ALLES BINNEN HANDBEREIK.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALLES BINNEN HANDBEREIK."

Transcriptie

1 OPEL INSIGNIA

2

3 ALLES BINNEN HANDBEREIK. Voor de Opel Insignia schieten woorden tekort. Zijn innovatieve interface systeem zal de manier waarop je met je auto samenwerkt revolutionair veranderen. Het infotainment systeem, dat je helemaal aan je eigen wensen kunt aanpassen, vormt een naadloos verlengstuk van je digitale wereld, zodat je je thuis voelt zodra je instapt. En dat is nog maar het begin. De Insignia verlegt op veel meer terreinen de grenzen. Met de laagste luchtweerstand in zijn klasse 1, geavanceerde ondersteunende systemen, luxueuze nieuwe bekledingen en de betrouwbaarheid en verfijnde rijeigenschappen die het voordeel zijn van Duitse techniek. Tijdens een proefrit ervaar je hoe goed we erin geslaagd zijn dit alles te combineren tot een onovertroffen rijervaring. De inhoud van deze brochure was correct op het moment van het ter perse gaan (01/2015). Opel behoudt zich het recht voor specificaties en uitrusting te allen tijde te wijzigen. Je Opel dealer geeft je graag de meest recente informatie. INHOUD OPEL INSIGNIA 04 De Insignia 22 Uitrustingsniveaus 30 Comfort 32 AFL 34 Ondersteunende systemen 36 Veiligheid 38 4-wielaandrijving 40 Infotainment 42 Geavanceerde displays 44 Accessoires 46 OPC Line-pakketten 48 Motoren en versnellingsbakken 50 Velgen en banden 54 Bekleding en interieur 58 Carrosseriekleuren 60 Opel Service 62 Baanbrekende innovaties 1 Voor de Insignia 5-deurs ecoflex; gegevens per juli 2013.

4 INSPIRATIE MET INHOUD LEIDT TOT DE ABSOLUTE TOP.

5 De Opel Insignia heeft in elke uitvoering een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Je hebt de keuze uit vier carrosserievarianten: de elegante 4-deurs, de gestroomlijnde 5-deurs, de extra ruime Sports Tourer en de stoere Country Tourer met offroad-bescherming. Welke uitvoering je ook kiest, je bent verzekerd van een schitterend design en baanbrekende techniek.

6

7 ADEMBENEMENDE KLASSE. De Insignia heeft een klassieke uitstraling met unieke details. Aan de top van het aanbod staat de Country Tourer, die bewijst dat stoer en stijlvol uitstekend samen gaan. Geavanceerde veiligheids systemen zorgen dat je zijn kracht in elke situatie goed in de hand houdt. Om hem extra te beschermen is de onder zijde van de carrosserie voorzien van een opvallende zwarte bekleding. De Country Tourer biedt je bovendien de keuze tussen standaard voorwielaan drijving en de optionele 4-wielaandrijving, die samen met FlexRide en een elektronisch sperdifferentieel borg staat voor een echt offroad-gevoel.

8 GERAFFINEERD AFGESTEMD OP DE HOOGSTE VERWACHTINGEN. Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, hebben we in de Insignia aandacht geschonken aan ieder detail. Het luxueuze interieur met zorgvuldig gekozen materialen maakt in één oogopslag duidelijk dat je in de Insignia geniet van comfort op het hoogste niveau. Een goed voorbeeld zijn de meervoudig verstel bare ergonomische comfort stoelen met AGR-certificaat 1, die ervoor zorgen dat je elke dag in je eigen business-class reist. 1 Het AGR-certificaat is een kwaliteitszegel dat wordt toegekend door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugspecialisten Aktion Gesunder Rücken e. V.

9

10 REVOLUTIONAIR INFOTAINMENTSYSTEEM. De Insignia biedt digitale mogelijkheden die tot nu toe in geen enkele auto te vinden waren. Het meest geavanceerde infotainmentsysteem ooit geeft je toegang tot al je digitale media, met één druk op de knop of via het kleuren-touchscreen. Daarnaast is dit intuïtieve systeem voorzien van stemherkenning, zodat je commando's eenvoudig kunt inspreken, terwijl je je ogen veilig op de weg houdt. Dat maakt het veiliger en gemakkelijker dan ooit om een telefoongesprek te voeren, muziek te selecteren of het navigatiesysteem te bedienen. Net zo eenvoudig maak je op het grote kleurenscherm je keuze uit 60 persoonlijk in te stellen favorieten. Dit zijn niet zomaar wat nieuwe snufjes: dit is de volledige integratie van je smartphone met het dashboard.

11

12

13 ONTWIKKELD OM KILOMETERS TE MAKEN. De motoren van de nieuwe Insignia inspireren én imponeren. Dankzij ecoflex en de geavanceerde BlueInjection-technologie van Opel zijn de nieuwe motoren niet alleen bijzonder zuinig, maar is ook hun uitstoot aanzienlijk beperkt. De 5-deurs ecoflex heeft de laagste luchtweerstandscoëfficiënt in zijn categorie 1, terwijl de 2.0-motoren met 88 kw (120 pk) en 103 kw (140 pk) uitblinken met de beste 2 CO 2 -uitstoot in hun klasse: slecht 98 g/km 3! En vanzelfsprekend gaat dat niet ten koste van hun vermogen. De krachtigste motor levert maar liefst 184 kw (250 pk) bij een maximaal koppel van 400 Nm. Wil je nog meer dynamiek, dan is er het optionele FlexRide-onderstel. BlueInjection zorgt ervoor dat de nieuwe 2.0 dieselmotor met 125 kw (170 pk) aan de strenge Euro 6-emissienorm voldoet. Deze technologie verlaagt de uitstoot van stikstofoxide (NO x ) door de toevoeging van AdBlue, dat een interne reactie veroorzaakt waardoor de NO x wordt omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp. De AdBlue hoeft slechts zelden te worden bijgevuld, gemiddeld pas na meer dan km. En als het nodig is, gaat bijvullen snel en eenvoudig. Welke motor ook jouw voorkeur heeft en wat je rijstijl ook is, de kilometers vliegen voorbij in de Insignia. 1 Gegevens per juli Per juni g geldt voor 4-deurs en 5-deurs; 104 g voor Sports Tourer. Alle cijfers zijn gebaseerd op het EU-basismodel met standaarduitrusting. Brandstofverbruik en CO 2 -uitstoot zijn berekend volgens richtlijn R (EC) nr. 715/2007 en R (EC) nr. 692/2008 (in de versies die respectievelijk van toepassing zijn), uitgaande van het leeggewicht van het voertuig tijdens bedrijf, in overeenstemming met deze richtlijnen. Extra uitrusting en in de fabriek ingebouwde opties kunnen ertoe leiden dat het verbruik en de CO 2 -uitstoot hoger zijn dan hier opgegeven. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van Verband der Automobilindustrie e.v. (VDA), de Duitse branche organisatie voor de auto-industrie.

14 KLAAR OM HET AVONTUUR AAN TE GAAN. Deze Insignia voelt zich ook buiten het asfalt helemaal in zijn element. De Country Tourer heeft een ruig off-road karakter, wat nog versterkt wordt door de optionele 4-wielaandrijving, FlexRide en een elektronisch sperdifferentieel op de achteras. Die robuuste eigenschappen combineert hij met een stijlvol design, waarin zilverkleurige platen aan voor- en achterzijde, een verhoogd chassis en chroomaccenten rondom de koplampen opvallen. En dankzij de zwarte anti-steenslagbekleding rondom ziet hij er altijd onberispelijk uit.

15

16

17 VERSCHERPTE CONTROLE. Slimme sensoren maken het je bijzonder gemakkelijk. De Insignia is voorzien van de meest geavanceerde systemen om je tijdens het rijden te ondersteunen. Optionele radargestuurde systemen zoals Rear Cross Traffic Alert, dode-hoekwaarschuwing en Lane Change Alert helpen je om veilig van rijstrook te wisselen of achteruit te rijden. Dankzij dit soort proactieve systemen kun je je in elke rijsituatie meer ontspannen.

18 Als je weet wat je wilt, is de beslissing snel genomen.

19

20 JE HANDEN VEILIG AAN HET STUUR. De geavanceerde multimediasystemen in de Insignia doen alle grenzen tussen bestuurder, auto en digitale apparatuur vervagen. Ze bieden je revolutionaire nieuwe mogelijkheden om met je auto samen te werken. In plaats van een informatiedisplay met een vaste indeling beschik je over een digitaal instrumentencluster dat je zelf kunt indelen, zodat je met één klik toegang krijgt tot de door jou gewenste informatie. Een blikvanger is het grote, ultrascherpe kleuren-touchscreen, dat ongekende mogelijkheden biedt. En nog een groot voordeel: je hebt overal en altijd draadloos toegang tot je digitale apparatuur. Om je tijdens het rijden zo min mogelijk af te leiden, reageert het Navi 900 IntelliLinksysteem op korte gesproken commando s voor navigatie en de bediening van de belangrijkste telefoon- en audio functies. De instrumenten in de Insignia bieden je vanuit je auto toegang tot al je gegevens, thuis én op je werk. En omdat ieder mens weer andere voorkeuren heeft, kan het systeem volledig naar wens worden ingericht. Je kunt de volgorde van symbolen instellen en met één vinger het gewenste item kiezen, net als op de nieuwste computers en tablets. En je kunt tot 60 persoonlijke favorieten opslaan, van contacten tot radiostations, afspeellijsten of bijvoorbeeld de adressen van je klanten. Blader voor meer informatie naar blz Revolutionaire integratie

21

22 1. EDITION. 2. Het luxueuze, comfortabele interieur is één van de dingen die de Insignia zo bijzonder maken. De Edition-uitvoering is standaard voorzien van een lederen stuurwiel met stuurwiel ediening voor het infotainment-systeem en de cruise control. Daarnaast geniet je van het comfort van Electronic Climate Control en een bestuurdersstoel met 4-voudig elektrisch verstelbare lendensteun. En ook het gemak van parkeersensoren en een elektrische handrem zijn in de Edition standaard. Om je onderweg te kunnen ontspannen en op de hoogte te blijven is de Edition uitgerust met het RF400 infotainmentsysteem met grafisch kleurenscherm en Bluetooth -, USB- en externe stereo-aansluiting. 1. Electronic Climate Control (ECC). Wanneer je je ideale temperatuur hebt ingesteld, zorgt het ECC-systeem in de Insignia dat deze automatisch wordt gehandhaafd inch design-velgen. 1 De Edition is standaard voorzien van zilver kleurige design-velgen met 5 spaken, die uitstekend passen bij het elegante silhouet van de Insignia. Op de foto s zijn mogelijk opties afgebeeld. 1 De maat van de velgen is afhankelijk van de gekozen motor en carrosserievariant. Je Opel dealer geeft je graag volledige informatie. 22 Edition

23

24 BUSINESS+. De Insignia Business+ is volledig afgestemd op wie veel achter het stuur zit. Bovenop de uitgebreide standaarduitrusting van de Edition biedt hij enkele waardevolle extra s, die ook de langste ritten uiterst comfortabel maken. Zo is de Business+ standaard voorzien van het uiterst veelzijdige Navi 900 IntelliLink systeem met 8-inch touchscreen, dat naast trefzekere navigatie de mogelijkheid biedt al je digitale apparatuur eenvoudig en naadloos te integreren met het infotainmentsysteem van je Insignia (zie voor meer details blz. 40). Voor een onmiskenbare stijl is de Business+ daarnaast uitgerust met 16-inch lichtmetalen velgen. Op de foto s zijn mogelijk opties afgebeeld. 24 Business+

25 Navi 900 IntelliLink. De Business+ is standaard uitgerust met het meest veelzijdige en complete infotainmentsysteem dat we ooit gemaakt hebben. Het royale 8-inch touch screen geeft niet alleen alle navigatiegegevens haarscherp weer, maar biedt ook toegang tot al je muziek en andere bestanden op je smartphone of tablet, die je via USB of Bluetooth eenvoudig in het systeem kunt integreren. Zie voor meer informatie blz en of 17-inch lichtmetalen velgen. Om zijn uitstraling van zakelijke luxe te versterken biedt de Business+ de keuze tussen elegante 16- of 17-inch lichtmetalen velgen. Business+ 25

26 COSMO. De Cosmo gaat nog een flinke stap verder op het gebied van persoonlijke luxe en comfort. Er is vrijwel geen wens te bedenken die in de Cosmo niet vervuld wordt. Van Electronic Climate Control met twee afzonderlijk regelbare zones tot verfijnde details als een chromen sierrand rondom de zijramen: de Cosmo biedt het allemaal. Standaard is ook het Adaptive Forward Lighting (AFL) systeem met 8 lichtfuncties. Ook exclusieve bekledingen zijn in de Cosmo een vanzelfsprekendheid. Zie voor meer details blz. 56. Op de foto s zijn mogelijk opties afgebeeld. 26 Cosmo

27 1. Electronic Climate Control (ECC) met twee zones. Het ECC-systeem is voorzien van twee afzonderlijk regelbare zones links en rechts en werkt met een geavanceerde compressor die het brandstofverbruik (en daarmee ook de uitstoot) vermindert door alleen te koelen als het nodig is. 2. Praktisch opbergvak. Door de compacte vormgeving van de standaard elektrische handrem komt achter de schakelpook ruimte vrij voor een extra opberg vak met deksel inch lichtmetalen velgen. De Cosmo is standaard uitgerust met stijlvolle 7-spaaks lichtmetalen velgen, die zijn elegante profiel benadrukken Cosmo 27

28 1. Country Tourer De Insignia Country Tourer combineert een ruig offroad-karakter met stijlvol comfort. Het is een atletische allrounder die voorzien is van trefzekere techniek. De Country Tourer is standaard uitgerust met een krachtige 1.6 Turbo-benzinemotor met 125 kw (170 pk) en voorwielaandrijving. Wil je zijn avontuurlijke capaciteiten ten volle benutten, kies dan voor de 4x4-versie met de imponerende 2.0 Turbo-motor met 184 kw (250 pk), FlexRide en een elektronisch sperdifferentieel op de achteras. 1. Onderstelbescherming. De Country Tourer is standaard voorzien van uitgebreide maatregelen om hem ook buiten de gebaande paden optimaal te beschermen, zoals zwarte anti-steenslagbekleding rondom en verzegelde lagers. Stijlvolle zilverkleurige platen aan voor- en achterzijde benadrukken zijn robuuste karakter. 2. Krachtige verschijning. Het 20 mm verhoogde chassis zorgt dat de Insignia Country Tourer ook op ruig terrein moeiteloos zijn weg vindt en geeft hem nog meer sportieve allure inch lichtmetalen velgen. Opvallende lichtmetalen velgen versterken de sportieve uitstraling van de Country Tourer. Op de foto s zijn mogelijk opties afgebeeld. 28 Country Tourer

29

30 1. PRIVILEGES VOOR WIE VEEL ONDERWEG IS. Het business-class interieur van de Insignia biedt veel meer dan een luxe uitstraling en exclusieve, hoogwaardige materialen. Ook wat gemak betreft heeft de Insignia het niveau van een 5-sterren hotel, van de royale bagageruimte en regelbare verlichting tot verstelbare stoelen en integratie van je mobiele apparatuur Deze stoelen zijn vanwege hun speciale rugvriendelijke eigenschappen gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen AGR ( Aktion Gesunder Rücken e. V. ). 30 Hoogwaardig comfort

31 Panoramadak met getint glas. Een aantrekkelijke optie voor de Sports Tourer, die lange reizen nog aangenamer maakt. Het grote panoramadak zorgt voor extra licht op donkere dagen en een verkoelend briesje als het buiten warm is. 2. Ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat. 1 Deze voorstoelen bieden uitstekende steun aan de meest gevoelige delen van de rug en de bovenbenen. Dankzij de uitgebreide verstelmogelijkheden, waaronder een verstelbare lendensteun en in lengte verstelbaar zitgedeelte, kun je altijd de optimale zitpositie bereiken. 3. Royale bagageruimte. Welke carrosserievariant je ook kiest, de bagageruimte is één van de troeven van de Insignia. De 4-deurs en 5-deurs bieden een indrukwekkende 500 resp. 530 liter, dat wil zeggen ruimte voor minstens 4 flinke koffers. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt, ontstaat nog meer ruimte. De Tourer-modellen spannen de kroon met een maximale inhoud van liter. 4. Stuurwielbediening. Alle infotainment-systemen voor de Insignia zijn voorzien van bedieningsknoppen aan het stuurwiel, waarmee je comfortabel en veilig de belangrijkste functies van je audio systeem, telefoon en cruise control kunt aansturen. 5. Starten met een druk op de knop. Zonder sleutel de auto openen en starten: sneller, gemakkelijker en bijzonder veilig. Hoogwaardig comfort 31

32 KOPLAMPEN MET EEN VOORUITZIENDE BLIK. Een van de geavanceerde systemen waarmee de Insignia de bestuurder ondersteunt, is Adaptive Forward Lighting (AFL) met Bi-Xenon koplampen. Met behulp van een aan de voor zijde geplaatste camera en een regensensor en op basis van de stuurhoek stemt AFL de richting en lichtsterkte van de koplampen continu af op de snelheid, stuurhoek, weer- en verkeerssituatie. Dat maakt rijden in het donker minder vermoeiend en aanzienlijk veiliger.

33 Het AFL koplampsysteem (standaard op de Cosmo en de Country Tourer, optioneel op de Edition) gaat samen met LED-dagrijverlichting, een automatisch dimmende binnenspiegel en tunneldetectie, waardoor de koplampen automatisch worden ingeschakeld zodra je een tunnel binnenrijdt. Ook een wasinstallatie op de koplampen is bij AFL inbegrepen. 1. Statische hoekverlichting. Verlicht 90 graden links of rechts van de auto, voor beter zicht naar de zijkant. 2. Dynamische bochtverlichting. Geactiveerd door de stuurhoek en rijsnelheid zwenken de koplampen in de bocht tot 15 graden naar links of rechts. 3. Grootlicht-assistent. Schakelt automatisch over van grootlicht op dimlicht zodra tegen liggers of verkeer vóór de auto worden opgemerkt, en weer terug zodra de weg vrij is. 4. Slecht-weer-verlichting. Wordt geactiveerd door de ruitenwissers of regensensor. Verbetert het zicht bij slecht weer. 5. Snelwegverlichting. Reikt 140 meter ver, met een hogere, fellere lichtbundel dan conventioneel dimlicht, zonder anderen te verblinden. 6. Verlichting voor secundaire wegen. Bredere en fellere lichtbundel dan conventioneel dimlicht. Reikt 70 meter ver zonder andere weggebruikers te verblinden. 7. Stadsverlichting. Een bredere en lager gerichte lichtbundel, geactiveerd door de snelheid van de auto in combinatie met de straatverlichting. 8. Woonerfverlichting. Een bredere lichtbundel (8 graden extra naar links en rechts) zorgt ervoor dat je gevaarlijke situaties sneller opmerkt. Adaptive Forward Lighting 33

34 INTELLIGENTE ONDERSTEUNING. Wie vooruit kijkt hoeft niet achterom te kijken. De optionele ondersteunende systemen van de Insignia helpen je om maximale controle te houden en het rijden minder inspannend te maken. Zoals Adaptive Cruise Control (ACC) met snelheidsbegrenzer, dat je helpt om de gewenste afstand tot de auto voor je aan te houden en dat zelfs automatisch kan starten, stoppen en afremmen in zeer dicht verkeer. 1 Naast bekende en veel geroemde systemen als Opel Eye en AFL biedt de Insignia drie innovatieve systemen die gebruik maken van radar: Lane Change Alert, dode-hoekwaarschuwing en Rear Cross Traffic Alert. Adaptive Cruise Control (ACC) met Forward Collision Alert (FCA). ACC is een geavanceerde versie van de traditionele cruise control en helpt om bij snelheden tussen de 25 en 180 km/u kop-staartaanrijdingen te voorkomen. Het systeem maakt gebruik van een radarsensor om te zorgen dat je automatisch een veilige (zelf in te stellen) afstand houdt tot de auto voor je. ACC is ook voorzien van Forward Collision Alert, dat auto matisch waarschuwt met een geluidssignaal en een lampje zodra je een langzamer rijdend voertuig met te hoge snelheid nadert. FCA bevat ook Collision Imminent Braking dat de Insignia automatisch geleidelijk afremt als het nodig is en zorgt dat de remmen sneller reageren als je zelf hard moet remmen. Lane Change Alert (LCA). LCA maakt gebruik van een krachtig radarsignaal om de rijstroken naast je te bewaken, tot een afstand van ca. 70 meter achter je auto. Zodra je richting aangeeft om van rijstrook te veranderen, gaat een lampje in de buitenspiegel knipperen om je te waarschuwen voor snel naderend verkeer dat je mogelijk niet hebt opgemerkt. Rear Cross Traffic Alert (RCTA). Dit systeem gebruikt radartechnologie om je bij het achteruitrijden te waarschuwen voor verkeer dat aan de achterzijde of van opzij nadert. Het detecteert over een afstand tot 20 meter, in een hoek van 90 graden aan beide zijden en waarschuwt met een geluidssignaal aan de betreffende kant en een symbool aan die kant van het display van de achteruitrijcamera. 1 Met de optionele Full Speed Range Adaptive Cruise Control (FSRA), alleen leverbaar in combinatie met de automatische versnellingsbak. 34 Ondersteunende systemen

35 1. 2. Dode-hoekwaarschuwing. Dit systeem maakt gebruik van radar in de achterbumper. Het bewaakt de dode hoeken aan beide zijden en waarschuwt met een lampje in de buitenspiegel wanneer een voertuig wordt opgemerkt dat zich minder dan 5 meter achter of 3,5 meter opzij van de buitenspiegel bevindt. Zodra je richting aangeeft, gaat het lampje in de betreffende buitenspiegel knipperen om je extra te waarschuwen. 1. Traffic Sign Assistant (TSA, via Opel Eye). Dit systeem herkent verkeersborden en maakt je continu opmerkzaam op de maximumsnelheid en andere beperkingen, zelfs bij tijdelijke markeringen. Deze verbeterde versie van TSA kan meer soorten borden lezen, in meer landen en leest bijvoorbeeld ook elektronische borden boven de snelweg. 2. Achteruitrijcamera. De optionele achteruitrijcamera maakt parkeren een stuk gemakkelijker, doordat hij bij het achteruitrijden helder zicht geeft op het gebied achter de auto. Dit wordt weergegeven op een ultrascherp display met een schaalverdeling, die het gemakkelijker maakt afstanden en hoeken juist in te schatten. Ondersteunende systemen 35

36 1. GRONDIG GETESTE VEILIGHEID. De maximale 5 sterren in de NCAP-rating! Dat zegt genoeg over het vermogen van de Insignia om jou en je passagiers in elke situatie optimaal te beschermen. Met optionele ondersteunende systemen als Park Expert en stuurwielbediening helpt de Insignia daadwerkelijk om ongevallen te voorkomen en het rijden niet alleen zeer comfortabel, maar ook zo veilig mogelijk te maken Park Expert. Deze parkeerhulp vindt niet alleen een geschikte parkeerplek, maar geeft ook met grafische aanwijzingen en geluidssignalen aan hoe ver je vooruit en achteruit kunt rijden en zelfs hoe ver je het stuurwiel moet draaien. Alles wat je zelf moet doen is het gaspedaal bedienen, de auto in de eerste versnelling of de achteruit schakelen en sturen. 2. Bandenspanning-controlesysteem. Dit systeem meet continu de spanning van elke afzonderlijke band. Zodra de spanning in één van de banden te laag is, wordt dit weergegeven op het centrale informatiedisplay achter het stuurwiel. Het systeem geeft ook aan welke band het betreft. Veiligheid bekroond met 5 sterren. NCAP, de onafhankelijke organisatie die de veiligheid van Europese auto s test, heeft aan de Insignia de maximale score van 5 sterren toegekend. In deze gezaghebbende test werden vier essentiële veiligheids aspecten beoordeeld: beschermende maatregelen voor volwassenen en kinderen, zoals airbags en ISOFIX, de veiligheid voor voetgangers en ondersteunende systemen die de veiligheid bevorderen. 4-voudig verstelbare actieve hoofdsteunen. Deze technologie verkleint oor bestuurder en voorpassagier het risico van nekletsel bij een aanrijding. Op basis van de druk tegen de rugleuning wordt de kracht van de aanrijding vastgesteld, waarna de hoofdsteunen direct iets naar voren bewegen, om het hoofd zacht en effectief te ondersteunen. 36 Rondom beschermd

37 Rondom beschermd 37

38 VARIABELE KOPPELVERDELING, ROTSVASTE WEGLIGGING. De ondersteltechnologie van de Insignia zet elke liefhebber van een sportieve rijstijl in vuur en vlam. Het krachtige vermogen van de motoren komt in combinatie met het optionele adaptieve 4x4-systeem en het bijbehorende verlaagde onderstel nog beter tot zijn recht. Adaptief 4x4-systeem. Met de optionele intelligente vierwielaandrijving (4x4) gedraagt de Insignia zich nog stabieler, zelfs in de meest veeleisende situaties. Het 4x4-systeem controleert door middel van sensoren de relatieve snelheid van elk wiel en zorgt er vervolgens voor dat het koppel automatisch optimaal over voor- en achterwielen wordt verdeeld. De grotere stabiliteit en trekkracht van de vierwielaandrijving worden nog versterkt door het elektronische sperdifferentieel op de achteras, dat het koppel naar behoefte over het linker en rechterwiel verdeelt. Samen zorgen ze voor een snellere acceleratie en een onvervalst racegevoel. 1. FlexRide met elektronische dempingsregeling. Elke Insignia met vierwielaandrijving is eveneens voorzien van een FlexRide-onderstel, dat de mogelijkheid biedt om de dynamiek van het volledige onderstel helemaal naar je hand te zetten van Normaal of Tour naar Sport en weer terug. In combinatie met de elektronische dempingsregeling (CDC) stemt FlexRide de schokdempers in elke situatie optimaal af op de door jou gekozen rijstijl, voor een superieure wegligging. In de Tour -modus worden de beste instellingen gekozen voor ontspannen rijden, bijvoorbeeld op de snelweg. Met één druk op de Sport - knop kies je voor een stuggere vering en sportievere reacties van de stuurinrichting, het gaspedaal en (indien van toepassing) de automatische versnellingsbak. 38 Adaptief 4x4-systeem

39 1. Adaptief 4x4-systeem 39

40 ALLE SYSTEMEN GEÏNTEGREERD. Dit is zonder meer het meest veelzijdige infotainmentsysteem dat we ooit ontwikkeld hebben. Navi 900 IntelliLink integreert moeiteloos al je digitale media, zodat je leven in de Insignia naadloos aansluit bij je leven buiten je auto. Via het grote kleurentouchscreen met een doorsnede van 20 cm (8 inch) houd je eenvoudig en intuïtief contact met familie, vrienden, klanten en collega s. Je kunt je eigen video s afspelen 1 en audio streamen vanaf je mobiele apparatuur, die via Bluetooth draadloos met het infotainmentsysteem verbonden is. Een primeur in deze klasse is het royale 8-inch instrumentencluster achter het stuurwiel dat de bestuurder van uitvoerige informatie voorziet en dat naar wens in te delen is. Drievoudige intuïtieve bediening. Navi 900 Intelli Link biedt je de keuze uit drie manieren om je digitale systemen aan te sturen: naast stuurwielbediening en voice-control kun je het systeem bedienen via het grote touchscreen in de middenconsole, dat ongekende mogelijkheden voor persoon lijke instellingen biedt. 1 Video s afspelen via Bluetooth is alleen mogelijk wanneer de auto stationair draait en is alleen beschikbaar voor apparatuur met het Android-besturingssysteem. 40 Infotainment

41 Eenvoudiger dan ooit. Navi 900 Intelli Link werkt ongekend intuïtief. Je kunt bestem mingen en andere items niet alleen uit een lijst selecteren of intypen op het touch screen, maar ook bedienen via de knoppen aan het stuurwiel. Om het nog gemakkelijker en veiliger te maken, reageert Navi 900 IntelliLink ook op korte gesproken commando s om de bestemming in te voeren, muziek te selecteren, een telefoonnummer te kiezen vanuit je telefoonboek en andere veel gebruikte functies te activeren. 2. Sms-berichten voorlezen. Beluister inkomende sms-berichten en kies met een druk op de knop of je handsfree wilt terugbellen of een standaard-bericht terug wilt sturen. Wanneer de Insignia stilstaat, kunnen berichten ook op het kleurenscherm worden weergegeven. 1 1 Deze functie is afhankelijk van het type smartphone. Infotainment 41

42 PROFESSIONELE INSTRUMENTEN. Voor de instrumenten in de Insignia is baanbrekend nog te zacht uitgedrukt. Het digitale instrumentencluster achter het stuurwiel biedt mogelijkheden waarvan je misschien zelfs nog nooit had durven dromen. Zo kun je de displays zelf indelen, zodat je precies over de informatie beschikt waaraan je behoefte hebt. Ook informatie die tot nu toe alleen op het display in de middenconsole getoond werd, zoals radiostations, wordt nu weergegeven op het instrumenten cluster. De bediening is intuïtief, met één druk op de knop aan het stuurwiel, en alle informatie is in één oogopslag af te lezen. Mooier kan het toch niet? Instrumenten naar wens. Afhankelijk van het door jou gekozen infotainment-systeem kun je de displays aan je eigen wensen aanpassen. Het geavanceerde instrumentencluster is speciaal ontwikkeld om samen te werken met de nieuwste apparatuur, zoals Navi 900 IntelliLink. Het is kinderspel om het systeem naar je hand te zetten. Je kunt gebruik maken van informatie op CD s of je mobiele apparatuur, die je kunt aansluiten via de standaard USB- en externe stereo-aansluiting, of via Bluetooth. ios, Windows Mobile of Android, smartphone of tablet: het maakt geen verschil. Alles waarvan je thuis gebruik maakt, kun je voortaan ook in je Insignia gebruiken. 1 1 Welke functies precies toegankelijk zijn, hangt af van het gekozen infotainmentsysteem en de aangesloten mobiele apparatuur. 2 Het 8-inch cluster is optioneel op het Navi 900 IntelliLink-systeem. 42 Geavanceerde displays

43 Digitaal 4,2-inch (10,7 cm) informatiecluster. Dit grote kleurenscherm, dat standaard is op alle infotainmentsystemen, biedt naast de gebruikelijke informatie over brandstofverbruik en gereden afstand, toegang tot het audiosysteem, je telefoonboek en andere door jou gekozen informatie inch (20 cm) informatiecluster in analoge Sport -modus. Het royale scherm biedt desgewenst ook de mogelijkheid om de informatie weer te geven via traditionele ronde wijzerplaten. Als je Insignia is uitgerust met het optionele FlexRide, kan het display zodra je de Sport -modus selecteert overschakelen op analoge weergave inch (20 cm) informatiecluster in digitale Tour -modus. Wanneer je in het optionele FlexRide de Tour -modus selecteert, schakelt het digitale instrumentencluster over naar digitale weergave van de voertuiginformatie, infotainment- en telefoonfuncties, instellingen en prestatiegegevens BOSE -geluidssysteem. Dit systeem met 8 of 9 luidsprekers verandert je Insignia in een mobiele concertzaal. Dankzij een superieure, natuurgetrouwe weergave en rondom geplaatste luidsprekers genieten jij en je passagiers voorin en achterin van een verbluffende geluidskwaliteit. Geavanceerde displays 43

44 1. Accessoires. De Insignia is niet voor niets het vlaggenschip van Opel. Wie in een Insignia rijdt, mag het werkelijk aan niets onbreken. En omdat iedereen op het gebied van comfort, kwaliteit en dagelijks gemak zijn eigen voorkeuren heeft, biedt Opel in aanvulling op de royale standaarduitrusting van de Insignia talloze extra s om aan al je wensen te voldoen. Met deze hoogwaardige accessoires maak je de Insignia nóg meer je persoonlijke Insignia. Ontdek meer online. Kijk voor een volledig overzicht van de accessoires voor de Insignia op 44 Accessoires

45 Thule fietsendrager. De stevige fietsendrager voor op de trekhaak is eenvoudig te monteren en biedt plaats aan drie fietsen, of met de optionele uitbreidingsset zelfs vier fietsen. De drager kan worden weggeklapt om toegang te krijgen tot de bagageruimte FlexConnect. Dé manier om je auto opgeruimd te houden, kleding netjes mee te nemen én het de passagiers achterin naar de zin te maken. De basishouder van dit modulaire systeem wordt eenvoudig tegen de rug van één van de voorstoelen gemonteerd, waarna je er diverse handige accessoires aan kunt bevestigen. Zoals een kledinghanger (2) om een jasje of vest keurig in model te houden, of een stevige haak voor kleinere bagage of een boodschappentas. Een opklapbaar tafeltje (3) met geïntegreerde bekerhouder en een ipad-houder (4) bieden de achterpassagiers uitstekende mogelijkheden om zich onderweg te ontspannen. 5. Harde beschermschaal voor de bagageruimte. De stevige beschermschaal houdt de bagageruimte schoon en voorkomt dat de bagage gaat schuiven. De opstaande rand voorkomt zelfs dat gemorste vloeistoffen de bekleding vuil maken. 6. Uitschuifbare FlexFloor. Dit slimme accessoire voor de Sports Tourer en Country Tourer maakt het gemakkelijker om zware spullen in en uit te laden zonder dat je ver naar voren moet buigen, met als risico dat je je rug overbelast. Je schuift hem eenvoudig uit over de bumper, plaatst de bagage erop en schuift hem dan met bagage en al weer in de bagageruimte. De uitschuifbare vloer kan tot 120 kg dragen. Accessoires 45

46 1. PAKKETTEN MET POWER. 2. Het atletische silhouet en de gespierde houding van de Insignia wekken een belofte van hoge prestaties en opwindend rijplezier. En die belofte maakt hij in elke uitvoering volledig waar. Wil je dat dynamische karakter graag extra benadrukken, dan zijn er twee OPC Line pakketten, samengesteld door de race specialisten van het Opel Performance Center. 1. OPC Line Interieur-pakket. Indrukwekkend zwart onder je voeten en boven je hoofd, een OPC Line schakelpook en glimmende aluminium OPC Line pedalen. En boven dien: een sportief lederen OPC Line stuurwiel. Zelfs rijden met een automaat wordt opwindender, dankzij schakelpeddels die je het echte Formule 1-gevoel geven OPC Line Exterieur-pakket. OPC Line achterspoiler 2, OPC Line side skirts en OPC Line spoilers voor de voor- en achter bumper. En het allermooiste? De zichtbare dubbele verchroomde uitlaat 3. Daarvan gaat je hart gegarandeerd sneller kloppen. De OPC Line pakketten kunnen direct af-fabriek worden besteld of achteraf als accessoires worden toegevoegd. 1 2 Schakelpeddels alleen op automatische versnellingsbak. Niet leverbaar voor Sports Tourer of Country Tourer. 3 Alleen in combinatie met bepaalde motoren. 46 OPC Line

47

48 KRACHTIGE MOTOREN. Zijn hoge prestaties en betrouwbaarheid maken de Insignia zeer aantrekkelijk, maar ook efficiëntie is van groot belang. Met slechts 98 g CO 2 /km 1 heeft hij een zeer lage uitstoot, terwijl de 1.6-litermotor met 125 kw (170 pk) nieuwe normen stelt op het gebied van geluid en trillingen. Je hebt daarbij de keuze tussen voorwielaandrijving en intelligente vierwiel aandrijving en tussen een soepele handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 6-traps automaat. VERBRUIK EN UITSTOOT Motoren 2.0 CDTI ecoflex 88 kw (120 pk) met Start/Stop-systeem 2.0 CDTI ecoflex 103 kw (140 pk) met Start/Stop-systeem 2.0 CDTI 125 kw (170 pk) met Start/Stop-systeem 2.0 CDTI 96 kw (130 pk) 2.0 BiTurbo CDTI 143 kw (195 pk) Beschikbaar voor 4D, 5D, ST 4D, 5D, ST 4D, 5D, ST, CT 4D, 5D, ST 4D, 5D, ST Aandrijving FWD FWD FWD FWD FWD Versnellingsbak MT-6 MT-6 MT-6 AT-6 AT-6 Emissienorm Euro 5 Euro 5 Euro 6 Euro 5 Euro 5 De hieronder gegeven verbruiks- en uitstootcijfers zijn afhankelijk van de uitrusting en gebruikte banden. Zie voor meer informatie de prijslijst of vraag ernaar bij je Opel dealer. Brandstof Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Brandstofverbruik in l/100 km 2 In de stad 4,7 4,5 4,7 4,5 5,8 5,5 7,2 7,0 7,8 7,6 Buiten de stad 3,5 3,2 3,5 3,2 4,0 3,6 4,4 4,3 4,7 4,5 Gemiddeld 3,9 3,7 3,9 3,7 4,7 4,3 5,4 5,3 5,8 5,6 Gemiddelde CO 2 -uitstoot in g/km D = 4-deurs sedan, 5D = 5-deurs hatchback, ST = Sports Tourer, CT = Country Tourer FWD = voorwielaandrijving, AWD = 4-wielaandrijving, MT-6 = handgeschakelde 6-versnellingsbak, AT-6 = 6-traps automaat De informatie in deze uitgave is gebaseerd op de laatst bekende gegevens op het moment van het ter perse gaan. Opel behoudt zich het recht voor om de motorspecificaties te allen tijde te wijzigen, waardoor ook de hier gegeven cijfers kunnen wijzigen. Je Opel dealer geeft je graag de meest recente informatie. Alle specificaties hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. Het brandstofverbruik en de CO 2-uitstoot zijn bepaald op basis van de richtlijn R (EC) 715/2007 EU (in de toepasselijke versie), waarbij is uitgegaan van het leeggewicht van de auto, vastgesteld in overeenstemming met deze richtlijn. De gegevens over brandstofverbruik en CO 2-uitstoot verwijzen niet naar specifieke voertuigen en maken geen deel uit van een commercieel aanbod. Ze worden alleen meegedeeld om de gelijkenissen en verschillen tussen diverse voertuigmodellen te illustreren. Extra uitrusting kan ertoe leiden dat het verbruik en de CO 2-uitstoot iets hoger liggen dan de hier opgegeven waarden. Als gevolg kunnen ook het leeggewicht, de toelaatbare asbelasting en het toelaatbaar totaalgewicht toenemen en kan de toelaatbare aanhangerlast afnemen. Hierdoor kan de topsnelheid lager liggen en de acceleratietijd toenemen. De opgegeven prestaties gaan uit van een bestuurdergewicht van 75 kg en een belading van 125 kg g alleen voor 4- en 5-deurs; 104 g voor Sports Tourer. 2 Volgens richtlijn R (EC) No. 715/2007 (in de versie die van toepassing is). 3 Gegevens per juli Motoren en versnellingsbakken

49 Opel werkt continu aan de ontwikkeling van technologieën die het brandstofverbruik en de uitstoot kunnen verminderen, gezamenlijk aangeduid als ecoflex. Voorbeelden hiervan zijn wiellagers met een lage wrijvingsweerstand en intelligent motormanagement. Het resultaat? Met een Cw-waarde van slechts 0,25 heeft de Insignia 5-deurs ecoflex de kleinste luchtweerstand in zijn klasse 3. Maar ook de gewone Insignia 5-deurs is uitzonderlijk aerodynamisch, met een Cw-waarde van slechts 0,26 3. Efficiënter rijden verlaagt bovendien ook de gebruikskosten, of je Insignia nu op benzine, diesel of LPG rijdt. VERBRUIK EN UITSTOOT Motoren 1.4 Turbo 103 kw (140 pk) met Start/Stop-systeem 1.6 Turbo 125 kw (170 pk) met Start/Stop-systeem 2.0 Turbo 184 kw (250 pk) met Start/Stop-systeem 1.4 BiFuel 103 kw (140 pk) 1.6 Turbo 125 kw (170 pk) 2.0 Turbo 184 kw (250 pk) Beschikbaar voor 4D, 5D, ST 4D, 5D, ST, CT 4D, 5D, ST, CT 4D, 5D, ST 4D, 5D, ST, CT 4D, 5D, ST, CT Aandrijving FWD FWD AWD FWD FWD AWD Versnellingsbak MT-6 MT-6 MT-6 MT-6 AT-6 AT-6 Emissienorm Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6 De hieronder gegeven verbruiks- en uitstootcijfers zijn afhankelijk van de uitrusting en gebruikte banden. Zie voor meer informatie de prijslijst of vraag ernaar bij je Opel dealer. Brandstof Benzine Benzine Benzine LPG Benzine Benzine Benzine Brandstofverbruik in l/100 km 2 In de stad 7,5 7,0 8,1 7,7 10,6 10,3 10,8 10,5 8,1 9,8 9,4 11,5 11,4 Buiten de stad 4,8 4,3 5,5 4,9 6,6 6,4 6,6 6,3 5,2 5,0 5,8 5,2 6,6 6,3 Gemiddeld 5,8 5,3 6,5 5,9 8,1 7,8 8,2 7,9 6,3 6,1 7,2 6,7 8,4 8,2 Gemiddelde CO 2 -uitstoot in g/km Schoner en zuiniger. Meer informatie over de ecoflex-technologiën van Opel en hoe ze in de Insignia bijdragen tot een lager brandstofverbruik en minder schadelijke uitstoot lees je op Efficiënte techniek 49

50 Velgen en banden. De Insignia is onbetwist een van de mooiste en meest begerenswaardige auto s die vandaag de dag op onze wegen rondrijden. Daaraan leveren de schitterend vormgegeven lichtmetalen velgen een belangrijke bijdrage. Lichtmetalen velg, 8,5 J x 20, multispaaks, voorzien van multilaags-lak, bandenmaat 245/35 R 20 (RQ9).

51 Sommige velgen zijn niet leverbaar voor bepaalde carrosserievarianten of in combinatie met bepaalde pakketten, opties of aandrijvingen. Kijk in de online configurator welke combinaties mogelijk zijn of vraag ernaar bij je Opel dealer. Lichtmetalen velg, 6,5 J x 16, 5 spaken, bandenmaat 215/60 R 16 (RRZ). Design-velg met wieldop, 7 J x 17, 5 spaken met speciale naafkap, bandenmaat 225/55 R 17 (RVE). Stalen velg met wieldop, 7 J x 17, bandenmaat 225/55 R 17 (RS9). Lichtmetalen velg, 7 J x 17, 7 spaken, bandenmaat 225/55 R 17 (RSB). Lichtmetalen velg, 8 J x 18, 5 spaken, bandenmaat 245/45 R 18 (RV1). Lichtmetalen velg, 8 J x 18, 5 spaken, bandenmaat 245/45 R 18 (PXR). Lichtmetalen velg, 8 J x 18, multispaaks, banden maat 245/45 R 18 (RT4). Lichtmetalen velg, 8 J x 18, 5 spaken, bicolour, bandenmaat 245/45 R 18 (Q7B). Banden en velgen 51

52 Sommige velgen zijn niet leverbaar voor bepaalde carrosserievarianten of in combinatie met bepaalde pakketten, opties of aandrijvingen. Kijk in de online configurator welke combinaties mogelijk zijn of vraag ernaar bij je Opel dealer. Lichtmetalen velg, 8 J x 18, multispaaks, bicolour, bandenmaat 235/50 R 18 (REP). Lichtmetalen velg, 8,5 J x 19, multispaaks, glanzend gepolijst, bandenmaat 245/40 R 19 (Q7V). Lichtmetalen velg, 8,5 J x 19, 5 spaken, designnaafkap, bandenmaat 245/40 R 19 (WR8). Of 8,5 J x 19, bandenmaat 245/45 R 19 (WR8 & RKQ). 52 Velgen en banden

53 EU-bandenlabel Bandenmaat 215/60 R /55 R /50 R /45 R 18 Brandstof-efficiëntieklasse E E B C E C Klasse grip op nat wegdek B B A B Rolgeluid-emissiewaarde (db) Geluidsklasse EU-bandenlabel Bandenmaat 245/40 R /45 R /35 R 20 Brandstof-efficiëntieklasse E C F Klasse grip op nat wegdek B A B Rolgeluid-emissiewaarde (db) Geluidsklasse Velgen en banden 53

54 Bekleding en interieur. De Insignia biedt de verfijnde sfeer en de vakkundige afwerking die je van dit top model van Opel verwacht. Welk interieur je ook kiest, je zult er elke dag met plezier in rijden.

55 Virtuele showroom. Experimenteer naar hartenlust met combinaties van carrosseriekleuren en bekledingen, met behulp van de online configurator op EDITION: LYRA/ATLANTIS JET BLACK EDITION: LYRA/ATLANTIS light neutral beige Middengedeelte stoelen Lyra, Jet Black. Zijkanten Atlantis, Jet Black. Dashboard in Trigo Cool. Middengedeelte stoelen Lyra, Light Neutral Beige. Zijkanten Atlantis, Light Neutral Beige. Dashboard in Echelon Cool of optioneel Rhythm Wood. Bekledingen en interieur 55

56 Bekleding en interieur. RIBBON/ATLANTIS JET BLACK QUANTUM/ATLANTIS JET BLACK Middengedeelte stoelen Ribbon, Jet Black. Zijkanten Atlantis, Jet Black. Dashboard afhankelijk van uitrustingsniveau. Middengedeelte stoelen Quantum, Jet Black. Zijkanten Atlantis stof en Morrocana (leder-look), Jet Black. Dashboard in Echelon Cool of optioneel Rhythm Wood. SIENA GEPERFOREERD LEDER, JET BLACK, ergonomische comfortstoelen 1 SIENA geperforeerd leder, Light neutral beige, erg. comfortstoelen 1 Voorstoelen en buitenste plaatsen achterin: middengedeelte en binnenkant van de zijkanten in Siena leder, Jet Black. Andere delen in Morrocana (leder-look), Jet Black. Dashboard afhankelijk van uitrustingsniveau. Voorstoelen en buitenste plaatsen achterin: middengedeelte en binnenkant van de zijkanten in Siena leder, Light Neutral Beige. Andere delen in Morrocana (leder-look), Light Neutral Beige. Dashboard afhankelijk van uitrustingsniveau. 56 Bekleding en interieur

57 Persoonlijke combinaties. Je Opel dealer kan je precies vertellen welke interieurcombinaties voor de verschillende uitvoeringen van de Insignia leverbaar zijn. 1 Ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat aan bestuurders- en passagierszijde. PREMIUM NAPPA-LEDER INDIAN NIGHT, ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN 1 PREMIUM NAPPA-LEDER BRANDY, ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN 1 Stoelbekleding volledig in premium-nappaleder, Indian Night met accenten in Cashmere. Dashboard in Diamo Black. Stoelbekleding volledig in premium-nappaleder, Brandy met accenten in Cashmere en Corbie Black. Dashboard in Diamo Black. Bekleding en interieur 57

58 CARROSSERIEKLEUREN. De nieuwe Insignia ziet er altijd onweerstaanbaar uit. Je hebt de keuze uit twaalf schitterende carrosseriekleuren en drie laksoorten, die stuk voor stuk uitstekend bij het zelfbewuste design en het verzorgde interieur van de Insignia passen. UNI-lak Briljant-lak TWEELAAGS METALLIC-LAK Summit White Royal Blue Power Red Carbon Black TWEELAAGS METALLIC-LAK Magnetic Silver Olive Tree Sovereign Silver Silver Lake 58 Carrosseriekleuren

59 TWEELAAGS PAREL-EFFECT-LAK Asteroid Grey Dark Mahogany Emerald Green Dark Sea Blue Carrosseriekleuren 59

60 OPEL Service. Elke Opel is ontworpen en gemaakt om dag in dag uit perfect te presteren. Het spreekt daarom voor zich dat zijn geavanceerde techniek het beste blijft presteren als hij onderhouden wordt door specialisten die alle ins en outs van je Opel kennen. Ga voor de dichtstbijzijnde Opel vestiging naar of bel Opel Direct: Service door heel Europa. Bij de ruim Opel servicecentra in heel Europa staan gekwalificeerde vakmensen klaar om je direct persoonlijk van dienst te zijn. Onze betrouwbare service houdt ook in dat wij exact specificeren wat er aan je auto moet gebeuren en waarom, en dat alle kosten op de rekening duidelijk gespecificeerd zijn. Opel Assistance. Deze mobiliteitsgarantie is geldig voor iedere nieuwe Opel, gedurende het eerste jaar na regis tratie of aflevering (afhankelijk van welke datum eerder is geweest). Waar je ook bent, Opel Assis tance helpt je in meer dan 40 landen in Europa, dag en nacht. Met services als hulp bij pech onderweg, wegsleepdienst, huur auto service, hotelovernachting of vervolgen van de reis per trein of vliegtuig (afhankelijk van de voorwaarden). Opel Assistance Plus. Verzekerd blijven van mobiliteit? Dan hebben wij een unieke service: Opel Assistance Plus. Altijd en overal gegarandeerd van mobiliteit, ook wanneer er onverhoopt iets misgaat. Het enige dat je dient te doen, is je Opel volgens het serviceboekje laten onderhouden door je Opel dealer. Informeer ernaar bij je Opel dealer. Opel Ruiten Service. Niet alleen bij steenslag, maar ook bij inbraak in je auto is de Opel dealer de beste keuze. Om je weer zo snel en veilig moge lijk op weg te helpen is Opel Ruiten Service dag en nacht bereikbaar op Dit gratis nummer kun je overal in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen. 60 Opel Service en garantie Financieringsmogelijkheden. GMAC Financial Services biedt je een interessant verantwoord financierings aanbod aan, toegesneden op jouw persoonlijke mogelijkheden en situ atie. Via de Opel dealer bij jou in de omgeving is infor matie te krijgen over een financieringsaanbod van GMAC Financial Services te Breda (KvK nr , AFM register nr ). Leasing. Het kan interessant zijn om je Opel te leasen, bijvoorbeeld 5 x via 5 Opel Leasing. De leasing voorwaarden kunnen aan je persoonlijke wensen en mogelijkheden worden aangepast. Opel Leasing biedt daarnaast een compleet aanbod voor het beheer van bedrijfswagenparken. Verzekering. Voor een verzekering die aansluit bij je behoeften, voor het gunstigste tarief, kun je terecht bij onze partner Opel Verzekeringen. Vraag ernaar bij je Opel dealer of kijk op Opel Rent huurautoservice. Opel Rent zorgt dat je mobiel blijft, bijvoor beeld wanneer je je auto even moet missen voor onderhoud of reparatie. 2 jaar garantie op iedere nieuwe Opel. Deze garantie geldt twee volle jaren na aan koop van iedere nieuwe Opel, vanaf de dag van aflevering, zonder kilometerlimiet. Opel Verlengde Garantie 1. Gedurende de eerste 2 jaar na je aankoop geniet je van een volledige fabrieksgarantie. Met Opel Verlengde Garantie kun je ook na deze periode van 2 jaar in heel Europa 1, 2 of 3 jaar langer rijden (tot km) zonder je zorgen te maken over onvoorziene reparatie kosten. 12 jaar garantie op doorroesten. Opel geeft je een betrouwbare, lange garantie op doorroesten van binnenuit. Met als enige voorwaarde dat je je auto volgens de aanwij zingen tegen vocht beschermt en alle voorgeschreven onderhoudsbeurten laat uitvoeren. 3 jaar garantie op originele Opel-accu. Deze garantie geldt voor iedere originele Opel-accu die tijdens onderhoud of reparatie is ge plaatst. Daarmee zijn alle startproblemen uitgesloten, zelfs in de strengste winters. Opel op internet. Direct informatie nodig? Je kunt Opel ook vinden op Surf er snel eens naartoe voor het laatste nieuws over Opel en onze producten. Recycling. Informatie over het recyclingprogramma en de verwerking van ingeleverde auto s en onderdelen vind je op Heb je vragen? Je Opel dealer geeft je graag volledige informatie. Of ga naar: 1 Dit programma is alleen beschikbaar voor particuliere klanten.

61 SUPERIEURE SERVICE. Geniet van de beste service voor jou en je Insignia via het exclusieve klantenprogramma van Opel. myopel is gratis voor alle Opel-rijders en biedt je veel gemak en voordeel: // Unieke aanbiedingen voor jou en je Insignia // Een herinnering als het tijd is voor onderhoud // Handig online een werkplaatsafspraak maken // Overal de dichtstbijzijnde Opel dealer vinden // Alles over je auto overzichtelijk op een rij Schrijf je in op myopel.nl en ontdek wat dit unieke programma jou te bieden heeft. Opel Service en garantie 61

62 altijd EEN VOORSPRONG. Opel streeft er continu naar zijn auto s veiliger, veelzijdiger en comfortabeler te maken, zodat je er met nog meer plezier in kunt rijden. En we werken hard aan innovaties die erop gericht zijn het brandstofverbruik en de uitstoot van onze auto s te verminderen. Hieronder enkele voorbeelden van de geweldige ideeën die de Opel Insignia tot zo n begerenswaardige auto maken. Persoonlijk te configureren instrumentencluster. De Insignia biedt optioneel twee primeurs in deze klasse: het persoonlijk te configureren 8-inch (20 cm) instrumenten cluster en drie mogelijkheden om de belangrijkste systemen te bedienen: via stuurwielbediening, stemherkenning en het kleuren-touchscreen. 1 Zie blz Ondersteunende systemen met radartechnologie. Optionele systemen als dode-hoekwaarschuwing, Rear Cross Traffic Alert en Lane Change Alert maken het rijden veiliger en minder inspannend door in verschillende situaties ondersteuning te bieden en tijdens het rijden en parkeren gebieden aan de zijkant van je auto en erachter onder controle te houden. Zie blz Vierwielaandrijving (4x4). De optionele vierwielaandrijving vergroot de dynamiek en de stabiliteit. FlexRide stemt de karakteristiek van de vierwielaandrijving en andere onderstelcomponenten automatisch af op de gekozen rijstijl. Voor nog meer stabiliteit is optioneel een elektronisch sperdifferentieel op de achteras leverbaar. 2 Zie blz. 38. Adaptive Cruise Control (ACC). Een geavanceerde versie van de bekende cruise control helpt kop-staart-aanrijdingen te voorkomen bij snelheden tot 180 km/u, door automatisch een veilige afstand tot de auto voor je te handhaven. In combinatie met een automaat maakt de Stop/Go -functie het rijden in zeer langzaam rijdend verkeer minder inspannend. Zie blz. 34. Achteruitrijcamera. Een optie die achteruit inparkeren een stuk gemakkelijker maakt. Via het ultrascherpe display geeft de camera helder zicht op het gebied achter de auto, waarbij lijnen in het display het eenvoudiger maken om afstanden en hoeken juist in te schatten. Zie blz. 35. Open & Start zonder sleutel. Nooit meer gehaast naar je sleutels zoeken! De uitgekiende identificatie-technologie herkent je sleutel wanneer deze dichtbij de auto komt en opent automatisch het portier zodra je de portiergreep vastpakt. Ook voor de ontsteking, door middel van een drukknop, is geen sleutel meer nodig. Zie blz. 31. ecoflex-motoren met een lage uitstoot. De ecoflex-technologie heeft niet alleen de meest aerodynamische 5-deurs ter wereld 4 opgeleverd, maar ook de CO 2 -uitstoot weten terug te brengen tot slechts 98 g 3 voor de 2.0-litermotoren met 88 kw (120 pk) of 103 kw (140 pk). Dat maakt deze uitvoeringen van de Insignia tot de schoonste in hun klasse. Zie blz. 49. ¹ Deze vier bedieningsmogelijkheden zijn beschikbaar op het Navi 900 IntelliLink-systeem. Stemherkenning alleen voor in het Engels gesproken commando s voor het invoeren van de bestemming, telefoongesprek voeren en muziekkeuze Het elektronisch sperdifferentieel en FlexRide zijn standaard op vierwielaandrijving. 98 g alleen voor 4- en 5-deurs.; 104 g voor Sports Tourer. De Insignia 5-deurs ecoflex met een Cw-waarde van 0,25; gegevens per juli Opel Innovaties

Opvallend veelzijdig.

Opvallend veelzijdig. opel Mokka Opvallend veelzijdig. Inhoud Wie een actief leven heeft én compact wil rijden, moet het ruimer zien. Maak kennis met de Mokka: de innovatieve Opel die de comfortabele hoge zit en de stoere

Nadere informatie

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva OPEL MERIVA WELKOM IN veelzijdig COMFORT. In de Opel Meriva voel je je meteen thuis. Geen enkele andere auto in de compacte klasse biedt zoveel comfort, gemak en interieurruimte. De wijd openslaande FlexDoors

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Ontdek de Opel Insignia. Ontdek een gewaagde synergie van dynamisch design, ergonomische intuïtie en een adembenemende rij-ervaring. Ontdek de wagen die vooruit

Nadere informatie

Ontdek de Opel Antara.

Ontdek de Opel Antara. Opel Antara Ontdek de Opel Antara. Verleg je grenzen. De Opel Antara combineert een stijlvol en robuust uiterlijk met een comfortabel, veelzijdig interieur. Waar je ook heen wilt, wat je ook wilt doen:

Nadere informatie

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49.

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49. Opel Astra Preview Uitrusting 14 21 Kleuren en bekledingen 22 23 Velgen 24 25 Zorg voor het milieu 26 27 Motoren en transmissies 28 29 Rijdynamiek 30 31 Veiligheid 32 37 Veelzijdigheid 38 41 Comfort 42

Nadere informatie

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN.

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. OPEL AMPERA REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN.

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. OPEL AMPERA SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE.

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. OPEL Combo GESLOTEN BESTEL AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. Inhoud De Opel Combo levert maand in maand uit topprestaties voor uw bedrijf. Unieke eigenschappen en toonaangevende specificaties

Nadere informatie

ALTIJD DE JUISTE STIJL.

ALTIJD DE JUISTE STIJL. Opel Zafira OPEL ZAFIRA en u bent overal op voorbereid. Het unieke Flex7 - zitsysteem van de Zafira biedt u net zoveel flexibiliteit en comfort als u en uw gezin nodig hebben. Een synthese van stoer, dynamisch

Nadere informatie

De wagen die even veelzijdig is als u.

De wagen die even veelzijdig is als u. OPEL Combo TOUR De wagen die even veelzijdig is als u. INHOUD Welke plannen u ook hebt, de Opel Combo Tour heeft er de ruimte voor. Want de Combo Tour is ontworpen om in al zijn facetten aan de strengste

Nadere informatie

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID De enige manier om zelf te ervaren wat een Lexus zo bijzonder maakt, is door ermee te rijden. Neem plaats achter het stuurwiel voor een proefrit.

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Toyota Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Design. De Prius valt op met een herkenbaar design en een aerodynamische vorm die hem nog zuiniger maakt. Historie. Sinds zijn

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA. CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA. Per 5 augustus 2015 OPEL INSIGNIA OPEL INSIGNIA 4-DEURS SEDAN Vermogen kw (pk) CO 2 uitstoot (gr/km) Bijtellingscategorie Energielabel excl. BTW/BPM BPM incl. BTW/BPM

Nadere informatie

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven Sportswagon 2 Geniet van een leven vol verrassingen. Zoals de nieuwe generatie van de Kia cee d. Deze fraaie Sportswagon combineert een sportieve look met bruikbare functionaliteit en combineert een opwindend

Nadere informatie

RENAULT KANGOO DRIVE THE CHANGE. Van oorsprong veelzijdig. Nog praktischer RENAULT KANGOO

RENAULT KANGOO DRIVE THE CHANGE. Van oorsprong veelzijdig. Nog praktischer RENAULT KANGOO RENAULT KANGOO RENAULT KANGOO Van oorsprong veelzijdig Nog praktischer DRIVE THE CHANGE HOOFDARTIKEL RENAULT KANGOO KIES VOOR OORSPRONKELIJKHEID! De Kangoo behoort al bijna 15 jaar tot de top. En met

Nadere informatie

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota.

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. Toyota Avensis De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. 2 jaar uitgebreide 3 garantie Harmonieus ontwerp Subtiele details geven de Avensis een zelfverzekerde uitstraling en een eigen persoonlijkheid.

Nadere informatie

Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé.

Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé. C-Klasse. Coupé. Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé. De C-Klasse Coupé belichaamt de spanning tussen stijl en dynamiek. U blijft kijken naar deze elegant gestroomlijnde coupé. In het interieur

Nadere informatie

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL WELKOM UW NIEUWE XC60 HET INTERIEUR UW AVONTUUR PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18 VOLVO OCEAN

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE

RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE C4-C1_B_Megane_B95_Ph2_V3_NL.indd 1 29/08/12 21:49:31 WIE ANDERS DAN RENAULT KAN U ZÓ GOED VAN DIENST ZIJN? GARANTIE* Renault geeft op al haar nieuwe Mégane personenauto

Nadere informatie

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 In een woud aan keuzes... steekt de Hyundai i40 er met kop en schouders bovenuit. In het dichte woud van wagons is de Hyundai i40 een frisse verschij ning. Het totaalplaatje

Nadere informatie

BELANGRIJKE OPMERKING:

BELANGRIJKE OPMERKING: NEW DISCOVERY SPORT BELANGRIJKE OPMERKING: Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar de specificaties, het design en de productie van zijn wagens te verbeteren. Daardoor worden er continu wijzigingen

Nadere informatie

Land Cruiser V8 King of all roads sinds 1951

Land Cruiser V8 King of all roads sinds 1951 Land Cruiser V8 Het markante design van de Land Cruiser V8 heeft aan kracht gewonnen met een nieuw vormgegeven, zelfverzekerde grille, krachtige xenon koplampunits met LED dagrijverlichting en vernieuwde

Nadere informatie

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL WELKOM UW NIEUWE VOLVO S60 HET INTERIEUR ONZE ONTWERPVISIE PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18

Nadere informatie

Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten.

Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten. Auris Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten. Design Met zijn nieuwe uiterlijk komt de Toyota Auris u zelfverzekerd tegemoet. Het resultaat van een dynamische nieuwe designtaal. Innovatief

Nadere informatie

RX 450h ONTDEK DE RX 450h

RX 450h ONTDEK DE RX 450h RX 450h 02 RX 450h INHOUD RX 450h Inleiding 04-07 Rijdynamiek 08-09 L-finesse 1 0-1 1 Interieurluxe 1 2-1 5 Geavanceerde technologie 1 6-1 7 Full Hybrid 1 8-1 9 F SPORT 20-2 1 Innoverende veiligheid 22-23

Nadere informatie

De legendarische Land Cruiser. Gebouwd op zestig jaar ongeëvenaarde wereldwijde ervaring. De nieuwe Land Cruiser werd ontworpen om de meest extreme

De legendarische Land Cruiser. Gebouwd op zestig jaar ongeëvenaarde wereldwijde ervaring. De nieuwe Land Cruiser werd ontworpen om de meest extreme Land Cruiser 2 De legendarische Land Cruiser. Gebouwd op zestig jaar ongeëvenaarde wereldwijde ervaring. De nieuwe Land Cruiser werd ontworpen om de meest extreme rijsituaties op onze planeet aan te gaan

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider. Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto Vooruitstrevend rijplezier Ruim en stijlvol Uniek laag brandstofverbruik Aangedreven door de Hybrid Synergy Drive Volg de leider. 2

Nadere informatie