligheidsregio s ter vereenvoudiging, actualisering en verbetering

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND VAARDIGHEIDSTOETS 2017 ABWC ZEELAND DATUM: 20 mei 2017 PLAATS: Kruiningen KLASSE: TS-HD Gewestelijk (1 e ronde) ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Mede mogelijk gemaakt door: Kruiningen 2 20-05-2017 Beste

Nadere informatie

06 Oktober 2018 in Volendam

06 Oktober 2018 in Volendam Informatie-wedstrijdboekje voor de 06 Oktober 2018 in Volendam 1 Voorwoord Een wedstrijd organiseren gaat niet meer vanzelf maar ook dit jaar is het de vele vrijwilligers in onze regio weer gelukt om een

Nadere informatie

Regionale kampioenschappen brandweerwedstrijden 112 / WVD Zuid-Holland Zuid te Sliedrecht

Regionale kampioenschappen brandweerwedstrijden 112 / WVD Zuid-Holland Zuid te Sliedrecht Regionale kampioenschappen brandweerwedstrijden 112 / WVD Zuid-Holland Zuid te Sliedrecht 24 september 2016 pagina 2 van 16 Inhoudsopgave 1 Voorwoord bu rgem ees ter van Sliedrecht... 4 2 Voorwoord Command

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2018 Provinciaal DATUM: 10 maart PLAATS: Peize KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Peize -2- Datum: 10 maart 2018 Voorwoord Burgemeester Hartelijk welkom in Peize in de gemeente

Nadere informatie

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Met hart en ziel Brandweer Nederland staat voor 31.000 brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Die 24 uur per dag en 7 dagen

Nadere informatie

Vragen D66 Het lijkt D66 belangrijk dat er keuzemogelijkheden zijn. Dat lijkt nu niet het geval.

Vragen D66 Het lijkt D66 belangrijk dat er keuzemogelijkheden zijn. Dat lijkt nu niet het geval. TECHNISCHE VRAGEN Onderwerp : Brandweer Hollands Midden, raad 16 juni 2014 Vraagsteller: verschillende fracties Datum : 6 juni 2014 COMMISSIEADVIES Behandeld in commissievergadering: BM 2 juni 2014 Raadsvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief peuterspeelzaal

Nieuwsbrief peuterspeelzaal Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de najaarsnieuwsbrief 2013 van Stichting Spelenderwijs met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters. Graag brengen we u op de hoogte van de laatste

Nadere informatie

Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc

Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc Raadsinformatie Aan: Onderwerp: Bijlagen: Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc Gemeente Haarlemmermeer Geachte

Nadere informatie

Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland

Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland Wat betekent dit voor uw bedrijf? De brandweer: behulpzaam, deskundig en daadkrachtig 2 Brandweermensen, beroeps en vrijwilligers, zijn mannen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Provinciaal DATUM: 18 maart 2017 PLAATS: Zwinderen KLASSE: TS-HD Er geldt een verplichte aanrijroute!! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester 24 Uur per dag,

Nadere informatie

Regeling betreffende de eisen van aanstelling en bevordering voor het personeel brandweerpersoneel in dienst van de gemeente Rotterdam

Regeling betreffende de eisen van aanstelling en bevordering voor het personeel brandweerpersoneel in dienst van de gemeente Rotterdam CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR18985_1 3 juli 2018 Regeling betreffende de eisen van aanstelling en bevordering voor het personeel brandweerpersoneel in dienst van de gemeente Rotterdam

Nadere informatie

B e h u l p z a a m D e s k u n d i g D a a d k r a c h t i g

B e h u l p z a a m D e s k u n d i g D a a d k r a c h t i g Specialist in rijopleidingen voor brandweer en overige hulpverleningsdiensten Amsterdam- Amstelland B e h u l p z a a m D e s k u n d i g D a a d k r a c h t i g Brandweer Amsterdam-Amstelland BOCAS Als

Nadere informatie

3.1 Fase 1: Takenpakket en competentieniveau vaststellen. Afbeelding 3.1 Takenpakket en competentieniveau vaststellen

3.1 Fase 1: Takenpakket en competentieniveau vaststellen. Afbeelding 3.1 Takenpakket en competentieniveau vaststellen 3. Oefensystematiek De systematiek van deze Leidraad Oefenen is gebaseerd op een periodieke oefencyclus (zie hoofdstuk 2), die uit zeven fasen bestaat. De uitkomsten van de laatste fase vormen de input

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2017 Gewestelijke Hoofdklasse DATUM: 13 mei 2017 PLAATS: Best KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste brandweerlieden, Welkom in de gemeente

Nadere informatie

JEUGDBRANDWEER COEVORDEN

JEUGDBRANDWEER COEVORDEN Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 0 INFORMATIE JEUGDBRANDWEER COEVORDEN Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 1 Inhoudsopgave: Inleiding : pagina 2 Taken van de brandweer en de jeugdbrandweer : pagina 2 Doel van

Nadere informatie

Opleidingsaanbod 2013-2014

Opleidingsaanbod 2013-2014 Opleidingsaanbod 2013-2014 Brandweerleergangen en -cursussen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Inhoud Voorwoord 3 1 Opleidingsseizoen 2013-2014 4 2 Overzicht opleidingen en tarieven seizoen 2013-2014

Nadere informatie

Voorzitters van 1969 tot 2013 Grote oefening, veel toeschouwers

Voorzitters van 1969 tot 2013 Grote oefening, veel toeschouwers Voorzitters van 1969 tot 2013. Grote oefening, veel toeschouwers ~ 81 ~ 71 ste jaarvergadering afsluiting jubileumjaar Sluiting jubileumjaar: de 7 en 0 werden weer uit elkaar gehaald door de Burgmeester

Nadere informatie

Blijf jij cool. als het heet wordt? Word vrijwilliger! Hollands Midden

Blijf jij cool. als het heet wordt? Word vrijwilliger! Hollands Midden Blijf jij cool als het heet wordt? Word vrijwilliger! Hollands Midden Uitdagend en veelzijdig Vrijwilliger bij de brandweer Wil jij je steentje bijdragen en als vrijwilliger aan de slag? Maar dan wel iets

Nadere informatie

Brandweer Ede. Bezoekadres: Breelaan 4, EDE

Brandweer Ede. Bezoekadres: Breelaan 4, EDE Brandweer Ede Bezoekadres: Breelaan 4, EDE Postadres: Postbus 8142 610 AC EDE Telefoon : (0318) 68 69 11 Telefax : (0318) 61 60 60 E-mail : Brandweer@ede.nl Inleiding De Wet Veiligheidsregio s (Wvr) vervangt

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 10 mei 2014 PLAATS: Roden KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Welkom in Noordenveld! Allereerst heet ik u van harte welkom in de

Nadere informatie

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende vier onderdelen:

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende vier onderdelen: Bijlage 4.B Lijst van Wensen De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende vier onderdelen: Voorbereiding en projectmanagement Instructiemomenten

Nadere informatie

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen,

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen, Toespraak Drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in Overijssel, bij het afscheid van de heer Frank Kerckhaert als burgemeester van Hengelo op zaterdag 29 september 2012. Burgemeester

Nadere informatie

Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer

Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer 48 e Waterlandse brandweerdag Informatie-wedstrijdboekje voor de Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer Pagina 1 van 9 Beste brandweercollega s, In het kader van de sluiting van post Den Ilp, waren in het

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2 e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2 e ronde gewestelijk DATUM: 22 juni 2019 PLAATS: Gieten KLASSE: 112 Let op! Er geldt een verplichte rijroute! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Gieten in vuur

Nadere informatie

Ontwerpbesluit personeel veiligheidsregio s

Ontwerpbesluit personeel veiligheidsregio s Ontwerpbesluit personeel veiligheidsregio s Besluit van, houdende regels over het personeel van de brandweer, functies voor de bedrijfsbrandweer, functies binnen de organisatie GHOR en functies binnen

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2019 GEWESTELIJKE RONDE

VAARDIGHEIDSTOETS 2019 GEWESTELIJKE RONDE VAARDIGHEIDSTOETS 2019 GEWESTELIJKE RONDE DATUM: 11 mei 2019 PLAATS: Nijkerk KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Brandweerwedstrijd zaterdag 11 mei 2019 Beste deelnemers, De brandweervrijwilligers

Nadere informatie

Brandweeropleidingen. Jaarplanner 2015 OP B A S I S VA N O PEN INSCH R IJVING RISC

Brandweeropleidingen. Jaarplanner 2015 OP B A S I S VA N O PEN INSCH R IJVING RISC Brandweeropleidingen OP B A S I S VA N O PEN INSCH R IJVING Jaarplanner 2015 RISC RISC Jaarplanner Brandweeropleidingen 2015 Week 4 19-01-2015 t/m 23-01-2015 Week 5 26-01-2015 t/m 30-01-2015 Week 6 02-02-2015

Nadere informatie

Geachte heer Heidema, geachte leden van de gemeenteraad van Deventer, geacht college, dames en heren,

Geachte heer Heidema, geachte leden van de gemeenteraad van Deventer, geacht college, dames en heren, Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Andries Heidema, t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Deventer op 3 juli 2013. Geachte heer Heidema, geachte leden van de gemeenteraad van Deventer,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2019 1 e ronde gewestelijk DATUM: 11 mei PLAATS: s Gravenmoer KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Beste brandweerteams, Het bestrijden van incidenten is jullie dagelijkse

Nadere informatie

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 39/2008 5 februari 2008 SBA 2008/123996 Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal Aan de Raad der gemeente Haarlem Ingevolge het bepaalde

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2019 Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS 2019 Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2019 Gewestelijk DATUM: 25 mei 2019 PLAATS: s-gravendeel Gemeente Hoeksche Waard KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Brandweerman of vrouw zijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

Gemeenteraad Noordwijkerhout 28 mei 2015

Gemeenteraad Noordwijkerhout 28 mei 2015 Commissie Bestuurlijke aangelegenheden en middelen Gemeenteraad Noordwijkerhout 28 mei 2015 Henk Meijer Regionaal commandant Inleiding Doel van onze aanwezigheid in uw raad. Het is en blijft ook uw brandweer.

Nadere informatie

BRANDWEEROPLEIDINGEN Op basis van open inschrijving. Well prepared for the heat of the moment

BRANDWEEROPLEIDINGEN Op basis van open inschrijving. Well prepared for the heat of the moment BRANDWEEROPLEIDINGEN Op basis van open inschrijving Well prepared for the heat of the moment LEERGANG MANSCHAP A OPLEIDINGSCODE: MSA 3 Opleiding Week 45 07-11-2016 t/m 11-11-2016 Module Brandbestrijding

Nadere informatie

Branchestandaard blijvende vakbekwaamheid

Branchestandaard blijvende vakbekwaamheid Branchestandaard blijvende vakbekwaamheid Functie chauffeur werkzaam bij de brandweer De Brandweeracademie is onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid 2 Branchestandaard blijvende vakbekwaamheid

Nadere informatie

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan.

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan. Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-52562303 Onze referentie U2016/2751 E-mail pvesseveld@vrnhn.nl Uw referentie - Bijlagen 6 Uw bericht van - Aanbieding financiële stukken en beleidsplan

Nadere informatie

Voorstel. Algemene toelichting AGP 21

Voorstel. Algemene toelichting AGP 21 Voorstel AGP 21 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 3 april 2013 Bijlagen : - Steller : Jacky Luypen Onderwerp : Jubilea / Attentieregeling Algemene toelichting Aanleiding De attentieregeling is in het afgelopen

Nadere informatie

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017 Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017 -------------------------------------------------------- Geachte burgemeester

Nadere informatie

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur. Snel Inzetbaar Team 1998 Na het examen van het snel inzetbaar team (foto Els Kat) Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

Dames, en heren, burgemeester, Meneer Smit, beste Jan, Katy

Dames, en heren, burgemeester, Meneer Smit, beste Jan, Katy Dames, en heren, burgemeester, Meneer Smit, beste Jan, Katy De burgemeester heeft al veel mooie woorden gesproken. Je betrokkenheid bij de Stad, bij de club. De successen en hoogtepunten die je hebt meegemaakt.

Nadere informatie

MEMO. Datum : 17 december 2013 Onderwerp : Notitie stand van zaken betreffende de brandweer van Langedijk

MEMO. Datum : 17 december 2013 Onderwerp : Notitie stand van zaken betreffende de brandweer van Langedijk MEMO Aan : De gemeenteraad Afdeling : - Van : College van B&W Afdeling : - Datum : 17 december 2013 Onderwerp : Notitie stand van zaken betreffende de brandweer van Langedijk Inleiding Deze notitie is

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie Datum 14 februari 2012 Betreffende wetsvoorstel: 32841 Wijziging

Nadere informatie

Wij wensen jullie heel veel plezier en geniet van de Zaanse bond zoals dat elk jaar gebeurt. Namens het bestuur, Erwin van Doleweerd.

Wij wensen jullie heel veel plezier en geniet van de Zaanse bond zoals dat elk jaar gebeurt. Namens het bestuur, Erwin van Doleweerd. Rally Zaanse Bond 24 juni 2017 Voorwoord Een wedstrijd organiseren gaat niet meer vanzelf maar ook dit jaar is het de vele vrijwilligers in onze regio weer gelukt om een prachtige dag te organiseren waarin

Nadere informatie

Grootschalig Watertransport

Grootschalig Watertransport Grootschalig Watertransport Brandweer Midden- en West-Brabant Versie 1.1, juni 2009 1 Naam: Brandweer Midden- en West-Brabant Versie: 1.1 Datum: juni 2009 Opsteller: afdeling operationele voorbereiding,

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 12 april 2014 PLAATS: Dongen KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Op zaterdag 12 april 2014 is de gemeente Dongen in de ban van de

Nadere informatie

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE

ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 18 april 2015 PLAATS: Cuijk KLASSE: TAS-HD / 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste (brandweer)vrijwilligers, De brandweer van de gemeente

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS Gewestelijk DATUM: 14 juni 2014 PLAATS: De Lier Gemeente Westland KLASSE: Hoofdklasse ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE De Lier -2- Datum: 14 juni 2014 Voorwoord Burgemeester Westland

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 30 maart 2019 PLAATS: Eelde KLASSE: TS - HD Let op! Er geldt een verplichte rijroute! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE EELDE -2- Datum: 30 maart 2019 Voorwoord Burgemeester

Nadere informatie

Samenwerken aan Brandveiligheid

Samenwerken aan Brandveiligheid Gemeente Leiderdorp Gemeente Leiderdorp Wie zijn wij als Brandweer Hollands Midden? Wat mag u van ons verwachten en hoe zijn we aan elkaar verbonden? Samenwerken aan Brandveiligheid Missie Brandweer Hollands

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Jeugdbrandweer Zuid-Holland Zuid

Huishoudelijk reglement Jeugdbrandweer Zuid-Holland Zuid Huishoudelijk reglement Jeugdbrandweer Zuid-Holland Zuid Versie: 1.0 definitief (Vastgesteld in MT brandweer op 08 december 2014) Huishoudelijk reglement Jeugdbrandweer ZHZ pagina 2 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opleidingsaanbod 2014-2015

Opleidingsaanbod 2014-2015 Opleidingsaanbod 2014-2015 Brandweer Amsterdam-Amstelland Veiligheidsregio Kennemerland Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Voorwoord 3 1 Opleidingsseizoen 2014-2015

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen.

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 november Luizenkammen Vergadering MR 2 november Studiedag groepen 1-8 vrij. 7 november Start intekenen oudergesprekken

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS e Ronde gewestelijk

VAARDIGHEIDSTOETS e Ronde gewestelijk VAARDIGHEIDSTOETS 2019 1 e Ronde gewestelijk DATUM: 11 mei 2019 PLAATS: Sevenum KLASSE: TS-HD ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Sevenum -2- Datum: 11 mei 2019 Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers,

Nadere informatie

Fire Academy BRANDWEEROPLEIDINGEN. Op basis van open inschrijving

Fire Academy BRANDWEEROPLEIDINGEN. Op basis van open inschrijving BRANDWEEROPLEIDINGEN Op basis van open inschrijving Leergang Bevelvoerder Opleidingscode: BVO 1 C18-0765 Week 5 28-01-2019 t/m 01-02-2019 Week 7 11-02-2019 t/m 15-02-2019 Week 11 11-03-2019 t/m 15-03-2019

Nadere informatie

Toespraak Peter Rehwinkel; voorzitter Raad van Toezicht Burgernet op 16 december 2010 in Delft ter gelegenheid van uitreiking Burgernet Award.

Toespraak Peter Rehwinkel; voorzitter Raad van Toezicht Burgernet op 16 december 2010 in Delft ter gelegenheid van uitreiking Burgernet Award. Toespraak Peter Rehwinkel; voorzitter Raad van Toezicht Burgernet op 16 december 2010 in Delft ter gelegenheid van uitreiking Burgernet Award. Dames en heren, Vandaag mag ik als voorzitter van de Raad

Nadere informatie

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout Veiligheidsregio in vogelvlucht Jos Stierhout Programma Welkom door Steven van de Looij Veiligheidsregio in grote lijnen Film 24 uur veiligheidsregio Bezoek meldkamer Dieper in de organisatie Onze programma

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004 No: 5.4/260204 Onderwerp: Verordening brandveiligheid en hulpverlening De Raad van de gemeente Noordenveld; - gelet op artikel 1, tweede lid, en artikel 12 van de brandweerwet 1985 - gelet op artikel 8,

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BIJ BRANDWEER TWENTE. informatiebrochure

VRIJWILLIGERS BIJ BRANDWEER TWENTE. informatiebrochure VRIJWILLIGERS BIJ BRANDWEER TWENTE informatiebrochure Inhoud 1. Woord vooraf 5 2. Wat willen we met deze brochure bereiken? 6 3. Door de ogen van... 7 4. Brandweer Twente 8 5. Informatiebijeenkomst 12

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Elementaire oefening. Oefenkaart 102D: Levensreddend handelen 2 202D 302E. Opdracht A t/m D

Elementaire oefening. Oefenkaart 102D: Levensreddend handelen 2 202D 302E. Opdracht A t/m D Elementaire oefening Oefenkaart 102D: Levensreddend handelen 2 202D 302E Opdracht A t/m D Draaiboek : 102D-DB02 Datum : 20-8-2007 Locatie : Kantoor Emmalaan Inhoud Opmerking [LMB1]: Deze inhoudsopgave

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse

VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse VAARDIGHEIDSTOETS 2016 hoofdklasse DATUM: 16 april 2016 PLAATS: Werkhoven KLASSE: provinciaal ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Zaterdag 16 april wordt een bijzondere dag voor

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale VAARDIGHEIDSTOETS Provinciale DATUM: 28 maart 2015 PLAATS: Standdaarbuiten KLASSE: 112 ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE Voorwoord Burgemeester Beste deelnemers, De brandweerposten in de gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Koninklijke onderscheiding dhr. ir. Hans van Dord, 16 december 2017

Koninklijke onderscheiding dhr. ir. Hans van Dord, 16 december 2017 1 Koninklijke onderscheiding dhr. ir. Hans van Dord, 16 december 2017 Beste mensen, Voor mij is het als oud-biologieleraar altijd weer een feest om in Burgers Zoo te zijn. Ik geniet altijd volop van de

Nadere informatie